Prikaži potpunu verziju : Starcraft II
Strane :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
Pandemonium
26.8.2009, 21:54
Au, onaj editor će čudo da bude, ostao sam bez teksta!
rade novu rasu
mmmm, ko je rekao Xel Naga? :Freddy:
Au, onaj editor će čudo da bude, ostao sam bez teksta!
E da nisam vec video nesto slicno (i koristio) i ja bih ostao bez teksta :)
A za novu rasu ako je istina Xel'Naga 100% (isti fazon ko Tyranidi u DoW).
Pandemonium
26.8.2009, 23:32
^Ne verujem, negde sam načuo da je u pitanju neki Zerg/Protoss hibrid, ali možda grešim.
da ali to je za kampanju nece biti igriva u multiplejeru...
Bice ta mutacija zerg-protos i spominjace se Xel-Naga.
Naravno mozda ubace kasnije nesto u ekspanzije.
Editor će biti haos. Koliko sam provalio moći će da prave custom jedinice, što znači da će moći da se smisli kompletno novi univerzum i totalno nova RTS igra, pa čak i RPG ili FPS. Grafički iz prvog lica izgleda malo "jeftino" i matoro, ali je ok.
Znači nova rasa, a!? Hahaha, COOL! Mislim i ja da će samo biti dostupne u kampanji. Slično je bilo i sa WCIII TFT i Nagama. Hehe, Xel'Nage - Nage. Izgleda da možemo da očekujemo i Zerg + Protoss hibrida! E to će biti ultra-cool!
LoshMeeBre
27.8.2009, 8:33
Ja mislim da je pomalo bez smisla da Xel'nage budu hibridi protosa + zergova. . Oni su njih STVORILI oni trebaju biti nesto drugo, mocnije, mozda sa nekim slicnostima, jer svako u svoju kreaciju zarobi deo sebe. .
Pride oni su bili izdvojeni koliko stotina hiljada godina, logicno je da su dosli do drugih evolucionih i tehnickih dostignuca..
Dunno, ja bih bas voleo da su nesto novo :kreza: Uzdam se u mastu blizzarda :D
Xel-Naga je jedno a mutacija Zerg-Protos je drugo, nemoj da mesas ta dva
Pojavljivace se kao Xel-Naga i Zerg-Protoss jedinice ali samo u kampanji ... moze kasnije ubace nesto od toga u kao novu rasu.
Kishobran
27.8.2009, 17:19
Mislim da ga niste skapirali.
Covek se malo nasalio. Kaze:
"We actually have a new race in Starcraft 2. The race to get it done now"
'race' kao trka, a ne rasa :dedica:
Wastelander
27.8.2009, 18:56
Mislim da ga niste skapirali.
Covek se malo nasalio. Kaze:
"We actually have a new race in Starcraft 2. The race to get it done now"
'race' kao trka, a ne rasa :dedica:
Lepo bi bilo mladicu da je to shto zborish tachno :n_klanja:
LoshMeeBre
27.8.2009, 19:22
Xel-Naga je jedno a mutacija Zerg-Protos je drugo, nemoj da mesas ta dva
Fala, glup sam :o :boodala:
Starcraft II Hands On:http://www.eurogamer.net/articles/starcraft-ii-blizzcon-hands-on
Auuu na kraju teksta pise i :
"The release gaps between the campaigns will be "a little longer" than the year"
to znaci otprilike 1,5 godinu posto oni sve oduze... Posto ima 2 expanzije SC2 ce prakticno tek 3 godine od izlaska biti kompletan, recimo2013-2014... U svakoj ce dodati po neku novu jedinicu za svaku rasu i multiplejer ce se menjati konstantno... Ako se i dan-danas igraju turniri u SC1 onda ce SC2 da zivi otprilike do 2025 :) :)
Znaci ovi krenuli ko Valve? :D
Wastelander
28.8.2009, 11:32
Ima da nas muzu shto se love tiche puih 5 godina, po mojoj proceni :P. Neshto slichno dawn of war serijalu :D
Ma jedno 2025 mozda ce da izadje trojka sa nekom najavom 2012 tako negde :D ... ma samo da ga srece vec jednom... najvise vremena im verovatno oduzimaju oni cinematics , jer ipak za kamapanju je potreban samo editor a to vec imaju.
Ma jedno 2025 mozda ce da izadje trojka sa nekom najavom 2012 tako negde :D ... ma samo da ga srece vec jednom... najvise vremena im verovatno oduzimaju oni cinematics , jer ipak za kamapanju je potreban samo editor a to vec imaju.
Nema to veze. Ljudi koji rade cinematike rade isto paralelno sa onima koji prave misije, ili onima koji prave modele jedinica ili unapredjuju npr. MP kod. Svako radi svo posao koji je nezavistan, tako da jedni druge ne stopiraju ni u cemu.
A za kampanju nije dovoljan samo editor, nego mnogo talenta i truda da se uradi kako valja. A ne da bude jeftina proba za MP kako je u nekim drugim igrama.
a tek kada izadje beta pa kada krene balansiranje... jedno 8 meseci..
Wastelander
30.8.2009, 19:32
A nadajmo se da ce beta testiranje krenuti najkasnije do oktobra ove godine. Jer ako krene kasnije, nema sc2 do kraja 2010.
Meni sve ovo odgovara i za SC2 i za Diablo. Taman kada se pojave sincic ce da poraste i sa njim da pikam i jedno i drugo u LAN-u.
Da tak misle da ce da smanje pirateriju.
Ali ce debelo da izgube na marketingu.
Pa najbolji nacin da nekog navuces na ovakve igre je neki LAN party, kad jedan ortak donese igru, pa je svi probaju.
Not gonna happen, sa novim modelom bez LANa.
Starcraft 2 nema LAN podrsku? To 100% proverena informacija ili.....
I ako im je to da smanje pirateriju onda im svaka cast, sto bi je bilo ko kupovao kad ce ionako morati da skida X modova i krakova da je natera da radi u lanu :)
Ovo stvar bez LANa ce biti do nekog patcha ,stavi ce oni kad tad. btw. mozda ce biti neko resenje kao mozes da preko LAN-a igras ali moras da budes na netu.
ako si vec na netu onda ces igrati na BNetu... poenta je da kompovi bez neta mogu da igraju u lanu...
to je veliki propust/mana i vrlo je kvarno za jednu RTS igru...
Marko Radonjic
14.10.2009, 18:47
Po izvoru wikipedije, izlazi 2010. Toliko...
http://en.wikipedia.org/wiki/StarCraft_II
http://www.youtube.com/watch?v=w8waUab_1pg&feature=player_embedded
za sada ima samo prvi deo,ja sam gledao sa sc foruma ceo ali sada nesto taj link zeza pa ovo ce biti za sada.
A kad izadje da li ce moci da se igra multiplayer sa svim rasama? (Posto ce igra biti iz vise delova)
Hoce. U Wings of Liberty imas samo kampanju za terran rasu. Ali u multiju mozes da igras sa sve tri rase.
Novi screenshotovi:http://media.pc.ign.com/media/850/850126/imgs_1.html
http://www.gametrailers.com/video/zerg-changeling-starcraft-ii/59287
ivanxxxxxxx
20.11.2009, 16:57
Ovo izgleda sve bolje i bolje ali nestrpljenje raste...
LoshMeeBre
20.11.2009, 17:45
Novi screenshotovi:http://media.pc.ign.com/media/850/850126/imgs_1.html
http://www.gametrailers.com/video/zerg-changeling-starcraft-ii/59287
WTF? Jel ovaj changeling stvaran ili fake?? :eek: Meni se ovo uopste ne svidja :paranoia:
http://www.youtube.com/watch?v=h55zVsJF3es
Snimak iz kampanje terrana,ne znam da li je bio ali ko sto jedan komentator rece
Can't wait until this game comes out in June 2051:D
ivanxxxxxxx
23.11.2009, 13:51
WTF? Jel ovaj changeling stvaran ili fake?? :eek: Meni se ovo uopste ne svidja :paranoia:
Mislim da nije fake...
Samo mi nije jasno kako funkcionise...
Odlučila bagra da nas obraduje (http://www.igrorama.com/2010/01/prva-epizoda-starcraft-2-novi-detalj.html), da spere ljagu sa obraza pošto će nam prodati jednu igru tri puta.:rolleyes:
Wastelander
3.1.2010, 13:00
E ovi tipovi shto rade preorder na gamespot-u samo pomeraju datum Sc2.
Prvo je bilo Q1 2008, Q2 2008, Q2 2009, pa su stavili Q1 2010 i na kraju pishe da izlazi Q2 2010:to_care:
Tipovi lupaju datume,a parice od klinchadije samo kaplju :D
nece ovo uskoro... Kad izadje beta treba im minimum jos 6 meseci, ako ne i vise... A ko zna kad ce beta izaci.
Ocekujem je novembar-decembar 2010
E ovi tipovi shto rade preorder na gamespot-u samo pomeraju datum Sc2.
Prvo je bilo Q1 2008, Q2 2008, Q2 2009, pa su stavili Q1 2010 i na kraju pishe da izlazi Q2 2010:to_care:
Tipovi lupaju datume,a parice od klinchadije samo kaplju :D
Na kraju ce da bude 2012... Jos jedan (kratak)video (http://www.igrorama.com/2010/01/starcraft-2-video.html)
LoshMeeBre
20.1.2010, 10:01
Vau, sa sinusnom periodicnoscu, svakih 15 dana izbace video od 30 sekundi, a 15 dana nakon toga odloze igru za pola godine..
Osusili se dabogda, bar ONI mogu da plate zaposlene da to vec jednom i zavrse samo ih bole paja..
Wastelander
21.1.2010, 12:53
Momci ovaj naslov rade iz chiste pohlepe, s obzirom da su se optochili zlatom od WoW-a, stvarajuci generacije zavisnika koji ne mogu da zive bez subscriptiona istog:kreza:
bas suprotno...
mogli bi glat da rade na WoW 2 koja bi im donela jos para, ali rade jednu singleplayer igru koja nema nikakvu pretplatu... Rade je zato sto to vole, isto kao i prvi SC, a zato je i ovako dugo balansiraju, da ispadne sto bolja...
Ne razumem kako neki ljudi razmisljaju, ajde da pricamo o EA ili nekim drugim izdavacima, koji izbacuju polu-zavrsene igre, samo da bi uzimali kesh, ali o Blizzu ?!? :confused:
I svaku kampanju prodaju kao jednu igru zato sto nisu pohlepni....
Ako voliš SC, rado ćeš platiti pojedinačne kampanje od kojih će svaka biti velika kao ceo prvi Starcraft. Ako ne voliš, nećeš ni da igraš ili ćeš da skineš sa neta, simple.
Volim SC ali necu rado platiti 3 kampanje, 1 igru mi prodaju 3 puta... Nije u redu.
bas suprotno...
mogli bi glat da rade na WoW 2 koja bi im donela jos para, ali rade jednu singleplayer igru koja nema nikakvu pretplatu... Rade je zato sto to vole, isto kao i prvi SC, a zato je i ovako dugo balansiraju, da ispadne sto bolja...
Ne razumem kako neki ljudi razmisljaju, ajde da pricamo o EA ili nekim drugim izdavacima, koji izbacuju polu-zavrsene igre, samo da bi uzimali kesh, ali o Blizzu ?!? :confused:
Nemoraju da prave wow2 jer vec izbacuju ekspanzije sto ti dodje isto,
i da nema preplatu ali je rastavljena u 3 dela i nema lan,cak sam cuo da ce se i mape kupovati....mozda gresim ali cuo sam tako,
dosta se blizzard sada fokusira na kes.
Sarmatian
21.1.2010, 19:31
Sad se fokusiraju, posto su dosad bili gadljivi na kes :rolleyes:
To da nema LAN je istina, tj. mozda ce biti moguce da igras preko LAN-a, ali moraces prvo da se spojis na BattleNet 2 ,tj. da vide da je igra autenticna. Vrlo verovatno ce kasnije da stave i neki patch za offline LAN.
Mape ce biti 100% free. Jedino sto ostale 2 kampanje moraju da se kupe.
Realno kolko igara orginalnih kupis godisnje, a ostale kampanje ce izlaziti 1 za godinu dana.
To da nema LAN je istina, tj. mozda ce biti moguce da igras preko LAN-a, ali moraces prvo da se spojis na BattleNet 2 ,tj. da vide da je igra autenticna. Vrlo verovatno ce kasnije da stave i neki patch za offline LAN.
Mape ce biti 100% free. Jedino sto ostale 2 kampanje moraju da se kupe.
Realno kolko igara orginalnih kupis godisnje, a ostale kampanje ce izlaziti 1 za godinu dana.
A zasto bi radili neki offline lan kada imas sve na battlenetu,
nema smisla ako ti imas prijavljenu igru na battlenet sto bi igrao izvan kada je predvidjeno za battlenet....
ali ajde sacekacemo i videcemo mada ja licno mislim da od toga nema nista,
a i 100% je da neces moci da igras ni single player ako nisi prijavio.
Wastelander
22.1.2010, 1:59
Ma meni seva paja za SC2, ako zelite da kupujete 3 single player kampanjice:
be my guest...:ciao:
Aleksandar1987
22.1.2010, 13:15
Na kraju ce da bude 2012... Jos jedan (kratak)video (http://www.igrorama.com/2010/01/starcraft-2-video.html)
Hoce, ako pre toga ne bude smak sveta :a_bleh:
A zasto bi radili neki offline lan kada imas sve na battlenetu,
nema smisla ako ti imas prijavljenu igru na battlenet sto bi igrao izvan kada je predvidjeno za battlenet....
Pa zato sto recimo, hoces da napravis Lan Party, kao sto mi svojevremeno radili u garazi - a tamo nemas net. Moze da se dovuce, ali je cimanje.
Ili odes na selo, sa burazerom ili ortakom, ponesete laptopove, i hocete da opicite SC jedan protiv drugog, a tamo nema neta...
A i na kraju - svi znamo zasto u Srbiji volimo lan i narodne verzije igara xD
Trli gejmeri LAN, da im prodje dan... :D
Pa zato sto recimo, hoces da napravis Lan Party, kao sto mi svojevremeno radili u garazi - a tamo nemas net. Moze da se dovuce, ali je cimanje.
Ili odes na selo, sa burazerom ili ortakom, ponesete laptopove, i hocete da opicite SC jedan protiv drugog, a tamo nema neta...
A i na kraju - svi znamo zasto u Srbiji volimo lan i narodne verzije igara xD
Trli gejmeri LAN, da im prodje dan... :D
Ti mislis da je njih briga za tamo neke na selu ili tamo neke u nekoj srbiji dali imaju internet ili nemaju,ma kakvi....
kao sto sam rekao imas sve na bnetu....mozda gresim ali neverujum.
Ne, ali je nas briga. I upravo pricam da nije sve na battlenetu.
Vidim da nisi shvatio sustinu lokalizovanosti moje poruke.
I zbog toga nema razloga da ne pljujemo po njima, iako znamo da necemo nista da postignemo... All we are saying...:alealeee:
Lich_king2
29.1.2010, 20:42
The minimum system requirements for the StarCraft II Beta are as follows:
Minimum Requirements:
Operating System
Windows XP / XP64 (Service Pack 3)
Windows Vista / Vista64 (service Pack 1)
Windows 7 Home Premium
Processor
Intel Pentium IV 1.3GHz
AMD XP 1500+
Memory
(Windows XP) 512mb
(Windows Vista) 1024mb
(Windows 7) 1024mb
Graphics
3D graphics processor with Hardware Transform and Lighting with 32 MB VRAM
such as an ATI Radeon 7200 or NVIDIA GeForce 2 class card or better
Hard Drive
15Gb (of free space) -
DirectX
DirectX9.0c
Recommended Requirements:
Processor
Intel Pentium D
AMD 64 X2
Memory
(Windows XP) 1024mb
(Windows Vista) 2048mb
(Windows 7) 2048mb
Graphics
3D graphics processor with Vertex and Pixel Shader capability with 128 MB VRAM
such as an ATI Radeon X1600 or NVIDIA GeForce 7600 GT class card or better
In addition to the above hardware requirements, you must have:
a valid e-mail address and internet connection (for registration)
an active Broadband Internet connection (for Battle.net play)
The final requirements for StarCraft II have not yet been determined; due to ongoing development the minimum requirements listed above are subject to change at any time.
Unfortunately, during this phase a Mac version will not be available.
Neko upao na betu o yeah :D tako mi izgleda ... konacno se pokrenula skalamerija z mesta ... najsladje bi mi bilo kad bi na BlizzCon-u pocela odmah pordaja SC2 :D bar za one pacenike tamo :D
Sto se tice onog iznad, u pitanju je "novinarska patka".
http://kotaku.com/5459769/your-starcraft-ii-beta-system-requirements-are-here
UPDATE: Blizzard just called to let us know that the system specs released on the page were not the system specs for the StarCraft II beta test. They are still trying to track down how the page appeared on the company's support site, suspecting that someone pasted specs from World of Warcraft into a new article. The link below is now dead, and Blizzard has a lot of phone calls to make.
I opet isto na forumu...Jedni protiv Blizzarda, drugi za njega. :qliranje:
Nema kompanije koja nije imuna na novac, tako da ni Blizzard nije izuzetak.Vjerovatno im sad 75% ljudi radi na Wow-u, 15% na SC2, 5% na Diablu, a 5% ne radi nista... :a_whistli
I logicno, zasto zapostavljati Wow, kada donosi najvise para...
Dok cekate dvojku, podsjetite se kako je sifra Operation CWAL iz SC1 dobila ime... :dedica::kreza:
Mislis ubacice sifru: "SK Forumasi", ili kako vec da nazovem ovu nasu organizaciju... xD
Beta je zvanicno ajavljena, evo sa twittera:
#StarCraft2 beta will be released later this month! #SCUpdate
https://twitter.com/StarCraft
I konacno neki nagovestaj kad pocinje beta, nisam se prijavio jer nema bas vremena a i treba sve ispite poloziti dok ne izadje igra.
Realno mozemo je ocekivati do augusta :D.
Kako sam cuo ovo veliko odlaganje bete je bilo uzrokovano battle.net 2.0 servisom jer su imali neke grdne probleme da nateraju da svi koji imaju neki blizzard proizvod mogu da koriste to.
Samo da izadje ove godine,puna kapa.;)
Wastelander
13.2.2010, 11:05
Beta je zvanicno ajavljena, evo sa twittera:
#StarCraft2 beta will be released later this month! #SCUpdate
https://twitter.com/StarCraft
Ekstra, javite utiske ako uletite u betu :D
Beta je pocela! :alealeee::alealeee:
http://us.battle.net/sc2beta/en-us/
Ko ima invite neka streamuje ako ima dobar net :D
Live stream: http://www.ustream.tv/channel/1up-game-night
Budimir_Trajkovic
18.2.2010, 5:04
When does the StarCraft II beta test start? We don’t have an exact start date to share at this time, but note that when it does begin, we will be adding additional regions to the beta test in phases. North America, Australia, and New Zealand will be the first regions to begin beta testing, and other regions will follow afterward in phases. We will have more information to share about all of these phases in the future.
Ja se prijavio za betu i sada čekam da puste u evropi. :dedica:
Uslov je da imate makar jednu Blizzardovu igru :Freddy:
Gde si se to prijavio? Daj link...
Budimir_Trajkovic
18.2.2010, 5:50
Gde si se to prijavio? Daj link...
Pa prijavljuješ se preko svog battle.net accounta ;)
Vidi detalje ovde: http://www.starcraft2.com/beta-faq.xml
Dr Zoidberg
18.2.2010, 14:01
Pusteno je za us & eu u isto vreme :P
Wastelander
18.2.2010, 14:31
Stvarno uslov makar jedna Blizzardova igra?
Ja srecom imam originalni SC i BW tako da sam se prijavio za betu.:qliranje:
imam ja i sc i bw i war3 i war3:ft i sve sam prijavio ali sanse da dobijemo su 0.001%...
Prijavilo se 10 miliona ljudi a podelice par hiljada beta kljuceva...
A mnogi su vec odavno podeljeni, sada su jos male sanse...
Cenim da ce beta da traje jedno pola godine, pa igra izlazi pred kraj godine...
^Izlazi negdje na ljeto, najkasnije septembar ;)
Uf nadam se :) jedva cekam !
Moram da kupim nov komp, trenutno imam matoru krshinu iz 2005-te...
Ako neko nadje neki info koja konfiguracija glatko tera igru neka postuje
LoshMeeBre
18.2.2010, 20:49
Evo sta treba za betu, ne verujem da ce se to mnogo promeniti..
PC Minimum Requirements:
• Windows XP SP3/Vista SP1/Windows 7
• 2.2 Ghz Pentium IV or equivalent AMD Athlon processor
• 1 GB system RAM/1.5 GB for Vista and Windows 7
• 128 MB NVidia GeForce 6600 GT/ATI Radeon 9800 PRO video card
• 1024x768 minimum display resolution
• 4 GB free hard space (Beta)
• Broadband connection
to je minimum... uuuuuu... vidim bice kupovine novih racunara sve zvoni... pa jos diablo iii kad krene :D
LoshMeeBre
20.2.2010, 9:36
Evo moja zapazanja sa GLEDANJA bete (nema niko od nasih :confused: )
Gledao sam jedno 4-5 replay-a :rofl: Koliko mi je smesno kad dodje neki veteran Vs. lik koji je pre godinu dana cuo za starCraft i sve se zavrsi za 10 minuta max. Gledao sam partiju iz drugog dana bete veteran+mega n00b Vs. n00b+n00b. Lik je unistio sam i jednog i drugog dok njegov ortak jos nije izasao iz baze (bavio se ukopavanjem sa protossima :icon_scra)
Sve u svemu, nista se nije promenilo, sto mi se i dopada :D Ono sto me je razocaralo su teksture jedinica i skaliranje gradjevina u odnosu na jedinice.. Pa StarCraft 1 je imao bolje skaliranje, npr. velicina marinca u odnosu na velicinu barake. Ili mi se cini zato sto je sada sve 3d, ali svakako neke stvari izgledaju jako cudno..
Dizajn Zerg gradjevina i jedinica mi se jako dopada (osim onih samoubica buba, one se ruznjikave na los nacin). Animacija evolucije dron-a u gradjevinu sada izgleda manje odvratno (boze kao klinac nisam mogao da igram sa zergovima jer mi je ta animacija bila TAKO odvratna :kreza:), ali me je odusevila. Jako lepo. Za zergove im sveobuhvatno dajem + sto se tice izmena. Svidja mi se sto je sad Queen jedinstvena i esencijalna jedinica, nekako ima shmek. Prelazak na 3d odradjen odlicno.
Protosi, tu i tamo. Meni se ove nove jedinice uopste ne svidjaju, a uzeli su mi omiljene (vracaj 'goon-ove :( ). Colossus je potpuno retardiranog izgleda, resusrsno zahtevna i ne toliko mocna jedinica. Video sam bedni pokusaj rush-a na kolosuse :facepalm Bedno.. CUO sam (nisam video) da sada protosi mogu da izvuku 2-3 carriera za 10 minuta :confused: I sad je to kao OP. Jel su izbacili ghost-ovima lockdown? Ako nisu, ja ne vidim sto je to OP, terran sada moze vrlo lako da ih unisti. Ne znam, na forumima dosta pricaju n00b-ovi (ne volim da koristim taj izraz za ljude za koje ne znam kakvi su ustvari, ali opet mnogo lupaju :D).
Terani su oke, izmenjeni, nesto po meni na bolje, nesto na losije.
Ono sto meni stvarno smeta su cartoonish jedinice. Zasto, ZASTO mora warcraft3 fazon svuda. Uporedite grafiku SC2 sa WH40k. Zasto to ne moze malo ozbiljnije? Nije stvar u zahtevnosti, ni WH nije bio zahtevan nego jednostavno (po meni) bolje dizajniran.Texture su iskoristili na pravom mestu.
Sa druge strane mape imaju neke jako lepe efekte (pogledajte uvalu u kanjonu npr) i izgledaju uopste lepo. Ikone jedinica u onom donjem toolbar-u da ga tako nazovem, zaboravio sam kako se stvarno zove, su jako lepe, uopste sve osim jedinica mi se svidja. Verujem da su hteli, mogli su da im jedinice izgledaju lepse REALISTICNIJE, ali nisu hteli..
Sve u svemu, predlazem vam da pogledate na youTube-u par replay-a (ne, nece to biti uzbudljivi mecevi :kreza:), dosta toga se vidi.
For Aiur!
WU TANG CLAN
20.2.2010, 11:54
Zbog tog cartoonish looka igra ce izgledati pristojno i za par godina,nekom se svidja nekom ne.Warcraft III i sad posle osam godina izgleda sasvim pristojno u odnosu na druge igre iz tog perioda.:)
Wastelander
20.2.2010, 12:24
Jeste cartoonish, ali ni sluchajno toliko koliko je Red alert 3 bio.
Ali, opet mi se ne svidja stil.
U gameplay mehaniku ne sumnjam,to kida, uveren sam :)
LoshMeeBre
20.2.2010, 12:41
Zbog tog cartoonish looka igra ce izgledati pristojno i za par godina,nekom se svidja nekom ne.Warcraft III i sad posle osam godina izgleda sasvim pristojno u odnosu na druge igre iz tog perioda.:)
Razumem sta hoces da kazes, ali se opet ne slazem.. Nije dizajn los, ali u poredjenju sa sada vec 5 i kusur godina starijim WH40k: DoW, tamo su mi jedinice mnog ozbiljnije. Uporedim jednog Space marinca i jednog SC marinca, i space marinac brise pod sa njim (dizajnerski, fizicki i ne pokusavam da ih uporedim ;) )
Bar ja imam takav utisak, mozda gresim, videcemo kad nekim cudom krekuju betu cisto da mozemo da igramo sami protiv sebe (AI nije sadrzan u download-u bete nego je na blizz-ovim serverima).
Samo da SC 2 ne bude kao RA 3 i DOW 2 od kojih sam ocekivao mnogo, a na kraju krs. A sto se tice grafike ja podrzavam. Meni izgleda odlicno. I na jutjubu sto sam video dvojka ce biti bar kao prvi starcraft.
Samo nikako da mi stigne mail za betu.:n-cc2:
provaljena je fora da se gledaju replay-eve iz igre...
znaci skine se beta, onda se prekopiraju neki fajlovi i dodaju se mape. Replay se poziva iz windowsa ne iz igre, (kao sto moze i u warcraftu3)...
Ima lepo objasnjenje na torrentima...
Eto za hiljade ljudi koji nece dobiti beta key, ovo je bar mala uteha
danas sam probao ovu foru kod ortaka (kod mene nisam ni pokusao da instaliram, jer imam samo 512 rama). Radi sve lepo, znaci moze svako da gleda replay-eve direktno iz Starcrafta...
Ja sam vrlo zadovoljan sa izgledom i mehanikom igre (igra je dobro optimizovana i radice lepo na slabijim masinama, ali ko ima jaci komp stvarno ce se oduseviti kada stavi podesavanja na max, tada zaista izgleda prelepo), a totalno razocaran igracima cije sam replayeve gledao, apsolutni noob-ovi...
Ali vec se na nekim sajtovima pojavljuju replayevi pro igraca, tako da ce imati sta da se gleda, a i nauci dok igra ne izadje zvanicno
svidja mi se brzina igre, malo sam se plasio da ce biti sporije (kao u Warcraftu 3) ali ne, ovde je mozda cak i za nijansu brze nego u originalnom Starcraftu...
I za kraj imam utisak da ce biti potrebni meseci i meseci da se ovo izbalansira, ima strahovito puno sitnica koje svaka rasa moze da iskoristi, kako u macro tako i u micromanagementu... I starijim i iskusnim igracima ce trebati dosta ucenja, sto je sve naravno pozitivno !
Pandemonium
21.2.2010, 22:37
Možda vam ovo bude interesantno
qRdOwVfzaE0
Taman kada sam pomislio da Blizzard nece zezati, i dace da svi skinu. Ovako, moram da se registrujem na battle.net i da cekam 100 god. da mi na email stigne adresa za preuzimanje bete ... mogu misliti... sigurno je 10% od svih registrovanih dobilo link.
Stavio sam da se skida beta preko torenta, za sad samo da bih gledao replay-eve, dok u drugom krugu ne dobijemo mi sa blizzard.rs foruma, s obzirom da bi trebalo nekoliko kljuceva da se podeli odabranim clanovima (s obzirom da admin vec ima kljuc, trebalo bi da dobijem jer sam starcraft forum mod).
Pa cu tek tad probati igru, za sad se zadovoljavam samo snimcima.
Wastelander
22.2.2010, 1:57
Možda vam ovo bude interesantno
qRdOwVfzaE0
Tip ima glas ko Butthead looool:rofl:
Modifikovao sam betu da bih gledao replaye.
Moram reci da me Starcraft 2 iznenadio u vezi toga sto je tehnicko remek delo. Realno ovo je najoptimizovanija igra koju sam igrao (a igrao sam ih mnogo). S jedne strane ovo P4 1.8 Ghz moze da tera bez ikakvog dropa u fpsu (naravno sve na low), a sa druge strane kad je sve na very high SC2 realno predstavlja izazov i najnovijim masinama. Sve u svemu, i hardware freakovi i mi sa krsinama moci cemo da neometano uzivamo u gameplayu.
Cak mi se nekako cini da ce ljudi namerno spustati grafiku na dole jer je bez svih onih silnih efekata i za*****cija bojiste kudikamo preglednije i prakticnije za taktiziranje.
Vizuelno, igra je negde izmedju Starcrafta 1 i Emperor:Battle for Dune.
Sto se tice gameplaya... Ovo je Starcraft. Realno, cak je i vecina fazona iz SC1 primenljiva u dvojci... Doduse Terran igraci se redovno izjebu za one Hellione pa s njima pokusavaju Vulture taktike...
hehe da, to sam i ja primetio, dosta njih ide na Helione ali bez ikakvog efekta...
jedinice su zaista brze ali 1 imortal resava problem...
za sada sam odusevljen marauder/marine kombinacijom, jos ako igrac uspe brzo da napravi 3-4 medivaca..
Prosto je nemoguce odbraniti se od toga, mozda zilotima sa chargeom, ali i tako vrlo tesko uz dobar mikro..
kao sto rekoh, bice mnogo posla oko balansiranja, da bi se doslo do nivoa kada ce na jakim turnirima ipak odlucitvati skill a ne imba taktike
@High life:
na kojoj konfiguraciji si probao ?
zanima me koji komp ti tera na minimum, ja imam Barton 2500+, 512rama i radeon 9550 i naravno nisam ni probao kod sebe da instaliram i gledam replayeve...
ali se nesto razmisljam ako bih stavio 1gb rama i neku gf6600 (agp) da bi mozda i radilo...
hehe da, to sam i ja primetio, dosta njih ide na Helione ali bez ikakvog efekta...
jedinice su zaista brze ali 1 imortal resava problem...
za sada sam odusevljen marauder/marine kombinacijom, jos ako igrac uspe brzo da napravi 3-4 medivaca..
Prosto je nemoguce odbraniti se od toga, mozda zilotima sa chargeom, ali i tako vrlo tesko uz dobar mikro..
kao sto rekoh, bice mnogo posla oko balansiranja, da bi se doslo do nivoa kada ce na jakim turnirima ipak odlucitvati skill a ne imba taktike
@High life:
zanima me koji komp ti tera na minimum, ja imam Barton 2500+, 512rama i radeon 9550 i naravno nisam ni probao kod sebe da instaliram i gledam replayeve...
ali se nesto razmisljam ako bih stavio 1gb rama i neku gf6600 (agp) da bi mozda i radilo...
Ja sam probao na mojoj konfiguraciji (radeon 9600xt) i izbaci me iz igre kad pokrenem replay, valjda treba minimum 9800 sta znam, mozda zbog pixel shadera 2.1 ,moja kartica ima 2.0 ... mozda zbog toga :).
nameless1
23.2.2010, 16:12
Izgleda da se momci iz Blizzarda bas dobro zabavljaju praveci ovu igru-http://video.ign.com/dor/articles/1062228/jace-hall-show/videos/jacehall_prt_ep4_outake_starcraft_21910.html, http://video.ign.com/dor/articles/1062228/jace-hall-show/videos/jacehall_prt_starcraft2.html, http://video.ign.com/dor/articles/1062228/jace-hall-show/videos/jacehall_prt_starcraft2_022210.html.. Nije ni cudo sto im treba 12 godina da naprave igru..:rofl::n_klanja:
Wastelander
23.2.2010, 17:24
Kako se samo kurche ovo je bolesno. Olupace im se o glavu. Nikom sujeta nije nishta dobro donela.
High life
23.2.2010, 19:23
Ja sam probao na mojoj konfiguraciji (radeon 9600xt) i izbaci me iz igre kad pokrenem replay, valjda treba minimum 9800 sta znam, mozda zbog pixel shadera 2.1 ,moja kartica ima 2.0 ... mozda zbog toga :).
Meni radi na Radeon 9600pro (pixel shader 2.0) ... Proveri da li ti je sve updateovano.
High life
23.2.2010, 19:28
@High life:
Radice ti, samo da imas vise od 1 GB rama.
Ja sam gledao kako igra ide na kompjuteru koji je identican minimum requirements konfiguraciji koju su postavili i radilo je ko po loju...
Drugi talas kljuceva poceo danas, jer su mnogi ljudi dobili kljuceve preko Opt-Inova
\o/
Apsolutno sve vesti oko same igre mozete naci na zvanicnom blizzard fansite-u za Srbiju www.starcraft.rs kao i na forumu.
http://www.youtube.com/watch?v=RHA71B_wbXY
:n-cc2: :a_bleh: :boodala: :dedica: :n_klanja: :rofl:
Igranje u "singlu" (bez protivnika, dakle sandbox varijanta sa razgradnjom, čisto da vidite kako je u igri):
From what I can tell, here are the steps:
1) Download and install the Client Beta: http://thepiratebay.org/torrent/5371903/Starcraft_2_Beta_Client_US_Build_13891
2) Click on the "StarCraft II Beta" program launcher (on your desktop). It will auto update to the latest patch (you may need to tell the firewall to accept it).
3) Download and save a map somewhere to your computer - from this site: http://www.nibbits.com/sc2/maps/
4) Download and install the SC2 Beta - Offline Sandbox: http://thepiratebay.org/torrent/5395618/SC2_Beta_-_Offline_Sandbox_%5BFIXED_ZIP%5D
5) Extract the "lazylaunch.exe" file and run it.
6) Locate the map you downloaded.
7) Now play around with your build order and such. There is no AI to play against.
Cini li se vama da je igra ipak dosta zahtjevna na ultra podesavanjima i full HD rezoluciji?
Meni na 1920x1200 i detalji svi na ultra, ide do 50fps max. Ovo ispade zahtjevnije od World in Conflicta, otprilike je zahtjevna kao i Empire Total War!! Slozicete se da je ovo ipak previse, ocekivao sam dosta nizu zahtjevnost. :icon_scra
Ja mislim da je sasvim OK da developeri nasviraju grafiku za najjace racunare, dok god su minimalna podesavanja pristojna i za slabe racunare. Ipak je ideja da korisnici koji kupe besne karte dobiju i nesto od toga (umesto bezvrednih 100fps, koji se isto ponasaju kao 40). Dok ostali uvek mogu da smanje detalje na neka normalna podesavanja.
^ Slazem se, ali meni World in Conflict sve na ultra high i 19x10 rez. i Dx10 efektima, ide prek 60fps non stop.
Inace na ultra podesavanjima Starcraft ne izgleda nista specijalno. CoH i World in Conflict imaju mozda bolju grafiku. Ocu da kazem da ova zahtjevnost nije opravdana.
Dr Zoidberg
27.2.2010, 22:32
^ Slazem se, ali meni World in Conflict sve na ultra high i 19x10 rez. i Dx10 efektima, ide prek 60fps non stop.
Inace na ultra podesavanjima Starcraft ne izgleda nista specijalno. CoH i World in Conflict imaju mozda bolju grafiku. Ocu da kazem da ova zahtjevnost nije opravdana.
Pa igra je napravljena za low end racunare tako da svi mogu da igraju, a ovi sto su besni, oni odsvirnu besna podesavanja i gg :P
Nadam se da ce optimizovati to jos bolje dok ne izadje full verzija :D
Nadam se da ce optimizovati to jos bolje dok ne izadje full verzija :D
Naravno da ce optimizovati. Ipak smo jos uvek bar 5-6 meseci udaljeni od finalne verzije.
Evo i jednog dobrog AI-a. Ljudi su u informativne svrhe napravili za sada najbolji AI dodatak za Starcraft II
Link: http://darkblizz.org/Forum2/ai-scripts/starcrack-ai-official-thread/
Evo i jednog dobrog AI-a. Ljudi su u informativne svrhe napravili za sada najbolji AI dodatak za Starcraft II
Link: http://darkblizz.org/Forum2/ai-scripts/starcrack-ai-official-thread/
Znam ja za to vec neko vreme,moj prijatelje je skinuo betu i igra sa AI
LoshMeeBre
2.3.2010, 22:28
Znam ja za to vec neko vreme,moj prijatelje je skinuo betu i igra sa AI
Pa sto ne kazes covece? Dobio bi cak i zahvalnicu :kreza:
Inace, nesto mi se cini da gradjevine padaju mnogo brzo.. 4-5 Immortala mogu da sabiju bazu neocekivano brzo..
A sta ces,zaboravih :D
Znam da ima vise nivoa tezine AI-a i ima 15-tak mapa gde moze da se igra protiv AI-a,a najtezi AI se 5 puta brze razvija od obicnog....sto verovatno znaci da dobija 5 puta vise resorsa,to bas ne znam sigurno.
LoshMeeBre
2.3.2010, 23:13
A sta ces,zaboravih :D
Znam da ima vise nivoa tezine AI-a i ima 15-tak mapa gde moze da se igra protiv AI-a,a najtezi AI se 5 puta brze razvija od obicnog....sto verovatno znaci da dobija 5 puta vise resorsa,to bas ne znam sigurno.
Napravili su koliko vidim AI koji cheat-uje (vise minerala, vidi mapu) u pokusaju da nadomesto to sto mozes da igras zmurke 8na1 zelota oko tvojeg Phase Cannon-a :kreza:
Glup je AI stvarno, ali bar ima neki solidan build order i nesto kao i pokusava.. Opet bolje to, nego da unistavam SVOJE gradjevine da vidim kako izgleda :D
Napravili su koliko vidim AI koji cheat-uje (vise minerala, vidi mapu) u pokusaju da nadomesto to sto mozes da igras zmurke 8na1 zelota oko tvojeg Phase Cannon-a :kreza:
Glup je AI stvarno, ali bar ima neki solidan build order i nesto kao i pokusava.. Opet bolje to, nego da unistavam SVOJE gradjevine da vidim kako izgleda :D
Cisto informativno AI ne cheat-uje,svaki AI u svakom RTS-u je takav cak je is starcraft1 imao to ja mislim,znam da je wc3 imao,c&c igre imaju taj sistem da AI sve zna i ima....
LoshMeeBre
2.3.2010, 23:47
Cisto informativno AI ne cheat-uje,svaki AI u svakom RTS-u je takav cak je is starcraft1 imao to ja mislim,znam da je wc3 imao,c&c igre imaju taj sistem da AI sve zna i ima....
Pa ne bas..
pod1 imas da skines i AI koji ne cheat-uje (pricam o ovim crack-ovanim ne o oficijelnom AI-u, sobzirom da trenutno postoji samo easy), znaci normalno uzimanje resursa i NE vidi celu mapu..
A cisto informativno, u War3 easy i normal AI dobijaju klasicno resurse a insane 2* vise ;)
Ali ako se secas bilo koja tezina AI-a u wc3 vidi celu mapu i njihovi heroji dobijaju vise experience,
Kazem ti tako je skoro svuda.
Ali ako se secas bilo koja tezina AI-a u wc3 vidi celu mapu i njihovi heroji dobijaju vise experience,
Kazem ti tako je skoro svuda.
Nisam siguran za XP, za mapu si upravu.. No, to je potpuno nebitno za temu :o
Ovo sa AI radi odlicno. Igra je super, cak i bolje nego sto sam ocekivao.:alealeee:
Jedino imam problem sa replayima. Odgledao sam jedan. Posle toga sam odigrao neku partiju. Ali sad nece nijedan replay da radi. Cak i onaj koji sam gledao. Pojavi se "desync" na pocetku.
mozda si patchovao Starcraft 2 na novu verziju a replayevi su sa stare verzije
mozda si patchovao Starcraft 2 na novu verziju a replayevi su sa stare verzije
Jesam patchovao SC ali zato sto sam morao. Nije mi dalo da kliknem na play dok ne instalira patch. Ali kad pokrenem replay pita me da li hocu da vrati na proslu verziju SC-a da bih mogao da gledam. Idem na Yes. Prvi replay je bio u redu nije nista izbacivalo, ali nakon toga nece nijedan.
Jedno glupo pitanje, kako da namestim sa kojom frakcijom zelim da igram? Na primer Zerg vs Protos.
Ako mislis protiv AI, restartujes mapu sve dok ne dobijes rasu koju hoces.
LoshMeeBre
3.3.2010, 20:00
Hhahahahah, koliko sam zardjao rushovao me je AI. Doduse nikada nisam znao da igram sa Zergovima, a sada su ih tek ukomplikovali..
Btw, i meni se svidja akcija.. Mislim da je malo brza od SC1, dovoljno stvari je promenjeno ali osnova je ista.. Sve u svemu, verovatno uzimam original kad stigne, a onda zbogom ispiti :ciao:
Mozda nisam obavesten ali gde je lurker kod zergova?!:paranoia:
Sad sam primetio da ga nema uopste u igri.
Ne verujem da će Lurkere da ubace u SC2. Možda će neka druga jednica da ih zameni.
Bez lurkera zergovi nisu zergovi.:dedica:
LoshMeeBre
3.3.2010, 21:26
Bez lurkera zergovi nisu zergovi.:dedica:
Ja isprva nisam hteo da im oprostim sto su izbacili Dragoon-e protossima, ali su zato Immortali :love:
Zergovi su mozda popili i najvise izmena.. Roach, Baneling, novi Queen, po meni retardirana zamena za Guardina (Brood Lord), corruptor, infestor, ovo ono..
Ostali su samo Zerglinzi, Hidre (sada gurnute u tier 2), Ultre i naravno Mutalistici
Zergovi mogu da prođu bez Lurkera. Ionako su se pojavili u ekspanziji. Ali Zerg nije Zerg bez Hidri i Zerglinga.
The mighty Boo
7.3.2010, 11:42
Beta test konacno! Woohoo! :aplauz:
(stigo mi email od Blizzarda :D)
Zergovi mogu da prođu bez Lurkera. Ionako su se pojavili u ekspanziji. Ali Zerg nije Zerg bez Hidri i Zerglinga.
To zavisi od licnog misljenja. Znam gomilu Zerg igraca koji su poprilicno vezani za svoje lurkere (sto sam i osetio na svojoj kozi ). Oni su na primer bili smrt za M&M. A i vise nece biti Lurker Deffence mapa :( .
PS: Kad bolje razmislim nedostatak lurkera nema utemeljenje u fluffu. Sposobnost da postanu lurkeri Hidralisci su evolutivno dobili. Sta sad? Evolucija ide unazad?
polako ljudi, bice jos 2 ekspanzije, bice novih jedinica, moraju nesto da sacuvaju za kasnije...
moguce da vrate lurkere, videcemo
inace i ja imam beta-key, isplatilo se sto sam odavno kupio starcraft1 original
konza strateg
13.3.2010, 8:53
dajte neke mape,igram pomocu lazylauncha... :rolleyes:
Lich_king2
13.3.2010, 13:33
www.nibbits.com (http://www.nibits.com) tu imas da skines mape :P
konza strateg
13.3.2010, 19:03
hvala za sajt,ali AI ili je mnogo jak ili preslab.. ima li neko resenje? :confused:
The mighty Boo
13.3.2010, 20:29
Jel ti to o prvom delu?
U SCII beti mozes da igras samo sa AI na very easy i tu je kompletni retard. Ne mozes da izgubis nikako.
Jel ti to o prvom delu?
U SCII beti mozes da igras samo sa AI na very easy i tu je kompletni retard. Ne mozes da izgubis nikako.
Probaj starcrack AI 6.1.1
konza strateg
14.3.2010, 0:55
ma sc2.. imas crazy computer AI.. ne mogu da ga dobijem nema sile..
Dr Zoidberg
16.3.2010, 15:25
Ja kupio key za 18k gold-a u wow-u :D
konza strateg
16.3.2010, 17:57
aj sad ti meni prodaj za gajbu novog lava!!! pazi NOVI LAV!!!
Dr Zoidberg
17.3.2010, 3:11
aj sad ti meni prodaj za gajbu novog lava!!! pazi NOVI LAV!!!
Gle ovako, 18k golda ti je negde oko 2000din, a pa ti sracunaj kolko ti gajbi piva treba za to :D
to su 2 gajbe i kusur 100din za novine i semenke :D
konza strateg
17.3.2010, 21:01
Gle ovako, 18k golda ti je negde oko 2000din, a pa ti sracunaj kolko ti gajbi piva treba za to :D
Dacu tri!!! :D kad ce bre da izbace nove mape,znate li???
Igram SC2 vec evo tri dana, sto se tice svega odlican je, pun pogodak sto su sve ostavili ko u SC1 sto se tice okruzenja, jedinice manje vise iste, ali to povlaci pitanje, sta su kog vraga radili 5 godina!!! Valjda je zbog price toliko potrajao, tj. zbog kampanje, ipak je to ovoj igri najaca strana.
Ovaj AI sto moze da se nadje je expert, nema sanse da mogu 1 na 1 da ga pobedim, a i vidim mnogo ljudi ima isti problem!
Ostaje nam da cekamo svi da vidimo kako ce da izgleda kampanja, mada blizzard je najbolji po tom pitanju u RTS podruciju.
Prva normalna strategija posle dosta vremena, pa recimo od SC1, sa izuzetkom WHDW 40K, Universe at war i mozda War Craft-a 3!
WarCraft 3 definitivno Universe at War tu nebi ubrojao ,a WH 40k sam igrao samo onaj prvi prvi ... a slican je kao Univers at War plus isto kao Company of Heroes.
Ipak nesto normalno posle stvarno dugo vremena, posto je C&C kao serijal skorz na skroz upropasten.
Procitao sam mnogo komentara i kritika da je nevalja to sto je sve isto, da su ljudi ocekivali vise, bla bla... Kako god okrenes iako je sve skoro isto ispade najbolja strategija ovog tipa u poslednjih 7-8 godina! Jos jedan dokaz da nesto sto je dobro ne treba menjati!:dedica:
Dr Zoidberg
23.3.2010, 0:41
E ljudi ko ima betu, ae se nadjemo i igramo malo, ja stvarno ne mogu sa onim debilima da igram, ja nemam pojma a u 90% igara sam ja taj koji drzi ceo tim o.O
Moj Nick je DrZoidberg
Wastelander
25.3.2010, 9:47
Ipak nesto normalno posle stvarno dugo vremena, posto je C&C kao serijal skorz na skroz upropasten.
Procitao sam mnogo komentara i kritika da je nevalja to sto je sve isto, da su ljudi ocekivali vise, bla bla... Kako god okrenes iako je sve skoro isto ispade najbolja strategija ovog tipa u poslednjih 7-8 godina! Jos jedan dokaz da nesto sto je dobro ne treba menjati!:dedica:
Zlatno pravilo kako u gaming industriji tako i u zivotu:
Ne menjaj ono shto je dobro :)
Budimir_Trajkovic
8.4.2010, 21:10
A cijena? Prava sitnica! $59.99
E ako može Actvision može i Blizzard da zacepi sa cenama, ipak su "jedna kuća".
Collectors edition košta tričavih $99.99
http://pcmedia.ign.com/pc/image/article/108/1082513/SCii_1270744468.jpg
http://pcmedia.ign.com/pc/image/article/108/1082513/starcraft2_1270743128.jpg
http://pc.ign.com/articles/108/1082513p1.html
Wastelander
8.4.2010, 21:55
Vala ga preterashe.
Collector edition samo za true fanove;)
,a WH 40k sam igrao samo onaj prvi prvi ... a slican je kao Univers at War plus isto kao Company of Heroes.
Mislis valjda obrnuto. UaW i CoH su isti kao Dawn of War.
Stigao i meni mail od Blizzard-a :) Nisam igrao keca(kasno sam ga otkrio, pa me je grafika odbila), da vidimo da li ce mi se dvojka svideti, jer ipak je to Blizzard(WC3 mi je omiljeni RTS, a D2 jedna od najomiljenijih igara)...
P.S. Lele, taj Collector's edition samo ruchak shto ne kuva :opanachke
Pandemonium
14.4.2010, 15:14
Svi vi sa koji očekujete beta key... oprez! :D
QIlWwI0rmFs
LoshMeeBre
14.4.2010, 18:39
Hhahahahahhaha, NIKADA ne daj devojci password :kreza: Nikada se ne zna kakav ce biti rastanak . . .
Wastelander
15.4.2010, 11:35
Uuu, ovo je za nauk:dedica::kreza:
Jer moze neko da mi objasni koja je poenta Starcraft igre? Tj. kako bih trebao da igram?
U Warcraftu 3 shvatam kako to ide, postoji valjda micro odrzavanje i makro. E sad meni bolje ide makro :) Sto znachi gomilanje jedinica, ali kad neko pokusa da me rashuje e tu nastaju problemi. Shavatam takodje da u w3 najbolje kombinovati heroje sa aurama i to je veliki boost. E sad starcraft mi je problem jer nema heroja i tu nastaje haos. Znachi za 5-10 min. easy me pobedi. U cemu je caka? To je jedina stvar koja me odbija od starcrafta. Odbrana od rasha je veliki problem. Cak dok sam isao sa nekim ortacima u igraonicu dogovarali smo da se ne napadamo do 15 min.:p To je valjda sto svakom ide makro ali mikro nikom. Znaci koja je tajna mikro odrzavanja jedinica, ili recite bar neke osnove? Hvala puno na pomoci.
zlatno pravilo : igraj, igraj i samo igraj, bices sve bolji...
Gledaj replayeve, ili komentarisane meceve na jutjubu, prati ove sajtove (delove vezane za noobove)
http://www.teamliquid.net/sc2/
http://www.tristanpej.com/Zap/
http://www.sc2gg.com/
nauci osnove, kako da se zagradis recimo sa terranima, kojim redosledom se pravi koja zgrada i u kom trenutku, koje jedinice su dobre protiv kojih...
I da, sto vise igraj :D
zlatno pravilo : igraj, igraj i samo igraj, bices sve bolji...
Gledaj replayeve, ili komentarisane meceve na jutjubu, prati ove sajtove (delove vezane za noobove)
http://www.teamliquid.net/sc2/
http://www.tristanpej.com/Zap/
http://www.sc2gg.com/
nauci osnove, kako da se zagradis recimo sa terranima, kojim redosledom se pravi koja zgrada i u kom trenutku, koje jedinice su dobre protiv kojih...
I da, sto vise igraj :D
Moram igrati, i igrati :D Sad ce videti easy sta ce noob da mu priredi xD
Jer moze neko da mi objasni koja je poenta Starcraft igre? Tj. kako bih trebao da igram?
U Warcraftu 3 shvatam kako to ide, postoji valjda micro odrzavanje i makro. E sad meni bolje ide makro :) Sto znachi gomilanje jedinica, ali kad neko pokusa da me rashuje e tu nastaju problemi. Shavatam takodje da u w3 najbolje kombinovati heroje sa aurama i to je veliki boost. E sad starcraft mi je problem jer nema heroja i tu nastaje haos. Znachi za 5-10 min. easy me pobedi. U cemu je caka? To je jedina stvar koja me odbija od starcrafta. Odbrana od rasha je veliki problem. Cak dok sam isao sa nekim ortacima u igraonicu dogovarali smo da se ne napadamo do 15 min.:p To je valjda sto svakom ide makro ali mikro nikom. Znaci koja je tajna mikro odrzavanja jedinica, ili recite bar neke osnove? Hvala puno na pomoci.
Kao prvo, razlika izmedju WC3 i SC je u tome sto si naveo, mikro i makrovanje. WC3 zahteva od igraca da sa mnogo manjim brojem jedinica, uz podrsku heroja, napravi sto bolju kombinaciju ili kontra vojsku od protivnika. Ali u svakoj borbi, od pocetka pa do kraja, treba da se brzo mikruje, pomera jedinice itd. Jedino postoji mogucnost da se ide na "nukovanje" heroja pa onda nateras protivnika da bezi. Dok kod SC-a ti je vazno da sto brze, na odredjen nacin, se razvijes ili ustekas, da bi stancao sto vise jedinica, a pri tome i spijunirao sta protivnik pravi.
Licno sam veci fan Warcrafta bas zbog tog malog broja jedinica i mikrovanja, plus heroji, dok kod Starcrafta mi se ne dopada cisto stancanje. Jedinice su perfektno izbalansirane ali...nesto fali u svemu tome. Ali ko kako vise voli.
P.S.
Video sam da ce biti potrebna nonstop konekcija na Blizzardov server radi igranja, kao i kod Assassin's creed 2. :mad:
LoshMeeBre
19.4.2010, 21:38
Nema stekanja u Starcraftu ;) Ko se steka biva ekonomski samleven od strane agresivnijeg igraca koji kontrolise mapu..
Nisam neko vreme igrao SC 2. Sad mi je instalirao onaj zadnji patch 8. I sad svaki put kad pokrenem igru ekran treperi non stop. Na predhodnim patchevima nisam imao nista slicno.:confused:
Izasao je patch 9 sa editorom.:dedica:
Budimir_Trajkovic
23.4.2010, 17:24
Stigao je opširni izveštaj Gamespota o singleplayer kampanji :aplauz:
http://image.com.com/gamespot/images/2010/111/reviews/939643_20100422_embed001.jpg http://image.com.com/gamespot/images/2010/111/reviews/939643_20100422_embed003.jpg
http://www.gamespot.com/pc/strategy/starcraft2/news.html?sid=6259974&tag=topslot%3Bthumb%3B1&mode=previews&page=1
Aleksandar1987
23.4.2010, 17:34
Ljudi da ne bi sad listao forum, zanima me jel izasla ova igra ili se igra jos uvek beta??
Sto ne ubace firebata u multi. Bez njih SC nije SC.
Budimir_Trajkovic
23.4.2010, 18:21
Ljudi da ne bi sad listao forum, zanima me jel izasla ova igra ili se igra jos uvek beta??
Još uvek se testira beta MP. A kada će izaći.... Pa izaći će kad bude gotova (blizzard tm)
http://media.bestofmicro.com/4/Q/245114/original/SC2%20old%20vs%20new%20comp2.gif
jedno lepo poredjenje sa prvim delom
a evo i teksta na toms-u http://www.tomshardware.com/reviews/blizzard-entertainment-starcraft-ii-benchmark,2611.html
malo su proveravali performanse SC2 na raznim rezolucijama i grafičkim kartama. zanimljiv tekst.
Wastelander
28.4.2010, 15:10
Kad bi mogli da cap-ujemo fps, bilo bi super.
Blizzard ne može da omane.
Čim izađe Starcraft opraštam se sa prijateljima, rodbinom, klijentima, mobilnim telefonom, zamračujem kuću, kupujem hranu za mesec dana... nirvana. :)
Blizzard ne može da omane.
A WoW? :D
Inace videh da Zeratul ima 100hp a 300sp (sto je u totalu za 60 manje), ali i nekakav blink i stealth (cini mi se drugacija forma od onog iz sc1); ce da vidne veselo :to_care:
WoW je uspeh u svakom pogledu :D
Samo za njih :D
Also: Zeratul also has a Void Prison ability, which traps an enemy unit, preventing it from moving, attacking, using special abilities or detecting cloaked units. :)
Da li moze neko ko nema nijednu blizzardovu igru da iskoristi starcraft 2 beta key ako ga dobije na nekoj nagradnoj igri ili sta vec?
A WoW? :D
Inace videh da Zeratul ima 100hp a 300sp (sto je u totalu za 60 manje), ali i nekakav blink i stealth (cini mi se drugacija forma od onog iz sc1); ce da vidne veselo :to_care:
"blink " je sposobnost teleportacije na malu daljinu zbog napada ili odbrane (spasavanja žive glave :)) . to već ima protoss stalker.
Znam bre sta je blink i da ih stalkeri imaju :) Rekao sam nekakav jer ne znam nit range nit dal ima nesto dodatno pored teleporta (mali aoe slow npr.).
Evo jednog odličnog launchera (http://darkblizz.org/Forum2/trash-can/starcraft-ii-beta-launcher/) za SC2 betu zajedno sa AI-em (StarCrack 7.0), koji ima sopstveni instaler i ceo posao odrađuje automatski, tako da nema kopiranja, backupovanja itd. Ne znam da li je neko već postavio ovo ranije u temi, ali vidim da još ima dosta ljudi koji pitaju kako da podese betu. Takođe radi i sa novim patchevima za SC2 beta klijent.
Sve što je potrebno jeste da posetite stranicu, downloadujete launčer i počnete da uživate.
http://start1g.ovh.net/~waremu/png/preview1.png
Nuclear launch detected!
Najavljen je i datum izlaska full verzije igre.
http://img291.imageshack.us/img291/2250/67581355.jpg
Detaljnije pogledajte na linku:
http://www.starcraft.rs/vesti/blizzard/starcraftr-ii-wings-of-liberty-in-stores-starting-july-27-2010-20100504297/
konza strateg
4.5.2010, 10:40
juhuuuu :alealeee:
There is a God :)
Hell, Its About Time!
Da li neko zna koja će prodavnica ovde dobiti igru prva ili preko koje se može raditi pre-order ako to ovde uopšte i funkcioniše?
Datum izlaska igre 27 juli!!!! :alealeee:
http://news.bigdownload.com/2010/05/03/starcraft-ii-gets-july-27-release-date/
Hocete li uzimati standardno izdanje ili CE?
Ne verujem da ću odmah pucati na CE, prvo standardno, a posle se nikada ne zna :) Možda kompletiram i STD i CE u kolekciji. :dzavo:
Ja cu odgledati neki CE unboxing video na You Tube-u cisto da vidim sta ima unutra, pa ako me zaintrigira, kupujem tu verziju isprva.:) Naravno, ako ne bude pakleno skupo..
Imaš već sada po netu da pročitaš šta će sadržati CE box.
Što se cena tiče:
standardno pakovanje: 60$;
CE: 100$.
Ako taj trend budu pratili ovde onda to izađe:
STD: 4500 din;
CE: 7500 din.
Mene zanima da li će kod nas to pojaviti u isto vreme kada i u svetu/evropi i koja će prodavnica to nabaviti ovde prvo? GameS, Computerland? Da li će biti pre-order?
Wastelander
6.5.2010, 11:30
4500 za obicho pakovanje?? Au brate, mnooogo bre.
Onda ima veceg smisla da puknesh sto eur-a,pod uslovom da je CE bogat unutrashnjim sadrzajem:D
Ma za ovu igru vredi piskati i mnogo vece pare...
Igram betu i odusevljen sam,konacno neki pravi naslednik kultne igre.
U stvari nije mnogo, čak ni za CE.
Evo matematike 1:
Ako si fan SC2, i ako si, od kada je najavljena igra (i to ne tipa, dva sajta objavila vest, već pristojan sajt, gomila gameplay trejlera i intervjua, dva profesionalna CGI sinematika...) a to beše negde sredinom 2007, neka si svaki dan odvojio 7 dinara od tad, imaćeš dovoljno za CE...
Matematika 2:
U CE se dobija i original prve igre, zajedno sa BW ekspanzijom na USB flešu od 2 giga... SC1 običan košta hiljadarku, neka je BW još 500 dinara i neka je USB tok kapaciteta, SC2 themed nekih hiljadu... Samo taj poklon vredi 2500
7500-2500 jednako 5000 unutar kojih su komplet igra i svi ostali dodaci (soundtrack iz igre, koji je već sad odličan, bookart knjiga sa ilustracijama, making of DVD i WoW zezancije za ljubitelje istog...).
Kako je "obična" kopija 4500, ispada ta se svi ovi pokloni dobijaju za smešnih 500 dinara :)
Ceo paket je bargain, naravno za prave SC2 fanove koji bi da imaju i prvi deo u paketu.
Posle instalacije patcha 10 vise nije moguce uci u SC 2.:mad:
Ima neko resenje?
See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.
************** Exception Text **************
System.IO.DirectoryNotFoundException: Exception from HRESULT: 0x800A004C (CTL_E_PATHNOTFOUND)
at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.LateBinding .InternalLateCall(Object o, Type objType, String name, Object[] args, String[] paramnames, Boolean[] CopyBack, Boolean IgnoreReturn)
at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.NewLateBind ing.LateCall(Object Instance, Type Type, String MemberName, Object[] Arguments, String[] ArgumentNames, Type[] TypeArguments, Boolean[] CopyBack, Boolean IgnoreReturn)
at WindowsApplication1.FileIO.CopyFile(String file, String base_file, String folder)
at WindowsApplication1.Main.btn_Play_Click()
at WindowsApplication1.Main._Lambda$__2(Object a0, EventArgs a1)
at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventAr gs mevent)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.O nMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.W ndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///c:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
Starcraft II - Beta Launcher
Assembly Version: 0.28.0.0
Win32 Version: 0.28.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Starcraft%202%20-%20Beta%20Launcher/Starcraft%20II%20-%20Beta%20Launcher.exe
Microsoft.VisualBasic
Assembly Version: 8.0.0.0
Win32 Version: 8.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/Microsoft.VisualBasic/8.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.VisualBasic.dll
System
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
System.Windows.Forms
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
System.Drawing
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
System.Runtime.Remoting
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Runtime.Remoting/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Runtime.Remoting.dll
Accessibility
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/Accessibility/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Accessibility.dll
System.Configuration
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
System.Xml
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
MagickNet
Assembly Version: 1.0.0.3
Win32 Version:
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Starcraft%202%20-%20Beta%20Launcher/MagickNet.DLL
msvcm80
Assembly Version: 8.0.50727.4053
Win32 Version: 8.00.50727.4053
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/WinSxS/x86_Microsoft.VC80.CRT_1fc8b3b9a1e18e3b_8.0.50727. 4053_x-ww_e6967989/msvcm80.dll
MpqLib
Assembly Version: 1.0.3329.41510
Win32 Version:
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Starcraft%202%20-%20Beta%20Launcher/MpqLib.DLL
msvcm90
Assembly Version: 9.0.21022.8
Win32 Version: 9.00.21022.8
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/WinSxS/x86_Microsoft.VC90.CRT_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.21022. 8_x-ww_d08d0375/msvcm90.dll
************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.
For example:
<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>
When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.
reinstalirao mnet 3.5,ali launcher ne radi.neko resenje?
unapred hvala
4th Dimension
6.5.2010, 22:36
Jesi li ga pravilno instalirao, pošto ovaj exception u osnovi kaže da prilikom kopiranja nekog fajla nije bio u mogućnosti da nađe neki direktorijum.
jesam,nije prijavio nikakvu gresku tokom instalacije.vidim da ne moze da nadje,ali nemam pojma o cemu se radi,jedino da pokusam da nadjem neku drugu beta verziju :(((
Meni se na primer više sviđa izgled standardnog pakovanja od kolekcionarskog :)
Ali sadržaj, je sadržaj. Pogotovu flash Džimi Rejnora u CE.
Meni se na primer više sviđa izgled standardnog pakovanja od kolekcionarskog :)
Ali sadržaj, je sadržaj. Pogotovu flash Džimi Rejnora u CE.
Potpuno se slazem, mada bi bilo bolje da je flash bar 4-6GB. Skupo je 7500 (svi CE kod nas su do sada bili za 2000 din skuplji od standardne verzije), za te pare mozes uzeti Starcraft2+ jos jednu novu igru (uz dodatak od 500din), a Sc1+ Broodwar mislim da je potpuno nepotreban, jer ih ogromna vecina igraca vec ima. Verovatno cu se ja zadovoljiti obicnom verzijom (kao sto ti rece, izgleda bolje:kreza:)...
Wastelander
7.5.2010, 20:11
Problem je shto nisam fan igre, tako da cu je zaobici.:to_care:(makar dok cena ne opadne na trocifrenu sumu:P)
Marko Radonjic
7.5.2010, 20:36
Diablo II danas ne mozes naci za trocifrenu sumu, tako da razmotri svoju odluku...
Sada pogledah ponovo CE pakovanje. Što se izgleda tiče, kutija CE jeste donekle jednostavnija i drugačija + veća, ali u njoj se nalazi i standardno pakovanje :)
Diablo II danas ne mozes naci za trocifrenu sumu, tako da razmotri svoju odluku...
Mozes. 999 dinara u GameSu :D.
Wastelander
8.5.2010, 0:04
999 je trocifrena(naopachke shestice:dzavo:), tako da necu razmotriti svoju odluku :D
Koja je najbolja rasa u dvojci?
Ja sam u prvom SC-u igrao samo za zergovima. Ali ovde terranci su zakon:alealeee:
Marko Radonjic
8.5.2010, 15:39
999 je trocifrena(naopachke shestice:dzavo:), tako da necu razmotriti svoju odluku :D
He he 666... your loss man... :dzavo:
Inache, kakvu zastitu nosi ovaj naslov? Jel ce morati konstantna internet konekcija?
Wastelander
9.5.2010, 0:58
He he 666... your loss man... :dzavo:
Inache, kakvu zastitu nosi ovaj naslov? Jel ce morati konstantna internet konekcija?
Mislim da je najbolje sachekati bundle sva 3 naslova, da ne bacam kesh:D
Kolko sam ja chuo, bice slichno steam-u. Postojace offline za SP i skirmish, a za multi je tu naravno Battle njet:kreza:
Master Chief
9.5.2010, 1:03
ja dobio beta key pre par dana odusevljen sam... :)
Mislim da je najbolje sachekati bundle sva 3 naslova, da ne bacam kesh:D
Nece to izaci pre kraja sveta. :D
Pomagajte sa ovim apdejterom, torent mi uguši ceo net i patchuje se (bukvalno) ceo dan, gde se isključuje P2P?
U support folderu imaju Blizzard Updater i Blizzard Downloader koji neće da se startuju ("there's nothing to update/download"), jedini EXE koji hoće da se startuje je glavni EXE, a on uključuje onaj launcher koji osim play tastera nema ništa drugo.
edit: snašao sam se
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Blizzard Entertainment\Blizzard Downloader]
"Disable Peer-to-Peer"=dword:00000001
Wastelander
9.5.2010, 11:03
Pomagajte sa ovim apdejterom, torent mi uguši ceo net i patchuje se (bukvalno) ceo dan, gde se isključuje P2P?
U support folderu imaju Blizzard Updater i Blizzard Downloader koji neće da se startuju ("there's nothing to update/download"), jedini EXE koji hoće da se startuje je glavni EXE, a on uključuje onaj launcher koji osim play tastera nema ništa drugo.
edit: snašao sam se
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Blizzard Entertainment\Blizzard Downloader]
"Disable Peer-to-Peer"=dword:00000001
Josh saradnik SK-a i josh torrentuje kopirajtovan sadrzaj, ccc:to_care:
Dobro je da si iskljuchio, inache bi verovatno prosherovao celu sadrzinu pc-a preko neta:D
Novonastali youtube kanal posvecen domacim/stranim SC2 Beta mecevima
http://www.youtube.com/user/kobajdos
Bravo za trud Miste, evo i ovde da te pohvalimo :)
Nego, kad će onaj moj epic 2v2 meč?
Šalim se, keep up the good work!
Wastelander
25.5.2010, 14:47
Novonastali youtube kanal posvecen domacim/stranim SC2 Beta mecevima
http://www.youtube.com/user/kobajdos
Brate, najzad na nashem jeziku:kreza::tapsh:
Dobro komentarishesh, onako s onim lozenjem kad krene akcija:D
Ko sve igra betu?
Evo ja je skidam dobio sam kod od jednog lika :D
Neces se bas naigrati, gase betu 31. maja
Khm. ispravka produzili jos za nedelju dana znaci ne do ovog ponedeljka nego do sledeceg... ima mozda neko key viska ili nalog viska ,ili slabo igra pa da mi pozajmi nalog cisto da probam ???
Wastelander
29.5.2010, 11:51
Khm. ispravka produzili jos za nedelju dana znaci ne do ovog ponedeljka nego do sledeceg... ima mozda neko key viska ili nalog viska ,ili slabo igra pa da mi pozajmi nalog cisto da probam ???
I ja bi voleo da probam na dan-dva, chisto da vidim vredi li nabavljati original.:)
Lol, evo ti bambi za najretoričnije (retoričkije?) pitanje godine :)
nameless1
29.5.2010, 16:22
Mada, i nije bilo pitanje u pitanju..:kreza:
kako je kulj igra jbt
valjda ce moci full preko garene :D
kako je kulj igra jbt
valjda ce moci full preko garene :D
Well maybe, ali kao som cuo bilo kakav multi koji NE ide preko battle.net servera nece postojati ,tako da tesko da ce da radi preko Garene ... jer LAN nece imati SC2. Verovatno ce da ga ugrade sa nekim patchem ali to za par godina kad se igra dobro rasproda.
To oko LANa me i dalje jako buni - kako odrzavati turnire u ovoj igri? Zar stvarno ocekuju da ce biti moguce organizovati stabilnu Internet konekciju za desetine kompjutera?
LoshMeeBre
30.5.2010, 10:51
To oko LANa me i dalje jako buni - kako odrzavati turnire u ovoj igri? Zar stvarno ocekuju da ce biti moguce organizovati stabilnu Internet konekciju za desetine kompjutera?
Sta je problem organizatorima velikih turnira (kad kazem velikih mislim veeeelikih) da iskopaju par optickih kablova :)
Make no mistake. War is coming. With all its glory and all its horror. :)
bxrTk_sOasM
AAAAAAAA sto ti muka nakon... koliko vise? Dvanaest godina? Napokon sam video Kerriganicu kakva je stvarno bila dok je ne uhvatise Zergovi, osim slicice kojom je bila predstavljena u prvom delu fkors.
Nije ni cudo sto se Raynor "zaljubio" na prvi pogled. :D
Daaamn this is gonna be a RIOT!!!
Hvala Jovyland za link!
High life
11.6.2010, 23:16
Sta je problem organizatorima velikih turnira (kad kazem velikih mislim veeeelikih) da iskopaju par optickih kablova :)
''The new Battle.net will completely revolutionise the current version, but Blizzard is still looking to making this experience free for anyone buying StarCraft II or future games that use Battle.net. One idea which has been discussed in different iterations is microtransactions, meaning the service is free, but added value services like starting a custom tournament, league, or the like would cost a small amount of money.
He mentioned WoW as an example, where "value added services" like server transfers are paid for, but "you can get the full experience of Battle.net with all the features just from buying the box." ''
From Robert Kotick with love :a_whistli ...
Znaci zato su izbacili LAN. :D
Koji "mlekari"...
Ništa, napraviće neko paralelni battle.net :)
Wastelander
14.6.2010, 10:31
''The new Battle.net will completely revolutionise the current version, but Blizzard is still looking to making this experience free for anyone buying StarCraft II or future games that use Battle.net. One idea which has been discussed in different iterations is microtransactions, meaning the service is free, but added value services like starting a custom tournament, league, or the like would cost a small amount of money.
He mentioned WoW as an example, where "value added services" like server transfers are paid for, but "you can get the full experience of Battle.net with all the features just from buying the box." ''
From Robert Kotick with love :a_whistli ...
Mrsh!! Muzachi najgori. Pazi rechenicu:"Trudimo se da nadjemo nachina da novi battlenet bude free. Hahaha,kakve muftare! Bice ovo josh jedan "mw2 like" ripoff.
Robert Kotick indeed...
nameless1
14.6.2010, 12:48
Razmazili se posle WoW-a, pa misle da ce igraci bas sve da progutaju..
Wastelander
14.6.2010, 13:56
Razmazili se posle WoW-a, pa misle da ce igraci bas sve da progutaju..
Ma briga ih, dokle god bude bilo ovaca za shishanje, nece odustati od rip-offovanja:D (verujem da ima i na ovom forumu ljudi koji ce dozvoliti da im Blizz muze novchanike:D)
Bash zbog ovakvih stvari i napushtam multiplayer oriented igre.(a i igre uopshte)
Ovaj status se danas pojavio na oficijalnoj stranici StarCrafta na facebook-u:
Recruit Registration Opening Tomorrow. Join the Dominion. Secure Your Future.
U komentarima dosta ljudi spominje ponovo pokretanje bete i mogućnost slanja pozivnica prijateljima. Što znači da oni koji već imaju battle.net nalog moći će pozivati još ljudi.
Valjalo bi nekako da se organizujemo ovde na forumu, pa da vidimo ko bude mogao da šalje pozivnice.
GameSpot (16.06.10.) Razer partnered with Blizzard to create a lineup of gaming peripherals specifically for Starcraft2. The $79 Spectre gaming mouse has five buttons, a 5600 DPI laser sensor, mouse button force adjustment, 1000Hz polling, and lights that react to how fast you play, measured in actions per minute(APM), as StarCraft 2 players are apt to measure their performance.
Razer's $119 backlit Marauder Gaming Keyboard features the same APM lighting system as the mouse and also has elevated keys and a dedicated on-the-fly macro recording system. the keyboard also features 1000Hz polling.
The $119 Banshee Gaming Headset has StarCraft 2 inspired styling and the same APM lighting system. Other features include built-in volume and mic control, a detachable microphone boom, and a circumaural design with 50mm drivers.
All of the StarCraft 2 peripherals also have lighting systems that will respond to in-game events, like base attacks and will also light up when certain units have completed construction.
Expect all of these products to appear in the third quarter of 2010.
Evo slika
http://www.gosugamers.net/general/images/news/razersc2gear.png
http://www.gosugamers.net/general/images/news/apmlighting.png
sta znam... glupost i skupo(st). :D
LoshMeeBre
17.6.2010, 8:08
Ja sam siguran da Korejanci vec godinama koriste ovu tehnologiju na svojim misevima i zato ih niko ne moze dobiti u Starcraft-u 1..
Boze kakva glupost od Razer-a :facepalm
Wastelander
17.6.2010, 10:43
Ja sam siguran da Korejanci vec godinama koriste ovu tehnologiju na svojim misevima i zato ih niko ne moze dobiti u Starcraft-u 1..
Boze kakva glupost od Razer-a :facepalm
Koje sve debilane nece izmisliti da klinchadiji prodaju proizvod.:boodala:
Razer je uvek i furao taj ložački marketing, šta vas tu čudi? Doduše, oni to ni ne kriju, slogan im je "For gamers by gamers" i tako se i ponašaju, mada malo naduvano ako mene pitate. Ovo je samo deo hajpa koji se stvara oko SC2 i ide u prilog i Blizzardu i Razeru. Sad, šta neko da radi sa ovim kompletom kad odigra SC2, to niko ne komentariše. :kreza:
Wastelander
17.6.2010, 18:11
Razer je uvek i furao taj ložački marketing, šta vas tu čudi? Doduše, oni to ni ne kriju, slogan im je "For gamers by gamers" i tako se i ponašaju, mada malo naduvano ako mene pitate. Ovo je samo deo hajpa koji se stvara oko SC2 i ide u prilog i Blizzardu i Razeru. Sad, šta neko da radi sa ovim kompletom kad odigra SC2, to niko ne komentariše. :kreza:
Recycle bin:D
Pitam se ko ce pacenika u zemlji Srbiji, dati 100 i kusur jura za ovaj ripoff? :D
(verovatno gomila zapenavljenih nerd-blizz fanova, peruci prozore, i rintajuci ovih dana na Jpetrol pumpama da bi mogli da kupe najnoviji zapadnjachki softver:D (znajuci da igra nema lana, ne preostaje im nishta drugo nego da kupe original:P)
LoshMeeBre
17.6.2010, 18:15
Ali ovo stvarno pomera granice debiliteta :confused: Sta treba da gledam kada ce MIS da mi pocrveni i to mi je najbolji pokazatelj da je "base under attack".. Nije li logicnije da, ne znam, gledam u ekran ili tako nesto :confused:
Ajde da su napravili neki mali elektro shok kad god dodje do napada na bazu, to bi vec bilo korisno :D Mis te kaznjava svaki put kad gubis :kreza:
Onda bi morali da ga nazovu
Razer Sado-Mazo Sex Pleasure
Ok izbacite ovo SEX xD
A ko vas tera da kupujete to? To je sasvim normalan marketinski model, ne samo u ovom slucaju (slicna stvar je kada neki sportista stavi svoje ime na neku opremu, npr. Jordan).. Isto tako, periferije sa WoW detaljima su se odlicno prodale i isplatile proizvodjacima..
Razer je uvek i furao taj ložački marketing, šta vas tu čudi? Doduše, oni to ni ne kriju, slogan im je "For gamers by gamers" :kreza:
Koje *****. Black Isleov slogan je bio ''By Gamers, for gamers''...
Recycle bin:D
Pitam se ko ce pacenika u zemlji Srbiji, dati 100 i kusur jura za ovaj ripoff? :D
(verovatno gomila zapenavljenih nerd-blizz fanova, peruci prozore, i rintajuci ovih dana na Jpetrol pumpama da bi mogli da kupe najnoviji zapadnjachki softver:D (znajuci da igra nema lana, ne preostaje im nishta drugo nego da kupe original:P)
Neverovatno, dođeš na sajt Sveta Kompjutera, deo vezan za video igre i počneš da vređaš ljude koji će kupiti original igre o kojoj ne znaš ama baš ništa (osim ako ne računamo MP Betu, koja je ispala odlična btw), a celu argumentaciju zasnivaš na tome kako igra nema LAN pa će glupi fanovi morati da kupe original...
Evo, ja ću sa zadovoljstvom kupiti igru, pare sam već obezbedio i to ne pranjem prozora i "rintanjem" na pumpama (da i ne spominjemo vređanje onih koji časno obavljaju te poslove), LAN me ne interesuje, sav MP igram preko neta a nisam nikakav Blizz nerd fan, WOW sam recimo probao trial na 20 minuta i ništa mi se ne sviđa igra (niti me je ikad privlačila da je probam). Ta vaša patološko-opsesivna mržnja prema Blizzardu, koji je btw konačno počeo da pravi nešto drugo osim WoWa, polako prelazi u uznemirujuću demenciju.
Meni se čini da je on govorio o mišu i tastaturi firme Razer.
"...da kupe najnoviji zapadnjachki softver"
I comment what I see.
Meni lici da je on malo pobrako lončiće sa mamini escajgom za torte i kolače :D , btw.
SC2 nije obična strategija to je strategija decenije tj. tek postaje isto kao sto je SC kec bio pošle.
Ja npr. ne razumem ljude koji bi kupili C&C4 ili neku goru strategiju, a zašto SC2 nema LAN ? Pa zapitajte se šta je najveći problem u danjašnoj gaming i entertaimen industriji , pa PIRATERIJA... mislite da bi se vama svidelo kad napravite nesto dobro uložite brdo truda,para, vremena da to ispadne što je moguće bolje i na kraju gomila mase skine sa warez-a i pika preko hamachia LAN, znači ima dobar internet može i na Bnetu a isto je.
Realno meni boli k. da li ima LAN ili ne da li je potrebna internet konekcija ili ne, isto kao za Ubisoftov AC2 , trebalo je vremena da se zastita razbije ,i razbise je, i lepo sam odigrao ko čovek... tako da će i ovo jednom neko napraviti Bnet2.0 ripoff ili neki LAN modul ... ili možda se Blizz smiluje i za jedno 8-10 godina izda LAN patch :a_bleh:
nameless1
19.6.2010, 16:15
Mozda ce ovo zvucati glupo, ali mene ne interesuje preterano MP aspekt ove igre, iako cu ga igrati. Kampanja i nastavak SC lore-a, je ono zbog cega kupujem igru. Mislim da ne postoji ni jedna strategija koja je napravila tako zanimljiv univerzum, i pricu kao sto je to u slucaju Starcrafta...:dedica:
^Lepo si rekao. Potpuno se slazem.
Na isti nacim sam pristupao Warcraftu.
High life
19.6.2010, 16:35
SC2 nije obična strategija to je strategija decenije tj. tek postaje isto kao sto je SC kec bio pošle.
Polako. Prvo da igra izadje, pa da prodje deset godina a da se ne pojavi nista bolje, pa tek onda da dajemo ovakve bombasticne izjave...
Mozda ce ovo zvucati glupo, ali mene ne interesuje preterano MP aspekt ove igre, iako cu ga igrati. Kampanja i nastavak SC lore-a, je ono zbog cega kupujem igru. Mislim da ne postoji ni jedna strategija koja je napravila tako zanimljiv univerzum, i pricu kao sto je to u slucaju Starcrafta...:dedica:
I mene interesuje prica, mada posle Warcrafta 3 i WoW-a koji su na nesto vecem nivou od pokemona ili mocnih rendzera, poceo sam ozbiljno da sumnjam u bliz. Naravno kao svakom strategu najbitniji mi je MP aspekt :) i tu nemam sumnji, mislim da ce SC2 u potpunosti opravdati ocekivanja, ali se ipak u potpunosti slazem i sa High life-om. Strategija decenije? Heh tesko... :)
A jel znate da ce igra biti 50 evra svuda u Evropi? Kod nas ce mozda biti i 6000, pardon 5999
ali definitivno cu je kad-tad uzeti, beta je bila fenomenalna :)
nameless1
19.6.2010, 17:39
Ma nece preci 4500 dinara, to je gornja granica za originalne igre kod nas..
Wastelander
20.6.2010, 9:49
Oce, ako evro opet bude rastao u visine. Eh, da je lepo ostao na normalnoj vrednosti, originali ne bi prelazili 3k.
Bummer...
High life
22.6.2010, 12:21
To je uobicajena cena za kompjuterske video igre. Problem je u tome sto ce SC2 kostati vise nego prosecna kompjuterska igra (60$, a prosek je 40-50). Plus, ne zavoravi da je Evro pao u odnosu na Dolar, a Dinar pada u odnosu na Evro...
Mislim ipak da ce ovo biti dobra igra i da cu je pazariti kao i diabla III. Blizard je Blizard. Oni otprilike za svaku igru uzmu po 4 godine sto je ok. Cini mi se da je Diablo najavljen 2008.....tako da....
War3 pokemon??? A igrate Betmena xD ccc Za to treba biti malo mastovit.....A ko nije mastovit ne treba ni da igra takve igre.
A cena za pravog postovaoca igre nije prevelika. Onaj ko radi u zivotu nesto sem video igara ce shvatiti o cemu pisem. U 3 godine iskasirati 6000rs radi odlicne igre je ok zrtva. I jos ako na to dodamo i Diabla 3 sa ekspanzijom :)
nameless1
22.6.2010, 16:35
To je uobicajena cena za kompjuterske video igre. Problem je u tome sto ce SC2 kostati vise nego prosecna kompjuterska igra (60$, a prosek je 40-50). Plus, ne zavoravi da je Evro pao u odnosu na Dolar, a Dinar pada u odnosu na Evro...
4500 dinara nije uobicajena cena za video igre; najveci broj novih igara kosta oko 3500 din.. 4500 dinara je kostao MW2 (koliko ce kostati i SC2 u eurima, kao i sve nove AC/Blizz igre)..
Hm, ja sam MW2 platio 3999, tako da je sve to relativno i zavisi od firme do firme.
nameless1
22.6.2010, 20:48
Hm, ja sam MW2 platio 3999, tako da je sve to relativno i zavisi od firme do firme.
U pravi si, i ja sam ga platio 4000 dinara. GTA IV i Empire: Total War (nisam siguran) sam platio 4500 din, i to je neki gornji ekstrem. MW2 je uveo 60$ price tag kao standard (sto se tice AC/Blizza), i toliko ce kostati sve njihove igre, ukljucujuci i Starcraft 2 (u nasem slucaju plus porezi, takse..). Tako da treba ocekivati cenu od 4000-4500 dinara..
SC2 je u preorderu na evropskim sajtovima popust Shopto oko 45 evra (znaci redovna cena ce biti 50), pa jos dodajte oko 5 evra za slanje...
i skoro pa je potvrdjeno od domacih distributera da ce biti 6000 din.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.