TEST RUN<>
022016<><>

Screen2SWF 3.7

Mali, a kvalitetan

Ukoliko vam se često „javlja” potreba za kreiranjem video-snimaka obavljenih aktivnosti na desktopu, ne bi bilo loše da obratite pažnju na Screen2SWF. Ovo programče je od nedavno potpuno besplatno za krajnje korisnike, ali mu je to tek jedan od korisnih perkova. Sve je osmišljeno tako da bude jednostavno za korišćenje, da zainteresovanima ponudi razuman manevarski prostor, ali i da omogući laku razmenu izrađenih kreacija...

Po aktiviranju, program snima izgled desktopa i nudi mogućnost definisanja radne regije. Naravno, akcija može da se snima i sa cele radne površine ili naročitog prozora koji sami označite. Primetićete da kada je odabir frameratea u pitanju (a to je jedino što može da se podešava pre samog snimanja) ne postoji uobičajena baterija mogućnosti i opcija. Umesto toga dozvoljeno je aktiviranje Slow, Normal i Quick režima rada koji podrazumevaju beleženje akcija brzinom od jedne do četiri sličice u sekundi. Na umu treba držati podatak da program (primarno) izrađuje snimke u SWF formatu koji je namenjen web okruženju, pa samim tim donosi određen set ograničenja. Ruku na srce, korisnicima je ostavljen na raspolaganju i Fast komplement, koji će snimanje obaviti maksimalno raspoloživim framerateom, ali njegova primena nije preporučena. Takođe, program nudi i opciju beleženja audio-komponente i to bez mogućnosti biranja njenog izvora. Snimanje može privremeno da se zaustavi, a nakon što akciju konačno privedete kraju, fajl se u izvornom obliku može snimiti na hard-disk ili proslediti u sekciju za obradu.

Tamo se na meniju nalazi sasvim pristojan broj mogućnosti. Recimo, dozvoljeno je ubacivati tekst i slike, obaviti zumiranje određenih snimljenih regija, zamutiti (čitaj: pikselizovati) sadržaj ekrana izvan definisane regije kako bi se fokusirala pažnja posmatrača, odnosno „dosnimiti” audio-komponenta preko mikrofona. Na raspolaganju je i odsecanje neželjenih delova snimka, tako da slobodno možemo reći da je uključen broj mogućnosti sasvim dovoljan za nesmetan rad.

Kada sve „legne” na svoje mesto, može se pristupiti kreiranju izlazne datoteke. Program u ovom segmentu briljira jer je u stanju da izrađuje izuzetno kompaktne datoteke sasvim pristojnog kvaliteta. Podešavanje radnih parametara je moguće, tako da se izlazni kvalitet može tweakovati aktiviranjem unapred definisanih šablona. Njihov dijapazon delovanja prevashodno se odnosi na optimizaciju korišćene kolorne palete. Dobri izlazni rezultati postižu se zahvaljujući naročitom Stepok Screen Codecu (u verziji 2), koji odlično balansira između kvaliteta i gabarita. Zanimljivo je da on dozvoljava snimanje izlaznog materijala i u .flv formatu, pa čak i kreiranje izvršnih, .exe, datoteka, koje se na odredištu mogu pokrenuti bez uplitanja third-party pomagala. Ukoliko vam je potreban veći kvalitet, snimanje se može obaviti u MP4 ili .avi formatu, ali tada na raspolaganju nemate žongliranje radnim parametrima i „propuštanje” slike kroz pomenuti kodek (i dalje mogu da se koriste sistemski kodeci).

Screen2SWF posao za koji je namenjen obavlja više nego korektno. Upotreba je jednostavna, a to što postoji mogućnost obrade i ubacivanja teksta, grafičkih elemenata i dodatne audio-komponente je neočekivani plus. Jasno je da je zvezda programa ugrađeni kodek koji pruža dobre rezultate bilo da se radi o obradi grafičkog ili Office sadržaja. Konačno, Screen2SWF je besplatan, a može da se iskoristi i za nastajanje nekompresovanih AVI datoteka koje ćete kasnije obrađivati u nekom drugom programu. Na kraju, valja napomenuti da je ovaj program namenjen za pravljenje kratkih tutorijala i njihovu online razmenu. Umesto da zainteresovanoj strani iznova objašnjavate kako da uradi određeni posao, sada na jednostavan način možete da mu „poturite” how-to klipić.

Vladimir PISODOROV

 
BlueStacks 2
Soft4Boost Suite 3.1.3
MusicBee 2.5
WhySoSlow 0.95 Beta
Torch Browser 45.0
WordCreator 15.12
Wise Care 365 3.95
Screen2SWF 3.7
Šta mislite o ovom tekstu?
SUMo 4.2 i DUMo 2.3
RogueKiller 11
Freemake Audio Converter 1.1.7
Aliexpress Seller Check 1.8
Luxand Mirror Reality 2.0
Ditto Clipboard Manager 3.21
Topaz Clarity
Shareaholic 7.8
Move Aside Please
WindowGrid 1.2
Color Efex Pro 4

Tip:
snimanje ekrana
Potrebno:
Windows, .NET Framework 4.5
Veličina:
4,1 MB, 12 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .screen -record .com /screen2exe .htm
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera