Prikaži potpunu verziju : Starcraft II
Strane :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
terrans vs zerg
http://pc.ign.com/dor/objects/850126/starcraft-2/videos/starcraft2_battle_report_2_041609_wmvhd.html
4th Dimension
18.4.2009, 9:48
Ovdje je bolje. Imaš u dnu i transktipt.:
http://www.starcraft2.com/features/battlereports/2.xml
Ovdje je bolje. Imaš u dnu i transktipt.:
http://www.starcraft2.com/features/battlereports/2.xml
Znam, IGN (i ostali sajtovi) uzmu sa sajta StarCraft2, samo sam prvo naleteo na IGN, pa sam postovao ovde ,tj. kao najnoviju informaciju,a ko hoce uvek moze ode na starcraft2.com radi boljeg kvaliteta.
Jaooooo koja igra, strasno :D.
Jeste malo mi Terran izgleda overpowerd sa onom Huter Seeder bombom.
sasha vukelic
20.4.2009, 19:30
ma sve ce to blizz fino da izbalansira... nakon pedesetak patch-eva :D
ma sve ce to blizz fino da izbalansira... nakon pedesetak patch-eva :D
Pa ,ali za tih pedesetak patch-eva svasta ce se menjati u igri i na kraju ce imati besprekoran balans. Ali i u pocetku su im dosta balansirane strategije. Eh sad slabo sam igrao prvi StarCraft.
Ma blizz tesko moze da zezne, ja verujem u njih :D
Pocele prijave za Betu!
Ulogujte se na svoj nalog na battle.net i nadjite opciju za prijavu
zdravkelja
7.5.2009, 12:31
Za sada samo za Severnu Ameriku...
Wastelander
7.5.2009, 12:42
Damn! Mislim da ce nama beta dopasti shaka tek pri kraju(shto je cirka za godinu dana(u najboljem sluchaju:n_klanja:))
Kada izlazi Starcraft II.Elem,grafika(sto je i ocekivano) je za 4 klase bolja od prvog Starcrafta inace kolko mogu videti sve ce biti isto!
Wastelander
7.5.2009, 17:07
Shto i nije tako loshe. :) Ma samo neka izadje ove godine i bice superishkaaa :to_care:
http://www.starcraft2.com/features/terran/terratron.xml
Ah taj 1.april...
coooooool imal nesto slicno ovome zerg?
Je li, jesam li ja pogresno opet shvatio ili je ovaj terratron samo sala za prvi april? :D
beta je u toku proverite sajt:D
beta je u toku proverite sajt:D
Mogul da je probammmm???
Mogul da je probammmm???
I tata bi sine...:D
http://www.starcraft2.com/ potrazi ovde.
LoshMeeBre
13.5.2009, 9:25
A ljudi oce biti moguce PRIBAVITI betu da se malo proba i bez da iskoristis svu srecu koja ti je prostala do kraja zivota i upadnes u beta tester listu??
Neki torrentic onako, cisto malo da probamo za film :kreza:
Ja sam dobio poziv za betu.
dark mesiah
13.5.2009, 20:27
Beta testing skoro 100% znaci da ce igra izaci pre nove godine, cak ni Blizard ne propusta da iskoristi to doba godine, da debelo zaradi.
Beta testing skoro 100% znaci da ce igra izaci pre nove godine, cak ni Blizard ne propusta da iskoristi to doba godine, da debelo zaradi.
Iz tvojih usta u bozije usi...
Nadam se da ce biti dobra igra,mada neizgleda mi bas kao nesto posebno,jeste grafika je dobra ali...tako je sve isto kao i u prvom delu,ima samo par novih stvarcica sto je tako bezveze...
Kada sam pre par godina bio poceo da igram prvi deo tako sam se razocarao u igru,nemojte pogresno da me shvatite sc je dobar ali samo dobar,ali ima tako retardiranih,nelogickih,nerealnih...stvari,ali moram da priznam i da ima par dobrih stvari ali to je samo mali plus u odnosu na onakav minus,
isto kao prica,svi govore kako je prica strava,
kada sam presao igru tako sam se razocarao jer je prica tako puna klisea i nelogicna i nerealna....
E pa isto imam takav osecaj da ce dvojka ispasti!
Otkud ti takva glupost. Čak i najzatucaniji kritičari tvrde da je stari Starcraft odličan. Ne dobar. Ili prosječan. Starcraft je odlična igra sa odličnom pričom i ne razumijem kako svima Starcraft ima najbolju priču ikad a tebi je priča čisti promašaj :confused:
4th Dimension
19.5.2009, 17:30
Problem je u tome što je Starcraft bio odličan za svoje vrijeme, ali od tada neke stvari su promjenjene, i postale uobičejene. Dokaz SC jačine jeste upravo to što i poslije svog ovog vremena i dalje se cakli, ali ipak je STARA igra.
undefined
19.5.2009, 17:40
Daj leba ti koji bolji RTS ima? Generali, CNC3, RA3, BfME 1 do 999? Universe at War? Supreme Comm. nije stigao kvalitet Total Annihilationa, a i jedan i drugi se ne mogu porediti sa Starcraftom.
Warcraft 3? Heroji, minimalna kolicina vojske, suvise drugacije za uporedjivanje.
Dawn Of War 1 sa ekspanzijama (isto za CoH, dok je DoW2 mrtvo *****e koje ne ume ni da smrdi) , da dobro je inventivno, jedine ****** igre koje su malo probale da unaprede RTS zanr a ne samo da slepo kopiraju Starcraft ili CnC. Ali dzaba kad je Relic nesposoban da se izbori kod izdavaca (ili nezainteresovan jos gore) da patchuje i podrzava svoje igre, sto su THQ zvancini Quality Assurance timovi gomila diletanata nezainteresovanih za svoj poso, i sto sa samim beskonacnim stancovanjem ekspanzija radi zadnjeg dinara otezavaju beskonacno problem balansiranja i petchovanja.
Sarmatian
19.5.2009, 17:42
To ti je kao da sad stavis Maradonu da igra protiv Christiana Ronalda. Ronaldo ce razbiti ali to ne znaci da je Ronaldo veci ili bolji igrac od Maradone. Sve u svoje vreme...
Nadam se da ce biti dobra igra,mada neizgleda mi bas kao nesto posebno,jeste grafika je dobra ali...tako je sve isto kao i u prvom delu,ima samo par novih stvarcica sto je tako bezveze...
Kada sam pre par godina bio poceo da igram prvi deo tako sam se razocarao u igru,nemojte pogresno da me shvatite sc je dobar ali samo dobar,ali ima tako retardiranih,nelogickih,nerealnih...stvari,ali moram da priznam i da ima par dobrih stvari ali to je samo mali plus u odnosu na onakav minus,
isto kao prica,svi govore kako je prica strava,
kada sam presao igru tako sam se razocarao jer je prica tako puna klisea i nelogicna i nerealna....
E pa isto imam takav osecaj da ce dvojka ispasti!
Svaki kvadratni kilometar Starcrafta je fantastican bez obzira dal je igra pravljena 2009 ili 99...Sarmatiane odlicno poredjenje.:)
Gledajte to objektivno,
u sc mnogo toga nije objasnjeno i nema puno detalja...
Kada kazem objasnjeno mislim na npr: prica teranaca,
nigde u igri se nista nespominje o proslosti teranaca,
onda sc je tako pun izdaje,skoro svako izda nekoga na neki nacin iskreno u zivotu nisam igrao strategiju u kojoj ima toliko izdaje (a tako je ocigledno),
Onda u brood war-u igras sa UED ali pise da igras sa terancima ali to nije tacno jer UED i teranci su 2 razlicite i suparnicke frakcije (to sto tera znaci zemlja nije nikakvo opravdanje)
Cak kada pogledas terance,svi pricaju juzno-americkim akcentom ili kaubojskim akcentom a to nema smisla!
Verujte mi ima jos dosta minusa ali da negnjavim...
Neko je cak pomenuo c&c,
Ja mislim da sam presao svaki c&c (bar bi trebalo) i u tim igrama sam video stvari koje su tako bolje nego u starcraft-u,
ima vise smisla (koliko-toliko),realnije je i ima mnogo vise detalja...ali priznajem neke stvari su mnogo bolje u starcraft-u
cak c&c igre su donele novitete u rts-u
cak neke stvari sc2 podsecaju na c&c i to mnogo!
To sto se danas masovno igra sc to je uredu dobra je igra,
meni je igra uredu ali precenjena!
Daj leba ti koji bolji RTS ima? Generali, CNC3, RA3, BfME 1 do 999? Universe at War? Supreme Comm. nije stigao kvalitet Total Annihilationa, a i jedan i drugi se ne mogu porediti sa Starcraftom.
Warcraft 3? Heroji, minimalna kolicina vojske, suvise drugacije za uporedjivanje.
Dawn Of War 1 sa ekspanzijama (isto za CoH, dok je DoW2 mrtvo *****e koje ne ume ni da smrdi) , da dobro je inventivno, jedine ****** igre koje su malo probale da unaprede RTS zanr a ne samo da slepo kopiraju Starcraft ili CnC. Ali dzaba kad je Relic nesposoban da se izbori kod izdavaca (ili nezainteresovan jos gore) da patchuje i podrzava svoje igre, sto su THQ zvancini Quality Assurance timovi gomila diletanata nezainteresovanih za svoj poso, i sto sa samim beskonacnim stancovanjem ekspanzija radi zadnjeg dinara otezavaju beskonacno problem balansiranja i petchovanja.
Vecina strategija koje si pomenuo su daleko bolje od Starcrafta i Total Anihilationa zajedno (dve NEKADA najbolje strategije na trzistu). Ni SC ni TA ne mogu da se porede sa novijim naslovima u MP-u koji je ubedljivo najvazniji segment skoro svakog RTS-a. Slazem se sa wlof-om da klipovi iz SC2 dosta podsecaju na novije C&C naslove.
U SCu, kampanja je vise nego pristojna.
Ali ono sto je SC izdvojilo od strategija iz svog vremena je nezaboravno dobar MP.
Gledajte to objektivno,
onda sc je tako pun izdaje,skoro svako izda nekoga na neki nacin iskreno u zivotu nisam igrao strategiju u kojoj ima toliko izdaje (a tako je ocigledno),
Onda u brood war-u igras sa UED ali pise da igras sa terancima ali to nije tacno jer UED i teranci su 2 razlicite i suparnicke frakcije (to sto tera znaci zemlja nije nikakvo opravdanje)
Cak kada pogledas terance,svi pricaju juzno-americkim akcentom ili kaubojskim akcentom a to nema smisla!
Neko je cak pomenuo c&c,
Ja mislim da sam presao svaki c&c (bar bi trebalo) i u tim igrama sam video stvari koje su tako bolje nego u starcraft-u,
ima vise smisla (koliko-toliko),realnije je i ima mnogo vise detalja...ali priznajem neke stvari su mnogo bolje u starcraft-u
Ali sve te mane koje si nabrojao slabo ko i primeti,a ako ih i neko primeti boli ga uvo za to...Najbitnije je ono sto SC moze da ponudi,a moze mnogo toga...
LoshMeeBre
19.5.2009, 20:35
Gledajte to objektivno,
Neko je cak pomenuo c&c,
THA FUC.K!!!!
Kako ovo nema smisla..
"Kada kazem objasnjeno mislim na npr: prica teranaca,
nigde u igri se nista nespominje o proslosti teranaca"
Paaaaaa??? Zna se ponesto, zasto moras da znas sve? :confused: Ako moras, a ti izmisli ;)
"onda sc je tako pun izdaje,skoro svako izda nekoga na neki nacin iskreno u zivotu nisam igrao strategiju u kojoj ima toliko izdaje (a tako je ocigledno)"
Ma daaaaaj.. Jeste, predvideo si da ce kerrigan da postane zerg cim si je video.. Oke da ce kerigan da se okrene protiv overmind-a to je ocekivan sled dogadjaja. Kao ocekivao si da ce Mensk da napusti Dzimija Rejnora iako je na pocetku predstavljen kao potpuna dobrica.. Ocekivao si da ce Dzimi da se uortaci sa Protosima..
Treba da pises knjige, mozda bi ti dobro islo..
"Onda u brood war-u igras sa UED ali pise da igras sa terancima ali to nije tacno jer UED i teranci su 2 razlicite i suparnicke frakcije (to sto tera znaci zemlja nije nikakvo opravdanje)"
I sons of corhal i UED su ljudi, imaju iste jedinice i LJUDI SU majku mu.. Naravno da postoje razlike, zato sluzi prica i sve je objasnjeno ;) Sta si ti ocekivao.. Da sons of corhal imaju antene zato sto su se pobunili!!! Ja ne vidim sta je tu nelogicno :O
"Cak kada pogledas terance,svi pricaju juzno-americkim akcentom ili kaubojskim akcentom a to nema smisla!"
SCV je crnja, crnja def nije juznjacki rednek :P
Da marinci pricaju juznjacki i Dzimi prica juznjacki, paaa sta? Osim njih NIKO ne prica juznjackim akcentom.. Valkire su ruski, flamebat nesto cudno, battlecruiser hmmm nesto evropsko nedefinisano tacno (mesavina ruskog i francuskog po meni), wrath nedefenisino, tenk oke opet nesto juznjacki.. Al pa STA? Blizzard cesto paradira pop kulturu, zasto je to minus??
StarCraft je iskristalizovao kako treba da izgleda zabavna RT strategija i njegovi standardi jos uvek stoje kao reper. . . Doduse danas su koreni napusteni (sve se vise napusta sakupljanje resursa i uvodi sistem zauzimanja kontrolnih tacaka) ali je dosta toga ostalo od dobrog starog SCa..
Ne, nije precenjena...
Skoro u svemu se slazem sa LoshMeeBre, osim cinjenice da teoretski jedinice UED i teranaca bi trebalo da se razlikuju i to dosta. No takodje znam da je u trenutku izdavanja sc-a to bilo nebitno (i za igrace) i suvise neisplativo i komplikovano za blizzard, pa mi to dodje kao opravdanje zasto su stvari takve kakve jesu.
P.S.: Ako vec kritikujete igru, uzmite u obzir kad je izdata i na koje trziste su izdavaci ciljali.
EDIT: Moj najveci strah u vezi sc2 je bila cinjenica da ne povuce gene od wc3, pa da bude previse cartoon like GUI.
LoshMeeBre
19.5.2009, 21:19
Skoro u svemu se slazem sa LoshMeeBre, osim cinjenice da teoretski jedinice UED i teranaca bi trebalo da se razlikuju i to dosta. No takodje znam da je u trenutku izdavanja sc-a to bilo nebitno (i za igrace) i suvise neisplativo i komplikovano za blizzard, pa mi to dodje kao opravdanje zasto su stvari takve kakve jesu.
EDIT: Moj najveci strah u vezi sc2 je bila cinjenica da ne povuce gene od wc3, pa da bude previse cartoon like GUI.
Pa pazi, artur mensk nije bio obican covek iz naroda i imao je mocnu podrsku, tako da je mogao da opremi ljude high teck spravama.. Sto bi se razlikovali njegovi marinci od UEDovih marinac, itd, itd.. Al oke razumem da moze imati razlike ali nije nuzno...
A za tvoj edit, potpuno se slazem.. I ja mislim da ce da naprave cartoon GUI, lici mi na to.. Nadam se da nece, ali mi lici :(
THA FUC.K!!!!
Kako ovo nema smisla..
"Kada kazem objasnjeno mislim na npr: prica teranaca,
nigde u igri se nista nespominje o proslosti teranaca"
Paaaaaa??? Zna se ponesto, zasto moras da znas sve? :confused: Ako moras, a ti izmisli ;)
"onda sc je tako pun izdaje,skoro svako izda nekoga na neki nacin iskreno u zivotu nisam igrao strategiju u kojoj ima toliko izdaje (a tako je ocigledno)"
Ma daaaaaj.. Jeste, predvideo si da ce kerrigan da postane zerg cim si je video.. Oke da ce kerigan da se okrene protiv overmind-a to je ocekivan sled dogadjaja. Kao ocekivao si da ce Mensk da napusti Dzimija Rejnora iako je na pocetku predstavljen kao potpuna dobrica.. Ocekivao si da ce Dzimi da se uortaci sa Protosima..
Treba da pises knjige, mozda bi ti dobro islo..
"Onda u brood war-u igras sa UED ali pise da igras sa terancima ali to nije tacno jer UED i teranci su 2 razlicite i suparnicke frakcije (to sto tera znaci zemlja nije nikakvo opravdanje)"
I sons of corhal i UED su ljudi, imaju iste jedinice i LJUDI SU majku mu.. Naravno da postoje razlike, zato sluzi prica i sve je objasnjeno ;) Sta si ti ocekivao.. Da sons of corhal imaju antene zato sto su se pobunili!!! Ja ne vidim sta je tu nelogicno :O
"Cak kada pogledas terance,svi pricaju juzno-americkim akcentom ili kaubojskim akcentom a to nema smisla!"
SCV je crnja, crnja def nije juznjacki rednek :P
Da marinci pricaju juznjacki i Dzimi prica juznjacki, paaa sta? Osim njih NIKO ne prica juznjackim akcentom.. Valkire su ruski, flamebat nesto cudno, battlecruiser hmmm nesto evropsko nedefinisano tacno (mesavina ruskog i francuskog po meni), wrath nedefenisino, tenk oke opet nesto juznjacki.. Al pa STA? Blizzard cesto paradira pop kulturu, zasto je to minus??
StarCraft je iskristalizovao kako treba da izgleda zabavna RT strategija i njegovi standardi jos uvek stoje kao reper. . . Doduse danas su koreni napusteni (sve se vise napusta sakupljanje resursa i uvodi sistem zauzimanja kontrolnih tacaka) ali je dosta toga ostalo od dobrog starog SCa..
Ne, nije precenjena...
daj molim te poslusaj se,
DA mora da se zna bar nesto o nekome,
ja kada sam igrao mislio sam da ce teranci tek da otkriju protose ali u neznam kojoj cetvrta ili peta misija...pise nesto ovako "And protos attack once again" i moja reakcija je bila "?????????" kad su ih napali,zasto ja nisam znao tu informaciju....cak nezna se ni koja je godina radnje!
Predvideo sam da ce kerigan izdati overmined-a,predvideo sam da ce duran izdati UED,predvideo sam da ce ih kerigan izdati sve na kraju,predvideo sam da ces ti kao igrac izdati protose i pridruziti se tasadaru... nije tesko pogoditi!
Covece samo malo razmisli,udahni duboko i razmisli UED,teranci,sons of corhaljesu ljudi ali su sada citaj pazljivo RAZLICITE FRAKCIJE...
to je ko kada igras neku igru na foru hladnog rada sto znaci da imas 3 frakcije
1.Nato pakt
2.Varsavski pakt
3.Zemlje nesvrstanih
Sve ove frakcije/strane jesu ljudi ali bilo bi glupo kada bi trebao da igras npr sa natom kampanju a pise da je varsavski pakt!!!
I jeste to je minus veliki jer nema ozbiljnost jer se nepoklapa sa pricom...
to je navodno 26-ti vek a teranci su proterani sa zemlje vec 6 vekova!
Evo kao poklon da ti kazem jos malo gluposti a ti opravdaj ako mozes:
Mi vidimo kako zergovi "lete" u svemiru a to tako nije moguce jer u svemiru je vakum,nema potiska nema gravitacije = nema letenja!
onda neznam dali zegovi disu uopste ali u vakumu nemogu da disu jer nema vazduha itd...
Onda sta je jos glupo u prici:
protosi su navodno jako razvijeni a nisu mogli da smisle neki otrov protiv zergova jer su oni svi organska bica,a ne samo to teranci imaju science vessel koji ima onaj otrov ili sta je to vec u igri to dobro radi na zergove ali zamisli niko se nije setio to da iskoristi sta vise nikad se nije ni pomenulo
Ima jos nebrini se ti ali necu sada da gnjavim.
Mi vidimo kako zergovi "lete" u svemiru a to tako nije moguce jer u svemiru je vakum,nema potiska nema gravitacije = nema letenja!
onda neznam dali zegovi disu uopste ali u vakumu nemogu da disu jer nema vazduha itd...
I zbog toga ti je igra prosek,pa koga briga kako disu u svemiru...otkud znas mozda imaju skrge.:)
I zbog toga ti je igra prosek,pa koga briga kako disu u svemiru...otkud znas mozda imaju skrge.:)
Pa to je jedno od stvari koje pricam nije obljasnjeno,skoro nista nije obljasnjeno!
E sad cu ti odati tajnu uspeha Starcrafta...Fanovi Starcrafta(medju njima i ja) nisu obracali paznju na neke detalje jednostavno ti imas resurse,bazu,vojnike,radnike...Trebas graditi vojsku braniti se od napada protivnika i kada sakupis dovoljno jaku vojsku napdnes protivnika i pobedis i ides u narednu misiju...E sad sto se u toj misiji nije razjasnila sudbina negog tamo ili njegovo poreklo(primer) to nas(fanove) ama bas nece zanimati..
E sad cu ti odati tajnu uspeha Starcrafta...Fanovi Starcrafta(medju njima i ja) nisu obracali paznju na neke detalje jednostavno ti imas resurse,bazu,vojnike,radnike...Trebas graditi vojsku braniti se od napada protivnika i kada sakupis dovoljno jaku vojsku napdnes protivnika i pobedis i ides u narednu misiju...E sad sto se u toj misiji nije razjasnila sudbina negog tamo ili njegovo poreklo(primer) to nas(fanove) ama bas nece zanimati..
Dobro,
ali sc fanovi govore kako je sc najbolji rts,a kako si mi opisao isto je ko i drugi samo je jedina razlika to sto je sc poplularan,
pa reci mi sta sc citi boljim od red alerta 1 ili od tiberium sun-a?
Naravnosem balansa,znamo da sc ima dobar balans.
Dobro,
ali sc fanovi govore kako je sc najbolji rts,a kako si mi opisao isto je ko i drugi samo je jedina razlika to sto je sc poplularan,
pa reci mi sta sc citi boljim od red alerta 1 ili od tiberium sun-a?
Odgovor je jednostavan,nista...Warcraft,Command and Conquer itd. meni su svi podjednako dobri.
Odgovor je jednostavan,nista...
Pa to je moja pojenta,
zato kazem da je sc precenjen,
sc jeste dobra igra i dobar je za mp i ima neke dobre stvari ali i druge igre su dobre,neke cak imaju bolje stvari od starcrafta.
Pa SC je u rangu svih strategija(pravih)...Pod pravim strategijama podrazumevam sakupljanje resursa,gradjenje base,a ne pozivanja pojacanja koja ispadaju iz aviona u vidu padobrana sa izuzetkom World in Conflict-a koji mi se zaista svideo...
Pa SC je u rangu svih strategija(pravih)...Pod pravim strategijama podrazumevam sakupljanje resursa,gradjenje base,a ne pozivanja pojacanja koja ispadaju iz aviona u vidu padobrana sa izuzetkom World in Conflict-a koji mi se zaista svideo...
Znam i ja volim te prve klasicne rts-ove ovo novo kao sto je coh,dow2,worl in conflict...mozda jesu dobre igre ali meni se bas i nesvidjaju.
LoshMeeBre
19.5.2009, 22:47
Au covece XD Ajde sad da se bavimo fizikom, bilogikom i istorijom..
Krecu se kroz svemir tako sto imaju pocetan impuls koji se ne trosi jer nema trenja. Ne disu, nego vrse kombinaciju celiskog vrenja i fotosinteze :p Sve ima objasnjenje kad se potrudis :p
Protosi se ne bave otrovima i slicnom *****rijom, oni su casni :D Samo uvaljuju reavere u zadnji deo baze, al boze moj :D Terani nisu imali dovoljno resursa da razviju dovoljno science vessle otrova :opanachke
Ko da u Red Alertu nema gluposti.. DAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ... Ono je skoro parodija. . . . Za tiberum sun ne znam, tad sam bio klinac i nisam obracao paznju na pricu . . .
StarCraft mi je XYZ puta zanimljiviji od bilo kog CnC-a, kako u single play-u tako i u multy play-u..
Au covece XD Ajde sad da se bavimo fizikom, bilogikom i istorijom..
Krecu se kroz svemir tako sto imaju pocetan impuls koji se ne trosi jer nema trenja. Ne disu, nego vrse kombinaciju celiskog vrenja i fotosinteze :p Sve ima objasnjenje kad se potrudis :p
Protosi se ne bave otrovima i slicnom *****rijom, oni su casni :D Samo uvaljuju reavere u zadnji deo baze, al boze moj :D Terani nisu imali dovoljno resursa da razviju dovoljno science vessle otrova :opanachke
Ko da u Red Alertu nema gluposti.. DAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ... Ono je skoro parodija. . . . Za tiberum sun ne znam, tad sam bio klinac i nisam obracao paznju na pricu . . .
StarCraft mi je XYZ puta zanimljiviji od bilo kog CnC-a, kako u single play-u tako i u multy play-u..
Koji red alert je parodija?
prvi deo je najbolji i mnogo je ozbiljan,bar tamo sovjeti nepricaju kaubojski!
u red alertu 1 mikro je vazan isto koliko u starcraftu
Pa da si igrao c&c igre znao bi o cemu ja pricam,o detaljima i dobrim stvarima!
Kada budes igrao videces.
Da i zaboravio sam to da pomenem sta si rekao za science vesslel,
daj,u igri mozes da ih pravis koliko god imas populacije i da koristis otrov koliko god imas energije...
da stvarno nisu imali po prici resorsa za to dali bi ti ogranicen broj science vessle-a
I tako, imamo cikluse u zivotu...
A jedan od njih je i to da svako malo nadje se neko ko ce da pljuje StarCraft...Steta sto ovo nije Koreja, gdje bi za to isto zaglavili zatvor... :D
Pa da su u samoj igri krenuli da objasnjavaju proslost terana (ili bilo ciju), desavanja u SC 1 bi vidjeli u 38 nastavku Starcrafta...Ono sto kopirane, daunlodovane igre (vecinom) nemaju, to je Manual ( bilo papirnati ili elektronski oblik ), sa gomilom podataka o igri...SC je na svom manualu ima isprican istorijat frakcija, tj. kako je ko i gdje dosao i zasto...Raspitaj se malo, a tu ces naci i objasnjenje otkud Zergovi u svemiru...Ili kucaj na guglu... :cool:
I da mnogo predvidjas, da nisi vidovit... :p
Hm, vidi vraga, Protossi nemaju Iradiate, ali imaju (High Templari) Psionic Storm, koji vidi cuda, moze da ubije vise Zergova od Iradiatea... :kreza:
Sta jos?
Ovo sto si spominjao za UED i terrane...Nisam te shvatio...:a_whistli
Jedina zamjerka koja stoji je oko potrebnog razlikovanja jedinica...
I da, nemojte spominjati Tiberium Sun ili RA 1 i slicne...
Vjerovatno bi ih igrao da sam nasao lupu, da nadjem jedinice na monitoru... :rofl:
En Taro Adun! :ciao:
ja kada sam igrao mislio sam da ce teranci tek da otkriju protose ali u neznam kojoj cetvrta ili peta misija...pise nesto ovako "And protos attack once again" i moja reakcija je bila "?????????" kad su ih napali,zasto ja nisam znao tu informaciju....cak nezna se ni koja je godina radnje!
Predvideo sam da ce kerigan izdati overmined-a,predvideo sam da ce duran izdati UED,predvideo sam da ce ih kerigan izdati sve na kraju,predvideo sam da ces ti kao igrac izdati protose i pridruziti se tasadaru... nije tesko pogoditi!
Covece samo malo razmisli,udahni duboko i razmisli UED,teranci,sons of corhaljesu ljudi ali su sada citaj pazljivo RAZLICITE FRAKCIJE...
1.Nato pakt
2.Varsavski pakt
3.Zemlje nesvrstanih
Sve ove frakcije/strane jesu ljudi ali bilo bi glupo kada bi trebao da igras npr sa natom kampanju a pise da je varsavski pakt!!!
protosi su navodno jako razvijeni a nisu mogli da smisle neki otrov protiv zergova jer su oni svi organska bica,a ne samo to teranci imaju science vessel koji ima onaj otrov ili sta je to vec u igri to dobro radi na zergove ali zamisli niko se nije setio to da iskoristi sta vise nikad se nije ni pomenulo
Nemoj ovo licno da shvatis, ali oladi malo oko nelogicnosti. Zato postoje filmovi i video igre, da docaraju stvari koje su u stvarnom zivotu nemoguce, i naravno da pruze odredjenu dozu zabave.
**bote, ako bi se svaka igra trudila maksimalno da docara pravi zivot i svet, svi bismo se zezali sa nekom igrom kao sto je second life. Sto je po meni jako glupo, imam svoj zivot kojim treba upravljati, sta ce mi i virtuelni...
Mislim ja se retko igram na kompu, danasnje igre ne mogu da ispratim, nemam para za uber komp, ali to ne znaci da ponekad ne uzmem neku stariju pa se malo zezam sa tim. I ako je celokupan dozivljaj okej, bole me levo uvo za zakone fizike ili nesto slicno...
LoshMeeBre
19.5.2009, 23:02
Koji red alert je parodija?
prvi deo je najbolji i mnogo je ozbiljan,bar tamo sovjeti nepricaju kaubojski!
u red alertu 1 mikro je vazan isto koliko u starcraftu
Pa da si igrao c&c igre znao bi o cemu ja pricam,o detaljima i dobrim stvarima!
Kada budes igrao videces.
XD XD :rofl:
Da, da, upravu si.. Mora da sam rekao da mi je starCraft zabavniji od CnC igara zato sto nisam igrao nijednu, upravu si.. Igrao sam Tiberian Sun (al kazem ne secam se price, igrao sam ga pre 8 godina), Tiberium Wars + Expanziju, Red ALert + Yuri ekspanziju, Red 2 probao samo . . .
Oke, tebi je bolji CnC meni SC, al ne vidim poentu da dolazis na SC temu i da pricas kako on ima jako mnogo rupa zato sto zergovi ne mogu da disu u vakumu.. Neralnosti ima koliko oces u svakoj CnC igri, samo o tome ne pricas..
Ajd da ne gusimo vise temu, ako oces da opalimo SC u multiju to moze ;) :ciao:
I tako, imamo cikluse u zivotu...
A jedan od njih je i to da svako malo nadje se neko ko ce da pljuje StarCraft...Steta sto ovo nije Koreja, gdje bi za to isto zaglavili zatvor... :D
Pa da su u samoj igri krenuli da objasnjavaju proslost terana (ili bilo ciju), desavanja u SC 1 bi vidjeli u 38 nastavku Starcrafta...Ono sto kopirane, daunlodovane igre (vecinom) nemaju, to je Manual ( bilo papirnati ili elektronski oblik ), sa gomilom podataka o igri...SC je na svom manualu ima isprican istorijat frakcija, tj. kako je ko i gdje dosao i zasto...Raspitaj se malo, a tu ces naci i objasnjenje otkud Zergovi u svemiru...Ili kucaj na guglu... :cool:
I da mnogo predvidjas, da nisi vidovit... :p
Hm, vidi vraga, Protossi nemaju Iradiate, ali imaju (High Templari) Psionic Storm, koji vidi cuda, moze da ubije vise Zergova od Iradiatea... :kreza:
Sta jos?
Ovo sto si spominjao za UED i terrane...Nisam te shvatio...:a_whistli
Jedina zamjerka koja stoji je oko potrebnog razlikovanja jedinica...
I da, nemojte spominjati Tiberium Sun ili RA 1 i slicne...
Vjerovatno bi ih igrao da sam nasao lupu, da nadjem jedinice na monitoru... :rofl:
En Taro Adun! :ciao:
Pa sve je to lepo i fino taj manual,citao sam ali ipak te informacije nepostoje u igri za mene je to minus,
ja ako ocu da igram igru,ocu da vidim dobru pricu a ne nesto neobjasnjeno i onda neko tamo napise knjigu pa onda objsni to,ako nema informacije u igri to je po meni minus!
E vidis c&c igre imaju ono sto sc nema a to je realnost i detalji!
i za te "male jedinice" treba mikro!
A ono za terance i ued,procitaj jos par puta,shvatices jednom!
Wlof, kolko vidim iz tvojih komentara da Starcraft, a bogami ni Brood War nisi odigrao dovoljno puta. Prošlost Terenaca? Terenci su najmalađa rasa u cijeloj priči i oni nemaju dovoljno materijala ni povijesti da bi se izvuklo nešto zanimljivo. Kao Australija. Australija ima nekih 200 - 300 godina svježije povijesti. Prema tome, ništa detaljnije nemožeš o njoj da pričaš. UED nisu terenci? Pričamo o RASAMA. UED su Terenci, kao što su odmetnički Dark templari Protossi i kao što su Hunter killeri i Devouring one Zergovi. I nije istina da svi pričaju američkim naglaskom. Alexei Stukov? Obrati pažnju na naglasak. Samir Duran? Valkyre? Crnac ! Imaju čak i crnca ! Vidi ko bi reko. -.- Starcraft ima najdetaljniju priču koju sam ikad susreo, i da, ima i nedostataka, ali oni nemaju veze s tim nedostacima o kojima ti pričaš :dedica:
XD XD :rofl:
Da, da, upravu si.. Mora da sam rekao da mi je starCraft zabavniji od CnC igara zato sto nisam igrao nijednu, upravu si.. Igrao sam Tiberian Sun (al kazem ne secam se price, igrao sam ga pre 8 godina), Tiberium Wars + Expanziju, Red ALert + Yuri ekspanziju, Red 2 probao samo . . .
Oke, tebi je bolji CnC meni SC, al ne vidim poentu da dolazis na SC temu i da pricas kako on ima jako mnogo rupa zato sto zergovi ne mogu da disu u vakumu.. Neralnosti ima koliko oces u svakoj CnC igri, samo o tome ne pricas..
Ajd da ne gusimo vise temu, ako oces da opalimo SC u multiju to moze ;) :ciao:
Ja nisam dosao da pljujem sc i ja cekam dvojku da je igram,samo kazem ono sto je ocigledno i nadam se da nece ponavljati greske!
A i mogli bi nekada da opalimo koju :)
E izvini ja zaboravio da napisem,
jeste u c&c igrama ima nekih nerealnosti ali broj tih nerealnosti je ogromno mali naspram starcraft-a i ja znam koje su to jer sam igrao svaki c&c
Wlof, kolko vidim iz tvojih komentara da Starcraft, a bogami ni Brood War nisi odigrao dovoljno puta. Prošlost Terenaca? Terenci su najmalađa rasa u cijeloj priči i oni nemaju dovoljno materijala ni povijesti da bi se izvuklo nešto zanimljivo. Kao Australija. Australija ima nekih 200 - 300 godina svježije povijesti. Prema tome, ništa detaljnije nemožeš o njoj da pričaš. UED nisu terenci? Pričamo o RASAMA. UED su Terenci, kao što su odmetnički Dark templari Protossi i kao što su Hunter killeri i Devouring one Zergovi. I nije istina da svi pričaju američkim naglaskom. Alexei Stukov? Obrati pažnju na naglasak. Samir Duran? Valkyre? Crnac ! Imaju čak i crnca ! Vidi ko bi reko. -.- Starcraft ima najdetaljniju priču koju sam ikad susreo, i da, ima i nedostataka, ali oni nemaju veze s tim nedostacima o kojima ti pričaš :dedica:
ispravi me ako gresim protosi su stari preko 1000 god mozda i vise neznam,zergovi su nesto manje,a radnja teranaca je 26 vek sto znaci negde preko 2500 god!
Ja kazem bas za terance,
stukov je u ued-u,valkire su u ued-u...
pa predji opet igru i gledaj na detalje pa ces videti da nema detalja!
Aman kakva realnost u naucno-fantasticnoj igri?!:eek:
Da, Terani koji su naselili Korpulu sektor vecinom su bili sa juga, pa su natjerali i sve ostale da pricaju kao oni i eto, oni svi pricaju juznjackim akcentom (osim batlkruzera koji se odeo i nije zaboravio svoje istocnoevropske korijene :to_care:)... :icon_stud
Da, Blizzard je napravio previd sa imenovanjem Terrana u Brood Waru... :(
Samo tebi smeta sto u samoj igri nije navedeno odakle je ko, gdje i zasto dosao...Ko hoce neka cita manual, ko nece,ne mora...
I da, svi pored balansa, kod SC-a pominju epsku pricu...
Da, jedinice u nekom od tih C&C ili RA su bile toliko malene, u smislu velicine, da igra brzinom svjetlosti nestala sa mog kompa...I to je VELIKI minus, po meni...Ali to je i off topic, pa necu dalje o tome...
Treba se setiti da je Starcraft inspirisan SF kliseima.
Ako se malo potrudite videcete da hydralisk lici na aliena, da su batteshipovi, zerg projektili, kao i UED vesti izmedju misija kopirani iz Starship Troppersa, i razne druge elemente (burrowing kao u filmu Scremers, kaubojski akcenat za terrane a razni evropski za UED, itd, itd...)
Kritikovati te elemente bi bilo isto kao pricati kako ne Fallout svet nerealan.
Oni daju poseban smek. Starcraft nikad nije picio na realnu, nego bas na tu "klise" fantastiku. I odlicno je uspeo u tom pogledu.
P.S.
Eto sad u dvojci, video sa "oklopljivanjem" marinca izgleda identicno kao oklopljivanje Iron Man-a iz filma.
Alo! Ljudi! Setitete se kad je sc1 izdat, pa posle mudrujte o nelogicnostima, koje su aktuelne u danasnjim igrama!
Treba se setiti da je Starcraft inspirisan SF kliseima.
Ako se malo potrudite videcete da hydralisk lici na aliena, da su batteshipovi, zerg projektili, kao i UED vesti izmedju misija kopirani iz Starship Troppersa, i razne druge elemente (burrowing kao u filmu Scremers, kaubojski akcenat za terrane a razni evropski za UED, itd, itd...)
Kritikovati te elemente bi bilo isto kao pricati kako ne Fallout svet nerealan.
Oni daju poseban smek. Starcraft nikad nije picio na realnu, nego bas na tu "klise" fantastiku. I odlicno je uspeo u tom pogledu.
P.S.
Eto sad u dvojci, video sa "oklopljivanjem" marinca izgleda identicno kao oklopljivanje Iron Man-a iz filma.
Ne samo to,verovatno ste culi da je blizzard uzeo dosta stvari is wh40k board game iz 80-tih,
npr kopirali su tiranide koji se u sc zovu zergov i i oni jako mnoho lice i imaju cak skoro identicnu pozadinsku pricu.
Aman kakva realnost u naucno-fantasticnoj igri?!:eek:
Da, Terani koji su naselili Korpulu sektor vecinom su bili sa juga, pa su natjerali i sve ostale da pricaju kao oni i eto, oni svi pricaju juznjackim akcentom (osim batlkruzera koji se odeo i nije zaboravio svoje istocnoevropske korijene :to_care:)... :icon_stud
Da, Blizzard je napravio previd sa imenovanjem Terrana u Brood Waru... :(
Samo tebi smeta sto u samoj igri nije navedeno odakle je ko, gdje i zasto dosao...Ko hoce neka cita manual, ko nece,ne mora...
I da, svi pored balansa, kod SC-a pominju epsku pricu...
Da, jedinice u nekom od tih C&C ili RA su bile toliko malene, u smislu velicine, da igra brzinom svjetlosti nestala sa mog kompa...I to je VELIKI minus, po meni...Ali to je i off topic, pa necu dalje o tome...
To sto kazes za malene jedinice u red alertu neka bude minus ali je isto tako mikromenadzment da vodis takve jedinice,
a i gresis za "brzine svetlost" jer u starim c&c igrama gamespeed je dosta solidan a za mene je to prespopro pa podesim na par nivoa brze.
i ja nisam porenuo off topic temu!
Sto volim kad pocne da se trazi nauka u naucnoj fantastici.
"Kako zergovi lete kroz svemir/vakuum?"... Cak Noris ih je naucio...
Starcraft je die beste RTS (i HRT i B92) svih vremena, tu nema price. Kada se pojavio postavio je standard i za gameplay i za storytelling.
A sad bi ovo moglo da se nastavi u temi za SC a ne SC2... Eventualno i da se poslednjih par stranica prebaci tamo, ako moderatora ne mrzi... (mene bi mrzelo :D)
Equilibrium
20.5.2009, 11:32
Ne samo to,verovatno ste culi da je blizzard uzeo dosta stvari is wh40k board game iz 80-tih,
npr kopirali su tiranide koji se u sc zovu zergov i i oni jako mnoho lice i imaju cak skoro identicnu pozadinsku pricu.
Naravno da je kopirao, sta mislis kako je nastao Warcraft, ali Blizzard kad kopira on preuzme osnovnu ideju i poboljsa je i nadogradi, a ne degradira kao ostali koji kopiraju.
undefined
20.5.2009, 17:50
Zergovi kroz vakuum lete isto kao i Tiranidi. :P A i jedni i drugi su krali od Aliena koje je uzeo HR Gigerove crteže koji su, pa vrlo Lovkraftovski, e a on je već bio prilično originalan.
undefined
20.5.2009, 19:51
Pa ako te bas briga, onda nemoj da dolazis na temu. :odoK:
Pa ako te bas briga, onda nemoj da dolazis na temu.
Тема је о Sc2,а не ко је од кога узео идеју.
Aman ljudi muka mi je da citam sta vas par naparlase ovde, C&C i SC slicni su samo po osnovama, u C&C sve se svodi na stancanje jedinica i masovnim napadima tj. ne vodi se neka znacajna briga o svakoj jedinic ,ako je uniste tu brzo dolazi nova dok u SC je ogranicen broj jedinica.
Nacin gradnje je razlicit cak i skupljanje resursa se malo razlikuje.
Aman ljudi muka mi je da citam sta vas par naparlase ovde, C&C i SC slicni su samo po osnovama, u C&C sve se svodi na stancanje jedinica i masovnim napadima tj. ne vodi se neka znacajna briga o svakoj jedinic ,ako je uniste tu brzo dolazi nova dok u SC je ogranicen broj jedinica.
Nacin gradnje je razlicit cak i skupljanje resursa se malo razlikuje.
Vidi necu sada da bude da ja pocinjem off topic teme ali da te ispravim,
u c&c-u isto kao i u starcraft-u,ako protivnika nesprecis on ce doci sa masom vojske ili jednostavno sa prejakom vojskom,
i opet nisi upravu jer kazes:
"ne vodi se neka znacajna briga o svakoj jedinic ,ako je uniste tu brzo dolazi nova"
To tako nije istina jer za razliku od sc-a c&c je rock paper scissors igra sto znaci da ti treba razovrsna vojska da bi pokrio svoje slabosti i iskoristio slabost protivnika + sposobnosti od vojske...
npr ti imas pesadiju koja je jaka ali ipak to je pesadija pa vozila mogu da ih pregaze pa to znaci da ti treba da nesto da pokriva tvoju pesadiju,
A ako ides sa tenkovima to jeste dobro ali slabiji su potiv pesadije ali mogu da ih gaze ali ne sve jer high level pesadiju tamo nemozes da gazis a to je sve ukupno mozda 2 ili 3 vojnika,
Pa avioni imaju municiju pa kada istrose moraju da se vrate da napune,a i lako sa vojskom koja moze da napada gore ih mozes oboriti,
Jos jedan detalj sto mi se svidja kod ra1 i jos kojem c&c-u
je to sto vojska moze da promasi,a na to utice kretanje vojske i teren...
Ima jos primera sto negira tvoju teoriju masovanja,
ja nemam nista protiv sc gameplay-a sc i c&c igre su klasicne strategij gde se skupljaju resorsi,gradi baza,vojska razvija strategija i napada pa mi je zato malo bezveze kada neko kaze da je sc ili sc 2 postavio stndard ili evoluciju rts kada to nije tacno jer je klasika,
nemojte me pogresno razumeti meni se svidja sc i cekam sc2 da igram.
Mozda su C&C igre bolje od SC-a ali ih unistava podrska.Blizzard i dan danas izdaje patcheve za SC ,a EA ili ko vec izda 3-4 patcha i to je to.Po meni najprijatnije igre u multiplayu su Blizzardove,zasto najprijatnije zato sto su izbalansirane i bugovi su ispravljeni,najvise mrzim kada izgubim zbog nekog abuse-a.
Mozda su C&C igre bolje od SC-a ali ih unistava podrska.Blizzard i dan danas izdaje patcheve za SC ,a EA ili ko vec izda 3-4 patcha i to je to.Po meni najprijatnije igre u multiplayu su Blizzardove,zasto najprijatnije zato sto su izbalansirane i bugovi su ispravljeni,najvise mrzim kada izgubim zbog nekog abuse-a.
Upravu si i dan danas izlaze patchevi za sc ali moras priznati da je to samo zbog toga zato sto je sc popularani zato sto se jos igra inace bi oni davno batalili patceve,
jer sam bas pre neki dan gledao patcheve za diablo 1 i warcraft 2,
za diablo je zadnji put bio 2002-ge a za wc2 je 2005-te mislim *to je vec malo skorije),
Nije sada da branim EA games iskreno puca mi dali je EA ili blizzard ja samo hocu da vidim dobre igre.
npr za kanes wrath je 1.02 i patch je odlican,znam jer igram igru online i skroz je dobro izbalansirano!
a za ra3 se izdaju patcevi svakih par meseci,
a za prijatno igranje meni je samo vazno da igra bude dobra,
evo jedan dobar primer sta mi se vise svidja u c&c igram a to je brzina,
ogre su brze i dinamicne,nemoras da se razgradjujes i da izucavas nesto 100 godina...
ali kako kazem i sc je dobar!
wlof dosadan si... aj sad cuti jedno nedelju dana... u stvari aj cuti uopste o C&C... ocu da citam temu o Starcraft II a samo citam tebe kako gnjavis... kvaris mi volju da pratim postove koji za razliku od tvojih imaju veze sa SC2.
wlof dosadan si... aj sad cuti jedno nedelju dana... u stvari aj cuti uopste o C&C... ocu da citam temu o Starcraft II a samo citam tebe kako gnjavis... kvaris mi volju da pratim postove koji za razliku od tvojih imaju veze sa SC2.
Pa da znas da citas video bi da ja nisam prvi pomenuo c&c igre!
Bas me briga ko je pomenuo, vazi za sve isto... dosta o C&C...
Jel uspeo neko da udje u betu?
LoshMeeBre
21.5.2009, 10:58
Ja sam dobio poziv za betu.
Ako covek nije lagao, ofc :D
Meni zvuci malo fantasticno, al ako jeste GL HF ;)
Ocekujem detaljan preview iz prve ruke :D Placam pivom :p
Ajron Mejdn
26.5.2009, 20:23
Vidi necu sada da bude da ja pocinjem off topic teme ali da te ispravim,
u c&c-u isto kao i u starcraft-u,ako protivnika nesprecis on ce doci sa masom vojske ili jednostavno sa prejakom vojskom,
i opet nisi upravu jer kazes:
"ne vodi se neka znacajna briga o svakoj jedinic ,ako je uniste tu brzo dolazi nova"
To tako nije istina jer za razliku od sc-a c&c je rock paper scissors igra sto znaci da ti treba razovrsna vojska da bi pokrio svoje slabosti i iskoristio slabost protivnika + sposobnosti od vojske...
npr ti imas pesadiju koja je jaka ali ipak to je pesadija pa vozila mogu da ih pregaze pa to znaci da ti treba da nesto da pokriva tvoju pesadiju,
A ako ides sa tenkovima to jeste dobro ali slabiji su potiv pesadije ali mogu da ih gaze ali ne sve jer high level pesadiju tamo nemozes da gazis a to je sve ukupno mozda 2 ili 3 vojnika,
Pa avioni imaju municiju pa kada istrose moraju da se vrate da napune,a i lako sa vojskom koja moze da napada gore ih mozes oboriti,
Jos jedan detalj sto mi se svidja kod ra1 i jos kojem c&c-u
je to sto vojska moze da promasi,a na to utice kretanje vojske i teren...
Ima jos primera sto negira tvoju teoriju masovanja,
ja nemam nista protiv sc gameplay-a sc i c&c igre su klasicne strategij gde se skupljaju resorsi,gradi baza,vojska razvija strategija i napada pa mi je zato malo bezveze kada neko kaze da je sc ili sc 2 postavio stndard ili evoluciju rts kada to nije tacno jer je klasika,
nemojte me pogresno razumeti meni se svidja sc i cekam sc2 da igram.
Nisi upravu.C&C je klasicna rusherska igra,dok sc zahteva da imas raznovrsnu vojsku.Igrao sam obe igre i mogu reci da je Sc DEFINISAO pojam strategije kao zanra.:dedica:
Nisi upravu.C&C je klasicna rusherska igra,dok sc zahteva da imas raznovrsnu vojsku.Igrao sam obe igre i mogu reci da je Sc DEFINISAO pojam strategije kao zanra.:dedica:
Ma dajte ljudi ne pricajte gluposti vise stvarno. Star Craft je definisao malo sutra rts zanr. I u vreme star crafta, neke igre su bile daleko naprednije na nekim poljima od istog npr. Total Anihilation koji je izasao u istom vremenskom periodu (obe sam igrao od kad su izasle i SP i MP). A sve to sto ste rekli za C&C su ciste gluposti tj. veze s vezom nema. Kao u star craftu je potrebna raznovrsna vojska ,a u C&C nije. Ma daj.... stop talking bullshit pls ;)
Starcraft mane koje meni smertaju generalno
Ocajan pathfinding .... grrr
Svaki napad pogadja 100%
Ogranicen broj selektovnih jedinica WTF?!
Mala razlika izmedju vazdusnih i kopnenih jedinica (opste poznata zamerka) ,krecu se isto samo su ove "kao" u vazduhu... samo uporedite avione iz TA sa SC ,mislim nebo i zemlja...
i to je otprilike to ,sve ostalo je dobro, ali nista posebno bolje od ostalih strategija.
Stvari koje su zaista ekstra,
Velika raznovrsnost zaracenih strana (e ovo je retko koji RTS dostigao to je istina i po meni najveci + Star Crafta)
Dobar balans
Dobro smisljene i "cool" jedinice :)
A najvise sam protiv Star Craft vs something flejma, ali neke stvari koje se ovde pisu su ciste budalastine :)
PS
Mislio sam samo na MP... SC ima dobru pricu, nen esto ekstra ,ali dobru...
Sasa.Karanovic
27.5.2009, 3:18
Sa nestrpljenjem cekam StarCraft II da izadje. Poznavajuci kako Blizzard radi posao, mislim da moze biti samo jos bolji od prvog dijela. Prvi dio je imao odlicnu pricu i moje misljenje je da u vrijeme u koje je izasao prvi dio i igrao se da je tada bio sigurno medju top 5 strategija. Nema potrebe da ga poredim sa ostalim strategijama jer je Starcraft isto kao i Diablo, kod mene, izvdojen od ostalih igrica :)
Jel ima još neko možda problema sa otvaranjem oficijalne stranice Starcrafta 2? Već duže vrijeme mi je lutrija hoće li je otvoriti ili ne.
Dr Zoidberg
27.5.2009, 15:42
Malo info o beti
1. Beta will include map editor, this is for sure, but we don't know if the editor has some limitation to it.
2. The keys that Blizzard's China Representative Office promised for the Chinese sites are the keys for North America beta, which will start before any other regions. However, the keys will be handed out in batches.
3. The map editor (final version?) in SC2 is very powerful, RPG map making has infinite possibilities. (Sounds familiar?)
4. Beta will only have multiplayer part, no single player campaign content. You need to connect with Battle.net even if you want to player with the AI.
5. Current demo doesn't have RPG maps. We don't know if beta will have any yet.
6. Insane AI will cheat, their resources gathering rate will be twice as fast as normal. Other AI's will not cheat.
7. Beta will have Battle.net Ladder.
8. Classic maps are remade. For example, Lost Temple.
9. About spec, it will require really good hardware to support the highest setting which will look magnificent.
10. Mainstream dual core processor, +2G memory, +9800GT and the like will be required in order to set the graphics to medium.
11. As a guideline: A laptop from two years ago may still be able to play SC2.
12. Blizzard Chinese official site is in preparation. No info when it will be online, but it will be "soon".
13. You can save replays in Beta and the features in the replays are much better than the original StarCraft.
A evo i novih death animacija, very gory , me like :D
http://www.starcraft2.com/features/misc/deathanimations.xml
Kakava je ovo hardverska zahtjevnost, da nije ovo malo previse? Ja sam mislio da ce ovo da radi na dosta starijim masinama?!
Dr Zoidberg
27.5.2009, 16:03
Kakava je ovo hardverska zahtjevnost, da nije ovo malo previse? Ja sam mislio da ce ovo da radi na dosta starijim masinama?!
Pa spec nije 100% tacan, to su samo neke predpostavke, tj blizz nece jos uvek da kaze
LoshMeeBre
27.5.2009, 16:08
Ocu remake paranoid android-a :D A animacije su niiiice :D Cak mi ne izgledaju TOLIKO decije i cartoon-like koliko sam ocekivao..
Ali da, ipak je malo cartoon, no dobro, igrace se naravno :kreza:
E ljudi, ajd bacimo opkladu.. :D :D :D
Jimmi ce preziveti u nekom obliku do kraja SC sage (valjda ce ova 3 "dela" biti kraj), Zeratul nece a Kerigan - tu ocekujem opet neku transformaciju, ali ce izgine i ona.. Ili da postane covek ponovo. . Nekako. .
A gadjacu ih bombom ako se zavrsi nekom Jimmi / Kerigan patetikom...
10. Mainstream dual core processor, +2G memory, +9800GT and the like will be required in order to set the graphics to medium.
Omg ovi nisu kršteni, sve ovo samo za medium :confused:
C&C igre su rock paper scissors igre i tu zahtevaju razovrsnost vojske,to ako si ti masovao jednu vrstu to je tvoj problem
Stvarno neznam kako je sc "definisao" rts
Jer kako sam ja video u starcarft je sve vec vidjeno!
Gameplay je vec vidjen u ranijim igrama,
Skupljanje resorsa je vec vidjen u ranijim igrama!
Moram priznati da protoska i zergvska gradnja zgrada nisu vidjene ali teranska jeste!
Istrazivanja su vec vidjena!
Prvljenje vojske ko protosa i teranaca je isti sistem i vec je vidjen!
Itd...
Jedino sto je sc popularan i izbalansiran
Evo sada starcraft 2 koji nije ponudio nista novo i sve je vec vidjeno
I sada ti meni reci kako je starcraft definasao rts?
c&c igre su originalne i toliko su stvari uvele u rts koje se dan danas koriste u raznim rts-ovima
npr: (mozda nisam za sve upravu ali mislim da je tako jer ja ranije nisam video to)
Stil gradnje,
Skupljanje resorsa,
Rusenje mostova,
Rankovanje vojske,
Commando ili da se bolje razumemo "Heroj",
Gazenje vojske sa vozilima (cak gazenje vozila sa jos vecim i snaznijim vozilima) ,
onda okupiranje civilnih zgarada ili jednostavno garrison buildings,
Gradnja zidova ( za ovo nisam siguran ali to je imao prvi c&c)
Radar (u c&c igrama radar ima veliku vaznost),
Super weapon,
Struja,
Animacija,
Support powers
Itd...
I te stvari mnoge igre koriste!
Zato prijatelju nemoj meni da pricas koje definisao rts!
Mali Mrav
27.5.2009, 17:09
C&C igre su rock paper scissors igre i tu zahtevaju razovrsnost vojske,to ako si ti masovao jednu vrstu to je tvoj problem
Stvarno neznam kako je sc "definisao" rts.......
Mozes li samo da pises normalno poruke, ne mogu da ti opisem koliko me nervira kad vidim svaku rec u novom redu, a vidim da ti tako pises u svakoj poruci... Pozdrav inace, bez ljutnje!:ciao:
Omg ovi nisu kršteni, sve ovo samo za medium :confused:
Bolesno,pa ovo je pojam zahtevnosti!!!Pa 9800 gt za medium,pa da li su oni normalni koji ce engine da koriste?Mislim da je ovo najzahtevnija strategija ikada!!!
Pola tih stvari receno za C&C je u stvari uveo Dune 2.
Posle toga slede prvo warcraft, pa C&C serijal.
Warcraft/Starcraft su krenuli na jednu stranu, C&C/Red Alert na drugu.
I to je to.
Lich_king2
27.5.2009, 18:59
Jos kad znamo da je blizzard delom radio Warhammer u pocetku. Silna ima to igra da bude.
Mozes li samo da pises normalno poruke, ne mogu da ti opisem koliko me nervira kad vidim svaku rec u novom redu, a vidim da ti tako pises u svakoj poruci... Pozdrav inace, bez ljutnje!:ciao:
Izvini,navika.
Pola tih stvari receno za C&C je u stvari uveo Dune 2.
Posle toga slede prvo warcraft, pa C&C serijal.
Warcraft/Starcraft su krenuli na jednu stranu, C&C/Red Alert na drugu.
I to je to.
Jeste dune 2 je bio prvi rts,
ali nisi upravu jer tokom c&c igara se sve razvijalo,
dune 2 je mozda imao 1 ili najvise 2 stvari po kojoj je nastao c&c ali svejedno ista firma je pravila i dune2 i c&c,
a ostatak stvari i jos sto sam zaboravio to je sve postavio c&c u rts!
Dr Zoidberg
27.5.2009, 19:46
Jeste dune 2 je bio prvi rts,
ali nisi upravu jer tokom c&c igara se sve razvijalo,
dune 2 je mozda imao 1 ili najvise 2 stvari po kojoj je nastao c&c ali svejedno ista firma je pravila i dune2 i c&c,
a ostatak stvari i jos sto sam zaboravio to je sve postavio c&c u rts!
Koliko mene pamcenje sluzi dune 2, dune 2000, c&c 1, red alert 1 i 2 imaju isti engine, pa su veoma identicni jedan na drugog ?
Koliko mene pamcenje sluzi dune 2, dune 2000, c&c 1, red alert 1 i 2 imaju isti engine, pa su veoma identicni jedan na drugog ?
Gresis,
dune 2 ima poseban engine,
a ra1,c&c1,dune 2000 imaju isti engine,
a tiberium sun i ra2 imaju isti engine samo sto je u ra2 vise doradjen
Dr Zoidberg
27.5.2009, 22:08
Gresis,
dune 2 ima poseban engine,
a ra1,c&c1,dune 2000 imaju isti engine,
a tiberium sun i ra2 imaju isti engine samo sto je u ra2 vise doradjen
To jes, sad sam video, ali poenta je da svaki lici na drugi, tako da su samo neke male modifikacije, ostalo je delimicno isto.
undefined
27.5.2009, 22:15
Bolesno,pa ovo je pojam zahtevnosti!!!Pa 9800 gt za medium,pa da li su oni normalni koji ce engine da koriste?Mislim da je ovo najzahtevnija strategija ikada!!!
Slažem se, toliko besmisleno da mora da bude neka gadna ložana. Pa Blizz je baš najavljivao da će raditi na mainstream kompovima, a manje više i na zapadu je mainstream integruša ili nešto jače (količinski gledano mainstream, ko ne veruje nek pogleda Steam ankete o hardveru).
SC2 sa svojom 3 ipo poligona i 256 pastelnih boja grafikom da bude zahtevan ili zahtevniji nego Kriza... nije nego.
4th Dimension
27.5.2009, 22:39
Smanjite doživljaj, Blizzard ništa od toga nije rekao, koliko ja shvatam to su samo glasine te nema razloga šiziti zbog toga.
Kishobran
28.5.2009, 14:22
Totalno je ne bitno ko je 'definisao' rts, kad su igre razlicite. Mozda ako se govori u nekom naj najopstijem smislu.
Ali ne znam cemu uopste rasprava, ko je igrao obe igre moze da vidi razliku.
C&C ima svoj stil, Blizzard ima svoj i to je to.
Jedino sto Blizzard ume da izbalansira igru, sto ne znam kako godinama ne uspeva C&C serijalu.
Obe igre su definisale RTS, i to svaka na svoj nacin.
To je nesporno.
Smanjite doživljaj, Blizzard ništa od toga nije rekao, koliko ja shvatam to su samo glasine te nema razloga šiziti zbog toga.
Tako je, neko to nafurava samo situaciju kao pise treba vam jak komp a ispod sotji reklama za PC Shop :D .
Realno ja mislim da na nekoj 7600 GT ce da radi komotno. Ali i Blizz je rekao da i oni sa jakim hardverom ce da vide neke extra efekte.
Auuu al zacinili ovu betu, znaci samo na Bnet-u moze da se igra protiv kompa :(.
Ja mislio da ce nesto da leakuje za nas smrtnike.
Jaooooooooooo a one krvave smrti Zergova izgleda tako super :D :D :D (slinavim)
Realno ja mislim da na nekoj 7600 GT ce da radi komotno.
Ne verujem...Ali ipak mislim da bi za stepen jacu kratu od te radilo dosta dobro.Ipak je 9800 gt+ za medium preterano...
Pa ispod pixel shader 3 nece moci da radi sigurno, sto znaci da ce zahtijevati min geforce 6600. Mislim to bi trebalo da bude neki minimum ili 7600. Uglavnom ne bi trebalo da bude pretjerano zahtjevan. A ovo za 9800gt za medium je ne tacno, dok blizz ne izda specifikacije nikom nista ne vjerujem.
Pa blizz je uvek pravio nezahtevne igre,nadam se da ce to biti slucaj i sa Srarcraftom...
Pa jasno se secam sta su rekli (a verujem i mnogi koji su pratili temu od pocetka), da ce i na komp od 3 (tj. ove godine vec 4) godine starom komp igra raditi pristojno ,naravno ne na 16x12 u partiji 4v4 ali ako je procesor pristojan na 1024x768 sve low i 4v4 bi radilo.
Mislim da 9800 GT+ ce biti za max, osim ako nece staviti i ultra podesavanja ,ali to samo za GTX260+ i 4870+ grafe.
Dobro se secam da su rekli da ce SC2 biti igriv (na min. verovatno) i na pixel-shader 2...
Pričali su i da će Stalker da radi na Voodoo 2 karticama, lol.
Pa naravno da ce sc2 biti igriv na ps2 karticama ,jer blizz jos razmislja da li ce uopste biti potreban ps3.
sasha vukelic
29.5.2009, 14:46
sto se tice kompjutera, po jednom reviewu, za medium detalje ce vam trebati: dual core, 2GB rama i 9800GT.
kazu da ce biti igriva na laptopima starim 2 godine...
vrlo neodredjeno, ali i nezvacnicno :)
procitajte vise ovdje:
http://www.gossipgamers.com/starcraft-2-details-fansite-summit-screens-and-more/
Igra koja nije odmakla od SM2.0 radi kompatibilnosti sa starijim kompjuterima ce da zahteva 2GB i 9800GT za medium yeah right :a_whistli
Videh ove skrinove, malko je zlokobnije i mracnije nego ranije, ali ga SC1 sije po tom pitanju (zerg extractor lici ko elven kucica za siljcima i zelenim svetlom ma daj).
Dr Zoidberg
29.5.2009, 16:06
Samo mi nije jasno kako svi hardcore fanovi pljuju po nastavcima, kako oni nisu mracni i dovoljno brutalni, pa u sc2 ima barem 200% gore-a i krvi, a kamoli pricati o modelima... geez
Pa lepo nisu, pogledaj ova dva: levo je stari desno novi extractor. Koji je zlokobniji i mracniji? Igru cu igrati naravno, samo me nervira graficki stil po uzoru na Warcraft koji furaju ovde i u D3 (dzaba 200% gore i blooda kada to ne mozes shvatiti ozbiljno).
http://spot.lv/historical/zerg/extracter.gif http://farm4.static.flickr.com/3084/3205735336_4696fd49aa.jpg?v=0
Dr Zoidberg
29.5.2009, 16:31
Pa lepo nisu, pogledaj ova dva: levo je stari desno novi extractor. Koji je zlokobniji i mracniji? Igru cu igrati naravno, samo me nervira graficki stil po uzoru na Warcraft koji furaju ovde i u D3 (dzaba 200% gore i blooda kada to ne mozes shvatiti ozbiljno).
http://spot.lv/historical/zerg/extracter.gif http://farm4.static.flickr.com/3084/3205735336_4696fd49aa.jpg?v=0
To je sad stvar ukusa, a dugo da bi se napravila replika extractora iiz sc1 sta mislis koliko poligona bi trebali da imaju ovi u 3d iz sc2 ? Ipak oni misle na performanse i na sam izgled modela, ali ne moze obe [ako hoce da prodaju siroj masi, a hoce :D]
P.S. To nije finalna verzija extractora, screenshotovi su jos iz alpha verzije, a grafika i modeli su se drasticno promenili.
Dr Zoidberg
2.6.2009, 2:38
Source: http://e3.gamespot.com/story/6210427...9-webcast-live
Source: http://starcraft.incgamers.com/blog/...ted-late-2009/
Morhaime: “We’re targeting an end of year release—this year—for StarCraft 2, but as always, we won’t release it until it meets our standards and the expectations
Pew Pew ^^
Sasa.Karanovic
3.6.2009, 0:24
Sweet :D
Mogu mislit kakvi su im standardi i ocekivanja ("na papiru") :)
Sweet :D
Mogu mislit kakvi su im standardi i ocekivanja ("na papiru") :)
Sigurno su veci nego EA-iji , oni i kad je standard zadovoljavajuci furaju jos da vise skoro do perfektnog, a EA cim dodje do minimuma nema veze sto ima bugova ili balans je kao u 2. svetskom na pocetku Nemacka protiv poljske ,ali nema veza deca ce da kupuju.
Epa SC2 je za veliku decu za oni koji su bili deca kada je kec izasao :D .
Deco aj na spavanje :)
Sem saopstenja za pres koliko kapiram nece biti nikakve prezentacije SC2 na E3?
Dr Zoidberg
3.6.2009, 3:08
Deco aj na spavanje :)
Sem saopstenja za pres koliko kapiram nece biti nikakve prezentacije SC2 na E3?
Nop :(
Ali beta nam dolazi za mesec dana, tako da, bice puno materijala za gledanje na youtube-u, i jos ako neko od nas upadne :D
Sasa.Karanovic
4.6.2009, 19:22
Ma kod mene se EA i Blizzard nikada nisu mogli ni porediti, Blizzard je za njih izmislio svijet i rijeci perfektno, izbalansirano i kod Blizzarda je po mom misljenju na prvome mjestu igrac, dok je kod EA na prvom mjestu profit.
Ma kod mene se EA i Blizzard nikada nisu mogli ni porediti, Blizzard je za njih izmislio svijet i rijeci perfektno, izbalansirano i kod Blizzarda je po mom misljenju na prvome mjestu igrac, dok je kod EA na prvom mjestu profit.
Pre da,ali sada se i blizzard prodao.
Aman dokle vise prepucavanje na SC2 temi oko toga ko je bolji (Blizzard ili EA, pa to se zna :dzavo: ).Dolazim na ovaj forum da se informisem oko novog SC2 i da cujemo neku od ljudi koji su odrasli uz keca, a vi opet ko je bolji, ko se prodao, sta ne valja u kecu...
Pokrenite novu temu, glasanje ili sta vec... :icon_evil
:to_care:
Sasa.Karanovic
5.6.2009, 0:23
Pogresno si razumio, nema uopste ovdje prepucavanja, samo svako iznosi svoje misljenje :)
A btw dobio sam mail od nekih likova www.starcraft2.pro :S
Pogledao sam sajt i nije mi nista jasno o cemu se radi, ako je jos neko dobio mail ili ako neko pogleda sajt i skonta sta je u pitanju neka javi... Lici na Fansite ali malo mi je... ne znam, pogledajte :)
Budimir_Trajkovic
9.6.2009, 0:31
Sad nešto gledam po netu i vidim da se pojavio RD: 25.09.09
http://www.game.co.uk/PC/Strategy/RealTime/~r331102/StarCraft-II/
Izgleda da nećemo još dugo čekati...:aplauz:
4th Dimension
9.6.2009, 21:51
Ti datumi su sigurni koliko i gledanje u pasulj. Evo sada ću ja da odredim datum izdvanja naučnom metodom:
5. 13. 2010
Nasumičnom metodom.
Sad nešto gledam po netu i vidim da se pojavio RD: 25.09.09
http://www.game.co.uk/PC/Strategy/RealTime/~r331102/StarCraft-II/
Izgleda da nećemo još dugo čekati...:aplauz:
Jedan savet, ako vidis da negde na stranici stoji neki broj a odmah pored i oznaka za neku svetski poznatu valutu tipa €,£ ili $ onda je 100% reklama ,zato dok sam Blizzard ne kaze kada izlazi igra tj. dok se datum ne pojavi u clanku o SC2 na wikipediji ili nekom sajtu koji ne prodaje igre onda je to prava vest.
Hvala na paznji i deco prestanite da smarate sa tim izlazkom.
Intervju sa developerima sa E3,uvod je na svedskom a posle pricaju na engleskom,ima finih informacija:aplauz:
http://www.press2play.tv/Spel/vrldsexklusiv-starcraft-2inter-802.aspx
LoshMeeBre
18.6.2009, 11:20
Intervju sa developerima sa E3,uvod je na svedskom a posle pricaju na engleskom,ima finih informacija:aplauz:
http://www.press2play.tv/Spel/vrldsexklusiv-starcraft-2inter-802.aspx
Pa ovo ko da je kod nas organizovano :D
Inace ovaj celavi lik Dustin je izgleda glas koji je prenosio one prve replay-e koje smo videli.. Znao sam da je i jako lep, osim sto je retardiran.. I ovi voditelji su mi bas super :D
Elem, ima finih informacija koje nikako nisu razocaravajuce.. Svidja mi se kako se star razvija i ajd da vidimo i tu betu USKORO (ja tipujem pocetak avgusta :D )
Iz tvojih usta u blizzardove usi:D
Isto vezano za taj E3 intervju, samo napismeno.
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=15463
-Sigaty stated, “Blizzard is going to try to get the game out this year. However, we're not going to ship the game if it's not ready. Blizzard is working hard to get the game out the door, but won't put out an unfinished title.”
-In terms of music for the game Sigaty confirmed that a full scale orchestra would be used and stated that their music director was busy recording at that very moment. He also confirmed the release of the StarCraft 2 beta was imminent although he did not announce a specific date. One interesting point Browder made with regards to the beta was that StarCraft 2’s release date would be influenced by fan reaction to the beta and he encouraged fans to provide as much input as they can once they have tried it.
Izaso je battle report 3 ako niste znali.
Samo nemojte da se smejete koliko sam se ja smejao kada sam cuo kako komentatori dozivljavaju orgazam jer igrac"odlicno" koristi blink XD
Odgledao sam jos jutros. Ma meni bas i nije nesto. Mislim kako je glupa ideja ,kad je Zerg krenuo da napravi ekspanziju,a ovaj mu sa probe-om blokirao izgradnju,malo mi je to bilo jadno. I na kraju je prevladala ekonomska premoc Protosa, a ne neka njegova strategija. Zerg ga je lepo par puta za**** (kad mu je bacio infect na colosuse, pa digao u vazduh jedinice sa onim bubama sto eksplodiraju...),ali na kraju je ipak sve bilo pitanje para. U svakom slucaju SC2 mi sve manje izgleda posebno. Igra jos nije gotova,ali... grafika je za danasnje standarde ispod proseka, nije samo to, kad je Zerg unistio onolikog Colosusa, ono za sekundu se pojavi neki plavi dimic i nestane , WTF?! gde se denuo onoliki Colosus, jednostavno ispario u sekundi:kreza:,pa kad vodi one male zergove ,a oni svi skakucu u istom ritmu :) isto izgleda glupo, pogotovo za igru kao sto je SC2. Bezveze, ali dobro igra jos nije gotova.
Ekonomija je pljunuti TW, sto mi je isto odvratno, Protos je maltene pobedio zato sto je imao vise radilica, isto kao i u TW, gomila harvestera je najbitnija stvar (ko je igrao online zna o cemu pricam). - skrecem paznju retardiranim osobama da ne kazem da je SC2 kopirao TW jer SC2 sledi isti ekonomski fazon kao i SC1, cisto da ne pocnu da smaraju... Jednostavno trebali su da promene sistem skupljanja resursa, ovo je zastarelo, npr. ograniciti broj radilica na jednoj grupi minerala i izvorista gasa. To bi bilo dobro. Mozda to i urade ,ko zna.
PS
@wlof
hahaha u pravu si za komentatore, loze se ko ludaci:)
LoshMeeBre
21.6.2009, 10:52
Sta je TW? :D Sad mi stao mozak, ne mogu da se setim :p
Kao prvo svidja mi se mapa. Podseca me na paranoid android.. Svidjaju mi se oni efekti u pozadini mape.. Planete, ostatci satelita itd. Grafiku sam vec komentarisao i mislim da je previse cartoon like.. Ocekivao sam grafiku u rangu Warhammer-a, al jbg oni se baz zalepili za crtace.. Ako uporedite tyranide sa zergovima, zergovi izgledaju kao pudlice. I njihove gradjevine sa toplim, svetlim, veselim bojama mi bas i ne idu, al ajde.. Grafika nije najvaznija, oni forsiraju taj izgled i sta da se radi.. Svakako nije LOSA, mogla bi biti bolja, al boze moj..
Sto se tice harvestovanja, JESTE ograniceno koliko mozes da guras radilica na minerale.. Ne bukvalnim limitom, ali kao i u SC1 jedna radilica u datom trenutku moze da obradjuje jedan mineral. Ako ih stavis previse ubrzanje je minimalno (ili nikakvo) jer radilice cekaju na red.. Greska zerga je bila sto nije imao dovoljno radilica. Ko je igrao SC1 zna da zergovi dobijaju protose bas zbog svoje rastuce ekonomije, a ako dozvolis protosu da te tu nadigra njihove jedinice ce da urade sve ostalo :D
Koliko mi se cini oba igraca nisu nesto (nije da ja igram dobro, samo kazem da su ovi losi :D ) Blokiranje probe-om je potez koji se realno desava, ali da on njemu delay-uje hatchery DVA MINUTA to vec ne moze tako lako.. Osim ako ovaj drugi nije retardiran (sto je posle pokazao da nije, al tu na pocetku :opanachke ).. Ne znam koliko su ove rep-ovi iscenirani, a koliko realni.
Nego mi se cini daaasu stvari jos uvek daaaleko od balansiranog..
NPR, po meni, dati zergovima mind control je :boodala: :boodala: U SC1 su to imali protosi i to za brdo minerala i gasa i uz spori upgrade i to na vrlo osetljivoj jedinici.. A opet, mind controle uz protose je oke, jer oni sve sto ukradu 1na1 je verovatno SLABIJE od njihovih jedinica.. A Zergovi imaju mnostvo svojih i ukradu 4-5 najjace tudje i onda se burrowuje i bole ga brige.. To je po meni imba..
I ti colossusi po 3 put ih gledam i po 3 put izgledaju kao Ajfelov toranj na nogama i po treci put ne urade NISTA :rolleyes:
Onaj static field na nullifierima izgleda kosta jako malo energije (ili ima SAMO cooldown) posto su ga bacakli svaki 10sekundi :confused:
Ima jos posla, al dobro, po obicaju DUUUUUGA beta, pa se sve lepo izbalansira.. Za sada svakako nije lose.. Nisam zveknuo vilicom po tastaturi, al nije lose ;)
Isto sam i ja pomislio za mind kontrol i colosuse :) I meni se cini da je mind contorol jedinica koja moze da se zakopa u zemlju OP, mislim uvek moze da izadje i baci MC na najjacu protivnicku jedinicu. Colosus i meni u ovim partijama deluje slabo. Ali kao sto kazes to jos nije ni blizu gotovoj igri sto se tice izbalansiranosti. Ja nisam nesto primetio da gomila protosovih radilica smetaju jedna drugoj pri kupljenju minerala ,ali ko zna :D
PS
za SC1 pre bi rekao da je prednost zergova u brojcanoj nadmoci (brze skupe veci broj jedinica) nego rastuca ekonomija :)
Meni se jako mape svidjaju mape,
sa dosta detalja...
Mada modeli vojske izgledaju previse....glomazno ili premalo,
Kolosi sada izgledaju smesno,a radilice su bas premale...
Red Dragon
21.6.2009, 21:31
Bolji bi bio report da ga je komentarisao Milojko Pantic.:D
Ali sve u svemu izgleda pristojno, i dalje je tu duh starog Starcrafta.
Mene samo zanima da li je ovaj sysreq tacan?
# CPU: Intel Pentium 4 2.4 GHz
# Memory: 1 GB RAM
# Graphics Card: Nvidia Geforce FX 5500
Ako jeste, me happy.:qliranje:
LoshMeeBre
21.6.2009, 23:45
PS
za SC1 pre bi rekao da je prednost zergova u brojcanoj nadmoci (brze skupe veci broj jedinica) nego rastuca ekonomija :)
Oke, oke.. Naravno.. Ali brojcana nadmoc kod zergova == vise hatcherija.. A samo budala bi napravio 4 hatcherija na pola metra razdaljine kad moze da zauzme jos 2 expanzije ;) ;)
Da li se zna kad izlazi StarCraft II???
Lich_king2
26.6.2009, 11:51
http://ati.amd.com/developer/SIGGRAPH08/Chapter05-Filion-StarCraftII.pdf
Uzivaj te.
http://ati.amd.com/developer/SIGGRAPH08/Chapter05-Filion-StarCraftII.pdf
Uzivaj te.
To je jedna rec :)
Novi skrinovi,renderi i gameplay video.
Polako na zahtev igraca odaljavaju izgled zerg gradjevina sa wow-a na stari dobri mracni starcraft fazon:tapsh:
http://www.sc2armory.com/forums/topic/7912
Budimir_Trajkovic
30.6.2009, 22:13
Zvanično:
StarCraft II izlazi do kraja godine!
StarCraft II neće imati LAN podršku (navodno zbog piraterije)
http://www.gamespot.com/news/6212765.html?tag=latestheadlines;title;1
Evo sada sam procitao i nemogu da verujem!
Nije fora da sprece pirateriju nego je fora da svi KUPE njihov proizvod!
Covece kako su gladni para!
StarCraft II neće imati LAN podršku (navodno zbog piraterije)
^EPIC FAIL!!!
Prosli su stari dani Blizzarda, kad si mogao za cenu jedne igre da igras MP u LANu, koristeci spawn kopije. Prosto ne verujem da su ovoliko alavi. :nov_mad2:
Evo sada sam procitao i nemogu da verujem!
Nije fora da sprece pirateriju nego je fora da svi KUPE njihov proizvod!
Covece kako su gladni para!
Ovo sam ocekivao od EA gamesa ali sta koj kuwac to radi blizzard,od sada i njih moram sa EA i bethesdom da ih ubacim u money hungry corporation kategoriju:boodala:
E pa EA nije dosada to uradio a i neverujem da ce (osim ekspanzije za ra3 a to im je bila greska i neverujem da ce je ikad vise ponoviti)
I ako ste procitali da ce to biti na svim sledecim blizzardovim igrama,sto znaci da ce tako da izmuzu pare i na diablo3!
Blizzard radi glupost,zna se da su se njegove igre proslavile u LAN-u.Ne znam sto sad zezaju...:(
Sta ste se uznemirili , jeste da nisam ni ja ocekivao ovo od blizarda ali 100% ce biti neki LAN fix , narodni naravno :D.
Jeste glupo što nema (oficijelni) LAN, ali ako je nešto vredno para na neviđeno, onda je to SC2.
Polako. S vremenom i mleko postaje voda.
Evo sta kazu PC igre:
http://www.pcigre.com/content/view/13944/2/
ako cela igracka zajednica krene svakodnevno da kuka i flejmuje Blizzard zbog ovoga, mozda se predomisle i ipak ubace LAN... Za mene je ovo stvarno neverovatno glup potez...
Zasto bi ljudi morali da imaju internet da bi igrali medjusobno ?
Sta skupimo se sa laptopovima i ne mozemo da igramo iako imamo original igrice, glupost...
Znam da ce mnogi reci kako je net danas svakodnevnica i da ga ima u svakom cosku planete, ali neke stvari moraju da ostanu, makar zbog tradicije.
Zasto onda ne ukinu cd i dvd i prodaju igricu samo preko neta kao download...
I *****a ih piraterija, napunili se se parama za narednih 100godina sa WoWom, pricaju kako imaju NEOGRANICEN budzet za SC2 zbog prihoda od wowa, a onda se tripuju zbog sacice ljudi koji ce ponekad odigrati u lanu...
Koliko god da hvale BNet on nikada nece biti na nivou Lan-a i igraonica... Uvek moze da pukne server, ping da bude veci ili da ima nekih problema sa internetom... U lanu je savrseno, multiplejer klizi...
A naravno, gomila ljudi ce igrati na Gareni i slicnim piratskim idejama...
Kad se mogao napraviti San Andreas multi mod sigurno ce da naprave lan mod za SC.Glupo, umesto sad na jesen kad pocne skola da sa drugovima se zezam u igraonici posle casova, moram da se bakcem sa njima preko bneta i ts-a...nema to neku draz
ps.znam kod nekih igraonica multi/net je besplatan al ovde kod mene moras dodatno da platis ako hoces da igras preko neta, mada ima jedna na kraju grada gde je to besplatno:icon_scramislim
i posto je SC najveca RTS igra i sigurno ce biti must-have za lan-party, bice problema oko povezivanja svih tih racunara i ako bude to moglo upste povezati, eh to su ovi blizzardovci zaboravili
pazi realno, ako su hteli bash da udare djonom po pirateriji (a moze im se, barem u nekim delovima sveta, citaj: koreja ), onda su mogli da naprave igru tako da cim se udje igrac mora da se nakaci na BNet, znaci ni single player da ne radi ako niste na BNetu... ne bi me cudilo ni to da vidim, recimo za Warcraft 4...
Trailer!!!
http://www.gamershell.com/download_48116.shtml
As recently as June, Blizzard insisted they still intend to release StarCraft 2: Wings of Liberty this fall. But with the game's open beta test recently delayed, it looks less and less likely that Blizzard will make the deadline, and now Sterne Agee analyst Arvind Bhatia is predicting we will indeed have to wait until 2010 to get our hands on it.
Bhatia made the prediction to the Wall Street Journal, following Activision Blizzard's announcement that their upcoming first-person shooter Singularity was delayed into next year -- a fate that, according to Bhatia, "increasingly appear[s]" to be in store for StarCraft 2 as well.
Blizzard themselves have even said that while a 2009 release is the goal, they wouldn't hesitate to delay the game if they feel it's necessary. "We're not going to ship the game if it's not ready," said lead producer Chris Sigaty. Let's keep our fingers crossed that they do indeed make their desired date... but don't be too shocked if StarCraft 2 turns out to be delayed after all.
http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3175147
ma samo polako, dok igra izace radice na kompu koji ce tad kostati 250evra, sto je maksimalno pozitivno...
Samo nek balansiraju, to je samo +
Wastelander
22.7.2009, 11:59
Shto smaraju, iskreno me neshto i nije briga za SC2 kad ce da izadje, ali ako ovo izadje 2010, onda ce diablo 3(a on me iskreno najvishe zanima) izaci 2200 godine, jer svi resursi i ljudstvo idu na SC2. Damn it!! :boxing:
Ljudi zao mi je zaista,ali jbg istina boli:
Svetska ekonomska kriza negativno utiče na celokupnu industriju, tako da ni gaming scena nije pošteđena recesije. Nakon što je Activision odložio Singularity za proleće 2010. godine, dolazi do špekulacija o mogućem pomeranju datuma izlaska StarCraft II igre za prvi ili u najgorem slučaju drugi kvartal 2010. godine. Jess Lubert, jedan od odgovornih i dobro upućenih ljudi u StarCraft II projekat izjavio je da beta faza testiranja novog StarCrafta još nije otpočeta. Prema procenama, beta faza je planirana za početak avgusta, a ako bude trajala pet do šest meseci, krajnje je nerealno očekivati da će StarCraft II biti na policama do kraja 2009. godine. Blizzardov CEO, Mike Mohraime ima još konkretnije informacije te navodi da će se prvi, od tri planirana dela StarCrafta II na tržištu naći početkom 2010. godine, jer svaka igra koju Blizzard razvija mora zadovoljiti visoke standarde koje verni igrači imaju, te da ih ne žele razočarati poluproizvodom. Brojni analitičari navode da će novi StarCraft imati sličnu sudbinu kao i Splinter Cell: Conviction i biti odložen, te da će se na tržištu pojaviti 2010. godine, delom zbog svetske ekonomske krize, a delom i zbog dodatnog poboljšavanja i dorađivanja same igre. Da li će StarCraft II zaista biti odgođen ostaje nam da vidimo ako se pojavi i službena potvrda.
by:PC igre
pa naravno da nece izaci u 2009... To je logicno, ja ga ocekujem sredinom 2010.
Seti se realno koliko je trajalo beta testiranje i balansiranje za Warcraft3, cini mi se duze od pola godine, zasto bi za SC2 bilo krace, jest da su 3 u odnosu na 4 rase ali ima tu dosta finesa...
ma samo polako, nije to FPS da se igra zbog grafike, ovde je bitan gameplay i igrace se SC2 godinama kada god bude izasao...
Wastelander
31.7.2009, 13:58
Mislim da ce mozda SC2 biti ili ove godine, ili 2011, jer 2010 izlazi CNC4, pa mozda Blizzard zeli da izbegne konkurenciju?(ili EA) :)
Mislim da ce mozda SC2 biti ili ove godine, ili 2011, jer 2010 izlazi CNC4, pa mozda Blizzard zeli da izbegne konkurenciju?(ili EA) :)
Pa pre bih rekao da EA zeli da izbegne konkurenciju nego Blizzard,ipak se zna kakvo je ime Starcraft...;)
LoshMeeBre
31.7.2009, 15:57
Zezas se zar ne? :confused:
Pa i realno je bilo da ce odloziti starcraft2,mada videcemo jos zvanicne vesti,
a za konkurenciju neverujem da ce iko odlagati zbog toga,ni EA ni blizzard i ne zbog toga kako je starcraft "ime"....
Fora je sto ce tice c&c4 izaci 2010 kako je i receno isto kao sto c&c3,kw,ra3,uprising Izasli bas kada je receno!
A za starcraft2 se nikada nezna a to je pomalo tuzno.
da, a Manchester odlaze svoje utakmice ako su one u istom terminu kada igraju Zvezda i Partizan... o cemu ti pricas... :confused:
...znate li da nece biti LAN-a u SC2 ?
Wastelander
3.8.2009, 22:37
da, a Manchester odlaze svoje utakmice ako su one u istom terminu kada igraju Zvezda i Partizan... o cemu ti pricas... :confused:
Upravo o onom shto si prochitao. Sve kompanije pokushavaju shto je bolje moguce da izbegnu poklapanje izdavanja dva hit naslova u istom vremenskom intervalu. Al necemo u offtopic.
mojdezanin
3.8.2009, 23:47
ne mogu da vjerujem da ga nece izbaciti u 09......cus prva polovina 2010 pa ne mogu da vjerujem .....:n-cc2::nov_mad2::boxing:pa sta oni rade ......ajde i to samo da ne ispane smece kao RA3!!!!
Upravo o onom shto si prochitao. Sve kompanije pokushavaju shto je bolje moguce da izbegnu poklapanje izdavanja dva hit naslova u istom vremenskom intervalu. Al necemo u offtopic.
Sve kompanije osim Blizzarda... To je realnost, njima je svejedno bilo kada je izlazio Starcraft 1, Warcraft 3 ili WoW, za ranije se ne secam...
Te igre su izlazile kad su spremne, eventualno za neki praznik da se bolje prodaju, ali nikad oni nisu gledali u tudje dvoriste...
Sve kompanije osim Blizzarda... To je realnost, njima je svejedno bilo kada je izlazio Starcraft 1, Warcraft 3 ili WoW, za ranije se ne secam...
Te igre su izlazile kad su spremne, eventualno za neki praznik da se bolje prodaju, ali nikad oni nisu gledali u tudje dvoriste...
Mislis da se EA plasi kada ce da izadje starcaft 2???
To je smesno,EA tako briga ko kada izbacuje igre oni imaju svoju kompaniju i izbacuju dosta igara godisnje koje se igraju...a sto se tice"nadmetanja" c&c-a i sc2,tu nema nikakvog nadmetanja,
EA je vec par godina izbacuju c&c igre i kao sto su najavili c&c4 ce biti sledece godina,najavili su i betu skoro....
I inace ako pogledate c&c tv,videcete da se oni uopste neopterecuju i nebore sa nikim i ne*****ju...za razliku od drugih.... nego lepo i opusteno sa salama objavljuju nove vesti za c&c !
Pa ja nikada nisam pricao za EA, neko je napisao kako ce SC2 izaci ili 2009 ili 2011, a nece 2010 jer tada izlazi CC4... Morao sam da odgovorim na tu glupost...
Budimir_Trajkovic
6.8.2009, 2:03
A mi kao nismo znali da će ovo da se desi:
Starcraft II officially delayed to 1H 2010
http://www.gamespot.com/news/6214823.html?tag=latestheadlines;title;2
Wastelander
8.8.2009, 11:37
A mi kao nismo znali da će ovo da se desi:
Starcraft II officially delayed to 1H 2010
http://www.gamespot.com/news/6214823.html?tag=latestheadlines;title;2
Ko shto rekoh...:D
Budimir_Trajkovic
17.8.2009, 14:54
Novi video:
http://www.gamespot.com/pc/strategy/starcraft2/news.html?sid=6215343&tag=topslot;thumb;1&mode=previews
http://www.gametrailers.com/video/blizzcon-09-starcraft-ii/54291
Screenshotovi:http://media.pc.ign.com/media/850/850126/imgs_1.html
BlizzCon 09: Old Rivals Cinematic Trailer:http://www.gametrailers.com/video/blizzcon-09-starcraft-ii/54291
LoshMeeBre
17.8.2009, 15:47
Prodje pola avgusta, nista se ne prica o beta testingu.. Preterase ga :kreza:
Wastelander
17.8.2009, 16:10
U najboljem sluchaju sc2 izlazi do kraja 2010.
Reche chovek, "when its done", shto znachi da nas sve mogu zavlachiti josh par godina :D. A najjacha fora je bila da su imali "preambiciozni projekat" koji bi izashao tek 2015, da su hteli sve 3 kampanje da ubace u jednu igru. Mislim da iz ovoga mozemo srachunati okvirni release date. Jer mi moze neko reci koji je bio razmak izmedju Starcraft, kao i Warcraft expanzija?
PS;
Jeste li primetili u prvom video fajlu kako framerate opada ispod 35fps kad nastane zerg guzvanjac? :D Toliko o optimizaciji(za sada) ;)
ja mislim na leto-jesen 2010
novi cinematik
http://sclegacy.com/news/23-sc2/476-july-20-2009-wings-of-liberty-sp-coverage
Wastelander
17.8.2009, 20:24
Ovaj Starcraft 2 mi izgleda sve bolje i bolje. Mozda ipak uzmem njega pre cnc 4-orke(s obzirom da sc2 ima basebuilding, za nas oldschool-ashe :kreza:
Budimir_Trajkovic
19.8.2009, 14:51
Nova Blizzardova igra!!!
FAILOC-ALYPSE:
http://www.blizzard.com/blizzcon/extra/failoc.xml
:a_bleh::a_bleh::a_bleh:
Ovaj Starcraft 2 mi izgleda sve bolje i bolje. Mozda ipak uzmem njega pre cnc 4-orke(s obzirom da sc2 ima basebuilding, za nas oldschool-ashe :kreza:
Ma C&C za mene je totalno prso , ako hocu da igram bez baze igracu Company of Heroes a C&C bi trebalo da bude basebuild. Hvala bogu da se vidi pocetak prodaje SC2 bar neki okvirni.
a kada ga ti to vidis?
Nije jos ni beta krenula :)
a kada ga ti to vidis?
Nije jos ni beta krenula :)
Do sredine sledece godine .... nadam se :kreza:.
Ajde da nevidovnjacim, nego pogledajde par postova gore ima i snimak single playera , misije i okolina u misijama izgleda odlicno.
brandzaman
19.8.2009, 17:22
Jesu i oni slepci dve godine odlazu izdavanje igre. Pa to sto su napravili nista im nece vredeti sledece godine. Kvalitet grafike ce dosta napredovati. Ne secam se ali preporucen je bio procesor na 1.8 ili 2.8 single sledece godine sa to zahtevnoscu igrica ne bi imala sta da trazi.
Mali Mrav
19.8.2009, 18:49
Zasto ne bi imala sta da trazi? To sto su ljudi navikli da kupuju nove kompove cim igra izadje je druga stvar.
1.Nato pakt
2.Varsavski pakt
3.Zemlje nesvrstanih
Ne znam koliko je vas upućeno, ali postoji veoma opširan game manual koji se dobija uz igru u pdf formatu. Kada se to pročita, sve će biti jasno. On sadrži, istoriju terana, protosa i zergova.
Dešavanja u igri konkretno se baziraju na konfliktu koji već dugo godina traje!
Wastelander
20.8.2009, 0:02
Kakva nebuloza :D, "igra ne bi imala shta da trazi". Bash je dobro shto starcraft 2 nece biti zahtevan, nego lepo optimizovan da radi na shirokom spektru sistema. I veruj mi nece to nishta napredovati za godinu dana. Dan danas se igre rade na directx9 api-u, i koriste engine stari po 3 godine i vishe(npr unreal engine 3), i za te 3 godine nije napravaljen neki skok u grafici. Pogledaj crysis koji je izashao josh od kad, i jer postavio standard? Ne, jer josh ni na zapadu nije standard sistem sa 4 grafe :D.
Oduševilo me je kada sam saznao da se između misija igra pretvara u malu point&click avanturu u teran kampanji. Navodno u ulozi Rejnora igrač će moći da poseti razne lokacije u toku kampanje i imaće direktniji kontakt sa okruženjem igre i veću interakciju sa likovima.
Ovako će se saznati više detalja vezano za priču i događaje, komunicirajući sa raznim likovima u igri. Mada dobro je što i posle naporne misije i teškog strateškog odlučivanja, možeš da se opustiš na svom batlkruzeru sa ortacima kao što je Tajkus :aplauz:
Mislim da ni jedna strategija do sada nije spojila ova dva žanra. Neću spominjati još i RPG segment SCII!
Oduševilo me je kada sam saznao da se između misija igra pretvara u malu point&click avanturu u teran kampanji. Navodno u ulozi Rejnora igrač će moći da poseti razne lokacije u toku kampanje i imaće direktniji kontakt sa okruženjem igre i veću interakciju sa likovima.
Ovako će se saznati više detalja vezano za priču i događaje, komunicirajući sa raznim likovima u igri. Mada dobro je što i posle naporne misije i teškog strateškog odlučivanja, možeš da se opustiš na svom batlkruzeru sa ortacima kao što je Tajkus :aplauz:
Mislim da ni jedna strategija do sada nije spojila ova dva žanra. Neću spominjati još i RPG segment SCII!
Da postoji manual sc-a gde pise background story,a to sam nedavno saznao ali svejedno ja i dalje mislim isto,glupo je,evo pitanje za igrace:
dali biste voleli da igrate igru (bilo kojeg zanra u kojoj je prica zanimljiva),a da neznate apsolutno nista o toj igri i onda saznate da je background story stavljen u manual ili neku knjigu??? moze da vazi i za tv isto pitan je,zamislite da je uradjen samo Lord of the rings the Return of the king (kraj price) a background story (ostala 2 filma) moras procitati u knjizi,evo ljudi ja stvarno neznam za vas ali meni bi to bilo glupo i jeste mi glupo u sc-u,
Evo iskreno skinuo sam manual ali ga nisam procitao,ali procitacu ga i videcu dali mogu da objasne neke....nelogicnosti.
P.S. uzeo sam pogresan citat XD
Ne mogu da kažem da nisi u pravu. Ali evo šta je bitno da se složimo obojica. Mislim da će se i ostali složiti.
Što se priče za igrača dok igra igru tiče, postoji dovoljno informacija i opisa dešavanja u toku igre. Mislim na mission brifinge, takođe tu je i konverzacija raznih bitnih likova u igri u samom gameplayu u vidu skrolovanog teksta u toku misije koji se pojavi na ekranu uz prateći voice-over. Igra te malo tera da povezuješ konce i da sam malo mozgaš i shvatiš ko je koga kako "zeznuo" ;) Za potrebne informacije u toku igranja i za koje se smatra da su bitni kako bi igrač imao predstavu šta se događa i kako bi razumeo priču, postoji dovoljan in-game story-telling.
Ono što si ti tražio i zahtevao su veći detalji i opis lore-a koji se u većini igara ne nalazi baš tako u igri, već u drugim izvorima informacija i podataka, koje opet dobiješ uz tu istu igru. Mislim da to i nije tako loše, osim pukog install-play sistema, ovako lepo malo odmoriš od gameplaya uz neki dobar manual i malo čitkaš. Radiš malo research! Pazi, ja ovo pričam za igrače koji žele da znaju, ne više, nego dosta više! Predpostavljam da si ti jedan od njih i kao takvog ne bi trebalo da ti bude cimanje da radiš malo istraživanja (ne kažem da nisi, nego navodim kao primer).
Dakle, za uživanje u igri u ograničenom broju misija, postoji dovoljno info-a da bi ti pratio priču i igrao zbog te priče, a ne da se cimaš da li zergovi mogu ili ne mogu da lete kroz svemir. Veruj mi imaš i to opisano u manualu. Znači te neke stvari su uzete za već razvijene i opšte prihvaćene. Postoji čak i opis čemu i kako služi supply depot i kako funkcioniše unutar njega, što ne vidiš u igri.
Spomenuo si trilogiju Gospodar Prstenova. To je loš primer, jer i sa tri filma opet nisu preneli sve ono što ima u sve tri knjige, jer je jednostavno ne moguće i bilo bi preopširno i predugačko i samo bi smaralo publiku u tom slučaju, u ovom drugom - igrače. Postoji mnogo filmova koji se skoncentrišu baš na priču i trenutni događaj, a negde drugo možeš naći kompletan istorijat ako te baš zanima i još više da produbiš iskustvo. Dobar primer za to ti je franšiza Zvezdanih Ratova. Postoji 6 filmova, brdo raznih igara, strategije. avanture, RPG itd... itd... Verovatno kada sve to pređeš + povežeš, sigurno imaš kvalitetno iskustvo, ali veruj mi, opet ne tako i ne toliko kao sami tvorci svih tih igara ;)
Iskreno, drago mi je kada vidim da ima igrača koje stvarno zanima priča i detalji. Tako da koristim ovu priliku da pohvalim tvoju znatiželju i da apelujem da bude što više takvih igrača. Krivo mi je što na većini foruma kada se neko nekome obraća obično druga strana doživljava kako mu ovaj predhodni soli pamet. Nije mi to namera ovde i trebalo bi malo da iskuliramo sa tim stavovima na forumu. Nije meni bitno da li će neko da kaže sada, e tako, ali si mu odbrusio, on će nama ovde da pljuje SC. Samo je bitno da shvatiš da nije SC "glup" i da su neki detalji možda namerno izostavljeni, kako bi oni HC igrači imali šta da rade posle pređene kampanje ;)
Pogledaj samo priču u WCIII + TFT, nije ni 5% onoga što ima u istoriji WC-a. Ali i ne treba i ne može sve da bude u igri. Ta konkretna kampanja te vodi kroz konkretne događaje.
Izvinjavam se na opširnosti :D
Dobro upravu si za vecinu stvari i procitacu manual,ali sto se tice price igre jeste da ima brifing pre misija i da ima konversacija u toku misija ali....pojenta je sto mi se bas nije svidela toliko prica jer sve se svodi na izdaju,savez pa opet izdaju itd moj mladj brat je bio tu kada sam prelazio i samo je rekao ovo "ovo je ko spanska sapunica" i to sto si rekao da treba povezati pricu,meni bas nije bilo tesko,u vecini slucajeva sam znao da ko ce izdati....a i zaprepastio sam se kada sam video slicnosti prica iz sc-a i wc3
Isto je brat za to rekao "toliko od originalnosti"
Mislim imam jos nest zamerki ali poslusacu tvoj savet pa cu prvo procitati manual,uglavnom hvala na savetu :)
zaprepastio sam se kada sam video slicnosti prica iz sc-a i wc3
Isto je brat za to rekao "toliko od originalnosti"
Objasni bratu da je SC izašao polovinom 1998. a Warcraft 3 tek u drugoj polovini 2002. tako da...
Da, da, WCIII je izašao mnogo posle SC-a. Dobro kao igra WarCraft postoji odavno, čak i pre SC-a. WCI i WCII su baš stare igre.
Što se originalnosti tiče, kada pogledaš svaka igra je unikatna. Ali treba uzeti u obzir da isti razvojni studio radi na njoj, pa je nekada većina tima ista, pa je logično da će se pojaviti neke sličnosti.
Evo moje zapažanje, Kerigan iz SC-a i Artas iz WC-a, imaju sličnu sudbinu. Kerigna bila teran (human) pa postla Zerg i to ne bilo koji nego veoma važan faktor kod Zergova. Slično je i sa Artasom. Bio human, pa postao undead i to veoma bitan undead, odnosno Litch King ;) Ali, ali, nije baš to tako prekopirano, mnogo je drugačije Kerigan postala Zerg nego Artas - Undead. Totalno su dragačiji motivi i razlozi. Ima tu još par motiva koji se prepliću, ali zar nije tako i sa većinom bilo kog sadržaja na svetu. Knjige, filmovi, muzika, itd... Sve isti motivi, pa se opet gleda, čita i sluša već viđeno samo upakovano u novi oblik.
Mislim da nije potrebno ovako diskutovati i upoređivati. Totalno različite igre, sa različitom istorijom i atmosferom, jedino slično je taj RTS element. Veruj mi, i SC je imao RPG elemenata i heroj baziran sistem igranja u misijama, samo što je to u ono vreme iz tehničkih razloga odrađeno mnogo jednostavnije. Npr, u misiji vodiš Rejnora, koji je heroj. On izgleda kao i bilo koja druga jedinica npr marinac u igri, ali je drugačije obojen. Drugo, njegovi atrubiti su nabudženiji, slično kao kada se uzme neki item za heroja u WC-u, ali na jednostavniji način.
Dosta je bilo upoređivanja ove igre sa drugom. Ipak ovo je forum SCII a, ne SCII vs sve ostale moguće igre ;) i ozbiljno daj da se malo držimo teme. Da diskutujemo o SCu i samo o SCu i SCII. Evo sada smo došli i do španskih serija. Valjalo bi malo više poštovanja prema ovoj igri! Ne vode ničemu ti "plićak" komentari i izjave, jbg, politički prevrati, zavere i ucene nisu baš isto kao i penušave ljubavne romanse, koje su odrađene na veoma niskom nivou.
Kada sam listao ovaj forum preko 80% je OFFTOPIC diskusije i SPAMa. Dajte ljudi da se organizujemo :)
To sto sam hteo da kazem da sc i wc3 lice je u tome ne samo artas i kerigantu je kerigan i silvanis (neznam kako se pise iz engleskog),jos ima isti glas ko kerigan...
Onda jos prizvanje overminda je bilo isto ko i prizivanje Archimonda iz wc3,ista fora treba da stitis odredjeno vreme....i kada kazem "prizivanje" to i mislim jer oni nisu doveli ili ispratili overminda nego su ga prizvali! sto nas dovodi do jos off topica pa necu o tome da komentarisem.....
Kerigan postaje vodja zergova,artas postaje lich king...nije bas isto ali ista je osnova....
i ne samo to,ja sam se prekinuo kada je onaj kosati tip iz blizzarda rekao kako oni oce da sto vise razdvoje sc2 od wc 3,a to mi je bilo smesno jer oni su ta 2 sveta pomesali jos odkada,moze se videti neke stvari iz fantasya u sc1 a wc3 je nasledio mnogo toga iz sc1 i sada kazu kako oce da sto vise bude razdvojeno.....
Inace stvarno neznam dali je ovo zvanicna mapa sc univerzuma ali ako jeste onda je stvarno glupo
http://www.sc2armory.com/files/artwork/78_hr.jpg
I inace nezelim nikome da "solim pamet" ali sc1 nema rpg elemenata,rejnora mozes zvati "heroj" ali to nije rpg element.
Dobro to se sad zove preterivanje. Oću samo da vidim igru i objesiću se sve dok joj ne nađem neku manu i počnem da pljujem po njoj rad i nekih "nelogičnosti"? Najbolji filmovi, predstave, životi imaju mane. Zato jer NIŠTA nije savršeno. "Bububibu (plač), Zergovi mogu da lete po svemiru. Igra je glupa i ja neću da je igram" ili "Bububibu (plač) kako Zergovi mogu da opstanu u okolišu bez kiseonika? Kako, kako, kako? Igra je glupa i ja neču da je igram." To su gluposti. Igra se ocjenjuje u globalu. Neću brate da je igram samo zato da bi joj tražio neke nedostatke. Ocijeniću igru po šmeku. Ne po sitnicama koje ne bi ni pronašao da nisam gubio vrijeme tražeći ih umjesto da sam uživao u igri. Ili u bilo čemu drugom. Ja lično ne volim C&C serijal. Ne zato jer su imena generala i komandanata slična "neznamkomeveć", ne zato jer model tenka sliči prototipu ovom ili onom. Odvojio sam sedmicu-dve da je odigram, nije mi ostavila neki poseban šmek, i nije me natjerala da je ponovo zaigram. Ali Starcaft jest. Usprkos tome što Zergovi lete i dišu po svemiru, usprkos tome što su svi ljudi Terenci a ne podkategorizovani, i usprkos tome što postoji sličnost iz druge igre.
U pitanju je RTS naslov, tako da su meni RTS elementi ubedljivo najbitniji.. za sve ostalo me manje-vise boli uvo. A RTS elementi mogu da se osete samo igrajuci igru.. (pogotovo MP naravno)..tako da.. videcu kad igra izadje :D I da
, igra zaista sa tehnicke strane izgleda malo zastarelo... malo vise... ali sa druge strane jos nije gotova....
Kume :) ako te bas zanima i ja sam primetio da Zergovi lete u svemiru kad sam igrao (ako je to nekome promaklo ili je bio mnooooogo mali ili je :paranoia:) i to mi je bilo EKSTRA glupo jos tada... tako da mu je ta primedba jos kako na mestu, a i on nije rekao da mu se igra ne svidja niti da je nece igrati.
Dobro to se sad zove preterivanje. Oću samo da vidim igru i objesiću se sve dok joj ne nađem neku manu i počnem da pljujem po njoj rad i nekih "nelogičnosti"? Najbolji filmovi, predstave, životi imaju mane. Zato jer NIŠTA nije savršeno. "Bububibu (plač), Zergovi mogu da lete po svemiru. Igra je glupa i ja neću da je igram" ili "Bububibu (plač) kako Zergovi mogu da opstanu u okolišu bez kiseonika? Kako, kako, kako? Igra je glupa i ja neču da je igram." To su gluposti. Igra se ocjenjuje u globalu. Neću brate da je igram samo zato da bi joj tražio neke nedostatke. Ocijeniću igru po šmeku. Ne po sitnicama koje ne bi ni pronašao da nisam gubio vrijeme tražeći ih umjesto da sam uživao u igri. Ili u bilo čemu drugom. Ja lično ne volim C&C serijal. Ne zato jer su imena generala i komandanata slična "neznamkomeveć", ne zato jer model tenka sliči prototipu ovom ili onom. Odvojio sam sedmicu-dve da je odigram, nije mi ostavila neki poseban šmek, i nije me natjerala da je ponovo zaigram. Ali Starcaft jest. Usprkos tome što Zergovi lete i dišu po svemiru, usprkos tome što su svi ljudi Terenci a ne podkategorizovani, i usprkos tome što postoji sličnost iz druge igre.
Evo da ti kazem nesto ja sam igru igrao,prica nije losa ali te minuse sto sam ja primetio moze da primeti bilo ko,cak dete moze da ih primeti,e sada nemozes reci da jesto ozbiljno i dobro ako nema smisla niti nije objasnjeno...
Verovatno znas i sam razliku izmendju serije,igre,filma itd za decu,tinejdzere i odrase...
Znaci decije igre ili fimovi ce se fokusirati na decu ili odrasle koji se glupiraju...i u takvim filmovima ce biti mnogo,mnogo glupih neralnih stvari ali to je za decu pa koga briga,tako?
Za teens je vec malo ozbiljnije,nasilje,romantika(za devojke)...i tu mogu da budu nerealne stvari ali u nekoj meri.
Za odrasle svi znamo sta znaci,nasilje,sex,psovke....i uglavnom je prica ozbiljna i shvata se ozbiljno.
I sada kada neko odrasli gleda filmove ili igre za decu ili malo vecu decu kaze :uf kako je ovo glupo" ili "nemogu da verujem da sam ovo gledao kao mali"....
E sada svaka od ovih stvari mogu da imaju svoj svet kao npr sf,a sf je sam po sebi nerealan ali se uvek uzimaju naucne cinjenice i teorije e to ocu da kazem,ako je prica starcrafta dobra,mracna,ozbiljna,zanimljiva.... kako onda mogu da budu onakvi prpusti??? u realnosti u fizici u teoriji,u praksi.....
To ocu da ti kazem! i kako covek to moze da shvati ozbiljno? ja volim sf i gledao sam dosta sf filmova i serija i neke stvari ces reci pa mozda je moguce za to vreme (npr naurozanje,vojska) ali sada da u tom filmu pravila fizike nevaze a treba da predstavlja ozbiljnost i nasu planetu za 100 god (lupam) a to jeste glupo...
E ja se izvinjavam na milion primera ali nadam se da da je neko shvatio o cemu pricam...
I samo jos nesto,pomenuo si c&c pa samo da kazem da price u c&c-u imaju vise smisla nego u sc-u,
ra1 prica je dobra,ra2 prica je uredu,ali zato ra3 rica je tako *****e!
Ali od c&c-a tiberium svet uima najbolju pricu...
A nije ti palo napamet da su izmislili svoj svet sa svojim pravilima fizike npr?
Ili zergovi jednostavno "prde" nekakve gasove i idu pomocu potiska tj. sile akcije i reakcije?
A nije ti palo napamet da su izmislili svoj svet sa svojim pravilima fizike npr?
Ili zergovi jednostavno "prde" nekakve gasove i idu pomocu potiska tj. sile akcije i reakcije?
Vidis to je zanimljivo ali i dalje je glupo.
Gameplay Interview:http://pc.ign.com/dor/objects/850126/starcraft-2/videos/starcraft2_int_gameplay_082009.html
Možda i ovakve diskusije nisu loše, možda mogu da budu konstruktivne :)
Evo da pokušam da dam odgovor na par stvari vezano za SF element SC-a koji nije realan:
Zergovi lete kroz svemir tako što prvo uđu u neko specijalno učaureno stanje (već viđeno kod mutacije zerg aviona (mutalisk, nisam siguran) u gardijana, koju izvrše svojom čuvenom i ultra razvijenom mutacijom - što je opšte poznato i prihvaćeno pa nadam se nećemo morati i o tome da diskutujemo. Ta čaura stvara čvrst i veoma jak omotač oko stvorenja koje se nalazi u njemu koje u tom trenutku ulazi u neku vrstu hibernacije (poznati elementi čak i iz naše prirode). Ovako smanjuje svoje telesne funkcije, čuva energiju za duga putovanja kroz svemir. Čaura im pruža zaštitu od teškog svemirskog okruženja. Čaura je inače veoma jaka i specijalna, pa to može, tako da nije potrebno dalje diskutovati.
Za let kroz svemir koriste druge zergove koji ih katapultiraju iz orbite. Ti zergovi su uvek u orbiti svoje planete pa ih lansiraju dalje prema potrebi. Pored toga i zergovi su svesni i dobro poznaju intergalaktičko putovanje kroz svemir koriste razne vrste kosmičkih anomalija, kao što su crne rupe, svemirski procepi itd... Takođe koriste gravitaciju raznih planeta, zvezda, galaksija za dalje preusmeravanje u toku leta. I plus na kraju, imaju neki vid pogona u sebi koji im pomoću spomenute sile akcije i reakcije omogućava putovanje na kraćim relacijama.
Ovo nisam ja izmislio, već sam pročitao, neke stvari iz game manuala i sa još par lokacija.
Što se one art mape tiče gde se vide spojeni svetovi WC-a i SC-a to je mislim bio deo aprilskih šala, kao što je i bio murloc - tauren - marinac. Dakle, kreativni ljudi malo se igraju sa svojom maštom i mi u tome uživamo :)
Ovakve diskusije vezano za Lore SC-a su mnogo interesantnije i produktivnije pa čak i korisnije za igrače nego pljuvanje po igrama i pusta prepucavanja.
?! Poprilicno sam siguran da sam ih video na cinematic-u (kamikaze) kako masu krilima i udaraju u brod. :D Davno je bilo ,ali kao sto rekoh, poprilicno sam siguran. Ja sam na to mislio....
U pravu si, video sam i ja to, ne mogu da kažem suprotno. Ali dobro, moje učaurenje se odnosilo na duge - space letove. U tom sinematiku su već bili u orbiti neke planete i napadali svemirsku instalaciju.
Samo što su izašli iz čaure, pa malo da protegnu krila da se pripreme za sletanje :) Iskreno jeste nelogično mahati krilima u svemiru, ali kako drugačije da predstaviš kretanje organskog stvorenja kroz svemir. Mogli su da plutaju, ali je ovako dinamičnije :)
Možda i ovakve diskusije nisu loše, možda mogu da budu konstruktivne :)
Evo da pokušam da dam odgovor na par stvari vezano za SF element SC-a koji nije realan:
Zergovi lete kroz svemir tako što prvo uđu u neko specijalno učaureno stanje (već viđeno kod mutacije zerg aviona (mutalisk, nisam siguran) u gardijana, koju izvrše svojom čuvenom i ultra razvijenom mutacijom - što je opšte poznato i prihvaćeno pa nadam se nećemo morati i o tome da diskutujemo. Ta čaura stvara čvrst i veoma jak omotač oko stvorenja koje se nalazi u njemu koje u tom trenutku ulazi u neku vrstu hibernacije (poznati elementi čak i iz naše prirode). Ovako smanjuje svoje telesne funkcije, čuva energiju za duga putovanja kroz svemir. Čaura im pruža zaštitu od teškog svemirskog okruženja. Čaura je inače veoma jaka i specijalna, pa to može, tako da nije potrebno dalje diskutovati.
Za let kroz svemir koriste druge zergove koji ih katapultiraju iz orbite. Ti zergovi su uvek u orbiti svoje planete pa ih lansiraju dalje prema potrebi. Pored toga i zergovi su svesni i dobro poznaju intergalaktičko putovanje kroz svemir koriste razne vrste kosmičkih anomalija, kao što su crne rupe, svemirski procepi itd... Takođe koriste gravitaciju raznih planeta, zvezda, galaksija za dalje preusmeravanje u toku leta. I plus na kraju, imaju neki vid pogona u sebi koji im pomoću spomenute sile akcije i reakcije omogućava putovanje na kraćim relacijama.
Ovo nisam ja izmislio, već sam pročitao, neke stvari iz game manuala i sa još par lokacija.
Što se one art mape tiče gde se vide spojeni svetovi WC-a i SC-a to je mislim bio deo aprilskih šala, kao što je i bio murloc - tauren - marinac. Dakle, kreativni ljudi malo se igraju sa svojom maštom i mi u tome uživamo :)
Ovakve diskusije vezano za Lore SC-a su mnogo interesantnije i produktivnije pa čak i korisnije za igrače nego pljuvanje po igrama i pusta prepucavanja.
Plasim se da cemo morati da diskutujemo o tome
kao prvo u potpunosti razumem za caure ali nisi upravu kada kazes da oni lete kroz svemir u caurama...jer imaju overlordove i u par cinematicsa mogu se videti svi zergovi koji lete u igri da lete u svemiru i tako mahajuci krilima,znaci bez caura,
kao drugo caure letaca u igri nekim veoma bizarnim slucajem dok evoluiraju stoje u vazduhu,a to nije moguce jer nema nikakvih sredstava (krila) kkoje ih drze u vazduhu i nema sile (gravitacija) koje ih drzi u vazduhu do evoluiraju..
ja nisam video krila uopste samo caure,ajde da je uradjeno ko kolibri da zamahuje krilima toliko brzo da se cini da stoji u vazduhu,ali nije,
a sto se tice crnih rupa nisi upravu jer crne rupe su sasvim nesto drugo evo naucnog objasnjenja:
"In general relativity , a black hole is a region of space in which the gravitational field is so powerful that nothing, including light, can escape its pull. The black hole has a one-way surface, called an event horizon, into which objects can fall, but out of which nothing can come. It is called "black" because it absorbs all the light that hits it"
kao sto vidite ove anomalije se nemogu koristiti....
i ovo me podseti kada zergovi (mutalisci,devoureri,guardiani...) slecu nan neku planetu sa atmosferom....to mora da boli bar malo...
I zergovi uopste nisu inteligentna bica,mora neko da ih vodi pa zato imaju overminda i one....a zaboravo sam kako se zovu oni vise razvijeni zergovi koji imaju inteligenciju...
A ono za mapu nisam siguran videcu jos,ako je neka fora onda uredu,a ako je zapravo onda je glupo....inace nisi pomenuo planetu moria koja je na slici,a ko je gledao lotr znace o cemu se radi.
Sarmatian
21.8.2009, 20:06
Dok meni neko ne objasni kako moze Pera Kojot da prezivi pad sa onolike visine, i to ne jedan nego gomilu padova, o Starcraftu necu ni da diskutujem.
Kljucna stvar kad se govori o Starcraftu je da je to naucna fantastika. I jos jednom za one sa jeftinijim ulaznicama -> naucna fantastika.
Ako hoce mogu da stave kako gomila morskih krastavaca, koji disu mazut, salju nuklearne rakete u svemir. Njihov IP = njihova pravila.
Traziti logiku u tome je nebulozno koliko i traziti logiku u crtanom filmu.
Dok meni neko ne objasni kako moze Pera Kojot da prezivi pad sa onolike visine, i to ne jedan nego gomilu padova, o Starcraftu necu ni da diskutujem.
Kljucna stvar kad se govori o Starcraftu je da je to naucna fantastika. I jos jednom za one sa jeftinijim ulaznicama -> naucna fantastika.
Ako hoce mogu da stave kako gomila morskih krastavaca, koji disu mazut, salju nuklearne rakete u svemir. Njihov IP = njihova pravila.
Traziti logiku u tome je nebulozno koliko i traziti logiku u crtanom filmu.
crtani sa perom kojotom je crtani za decu!! sto znaci da ce biti puno,puno glupih neralnih stvari ali to je za decu pa koga briga tako? a isto tako posto je za decu niko nece umreti i nemoj uporedjivati "ozbiljnu igru" sa crtanim filmom za decu...
Science Fiction == Science Fiction, ma za bilo koji uzrast bio. Eto npr Pera Kojot ne bi bio za decu da ima gibbinga npr. Al dal to menja sam koncept Pere? Ne.
a kako to kad bacis atomku teren ostane isti??
Zasto se ne napravi rupa u terenu. Kako je moguce da bacis atomku i onda pravis zgradu na tom mestu posle 1 sekunde.. I zasto onda tu terani ne umiru od radijacije ?
:)
ljudi progutajte neke stvari, nije ovo pisao Stiven Hoking da je sve potkrepljeno sa naucne strane... ima glupih stvari kao i u svakoj drugoj igrici
Science Fiction == Science Fiction, ma za bilo koji uzrast bio. Eto npr Pera Kojot ne bi bio za decu da ima gibbinga npr. Al dal to menja sam koncept Pere? Ne.
Da ali sve je za svoj uzrast...ko je gledao battlestar galactica,staru iz 70-tih i novu od pre koju godinu od kada je pocela onda ce razumeti razliku jer je stara serija mnogo sarena ko star trek i cak deca mogu da gledaju,a nova serija je mnogo mracnijam,ozbiljnija i rejting je ja mislim za odrasle valjda....
Po tvojoj logici crtani je crtani tako?
Neznam dali si gledao ikada neke japanske crtane i koliko si ih gledao?
Jer onda uporedi lupam diznijev crtani koji je bajka i mogu svi da gledaju sa berserk crtani koj je predvidje za odrasle jer zbog nasilja,tone krvi,ubijanja,sex.... znaci po tvojoj logici crtani je crtani ajde da damo deci da gledaju taj berserk!
Eto npr Pera Kojot ne bi bio za decu da ima gibbinga npr. Al dal to menja sam koncept Pere? Ne.
Aj sad ponovo procitaj ovaj deo. Doza nasilja i eksplicitnih scena odredjuje uzrast koji treba da gleda crtani, ne kolicina gluposti i nelogicnosti.
Starcraft nikad, al nikad nije pucao na ozbiljan SciFi. Zato i namerno "kraducka" od gotovo svih knjiga/filmova zanra, promucka i pravi papzjaniju koja i treba da bude "cheesy scifi".
E sad, ako to tebe brine, jer mislis da si to prerastao, tvoj problem. Vecini ovde to nije problem imali i preko 30 godina. Cak stavise, to mu daje poseban smek.
Verovatno je tebi i Fallout setting za "decu" jer je totalno nerealan (energetska oruzija, oklopna odela, fuzioni pogon, a ostatak tehnologije i mentalitet zamrznit u 50tim). Ma i nova Galactica. Kako bre imaju svemirkse letove brze od svetlosti, a sva ostala tehnologija ko iz druge polovine 20tog veka. :D
Starcraft nikad, al nikad nije pucao na ozbiljan SciFi. Zato i namerno "kraducka" od gotovo svih knjiga/filmova zanra, promucka i pravi papzjaniju koja i treba da bude "cheesy scifi".
E sad, ako to tebe brine, jer mislis da si to prerastao, tvoj problem. Vecini ovde to nije problem imali i preko 30 godina. Cak stavise, to mu daje poseban smek.
Verovatno je tebi i Fallout setting za "decu" jer je totalno nerealan (energetska oruzija, oklopna odela, fuzioni pogon, a ostatak tehnologije i mentalitet zamrznit u 50tim). Ma i nova Galactica. Kako bre imaju svemirkse letove brze od svetlosti, a sva ostala tehnologija ko iz druge polovine 20tog veka. :D
Da imaju skokove i letelice koji imaju dobar pogon ali to je to sto imaju od oruzija...cak koriste nuklearne bombe,ali vidis u toj novoj galakrici radnja se desava u drugom univerzumu druga planeta naseljena ljudima i kasnije tek dolaze do zemlje gde zive pecinski ljudi i to je kraj serije,sto znaci da je to fikcija neke tamo prve ljutske kolonije koja je naselila zemlju i po kojoj se svet danas zasniva,a ne ko u sc-u da je buducnost naseg sveta,nema nikakvog zapleta u svetovima,kako ja znam ako gresim ispravite me.
Fallout 1 i 2 nisam igrao ali sam poceo da igram fallout 3 i jeste mi bilo glupo i naporno jer je ko i svaki rpg idi tamo uradi ovo i dobices nagradu,sa milion nerealnih stvari,ali ajde neke stvari mogu da se istrpe ali neke ne jer kao sto kazem sf prati nuku i logiku koliko je to moguce,a na primer fantasy svet nemora da prati nauku i ligiku jer je taj svet sam po sebi neka vrsta bajke i sve se moze opravdati magijom....npr u nekoj fantsy igri vidis vrata pakla se otvorila i izlaze demoni i igra tu pocinje...to nije glupo jer je takav izmisljen svet i ja sam davno rekao dsa u fantasy igrama filmovima itd,mozes is*****ti bilo sta i bice dobro! dok u sf-u se prati nauka i logika
I odgovor za andross-a
da upravu si doza nasila i jos stvari odredjuje rating ali isto tako ozbiljnost igre ili serije, filma se odredjuje po stvarima...ja se sada izvinjavam sto pisem ovoliko puno ali samo jos da kazem imam jednog druga koji je dragon ball z fanatik i po njemu je to najbolji anime (crtani) i svi drugi mu nisu dorasli e sada ja kada sam mu rekao pa vidi dragon ball ima tako malo smisla (jer znam pogledao sam svaku prokletu epizodu a ima ih) ima toliko decijih stvari i nerealnosti i gluposti i ajde ono opravdaces nesto ali nesto stvarno nemozes ali on je zaludjenik za to i on to brani svojim zivotom dok sam ja vise otvoren i kazem ono sto vidim i ako ja volim nesto ja cu reci da mi je to glupo,e sada sto je on zaludjenik to je njegov problem ali to je vec malo plitko.
Znaci njemu je mnogo bolja crtana serija od nekih 400 epizoda koja je totalno....neozbiljna od serije od 25 epizoda koja ima dobru pricu i ozbiljnost...njegov ukus ali o tome pricam kako nekome nesto moze da bude toliko dobro kada pravila fizike nevaze a trebalo bi!!!!!
opet ja se izvinjav am na ovom romanu :D
Pandemonium
22.8.2009, 2:10
Potpuno si u pravu :D
Offtopic - fora je što se cimaju da im Cylonci (bad guys) ne hakuju nove tehnologije, jer Cylonci su mašine koje su ljudi stvorili, a one evoluirale bla, bla, bla... Ljudi su pre ratovali s njima, valjda 40 godina pre početka serije, pa su se naučili pameti. Ništa nije umreženo, sve radi pomoću štapa i kanapa (iliti: srpskom metodom :kreza: ). Još jedna stvar, nije u pitanju alternativni univerzum - serija nam na kraju poručuje da su naši preci protagonisti serije, jer su poslednji kadrovi u prezentu Njujorka, ali to je poseban debilizam, ionako sam već smorio...
Ontopic - je l se ima pojma o zahtevnosti, da ne listam ceo topic?
Što se zahtevnosti tiče, mislim da još uvek ne postoje zvanični podaci. Prema nekim intervjuima sa developerima i sa raznim ljudima iz industrije, igra neće biti preterano zahtevna. Blizzard je poznat po svojoj optimizaciji igara i slaboj zahtevnosti. Tako da možeš da očekuješ da će igra teći glatko na današnjoj prosečnoj mašini.
Jedino što mene brine jeste zahtevnost RAM memorije pošto su najavili da će SCII podržavati masovne armije jedinica i mape mnogo većih razmera. Ali mislim da bi na sistemu od 2GB RAMa igra radila super.
Pandemonium
22.8.2009, 2:35
To je lepo čuti. Hvala. Btw, uljudnost i pismenost na internetu u isto vreme... Omg, 4 jahača apokalipse se naziru na horizontu :D. Ne, ozbiljno, svaka čast!
Ako se predhodno odnosi na mene, zahvaljujem :)
BTW, nisu daleko ta 4 jahača apokalipse. Kažu da 2012. godine 21. decembra smak sveta, prema starim zapisama iz kalendara plemena Maje :)
crtani sa perom kojotom je crtani za decu!! sto znaci da ce biti puno,puno glupih neralnih stvari ali to je za decu pa koga briga tako? a isto tako posto je za decu niko nece umreti i nemoj uporedjivati "ozbiljnu igru" sa crtanim filmom za decu...
Ti i dalje ne razumes poentu price - da, ima nelogicnosti u Starcraftu. Da, ima ih mnogo. Nikom ne treba hrana, gradjevine se grade za par sekundi, svi imaju neograniceno municije, pusenje cigare u svemirskom odelu, sve planete imaju istu gravitaciju, sve planete imaju istu atmosferu, postoji gravitacija na svemirskim letelicama, u svemiru se cuje zvuk eksplozije itd...
Ima ih mali milion, medjutim to je zamisljeni univerzum gde su pravila onakva kakva odredi onaj ko je izmislio taj univerzum. Kraj price. Ako ti ne mozes da se pomiris sa tim, kazes ne svidja mi i gotovo. Nema potrebe da ispitujes kakvi zakoni fizike vaze u izmisljenom univerzumu.
Meni se svidja sto SC ne uzima sam sebe suvise za ozbiljno.
Ti i dalje ne razumes poentu price - da, ima nelogicnosti u Starcraftu. Da, ima ih mnogo. Nikom ne treba hrana, gradjevine se grade za par sekundi, svi imaju neograniceno municije, pusenje cigare u svemirskom odelu, sve planete imaju istu gravitaciju, sve planete imaju istu atmosferu, postoji gravitacija na svemirskim letelicama, u svemiru se cuje zvuk eksplozije itd...
Ima ih mali milion, medjutim to je zamisljeni univerzum gde su pravila onakva kakva odredi onaj ko je izmislio taj univerzum. Kraj price. Ako ti ne mozes da se pomiris sa tim, kazes ne svidja mi i gotovo. Nema potrebe da ispitujes kakvi zakoni fizike vaze u izmisljenom univerzumu.
Meni se svidja sto SC ne uzima sam sebe suvise za ozbiljno.fdgfg
vidis ja sam davno rekao da je to moje misljenje,nikom ja nebranim da voli igrumnego samo hocu da kazem posto je vido igra imace te nereaknosti za hranu,municiju... te sitne stvari ali kda dodje BAS do osnovnih zakona fizike to onda meni nije uredu.
bio sam jednom na nekom stranom forumu i neko je pokrenuo temu vezanu za lockdown i tako pricaju oni neko pomene nesto vezano za onaj EMP blast od onog teranske lope i kaze kako to samo smanji armor na nulu,a ja kazem da je i onaj lockdown EMP a oni kazu nije,a ja im ikazem pa iskljucuje elektricne uredjaje na vozilima i letelicama, oni kazu nije i tu mi sine jedno pitanje,ako se letelica iskljuci lockdownom zasto nepadne dole jer su sve stvari iskljucene kao oruzije,motori,komunikacija.... e ondasu gomile njih poceli da *****ju kako ja mrzim igru i bla bla bla ali nisu mi odgovorili
E sada razumem ja da svoj univerzum ima pravila sto vise ja volim sf ali ipak osnove su osnove!
Isto tako je glupo napraviti fikciju na nas svet i da se iskljuce take stvari kao sto je osnovna fizika kao sto je u starcraftu,neznam dali je neko od vas igrao final fantasy serijale?
Ko je igrao on moze da vam kaze da nijedan deo od te igre nezahvata nas svet i neku fikciju sa zemljom,svaki deo (a ima ih) ima svoj svet (uopste nevezano sa zemljom i nasim svetom i istorijom) gde ima svoja pravila...ako je tako ja nemam nista protiv za malo vise gluposti...kao sto sam rekao ja samo primecujem stvari (ne samo u sc-u) i kazem sta mislim pa vi to prihvatite ili nemojte.
U pravu si wlof, bravo ,svaka cast,ajde sad lepo da pocnemo da postujemo nesto u vezi sa starcraftom 2, i ne razumem zasto ovde raspravljate o zakonima fizike u starcraftu 1 ,postoji tema za starcraft 1.
vezano za to da kraduckaju, u SC1 terranski transportni brod izgovara rečenicu žene pilota iz filma "alien 2" :)
"we are on the flight five five five" ili tako nešto.
ne znam kako bih snimio taj zvuk, ali mora da ima na netu negde da se čuje.
evo i snimka, to je to
http://rapidshare.com/files/270212345/dropship_-_in_the_five__five_five_five.wav.html
U pravu si wlof, bravo ,svaka cast,ajde sad lepo da pocnemo da postujemo nesto u vezi sa starcraftom 2, i ne razumem zasto ovde raspravljate o zakonima fizike u starcraftu 1 ,postoji tema za starcraft 1.
Daj ne pravi se pametan,ja nisam pokrenuo ovu temu
Daj ne pravi se pametan,ja nisam pokrenuo ovu temu
Kakve veze ima ko je pokrenuo temu???(ako si mislio na starcraft 2 temu); Ako si mislio na pronalazenje mana starcraftu 1 ti si i pokrenuo ,kazem idi u starcraft 1 temu pa tamo izlozi svoje pronalaske.
Kakve veze ima ko je pokrenuo temu???(ako si mislio na starcraft 2 temu); Ako si mislio na pronalazenje mana starcraftu 1 ti si i pokrenuo ,kazem idi u starcraft 1 temu pa tamo izlozi svoje pronalaske.
pa vidis da ljudi kao ti prestanu da pametuju i da mi salju lame poruke i opravdanja za ono sto sam ja rekao a to je moje misljenje,onda vidis nebi bilo off topic teme,zar ne?
Kishobran
22.8.2009, 20:33
pa vidis da ljudi kao ti prestanu da pametuju i da mi salju lame poruke i opravdanja za ono sto sam ja rekao a to je moje misljenje,onda vidis nebi bilo off topic teme,zar ne?
E wlof, vidim ti ces to svoje misljenje pokusati da utuvis svima u glavu, ma sta ti drugi pricali.
Eto uhvatio si se za Zergove.
Zergovi su visoko razvijeni organizmi (vestacki napravljeni, kolko sam mogao da zakljucim iz price), koji se jako brzo adaptiraju svim uslovima i zasto ne bi mogli da rade to sto rade? Ko zna od kakvih su materijala oni sastavljeni. Mozda putuju kroz svemir tako sto savijaju prostor pomocu ko-zna-cega i prave crvotocine?
Ne kapiram zasto uporno baziras svoje teorije na osnovu znanja koje mi danas posedujemo? A i kad smo vec kod toga, sta je sa mikroorganizmima sa meteorita?
Verovatno ces reci da su sve to gluposti. Mozda i jesu, ali ne mozes samo na tome zasnivati argumentaciju i ignorisati ono sto ti ljudi pricaju.
Za mnoge stvari koje danas postoje, ljudi bi rekli da su nemoguce gluposti pre 10 godina. Mnogo toga mi jos treba da otkrijemo.
A i svaki sci-fi koji sam gledao (ukljucujucu i Star Trek i novi BSG, itd.) imao je gomilu gluposti i nelogicnosti pa su opet bili zanimljivi. Mislim, da ne spominjemo sad i Star Wars, koji inace isti unevrzum, samo druga galaksija...
Sad, ako hoces da ides na krstaski pohod od foruma do foruma svakog pojedinacnog sf dela i da opominjes na nelogicnosti i krsenja zakona fizike (koje inace covecanstvo u potpunosti ne poznaje; doduse mozda ipak ti sve znas), onda nek ti je sa srecom, jer neces bas naici na odobravanje.
E wlof, vidim ti ces to svoje misljenje pokusati da utuvis svima u glavu, ma sta ti drugi pricali.
Eto uhvatio si se za Zergove.
Zergovi su visoko razvijeni organizmi (vestacki napravljeni, kolko sam mogao da zakljucim iz price), koji se jako brzo adaptiraju svim uslovima i zasto ne bi mogli da rade to sto rade? Ko zna od kakvih su materijala oni sastavljeni. Mozda putuju kroz svemir tako sto savijaju prostor pomocu ko-zna-cega i prave crvotocine?
Ne kapiram zasto uporno baziras svoje teorije na osnovu znanja koje mi danas posedujemo? A i kad smo vec kod toga, sta je sa mikroorganizmima sa meteorita?
Verovatno ces reci da su sve to gluposti. Mozda i jesu, ali ne mozes samo na tome zasnivati argumentaciju i ignorisati ono sto ti ljudi pricaju.
Za mnoge stvari koje danas postoje, ljudi bi rekli da su nemoguce gluposti pre 10 godina. Mnogo toga mi jos treba da otkrijemo.
A i svaki sci-fi koji sam gledao (ukljucujucu i Star Trek i novi BSG, itd.) imao je gomilu gluposti i nelogicnosti pa su opet bili zanimljivi. Mislim, da ne spominjemo sad i Star Wars, koji inace isti unevrzum, samo druga galaksija...
Sad, ako hoces da ides na krstaski pohod od foruma do foruma svakog pojedinacnog sf dela i da opominjes na nelogicnosti i krsenja zakona fizike (koje inace covecanstvo u potpunosti ne poznaje; doduse mozda ipak ti sve znas), onda nek ti je sa srecom, jer neces bas naici na odobravanje.
Evo opet neko mora mene da proziva za moje misljenje...kao prvo necu da ulacim u veliku raspravu za zergove jer mogu samo da kazem da metkovi mogu dobro da rane zergove i od kojeg god materijala napravljeni to nije dovoljno...
Sto se tice bsg jeste imalo gluposti zato sto je sf isto kao sto nijedna igra nije najrealnija nego mora da ima neke stvari nerealne jer je IGRA,ali ja pominjem osnovne zakone fizike,zar je to tako tesko shvatiti,nisam rekao JOJ kao je starcraft glupa igra jer vojska nemora da dopunjava oruzije,nego sam rekao da je glupo jer zakoni gravitacije i fizike u vise slucajeva nepostoje!
A covecanstvo poznaje zakon gravitacije,to sto tebi nije poznato je druga stvar.
I neznam za koji univerzum pricas jer star wars,star trek i bsg su sve razliciti univerzumi.
A bre, 90% SFa ignorise zakone fizike gde im odgovara. Gravitacija bez ikakvog objasnjena u svemirskim letelicama, zvuk u borbama u svemiru (a ne bi trebalo nista da se cuje u vakumu), vatra sto gori u svemiru, i jos svasta. I naravno, veoma cesto totalno netacno modelovano curenje vazduha iz letelica u svemir.
I ti si baz zapeo za letece zergove sto masu krilima u svemiru (a i treba da masu na mapama na planeti). Pfff...
Mali Mrav
22.8.2009, 22:05
http://i26.tinypic.com/b52wm0.png
Popusi mi ***** bas, ne znam ni zasto se raspravljam sa bolidom koji ne moze da ukapira da igre treba da budu fun a ne realne.
Pandemonium
23.8.2009, 0:13
Popusi mi ***** bas, ne znam ni zasto se raspravljam sa bolidom koji ne moze da ukapira da igre treba da budu fun a ne realne.
lol, taj fazon.
A bre, wlof, iskuliraj, nemas argumenata, ispadas smesan. Otvori pivo i smiri se :)
Pa i mene zanima zasto se raspravljas samnom,ja te nisam zavao,niti prozvao zato molim te cuti!
I po 15-ti put JA NISAM ZAPOCEO TEMU NITI IKOGA PROZVAO NITI IKOGA KRITIKOVAO,
i nisam ja ostao bez argumenata i molim vas vi iskuliraj te!
ja sam lepo rekao da je to moje misljenje i da nemam nista protiv vaseg misljenja,koji je vas problem?
problem je sto pokusavas da tvoja bude zadnja...
Shvati da posle tvog zadnjeg posta na ovoj temi sledi 15ak koji pljuju tvoje misljenje i onda se vracamo na temu SC2
Ovo je forum i kao sto ti mislis da si u pravu, 15ak ljudi mora da ti napise njihovo misljenje, a ti se trudis svima da odgovoris...
Rekao si svoje, to je to
problem je sto pokusavas da tvoja bude zadnja...
Shvati da posle tvog zadnjeg posta na ovoj temi sledi 15ak koji pljuju tvoje misljenje i onda se vracamo na temu SC2
Ovo je forum i kao sto ti mislis da si u pravu, 15ak ljudi mora da ti napise njihovo misljenje, a ti se trudis svima da odgovoris...
Rekao si svoje, to je to
Ali vidis ja sam rekao da je to moje misljennje i ja nemam nista protiv tvoga misljenja o igri i vidis da svi pokusavaju da im bude zadnja iako ja kazem da je moje misljenje i onda me zanima ko je onda bolid?
Ali nema veze ucinicu svima uslugu i necu vise pisati na ovoj temi.
Šta mislite? Da li bi trebalo pokrenuti novu SCII temu, jer ova je pretrpana i nepregledna sa raznim i nepotrebnim postovima. Pogotovu će biti problem kada se igra pojavi, pa kada budemo prenosili utiske.
Inače, gledao sam nove sinematike. Kerigan izgleda fenomenalno, takođe i Zeratul. Oduševila me je animacija.
Pandemonium
23.8.2009, 16:31
Kerigan... :o :o :o
Kerigan... :o :o :o
Ih jeste da zasada Kerrigan's faca izgleda dobro ,ali ostale delove tela nismo videli i to ce biti prava umetnost napraviti.
Sol-Badguy
23.8.2009, 22:22
Zna se bogami kako joj telo izgleda, i, u pravu si, ako ono nije umetnost napraviti, stvarno ne znam šta jeste :)
Evo par sličica sa Blizzcona:
http://i3.photobucket.com/albums/y81/slayer91/blizzcon_790screen139.jpg
http://i3.photobucket.com/albums/y81/slayer91/blizzcon_790screen140.jpg
http://i3.photobucket.com/albums/y81/slayer91/blizzcon_790screen216.jpg
Tricia Helfer starring in Starcraft II (http://www.gamespot.com/news/6216009.html?om_act=convert&om_clk=topstory&tag=topstory;title)
Sajlonka iz BSG!
http://image.com.com/gamespot/images/2009/233/6216009_screen004.jpg
Pandemonium
24.8.2009, 0:59
Tricia... onaj prosli smajli je sad nedovoljan. Treba mi neki... sa srculencima :)
20,000 people handed over $125 to buy out every last ticket to attend Blizzard Entertainment's annual gaming event!
P.S. Nisam još pročitao, ali mislim da ona daje glas Kerrigan.
Sol-Badguy
24.8.2009, 1:14
^da, tako je.
^da, tako je.
Ultra-Cool, a i liče malo :love:
SCII navodno u prvoj polovini 2010. Prema ovome imaju fore do juna 2010. Skoro još godinu dana! :(
Ultra-Cool, a i liče malo :love:
SCII navodno u prvoj polovini 2010. Prema ovome imaju fore do juna 2010. Skoro još godinu dana! :(
Cim pocne beta znace se da jedno 6 meseci treba da se igra pojavi, to je jedina stvar koja koci jer vec bi trebalo da pocne...
Cek na ove tri slike to je lutka (definitivno jeste) ,ali izgleda suvise real ... svaka im cast da izmisle takvog karaktera.
Vidim da ovde nema pobune ono nove glumice za glas Kerrigan, jer na suparnickom forumu neki su se pobunila kao da ce je snimati kamerom.
Video sam neki snimak uporedjenja sto se mene tice glas od ovo nove zvuci nekako bolje, i onako ga digitalno izoblicuju da zvuci max evil i blood hungry :kreza:
Ako je neko gledao concept artowe vidi se kolko su se mucili da izmodeluju Zeratula tek za nju morace da se dosta pomuce :D.
Kishobran
24.8.2009, 14:28
Evo opet neko mora mene da proziva za moje misljenje...kao prvo necu da ulacim u veliku raspravu za zergove jer mogu samo da kazem da metkovi mogu dobro da rane zergove i od kojeg god materijala napravljeni to nije dovoljno...
Sto se tice bsg jeste imalo gluposti zato sto je sf isto kao sto nijedna igra nije najrealnija nego mora da ima neke stvari nerealne jer je IGRA,ali ja pominjem osnovne zakone fizike,zar je to tako tesko shvatiti,nisam rekao JOJ kao je starcraft glupa igra jer vojska nemora da dopunjava oruzije,nego sam rekao da je glupo jer zakoni gravitacije i fizike u vise slucajeva nepostoje!
A covecanstvo poznaje zakon gravitacije,to sto tebi nije poznato je druga stvar.
I neznam za koji univerzum pricas jer star wars,star trek i bsg su sve razliciti univerzumi.
Cekaj, prvo ako ne zelis da ti iko odgovara ili 'proziva' za misljenje, onda nemoj da ga postavljas na forumu, nego ga zadrzi za sebe. To su ipak neke osnove.
Za zergove necu vise da raspravljam. Ne vredi, ti uporno uzmias uslove u kojima mi zivimo kao neku referentnu tacku.
U Star Treku i BSG-u se pojavljuju ljudi i Zemlja, sto govori da se radi o istom Univerzumu, cak sta vise istoj Galaksiji. Ako ti ti pojmovi nisu jasnu, pogledaj u enciklopediji. Sto se tice Star Warsa, to je takodje isti Univerzum, samo druga Galaksija. Ali opet ti zakoni u tom istom Univerzumu moraju da vaze.
Izvinjavam se za skretanje sa teme, morao sam da rascisitm neke stvari. Necu vise da se vracam na ovo.
^ I taman kad je ucutao neko se javi da junacki odbrani cast SC i SF-a :rolleyes:
Anyway ovi novi klipovi valjacki izgledaju, samo jos da izbalansiraju kako valja. A sto se Keriganinog izgleda tice... Isti slucaj ko sa majkom Borgova - samo glava necemu valja :D
LoshMeeBre
24.8.2009, 14:44
Anyway ovi novi klipovi valjacki izgledaju, samo jos da izbalansiraju kako valja.
Koji novi klipovi :confused: Nisam bio tu nedelju dana i dodjem na temu vidim opet wlof Vs. ostali rasprava na 3 strane..
Ja sam video samo onaj klip sa Zeratulom i matrix potezima i kerrigan na kraju :confused: Moze neko bachi linkove?
Mislio sam na one gameplay klipove sto su postavljeni zajedno sa Zeratul vs Kerigan (btw taj klip je star oko godinu dana, samo sto su ga malko ispeglali i ponovo izbacili). To je meni novo s'obzirom da od wlofa i kompanije nisam stigao da vidim.
Koji novi klipovi :confused: Nisam bio tu nedelju dana i dodjem na temu vidim opet wlof Vs. ostali rasprava na 3 strane..
Ja sam video samo onaj klip sa Zeratulom i matrix potezima i kerrigan na kraju :confused: Moze neko bachi linkove?
Onda samo ovo nisi video... Terran singel player gameplay
http://www.youtube.com/watch?v=Ngxd8XWia94
Ja kad vidim wlofa i neku kompanuju kako se raspravljaju samo stavim na ignore cim je nesto dugacko odmah znam da je filozofiranje i da nema nista sto me interesuje.... moze neko da mi kaze SC je izveden od Tom Sawyer i da pokaze cvrste dokaze ... ali ako postoji horda fanova Star Gate-a koji po meni je zesci shit i totalno je sablon iz Star Wars-a ... onda neka cuti za SC ipak, nigde nepostoje tolko dobor izmisljene strane, dovoljno razlacite i interesantne.
Protoss - kao najinteligentnija, najaca i verovatno najstarija rasa u svemiru, i jos mitska
Terranci - isti kao ljudi sa svim svojim manama, unistavanja izmedju sebe i skloni pravljenu gresaka ... samo stvaranje Zergova.
Zerg - kolko god izlgledali neinteligentno, ali zapravo funkcionisu kao jedan telo sa sve celijama... samo mora neko da ih kontrlise.
Terrani - cit
Terranci - isti kao ljudi sa svim svojim manama, unistavanja izmedju sebe i skloni pravljenu gresaka ... samo stvaranje Zergova.
...
Ako misliš ovde da su Terrani stvorili Zergovi, pogrešio si. Njih je stvorila stara galaktička rasa Xel-Nage. Ista je stvorila i Protosse. Zergovi su bili njihova druga kreacija.
Predpostavljam da si pomislio na ovo u jednom delu Terran kampanje kada se u nekoj Terran laboratoriji pojavljuju Zergovi koji su držani kao zamorčići za neke eksperimente. Tada sam i ja pomislio isto, ali sam kasnije čitao i saznao ovo drugo. Terrani su samo našli način da ih kontrolišu i da ih koriste kao oružje.
Izvinjavam se ako sam totalno pogrešno protumačio tvoj komentar :)
Evo par zanimljivih linkova ka SCII video sadržajima:
Video: Novi Battle.Net sistem (http://www.gamespot.com/pc/strategy/starcraft2/video/6215996/battle-net-panel-highlights?tag=videos;title;4)
Inače, GameSpot SCII stranica (http://www.gamespot.com/pc/strategy/starcraft2/videos.html?mode=all) prikazuje hronološki složene video sadržaje.
Takođe tu su i video klipovi sa upravo održanog BlizzCon-a vezano za SCII.
Ako misliš ovde da su Terrani stvorili Zergovi, pogrešio si. Njih je stvorila stara galaktička rasa Xel-Nage. Ista je stvorila i Protosse. Zergovi su bili njihova druga kreacija.
Predpostavljam da si pomislio na ovo u jednom delu Terran kampanje kada se u nekoj Terran laboratoriji pojavljuju Zergovi koji su držani kao zamorčići za neke eksperimente. Tada sam i ja pomislio isto, ali sam kasnije čitao i saznao ovo drugo. Terrani su samo našli način da ih kontrolišu i da ih koriste kao oružje.
Izvinjavam se ako sam totalno pogrešno protumačio tvoj komentar :)
E vidis to nisam znao, znaci Zergovi su samo pobegli Terrancima i posle su Zergovi iskoristili ostavljenu Kerrigan da od nje stvore savrsenog Overmida tj. ona kontrolise samo jedan Swarm koji je sada glavni i koji posle 4 godine "evolucije" na planeti ide da dokrajci Protoss-e.
Znaci Terranci su samo ovde sporedna uloga, obicni prolaznici koji su se zamesali u glakticki rat 2 rase.
Pa da. Ja sam cini mi se iz briefinga saznao da su zergovi i protossi tvorevina Xel'Naga. Terrani su se nasli u pogresno vreme na pogresnom mestu :D
Sobzirom da smo spomenuli poreklo Zergova i Protossa, evo malo o istoriji Terana:
Terani jesu potekli sa planete Zemlje. Nekoliko hiljada godina pre događaja SC1, Zemljani su poslali nekoliko eksperimentalnih brodova da putuju svemirom tražeći nove svetove za naseljavanje. Na njima je bilo par hiljada odabranih ljudi, koji su bili u hibernaciji, a brodovi na autopilot modu sa ultra-tech veštačkom inteligencijom koja održava ljude živima na tom putu i skenira sisteme i planete pored kojih prolaze kako bi utvrdila gde bi bilo najbolje da slete i da istražuju. Dakle, to je bio jedan konvoj svemirskih brodova.
Međutim negde u toku putovanja daleko od Zemlje, dešava se havarija na par brodova i oni budu prinuđeni da slete u obližnje svetove u tom sektoru. Mislim da se zove Kurpulu sektor. Neki brodovi su preživeli sletanje, neki nisu. Uglavnom raštrkano su sleteli na nekoliko planeta. Ljudi su se prilikom tog incidenta probudili i polako shvatili šta im se desilo. Neki su znali odakle dolaze, dok neki nisu. Na nekim brodovima su preživeli info sistemi, pa su ljudi polako počeli da primenjuju razna znanja i veštine kako bi preživeli u tim okolnostima. Tako su i stvorene one frakcije ljudi koje su ratovale i sarađivale između sebe. Oni nisu imali pojma ni on Protosima ni o Zergovima. Protosi su znali za Terani i da su pridošlice u tom sektoru. Nisu znali odakle, ali su rešili da ih tajno prate, pa čak i štite u tom svemiru. Vremenom su ljudi stasali i razvili se. Neke frakcije manje neke više. Neke specijalizovane za tehnologiju, neke za obradu raznih ruda itd. Tako je počeo jedan novi svet u kome su živeli Terani, daleko od svog doma. Tek kasnije su Terani postali svesni Protosa, ali mislim da su Zergova postali svesni tek u vreme SC1.
U Brood Waru, Zemljani konačno pronalaze svoje davno-poslate istraživače i mešaju se u konflikt. Tako da je UED stvarno sa Zemlje i smatra da ima pravo na dominaciju nad sektorom jer su Terani u stvari Zemljani.
Ne znam da li su i Xel-Nage stvorile Zemljane, nisam siguran. Davno sam ovo čitao, pa se ne sećam. U glavnom Xel-Nage su neka vrsta božanskih bića koja imaju mogućnost da stvaraju i oblikuju život, pa su Protossi bili njihove prve kreacije i zato se zovu Protossi, što znači Prvo-Rođeni. Protosi su bili svesni Xel-Nagi. Međutim Xel-Nage su razočarane bile Protossima jel se nisu razvili kako su one planirale, pa su otišle dalje da prave nova bića. To su bili Zergovi, ali su se otrgli kontroli, pa mislim da su čak i napali Xel-Nage i uništile par njihovih brodova i saznale za postojanje Protossa, pa su krenuli i njih da traže.
Terani su se našli tu negde između, ali Terani, ne Zemljani. Zergovi kada su saznali za postojanje i Terana, postalu zainteresovani i za njih i to veoma. Kerigan je proizvod te velike znatiželje. Ali ovaj post se već "otrgao" kontroli.
Nadam se da će nekima biti korisne ove informacije vezano za Lore SC-a.
^^ it's make sanse , odigrao sam je obican SC do kraja a broodwar bas nisam, ali zato prica mi je dobro poznata ali za ovaj pre-lore nisam znao.
Najvise mi nije bilo jasno odakle Zerg-ovi tj. kako su tako odjednom postali super namnoze da us unistili kolko to se i spominje nekih 14 ili 15 kolonija Terranaca od 20 tako neka nenormalna razlika.
A evo mi objasnjena odmah prva recenica mi sve kaze.
http://starcraft.wikia.com/wiki/Overmind
The Zerg Overmind — or simply the Overmind — and after the Brood War also known as the first Overmind, was the leader of the Zerg Swarm. It was created on the zerg homeworld of Zerus by the xel'naga in order to bring order to the zerg.
BlizzCon 09: Custom Editor Walkthrough:http://www.gametrailers.com/video/blizzcon-09-starcraft-ii/54901
BlizzCon 09: Art Director Interview:http://www.gametrailers.com/video/blizzcon-09-starcraft-ii/54906
Wastelander
26.8.2009, 21:30
Kolko chuh iz videa, rade novu rasu??? OMG, opet ce da odloze izlazak :(
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.