LAKI PINGVINI<>
112012<><>

Task Coach 1.3.18

Istrenirajte svoje vreme

Obaveza je sve više, vremena sve manje. Utopijska idila radnog vremena od devet do pet i mnogo slobodnog vremena ne važe za veliki broj ljudi koji, pored obaveza na poslu, imaju još nekoliko sporednih angažovanja kojima upotpunjavaju kućni budžet. O društvenim i ličnim obavezama da i ne govorimo. U svoj toj frci lako se nešto bitno može zaboraviti. Ipak, uz dobru organizaciju poslovi se lakše i efikasnije obavljaju, pa je broj aplikacija koje nam pomažu u tome zaista veliki.

Task Coach je program iz grupe ličnih to do menadžera. Pored standardnih opcija organizovanja i obaveštavanja o nastupajućim obavezama, nudi i napredne mogućnosti manipulacije zadacima i upravljanja raspoloživim vremenom. Trebalo bi da bude dostupan u riznicama većine popularnijih distibucija, stoga posegnite za menadžerom softvera i instalirajte ga. Kada prvi put pokrenete Task Coach, dočekaće vas korisnički interfejs koji na prvi pogled može delovati pomalo konfuzno, ali pošto se prošetate po dostupnim opcijama i podesite način prikaza pojedinih delova prozora, ne bi trebalo da bude većih problema za snalaženje. Pomalo je nezahvalno opisivati radni prostor, pošto su svi elementi izvedeni kao zasebne celine (mini-prozori) podložne promeni u skladu sa afinitetima korisnika.

Kao i kod većine drugih programa slične namene, osnovni element kojim Task Coach barata je task, tj. zadatak. Definiše ga veliki broj elemenata, a mi ćemo pomenuti najbitnije: vreme započinjanja, predviđeno vreme trajanja, trenutni status, procenat dovršenosti, planirani budžet, kategorija, zavisni zadaci... Zadacima, pored imena, možete dodati i kratak opis, a potom ih možete grupisati po kategorijama, pridruživati im dodatke u vidu različitih dokumenta, definisati prioritet i način prikaza na kalendaru, vremenskoj liniji ili statistici. Možete definisati i period za obaveze koje se ponavljaju, postaviti preduslove za ispunjenje određenog zadatka ili ih međusobno povezati tako da ispunjenje jednog zadatka zavisi od ispunjenja drugog. Task Coach vam omogućava i da pratite vreme i/ili novac potrošen na obavljanje pojedinih zadataka, kao i da dodate podsetnik koji će vas obavestiti ako je potrebno da obavite određenu radnju. Zaista pregršt opcija koje će zadovoljiti potrebe i najzahtevnijih korisnika.

Kada jednom podesite sve zadatke koji su vam potrebni, možete ih sačuvati u internom formatu .tsk (zasnovanom na XML-u), odštampati ih ili ih izvesti u format HTML, CSV ili iCalendar. U nekoj od narednih verzija bilo bi lepo videti i neki drugi vid online bekapa ili sinhronizacije pored podržanog servisa funambol.

U samom radu program se ponašao vrlo stabilno i relativno brzo, pri čemu nije pokazao greške koje bi mogle ugroziti rad ili podatke, pa ga slobodno možemo preporučiti. Ukoliko ste preopterećeni ili pretrpani obavezama i patite od hroničnog nedostatka vremena, pokušajte sa boljom organizacijom uz Task Coach, možda je rešenje baš tu.

Goran STRIČIĆ

 
Qupzilla 1.3.5
BusyBox 1.20.2
Git 1.7.12.1
Task Coach 1.3.18
Šta mislite o ovom tekstu?
TIPP10 2.1.0

Platforma:
GNU/Linux, Windows, MacOS, iOS, BSD
Licenca:
GNU GPLv3
Veličina:
2,5 MB download; 19,5 MB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
taskcoach .org
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera