Prikaži potpunu verziju : Zaštita i održavanje računara
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
ScienceFiction
13.6.2013, 16:46
Ja imao RisingPC doctor,al JetClean je maher u brzini tako da sam prešao na Jetija
Upravo sam skinuo JetClean,i mogu reci da stvarno racunar bolje radi.
Stanimirovic
14.6.2013, 17:23
Zastita racunara:
Avast 8.0
SUPERAntiSpyware 5.6
IObit Malware Fighter 2
Odrzavanje:
Advanced SystemCare 6.2.0
CCleaner 4.02
Smart Defrag 2.7
Za mene super.:)
Zastita racunara:
Avast 8.0
SUPERAntiSpyware 5.6
IObit Malware Fighter 2
Odrzavanje:
CCleaner 4.02
Smart Defrag 2.7
Ako imas sve ovo instalirano na racunaru tebi ne treba nikakav virus da upadne , sam sebe ces ubiti... :eek:
Zastita racunara:
Avast 8.0
SUPERAntiSpyware 5.6
IObit Malware Fighter 2
Odrzavanje:
CCleaner 4.02
Smart Defrag 2.7
Sta ce ti tolika zastita,pobogu si brate? Sta ce ti taj Iobit Malware Fighter,da sam na tvom mjestu,stavio bih Malwarebytes umjesto SuperAntiSpyware-a i Iobit Malware Fighter-a.
Prief Lirator
15.6.2013, 13:26
Ja imam Avast Free i Malwarebytes za povremeno skeniranje (Windows 7 Firewall se podrazumijeva). Za održavanje koristim CCleaner, a povremeno defragmentujem koristeći Defraggler.
A sada sam po vašim preporukama skinuo JetClean i sad ga isprobavam ali ne mogu vidjeti neki benefit jer imam malo programa i inače komp održavam jako urednim. Ali izgleda kao dobar program, pa ne znam da li zadržati CCleaner ili JetClean, ili čak oboje?
Mozes i Oboje Jetclean ima par sitnica koje ccleaner ne dira.
Ovako stvari stoje,ja vec 2 godine imam samo CCleaner i nista vise.
I uopste nemam nikakvih problema sa kompom.Al da se vratimo u proslost...
Na pocetku sam koristio vise antivirusa i desavalo se da mi rusi sistem nakon 2 sedmice,i naravno od pocetka mi uspori komp.
Jednom prilikom sam instalirao SpyTerminatora odma posle isnstalacije svjezeg windowsa i slucajno pustio skaniranje,ni manje ni vise nego 3.000 "trojanaca,worms" mi je nasao.
I tako sam dosao na ideju da mi antivirus ili extra programi,izuzev CCleanera,netrebaju.Googlam sve zivo i downloadujem,i sve mi ok.Da me je neko u ove 2 godine 'hakovao' pojeo bih svoju Visa karticu(jer je koristim za online kupovinu).
Ali zato totalno izbjegavam ulaziti na linkove na kojima doslovno pise "virus" i naravno neubacujem USB svugdje (tj. na veoma javnim mjestima).
U svakom slucaju 60%-70% ovih softwera je samo "fashion" sa laznim reportima da bi se softwer prodao ali ima i onih neprofesionalnih softwera koji mogu samo ostetiti komp.
Jer nije stvar koliko poslije skeneranja nadje,vec sta nadje.
Uopste neko poprilicno koristi najmoderniji strah danasnjice a to je strah od hakera i virusa.Ipak nije sve crno,samo se treba paziti.
Mozda se mnogi nece sloziti sa mnom,al osjecao sam u malom prstu leve noge da trebam ovo napisati :kreza: ,nemojte misliti da sad pametujem nesto,ovo je jednostavno iz mog iskustva,kao i iz iskustva mnogih drugih.
Nije da netreba imati ovih programa,al pored CCleanera(ili slicnog) treba samo 1 antivirus imati,manja steta sistemu a nema velikog uticaja na performasu.
@Voorm
meni to vise zvuci kao neko 'trolovanje'.
@Voorm,dajes los primjer ostalim clanovima.
@Voorm
meni to vise zvuci kao neko 'trolovanje'.
Zasto?
Zar mislis da treba imati vise od 1 antivirusa,cak po 5 komada?
Uopste je poznato da to ima los uticaj na sistem i performanse.
I kao sto sam napisao da nije koliko pronadje vec sta.Jednostavno ne treba gledati na kolicinu.Jedan dokazano dobar antivirus i jedan isto tako dokazano dobar cistac je sve sto korisnik treba.
Uostalom imas google pa googlaj,nema sanse da ti neko preporuci +3 antivirusa na sistemu.
Ovo uopste nije trolovanje vec veoma ozbiljan tekst.Ja negubim vrijeme na registraciji i slicno da bih trolovao,vec da bih pitao o necemu sto mi nije jasno ili da bih djelio misljenje(ali i iskustvo i znanje,mozda i pogresim i ocekujem da me neko ispravi).
@Voorm,dajes los primjer ostalim clanovima.
Nerazumem negativnost na moj tekst.
Recimo da imas 2 antivirusa koji rade u 'real time',oba ce paziti na ono sto dolazi i ono sto je vec na kompjuteru.Isto je kao i pokretanje 2 igrice u isto vrijeme.
Znam da ovde ja najmanje znanja imam al to neznaci da me treba podcjenjivati.
Ako gresim sve sto treba je lepim tekstom dokazati da nisam u pravu.
Potpuno je tacno da ne treba imati 2 antivirusa, dovoljno je imati Avast, Mw, i cistiti ccleanorom.
Potpuno je tacno da ne treba imati 2 antivirusa, dovoljno je imati Avast, Mw, i cistiti ccleanorom.
i ti verujes da je na osnovu toga sve ono napisao? sta mislis o ostalom?
Neke stvari je prenaglio npr onaj deo o tome da treba biti onako slobodan, i da vecina softvera je samo kozmeticka to je delimicno i vazi samo za pojedine stvari.
I generalno se ne slazem da treba korisnik da se oseca nadmocnim i da je safest on the planet, ali takodje ne treba ni biti paranoican, to sam i navodio 1001 put dosad.
Tako da onaj ko me prati ne moram da ponavljam.
Sve je do korisnika a antivirus je pomagalo.
Ono sto hocu da kazem, je da ne treba biti extrem ni u jednom pravcu naginjati ka extremu.
Zastita cuva ledja a ne glavu.
@orange47
Mene optuzujes za trolovanje a ti pomalo trolujes...Ako si toliko protiv moga misljenja onda iznesi svoje misljenje,ili ostavi da neko ko ima znanje da me naziva trolom.:dedica:
Jednostavno me tjeras da spamujem bezveze nepotrebnim odgovorima.
Uostalom ova tema je zavrsena za mene.
@sale94
Slazem se da sam ponegde prenaglio,ali u sustini nisam pogresio.
To sto ja nekoristim antiviruse nisam ni davao sugestije da me neko prati,treba imati,al kao sto si ti napisao,netreba biti extreme,jer kad je neko extreme netreba mu virus,unistice sam sebi sistem.
Nerazumem negativnost na moj tekst.
Recimo da imas 2 antivirusa koji rade u 'real time',oba ce paziti na ono sto dolazi i ono sto je vec na kompjuteru.Isto je kao i pokretanje 2 igrice u isto vrijeme.
Znam da ovde ja najmanje znanja imam al to neznaci da me treba podcjenjivati.
Ako gresim sve sto treba je lepim tekstom dokazati da nisam u pravu.
Naravno da ne treba imati 2 antivirusa na sistemu,jer ako npr. imas 2 antivirusa,onda se oni medjusobno "tuku" zbog resursa,sto naravno moze dovesti do pada sistema. Ali ono sto ja tebi hocu da kazem je da dajes los primjer ostalim clanovima. Tako ce sutra doci neki novi clan na forum,trebace mu antivirus,trazice pomoc,i vidjece tvoj post i reci ce,ma sta ce meni antivirus,to je glupost. E zato ja tebi kazem,ne valja ti to.
@Voorm
ja sam svoje misljenje iznosio ovde mnogo puta, imas opciju 'Pretrazi' pa je koristi.
'Uostalom imas google pa googlaj'
@Voorm
ja sam svoje misljenje iznosio ovde mnogo puta, imas opciju 'Pretrazi' pa je koristi.
'Uostalom imas google pa googlaj'
Ja googlam i nisam nasao teoriju koja dokazuje da gresim.
Uostalom,u pravu si.Ti si najpametniji.Ja sam svoje neznanje pokazao samim tim sto sam odlucio prepirati se sa tobom i na taj nacin sam uz tebe poceo spamovati ozbiljnu temu.
Evo :n_klanja: se na tvoju mudrost i znanje,nadam se da ces me i u buducnosti
prosvjetliti.
:rofl:
Dark Magician
24.6.2013, 1:02
Real-Time:
Comodo IS (najnovija verzija),
MCShield (najnovija verzija)
On demand (ako bas zatreba imam za svaki slucaj, vise komada):
Malwarebytes,
Hitman Pro,
Norton Power Eraser,
Emsisoft Emergency Kit
Moze li neko da mi neko kaze da li je ovo zaista virus ili false positive?
https://www.virustotal.com/en/file/2d52577c1b922a1df04756ff491b7cb1a327f81fcafadfe297 5cbae061c43632/analysis/1373380968/
Ja sumnjam na ovo grugo...
False positive logicno jer kao prvo 9/46 testiranih Antivirus resenja su samo prijavili to kao virus.
Sass Drake
9.7.2013, 18:53
Pa i nije baš FP. Sudeći po imenima detekcija, biće da je u pitanju samo PUA.
Bolje i Pua nego Pup a isti djavo glavno da nije trojan.
Ja imam Avast ! Internet security na oba kompa i na telefonu, ako mi neko mazne telefon antivirus ga locira grad i daje precizne gps koordinate, ima i funkcija da se zakljuca sa kompjutera (na pin), a i da pusta prodoran zvuk sa textom "This phone is lost or stolen". Sve u svemu dobra stvar kako za komp tako i za telefon :)
Jesi li siguran da sve to zaista funkcioniše u praksi (kod nas)? Djeluje kao prevelika egzotika da bi zaista radilo, bar što se tiče mobilnih telefona.
Ja imam Avast ! Internet security na oba kompa i na telefonu, ako mi neko mazne telefon antivirus ga locira grad i daje precizne gps koordinate, ima i funkcija da se zakljuca sa kompjutera (na pin), a i da pusta prodoran zvuk sa textom "This phone is lost or stolen". Sve u svemu dobra stvar kako za komp tako i za telefon :)
Cisto sumnjam da to kod nas funkcionise(ex-yu)jer na svakom koraku mora biti wi-fi,i telefon konektovan na wi-fi da bi ti mogao da lociras telefon. Nema puno koristi od toga ovde kod nas. I ja imam avast na telefonu,ali mi nije ukljucen Anti-Theft.
Dark Magician
11.7.2013, 12:20
Cisto sumnjam da to kod nas funkcionise(ex-yu)jer na svakom koraku mora biti wi-fi,i telefon konektovan na wi-fi da bi ti mogao da lociras telefon. Nema puno koristi od toga ovde kod nas. I ja imam avast na telefonu,ali mi nije ukljucen Anti-Theft.
Ljudi, nemate pojma. Posaljes SMS komandu, tako da radi svuda, gde ima prijem mobilne mreze.
A avast ti javi ako se promeni SIM, koji je novi broj, zajedno sa GPS pozicijom.
Ljudi, nemate pojma. Posaljes SMS komandu, tako da radi svuda, gde ima prijem mobilne mreze.
A avast ti javi ako se promeni SIM, koji je novi broj, zajedno sa GPS pozicijom.
Da bi mogao locirati telefon,u slucaju da ti ga neko ukrade,ili ga izgubis,telefon ti mora biti konektovan na wi-fi.
Dark Magician
11.7.2013, 14:38
Da bi mogao locirati telefon,u slucaju da ti ga neko ukrade,ili ga izgubis,telefon ti mora biti konektovan na wi-fi.
Ne. Zasto bi morao?
Ne. Zasto bi morao?
A kako ces ga locirati ako nije konektovan na wi-fi?
Dark Magician
11.7.2013, 15:10
A kako ces ga locirati ako nije konektovan na wi-fi?
GPS radi sa satelitima, telefon sam sebi odredi polozaj, posalje u SMS koordinate, avast ti onda daje i link, zajedno sa polozajem na mapi. A ako hoces da ga zakljucas ili izbrises ili bilo sta, posaljes SMS komandu, na telefon, koju avast cita, zato ne smes da imas third-party Messenger za SMS.
Wi-Fi nema nikakve dodirne tacke sa GPS.
Pazi, u 99% slucajeva, kad ti neko digne telefon prvo ce reinstalirati softver, promeniti IMEI kod i naci ces ga juce.
Dark Magician
11.7.2013, 16:03
Pazi, u 99% slucajeva, kad ti neko digne telefon prvo ce reinstalirati softver, promeniti IMEI kod i naci ces ga juce.
Tacno. Ako mu das root pristup, mislim da bi trebalo da oteza celu tu stvar, ali ne znam koliko realno radi, nisam probao, pa ne bih da tvrdim. Pa ce ostati u domenu marketinga.
Tacno. Ako mu das root pristup, mislim da bi trebalo da oteza celu tu stvar, ali ne znam koliko realno radi, nisam probao, pa ne bih da tvrdim. Pa ce ostati u domenu marketinga.
Pa znas kako ako nemam nista onda ce i budale moci da mi ga maznu tek tako.Ovako se obezbedjujem bar 50%, posto ja mislim da nema sanse da mi neko mazne jedino ako mi negde ispadne, tako da ono :D
Nikad nisi cuo za gps triangulaciju signala?
Послато са GT-I9082 користећи Тапаток 2
You're watching too much CSI. Spamujete temu zaštitom mobilnih telefona, a što se toga tiče sve je to super sa GPS-om i lociranjem, ali samo u slučaju da ti telefon ukrade neki tutumrak i duduk koji ne zna da izvadi bateriju i SIM, jer pri ponovnom vraćanju baterije može da drži 2-3 tastera kojima dobija ulaz u meni za flešovanje telefona, odradi custom ROM i sa root accessom ode zaštita u jedno veliko "doviđenja". Ovo se ne može zaštititi, jer ako vam je pametan čovjek ukrao telefon on zna šta radi, a ako ga je ukrao idiot i baksuz - njemu će doći policija pa će mu i kuću zaplijeniti :boodala:
Ista je priča i sa autima i onim famoznim SatNav GP(R)S praćenjem vozila: niko ko ti ukrade auto od 10, 20, 50 ili 100 hiljada evra neće biti do te mjere glup da ne poznaje i ne skine pomenutu zaštitu, ili da ne rasproda auto u dijelove dok se ti naganjaš sa centralom te "zaštitarske kompanije" u kojoj obavezno rade neupućeni klovnovi na helpdesku ili dežurnom telefonu :eek:
NjegovaWisost
24.8.2013, 20:53
Je li kontate koliko se broj virusa drastično smanjio? Još od kako sam stavio Vistu onomad, pa kasnije ostale sisteme, stavio najobični free antivirus da radi u pozadini i zaboravio na njega, ni jedan virus nikad nisam pokupio, a na sajtove sam svakakve išao :) Nestaju generalno...
Ja nikada nisam dozvolio virusu na svoj računar :boxing:.
Nisam ni ja dozvolio.. jer me nisu ni pitali za dozvolu, upadali sami :D
Sass Drake
25.8.2013, 0:40
Je li kontate koliko se broj virusa drastično smanjio? Još od kako sam stavio Vistu onomad, pa kasnije ostale sisteme, stavio najobični free antivirus da radi u pozadini i zaboravio na njega, ni jedan virus nikad nisam pokupio, a na sajtove sam svakakve išao :) Nestaju generalno...
Nije se smanjio i što je najgore, povećao se. :kreza:
Iskreno, ni ja ne pamtim od kada sam nabasao slučajno na neki primjerak.
water wizard
25.8.2013, 0:53
pa i nije fora da znate da imate virus :to_care:
Novi Wise Care 365 je izgleda odlican program za ciscenje i odrzavanje racunara. Sta vise ima dosta funkcija koje objedinjuju sredjivanje i ciscenje diskova i registri baze. Tu su i jos napredne funkcije poput ubrzavanja podizanja sistema i jos po nekih. Zaista dobar program sa preglednim prozorima. Cak free verzija ima funkcije pro koje stoje tu obelezene ali se aktiviraju aktivaciom ovog programa na pro verziju. Pri prvom pregledu laptop je dobio ocenu 6,7. a desktop sa XP SP3 samo 3.0. Posle poduzeg sredjivanja nekako se bas vidi razlika u radu, narocito sa desktopom. Preporuka za ovaj program koji je tezak samo 8,2MB.
borisgut
31.10.2013, 13:39
Novi Wise Care 365 je izgleda odlican program za ciscenje i odrzavanje racunara. Sta vise ima dosta funkcija koje objedinjuju sredjivanje i ciscenje diskova i registri baze. Tu su i jos napredne funkcije poput ubrzavanja podizanja sistema i jos po nekih. Zaista dobar program sa preglednim prozorima. Cak free verzija ima funkcije pro koje stoje tu obelezene ali se aktiviraju aktivaciom ovog programa na pro verziju. Pri prvom pregledu laptop je dobio ocenu 6,7. a desktop sa XP SP3 samo 3.0. Posle poduzeg sredjivanja nekako se bas vidi razlika u radu, narocito sa desktopom. Preporuka za ovaj program koji je tezak samo 8,2MB.
Od takvih programa treba bjezati,nanose vise stete nego koristi,znam iz licnog iskustva.
Taj Wise je ranije bio OK,sad bi ga izbegavao u sirokom luku.
kapetan_Miki
1.11.2013, 10:46
Taj Wise je ranije bio OK,sad bi ga izbegavao u sirokom luku.
zbog čega?
btw, od mene preporuka za još jedan odličan programčić u free verziji: vit registry fix.
Od takvih programa treba bjezati,nanose vise stete nego koristi,znam iz licnog iskustva.
Program je potpuno nov i tako je postavljen na sajtu. Moguće daje ranije pravio probleme ali sad je verovtno u novoj verziji optimizovan. Zašto bežati od njega? Kad mi nudi uslugu npr. poput optimizacije pri podizanju sistema, i sl. Ima dosta opcija. Bar vidim da je XP SP3 prosto prodisao posle tretmana koje je prošao sa ovim programom. Moguće da sam ja zbog neiskustva sa baratanjem sličnim programima zapustio desktop sa XP ali sad je druga priča.
zvezdan84
9.11.2013, 15:18
advance system care je meni super program.
Mozete li mi preporuciti neki od programa za update svih drivera pc za win 8 x64 bit.
Sladjan85
20.12.2013, 20:16
DriverMax i Driver Genius Professional imaju dobru bazu drajvera. No placaju se. Imaju i verzije za Windows 8.
Mada, mislim da ces se snaci za Full verziju lako.
Od freeware varijanti probao sam samo SlimDrivers.
Drajvere za graficku nemoj preko tih programa nikad. Uvek je bolje sa oficijalnog sajta.
Basa Mrkalj
20.12.2013, 20:26
Mozete li mi preporuciti neki od programa za update svih drivera pc za win 8 x64 bit.
Odi na oficijalni sajt tvoje maticne ploce i preuzmi drajvere, svaki ostali savet ignorisi.
Ja koristim ESET Smart Security 6 ,CCleaner i Malwarebytes.
Zadovoljan u potpunosti
Prief Lirator
5.1.2014, 0:33
Zaštita:
Windows 7 default Firewall,
Avast Free,
Malwarebytes' AntiMalware;
Održavanje:
Ccleaner,
JetClean (po preporuci SK),
Defraggler.
Evo i ja da dam doprinos ovoj temi. Koji antivirus cu koristiti zavisi i od masine na kojoj radim. Posto sad imam neku krsinu, koristim avast 9 free u kombinaciji sa wfom, koji i ne diram, jer, iskreno, i ne znam a i ne dajem toliki znacaj fvu. Da imam jaku masinu, kaspersky i ne mrdam! Mnogo zavisi od korisnika. Dobitna kombinacija za slabe kompove je Avast free + Wf + Pametan korisnik koji ce prepoznati reklame i svakojake navlakuse i preskociti ih. Ako korisnik to moze, antivirus mu ni "nece" trebati, jer u ovim reklamama je 90% virusa, ostalo ne moze da vidi i zato sluzi antivirus. Ista stvar je i za jake kompjutere, samo umesto Avasta bih uzeo Kaspersky :D
MARE GSX R
22.1.2014, 22:24
Pa ja koristim avast najnoviji i advanced system care pro 7, i za sada sam jako zadovoljan, nego pored toga sto oba imaju te neke web shield-ove, da li bi trebao i neki dodatni firewall da instaliram? :rolleyes:
Sass Drake
22.1.2014, 22:26
Ako si iza rutera i ako nemaš potrebu za filtriranjem odlaznog saobraćaja, nema potrebe.
Pozdrav.
Nisam hteo da otvaram novu temu bez potrebe(ako treba otvoriću), ali hteo sam da pitam kako da detaljno proverim sistem?
U pitanju je original Win 8.1 na laptopu. Video sam da neki članovi daju instrukcije pa se logovi kopiraju, pa sam hteo da zamolim nekoga ako bi mi pomogao sa time.
Hvala puno. :)
e ovako kad prebacim neki fajl ili folder na flesku on mi stavi onu strelicu kao da je shortcut, i pise da zauzima 1 KB http://www.dodaj.rs/t/k/3q/1zSpJfKM/1.jpg (http://www.dodaj.rs/?k/3q/1zSpJfKM/1.jpg)
ali kad kliknem dvaput na folder on mi otvori nov prozor sa fajlovima unutra znaci nije shortcut, http://www.dodaj.rs/t/3x/qN/4MKZJrmM/2.jpg (http://www.dodaj.rs/?3x/qN/4MKZJrmM/2.jpg)
imam avas antivirus i on kaze da je sve uredu da nema virusa na racunaru da kazem jos da sam probao 2-3 fleske isto je i kad sam odneo flesku na drugi komp isto se desava znaci prenosi se na drugi komp tako da sam udesio jos 2-3 kompa ako mi neko ne pomogne gotov sam :D
Jesi li skenirao nekim anti-malware softverom?
Dark Magician
21.5.2014, 21:57
McShield skini i skeniraj tu flešku.
McShield skini i skeniraj tu flešku.
to je to hvala puno :tapsh: :n_klanja::n_klanja:
ovaj program MCShield mi resi problem na kratko, kad ubacim flesku on nadje neke infekcije i ocisti ali kad izvadim flesku i odma je vratim opet isto, folderi i fajlovi su kao precice i svaki put kad izvadim i vratim flesku on kao nadje nesto i ocisti , probao sam pored MCShield i Malwarebytes Anti-Malware , Spybot Search & Destroy i spyware doctor i ne pomaze, uopste nisam pametan sta da radim
Basa Mrkalj
26.5.2014, 18:49
Sve dok ne ocistis racunar imaces taj problem.
Uradi ovako"
Preuzmi FRST (http://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/) - (Farbar Recovery Scan Tool) i sacuvaj ga na Desktop
Napomena: Potrebno je preuzeti onu verziju koja je kompatibilna sa tvojim sistemom.
Dvoklikom pokreni FRST;
Kada se alat startuje, klikni Yes na disclaimer.
Klikni na dugme Scan;
Alat ce kreirati izvestaj (FRST.txt) u isti direktorijum gde je i FRST.exe sacuvan.
Iskopiraj sadrzaj tog loga u poruku.
Alat bi takodje pri prvom pokretanju trebao da kreira i dodatni izvestaj (Addition.txt). Taj izvestaj okaci u poruku koristeci opciju "Prikaci file".
Posto izvestaji ne mogu da stanu na forum, zalepi ih ovde http://pastebin.com/
Klikni Submit pa kopiraj linkove sa izvestajem, oba loga kopiraj.
http://pastebin.com/qQ0dySBL
http://pastebin.com/rqCKUYpq
oba Addition.txt i FRST.txt
Basa Mrkalj
26.5.2014, 19:53
Jesi ti instalirao Keylogger?
Naravno zaboravih da ti kazem da iskopcas USB fleske dok ne ocistimo komp.
Jesi ti instalirao Keylogger?
kidlogger jesam
taj keylogger nisam
Naravno zaboravih da ti kazem da iskopcas USB fleske dok ne ocistimo komp.[/QUOTE]
fleska je izvadjena nije u kompu
Basa Mrkalj
26.5.2014, 20:03
OK.
1. Otvori Notepad (Text Document) i iskopiraj sledeći tekst unutar kod polja ispod:
Start
HKLM\...\Run: [oky] => wscript.exe //B "C:\Users\nikslo\AppData\Roaming\oky.vbs"
C:\Users\nikslo\AppData\Roaming\oky.vbs
HKU\S-1-5-21-521604535-668715220-891425747-1000\...\Run: [oky] => wscript.exe //B "C:\Users\nikslo\AppData\Roaming\oky.vbs"
Startup: C:\Users\nikslo\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\ Start Menu\Programs\Startup\oky.vbs ()
CHR HKLM\...\Chrome\Extension: [fjbbjfdilbioabojmcplalojlmdngbjl] - C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\swlfiles\smiley swelovetoolbar.crx
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\swlfiles\smiley swelovetoolbar.crx
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\cabex.dll
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\CmdLineExt02.dl l
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\htchome_install er.exe
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\jre-7u55-windows-i586-iftw.exe
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\SIInvoker.exe
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\SIntf16.dll
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\SIntf32.dll
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\SIntfNT.dll
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\tu17p84.exe
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\unelevate.exe
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\war3_Install.ex e
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\ytai_ytareg_set up.exe
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\{DB0F499C-DEDE-4225-BDC4-ABF55497B9D7}-34.0.1847.131_34.0.1847.116_chrome_updater.exe
End
2. Sačuvaj notepad na Desktop pod nazivom fixlist.txt
To možes uraditi i iz notepad-a => klik na File potom na Save As i u novom prozoru, dole pod File Name: staviš za naziv fixlist.txt
Napomena: Važno je da se oba fajla, FRST i fixlist nalaze na istoj lokaciji jer u suprotnom fix nece raditi.
3. Ponovo pokreni FRST/FRST64, klikni jednom na dugme Fix i sačekaj.
Ukoliko alat zatraži restart sistema, dozvoli mu i postaraj se da alat kompletira fix nakon restarta sistema.
Alat će formirati log (Fixlog.txt) na Desktop-u. Potrebno je sadržaj tog loga iskopirati u poruku.
OK.
1. Otvori Notepad (Text Document) i iskopiraj sledeći tekst unutar kod polja ispod:
Start
HKLM\...\Run: [oky] => wscript.exe //B "C:\Users\nikslo\AppData\Roaming\oky.vbs"
C:\Users\nikslo\AppData\Roaming\oky.vbs
HKU\S-1-5-21-521604535-668715220-891425747-1000\...\Run: [oky] => wscript.exe //B "C:\Users\nikslo\AppData\Roaming\oky.vbs"
Startup: C:\Users\nikslo\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\ Start Menu\Programs\Startup\oky.vbs ()
CHR HKLM\...\Chrome\Extension: [fjbbjfdilbioabojmcplalojlmdngbjl] - C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\swlfiles\smiley swelovetoolbar.crx
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\swlfiles\smiley swelovetoolbar.crx
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\cabex.dll
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\CmdLineExt02.dl l
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\htchome_install er.exe
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\jre-7u55-windows-i586-iftw.exe
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\SIInvoker.exe
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\SIntf16.dll
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\SIntf32.dll
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\SIntfNT.dll
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\tu17p84.exe
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\unelevate.exe
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\war3_Install.ex e
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\ytai_ytareg_set up.exe
C:\Users\nikslo\AppData\Local\Temp\{DB0F499C-DEDE-4225-BDC4-ABF55497B9D7}-34.0.1847.131_34.0.1847.116_chrome_updater.exe
End
2. Sačuvaj notepad na Desktop pod nazivom fixlist.txt
To možes uraditi i iz notepad-a => klik na File potom na Save As i u novom prozoru, dole pod File Name: staviš za naziv fixlist.txt
Napomena: Važno je da se oba fajla, FRST i fixlist nalaze na istoj lokaciji jer u suprotnom fix nece raditi.
3. Ponovo pokreni FRST/FRST64, klikni jednom na dugme Fix i sačekaj.
Ukoliko alat zatraži restart sistema, dozvoli mu i postaraj se da alat kompletira fix nakon restarta sistema.
Alat će formirati log (Fixlog.txt) na Desktop-u. Potrebno je sadržaj tog loga iskopirati u poruku.
http://pastebin.com/7hkacFmc -- Fixlog.txt
Basa Mrkalj
26.5.2014, 20:15
Preuzmi MCShield sa sljedeće adrese:
http://www.mcshield.net/download/MCShield-Setup.exe
Instaliraj MCShield i sačekaj da se završi uvodno skeniranje.
Kad se završi uvodno skeniranje, ubacuj sve USB memorijske uređaje redom u USB port i svaki zadrži u portu dok MCShield ne izbaci poruku da je skeniranje završeno. Ukoliko imaš više USB uređaja, zabilježi negdje kojim su redom ubacivani.
Objašnjenje: U USB memorijske uređaje spadaju svi oni uređaji koji po priključivanju na kompjuter dobijaju svoju oznaku particije. Tu spadaju USB flash drajvovi, eksterni hard-diskovi, memorijske kartice, MP3 i MP4 plejeri, neki mobilni telefoni, neki GPS (navigacioni) uređaji itd.
Idi na Start -> All Programs -> MCShield -> Logs -> AllScans
Otvoriće ti se izvještaj u Notepad-u čiji sadržaj treba da postaviš u poruku
Preuzmi MCShield sa sljedeće adrese:
http://www.mcshield.net/download/MCShield-Setup.exe
Instaliraj MCShield i sačekaj da se završi uvodno skeniranje.
Kad se završi uvodno skeniranje, ubacuj sve USB memorijske uređaje redom u USB port i svaki zadrži u portu dok MCShield ne izbaci poruku da je skeniranje završeno. Ukoliko imaš više USB uređaja, zabilježi negdje kojim su redom ubacivani.
Objašnjenje: U USB memorijske uređaje spadaju svi oni uređaji koji po priključivanju na kompjuter dobijaju svoju oznaku particije. Tu spadaju USB flash drajvovi, eksterni hard-diskovi, memorijske kartice, MP3 i MP4 plejeri, neki mobilni telefoni, neki GPS (navigacioni) uređaji itd.
Idi na Start -> All Programs -> MCShield -> Logs -> AllScans
Otvoriće ti se izvještaj u Notepad-u čiji sadržaj treba da postaviš u poruku
http://pastebin.com/MF3bjpmE prvo sam flesku jednu skenirao a onda mobilni
e da sad na tel kad pogledam sta ima na sd kartici dodao mi je za svaki folder koji sam imao po isti naziv fajla sa extenzijom .lnk
Basa Mrkalj
26.5.2014, 20:50
• Sledeća procedura će implementirati završno čišćenje.
:arrow: Preuzmi "Xplode"-ov DelFix (http://general-changelog-team.fr/fr/downloads/finish/20-outils-de-xplode/9-delfix) alat i snimi ga na Desktop.
Dvoklikom pokreni alat i štikliraj kućice ispred sledećih opcija;
http://www.mcshield.net/personal/magna86/Images/checkmark.png Remove disinfection tools
http://www.mcshield.net/personal/magna86/Images/checkmark.png Create registry backup
http://www.mcshield.net/personal/magna86/Images/checkmark.png Purge System Restore
Klikni na dugme Run i pričekaj trenutak dok alat ne završi svoj rad.
Od ovog trenutka, svi korišćeni alati u ovoj temi bi trebali biti obrisani.
Alat će takođe formirati izveštaj za tebe. (C:\DelFix.txt)
Alat će snimiti i zdravo stanje registy-ja i napraviti backup koristeci integrisan program "ERUNT" u %windir%\ERUNT\DelFix
Alat briše stare system restore tačke i pravi novu, svežu tačku nakon čišćenja.
Basa Mrkalj
26.5.2014, 20:52
e da sad na tel kad pogledam sta ima na sd kartici dodao mi je za svaki folder koji sam imao po isti naziv fajla sa extenzijom .lnk
Skeniraj je ponovo.
• Sledeća procedura će implementirati završno čišćenje.
:arrow: Preuzmi "Xplode"-ov DelFix (http://general-changelog-team.fr/fr/downloads/finish/20-outils-de-xplode/9-delfix) alat i snimi ga na Desktop.
Dvoklikom pokreni alat i štikliraj kućice ispred sledećih opcija;
http://www.mcshield.net/personal/magna86/Images/checkmark.png Remove disinfection tools
http://www.mcshield.net/personal/magna86/Images/checkmark.png Create registry backup
http://www.mcshield.net/personal/magna86/Images/checkmark.png Purge System Restore
Klikni na dugme Run i pričekaj trenutak dok alat ne završi svoj rad.
Od ovog trenutka, svi korišćeni alati u ovoj temi bi trebali biti obrisani.
Alat će takođe formirati izveštaj za tebe. (C:\DelFix.txt)
Alat će snimiti i zdravo stanje registy-ja i napraviti backup koristeci integrisan program "ERUNT" u %windir%\ERUNT\DelFix
Alat briše stare system restore tačke i pravi novu, svežu tačku nakon čišćenja.
samo mi kazi dal da vratim flesku u komp kad pokrenem DelFix posto sam je izvadio?
Basa Mrkalj
26.5.2014, 20:58
DelFix ne diraj, samo vrati flesku.
ok odradeo i otvorio mi DelFix.txt
# DelFix v10.7 - Logfile created 26/05/2014 at 20:57:42
# Updated 27/04/2014 by Xplode
# Username : nikslo - NIKSLO-PC
# Operating System : Windows 7 Ultimate Service Pack 1 (32 bits)
~ Removing disinfection tools ...
Deleted : C:\FRST
Deleted : C:\Users\nikslo\Desktop\Addition.txt
Deleted : C:\Users\nikslo\Desktop\Fixlog.txt
Deleted : C:\Users\nikslo\Desktop\FRST.exe
Deleted : C:\Users\nikslo\Desktop\FRST.txt
~ Creating registry backup ... OK
~ Cleaning system restore ...
Deleted : RP #89 [Windows Update | 05/21/2014 20:58:45]
Deleted : RP #91 [Installed DirectX | 05/22/2014 16:22:10]
Deleted : RP #93 [Installed DirectX | 05/22/2014 16:22:54]
Deleted : RP #95 [Installed DirectX | 05/22/2014 16:53:15]
Deleted : RP #97 [Installed DirectX | 05/22/2014 16:53:51]
Deleted : RP #99 [Installed AirPlus G DWL-G510 | 05/22/2014 17:51:40]
New restore point created !
########## - EOF - ##########
sklonio mi sa desktopa program FRST i one txt fajlove Addition i FRST.txt
Basa Mrkalj
26.5.2014, 21:05
Nisam ti reko DelFix nego da ubodes mobilni. Al ajd sad.
Basa Mrkalj
26.5.2014, 21:19
Sta se dogadja, jesi ubadao fleske ili nisi, nemam celo vece na raspolaganju.
Obratite pažnju ako imate nalog na avast forumima. Neko im je skoro kompromitovao forum i ukrao kompletnu korisničku bazu podataka. Ukoliko imate nalog tamo i koristite isto korisničko ime / lozinku za bilo koji drugi servis, promenite ih.
http://blog.avast.com/
Pitanje za Bašu:
Imam problem sa računarom na poslu. Usporio je jezivo, pojavljuju se razni malweri, itd. Probao sam sa malwarerbytes i MS security essentials ali ništa od toga. Šta mu sad uraditi da bi se izbegla reinstalacija sistema od strane admina?
Basa Mrkalj
27.5.2014, 18:54
Ne radim firmine racunare, firme imaju placene admine za te poslove, zao mi je, ali na takav odgovor ces naleteti na bilo kom forumu.
Jedino da platis :D
vasiljevic
31.5.2014, 23:19
Ajd da damo jedan besplatan savet.
Lepo pozovi admina firme da reši problem jer je to njegov a ne tvoj posao. Najveći razlog zašto da to uradiš je vrlo prost: ako pokažeš da znaš ima da ti navale na kičmu održávanje i pomoć za ostale, kad si blizu i znaš. Njemu lepo, prima platu a ti radiš njegov posao pored svog. Dakle, u firmi, imaš svoj posao, jasno definisano šta radiš, ne mešaj se drugima u posao. Lakše tebi. Drugi razlog je opet prost: bilo koji gubitak podataka ili ne daj bože nešto da ode hardverski, ide njemu na dušu ne tebi. On je dužan da to održava, ti nisi ništa brljao, ti si čist.
Bryan Fury
31.5.2014, 23:49
Tačno tako, ako u firmi već postoji neko ko se bavi održavanjem računara, njemu prijaviš problem i tu je kraj, dalje je njegov problem.
Pričam nešto sa drugarom, kaže da uz pomoć cookies koji stoje u browseru možeš nekome da vidiš šifru bilo kog naloga. Dobro, to je moguće ako neko čekira ono polje ''zapamti me''. On kaže da može iako nije čekirano to polje, kao dovoljno je da se jednom uloguješ i možeš da se izloguješ, a da u browseru ostane cookie. Možda me neko demantuje, mislim da je ovo nemoguće. Ako je moguće ima da pojedem svoju diplomu :nov_explo
water wizard
23.6.2014, 13:51
pa ako čekiraš da zapamti zapamtiće sad dal neko čuva passworde u cookies ili na drugom mestu je manje bitno, evo našao sam cookie za sk.rs koji se zove bbpassword...
mada je lakše otići u opcije i odatle pročitati username i password jer je cookie enkriptovan, sad ako si sposoban da dešifruješ možeš verovatno i preko cookie da pročitaš šifru...
zato se nikad ne treba logovati sa kompjutera za koje ne znate koliko su sigurni, čak treba izbegavati i otvorene wifi mreže..
šta da ti kažem security je cela nauka kao i hakovanje tj krađa šifri..
Čekaj, hoćeš da kažeš da je moguća sledeća situacija:
- Ulogujem se ovde na forum, ne čekiram polje ''zapamti me'',
- Izlogujem se, ali je u browseru ostao cookie posto browser ima opciju da cuva cookie,
- sedne neko za moj kompjuter, otvori browser, ide na show cookies i tu dešifruje cookie tj procita koja je moja šifra ?
water wizard
23.6.2014, 14:55
to već zavisi od logike programera koji je pravio sajt da li će da čuva šifre u cookies i kada će da snimi podatke na komp
Znači ipak ima zaštite i ne može svako da mi kopa po kompjuteru tek tako, bilo da je to forum, mejl, društvena mreža... U ovo ne računam hakere koji verovatno sve mogu i to daljinskim putem.
I najbolje od svega, ne moram da pojedem diplomu :)
nighthawk
27.6.2014, 22:45
to već zavisi od logike programera koji je pravio sajt da li će da čuva šifre u cookies i kada će da snimi podatke na komp
Programeru sa takvom logikom hitno oduzeti tastaturu i dati mu buljuk ovaca i šarplaninca. Šarplaninac je neophodan jer ovakav programer verovanto ne bi mogao da se stara o samom sebi, a kamoli da čuva ovce.
Programer koji čuva enkriptovanu (hashovanu) šifru u cookie-ima bi verovatno mogao samostalno da čuva ovce, ali i njega treba držati dalje od tastature.
Šalu na stranu, ovakvih nebuloza zaista ima, ali su jako retke. Uobičajena praksa je da kada se korisnik uloguje na sajt, tj. kada server utvrdi da dato korisničko ime postoji u bazi i da je taj korisnik uneo odgovarajuću šifru, server kreira niz nasumičnih karaktera. Jedan primerak se zapisuje u fajl na samom serveru, a drugi se šalje browseru korisnika kao cookie. Dakle, cookie nema nikakve veze sa šifrom korisnika, to je samo vrsta propusnice koja korisniku daje pristup resursima tokom određenog vremena.
Najgore što napadač može da uradi ako preuzme cookie je da dobije isti pristup koji ima sam korisnik, tj. da izvrši krađu sesije. Recimo, ako bi neko uspešno ukrao sesiju nekom korisniku ovog foruma, mogao bi da čita i šalje lične poruke i postavlja poruke na forumu dok cookie ne istekne. Ne bi mogao da vidi šifru i ne bi mogao da promeni šifru ili email adresu.
Da li mi preporucujete da uradim update svih drivera koji mi preporucuje DriverMax a Windows 8 64 bit? Na primjer:
1. Driver za 2nd generation Intel(R) Core(TM) processor family DRAM Controller kaze da je zastareo. Moja verzija 6.2 a on nudi 9,2.
2. Driver za Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller - 1C22 kaze da je zastareo. Moja verzija 10 a on nudi 18.
3. Driver za Intel(R) HM65 Express Chipset Family LPC Interface Controller kaze da je zastareo. Moja verzija 1.0 a on nudi 9.0.
4. Driver za Intel(R) Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller kaze da je zastareo. Moja verzija 9 a on nudi 12.
5. Driver za Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controlle kaze da je moja verzija 6.2 a on mi nudi 9.2.
6. Driver za Intel(R) HD Graphic 3000 kaze da je moja verzija 9.17 a on mi nudi 8.15.
7. itd..
Sta da radim? Dal bez problema da updatujem drivere koje on ima novije ili??
cane.prebranac
22.9.2014, 9:16
Da li mi preporucujete da uradim update svih drivera koji mi preporucuje DriverMax a Windows 8 64 bit? Na primjer:
1. Driver za 2nd generation Intel(R) Core(TM) processor family DRAM Controller kaze da je zastareo. Moja verzija 6.2 a on nudi 9,2.
2. Driver za Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller - 1C22 kaze da je zastareo. Moja verzija 10 a on nudi 18.
3. Driver za Intel(R) HM65 Express Chipset Family LPC Interface Controller kaze da je zastareo. Moja verzija 1.0 a on nudi 9.0.
4. Driver za Intel(R) Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller kaze da je zastareo. Moja verzija 9 a on nudi 12.
5. Driver za Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controlle kaze da je moja verzija 6.2 a on mi nudi 9.2.
6. Driver za Intel(R) HD Graphic 3000 kaze da je moja verzija 9.17 a on mi nudi 8.15.
7. itd..
Sta da radim? Dal bez problema da updatujem drivere koje on ima novije ili??
Slobodno uradi update.
Imam problem sa USB-om. Od sad kada nesto kopiram na njemu s mog ili bilo kojeg racunara on to ne moze da prenese u potpunosti na drugi PC i ako ima 64GB. Koristio sam SDFormatter za USB ali bezuspjesno. :( Sta da radim?
water wizard
22.9.2014, 20:37
formatiraj u ntfs
koji je najbolji program za defargraming?
Završiće ti posao i onaj koji dolazi uz Windows.
Auslogics.
Milan Djurdjevic
8.10.2014, 17:32
Da li neko moze da mi da savet kako da uklonim program iz start up-a.
Pravi mi probleme pri pokretanju racunara.Preko MSConfig a ne moze nikako.
Pokusao sam na sve moguce nacine lokacija mu je HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Koristio sam desetak programa i svi ga prepoznaju ali neki ne mogu da ga uklone dok ga drugi obrisu ali se on sa restartovanjem racunara ponovo pojavljuje medju startnim programima.
Trazio sam ga i u Registry i brisao ali opet nista.
pokrece se iz C:ProgramData\svchost\dwrwzmzis.exe
Probao sa antivirusima opet nista :(:confused:
water wizard
8.10.2014, 18:02
a da obrišeš taj program
Jesi probao i Malwarebytes i SuperAntiSpyware? To mi svako deluje kao neka štetočina.
Da li se taj program (odn. njegov GUI) vidi nakon što se pokrene ili se samo pokrene i čuči u memoriji? Ako se vidi, daj screenshot.
Vidim da postoji neki USB malware sličnog imena (rjrwzmzis.exe). Imaš ovde kako se on uklanja, možda ti to pomogne:
http://how-to-remove.us/rjrwzmzis-exe/
Mada, možda je pametno da ovo pitanje postaviš i u Ambulanti MyCity-ja: http://www.mycity.rs/Ambulanta/
Uzgred, imaš instaliran MCShield?
Smart Defrag, i Defragler radi odlican posao po meni.
Smart defrag je uz to jos i brz, sa punog crvenog hard diska ukloni 98-100% problema.
Milan Djurdjevic
9.10.2014, 16:46
Uspeo sam sa Malwarebytes.
Hvala puno. :)
Stella Rossa
11.10.2014, 13:40
Koja je najbolja alternativa ccleaner-u ? :)
Sto bi trazio alternativu.
Al anyway
JetClean
Slim Cleaner
Glary Utilities su neke od mogucih.
zvezdan84
2.11.2014, 14:09
dobio sam juce sophos program, jel to necemu vredi kao antivirus? legalnu verziju, navodno ga koriste u australiji u banci gde je radio taj neko ko je doneo taj program
Posto koristim Malwarebytes, on mi nonstop nalazi jedan fajl i oznacava ga kao prijetnju i tako ga brise. I kada god zelim da pokrenem taj program ne mogu jer mu je izbrisao jedan od glavnih fajlova. Da li je moguce da u Malwarebytes oznacim taj fajl kao cistim fajlom i da ga vise on ne brise?
Esi siguran da MB nije oznacio taj program kao Pup (Potential unwanted program) zato sto je to bezazleno skroz uglavnom se desava u programima koji imaju neki vid reklame u sebi , ili u interfejsu samom.
Elem ako je to tacno samo odcekiraj prijavljivanje Pup u detekciji od MB.
Ove dve stvari ce ti 99% resiti stvar. Kod prve slike samo ides na add i selektujes zeljeni fajl, a kod druge vidis vec.
http://i58.tinypic.com/6tml4l.jpg
http://i57.tinypic.com/2ns9fyf.jpg
Hvala Sale :)
Posto mi je noviji Malwarebytes, nasao sam opciju Malware Exclusions i u njemu sam dodao taj fajl :). Nadam se da je to pravo mjesto za to.
Istu stvar ces napraviti tim kao i onim sa slike prve u spoileru al ne skodi da dodas u oba.
Citam da mnogo programa koje rade na odrzavanju racunara mogu da zeznu stvar. Pa me interesuje koji za odrzavanjeje najbolji? Wise Care ne izgleda lose ali kazu na komentarima da koristim CCliner za registri a Wise za ostalo. Interesuje me vase misljenje i koju konbinaciju programa da koristim? Neko hvali System Mechanic 12.7, neko WinOptimizer itd... :icon_scra
JaImojiProblemi
28.1.2015, 22:22
Ne koristim CCleaner, vec CleanMaster, koji je sluzio samo za ciscenje telefona pre. Sada postoji takodje racunarska verzija. Veoma sam zadovoljan. Ukolko vam se ukaze prilika, isprobajte ga.
Izvolite link: http://download.cnet.com/Clean-Master-for-PC/3001-18512_4-76174439.html?hlndr=1
Interesuje me, koji anti-virus preporucujete, kada je Windows 8.1 u pitanju ili nije potreban?
Do sada sam koristio eset nod 32 8 anti-virus. Potpunu verziju.
MARE GSX R
29.1.2015, 0:23
Prvo po mn najbolji program za odrzavanje kompa je iobit advanced sistem care 7 po mogucstvu pro verzija, 8 vec mi se ne svidja, ima dosta nepotrebnih stv... a sto se tice av-a eset i avast izbegavam, jer sam primetio dosta gresaka kod istih, za neke moje potrebe... u poslednje vreme koristio sam kav13, sad koji bespl je najbolji nzm i ja trazim neki dobar...
milosfrula
29.1.2015, 1:47
ja ne koristim Anti virus ja koristim Deep Freeze i komp mi brzo radi prezadovoljan sam
vec CleanMaster, koji je sluzio samo za ciscenje telefona pre
Interesuje me, koji anti-virus preporucujete
Clean Master ne radi kako treba ni na telefonima/tabletima, što bi ga neko koristio na kompu? Uostalom, CCleaner ima mnogo duži "staž" i prilično je pouzdan - u svakom slučaju, ja preporučujem CCleaner :)
Što se tiče antivirusa... Avast Free ili Comodo Free.
JaImojiProblemi
29.1.2015, 13:10
Clean Master ne radi kako treba ni na telefonima/tabletima, što bi ga neko koristio na kompu? Uostalom, CCleaner ima mnogo duži "staž" i prilično je pouzdan - u svakom slučaju, ja preporučujem CCleaner :)
Što se tiče antivirusa... Avast Free ili Comodo Free.
CleanMaster sudeci po pc korisnicima radi dobro. A, ja sam jedan od tih korisnika. Zato sam ga preporucio. Kada bi se vodili "staz" misljenjem, ostali bi zbog navike deo XP-a.
Nemam nista protiv CCleaner-a, jer sam CleanMaster pomenuo zbog toga sto je neko zeleo imena alternativnih programa.
Mnogi sude o programima na osnovu misljenja drugih korisnika, koji u vecini slucajeva subjektivno sude, jer su jednom instalirali program koji nisu znali da koriste, a nisu se ni potrudili da ga istraze, deinstaliravsi ga kazali su da je los.
Nece se na nekoga plafon obrusiti, ako se ne drzi sablona. :)
A sto se anti-virusa tice, hvala na preporuci.
Za sada cu se ipak drzati WD-a. Ukoliko se ne pokaze kao dobar, iskoristicu predlog, samo kada je Comodo u pitanju.:)
Avast je koriscen pre WD-a, no ne dopadaju mi se Avastov-a poslednja "izdanja".
Počeo sam da koristim Malwarebytes Anti-Malware, i po prvi put sam zadovoljan AV programom.
Počeo sam da koristim Malwarebytes Anti-Malware, i po prvi put sam zadovoljan AM/AV programom. :D
Šta ću, što se mene tiče, to u isti koš ide.
JaImojiProblemi
31.1.2015, 14:03
Počeo sam da koristim Malwarebytes Anti-Malware, i po prvi put sam zadovoljan AM/AV programom. :D
Šta ću, što se mene tiče, to u isti koš ide.
Ne poznajem nikoga ko nije zadovoljan sa Malwarebytes Anti-Malware-om.
Sjajan program.... Srecno. :)
Tragajuci za Win 10 kompatibilnim antivirusom, pored Avasta (koji je postao bloat :( ), naisao sam na Quihoo 360 Total Security. I moram priznati da me je prijatno iznenadio. Lagan je sto se resursa tice, za sada mi nije ni jedan False Positive uhvatio (sto mi je mnogo bitno). :)
Pinstripe
19.6.2015, 16:52
I ja sam ga na predlog forumasa skinuo i isto sam pre toga imao Avast i ovaj 360TS je bas dobar i lagan. :)
I like games
19.6.2015, 17:47
360TS i mene dobro služi, jedino sam morao da podesim da projekti iz Visual Studio nisu trojanci. :kreza:
Pinstripe
19.6.2015, 18:46
A dobro to se podesi jedanput i to je to. Ne zamara sa reklamam i laksi je od avasta i isto je free.
Koristio sam 360TS oko 2 meseca. Prilično je lagan. Mada, kopiranje na USB fleš je umelo da zastane kad dodje do kraja fajla. Kao da 360TS skenira upisani fajl.
Uvek sam ga koristio sa Bitdefender ili Avira engine-om pride. Sa Avirom zauzima oko 60MB RAM-a a sa BD oko 200MB.
Juče sam uzeo Bitdefender TS na 6-mesečnoj promociji i takodje ne opterecuje sistem. Ali zauzima oko 200MB RAM-a, što može da bude problem za one koji nemaju 4 i više gigabajta.
Pinstripe
20.6.2015, 17:25
Ja nisam imao problema sa kopiranjem na i sa usb. Mada ja sa iskljucio onaj usb shield ili kako se vec zove sto se pokrene cim se ubode usb.
360 je OK,mada su dobri i Avira i Panda.
Slucajno otvorih Task Manager malocas i imam sta da vidim.. Comodo Internet Security zauzima 4.2GB RAM memorije i izgleda da polako ali sigurno uzima jos vise RAM-a! Otvorim onaj GeekBuddy chat i pitam njihovog "tehnicara" zasto se to desava ona kao "to je normalno, to zauzima antivirus".
Takodje malo, malo pa radi nesto na HDD (kad krene da ore to je sacuvaj Boze). Jel ima neka dobra besplatna alternative FW + AV kako bih mogao da uklonim ovo smece sa sistema?
http://i.imgur.com/JifbAsw.png
Quihoo 360 Total Security :)
Quihoo 360 Total Security :)
Na njhovom sajtu nisam uspeo da nadjem da ima firewall?
Jao ima nesto kao neki defence gde neke aplikacije trebas da allow da bi radile ili se spojile sa serverom, slicno kao kod FW.
Na njhovom sajtu nisam uspeo da nadjem da ima firewall?
360TS nema firewall. Ima samo antivirus, HIPS i module za čišćenje sistema od nepotrebnih fajlova. 360TSE ima samo antivirus i HIPS.
Jao ima nesto kao neki defence gde neke aplikacije trebas da allow da bi radile ili se spojile sa serverom, slicno kao kod FW.
U najnovijoj verziji imaju 3rd party firewall
http://prntscr.com/7o9qy1
tako da imaces odvojeno AV i FW, nadam se da ti to ne smeta?
Wow, kad je izašla verzija 7? Pre 2-3 dana je na njihovom sajtu bila verzija 6. Da ne znaš možda čiji firewall instaliraju?
Edit: OK, piše da je nova verzija od 1. jula. Ja sam verovatno gledao 30. juna.
Edit2: GlassWire Firewall.
U najnovijoj verziji imaju 3rd party firewall
http://prntscr.com/7o9qy1
tako da imaces odvojeno AV i FW, nadam se da ti to ne smeta?
Ne nemam ja to, a i nije mi nesto neophodno ali cim budem imao mogucnosti probacu :D
Hvalaaaa!
Sad na brzinu probah ovaj GlassWire Free. Besplatna verzija dozvoljava pristup internetu svim aplikacijama po default-u. Da biste blokirali neku aplikaciju prvo ona mora da pristupi internetu a zatim da je u podešavanjima blokirate. Opcije Ask i Block su rezervisane za plaćenu verziju.
Dobra stvar je što može fino da služi kao network monitor. Ima lep grafikon.:D
Sta biste mi preporucili od anti malver, spajver, adware ili neceg cetvrtog zlocudnog softvera, po mogucstvu da ima sve u jednom(i anti malver, spajver i adware)? Od zastite imam avast antivirus i windows 7 firewall
^ Malwarebytes, Super Antispyware
A spybot moze to?
Spybot je više namjenjen proaktivnoj nego retroaktivnoj zaštiti. On u osnovi funkcioniše tako što ti imunizuje sistem fingerprintovima određenog malware-a, pa kad taj isti malware pokuša da se ubaci u sistem, Spybot mu šalje "informaciju" kao da si već zaražen njime, i taj te malware zaobilazi.
Spybot ima i tu retroaktivnu komponentu, ali mu je detekcija za klasu slabija nego kod Malwarebytesa i Super Antispyware-a. Nekim redom išlo bi ovako, po kvalitetu:
1. Super Antispyware: (http://www.superantispyware.com/) vraća sistemske postavke na staro, ima i proaktivnu i retroaktivnu odbranu i skeniranje, apdejtuje se svakodnevno, "povraća" procese zauzete malware-om (explorer.exe, task manager itd.) i jako je dobar
2. Malwarebytes: (https://www.malwarebytes.org/)skenira u realnom vremenu, ima brze i dobre apdejte, ima i exclusions pa možeš ručno da ga podesiš
3. MCShield: (http://www.mcshield.net/) jako dobar domaći program za tu namjenu
4. Spybot Search & Destroy (https://www.safer-networking.org/)
A kod ovog Super Antispyware, jel sve podeseno, kad idem na Computer scan, sa desne strane imaju raznorazne opcije .. ?
MARE GSX R
3.1.2016, 23:34
E a meni ovaj glas wire ne radi, tj ne konektuje se, kad koristim net preko modema/telenor net, ili fonove preko usb tetheringa, iliti kako se vec pise, a ovo u 360ts za ciscenje nepotrebnih fajlova, ja sam jednom koristio, i pobrisao mi sve modove za npr ets2/fs15 i tako jos dosta vecih fajlova sa c diska, tj ono full chek, preporuka ne koristiti, vec samo virus scan, startup skeniranje i to... :)
Послато са LG-P760 уз помоћ Тапатока
^ Ne razumijem, šta ti ne radi na firewallu? Ne konektuje se? Na šta? Jesi ti potpuno blokirao izlaz na internet? Čišćenje "nepotrebnih" fajlova u 360TS te UVIJEK pita da ih sam odabereš i odrediš koje želiš obrisati, a koje preskočiti. Isto je i kod detekcije false positives-a. Ako ne znaš šta čačkaš, ostavi na automatic ili ne diraj nikako.
Kad pomenu firewall sta mislite o windows 7 firewallu, da li je potrebno skidati neki drugi i ako je odgovor da koji?
Nisam pristalica tih rješenja koja dolaze uz sistem, ne volim ni MS security essentials ni taj tulavi integrisani firewall, a svaki drugi namjenski je dobar/bolji: Zonealarm, Comodo, Glasswire, sjedi pa biraj
Windows firewall i nije baš tutav kada se koristi Advanced mode.
MARE GSX R
4.1.2016, 11:50
^ Ne razumijem, šta ti ne radi na firewallu? Ne konektuje se? Na šta? Jesi ti potpuno blokirao izlaz na internet? Čišćenje "nepotrebnih" fajlova u 360TS te UVIJEK pita da ih sam odabereš i odrediš koje želiš obrisati, a koje preskočiti. Isto je i kod detekcije false positives-a. Ako ne znaš šta čačkaš, ostavi na automatic ili ne diraj nikako.
Ne znam na sta glavno kad pokrenem, glas wire, ono pise try conekting, i nece, a net radi taj koji sam pomenuo, sad sam obrisao i nmg tacno da ti procitam, drugo 360ts mi odg i te kako znm da ga koristim sada kad sam se jednom opeko, a i ja pricam o onome kada po prvi put inst, pa ides na full chek, i startup i viruse i nepotrebne fajlove, mn je tu izlistalo 4 gb manje vise, nepotrebnih sistemskih fajlova, i ne kazem da nije samo moja greska trebao sam procitati svaku stavku,ali sam mislio da to cisti zaostatke, i one ostale nepotrebne gluposti, zato kazem da ne treba svako da to koristi, da treba vise obracati paznje, i bolje je npr cccleaner za to a 360ts ostaviti za viruse, ok radi posao, i naravno opet nisam pristalica nikako auto odradjivanja posla, jer sto on moze smatrati nepotrebnim, mn moze trebati...
A sta je dobro za odrzavanje, ja imam onaj ccleaner i defragmentacija jednom u 3 nedelje i to je to
MARE GSX R
4.1.2016, 19:00
A sta je dobro za odrzavanje, ja imam onaj ccleaner i defragmentacija jednom u 3 nedelje i to je to
Pa ja koristim iobit Asc7 pro, ali vecini bolje odg ccleaner, a za defrag koristim iobit smart defrag pro, po meni najbolji...
Gde se na windows 7 nalaze windows cookis , jel su to temporary internet files u internet exploreru ili ne?
skini ccleaner da ti ih on obrise da se ne mlatis ti sa tim :D
Na super antispuware mi ove tri kolone pise disabled iako je na sve tri chekirana opcija enable, a zasto mi on pokazuje suprotno?
Prief Lirator
26.2.2016, 13:46
Ajd jedno brzinsko pitanje.
Skontao sam da Avast blago usporava otvaranje Chrome homepage-a i bookmarks-a.
Da li je okej da ga obrišem i nastavim koristiti samo Windows Defender i Windows Firewall?
Inače nisam godinama imao nikakvih problema sa malware-om jer znam šta radim, tako da bih obrisao svaki višak i išao na minimum.
^ onemogući Avast browser addon ili browsing protection komponentu, zavisi šta ima, pa možeš da zadržiš Avast a neće ti usporavati sistem. Ne bi trebao.
Prief Lirator
26.2.2016, 15:01
Obrisao sam sve komponente još prilikom instalacije, koristio sam samo ona tri osnovna shield-a.
Čak i kada isključim shield-ove, opet Avast usporava otvaranje stranica.
Dark Magician
26.2.2016, 17:27
Comodo IS po svemu sudeći ima ogromnu sigurnosnu rupu sa fajlovima kojima se veruje.
Koriste CRC32, s obzirom da su i dalje mutavi po tom pitanju, i da se u zadnje vreme pojavilo više problema. Treba ga izbegavati dok se ne reši.
Sta preporucujete?Jednom dnevno razderi se "Fus Ro Dah!" na računar i problem sa štetočinama rešen.
:D Anything else?Da, gledaj da ne potkačiš neko pile ili drugu domaću životinju u procesu.
Može slobodno da zakači i piliće, ali samo ako je ukućanima pre toga stavio kante na glavu.
I used to be an adventurer like You, but... ( :
Možeš manje-više bilo koji od preporučenih, stavi neku free verziju. Ja koristim Bitdefender Free (http://www.bitdefender.com/solutions/free.html), dobar je.
CtRl_Alt_DeL
29.2.2016, 23:22
Dobro veče, bolje vas našla.
Samo da se upišem ovde da znam gde mi je tema i odma tu nađem. :)
Imam problem sa virusom, koristim AVAST, a kakav mi je komp, prilažem sliku. Vidim da nemate spoiler pa je stavljam u img. A kakav virus što mi pravi probleme, bio je upakovan u nekom filmu što sam ga skidala u torrent, a Avast ga nije registrovao odmah. Kad god kliknem uvek mi iskače, ne svaki put ali mi dosađuje. Probala sam sa defragmentom i avastom da ga ukloni, ali ne može, pa sam našla gde krije u onom Programu za fajlove, nisam uspela da ga obrišem, a posle otkrijem ne znam kako se obrisalo, gledali smo opcije u Google Chrome i Mozillu. Zvala sam nekog programera, taman kao sve smo to sredili, e ponovo virus se pojavilo i sve iz početka, da ti se smuči.Da li je reinstalacija jedina opcija?
http://www.sk.rs/forum/attachment.php?attachmentid=53787&stc=1&d=1456780048
1. https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/ skini, skeniraj i pobriši gamad.
2. http://filehippo.com/download_malwarebytes_anti_malware/tech/ skini instaliraj ali NE štikliraj trial, skeniraj sa quick scan i pobriši gamad.
3. Full avast scan i pobriši gamad.
Prief Lirator
12.3.2016, 21:58
Pazim gdje klikćem i nisam nikad imao problema sa malware-om, ali i dalje ne znam šta je najbolje na Windows 7.+
Inače uvijek idem minimalističkim putem i isključim sve što je višak.
Da li je dovoljan samo Windows Defender, ili je dovoljan samo Avast Free?
Nema potrebe da imam oba programa aktivna.
Koristim i Windows Firewall.
Windows defender je s**nje i njime se tješe samo oni koji ne žele da opterećuju sistem, pa su ga kasnije prisiljeni opteretiti punokrvnim antivirusom, antimalwareom i firewallom. Windows firewall radi posao i dalje, bar kod mene, jer ja blokadu saobraćaja radim preko hosts fajla ili definisanjem pravila. Avast free mi je krš jer usporava surf, a sređivao sam gomilu kompjutera na kojima je bio instaliran Avast a sadržali su tonu viruščina. Ono što je meni neophodno je:
- antivirus: 360 Total security - Avira i Bitdefender engine, 9 slojeva zaštite, Windows sigurnosni apdejti, čišćenje keša i smeća, analiza sistema, browser ekstenzija koja ne kolje brzinu surfa i ne jede RAM
- firewall nek' stoji MS, zaobiđi Comodo
- Malwarebytes antimalware i Ccleaner za održavanje
- Panda USB vaccine jer koristim gomilu stikova pa da ne mislim o zaštiti istih.
Možeš proći i sa Avastom i MS firewallom al' poješće te to za koji dan ili ako "slučajno" zapatiš Crypto malware koji briše/sakriva fajlove
Prief Lirator
13.3.2016, 2:45
Nisam godinama probavao nikakav drugi AV softver osim Avast-a, pa ću probati onda taj 360 koji si naveo.
Opet kažem da sam prilično oprezan kod tih stvari i mislim da mi čak ne treba nikakav antivirus jer nisam imao problema sa malware-om, ali ajd neka ga reda radi.
Avast mi blago usporava podizanje Chrome-a i pokretanje bookmark-a (kao što sam skoro naveo) iako sam isključio dodatne browser zaštitne komponente.
Imam SSD i solidnu konfiguraciju i Chrome se pokrene za samo pola sekunde bez Avast-a, a sa Avast-om za sekundu i po (štopao sam). :D
Vjerovatno većina ljudi ne smatra da je sekundu i po sporo pokretanje, ali pošto održavam komp čistim i SSD me razmazio (zajedno sa i5-4460) - hoću da se pokreće za pola sekunde. :D
360TS ima ozbiljne povrede privatnosti, kao što su prikupljanje mail-ova i svih podataka prilikom online plaćanja. Takođe, nije se proslavio ni sa detekcijom cryptomalwere-a, ipak je to antivirusno rešenje koje ne koristi svoj engine pa mi nije baš najjasnije koliko brzo može da dobije nove definicije pošto je Bitdefender među prvima dobio rešenja sa kriptomalvere, a imaš temu u ovom podforumu gde je devojci Locka zaključao podatke pre par dana, imala je 360TS. Po meni, bolje je koristiti Bitdefender Free ili Avira Free. Avast već dugo kaska za ostalim rešenjima.
Prief Lirator
13.3.2016, 13:36
A šta sa Windows Defender-om, da li da ga disable-ujem odnosno je li nepotreban uz neki od navedenih antivirusa?
Defender je antivirus, po meni je trenutno bolji od Avast-a npr. Iz MS-a tvrde da zaustavlja Locky i sličan kriptomalver, ali ga nisam video u takvoj situaciji pa ne mogu ništa da tvrdim. Trebalo bi da se Defender sam isključi kada instaliraš drugi antivirus. Dva antivirusa nikako, isključi ga ručno ako se sam ne isključi.
360 TS koristi Avira i Bitdefender engine, koji se apdejtuje u realnom vremenu. Te priče oko špjuniranja mejlova i platnih kartica okačite mačku o rep dok ne iznesete validne dokaze. Špijunira vas i Google, i Microsoft, i svi drugi, dokazano, pa sad odjednom "antivirus špijunira platni promet online"...Facepalm preko čela. Glavni "problem" sa 360 TS je što ga proizvodi kineska firma Quihoo, što ne odgovara velikim igračima koji bi sve to DEBELO NAPLATILI. Bilo kakav slipthrough vezan za malware isključivo se dešava zbog tulavosti korisnika, koji ne podesi security preferences u kojima postoje 2 antivirusna endžina, 9 slojeva zaštite, 3 sloja zaštite identiteta, antimalware, cache/driver/trash cleaner i Windows security patches downloader koji skida windows apdejte vezane samo za sigurnost, a može da se podesi da skida i ostale apdejte. Šta tu može da ne valja, niđe veze.
360 TS koristi Avira i Bitdefender engine, koji se apdejtuje u realnom vremenu. Te priče oko špjuniranja mejlova i platnih kartica okačite mačku o rep dok ne iznesete validne dokaze. Špijunira vas i Google, i Microsoft, i svi drugi, dokazano, pa sad odjednom "antivirus špijunira platni promet online"...Facepalm preko čela. Glavni "problem" sa 360 TS je što ga proizvodi kineska firma Quihoo, što ne odgovara velikim igračima koji bi sve to DEBELO NAPLATILI. Bilo kakav slipthrough vezan za malware isključivo se dešava zbog tulavosti korisnika, koji ne podesi security preferences u kojima postoje 2 antivirusna endžina, 9 slojeva zaštite, 3 sloja zaštite identiteta, antimalware, cache/driver/trash cleaner i Windows security patches downloader koji skida windows apdejte vezane samo za sigurnost, a može da se podesi da skida i ostale apdejte. Šta tu može da ne valja, niđe veze.
A tebi nije cudno da su sve te mogucnosti potpuno besplatne? Zbog toga im je politika privatnosti takva kakva jeste. Na necemu mora da se zaradi.
Sent from my ASUS_Z00UD using Tapatalk
Te priče oko špjuniranja mejlova i platnih kartica okačite mačku o rep dok ne iznesete validne dokaze.
Gde ćeš bolji dokaz od njihove Privacy Policy (https://www.360totalsecurity.com/en/privacy/) stranice. ( :
Prief Lirator
13.3.2016, 16:29
Defender je antivirus, po meni je trenutno bolji od Avast-a npr. Dva antivirusa nikako, isključi ga ručno ako se sam ne isključi.Ipak se automatski isključio, u pravu si.
E sad još jedno pitanje, s obzirom da stvarno pazim na te stvari, da li je okej da koristim samo Defender, da bih izbjegao instalaciju bilo kojeg drugog antivirusa?
Volim da držim stvari minimalistički i da izbjegnem sve nepotrebno.
Nemam potrebe da to radim s obzirom na solidne specifikacije kompa, ali jednostavno VOLIM sve podesiti na minimum. :)
Ili je možda Avira manje "zahtjevna" od Defendera?
Gde ćeš bolji dokaz od njihove Privacy Policy (https://www.360totalsecurity.com/en/privacy/) stranice. ( :
Pogledaj isti privacy policy za Avast, AVG, Aviru, Comodo, Kaspersky...svi oni pristupaju istim stvarima, i šta s tim?
Mala škola interneta: SVAKI antivirus/internet security "špijunira" tvoje navike u surfanju, skenira kukije, platežne naloge (da bi spriječio malware i scamove, NIKO TI NE BULJI U E-NOVČANIK), al' džaba pričati. Windows 10 dolazi sa preinstaliranim praćenjem, keyloggerom i gomilom špijunskih gluposti pa "nikom ništa, jer se može isključiti". Isto je i sa fajlovima, navikama u surfanju, kukijima, smećem, analizom posjećenih sajtova i sl. Ako si paranoičan, instaliraj Tails Linux i ćao, a ako se bojiš da će ti neko ukrasti pare sa Paypala, stavi na njega onoliko para koliko košta stvar koju kupuješ i ne boj se.
@Prief Lirator
Ako nemaš Win10, stavi bolje Bitdefender Free, dosta je sigurniji, a možda čak i lakši od Defender-a. Avira Free nisam koristio dugo, ne znam kakav je sada. Sa MS Defender-om imam fino iskustvo, ali šta znam, od kad su se pojavili ovi kriptomalveri sam malo sumnjičav.
@LoneWolf
Nije isti, pristupaju prilikom skeniranja, ali ih ne čuvaju, bar ne po svojim uslovima korišćenja. Ovi ih čuvaju, a kako koristim online plaćanje ne bih baš da poveravam broj računa i pin nekom tamo Kinezu. Takođe, ni politika čuvanja mojih mail-ova mi se ne sviđa. Šta će njima sve to? U principu, mala je šansa da moji podaci završe u rukama nekog trećeg, ali mi se takva politika nikako ne dopada i uvek ću biti protiv nje. Pritom, po iskustvima drugih, update definicija ipak nije u realnom vremenu.
^ Update definicija jeste u realnom vremenu, provjereno samo zato što sam htio da testiram ovo: instalirao Bitdefender free na lap, a na desku imam 360 i verzija apdejta baze je ista. Nema načina ni teoretske šanse da imaš Bitdefenderovu bazu danas, a da na 360-tki dobiješ Bitdefenderovu bazu od prekjuče i budeš dva dana u zaostatku :) meni je stvarno svejedno šta će ljudi koristiti, ne bih ni da se svađam ni da fanboyišem, ali nije u redu da se šire poluinformacije.
Ne znam na koji način oni dobijaju definicje, sami ih ne prave, a čisto sumnjam da bi im neko slao definicije unapred i sam sebi pravio konkurenciju. Ovako, iz onoga što sam sam video i znam, propustio je Locky na dva kompa, a nije smeo. Jedan slučaj imaš ovde na forumu, drugi sam video sam kod prijatelja. U oba slučaja se zaraza desila kada su definicije za Locky već duže vreme bile puštene kod većine antivirusa, uključujući i Bitdefender. Uz njihovu politiku prikupljana podataka, meni je dovoljno razloga da ga na dalje zaobilazim i ne preporučujem.
Ovo je za mene definicija AV zaštite i jesam fanboy.
http://prntscr.com/aet0q5
Što je najgore, i Eset-u i Kaspersky-ju i Bitdefender-u (i još par koji su ,,najbrže" odreagovali u slučaju locky-a) je trebalo par dana da puste definicije, pa je u tih par dana zaražen i solidan broj računara sa njima. ( :
Kreatori virusa i malvera su uvijek korak ispred
A koji anti malver, spajver, adware programi imaju , ali da mi ne trazi serial key ? I naravno da imaju sve u jednom (i anti malver, spajver, adware ili neki cetvrti zlocudni softver) ?
^ Spybot S&D, Malwarebytes, Iobit Advanced System Care
Gledam peti deo, ovo je stvarno zabrinjavajuce...
nsacrHzUYrY
EDIT: Po svemu vidjenom, ispada da je WinAntiRansom najpouzdanija zastita za sada...
Mada vidim da je sa Emsisoft bilo nekog nesporazuma, navodno Emsisoft nije hteo da se proverava njihov anti ransomware softver jer je ova/ovaj lik odbio da podeli samplove koriscenih kripto programa... Zanimljivo svakako.
U poslednjih par dana sto god da otvorim pojavi se tekst "IMATE CETIRI VIRUSA"- pocnite uklanjanje. Imam KASPERSKI i on nista nije registrovao, da li se i vama isto pojavljuje??????? verujem da je neka NAVLAKUSA. Pozdrav
Samo u browseru ili ti se pojavljuje svuda?
U svakom slučaju skini Malwarebytes Anti-malware i odradi sken. Ako to ne pomogne onda možda i boot-scan sa Avastom.
Samo u browseru ili ti se pojavljuje svuda?
U svakom slučaju skini Malwarebytes Anti-malware i odradi sken. Ako to ne pomogne onda možda i boot-scan sa Avastom. Koristim mozilu i google chrome i kad udjem na neki od foruma ili u vestima otvorim neke novine javi se i to na tri mesta na strni koju gledam, KASPERSKI nista ne vidi
Skini ADWCleaner pa sa njim ocisti taj adware. Nakon toga ga dokrajci sa Malwarebytesom
Skini ADWCleaner pa sa njim ocisti taj adware. Nakon toga ga dokrajci sa Malwarebytesom
EVO kako to izgleda54603
MARE GSX R
8.8.2016, 18:41
To su ti reklame, skini neki od dodataka za blokiranje reklama...
Treba mi neki savet, kako da zaštitim portabilni externi HD sa šifrom? Dakle, bitno mi je da iskoči prozorčić koji traži šifru kada se externi HD utakne u bilo koji računar. Da li je to moguće bez enkriptovanja podataka? Čuo sam da to dovodi do pada performansi
Ne može bez kriptovanja podataka, a neće doći do pada performansi, osim ako se ne kači na komp stariji od 10 godina. Tada će doći, ali ništa bitno.
Preporučujem Truecrypt. Prvu particuju napravi da bude što manja, 50MB je dovoljno i tu staviš portable (traveler) Truecrypt. Fajlove skini odavde (http://www35.zippyshare.com/v/CZzxOKng/file.html).
Druga particija će ti biti ostatak hard diska i preko Truecrypta ćeš kriptovati tu celu particiju sa AES-om. Stavi što dužu i što komplikovaniju šifru.
https://usnimi.me/slike/2016/10/29/Capture1.png
https://usnimi.me/slike/2016/10/29/Capture2.png
https://usnimi.me/slike/2016/10/29/Capture3.png
I tako dalje.
Ne zaboravi da backupuješ volume header (tools, backup volume header) na sigurnu lokaciju u slučaju korupcije headera na externom disku ne može da mountuješ disk.
Ne može bez kriptovanja podataka, a neće doći do pada performansi, osim ako se ne kači na komp stariji od 10 godina. Tada će doći, ali ništa bitno.
Preporučujem Truecrypt.
hvala ti, sada ću s ovim da se zanimam :)
Given that Qihoo licenses antivirus technology from both Avira and Bitdefender, you'd expect it to score as well or better than Avira, but Avira detected 94 percent of the samples. As I said, puzzling!:aplauz:
kapetan_Miki
4.11.2016, 12:25
Given that Qihoo licenses antivirus technology from both Avira and Bitdefender, you'd expect it to score as well or better than Avira, but Avira detected 94 percent of the samples. As I said, puzzling!:aplauz:
šta je pisac te rečenice hteo da kaže?
da je avirin engine bolji od istog avirinog engine-a koji koristi 360safe?
Izgleda sasavo ali mene ledja vise ne bole:),sad dosta sale i sam ga koristim pa me ovo zacudilo mada da zna da brljavi zna i to za medalju,kod prvog dodira sa ovim antivirusom i prvog skeniranja znao je da mi obrise neke sistemske fajlove sto je po meni neoprostivo.Pitanje zasto ga koristim prvenstveno sto je lagan,a probao sam sve od besplatnih,jedini tako lagan ono da ne primetis da je tu je i Panda free antivirus.
Sass Drake
4.11.2016, 15:15
Ja bih prije rekao da je na testu u Aviri heuristike bile na agresivnijim podešavanjima nego u Qihoo.
Jel imate predlog za neki program kojim mogu da se iskljuce programi i servisi koji se podizu sa sistemom? Da ne bauljam po msconfig-u na Win 7, onaj prozor ne moze ni da se rasiri preko celog ekrana.
CCleaner ima opciju da pogasis te aplikacije
analayzer
13.4.2017, 20:53
Imaš i Wise Care 365 opciju u kome gasiš servise čak i preporuku koji je bezbedan odličan program.
Pozdrav.
Od juče uveče imam problem sa brzinom neta. Razlog zašto pišem tu a ne u podforumu posvećnom internetu je što na ostalim uređajima sve radi kako treba, tj. brzinom kojom treba, te bih rado nekako otklonio sumnju da imam neku pošast.
Najpre generalni uslovi, da krenem nekim redom. Net imam 250mbs/s, ali ruter je u drugoj sobi a ja sam prikačen preko wifi antene. U principu to ne bi trebalo da je problem jer uvek imam dobru brzinu, npr. često skida i oko 10mb/s. Koristim Win10.
Do juče uveče nisam primetio neka sporija izdanja a tj. uvek su bili kratkotrajni većinom kad nas je više bilo prikačeno na istu wifi mrežu.
Ako pogledam task manager nema ništa što bi vuklo net, RAM ili procesor više od glavnih procesa.
Poslednjih dana sam skinuo neke torente, iste te obrisao, ali ništa se nije promenilo. Jedini program koji je instaliran nedavno a još uvek je na kompu je Discord chat.
Od juče uveče a naročito danas brzina mi totalno trokira. Skidam sa neta 10kb/s pa ide do 50kb/s, probao sam više sajtova čisto da otklonim sumnju dotičnog sajta. Skidam sa Steam-a, brzina većinom oko 20kb/s, ako pauziram i pokrenem download ponovo ponekad je na nekoliko sekundi brzina 2,5mb/s a posle krene polako da pada dok se opet ne vrati na tih 20kb/s.
Pored brzine skidanja problem je i samo surfovanje. Nekad mi stranice otvara po nekoliko destina sekundi, baš kao u vremenu dial-up konekcije. Nekad sasvim brzo otvori a nekad čak moram da zatvorim tab pa ponovo.
Odradio sam i speedtest:
http://www.speedtest.net/result/6260337948.png (http://www.speedtest.net/result/6260337948)
Po rezultatu ne bih trebao da imam ovakve probleme čak iako je rezultat nešto manji nego obično.
Skinuo sam i odradio sam sken sa malwarebytes(free trial premium), nešto je našlo, ali to je bio neki stari fajl, neaktivan a posle njegovog uklanjanja situacija je i dalje ista.
Skinuo sam SuperAntiSpywarePro trial, četiri puta sam pokrenuo instalaciju, traži dozvolu koju dam i onda ništa, prekine se samo od sebe ili uopšte ne krene ne znam ni sam. Čak sam pokrenuo instalaciju i sa run as admin, ali nije uspelo.
Posle sam skinuo free verziju, instalirao i skenirao, ali sa time da nisam mogao da update bazu jer je uvek fejlovalo da skine. Ponekad je došlo do 56%, ponekad je odmah na 1% stopiralo a nekad više i tako dalje. Našlo je 68 pretnji, ali su to sve bili advert cookies. Izbrisano, situacija ista.
AV imam Aviru free, skenirao sam i našla je samo jedan warning, sve ostalo je po Aviti čisto.
E sad dolazimo do mog pitanja, šta mi je činiti dalje? Ostao sam bez ideje šta bih mogao da probam da rešim ovu situaciju.
Hvala.
Назови корисничку службу? Ко каже да је то тебе уопште? Према мојим искуствима, у 90% случајева није до корисника него до провајдера.
Kao što sam napisao, na ostalim uređajima je sve ok.
Da je takvo stanje na svakom uređaju zvao bih najpre njih pa tek onda radio nešto drugo. Rešio sam i takve situacije.
да, нисам имао стрпљења да читам сваку реченицу пажљиво. Прво елиминиши Wi-Fi као проблем, тј. прикључи се каблом. Мада није ми јасно ни која ти је брзина, кажеш имаш 250 Mbita, а океј ти је 30Мbita? Тих 10 mb/s је око 120 Mbita, па је и то испод тих 250.
да, нисам имао стрпљења да читам сваку реченицу пажљиво. Прво елиминиши Wi-Fi као проблем, тј. прикључи се каблом. Мада није ми јасно ни која ти је брзина, кажеш имаш 250 Mbita, а океј ти је 30Мbita? Тих 10 mb/s је око 120 Mbita, па је и то испод тих 250.
Nije mi ok 30mb, nego sam mislio da bih pri toj brzini imao download oko 2,5mb/s a ne 20kb/s. Tih 120mb je ok pošto sam udaljen od rutera, deli nas zid pa ne mogu da očekujem maksimum, tj. 250mb. to dobijam samo na kablu kada se povežem. Ovo je desktop, ne mogu da ga povežem kablom. Ali, kao što sam rekao, testirao sam laptop, 2 moba i TV sa Netflixom i sve radi bez problema.
water wizard
30.4.2017, 20:35
probaj enable disable wlan kartice
Nije mi ok 30mb, nego sam mislio da bih pri toj brzini imao download oko 2,5mb/s a ne 20kb/s. Tih 120mb je ok pošto sam udaljen od rutera, deli nas zid pa ne mogu da očekujem maksimum, tj. 250mb. to dobijam samo na kablu kada se povežem. Ovo je desktop, ne mogu da ga povežem kablom. Ali, kao što sam rekao, testirao sam laptop, 2 moba i TV sa Netflixom i sve radi bez problema.
Нема то везе, ја сам удаљен четири зида и 10м па нема проблема. Мислио сам да га прикључиш на кабл како би елиминисали потенцијални хардверски Wi-Fi проблем. Други корак би била, наравно, clean инсталација Windowsa.
Nije pomohlo ni disable/enable. Prikacio sam na kabal, brzina je veca, ali i dalje relativno spora. Npr, preko laptopa sam dobio 130mbs/s.
Elem, pojavili su se jos neki problemi. Ne mogu da udjem u settings windowsa, ne mogu operu da pokrenem, kada stavim shut down vrti i do 10minuta pa ga iskljucim na dugme. Takodje, cesto se totalno smrzne i ne moze nista da se radi.
Ubunti radi bez problema, sto ostavlja da je problem windows, clean install wina mi n e resava problem, moram podatke da sejvujem a to je veliki problem trenutno.
Vidim decko je u Slovackoj ali evo ja sam imao slican problem.
Pisem ovo da bi neko mozda provalio sta je zapravo bio problem.
Net mi je radio katastrofa i ako imam SBB trio gold. Cas 10 cas 30 download pa nekad i 5.
Ali sta je fora. Kada restartujem komp po nekoliko sati mi radi dobro, punom brzinom i onda se opet "zaglupi" kada restartujem modem ne pomaze.
360 total mi ne nalazi nista a ni malwarebytes.
Mislio sam da mi pa neko krade net preko wi fi medjutim naravno da nije to s obzirom da sam ga iskljucio. Power level u modemu je kako treba.
Instalirao sam sad win 7 i evo ceo dan radi kako treba.
Pa me zanima ako neko ima ideju sta je bio problem? Imam neki osecaj da sam imao neki virus ili sta vec ali nisam uspeo da lociram nista slicno.
analayzer
23.5.2017, 22:35
Ako je problem sa netom 99% je do provajdera. Evo pre neki dan radio super sutradan 2~3mbps download 0.18 mbps upload a imam 50/5 i još secka. Ja im se obratio oni da isključim ruter i onu crnu malu za kablovsku kako se zvaše i proradio. Kad drugi dan zvekne ceo dan ništa ne pomaže. Ja im uveče pošaljem porukicu i oni šta uradiše net proradi. Evo radi već dva dana stabilno.
Da je do wirusa popio bi prozor za ransom otkupinu... tako da bi ti jedino net radio stabilno i ništa više.
Ako je problem sa netom 99% je do provajdera. Evo pre neki dan radio super sutradan 2~3mbps download 0.18 mbps upload a imam 50/5 i još secka. Ja im se obratio oni da isključim ruter i onu crnu malu za kablovsku kako se zvaše i proradio. Kad drugi dan zvekne ceo dan ništa ne pomaže. Ja im uveče pošaljem porukicu i oni šta uradiše net proradi. Evo radi već dva dana stabilno.
Da je do wirusa popio bi prozor za ransom otkupinu... tako da bi ti jedino net radio stabilno i ništa više.
Ja sami imao sličan problem. Najverovovatnije u tvojoj zgradi postoje pojačivači signala koji oslabe posle određenog vremena pa moraju da ih menjaju. Ja sam taj problem imao na prethodnoj adresi gde sam živeo. zgrada je daleko od ne znam čega pa je morala da ima te pojačivače.
Nisam te razumeo ovo" "prozor za ransom otkupninu"?
Uvale ti virus pa ti traze pare da te "puste" ? :D
water wizard
23.5.2017, 23:19
to je sad ovaj aktuelni virus ransomware enkriptuje ti sve dokumente i traži bitkoine da ti da šifru da možeš da ih otključaš
to je sad ovaj aktuelni virus ransomware enkriptuje ti sve dokumente i traži bitkoine da ti da šifru da možeš da ih otključaš
Sa time da "decryption key" ne salju (nasli bi ih za sat vremena da ti rade).
@Dzajo5
Dokle god ti je ping tako mali nije do kompa ,zovi provajdera i smaraj mada trebas biti uporan i bezobrazan ko pas da bi nesto uradio.
Btw budi srecan sto ti je takav protok,da si na Radijus Vektoru video bi sta je tuga jesenja :D
How to change Windows Defender Antivirus cloud-protection level on Windows 10 (http://www.windowscentral.com/how-change-windows-defender-antivirus-cloud-protection-level-windows-10)
Na sajtu WWW.NINITE.com imate razne programe i medju njima nadjete REVO-unistal,skinete ga i kad ga otvorite vide se svi programi u racunaru,obelezite sta hocete da obrisete i on obrise sve"repove" koji ostanu posle brisanja nekog programa
Ako ste oduvek hteli da imate Kaspersky antivirus na svom racunaru, a ne zelite da kupite licencu niti da ga dobavljate na nelegalan nacin, probajte ZoneAlarm Free Antivirus (https://www.zonealarm.com/software/free-antivirus/), jer koliko sam na netu video, njihov antivirus koristi Kaspersky engine.
Besplatan Kaspersky AV. :alealeee::alealeee:
Vise detalja ovde (https://eugene.kaspersky.com/2017/07/25/kl-av-for-free-secure-the-whole-world-will-be/)
Danas sam apdejtovao BitDefender Free - i skontao sam da nova verzija više nema opciju za skeniranje fajla u kontekstnom meniju (right click) bilo kog fajl menadžera osim Windows Explorer-a :(
Probao sam da ubacim BD Free u "Send to", ali izgleda da ni to ne funkcioniše :(
Danas sam apdejtovao BitDefender Free - i skontao sam da nova verzija više nema opciju za skeniranje fajla u kontekstnom meniju (right click) bilo kog fajl menadžera osim Windows Explorer-a :(
Probao sam da ubacim BD Free u "Send to", ali izgleda da ni to ne funkcioniše :(
Restartuj sistem.
Naravno da sam restartovao sistem, čak nekoliko puta. Sad vidim po nekim sajtovima da je BD izgleda definitivno izbacio tu opciju, zbog navodnih nekompatibilnosti.
Realno, nije to preveliki problem, može se lako otvoriti prozor BDa i na njega prevući sumnjivi fajl (ja to ionako proveravam max. jednom u 3 meseca ;) ), ali je glupo što su to izbacili.
EDIT: što se tiče Free Kaspera... čekam nekoliko review-ova, pa ću onda da razmislim.
Ma radi ko zmaj, koristim ga već par dana bez problema.
Btw, probao neko VoodooShield? Zvuči zanimljivo.
https://www.bleepingcomputer.com/download/voodooshield/
KAV free ispod 100 MB memory footprint-a. Pozitivno sam iznenadjen. :D
Sass Drake
4.8.2017, 19:59
KAV free ispod 100 MB memory footprint-a. Pozitivno sam iznenadjen. :D
Zavisi od toga da li nešto u tom trenutku skenira i šta skenira.
P.S. Pravi naziv mu je KFA (Kaspersky Free Anti-Virus)
Kaspersky free je glupost, oslanja se samo na definicije koje su istina vrlo dobre, ali nema nijedan behavioral protect modul, HIPS, zaštita memorijskih procesa koje su presudne kada dođe do ransom napada. Koliko para, toliko i muzike.
zaštita memorijskih procesa koje su presudne kada dođe do ransom napadaAko dođe do ransomware napada na računaru, nijedan AV te neće sačuvati od posledica. Jedina linija odbrane u tom slučaju je prevencija kroz zdrav razum i backup.
Tako je. HIPS može, ali i ne mora da pomogne u tom slučaju, uglavnom ne. Pa sajt virustotal na primer mi je neke .zip attachmente prikazivao da je sve ok, a ono unutra vbs skripta koja dovlači i pokreće "nešto".
Ljudi, neki kompromis mora da se napravi. Ili ćete da pljucnete lovu i imate potpunu zaštitu (i samim tim zbog svih tih modula usporite drastično računar, ali eto imate "bezbedan" računar) ili ćete koristiti Windows defender koji ne valja ama baš ništa, ili adware, sponsorware poput Avasta, Avire i drugo ili Kaspersky koji bar za sada nema reklame.
Dok sam koristio "legalan" full anti virus kaspersky kako na svom računaru, tako i klijentima od svega i jesam stavljao samo file, web i mail virus module, ostali nisam instalirao i nikada niko nije imao problema.
Što neko reče, samo malo zdravog razuma i to je to.
Evo kaspersky cloud anti virus instaliran u jednoj firmi koju održavam na 30 računara:
https://usnimi.me/slike/2017/08/05/Capture.png
Sve je ovo detektovao mail anti virus, preko heruistike
https://usnimi.me/slike/2017/08/05/CaptureBOC8.png
A Kaspersky free poseduje istu takvu heruistiku:
https://usnimi.me/slike/2017/08/05/CaptureXpUQq.png
Ne mogu da zamislim šta bi bilo da je na tim računarima bio Windows defender... :(
water wizard
5.8.2017, 18:14
To da korisnik može da bude pametan pa da izbegne viruse je legenda jer ne moraš ti da klikneš yes kad pokrećeš virus, eto taj u mailu je dovoljno da otvori poruku, mislim ono ako postoji rupa koja dozvoljava izvršavanje vbs skripti.. od kad nisam čuo za vbs skripte to mora da je namenjeno xp korisnicima... u svakom slučaju ako postoji rupa u sigurnosti haker će probati da je iskoristi, ne plaćaju džabe ozbiljne kompanije savetnike za sigurnost
To da korisnik može da bude pametan pa da izbegne viruse je legenda jer ne moraš ti da klikneš yes kad pokrećeš virus, eto taj u mailu je dovoljno da otvori poruku, mislim ono ako postoji rupa koja dozvoljava izvršavanje vbs skripti.. Nije nikakva legenda u pitanju jer mail klijenti automatski blokiraju skripte a ukoliko se koriste globalni provajderi mail usluga (GMail, Live itd.) ne postoji način da se bilo šta preuzme na računaru bez dodatnog kliktanja (na stranu što takvim servisima ne može da se šalju potencijalno opasni fajlovi tipa .exe, .vbs itd.)
Nije namenjeno XP korisnicima, .vbs unutar .zip-a je najčešći vektor ransomware napada koje sam ja video kod nas i zbog ovih "invoice" "scanned file" u naslovu najčešće i padaju poslovni korisnici, jer invoice je faktura jbg a scanned file u toj firmi isto tako postoji jer imaju mrežne skenere od kojih jedan mora isključivo preko emaila da skenira kada je u mrežnom režimu i nikako drugačije.
Ima i naravno .doc(x) upakovan u zip koji je macro i kada ga korisnik otvori, pojavi se mutna slika i kao klik enable to view document (samim tim se pokreće macro i eto čarlame).
I šta će, desi se da korisnik pokrene i sa Windows defenderom ukoliko korisnik ima admin privilegije, a obično po manjim ne-domenskim mrežama ima, eto belaja.
Kao što se vidi, Kaspersky free (a isto tako i Avast free koji držim klijentima na dosta računara, a verujem i bilo koji drugi kršten AV) to lepo spreči preko preko web (shield) modula pre nego što takav fajl korisnk uopšte može da dobije priliku da ga otpakuje/pokrene.
Ovo što se desilo sa wannacry koji je koristio one NSA exploite je izuzetak od pravila, uobičajeno se ransomware širi preko maila u poslednje vreme, a ume i preko flash exploita.
Iskreno, svi računari koje sam video da su populi ransomware, svi do jednog su imali Windows defender. :(
Što se gmaila tiče, da, ko koristi gmail/yahoo/live je bezbedniji, ali dobar period gmail mi nije brisao ransomware mailove, već ih je bacao u spam. Iz tog spama nije bilo šanse da pokrenete attachment jer ga blokira, ALI, ako koristite gmail preko POP3/IMAP protokola (kao mi u mojoj firmi i ja lično kod kuće preko Seamonkeya), onda si mogao da otpakuješ/pokreneš fajlove iz spam foldera.
Šta je preporuka? Pa koristite user nalog na vašem računaru (da, jbg, ni sam to ne radim), tako ćete znatno smanjiti mogućnost da pokrenete program sa admin privilegijama.
Takođe, ko ima pro verziju, postoji application control i applocker mehanizam u samom windowsu koji se kontroliše kroz GPO i mogu se whitelistovati aplikacije koje se pokreću, namestiti da se extenzije ne mogu izvršavati iz određenih foldera (dakle user nalog + kontrola na %appdata% folderom i c:\users\username\ folderom u velikoj većini slučajeva završava posao i bez AVa).
Evo linka čisto da steknete predstavu: https://blogs.technet.microsoft.com/askpfeplat/2016/06/27/applocker-another-layer-in-the-defense-in-depth-against-malware/
I na kraju, sve ovo može, ali i ne mora da pomogne. Niko ne garantuje da pokraj "najboljih antivirusa" i user naloga da se neće provući ransomware i kriptovati ono što može (a to su korisnička dokumenta, pa iako je user nalog, a ne admin, korisnička dokumenta su slike, muzika, dokumenta, dakle ono najbitnije).
Zbog toga, backup, backup i samo backup.
Dakle, original fajl se nalazi na računaru, jedna kopija se nalazi OFFLINE na externom hard disku na primer (a i ono režite na DVDove backup, što da ne, jeftini su), a kopiju najbitnijih stvari možete da čuvate offsite na nekom cloudu ili na dodatnom externom hard disku koji će se nalaziti na drugoj lokaciji (u slučaju požara, je l'te).
Ono što ja radim jeste da Acronisom (može i Macrium reflect, a može i Windows backup, ma bilo koji backup) pravim incremental backupove, režem na DVD/blue ray + prekopiram na externi hard disk.
Kaspersky free je glupost, oslanja se samo na definicije koje su istina vrlo dobre, ali nema nijedan behavioral protect modul, HIPS, zaštita memorijskih procesa koje su presudne kada dođe do ransom napada. Koliko para, toliko i muzike.
A vidis, ono sto Kaspersky reklamira posebno kao Anti-ransomware tool je ustvari Kaspersky security network koja je sadrzana i u free verziji. Kada sam instalirao KAV free na racunar gde je vec bio njegov antiransomware, ovaj potonji se vise nije zasebno pokretao i kada sam ga deinstalirao zvanicnim uninstallerom posto sam mislio da je nesto zabagovao, obrisao se i odgovarajuci deo besplatnog antivirusa, pa sam morao ponovo da sve reinstaliram.
Pozdrav svima.
Prošle nedelje sam zakačio brdo nekih užasa pokrenuvši instalaciju KMPSPico-a i pored upozorenja Windows Defender-a. Radio sam s njim i ranije, ali nikad nikakav problem nisam imao.
Dobio sam gomilu raznog đubreta koje sam ubio Malwarebytes-om. Ostala je još jedna stvar - liveadexchanger.com koji me redirektuje na preporuku za instaliranje nekog search engine-a za Chrome.
Malwarebytes više ne nalazi ništa, pogasio sam sve sumnjive servise i stopirao procese, očistio task scheduler, ali ovo i dalje postoji. Malwarebytes sada blokira redirekciju, ali mi stalno izbacuje obaveštenje o tome, što znači da i dalje postoji neko *****e koje se aktivira.
Drugi problem je to što mi se povremeno pojavljuje obaveštenje o tome da nije moguć start nekog Taskplay\caches.dat procesa. Obrisani su svi fajlovi povezani s tim, nema sumnjivih procesa, ali se to i dalje pojavljuje.
Kako da rešim problem, tj. da ubijem to što trigeruje redirekciju i pokretanje tog procesa? Šta preporučujete za totalno čišćenje?
Ove dve stvari mi ne usporavaju rad, ne ometaju me (barem ne vidljivo), ali hoću i toga da se rešim.
Probaj Zemana, Hitman Pro ...
Probao sam Hitman Pro, ali se i dalje dešava ista stvar. Sad vidim da se isto dešava i dok koristim Spotify (free). Čim prebaci na sledeću pesmu, Malwarebytes mi javi da je blokirao odlazni saobraćaj, uz naznaku da je blokirana adresa www.liveadexchanger.com i da to kreće iz Spotify.exe fajla.
analayzer
13.8.2017, 12:00
Moj ***** je mama iako ga retko koristim, probaj ovaj free i nice. https://www.emsisoft.com/en/software/eek/
kapetan_Miki
19.8.2017, 13:01
koji đavo kaspersky free instalira automatski onaj dodatni program "safe connection"?
šta je to i sme li se ukloniti nakon instalacije?
inače mrzim kada nema opcija da se izabere šta da se instalira, a šta ne.
Mozes ga ukloniti. To je kao neki njihov vpn.
kapetan_Miki
19.8.2017, 19:56
bilo kako bilo, to su trebali ostaviti kao opcionalno instaliranje.
nego šta mislite šta je trenutno bolje rešenje, kaspersky free ili bitdefender free?
kod kasperskog mi se dopalo što je jedan od retkih free antivirusa koji pruža i usb zaštitu.
Sass Drake
19.8.2017, 20:28
bilo kako bilo, to su trebali ostaviti kao opcionalno instaliranje.
nego šta mislite šta je trenutno bolje rešenje, kaspersky free ili bitdefender free?
kod kasperskog mi se dopalo što je jedan od retkih free antivirusa koji pruža i usb zaštitu.
USB zaštita ti je kod njega samo automatsko skeniranje kad ubodeš USB disk. Isto sekniranje možeš isključiti u podešavanjima.
Od sinoc ne mogu da pristupim gmail nalogu, izbacu je mi sledece, pitam se da li je neki problem do zastite?Desava se na svakom pretrazivacu.
Your connection is not private
This server could not prove that it is mail.google.com; its security certificate is not trusted by your computer's operating system. This may be caused by a misconfiguration or an attacker intercepting your connection.
You cannot proceed because the website operator has requested heightened security for this domain.
- Proveri datum i vreme na računaru.
- Jesi li (re)instalirao anti virus softver koji u sebi ima uključeno da skenira i ssl saobraćaj?
- Možda si fasovao virus. Malwarebytes anti malware free, uključi u podešavanjima enable rootkit scan, skeniraj sve, počisti gamad, pa probaj ponovo.
Matori probao odmah sa MBM ,sat i datum su mi ok.
Nisi mi odgovorio za anti virus/internet security softver.
Ako ima web zaštitu i uključeno je SSL skeniranje, anti virus mora da instalira svoj root sertifikat koji "potpisuje" sve domene i poddomene kako bi mogao da presreće SSL saobraćaj. Ovo je identično MTIM ponašanju i ako taj sertifikat nije uvežen kako treba, možeš dobiti ovakvu grešku.
Nisi mi odgovorio za anti virus/internet security softver.
Ako ima web zaštitu i uključeno je SSL skeniranje, anti virus mora da instalira svoj root sertifikat koji "potpisuje" sve domene i poddomene kako bi mogao da presreće SSL saobraćaj. Ovo je identično MTIM ponašanju i ako taj sertifikat nije uvežen kako treba, možeš dobiti ovakvu grešku.
Znam da postoji velika veravatnoca da budem sada osudjen, ali ja ne koristim AV vec dugo godina.retko kada imam neke probleme.OS trenutno 3 god uspesno funkcionise.
Šta ja imam da te osuđujem, tvoj računar, tvoja stvar. :D
Probaj ovo...
This seemed to work - from http://dreamlayers.blogspot.com/2009/12/windows-7-cant-always-automatically.html
To Manually install the certificates
1. Download http://download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/rootsupd.exe
2. Extract the files using the command rootsupd.exe /c /t:C:\temp\extroot
3. from c:\temp\extroot run the following 4 commands (from an elevated prompt)
updroots.exe authroots.sst
updroots.exe updroots.sst
updroots.exe -l roots.sst
updroots.exe -d delroots.sst
Edit: Probaj prvo ovo: https://betanews.com/2016/03/18/check-windows-and-firefox-for-rogue-root-certificates-with-rcc/
Ili https://twitter.com/markrussinovich/status/678791374611677184
Neverovatno koliko su teme o zastiti mrtve,a koliko su nekad bile aktivne.Udjem bezveze da vidim o cemu se pisalo i shvatim da niko 3 godine nije pisao o bezbednosti racunara.
JKP Informatika Novi Sad likes this. :D
Neverovatno koliko su teme o zastiti mrtve,a koliko su nekad bile aktivne.Udjem bezveze da vidim o cemu se pisalo i shvatim da niko 3 godine nije pisao o bezbednosti racunara.
Na temu dodju ljudi koji opusteno kazu kako nemaju problema bez AV softvera. Pa kako znas da namas problema ako nemas AV program? Ne znas ni kada imas a kamoli kad nemas. Ne mora svaki virus/malware da usporava racunar ili da baca browser na pornografski sajt.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.