WWW VODIČ<>
062003<><>

Košarkaški play-off

Kao i svake godine, osam prvoplasiranih ekipa iz ligaškog dela takmičenja u poludirigovanom kup sistemu odlučiće ko će poneti laskavu titulu državnog prvaka i pobednika Frikom Yuba Lige. U trenutku pisanja ovog teksta odlučeni su i učesnici ovogodišnjeg play-off-a, poređani prema osvojenim pozicijama u ligaškom delu, a odigrane su i prve utakmice 1. kola. U play-off su se plasirali: Partizan, FMP, Crvena zvezda, Budućnost, Hemofarm, Lovćen, Zdravlje i Vojvodina. U jednom od zanimljivijih šampionata poslednjih godina podjednaku šansu, po mnogima, za osvajanje šampionata ima čak pet prvoplasiranih timova. U momentu kada vi ovo budete čitali, verovatno ćemo već znati ime novog pobednika, ali to ne treba da vas spreči da posetite Web stranice koje smo izabrali za vas.

Najbolje mesto za start predstavlja zvanična prezentacija Yuba Lige na čijem je sajtu uključeno i niz informacija iz muške Prve B i Prve ženske lige. Adresa je: www.yuba.org.yu.

Zvanični šampion i branilac titule Partizan ne bi trebalo da ima više problema u duelu sa novosadskom Vojvodinom. Izabranici Duška Vujoševića su u drugom delu prvenstva, pobedama nad FMP-om, Crvenom zvezdom i Budućnošću uspeli da prigrabe „pol poziciju” i najave juriš na drugu uzastopnu titulu. Izuzetno „našminkana” zvanična prezentacija kluba je na adresi www.kkpartizan.co.yu.

Ekipu Vojvodine, koju predvodi Miroslav Muta Nikolić, bivši trener Partizana, Crvene zvezde i Budućnosti, slobodno možemo da svrstamo u red zalutalih u play-off. Jedini veći uspeh „lale” su ostvarile pobedom nad FMP-om u desetom kolu, što je ujedno bio i prvi poraz „pantera” u sezoni. Adresa popularnog vojvođanskog kluba je www.nisvojvodina.co.yu.

Najzanimljiviji par prvog kola svakako predstavlja susret Budućnosti i Hemofarma. Podgoričani koji su u protekle četiri sezone tri puta podizali pobednički pehar (prošle godine izgubili su od Partizana u finalnoj seriji 3:0) ove godine nisu pokazali košarku kakva se od njih očekivala. Finansijski problemi, česte promene trenera i veliki odliv igrača uslovili su „samo” četvrto mesto u ligaškom delu takmičenja. Prilično ažurnu prezentaciju možete da pogledate na adresi www.kkbuducnost.cg.yu.

Vršački Hemofarm (popularne „pilulice”) i ove sezone je pokazao da se na njega, kada je borba za najbolja mesta u pitanju, u budućnosti ozbiljno može računati. Iako je peto mesto po mišljenju stručnog štaba svojevrsni podbačaj, ne treba zaboraviti da su Vrščani jedina naša ekipa koja je uspela da se plasira u samu završnicu jednog evropskog takmičenja, preciznije FIBA kupa. O uspesima ovog kluba više pojedinosti saznajte na adresi www.kk.hemofarm.com.

Za „pantere” iz beogradskog predgrađa (poznate i kao „limenkice”) drugo mesto u ligaškom delu predstavlja izvesno razočaranje. Nakon sjajnih igara u prvom delu sezone, usledila su dva vezana poraza na gostujućem terenu u domaćem šampionatu od Budućnosti i Hemofarma, a zatim i poraz na svom parketu od Partizana koje su tim iz Železnika definitivno udaljili od prvog mesta. Prezentacija FMP-a je na adresi www.fmpzeleznik.co.yu.

Pred početak sezone iz uprave Zdravlja stizale su informacije o tome kako je cilj ekipe samo opstanak u ligi, ali su Leskovčani ipak uspeli da se dočepaju sedmog mesta u ligi koje im je obezbedilo učestvovanje u play-offu. Na ne baš ažurnoj prezentaciji koja se nalazi na adresi www.kkzdravlje.co.yu možete da saznate nešto više o timu.

Nakon nezapamćeno loše prošle sezone (2001/2002) u kojoj Crvena zvezda zamalo nije ispala iz lige, uprava kluba sa Malog Kalemegdana odlučila je da učini odlučne rezove kako bi se slična situacija izbegla i ove godine. Doveden je mlad i perspektivan trener dok je igrački kadar pojačan iskusnim igračima u kombinaciji sa bivšim NBA igračem Obinom Ekezijeom. Kao rezultat žestokog rada, Zvezda je osvojila treće mesto u domaćem šampionatu. Više informacija na adresi www.kk-crvenazvezda.net.

Za kraj smo ostavili zvaničnu prezentaciju naše kuće košarke (Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore) koju možete da pogledate na adresi www.ksj.org.yu. Pored najnovijih vesti i dešavanja u Savezu, na ovoj stranici mogu da se pronađu i zanimljivi istorijski podaci vezani za našu reprezentaciju, kao i rezultati ženskih i muških ekipa u evropskim takmičenjima.

Vladimir PISODOROV

 
Kult piramida
Finalisti lige (kupa) šampiona
Košarkaški play-off
Šta mislite o ovom tekstu?
3x10 najboljih sajtova
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera