Prikaži potpunu verziju : Starcraft II
Strane :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
Evo kako treba da izgleda Collector's Edition nesto o cemu vecina nas iz Srbije moze samo da sanja ...
http://www.youtube.com/watch?v=t17EwIGAY-w&feature=channel
Jeste,ali i dalje nije potpun.
Svasta, jesu ljudi brzi:boodala:...
Meni na 5000+ BE, 4 Gb 800mhz i 4830 512 Mb sve radi na ultra detaljima u 1440:900, osim textura koje su mi na high jer to (tvrdi tako) zahteva karte sa 1 Gb.
Trazakanja mi nije bilo osim na kraju 3-4 misije u animaciji kada Horner dolazi sa Hyperionom, jer tada je screen prepun zergova i borbe.
Znaci u normalnoj igri radi mi 30 do 40 FPS.
Čovjek na oficijelnom Starcraft forumu tvrdi da je proveo 30 sati nespavanja da bi prešao cijelu kampanju, i da je njegov kraj pravi eye-candy :)
2. NE TREBA vam Battlenet account da bi ste igrali SINGLE PLAYER, samo uđete u GUEST MODE i možete da igrate Campaign ili Custom game protiv kompjutera.
Netacno.
Da bi mogao da se koristi guest "nalog", nepohodno je da se sa te instalacije bar jednom ulogujes na battle net account koji ima kupljenu igru (ovo moze, mislim, i tokom samog instaliranja igre).
Ovo je takodje i blag vid anti-piratske zastite. :D
Odigrao oko 10 partija online , sve 2vs2. Sa protosima, nesto malo sa teransima.
Uglavnom se sve vrti oko rusha i taktiziranja sa malim brojem jedinica. Dosta je brz gameplay i partije se brzo zavrsavaju ,cesto i sa jednim ili dva okrsaja tokom celog meca :)
Igraci se bas brzo nalaze, ceka se oko 3-4 sekunde.
Wastelander
27.7.2010, 23:29
Cepah malo na Battlenet-u, brutalno brz gameplay, gotovo kao cnc rush:kreza:
U sushtini gomila ljudi koristi balance exploitove da bi pobedila.
Toliko o competitive igrama. Valjda ce patchem reshiti problem.
Društvo, ko hoće da odmerimo malo snage nek me doda u prijatelje. Mejl naloga je bojanche et dži mejl kom. Idem na odmor sutra, tako da možemo pikati tek za 10-ak dana. Ako nije frka, samo u poruci pri pozivu u pijateljstvo napišite da ste sa SK foruma da znam da smo naši :)
Hehe, skupljas protivnike po lokalnim forumima. :) Taman dok se vratis sa odmora da imas poduzu listu. Mirise mi na neki razradjen plan :kreza:
4. Trenutno Battlenet account za SC2 košta 6000din (58€)[/FONT].
Ima i za četrdesetak evra.
pitanje za one koji su igrali
da li ima HEROJA u starcraft-u?
i da znam da je drugacije koncipirana od warcrafta
pitanje za one koji su igrali
da li ima HEROJA u starcraft-u?
i da znam da je drugacije koncipirana od warcrafta
Nema heroja. Gameplay je u sustini kao u Starcraftu 1 uz prstohvat :D CnCa.
Video sam da u nekim zeljama treceg sveta nude i opciju da se dobije igra za nesto manje od 30$, al radi samo 6 meseci. Preko toga il 5$ mesecno, il doplata do pune cene od 60$.
^naravno, ovo nije kod nas.
Pa ima u onom standardnom SC smislu, jedan od junaka koji je standardna jedinica samo sa ubojitija i sa više energije (mada ne znam da li neka od njih kasnije ima neke specijalke).
ali se u MULTIPLEJERU ne moze komandovati zeratulom ili rejnorom,kerigan?
samo neka apgrejdovana jedinica?
nema po nekoliko HEROJA kao w3?
iskljucivo taktika sa raznim jedinicama?
@bodinn Pa rekli smo ti. Nema heroja. Samo jedinice.
Btw,poceli su da banuju ljude koji usred partije backstabuje saveznicke igrace.
Edit: Izbacili su Diplomacy ???
@pipboy
ima zeratul specijalke, jedna od njih je blink(teleport na kratku distancu)
Budimir_Trajkovic
28.7.2010, 5:59
Ponovonapunjen :alealeee::dzavo:
jI4r0UZzbkw
Boles' :boodala:
Hehe, skupljas protivnike po lokalnim forumima. :) Taman dok se vratis sa odmora da imas poduzu listu. Mirise mi na neki razradjen plan :kreza:
Heheheh, pa ajde reko da odmerim snage sa domaćima :)
Koji plan, ima da me perete ko vola? Imaćete vremena da se uigrate. :D
konza strateg
28.7.2010, 9:27
Ima i za četrdesetak evra.
ne razumem sta se to placa?? molim te mi objasni.
kupio sam igru i jel sad moram jos nesto da platim da bi igrao preko neta??
Lich_king2
28.7.2010, 9:34
Doktori oziveli skoro sve :D. Kako je na battle.net-u?
Ne brate,nije ti ovo priglupi wow...
P.S Bravo za doktore!:D
Wastelander
28.7.2010, 9:38
Ma jok, to je samo za ljude u nekim regionima koji su kupili specijalnu verziju od 30 evra koja radi 6 meseci. Naravno posle 6 doplate do pune cene(pod uslovom da im se svidi igra:kreza:)
Mada, shushka se o subscription service i za punu verziju, ko nije josh nabavio igru, ja bi mu ipak savetovao da sacheka dok se situacija ne rashchisti.
Evo i moj BTN, pa me ubacite:
Nick: Testera
Ident: 299
Server: EU
Inace u onoj kantini sam se pocepao kada sam video Night elficu kako igra kao hologram, odigrao partiju Lost Vikinga na automatu i slatko se ismejao na reklamu IPistol. Prejebeno :n_klanja:
Budimir_Trajkovic
28.7.2010, 9:49
A muva? :aplauz:
http://a.imagehost.org/t/0481/SC2_2010-07-28_09-43-31-18.jpg (http://a.imagehost.org/view/0481/SC2_2010-07-28_09-43-31-18)
http://a.imagehost.org/t/0158/SC2_2010-07-28_09-43-31-95.jpg (http://a.imagehost.org/view/0158/SC2_2010-07-28_09-43-31-95)
lik postavio sve cinematike iz wing of liberty na yt (christos75) :kreza:
kraj kampanje = kerrigan is human again
Сад сам се сморио што сам видео, али не због тога што си ти оставио ово, него што, ако је то крај ( а сви смо сумњали ), е онда... Ложио сам се на причу, па сам због тога хтео да " ме сунце не види ", а када је овакав крај.. Што једноставно није умрла или слично? Ово подсећа на " Универзалног Војника 2 ", када Ван Дам објашњава да су " обрнули порцес " и ето, он је сада поново жив човек ( има и дете, али је жена умрла ). Један од најглупљих филмова које сам икада гледао ( била је то дуга и хладна зима, хеј! )
nigrutin87
28.7.2010, 11:29
Ostaje samo na kraju trece kampanje da postane protos, radi reda.
Jel zavrsio neko od nasih sa foruma celu kampanju, da prenese utiske, generalno sto se tice price, atmosfere, da li moze da se poredi sa prvim delom?
Сад сам се сморио што сам видео, али не због тога што си ти оставио ово, него што, ако је то крај ( а сви смо сумњали ), е онда... Ложио сам се на причу, па сам због тога хтео да " ме сунце не види ", а када је овакав крај.. Што једноставно није умрла или слично? Ово подсећа на " Универзалног Војника 2 ", када Ван Дам објашњава да су " обрнули порцес " и ето, он је сада поново жив човек ( има и дете, али је жена умрла ). Један од најглупљих филмова које сам икада гледао ( била је то дуга и хладна зима, хеј! )
Ne zaboravi da treba da se pojave jos 2 dela.
Ostaje samo na kraju trece kampanje da postane protos, radi reda.
Jel zavrsio neko od nasih sa foruma celu kampanju, da prenese utiske, generalno sto se tice price, atmosfere, da li moze da se poredi sa prvim delom?
Ja za ovih 5-6 misija mogu da kazem da je sve tako dobro odradjeno i osvezeno u odnosu na keca, da je to neverovatno. Nije ni cudo sto su sve peglali toliko godina. Misije su opake, raznovrsne i konstantno dizu tenziju (jedna greska i neizbezno loadovanje), cak su i teze od keca. BNet je posebna prica. Servis im radi besprekorno, a sa graficke strane ubija.
Eva ja sad instalirao igru. Ali kad hocu da kreiram account kaze: "
The site is down for maintenance.
We'll be back soon!"
Samo bih nesto naglasio u vezi CENE
oni koji pricaju da je skupo 6000 ocigledno NE SHVATAJU
da se radi o porezu a ne o zemlji Srbiji
TO JE CISTA EKONOMIJA A NE POLITIKA:dedica:
shvatite vise
Lich_king2
28.7.2010, 14:51
Realna cena 2000 dinara. Collectors Edition 4000.
"Realna cena" je onolika koliko su ljudi spremni da plate. Da se prodalo 0 primeraka po 6000 oni bi jednostavno morali da spuste cenu. Pošto se igra prodaje, znači da je cena prihvatljiva i da igra vredi toliko. Možda i više, pa je podignu kad ostane manje kutija... Osnove trgovine. :opanachke
osim vas koji posedujete originale ima li vesi o nekoj "narodnoj verziji"?
Igra li ga neko a da neposeduje original?
Lich_king2
28.7.2010, 15:20
U misiji gde je Lava i gde treba da skupite kristale ako odete jugoistocno sa letecim komandnim centrom videcete Diabla :D
osim vas koji posedujete originale ima li vesi o nekoj "narodnoj verziji"?
Igra li ga neko a da neposeduje original?
ja ga skidam
proverena verzija
nema quit i load
ali se snalazi,ima odredjene opcije pa radi bez problema
ali imam 1 u sekundi pa mi se sporo skida
Wastelander
28.7.2010, 15:24
Realno:Starcraft 2 ima uber klisheiziranu prichu.
Infestation, prophecy itd itd.
Momci radili na igri 5 godina pa malo zaboravili da balansiraju multipleyer.
Ma ovo ne vredi ni 799 dindzi.
SC1 rules.
nameless1
28.7.2010, 15:26
Waste, izgovori to hiljadu puta, mozda sebe i ubedis..:D
P.S. Ko je zainteresovan, menjam Bad Company 2 za Starcraft 2..:kreza:
Wastelander
28.7.2010, 15:29
Waste, izgovori to hiljadu puta, mozda sebe i ubedis..:D
P.S. Ko je zainteresovan, menjam Bad Company 2 za Starcraft 2..:kreza:
Videh, probah i odluchih da nije vredno mog vremena i para.
Baš lepo što si to odlučio da podeliš sa nama.
High life
28.7.2010, 15:46
Realno:Starcraft 2 ima uber klisheiziranu prichu.
Infestation, prophecy itd itd.
Lol, to se moglo videti iz trailera. Pa hebote koristili su muziku iz Avatara... :kreza:
Wastelander
28.7.2010, 15:51
Ma skroz su zakazali.
Ako budu i diablo 3 ovako sklepali, verovatno cu se pozdraviti s gaming-om uopshte.
nameless1
28.7.2010, 16:00
A vi ste mozda presli kampanju pa znate da je prica klise, pa cak i da jeste, koja to prica danas nije klise. Drugo, ovo je strategija; nadjite mi molim vas neku bolju pricu (ali tek kada predjete Sc2). Lol, ako sj*bu Diablo!! Pa kakvu je ta igra imala pricu, cek.. NIKAKVU!! To je najveci klise ikada; cudovista napadaju zemlju, usamljeni mutavi heroj krece da mlati sve oko sebe, i spase svet velikog zla.. Jednostavno, ne daju vam se pare, i sada pravdate to pljujuci po igri. Mislim da je to svima jasno ovde. Bez uvrede, samo sam iskren u onome sto mislim..:)
Wastelander
28.7.2010, 16:18
A vi ste mozda presli kampanju pa znate da je prica klise, pa cak i da jeste, koja to prica danas nije klise. Drugo, ovo je strategija; nadjite mi molim vas neku bolju pricu (ali tek kada predjete Sc2). Lol, ako sj*bu Diablo!! Pa kakvu je ta igra imala pricu, cek.. NIKAKVU!! To je najveci klise ikada; cudovista napadaju zemlju, usamljeni mutavi heroj krece da mlati sve oko sebe, i spase svet velikog zla.. Jednostavno, ne daju vam se pare, i sada pravdate to pljujuci po igri. Mislim da je to svima jasno ovde. Bez uvrede, samo sam iskren u onome sto mislim..:)
Prichao sam o kompletnom utisku igre(pricha, gameplay, balans,multiplayer).
Nishta to ne valja.
High life
28.7.2010, 16:20
Age of Mythology, Warcraft 3 i Ground Control serijal imaju odlicno ispricane (i originalne) price.
I nije tacno da su danas sve price u igrama iskliseizirane. Probaj da odigras neki naslov koji nije ultrakomercijalan pa ces videti i sam.
Ne kontam foru sa onim energy shield/force field (koje baca onaj robotic) kod protosa,ako znate na sta mislim :) . Ne znam jos imena jedinica,ali onaj robotic u Warp gate-u sto se gradi.
Kad bacim to na protivnika nekad mu zarobi jedinicu unutra, a nekad se njegove jedinice samo sklone i krenu da zaobilaze :confused:
Mozda moze samo jednu da zarobi, ili mora da bude mehanicka jedinica:confused:
Zna neko? Moracu jos da testiram:icon_stud
To je dobra taktika na pocetku sa protosima,2-3 robotica 3-4 tabadzije, pogotov protiv ljudi cije jedinice stanu da pucaju pa ih je lakse pogoditi time, a tabadzije pomlate ostale.
Prichao sam o kompletnom utisku igre(pricha, gameplay, balans).
Nishta to ne valja.
Ovo je subjektivno misljenje,ali postujem(pogotovo sto jos nisam probao igru :mad:).
Koliko optrilike traje kampanja?I koliko traje jedna prosecna misija u igri?
Lich_king2
28.7.2010, 16:26
20-40 minuta.
slazem se u potpunosti :tapsh:
Wastelander
28.7.2010, 16:30
Ovo je subjektivno misljenje,ali postujem(pogotovo sto jos nisam probao igru :mad:).
Koliko optrilike traje kampanja?I koliko traje jedna prosecna misija u igri?
Tako je, o ukusima ne treba raspravljati. Samo maloumni to rade.:)
Igrao sam kod prijatelja koji je kupio original. Probao sam prvih 10 singleplayer misija i traju od 10 minuta pa do 1h, u zavisnosti koliki vam je skill, i koliki nivo tezine.
Kampanja je nekih 30h kolko sam prochitao negde na netu.
Ne kontam foru sa onim energy shield/force field (koje baca onaj robotic) kod protosa,ako znate na sta mislim :) . Ne znam jos imena jedinica,ali onaj robotic u Warp gate-u sto se gradi.
Kad bacim to na protivnika nekad mu zarobi jedinicu unutra, a nekad se njegove jedinice samo sklone i krenu da zaobilaze :confused:
Mozda moze samo jednu da zarobi, ili mora da bude mehanicka jedinica:confused:
Zna neko? Moracu jos da testiram:icon_stud
To je dobra taktika na pocetku sa protosima,2-3 robotica 3-4 tabadzije, pogotov protiv ljudi cije jedinice stanu da pucaju pa ih je lakse pogoditi time, a tabadzije pomlate ostale.
Kako sam ja video na you tubu jos pre,to samo bacis da zagradis da nemogu da prodju ti,nema nikakvog zarobljavanja jedinica kako ja znam....
to je korisno na uskim prolazima ako oces da ga odseces....
KOLIKO sam cuo kod nas nema CE
Da li neko zna da li ce ga biti i koliko ce kostati?
Mislim da se on VISE ISPLATIi kad vec pucas pare sa obzirom na sadrzaj:confused:
@wlof
Moze 100% da zarobi jedinicu, posto sam i sam to radio :)
@bodinn
Ne isplati se nikako. Sta ce ti to? Dobijes USB na kom pise ime onog humana, art book, cd sa muzikom, cd o tome kako je pravljen Starcraft. Iskreno ko ce da sedne i da gleda/slusa to:confused: Bolje kupi obican SC2, i da ti ostane jos para koje ,ako si vec namenio da potrosis na igre, das na npr. Mafiu2.
Wastelander
28.7.2010, 17:10
@bodinn
Ne isplati se nikako. Sta ce ti to? Dobijes USB na kom pise ime onog humana, art book, cd sa muzikom, cd o tome kako je pravljen Starcraft. Iskreno ko ce da sedne i da gleda/slusa to:confused: Bolje kupi obican SC2, i da ti ostane jos para koje ,ako si vec namenio da potrosis na igre, das na npr. Mafiu2.
@Bodinn, ako si pravi fan starcraft2, uzmi CE, ako si u mogucnosti.
Tako sam se i ja neckao za CNC3 CE, i na kraju sam uzeo, i nisam se pokajao.
Pusti ti Bascelik-ove savete, chovek ne koristi ni 30% mogucnosti od igre shto pruza, pa mora da se trpa kojekakvim naslovima nize kategorije da bi veshtachki napumpao tih 100%:D
Ceo Starcraft setting je nastao ko jedan veliki klise, sa blagim elementima parodije.
Ideja je da bude klise, i sto je moguce vise "cheesy". To je ono sto mu daje sarm. ;)
Lich_king2
28.7.2010, 17:15
Dawn of War je samo malo grublji Starcraft :P
nameless1
28.7.2010, 17:15
@Bodinn, ako si pravi fan starcraft2, uzmi CE, ako si u mogucnosti.
Tako sam se i ja neckao za CNC3 CE, i na kraju sam uzeo, i nisam se pokajao.
Pusti ti Bascelik-ove savete, chovek ne koristi ni 30% mogucnosti od igre shto pruza:D, pa mora da se trpa kojekakvim naslovima nize kategorije da bi veshtachki napumpao tih 100%:D
A da li ti stvarno mislis da su one dzidza-bidze vrednije od potpuno nove igre, npr. Mafie II.:kreza:
P.S. Da li se i kod nas dobija ova kutija uz igru, ili ne?
http://www.youtube.com/watch?v=NxTP7HyQ9QQ
Registrovao sam se na bnet. Ali kad idem na add game ili account sumary dodjem na log in screen. Iako unesem ponovo mail i password i kliknem log in opet me vrati na isto.
Koliko kosta sc2 u Crnoj Gori:eek:
Wastelander
28.7.2010, 17:18
Koliko kosta sc2 u Crnoj Gori:eek:
E to ti vec ne bi znao reci, ali verovatno je isto kao i u Srbiji, samo shto je cena izrazena u Eurima:)
Dawn of War je samo malo grublji Starcraft :P
Mislis Starcraft je samo cheesy Warhammer :a_bleh:
@wlof
Moze 100% da zarobi jedinicu, posto sam i sam to radio :)
@bodinn
E za to nisam znao....znao sam samo za ono sto sam video a to je da zauzima prostor...uglavnom zahvaljujem na informaciji :)
P.S. Da li se i kod nas dobija ova kutija uz igru, ili ne?
http://www.youtube.com/watch?v=NxTP7HyQ9QQ
Da.
To ti je "WoW pakovanje" i nije nista novo :)
@wlof
Dobri su ti robotici, pucaju i oni tako da nisu beskorisni kad istrose energiju:)
Mogu da zarobe jedinicu u tom force fieldu,a mogu i kao sto kazes da zablokiraju neki prolaz. Imaju jos jednu "madjiju" ,nisam jos proverio sta je tacno,ali pomaze u prezivljavanju tvojih jedinica, valjda usporava neprijateljske napade i projektile ,tako nesto.
nameless1
28.7.2010, 17:23
Nemam mnogo iskustva sa WoW-om, fala bogu..:kreza:
Da.
To ti je "WoW pakovanje" i nije nista novo :)
@wlof
Dobri su ti robotici, pucaju i oni tako da nisu beskorisni kad istrose energiju:)
Mogu da zarobe jedinicu u tom force fieldu,a mogu i kao sto kazes da zablokiraju neki prolaz. Imaju jos jednu "madjiju" ,nisam jos proverio sta je tacno,ali pomaze u prezivljavanju tvojih jedinica, valjda usporava neprijateljske napade i projektile ,tako nesto.
Kako sam ja video pre imaju jos iluzije ili "halucinacije" (meni je to smesno ime za tako nesto :D),
osim ako im blizzard nije menjao nesto jer su me tako ubili u pojam sa njihovim menjanjima....mislim kada su jednoj jedinici 3-4 puta menjali samo ime pa ti vidi :rofl:
Od ATI-ja:
On vacation - but just got an email saying that Starcraft 2 AA is almost ready. Just getting tested now. Hotfix soon.
High life
28.7.2010, 18:11
Mislis Starcraft je samo cheesy Warhammer :a_bleh:
Dobro sad. Ima motiva koji su inspirisani WH40k, ali opet tesko da se Starcraft univerzum moze nazvati kopijom WH40k univerzuma. Cak sta vise, ova dva se drasticno razlikuju.
A da budemo iskreni i SC i WH40k univerzumi su cheesy. Oni su i osmisljeni da budu takvi i ,kao sto kaze player1, to im i daje sarm.
LoshMeeBre
28.7.2010, 18:17
Tako je, o ukusima ne treba raspravljati. Samo maloumni to rade.:)
"O ukusima ne treba raspravljati" i "idi leci komplekse" - 2 najkoriscenije recenice na internetu..
Hajde da razlikujemo UKUS i objektivnu kritiku..
Sednemo da popijemo casu konjaka starog 10 godina.. Ja vise volim Remy martin, a ti Courvoisier.. To je UKUS.. Tu nemamo sta da se raspravljamo.
OBJEKTIVNO to su prilicno kvalitetna pica..
Ti kazes da u igri ne valja "pricha, gameplay, balans i multiplayer".. Igrao si je kod druga i to par misija i iznosis to kao cinjenicu. Hmmm :icon_scra
ELEM, ja ovo malo sto sam igrao, mogu reci da mi prica za sada deluje kao klasicna oblanda, ali otom potom.. Neki likovi su interesantni, videcemo na sta ce to da ispadne. Svidja mi se trud koji je ulozen u raznovrsnost misija. Sto se gameplay-a tice, znali smo sta da ocekujemo, da su napravili neke ogromne izmene fanovi bi ih spalili (ja prvi :D).. Kao sto je vec par ljudi primetilo NORMAL tezina je smeeeesna!! Hard je tu da stvari budu zanimljive, ali ne frustrirajuce :D Stvarno ne znam sta je easy, "god mod" ukljucen?
Dobro sad. Ima motiva koji su inspirisani WH40k, ali opet tesko da se Starcraft univerzum moze nazvati kopijom WH40k univerzuma. Cak sta vise, ova dva se drasticno razlikuju.
A da budemo iskreni i SC i WH40k univerzumi su cheesy. Oni su i osmisljeni da budu takvi i ,kao sto kaze player1, to im i daje sarm.
Player 1 je cheesiness pomenuo za starcraft zato sto i jeste cheesy...
svemirski kouboji....sta vise reci :D
Ne kazem ja da warhammer nije imao inspiraciju od necega ali zergovi su bas preslikani tiranidi,protosi su preslikani eldari koliko sam ja video....
Mada moze se lako prepoznati da je starcraft nastao iz warcraft-a ne zbog gameplaya nego zbog koncepta nekih stvari,a tako je i wc3 nastao mesavinom starcrfta i warcrafta....
High life
28.7.2010, 18:33
Player 1 je cheesiness pomenuo za starcraft zato sto i jeste cheesy...
svemirski kouboji....sta vise reci :D
Ne kazem ja da warhammer nije imao inspiraciju od necega ali zergovi su bas preslikani tiranidi,protosi su preslikani eldari koliko sam ja video....
Mada moze se lako prepoznati da je starcraft nastao iz warcraft-a ne zbog gameplaya nego zbog koncepta nekih stvari,a tako je i wc3 nastao mesavinom starcrfta i warcrafta....
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/09/Sob_squad_c.gif
Svemirske kaludjerice koje vitlaju bacacima plamena... Sta reci :D (a ima ovog jos dosta)
Zergovi bi isto tako mogli da budu bube iz Svemirskih vojnika (knjige), a Protossi bi mogli da se porede sa bilo kojom supernaprednom svemirskom civilizacijom...bla bla bla. Ali to sve nije ni vazno. Naravno da u WC i SC ima motiva iz drugih fransiza, ali opet ne moze da im se porekne originalnost.
Npr, celokupan Fantasy zanr pociva na Tolkinovim motivima i idejama. Ali opet tesko da se D&D ili Warhammer mogu nazvati kopijama Gospodara Prstenova.
Kad smo vec kod Svemirskih vojnika, dizajn battlecrusera Starcraftu veoma podseca na bojne brodove iz tog filma (sa nesto izmenjenim razmerama). Takodje, cuvene TV propagande poruke iz filma su definitivno bile inspiracija za UEF propagandu u Brood Waru.
Jos na to se mogu dodati "bioloski" topovi iz filma, sto imaju insekti, i slicne ekvivalente u Starcraftu.
P.S.
Inace, jedan od ogovora marinaca i SC2 me veoma podseca na repliku iz Duke Nukeuma.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/09/Sob_squad_c.gif
Svemirske kaludjerice koje vitlaju bacacima plamena... Sta reci :D (a ima ovog jos dosta)
Zergovi bi isto tako mogli da budu bube iz Svemirskih vojnika (knjige), a Protossi bi mogli da se porede sa bilo kojom supernaprednom svemirskom civilizacijom...bla bla bla. Ali to sve nije ni vazno. Naravno da u WC i SC ima motiva iz drugih fransiza, ali opet ne moze da im se porekne originalnost.
Npr, celokupan Fantasy zanr pociva na Tolkinovim motivima i idejama. Ali opet tesko da se D&D ili Warhammer mogu nazvati kopijama Gospodara Prstenova.
Meni licno je to bas mocan detalj jer recimo religija se shvata ozbiljno i imas fanatizme,recimo kao inkvizitore i to ces videti da u svakoj igri inkvizitori nisu cheesy negu ulivaju strah i postovanje recimo uzmes c&c tu imas koliko god oces fanatika i inkvizitora iz buducnosti kod NOD-a ali ne samo sto izgledaju cool nego im je i koncept cool :D...ali to je samo moje misljenje :p ....i bese te "kaludjerice" genetski modivikovani super vojnici ako se nevaram....
Protose mozes uporedjavati sa nekom naprednom rasom uredu...recimo kao predatore (dark templari...samo primer) ali izostavljas veliku sliku oni su napredna rasa sa misticnim mocima i ta moc im je fokus....to bas neces naci svuda....zato me i podsecaju na Eldare jer su i oni takvi :)
Nisi me razumeo ja sam pomenuo da sc i wc imaju mnogo zajednickih elemenata kao na primer spellcaster-i nega "energija" ili mozemo reci mana....misli nevazno je ali samo kazem :D
Ajde ne oftopičite vise sa glupim poređenjima Starcraft-a sa igrama druge klase kakve su Warhammer i sl. Igrao sam warhammer 40k dawn of war i dark crusade, i ja stvarno ne znam da li ima estetski ružnije igre od WH40000.
Pored toga nicim nije uspela da me privuce, ni pricom, ni rasama, apsolutno nicim, i utisak koji odaje je bleda senka jednog Warcraft-a ili Starcraft-a.
High life
28.7.2010, 19:18
Ajde ne oftopičite vise sa glupim poređenjima Starcraft-a sa igrama druge klase kakve su Warhammer i sl. Igrao sam warhammer 40k dawn of war i dark crusade, i ja stvarno ne znam da li ima estetski ružnije igre od WH40000.
Pored toga nicim nije uspela da me privuce, ni pricom, ni rasama, apsolutno nicim, i utisak koji odaje je bleda senka jednog Warcraft-a ili Starcraft-a.
Pa dobro. To je tvoje misljenje.
Upravu si,necemo vise :)
A za ostalo je kako je bilo receno stvar ukusa :D
Da li u Srbiji sad ima da se kupi Starcraft II i ima li negde ispod 6000?
Ima samo ključ na mmo-svet.com za 3700
nameless1
28.7.2010, 19:46
Naravno da valja! Back to Starcraft 2..:paranoia: Kao da te je neko dirnuo u Obsidian..:p
High life
28.7.2010, 19:52
Naravno da valja! Back to Starcraft 2..:paranoia: Kao da te je neko dirnuo u Obsidian..:p
E, da je Obsidian u pitanju, sevalo bi oruzje :p.
Dzabe da se vracamo na $tarcraft 2, kad ga ovde trenutno igra 4-5 osoba, a mi ostali skidamo narodnjak smesno malom brzinom.
nameless1
28.7.2010, 20:05
Ma ja zelim sto vise informacija o igri, kako bi znao da li da je nabavljam tamo na jesen..:kreza:
Ma ja zelim sto vise informacija o igri, kako bi znao da li da je nabavljam tamo na jesen..:kreza:
Kakve te konkretno informacije interesuju :) ?
http://chzbobshouseofvideogames.files.wordpress.com/2010/07/b714766a-255d-4fcd-81c9-d0c17e7260b0.jpg
nameless1
28.7.2010, 20:34
Kakve te konkretno informacije interesuju :) ?
Pre svega u vezi kampanje. Nemam sumnje da ce MP biti dobar, zbog gomile feedbacka of fanova. Ali, meni je nekako SP uvek najvazniji, a MP je sekundarna stvar. Ako neko predje kampanju, neka postavi svoje misljenje (bez spojlera), i bicu mu zahvalan..
Evo ovako.
Lepa stvar u kampanji je sto ne idu misije linearno (sem pri startu). Svaka nova misija (bar za sad, koliko sam igrao) otkljuvaca novi tip jedinica, tako da od redosleda ce zavisiti sta moze, i kad da se pravi.
Misije zaradjuju novac, od kojem mogu da se kupuju upgrejdi za razne trupe ili objetke (npr. da bunker moze da sadrzi 6 marinaca). Opcioni zadaci u misijama takodje mogu da daju zerg i protoss reserch poene (koji se isto trose na upgrejd ili nesto slicno, jos nisam dovoljno dosao u kampanji, sto se tice toga).
Posle nekoliko misija ces dobiti i pristup placenickim druzinama, koje ako regrutujes (kupis), mozes da narucujes tokom misija, kao pojacanja (ima cooldown posle svakog, kao i konacan limit po misiji). U pitanju su jace verzije obicnih tipova jedinica.
Same misije imaju cinematic feel, mada meni deluju prelako na Normal. A ja skoro i da ne igram RTS igre (poslenje dve su mi bile Warcraft3 i originalni Starcraft i to samo kampanje bez MP).
U kampanji se pojavljuje mnogo vise tipova jedinica nego u mutiju. Tu su medici, firebatovi, goliathi, transporteri i mnoge druge trupe kojih nema u MP. Valjda je ideja bila da MP ne bude pretrpan redundantnim jedinicama, sto realno nije faktor u kampanji gde se sporo otlkucavaju novi tipovi jedinica. A i lepo je videti stare dobre jedinice iz keca.
High life
28.7.2010, 21:27
Valjda je ideja bila da MP ne bude pretrpan redudantnim jedinicama,
Cek da proverim Vujakliju.... :to_care:
Ja sam danas kupio igru u Games-u, obicno pakovanje. Pitao sam da li ima CE i rekli su mi da to jos uvek nije uvezeno u Srbiju pa me interesuje da li je neko kupio takav primerak ili je ovo istina. Kako sam ja citao na jednom drugom forumu, ukupno ima 26 misija, ja sam danas za neka 2h do 2.5h igranja presao 5. Sad da je hvalim, nema potrebe, sve je vec receno, ovo jednostavno vredi neprospavane sledece noci, pa dokle stignem! :-) jedino sto me pomalo iritira to su glasovi jedinica koje se javljaju kao odziv kada kliknete na njih. Gotovo da su isti kao i u prvom delu, moglo je se malo i promeniti ali i nije bitno! a MP cim sam usao, satrali su me, ali vezbam pa cemo videti...
Ako hoćeš CE, zaboravi na Game-S i idi u Computerland, ja sam kod njih kupio.
E pa sad je gotovo, vec sam uzeo! :opanachke
Opcioni zadaci u misijama takodje mogu da daju zerg i protoss reserch poene (koji se isto trose na upgrejd ili nesto slicno, jos nisam dovoljno dosao u kampanji, sto se tice toga).
Da dopunim ovo.
Istrazivanje ne kosta nista, ali za odredjene "tehnologije" treba dostignuti ogredjen nivo poena zerg ili protosa razumevanja. Takodje, uvek ce biti izbor izmedju dve iskljucive opcije.
Npr. prvi nivo istrazivanja zerg tehnologije (5 poena) nudi ili bunkere sa montiranim mitraljezom na vrhu (puca sam), ili bunkere sa +150hp. Oba ne moze.
Sto se tice samog istrazivanja, ima svasta. Od novih jedinica (robotizovan "panter", science vessel), do nekih opstih stvari, tipa automatizovana refinerija kojoj ne treba skupljanje SCV-ima ili pak supply depoti koji se prave instant.
Bunker sa topom na vrhu i proširenjem na šest mesta, i jedan ili dva radnika pored sa uključenim automatskim popravljanjem, i apsolutno niko ne može da vam prodre u bazu (osim možda na brutal) :)
Bunker sa topom na vrhu i proširenjem na šest mesta, i jedan ili dva radnika pored sa uključenim automatskim popravljanjem, i apsolutno niko ne može da vam prodre u bazu (osim možda na brutal) :)
Ili par archona , koji se lako provuku osim ako nema jedno 3 siege tenka :D.
Danas ceo dan igram SC2 od jedno 1500 evo do malo pre ,pravio sam manje pauze. I presao ni pola na Bridge tamo mi pise 10/26.
Tek sam stigao po:
Kad se pojavi Zeratul i da ti onu spravu, jos sam pokupio starog krsh Adjutana... ali to sam mogao i ranije :D
a MP cim sam usao, satrali su me, ali vezbam pa cemo videti...
par saveta
Ne znam sa kim igras..
Sa Teranima idi na rush sa onim marincima sto imaju jet pack (Reapers se zovu). Dva, tri je sasvim dovoljno. To je poprilicno dobra taktika zlostavljanja. Jako su brzi i preskacu litice, pobi mu sto vise radilica mozes. Protiv zergova (ako idu na ground spam - Hellion)
Sa protosima protiv terana gradi zealote i sentry. Sa sentry-jem ukljuci onu drugu sposobnost, to umanjuje damage od ranged napada na tvoje jedinice u odredjenom radijusu. Protiv zergova umesto sentry gradi jos zealota ili stalkere.
Sa zergovima mozes zergling spam (ne ides na gas, nego samo gradjevina za zerglinge + queen, pomocu queen dobijas jos larvi i jos zerglinga, pobi sto vise radilica mozes:) ) ,a lako mozes i da ga dobijes skroz. Ali nemoj da cekas previse dugo... jer ce ti rush taktika backfire-ovati :) scoutuj da vidis dal si ga brojcano nadjacao...
Nadam se da ce ti pomoci da pocnes partiju sto bolje...
PS
naravno, scoutuj sto vise da tebe ne rushuju :)
Ja moram da zavrsim kampanju pa tek onda idem na multi.
Toliko je dobra.:to_care:
Почео сам кампању, и могу вам рећи одлично, све је ту, стари Blizzard шмек, одлична прича (барем на почетку), одличан дизајн! Супер!
П.С. Ја сам се запрепастио како народна верзија добро ради, просто човек да се запита шта је близард радио на заштити па је тако лако пробијена!:opanachke
Najverovatnije se nisu ni previse trudili. Znali su da mnogi ocekuju igru i da ce odmah da kupe i da treba da naprave sto bolji battlenet, kao dodatnu motivaciju za kupovinu originala.
Pandemonium
29.7.2010, 2:37
Prvi review (na koji sam ja naleteo) (http://nzgamer.com/pc/reviews/1134/starcraft-ii-wings-of-liberty.html)
Inače, sjajna igra, meni se sviđa!
E hvala na savetima za multi. Cim se malo otarasim singl, prelazim na to. Inace sam zbog toga i kupio original. Bice tu posla za celu jesen i zimu, predosecam!
Budimir_Trajkovic
29.7.2010, 9:55
http://www.lamebook.com/wp-content/uploads/2010/07/wedwinj3.png
AcMilan91
29.7.2010, 10:54
jel moze multiplayer ako nije original :) msm preko mreze i to
jel moze multiplayer ako nije original :) msm preko mreze i to
naravno da nemoze ako ne posedujes original,LAN nije podrzan takodje
DarthRevan
29.7.2010, 11:27
a MP cim sam usao, satrali su me, ali vezbam pa cemo videti...
Укратко:
Liquipedia II
TeamLiquid.net
gosugamers.net
Youtube.com -> Day[9] channel
И скидај видео клипове професионалаца.
Научи неколико Build Order-а.
Гледај да побољшаш макро (прикупљање ресурса и тренирање јединица). Не замарај се превише микроом.
Bice tu posla za celu jesen i zimu, predosecam!
Ako se SC2 muti ne bude pikao bar 10 godina, ništa nisu uradili. :)
High life
29.7.2010, 13:04
Zbilja, jel se u kampanji pominje sta je bilo likom koga tumaci igrac? Sudbine svih ostalih vojskovodja koje igra igrac su poznate osim ''Magistratea'' iz Human kampanje.
Cerebreta iz SCa i BWa je Kerigan ubila.
Executor iz SCa je Artanis. Executor iz BWa je Selendis (nemam pojma ko jeto ali igrace vaznu ulogu u Protoss ekspanziji)
Commander iz BWa je stradao kad je Kerigan zbrisala UED flotu.
Igra je prosto fenomenalna, ne znam sta bi vise hvalio balans ili battlenet... sve funkcionise savrseno.
Kampanju sam ostavio za neki drugi put, posto danas putujem na more,ali MP je sto se mene tice cista desetka.
1- ovo mnogo ljudi radi, tako blokira neprijatelju prolaz zgradama..... i meni rush u ovom slucaju :rolleyes:
2- stvarno se jako retko desava ,ali se desava, mislim da to nije namena te "madjije",a mozda je i bag.
3- A ovako dark templari iskljucuju struju neplatisama :)
Ono sto se meni jako nesvidja u stacraft 2 je ono sto sam video na desetine partija na youtubu a to je da se neke stvari svode na isto....evo jedan primer"
Primetio sam da vecine ako ne i sve mape imaju samo jedan uzan ulaz/izlaz u bazu i to je to sto onda to igraci maksimalno iskoristavaju a meni je to malcice bezveze....gde bese ono da si otkriven na 3 strane a jos i vazduh pa se snadji....sada se svaka partija pocinje tako sto ti odma zagradjujes zgradama taj ulaz/izlaz.....ta taktika je postala klise u prvoj nedelji bete :D
High life
29.7.2010, 14:08
1- ovo mnogo ljudi radi, tako blokira neprijatelju prolaz zgradama..... i meni rush u ovom slucaju :rolleyes:
Koliko si ti igrao SC1 u multiju? :kreza:
Lol, sve sami veterani iz SC1, a ne znaju za tactiku koja se koristi od kad SC postoji...
Znam za tu taktiku jos iz prvog dela i to je bio jedan od razloga zato sto i nisam igrao multi jer su sve mape uglavnom iste i kada krenem sa vojskom na njegovu bazu nemogu svi da prodju,pa se zapucaju pa samo stoje ili idu skroz okolo....a najvise me je ubilo kada protivnik stavi samo jednu jedinicu na taj prolaz pa niko nemoze da prodje....
A ja sam pricao za drugi deo kako se taktika blokiranja jedinog ulaza u bazu koristi mnogo,mnogo puta....malo jasnije? :)
Ono sto se meni jako nesvidja u stacraft 2 je ono sto sam video na desetine partija na youtubu a to je da se neke stvari svode na isto....evo jedan primer"
Primetio sam da vecine ako ne i sve mape imaju samo jedan uzan ulaz/izlaz u bazu i to je to sto onda to igraci maksimalno iskoristavaju a meni je to malcice bezveze....gde bese ono da si otkriven na 3 strane a jos i vazduh pa se snadji....sada se svaka partija pocinje tako sto ti odma zagradjujes zgradama taj ulaz/izlaz.....ta taktika je postala klise u prvoj nedelji bete :D
Jeste bezveze. Ali dobro sto moji terranci imaju reapere.:qliranje:
@High life
Daj ne pravi se pametan, ispadas smesan, ne moze da se poredi ta taktika u SC1 i SC2. Mislim glupo mi da ponavljam, ali sve ti je wlof rekao. Sada na svim mapama imas taj prolaz dok u SC1 to nije bio slucaj. Plus terani imaju SD koji se sada spusta i ima tu namenu. Podizanje baraka i nije bas nesto prakticno. Sem toga sama taktika i nije nesto i ja je ne primenjujem niti sam je primenjivao u SC1 niti mi smeta kad je drugi primenjuju. A kad sam rekao da su mi blokirali rush, vidis taj teran je moj saveznik, a oni zerglinzi su moji... da su neprijateljski razbucao bi mu te SD ko nista.
High life
29.7.2010, 14:40
Znam za tu taktiku jos iz prvog dela i to je bio jedan od razloga zato sto i nisam igrao multi jer su sve mape uglavnom iste i kada krenem sa vojskom na njegovu bazu nemogu svi da prodju,pa se zapucaju pa samo stoje ili idu skroz okolo....a najvise me je ubilo kada protivnik stavi samo jednu jedinicu na taj prolaz pa niko nemoze da prodje....
A ja sam pricao za drugi deo kako se taktika blokiranja jedinog ulaza u bazu koristi mnogo,mnogo puta....malo jasnije? :)
Zatvaranje jednog prolaza je standard. Terran se tako stiti od raznoraznih rusheva (zealot, zergling, DT, Vulture, photon canon) koje on u ranoj fazi ne moze da zaustavi. Dakle, nije to nesto sto se koristi mnogo, mnogo puta. To se koristi uvek, osim ako naravno baza ima vise ulaza. Medjutim, u SC1 ( a ne sumnjam da ce tako biti i u SC2) maltene sve popularne mape (BGH, Python, FS, Fastest...) imaju baze sa samo jednim ulazom.
http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Walling
High life
29.7.2010, 14:43
@High life
Daj ne pravi se pametan, ispadas smesan, ne moze da se poredi ta taktika u SC1 i SC2. Mislim glupo mi da ponavljam, ali sve ti je wlof rekao. Sada na svim mapama imas taj prolaz dok u SC1 to nije bio slucaj. Plus terani imaju SD koji se sada spusta i ima tu namenu. Podizanje baraka i nije bas nesto prakticno. Sem toga sama taktika i nije nesto i ja je ne primenjujem niti sam je primenjivao u SC1 niti mi smeta kad je drugi primenjuju.
Bolje cuti. Ne znas za nesto sto u SC1 ( a i u SC2 na identican nacin) redovno koristi svako, od Nooba do Gosu igraca.
Zatvaranje jednog prolaza je standard. Terran se tako stiti od raznoraznih rusheva (zealot, zergling, DT, Vulture, photon canon) koje on u ranoj fazi ne moze da zaustavi. Dakle, nije to nesto sto se koristi mnogo, mnogo puta. To se koristi uvek, osim ako naravno baza ima vise ulaza. Medjutim, u SC1 ( a ne sumnjam da ce tako biti i u SC2) maltene sve popularne mape (BGH, Python, FS, Fastest...) imaju baze sa samo jednim ulazom.
http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Walling
Ali ja o tome i govorim,mene neznaima dali ce to koriste pocetnici ili profesionalci mene je samo bezveze sto se to koristi uvek kako ti kazes...
ta taktika je postala standard jer su mape standard....evo jednog malog primera....ja upalim c&c3 ponekad online da odigram koju i tu je poznat bike ili pitbull rush i cilj tog rasha je fokusiranje na harvestere....e sada ja jednostavno znam da ce protivnik ici na to,mogu slobodno da izbrojim do 100 i da vidim da sam pogodio jos jednom....to nije zabavno i nije zabavno da ja moram da pravim isti build order za odbranu toga jer znam da ce me napasti sa tim standard rashom.... meni licno je to bezveze i nezabavno,ako je tebi to uredu onda odlicno,ja samo kazem svoje misljenje :)
@ Bascelik na tvojim slikama grafika izgleda mnogo lose.
Inace dodaj me za prijatelja, na pp sam ti dao nick i code.
Bolje cuti. Ne znas za nesto sto u SC1 ( a i u SC2 na identican nacin) redovno koristi svako, od Nooba do Gosu igraca.
Aj pali ,sa kim se ja uopste raspravljam. Dosadan zivot,a? ******...
+ da mnogo ljudi nije igralo SC1 jer je izasao pre vise od deceniju. Ako te bas zanima ja sam igrao SC1. Aj sad idi i smaraj negde drugde.
@Webad
Sve je na max. Samo tako na screenu tu izgleda bezveze.
Registrovao sam se na bnet. Ali kad idem na add game ili account sumary dodjem na log in screen. Iako unesem ponovo mail i password i kliknem log in opet me vrati na isto.
Verujem da si vec resio problem, ali ajde da napisem kako sam ja resio. Da i drugi vide. Problem kod mene je bio u Operi. Ulogovao sam se preko Internet Explorera i sasvim normalno uneo igru.
DarthRevan
29.7.2010, 15:25
Не свиђа ми се што стављаш 3 депоа. TheLittleOne, рецимо, блокира са Starport-овима и Command Center-има. Депое срока рецимо један Baneling bust а онда само потеку speedling-ови... или Zeal rush.
Не свиђа ми се што стављаш 3 депоа. TheLittleOne, рецимо, блокира са Starport-овима и Command Center-има. Депое срока рецимо један Baneling bust а онда само потеку speedling-ови... или Zeal rush.
Nisam ja teran tu. Ja sam zerg:)
DarthRevan
29.7.2010, 15:38
nisam ja teran tu. Ja sam zerg:)
О, океј онда. :) Нема везе, кад будеш играо са Теранима да знаш.
А и да знаш да ово лако можеш Бејнлинзима да му срокаш. :)
О, океј онда. :) Нема везе, кад будеш играо са Теранима да знаш.
А и да знаш да ово лако можеш Бејнлинзима да му срокаш. :)
Nisam ucestvovao u beti ,a SC1 sam igrao kad je bio izasao,a posle ga nisam igrao godinama. Tako da evo pikam tek 3 dana. Igrao sam u multiju sa svim rasama, ali ubedljivo najvise sa protosima, tek onda sa teranima pa sa zergovima. Nisam imao vremena jednostavno da upoznam dobro sve tri rase, iako mi je dosta poznato iz keca. A danas idem na letovanje tako da cu ostale dve rase upoznati kad se vratim:)
A i kad sam igrao sa teranima nisam hteo da blokiram ulaz. Mrzi me,a i ne svidja mi se taktika. Ali do sada nisam imao posledica i fino je islo. Uglavnom rushujem i ja sa reaperima (ako se bese tako zovu). Scoutujem i gledam dal neko ide na zealot rush ili zergling rush, pa se lako pripremim. Mada kazem nisam puno igrao pa cu mozda i ja poceti da se ogradjujem ,ali samo ako bude bilo neophodno:)
Nego evo u ovoj partiji, kako me je s**** teran (vise puta sam igro sa njim, Spanac je:)) Isto je zablokiro ulaz medjutim ja sam uglavnom imao zealote (ja sam crveni protos) koji su maltene bili beskorisni jer nisu mogli da prodju. A tamo ge je on spustio SD, ljubicasti protos je bacio force field :) Dok je on podigao baraku vec je bilo kasno.
PS
pobedili smo na kraju:)
instalirao i presao kampalju za 2 popodneva i uninstalirao... nastavio bi da je igram multy ali samo u kombinaciji lanparty jer to je pravo zezanje a ne da se drndam sa nekim strancima na drugoj strani planete. Inace nista novo i revolucionarno nisam primetio osim 3d engina koji je solidan i dobro optimizovan.
@Bascelik bolje da radis "Print Screen" pa "Paint" pa upload na nekom dobrom sajtu (ImageShack,TinyPic...)
instalirao i presao kampalju za 2 popodneva i uninstalirao... nastavio bi da je igram multy ali samo u kombinaciji lanparty jer to je pravo zezanje a ne da se drndam sa nekim strancima na drugoj strani planete. Inace nista novo i revolucionarno nisam primetio osim 3d engina koji je solidan i dobro optimizovan.Kad kupis original moci ces sa ortacima da igras battlenet party,lan nije nikakv problem. Cak sa originalom imas achievements pa te tera da kampanju igras duze btw.
Verujem da si vec resio problem, ali ajde da napisem kako sam ja resio. Da i drugi vide. Problem kod mene je bio u Operi. Ulogovao sam se preko Internet Explorera i sasvim normalno uneo igru.
E bas to.:kreza:
I ja sam probao posle na exploreru i bilo je OK.
Nadam se da se svi slazemo da ce ovo biti igra godina,tu nema dileme,valjda.Odigrao sam 5 misija i izuzetno sam zadovoljan,ali najvise onim izmedju njih.Likovi su stvarno cool.Jedino sto kvari utisak je sto su ovih 5 misija bile piece of cake na normal,e sad da li ce se ovaj trend nastaviti ili ce krenuti neke odgovornije i teze misije.Ako ne onda nemam izbora nego da stavim na hard(sto je i dobro treba se uigrati za multiplayer)...
I ja igram na normal. Stvarno je lako. Ne znam tek kako je ne easy.
Inace sto se kampanje tice sve je super. Misije, upgradeovi... Sve.
I multi narvano.
Evo, pređoh samo prve dve misije, super deluje za sada. Nisam neki fan SC1, nisam ga ni puno igrao...
Inače nisam dugo igrao RTS, ovo mi je baš lepo leglo.. :D
Mario Pavićević
29.7.2010, 20:29
Evo, pređoh samo prve dve misije, super deluje za sada. Nisam neki fan SC1, nisam ga ni puno igrao...
Inače nisam dugo igrao RTS, ovo mi je baš lepo leglo.. :D
Neko sa nickom kao ti, i ne igra RTS...ironija:D
Ma igrao bi ja, ali slabo ih nešto ima.. Nisam našao ništa što mi se sviđa u zadnje 3god... :(
High life
29.7.2010, 22:24
VAZNO !!!!
http://gameinformer.com/b/news/archive/2010/07/28/blizzard-confirms-starcraft-ii-overheating-bug.aspx
Свака част човеку који ово пређе за 2 поподнева, или 2 дана! Играм већ 2 дана, по 4-5 сати дневно, нисам прешо ни 10 од укупно 25 мисија колико има (ваљда толико има)! Игра је лудница, достојан наставак најпродаваније и најбоље стратегије свих времена! Волео бих да имам пара па да купим оригинал одмах, али сигурно га купујем чим падне цена!
Red Dragon
29.7.2010, 23:12
VAZNO !!!!
http://gameinformer.com/b/news/archive/2010/07/28/blizzard-confirms-starcraft-ii-overheating-bug.aspx
Sad moram da nabavim SC2. Ako ovo ne spali moju besmrtnu masinu, nece nista.:D
Ni prva ni poslenja igra koja zna da potera ogroman fps na 2d ekranima. Meni je stara x1600pro znala da "cvrkuta" (il je to bilo napajnje pod stresom?), kada se zavrti 500+ frejma po sekundi. Obicno u takvim problematicnim igrama ukljucim vsynch, da fps nikad ne predje 60.
vazno !!!!
Мени неће да учита сајт, да ли неко може да ми исприча о чему се ради, и колико да се бринем.:)
Мени неће да учита сајт, да ли неко може да ми исприча о чему се ради, и колико да се бринем.:)
Pise o Blizzard Confirms StarCraft II Overheating Bug koji realno moze biti stetan po hardver tj. grafu ako je sklona pregrevanju. Tj. sam engine u meniju i dok niste u misiji setate se po hyperionu radi ko luda tj. frejmovi se iscrtavaju sto brze mogu (osim ako Vsync nije ukljucen) pa je pod max opterecenjem. :D
Realno :D gledao sam na dno kutista nema fleka od nikakvih istopina koje bi curile od grafe. aluminijum ili bakar :P tako da necu da cackam
Igrao malo sa upaljenim HWMonitorom Max 75C stari Nvidia fosil se dobro drzi :D
Vise o tome.
Одиграо сам пар мисија, стварно, игра без грешке, свака част Близарде.. Цену сада схватам као порез на квалитет, тј. на луксуз.. Можда и купим оригинал, озбиљно размишљам о томе...
Nisam još stigao da je probam, danas ću posle šljake i da gustiram za vikend, ali mi se već sad, pomalo, smučila. Ne postoji nijedan prokleti sajt na koji sam otišao da nema reklame za igru. Evo pola sata surfujem i likovi iz SCII non stop iskaču sa svih strana. Strašno, kakav teror za mozak... ;)
@Bascelik bolje da radis "Print Screen" pa "Paint" pa upload na nekom dobrom sajtu (ImageShack,TinyPic...)
Kad kupis original moci ces sa ortacima da igras battlenet party,lan nije nikakv problem. Cak sa originalom imas achievements pa te tera da kampanju igras duze btw.
ma sefe ja se u podpunosti slazem sa tobom ali Lan je bolji od bneta.
DarthRevan
30.7.2010, 10:17
Nego evo u ovoj partiji, kako me je s**** teran (vise puta sam igro sa njim, Spanac je:)) Isto je zablokiro ulaz medjutim ja sam uglavnom imao zealote (ja sam crveni protos) koji su maltene bili beskorisni jer nisu mogli da prodju. A tamo ge je on spustio SD, ljubicasti protos je bacio force field :) Dok je on podigao baraku vec je bilo kasno.
PS
pobedili smo na kraju:)
Marauder-и су јаки против Протоса ако немаш више Stalker-а или High Templar-е. Неколико нациљаних Storm-ова и ћаос. :D
Lich_king2
30.7.2010, 10:23
Jel neko moze da sastavi listu terran unit-a iz kampanje kojih nema u multiplayer-u?
PS: Ja i dalje gledam da nadjem space RTS sa gradnjom :D
Jel moze neko da mi kaze kako da gledam replay meceve sa neta kada ih skinem? Ja ih ubacim u folder challenge i pokusam da pokrenem kroz battle net, ali mi izbacuje poruku:
Unable to open replay :icon_scra
Replay fajlove trebas da ubacis u Replay folder u my documents.
Meni se to pojavljivalo dok sam imao betu sa AI. Sad sa originalom ne.
StarCraft II: Wings of Liberty GPU & CPU Performance (http://www.techspot.com/review/305-starcraft2-performance/)
Ukratko, neki noviji, pozeljno klokovani :) dual core sa malo vise kesa (E8xxx) u kombinaciji sa GTX 260 za ultra podesavanja u 1680x1050 i 1920x1080.
Igre je potpuno slepa kada su SLI Crossfire u pitanju, sto ce verovatno biti ispravljeno novim drajverima.
Prvi review (na koji sam ja naleteo) (http://nzgamer.com/pc/reviews/1134/starcraft-ii-wings-of-liberty.html)
Inače, sjajna igra, meni se sviđa!
Evo prve domace recenzije (http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/gejming/opis-igre-starcraft-ii-wings-of-liberty.html).
Replay fajlove trebas da ubacis u Replay folder u my documents.
Meni se to pojavljivalo dok sam imao betu sa AI. Sad sa originalom ne.
Onda treba da ga kreiram
Onda treba da ga kreiram
Nece raditi ako sam kreiras folder. Morasa da odigras jednu partiju sa AI ili online, tako se folder sam pojavi i documents.
Jel neko moze da sastavi listu terran unit-a iz kampanje kojih nema u multiplayer-u?
PS: Ja i dalje gledam da nadje space RTS sa gradnjom :D
Ovaj wiki je mozda nepotpun, ali moze da posluzi:
http://starcraft.wikia.com/wiki/Category:StarCraft_II_Terran_campaign_units
Ja zelim da verujem da ce Blizzard ipak ubaciti podrsku za LAN za nekoliko meseci,jer stvarno ne vidim razlog zasto bi se LAN izbacio...
Inace igra je*e i Cak Norisa.:D
Pandemonium
30.7.2010, 16:25
Ja zelim da verujem da ce Blizzard ipak ubaciti podrsku za LAN za nekoliko meseci,jer stvarno ne vidim razlog zasto bi se LAN izbacio...
Inace igra je*e i Cak Norisa.:D
Želim i ja da verujem, ali vidim razlog zbog čega su izbacili LAN - da bi što više ljudi kupilo originale. I vredi uzeti original, ali tamo negde za 6 meseci. Trenutno, meni je mnogo da dam četvrtinu plate za igru, ma koliko dobra bila.
Želim i ja da verujem, ali vidim razlog zbog čega su izbacili LAN - da bi što više ljudi kupilo originale. I vredi uzeti original, ali tamo negde za 6 meseci. Trenutno, meni je mnogo da dam četvrtinu plate za igru, ma koliko dobra bila.
Da,ali oni su vec sada mnogo zaradili od prodaje,za nekih 4-5 meseca ce dovoljno da se "nasisaju" i valjda ce izbaciti LAN.Pa cak i da ga ne izbace,ima opcija na Battle.netu da se igra samo sa odabranim drustvom,valjda.
Wastelander
30.7.2010, 18:57
Igra ochigledno nije dobro optimizovana za ati kartice.
Seckanje koje se javlja na mojoj platformi je nepodnoshljivo, tako da cu zaobici ovaj naslov u shirokom luku, makar do zamene novog pc-a.
(taman kad cena padne na 999 dindzi:to_care:)
High life
30.7.2010, 19:04
Igra ochigledno nije dobro optimizovana za ati kartice.
Seckanje koje se javlja na mojoj platformi je nepodnoshljivo, tako da cu zaobici ovaj naslov u shirokom luku, makar do zamene novog pc-a.
(taman kad cena padne na 999 dindzi:to_care:)
Lol, a sto je najgore igra ne izgleda bolje od RA3, a duplo je zahtevnija...
Ja sam je eto igrao i na 3470 radeonu u 1280x800 (Asusov X59SR laptop). Naravno sa low shaderima, pa je grafika onako "prostija". :to_care:
Vec sam medium shaderima igra izgleda dosta lepse, al je frame rate onda prepolovljen, sto i nije bas igrivo (10-15fps).
Danas u toku jedne misije desilo mi se da igra blokira na par sekundi, pojave se neke linije preko ekrana i nakon toga monitor ode u stand by. To mi se prvi put desilo.
Igra i dalje ima onaj bag da preoptereti grafičku karticu, zbog toga je. Ubaci sledeće redove:
frameratecapglue=30
frameratecap=60
u fajl My Documents\StarCraft II\variables.txt
To sam i uradio juce kad sam video za taj problem. Zato mi je i cudno zasto mi se ovo desilo.
Wastelander
30.7.2010, 20:20
To sam i uradio juce kad sam video za taj problem. Zato mi je i cudno zasto mi se ovo desilo.
Jer ti igra inache secka i kad si stavio tu komandu?
Ja imam ATI i do sada nisam imao nikakvih problema sa igrom,niti sam primetio da mi se grafika zagreva.
Video recenzija: http://gamereport.tportal.hr/79856/Starcraft-2.html
Jer ti igra inache secka i kad si stavio tu komandu?
Nemoj da se ljutis,ali pitanje se postavlja sa "jel",a ne "jer".Nisam nista lose mislio...
Postujem svakog ko voli ovu igru ali mislim da je pomalo stvarno klishe kao sto je vec pomenuto u prethodnim postovima (ali ko ne zeli ne mora da igra). Ocigledno da je engine iz WC3...jedinice i zgrade su manje vise iste kao i u keci...likovi isto vec vidjeni...3. misija je ista kao i u jedinici...rase su i dalje iste...itd. Razocarao sam se u SC2.
Jeste da sam veci pristalica WC3, ali ovo je pomalo smesno. Da je SC2 izasao 2003 godine, ne bi ni tada rekao da je grafika izuzetna, mada to mi i nije najvaznije...mislim da ovo postaje cisto mlacenje para...jos su i podelili igru u 3 dela da imaju sta da izdavaju u narednih 10 godina. Igru trenutno spasava, po mom misljenju, samo ime koje je izgradila pre 12 godina.
Alav im vera sto su ga optimizovali....
Reko bi da je dobar naslednik prvog dela :opanachke
Wastelander
30.7.2010, 21:22
Ja imam ATI i do sada nisam imao nikakvih problema sa igrom,niti sam primetio da mi se grafika zagreva.
Video recenzija: http://gamereport.tportal.hr/79856/Starcraft-2.html
Nemoj da se ljutis,ali pitanje se postavlja sa "jel",a ne "jer".Nisam nista lose mislio...
Yes, nema ljutnje,ja sam napravio lapsus:)
Zanimljivo da ti ne secka, meni se ubi beta od seckanja.
A koja je grafichka u pitanju?
Evo presao konacno kampanju!
Sve misije presao na Hard i odradio sve bonus zadatke, :kreza: jedini nisam mogao da predjem dve na hard pa presao na casul. tj. poslednju i jos jednu. U poslednjoj mi cak komp poceo da koci kolko su zbudzili misiju.
Ovako moja ocena igre 95
Pros:
-Odlican multiplayer sistem
-Blago ne linearna kampanja sa dobrom dozom humora
-Raznolike misje sto je vise moguce (ovako nesto nisam davno video)
-Brdo jedinica u kampanji i interesantna poboljsanja
Cons:
-Grafika bi mogla biti bolja ,ali to je zanemarljivo
-Izostanak LAN-a ,ali i to ima svoje zasto.
-CENA :facepalm ! (gde bas 6k din)
Prica je dobra, i resava neka pitanja od pre, i pravi manje zabuna osim jednog. Sta sad ispada da je Overmind bio jos dobar ,ali je bio prisiljen da radi takve stvari od nekog iznad, i zato je on napravio Kerrigan pa sto je on onda naparvila dzumbus dalje??? Jedino imam neki debeli osecaj da ce Zerg kampanja biti, pre Terran kampanje tj. sta Kerrigan radi. Ali sigurno nema kontakata sa terancima jer kazu 4 godine nisu je videli tj. od kako se Swarm povukao.
Jedva cekam nastavak, bas me interesuje sta ce u sledecoj Zerg kampanji smisliti.
Wastelander
30.7.2010, 21:26
Savet: odigrajte warcraft 3 kampanju ukljuchujuci expanziju, i sve ce vam biti jasno:D(hint-orks).
Yes, nema ljutnje,ja sam napravio lapsus:)
Zanimljivo da ti ne secka, meni se ubi beta od seckanja.
A koja je grafichka u pitanju?
4770.FPS je oko 30 do 40,sve na high,lepo radi i na ultra,ali mrzi me da stavljam.
P.S Ne vidim kako grafika moze biti minus,pa odlicna je za strategiju.I cena ne moze biti direktna mana igre...
P.S Ne vidim kako grafika moze biti minus,pa odlicna je za strategiju.I cena ne moze biti direktna mana igre...
Grafiku sam stavio zato što ni jedne druge mane nisam mogao da se setim :).
A realno meni licno je cena problem, pošto u životu nisam kupio ni jednu igru (ne zato što nema para, ali zato što nisam imao potrebu) pa sad mi to izgleda mnogo.
Polako prelazim igru. Utisci vezani za kampanju su ekstremno mesoviti.
Plusevi:
1. Point & Click sekvence su genijalna ideja. Ne samo sto se mnogo bolje razivijaju prica i likovi, nego sto pruza i mentalni predah izmedju svake misije.
2. Misije su odlicno dizajnirane. Samo je jedna u fazonu ''sagradi bazu, brani je dok ne nakupis 12 Battlecruisera, razhebi protivnika''. Svaka misija ima neki ''twist'' koji je razlikuje od ostalih. Meni se na primer najvise svidela ona gde preko noci branis bazu, a preko dana zuris da unistis sve zarazene zgrade. Drugo, super stvar je sto svaka misija (prikriveno) uci igraca nekoj tehnici koja mu je potrebna u multiplejeru. Npr. u jednoj se bas forsira micro, u drugoj kite, u trecoj brza ekspanzija po mapi itd..
3. Laboratory/Armory i raznorazna poboljsanja koja se ostvaruju kroz njih su takodje odlicna stvar. S jedne strane omogucavaju igracu da vojsku prilagodi svom nacinu igre, a sa druge strane stvara osecaj kontinuiteta kroz kampanju.
4. Lost Viking :kreza:
Minusi:
1. Prica je blago receno KRSH :kreza: . Toliko patetike, klisea, otrcane melodramatike i isprazne pretencioznosti nisam video jos od Avatara. Sam setting je upropascen. Potpuno se izgubila ona mracna atmosfera iz prvog dela. U Sc1 je sve mracno, prljavo, depresivno. Rdja na sve strane. Ljudi upravljaju sklopocijama i krsevima a ne vozilima... Nista od toga nije sacuvano u SC2. Sve je nekako cisto i sterilno i bez ikakvog identiteta ili atmosfere. A ono sa UNNom je posebna prica. Zesci debilizam.
2. Do sada sam primetio samo jedan ozbiljniji problem sto se tice samog gameplaya. U pitanju je nepreglednost kada ima puno jedinica na jednom mestu (ovo se narocito odnosi na zergove).
U SC1, i u najguscoj gomili zergova, igrac veoma lako moze da prepozna svaku jedinicu. Odmah znas sta je zergling, sta hidra, sta lurker itd... U SC2, to je veliki problem. Kada se na jednom mestu okupi sijaset zergova, ili kad krene da seva gomila specijalnih efekata preko celog vidnog polja, zaista je tesko prepoznati sta je sta.
Toliko od mene zasad.
Mogli bi da urade neki dobar FPS na fazon starcrafta, to bi bilo u fulu.
Pa bilo je u planu SC:ghoust ali se odustalo od tog projekta jos uvek imam triler na mom original war cd-eu
Ljudi, obratite paznju na to da je piraterija zabranjena na forumu. Ajde OK je to sto se pominje da li je nesto moguce ili nije u piratskim verzijama, da li postoji ovo ili ono, ali nemojte, molim vas, objasnjavati principe krekovanja i postavljati linkove za skidanje istih.
Hvala
Well prica je onako, nije nesto megalomnog epsa , i sto kaze @High life sve je cisto, realno nije ovo Fallout da nema fabrika i istrazivackih centara da se poboljsa standard naroda. I kad pogledas ni Hyperio nije nesto cist :D
Mada za kraj jos fali da su stavili...
Ziveli su dugo i srecno se borili protiv Dominion-a i preostalih zergova do kraja univerzuma :D
Ona poslednja misija sa protossima kad treba da pobijes bar 1500 zergova je bila ubedlljivo najbolja. Pogotovo nakon sto sam ispunio bonus(odbraniti arhivu).
Ja 200/200 a horde sa sve tri strane. Ne zna se ko koga bije.:kreza:
High life
31.7.2010, 12:12
realno nije ovo Fallout da nema fabrika i istrazivackih centara da se poboljsa standard naroda.
Pa dobro, ima i Srbija fabrike i iztrazivacke centre pa vidi na sta lici :kreza:. E u tome je i stvar. SC2 treba da lici na Srbiju, a ne na Japan. Znaci IMT Rakovica, a ne Mitsubishi Motors.
Pa dobro, ima i Srbija fabrike i iztrazivacke centre pa vidi na sta lici :kreza:. E u tome je i stvar. SC2 treba da lici na Srbiju, a ne na Japan. Znaci IMT Rakovica, a ne Mitsubishi Motors.
Cek mi imamo istrazivacki centra :D to ono neki pre hrista ... a fanrike sto imamo ih. :D Racunaj da se SC odigrava u 25. veku tako da velike promene su normalne, cas je planeta rasulo, a kad se zasucu rukavi moze da bude kao Heaven :D
meni se na primer najvise svidela ona gde preko noci branis bazu, a preko dana zuris da unistis sve zarazene zgrade.
Да, веома интересатна мисија. :)
mojdezanin
31.7.2010, 13:13
Za pocetak igrica je smece totalno.....tolko price o njoj a i djete od Pet godina bi bo'ju pricu smislilo.....totalna katastrofa od igrice.....salim se naravno....kampanja za sada mi nije losha ....dosta dobra ...raznovrsna....interesantno....ja sam veliki ljubitelj cnc generals tako da mibse i ova svidja...grafika solidna....mogli su ukrast onaj engine iz dawn of war 2 vrhunski bi lego ovoj igrici....na mojoj konf. iz prf. ne sjecka gameplay a sve mi stoji na 1440x900 ,high a teksture mislim ultra i'i kako vec.....imam i ja gore navedeni problem sa vs al,i bio bi veoma zahvalan ako mi neko moze pomoc oko toga....???????????.....please ......???
Evo probao sam beta 10.7a radeon drajvere da vidim forsiran AA.
Ukratko: dosta zahtevno. Na mom 4850 sa 512MB rama, bez AA, sam mogao sve da drzim na Ultra (cak i tekture) u 1280x1024.
Sa AAx4 teksture moraju obavezno na High, inace igra stalno "zakucava" radi ucitavanja tektura. Sem toga, AAx4 je prosto previse za moju kartu. Neophodno je bar smanjiti i lightning na Medium da bi frame rate bio prihvatljiv (alternativno, shadere staviti na High), mada ni to ne garantuje pad fps-a u nekim situacijama.
Sto se tice AAx2 stvar je tu bolja, mogu cak da zadrzim Ultra podesavanja za sve, ali jedva se drzi. Npr. scene na brodu su negde malo ispod 30fps (iznad ako bi se smanjio lightning na medium), a neki real-time renderovani sinematici su znali da padnu na 20fps.
Sve u svemu, verovatno neci ni da koristim AA. Nisam odokativno primetio neki razliku, pa mi je nekako nebitno.
EDIT:
Inace, ima i jedan bag kad se ukljuci AA. Konture kada se prelazi preko likova i stvari na Hyperionu umesto da su debele i svetlucave imaju tanku i reckavu liniju.
Pandemonium
31.7.2010, 18:59
Posle 10-11 misija mogu slobodno da kažem da sam oduševljen SP kampanjom i raznovrsnošću misija u istoj. Za sada, favoriti su mi ona sa velikim laserom, ono cimanje sa protosima kad radilice treba da skupe 7 kaistera ljubičastog gasa, ono branjenje noću, a kasapljenje danju i Zeratulove misije. Atmosfera između misija me podseća na seriju "Firefly" (što je plus). Ah, da, Lost Viking-u malo fali da "steal the show" :D. Na MP ću da čekam par meseci da malo padne cena, pa da k'o čovek uzmem original.
Postoje dve stvari koje mi idu na živce. Prva i bitnija je što kad, na primer, napravim dve Barake i onda obeležim obe i kliknem da se trenira, recimo, Marauder, on se trenira samo u jednoj Baraci. Druga je UNN - potpuno loše odrađeno i glupavo.
@Budimir_Trajkovic - radi, ali je AI čudan, a imaš i drugu verziju gde moraš da čeprkaš po Registry-ju.
Hmmmm...SC2 je, moglo bi se nazvati, rimejk SC1...
ilic stefan
31.7.2010, 21:20
Za mene je Starcraft u neku ruku duhovni naslednik dobrog starog Dune-a. Dune je napravio tadašnji Westwood koji je nažalost EA iskasapio kada ga je kupio. Dune je ustvari bio prva RTS strategija ikada napravljena. Od nje je sve počelo. Posle toga je izašao i prvi Warcraft, zatim je izašao prvi Command and Conquer i onda Starcraft. Jedini nastavak Dune-a je bio Emperor The Battle for Dune ali on je veoma mator i nije nešto sjajno odrađen. Kada sam odigrao
Starcraft pomislio sam da je to ustvari nastavak Dune-a. Nekako slične jedinice i veoma zarazan Gameplay. Naravno u Starcraftu je malo proširen koncept jer je igra izašla nekoliko godina kasnije. Hvala bogu pa Blizzard postoji danas i da je preneo duh iz tadašnjih vremena. Nekako mi sve strategije koje sam igrao, i Dune i prvi Command and Conquer, postoje unutar Starcrafta. Zato mi se veoma sviđa kao sama igra. Prosto su preneli mehaniku svih starijih igara u 3d svet. Od mene ima samo reči hvale.
Hmmmm...SC2 je, moglo bi se nazvati, rimejk SC1...
Koliko onda Call of Duty ima rimejka?
SC 2 nije nikakav rimejk,mehanika igranja je ista kao u prvom delu,ali to ne znaci da je rimejk.Stvarno ne razumem ljude koji pre izlaska igre govore:"Igra ce biti veliko *****e imaju sve da izmene za nove igrace",izlazi igra,a ti isti govore:"Koje djubre!Pa nista nisu promenili iz keca,pa ovo je rimejk"...
Nekima je nemoguce udovoljiti,ali koga je briga za njih.
Pandemonium
31.7.2010, 22:01
Pljuvao sam po UNN-u, ali sam se malopre izvrištao od smeha kad sam snimio natpis ispot TV-a u kantini.
High life
31.7.2010, 22:27
Za mene je Starcraft u neku ruku duhovni naslednik dobrog starog Dune-a. Dune je napravio tadašnji Westwood koji je nažalost EA iskasapio kada ga je kupio. Dune je ustvari bio prva RTS strategija ikada napravljena. Od nje je sve počelo. Posle toga je izašao i prvi Warcraft, zatim je izašao prvi Command and Conquer i onda Starcraft. Jedini nastavak Dune-a je bio Emperor The Battle for Dune ali on je veoma mator i nije nešto sjajno odrađen. Kada sam odigrao
Starcraft pomislio sam da je to ustvari nastavak Dune-a. Nekako slične jedinice i veoma zarazan Gameplay. Naravno u Starcraftu je malo proširen koncept jer je igra izašla nekoliko godina kasnije. Hvala bogu pa Blizzard postoji danas i da je preneo duh iz tadašnjih vremena. Nekako mi sve strategije koje sam igrao, i Dune i prvi Command and Conquer, postoje unutar Starcrafta. Zato mi se veoma sviđa kao sama igra. Prosto su preneli mehaniku svih starijih igara u 3d svet. Od mene ima samo reči hvale.
Lol, i mene isto SC2 vise podseca na CnC naslove nego na SC1. Sto i nije cudno jer je lead designer SC2 takodje i autor RA2 i CnC:Generalsa. Mnogi ljudi kazu da je SC2 u stvari SC1 samo sa unapredjenom grafikom. Ja se i ne bih slozio sa tim. Pre bih SC2 definisao kao bastard child SC1 i CnCa :kreza:.
DarthRevan
31.7.2010, 22:29
Па како нисте скапирали...
UNN = РТС! :kreza:
То је намерно.
DarthRevan
31.7.2010, 22:44
Још нешто: данас ја купим СК, и очекујем да је све у знаку СЦ-а, кад... игра месеца — Singularity! SINGULARITY!!11!1 :eek: WTF?!
QZM-о, QZM-о... срам те било! :nov_mad2:
Lich_king2
31.7.2010, 22:46
Rekose da nisu stigli da odrade review zato sto su predali casopis na stampanje pre izlaska igre.
High life
31.7.2010, 23:04
Још нешто: данас ја купим СК, и очекујем да је све у знаку СЦ-а, кад... игра месеца — Singularity! SINGULARITY!!11!1 :eek: WTF?!
QZM-о, QZM-о... срам те било! :nov_mad2:
Da budemo iskreni taj review ne bi imao nikakvu tezinu ako bi izasao par dana nakon izlaska igre.
sve vise i vise mi sw svidja ova igrica......sada sam na misiji outbrake banja je......ali kako da igram skirmish ????????????ako je neko nasao crack.....recite?????.....bash mi se igra....
Koreanci zahebali Blizzard. Naime, priprema se zakon koji ce onemoguciti Blizzard da uzme ijednog centa od organizovanja javnih turnira. Rokaj, snimaj. :tapsh:
http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=139538
PS: Ovo nije 100% proverena informacija, ali izgleda da je u Koreji izbio skandal jer je Blizz podmicivao neke gaming casopise radi dobrih reviewa.
kako neko nije stavio ovu pesmu zbog ovoga kupujem original 100%
http://www.youtube.com/watch?v=oZ1CygBxLiU
kako neko nije stavio ovu pesmu zbog ovoga kupujem original 100%
http://www.youtube.com/watch?v=oZ1CygBxLiU
Ja sam se slogirao kad sam cuo ''Sweet Home Alabama'' na dzuboksu...:aplauz:
Pogodite ko je boss na kraju treceg nivoa Lost Vikinga:
http://www.youtube.com/watch?v=1QjdBLjMOQU
TERRATORN!!! :D
Postujem svakog ko voli ovu igru ali mislim da je pomalo stvarno klishe kao sto je vec pomenuto u prethodnim postovima (ali ko ne zeli ne mora da igra). Ocigledno da je engine iz WC3...jedinice i zgrade su manje vise iste kao i u keci...likovi isto vec vidjeni...3. misija je ista kao i u jedinici...rase su i dalje iste...itd. Razocarao sam se u SC2.
Jeste da sam veci pristalica WC3, ali ovo je pomalo smesno. Da je SC2 izasao 2003 godine, ne bi ni tada rekao da je grafika izuzetna, mada to mi i nije najvaznije...mislim da ovo postaje cisto mlacenje para...jos su i podelili igru u 3 dela da imaju sta da izdavaju u narednih 10 godina. Igru trenutno spasava, po mom misljenju, samo ime koje je izgradila pre 12 godina.
Slazem se da igra nije nista specijalno. iskren da budem, zanimljiviji mi je bio Warhammer dawn of war 1 od ovoga. Da se igra pojavila pre nekih 5-6 godina kada je i trebala pa i hajde..ovako..ne znam..ne mogu da kazem da sam nesto odusevljen a opet sve je tu. Bice naravno ljudi kojima ce igra biti vrh vrhova a svakako postize mnogo bolji efekat u multiplayeru nego u singleplayer kampanji (ja pisem o SP). U MP ce biti verovatno igrana narednih 10 godina. To je ipak samo moje misljenje, a svi znamo da o ukusima ne treba raspravljati :) Ne znam vama ali je meni prvi deo bolji. Grafika mi uopste nije narocito bitna - neka je u danasnje vreme na nivou Warhammer DoW 1 i ok je. U singleplayer kampanji igru vade delovi izmedju misija dok je sam gameplay..pa..vec vidjen.
Danas u toku jedne misije desilo mi se da igra blokira na par sekundi, pojave se neke linije preko ekrana i nakon toga monitor ode u stand by. To mi se prvi put desilo.
Sad mi se ovo desava bas cesto. Danas je bilo 3 puta za pola sata. Ima jos neko taj problem?
Koliko onda Call of Duty ima rimejka?
SC 2 nije nikakav rimejk,mehanika igranja je ista kao u prvom delu,ali to ne znaci da je rimejk.Stvarno ne razumem ljude koji pre izlaska igre govore:"Igra ce biti veliko *****e imaju sve da izmene za nove igrace",izlazi igra,a ti isti govore:"Koje djubre!Pa nista nisu promenili iz keca,pa ovo je rimejk"...
Nekima je nemoguce udovoljiti,ali koga je briga za njih.
Call of Duty bas i nije Starcraft...i nije trebalo cekati za novi CoD 12 godina.
Da se razumemo, svako ima svoj ukus i postujem svaciji. Kao sto kazes, nekima ce da se jako svidi dok nekima ne (kao i svaka druga igra).
SC1 mi se svideo zbog extra price, tri skroz razlicite rase koje su 101% izbalansirane, atmosfere, cinematicsa i jednostavno receno igra je (bila) fenomenalna.
U SC2 je sve ostalo isto i to posle 12 godina. Jedinice/zgrade su iste, plus neke dodate/izmenjene, ostale su tri rase bez neke dodatne (koliko se WC3 promenio samo zbog promene sa 2 na 4 rase, a trebalo je da bude 6), grafika je ispeglana, ali to se i ocekivalo...novina je sakupljanje kredita, "pauza" izmedju misija, izbor misija bas i nema nekakav uticaj na razvoj igre, itd.
A najvise sekira podela SC2 na tri dela(!!!). Ali sta je tu je, igrace se to jos mnogo godina.
P.S.
I ako se promeni mehanika igranja, igra moze da ispadne fenomenalno. Evo uzmi za primer opet WarCraft. Igrao sam WC2 i svidjao mi se...u WC3 su ubacili heroje+grupe jedinica i to je jako promenilo sam koncept igranja, i to na bolje.
P.S.
I ako se promeni mehanika igranja, igra moze da ispadne fenomenalno. Evo uzmi za primer opet WarCraft. Igrao sam WC2 i svidjao mi se...u WC3 su ubacili heroje+grupe jedinica i to je jako promenilo sam koncept igranja, i to na bolje.
Pa redizajnirati RTS je malo zeznuta robota :dedica:, pazi na sta je ispao CnC4 na cist crap samo stancas lose izbalansirane jedinice i saljes na neprijatelja, malo ima taktiziranja. Baza nula cista ! CnC serijal sam igrao najvise zbog lepog gradjenja baze ograda i tich nabudzenich defense objekata. Obelisk of Light, Prism Tower itd.
Sad mi se ovo desava bas cesto. Danas je bilo 3 puta za pola sata. Ima jos neko taj problem?
Nisi (http://gameinformer.com/b/news/archive/2010/07/28/blizzard-confirms-starcraft-ii-overheating-bug.aspx) jedini (http://www.escapistmagazine.com/news/view/102465-Blizzard-Offers-Fix-for-StarCraft-Computer-Melting-Bug), Starcraft ima problem sa necapovanim frame-rateom koji cini da se kartice pregrevaju.
Apparently, the game's menu screens aren't framerate-limited. This means that when there's nothing else going on, your graphics hardware renders the bejeezus out of those screens, causing nasty overheating problems. The fix is easy, requiring players to add the following lines to your "Documents\StarCraft II\variables.txt" file (nice catch, commenter LegolElf):
frameratecapglue=30
frameratecap=60
Pandemonium
1.8.2010, 15:35
Ne bih da te mračim, ali takve simptome je imao moj stari komp pre nego što je otišao u večna lovišta...
Meni se, sto se tice kampanje svidja sto ne postoji skup linearnih misija, nego nekoliko grupa misija, tj celina, koje mogu da se igraju po svom nahodjenju (malo ovo, malo ono, itd...).
Posle dolaska na Hiperion, jedan set misija je o kolonistima koji se evakuisu sa neke planere i dogadjajima posle toga, drugi set misija prati Tosha i njegove spletke, treci je vezan za artifakte, itd...
U nastavku na ovo što reče player1, meni se dopadaju one challenge misije, koje su bez frke mogli da nazovu "multiplayer tutorials". Mislim da će mnogima omogućiti lakši prelazak sa kampanje na battle.net.
http://www.the-ghetto.org/content/pictures/battlenet5.jpg
Toliko o novom Battle.netu :kreza:
Igra je u fulu, kampanja je super kupicu original kad bude ispod 3k dindzi.
Ajde neko da baci neke buidl ordere. Ako moze za terrance.
Ja najvise kotistim BO sa tri barake.
Wastelander
1.8.2010, 21:17
http://www.the-ghetto.org/content/pictures/battlenet5.jpg
Toliko o novom Battle.netu :kreza:
Carski!:to_care:
Ima tu istine.:)
ilic stefan
1.8.2010, 22:27
Jedina stvar koja mi se kod ove igre ne sviđa je to što su ljudi nekako uvek slabi, uvek na ivici egzistencije, nikada nisu rasa koja je superiornija u odnosu na ostale, mislim da je bila već jedna ovakva izjava ovde. Jedina strategija koja se razlikuje je opet Dune u kojem su rase itekako ravnopravne i veoma lepo izbalansirane što se tiče priče.
Za ostalo Skidam kapu Starcraftu. Doduše jedino mi se malo ne sviđa što su zadržali onaj lockdown kod Ghost-a pa je malo prejak kod veoma iskusnih igrača ali dobro, za to malo može da se zažmuri. Kad je igra lepo odrađena te sitnice ne smetaju.
Prejak jedino ako se protivnik fokusira na "jake" jedinice.
Skidam kapu Starcraftu. Doduše jedino mi se malo ne sviđa što su zadržali onaj lockdown kod Ghost-a pa je malo prejak kod veoma iskusnih igrača ali dobro, za to malo može da se zažmuri.
Pa on jedino tome i sluzi. :kreza:
DarthRevan
2.8.2010, 10:22
Jedina stvar koja mi se kod ove igre ne sviđa je to što su ljudi nekako uvek slabi, uvek na ivici egzistencije,
:D
Али :D.
Све расе су избалансиране, разлика је само у вештини онога ко их води.
Build order-е можете наћи овде:
http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Main_Page
http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Terran_Strategy#Builds
http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Protoss_Strategy#Builds
http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Zerg_Strategy#Builds
као што написах раније.
^Nije on mislio na balans,vec na pricu u kampanji.
DarthRevan
2.8.2010, 11:17
То је нормално. Ванземаљци су јачи у већини научно фантастичних прича.
Znas kako... ljude "relativno" relisticno mozes da zamisljis u SciFi okruzenju udaljenom tehnoloski maksimalno 100-500 godina od sadarsnjice.
Tako da prosto ne mozes da ih predstavis kao "starinsku" rasu koja je hiljadama godina u svemiru, a da nije nesto sto vise uopste ne podseca na savremene ljude. Zato ljudi i jesu cesto "underdog" u SciFi setizima.
Dok za vanzemaljce takvih problema nema. Masta je dovoljna. ;)
Nego... jel otkljucao neko skrivenu misiju. :D
Nesto treba uraditi u Media Blitz misiji.
Budimir_Trajkovic
2.8.2010, 18:22
Ja sam našao ovaj easter-egg:
http://i.imagehost.org/t/0657/Screenshot2010-07-29_12_58_38.jpg (http://i.imagehost.org/view/0657/Screenshot2010-07-29_12_58_38)
To ti je jedan od Feat of Strenght ačivmenta.
Pozz ljudi ,jel se deshavao nekome problem oko rezolucije na startup_u <tipa black screen i poruka da monitor nepodrzava trenutnu rezoluciju> ?
Edit: reshio problem!
Josh jedan Edit:
Imao sam neko cimanje pa nisam stigao da napishem juche,uglavnom ako se nekome desi slichno sto i meni ,treba uraditi sledece:
U fajl My Documents\StarCraft II\variables.txt treba dodati
width=1024
height=768
ili neku drugu zeljenu rezoluciju ,zatim file\save i rechen problem
(:
Zavrsio sam igru(25 misija,bonus misiju nisam otktljucao).
20 sati sjajne kampanje,jedino mi se kraj nije svideo,ali ce odgovori stici u sledeca dva nastavka(bar se nadam).
Sad se bacam na skirmish da se uvezbam za mp,pa cu onda kupiti igru.
Neces mnogo nauciti. Igrati protiv kompa i protiv zivog igraca je kao nebo i zemlja.
Ne znam za vas ljudi, ali sto se audio ugodjaja tice (soundtrack, efekti, voice response jedinica), Starcraft 1 mi je za klasu iznad dvojke.
Ne znam za vas ljudi, ali sto se audio ugodjaja tice (soundtrack, efekti, voice response jedinica), Starcraft 1 mi je za klasu iznad dvojke.
Ma to si samo ti. ;)
Neces mnogo nauciti. Igrati protiv kompa i protiv zivog igraca je kao nebo i zemlja.
Pa nisam ni rekao da cu da ucim kako da igram,vec da se vezbam/pripremam.
Znam ja kako je protiv zivih igraca.
Shotgun
Zerg
and you.
I gotta Zeeerg and the shotgun,
and I'm bringin 'em home to you!
Pickup,
Protoss
and you.
I gotta pickuuup and the Protoss,
Shovel,
bucket
and you.
I gotta shoveeel and the bucket,
:nov_guita :nov_guita :nov_guita
Boots,
socks
and you.
I gotta boooots and the socks,
Protoss,
pickup,
shovel,
bucket,
boots,
socks,
salsa,
ships,
whiskey,
coke,
candy,
flowers,
headstone,
grave.
I gotta Zeeerg and the shotgun,
Imas ligu za vezbanje kad krenes da igras online ,mozes da odbijes ,sto je moj savet jer sam i ja tako uradio. Onda igras 5 probnih partija i na osnovu toga ces biti pozicioniran. Tako da ti je maltene sve jedno dal ides spreman ili nespreman u MP.
Skirmish zaobidji skroz slobodno, ako vec nameravas da kupis igru.
Obrnuh kampanju upravo. Vrlo dobar naslednik prvog dela. Zao mi jedino sto nisam igrao na brutal da mi malo potraje igranje nego sam dnevno igrao po 3 mape u proseku i od kad je izasla danas sam je finisirao. Na normal bi mogao da je predjem za malo manje od dva dana. Uglavnom, zadovoljan sam igrom generalno. Sad cekamo protos i zerg delove.
Jel provalio neko da Tychusov 3D model u misijama ima cigaru u ustima?
@Psycho13
Nista te ne moze uvezbati za multyplayer osim samog multyplayera :)
Ja sam sada uzeo strategiju posle duzeg vremena. Poslednje sto sam igrao bio je RedAlert2 i to samo kampanju nikad multyplayer. Starcraft nikad nisam pipnuo.
SC2 mi se svideo. Zaista super igrica. Jedina mana je ono dodavanje prijatelja.
A da li neko zna da li postoji mogucnost napredovati iz lige u ligu. Jer kako skoro nikad nisam igrao strategiju upao sam u onu nesrecnu bronzanu. Pa me zanima da li mogu da napredujem :)
Starcraft 2 puk'o u Koreji...
http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=141170 :kreza:
Bas sam se pitao kako je prosla u Koreji.:D
A da li neko zna da li postoji mogucnost napredovati iz lige u ligu. Jer kako skoro nikad nisam igrao strategiju upao sam u onu nesrecnu bronzanu. Pa me zanima da li mogu da napredujem :)
Imas bronzanu, srebrnu,zlatnu, platinu i dijamant. Svaka ta liga je podeljena u delove (divizije) od po 100 igraca.
Napredovanje najvise zavisi,koliko ja znam, od pobeda nad igracima iz visih liga. Znaci ,ako si prvi u svojoj bronzanoj diviziji ne znaci da odma ides u srebrnu ligu. Battlenet te s vremena na vreme spoji sa igracima iz visih liga, i ti mecevi su ti najvazniji za napredovanje. Sad verovatno,ako si na vecoj poziciji u svojoj diviziji, cesce ce te ukrstati sa igracima iz srebrne ili zlatne lige,nego nekog ko je na pedesetom mestu.
Ja sam na cetvrtom mestu u svojoj diviziji u 2vs2 (bronzana liga), a u 1vs1 nisam jos pozicioniran posto sam igrao samo 2 partije (u obe sam zabelezio pobedu). Inace mislim da je to najbolji match making sistem do sada sto se tice online igre RTS-a.
Znaci pobeda nad igracima sa visom pozicijom ti donosi mnogo vise poena nego pobeda nad igracima koji imaju nizu poziciju od tebe. Takodje imas bonuse, recimo ako nisi igrao dugo i krenes posle pauze da igras online i zabelezis pobedu dobijas bonus poene :)
Mislim to su sve informacije koje sam nasao na netu,sad dal su oni nesto menjali ne znam:)
Starcraft II hoce da przi graficke i izgleda da nema veze da li je Nvidia ili Ati.:kreza:
http://www.dailytech.com/Hot+Starcraft+II+is+Frying+Graphics+Cards+Blizzard +Issues+Temporary+Fix/article19224.htm
http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/13501356
Fix : A temporary workaround is to go to your Documents\StarCraft II\variables.txt file and add these lines:
frameratecapglue=30
frameratecap=60
You may replace these numbers if you want to.
DarthRevan
4.8.2010, 13:06
@Psycho13
Nista te ne moze uvezbati za multyplayer osim samog multyplayera :)
Може. Риплејеви, видео снимци мечева, читање теорије, вежбање Build order-а...
Starcraft II hoce da przi graficke i izgleda da nema veze da li je Nvidia ili Ati.:kreza:
^ Pomenuto vec 205. put.
A nit je prva, nit poslednja igra sa nekapovanjim frejmrejtom.
Marinci i marauderi jedu sve zivo. Build sa tri barake je zakon. 2 sa tech labom i jedna sa reactorom. Kasnije moze i medivaci, tenkovi ili sta vec.
Може. Риплејеви, видео снимци мечева, читање теорије, вежбање Build order-а...
To mu sve dodje dopunska literatura. Nista od toga te nece naciniti dobrim igracem. Samo praksa.
Marinci i marauderi jedu sve zivo. Build sa tri barake je zakon. 2 sa tech labom i jedna sa reactorom. Kasnije moze i medivaci, tenkovi ili sta vec.
To je dobar build,ali zavisi protiv koga igras i koji on build koristi.Sve zavisi od tog pocetnog otvaranja.Na primer,ako si Zerg,a protivnik Terran koji koristi metal(mech)build,ti znas koje jedinice da preskocis,a koje su izuzetno bitne.U ovoj situaciji kriticno je da izgradis Roaches protiv mech(metal)builda:)
To mu sve dodje dopunska literatura. Nista od toga te nece naciniti dobrim igracem. Samo praksa.
Odsustvom prakse ne postoji iskustvo u micro i macro delovima igre.Primer:oba igraca imaju po 5 marinaca i oni se sukobe.Ko ce da pobedi?Onaj koji je u stanju da ih bolje iskontrolise,takozvani micro deo igre.Macro deo igre je u glavnom ekonomija.
Odsustvom prakse ne postoji iskustvo u micro i macro delovima igre.Primer:oba igraca imaju po 5 marinaca i oni se sukobe.Ko ce da pobedi?Onaj koji je u stanju da ih bolje iskontrolise,takozvani micro deo igre.Macro deo igre je u glavnom ekonomija.
Micro (odnosno nedostatak istog) je i glavni problem SC2. Ovde ima dobar post koji govori o tome:
http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=121769
Link ka reply quote-u je dobar post o tome :kreza:
Ok, ispravljeno je :p. Naravno, od kad je taj tekst izasao neke stvari su se promenile (nabolje), ali micro problem ovako kako je objasnjen u ovom tekstu i dalje postoji.
Evo zavrsi i ja kampanju, i igra me je prosto oduvala.
Igrano na Normal, gde je stvarno bar 50% misija boza, al dolazi do progresivno tezih u kasnijem delu igre.
Verovatno cu probati da je predjem i na hard, ako ne budem imao neku drugu zanimaciju.
Veoma, veoma dugaaačak i detaljan opis. Na srpskom. :kreza: Pisao jedan od autora iz našeg omiljenog časopisa. :alealeee:
http://www.igrorama.com/2010/08/starcraft-ii-wings-of-liberty-recenzija.html
Sada kad nam je igra napokon u rukama, slobodno vam možemo preporučiti da odahnete. Starcraft II od nas dobija najveći kompliment koji smo bili u mogućnosti dati jednoj 3D strategiji, a to je da ne samo što izgleda jednako detaljno, već se i u potpunosti ponaša kao punokrvna 2D strategija u stvarnom...
Meni se tekst ne svidja. Lepo je napisan, ali autor pristupa igri bez imalo kriticizma, i ne iznosi svoje misljenje o igri. Ceo tekst se svodi na gomilu informacija koje mogu da se saznaju i na Wikipediji.
ne moze preko lan-a?
U igri ne postoji LAN funkcionalnost, nego sva komunikacija ide preko battle.net-a. Ovo se zna preko godinu dana.
Wastelander
5.8.2010, 9:23
Meni se tekst ne svidja. Lepo je napisan, ali autor pristupa igri bez imalo kriticizma, i ne iznosi svoje misljenje o igri. Ceo tekst se svodi na gomilu informacija koje mogu da se saznaju i na Wikipediji.
Slazem se. Nikako nije dobro kad je autor teksta bukvalno "nalozen" pa pishe dosta subjektivno.
Da iskomentarisem razliku izmedju hard i normal.
Definitivno se oseti.
Npr. 3. misija kad cekas evakuaciju, nije vise boza ko ranije. Sada padaju one "vrece" unutar zone baze, zegovi su agresivniji sa napadima, dosta je teze spasiti trecu grupu prezivelih marinaca jer ce okolna oblast biti fortifikovana sa onim "spine" objektima i slicno. Na kraju (poslenji minut) sam poceo i da gubim tlo pod nogama, pa da se povlacim u centralni deo. Takodje je bilo neophodno imati dezurne SCV-eve u blizini da opravljaju bunkere sto je moguce pre (a imao sam 4 na obodu, za razliku od pocenih 2 sto je bilo dovoljno na normal).
U misiji kad treba da se zgrabi artifakt od protosa kad ih napadju zegovi, takodje su zegovi bili agresivniji. Cak sam morao da pravim missle turete sa desne strane baze, jer su poceli mutalisci da zaobilaze godnju stranu i napadaju odatle, unistavajuci supply depote.
Sve u svemu zanimljivo. Samo se nadam da ne bude pretesko pri kraju igre.
Jel postoji neki trainer za igru. Ali za ovu full, ne za betu. Ja sam trazio ali bez uspeha. Ako neko zna nek okaci link.
Jel igrao neko misiju gde vodis Zeratula da nadje ona tri mesta? zapao sam u corsokak, nikako da nadjem izlaz...
Jel postoji neki trainer za igru. Ali za ovu full, ne za betu. Ja sam trazio ali bez uspeha. Ako neko zna nek okaci link.
trainers (http://sc2.nibbits.com/assets/12/trainers)
I ja presao kampanju. Jedino sam kod ove zadnje misije, All In, morao da upotrebim trainer.:kreza:
Bas je bila teska. Jos sam u predhodnoj unistio flyere pa su mi na Q isli wormovi u zadnjoj.
Ja sam kampanju presao na normal...i ono, nije bila nesto preterano teska. Sada polako radim one achivmente ponekad na hard i sl :)
A inace, evo danas posle jedne partije unapredili su me is bronzane u srebrnu i to na 23. mesto. Taman sam se plasio da nece biti da te na kraj stave pa aj polako...
Inace nije mi jasno, ako ima 6 liga u svakoj po 100 igraca....gde su ostali igraci?
Inace, sto se tice matchmaking sistema stavlja te sa svima...od onih sto jos nisu ni u jednoj ligi do npr bronzane sa zlatnim.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.