TEST RUN<>
022008<><>

Haptek People Putty

Od fotografije do trodimenzionalne glave koja govori

Namena ove aplikacije je kreiranje trodimenzionalnih modela od postojećih fotografija, s ciljem korišćenja u drugim programima, odnosno za objavljivanje na web sajtovima. U praksi, People Putty služi više za zabavu nego za poslovnu primenu.

Prva u nizu akcija koje je potrebno proći u procesu kreiranja vaše 3D glave jeste izbor materijala od kojeg ćete je napraviti. Iako postoji više „tekstura” koje mogu da posluže za prevlačenje na model, znatno je zanimljivije korišćenje svoje fotografije ili slike svojih bližnjih. Potrebno je učitati grafiku i napraviti selekciju koja obuhvata lice, a treba naglasiti da je preporučljivo importovanje slika kvadratnog oblika, pošto u suprotnom dolazi do neprirodnog „rastegljenja”. Sledeća stavka je određivanje mutacije, a pošto je demo verzija krajnje osiromašena, moraćete da se zadovoljite sa svega nekoliko ljudskih, gremlinskih, životinjskih i prilično nasumičnih oblika glava. Ovo je i lokacija na kojoj možete da odredite nivo detalja i stepen transformacije, a podrazumeva se da možete da rotirate i zumirate „objekat” da biste bili sigurni da dobijate ono što ste naumili.

Naredna stanica je posebno interesantna – određivanje raspoloženja kreiranog lika! Možete izabrati neko od ponuđenih osećanja (skeptičan, zamišljen, slomljenog srca), a možete i sami da pomerate slajdere za osećanje sreće, besa, sumnje itd. Pre nego što se zaputite u poslednju fazu izrade, možda ćete poželeti da svom virtuelnom egu dodate bradu, kapu ili naočare, a za to će se pobrinuti sekcija Accessories.

Vrhunac People Puttyja ipak dolazi tek u formi opcije Theatre. Privucite mikrofon i kažite reč-dve, a 3D model će to ponoviti za vama! Iako nije baš spektakularna, motorika usana krajnje je zadovoljavajuća. Pored osnovnih kontrola reprodukcije, tu je i pojednostavljen Timeline. Najzad, sa ovako završenim „produktom” dalje možete kreirati web stranicu pod okriljem samog programa i to sa nekolicinom predefinisanih templejta.

Iako je korišćenje programa krajnje pravolinijsko, dobro uputstvo je tu za sve probleme na koje možete naići. Vremenski period testiranja naizgled je neograničen, ali zato su mnoge od funkcija onemogućene. Najveći nedostatak trial izdanja jeste nemogućnost čuvanja video sekvenci sa likovima koji vešto izgovaraju vaš tekst, čak i samih modela i web strana.

Miloš KNEŽEVIĆ

 
Mac OS X 10.5 Leopard
Mac OS X 10.5 Leopard vs Windows Vista
PC Tools Internet Security 2008
Haptek People Putty
Šta mislite o ovom tekstu?
Perfect Keylogger 2007
Zero2000 Software 2nd Speech Center 3.30.7.1129
TeraByte Image for Windows 2.01
Waves API Collection 5.x
ACD Systems ACDSee 10 Photo Manager, CoffeeCup Free Viewer Plus 2.6, imgv 3.1.5, IrfanView 4.10, XnView 1.92, Softboard PhotoView 1.0, FastStone Image Viewer 3.4

Potrebno:
Windows 98/Me/2000/XP
Veličina:
38,9 MB, 71,6 MB na HD-u
Cena:
50 dolara
Adresa:
www .haptek .com /peopleputty
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera