WWW VODIČ<>
082005<><>

Dešavanja u avgustu

Avgust je mesec kada se, po tradiciji, kod nas i u regionu održava najveći broj festivala na otvorenom (open air) različite tematike. Ove godine čast da započne šareni spisak dešavanja u avgustu ima tradicionalni sabor trubača u Guči koji počinje tačno prvog avgusta i traje nedelju dana. Informacije o smeštaju i rasporedu dešavanja možete naći na adresi www.guca.co.yu. Sajt je prosečan, mada ima sjajnu galeriju fotografija visoke rezolucije, a interesantan je i podatak da je rađen isključivo na engleskom, italijanskom i nemačkom jeziku, iako je registrovan kod nas.

U Beogradu je u isto vreme u toku BELEF, koji će trajati do 31. avgusta. U pitanju je letnji festival međunarodnog karaktera i šarolikog programa, čiji je osnivač i pokrovitelj Skupština grada. Festival objedinjuje pozorište i ples, vizuelne umetnosti i muziku i održava se gotovo isključivo na otvorenim lokacijama u gradu kao što su trgovi i ulice, Barutana na Kalemegdanu i slično. Detaljan program BELEF-a moguće je pogledati na adresi www.belef.org.

Od 17. do 21. avgusta u Beogradu će se održati i tradicionalni festival piva – Beer fest (www.belgradebeerfest.com/2005/sr/o_festivalu.html). Na ovogodišnjem festivalu, koji će se kao i poslednje dve godine održati na Kalemegdanu, očekuje se učešće domaćih i stranih proizvođača piva, kao i nastupi domaćih i stranih bendova, DJ-eva i producentskih organizacija. Više informacija naći ćete na samom sajtu.

Između dešavanja u Guči i Beogradu, od 10. do 17. avgusta u Budimpešti se održava Sziget festival (www.szigetfestival.com). Stariji i nekada mnogo „jači”, ovaj festival sada ima line-up veoma sličan našem EXIT-u. Ipak, i dalje ima i nekoliko iznenađenja u rukavu koja su po našem mišljenju vredna najave: na ovogodišnjem Szigetu će nastupati Sean Paul, grupe Korn i Franz Ferdinand, Nick Cave and the Bad Seeds i Natalie Imbruglia.

Ako vam je Slovenija interesantnija lokacija za provod, na stadionu u Izoli se 12. i 13. avgusta održava takođe tradicionalni festival Rock in Izola (www.rockinizola.com) na kojem će, pored ostalih, nastupiti britanske hard-rock legende Motorhead, Saxon i Uriah Heep.

Za sve one koji će ipak ostati u gradu, Turistička organizacija Beograda (www.tob.co.yu/srpski/slobodno/razgleda/index.html) organizovala je niz svakodnevnih manifestacija kao što su razgledanje grada s reke ili iz vazduha, obilazak kraljevskih dvorova ili arheološkog lokaliteta Vinča.

Iris MILJKOVIĆ

 
Dešavanja u avgustu
Šta mislite o ovom tekstu?
Letnje majice
Domaći tenis
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera