PDA

Prikaži potpunu verziju : Zaštita i održavanje računara

Strane : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10

NIx Car
26.12.2009, 23:55
nije istina da tako ostane za vijek i vijekova. pogledaj avira je bila izabrana za proizvod goine a sad je izabran je symantec

kuureee
27.12.2009, 1:12
a ovaj avast 5.0 jel to beta verzia?
ja koristim avast 4.8 pa me interesuje dali da zadrzim jos uvek tu verziu ili da koknem ovu beta verziu ,ako je uopste beta?
mada jednom prilikom mi je iz avasta kod sata izaslo plavi prozor sa porukom nesto nova verzia avsta klikni da instaliras i ja sam klikno ,ali mi jos uvek pise 4.8.
sta mi je ciniti po vama ,da ostavim ovu verziu 4.8 ili da koknem betu 5.0?

Dejan Simic
27.12.2009, 9:38
Na ovom sajtu se moze naci top 10 lista antivirusa sa svim mogucnostima, opisima i ocenama.
http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/
E a jesi video,ako je ova lista realna,kako su neki precenili svoje antiviruse?
Bit Defender,ocenjen kao najbolji,kosta 29$,a ovaj neki F-Prot,za koga prvi put cujem,kosta vise od "njega"-24,95$.Pa mislim stvaaarno bezobrazluk!:facepalm

DAKINS
27.12.2009, 10:07
Toliko stvari uticu na to koji je antivirus bolji a ne samo detekcija .Za neki utisak potrebno je par meseci koriscenja a ti lose uradjeni polu naruceni testovi mi odavno nisu zanimljivi.

Djordje Turjacanin
27.12.2009, 12:12
Za kureeta. Ostani ti na Avastu 4.8. 5 je još beta verzija i može biti nekih problema.

ilidan
27.12.2009, 22:17
Izlazak Avast 5 Final je pomereno za 2010. godinu, verovatno januar. Do tada, ostanite na 4.8 verziji.

NIx Car
27.12.2009, 23:43
i to posle ovih novogodisnjih i bozicnih praznika. antivirus im je dosta stabilan dok IS jos treba da peglaju

SAJEVAC
29.12.2009, 18:22
Na ovom sajtu se moze naci top 10 lista antivirusa sa svim mogucnostima, opisima i ocenama.
http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

Kasperski najskuplji...

vasiljevic
29.12.2009, 19:33
Najskuplji, najjeftiniji .... Ako neko kupuje ativirus, kod nas ima mali izbor ali spolja je druga priča i lično se nadam da će se tu nešto promeniti. Napolju, na mnogo mesta ima mogućnosti da se licence za antiviruse nađu na velikim popustima, lično znam nekoliko ljudi spolja koji su nabavljali na taj način godišnje licence za Kaspersky po ceni od 5€, slična priča je i za nekolicinu drugih programa te vrste. Jednostavno rečeno, pomenute cene koje su tu su cene koje su preporučene cene od strane firme, ali ako neko napravi neki kupovni dil sa firmom, pa uzme tako licence na angro, cena drastično pada. Istine radi, kod nas može da se godišnja licenca za 3 kompa za kasperski može naći na sličan način, po ceni od nekih 25€ max. To dođe recimo nekih 8€ po kompu, za recimo 3 čoveka koja se znaju, odličan posao. Nije baš sve kako je na sajtu, nešto može i drugačije :).

SAJEVAC
29.12.2009, 20:08
Najskuplji, najjeftiniji .... Ako neko kupuje ativirus, kod nas ima mali izbor ali spolja je druga priča i lično se nadam da će se tu nešto promeniti. Napolju, na mnogo mesta ima mogućnosti da se licence za antiviruse nađu na velikim popustima, lično znam nekoliko ljudi spolja koji su nabavljali na taj način godišnje licence za Kaspersky po ceni od 5€, slična priča je i za nekolicinu drugih programa te vrste. Jednostavno rečeno, pomenute cene koje su tu su cene koje su preporučene cene od strane firme, ali ako neko napravi neki kupovni dil sa firmom, pa uzme tako licence na angro, cena drastično pada. Istine radi, kod nas može da se godišnja licenca za 3 kompa za kasperski može naći na sličan način, po ceni od nekih 25€ max. To dođe recimo nekih 8€ po kompu, za recimo 3 čoveka koja se znaju, odličan posao. Nije baš sve kako je na sajtu, nešto može i drugačije :).

Hoces da kazes da mozes da nadjes licencu za kis,za tri kompjutera po ceni od 25 evra i to na 1 godinu?

vasiljevic
30.12.2009, 9:54
Jap, ima i to da se nađe i kod nas, nisam siguran dali bi toga bilo sad ali je pre jedno mesec dana bilo. Mada da se zna, kod nas je recimo i u prodavnicama Bit Defender jeftiniji od onoga na zapadu, ista priča je i sa F Secure, pa nije čudo da tu stiže polako i Kaspersky.

To je ona situacija za koju se iskreno nadam da će se pojaviti i kod nas, neka firma kupi recimo 2000 takvih licenci za dalju prodaju, to je ionako samo serijski broj (dakle, nema diskova i sl, program skidaš sam, a i onako bi skinuo najnoviju verziju), ona će od Kasperskog da dobije dobar popust, ako nisu alavi mogu to brzo da prodaju po povoljnim cenama i da na tome i zarade ne previše ali zarade. Stavljam glavu, ali bi pola od tih licenci lako prodali bar trćini ljudi koji su ovde registrovani, iskreno. U principu Kasperski za te licence za 3 kompa ništa ne bi izgubio jer su one po pravilu ponuda za kućne korisnike, da se lako pokrije situacija koja je sve ćešća a to je da u kući sve češće imaš dva ili tri kompa, a često onaj ko je kupio jednu licencu za jedan komp kod kuće, isti stavi i na druge kompove, i to se vrlo teško primeti, nije nemoguće ali je teško sve te situacije prometiti. Bitnija je ona situacija kad se jedan serijski pojavi na netu i na nekoliko hiljada kompova. Ovako, niti su na gubitku, izašli ljudima u susret, i mislim da će ovakva ponuda biti sve više standardna ponuda u budućnosti.

Sass Drake
30.12.2009, 13:07
^ I licenca dođe na crnu listu za manje od 24 sata i u kućnoj i globalnoj varijanti. :D

SAJEVAC
30.12.2009, 18:42
Jap, ima i to da se nađe i kod nas, nisam siguran dali bi toga bilo sad ali je pre jedno mesec dana bilo. Mada da se zna, kod nas je recimo i u prodavnicama Bit Defender jeftiniji od onoga na zapadu, ista priča je i sa F Secure, pa nije čudo da tu stiže polako i Kaspersky.

To je ona situacija za koju se iskreno nadam da će se pojaviti i kod nas, neka firma kupi recimo 2000 takvih licenci za dalju prodaju, to je ionako samo serijski broj (dakle, nema diskova i sl, program skidaš sam, a i onako bi skinuo najnoviju verziju), ona će od Kasperskog da dobije dobar popust, ako nisu alavi mogu to brzo da prodaju po povoljnim cenama i da na tome i zarade ne previše ali zarade. Stavljam glavu, ali bi pola od tih licenci lako prodali bar trćini ljudi koji su ovde registrovani, iskreno. U principu Kasperski za te licence za 3 kompa ništa ne bi izgubio jer su one po pravilu ponuda za kućne korisnike, da se lako pokrije situacija koja je sve ćešća a to je da u kući sve češće imaš dva ili tri kompa, a često onaj ko je kupio jednu licencu za jedan komp kod kuće, isti stavi i na druge kompove, i to se vrlo teško primeti, nije nemoguće ali je teško sve te situacije prometiti. Bitnija je ona situacija kad se jedan serijski pojavi na netu i na nekoliko hiljada kompova. Ovako, niti su na gubitku, izašli ljudima u susret, i mislim da će ovakva ponuda biti sve više standardna ponuda u budućnosti.

Za male pare mocices da kupis dobar antivirus...

EpicG
7.1.2010, 21:08
Za zastitu Nod32 4.0.34,a za odrzavanje System Mechanic 9.5.33.

kuureee
9.1.2010, 14:17
poceo sam da dobijam preko msn od druga neke linkove navodnih nekih moih slika i tako nekih gluposti i znam da su to potencijalni virusi.
e sad ,danas mi kaze drug da je od mene takodje dobijao neke cudne linkove pa me sad interesuje da li je moguce da mi se komp zarazio?
ja nisam otvarao te linkove koje sam dobijao.

Ferguson
9.1.2010, 16:48
poceo sam da dobijam preko msn od druga neke linkove navodnih nekih moih slika i tako nekih gluposti i znam da su to potencijalni virusi.
e sad ,danas mi kaze drug da je od mene takodje dobijao neke cudne linkove pa me sad interesuje da li je moguce da mi se komp zarazio?
ja nisam otvarao te linkove koje sam dobijao.

Najverovatnije jesi, razne varijante na sličnu temu se pojavljuju na MSN vec godinama. Najbolje je da skeniras detaljno sistem sa antivirusom koji god da imas (samo da je ažuriran) ili probaj sa online skeniranjem sistema : http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html

kuureee
9.1.2010, 19:47
skenirao sam komp i to iz safe moda sa avastom i nije nista nasao.
kasnije cu da probam sa Malwarebytes' Anti-Malware.

NIx Car
9.1.2010, 21:07
skini msn fix. on ce ti izbrisati msn i (valjda) unistiti tu gamad.

flamingos
10.1.2010, 3:33
ma jok,dovoljno je da promeni pas na msn i nema vise tih linkova..ja sma tako uradio i nemam vise problema sa njima.

kuureee
11.1.2010, 17:42
pri paljenj programa koi su mi aktivni kad pokrenem komp izlazi mi prozor od IObit Security 360na kome izmedju ostalog pise
Name ctfmon.exe
Path C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
Description Unknown start up item
Process ctfmon.exe
sta to moze da znaci?

NIx Car
11.1.2010, 18:46
to ti je ono dole gde ti stoje jezici (engleski,srpski (crylic),srpski(latin))

kuureee
11.1.2010, 18:48
to ti je ono dole gde ti stoje jezici (engleski,srpski (crylic),srpski(latin))
pa prozor mi izadje na ekranu ,destkopu.

NIx Car
11.1.2010, 18:52
prozor od IOBIT-a?

kuureee
11.1.2010, 18:54
prozor od IOBIT-a?

da ,ali ne u klasivnom rezimu nego drugacije kao neko obavestenje ili upozorenje.
i ima dole me pita dali da uradi akciu ili stop ja kliknem na akciu i ptozor se zatvori.

NIx Car
11.1.2010, 19:07
onda probaj opciju stop i stikliraj remember my answer ili kako vec pise....

flamingos
11.1.2010, 21:15
pri paljenj programa koi su mi aktivni kad pokrenem komp izlazi mi prozor od IObit Security 360na kome izmedju ostalog pise
Name ctfmon.exe
Path C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
Description Unknown start up item
Process ctfmon.exe
sta to moze da znaci?

ovo ti je porces vezna za notepad i velicinu fonta ako ne gresim..tj ima veze sa tekstom i sa office programom. A to sto te on pita jeste da li dam u dozvoli da se podize sa sistemom sto svejendo mzoes da iskljucis preko ms config pa polja startup,mislim na taj proces.On te smo pita jel to sumnjiv proces jer je njemu nepoznat a to je sasvim standardan proces u windowsu. Klikni na alow ili sta vec ima da mu kazzes da je to trusted aplication i nece te vise smarati. Ili mozes da iskljucis taj servis kao sto sam ti vec napomenuo.

BAD BOY
14.1.2010, 4:20
ESET Smart Security 4 mi prijavljuje da je Error Repair Professional.exe zaražen sa Win32/Adware. Error Repair koristim dugi niz godina i do sada nije bilo nikakvih problema! Malwarebytes'Anti-Malware ga takođe drži u karantinu pod izgovorom Rogue.Installer. ESET mi ne dozvoljava ni da ga skinem sa neta!
Poslao sam ovo ESET-u na analizu ali sumnjam da će mi išta odgovoriti.
Da li neko ima isti problem?

www.error-repair-pro.com (www.error-repair-pro.com)

nighthawk
14.1.2010, 20:46
Adware ne bi trebalo da predstavlja veliku opasnost, verovatno se radi samo o dosadnoj reklami. Malwarebytes upozorava na nesto mnogo ozbiljnije.

Moguce je da je program pogresno identifikovan kao virus, a moguce je i da je stvarno maliciozan, a posto ga i ESET i Malwarebytes identifikuju kao malicioznog onda je verovatno on stvarno malware. Moj savet ti je da batalis taj program, jer takvi programi ne donose nikakav boljitak, a mogu da nanesu ogromnu stetu cak i kada nisu pisani kao maliciozni. Te "greske" koje on pronalazi se odnose na prazne kljuceve u registry bazi koji uopste ne smetaju sistemu, tako da ih nema potrebe brisati.

EDIT:

Evo sta virustotal.com ima da kaze o njemu: http://www.virustotal.com/analisis/639af9ef1e000d7bf858d7ba9c165bf6340a356f1ec0b0d09c 9e6ec8b0b46081-1263454867

NIx Car
14.1.2010, 21:16
a evo sta WOT ima da kaze o istom tom sajtu
http://www.mywot.com/en/scorecard/error-repair-pro.com
mislim da si nabasao na jedan od laznih registry cleanera koji u principu ne nanose stetu sitemu ali zato ni ne otklanjaju greske koje navodno nadje

kuureee
15.1.2010, 15:57
kada hocu da skeniram komp iz safe moda pa kada se podigne sistem u safe modu ,pita me gde da udjem ,administrator ili moje user name.
e sad gde treba da odaberem?

miša topola
15.1.2010, 16:12
Administrator ;)

nighthawk
15.1.2010, 20:54
Ako je i drugi korisnik administrator onda nema veze koji ce da odabere. Korisnicki nalog Administrator ne predstavlja nista posebno, to je samo nalog koji pripada grupi Administrators. Istoj grupi pripadaju i svi ostali adminstratorski nalozi na tom kompjuteru.

ivance95
16.1.2010, 15:06
kada hocu da skeniram komp iz safe moda pa kada se podigne sistem u safe modu ,pita me gde da udjem ,administrator ili moje user name.
e sad gde treba da odaberem?
Administrator, ako nije zasticeno sifrom ili ako znas sifru. Ako ne onda tvoj user name.

BAD BOY
19.1.2010, 21:21
a evo sta WOT ima da kaze o istom tom sajtu
http://www.mywot.com/en/scorecard/error-repair-pro.com
mislim da si nabasao na jedan od laznih registry cleanera koji u principu ne nanose stetu sitemu ali zato ni ne otklanjaju greske koje navodno nadje

RogueAntiSpyware.ErrClean is a Rogue application which produces many bogus system error detections in order to persuade the user into buying their product before they can remove these spurious detections. It also uses aggressive and deceptive advertising to persuade users to download and purchase their product.

http://www.threatexpert.com/report.aspx?md5=0548facb0741e807c3327c059b62a577

NIx Car
20.1.2010, 19:42
izasao je avast 5 (http://www.avast.com) :n_klanja::n_klanja: zasad mi je on omliljen i ne planiram ga sklanjati sa kompa do daljnjeg

kuureee
20.1.2010, 19:54
izasao je avast 5 (http://www.avast.com) :n_klanja::n_klanja: zasad mi je on omliljen i ne planiram ga sklanjati sa kompa do daljnjeg
jel beta ili je ful verzia?

Picard
20.1.2010, 20:24
Full.

kuureee
20.1.2010, 21:14
sad cu da ga skinem.
jel treba da se prise predhodna verzia avas 4.8 ili ono to sam odradi?

Marti Misterija
20.1.2010, 21:27
Uvek ti je bolje da ti pre instalacije nove sam deinstaliras stariju verziju.

Basa Mrkalj
20.1.2010, 22:04
Ne mora da se brise, moze da se instalira preko stare, ali u tom slucaju nastavlja se stara licenca. Ukoliko pak deinstaliras staru, pa instaliras novu, ispunis formular za registraciju i automatski se aktivira za kompletan period. Znaci nema vise slanja kljuca na mail, odma se aktivira registracija.

Lich_king2
20.1.2010, 22:09
Lol malo je smesno ali meni XP sa Msn-om i novim avastom i ukljucenim firefox-om jedva trosi 280mb page file-a.

NIx Car
20.1.2010, 22:33
Ne mora da se brise, moze da se instalira preko stare, ali u tom slucaju nastavlja se stara licenca. Ukoliko pak deinstaliras staru, pa instaliras novu, ispunis formular za registraciju i automatski se aktivira za kompletan period. Znaci nema vise slanja kljuca na mail, odma se aktivira registracija.

mada ima i ona opcija gde mozes da ti posalju kljuc na e-mail adresu ako oces da ga instaliras korisniku koji nema net...

kuureee
21.1.2010, 13:35
koliko vidim avast 5.0 nema onu funkciu da skenira pri dizanju sistema ,a nema ni na nasem jeziku.
ovako na prvi pogled izgleda da je dobar:alealeee:

vasiljevic
21.1.2010, 19:56
Pod stavkom Scan computers, ima stavka Boot time scan, tu se podasi šta da se pri dizanju skenira, klikne na Schedule Now, restart sistema i to je to :). Sve lepo piše, malo procunjaj i isklikći po programu :).

aca2568
21.1.2010, 23:07
Imam kaspersky internet security 2010 i pored njega imam jos i Malwarebytes. Da li je ovo dobra zastita od virusai ostalih napasti?

DAKINS
21.1.2010, 23:10
Imam kaspersky internet security 2010 i pored njega imam jos i Malwarebytes. Da li je ovo dobra zastita od virusai ostalih napasti?
Jeste potpuno.
karsperski pokriva sve sam a sa Malwarebytes i vise nego dovoljno

aca2568
21.1.2010, 23:23
A na koje vreme da skeniram sa Malwarebytesom? Ja mislim da je dovoljno jednom nedeljno izvrsiti full scan. A sa kaspersky-jem mislim da nema potrebe skenirati zatosto on sve viruseuhvati pre nego sto udju u racunar.

nighthawk
22.1.2010, 21:20
Kasperskym mozes da skeniras samo neke sumnjive fajlove/diskove, uopste nije potrebno da skeniras sistem.
Malwarebytes-om mozes da skeniras jednom mesecno, nedeljno skeniranje je preterano, osim ako posecujes cesto sumnjive sajtove, ili ako koristis komp za e-banking ili tako nesto.

Basa Mrkalj
22.1.2010, 23:53
Ja mislim da je dovoljno jednom nedeljno izvrsiti full scan.

Nema potrebe, mozes da ides na quick skan, znaci samo skeniras sistemske fajlove.

aca2568
23.1.2010, 12:18
Nema potrebe, mozes da ides na quick skan, znaci samo skeniras sistemske fajlove.
Da ali on meni skoro uvek na quick scan ne nadje nista a na full scan nadje neki malware. To moze da se radi ali ako sve fajlove koje ubacujes u racunar odma skeniras sa njim. Stigo sam do zakljucka da na 2 nedelje skeniram racunar na full scan.

NIx Car
23.1.2010, 13:41
Da ali onmeniskoro uvek na quick scan ne nadje nista a na full scan nadje neki malware. To moze da se radi ali ako sve fajlove koje ubacujes u racunar odmaskenirassa njim. Stigo samdo zakljucka da na 2 nedelje skeniram racunar na full scan.

dosta ti je jednom mesecno.......

__UM__
23.1.2010, 18:00
Imam problem sa prostorom. HDD mi se puni a nemam uopste pretstave sta moze toliko da zauzima prostora na njemu, znaci verovatno sam naleteo na viruse. Kojim programom mogu da ocistim hard disc od virusa, koj program mi preporucujete ?

Aleksandar1987
23.1.2010, 18:31
Imam problem sa prostorom. HDD mi se puni a nemam uopste pretstave sta moze toliko da zauzima prostora na njemu, znaci verovatno sam naleteo na viruse. Kojim programom mogu da ocistim hard disc od virusa, koj program mi preporucujete ?

Kaspersky Internet Security 2010, prvo njega probaj, ali naravno instaliras ga pa zveknes update pa tek onda cepis full scan. To ti je moja preporuka...

__UM__
24.1.2010, 1:26
Kaspersky Internet Security 2010, prvo njega probaj, ali naravno instaliras ga pa zveknes update pa tek onda cepis full scan. To ti je moja preporuka...

Tako cu i da uradim, hvala. A sta da radim sa usporenjem, sistem je relativno nov i u pocetku je radio super ali e'o sada pocinje da me nervira koliko je spor u nekim trenucima ?

DAKINS
24.1.2010, 23:21
Posle instalacije jedne igre posle restart ,nisam moga da udjem u win 7 .
Usao sam u safe mode i izvrisio restore point ,usao sam u windows ali ne nisam mogao da pokrenem nijedan program sem iz program fajls .Posle 5 min sve se vratilo u normalu . Izbrisao sve moguce sto sam se setio da ima veze sa igricom izvrsio za svaki slucaj i jos raniji restore registra jer mislim da je ovaj bio ostecen posle restore pointa .Izvrsio sam sve moguce provere posle toga combo fix , Malwarebytes Avast boot scen , doctorweb nista nisam mogao da nadjem .
Za sada sve radi ok i instalirao sam od tada dosta drugih igrice i programa ali ova mi left dead 4 2misterija to jest onu koju ja imam sa ko zna cim .
Sta god da je bilo ubaceno nije mi jasno sta .:opanachke

NIx Car
24.1.2010, 23:28
@UM skini tunuep utilites 2010. pa malo sa njim ubrzaj kmp odradi defregmentaciju ciscenje registrya...
@DAKINS
ili ti crack ne valja ili je sam cd bio zarazen... ja bar tako mislim

DAKINS
24.1.2010, 23:41
Sad kad razmislim kad vec nista ne mogu da nadjem i sve radi normalno verovatno crack ima problem sa win 7.
Ma ko je sisa instaliracu je kad nabavim neku drugi left dead4 2 nemam hrabrosti da se bakcem sa ovim :(

Keki
26.1.2010, 12:28
Molim pomoc.

Juce sam izbrisao Avast! 4.8 i stavio 5.Danas kada sam upalio komp pokazala mi se poruka da su verzije programa koje su bile potrebne za stabilan rad Windowsa zamenjene drugim i da ubacim CD od SP2.Pokusao sam da odradim system restore ali je on iskljucen,tacnije,fajl rstrui.exe ne postoji nigde na sistemu.Da li je moguce da je neki virus to obrisao ili je kriv Avast?Nisam siguran sta je jos obrisano.Da li bi mozda Combofix pomogao posto ja nemam CD od XP-a?Trenutno skeniram sa MBAM.

aca2568
26.1.2010, 14:04
Sto trcis za najnovije verzije anti-virusa?

Aleksandar1987
26.1.2010, 15:03
Sto trcis za najnovije verzije anti-virusa?

Ja mislim da je to ipak njegova stvar , to sto trci za najnovije verzije, nego daj ako mozes pomozi coveku :p

@Keki
Kako si ga brisao, jesi brisao ostatke koji se nalaze u Program Filesu?

kuureee
26.1.2010, 15:07
kao ja da udem u "C:\Documents and Settings\Mladen\Application Data" i posto vidim da imam tu neke gluposti pa bih hteo odatle da obrisem.
to sam video kad sam hteo da skeniram komp avastom pa u avastu to vidim.
inace koristim xp.

Keki
26.1.2010, 15:53
Ja mislim da je to ipak njegova stvar , to sto trci za najnovije verzije, nego daj ako mozes pomozi coveku :p

@Keki
Kako si ga brisao, jesi brisao ostatke koji se nalaze u Program Filesu?

Da,sve.I iz registra repove,i iz foldera.Uradio restart,instalirao Avast 5 i posle malo koriscenja ugasio komp.Danas nije moguc system restore.:(

kuureee
26.1.2010, 16:06
ja sam avast 5 samo instalirao preko prdhodne verzie ,nisam nista brisao.
to ti je najbolje da skines program koji deinstalira avas pa sve lepo da deinstaliras pa ponovo da instaliras avast 5.
ali vec ce ti neko strucni bolje objasniti.

Keki
26.1.2010, 16:30
U folderu
C:\WINDOWS\system32\Restore
nemam fajl rstrui.exe nego samo srdiag,srframe i rstlog a cini mi se da treba da budu sva 4 fajla.Ima li neko resenje?

Aleksandar1987
26.1.2010, 16:38
Mislim da ne mozes da ides na restore, tako da nemoj time da se bakces, ajde idi izbrisi ponovo novi avast kompletno pa ga ponovo instaliraj, odradi update i vidi kako ce da se ponasa racunar...

Keki
26.1.2010, 16:43
To cu uraditi sigurno,ali moram na bilo koji nacin omoguciti sistem restore.
Da li moze neko da kopira fajl rstrui.exe iz foldera C:\WINDOWS\system32\Restore i postavi ga kao prilog u poruci.Da pokusam da ga kopiram u taj folder,mozda upali.
Koristim Win XP sp2 build 2600.Bio bih jako zahvalan ako bi neko postavio taj fajl.

Aleksandar1987
26.1.2010, 17:00
To cu uraditi sigurno,ali moram na bilo koji nacin omoguciti sistem restore.
Da li moze neko da kopira fajl rstrui.exe iz foldera C:\WINDOWS\system32\Restore i postavi ga kao prilog u poruci.Da pokusam da ga kopiram u taj folder,mozda upali.
Koristim Win XP sp2 build 2600.Bio bih jako zahvalan ako bi neko postavio taj fajl.

Ne verujem da ces ista uraditi time, al probaj, ne znam sta drugo da ti kazem.

Keki
26.1.2010, 17:37
Ja mislim da hocu,samo mi treba taj fajl.

Aleksandar1987
26.1.2010, 19:24
Ja mislim da hocu,samo mi treba taj fajl.

Da sam na xpu poslao bih ti, al ovako moras da cekas da ti neko postavi... :D

Keki
26.1.2010, 22:13
U redu je,naci ce se neko (nadam se).Inace,sam mi je jasno zasto je takva situacija.Avast je nasao da je rstrui.exe zarazen da ima spyware i odmah ga stavio u kovceg tako da bih voleo da mi neko poselje "cist" fajl.Molim vas...:)

NIx Car
26.1.2010, 22:51
posto ne mogu na forum evo na rapid
http://rapidshare.com/files/341541692/rstrui.exe.html

Keki
27.1.2010, 15:40
Samo da javim da je sada sve u redu.System restore mi je bio zarazen pa ga je Avast blokirao.Sada mi je NIx poslao "cist" fajl,stavio sam ga tamo gde treba i sada je sve u redu.

Dule-DJ
30.1.2010, 21:12
Којi AV od sledećih zauzima najmanje sistemskih resursa:
Avast 5
NOD32 4
AVG 9.0

aca2568
30.1.2010, 21:46
Avast 5
NOD32 4
AVG 9.0
AVG 9.0 definitivno, a ako hoces da manje trosis sistemskih resura ti nadji malo starije verzije av. programa.;)

NIx Car
30.1.2010, 22:22
Avast 5
NOD32 4
AVG 9.0

avast 5 detekcija + brzina :)

Dule-DJ
30.1.2010, 22:35
Hm, pošto već koristim Avast 4.8 Home Edition onda ne bi bila loša ideja da se "nadogradim" na Avast 5.0 IS.

U suštini najbitnije mi je da AV ne zauzima puno resursa, a posle toga da je efikasan i učinkovit.

A "pucam" samo na novije verzije :)

NIx Car
30.1.2010, 23:03
bolje idi 5.0 free + comodo firewall ili ako oces da platis IS verziju onda u redu.

SAJEVAC
5.2.2010, 17:40
Da li je moguce da mi zbog kasperskog koce igre ?Jel on toliko opterecuje racunar ili se to meni samo cini.U 2d modu to ne osetim ali kad uzmem neku zahtevniju igru da igram i nazvrljam detalje itekako se oseti.Cim ga iskljucim i igram ono sve leti bez problema.Imali neko pametan predlog sta raditi?

Sass Drake
5.2.2010, 18:35
Da li je moguce da mi zbog kasperskog koce igre ?Jel on toliko opterecuje racunar ili se to meni samo cini.U 2d modu to ne osetim ali kad uzmem neku zahtevniju igru da igram i nazvrljam detalje itekako se oseti.Cim ga iskljucim i igram ono sve leti bez problema.Imali neko pametan predlog sta raditi?

Uključi opciju „Concede resources for other applications”, a ako to ne uspije stavi igre i igrice u Exclusions listu.

SAJEVAC
5.2.2010, 18:48
Uključi opciju „Concede resources for other applications”, a ako to ne uspije stavi igre i igrice u Exclusions listu.

Sta dobijam konkretno time sto cu dati resurse ostalim aplikacijama?

Sass Drake
6.2.2010, 0:19
Sta dobijam konkretno time sto cu dati resurse ostalim aplikacijama?

To što će Kaspersky prepustiti CPU i memoriju ostalim aplikacijama kad je potrebno.

SAJEVAC
6.2.2010, 19:19
To što će Kaspersky prepustiti CPU i memoriju ostalim aplikacijama kad je potrebno.

Probao sam ali opet isto.Nista to ne znaci kad igram crysis i slicne igre .Kad iskljucim kis onda to radi sve lepo .

Sass Drake
6.2.2010, 23:01
Probao sam ali opet isto.Nista to ne znaci kad igram crysis i slicne igre .Kad iskljucim kis onda to radi sve lepo .

Onda ih dodaj u Exlusions i štikliraj sve opcije. Sada će morati da proradi. :D

NIx Car
6.2.2010, 23:51
ili obrisi KIS :p
a i sta ti je problem da ga iskljucis tokom igranja?

Dule-DJ
7.2.2010, 0:46
Sad sam u dilemi, Avast 5 IS ili Avira Premium SS http://www.redstarbelgrade.com/forum/images/emoticons/eusa_think.gif

Koji od ova 2 je zahtjevniji (mislim na zauzeće sist. resursa), i da li postoji drastična razlika po tom pitanju između free i full verzija?

miša topola
7.2.2010, 1:01
Isprobaj i jedan i drugi. Najbolje je da se sam uveriš u to koji je bolji.

NIx Car
7.2.2010, 10:49
meni je licno avast 5 IS bolji od avire,iako je relativno nov. Avira ima jako puno FP a po trosenju memorije i po "pravoj" detekciji su tu negde. ti odluci.

aca2568
10.2.2010, 16:00
Imam ad-aware staru verziju 1.06 professional. Gde mogu na internet da skinem za njega najnoviji update?

miša topola
10.2.2010, 18:08
Pa kada pokreneš program imaš opciju Update ;) Nema tu neke filozofije.

aca2568
10.2.2010, 18:45
Pa kada pokreneš program imaš opciju Update ;) Nema tu neke filozofije.
To je dokaz da pises, a da i neznas o cemu se radi. Lavasoft(ad-aware) je izbacio update za svoje starije programe, zato sto niko nije koristio njihov najnoviji ad-aware(zato sto uzasno lose napravljen i opterecuje komp.) pa se update moze negde na internetu naci, ali to je tesko(siguran sam da postoji jer sam bio naso ali sam reinstalirao w.), i sad sam ja postavio pitanje gde moze da se nadje.

Sass Drake
10.2.2010, 21:41
Podrška za tu verziju je ukinuta i ako hoćeš najnoviji update potrebna ti je novija verzija.

NIx Car
10.2.2010, 21:47
ali nema smisla instalirati noviju verziju koja zesce gusi komp ;) ostani samo na avastu i malwarebytes ako nemas skini i to je cela filozofija ;)

Sass Drake
11.2.2010, 0:59
Neće gušiti komp ako ne instalirate modul za zaštitu u realnom vremenu.:D

Aleksandar1987
11.2.2010, 13:59
To je dokaz da pises, a da i neznas o cemu se radi. Lavasoft(ad-aware) je izbacio update za svoje starije programe, zato sto niko nije koristio njihov najnoviji ad-aware(zato sto uzasno lose napravljen i opterecuje komp.) pa se update moze negde na internetu naci, ali to je tesko(siguran sam da postoji jer sam bio naso ali sam reinstalirao w.), i sad sam ja postavio pitanje gde moze da se nadje.

A zasto jednostavno ne nadjes najnoviju verziju programa, mozda je ipak stvar u podesavanju?? (mislim na to sto opterecuje masinu)

Sargas
11.2.2010, 22:56
de napišite vaše setupe za zaštitu i održavanje računara...
ja imam avast 5 :)
koji firewall koristite, av i šta koristite za optimizaciju i održavanje os-a?

miša topola
11.2.2010, 22:59
AVG free 9.0 / Avast 5
COMODO Internet Security
Malwarebytes' Anti - malware
Nešto više od 3 meseca odličnog rada na Windows 7 ;)

NIx Car
11.2.2010, 23:18
AVG free 9.0 / Avast 5
COMODO Internet Security
Malwarebytes' Anti - malware
Nešto više od 3 meseca odličnog rada na Windows 7 ;)
isto ko ti samo sto nisam imao avg 9 i nisam na win 7ci vec na xpu.

ilic stefan
11.2.2010, 23:41
ESET Nod 4.0.467
Malwarebytes anti malware

i to je to. Prezadovoljan, nemam problema sa virusima niti sa usporavanjem sistema.

Aleksandar1987
11.2.2010, 23:56
Na Win7 x64

Kaspersky Internet Security 2010
On ima svoj firewall, a koristim i windowsow.
Pored KIS 2010 koristim i Glary Utilities PRO 2.18 za optimizaciju i sve radi u fullu.

Ferguson
12.2.2010, 16:14
Skoro sve sam koristio. Istorijski, najzadovoljniji sam bio podjednako sa Kasperskim i Bitdefender-om. Trenutno koristim Bitdefender Total Security 2010. Moje iskustvo je što manje programa za zaštitu i optimizaciju na računaru to bolje po računar i veća zaštita. Odavno sam prestao da koristim dodatne programe "da pojačam" zaštitu. Veća šteta nego korist. Uzmeš jedan , gledaš da ima sve što ti treba i cepaš. Ako ne valja menjaj.

Sass Drake
13.2.2010, 1:12
Kaspersky Anti-Virus (biće legalan)
COMODO Firewall
Ad-Aware Free
Malwarebytes' Anti-Malware
System Mechanic
O&O Defrag Professional 10 (legalan)

kuureee
13.2.2010, 1:18
Avast 5
COMODO Internet Security
Malwarebytes'
Smart Defrag
Advanced SystemCare
IObit Security 360

ne pamtim kada sam imao nekih problema na kompu.
sasvim sam zadovoljan sa ovim sto koristim.
IObit Security 360 i Advanced SystemCare povremeno pokranem i pustim ih da odrade svoje ,a kada brisem nesto vece ili instaliram obavezno pusti da odradi i Smart Defrag.

aca2568
14.2.2010, 22:55
Avast 5
COMODO Internet Security
Malwarebytes'
Smart Defrag
Advanced SystemCare
IObit Security 360

ne pamtim kada sam imao nekih problema na kompu.
sasvim sam zadovoljan sa ovim sto koristim.
IObit Security 360 i Advanced SystemCare povremeno pokranem i pustim ih da odrade svoje ,a kada brisem nesto vece ili instaliram obavezno pusti da odradi i Smart Defrag.
Aman covece sta ce ti toliki programi.:paranoia::icon_scra

miša topola
14.2.2010, 23:07
Pa za održavanje računara. Prva tri su za zaštitu a ostali su za održavanje sistema i hard diska.

aca2568
14.2.2010, 23:10
Pa za održavanje računara. Prva tri su za zaštitu a ostali su za održavanje sistema i hard diska.
dovoljan je jedan u vrh glave dva anti-virusa i jedan za odrzavanje sistem najbolji je TuneUp.:cool:

miša topola
14.2.2010, 23:12
Avast 5
COMODO Internet Security
Malwarebytes'

Nisu anti-virus programi. :D
Avast je anti-virus program
COMODO IS je fajerval tj. firewall
Malwerbytes' je anti-malware program

Šat će ti dva anti-virusa?

Picard
14.2.2010, 23:13
Avira Free
Malwarebytes Antimalware
Comodo Firewall
CCleaner
Auslogics Disk Defragmenter
Revo Uninstaller

XP je napunio 3 godine. :D

aca2568
14.2.2010, 23:15
Avira Free
Malwarebytes Antimalware
Comodo Firewall
CCleaner
Revo Uninstaller

Ova dva Auslogics Disk Defragmenter i Revo Uninstaller izbrisi i instaliraj TuneUp.;)

Picard
14.2.2010, 23:16
Koristio sam i TuneUp ranije, verziju 2008 i odlicno je radio, ali sam pozeleo da se malo vise orijentisem ka besplatnom softveru. :)

aca2568
14.2.2010, 23:22
Koristio sam i TuneUp ranije, verziju 2008 i odlicno je radio, ali sam pozeleo da se malo vise orijentisem ka besplatnom softveru. :)
Bolje da je licenciran softwer nego besplatan.:opanachke
Posto si ti iz nisa da ne drzis mozda keki servis za racunare jer mislim da si mi od negde poznat?

Picard
14.2.2010, 23:24
Ne, ne drzim taj servis.

NIx Car
14.2.2010, 23:38
3 godine bez reinstalacije XP-a svaka ti cast :n_klanja: moro si dobiti jednu zafalnicu zbog toga :D

aca2568
14.2.2010, 23:42
Avira Free
Malwarebytes Antimalware
Comodo Firewall
CCleaner
Revo Uninstaller

Dobio si i od mene zahvalnicu svaka cast majstore!:alealeee:

kuureee
15.2.2010, 0:17
Aman covece sta ce ti toliki programi.:paranoia::icon_scra

nikad se ne zna :to_care:
pa svaka altka je posebna za sebe tako da imaju sta da rade :alealeee:

Dr.Bit
15.2.2010, 0:20
3 godine bez reinstalacije XP-a svaka ti cast :n_klanja: moro si dobiti jednu zafalnicu zbog toga :D

Kod mene Xp moze izdrzi tri godine jedino ako dve nije u funkciji i plus pola godine u blazenim stanju hibernacije.

Vala nek si ziv i zdrav.

kuureee
15.2.2010, 0:20
a koji TuneUp da skinem?
koliko znam TuneUp se placa?

laki1991
15.2.2010, 1:11
da li se pod odrzavanjem racunara podrazumeva i ciscenje kucista ? ako da onda nije off-topic :D
posto svakog meseca usisam prasinu iz kucista (nema jednu stranicu zbog hladjenja ) primetio sam da se sa donje strane graficke odnosno ispod ventilatora nalazi tona "blata" . i na onim leptirima oko ventilatora ima prasine.
E sad nemogu da zavlacim ja neka sr@#$ ispod i cistim polako , da li mogu da izvadim graf. (ATI 4650 je u pitanju ) i izduvam onu tesko pristupacnu prasinu recimo pumpom za loptu i biciklo :kreza: , neznam da ne naskodi nesto graf. I druga stvar je ispod kulera koji hladi procesor imaju neke nazovimo to resetke ( nzm kako da ih nazovem ) i ismedju njih ima mnooogo prasine , da li mogu nekako da izvadim to, jer mi se cini kao da je fabricki spojeno :D a znam da nije. sve sam probao al nece. a ko zna kakav je procesor ispod nisam onu pastu stavljao evo ima jedno 4 godine.jel skodi to njemu ?

miša topola
15.2.2010, 1:14
Ne da si omašio temu, nego si omašio kategoriju :D

da li se pod odrzavanjem racunara podrazumeva i ciscenje kucista ?
Ne u ovoj temi i forumu ;)

aca2568
15.2.2010, 10:15
a koji TuneUp da skinem?
koliko znam TuneUp se placa?
Skini 2010 trial 30 dana, a posle ako hoces da koristis moraces da platis.

NIx Car
15.2.2010, 11:01
ima ovde negde tema bas o ciscenju prasine mislim da je u brblji al nisam siguran. Inace najbolje bi bilo da izduvas prasinu kompresorom

ilic stefan
15.2.2010, 23:35
Tek da čujete ovaj biser od priče. Pre nekih godinu i po dana burazer mi instalira xp sp3. Od tada šljaka super, medjutim od oktobra 2009. godine je taj komp kod sestre. E sad najsmešnija stvar je to što ona niti pazi na koje sajtove ide, ni na šta klikće, par puta su joj krali podatke, svake nedelje nahvatam sa anti malware-om nekih 10 gamadi, a kada otvorim status od nod antivirusa piše da je blokirano najmanje 10 napada od virusa, i plus na sve to non stop visi na fejsu po ceo dan, ni ne gasi komp, instalira od onih smajlija i ostalih gluposti šta stigne, i za divno čudo tom kompu se podigne sistem za 50 sekundi, merio sam.

Nije neka specijalna mašina. AMD athlon 64 3000+, MSI k9n neo i ATI Radeon x1300 pro i 2 x 512 mb ram 400 mhz. Prvo je prošla moju torturu tokom tih par meseci dok je bila kod mene i veoma se dobro pokazala na nekim novijim igrama. I sada podnosi sestrinu torturu i dalje radi kao prvog dana, dešavalo mi se par puta izletanje u bsod i to je prestalo, jednom je čak i puklo napajanje na tom kompu, na čipsetu od matične može krompir da se kuva. Ali on i dalje radi perfektno.

Malo sam odlutao ali ovo je jedan biser koji zaista treba pomenuti. Na tom kompu je instaliran samo nod sa najnovijim definicijama i malwarebytes, antimalware.

ilidan
19.2.2010, 2:30
Bolje da je licenciran softwer nego besplatan.:opanachke

Od kad to, molicu? Sve sto se placa, ne znaci da je i bolje.
Koliko postoji samo placenih antivirusa od kojih besplatne verzije Avasta, Avire i AVG rade bolje posao (proveri na www.av-comparatives.org). Koliko besplatnih fajervolova rade bolje od placenih, Comodo, PC Tools, Outpost Firewall Free (proveri na www.matousec.com).
Koliko samo besplatnih audio i video enkodera odradi isto ili bolje posao od komercijanih (x264, LAME, NeroAAC, Xvid). U ovoj oblasti da ne spominjem besplatne konvertere sa kojima ces dobiti bolji kvalitet slike prilikom kompresije u odnosu na one koji se placaju zato sto ne koriste kvalitetne enkodere ili su osakatili deo vezan za podesavanja.
Ako izuzmemo malo komplikovaniji nacin podesavanja, da li je stabilniji besplatni Linux koji moze godinama da radi bez restartovanja ili placeni Windows koji izgura par meseci, plafon?
Nazalost, mnogi kao i ti, imaju predrasude u vezi besplatnog i open-source softvera. Jer, zaboga, ono sto je neko odradio besplatno, ne moze da bude dobro jer taj neko nije imao finansijsku motivaciju da ulozi dovoljno rada i truda kako bi napravio nesto kvalitetno. Pa, finansijska motivacija nije uvek jedina motivacija kod ljudi. Neki to jednostavno rade iz ljubavi ili dokazivanja. Ili nesto cetvrto. ko ce ih znati.
Komercijani softver se mora platiti a kako vecina ne zeli da plati vec poseze za raznim krekovima i serijskim brojevima, koliki je rizik da se pri tome pokupi neki virus, crv, trojanac i sl.? Ako budu imali srece, antivirus ce detektovati pretnju. Ali, ako antivirus nema u bazi potpis tog malware-a, sta onda?
Izmedju besplatnih i placenih verzija istog softvera je najcesce mala razlika. Obicno je to odsustvo Real-Time zastite (MBAM), par manje bitnih opcija (Scrip Blocker u Avast Pro radi samo sa IE, ako koristite FF ili Operu, ne treba vam), nedostatak naprednih podesavanja u kojima se i onako ne biste snasli ako niste, pa, napredan korisnik (Outpost Firewall Free, Avast Enhanced User Interface u 4.8), Glary Utilities Free nema Auto Update i Auto 1-click Maintenance u odnosu na placenu verziju (tesko je ovo pokretati rucno, izuzetno ugrozava bezbednost racunara).
Da ne nabrajam dalje. Poenta je da su razlike najcesce tako male i nepotrebne da ne vidim nikakvu potrebu sa jurnjavom za krekovima i serijskim brojevima kad i besplatne verzije mogu zavrsiti isti posao. Problem je uglavnom psiholoske prirode i vezan za razne predrasude upravo zbog onog sto sam rekao u vezi motivacije programera.

kuureee
19.2.2010, 18:13
skinuio sam TuneUp2010 i dole kod sata mi stoi upaljen.
da li moze da ga iskljucim da mi ne bude upaljen?

NIx Car
19.2.2010, 19:24
start run msconfig startup i nadji njegov servis i destikliraj. Kliknes restar now i kraj

kuureee
19.2.2010, 19:37
start run msconfig startup i nadji njegov servis i destikliraj. Kliknes restar now i kraj
znam to ,probao sam ,ali nema ga uopste u startup menagmentu.
ali mislim da on i treba da stoi tu posto su mu tu neke specijalne funkcije koje pomazu pri samom radu racunara gde ja mogu da izaberem opciju pri vrsti rada racunara.
bar ja tako mislim.

Aleksandar93
19.2.2010, 21:30
Ajde ako neko moze da mi preporuci neku zastitu za racunar koja u sebi sadrzi antivirus,firewall i automatic update,a da je puna verzija i da je download besplatan...

Picard
19.2.2010, 21:34
http://www.comodo.com/home/internet-security/free-internet-security.php

ali se ne bih bas pouzdao u Comodo antivirus (firewall je vrh).

Bolje je firewall iskombinovati sa nekim drugim antivirusom.

SAJEVAC
19.2.2010, 22:00
Ja moram da se pohvalim da od kako imam kis nikad mi ni jedan virus nije usao u komp.Stvarno je ne prevazidjen i moze ko sta hoce da prica na forumu.

director
19.2.2010, 22:30
a kako znaš da nijedan virus nije "ušao" ?

SAJEVAC
19.2.2010, 22:45
a kako znaš da nijedan virus nije "ušao" ?

Zato sto mi komp radi lepo.Kad pocne da se nesto desava onda cu znati da je usao.Ako nesto i ima ne znam koja je njegova svrha u mom kompjuteru.Barem je ja jos nisam skuzio . Sta on tu predstavlja,smetalo.... :D Vidim toliko je opasan da mi se komp raspao . :D .Opasna viruscina h1n1 :D .

Aleksandar93
20.2.2010, 0:35
http://www.comodo.com/home/internet-security/free-internet-security.php

ali se ne bih bas pouzdao u Comodo antivirus (firewall je vrh).

Bolje je firewall iskombinovati sa nekim drugim antivirusom.

Probao sam sa comodom,ali imam nekih problema u vezi sa njim koje ne mogu da resim...

flamingos
20.2.2010, 1:45
pa reci u cmeu je probelm za to postoji ovakava tema,za sve i svasta u vezi antvirusa i firewalla

Aleksandar93
20.2.2010, 1:57
Pise The defance+ is not functioning properly...i ne moze da se update-uje i da skenira...

kuureee
20.2.2010, 11:43
strucnjaci potrebna mi je vasa pomoc i to sto pre.
sinoc mi je stao rad sa racunarom.
pri paljenju kompa pojavi mi se meni da izaberem windovs normal ,safe mod itd. i odbrojava mi 30 sekundi.
potom windovs pocne da mi ocitava i potom mi se opet restaruje i opet isto.
da napomenem da sam cackao nesto po tunelup i to se desilo tacnije cackao sam nestyo vezano za hard diskove.
da li mi je pukao windovs ili nesto drugo?
i ako je windovs da li pri novoj instalaci ostaje podesavanaj na kompu ili moram sve iz pocetka ,konkretno da li ce ostati sejvovi igara i da nastavim izpocetka.
molio bih sto pre odgovore ako nije problem.

Basa Mrkalj
20.2.2010, 11:47
Restartuj komp i klikci F8 onda izaberi safe mode. Ako uspes da udjes u safe mode, iskoristi opciju system restore da vratis u predjasnje vreme.

kuureee
20.2.2010, 13:01
Restartuj komp i klikci F8 onda izaberi safe mode. Ako uspes da udjes u safe mode, iskoristi opciju system restore da vratis u predjasnje vreme.
probao sam ali ne moze ni u safe modu.
da li postoi neka druga varijanta?

Basa Mrkalj
20.2.2010, 13:23
Bojim se da ces morati da reinstaliras sistem, ja ne znam za drugu mogucnost.

kuureee
20.2.2010, 13:58
a kako da pokrenem instalaciu kada ubascim disk u cd rom?
i jeel posto mogucnos da mi se sacuvaju podaci na kompu?

Sass Drake
20.2.2010, 14:24
Podatke prebaciš na drugu particiju ili na eksterni disk, a BIOS ti mora biti podešen da boot-uje sa optike.

kuureee
20.2.2010, 14:39
pa nedesava se nista kad ubacim cd.
kako da ga ja pokrenem na manuel?

NIx Car
20.2.2010, 15:18
samo mi reci koje ti je boje bios plave ili sive? da znam kako da nadjes odakle ces bootovati cd

SAJEVAC
20.2.2010, 15:47
samo mi reci koje ti je boje bios plave ili sive? da znam kako da nadjes odakle ces bootovati cd

Izvini kakve veze ima koje je boje bios ? :D .

Sass Drake
20.2.2010, 16:03
Izvini kakve veze ima koje je boje bios ? :D .
Zato što oni drečavi lavi imaju dve kolone, a oni sivi jezičke u većini slučajeva.

kuureee
20.2.2010, 17:05
plave boje je.

NIx Car
20.2.2010, 17:08
Advanced BIOS features i first boot device stavi da ti je CD rom

kuureee
20.2.2010, 17:11
ionda redom da kilikcem kad krene instalacia.
samo dali mogu da sacuvam podatke na kompu i sejvove?

SAJEVAC
20.2.2010, 17:47
Zato što oni drečavi lavi imaju dve kolone, a oni sivi jezičke u većini slučajeva.

Uvopste ne mora da znaci .

NIx Car
20.2.2010, 18:30
ionda redom da kilikcem kad krene instalacia.
samo dali mogu da sacuvam podatke na kompu i sejvove?
mislim da bi morao pre toga da skines neki live sistem kako bi sve to bekapovao i da kasnije odradis format preko klasicne xp instalacije.

kuureee
20.2.2010, 20:56
evo instalirao sam
stavio sam ga na particiu f u nadi da ce ostati sacuvani podaci na c medjutim c prazan.
sad imam problem sa zvukom ,nemam zvuka ,zvucna mi je integrisana kada udjem control panel pa na zvucnik ne mogu nista da cekiram.
kako to da resim?
i muci me jo kad mi je otvoren neki prozor i kad ga pomeram ono bude usporeno i pomera se u delovima.
ak0o moze neki svet kakao to sve da sredim?

Aleksandar93
20.2.2010, 21:16
Hitno mi treba pomoc!Kako da se resim virusa ili sta li je vec svchost.exe
Pojavi mi se cim se konektujem na internet! Skenirao sam komp sa avastom i anti malware,ali nista nisu nasli...:confused:

Basa Mrkalj
20.2.2010, 22:28
Kuree, lose si to odradio, trebao si da pregazis C. Sad je potrebno da instaliras drajvere za maticnu plocu i graficku i sve ce da radi.

Aleksandre postavi mi DDS log http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/dds.scr
Znaci prvi log koji ti izadje posle pokretanja programa, zakaci na http://pastebin.com/ klikni send pa iskopiraj ovde link.

kuureee
20.2.2010, 22:43
ma nema veze nisam ni imao neke bitne podatke sem sejvova od igrica.
odradio sam vec drajvere ,setio sam se posto sam sludeo vec od cimanja.
jel nesmeta nista sto je sad win. na partici f ,a ne na c.
posto mi je i bolje ovako f mi feci od c i sad mogu i igrice da ubacujem direktno gde me pita ,a ne kao pre posebno na particiju d.
e sad samo ako mozete da mi kazete da li mi je potrebno da imam IObit Security 360 i Advanced SystemCare ako ubacim tunelup.
ove programe sam koristipo i odlicni su ,a tunelup sam tek od juce i odma sam za**** stavar?

Basa Mrkalj
20.2.2010, 22:53
Ne smeta nista, samo formatiraj C
IObit Security 360 i Advanced SystemCare ova dva sklanjaj sa racunara. Instaliraj av, malwarebytes, superantispyvare i neki program za ciscenje regirstra, CCleaner, wise registry cleaner.

Aleksandar93
20.2.2010, 23:05
Evo ga:

http://pastebin.com/m73588f69

kuureee
20.2.2010, 23:11
koristim avast5 ,comodo i sad me treba jos nesto sto ce da cisti sve ono sto treba vec da cisti ,nesto sto ce da poboljsa rad racunara da optimizuje i nesto da defragmentuje hd diskove?
sta mi po vama treba da instaliram?
a koko da formatiram c ,jel samo na desni klik pa na formation i start?

Basa Mrkalj
20.2.2010, 23:20
@Aleksandar93
Pokretao si Combofix, postavi mi log.

@kuureee
Da tako formatiraj

Aleksandar93
20.2.2010, 23:37
http://pastebin.com/m465a55

Basa Mrkalj
20.2.2010, 23:57
Nemas ti virusa ovde, imas aktivne fajlove Nod32, moguce da oni prave problem.
Evo ti alat za deinstalaciju http://www.nod32.nl/download/tool/nod32removal.exe
Zatim deinstaliraj Combofix
U run kucaj Combofix /Uninstall ok

Moram jos nesto da ti napomenem. Ubuduce ne pokreci Combofix na svoju ruku. Pustio si ga a nisi iskljucio AV, znaci samim tim CF nije odradio kako treba, drugo imas programe na racunaru koji takodje ometaju rad Combofixa, pr. Deamon tools, trece nisi instalirao RC iako je to CF zatrazio od tebe. Znaci nije ovo program tipa antimalware i sl. Sve je proslo kako treba po sistem, ali efekat je nula, a mogao si da unistis sistem.
Jos nesto, dva puta si ga pustao i sad ja ne znam da li je nesto brisao prvi put ili nije, jednostavno DDS log i ovaj CF log mi se ne podudaraju, znaci da si combofix pokretao posle DDS-a drugi put. To je ovaj log koji si mi postavio. Jel tacno tako?

Aleksandar93
21.2.2010, 0:27
Prvi log koji sam ti postavio je bio DDS,a drugi CF...prosli put si mi rekao da na svako pitanje odgovaram potvrdno sto sam i sad radio.
PS: ovaj svchost.exe mi se i dalje pojavljuje.

Basa Mrkalj
21.2.2010, 10:42
Deinstaliraj Deamon tools, zatim pokreni ovaj alat http://www.duplexsecure.com/download/SPTDinst-v162-x86.exe

Skini http://www2.gmer.net/download.php na deskop i pokreni ga
Sacekaj malo dok zavrsi skeniranje a zatim klikni na Scan
Kad zavrsi klikni na save i sacuvaj log na desktop. Daj mu ime Gmer
Zakaci mi log.

kuureee
21.2.2010, 11:20
ljudi kako da instaliram Flash player?
nikako ne mogu.
par puta sam i uspeo ,ali opet mi pokazuje kako treba da ga instaliram?
a kad hocu da ga instaliram pokazu je mi nesto vezanu za operu?

Basa Mrkalj
21.2.2010, 11:34
Skini flash player, pa ugasi operu. Onda instaliraj.

kuureee
21.2.2010, 11:36
Basa Mrkalj kao da si placen da sljakas na forumu za nas pajsere :to_care:

Aleksandar93
21.2.2010, 12:41
Deinstaliraj Deamon tools, zatim pokreni ovaj alat http://www.duplexsecure.com/download/SPTDinst-v162-x86.exe

Skini http://www2.gmer.net/download.php na deskop i pokreni ga
Sacekaj malo dok zavrsi skeniranje a zatim klikni na Scan
Kad zavrsi klikni na save i sacuvaj log na desktop. Daj mu ime Gmer
Zakaci mi log.

Sta traba da radim sa ovim prvim?Update ili uninstall?

Basa Mrkalj
21.2.2010, 13:06
Prvo deinstaliraj DT pa posle pokreni taj alat da obrises sptd drajver (DT)

Aleksandar93
21.2.2010, 14:38
Ovo nesto nemoze...kad pocne da ga skenira posle par minuta mi zakuje komp...

Basa Mrkalj
21.2.2010, 14:55
Ajde pusti ga u safe mode, stim cto ces da pustis i to skeniranje koje sam ti napisao i jos jedno na ovaj nacin:
Klikni deni klik na prozor programa pa Options -only non ms files pa scan
kad zavrsi klikni save i snimi na desktop kao Gmer2
Postavi mi oba loga.

Aleksandar93
21.2.2010, 16:48
http://pastebin.com/m46fda9f3

Basa Mrkalj
21.2.2010, 18:25
Ne mogu da utvrdim o cemu se radi. U logovima mi sve deluje cisto, mada nije isto ako se program pokrene u safe i u normal mode.
Ajde jos jednu proveru da odradimo.

Skini na desktop sledeci program http://support.kaspersky.com/downloads/utils/tdsskiller.zip
Raspakuj ga na desktop
U run kopiraj ovu naredbu "%userprofile%\Desktop\TDSSKiller.exe" -l C:\TDSSKiller.txt -v

Kad zavrsi izbacice txt log koji ces mi kopirati.

Aleksandar93
21.2.2010, 18:58
Ne moze nista da se kopira...samo je u run izbacilo neke podatke...

Basa Mrkalj
21.2.2010, 20:22
Znaci da nema nista. Ne znam stvarno sta te zeza, ja ne mogu da nadjem uzrok da bi ga uklonio.
Prvi put kad si pustao Combofix je nesto obrisao, ali nije odradio do kraja, steta sto nemam taj log da pogledam. Pogledaj da ga nema na C: Combofix.txt
Jel ti jos vuce svchost?

Aleksandar93
21.2.2010, 20:35
Nema ga na C:
I dalje se pojavljuje svchost.exe

kuureee
21.2.2010, 21:00
kako je moguce da u F:\Documents and Settings\All Users nemam My Documents?
u administratoru imam.

ILEW
21.2.2010, 21:12
ljudi,moze li mi ko pomoc oko ovoga 'hijeroglifi' virusa???samo da kazem da na tom racunaru ne mogu instalirat ni malverbajts,ni bilo koji av,tj.nod32 onaj stari moze ali nema trika da ga mogu apdejtovat,malo sam guglao za slicnim problemom i nabasao na ovaj skrinsot,koji ce vam objasnit o cemu se radi.ne znam koji je virus u pitanju,da znam nasao bi neki removal tool,i mozda ga ocistio,ovako,mi izgleda ne gine reinstalacija sto mi se ne radi,osim ako ne znate neko drugo rjesenje.pliZz!!!
samo da napomenem,da sjutra moram radit oko toga kompa,pa ako moze neki ultra-fast answer :) tnx!

Sass Drake
21.2.2010, 21:13
Ono što je se nalazi u All users je „Shared Documents”.

Basa Mrkalj
21.2.2010, 21:34
Imas My Documents u start meniju, pa ga izbaci na desktop ako ti treba stalno.

@ILEW
Spremi Combofix na desktop i pokreni ga sa desktopa. Prethodno iskljuci Nod32
http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe

Odgovaraj potvrdno za sve sto pita. Kad zavrsi i izbaci log postavi ga na pastebin. (pogledaj kako sam objasnjavao Aleksandru).

ILEW
21.2.2010, 22:33
Imas My Documents u start meniju, pa ga izbaci na desktop ako ti treba stalno.

@ILEW
Spremi Combofix na desktop i pokreni ga sa desktopa. Prethodno iskljuci Nod32
http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe

Odgovaraj potvrdno za sve sto pita. Kad zavrsi i izbaci log postavi ga na pastebin. (pogledaj kako sam objasnjavao Aleksandru).
pastebin???
dje da pogledam to sto si objasnjavao aleksandru???

Aleksandar93
21.2.2010, 23:04
Imas na prethodne dve strane.

Sass Drake
21.2.2010, 23:13
Jeste da je izvikan u poslednjim verzijama, ali je Ad-Aware dobar u uklanjanju gamadi sa zaraženih računara sudeći po testiranju koje sam radio na virtuelnim mašinama.

ILEW
21.2.2010, 23:19
aha,ok...koliko sam shvatio malo je rizicno radit sa ovim CF,skenira u dosu,sta li vec,pravi nekakve logove kao hijack this,ako se ne varam,i onda bih taj log trebao okacit odje pa da mi ti kazes koje stavke treba da uklonim,je li???znas li mozda koji je virus izazvao ovu havariju,pa da ga sam uklonim da tebe vise ne crnjacim?recimo,na par racunara koje treba sjutra da radim postoji problem nemogucnosti podizanja win-a u safe modu,malware bytes koji me masu puta vadio iz problema nema teorije instalirat,plus bilo koji av???da li mogu ucinjet nesto a da to nije reinstalacija???

NIx Car
21.2.2010, 23:38
probaj da skines neki boot cd kao npr gdata boot cd (https://www.gdatasoftware.co.uk/support/main-subjects/upgrade-service/download.html). jes da ce dugo trajati ali valjda ces uspeti.

SAJEVAC
24.2.2010, 21:11
kakva je razlika izmedju Kaspersky Internet Security 2010 v9 0 0 463 i iste verzije samo 736 ?

NIx Car
24.2.2010, 21:16
ukratko: 736 je kompatibilna sa 7com ;)

neko_drugi
24.2.2010, 21:50
ukratko: 736 je kompatibilna sa 7com ;)
kod mene na win 7 radi i verzija 463 :)

SAJEVAC
25.2.2010, 0:14
kod mene na win 7 radi i verzija 463 :)

I kod mene .Skoro sam instalirao ovu noviju pa me interesuje kakva je razlika .....

NIx Car
25.2.2010, 0:42
cudno mi to nesto :icon_scra http://www.kaspersky.com/kis_latest_versions nije da ne verujem vama vec sam sad nesto sumnjicav prema Kasperskom :D

Sass Drake
25.2.2010, 11:40
kakva je razlika izmedju Kaspersky Internet Security 2010 v9 0 0 463 i iste verzije samo 736 ?

http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208280873

mOrning
26.2.2010, 21:16
Ja imam Kaspersky Anti-Virus 2009 ...

SAJEVAC
26.2.2010, 21:42
Uradio sam sledeci test sa kis 10 i moram reci da je van mojih ocekivanja.Uzeo sam tacno 25 virusnih programa ne trojanaca nego bas virusnih programa,iskljucio kis i prekopirao na particiju c u folder koji sam nazvao virus,sakrio folder i ponovo ukljucio kis,bacio ga na sken i nasao svih 25 virusa bez obzira sto su skriveni i ladno ih pobio.Stvarno komp radi kao sat.

Basa Mrkalj
26.2.2010, 22:11
Trebao si da restartujes komp :D

Sass Drake
26.2.2010, 23:03
Trebao si da restartujes komp :D

Šta vrijedi kad ih nije pokrenuo. :D

Basa Mrkalj
26.2.2010, 23:15
Šta vrijedi kad ih nije pokrenuo. :D

Da, uopste nije morao da ih krije, samo restart i :n-hang:

SAJEVAC
26.2.2010, 23:19
Da, uopste nije morao da ih krije, samo restart i :n-hang:

Skenirao sam iz safe moda ....... :)Sto znaci da sam komp ugasio da bi pritisnuo f8 i usao u safe mod.

Basa Mrkalj
26.2.2010, 23:22
Eh da si samo sacekao da se zavrti krug :D
Batali to da radis, ako testiras nesto instaliraj virtual masinu pa se zezaj, dovoljan ti je Virtual PC, besplatan program.

SAJEVAC
26.2.2010, 23:29
Eh da si samo sacekao da se zavrti krug :D
Batali to da radis, ako testiras nesto instaliraj virtual masinu pa se zezaj, dovoljan ti je Virtual PC, besplatan program.

Planirao sam da to uradim ali nem potrebe.Moze li neko da mi malo detaljnije pojasni kako radi i za cega kokretno sluzi kao i u kakvim situvacijama je dobar Anti banner?

Basa Mrkalj
26.2.2010, 23:39
Instaliras recimo Virtual pc (ima i drugih programa) i preko njega podignes OS, recimo XP. Imas sistem u sistemu, znaci ovaj sto je u VT je gost. Onda lepo mozes da se zezas, isprobavas programe, surfujes, gledas crtane :D, skidas seriale sa key genova i sl. bez bojazni da ces da navuces nesto na svoj OS.
Sad vidi na youtube moguce da ima neki tutorial, nisam gledao, u principu je jednostavna instalacija.

SAJEVAC
26.2.2010, 23:46
Instaliras recimo Virtual pc (ima i drugih programa) i preko njega podignes OS, recimo XP. Imas sistem u sistemu, znaci ovaj sto je u VT je gost. Onda lepo mozes da se zezas, isprobavas programe, surfujes, gledas crtane :D, skidas seriale sa key genova i sl. bez bojazni da ces da navuces nesto na svoj OS.
Sad vidi na youtube moguce da ima neki tutorial, nisam gledao, u principu je jednostavna instalacija.
Znam sta je virtualna masina odlicno.Interesuje me ono drugo sto sam pitao.Anti banner.

Sass Drake
27.2.2010, 1:20
@SAJEVAC
S obzirom da si kupio KIS, pitaj slobodno njihovu tehničku podršku i odgovoriće ti na postavljena pitanja, a na usluzi ti je i njihov forum.
http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208280686

@Basa Mrkalj
Bolji je VMware Player. :a_bleh:
Kakav Safe Mode, kaki bakrači. Viruse je kopirao, ali ne i pokrenuo tako da nije bilo nikakvih problema prilikom brisanja. Osim ako ih je stvarno pokrenuo. :kreza:
Inače, kad se dočepam jednog uzorka, ja lijepo isključim na KAV-u file protection, skeniram dotični, u Notepad zapišem njegovo cijenjeno ime, strapm u zaštićenu RAR arhivu i stavim ga u kolekciju.:dzavo: Kolege mi zbog ovoga govore da sam bolestan. :D

Vule991
28.2.2010, 15:50
+ 1 za Kaspersky Internet Security 2010

Mrzeo sam ovo rešenje praktično, ali pošto sam isprobao karakteristike najnovijeg kaspersky lab all securtiy rešenja ostao sam zatečen onim što može da pruži korisniku. Ne smara kao pre, ne čuči stalno u memoriji, ne drlja hard disk, ne porobi ti komp ,a osećaš da si 100% siguran...

E, kad to kaže večiti Eset-ovac onda znajte koliko je na časovniku Eset radar online :D

pozz drugari :ciao:

SAJEVAC
2.3.2010, 0:05
Aj da se pohvalim i kazem kako je moj kis resio probleme.Dakle,stavio sam da skeniram objekte i on je nasao u njemu trojance(ne znam kako su usli al ajd) i jednim klikom sve sam ih pobio sto se iz prilozenog moze videti.

Sass Drake
2.3.2010, 2:05
Po lokaciji rekao bi da je to zaostavština WinRAR-a ili nekog drugog programa za zaštićene arhive, a Packed. me asocira na neke lijekove.:a_whistli

SAJEVAC
2.3.2010, 14:08
Po lokaciji rekao bi da je to zaostavština WinRAR-a ili nekog drugog programa za zaštićene arhive, a Packed. me asocira na neke lijekove.:a_whistli

Sta ti mislis jel sam ih sad pobio,te trojance?

Sass Drake
2.3.2010, 17:04
Sta ti mislis jel sam ih sad pobio,te trojance?
Ubio si troajnce koje je KIS uklonio. Odgovaraćeš za to.:D

Aleksandar93
2.3.2010, 18:26
Uvek kada upalim komp u donjem desnom uglu pored sata mi se pojavi sledece upozorenje:Your computer might be at risic,Automatic update is turned off.
Zna li neko kako to da uklonim,da se vise ne pojavljuje?

aca2568
2.3.2010, 18:53
Uvek kada upalim komp u donjem desnom uglu pored sata mi se pojavi sledece upozorenje:Your computer might be at risic,Automatic update is turned off.
Idi u kontrolnu tablu tamo imas opciju update tu ulji pa stavi na ono u sredini da te pita kad pronadje apdejt. Mada treba da je automacki apdejt iskljucen, to nema nikakve veze sa rizikom.

SAJEVAC
2.3.2010, 18:56
Idi u kontrolnu tablu tamo imas opciju update tu ulji pa stavi na ono u sredini da te pita kad pronadje apdejt. Mada treba da je automacki apdejt iskljucen, to nema nikakve veze sa rizikom.

Slicno sam napisao ali me to bunilo pa sam izbrisao svoj post...

Aleksandar93
2.3.2010, 19:30
Jednom sam ukljucio automatic update,pa mi je pao sistem,ako na to mislis,ne bih ponovo da probam:D

SAJEVAC
2.3.2010, 21:44
Jednom sam ukljucio automatic update,pa mi je pao sistem,ako na to mislis,ne bih ponovo da probam:D

Ne verujem da ti je sistem pao zbog toga.Mozda je pao bas u trenutku kad si radio obnavljanje pa te nateralo igrom slucaja da mislis da je zbog toga.Ja stalno obnavljam svoj sistem i nikad se nista nije desilo.

Aleksandar93
2.3.2010, 22:02
Tad sam ga nosio u servis i rekli su mi da je pao sistem jer sam ukljucio automatic update...

SAJEVAC
2.3.2010, 22:03
Tad sam ga nosio u servis i rekli su mi da je pao sistem jer sam ukljucio automatic update...

To sto pricaju u servisu ne treba uzimati za ozbiljno.Sve sto kazu veruj ali nekih 20 % .

Nikola_Kg
2.3.2010, 22:27
Ја користим Аваст 5-ицу и за сада немам проблема ;)

miša topola
2.3.2010, 22:28
Pravi izbor, čim su ga opisali u ovom broju :)

SAJEVAC
2.3.2010, 22:34
Ja kad god odkrijem problem kis ga brzo unisti.

kuureee
3.3.2010, 14:51
kada hoco da izbrisem nesto iz kante za smece izbacuje mi eror delting file of folder.
sta to moze da bude?
evo i slike http://img203.imageshack.us/img203/4395/44697445.png

SAJEVAC
3.3.2010, 15:18
kada hoco da izbrisem nesto iz kante za smece izbacuje mi eror delting file of folder.
sta to moze da bude?

Znaci da imas neku gresku u folderu u kome se nalazi taj fajl koji hoces da izbrises.

kuureee
3.3.2010, 15:20
ali sta go hocu da izbrisem to mi izlazi.

nighthawk
3.3.2010, 20:52

Start->Run->services.msc-> disabluj proces Security Center.

kuureee
3.3.2010, 23:28
ljudi jelk zna neko odgovor na moj predhodni post?
strasno me nervira taj poblem.
uvek mi pokazuje kako imam neka dva fila u njemu ,a ne vide se.

bojannp
3.3.2010, 23:57
Pozdrav svima... Odmah da kažem ja sam još jedan od "pajsera" koji se slabo razume u hardwewe/softwere a koji svom kompu zevi sve najbolje...:D Pa sam se zato i reg ovde da bih smarao upućenije forumaše. Evo za početak sta je najbolje da skinem i instaliram za sve vidove zaštite? Bolo bi super kad bi mi preporučili besplatne programe... Imam nod32 antivirus i to je to od moje zastite...

SAJEVAC
4.3.2010, 0:29
Pozdrav svima... Odmah da kažem ja sam još jedan od "pajsera" koji se slabo razume u hardwewe/softwere a koji svom kompu zevi sve najbolje...:D Pa sam se zato i reg ovde da bih smarao upućenije forumaše. Evo za početak sta je najbolje da skinem i instaliram za sve vidove zaštite? Bolo bi super kad bi mi preporučili besplatne programe... Imam nod32 antivirus i to je to od moje zastite...

Ovo (http://www.avast.com/index) , ovo (http://personalfirewall.comodo.com/) i ovo (http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html) i + ovo (http://www.iobit.com/advancedwindowscareper.html) !I naravno na kraju, uzivaj!

bojannp
4.3.2010, 1:22
Ali da li mi teba i comodo i avast (to bi trebalo da su antivirusi, koliko ja shvatam), a negde sam čitao da nije dobro imati više antivirusa zbog ram memorije? Vec sam napomenuo da imam nod32... A advanced sistem care je program za odrzavanje windowsa koliko ja kapiram... o tome cu da pitam u nekim narednim postovima kada bezbednost bude u fullu.:)

kuureee
4.3.2010, 1:51
Ali da li mi teba i comodo i avast (to bi trebalo da su antivirusi, koliko ja shvatam), a negde sam čitao da nije dobro imati više antivirusa zbog ram memorije? Vec sam napomenuo da imam nod32... A advanced sistem care je program za odrzavanje windowsa koliko ja kapiram... o tome cu da pitam u nekim narednim postovima kada bezbednost bude u fullu.:)
ima comodo koji je samo COMODO Internet Security
skini bas taj naziv i pri instalaci imaces da odcekiras anti-virus znaci da to ne instaliras.

bojannp
4.3.2010, 2:16
Evo bas sam pokrenuo instalaciju i dosao sam do tog koraka gde mi se pojavljuje taj prozor i imam da biram
1. install antivirus
2. install firewall
3. install hopSUrf toolbar
4. install trast conect

Znači prvi odstikliram, druga dva ostavim stiklirana, a treći dal da instaliram postoon nije stikliran? Onda ovaj firewall što imam tamo u control panelu/security da isključim ili mogu da ostavim oba da rade...
I još ako nije problem da mi neko objasni sta su instal opcije pod 3 i 4, da ja nebih nagađao...?

Picard
4.3.2010, 10:01
3. je neki toolbar, kao ono u browser-u gde ubacis pojam za pretragu. Glupost, decekiraj to.
4... ne mogu da se setim sta bese, reci ce ti neko, mada mi deluje da ni to ne bi trebalo da instaliras.
Decekiraj i Defence+ da te ne bi smarao. Znaci instaliras cist firewall i nista vise.

NIx Car
4.3.2010, 10:40
ljudi jelk zna neko odgovor na moj predhodni post?
strasno me nervira taj poblem.
uvek mi pokazuje kako imam neka dva fila u njemu ,a ne vide se.

probaj sa permanent delete (shift+delete)

kuureee
4.3.2010, 13:23
probaj sa permanent delete (shift+delete)
ma ne vredi opet mi kada brisem iz kante izbacuje isto i uvek se vidi nesto da ima u kanti ,gore na vrhu.
kada udjem u kantu nema nista .uzmek kao praznu kjantu da izbrisem i onda pita dali sam siguran da hocu dva file da izbrisem....,a u kanti nema nista ,a pokazuje da ima dva file i kad kliknem na brisanje izbacuje mi eror.
strasno me nervira :boodala:

SAJEVAC
4.3.2010, 15:12

Dva antivirusa nije dobro imati zato sto se kolju bedjusobno i nece da rade,a ne zbog memorije.Tebi je potreban comodo fireval u kombinaciji sa avastom.Pri instalaciji ce ti ponuditi sta zelis da instalirias pa ti odkaci samo fireval.

bojannp
4.3.2010, 16:40
Dva antivirusa nije dobro imati zato sto se kolju bedjusobno i nece da rade,a ne zbog memorije.Tebi je potreban comodo fireval u kombinaciji sa avastom.Pri instalaciji ce ti ponuditi sta zelis da instalirias pa ti odkaci samo fireval.

Znači da uklonim nod32 i instaliram avast i ovaj combo firewall?
I koji je antivirus uopšte bolji Avast ili nod32?

SAJEVAC
4.3.2010, 20:36
Znači da uklonim nod32 i instaliram avast i ovaj combo firewall?
I koji je antivirus uopšte bolji Avast ili nod32?

Avast 5 je sad najbolja besplatna zastita,a po meni je bolji i od nekih koji se placaju.Obavezno iz safe moda uninstaliraj nod 32 i iskeniraj sa advanced system care isto u safe modu da slucajno nesto ne bi ostalo.Imas u njemu komandu i za disk cistac pa i to izkeniraj,defragmentuj hard i tek onda kada sve to uradis instaliraj ovo sve.

bojannp
4.3.2010, 22:37
instalirao sam ASC i sada me muči taj safe mod...činimi se da dok sam čitao na prethodnim staranama negde da se on pokreće na F8 tokom paljenja kompa, pa sam ja tako i uradio i dobio sam ovu sliku ( nije mi jasno gde treba da kliknem... verovatno sam ja negde pogrešio )?

http://img522.imageshack.us/img522/9971/dsc00070z.jpg (http://img522.imageshack.us/i/dsc00070z.jpg/)

SAJEVAC
4.3.2010, 22:39
Kada se pojavi crni skrin onda pritisni F8.

bojannp
4.3.2010, 22:55
e uspeo sam... samo da pitam još koji od tri ponuđena safe moda da izaberem, jel onaj gde nepiše ništa pored njega?
Izvini što smaram za svaki korak aj bojim se da nešto nezeznem...:(

edit: Zaboravio sam da pitam kako se izlazi iz safe mode-a...ako je prosto onda mi i netreba nikakvo objašnjenje...

SAJEVAC
4.3.2010, 23:32
e uspeo sam... samo da pitam još koji od tri ponuđena safe moda da izaberem, jel onaj gde nepiše ništa pored njega?
Izvini što smaram za svaki korak aj bojim se da nešto nezeznem...:(

edit: Zaboravio sam da pitam kako se izlazi iz safe mode-a...ako je prosto onda mi i netreba nikakvo objašnjenje...

Udji u ono prvo sto pise samo safe mod.Samo restart racunara obavis i on normalno podize sistem.

bojannp
5.3.2010, 0:35
instalirao sam avast, comodo, malwarebytes i ascare...
E sad nod32 nisam uspeo da sklonim iz safe moda, pa sad deinstal uradio kad sam upalio normalno windows. Da li je to problem?
Malwarebytes je pronašao 9 fajlova...Jel njih samo da obrišem?
I ako možeš da mi objasniš šta je Real time-shields (avast)?
to bi bilo to za sada...:)

SAJEVAC
5.3.2010, 0:39
E sad nod32 nisam uspeo da sklonim iz safe moda, pa sad deinstal uradio kad sam upalio normalno windows. Da li je to problem?

Ako si sve normalno instalirao onda ok.Ne moj vise nista da cackas.Avast koliko ja znam,a nisam ga dugo koristio jel koristim kasperski trazi da se registruje.Uradi kratak i jednostavan regist i uzivaj.Sto se tice MVb samo izbrisi to sto ti nudi i odradice restart kompa i to je to.Kad sve to instaliras i podesis vrati se u safe mod i skeniraj sve iz njega.

NIx Car
5.3.2010, 0:40

ako ti je uninstallacija prosla normalno bez gresaka ok.

to sto ti je mbam nasao obris

avast realtime shileds su ti stitovi koji reaguju u realnom vremenu (znaci ako dobijes neku infekciju avast odma (ulovi virus/trojanac sta vec)

bojannp
6.3.2010, 3:18
Evo mene opet...sada bih vas molio da mi pomognete oko firewall-a...
Od svih zaštita koje ste mi preporučili ova mi je najnejasnija... Muči me kad me pita dali želim da blokiram neki program kako da znam šta treba a šta netreba da blokiram??? Od sinoć otkad sam ga instalirao pitao me je za Avast, counter-Strike, Football manager i još neke programe koje koristim i ja sam to odobrio...ali nisam siguran da radim kako treba, pa zato i pišem ovo.
I još nešto...npr, da sam cs blokirao, jel to znači da on nebi mogao da se konektuje na net???

ilic stefan
6.3.2010, 3:32
Olakšaj sebi stvar i instaliraj antivirus, jedan antimalware a firewall jednostavno zaobiđi, pre tri godine mi na starom kompu instaliran sistem i od tada nije ni jednom reinstaliran, a firewall mu je isključen, naravno tu je nodić i malwarebytes. Ne znam za ostale ali ja zaista nisam nikada uključivao firewall i nikada nisam ni imao problema zbog toga.

bojannp
6.3.2010, 3:51
Ja sam preključe instalirao avast, combo (firewall), malwarebytes tako da mi ponovna deinstalacija i instaliranje drugi antivirusa nije nikakvo olakšanje, već baš suprotno...
Sada mi treba samo objasniti prethodni post i završio sam sa zaštitom.

Sass Drake
6.3.2010, 11:44
Od svih zaštita koje ste mi preporučili ova mi je najnejasnija... Muči me kad me pita dali želim da blokiram neki program kako da znam šta treba a šta netreba da blokiram??? Od sinoć otkad sam ga instalirao pitao me je za Avast, counter-Strike, Football manager i još neke programe koje koristim i ja sam to odobrio...ali nisam siguran da radim kako treba, pa zato i pišem ovo.
I još nešto...npr, da sam cs blokirao, jel to znači da on nebi mogao da se konektuje na net???

Dozvoljavaš samo onima za koje smatraš potreban izlaz na net (nekima možeš i da blokiraš ako želiš).

SAJEVAC
6.3.2010, 13:58
Olakšaj sebi stvar i instaliraj antivirus, jedan antimalware a firewall jednostavno zaobiđi, pre tri godine mi na starom kompu instaliran sistem i od tada nije ni jednom reinstaliran, a firewall mu je isključen, naravno tu je nodić i malwarebytes. Ne znam za ostale ali ja zaista nisam nikada uključivao firewall i nikada nisam ni imao problema zbog toga.

Sam antivirus bez bez firewala je ne kompletna zastita.

JohnnyNT
7.3.2010, 0:24

Ok je što si dozvolio tim programima da se povežu, ali nemoj odobravati aplikacijama sa sumnjivim i nepoznatim nazivom, dakle samo aplikacijama koje su ti poznate to jest koje si ti instalirao (proverene).I to bi bilo sve.Inače, firewall vrši dvosmernu zaštitu, tačnije onemogućava upade sa interneta u tvoj sistem.I da, CS ne bi mogao da se poveže na net da si ga blokirao (važi i za bilo koji drugi program) ;)

braniša75
9.3.2010, 21:55
Pozdrav svima!!!!
Od zaštite godinama koristim antivirus Avast Home+Iobit Security 360,oba programa non-stop rade u pozadini,ponekad za skeniranje koristim i Malwarebytes' Anti-Malware,Spybot - Search & Destroy i SUPERAntiSpyware.Možda je malo mnogo anti-svega:kreza: ali svaki program nađe nešto što drugi ne!

Od alata za održavanje tu su CCleaner,Advanced SystemCare 3 i RegistryBooster,U sklopu Advanced SystemCare 3 dolaze SmartDefrag i SmartRam,veoma korisni dodaci.SmartDefrag je za defregmentaciju HDD-a,može da radi u pozadini i kada je sistem u idle-u uvek optimizuje i defregmentiše HDD.SmartRam takođe radi u pozadini i u idle-u oslobađa RAM,page fajl i virtuelnu memorije od viška memorije optimizujući sistem.

Ovu kombinaciju alata i anti-raznih programa koristim godinama i dosada nikakav problem sa operitivnim sistemo nisam imao.Topla preporuka svima za bilo koji od gore navedenih programa! :nov_guita:nov_guita:nov_guita:nov_guita:nov_guita :nov_guita:nov_guita:nov_guita:nov_guita:nov_guita

kuureee
9.3.2010, 22:17
a sto ti Iobit Security 360 radi non-stop?

NIx Car
10.3.2010, 0:04
Pozdrav svima!!!!
Od zaštite godinama koristim antivirus Avast Home+Iobit Security 360,oba programa non-stop rade u pozadini,ponekad za skeniranje koristim i Malwarebytes' Anti-Malware,Spybot - Search & Destroy i SUPERAntiSpyware.Možda je malo mnogo anti-svega:kreza: ali svaki program nađe nešto što drugi ne!

Od alata za održavanje tu su CCleaner,Advanced SystemCare 3 i RegistryBooster,U sklopu Advanced SystemCare 3 dolaze SmartDefrag i SmartRam,veoma korisni dodaci.SmartDefrag je za defregmentaciju HDD-a,može da radi u pozadini i kada je sistem u idle-u uvek optimizuje i defregmentiše HDD.SmartRam takođe radi u pozadini i u idle-u oslobađa RAM,page fajl i virtuelnu memorije od viška memorije optimizujući sistem.

Ovu kombinaciju alata i anti-raznih programa koristim godinama i dosada nikakav problem sa operitivnim sistemo nisam imao.Topla preporuka svima za bilo koji od gore navedenih programa! :nov_guita:nov_guita:nov_guita:nov_guita:nov_guita :nov_guita:nov_guita:nov_guita:nov_guita:nov_guita
prvo preporucio bi ti da predjes na avastovu verziju 5 free antivirusa. Drugo nisu ti uopste potrebni toliki programi. "Olaksaj" se malo. Obrisi npr. iobit security 360 (lopovi su maznuli su database od malarebytes'-a) Obrisi taj registry booster nicem pametnom ti ne sluzi. Jedino ostavi CCleaner i eventualno ASC 3. I na kraju samnji malo sa tim smajlijima :ciao:

braniša75
10.3.2010, 0:10
Radi zato što ima 2 zaštitna modula u realnom vremenu(1.Automatic Protection Againts Known Malware i 2.Advanced Protection Against Unknown Threats),ako se neki program pokrene bez tvog znanja on ga blokira i pita šta da radi,ako znaš o kome programu je reč i dozvoliš više te neće pitati,isto tako 1 put dnevno kad je komp u idle-u odradi quick sken što lićno meni odgovara ovakav režim rada.
Što se tiče samog programa me zahteva mnogo memorije(kada radi u pozadini),prost je za korišćenje,i brzo skenira kada radi Full Sken.
Znam da ima i drugih sličnih programa sa sličnim sistemo zaštite ali ja dajem prednost ovom ,pozdrav!:nov_guita:nov_guita:nov_guita:nov_guita: nov_guita:nov_guita:nov_guita

Od pre neki dan sam se prebacio na novi Avast Home i Lepši je nego stari:kreza: a siguran sam da je bolje softwerski odrađen!A što se tiče smajlića rock n roll :nov_guita:nov_guita:nov_guita:nov_guita:nov_guita

Sass Drake
11.3.2010, 15:39
Sad ovako kod mene stvari stoje:
Kaspersky Anti-Virus 2010 9.0.0.736 (a.b) - registrovan
Ad-Aware Free 8.2.0 bez modula za realtime
Malwarebytes Anti-Malware 1.44 besplatna verzija
COMODO Firewall 3.14.130099.587 x86
COMODO System Cleaner 2.2.129172.4
O&O Defrag Professional 11.6 build 4199 - registrovan putem promocije.
Toliko od mene. :kreza:

offhz87
13.3.2010, 21:32
Samo da pitam posto me kaspersky unisti mislim extra mi je konfiguracija al me nervira ovo svakih 5 dana istekne key. pa vidim neko je stavio ovu zastitu ( avast , comodo , malwarebytes,Iobit) al mene interesuje da li bi moglo da instaliram i Avast 5.0 pro verziju i avast 5.0 internet security zajedno. ili koji je bas bolji od ova 2 a ovo ostalo je super sto ste preporucili. mozel molim vas odg. na ovo hitno je :aplauz:

NIx Car
13.3.2010, 21:48
Samo da pitam posto me kaspersky unisti mislim extra mi je konfiguracija al me nervira ovo svakih 5 dana istekne key. pa vidim neko je stavio ovu zastitu ( avast , comodo , malwarebytes,Iobit) al mene interesuje da li bi moglo da instaliram i Avast 5.0 pro verziju i avast 5.0 internet security zajedno. ili koji je bas bolji od ova 2 a ovo ostalo je super sto ste preporucili. mozel molim vas odg. na ovo hitno je :aplauz:

aj malo pojasni ne razumem te bas najbolje.
ako mislis koji je bolji boji je avast 5 IS zato sto ima firewall i antispam

offhz87
13.3.2010, 21:57
a zar nema i taj comodo firewall . onda jel bolje da instaliram avast 5.0 pro sa comodo firewall ili samo da install avast 5.0 IS sa firewall. a ono sto sam htio reci u proslom postu je to da li je moguce da se instalira i avast pro i avast Is zajedno da rade . posto mi bas ne ide ovo od ruke slabo se razumijem :rolleyes: :rolleyes: