TEST RUN<>
022016<><>

Move Aside Please

Nestašni prozori

Ideja iza programa Move Aside Please više je nego zanimljiva. U teoriji, dovoljno je da „parkirate” pokazivač miša na titlebar nekog prozora i on će se pomeriti u stranu otkrivši vam sadržaj koji se nalazi ispod njega. Koji će programi biti „podložni” akciji određuje se preko komandne ikonice u systrayu, jednostavnim odabiranjem detektovanih (pokrenutih) stavki sa posebne liste. Ipak, u praksi su stvari nešto drugačije...

Osim ako ne učinite nagli pokret prema titlebaru, „naciljani” prozor će se pomerati prema taskbaru red po red, sve dok njegova donja ivica ne dosegne granicu desktopa. Nakon toga, prozor će naglo „skočiti” na svoju prvobitnu poziciju i ne treba posebno da govorimo o tome kakve to komične situacije pravi. Stvar donekle može da se popravi korekcijom vremenskog intervala nakon kojeg program reaguje, odnosno kada „shvati” da je pokazivač miša na titlebaru. Dalje, sa nekim programima Move Aside Please jednostavno ne želi da sarađuje, a nas je najviše izludelo što se prozori ne vraćaju na svoje mesto nakon što se pokazivač miša skloni sa titlebara.

Daleko korisnija mogućnost programa je aktiviranje transparencije koja sadržaj ispod prozora čini vidljivim bez neugodnih pomeranja i „skakanja” prozora po ekranu. Nažalost, ova opcije se aktivira editovanjem INI fajla, pa će mnogi korisnici pre odustati nego što će se odvažiti na ovaj korak. Move Aside Please je u ranoj fazi razvoja pa ostaje da se nadamo da će autor ispeglati nedostatke i u narednim verzijama ponuditi zaokruženiji proizvod.

Vladimir PISODOROV

 
BlueStacks 2
Soft4Boost Suite 3.1.3
MusicBee 2.5
WhySoSlow 0.95 Beta
Torch Browser 45.0
WordCreator 15.12
Wise Care 365 3.95
Screen2SWF 3.7
SUMo 4.2 i DUMo 2.3
RogueKiller 11
Freemake Audio Converter 1.1.7
Aliexpress Seller Check 1.8
Luxand Mirror Reality 2.0
Ditto Clipboard Manager 3.21
Topaz Clarity
Shareaholic 7.8
Move Aside Please
Šta mislite o ovom tekstu?
WindowGrid 1.2
Color Efex Pro 4

Potrebno:
Windows
Veličina:
248 KB, 422 KB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
sites .google .com /site /moveasideplease
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera