KOMPJUTERI I FILM<>
092019<><>

Filmovi, ukratko

It Chapter Two

Dve godine nakon premijere filma „It” u režiji Endija Muskietija, isti majstor horora nam donosi na velika platna nastavak – „It Chapter Two”, koji nastavlja da prati slavni roman Stivena Kinga. Dvadeset sedam godina je prošlo otkako su mali prijatelji okupljeni u Klub gubitnika porazili čudovišno stvorenje koje napada decu u gradiću Deri, maskirano u klovna Penivajza. Sada odrasli, većina njih se odselila iz Derija i sa manje ili više uspeha ostavila traumatične događaje iz detinjstva iza sebe. Ipak, kada saznaju da deca iz njihovog rodnog grada ponovo misteriozno nestaju, svi se vraćaju u Deri, spremni za novi, konačni obračun sa Penivajzom. Glavne uloge u filmu tumače Džejms Mekavoj, Džesika Častejn, Džej Rajan, Bil Hejder, Ajzeja Mustafa, Džejms Ransoun, Endi Bin i Bil Skarsgard. Specijalni kompjuterski efekti za film rađeni su u studijima Method, Rodeo, Cubica, Soho, Clear Angle i Atomic Arts.

Ad Astra

 
Pre tri godine, režiser i scenarista Džejms Grej („We Own the Night”, „The Immigrant”) najavio je da radi na naučnofantastičnom trileru sa najvernijim prikazom realnog putovanja svemirom u istoriji kinematografije. Taj film je „Ad Astra” i stiže u bioskope sredinom septembra. Radnja je inspirisana slavnim romanom „Srce tame” Džozefa Konrada i prati astronauta Roja Mekbrajda, koji dobija zadatak da pronađe svog oca Kliforda. Kliford je takođe astronaut koji je nestao tokom tajanstvene misije na obodu Sunčevog sistema, a od koje zavisi budućnost ljudske vrste. Glavne uloge u filmu tumače Bred Pit, Liv Tajler, Rut Nega, Tomi Li Džons i Donald Saterlend.

Rambo V

Jedanaest godina nakon filma „Rambo” Silvestera Stalonea, dobijamo peti deo slavnog akcionog serijala koji prati Džona Ramboa, veterana Vijetnamskog rata koji uprkos svim pokušajima ne uspeva da pobegne od nasilja. U filmu „Rambo V: Last Blood” u režiji Adriana Grinberga („Get the Gringo”, „Narcos”), Džon ponovo mora da se sukobi sa demonima iz svoje prošlosti nakon što ćerku njegovog prijatelja kidnapuju članovi meksičkog narko-kartela. Rambo kreće u Meksiko spreman da još jednom postane nemilosrdni ratnik. Glavne uloge tumače Silvester Stalone, Paz Vega, Serhio Peris-Menčeta, Adriana Baraza i Ivet Monreal.

Dragan KOSOVAC

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Tehnologije u borbi protiv efekta staklene bašte

 TRŽIŠTE
AI: Cerebrus, Google, Intel

 NA LICU MESTA
Centre for Computing History, Cambridge, UK

 KOMPJUTERI I FILM
Toy Story 4
Dora
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 VREMENSKA MAŠINA
TIE Fighter i Šestoprstić

 PRST NA ČELO
Pitanje dana
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera