TEST RUN<>
082015<><>

Impressive 0.11

PDF-ovi sa stilom

PDF, kao univerzalno prihvaćen format zapisa, koristi se za čuvanje najrazličitijih vrsta dokumenata, počev od čistih tekstualnih fajlova, preko grafičkih i tehničkih crteža, pa sve do PowerPoint prezentacija. Postoji mnogo programa za prikaz PDF-ova, ali se oni uglavnom zasnivaju na istim principima.

Impressive je pokušaj da se PDF-ovi predstave u vidu slideshow prezentacija i shodno tome možemo da zaključimo da je namenjen prvenstveno za PDF-ove napravljene od PowerPoint i sličnih prezentacija. On donosi glatke tranzicije između stranica dokumenta (slajdova), kao i još neke interesantne dodatke koji su jedinstveni za programe ovog tipa.

Kako nam se čini, Impressive svoje korene vuče iz Linux okruženja. To može da se zaključi i po tome što se do mnogih funkcija stiže isključivo putem unosa parametara ispisanih u komandnoj liniji. S druge strane, pored PDF-ova, može da koristi i grupu grafičkih fajlova (slika) koje će iskoristiti u slideshow modu i od njih na taj način napraviti prezentaciju.

Moramo da kažemo da Impressive ne donosi punu funkcionalnost kao kada su u pitanju punokrvni prezentacioni fajlovi. Njegovo mesto je negde između klasičnih PDF-ova i PPT(X) prezentacija. Dozvoljava prikaz jedne ili dve stranice, njihovo zumiranje (do 500 procenata), skrolovanje po vertikali ili horizontali, pa čak i rotiranje PDF stranica. Podržani su interni i eksterni hiperlinkovi pa je navigacija obezbeđena i tim putem. Delovi stranice u okolini kursora mogu da se naglase, uz definisanje veličine naglašenog dela.

Dozvoljeno je i otvaranje većeg broja dokumenata istovremeno, kao i lako prebacivanje između njih. Takođe, omogućen je i automatizovan slideshow u zadatim vremenskim intervalima.

Komande se uglavnom zadaju preko tastature ili u kombinaciji tastature i miša. Ipak, najveći problem je što se puna funkcionalnost programa ostvaruje unosom dodatnih parametara u komandnoj liniji, što nikako nije u skladu sa Windows filozofijom i verovatno će odbiti većinu potencijalnih korisnika. Srećom, Impressive je još uvek u veoma ranoj fazi razvoja, pa postoji realna nada da će se ostvariti bolje prilagođavanje Windows načinu funkcionisanja.

Branislav BUBANJA

 
Windows 10 TH1 Enterprise 10240
Icecream Ebook Reader 1.67
Empty Folder Finder 1.3.1
Yet Another Cleaner 6.6
Eagle Mode 0.89
Apowersoft Phone Manager 2.4.6
puush
VDownloader 4.1
CloneApp 1.05
ExeWatch 1.34
Kickass Undelete 1.5.2
PolyBrowser 2.0
Impressive 0.11
Šta mislite o ovom tekstu?
PDF To DjVu GUI 2.5
Imagina 1.9
WordPress Zero Spam 2
Desktop Movie 2.5.1
4K Downloader 4.0.9
Firefox Showcase 0.9.5
Font Finder 1.1.1.1
LoneColor 3.0
PinMe! 0.8a
Fatkun Batch Download Image 2.5

Potrebno:
Windows
Veličina:
10,91 MB, 16,41 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
impressive .sourceforge .net
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera