Prikaži potpunu verziju : Zaštita i održavanje računara
Strane :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
Basa Mrkalj
13.3.2010, 22:03
Ne moze, mozes da instaliras jedan antivirus i eventualno firewall. Ako se ne razumes onda nemoj Firewall, samo ces zbrku sebi da stvoris.
Ako bas hoces i jedno i drugo onda instaliraj AIS.
jel moxe neko da objasni ovu glupost?http://www.do-kraja.com/dforum/software/kako-napraviti-virus-2545.html
Sass Drake
24.3.2010, 20:59
jel moxe neko da objasni ovu glupost?http://www.do-kraja.com/dforum/software/kako-napraviti-virus-2545.html
U pitanju nije virus nego obični batch fajl koji daje naredbu za brisanje Windows-ovog foldera. Samo nisam baš siguran da to radi na XP-u i novijim sistemima. :D
I to nije ni „m” od malvera. :D
kod druga mi je vbilo sve na ON sto se tice apdejtovana winnowsa ,windows forval i secutry centre.
ja sam mu to sve stavio na OFF ,medjutim kostanto ima ono zvezdu dole kod sata ,ne znam sad kako se to zove i ne mogu da je iskljucim ,sto proverava validnost wina.
takodje destkop sliku mu uvek izbacuje na crnu pozadinu kad god se restartuje racunar.
kako to moze da se sredi?
da kupi originalni windows!
postoje nacini da se to zaobidje, ali je to zabranjeno na forumu!
Branislav Gavric
30.3.2010, 17:22
Jednostavno iskljucis automatic updates za tvoj Win, posto kroz automatic updates Microsoft vidi da tvoj Win nije legalan.
Uzgred, bez obzira sta je razlog - korisnik IMA pravo da iskljuci automatic updates! Samo iskljucivanje automatic updates-a NE implicira ni na kakav piraterizam! Npr. moj racunar sa 128MB RAM memorije POZELJNO JE da ima ISKLJUCEN automatic updates jer svaki novi update od Microsofta USPORAVA (starije) racunare!
Medjutim, posto je u TVOM slucaju Microsoft vec "skontao" da je licencni kljuc koji si ti koristio za instalaciju tvog windowsa piratski - sad nemas izbora nego da:
- Kupis licencni kljuc ("validnu sifru") od Microsofta po ceni od 200-tinjak eura za nasu zemlju (koliko sam ja obavesten bar), ili
- trpis tu zvezdicu i oprostis se od pozadine desktopa i jos nekih sitnica vezano za opcije Windowsa, ili pak da:
- reinstaliras Win, a potom da automatic updates drzis ISKLJUCENIM.
Napomena: sugestija korisniku da uradi reinstalaciju operativnog sistema se nikako i ni pod kojim okolnostima NE moze tretirati niti zavoditi pod bilo kakvu kategoriju piraterizma!
Izbor je tvoj! :D
Poz.
jel mi moze neko pomoci :(....nesto mi komp zeza...igram CS 1.6 15 min i ugasi mi se komp sam... jel zna neko sta je...?
Basa Mrkalj
30.3.2010, 22:38
Instaliraj Everest i proveri temperature.
sta mi preporucuje te za online skeniranje ,posto me komp zeza?
gubemi se drajveri za zvucno pa moram svakih par sati da instaliram ponovo inace zvucna je integrisana.
pa sam mislio da skeniram online ,avast i Malwarebytes' Anti-Malware nisu nasli nista.
msm da bitdefender ima neki onlajn skener nadji na njihovom sajtu nesto. al mi nije jasno kako ti se to gube drajveri. Otkad ti se to desava?
od pre dva dana ,imam zvuk kada klkcem po folderima ,kada se dize sistem i kad recimo izbaci neko opozorenje ,avast isto se cuje kada se apdetuje ,a nemam zvuk kad pustim neku muziku i na youtube.
maticna mi je Gigabyute M-720-US3.
stvarno ne znam sta je u pianju?
xp professor
4.4.2010, 1:10
Poceo sam da skidam Registry Mechanic, sad cu da vidim kakav je program
Jel dobar? Sta vi mislite?
mislim da ti to ne treba i da je to glupost ,ai placa se.
opet ,to je moje misljenje
Poceo sam da skidam Registry Mechanic, sad cu da vidim kakav je program
Jel dobar? Sta vi mislite?
Po meni dovoljan ti je samo CCleaner a taj registry mechanic... imao sam ga pa mi se jedno 2-3 puta bio pojavljivao BSOD pa sad vidi :rolleyes:
xp professor
4.4.2010, 19:57
ma ja koristim NCleaner i zadovoljan sam sa njime, vi ako hocete vidite taj program
Kompanija se zove NKprods
Aleksandar93
7.4.2010, 22:45
Kako da sprecim padanje sistema:confused:
tako sto ces paziti gde kada i koliko puta klikces na nesto ;)
Aleksandar93
7.4.2010, 22:50
To znam,ali pojavljuju mi se neka upozorenja...:D
miša topola
7.4.2010, 22:50
Puls, moraš da imaš zaštitu u vidu anti-virus programa i firewall-a. Koje moraš osvežavati svakodnevno.
miša topola
7.4.2010, 23:08
To znam,ali pojavljuju mi se neka upozorenja...:D
Postavi screenshot ovde na forum. Ne znam sva upozorenja napamet :D
Aleksandar93
7.4.2010, 23:10
Da su se s*****i neki drajveri i da je sistem u opasnosti...nesto tako...:(
Ne bas tim recima :D
miša topola
7.4.2010, 23:13
Instaliraj onda najnovije drajvere koji su zeznuti i skeniraj računar sa Avastom ili AVG-om.
Aleksandar93
7.4.2010, 23:15
Odakle da ih instaliram?
miša topola
7.4.2010, 23:24
Control Panel -> Administrative Tool -> Computer Managment -> Device Manager, izabereš hardver za koji trebaš da apdjetruješ drajver i ideš desni klik - Update Driver Software.
Aleksandar93
7.4.2010, 23:32
Daa,ali kako da znam koje treba da update-ujem?
Možda je nešto drugo.Potrebno nam je više informacija, ne možemo gledati u kristalnu kuglu da bi otkrili kakva je to poruka.Kad ti iskoči poruka, pritisni na tasturi Print screen, pa otvori Paint, idi na edit pa paste.Sačuvaj sliku (file>save as), pa idi na http://www.imagehost.org i tu je uploaduj, i ovde ostavi predzadnji link koji ti se pojavi... A ako ti se to dešava prilikom podizanja sistema, zapiši negde, pa nam postavi ovde.
avast mi je danas nasao rootkit trustedinstaller.exe . Zanima me da li je to stvarno rootkit ili je samo FP? Naravno guglao sam ali nijedan pouzdan izvor nisam mogao naci?
Sass Drake
14.4.2010, 10:39
avast mi je danas nasao rootkit trustedinstaller.exe . Zanima me da li je to stvarno rootkit ili je samo FP? Naravno guglao sam ali nijedan pouzdan izvor nisam mogao naci?
Skeniraj sa KVRT.
Basa Mrkalj
14.4.2010, 10:44
http://www.pcpitstop.com/libraries/process/i/TrustedInstaller.exe.html
http://www.processlibrary.com/directory/files/trustedinstaller/
http://www.freefixer.com/library/file/45397/
Pusti Gmer da skenira http://www2.gmer.net/download.php
Kad zavrsi uvodno skeniranje klikni na scan.
Zatim klikni na Save i sacuvaj log na desktopu kao Gmer, pa ga daj ovde.
gmer izbacuje gresku :( ali je krenuo sa skeniranjem a greska je:
EDIT: zavrsio je sken i log je prazan :(
Greko Darstiva
25.4.2010, 23:25
Trenutno koristim:
AVG Free
Malwarebytes' Anti-Malware
CCleaner
Sta mi jos predlazete da ubacim ili mi je ovo dovoljno?
da sam na tvom mestu obirsao bih avg i stavio avast ili aviru и i dodao npr komodo ili pc tools firewall ;)
Kakvi su Comodo-vi proizvodi?
http://www.comodo.com/products/free-products.php
Mislim, ima besplatan Internet Security, kakav im je anti virus, anti malware???
Firewall je prespreman, to znam...
Trenutno imam samo Avast 5 free i Malwarebytes' free, pa šta da uradim? Da ih zamijenim sa Comodo IS free ili da dodam samo Comodo firewall???
Samo da napomenem, imam 4 Gb rama i koristim 64 bit verziju win 7...
Comodo nudi 64bitne proizvode, a Avast i Malwarebytes' samo 32bitne...
:dedica:
sine da sam na tvom mestu uzeo bi kaseprsky :D
da li kasperksy internet security ili kaspersky security cbe win 7 na tebi je :D
ali cini mi se ni da kasper ne daje 64bitne proizvode..
video sam da je izaslo nesto po imenu kaspersky PURE najkompletnije resenje izaslo iz kasperskog....... sad cu da ga skinem pa javljam utiske :)
Testirao sam zastitu sa virusima koje je sakupljao Sass drake i mogu reci da sam jako zadovoljan.Iskljucio sam kasperski i raspakovao ih sve,zatim ga ukljucio i on ih je odmah detektovao.Nisam ni morao da ga skeniram poceo je da ih brise.Zatim sam ga bacio i na sken nasao je jos 31 virus i oobrisao.Posle toga ful sken kompa i nema nista.Bio sam slobodan da uradim jos jedan test.Iksljucio sam kis,zatim restartovao komp i pri paljenju kis je opet detektovao viruse i poceo da ih brise.Posle toga opet sken i nasao je nesto malo ne obrisanih virusa.Pobrisao je i njih i sada komp radi kao nov.Jedna stvar mi nije jasna.Zasto ne moze da ih detektuje dok su u vr fajlu zapakovani?Jel to zato sto nije dovoljno dobra zastita ili zato sto su oni bezopasni dok su zapakovani u vr ?
zato sto su oni zasticeni sifrom i kolko se secam nijedan av ne skenira password-protected arhive.
zato sto su oni zasticeni sifrom i kolko se secam nijedan av ne skenira password-protected arhive.
Da li to znaci da su bezopasni ?
u arhivama jesu ali napolju nisu :D
niko nije ništa rekao za comodove proizvode, bio bi dobar jedan komentar na njih, i daj utiske od PURE-a :alealeee:
miša topola
26.4.2010, 15:11
Anti-virus radi odlično, malo me zeza apdejt ali i to se prebrine.
Instaliraj, isprobaj, pa ako ti se svidi zadrži ga na računaru.
Moja preporuka.
Sass Drake
26.4.2010, 20:10
Kaspersky ima 64-bitni modul, ali je on sastavni dio klasične instalacije pa ga instalira ako je OS 64-btni. Kaspersky može da skenira arhive zaštićene lozinkom, samo što tu opciju morate da uključite u podešavanjima i da ukucate lozinku kad naiđe na takvu arhivu.
xp professor
29.4.2010, 21:42
A sta mislite o NCleaner-u. Ja ga koristim
nista :D bolji je ccleaner od njega
ilic stefan
1.5.2010, 16:54
Evo slikao sam task manager pa me zanima jel može ovde da se neki proces ubije ili nešto da se uradi kako bih smanjio listu.
Sass Drake
1.5.2010, 17:01
javaw.exe
jqs.exe
winampa.exe
ilic stefan
1.5.2010, 21:40
javaw.exe
jqs.exe
winampa.exe
To ne bih jer mi to treba, javaw.exe i jqs.exe su mi za jdownloader a winampa.exe mi je sys tray za winamp, nego zanima me da li da gasim ovaj ati2evxx.exe, onda ima nekoliko svchost.exe, znam da je to sistemski proces ali ponavlja se na sedam mesta, takođe ima i ovaj wmiprvse.exe. Tražio po netu ali nema ničeg konkretnog.
To ne bih jer mi to treba, javaw.exe i jqs.exe su mi za jdownloader a winampa.exe mi je sys tray za winamp, nego zanima me da li da gasim ovaj ati2evxx.exe, onda ima nekoliko svchost.exe, znam da je to sistemski proces ali ponavlja se na sedam mesta, takođe ima i ovaj wmiprvse.exe. Tražio po netu ali nema ničeg konkretnog.
jqs.exe je modul koji bi trebao da ubrza pokretanje Java programa, ali malo sutra. javaw.exe nemam pojma čemu tačno služi, ali meni JDownloader radi bez problema bez tih procesa u startup-u. Ako ti ta trej ikona Winamp-a služi samo za ukras izbaci je.
ilic stefan
2.5.2010, 14:36
jqs.exe je modul koji bi trebao da ubrza pokretanje Java programa, ali malo sutra. javaw.exe nemam pojma čemu tačno služi, ali meni JDownloader radi bez problema bez tih procesa u startup-u. Ako ti ta trej ikona Winamp-a služi samo za ukras izbaci je.
Za winamp hvala to sam uradio. A za ova dva ću da probam pa javljam kako je prošlo.
Jel' se seca neko u kom broju je bio veliki uporedni test svih antivirusa?
miša topola
17.5.2010, 15:22
6/2009 :)
ilic stefan
22.5.2010, 11:49
Hvala na odgovoru, ugasio sam jqs i sve radi normalno a javaw.exe nisam mogao jer kada ugasim njega ugasi se i jdownloader. Ušteda koju sam dobio na winampa.exe i na jqs.exe je 5 mb. Međutim tu je bilo još nekih stvarčica tako da mislim da sam smanjio potrošnju za bar jedno 50 mb. Bilo je tu nekih hp gluposti, adobe reader update, neki nero monitor check... Sada mi je potrošnja kada upalim komp nekih 350 mb. Ništa vam neće podmladiti komp kao dobro čišćenje od nepotrebnih programa i procesa.
Molio bih nekoga da podleda da li imam virus. Skinuo sam HijackThis evo sta kaze
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 16:22:57, on 1.6.2010
Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\SYSTEM32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE
C:\Program Files\WinFast\WFDTV\DTVSchdl.exe
C:\Program Files\WinFast\WFDTV\WFWIZ.exe
C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe
C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\egui.exe
C:\Program Files\D-Tools\daemon.exe
C:\Program Files\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\D-Link\Bluetooth Software\BTTray.exe
C:\Program Files\D-Link\Bluetooth Software\bin\btwdins.exe
C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ekrn.exe
C:\WINDOWS\system32\FsUsbExService.Exe
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
C:\Program Files\Common Files\LogiShrd\LVCOMSER\LVComSer.exe
C:\Program Files\Common Files\LogiShrd\LVMVFM\LVPrcSrv.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Program Files\Common Files\Ulead Systems\DVD\ULCDRSvr.exe
C:\Program Files\Common Files\LogiShrd\LVCOMSER\LVComSer.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\asdassa.exe
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://search.live.com
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = http://search.live.com/sphome.aspx
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://www.winamp.com/player
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: (no name) - {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} - (no file)
O2 - BHO: Windows Live Sign-in Helper - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll
O4 - HKLM\..\Run: [JMB36X IDE Setup] C:\WINDOWS\RaidTool\xInsIDE.exe
O4 - HKLM\..\Run: [36X Raid Configurer] C:\WINDOWS\system32\xRaidSetup.exe boot
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [WinFastDTV] C:\Program Files\WinFast\WFDTV\DTVSchdl.exe
O4 - HKLM\..\Run: [WinFast Schedule] C:\Program Files\WinFast\WFDTV\WFWIZ.exe
O4 - HKLM\..\Run: [RemoteControl] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\egui.exe" /hide /waitservice
O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools-1033] "C:\Program Files\D-Tools\daemon.exe" -lang 1033
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\Reader\Reader_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe ARM] "C:\Program Files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - Global Startup: Bluetooth.lnk = ?
O8 - Extra context menu item: Add to Google Photos Screensa&ver - res://C:\WINDOWS\system32\GPhotos.scr/200
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Send to &Bluetooth Device... - C:\Program Files\D-Link\Bluetooth Software\btsendto_ie_ctx.htm
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: @btrez.dll,-4015 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\D-Link\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @btrez.dll,-12650 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\D-Link\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O23 - Service: Bluetooth Service (btwdins) - Broadcom Corporation. - C:\Program Files\D-Link\Bluetooth Software\bin\btwdins.exe
O23 - Service: Eset HTTP Server (EhttpSrv) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\EHttpSrv.exe
O23 - Service: Eset Service (ekrn) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ekrn.exe
O23 - Service: FsUsbExService - Teruten - C:\WINDOWS\system32\FsUsbExService.Exe
O23 - Service: Google Update Service (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: Google Updater Service (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
O23 - Service: LVCOMSer - Logitech Inc. - C:\Program Files\Common Files\LogiShrd\LVCOMSER\LVComSer.exe
O23 - Service: Process Monitor (LVPrcSrv) - Logitech Inc. - C:\Program Files\Common Files\LogiShrd\LVMVFM\LVPrcSrv.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe
O23 - Service: ServiceLayer - Nokia. - C:\Program Files\PC Connectivity Solution\ServiceLayer.exe
O23 - Service: Ulead Burning Helper (UleadBurningHelper) - Ulead Systems, Inc. - C:\Program Files\Common Files\Ulead Systems\DVD\ULCDRSvr.exe
--
End of file - 7015 bytes
Sve je čisto.
Sledeći put okači log fajl kao prilog (attachemnt) da bi lakše mogao da se pregleda i da ne bi zatrpavao forum.
može li neko da baci link ka sajtu gde kada se ovaj log kopira dobija se izveštaj. ne mogu nikako da ga nađem.
Koristim ESET Smart security + malwarebytes' anti-malware,Ashampoo windows optimizer 7,Ccleaner,tuneup utilities 2010,advanced system care 3.
Koristim ESET Smart security + malwarebytes' anti-malware,Ashampoo windows optimizer 7,Ccleaner,tuneup utilities 2010,advanced system care 3.
isto, sam ja imam Avast Professional!
Samo oko ciscenja registra na osnovu mog bolnog iskustva ciscenje registra nema potrebe vrsiti cesto .
Ja koristim windows 7 menager koji prakticno moze opraviti bilo koju brljotinu ako je neophodno ali za ciscenje registra koristim advanced system care jer prakticno jedino cisti prazne kljuceve uz par drugih besopasnih stvari :) windows 7 menager je tu samo za hitne stvari i jednom je imao priliku i opravio jednu moju brljotinu:rofl: da se cak izmedju ostalog ni windows explorer nije hteo pokrenutu i ne samo da je opravio nego i dalje radi bez ijedne greske ili baga i bez usporavanja windowsa i nema sanse da bi mogao tri dana opravljati windows verovatno bi ga reinstalirao .Repair centar windows 7 menagera je bar kod mene pokazao vrednost .:)
Samo oko ciscenja registra na osnovu mog bolnog iskustva ciscenje registra nema potrebe vrsiti cesto .
Slazem se. Imam jedno vrlo cudno iskustvo posle koriscenja ccleanera i od tada dobro pazim sta ti programcici rade i ne koristim ih bez potrebe a sto moze da se uradi rucno uradim tako.
ja sa CCleanerom nikad nisam imao problema.....
Aleksandar1
19.6.2010, 13:55
I ja vec tri godina koristim ccliner i nikad mi nista nije pokvario.:ciao:
miša topola
24.6.2010, 10:04
Može preporuka za besplatan program za održavanje sistema. Slično TuneUP-u.
advanced system care free (dugo ga nisam koristio...otkad imam tuneup sve mi je pod konac :D),ccleaner (nema tolko opcija dovoljan za najosnovnije: registar,browser, temorary files...) glary utilities (cuo sam za program i video sam da dosta hvale besplatnu verziju... nisam probao)
miša topola
26.6.2010, 23:21
Instalirao sam CC pre dva dana, dobro radi za sada :)
Nije da nije korisno ali postoji opasnost da ti programi i nesto zabrljaju .
Ne mora biti nista ocigledno odmah recimo moze da se desi da pobrljavi system restore , cd-*dvd uredjaj pa da ima problema sa rezanjem ili program koji se retko koristi i mada imaju backup moze biti da ne moze biti od koristi .
Zato ja koristim dosta oprezno i retko .
Diego Milito 22
28.6.2010, 22:34
Mozete li mi pomoci jer sam sad reinstalirao win i zelim da odrzavam komp urednim. mislio sam da koristim Acast kao antivirus a od programa za ciscenje CClener,Glary utylitues i Tune Up 2008, pa neznam jeli to dosta i treba li jos neki program za internet zastitu?
miša topola
28.6.2010, 22:38
Misliš Avast :)
Pored toga:
Malwarebytes' Anti - malware
COMODO firewall
CCleaner i TuneUP su samo sa sređivanje podataka i održavanje sistema, oni se ne bore protiv virusa i crva.
Diego Milito 22
28.6.2010, 23:06
hvala Avast naravno :) a ne acast, a mislio sam i na programe za odrzavanje ne samo za internet zastitu pa zato i pitam jeli dosta CCleaner Tuneup i Glary
miša topola
28.6.2010, 23:15
Više nego dovoljni. Ja koristim samo CC :)
možda ovo nije prava tema za ovo pitanje ali zanima me da li se nekako mogu povratiti fajlovi koje je antivirus obrisao?
Mislim da ne moze.... Jedino da pogledas u karantin mozda tamo imas te fajlove.... koji AV koristis?
milosh-96
29.6.2010, 11:21
http://www.customxp.net/PngFactory/png/_thumb/5222-vIcO-Avira.png
Avira AntiVir Personal - FREE
da li si pogledao u avirinom karantinu?
milosh-96
29.6.2010, 13:24
Hvala ti puno uspeo sam!!!
Posto je napad na XP support system vec u komsiluku u masovnijoj formi i microsoft kaze da nema jos resenja bilo bi dobro da se obrati paznja http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/10473495.stm
Posto je napad na XP support system vec u komsiluku u masovnijoj formi i microsoft kaze da nema jos resenja bilo bi dobro da se obrati paznja http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/10473495.stm
a evo o tome i u srspkoj verziji ;)
http://www.mikro.rs/main/index.php?q=vest&ID=13477
Microsoft security essentials je dosad najbolje rešenje koje sam probao. Iskreno, imao sam sve žive antiviruse i antimalware programe i skontao sam šta je svrha korišćenja ovih programa i krajnji odabir korisnika koje će rešenje koristiti.
Za ovakvog korisnika kao što sam ja nije potrebno ništa više od ovoga + windows firewall i neko dodatno "čudo" da čuči (malwarebytes) za uporedni scan ali ne kao real time. Naravno ažuriran windows poslednjim zakrpama!
:ciao:
OVO JE PRAVI ODGOVOR.
Admin te je banovao dao ti je takozvanu "cenzuru" i ti vise nemozes igrati taj cs zato sto cenzura unisti cs. Jedino resenje reinstal cs-a,a za servere iz favorita nema leka,cenzura sve unistava. :)
Objasnite mi kako je ovo moglo da se dogodi.Imam kis najnoviji i covek mi ladno usao u komp i odradio mi cenzuru i zeznuo mi celu igru.Umesto mog nika pisalo je cenzurisan,a ja sam morao da ceo cs brisem da bi ga doveo ponovnom instalacijom u normalu.Ae sad da vas vidim hakeri.
Sass Drake
8.7.2010, 14:35
Nije ti uopšte provalio u sistem već ti je izmjenio nekoliko CS fajlova koje svaki server može da uradi.
Nije ti uopšte provalio u sistem već ti je izmjenio nekoliko CS fajlova koje svaki server može da uradi.
Ali ja nmg nisam mogao ni sp da igram posle toga.
ja imam od zastite
zone alarm free
avast free
spybot search & destroy
super anti spyware free odlican programcic
spyware terminator isto odlican
oibit security 360 preporuka za svakog .program skenira security propuste na vasem kompu i automatski skida security definicije za te propuste za MS servera olican je za spyware isto.free je ali za real time protection mora da se plati.
firefox sa ekstenzijom mcafee site advisor majka je.
Odrzavanje
System mechanik trenutno mi u probi
advanced system optimizer-odlican program
tuneup utlities 2010-isto super
winASO registry otpimizer
ccleaner
wise disk cleaner
diskeeper home edition 2010 za defragmentaciju bolji nema:dedica:
Glary Utilities
revo uninstaller
ilic stefan
11.7.2010, 22:40
ja imam od zastite
zone alarm free
avast free
spybot search & destroy
oibit security 360 preporuka za svakog .program skenira security propuste na vasem kompu i automatski skida security definicije za te propuste za MS ...
Dva pitanja, a koliko si puta reinstalirao sistem do sada, i koliko ti je sada po tebi brz komp?
Mogu ja da pitam jedno kratko pitanje? Nadam se da je ovo pravo mesto za to . . .
Sta bi vi preporucili za sveobuhvatnu zastitu, na nov racunar? Ja sam do sada koristio Ad-ware SE Pro i nesto krpio NOD, ali nikada mi s njim nije islo . . .
miša topola
12.7.2010, 0:49
AVG 9.0 free ili Avast 5
COMODO fire wall
Hvala na preporuci. Je li na odmet i Ad-ware SE Pro? Njega sam koristio do sada . . .
miša topola
12.7.2010, 1:08
Od viška glava ne boli. Mada ovo je sasvim dobra odbrana, kod mene na Windows 7 radi 9 meseci i nema nekih grešaka u radu sistema :)
Dva pitanja, a koliko si puta reinstalirao sistem do sada, i koliko ti je sada po tebi brz komp?
brate komp mi radi super ! nisam reinstalirao win vise od godinu dana radi mi super. ne instaliram gluposti neke itd.. registry ocistim jednom nedeljeno i disk od junka. defragmentacija jednom mesecno diskeeper radi to kada treba.
skeniram za visuse svake dve nedelje i to je to.
ako instaliram program onda lepo ukuljucim try&decide u acronic true image 2010. i on lepo napravi neki kao virtual hard drive space gde mozes da instaliras sto hoces i kolliko hoces bez upisivanje u tvoj win registry..posle ako hoces da sacuvas to sto si uradio ides samo applay changes and restart your komp i to je to.i ja ti brate nemam problema..;) i naravno svaki put kada uradim win update uradim onda back up i miran sam
Fibonacci odgovor za tebe
Ad-ware SE Pro je odlican program ja sam ko koristio radi kao munja;)
ilic stefan
12.7.2010, 13:20
brate komp mi radi super ! nisam reinstalirao win vise od godinu dana radi mi super. ne instaliram gluposti neke itd.. registry ocistim jednom nedeljeno i disk od junka. defragmentacija jednom mesecno diskeeper radi to kada treba.
skeniram za visuse svake dve nedelje i to je to.
ako instaliram program onda lepo ukuljucim try&decide u acronic true image 2010. i on lepo napravi neki kao virtual hard drive space gde mozes da instaliras sto hoces i kolliko hoces bez upisivanje u tvoj win registry..posle ako hoces da sacuvas to sto si uradio ides samo applay changes and restart your komp i to je to.i ja ti brate nemam problema..;) i naravno svaki put kada uradim win update uradim onda back up i miran sam
Fibonacci odgovor za tebe
Ad-ware SE Pro je odlican program ja sam ko koristio radi kao munja;)
Mnogo mi to nešto posla, sve što koristim je NOD i Malwarebytes, sistem nikad update-ovan i nikada nisam imao ni jedan firewall i evo sad će sistemu biti godinu dana bez ikakve za*****cije a kod sestre na kompu 2 možda i više godina i tu stoji xp sp3, nikada mi nije zezao komp. Jedino što koristim dodatno je revo uninstaller koji obriše program i iz registrija tako da nemam potrebe da koristim programe poput registry mechanic itd.
Međutim ako ti tako dobro radi nemoj da menjaš, a ako krene da zeza a nadam se da neće odmah prestani da čistiš registri sa tim programima, 2 puta sam morao zbog takvih programa da reinstaliram sistem.
Sass Drake
12.7.2010, 18:00
Ad-Aware Free je odličan čistač, ali prilikom njegove instalacije isključite Google Chrome, Ad-Watch Live!, Download Guard for IE i onaj đavo za Outlook. Nepotrebni su pored standardnog AV-a i bespotrebno guše sistem.
Ad-Aware, kad sam ga zadnji put koristio prije nekih pola godine, je bio spori, zabagovani i dvaput bušniji program u poređenju sa Malawarebytes'om. Ako do sad nije izašla nova i (mnogo) bolja verzija, program apsolutno treba izbjeći.
Sass Drake
13.7.2010, 12:23
Izašle su nove verzije koje dosta brže skeniraju, ali još je masivan. ;)
E ne znam da li sam na pravom mestu,ali mi treba hitna pomoc, brzo za ovo:
http://img228.imageshack.us/i/86351140.png/
ovo mi se desilo kada sam instalirao Xvid kodeke kako bi mi VirtualMod radio.....
ali na sammom kraju instalacije ovo mi se pojavilo (vidi sliku) .
da li si probao sa ignore? Koje kodeke si instalirao (posto neki kodeci su maliciozni)?
isao sam na ignore i kao zavrsi instlaciju,al ine daje rezultete... i dalje mi VirtulDub to trazi taj Xvid codec iako sam instalirao
vasiljevic
14.7.2010, 8:59
http://www.koepi.info/xvid.html
Tu je zadnja verzija Xvid kodeka, skini i probaj. Probaj i da poisključuješ pri instalaciji antivirus i firewall, da bi njih izbacio kao problematične tačke iz igre.
AVG 9.0 free ili Avast 5
COMODO fire wall
Ovo je po meni sasvim dovoljno. Pošto održavam par kompjutera rodbini mogu vam reći da kakvu god zaštitu imate ako radite ono što ne treba ništa vas neće spasiti. Jedini spas je izoštren njuh za potencijalno opasne sajtove po vašeg personalnog ljubimca.
ilic stefan
14.7.2010, 20:54
E ne znam da li sam na pravom mestu,ali mi treba hitna pomoc, brzo za ovo:
http://img228.imageshack.us/i/86351140.png/
ovo mi se desilo kada sam instalirao Xvid kodeke kako bi mi VirtualMod radio.....
ali na sammom kraju instalacije ovo mi se pojavilo (vidi sliku) .
Skini K-lite codec pack, tu imaš sve moguće kodeke i 100% su provereni. http://www.codecguide.com/download_kl.htm
A ako i on pravi problem e onda ti je neka gamad u kompu.
Imam priliku da dobijem avast internet security legalno .
Ono tri kompjutera na jedanu licencu ja bi bio drugi besplatno a makar sa tacke otkrivanja cisto resenje ako ne i pravno:D
Mene zanima kakav je firewall jer mu se moze verovati
Ostalo manje-vise mi je sve jasno.
Instaliram probno na 30 dana ali zelo bi da cujem misljenja i iskustva pored toga.
Hmm,
Koristim:
NOD32 2.7
Malwarebytes
I odlično me služe :to_care:
Mnogo mi to nešto posla, sve što koristim je NOD i Malwarebytes, sistem nikad update-ovan i nikada nisam imao ni jedan firewall i evo sad će sistemu biti godinu dana bez ikakve za*****cije a kod sestre na kompu 2 možda i više godina i tu stoji xp sp3, nikada mi nije zezao komp. Jedino što koristim dodatno je revo uninstaller koji obriše program i iz registrija tako da nemam potrebe da koristim programe poput registry mechanic itd.
Međutim ako ti tako dobro radi nemoj da menjaš, a ako krene da zeza a nadam se da neće odmah prestani da čistiš registri sa tim programima, 2 puta sam morao zbog takvih programa da reinstaliram sistem.
koji si registry cleaner koristio drugar ?
desava se sa nekim free programima da zabrljaju i da obrisu ono sto ne treba :mad:
BTW wise registry cleaner je free ali je kako kazu "najsigurniji" registry cleaner.
ilic stefan
17.7.2010, 15:07
koji si registry cleaner koristio drugar ?
desava se sa nekim free programima da zabrljaju i da obrisu ono sto ne treba :mad:
BTW wise registry cleaner je free ali je kako kazu "najsigurniji" registry cleaner.
Koristio sam neki regcleaner, sredio mi je sistem lepo. Tada sam stavio service pack 2 win. Onda sam na tom sistemu koristio registry booster i registry mechanic. Počeo je prvo da zeza antivirus, nije hteo da se update-uje, pa je onda počeo random da se restartuje. Zatim nero nije više hteo da radi i tada sam prešao na service pack 3 koji i dan danas šljaka sve zahvaljujući tome što na njemu nema nijedan od tih programa za čišćenje registrija. Sad imam i drugi komp i na njemu takođe nemam ni jedan od takvih programa. Sve što imam je nod, malwarebytes i revo uninstaller koji je za brisanje ostataka prilikom deinstalacije i lepo mi sve radi. Nije mi čak ni firewall uključen i nikada nisam imao problema.
Evo i jedan tip. Često ljudi nude programe koji čiste ovo ili ono, po meni najbolja stvar je da uradiš nešto sam i to ovako: otvoriš start, run pa kucaš %temp% i enter. Zatim obeležiš sve i shift+delete+enter i to uvek oslobodi oko stotinak megabajta, Posle instalacije neke igre oslobodi skoro i gigabajt. Takođe je dobro očistiti Browsing History kod svih browser-a. Tu ume da se nakupi i po gigabajt.
Ovakvih stvarčica ima jedno milion i potpuno su besplatne a veoma ubrzavaju sistem, ponekad i prosti defragment može da pomogne dosta.
ja imam od zastite
zone alarm free
avast free
spybot search & destroy
oibit security 360 preporuka za svakog .program skenira security propuste na vasem kompu i automatski skida security definicije za te propuste za MS servera olican je za spyware isto.free je ali za real time protection mora da se plati.
firefox sa ekstenzijom mcafee site advisor majka je.
Odrzavanje
System mechanik trenutno mi u probi
advanced system optimizer-odlican program
tuneup utlities 2010-isto super
winASO registry otpimizer
ccleaner
wise disk cleaner
diskeeper home edition 2010 za defragmentaciju bolji nema:dedica:
Glary Utilities
revo uninstaller
Pa tu pola programa nije za zastitu :D .
miša topola
18.7.2010, 21:56
Da, ali ta druga polovina, gde piše Odrzavanje ovi gore su za zaštitu računara.
Skini K-lite codec pack, tu imaš sve moguće kodeke i 100% su provereni. http://www.codecguide.com/download_kl.htm
A ako i on pravi problem e onda ti je neka gamad u kompu.
isto se desava.. isto mi izbacuje... :(
sta da radim,kako te registre da sredim?
skini malwarebytes (http://www.malwarebytes.org) i pokreni full scan ako on ne da rezultate pokreni sken sa ovim (http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/). Javi sta si uradio
mislis da je do virusa i tako to???
moj NOD32 nista nije javio kad sam skenirao... probacu sa ovim pa javljam...
a imam neki registry program sto sredjuje i popravlja,on nije nijednu gresku javio..... vezano za taj moj problemm
miša topola
19.7.2010, 21:08
Sa CCleaner možeš da središ registre ako misliš da je to problem.
Kazem ti... sredio sam ja registry sa tim programom i sito se javlja,,,, :(
Kazem ti... sredio sam ja registry sa tim programom i sito se javlja,,,, :(
ne verujem da si ti je ccleaner mogao da unisti registry .99% je nesto drugo
ja koristim ccleaner godinama .ali sta znam:confused: meni se nikad nije desilo da mi se od njega srusi reg.
koju verziju ccleanera imas?
nisam koristio CC za registry.... imam jedan drugi program.....
to sa tim Drivers32 nije radilo i pre mog skeniranja registryja... ne znam sta moze da bude :(
ilic stefan
20.7.2010, 12:13
nisam koristio CC za registry.... imam jedan drugi program.....
to sa tim Drivers32 nije radilo i pre mog skeniranja registryja... ne znam sta moze da bude :(
Sad sam lepše pogledao sliku, koju verziju NOD-a koristiš i koji ti je broj antivirusne definicije.
cupke4ever
20.7.2010, 12:26
Da li je pametno preci sa NOD-a na avast??
Da li je pametno preci sa NOD-a na avast??
Zavisi kakvu konfiguraciju i koliko rama imaš.
cupke4ever
20.7.2010, 15:08
intel core duo 2,3
3 gb ram
320 hard
ge force 9700gts 512 mb
inace, u pitanju je lap top toshiba qosmio f50-108
????
miša topola
20.7.2010, 15:56
Ma ostani na NOD-u, ako radi posao kako treba ne bi trebalo da ga menjaš. Avast zauzima manje RAM memorije, ali pošto imaš 3 GB neka ostane NOD.
Ja sam sad presao na win 7 upalio sam win7 firewall/nod antivirus tu je jos Spybot S&D a imam i malware free verziju...
Da li je to dovoljno?
cupke4ever
20.7.2010, 16:29
Ma ostani na NOD-u, ako radi posao kako treba ne bi trebalo da ga menjaš. Avast zauzima manje RAM memorije, ali pošto imaš 3 GB neka ostane NOD.
znam, ali nemam licencu za njega, istekla mi je, a i glupo je sto stalno moras novu da ubacujes... planiram sada da imam avast 5 i comodo firewall.. i rekose nekoliko stranica ranije da ima neki mali program sandbox... zasta on tacno sluzi??
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandbox_%28computer_security%29 ako znas engleski iscitaj....
vasiljevic
20.7.2010, 18:29
Programče pravi poseban deo na hardu gde smešta neophodne podatke i pravi odvojen sistem unutar koga se pokreću programi za koje nisi sijguran kakvi su, ili recimo Firefix i drugi programi ovoga tipa kad si recimo na netu. Time ti je osnovni sistem zaštićen od virusa i sl stvari, oni ostraju u okviru zaštićenog dela koji je Sandbox napravio pa .... Mislim da si shvatio poentu programa. Dakle, zaštićen sistem unitar sistema.
Predrag Stankovic
20.7.2010, 18:31
Ako ne znaš , najprostije objašnjenje bi bilo da ti je to ti kao neki karantin ili izolovani prostor u kome sve što se odvija nema afekta spolja na hard disk ili windows, idealano je okruženje za testiranje keygen-ova koji su zaraženi virusima, iz keygena izvučeš serial koji ti je potreban da bi "registrovao" neki program a komp ti se ne zarazi virusom
EDIT: Preteče me vasiljevic :D
Comodo firewall ima sandbox.
cupke4ever
20.7.2010, 21:39
Comodo firewall ima sandbox.
a jel postoji posebno da se skine, ili se jedino uz komodo dobija??
vasiljevic
20.7.2010, 21:54
Pošto ionako planiraš stavljanje Commodo firewalla, on je unutar njega pa nema potrebe za dodatnom instalacijom.
Inače ima i program Sandboxie, on se plaća ali može da se koristi uz manja ograničenja i kao free rešenje.
a jel postoji posebno da se skine, ili se jedino uz komodo dobija??
drugar imas i acronic true image 2010 on ima opciju try&decide isto je kao sandboxie samo je u paketu sa tim back up programom ja ga licno koristim mene sluzi super ;)
Kombinacija koji mi do perfekcije odradjuje posao, uz minimalno opterecenje jednojezgarnog Semprona:(:
- NOD32
- Sunbelt personal firewall (bivsi Kerio PF)
- MBAM
- jv16 power tools (savrshen, nadam se da ovo nece izazvati dalju polemiku ali je po meni keva za ccleaner i sve ostale alatke za odrzavanje sistema)
- last, but not least, mst Defrag (nemachko chudo koje u pozadini perfektno defragmentishe hard), a koje, za razliku od ostalih popularnih SATRAPA, troshi, upravo gledam u Task manageru, chitavih 2.160K memorije:tapsh::tapsh::tapsh:
Defraggler (http://www.piriform.com/defraggler) ima iste pozitivne karakteristike, just to mention. Uz to dolazi iz kuhinje već uigranog i pouzdanog razvojnog tima.
Sto se odrzavanja tice, Registry Fix 7 se meni pokazao kao sjajan. A i nahvalili su ga u nekom broju SK.
Medjutim, nod32 ga prijavljuje kao opasnost, ne znam iz kog razloga jer ja nisam imao nikakav problem sa njim na win xp sp3.
Na win7 sam ga probao, ali nisam primetio neko ubrzanje, sto je bio slucaj sa xp-om. Tako da za XP svaka preporuka...
Sto se odrzavanja tice, Registry Fix 7 se meni pokazao kao sjajan. A i nahvalili su ga u nekom broju SK.
Medjutim, nod32 ga prijavljuje kao opasnost, ne znam iz kog razloga jer ja nisam imao nikakav problem sa njim na win xp sp3.
Na win7 sam ga probao, ali nisam primetio neko ubrzanje, sto je bio slucaj sa xp-om. Tako da za XP svaka preporuka...
pogledaj malo WOT statistiku i videces zasto ga NOD prijavljuje kao virus...
http://www.mywot.com/en/scorecard/registryfix.com :ciao:
Pa moguce da na sajtu imaju svasta nesto. Meni je sam program radio perfektno, i vidno ubrzao winxp. A nod i antimalware mi nikada nisu nalazili nikakve viruse.
Ali hvala u svakom slucaju sad bar znam zasto se nod uvek bunio za njihov site...
To je uvek veliki rizik cistiti dubinski registar i treba to koristiti samo ako se more i postoji neki problem da bi se izbegla reinstalacija :kreza:
ccleaner ili advanced system care su dovoljni za ubicajan rad
To je uvek veliki rizik cistiti dubinski registar i treba to koristiti samo ako se more i postoji neki problem da bi se izbegla reinstalacija :kreza:
ccleaner ili advanced system care su dovoljni za ubicajan rad
najbolje je uraditi back up registrija pre ciscenja .npr ako instalitate neki novi reg program onda je najbolje da uradite back up prvo
tako ako bude problema samo vratis unazad,
btw.. slazem se za advanced system care super je programcic i naravno ccleaner bez njega nema boga .on je od onih programa sto bas MORAS imate hehe:n_klanja:
ja sam citao dosta o tim reg cleanerima itd... i svi kazu da je "wise registry cleaner" najsigurniji reg cleaner :opanachke
http://download.cnet.com/Wise-Registry-Cleaner/3000-18512_4-10605508.html
Sass Drake
30.7.2010, 16:37
Potreban mi je KAV Personal Pro 4.5 (jako stara verzija), ali ne mogu je nigdje naći, pa ni na Kasperskijevom sajtu, pa bih molio nekog ko zna gdje da je nađem da mi kaže.
http://www.getyourfile.com/Utilities/Anti-Virus/12651-Kaspersky-Anti-Virus-Personal-Pro.html :ciao:
Sass Drake
30.7.2010, 17:13
Nažalost, link na tom sajtu upućuje na nepostojeći fajl na Kasperskijevim serverima. :(
nasao sam samo home 4.0 verziju
http://forum.oldversion.com/requests/922-kaspersky.html
Sass Drake
30.7.2010, 17:34
Treba mi 4.5.
Kod drugara sam nakacio telefon na komp preko usb kabla da prebacim neke snimke i kad sam dosao kuci i prikacio ga na moj komp, kad otvorim telefon ono kao flesh drive prikazuje mi sve foldere kao exe fajlove , da bolje objasnim, music folder je sad music.exe, pictures je pictures.exe i prikazuje mi ih sve kao da imaju 333kb i ne mogu da otovrim ni jedan od tih foldera osim foldera system koji je ok, ali on ne znam za sta sluzi...
isti slucaj je i sa folderima na mem kartici od 2gb koja je u telefonu.
skenirao sam sa kasperskym i on je nasao ovo:
Status: Quarantined (events: 2)
30.07.2010 16:28:06 PM Quarantined virus Worm.Win32.RJump.a K:\AdobeR.exe High
30.07.2010 16:28:06 PM Quarantined virus Worm.Win32.RJump.a K:\AdobeR.exe//Py2Exe High kad sam raskacio mob sa kompa, on radi ok, mogu da vidim sve slike i snimke i mp3, ali ne mogu nista da prekopiram ili sacuvam na telefon, pise mi da je memory full i ako ima preko 300mb praznog prostora.
kad udjem u meny gde su folderi za slike muziku i ostalo ispod toga svega su stajali isto tako folderi samo sa exe na kraju, i ja sam ih izbrisao preko telefona, i sad kad sam opet nakacio telefon na komp, sad kad otovrim i karticu i memoruju telefona ima samo system folder...
probao sam da skeniram opet sa kasperskym al nije nista nasao, probao sam i sa malwarebytes i ni on nista nije nasao...
sta da radim?
help pls :(:(:(
edit: stavio sam ovde jer iz nekog razloga mi ne da da napravim novu temu u okviru Zastita
Sass Drake
30.7.2010, 17:58
Našao sam. Umjesto „KAV 4.5” trebao sam guglati „kavperspro4.5.0.94eng.exe”. :kreza:
@banko
To što je imalo ikonu foldera, .exe na kraju i što je zauzimalo 333KiB nisu bili folderi već trojanci koji su imali ikonu XP foldera. Sad ti jedino ostaje da formatiraš memoriju na telefonu ako je to moguće.
Za svaki slučaj skeniraj čitav računar sa ovim Kasperskijem:
http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/.
U glavnom prozorčiću označi sve particije. Security Level podesi na High, a u Settings heuristiku podesi na High, isključi opciju ispod koja u sebi sadrži vulnerablity scan (trenutno se ne sjećam tačnog naziva) i uključi Extended rootkit scan. Nemoj biti povezan na Internet dok traje skeniranje.
Javi da li je pomoglo.
Našao sam. Umjesto „KAV 4.5” trebao sam guglati „kavperspro4.5.0.94eng.exe”. :kreza:
@banko
To što je imalo ikonu foldera, .exe na kraju i što je zauzimalo 333KiB nisu bili folderi već trojanci koji su imali ikonu XP foldera. Sad ti jedino ostaje da formatiraš memoriju na telefonu ako je to moguće.
U glavnom prozorčiću označi sve particije. Security Level podesi na High, a u Settings heuristiku podesi na High, isključi opciju ispod koja u sebi sadrži vulnerablity scan (trenutno se ne sjećam tačnog naziva) i uključi Extended rootkit scan. Nemoj biti povezan na Internet dok traje skeniranje.
Javi da li je pomoglo.
pa kako da formatiram memoriju na telefonu? jedino sto znam je da vratim na fabricki default podesavanje, ali to ne bih radio, to mi brise sve sa telfona. memorijsku karticu i mogu da formatiram, al svejedno sad kad prikacim mob na komp bez memorijske on i dalje vidi samo system folder i nsita vise... :(
ae probacu sa ovim sto si okacio, skida sporo, 35kb/s iz nekog razloga...
@banko
Javi da li je pomoglo.
ovih opcija nije bilo, samo ona za security level. nije nista pronaslo kad sam skenirao... :(
jel imas jos neku ideju kako bih presio ovaj problem?
ili neko mozda da li ima neki predlog?
pa kako da formatiram memoriju na telefonu?
Možda i ne moraš. Možda će brisanje svih *.exe fajlova riješiti problem. Zaboravio sam kako ide rekurzivna komanda u DOS-u, ali za samo jedan folder je:
del *.exe
Možda i ne moraš. Možda će brisanje svih *.exe fajlova riješiti problem. Zaboravio sam kako ide rekurzivna komanda u DOS-u, ali za samo jedan folder je:
del *.exe
nije nista pomoglo, morao sam da flesujem sistem na telefonu. sad radi sve ok.
Koji je najbolji antivirus 2010te kompatibilan sa windows 7?
miša topola
3.8.2010, 21:57
Najbolji?
- Nijedan.
Svi anti-virus programi su ti kompatabilni sa Windows 7.
Ok,onda koji preporucujete?
miša topola
4.8.2010, 9:04
Avast ili AVG,
COMODO firewall,
Malwarebytes' anti-malware.
Moja preporuka
zone alarm free
avast ili avira
malware bytes
spyware terminator ili super anti spyware :ciao:
Nekidan sam servisirao jedan HP laptop koji je bio prostojne snage. Instaliran XP. Međutim, Avast je pravio ogromne probleme: od usporenja do nemogućnosti instlalacije drajvera/programa.
Avira se mnogo bolje ponaša, i zato bih je preporučio.
Nekidan sam servisirao jedan HP laptop koji je bio prostojne snage. Instaliran XP. Međutim, Avast je pravio ogromne probleme: od usporenja do nemogućnosti instlalacije drajvera/programa.
Avira se mnogo bolje ponaša, i zato bih je preporučio.
koju verziju avasta si imao?nova verzija se i ne oseca na kompu
avira je isto dobra slazem se sa tobom ,mada me kod avire nerviraju oni false alarmi :nov_mad2:
Zavisi kakav kompjuter imaš i koliko memorije, bogme ćeš osjetiti zastoj ako imaš <512 MB RAM a ako imaš više od 512 MB onda ti je svejedno.
Zavisi kakav kompjuter imaš i koliko memorije, bogme ćeš osjetiti zastoj ako imaš <512 MB RAM a ako imaš više od 512 MB onda ti je svejedno.
ja trenutno na ovom mom starom laptopu imam win xp service pack 3 i 512MB rama .i imam najnoviji avast i bas super radi.skoro ga i ne osetis.
Intel Celeron 1,3 GHz
248 MB RAM-a :confused:
Koji firewall i AV da stavim na ovakav laptop?
Intel Celeron 1,3 GHz
248 MB RAM-a :confused:
Koji firewall i AV da stavim na ovakav laptop?
samo AV i to nod32 2.7 ako uspes...
samo AV i to nod32 2.7 ako uspes...
probaj da instaliras panda cloud anti virus free edition...http://download.cnet.com/Panda-Cloud-Antivirus-Free-Edition/3000-2239_4-10914099.html?tag=mncol
evo pojasnjenja malo o pandi :)
.Kompanija Panda Security najavljuje beta izdanje Panda Cloud Antivirus rešenja, prvog cloud antivirus programa koji za 50% manje utiče na performanse računara u odnosu na prosek u ovoj oblasti.
Novim programom Panda uvodi novi model zaštite koji koristi thin-client arhitekturu agenata i servera koji obrađuju i blokiraju zlonamerne programe efikasnije od lokalno instaliranih proizvoda. Premeštanjem procesa skeniranja i procene u cloud sistem, kao i primenjivanjem neinvazivnih tehnika zaustavljanja opasnosti na klijentskim sistemima, Panda Cloud Antivirus može da pruži naprednu zaštitu od novih i nepoznatih virusa upotrebom agenta koji troši vrlo malo sistemskih resursa.
Tradicionalni antivirus proizvodi zasnivaju se na više lokalno instaliranih tehnologija koje svaki fajl seniraju na više načina. Taj proces koristi dosta lokalne memorije i procesorske snage, što negativno utiče na performanse računara. Primena cloud rešenja kombinuje lokalnu detekciju i skeniranje u cloud sistemu radi maksimizacije rezultata i minimizacije upotrebe resursa.
Panda Cloud Antivirus ima lokalni i udaljeni antivirus, anti-spyware, anti-rootkit, heuristiku i goodware keš, a koristi 17 MB RAM-a i 50% prosečne potrošnje performansi u ovoj oblasti.
Sass Drake
5.8.2010, 23:46
^Mora da ima stalan pristup Internetu što u slučaju njegovog laptopa neće biti moguće u svakom trenutku.
probaj da instaliras panda cloud anti virus free edition...http://download.cnet.com/Panda-Cloud-Antivirus-Free-Edition/3000-2239_4-10914099.html?tag=mncol
evo pojasnjenja malo o pandi :)
.Kompanija Panda Security najavljuje beta izdanje Panda Cloud Antivirus rešenja, prvog cloud antivirus programa koji za 50% manje utiče na performanse računara u odnosu na prosek u ovoj oblasti.
lep copy paste ali meni se cini da je cloud davno izasao iz beta faze :odoK:
^Mora da ima stalan pristup Internetu što u slučaju njegovog laptopa neće biti moguće u svakom trenutku.
Mozda bih mogao pored ovog antivirusa da instaliram i neki firewall, tako da stalna konekcija ne bude problem?
Mozda bih mogao pored ovog antivirusa da instaliram i neki firewall, tako da stalna konekcija ne bude problem?
hmm ne znam za firewall ostani na win firewallu posto imas malo rama ne znam koliko comodo uzima rama ?:icon_scra
btw nix ma nisam imao vremena da ispravljam tekst samo sa iskopirao na brzinu :D
Šta mislite da li je došlo vrijeme kad se prosječnom korisniku koji, na Win 7:
- koristi user nalog (*ne* admin)
- antivirus
- ima računar koji je iza rutera na kojem je uključen firewall
...može uključiti *samo* windowsov firewall?
- antivirus
Mozes koristiti win 7 firewall stavljen na public i nije los ali nije ni lose da znas i manuelno podesavas win 7 firewall ili barem da znas blokiras pojedine programe u advanced settings koje hoces-ovo zadnji je jednostavno samo posle instaliranja programa ili kasnije blokiras programe koji hoces
Zastita:
Avast 5
Malwarebytes' Anti Malware
SuperAntiSpyware Professional
Odrzavanje:
CCleaner
Auslogics Disk Defrag
Lepo me sluzi :)
ja samo imam
kaspersky all in one pure version
tuneup utilites
ccleaner
Auslogics Disk Defrag
mr.marvin
15.8.2010, 13:37
avira je isto dobra slazem se sa tobom ,mada me kod avire nerviraju oni false alarmi :nov_mad2:
Ne znam, nije to bio moj laptop. Ono što je bilo loše kod Avasta jeste što je parnoično blokirao instalacije programa, bez ikakvog upozorenja. Btw, mislim da je laptop imao max 1 GB.
@Epic Gamer
Za slabije računare i korisnike koji ne vole da se smaraju preporučio bih besplatne PC Tools Firewall (http://www.pctools.com/firewall/) i Outpost (http://free.agnitum.com/). Ovaj potonji je malo više orjentisan kao zahtjevnijim korisnicima, ali je opet jednostavan.
Ja koristim Outpost Firewall Pro (http://www.agnitum.com/products/outpost/index.php), koji je dostupan u verziji za 64 bita.
- antivirus
Ne, treba ti i četa Nacionalne garde Ohaja, 63. padobranska, Kobre i antiraketni štit!
Aman, bre, šta se ljudi toliko "lože" na te firewall-e? Ja na svim kompjuterima (privatnim i u firmi) koristim samo Win FW (u većini slučajeva, u pitanju je WinXP ;) ) Naravno, uz to, svuda koristim isključivo admin nalog.
pharaon.92.bc
24.8.2010, 13:53
Zastita:
AVG Internet security i malware antibytes.
Odrzavanje:
Magicna krpa i kompresovani vazduh.:D(joke)
Za odrzavanje koristim ccleaner.:)
Ne, treba ti i četa Nacionalne garde Ohaja, 63. padobranska, Kobre i antiraketni štit!
Aman, bre, šta se ljudi toliko "lože" na te firewall-e? Ja na svim kompjuterima (privatnim i u firmi) koristim samo Win FW (u većini slučajeva, u pitanju je WinXP ;) ) Naravno, uz to, svuda koristim isključivo admin nalog.
Kako da ti reknem... Od kada smo prešli na always-on konekciju, imamo dugotrajne IP-jeve, koristimo P2P - trebalo je malo povesti računa.
Svakog korisnika koji koristi admin nalog treba pacnuti po rukama, jer bilo kakva priča o zaštiti sa takvom "politikom" je besmislena.
Aleksandar1987
1.9.2010, 18:57
Koristim:
Kaspersky Internet Security 2011
Malwarebytes - AntiMalware
Firewall - windowsov
Do sad ne mogu da se setim da sam imao nesto u kompu od gamadi u poslednje vreme. :D
Koristim:
Kaspersky Internet Security 2011
Malwarebytes - AntiMalware
Firewall - windowsov
Do sad ne mogu da se setim da sam imao nesto u kompu od gamadi u poslednje vreme. :D
cekaj kako mozes da imas windows firewall kad KIS vec ima firewall?
Koristim:
-AVG antivirus 9 - danas dobio za DŽ licencu na godinu dana (pre ovoga AVAST 5 free)
-ZoneAlarm Firewall Free
-Malwarebytes Antimalware
Ako imate neki bolju preporuku/kombinaciju (free) slobodno je iznesite.
Aleksandar1987
1.9.2010, 21:06
Mogu, upaljena su oba i koristim oba :)
miša topola
1.9.2010, 21:38
I ja koristim windows i COMODO firewall i nema nikakvih smetnji ili problema.
Mogu, upaljena su oba i koristim oba :)
Nemas potrebu samo trosis resurse .
Drze neki po dva firewalla dva antispyware programa i onda kazu windows im spor :kreza:
Od danas Norton 360 4.0 ;) Zakon! Kleo sam se da ovaj program jede resurse, al sam doživeo pravo iznenađenje. Kako je optimizovan i lak za korisnika, mogućnost 2gb bekapa podataka, sjajno! Kaspersky se ipak unazadio!
A i poslednji test na av comparatives mu je ocenio perfomanse ADVANCED + u testu za avgust:
http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/performance-tests
Ovako,posle komplikacijama sa zvucnim karticama nekoliko puta je podizan sistem i konacno je to namesteno sve.Medjutim u medjuvremenu pre nego sto sam skinuo zastitu(jos nisam namestio kis )primetio sam cudno ponasanje kompa.Verovatno se radi o virusu.Nmg da udjem u my dokument.Dobijam i jos neka obavestenja slicnim ovim.
trebas da udjes u libraries pa na documents desni klik delete.
zatim desni klik na libraries i kliknes restore default libraries.
http://www.winhelponline.com/blog/wp-content/uploads/q4-09/w7-library-err-2.png
http://www.winhelponline.com/blog/fix-error-library-ms-is-no-longer-working-windows-7/
1. Svakog korisnika koji koristi admin nalog treba pacnuti po rukama
2. jer bilo kakva priča o zaštiti sa takvom "politikom" je besmislena.
1. Apsolutno nikada nisam video privatnog korisnika, koji koristi ne-admin nalog.
2. Eh... Nije besmislena, samo je nešto komplikovanija. Ja koristim Win2k i XP nekih 10 god i nikada nisam imao nikakav "security-related" problem, niti bilo kakav virus.
Kod mene sve nesto nenormalno.Pogledajte problem.
Sass Drake
7.9.2010, 18:34
Podesi tačan datum i tačno vrijeme.
Podesi tačan datum i tačno vrijeme.
Ha,tek sam podigao sistem i ima logike da je to.
Sass Drake
7.9.2010, 20:30
Ako si radio reset BIOS-a, vjerovatno je to u pitanju. Takođe, podesi i vremensku zonu ako bude bilo potrebno.
Zaštita:
NOD32 AV
Malwarebytes A-M
SuperAntiSpyware
COMODO Firewall
Održavanje:
TuneUp Utilities
CCleaner
O&O Defrag
izasao je novi avg 2011. mozete nci sve detalje o njemu na www.avg.com
ja sam ovo cudo stavio (free verziju) i on mi detektuje virus u Kanterima :facepalm a sto njih je proslo mirno pored njega :mad:
vasiljevic
28.9.2010, 18:51
Pa Kanter i jeste neka vrsta virusa, mnoge je inficirao i nikako da se izleče :D
miša topola
28.9.2010, 19:09
izasao je novi avg 2011. mozete nci sve detalje o njemu na www.avg.com
ja sam ovo cudo stavio (free verziju) i on mi detektuje virus u Kanterima :facepalm a sto njih je proslo mirno pored njega :mad:
I moj AVG je CS 1.6 prijavio kao virus, nisi jedini.
izasao je novi avg 2011. mozete nci sve detalje o njemu na www.avg.com (http://www.avg.com)
Imam utisak da na ovom forumu ispada da je najbolje da ne prijavi nikad nista ali sta ce onda antivirus .:D
Bolje fals pozitive nego da kaze sve je ok a kompjuter pun virusa svi antivirusi imaju mogucnost da se nesto stavi na listu poverenja itd ..:D
Imam utisak da na ovom forumu ispada da je najbolje da ne prijavi nikad nista ali sta ce onda antivirus .:D
Bolje fals pozitive nego da kaze sve je ok a kompjuter pun virusa svi antivirusi imaju mogucnost da se nesto stavi na listu poverenja itd ..:D
Mene mrzi da to radim :D tj ne bi me mrzelo da sam avg "zavoleo" ranijih godina ;)
sta mislite o ovome http://www.tune-up.com/products/tuneup-utilities/?
od zasti te koristim
avast! Free Antivirus
COMODO Firewall
Advanced SystemCare
on je vero vatno nesto poput Advanced SystemCare pa da zamenim mada je i ovaj dobar.
i sat bi mogao jos da ubacim od zastite i za odrzavanje kompa.
ovo ti je sasvim dosta. Tuneup je po meni jedan od najboljih programa te vrste.
Da ima tuneup odličan dodatak za čišćenje registra, i solidan za čišćenje junk fajlova.Takodje je i promena izgleda windows okruženja poprilično dobro odrađena, mada ima puno boljih (i detaljnijih) programa te vrste.
U svakom slučaju koristan je, neće biti previše da se instalira.Razmisli i o CCleaneru, odličan alata za svakodnevnu upotrebu, takodje čišćenje registra i junk fajlova.
ja bih onda izbacio Advanced SystemCare pa ubacio Tuneup ili da zadrzim oba?
a ubacicu i CCleaneru i onda mislim da sam kompletiran sto se tice softera za odrzavanje?
ovo ti je sasvim dosta. Tuneup je po meni jedan od najboljih programa te vrste.
Slazem se,Tune Up je odlicno optimizovan sugerise podesavanje sistemskih resursa na sto boljim performansama a i takodje obavlja sve ostalo sto rade manji programi ,kao sto su registri baze,ciscenje "otpada",defragmentacija itd.Jedna od bitnih opcija jeste i provera bad sektora na hard disku.Sve u jednom pravo rezesnje za odrzavanje sistema a sto se tice antivirusa i firewall,to sve zavisi ko ima kakva iskustva sa razlicitim programima.Racimo u mom slucaju koristim Avast 4.8 Pro i Spyware Doctor 6 sa Windows firewall sasvim ok obavljaju svoj posao,probao sam i druge ali sam se zadrzao ipak na ovom.
e ljudi ja sam malo pogresi mislim na ovaj softer http://www.cilsoftware.com/cstuneup.htm
on je besplatan.
o njemu sam citao u novon sk.
ja bih onda izbacio Advanced SystemCare pa ubacio Tuneup ili da zadrzim oba?
a ubacicu i CCleaneru i onda mislim da sam kompletiran sto se tice softera za odrzavanje?
Ja bih izbacio Advanced System Care, jer po meni Tune Up ga jede za doručak, mislim nije višak, ali džabe ti "bleji" na hardu.
Da, onda si kompletan sa što se tiče održavanja i zaštite (sa programima koje si prethodno naveo).Samo ih apdejtuješ (one koji to zahtevaju).
Malwarebytes' Anti-Malware mi prilikom skeniranja nasao neku gamad
nalazi se u c:/System Volume Information/446edtf7dsf5gg67fd8g9fds8a897....
pod tim herklifima.
obrisao samga ,komp mi se restartovao i kad sam ponovo skenirao opet mi je to prekazao.
takodje sam imao i u C:\Windows\System32 ali kad sam ponovo skenirao nije nista prikazao.
jel zna neko kako da se resim gamadi.
koristim win 7 ,32-bit.
Sass Drake
6.10.2010, 16:43
Čist si.
Čist si.
matori znam da sam cis ,kupam se redovno :D
ako moze malo neko objasnjenje ,u cemu je fora?
Sass Drake
6.10.2010, 17:29
Tokom restarta, MMBAM je počistio i pred onoga u System Volume Information počistio i onoga u system32. Pogledaj za svaki slučaj da li tog iz system32 ima u MBAM-ovoj karanteni.
ma on meni kao to ocisti ,ali kad posle toga opet skeniram opet ga nadje.
evo ga tacan naziv
C:\System Volume Information\{446adb64-cfa9-11df-88ee-6cf049b666a4}{3808876b-c176-4e48-b7ae-04046e6cc752}
Sass Drake
6.10.2010, 18:18
Isključi System Restore, opet skeniraj, pa ako ništa ne nađe opet uključi System Restore.
ma ne vredi opet mi pokazuje.
otkljucao sam file i usao u C:\System Volume Information i imaju tu ti fajlovi ,ali ne mogu rucno da ih izbrisem.
zna li neko kako da ih se resim?
i ako moze da mi kaze kako da zanm da li mi je sistem restore ukljucen ili iskljucen?
Sass Drake
6.10.2010, 18:50
Jesi li pročitao PM koji sam ti poslao?
Jesi li pročitao PM koji sam ti poslao?
jesam ,procotao sam.
i dalje mi pokazuje infekciu.
a system restore sam pokrenuo preko Control Panel\All Control Panel Items\System pa sam tamo klikno na system restore.
Sass Drake
6.10.2010, 19:57
Jesi li otišao u System Properties?
kako god molio bih nekog iskusnog da mi pomogne kad bude ideo moje postove.
znaci u system volume imam infekciu i ne mogu da je izbrisem.
Malwarebytes' Anti-Malware je nadje ,izbrise ,restartuje ali kad ponovo skeniram opet mi pokazuje infekciu.
Jesi li otišao u System Properties?
jesam
Sass Drake
6.10.2010, 20:21
Kliknuo na Advanced sa lijeve strane strane, otvorio System Restore karticu i isključio ga?
Danijel068
11.10.2010, 20:31
Ja koristim samo AVAST Free Antivirus 5.0 i CCleaner
Basa Mrkalj
11.10.2010, 20:45
Ja koristim samo AVAST Free Antivirus i CCleaner
Obavezno instaliraj i malwarebytes, kao dodatnu zastitu http://www.malwarebytes.org/mbam.php
Ccleaner nije zastitni softver, dobar jeste, ali nema veze sa zastitom.
director
12.10.2010, 16:19
Da li ima smisla držati spybot i malwarebytes na kompu ? jel oni rade isti posao ?
spybot nikad nisam voleo (nzm zasto) ali kasnije sam uvideo da malwarebytes i neki free anti virus odlicno rade posao ;)
Kis 2010 kako iskljuciti rootkit scan pri startovanju kompjutera,znam da sam citao ovde i ne mogu da nadjem za zivu glavu,to je za prijatelja posto sam na kis 2011
Malwarebytes' Anti-Malware je nadje ,izbrise ,restartuje ali kad ponovo skeniram opet mi pokazuje infekciu.
Nisam baš iskusan, ali imao sam sličan problem, pronađe, trazi restart i opet pronađe. Onda sam instalirao kasperski i on je našao da imam crva jeefo, ali pri pokušaju brisanja uništava sve fajlove za koje se ovaj zakačio.
Na kraju izguglam na sajtu sophos jeefo removal tool i ubijem ga na mrtvo, bez uništavanja fajlova...
Mozeš da probaš neki antivirus da vidiš šta imaš, onda ubaci naziv ovde
http://www.pc1news.com/virus/ (http://www.pc1news.com/virus/alias-virus-win32-jeefo-a-8081.htmlu)
jer imaju različita imena kod različitih antivirusa i nađi naziv za to kod sophosa, pa skini removal tool za to što imaš...
da li si resio problem?
jesam ,resio sam.
nekako sa system restor pa sa vraca pa brisao system restore sto je cuva i tako sam ga polupao.
sad mi ne pokazuje nista i komp mi radi ok.
a bilo je zeznuto ,lepo mi komp usporio.
Sass Drake
13.10.2010, 19:43
Kis 2010 kako iskljuciti rootkit scan pri startovanju kompjutera,znam da sam citao ovde i ne mogu da nadjem za zivu glavu,to je za prijatelja posto sam na kis 2011
2011
Settings/Scan/General settings/Perform regular rootkit scan
U 2010 se ne može isključiti koliko je meni poznato.
WatchMeDance
13.10.2010, 23:00
Jedno pitanjce za ljude koji koriste comodo firewall :
Da li su potrebna neka posebna podesavanja ili da li ima nekih caka pri instalaciji, iskljucenja, ukljucenja kao npr. da blokira neke sajtove, ili sharing u mrezi, sam od sebe, razumete me sta hocu da kazem ? :D
Ili je prosta instalacija kao kod malwarebytes-a, avire, avasta, ad-aware i td. ?
JohnnyNT
13.10.2010, 23:10
Instaliraš i vožiš, uz to da pri radu "bezbednim" aplikacijama dozvoliš pristup mreži (klik na Allow kada ti iskoči popup).
Basa Mrkalj
14.10.2010, 11:08
Mozes ovo da iskljucis
Predrag Stankovic
15.10.2010, 12:45
Avast 5 ili Avira 10 na totalno slaboj krš mašini sa samo 256mb ddr1 memorije, koju je ortak dobio mufte, i služi mu samo za net, koji će ga od ova 2 antivirusa manje opterećivati? Sve ostalo od AV programa za ovaj kompmislim da je suicide
mozda avira zbog manje opcija koje ima.
director
16.10.2010, 19:06
Mozes ovo da iskljucis
Ček zar to nije važan deo rada firewall-a ? ne razumem se mnogo pa ako može pojašnjenje.
nighthawk
16.10.2010, 19:51
Defense+ je "dopuna" firewalla koja bi kao trebalo da pruži dodatnu zaštitu tako što čuva registry i još ponešto od napada koji dolaze "iznutra". U praksi Defense+ žestoko smara, a ne pruža skoro nikakvu dodatnu zaštitu jer antivirus već pokriva sve te stvari, tako da je najbolje rešenje isključiti ga. Uostalom, svrha firewall programa je da štite sistem od napada sa mreže, a ne sam sistem. Comodo ovde izlazi van svoje jurisdikcije zbog običnog marketinga.
I like games
17.10.2010, 10:54
Ja koristim ove programe
Zastita:
avast!PRO ANTIVIRUS
Odrzavanje:
TuneUP Utilities
svrha firewall programa je da štite sistem od napada sa mreže
Hehe, ovo i ja uvek govorim :) Unutrašnjost sistema treba da pokriva AV program, koji treba da se "mlati" sa virusima, trojancima i sličnim stvarima.
Zato ja koristim samo Win-ov FW, jer je on OK za upade sa Neta (narpčito uz FW na ruterima ;) ).
meni nesto nije jasno sada ja sam imao comodo sa KAV2011 i kada npr instaliram novi program i ocu da proverim npr dali ima nova verzija tog programa comodo me ne opominje da taj program pristupa netu nego ga samo pusta da se konektuje.na net.dok zone alarm opominje da program oce da pristuopa netu i pita te dali hoces da ga pustis ili neces.kod comoda je to drugacije on samo pusta da pristupi netu.kako se to moze podesiti.?da me on upozorava kada program oce da se konekuje na net?.
i jos jedno pitanje dali vredi imati ukljucenu ono opciju u proactive defence u comodu.ili dali je je iskljucim i da ostavim samo comdo firewall bez proactive defence?
Sass Drake
20.10.2010, 16:38
Dodaj u KAV-u taj program u Exclusion List sa uključenom opcijom „Do not scan network trafic” (napomena: 11.0.2.556 ima bag zbog koga ta podeđšavanja ne funkcionišu, biće ispravljeno u patch-u "a" za dotični:opanachke).
zahvaljujem samo dali da stavim comodo u kod kasperskog kao trusted app ili da stavim kasperskog u comodov trusted app?
Sass Drake
21.10.2010, 15:04
zahvaljujem samo dali da stavim comodo u kod kasperskog kao trusted app ili da stavim kasperskog u comodov trusted app?
I jedno i drugo. :D
zasto mi se ova gamad stalno pojavljuje ?
C:\Windows\System32\secushr.dat (Malware.Trace)
redovno mi je u sistemu ,obrise se i posle para dana opet je tu.
da li pokusavas da ga uklonis sa antivirusom?
avira mi ne pokazuje nikakav virus pa ne znam kako da ga izbrisem av.
Sass Drake
27.10.2010, 1:19
Pogledaj da li ovaj nalazi nešto.
http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/
da li treba da iskljucim aviru i comodao?
Basa Mrkalj
27.10.2010, 12:38
Ugasi aviru pa pokreni combofix sa desktopa
http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe
Kad zavrsi skeniranje izbacice ti log na desktop, pa ga zakaci ovde na forum.
Na pop up prozore klikci yes\ok.
evo ga ovako
http://www.2shared.com/document/bh6Y9PmF/ComboFix.html
da napomenem da mi je pocistio FlashGet
Basa Mrkalj
27.10.2010, 13:12
da napomenem da mi je pocistio FlashGet
A sa njim i secushr.dat
U run kucaj Combofix /Uninstall ok i sacekaj deinstalaciju.
jel sve ostalo ok?
moguli ponovo instalirati fleshget?
Basa Mrkalj
27.10.2010, 13:17
Mozes, sve je u redu.
zasto mi se ova gamad stalno pojavljuje ?
C:\Windows\System32\secushr.dat (Malware.Trace)
redovno mi je u sistemu ,obrise se i posle para dana opet je tu.
Izgleda da je to deo FlashGet-a.
"According to another forum secushr.dat is a file from FlashGet download manager - so this is most likely a false positive, not really malware."
DonCorleone91
29.10.2010, 0:18
Necu da pravim novu temu zbog ovoga, al ovo moram napisati pa sam mislio da je ovde najprikladnije.
Upravo sam malo pre promenio u opcijama da vidim skrivene foldere i primetim da ima par foldera sa krajnje cudnim imenima :) evo pisem redom kako se zovu.
folder1: IDI
folder2:GLEDAJU
folder3:SLATKO
folder4:SMRDIS
Odnosno prvo su imali ikonicu recycle bin-a, a tek kad sam pokusao da ih obrisem (slobodnorucno) pojavili su se kao obicni folderi u kojima bleji desktop.ini u kom su napisani neki brojevi i to je to.
Jel ovo neka napast koju je neki domaci idiot smislio i jel bezopasna? :)
Sass Drake
29.10.2010, 0:25
Čuvene Palevo varijante, sa imenima fajlova iz našeg rječnika. Da li je u pitanju neki mehanizam koji radi na osnovu prepoznavanja države ili je neki naš odlučio da zaradi novac na kvarnjaka, to nisam utvrdio? Trebalo bi da si čist.
Na PCu od zastite imam samo eset smart security...da li mi treba jos nesto,posto cesto skidam...khm,neproverene trial verzije programa:D ...nije neophodno da program bude besplatan...
Na PCu od zastite imam samo eset smart security...da li mi treba jos nesto,posto cesto skidam...khm,neproverene trial verzije programa:D ...nije neophodno da program bude besplatan...
za tako nesto ESS je nista. licno sam skidao dosta sumnjivih sadrzaja davnih dana i kada je ess "detektovao" fajlove (onaj crveni prozorcic u donjem desnom uglu ekrana je izasao) i kasnije mi je komp radio nenormalno sporo. Skinuo sam bitdefneder i bit je ladno nasao 20ak primeraka trojanaca,wormova i slicnih gamadi. Uvek sam probavao nove verzije noda/ESSa ali mi nijedan ne pruza "zadovoljstvo" tj ni sa jednim se nisam osecao sigruno
I like games
2.11.2010, 19:17
Pre sam koristio NOD 32 i nisam zadovoljan.Sa avastom PC rad brzo i bez virusa tako da je moja preporuka da se umesto noda koristi avast.
Pa sta da uzmem onda?BitDefender sam imao,ali ne stiti od spywarea...vi mi preporucite neki...hvala(i anti spyware etc...)
Pa sta da uzmem onda?BitDefender sam imao,ali ne stiti od spywarea...vi mi preporucite neki...hvala(i anti spyware etc...)
otkud ti da bitdefender ne stiti od spywarea? (http://www.bitdefender.com/world/Main/view/antivirus-comparison.html) :icon_stud
moja preporuka ti ide na avast 5. jos uvek me nije izneverio :)
instaliraj trial verziju kasperca 2011 ili norton 2011
i uzivaj .ja trenutno imam nortona 2011 IS i radi super nemam problema ne usporava komp a radi posao .ali ako si za free varijantu
onda probaj comodo internet security pro 2011
free anti virus,firewall,spyware,cluoud anti virus skener,anti rooktit,itd...........
slazem se za nix sa nod nemozes da se osecas sigurno
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.