TEST RUN<>
022016<><>

Freemake Audio Converter 1.1.7

Besplatna paleta zvuka

Konvertovanje muzičkih formata možda nije na listi svakodnevnih operacija prosečnih korisnika, ali pre ili kasnije će skoro svaki korisnik računara doći u situaciju kada mora ili želi da promeni format nekog audio-fajla. Tržište audio-konvertera jeste šareno i bogato i njih ima na svakom koraku, ali na zverku poput Freemake Audio Convertera nismo odavno naleteli.

U pitanju je potpuno besplatno ostvarenje koje svoj posao obavlja na zavidnom nivou. Prvi kontakt sa programom nas upoznaje sa krajnje prijatnim korisničkim interfejsom koji nagoveštava da se radi o programu koji je namenjen korisnicima čiji nivo poznavanja rada na računaru spada u zlatnu sredinu. Na samom dnu radne površine čeka nas sedam opcija u vezi sa izlaznim formatima. Na meniju su: MP3, WMA, WAV, FLAC, AAC, M4A i OGG. Centralni deo ekrana zauzima lista fajlova koje ste odredili za konvertovanje, a za slučaj da niste raspoloženi za drag & drop metodu, tu je i upadljiva opcija za dodavanje audio-materijala u program.

Kada kliknete na željeni format konverzije, pojaviće se mali prozor u kome podešavate parametre konverzije i to je, na kraju krajeva, to. Što se samih parametara tiče, mogućnosti koje ovaj program nudi, zaista su izvanredne, s obzirom na to da je program besplatan i maksimalno uprošćen. Fajlove možete konvertovati i pojedinačno i „čoporativno”, a ako materijal zahteva kontinuitet, fajlove možete spojiti u jedan na izlazu (ovo je prilično zgodno kod muzike koja funkcioniše i kao celina i u vidu pojedinačnih numera, na primer, radovi benda Pink Floyd). Takođe, možete i preimenovati fajlove na licu mesta (dok su još uvek na listi), a pri samom eksportu, možete ih ubaciti i u iTunes biblioteku, dok će vam program reći i koliko će izlazna datoteka zauzimati na vašem hard-disku. Što se podržanih formata na ulazu tiče, program raspolaže podrškom za čak 43 audio-formata. Iako nismo ni sigurni da će prosečnom korisniku zatrebati baš svaki od njih, lepo je znati da autori nisu bili lenji i da su svom čedu podarili ovoliku moć.

Pri opcijama za konverziju biraćete između nivoa kvaliteta koji predstavljaju neke standardne varijante formata. Ukoliko se, ipak, odlučite za custom varijantu podešavanja, čeka vas prava mala riznica. Na raspolaganju vam je odabir broja kanala (mono, stereo, 5.1 i 7.1), sample ratea (od 8000 do 96.000 Hz, u zavisnosti od formata koji ste odabrali), u zavisnosti od formata i sample size (do 32-bita, naravno, u zavisnosti od formata) i bitratea (valja napomenuti da ne važe ista „pravila” za MP3 i ostale formate na ovom polju), a WMA i OGG podržavaju i odabir namenskih audio-kodeka. Sve ovo čini da Freemake Audio Converter bude shvaćen ozbiljnije nego što u prvi mah deluje. U samom radu, program je prilično brz, jednom kada završi konverziju ponudiće vam da pogledate fajlove u folderu koji ste prethodno odabrali kao destinaciju. Kao crvena višnja na vrhu torte, posmatra nas činjenica da pored svih audio-mogućnosti, Freemake Audio Converter može i da konvertuje video-zapis u audio-snimke, pri čemu na ulazu raspoznaje (kako autori navode) oko 500 formata neznanih i znanih. Očekivano, i ovaj segment programa radi na zavidnom nivou.

Moramo da priznamo da smo ovim programom prilično zadovoljni i da se, kao alatka za brzo i pregledno konvertovanje bilo kog broja audio-datoteka (ili video-datoteka u audio-datoteke), program izdvaja kao jedan od najboljih u klasi. Program je u ranijim verzijama, po svemu sudeći, patio od velike količine adwarea, pa su korisnici diljem interneta uglavnom oštri prema njemu. Mi tih problema nismo imali, pa se čini da su u potonjoj verziji autori programa ispravili sve te propuste i napravili prilično sposobnu alatku za upravljanje audio-formatima. Za kraj, pomenućemo i poziv raspoloženim ljudima upućen od strane autora sa ciljem da se proširi lista jezika na kojem možete koristiti Freemake Audio Converter.

Miloš CVETKOVIĆ

 
BlueStacks 2
Soft4Boost Suite 3.1.3
MusicBee 2.5
WhySoSlow 0.95 Beta
Torch Browser 45.0
WordCreator 15.12
Wise Care 365 3.95
Screen2SWF 3.7
SUMo 4.2 i DUMo 2.3
RogueKiller 11
Freemake Audio Converter 1.1.7
Šta mislite o ovom tekstu?
Aliexpress Seller Check 1.8
Luxand Mirror Reality 2.0
Ditto Clipboard Manager 3.21
Topaz Clarity
Shareaholic 7.8
Move Aside Please
WindowGrid 1.2
Color Efex Pro 4

Tip:
audio-konverter
Potrebno:
Windows
Veličina:
1,2 MB, 21,2 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .freemake .com /free _audio _converter
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera