WWW VODIČ<>
082005<><>

Letnje majice

Konačno je počelo leto i vreme je za majice. Ukoliko vam se ne sviđa izbor, cena ili kvalitet postojećih majica na tržištu ili prosto ne želite da izgledate kao svi ostali, mi preporučujemo da napravite sebi jednu. Sajtovi koje vam preporučujemo pomoći će vam da napravite sebi majicu ili da je naručite preko Interneta. Čitavu gomilu zanimljivih vektorskih logoa naći ćete na adresi www.brandsoftheworld.com. Ono što je najvažnije jeste to što su svi slikovni dizajni u EPS formatu tako da ih možete preraditi i aplicirati na bilo koju površinu, u kojoj god veličini želite. Takođe, na adresi www.sxc.hu nalazi se baza fotografija visoke rezolucije. Naravno, za dobar dizajn su vam potrebni i dobri fontovi. Najbolji izbor nalazi se na stranicama www.typenow.net, www.goodfonts.org ili www.highfonts.com. Tu je i adresa www.webpagepublicity.com/free--fonts.html na kojoj vas očekuje preko 6.500 različitih fontova. Fontovi iz poznatih filmova ili TV serija mogu se naći na sajtu www.typenow.net/themed.htm, a na njemu se nalaze i fontovi nekih rok grupa, kao i fontovi iz popularnih kompjuterskih igara.

Naravno, radi bolje orijentacije i inspiracije, uvek možete pogledati primere na www.tshirthell.com ili www.t-shirts.com. Ukoliko ste veliki fan neke muzičke grupe, zasigurno ćete naći neke njihove majice na www.chasershirts.com/tees.html ili na www.star500.com/a.html. Što se štampanja tiče, postoji nekoliko načina da dizajn koji ste izabrali prenesete na majicu, a jedan od njih je upotreba papira-preslikača koji se štampa na bilo kom ink-džet štampaču, a zatim prenosi peglom na majicu. Ponude papira su razne, a HP i Epson prednjače u kvalitetu. Loša strana ove tehnike je što štampa ne podnosi temperature pranja veće od 30° C. Drugi način je tzv. digitalna štampa koja je donekle jeftinija, a i nešto je boljeg kvaliteta. Naravno, najbolja je sito-štampa. Printovi su jako kvalitetni i izdržljivi, ali je ova tehnika i najskuplja, pa se ne isplati raditi je na malom broju majica.

Onima koji su umetnici, posebno slikarima, preporučujemo da jednostavno kupe boje za tkanine i slikaju direktno na majici. Pored klasičnog slikanja četkicom, postoji još jedan način kako da oslikate majicu apstraktnim motivima, a saznaćete više o njemu ukoliko posetite ovu stranu: www.hobbyart-chemaco.hr/default.asp?IDCat=32. Prijatno ćete se iznenaditi kada vidite da vaša majica može i ovako da izgleda: www.hobbyart-chemaco.hr/default.asp?IDCat=27. Naravno, za koju god tehniku i dizajn da se odlučite, radite to na najkvalitetnijim majicama pošto može da se desi da nakon pranja više ne možete da nosite svoje umetničko delo.

Aleksandar MARKOVIĆ

 
Dešavanja u avgustu
Letnje majice
Šta mislite o ovom tekstu?
Domaći tenis
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera