PDA

Prikaži potpunu verziju : Zaštita i održavanje računara

Strane : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10

kuureee
3.11.2010, 0:51
ma ja sam se kleo u avast i zezno me.
odjedanput mi blokirao net ,nisam mogao da otvorim nista kad mi ukljicen
sad sam na aviri i ubija me sto nece da se automatski apdejtuje.

wog326
3.11.2010, 7:04
ahahah nisi jedini sto je imao problema sa avastom i net konekcijom bila je tema o tome na forumu
probaj comodo IS http://www.comodo.com/home/internet-security/free-internet-security.php

cuo sam da im anti virus nije los.
i ja sam imao isti problem sa avirom pro verzija majku joj ljubim isto nije htela automatski da se updetuje.podeseno da se updatuje automatksi i nece.i rekao sam sebi e necu vise aviru nikad.
i druga stvar sto me nervira ko avire je false postive detekcija. ja stavim odredjen program sto je ona rekla da se virus u trusted app i ona jos uvek prijavljue virus.kliknem ignore always ona opet :nov_mad2:. majke mi covek samo da poludi boga mi. i na kraju sam obrisao i instalirao nortona 2011 IS i radi kao majka problema nemam a i super je na memori i ima dosta opcija sto ti pomazu da podesis program po tvojim namerama.stvarno dobar proizvod nema sta.jeste da mi nekada(retko kada) zakoci na 2-3 sekunde kada igram COD4 online ali je to nista .

EpicG
3.11.2010, 9:02
instaliraj trial verziju kasperca 2011 ili norton 2011
i uzivaj .ja trenutno imam nortona 2011 IS i radi super nemam problema ne usporava komp a radi posao .ali ako si za free varijantu
onda probaj comodo internet security pro 2011
free anti virus,firewall,spyware,cluoud anti virus skener,anti rooktit,itd...........

slazem se za nix sa nod nemozes da se osecas sigurno

Zar nije PRO verzija za placanje?:D
Uzeci bitdefender total security.jel mi treba jos nesto?hvala

NIx Car
3.11.2010, 10:33
ma ja sam se kleo u avast i zezno me.
odjedanput mi blokirao net ,nisam mogao da otvorim nista kad mi ukljicen
sad sam na aviri i ubija me sto nece da se automatski apdejtuje.

onda probaj panda antivirus free (pro mislim da jos vazi ona promocija pogledaj na forumu). Dobra je panda samo sto mi je par puta prijavila neverovatno glup FP pa sam je obrisao.

wog326
3.11.2010, 12:26
hahaha nix brate jeli postoji anti virus sto ti nisi probao:D:D

NIx Car
3.11.2010, 12:40
kako nema? :D
ali ove koji su "popularni" sam skoro sve isprobao ;)
kasperu i mozda nortonu nema ravnog po zastiti al avast kao besplatan je najbolje resenje koje mos naci eventualno panda cloud free

kuureee
3.11.2010, 14:27
ma ostavicu jaos malo aviru pa cu videti za dalje.
ma ja necu da sad menjam aviru sto ce onda da krene u nedogled sa menjajnjem av ,onda ce da mi ne valja ovaj daj drugi pa ,aj da probam sledeci i sve tako.

EpicG
3.11.2010, 19:22
ma ostavicu jaos malo aviru pa cu videti za dalje.
ma ja necu da sad menjam aviru sto ce onda da krene u nedogled sa menjajnjem av ,onda ce da mi ne valja ovaj daj drugi pa ,aj da probam sledeci i sve tako.
Brate,uzmi bitdefender...meni je on odlican..a plus,ako se na njihovom sajtu registrujes za testiranje bete,dobijas godinu dana licencu besplatno!!i to za total security!!:boxing::D:)

wog326
5.11.2010, 14:37
Zar nije PRO verzija za placanje?:D
Uzeci bitdefender total security.jel mi treba jos nesto?hvala
ma jeste brate placa se .
placena verzija pa nema automatic update bruka.
a jos avira ima puno FP

miša topola
6.11.2010, 11:49
Posle reinstalacije Windows 7, prešao sam na AVG 2011.
Bolji je nego predhodna verzija koju sam koristio, AVG 9.0. Zauzima manje RAM memorije prilikom skeniranja, brže se pokreće iz sekcije hidden icons, sam menja način skeniranja u zavisnosti šta se radi na računaru.

Ko voli, nek' izvoli :) www.free.avg.com

wog326
6.11.2010, 12:20
Posle reinstalacije Windows 7, prešao sam na AVG 2011.
Bolji je nego predhodna verzija koju sam koristio, AVG 9.0. Zauzima manje RAM memorije prilikom skeniranja, brže se pokreće iz sekcije hidden icons, sam menja način skeniranja u zavisnosti šta se radi na računaru.

Ko voli, nek' izvoli :) www.free.avg.com (http://www.free.avg.com)
e bas me zanima hteo sam i ja da ga instaliram jutros sam uradio win7 novi fresh install.dvoumio sam se izmedju avasta i avg2011 citao sam na nekoliko forumu da malo baguje.tako da sam odlucio avast
kako tebi radi imas li problema?jeli dobar na memory?.sa kojim firewallom ga imas instaliranog jeli je win7 firewall ili neki drugi

miša topola
6.11.2010, 12:25
Nema nikakvih bagova, barem za sada. Nadam se da ih neće biti.
Korisim ga sa Windows-ovim firewall-om. Ne treba mi neki poseban.
Prilikom skeniranja zauzima 5.760 KB. Toliko sam najviše uhvatio u Task Manageru.

wog326
6.11.2010, 12:59
okej hvala puno na odgovoru mozda skinem sutra ujutru pa cu da ga probam .

miša topola
6.11.2010, 14:09
Preporučite mi neku dobru zamenu za Malwarebytes' Anti - Malware.
Da bude besplatan i da zauzima malo RAM memorije.

ZoNi
6.11.2010, 15:24
Preporučite mi neku dobru zamenu za Malwarebytes' Anti - Malware.
Da bude besplatan i da zauzima malo RAM memorije.
SuperAntiSpyware; Spybot - Search & Destroy

NIx Car
6.11.2010, 15:28
SuperAntiSpyware; Spybot - Search & Destroy

pre bih se odlucio za SAS. Ranije sam imao problema sa Spybotom.

miša topola
6.11.2010, 16:57
Hvala. Šteta što ne može da se instalira van sistemske particije, ali i ovako je dobro.

ZoNi
7.11.2010, 16:34
Hvala. Šteta što ne može da se instalira van sistemske particije, ali i ovako je dobro.
Pričaš o SAS? Ako da, nisam znao da MORA na C (nisam na to obratio pažnju, jer u svakom slučaju stavljam na C).

Ako je to baš toliki problem, postoji i SAS Portable ;)
http://www.superantispyware.com/portablescanner.html

miša topola
7.11.2010, 19:16
Ma nije problem, ali da je malo veći program, bio bi i te kako ;)

Marko 0401
15.11.2010, 22:36
Šta je sa programom Ad-Aware? Nekad je kombinacija Ad-Aware+Spybot bila must have...
Da li ima potrebe za njim, pored SuperAntiSpyware-a i Malwarebytes-a, i naravno AVAST+COMODO?

P.S.
nešto sam postao paranoičan nakon što sam odradio full sistem scan sa Malwarebytes-om koji je pronašao svašta nešto u mom računaru!
A interesantno je to što svaki fajl, nakon što ga skinem, skeniram sa Avastom i Malwarebytesom, i ništa nisu našli ni jedan ni drugi! Da bi nakon instalacije tih programa MB pronašao neke loše stvari... :)

Sass Drake
15.11.2010, 22:40
Besplatna verzija Ad-Aware-a je postala: anti-virus+anti-spyware+antirootkit.
Proteklih nekoliko godina je bila buggy crap, ali se vratila korijenima (koliko-toliko). Ako hoćeš da ga koristiš kao on-demand scanner, isključi Install Ad-Watch Live! with required driver.

Marko 0401
16.11.2010, 22:26
Da, upravo tako i hoću da ga koristim, i upravo sam ga instalirao!
Ukoliko još neko krene da ga instalira, samo da kažem da ne klikće samo next-next-next, nego da klikne na Custom Install i onda isključi "Install Ad-Watch Live! with required driver"
da bi ga koristio samo kao On demand scanner!

I već sam stekao utisak da je bolji od SuperAntiSpyware-a!
Imao sam jednu sumnjivu narodnu verziju Autocad-a 2011, Malwarebytes je prijavljivao jedan štetan fajl, a SuperAntiSpyware ništa!
Ad-Aware je presudio u toj dilemi, i izbrisao taj fajl na koji je i Malwarebytes sumnjao. ;)

P.S.
i dok sam ovo pisao, Ad Aware je odradio Smart Scan, i pronašao još jedan štetan fajl koji je MAlwarebytes još ranije uklonio (neka ACDSEE portable verzija)
Ne znam kako se to zavuklo i kako je ostalo nakon što ga je Malwarebytes očistio, ali Ad-Aware definitivno ostaje na mom računaru!

ZoNi
16.11.2010, 22:36
Normalno je da se u warez portabl instalacijama nalaze razni sumnjivi fajlovi - mada, obično su to "false positive".

Takođe, ono što anti-spy programi najčešće nalaze su kukiji, koji obično nisu nikakav problem.

kuureee
20.11.2010, 23:34
jel postoi uopste mogucnos kod avire da iskljucim upozorenja ili sta je vec
koristim aviru nekih 20 dana i nije mi se to desavalo.
naime upozorava me na pach od pes2011.
trazi da obrisem to.
to je pocelo danas tek.

NIx Car
21.11.2010, 15:05
Mislim da slika sve objasnjava :)
http://www.wilderssecurity.com/attachment.php?attachmentid=206260&d=1234189903

SAJEVAC
22.11.2010, 2:39
Jedno kratko pitanje.Da li u kombinaciji sa comodom firevalom + avast antivirusom i malware b ide i spyware terminator?Hoce li on praviti neke probleme ostaloj zastiti?

JohnnyNT
22.11.2010, 14:29
Verovatno neće, ali nemaš potrebe za njim.Avast, Comodo i MBAM su sasvim dovoljni.

SAJEVAC
22.11.2010, 19:46
Verovatno neće, ali nemaš potrebe za njim.Avast, Comodo i MBAM su sasvim dovoljni.
Sta znaci to verovatno nece?Jel avasti i comodo imaju anti spayware?

NIx Car
22.11.2010, 20:02

comodo nema (osim ako nisi instalirao ceo internet security) a avast ima. Al na mom starijem racunaru nisam imao problema sa spyware terminatorom.

SAJEVAC
22.11.2010, 20:53
comodo nema (osim ako nisi instalirao ceo internet security) a avast ima. Al na mom starijem racunaru nisam imao problema sa spyware terminatorom.
Inst sam samo comodo fireval.Inace da li ovi programi smeju da rade zajedno?

JohnnyNT
22.11.2010, 21:45

Znači da u 95% slučajeva nećeš imati problema.I odgovor na prethodno pitanje-da.

SAJEVAC
22.11.2010, 21:55
Znači da u 95% slučajeva nećeš imati problema.I odgovor na prethodno pitanje-da.
Kasno marko na kosovo stize.Izbrisa ga ja.

wog326
23.11.2010, 2:38
spyware terminator i comodo mogu pod uslovom da u comodu iskljucis defernce + posto ti ne trebaju 2 HIPS jedan je dovoljan.ja ti licno ne bih preporucio da ti zajedno rade zasto sto ce ti usporiti komp .ostavi comodo i avast ,a koristi spyware terminator kao on demand scanner posto ako ga imas u real time .usporavace komp i imaces one pop up windows svaki 2 minuta i pravice ti conflikt sa comodom posto 2 HIPS ne mogu da rade zajedno (mogu ali ne biti problema i nije preporuceno )..ako hoces extra zastitu od spyware i dobar HIPS onda ukljuci comodov defence+ i to ti je to. comodo defence+ i avast ce ti biti super... a ostalo koristi kao on demand scannere.

Laskaris
23.11.2010, 11:09
Ako nije potrebna proaktivna antimalware zastita (taj deo npr pokriva antivirus) onda posmatranje izlaznog i dolaznog saobracaja moze da obavi bilo koji firewall. Comodo je bez defence+ pouzdan koliko i bilo koji drugi (pa cak i prilicno star firewall) koji se na netu moze naci. Sa iskljucenim HIPS-om svi sada odlicno plasirani firewallovi bi na npr Matousecovom testu prosli bas lose - verovatno ne bi skrpili vise od 7%..ali Matousec testovi i jesu vezani za HIPS.. Btw, novi vlasnici Online Armor-a Emsisoft su u tezoj svadji sa Davidom Matousecom koji ih je navodno ucenjivao tako da su raskinuli svaku saradnju a vec placeni testovi Online Armora su obrisani sa Matousecovog sajta sto je prilicno nefer tako da ni Matousec bas nije pouzdan reper..
Samo za osmatranje portova u win 7 je dovoljan i win firewall a pod XP ce u tu svrhu bas svaki besplatni zavrsiti posao. Ukljucen HIPS sigurno ne moze da steti a ne usporava kompjuter drasticno (Comodo i Online Armor malo) a npr Privatefirewall nimalo. Zone Alarm free i nema neki narociti HIPS ali je kao firewall (za kontrolu portova) odlican. U kombinaciji sa npr Avastom 5 free su svi ti firewallovi super resenje a vec korisnik sam moze da proceni koliki mu je stepen zastite potreban. I Online Armor i Comodo i Privatefirewall rade sa ukljucenim HIPS-om bez problema sa Avastom. Dosta problema je pravio threatfire sa ostalim bezbednosnim softverom nekada - sada ne znam kakvo je stanje.

SAJEVAC
23.11.2010, 13:04
Izbrisao sam terminatora prostim uninstalom.Jesam li ga u podpunosti sad uninstalirao ili treba jos neki postupak da ne bi ostalo kakvo smece u kompu.I sa advanced system care sam malo procistio komp posle toga.

Laskaris
23.11.2010, 13:25
Ne bi trebalo da imas bilo kakvih problema. Dobro si ga sredio ;)

SAJEVAC
23.11.2010, 16:58
Ne bi trebalo da imas bilo kakvih problema. Dobro si ga sredio ;)
Super.Inace ni sa njim nisam primetio da je nesto kocio komp.

kuureee
4.12.2010, 13:05
avsta mi odjedanput izbacio od dole ,kod sata upozorenej za neku malwari.
skenirao tu gde je pisalo da je ,ali nema nista.
odradio i sa Malwarebytes' Anti-Malware i opet nista.
evo i slike sta mi pise na avastu u real time http://img149.imageshack.us/img149/5184/20123650.png.
inace to je unistal za neku igricu.

takodje u izvestaju imam ovo 12/4/2010 11:45:25 AM C:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2011\Uninstall_Football Manager 2011\resource\remove.exe [L] Win32:JunkPoly-B [Cryp] (0)
While moving file to chest, error occurred: The process cannot access the file because it is being used by another process
During the file delete, error occurred: The process cannot access the file because it is being used by another process

jel zna neko u cemu je fora?

Sass Drake
4.12.2010, 13:09
^False positive najvjerovatnje.

NIx Car
4.12.2010, 13:25
^False positive najvjerovatnje.

+1. Lekovi obicno zamenjuju original od igre tako da bi ovo trebalo da je FP

flamingos
5.12.2010, 2:08
kuku lele kojom kombinacijom ja da pobrisem ovoliku gamad detektovano 850 infekcija od cega je nekih 100 malware i boga pitaj sta jos?

Sass Drake
5.12.2010, 2:43
^Ako je 850 infected onda je 850 malware-a kao nema nijednog false postive-a. :D

flamingos
5.12.2010, 2:49
ako ti smatras za false positive ime slicica.exe onda.. :D

Picard
5.12.2010, 3:05
Kaspersky AVP Tool?

flamingos
5.12.2010, 3:37
ocistio sam ih kombom avast 5 spyware terminator i i male pomoci kaspersky avp tool..sad je mashina daleko zivahnija..:n_klanja:

Sass Drake
5.12.2010, 13:19
ako ti smatras za false positive ime slicica.exe onda.. :D

Ne smatram. :D Ako se ne varam taj je čuveni Palevo.

flamingos
5.12.2010, 16:15
imao je i taj ali je 96% infekcija neki na N trebo sam da slikam..:boodala:

kuureee
5.12.2010, 18:20
e zamisli te ovo.
na fb kadu udjem avast 5 pocne da mi vfisti.
tacnije samo kad udjem na moj profil tada mi avast5 skace.
ne mogu da verujem.
ali pre neki dan sam ostavljao linkove koi su zarazeni ,pokupio na nekoj temi ovde na zastiti ,tamo gde onaj aca testira AV.
verovatno je od njega.
joj al ce da se zaraze tupsoni sto koriste racunar samo za fb.
a ne mogu da ga obrisem sa profila.

Sass Drake
5.12.2010, 18:35
Ne vjerujem da je od Ace face. :D
Vjerovatno je zaražena neka reklama ili aplikacija pa kad ti izlistava frijateljkse statuse tih aplikacija, iskače upozorenje.

kuureee
5.12.2010, 18:41
pa nije od ace-face ,negho je na teme gde je nesto on blebletao neko pitao gde nalazi te viruse sa koima on testira AV i neko je da link gde su upozorenja na zarazene viruse.
i ja sam onda kopirao neki link i stavio na maoj status :to_care: i napisao ,,obavezno pogledati ,bas je smesno,, i evo sad samo kad odem na oj profil avast mi skace , a ostalo na fb mi je normalno.

Sass Drake
5.12.2010, 18:57
Nemoj mi reći da si 'ladno postavio link koji si kopirao sa MDL-a.:boodala:
Nije ti baš fora da pomažeš kriminalcima,znaš. :dzavo:
Isključi avast, pa izbriši taj post sa tim linkom.

kuureee
5.12.2010, 19:04
ma nisam znao da ce bas ovako da bude.
to je bilo pre desetak dana.
izbrisao sam link.
video sam da mi sala nije bas nesto.
mada nije lose za oe sto koriste komp za fb i stavljaju glupe pesme sa yutube.

Basa Mrkalj
6.12.2010, 20:00
kuureee, k***i se ti k***i :D :ciao:

Aleksandar1
7.12.2010, 17:40
Da li neko koristi Kaspersky Internet Security 2011?
Da li i koliko koci racunar, kako se pokazao u zastiti od virusa?
Razmisljam da zamenim, sad koristim antivirus Avast 5 pro.

NIx Car
7.12.2010, 18:15
meni kis nije kocio racunar verovatno zato sto imam jaku masinu. Ti verovatno koristis piratski avast tako da bolje probaj da ucestvujes u kvizu (http://www.avast.com/lp-winterquiz.php#tab1) ako budes medju prvih 100 osvajas licencu na godinu dana besplatno.

ahil952
7.12.2010, 18:20
Ja koristim Kaspersky evo već 7 godina,prvo sam koristio KAV a zadnje 3godine KIS.Što se mene tiče nema bolje zaštite od KIS-a. Imao sam Windows Xp 4 godine bez reinstalacije sistrma a sada sedmica prešla je godina radi kao da je sada instalirana.Idem po warez sajtovima isvaku gamad u letu sasče.Osim KIS-a povremeno skeniram a Malwarebytes i Supera Antispyware,ine nalaze ništa
Ali koristim licenciran KIS i vredi para!

Sass Drake
7.12.2010, 19:25
Da li neko koristi Kaspersky Internet Security 2011?
Da li i koliko koci racunar, kako se pokazao u zastiti od virusa?
Razmisljam da zamenim, sad koristim antivirus Avast 5 pro.

KIS ne bi trebao da ti puno opterećeuje mašinu ako ga ostaviš na default-u. Na mojoj konfi, KAV 11 podešen na maks se skoro i ne osjeti.

ahil952
7.12.2010, 20:21
Ja sam licencu KIS-a za tri računara na akciji na sajtu http://store.v3.co.uk/ pre oko 3 meseca platio neki 20 evra.Jedino moraš imati platnu karticu.

Aleksandar1
7.12.2010, 22:45
Ubacio sam KIS 2011. Videcu kako ce da se pokaze.:ciao:

Isko
7.12.2010, 23:27
Eh ljudi. Evo cijelo vrijeme sam koristio aviru, al pre neki dan "pade" mi sistem, razbi se... razlog je taj sto nisam dovoljno vodio racuna tj. odrzavao racunar. Pa bih Vas zamolio da mi kazete sta to bih trebao da imam od programa pre nego li mi padne sistem, a sta to ukoliko mi padne sistem?

P.S. Imam i Tunel Up al neznam kolko je on dobar. I jel bolji avast 5 ili avira?

Hvala.

Levčanin
8.12.2010, 13:08
Eh ljudi. Evo cijelo vrijeme sam koristio aviru, al pre neki dan "pade" mi sistem, razbi se... razlog je taj sto nisam dovoljno vodio racuna tj. odrzavao racunar. Pa bih Vas zamolio da mi kazete sta to bih trebao da imam od programa pre nego li mi padne sistem, a sta to ukoliko mi padne sistem?

P.S. Imam i Tunel Up al neznam kolko je on dobar. I jel bolji avast 5 ili avira?

Hvala.

kad ti padne onda ti više ne treba ni jedan program , nego nov sistem.
Prosenom korisniku potrebno :
1. antivirus + firewall( KIS,KAV,AVAST,AVIRA,COMODOitd) 2. program za čišćenje registry baze ako radiš puno deinstalacija 3. neki čistač fajlova(CCleaner)
Ništa više... Pročačkaj malo forum i teme imaš već puno informacija na tu temu iznesenih više puta.

SAJEVAC
11.12.2010, 0:03
Sad cu ja da stavim sta imam sve od zastite pa da cujem komentare od kolega sa foruma :

1-Aavast 5 antivirs.
2-Comodo fireval.
3-Malwarebytes anti-malware.
4-Super anti spyware.
5-Norton dns.
6-Mcshield.
7-Hitman pro 3.5.
8-Advanced system care.

Ja mislim da ovde ni muva nmz da proleti.

Aleksandar1
11.12.2010, 14:14
Sta ce ti tolka zastita. Sve te programe moze da zameni Kapsersky, BitDefender ili Eset.;)
Kako stignes da iskeniras racunar sa svim ovim antivirusima i antispyware programima.

SAJEVAC
11.12.2010, 15:01
Pa nisam bas siguran da moze sve bas da zameni.Ne skeniram stalno.Po nekad uzmem i skeniram.Inace comodo je namesten na proactive security.

acafacaa
11.12.2010, 17:07
[QUOTE=Aleksandar1;1206956]Sta ce ti tolka zastita. Sve te programe moze da zameni Kapsersky, BitDefender ili Eset.;)
Kako stignes da iskeniras racunar sa svim ovim antivirusima i antispyware programima.[/QUOT

Kombinaciju Comodo Firewall + Avast 5 free ne moze da zameni Kaspersky Internet Security,a o KAV da ne pricam...
Niti nod32 samostalno...:n-cc2:

Levčanin
11.12.2010, 17:18
[QUOTE=acafacaa;

Kombinaciju Comodo Firewall + Avast 5 free ne moze da zameni Kaspersky Internet Security,a o KAV da ne pricam...
Niti nod32 samostalno...:n-cc2:[/QUOTE]

A zašto , šta mu to fali ???

Sass Drake
11.12.2010, 17:24
[1207064]Sta ce ti tolka zastita. Sve te programe moze da zameni Kapsersky, BitDefender ili Eset.;)
Kako stignes da iskeniras racunar sa svim ovim antivirusima i antispyware programima.[/QUOT

Niti nod32 samostalno...:n-cc2:

KIS ne možeš ubiti iz Task Manager-a, za razliku od CIS-a. :p

acafacaa
11.12.2010, 18:12
A zašto , šta mu to fali ???

Evo sta mu fali :
http://www.youtube.com/watch?v=MrWEpv56RE4
Mnogo toga...
A sto se tice comodo-a,nikada to "nesto" sto ubija proces antivirusa ne bi moglo uopste da dodje u situaciju da ga ubije,jer ima mnogo mocan HIPS i behaviour analasys...

Sass Drake
11.12.2010, 18:15
Tu CIS-ov HIPS ne pomaže. To možeš i sam da provjeriš. :ciao:

SAJEVAC
11.12.2010, 18:24
Koliko ja vidim avast reaguje na sve i svasta kao i comodo.

acafacaa
11.12.2010, 18:52
Tu CIS-ov HIPS ne pomaže. To možeš i sam da provjeriš. :ciao:

Ne reaguje mozda ako ga ubijes iz task menadzera rucno,ali ni jedan virus na svetu nece moci to da uradi,jer mu Comodo to nece dozvoliti,nece mu dopustiti da uopste dodje u situaciju,jer je tu snazan HIPS kao stena,behaviour blocker i na kraju sandbox,pa tako da taj virus moze samo da to da uradi "imaginarnom" comodo-u unutar sanbox-a...
A po cemu je comodo jaci od kasperskog...
1.I comodo i KIS imaju HIPS,samo sto je Comodo-ov mnogo mnogo jaci...
2.Firewall-tu su mozda jednaki
3.Behaviour analiza-Imaju ih oboje,samo sto je Comodo-va za 150 % izrazenija,dok se KIS suspicious analiza oglasava na svaka 3 dana...
4.sandbox-Imaju ih takodje oba software-a samo sto comodo ima auto-sandbox za unrecognized files(KIS to nema),i Comodo ima 5 nivoa sandbox-a za nepoznate fajlove :Partually limited,limited,restricted,untrusted i blocked,dok KIS ima samo 3 od kojih prva 2 ne funkcionisu bas najbolje...
E da,Comodo ima behaviour analizu i unutar sandbox-a,dok to KIS nema... :ciao:

SAJEVAC
11.12.2010, 19:04
Ja sam licno veliki ljubitelj kasperskog,ali moram priznati da je ova sadasnja zastita koju ja imam ipak malo savrsenija.

Sass Drake
11.12.2010, 19:05
Ako ne može da blokira Task manager, kako misliš da će uspjeti blokirati malware da to isto uradi i uvijek će se naći oni koji će bez problema da zaobiđu i njegov HIPS i sandbox koliko god dobri bili. Dok ne riješe problem sa tim, CIS neće biti zreo security paket. Ako ništa drugo, barem je besplatan.

acafacaa
11.12.2010, 19:14
Ako ne može da blokira Task manager, kako misliš da će uspjeti blokirati malware da to isto uradi i uvijek će se naći oni koji će bez problema da zaobiđu i njegov HIPS i sandbox koliko god dobri bili. Dok ne riješe problem sa tim, CIS neće biti zreo security paket. Ako ništa drugo, barem je besplatan.

Jos nije napravljena ta pretnja koja moze da prodje Comodo i njegov sandbox,firewall,hips itd...Ne postoji...

Zasto sto sve nepoznato sto pokrenes ide pravac sandbox,i cuci tamo dok se ne zavrsi njegova analiza ili stigne signitures...:aplauz:

Brate,ne znam koju verziju Comodo firewall-a korisitis,ali ja sam sada probao da ubijem proces iz task menadzera i iz process explorer-a i u oba slucaja ACCESS DENIED,ne moze da se ubije Comodo proces :qliranje:

NIx Car
11.12.2010, 19:28
Evo sta mu fali :
http://www.youtube.com/watch?v=MrWEpv56RE4
Mnogo toga...
A sto se tice comodo-a,nikada to "nesto" sto ubija proces antivirusa ne bi moglo uopste da dodje u situaciju da ga ubije,jer ima mnogo mocan HIPS i behaviour analasys...

smaras malo sa tim testovima....Ranije sam i ja tim testovima verovao ali su mi neki iskusni ljudi otvorili oči i skontao sam da su ti testovi pa da ne kazem shit vec nisu pravo merilo koliko jedan AV zapravo vredi....

Sass Drake
11.12.2010, 19:38
Brate,ne znam koju verziju Comodo firewall-a korisitis,ali ja sam sada probao da ubijem proces iz task menadzera i iz process explorer-a i u oba slucaja ACCESS DENIED,ne moze da se ubije Comodo proces :qliranje:

Koristim poslednju i bez problema ga ubijem iz Task Manager-a.
EDIT: Evo sad otkrih da mora biti uključen HIPS da bi njegov proces bio zaštićen. Moglo je to bolje da se uradi, al' ajd.

acafacaa
11.12.2010, 19:40
smaras malo sa tim testovima....Ranije sam i ja tim testovima verovao ali su mi neki iskusni ljudi otvorili oči i skontao sam da su ti testovi pa da ne kazem shit vec nisu pravo merilo koliko jedan AV zapravo vredi....

Naravno da testovi sa zivim virusima merilo.Tu se pokazuje njihovu detekciju(koliko je visoka ili niska),kako reaguju na nove-nepoznate pretnje(proactiv defense),kako ciste vec inficiran kompjuter,kako reaguju na razlicite vrste virusa kao sto su rootkits,trojanci,adware-i,botnets,spyware-i,exploits-i crvi i mnogih drugih kojih je pun net.
Kako ces drugacije da vidis efikasnost nekog AV programa nego da ga napadnes sa zivim virusima.Sve na videlo,da vidiimo koji AV software je koliko sposoban ili nesposoban,nema drugog nacina...

Koristim poslednju i bez problema ga ubijem iz Task Manager-a.
EDIT: Evo sad otkrih da mora biti uključen HIPS da bi njegov proces bio zaštićen. Moglo je to bolje da se uradi, al' ajd.

Pa normalno da treba da bude HIPS on...
Ako je tako bilo po default-u to se ne iskljucuje...
Kao da kasperskom iskljucis Self defense...

SAJEVAC
11.12.2010, 19:58
Aco koristi dugme edit da bi prepravio post,a ne da bacas postove kao salatu da nmg da se snadjem.
Samo ti nemoj pricati nikome da smara sa testovima i ostalim slicnim stvarima jer si do juce bio isti,a ne verujem da si se i sad promenio.Nix znamo se.Nemoj da napadas coveka bez razloga.Inace on tim testovima ne pokazuje koliko je koji anti dobar nego kako koji reaguje u odredjenm situvacijama.

Sass Drake
11.12.2010, 20:06
Pa normalno da treba da bude HIPS on...
Ako je tako bilo po default-u to se ne iskljucuje...
Kao da kasperskom iskljucis Self defense...

Self-Defense treba da bude samostalan dio, a ne sastavni dio real-time zaštite tj. ako mu isključiš HIPS, self-defense mora da bude aktivan. ;)

EDIT: Ima li iko primjerak Aresa ili Licat-a?

acafacaa
11.12.2010, 20:15
Self-Defense treba da bude samostalan dio, a ne sastavni dio real-time zaštite tj. ako mu isključiš HIPS, self-defense mora da bude aktivan. ;)

EDIT: Ima li iko primjerak Aresa ili Licat-a?

HIPS nije real time zastita...
Po default-u sve sto je ukljuceno,ne treba da se iskljucuje,u svakom slucaju ustanovili smo da comodo ne moze da se ubije iz task menadzera i ustanovili smo sta sve ima Comodo sto nema Kaspersky...

Sass Drake
11.12.2010, 20:35
HIPS nije real time zastita...
Po default-u sve sto je ukljuceno,ne treba da se iskljucuje,u svakom slucaju ustanovili smo da comodo ne moze da se ubije iz task menadzera i ustanovili smo sta sve ima Comodo sto nema Kaspersky...

Pa šta je onda Host Intrusion Prevention System ako nije realtime zaštita.:to_care:
Samo kažem da COMDOV self-defense treba da bude nezavisan modul koji ne zavisi od podešavanja HIPS-a. I da, HIPS nije nešto što je uključeno po defaultu pri instalaciji firewall-a.
Toliko od mene.
Počni da se baviš sempliranjem, biće ti veće zadovoljstvo nego testiranje. ;)

acafacaa
11.12.2010, 20:43
Pa šta je onda Host Intrusion Prevention System ako nije realtime zaštita.:to_care:
Samo kažem da COMDOV self-defense treba da bude nezavisan modul koji ne zavisi od podešavanja HIPS-a. I da, HIPS nije nešto što je uključeno po defaultu pri instalaciji firewall-a.
Toliko od mene.
Počni da se baviš sempliranjem, biće ti veće zadovoljstvo nego testiranje. ;)

Ukljuceno je po default-u,kako nije...Mozes da biras maximum proactiv protecton ili cini mi se firewall instalaciju...
Real time protection moze da ima antivirus,ne firewall ;)
Baci neki sample,neki zastok kao Salitu? :n_klanja:
A testovi su moj zivot,to je za mene pravi pokazatelj snage jednog antivirusa,jer ne vidim ijedan drugi nacin kako bi testirao moc nekog AV programa ili da uporedis 2 AV programa sem ako ih ne stavis na velike muke sa zero hour malware-ima...:aplauz:

Sass Drake
11.12.2010, 20:54
Izgleda da ne razumiješ šta hoću da kažem. Bez obzira da li je instaliran samo Firewall, Firewall sa Defense+ ili kompletan CIS, self-defense mora da bude uključen bez obzira da li je Defense+ uključen ili ne. Ja sam instalirao samo firewall bez Defense+ i self-defense mu ne radi dok ne uključim Defense+. Defense+ jeste dio CIS-ove realtime zaštite, jer jelte, provjerava ponašanje programa u realnom vremenu.
Zar ti nije ljepše da mučiš tvorce malware-a nego da mučiš AV-ove.:D

acafacaa
11.12.2010, 21:26
Izgleda da ne razumiješ šta hoću da kažem. Bez obzira da li je instaliran samo Firewall, Firewall sa Defense+ ili kompletan CIS, self-defense mora da bude uključen bez obzira da li je Defense+ uključen ili ne. Ja sam instalirao samo firewall bez Defense+ i self-defense mu ne radi dok ne uključim Defense+. Defense+ jeste dio CIS-ove realtime zaštite, jer jelte, provjerava ponašanje programa u realnom vremenu.
Zar ti nije ljepše da mučiš tvorce malware-a nego da mučiš AV-ove.:D

Ma razumio sam te ja odmah :to_care:,samo kazem da to meni nije bitno da li je samostalno ili ne,vazno da radi kad ga instaliras komplet... :cool:
More te tvorce bih ja na giljotinu sve dod jednog!!! :dzavo:
Daj neke jake samplove,sto si cicija? :p

Sass Drake
11.12.2010, 21:34
Žestok kao Sality kažeš. TDSS.:ciao: Imaš ih tonu na MDL-u, ali problem je u tome što je virtualmachine-aware.

SAJEVAC
11.12.2010, 21:34
Sass daj coveku onu tvoju kolekciju sto si skupljao da malo istestira zastitu.

Sass Drake
11.12.2010, 21:36
Poslaću mu link.

acafacaa
11.12.2010, 21:51
Žestok kao Sality kažeš. TDSS.:ciao: Imaš ih tonu na MDL-u, ali problem je u tome što je virtualmachine-aware.

Ma nema salitu ili virut na MDL,inace bi ih odavno poruckao :rofl:

dzandza
11.12.2010, 21:54
instalirah CIS 5 pre dve nedelje podesih ga po jednom tutorijalu i za sada nemam nekih zamerki tj. veliki plus mu je sto je besplatan.

Sass Drake
11.12.2010, 21:54
Ma nema salitu ili virut na MDL,inace bi ih odavno poruckao :rofl:

Rekao sam TDSS.

Isko
11.12.2010, 22:05
Upozorenje korisnicima
Update AVG antivirusa fatalan za Windows 7
Kompjuteri sa 64-bitnom verzijom
"Microsoftovog" operativnog sistema Windows 7
bi mogli postati neupotrebljivi ako korisnici
instaliraju najnoviji sooftverski update za antivirus
AVG, piše "Telegraph".
Problem se javlja prilikom besplatnog updatea za
antivirus AVG 2011 koji je dostupan korisnicima
od 1. decembra ove godine.
Kompanija "AVG" je upoznata sa problemom
kada update uzrokuje stalno resetovanje
kompjutera sa 64-bitnim operativnim sistemom
Windows 7. Međutim, prilikom resetovanja,
operativni sistem se ne podiže. Kompanija je
zbog toga povukla novi update.
Problem je izazvan jednim updateom koji
automatski prisiljava kompjuter da se resetuje
kako bi update imao efekt. Nakon resetovanja,
kompjuter registruje "c0000135error" i ne
završava proces podizanja sistema.
Zbog toga ovaj update više nije dostupan
korisnicima, a kompanija AVG je objavila vodič
za one korisnike koji su već instalirali ovaj update
i koji se suočavaju sa navedenim problemima.
Potrebno je pokrenuti AVG-ov "rescue CD" na
kojem se nalaze detaljne instrukcije.
Kompanija je uputila izvinjenje svim korisnicima
zbog ovog propusta, Preporučuje se i
alternativna metoda za one korisnike koji nemaju
ili ne mogu kreirati ovaj CD.

SAJEVAC
11.12.2010, 22:14
Ja avg ionako nikad ne koristim posto je kao zastita jedna velika nuletina u mojim ocima.

Levčanin
11.12.2010, 23:09
meni se taj AVG nikada nije ni dopadao... a ovo je takav fail da je to strašno... ako je sve tačno...

acafacaa
11.12.2010, 23:11
AVG je dosta napredovao u odnosu na pre,i ova free verzija 2011 je konacno dobila anti-rootkit zastitu,za razliku od predhodnih,sto je bio jedan ogroman minus,ali sada ga ima konacno i u free verziji...
Avg Interent security 2011 nije los,ima cak i jednu sjajnu vrstu zastite-zove se "identity protection" i sluzi za hvataje najnovijih virusa...Avg je podigao detekciju,ali je i dalje iza mnogo jake konkurencije... :odoK:

Jos jedna mana-i dalje je tezak za sistem,nesto manje nego pre,ali jos treba da rade na tome...
Ajde i jedna pohvala:najpopularniji free antivirus na svetu sa preko 120 000 000 korisnika :)

SAJEVAC
11.12.2010, 23:21
AVG je dosta napredovao u odnosu na pre,i ova free verzija 2011 je konacno dobila anti-rootkit zastitu,za razliku od predhodnih,sto je bio jedan ogroman minus,ali sada ga ima konacno i u free verziji...
Avg Interent security 2011 nije los,ima cak i jednu sjajnu vrstu zastite-zove se "identity protection" i sluzi za hvataje najnovijih virusa...Avg je podigao detekciju,ali je i dalje iza mnogo jake konkurencije... :odoK:

Jos jedna mana-i dalje je tezak za sistem,nesto manje nego pre,ali jos treba da rade na tome...
Ajde i jedna pohvala:najpopularniji free antivirus na svetu sa preko 120 000 000 korisnika :)
Obrisati avg je prava umetnost.Toliko rasiri svoje pipke po sistemu da je to strasno.

Dodacu samo da umesto avasta sad ubacio norton antivirus :D .Sad je to prava masina.

NIx Car
12.12.2010, 12:57
Dodacu samo da umesto avasta sad ubacio norton antivirus :D .Sad je to prava masina.

sta je avastu falilo?

SAJEVAC
12.12.2010, 13:01
Zasto da ne odem na bolje kad mogu?Inace avast je super.

acafacaa
12.12.2010, 20:12
Jel zna neko gde ima da se kupe legalne AV licence po nekim nizim cenama?:paranoia:

NIx Car
12.12.2010, 20:50
http://store.v3.co.uk

acafacaa
12.12.2010, 22:27
http://store.v3.co.uk

To Care :to_care:
Tnx!
Ali nema norton :paranoia:

SAJEVAC
13.12.2010, 1:46
Problem je malo provokativne prirode.Od kako sam namestio norton 2011(dal je do njega ili sta vec) komp je poceo malo cudno da se ponasa.Nesto mi opterecuje cpu.Skoci cas posla na 60 posto opterecenja pa nista pa opet nekad skoci i sve tako.Komp radi osetno sporije.U cemu je problem?Jos da kazem da mi comodo stoji na proactive sekjuriti.

NIx Car
13.12.2010, 10:39
ako ti je komp radio normalno sa avastom onda je verovatno norton nekompatibilan na neki nacin sa comodoom.

Sass Drake
13.12.2010, 13:15
@SAJEVAC
Isključi COMODO-v Defense+ pa vidi kako će se onda ponašati.

SAJEVAC
13.12.2010, 13:58
Iskljucim ja i anti i fireval i opet isto.Samo odjedared skoci komp na 10 posto opterecenja.Nekad kao da secne?Jel moguce da avast pravi problem ako ga nisam podpuno uklonio?Ja sam uninstalirao samo.Sve nesto imam osecaj da to moja glava koci jer kod brata isto tako radi cpu.Da javim da je masina sama od sebe za sada dovedena u red.Denfragmentovao sam hard i sad radi ok.

Predrag Stankovic
14.12.2010, 0:58
Ma to nema logike, kad si ga uklanjao mogli su da ostanu neki konfiguracioni fajlovi i nešto u registry bazi, ali teško bilo šta što bi moglo da bude aktivno i da ti prouzrokuje nekompatibilnost

SAJEVAC
14.12.2010, 10:52
Ma to nema logike, kad si ga uklanjao mogli su da ostanu neki konfiguracioni fajlovi i nešto u registry bazi, ali teško bilo šta što bi moglo da bude aktivno i da ti prouzrokuje nekompatibilnost
U svakom slucaju koristim advanced system care i trebalo bi da je sve uklonjeno.Radi sad ok komp.

Basa Mrkalj
14.12.2010, 11:34
Skini ovo pa ga pokreni u Safe Mode http://www.avast.com/uninstall-utility

Aleksandar1
14.12.2010, 12:45
Iskljucim ja i anti i fireval i opet isto.Samo odjedared skoci komp na 10 posto opterecenja.Nekad kao da secne?Jel moguce da avast pravi problem ako ga nisam podpuno uklonio?Ja sam uninstalirao samo.Sve nesto imam osecaj da to moja glava koci jer kod brata isto tako radi cpu.Da javim da je masina sama od sebe za sada dovedena u red.Denfragmentovao sam hard i sad radi ok.
Ja sam imao isti probelm. Nosio sam racunar kod nekog sto cisti racunar od virusa i uzeo mi je djaba pare. Kad mi je kao optimizovao sistem i ocistio ga od virusa ram mi je bio zauzet 180mb, ali posle dan-dva ponovo mi se javio isti problem. Sam sam slucajno naso na internt Ad-Aware (nisam ni znao sta je to) i skenirao racunar i ocistio 20 infekcija. kad sam resetovao racunar radio je kao nov. u pitanju je bila verzija ad aware se professional 1.05, ali posto sada nedaju apdejt iz kompanije skini ovu noviju verziju: http://download.cnet.com/3001-8022_4-10045910.html?spi=f55ada7bc6e05af21f9fe983d89dd34e&part=dl-ad-aware
Skeniraj ceo racunar sa njim pa kazi da li si uspeo i nezaboravi pre skeniranja da ga apdejtujes!

SAJEVAC
14.12.2010, 12:55
Inace ja imam brdo jedno zastite,a meni ne koci ram nego procesor nekad skoci sam od sebe.Inace koristim win 7 32.Uninstalirao sam avast pomocu onog programa.Ima li neki program koji je jos dobar za popravljanje sistema,a da nije advanced system care?

ZoNi
14.12.2010, 14:16
Inace ja imam brdo jedno zastite
A šta će ti "brdo zaštite"? :)

ahil952
14.12.2010, 14:46
Inace ja imam brdo jedno zastite,a meni ne koci ram nego procesor nekad skoci sam od sebe.Inace koristim win 7 32.Uninstalirao sam avast pomocu onog programa.Ima li neki program koji je jos dobar za popravljanje sistema,a da nije advanced system care?

Advanced sistem optimizer 3 i Windows 7 menager su ti dva najbolja programa za sre]ivanje sistema.Ali se oba placaju.

SAJEVAC
14.12.2010, 19:22
Sad je opet poceo da po malo skace opterecenje procesora.Stvarno ne razumem o cemu se radi.

Levčanin
14.12.2010, 22:58
Sad cu ja da stavim sta imam sve od zastite pa da cujem komentare od kolega sa foruma :

1-Aavast 5 antivirs.
2-Comodo fireval.
3-Malwarebytes anti-malware.
4-Super anti spyware.
5-Norton dns.
6-Mcshield.
7-Hitman pro 3.5.
8-Advanced system care.

Ja mislim da ovde ni muva nmz da proleti.

ukloni sva ova čuda od programa ( najverovatnije format C: ) i stavi jedan antivirus i jedan firewall i neće više da ti skacka procesor :)

ilic stefan
14.12.2010, 23:27
ukloni sva ova čuda od programa ( najverovatnije format C: ) i stavi jedan antivirus i jedan firewall i neće više da ti skacka procesor :)

Format C: i da onda instalira sistem, lepo ga savetuješ :D

Drugo šta se ljudi tripuju sa ovolikim programima za zaštitu i sređivanje kompa. Antivirus i antimalware i vozi. Ima čak i ona narodna: Ko se čuva, i bog ga čuva.

JohnnyNT
14.12.2010, 23:36
Ma kakav format c, treba da doda čovek još nekoliko sličnih programa pa da počnu da brišu jedni druge, najjači če opstati (nešto tipa Application Survivor) :D

Kum22
15.12.2010, 18:27
Jel Spyware i Malwarebyte služe za detekciju istih stvari, ili ako imam jedan, ne treba mi drugi, ili bolje da se ostave oba ?

SAJEVAC
15.12.2010, 19:14
Sad koristim norton av+comodo fireval i par skenera.Radi ok sad opet.To on izgleda kako mu dune.

acafacaa
15.12.2010, 19:20

Norton 2011 koristi samo 22 mb rama
Comodo isto malo,cini mi se oko 12-15
Super antispyware ne radi u pozadini uopste sem kad pokrenes scan(jednom nedeljno)
Malwarebytes takodje
Advanced sysytem care isto
Norton DNS oko 5 mb rama
Mc shield isto nesto malo
Sve u svemu kakav format C,ovi svi programi zauzimaju manje nego jedan npr AVG free antivirus...

noradg
19.12.2010, 14:37
stavi avg ima svoj firewall odlican antivirus i adware i dosta je od av zastita, to je moj predlog

SAJEVAC
19.12.2010, 15:52
stavi avg ima svoj firewall odlican antivirus i adware i dosta je od av zastita, to je moj predlog
Kako nekome mozes da preporucis da stavi avg.To je najgora zastita koja postoji,gusi racunar i najslabiju detekciju ima.

NIx Car
19.12.2010, 16:41
Kako nekome mozes da preporucis da stavi avg.To je najgora zastita koja postoji,gusi racunar i najslabiju detekciju ima.

bolje uklanja od avasta neke infekcije ali zato gusi racunar jako...

EpicG
19.12.2010, 16:47
Ma bre BitDefender i teraj...a ako bas oces nesto besplatno,avira ili avast plus malwarebytes i na konju si...:D

noradg
19.12.2010, 17:56
na sta mislite tacno.... sta koci najvise, meni nije zakocio ni jedan program....

SAJEVAC
20.12.2010, 13:25
bolje uklanja od avasta neke infekcije ali zato gusi racunar jako...
Nix da li ti slusas sebe?Ne volim dvolicne osobe ni malo tako da molim te nemoj da menjas misljenje preko noci.

NIx Car
21.12.2010, 0:14
Nix da li ti slusas sebe?Ne volim dvolicne osobe ni malo tako da molim te nemoj da menjas misljenje preko noci.

ja nisam rekao da je avg bolji :p samo sam rekao sta sam cuo/procitao... za mene je avast i otac i majka :D

MiKi-_-
23.12.2010, 14:57
Ja koristim sledece :

Eset smart security 4.26.7.10
Malware Bytes Anti-Malware Pro 1.5.1
The Cleaner 2011
CCleaner

Kolko je dobro ovo?

miša topola
23.12.2010, 15:47
Dovoljno :)

acafacaa
23.12.2010, 16:28
Ja koristim sledece :

Eset smart security 4.26.7.10
Malware Bytes Anti-Malware Pro 1.5.1
The Cleaner 2011
CCleaner

Kolko je dobro ovo?

Mozes eventualno da ubacis neki programcic kome je uza specijalnost zastita od USB virusa :o
Inace je dobro ovo sto imas :aplauz:
Kad ce vise da izbace ESS 5,nema nove verzije vec nekih 55 god :n_klanja:

Marko 0401
23.12.2010, 17:35
RiskWare.Tool.CK, koliko je ovo opasno?
MBAM ga je jedini detektovao, u pitanju je patch za jedan programčić koji radi na x64 samo u plaćenoj varijanti, pa sam morao da zaobiđem plaćanje. :o
Testirao sam ga i sa virus total (http://www.virustotal.com/index.html), dobio neki rezultat 7%, valjda toliko AV-a ga vidi kao potencijalnu opasnost ali zaključak je ipak goodware...

acafacaa
23.12.2010, 20:07
RiskWare.Tool.CK, koliko je ovo opasno?
MBAM ga je jedini detektovao, u pitanju je patch za jedan programčić koji radi na x64 samo u plaćenoj varijanti, pa sam morao da zaobiđem plaćanje. :o
Testirao sam ga i sa virus total (http://www.virustotal.com/index.html), dobio neki rezultat 7%, valjda toliko AV-a ga vidi kao potencijalnu opasnost ali zaključak je ipak goodware...

Nista strasno,riskware je nista...
Skoro svaki patch je za vecinu AV vendora trojan ili riskware,sto u sustini i na neki nacin jeste,jer menja registry bazu tog programa koji se patchuje,ali ne moze da naskodi komp-u :qliranje:

wog326
28.12.2010, 13:23
jeli probao neko taj the cleaner 2011 .jel to anti virus sta je to... jel moze zajedno da radi sa anti virusom ili kako?

btw - potrebna mi preporuka za neki "siguran"program za registry defragmentaciju..... blagodarim..

NIx Car
28.12.2010, 14:35
Za taj program prvi put cujem tako da ne verujem da je neki dobar :D
advanced system care free za registry ;) ...

djenka
28.12.2010, 16:05
evo male pomociako vec nije bila
h**p://uninstallers.blogspot.com/

vesko555
30.12.2010, 17:50
molim vas da mi pomognete,novi sam u ovome,kad nesto instaliram na kom sa interneta a posle hocu da ga izbrisem trazi mi da zatvori sve programe sto koristi ta datoteka,ja pojmam nemam sta da radim,ponovo kazem da sam novi u ovome,ali isto ponesto znam,hvala na pomoci.

NIx Car
30.12.2010, 18:09
molim vas da mi pomognete,novi sam u ovome,kad nesto instaliram na kom sa interneta a posle hocu da ga izbrisem trazi mi da zatvori sve programe sto koristi ta datoteka,ja pojmam nemam sta da radim,ponovo kazem da sam novi u ovome,ali isto ponesto znam,hvala na pomoci.

koji je program u pitanju i koji programi ga koriste?

vesko555
30.12.2010, 18:27
vjeruj mi da ja pojmam nemam,meni pise sa mo zatvori programe koji ih koriste

kako da ih zatvorim mora te me razumjeti da sam novi,ako nije problem samo ukratko da mi malo objasnite,pa bih ja to probao rijesiti

oci mi izvadise ove ikone sto ne mogu da izbrisem,pomagajte

Levčanin
30.12.2010, 18:45
VESKO 555 Jel imaš neki antivirusni softver na sistemu i koji?
Verovatno si zapatio neki virus.
Kao prvo , restartuj računar i pogledaj koje simptome ima računar.
Onda lepo objasni ovde šta si bio instalirao i šta neće da ti se izbriše i šta ti se dešava sa računarom. Tek onda čemo te razumeti i moći da pomognemo.:dedica:

vesko555
30.12.2010, 19:08
ljudi hvala Vam puno na razumjevanju. imam novu verziju avasta,racunar mi radi sasvim normalno,kad se resetuje otvore mi se dva prozorcica,(BitTorent i Utorent),koje sam instalirao prije mozda mjesec dana(skidao sam s njima i sve je ok),a ovo sto ne mogu da obrisem su dvije igrice i to:snow boarding 2004 i motocrossafrica_setup,kad hocu da ih izbrisem pojavi mi se prozorcic u kojem pise:nije moguce izbrisati motocrossafrica_setup,koristi je druga osoba ili program,zatvorite sve programe koji bi mogli koristiti tu datoteku i pokusajte ponovo.HVALA UNAPRIJED!

Da naglasim igrice nisam skidao sa torentom.

Sass Drake
30.12.2010, 19:17
Skeniraj komp sa ovim:
http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/

NIx Car
30.12.2010, 19:24
da li znas da ulazis u safe mode? ako znas obrisi ih odale. Odatle ih sigurno niko ne koristi ;)

Keki
30.12.2010, 19:29
Jesi prvo probao program Unlocker?

vesko555
30.12.2010, 21:04
ne,nisam probao

NIx Car
30.12.2010, 21:05
da li si uradio ovo sto sam ti ja predlozio?

vesko555
30.12.2010, 21:56
brate moj mili kako cu ja naci safe mode,ne mogu da placam ove nase majstore,svaki put naplate 15-20eura za te sitnice,molim te objasni mi kako da nadjem safe mode,ja sam ga nasao na pretragu a onda ne znam sta da radim.izvini mozda sam ti dosadio,ali jedino resenje mogu naci ovde na forumu.

kuureee
30.12.2010, 21:59
u safe mod ulazis tako sto pri podizanju sistema skskas f8 i onda izaberes safe modf ,lepo ce da pise.
onda ti se podigne sistem i beobas da izbrises to.

JohnnyNT
30.12.2010, 22:04
U safe mod ulaziš tako što pritiskaš na tastaturi F8 dok se računar uključuje.Tada se sistem podiže u takvom režimu u kom se učitavaju samo osnovne stvari potrebne za rad računara, a ostale nepotrebne su isključene.Tako se neka aplikacija koja koristi te fajlove što želiš da obrišeš, neće učitati i pokrenuti sa sistemom i ti ćeš moći da ih obrišeš (jer ih ništa ne koristi, jel'te).
Moćeš pokušati i sa programom Unlocker, skineš ga i instaliraš, pa ideš desnim klikom na fajl i izabereš unlocker i delete file.

EDIT: preteče me kureeeeeeeee :D

vesko555
30.12.2010, 22:47
ljudi hvala rijesio sam pomocu unlickera,hvala puno,nego me interesuje jesam li skroz to izbrisao posto mi ne treba.

JohnnyNT
30.12.2010, 23:03
Ja bih rekao da jesi.Ako bi baš da budeš siguran, idi na Search i ukucaj ime (ili deo imena), izaberi da pretražuje obe particije (uključi i Search hidden files and folders) i-traži.Ako ne nađe ništa, obrisani su.

Isko
3.1.2011, 2:46
Ljudi imam problem. Koristio sam CCleaner i pre malo sam cekirao onu kockicu gde pise WIPE FREE SPACE, i posle kad sam kliknuo na run cleaner i kada je on obavio posao, sada na particiji C nemam mnogo free prostora :(... Sta da radim?

Levčanin
3.1.2011, 5:41
Ljudi imam problem. Koristio sam CCleaner i pre malo sam cekirao onu kockicu gde pise WIPE FREE SPACE, i posle kad sam kliknuo na run cleaner i kada je on obavio posao, sada na particiji C nemam mnogo free prostora :(... Sta da radim?
Pa sta ti je zauzelo taj free prostor ?

Isko
3.1.2011, 10:43
Pa sta ti je zauzelo taj free prostor ?

Neznam stvarno. Znam da je u toku rada WIPE FREE SPACE bas potrajalo, i video sam da se C slobodan prostor sve vise smanjuje. Mislio sam da ce ga vratiti u normali al nista. Sad imam vrlo malo prostora. :confused:

Levčanin
3.1.2011, 14:33
Neznam stvarno. Znam da je u toku rada WIPE FREE SPACE bas potrajalo, i video sam da se C slobodan prostor sve vise smanjuje. Mislio sam da ce ga vratiti u normali al nista. Sad imam vrlo malo prostora. :confused:
pomogao bih ti, ali nikada nisam koristio tu opciju... pokušaj da vratiš stanje 'unazad' koristeći system restore.

Emanuel Rasa
4.1.2011, 18:50
Sto se zastite tice hteo bih pomoc dal sam uradio kako treba???

ZASTITA..
ESET NOD32 Antivirus
Spybot-Search&Destroy
SpywareBlaster

Odrzavanje..
CCleaner
SmartDefrag

Jel to ok???/..

NIx Car
4.1.2011, 18:53
Dodaj neki firwall kao npr comodo....

Flash91
4.1.2011, 21:14
Ako je Win7 u pitanju, dodatni firewall nije potreban. Dovoljan je onaj koji dolazi sa OSom

nighthawk
4.1.2011, 21:45
@Isko
System restore nije potreban, a verovatno neće pomoći.

Programi koji čiste prazan prostor (tj. wipe free space) to rade tako što kreiraju jedan fajl koji popuni (skoro) celokupni slobodan prostor na disku i onda ga obrišu. Ponekad zbog neke greške taj fajl ostane neobrisan i onda je javi ovakav problem kao što je kod tebe.
Uključi pregled skivenih fajlova i traži jedan ogromni fajl. Verovatno će biti u rootu particije. Kada ga obrišeš vratiće ti se slobodan prostor.

Inače, wipe se radi samo onda kada hoćeš da "uništiš dokaze", tj. kada hoćeš da totalno uništiš obrisane fajlove da neko ne bi kasnije mogao da ih povrati. Mnogo je bolja varijanta u startu vajpovati "škakljive" fajlove odgovarajućim programima nego kasnije (posle regularnog brisanja) vajpovati slobodan prostor, jer je prva opcija mnogo bezbednija i brža.

Emanuel Rasa
5.1.2011, 2:33
Da win7 Ultimate je u pitanju HVALA vam...

Kazite mi dal Zone Alarm firwall moze da radi na win7,zajedno sa spyvareblaster i spybot-search&destroy i antivirus nod32??????..

Levčanin
5.1.2011, 3:03
^ ma ne treba ti toliko aplikacija... dovoljan ti je jedan antivirus i jedan firewal i to može windowsov 7ica ima dobar fw znači ne treba ti ništa više... kapiraš?

Emanuel Rasa
5.1.2011, 10:48
Kapiram sad HVALA VAM....

Isko
5.1.2011, 12:28
@Isko
System restore nije potreban, a verovatno neće pomoći.

Programi koji čiste prazan prostor (tj. wipe free space) to rade tako što kreiraju jedan fajl koji popuni (skoro) celokupni slobodan prostor na disku i onda ga obrišu. Ponekad zbog neke greške taj fajl ostane neobrisan i onda je javi ovakav problem kao što je kod tebe.
Uključi pregled skivenih fajlova i traži jedan ogromni fajl. Verovatno će biti u rootu particije. Kada ga obrišeš vratiće ti se slobodan prostor.

Inače, wipe se radi samo onda kada hoćeš da "uništiš dokaze", tj. kada hoćeš da totalno uništiš obrisane fajlove da neko ne bi kasnije mogao da ih povrati. Mnogo je bolja varijanta u startu vajpovati "škakljive" fajlove odgovarajućim programima nego kasnije (posle regularnog brisanja) vajpovati slobodan prostor, jer je prva opcija mnogo bezbednija i brža.

Evo bas sam pretrazio C particiju al nazalost nista jos nisam nasao. Gde li bi on sakrio taj fail?:confused:

nighthawk
5.1.2011, 21:10
@Isko
Da li si tražio i skrivene i sistemske fajlove? Traži fajlove po datumu kada si radio wipe. Treba da nađeš jedan veliki (veličine koja otprilike odgovara slobodnom prostoru koji si imao pre wipe-a) ili više manjih (koji zajedno imaju istu veličinu). Ako ima više manjih verovatno in nazivi idu po brojevima. Pazi samo da ne obrišeš nešto važno.

Ili jednostavno probaj da uradiš wipe opet, ali ovoga puta nikako ne prekidaj CCleaner, ostavi ga i desetak minuta ako se ukoči.

xp professor
7.1.2011, 15:41
Šta kažete na moju zaštitu:

ESET Nod32 Smart Security
Microsoft firewall
Malwarebytes

Održavanje:
CCleaner

kuureee
7.1.2011, 20:17
Šta kažete na moju zaštitu:

ESET Nod32 Smart Security
Microsoft firewall
Malwarebytes

Održavanje:
CCleaner

pa u principu je ok ,samo mozda umesto Microsoft firewall stavis comodo i eventualno dodas nesto za defragment.

water wizard
7.1.2011, 20:46
ja koristim Eset Smart Security i ima i firewall u njemu, ne čistim ništa ne održavam i sve radi ko podmazano

miša topola
7.1.2011, 22:06
pa u principu je ok ,samo mozda umesto Microsoft firewall stavis comodo i eventualno dodas nesto za defragment.

Ako ima Windows 7 onda mu to ne treba. Ali po konfiguraciji vidim da nema.

kuureee
7.1.2011, 23:19
Ako ima Windows 7 onda mu to ne treba. Ali po konfiguraciji vidim da nema.

taj fazon :opanachke

EpicG
8.1.2011, 13:09
Jel si ti prekinuo proces?Wipe free space ti u sustini overwrituje slobodan prostor,i opet brise overwriteovano da bi ono sto si izbrisao zauvek ostalo izbrisano.Jedino bi mogao da ti smanji free space ako si prekinuo proces,pa ti je mozda ostavio junk na njemu...Skini spacesniffer,da vidis sta ti oduzima najvise mesta.

acafacaa
9.1.2011, 15:49
Sta kazete momci na hijackthis log mog sistema,radi kao sat,a?
38141

NIx Car
9.1.2011, 16:33
varas se ;)

O4 - HKLM\..\Run: [dbmsrpcnwow.exe] C:\WINDOWS\dbmsrpcnwow.exe
O4 - HKCU\..\Run: [OrqurWXImL.exe] C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\OrqurWXImL.exe
O4 - HKCU\..\Run: [fdgdfsfgsd.exe] C:\fdgdfsfgsd.exe\fdgdfsfgsd.exe
nesto kao znas o bezbednosti racunara a zarazis se UltraDefraggerom (http://www.bleepingcomputer.com/virus-removal/remove-ultra-defragger)
:rolleyes:
a i koristis HJT msm malo je zastareo taj program zar ne?

i jos jedno pitanje: Gde zivis? Posto kod tebe u HJT logu vidim Ukrajinsku IP adresu?
a ako ne zivis u Ukrajinoj popravi i ove dve linije:
O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\Parameters: NameServer = 93.188.164.244,93.188.160.244
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\Parameters: NameServer = 93.188.164.244,93.188.160.244

acafacaa
9.1.2011, 17:06
Nisam lud da mi komp bude ovako zarazen.Meni je komp cist kao suza.
Ovo je log iz do daske zarazenog vmware za testiranje.Postavio sam zazanja radi.
I ne vredjaj Nix,ne prilici ti.

NIx Car
9.1.2011, 17:09
Ali zasto si onda rekao MOG sistema i jos si rekao cist kao suza?

acafacaa
9.1.2011, 17:11
Ali zasto si onda rekao MOG sistema i jos si rekao cist kao suza?

Zezanje brate,salalalalala.
Pa zar nije cist kao suza :D

edit: pa i jeste sa mog sistema,wmware je u mom sistemu,hehe :p

NIx Car
9.1.2011, 17:39
Zezanje brate,salalalalala.
Pa zar nije cist kao suza :D

edit: pa i jeste sa mog sistema,wmware je u mom sistemu,hehe :p

ali njega ne koristi za igranje,multimediju,office :p

ilic stefan
10.1.2011, 16:22
Sta kazete momci na hijackthis log mog sistema,radi kao sat,a?
38141

Ako to tebi radi kao sat. :D

Ja samo imam antivirus i malwarebytes i to je to. Ništa mi ne fali. Nemam firewall-ove i ostale munje fore a sistem radi kako treba. To je zato što pazim šta skidam, i ne pokrećem sve živo.

Dzabe tebi i 100 antivirusa ako ih sam dovodiš na svoj hard.

NIx Car
10.1.2011, 20:34
Ako to tebi radi kao sat. :D

Vidis da je covek rekao da je to njegova VM :D Nego sad sam se prebacio na NOD32 zato sto mi je kasperski davio komp i to ovaj iz profila. Sa NODom mi se sistem pali pa mozda 10-15 sekundi brze nego sa kasperskim... a mozda mi kasper radi tako sporo zato sto jos nisam dobio originalnu licnecu (koju ocekujem svakog dana da mi stigne na mail)

acafacaa
10.1.2011, 20:41
Vidis da je covek rekao da je to njegova VM :D Nego sad sam se prebacio na NOD32 zato sto mi je kasperski davio komp i to ovaj iz profila. Sa NODom mi se sistem pali pa mozda 10-15 sekundi brze nego sa kasperskim... a mozda mi kasper radi tako sporo zato sto jos nisam dobio originalnu licnecu (koju ocekujem svakog dana da mi stigne na mail)

Nece originalna licence nista promeniti,nazalost :dedica:

Sass Drake
10.1.2011, 20:47
Meni KAV 11.0.2.556 (b) skoro i ne usporava konfu iz profila na highu. Čudno.:icon_scra

NIx Car
11.1.2011, 0:36
Meni KAV 11.0.2.556 (b) skoro i ne usporava konfu iz profila na highu. Čudno.:icon_scra

al brate treba mi jedno 3 minuta bez AVa a sa KISom mi treba i po 7 8 a nekad se cak ni aplikacije ne dizu ko svet (npr gadgetsi se ne podignu) a jos cudnije je sto se i KIS ne podigne...

Sass Drake
11.1.2011, 0:40
Meni treba 2,5 minute bez, a 3 sa KAV-om. :paranoia:
Podigne se i KIS, samo što njegova tray ikonica se učitava tek kasnije.

NIx Car
11.1.2011, 1:00
Meni trena 2,5 munute bez, a 3 sa KAV-om. :paranoia:
Podigne se i KIS, samo što njegova tray ikonica se učitava tek kasnije.

ali meni se sa NODom podigne ko i da nemam AV (sad sam odradio restart pa sam lepo uocio razliku :D ) :eek:

water wizard
11.1.2011, 1:32
I ja sam prešo sa KIS na ESS zbog kočenja, a i nešto me je mnogo gnjavio kis sa ključevima i još nje radio na win7 ...

acafacaa
11.1.2011, 2:27
Ma Norton je ubica :D :D :D

NIx Car
11.1.2011, 2:30
I ja sam prešo sa KIS na ESS zbog kočenja, a i nešto me je mnogo gnjavio kis sa ključevima i još nje radio na win7 ...

ma ja cu dobiti besplatnu jednogodisnju licencu samo me nervira sto mi usporava komp :mad: sad cu dobiti i za NOD a za AIS vec imam :D samo mi norton fali :D

acafacaa
11.1.2011, 2:43
ma ja cu dobiti besplatnu jednogodisnju licencu samo me nervira sto mi usporava komp :mad: sad cu dobiti i za NOD a za AIS vec imam :D samo mi norton fali :D

Kako nabavljas te licence ako nije tajna? :eek:

razbijac89
11.1.2011, 13:47
E ljudi kakav je ovaj Anti Virus sistem - Microsoft Security Essentials?

http://www.microsoft.com/security_essentials

acafacaa
11.1.2011, 15:34
E ljudi kakav je ovaj Anti Virus sistem - Microsoft Security Essentials?

http://www.microsoft.com/security_essentials

Verzija 1 je bila katastrofa,izasla je skoro verzija 2,malo bolja,ali sve u svemu jako slabo,ispod proseka :o

razbijac89
11.1.2011, 16:20
pa koji onda antivirus da koristim? avira je ok,imao sam je, ali nema web scanner u free verziji

acafacaa
11.1.2011, 16:57
pa koji onda antivirus da koristim? avira je ok,imao sam je, ali nema web scanner u free verziji

Norton,Kaspersky,Gdata,F-secure,Bitdefender,Bluepoint Security...
Ovo su tvrdi momci!
:dzavo:

ebox
12.1.2011, 20:58
Skinuo sam sa Combofix-a, STOPzilla Alert,pokazao mi je dosta virusa.Kad sam trebao da ih brišem,traže registraciju ali tad naplaćuju program :(. Sa AVG -om 2011, na pola pretraživanja ljvla se BEEP na comp, više puta dok ga ne restartujem. Ti mi virusi ne dizvoljvaju neko osnovne radnje poput prebacivanja slika sa foto na comp. Imali pomoći mojim mukama :confused:.Doro bi mi došao svaki opširniji savjet kako da riješim problem. Unaprijed hvala!

wog326
14.1.2011, 15:22
Skinuo sam sa Combofix-a, STOPzilla Alert,pokazao mi je dosta virusa.Kad sam trebao da ih brišem,traže registraciju ali tad naplaćuju program :(. Sa AVG -om 2011, na pola pretraživanja ljvla se BEEP na comp, više puta dok ga ne restartujem. Ti mi virusi ne dizvoljvaju neko osnovne radnje poput prebacivanja slika sa foto na comp. Imali pomoći mojim mukama :confused:.Doro bi mi došao svaki opširniji savjet kako da riješim problem. Unaprijed hvala!

ala si ga zarazio sa rogue software:D
brisi stopzilu to je "lazan" anti spyware
probaj da skeniras preko safemoda .pomocu kaperskog ako ga nemas skini ga sa neta i apdetuj ga i sa njim uradi full scan .instaliraj malware bytes i sa njim full scan isto .i instaliraj super anti spyware i sa njim full scan.kada budes radio scan nemoj da pustis sva 3 programa u isto vreme nego sacekaj da npr kasperc zavrsi pa onda skeniraj sa malware bytes itd......sto se tice prebacivanja slika ako ti ono gore skeniranje ne bude radilo ili uspelo da obrise gamad .pokreni comp preko linux live Cd-a .i preko njega ces moci da prekopiras sve sto ti je potrebno na drugu particiju ili USB .... javi sta budes uradio:Freddy:

EpicG
14.1.2011, 15:29
Sta ce mu i malwarebytes i antispyware?Zar nije dovoljan samo 1?

wog326
14.1.2011, 16:00
zato sto mu samo malware bytes nece naci svu gamad sto je na kompu .super anti spyware ce mu pomoci da pronadje spyware na kompu sto je verujem da on ima pun hard disk. dok ce mu MB naci vecinu malware a ne toliko spyware kao sto ce ih super anti spyware naci.ja koristim tu kombinaciju godinu dana i problema nemam. i nema sta da izgubi ako skenira sa svim programima moze samo da se uveri da je cist .mozda potraje po nekoliko sati da se sve zavrsi ali na kraju se sve to isplati. zaboravio sam da napomenem da kada updatujes sve programe za zastitu da se iskljucis sa interneta i onda skeniraj.kada zavrsis sve pokreni ccleaner i osti temp files itd......:ciao::ciao:

NIx Car
14.1.2011, 17:29
Kako nabavljas te licence ako nije tajna? :eek:
promocije. KIS sam osvojio preko FBa,Avast preko kviza a NOD idalje mozes osvojiti ;) imas jos 3 dana fore.

wog326
14.1.2011, 23:15
nix bas si srecan brate .ja sam uven na tim promocijama i nikada nista ne pobedim :n-cc2::n-cc2:
prosli put bio malware bytes pro i ja se upisao ono brate nista :nov_mad2:
preko kojeg sajta uzimas promocije ako nije tajna:D

dejanx
15.1.2011, 0:54
da li nam mozes dati adrese NIX ja sam dva sta oci sj...o trazeci po kineskim sajtovima ni prevod ne pomaze,nema pa nema.please daj pomogni nam.

NIx Car
15.1.2011, 0:58
evo vam za nod32
www.eset.com/contest
za KIS paaaa tu vam ne mogu pomoci :D
za avst ste imali priliku tokom decembra svaki dan su delili po 100 licenci... ja sam 3 uvatio :D

ilic stefan
15.1.2011, 1:57
zato sto mu samo malware bytes nece naci svu gamad sto je na kompu .super anti spyware ce mu pomoci da pronadje s...

Pa, zar u malware (malicious software) ne spada i spyware kao podvrsta. A što se tiče toga za nekoliko programa odjednom to nije dobro. Viđao sam na kompovima po 2 antivirusa. Taj sistem je trajao nedelju dana. Šta će vam više od antivirusa i nekog software-a poput malwarebytes-a. Samo opterećujete komp. Mnogo bolje bi koristio program tipa sandboxie nego pet antivirusa odjednom.

wog326
15.1.2011, 4:30
Pa, zar u malware (malicious software) ne spada i spyware kao podvrsta. A što se tiče toga za nekoliko programa odjednom to nije dobro. Viđao sam na kompovima po 2 antivirusa. Taj sistem je trajao nedelju dana. Šta će vam više od antivirusa i nekog software-a poput malwarebytes-a. Samo opterećujete komp. Mnogo bolje bi koristio program tipa sandboxie nego pet antivirusa odjednom.

nisam rekao da koristi sve programe od jednom nego kada se zavrsi scan sa jednim da on pokrene drugi...i ja se slazem sa tobom da ne treba imati 2 anti virusa na kompu..

Wastelander
21.1.2011, 17:04
Mislim da nije loshe reshenje imati neki on-demand rootkit scanner pored klasicnog antivirusa.

dejanx
21.1.2011, 23:40
kakva crna dva anti-virusna programa u isto vreme,to ni lud nece da drzi.ja koristim sledece
hitman pro
malware bytes
syperantispywer
norton 2011 inernet secyrity
mc shield za usb neprikosnoveni za usb
i nemam problema.

EpicG
22.1.2011, 17:56
Da ne otvaram novu temu,da ovde postavim pitanje.Elem,malwarebytes je detektovao trojan.agent.gen-a u sledecem direktorijumu: C:/Users/Moj Username/Appdata/Roaming/Microsoft/Windows/Start meni/programs/winlogin.exe
E sada,da li je bezbdno da ga obrisem,posto mi lici na sistemski fajl,ili je to samo kopija bezbedna za brisanje?

water wizard
22.1.2011, 18:00
briši, ako ti je dobar antivirus ...

EpicG
22.1.2011, 18:04
Sa MBAMom sam skenirao.

NIx Car
22.1.2011, 18:13
Da ne otvaram novu temu,da ovde postavim pitanje.Elem,malwarebytes je detektovao trojan.agent.gen-a u sledecem direktorijumu: C:/Users/Moj Username/Appdata/Roaming/Microsoft/Windows/Start meni/programs/winlogin.exe
E sada,da li je bezbdno da ga obrisem,posto mi lici na sistemski fajl,ili je to samo kopija bezbedna za brisanje?
http://www.neuber.com/taskmanager/process/winlogon.exe.html on bi trebao da se nalazi u windows\system32 tako da je to tvoje cudo maliciozno i trebao bi da ga obrises.

milosprestigio
25.1.2011, 20:26
Kako bi funkcionisali Returnil virtual system 2010 home free i Nod32?
Ovaj prvi ima neki antivirus pa ne znam da li bi bilo konflikta?

Dark Magician
26.1.2011, 4:04
Ja koristim Zone Alarm Extreme Security 9.3.037.000. Ne vidim poentu u koriscenju vise programa ako radi pusti ga na miru, ako ne nadji drugi...
ZA pravi odlican FW, a Kaspersky AV (koji doticni paket koristi) stoga sam ja miran da mi PC nece dobiti infekciju a ako dobije brzo ce proci. Jos jedna stvar je Browser Security koji virtuelizacijom stiti od gluposti sa neta. Mada ne radi u Operi a od kad sam na nju presao mnogo vise malicioznog softwarea mi dolazi u posetu:dzavo:

wog326
26.1.2011, 4:09
Ja koristim Zone Alarm Extreme Security 9.3.037.000. Ne vidim poentu u koriscenju vise programa ako radi pusti ga na miru, ako ne nadji drugi...
ZA pravi odlican FW, a Kaspersky AV (koji doticni paket koristi) stoga sam ja miran da mi PC nece dobiti infekciju a ako dobije brzo ce proci. Jos jedna stvar je Browser Security koji virtuelizacijom stiti od gluposti sa neta. Mada ne radi u Operi a od kad sam na nju presao mnogo vise malicioznog softwarea mi dolazi u posetu:dzavo:
koliko ti memorije samo uzima zone alarm extrime security??
verujem da uzima vise od comodo i online armor zajedno..

Dark Magician
26.1.2011, 4:29
~20MB

kuureee
27.1.2011, 13:50
Dobar dann.

Desava mi se cudna stvar sa kompom.Drugar mi je sinoc blejao na netu i posle toga poceo komp da brljavi.
Komp posle restrarta kad se noramalno podigne sistem i pojavi se destkop tu neke stvari dugo ocitava ,net treba da se upali jako dugo ,msn isto se pali dugo tj. sve se to ocitava dugo.
Onda ne mogu da udjem u avast isto kao pocne da ocitava dugo u Malwarebyte isto ulazi dugo i u ostale programe za odrzavanje.
Takodje ne mog da udjem u control penet.
Ponekad mi kom zakuca destkop balgo pobeli i pojavi se mali prozor nesto mikrosoft windovs i imam da kliknem end proces i censel

I onda se sve to odjedanput upali ,ocita sve to i rekao bi da radi normalno.To gusenje traje nekih 2-3min.

Radio sam u safe modu sa kasperskim virusom tool ,ali nista.Sad cu sa Malwarebyte da radim u safe modu.
Sad komp radi ok.

Hteo sam da pitam da li postoi nacin da sa necim odradim neki sken i uverim se da mi je komp u redu?

EpicG
27.1.2011, 14:28
Pa pazi,ako si siguran da ti drugar nesto nije zahebao ili pokupio sa neta(free smileys,bloatware,free iphone, etc.(pregledaj control panel da nije nesto poinstaliravao)),skeniraj sa hirenom.

NIx Car
27.1.2011, 16:20
DDS (http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/dds.scr). Okaci mi log na www.pastebin.com

kuureee
27.1.2011, 16:25
Nix evo ga link http://pastebin.com/6JF8ByCS.

ovo radim prvi put ,valjada je ok?

NIx Car
27.1.2011, 19:26
izvni. Trebao si da postavis dds.txt log

kuureee
27.1.2011, 20:13
evo ,sad sam prvi logo kopirao http://pastebin.com/zsNKx8hC

NIx Car
28.1.2011, 11:29
na brzinu sam ga pregledao posto moram do grada i izgledas mi cist.

kuureee
28.1.2011, 13:08
ma komp mi radi odlicno.
ko zna sto je komp bagovao:eek: ,bitno je da je sad ok.

dejanx
28.1.2011, 15:11
Ma ostani na NOD-u, ako radi posao kako treba ne bi trebalo da ga menjaš. Avast zauzima manje RAM memorije, ali pošto imaš 3 GB neka ostane NOD.
Pa ja imam 1gb memorije i koristim avast 5,a imam licencu za nod 32 za celu godinu ili ipak sam na avastu 5.

dejanx
28.1.2011, 15:15
http://pastebin.com/VvE1gnWF. Pogledaj Nix ovo.Izgleda da imam neki rootkit i jos nesto.

NIx Car
28.1.2011, 15:20
http://pastebin.com/VvE1gnWF. Pogledaj Nix ovo.Izgleda da imam neki rootkit i jos nesto.
o5 pokreces combofix a da pre toga niko od strucnih lica nije potvrdio da smes da pokrenes isti :facepalm
a i sad stvarno nemam vremena da pregledavam logove u guzvi sam. sacekaj Basu...

dejanx
28.1.2011, 15:21
Koji bi dobar firewall isao sa avastom 5,a da nekoci ili usporava kompjuter.

NIx Car
28.1.2011, 15:22
Koji bi dobar firewall isao sa avastom 5,a da nekoci ili usporava kompjuter.

comodo

dejanx
28.1.2011, 16:12
o5 pokreces combofix a da pre toga niko od strucnih lica nije potvrdio da smes da pokrenes isti :facepalm
a i sad stvarno nemam vremena da pregledavam logove u guzvi sam. sacekaj Basu...
Znas i sam da smo se zezali pre neki dan oko istog problema.Da si mi predlagao da uradim system restore i da nije odradio do kraja,pa mi je Basa pomogao.Ja sam cisto pokrenuo da vidim da nema nesto virusa, a drugo sam da radim oko njega ne znam pa sam zato tebe pitao.

Picard
28.1.2011, 19:07
Da li je normalno da HDD dioda non-stop treperi (4-5x u sekundi) kada je instaliran MCShield?

Levčanin
28.1.2011, 20:16
Da li je normalno da HDD dioda non-stop treperi (4-5x u sekundi) kada je instaliran MCShield?
meni kad tako treperi dioda dugo i HD radi odma znam da nešto nije ok.
Tako mi bilo i sa KISom, i ja poisključivao i win defender i firewall i posle mir u compu , homeostaza :D

ILEW
28.1.2011, 22:18
postoji li nacin da se ovo na skrinu rijesi bez reinstalacije??? :confused:

acafacaa
28.1.2011, 22:34
postoji li nacin da se ovo na skrinu rijesi bez reinstalacije??? :confused:

Mislim da je to crv :D
Jel si probao sken sa nekim alatom?
Probaj sa ovim:
http://www.surfright.nl/en/hitmanpro
Ili ovim:
http://www.emsisoft.com/en/software/eek/
Ili ovim:
http://www.kaspersky.com/virus-removal-tools

NIx Car
28.1.2011, 22:40
a mozda ti je i jezik promenjen....desavalo se i to :D

ILEW
28.1.2011, 22:48
a mozda ti je i jezik promenjen....desavalo se i to :D
znaci,crkavam od smijeha... :D
ako neko zna koji je virus u pitanju neka me iscima na pm,da ne spamujemo temu...hvala ;)

acafacaa
28.1.2011, 22:53
znaci,crkavam od smijeha... :D
ako neko zna koji je virus u pitanju neka me iscima na pm,da ne spamujemo temu...hvala ;)

Autorun crv.
Ovo ce ti sigurno pomoci:
http://www.youtube.com/watch?v=vK1dUQ-TGf8
Pozdrav ;)

Bojan Trpeski
29.1.2011, 11:53
Interesuje me da li je neko imao problema sa
TWAIN fajlom,da li je neki malware ili sta vec?
Nece program da mi radi za skener,prikazuje da mu
problem stvara TWAIN (TWAIN error).Pronadjem ga
ali kada ga izbrisem on se omah vrati.

acafacaa
29.1.2011, 12:52
Interesuje me da li je neko imao problema sa
TWAIN fajlom,da li je neki malware ili sta vec?
Nece program da mi radi za skener,prikazuje da mu
problem stvara TWAIN (TWAIN error).Pronadjem ga
ali kada ga izbrisem on se omah vrati.

Mislim da je twain driver neki ili sl,nije virus.

dejanx
29.1.2011, 17:12
Hoce li mi neko kazati da li ovde postoje neka ostecenja ili tome slicno.
Scan Log
Version of virus signature database: 5829 (20110129)
Date: 1/29/2011 Time: 3:50:15 AM
Scanned disks, folders and files: Operating memory;C:\Boot sector;D:\Boot sector;C:\;D:\
C:\pagefile.sys - error opening [4]
C:\Avenger\backup.zip » ZIP » avenger/avenger.txt - error - password-protected file
C:\Avenger\backup.zip » ZIP » avenger/backup.reg - error - password-protected file
C:\Documents and Settings\Pc\Application Data\IDM\idmmzcc3\chrome.manifest » MIME - is OK (internal scanning not performed)
C:\Documents and Settings\Pc\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\6spk96t7.default\ext ensions\alertstopper@dorian.meric\chrome.manifest » MIME - is OK (internal scanning not performed)
C:\Documents and Settings\Pc\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\6spk96t7.default\ext ensions\{a0d7ccb3-214d-498b-b4aa-0e8fda9a7bf7}\chrome.manifest » MIME - is OK (internal scanning not performed)
C:\Documents and Settings\Pc\Application Data\SUPERAntiSpyware.com\SUPERAntiSpyware\Quarant ine\Quarantine - 01-25-2011 - 05-59-39.SBU » ZIP » {8D433834-8E81-4A89-871B-8E59E439C907} - error - password-protected file
C:\Documents and Settings\Pc\Application Data\SUPERAntiSpyware.com\SUPERAntiSpyware\Quarant ine\Quarantine - 01-25-2011 - 05-59-39.SBU » ZIP » backup.db - error - password-protected file
C:\Documents and Settings\Pc\Application Data\SUPERAntiSpyware.com\SUPERAntiSpyware\Quarant ine\Quarantine - 01-26-2011 - 08-52-06.SBU » ZIP » {7E18FFBB-BC8C-4FE1-9D39-440896D41874} - error - password-protected file
C:\Documents and Settings\Pc\Application Data\SUPERAntiSpyware.com\SUPERAntiSpyware\Quarant ine\Quarantine - 01-26-2011 - 08-52-06.SBU » ZIP » {F07DA0DC-2DF9-4FC2-BF76-28DBBC9F61C3} - error - password-protected file
C:\Documents and Settings\Pc\Application Data\SUPERAntiSpyware.com\SUPERAntiSpyware\Quarant ine\Quarantine - 01-26-2011 - 08-52-06.SBU » ZIP » backup.db - error - password-protected file
C:\Documents and Settings\Pc\Local Settings\Temp\Rar$EX15.872\Internet Download Manager v6.04.2\crack\idmmzcc.xpi » ZIP » chrome.manifest » MIME - is OK (internal scanning not performed)
C:\Documents and Settings\Pc\My Documents\Downloads\Compressed\Norton2011 I.S v18.5.0.125 + [ 88 yr ].rar » RAR » Norton 2011 I.S v18.5.0.125 + [ 88 yr ] Crack By S&P\install_notes.txt - Incorrect file checksum (CRC); the file is probably password protected.
C:\Documents and Settings\Pc\My Documents\Downloads\Compressed\Norton2011 I.S v18.5.0.125 + [ 88 yr ].rar » RAR » Norton 2011 I.S v18.5.0.125 + [ 88 yr ] Crack By S&P\NIS 2011 Crack [ 88 year] S&P\NIS-2011 [ 88 year ].exe - Incorrect file checksum (CRC); the file is probably password protected.
C:\Documents and Settings\Pc\My Documents\Downloads\Compressed\Norton2011 I.S v18.5.0.125 + [ 88 yr ].rar » RAR » Norton 2011 I.S v18.5.0.125 + [ 88 yr ] Crack By S&P\NIS-ESD-18-5-0-125-EN.exe - Incorrect file checksum (CRC); the file is probably password protected.
C:\Program Files\AC3Filter\uninstall.exe » NSIS - error reading archive
C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\1033\VIDEO.MHT » MIME - is OK (internal scanning not performed)
C:\Program Files\Mozilla Firefox\chrome\comm.manifest » MIME - is OK (internal scanning not performed)
C:\Program Files\Mozilla Firefox\chrome\pippki.manifest » MIME - is OK (internal scanning not performed)
C:\WINDOWS\temp\_avast5_\unp189785177.tmp » GZIP » unp189785177.tmp - archive damaged
C:\WINDOWS\temp\_avast5_\unp246561125.tmp » GZIP » unp246561125.tmp - archive damaged
C:\WINDOWS\temp\_avast5_\unp246771094.tmp » GZIP » unp246771094.tmp - archive damaged
C:\WINDOWS\temp\_avast5_\unp25234880.tmp » GZIP » unp25234880.tmp - archive damaged
C:\WINDOWS\temp\_avast5_\unp26622054.tmp » GZIP » unp26622054.tmp - archive damaged
Number of scanned objects: 102543
Number of threats found: 0
Time of completion: 4:06:46 AM Total scanning time: 991 sec (00:16:31)

Notes:
[4] Object cannot be opened. It may be in use by another application or operating system.

I like games
29.1.2011, 18:38
Da li je dovoljan Eset NOD 32 Antivirus 3 za zastitu racunara ili nije?

miša topola
29.1.2011, 18:47
Bilo koji anti-virus je dovoljan za zaštitu računara (ne 100%) ako pravilno rukuješ računarom.

ilic stefan
29.1.2011, 19:19
Bilo koji anti-virus je dovoljan za zaštitu računara (ne 100%) ako pravilno rukuješ računarom.

Antivirus i pamet je 100% dovoljna zaštita, samo jedno nije. Firewall i ostali programčići će samo komp da ti uspore. Bolje ti je da probaš program kao što je sanboxie. Guglaj pa ćeš naći.

I like games
29.1.2011, 23:33
JA mislim da redovan update i ukljucivanje max zastite su dovoljni nego sam hteo da proverim da li gresim ili ne.

ahil952
4.2.2011, 13:00
Ako neko hoće Auslogics BoostSpeed 5 odličan program za održavanj sistema može dobiti besplatnu promotivnu licencu na:

http://computelogy.com/2011/02/pc-maintenance-auslogics-boostspeed-5-b235-se.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Computelogy+%28COMPUTELOGY%29

kuureee
5.3.2011, 0:52
Moze li mi neko reci zasto mi ovo izlazi prilikom gasenja kompa?

csx.jpg

dr.freeman
5.3.2011, 9:56
Да ли неко зна, како да решим овај проблем. До пре пар дана сам имао 10ак тројанаца на систематској партицији, које сам средио помоћу КАВ-а и Малв-а, али уједно ми је и искочило обавештење (http://img151.imageshack.us/img151/9494/99338859.jpg) које не могу да игноришем, које ми боде очи -.- ....
Тражио сам помоћ на Мајкрософтовом сајту, али они једноставно кажу да треба да се укључи и то је то. Хвала унапред. :)

nighthawk
5.3.2011, 18:26
@kuureee
Probaj da updajtuješ/reinstaliraš .NET Framework.

el_corona
5.3.2011, 19:10
Да ли неко зна, како да решим овај проблем. До пре пар дана сам имао 10ак тројанаца на систематској партицији, које сам средио помоћу КАВ-а и Малв-а, али уједно ми је и искочило обавештење (http://img151.imageshack.us/img151/9494/99338859.jpg) које не могу да игноришем, које ми боде очи -.- ....
Тражио сам помоћ на Мајкрософтовом сајту, али они једноставно кажу да треба да се укључи и то је то. Хвала унапред. :)

To se resava popravkom vrednosti registry kljuca koji je neko od trojanaca izmenio, jer tako oni funkcionisu. O kom kljucu se konkretno radi potrazi guglanjem, hint - unesi tekst sa slike u polje google pretrage.

kuureee
5.3.2011, 20:46
@kuureee
Probaj da updajtuješ/reinstaliraš .NET Framework.

Samo sam odradio repir i sad je sve ok.

dr.freeman
5.3.2011, 21:48
To se resava popravkom vrednosti registry kljuca koji je neko od trojanaca izmenio, jer tako oni funkcionisu. O kom kljucu se konkretno radi potrazi guglanjem, hint - unesi tekst sa slike u polje google pretrage.
Guglao sam, i to bas. Al jedino resenje je bilo u fazonu da otvorim services.msc u run-u i da ga tu rucno ukljucim, al on se odmah 10ak sec kasnije ugasi. AAAAAAA nervira, ostajem baz ideja -.-'

☢☢☢ I©eS☨o®m ☢☢☢
6.3.2011, 6:13
Ovo je moja kombinacija (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=1276981#post1276981)

Nisam provalio da ima ovakva tema,inace ne bih odvajao "moju" kombinaciju,postavio bih ovde... :facepalm

Stef
6.3.2011, 13:30
E ljudi desilo se da imam trojanca na necem vaznom od caleta.E sad ja kad probam da udjem u folder on nestane :eek: Mislim da ga je avast pomerio u "chest" al ja ne znam gde se taj folder nalazi?

JohnnyNT
6.3.2011, 13:34
Ako je u chest onda nema razloga za brigu, tamo ne može napraviti štetu.

Stef
6.3.2011, 13:41
Da,ali mom caletu tu treba a ne moze da se repair!

JohnnyNT
6.3.2011, 13:44
Koji je to fajl, .doc ili šta već?

Stef
6.3.2011, 13:47
Kod type pise samo file.

Basa Mrkalj
6.3.2011, 14:19
Gde ti se nalazi to sto treba tvom caletu :D na racunaru ili flash memoriji.