PHONE ZONE<>
022018<><>

MyAV

Jedan od preduslova da mobilni telefon koristite kao (univerzalni) daljinski upravljač jeste da ima infracrveni predajnik, right? Wrong! Barem ako se pita kreator aplikacije MyAV, koji je pronašao zgodan način da resursima svojih audio/video-uređaja pristupate krajnje alternativnim putem.

Sve se obavlja preko mreže i uslov je da mobilni uređaj i uređaj koji želite da kontrolišete budu u istoj mreži. Tablet/mobilni telefon će konekciju, logično, obavljati putem Wi-Fi protokola, dok kontrolisani uređaj komunikaciju može da obavlja i preko LAN kabla. Sledeći uslov je da ruter podržava Multicasting/uPNP i tu se lista zahtevnosti završava. Nakon što sa spiska odaberete tip uređaja i proizvođača, možete da započnete kontrolu. Inače, lista može da se filtrira na osnovu IP ili IR modela, a tu je i mogućnost manuelnog skeniranja dostupnih uređaja.

MyAV podržava veliki broj uređaja, a među njima se nalaze televizori, klima-uređaji, Set Top Box uređaji, projektori, pojačala, Blu-ray plejeri... Prednost ove aplikacije je što može da se koristi gotovo bez ikakvog podešavanja, ukucavanja komandnih kodova za originalne daljinske upravljače i drugih peripetija. S druge strane, ako uređaj nema mrežni priključak, pomoći nema. Kontrolu možete da preuzmete tek kad firmver uređaja omogući mrežnu konekciju. Ipak, možda je najveći nedostatak aplikacije izuzetno arhaičan upravljački interfejs kojem u prilog ne idu ni groteskna grafička rešenja.

Vladimir PISODOROV

 
Samsung Galaxy A8 (2018)
(Huawei) Honor 7X
Xiaomi Redmi Note 5A, Redmi Note 5A Prime i Mi A1
Wiko Lenny 4
Mirror Emoji Keyboard
APP Lock
Grammarly Keyboard
MyAV
Šta mislite o ovom tekstu?
Electrical Calculations PRO
Crypto Market Cap
Remindee
Twilight
PIS RS – zakoni i propisi
Haven: Keep Watch

Platforma:
Android
Veličina:
16,5 MB
Cena:
7 USD, proba 7 dana
Adresa:
www .myav .co .uk
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera