Prikaži potpunu verziju : The Elder Scrolls IV: Oblivion
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
14
15
16
Pelagijska Argosija
6.4.2008, 18:28
1.Pa jbt kako stize do lvl 18 majke ti ja se namuci do ovog lvl-a 6 i valjda cu u skorije vreme biti lvl 7,ako da bog!
2.Brate je se bijem sa njima ko vo i onda moram da odem u zatvor jer ne mogu da skupim tolke pare. Sad gledam da nisam pogresio ono pise biggest(ili highest) bountu 25000,po hiljadu za svakog ubijenog vojnika il tako nesto!
3.U zatvoru sam ukupno bio 470 dana od 650 dana kolko igra traje...JBT!:eek:
1.Strpljivim čišćenjem pećina, ruševina utvrđenja, Ajelidskih ruševina i rudnika od pacova, goblina i druge sitne gamadi :D
2.Pa mogao bi da probaš da bežiš, mada ne znam koliko bi to bilo uspešno :icon_scra
3.Čoveče, 470 dana :eek:! Uzmi sačuvaj igru pre nego što nešto ukradeš. Ako te uhvate - load game pa opet, ako ne - save game i vozi dalje. Tako sam ja radio i nikad nisam imao problema sa zakonom :opanachke
Gordon Freeman
6.4.2008, 18:29
To je bilo kad sam bio level 18 cini mi se. Sto si duze u zatvoru vise ti opadaju skilovi tako da bi trebalo da izbegavas da ides u zatvor.
Btw lik mi je level 43 a poceo sam da igram sa zenskim likom i stigao sam do levela 12. Koja si rasa, klasa..?
I bre znam al nije to toliko,lvl 6 a preso sam sve guildove sem thieves i glavnu kampanju...kako si stigao do lvl 43?otkrij tajnu molim te!
Ja sam imperijalac,zvezda Ratnik,Ono drugo vitez!
U bre...jel` se ti biješ uopšte sa nekim?
I ja sam Knight, Redguard doduše i već sam level 10 a nisam ni načeo glavni quest...
Budži one glavne skillove
Gordon Freeman
6.4.2008, 18:33
1.Strpljivim čišćenjem pećina, ruševina utvrđenja, Ajelidskih ruševina i rudnika od pacova, goblina i druge sitne gamadi :D
2.Pa mogao bi da probaš da bežiš, mada ne znam koliko bi to bilo uspešno :icon_scra
3.Čoveče, 470 dana :eek:! Uzmi sačuvaj igru pre nego što nešto ukradeš. Ako te uhvate - load game pa opet, ako ne - save game i vozi dalje. Tako sam ja radio i nikad nisam imao problema sa zakonom :opanachke
1. de da nadjem sve to?;)
2.tako napredujem sa blade skill-om,armorom i blosk-om:p
3.no coment!:D
Half-Life boy
6.4.2008, 18:37
I bre znam al nije to toliko,lvl 6 a preso sam sve guildove sem thieves i glavnu kampanju...kako si stigao do lvl 43?otkrij tajnu molim te!
Ja sam imperijalac,zvezda Ratnik,Ono drugo vitez!
Sta znam, na pocetku je i meni sporo islo pa kad sam video da su moji drugovi level 30+ krenem ja da se levelujem i za 3 dana dobijem 12 levela. To mi je uspelo najvise zahvaljujuci conjurationu koji se lako povecava a meni je bio major skill.
Pelagijska Argosija
6.4.2008, 18:40
1. de da nadjem sve to?;)
2.tako napredujem sa blade skill-om,armorom i blosk-om:p
3.no coment!:D
1.Strana 99, poruka broj 1963 na ovoj temi (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=499430&postcount=1963) ;).
2.Kao što sam rekao imaš razna neprijateljski raspoložena stvorenja izvan gradova koji će se drage volje tući sa tobom.
Gordon Freeman
6.4.2008, 18:40
U bre...jel` se ti biješ uopšte sa nekim?
I ja sam Knight, Redguard doduše i već sam level 10 a nisam ni načeo glavni quest...
Budži one glavne skillove
DA ali kako da budzim willpower,intelegence,agility,personality,conjurat ion(il kako vec),... ,jos sam noooodchina za to...:(
DA ali kako da budzim willpower,intelegence,agility,personality,conjurat ion(il kako vec),... ,jos sam noooodchina za to...:(
To su za ratnički orijentisane klase manje bitni skillovi, za napredovanje kroz levele treba da budžiš Blade, Blunt, Block, Heavy Armor, Armorer, Athletics...
A uvek je korisno i malo investirati u sebe pa kod trenera platiti trening za neke skillove...
I da...nemoj da mešaš one osobine (Speed, Willpower, Intelligence, Strenght i slično) koje poboljšavaš kad dobiješ level, sa skillovima koje budžiš korišćenjem istih ili kod trenera (ono Conjuration, Block, Athletics, Restoration...)
Half-Life boy
6.4.2008, 18:46
Ta prva cetiri budzis kada dignes level, posle spavanja kada ti se level poveca ti biras 3 osobine koje hoces da poboljsas, a conjuration prizivanjem kostura i raznih cudovista (prvo moras da imas magiju da bi mogao da prizoves nesto).
Gordon Freeman
6.4.2008, 18:48
To su za ratnički orijentisane klase manje bitni skillovi, za napredovanje kroz levele treba da budžiš Blade, Blunt, Block, Heavy Armor, Armorer, Athletics...
A uvek je korisno i malo investirati u sebe pa kod trenera platiti trening za neke skillove...
Aj ovako:
Balde-to je ok,posto se mnogo bijem
Blunt-niti se pomerio od pocetka niti znam kakoda ga budzim
Block-to je komsi komsa,napreduje nekako
Heavy armor-u jbt ja se sve vukao sa light armorom
Armourer-to ono da sam popravljam oruzje,to nisam ni pipao
Atletics_skokovi i to,jedino sto sam ljudski budzio
Placam trenere,kod vecine pise dostigao sam maximum za svoj nivo!
Gordon Freeman
6.4.2008, 18:50
I da...nemoj da mešaš one osobine (Speed, Willpower, Intelligence, Strenght i slično) koje poboljšavaš kad dobiješ level, sa skillovima koje budžiš korišćenjem istih ili kod trenera (ono Conjuration, Block, Athletics, Restoration...)
Ta prva cetiri budzis kada dignes level, posle spavanja kada ti se level poveca ti biras 3 osobine koje hoces da poboljsas, a conjuration prizivanjem kostura i raznih cudovista (prvo moras da imas magiju da bi mogao da prizoves nesto).
Aha,pocinjem da kapiram ,skilovi se budze normalnim radnjama a "osobine",sa lvl-ovanjem!:opanachke
Half-Life boy
6.4.2008, 18:52
Aj ovako:
Blade se dize kada se fajtas sa macevima, bodezima...
Blunt je sa maljevima
Block moze i sa oruzjima i naravno stitom
...
Athletics ti nisu skokovi, to je Acrobatics, Athletics se povecava kada trcis, plivas...
Tokom jednog levela ne mozes vise od 5 puta da "treniras".
Pelagijska Argosija
6.4.2008, 18:52
Willpower (snaga volje) može da se poveća u borbi sa nekim čarobnjacima. Npr. Goblinski šaman, neki vampir koji ima magije, a znam da sam upao u neku pećinu punu čarobnjaka i alhemičara - jedva sam živu glavu izvukao odande. Da me ubiješ ne mogu da se setim koja je.
Agility je valjda vezan za skokove? Znam da sam skakao k'o kengur pa sam pri kraju igre mogao da skačem sa krova na krov kuće (prvo sam morao da se popnem na jednu od kuća, naravno).
Conjuration ne znam za šta je tačno vezan, ali znao sam da stanem u ćošak i lečim se jedno desetak minuta i tako povećam restoration. Probaj tako da povećaš.
PS: Eto nadam se da sam pomogao makar malo.
PS2: Evo jednog jako korisnog linka - Elder Scrolls wiki (http://www.uesp.net/wiki/Main_Page).
Gordon Freeman
6.4.2008, 18:56
Blade se dize kada se fajtas sa macevima, bodezima...
Blunt je sa maljevima
Block moze i sa oruzjima i naravno stitom
...
Athletics ti nisu skokovi, to je Acrobatics, Athletics se povecava kada trcis, plivas...
Tokom jednog levela ne mozes vise od 5 puta da "treniras".
E athletics se nije updateovao od kad mi je iskocilo ono why walk when U can run!iako stalno trcim i plivam nista!:(
Sa maljevima i sekirama se nikad nisam bio,izgleda da cu morati!:o
Half-Life boy
6.4.2008, 18:59
Willpower (snaga volje) može da se poveća u borbi sa nekim čarobnjacima.
Agility je valjda vezan za skokove?
Ovo cu morati da pogledam. Dobro ce doci mom novom liku.
Agility se budzi dizanjem levela kao i willpower, inteligence... A o5 moze i pomocu magije da se "ukrade" od NPC-ova.
Gordon Freeman
6.4.2008, 19:22
Eto napredovo sam na lvl 7:alealeee:...nego jel spavanje utice na naprevovanje,odnosno jel nespavanje usporava lvl-ovanje?
Eto napredovo sam na lvl 7:alealeee:...nego jel spavanje utice na naprevovanje,odnosno jel nespavanje usporava lvl-ovanje?
Ja mislim da ne bi trebalo uticati, bar koliko ja znam.:D
Imas u mages gildi jedno 15 grand soul gemova koji samo cekaju da ih uzmes...
p.s.Ne pokusavaj da krades ono 'dragocjeno oruzje' iz fighter's gilde sto stoji u vitrinama,to su samo replike,ne vrijede nista.Mnogi moji prijatelji su se tako zeznuli!:dedica:
Half-Life boy
6.4.2008, 21:05
Imas u mages gildi jedno 15 grand soul gemova koji samo cekaju da ih uzmes...
Pa gde su? Jel u zgradama gilde?
Pelagijska Argosija
7.4.2008, 0:43
Ne utiče. Da spavaš moraš bukvalno i jedino kada ti izađe poruka da treba da se odmoriš kako bi stekao nova znanja ili slično.
Nisam siguran, ali mislim da ne moraš čak ni tad, zato što ti se svo stečeno iskustvo akumulira pa možeš i više nivoa da izguraš odjednom (za ovo nisam 100% siguran).
Aj ovako:
Mislim da jako brzopleto igras Oblivion.
To je slozena igra i treba malo da citas sta pise.
Za svaki tvoj level mozes da kupis 5 skill-ova od trenera, ukoliko trener nema manji skill od tebe, npr. ako si expert sa blunt skillom, a trener je appertine, to znaci da ne moze da te uci jer si "pametniji" od njega.
Ja sam level 47, jer od pocetka igram pazljivo, budzim za svaki level onaj major skill, za koji zelim da povecam "govering attribute" (neznam ovo da prevedem) npr. hoces da povecas willpower, buzdis restoration skill, sledeci put povecas level i moces da dodas max 5 poena na willpower, a ako u toku levela nisi ni pipo restoration mogao bi da dodas 1 poen na willpower pri sledecem prelasku na visi level.
To vazi za svaki skill.
Mogao bi ovako do sutra da ti objasnjavam sve u detalje, ali mislim da svatas sta ocu da ti kazem.
Igraj pazljivije i bice ti mnogo lakse i zanimljivije.
Oblivion rules:alealeee:
Gordon Freeman
7.4.2008, 20:09
Mislim da jako brzopleto igras Oblivion.
To je slozena igra i treba malo da citas sta pise.
Za svaki tvoj level mozes da kupis 5 skill-ova od trenera, ukoliko trener nema manji skill od tebe, npr. ako si expert sa blunt skillom, a trener je appertine, to znaci da ne moze da te uci jer si "pametniji" od njega.
Ja sam level 47, jer od pocetka igram pazljivo, budzim za svaki level onaj major skill, za koji zelim da povecam "govering attribute" (neznam ovo da prevedem) npr. hoces da povecas willpower, buzdis restoration skill, sledeci put povecas level i moces da dodas max 5 poena na willpower, a ako u toku levela nisi ni pipo restoration mogao bi da dodas 1 poen na willpower pri sledecem prelasku na visi level.
To vazi za svaki skill.
Mogao bi ovako do sutra da ti objasnjavam sve u detalje, ali mislim da svatas sta ocu da ti kazem.
Igraj pazljivije i bice ti mnogo lakse i zanimljivije.
Oblivion rules:alealeee:
Aham ukapiro sam to sad i napredovao par nivoa pre nego sto mi se neki bag na win-u prosirio na oblivion(dobro pa makar sam ga presao),i od mog dalje igranja nista sem ako me Ubuntu space!:(
Da, što kaže nikola_s o levelovanju u oblivionu se stvarno dosta toga može reći... a kako smo gadne lenštine, ostavljamo ti Gordone jedan lep link (http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Leveling) ;)
Gordon Freeman
7.4.2008, 20:35
E pa lenštine hvala!:D:aplauz:
Evo za 30h igranja presao sam celi glavni quest. :(
Bas mi se cini prekratko.....
Half-Life boy
8.4.2008, 17:12
Da vidis tek kolko ce kratko biti kad budes igrao drugi put.
Gordon Freeman
8.4.2008, 19:18
E da jedino da nije onih dosadnih kapija bilo bi savrseno,mozda i previse savrseno!;)
Half-Life boy
8.4.2008, 19:24
Ja sam od itema pokupljenih iz Oblivion gateova zaradio najveci deo novca, a tamo sam i dosta jakih itema nasao.
Zatvorio sam 13 kapija pre nego sto sam zavrsio onaj quest koji ih sve zatvara.
zdravkelja
8.4.2008, 19:27
Ja sam 10, tacno onoliko koliko je obavezno + jos jedna. A ima ih ukupno 100 :kreza:
Ja sam 10, tacno onoliko koliko je obavezno + jos jedna. A ima ih ukupno 100 :kreza:
Koliko?!?! :eek:
Jesi li ozbiljan ili...? Ako jesi, i ako je tacno da ih ima 100, onda ja nisam pronasao jos uvek ni polovinu tih odvratnih kapija! :boodala:
Gordon Freeman
8.4.2008, 19:37
Hm ja sam 8 mislim ,minimalac,bezo sam od njih ko djavo od krsta,a kad sam bas morao da budem tamo gledao sam da se sto pre popnem na vrh i skinem sigil stone!
zdravkelja
8.4.2008, 19:48
Postoji mapa na internetu. Sve nacickane :kreza:
I pise da ih ima tacno 100.
56k warning, mapa je ogromna!
http://z.about.com/d/vgstrategies/1/0/Q/1/OblivionMapAGM_v1.1.jpg
Prilicno mi je koristila dok sam prelazio igru.
Gordon Freeman
8.4.2008, 19:55
E da zanimljivo je kod ove igre kad pocinje sve ti izgleda preveliko i nezgrapno,od misija do gradova...to se drasticno promeni kad je igras nedelju dve,nekako gradovi postaju manji i nekako shvatis da nema tako puno ljudi i vojnika!:opanachke
Half-Life boy
8.4.2008, 21:00
Ne mora 10 da se zatvori. Mislim da treba 3 da se zatvore.
Inace nasao sam 40-50 kapija.
edit: Pretpostavljam da pod tih 10 ubrajas one kapije kod svakog od gradova kad trazis pomoc za Brumu. Ne moraju da se zatvaraju sem ako hoces pojacanje iz tih gradova. Moze da se nastavi glavni quest i bez zatvaranja tih kapija.
Ja sam nasao oko 40, a zatvorio 29 kapija:D
Gordon Freeman
8.4.2008, 21:36
El zna neko jel ima neki bonus il sl ako pogasis sve kapije?
Neznam da li ima bonus, ali u svakom slucaju nije lako zatvoriti sve kapije a i treba ih najpre sve pronaci, ako je istina da ih ima 100 (sto me ne bi uopste cudilo).
Gordon Freeman
8.4.2008, 22:05
Neznam da li ima bonus, ali u svakom slucaju nije lako zatvoriti sve kapije a i treba ih najpre sve pronaci, ako je istina da ih ima 100 (sto me ne bi uopste cudilo).
Ako je istina da ih ima sto ne bi me cudilo da kao bonus postanes imperator!
100 Oblivion kapija... samo šteta što su sve toliko međusobno slične i princip zatvaranja se svodi na isto (a o identičnim enterijerima kula u kojima je sigil stone i da ne pričam). Mene su posle 10ak počele neviđeno da smaraju. Jedino zbog čega vredi ići je sigil za enchantovanje opreme.
100 Oblivion kapija... samo šteta što su sve toliko međusobno slične i princip zatvaranja se svodi na isto (a o identičnim enterijerima kula u kojima je sigil stone i da ne pričam). Mene su posle 10ak počele neviđeno da smaraju. Jedino zbog čega vredi ići je sigil za enchantovanje opreme.
I meni je mrsko da zatvaram te kapije, ne zbog slicnog ambijenta i istovetnog nacina zatvaranja istih, vec zbog sumorne i jezive atmosfere koja tamo vlada: tekuca lava, sivilo, obesena tela svuda unaokolo...odvratno.
Pelagijska Argosija
9.4.2008, 1:05
I meni je mrsko da zatvaram te kapije, ne zbog slicnog ambijenta i istovetnog nacina zatvaranja istih, vec zbog sumorne i jezive atmosfere koja tamo vlada: tekuca lava, sivilo, obesena tela svuda unaokolo...odvratno.
Hm, pa dobro, atmosfera jeste sumorna, ali ipak je u pitanju fantazijski ekvivalent paklu. Ne bi bilo baš logično da bude sve zeleno :opanachke.
Ja sam zatvorio samo 31 kapiju :o
Gordon Freeman
9.4.2008, 14:59
Hm, pa dobro, atmosfera jeste sumorna, ali ipak je u pitanju fantazijski ekvivalent paklu. Ne bi bilo baš logično da bude sve zeleno :opanachke.
Jeste mnogo bezveze sto je ovako odvratan ralm,ali i ti si u pravu! ;)
Makar su mogli da igranje po oblivionu ucine zanimljivijim a ne ovako monotonim!:mad:
Da li neko zna gde da njadjem Dedra heart, treba mi za jedan quest, ali posto sam presao main quest vise nema Oblivion gate-ova, pa ne mogu da ubijam one monstere od kojih moze da se uzme Dedra heart:mad:
Nikad nisam naisao na Dedra heart van gateova, ali mozda ima negde, pa ako neko zna brzo neka javlja.
hvala
zdravkelja
11.4.2008, 20:06
U pecinama, kulama i Ayled Ruins mozes ponekad naci poneku Daedru. Takodje ih mozes ponekad naci i kod ostataka Oblivion kapija. A mozes i kupiti u alhemicarskim prodavnicama.
@nikola_s
Daedra heart bi trebao naći kod svake jače daedre, uključujući i one koje naseljavaju razne pećine, ruševine itd van Oblivion-pocketa.
Ako to ne upali, kupi od alhemičara.
P.S: Pretekao sam zdravkelju :)
Jedno pitanje....kada se predje glavni kvest, da li se ciste sve pecine/rusevine i ostala mracna mesta od cudovista/nekromana/i ostalih spodoba ili samo nestaju kapije? Ja sam obavio vecinu sporednih kvestova, dobro se nabudzio, a glavni ostavljam za kraj, kao slag na torti. ;) Pitam zato sto bih hteo da jos vise zbudzim lvl, da vidim dokle moze da ide, a to cu najlakse da uradim kada se sibam sa onim nakazama iz podzemlja. :kreza:
Ima nakaza i monstera kolko volis i posle predjenog main questa, cak i kada ih u nekoj pecini sredis, posle odredjenog vremena se opet tamo pojave.
Gordon Freeman
12.4.2008, 8:42
Jel igro neko onaj kvest za Ninrot root? Stogoh do onog jezerceta pokupio sam 3 ali treba mi 10 da mu odnesem. Dobio sam onaj spis medjutim nisam tamo nasao nasao korisno jer samo prica kako su sad plavi a bili su zuti i da sad ih ima u pecinama ali nema pecine u okolini! I da pominje se crvena planina pa kao tamo ima al de je to?
Ima neko ideju?:o
Jel igro neko onaj kvest za Ninrot root? Stogoh do onog jezerceta pokupio sam 3 ali treba mi 10 da mu odnesem. Dobio sam onaj spis medjutim nisam tamo nasao nasao korisno jer samo prica kako su sad plavi a bili su zuti i da sad ih ima u pecinama ali nema pecine u okolini! I da pominje se crvena planina pa kao tamo ima al de je to?
Ima neko ideju?:o
Igrao sam ja. Skupio sam mu 10 Ninroot-a i odneo mu. Posle toga ti on trazi 20 komada Ninroot-a i tu sam vec odustao. :) Nastavicu taj kvest kad mi bas bude dosadno.
A sinoc sam krenuo u potragu za Mehrune's Razorom. :P
Gordon Freeman
12.4.2008, 9:28
Igrao sam ja. Skupio sam mu 10 Ninroot-a i odneo mu. Posle toga ti on trazi 20 komada Ninroot-a i tu sam vec odustao. :) Nastavicu taj kvest kad mi bas bude dosadno.
A sinoc sam krenuo u potragu za Mehrune's Razorom. :P
Ovaj de si majke ti naso 10 komada?
I de je taj kvest za Mehrune's Razor?
Ovaj de si majke ti naso 10 komada?
I de je taj kvest za Mehrune's Razor?
Ninroot sam uglavnom nalazio pored vodenih povrsina.
A Mehrune's Razor je jedan od dodataka koji sam dobio uz Oblivion. To sam tek kasnije shvatio. :)
Mozes ga pogledati ovde: Mehrune's Razor (http://obliviondownloads.com/StoreCatalog_ProductView.aspx?ProductId=6)
Kao sto na tom linku pise moras imati bar patch 1.1.511 da bih ti radio. :)
Gordon Freeman
12.4.2008, 9:52
Ninroot sam uglavnom nalazio pored vodenih povrsina.
vodenih povrsina kao ono jezerce?(ako imaju reci kako se zovu naci cu ih na mapi) i uopste?
vodenih povrsina kao ono jezerce?(ako imaju reci kako se zovu naci cu ih na mapi) i uopste?
Ma moras ih nalaziti na nekoliko mesta i neverujem da postoji neko pravilo tacno na kojim mestima nicu. To su kao i sve ostale biljke. Random se stvaraju okolo vodenihi povrshina koliko ja znam.
Za taj quest treba onom liku dati 100 Nirnroot-a!
Najpre trazi 10, pa kad mu doneses onda trazi 20, pa 30, pa 40 kom.
Ja sam skipio za sada 66kom:D
Gordon Freeman
12.4.2008, 10:56
Za taj quest treba onom liku dati 100 Nirnroot-a!
Najpre trazi 10, pa kad mu doneses onda trazi 20, pa 30, pa 40 kom.
Ja sam skipio za sada 66kom:D
Ihhh bolesno,pa sta dobijas na kraju?
Ne znam nisam jos preso:D
Gordon Freeman
12.4.2008, 11:03
ja poco da igram igru iz pocetka,ukapiro sam sto su nivoi isli tako sporo...zaebo sam se kad sam bio prvoj oblivion kapiji nesto pa sam stavio gameplay na minimum i sve je islo brzo pa nije bilo budzenja:boodala:,sad je ok,brze idu nivoi!
Nego jer zna neko kako se radi ono kad pricas sa nekim pa treba da ucinis da te vise zavoli! Ne kapiram one krugove nista,nao imas dve opcije da kazes nekome nesto kolko ce mu se svidi zavisi od njega,al opet me manje vole posle konverzacije! Jel moz mi neko to objasni!
ja poco da igram igru iz pocetka,ukapiro sam sto su nivoi isli tako sporo...zaebo sam se kad sam bio prvoj oblivion kapiji nesto pa sam stavio gameplay na minimum i sve je islo brzo pa nije bilo budzenja:boodala:,sad je ok,brze idu nivoi!
Nego jer zna neko kako se radi ono kad pricas sa nekim pa treba da ucinis da te vise zavoli! Ne kapiram one krugove nista,nao imas dve opcije da kazes nekome nesto kolko ce mu se svidi zavisi od njega,al opet me manje vole posle konverzacije! Jel moz mi neko to objasni!
Kad predjes kursorom preko trouglica samo posmatraj lice od sagovornika i sve ce ti biti jasno.
:)
Gordon Freeman
12.4.2008, 11:15
Kad predjes kursorom preko trouglica samo posmatraj lice od sagovornika i sve ce ti biti jasno.
:)
Pa da al imam opciju samo dva od 4 zar ne i sto duze cekam ovaj me manje voli!
Sta ako se namrsti na oba! I sta znaci kad je trougao prazan a sta kad je pun,kao kad je pun tad je veci efekat i obrnuto il?
Da bi te neko zavoleo treba da broj koji je u sredini nateras na 80-90 (zavisi od osobe).
Ja radim tako sto bezveze brzo klikcem na svaku cetvrtinu kruga, tako sto puta obrnem ceo krug i dok to radis vec i sam vidis otprilike koju kombinaciju treba da klikces, tj. kada se broj povecava.
U nekim questovima moras da "oraspolozis" svog sagovornika, inace nece pricati sa tobom nego ce samo da te odbija.
Najlakse je ako imas mnogo,mnogo para pa onda sagovorniku das pare i dovoljno je jednom do dva puta bilo kako da obnes krug, i bice mu raspolozenje na max.
Sto vise tako pricas sa ljudima i povecava ti se speechcraft skill.
Half-Life boy
12.4.2008, 11:52
Jel neko od vas imao problema sa dizanjem levela speechcrafta?
Jedam moj drug nikako nije mogao da predje 37 a ja sam stigao do 80 i moze jos.
Jel neko od vas imao problema sa dizanjem levela speechcrafta?
Jedam moj drug nikako nije mogao da predje 37 a ja sam stigao do 80 i moze jos.
To su neki bagovi u Oblivionu.
Meni je speechcraft skill 100, ali npr. kod mercantile skill-a ne mogu da prebacim preko 70:mad:.
Sve je fino islo i kod 70 se zakucalo.
Gordon Freeman
12.4.2008, 12:11
^ljudi da nije to mozda do izabrane rese,zvezde il onog treceg(klase valjda)?
^ljudi da nije to mozda do izabrane rese,zvezde il onog treceg(klase valjda)?
Mislim da to nema veze stim, bilo sta da izaberes na pocetku igre, svi skill-ovi
moraju da imaju mogucnost da se povecaju do 100, odnosno bilo koji lik moze da bude master sa svim skillovima.
Naravno, major skillovi se brze pune od minor skillova.
Gordon Freeman
12.4.2008, 12:21
Mislim da to nema veze stim, bilo sta da izaberes na pocetku igre, svi skill-ovi
moraju da imaju mogucnost da se povecaju do 100, odnosno bilo koji lik moze da bude master sa svim skillovima.
Cek sa 50 si jurnamen(il kako vec),kako ide dalje do 100 master?
Cek sa 50 si jurnamen(il kako vec),kako ide dalje do 100 master?
Do 25 si "novice", sa 25+ si "appertine", sa 50+ si "journeyman", sa 75+ si "expert" i sa 100 postajes "master".
U questu "Imperial Corruption" kada treba da popričam sa Jensine u njenoj prodavnici o korupciji među stražarima ona uporno odbija da priča o tome:mad: Disposition prema meni joj je 70 i neće više da raste (piše maxed i nema više opcija ni za onu mini igru, ni za podmićivanje), a ne pomažu ni charm spellovi i ostala čuda. Kako da pređem taj quest?
@ DeCoy
ne znam, meni je Jensine odmah prosula priču (posle malo "sweettalkinga").
Mada, ako baciš pogled ovde (http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Imperial_Corruption) kaže da ukoliko neko nije "pričljiv" treba pokušati nešto kasnije / sledećeg dana.
Half-Life boy
12.4.2008, 13:57
Ne mora da bude tako. Ako si nizi level u nekom skilu njega ces brze budziti nego neki u kom si visi level. Neki skilovi se lakse (brze) dobijaju od drugih.
Npr. brzo se budze (bar kod mene) conjuration, alteration i misticizam a restoration i marksman teze.
Ma to je jedan od prvih questova koje sa pokupio i bio sam kod nje od tada sigurno 5-6 puta i uvek isto. Sličan sam problem imao i sa onim krčmarom Olavom u Brumi u questu "Brotherhood Betrayed", ali sam ga rešio tako što sam ga odžepario i uzeo ključ:to_care: Ali od Jensin mi ne treba nikakav predmet, već informacija tako da ovakav pristup pada u vodu:(
@Half-Life boy
Meni restoration nije major skill (fighter sam), a ipak rasto solidno brzo, pogotovo zato što non-stop koristim restore health spell-ove...Isto tako, ako umesto nekog oružja za borbu prsa u prsa koristiš luk i strele, marksman će rasti, a blade i blunt neće...
Half-Life boy
12.4.2008, 16:32
Isto tako, ako umesto nekog oružja za borbu prsa u prsa koristiš luk i strele, marksman će rasti, a blade i blunt neće...
Znam kako se koji skill povecava ali neki skilovi jednostavno se teze povecavaju. Mada to zavisi i od snage oruzja ili magije koja se koristi.
Primer: Ako bacate neku magiju koja zahteva dosta magicke brze ce se povecati level nego ako koristine neku koja zahteva malo magicke.
Da biste dobili level sa tom koja trosi manje magicke morate je aktivirati mnogo vise puta nego ovu prvu.
Gordon Freeman
12.4.2008, 18:02
Znam kako se koji skill povecava ali neki skilovi jednostavno se teze povecavaju. Mada to zavisi i od snage oruzja ili magije koja se koristi.
Primer: Ako bacate neku magiju koja zahteva dosta magicke brze ce se povecati level nego ako koristine neku koja zahteva malo magicke.
Da biste dobili level sa tom koja trosi manje magicke morate je aktivirati mnogo vise puta nego ovu prvu.
Pa cek sad to ti je prosto ono ,skill se budzi prema kolicini potrosene magice!;)
Half-Life boy
12.4.2008, 21:49
Pa cek sad to ti je prosto ono ,skill se budzi prema kolicini potrosene magice!;)
Izgleda da je tako. Isto vazi i za oruzja, bar mislim. Provericu kasnije.
Krenuo sam da igram ponovo Oblivion ali me konstantno posle kraceg perioda (5-10 min) izbacuje iz igre! Ranije se to nije desavalo (pre reinstala win-a), i defragmentirao sam disk i time produzio game-play. Posto nemam pojma do cega je (do diskova nije jer je ranije radilo lepo) da li da reinstaliram win ili ima neko drugo resenje (imam KOTN i SI).
Half-Life boy
12.4.2008, 23:10
Krenuo sam da igram ponovo Oblivion ali me konstantno posle kraceg perioda (5-10 min) izbacuje iz igre! Ranije se to nije desavalo (pre reinstala win-a), i defragmentirao sam disk i time produzio game-play. Posto nemam pojma do cega je (do diskova nije jer je ranije radilo lepo) da li da reinstaliram win ili ima neko drugo resenje (imam KOTN i SI).
Reinstaliraj ali ne verujem da ce to pomoci. Meni sada stalno ispada na desktop alfa prime. Reinstalirao sam igru al dzaba. Nadam se da ce to tebi pomoci.
Krenuo sam da igram ponovo Oblivion ali me konstantno posle kraceg perioda (5-10 min) izbacuje iz igre! Ranije se to nije desavalo (pre reinstala win-a), i defragmentirao sam disk ...
Ja promenio konfiguraciju (DDR2 memorija,odgovarajuca maticna i veci hard), u sad toku igre cesto toliko ispada da je tesko igrati (mora quicksave svaki put pre nego sto otvorim vrata a za kretanje da ne pricam) reinstaliro sam i patch-ovao i sve moguce ali ne pomaze pa samo kad imam zivaca napretek igram.
Poteraj memtest86+ za svaki slučaj. Nareži na CD, upali kompjuter s njega i pusti da odradi jedan prolaz.
Meni se desava od kada sam instalirao najnoviji patch 1.0.416 za Shivering Isles da mi se prilikom sunjanja skroz zacrni ekran. Pomerim se malo u stranu slika se vrati. To mi se samo desava na nekim mestima ne svugde. Hmm bolje mi je radilo pre patcha :)
veseliburek
17.4.2008, 20:01
ja imam vrlo iritirajuci problem...
kad zavrsim glavni quest u shivering isles dodatku, 80% ljudi sa kojima pricam (ukljucujuci one iz Cyrodiila) javljaju mi I HAVE NO GREETING... prethodno sam postao champion cyrodiila, listener u dark brotherhoodu, gray fox u thieves guildu i champion u areni... jedini izlaz koji vidim je patchovanje, ali kad god stavim patch sj***m igru...
Da nisi vampir?
Meni ljudi nesto slicno govore kad ne pijm dovoljno krv,mada ne vjerujem da je to u pitanju...
Gordon Freeman
22.4.2008, 17:44
E ljudi el moze pomoc oko zadnjeg zadatka za thieves guild? naime prelazim old way i stigo sam do nekih stepenica koje treba da se podignu a nigde nema poluga ni ono dugme da ih aktiviram,treba da se popnem uz njih i dodjem do dugmeta koje otvara kapiju do onih vrata sto imaju drvo na sebi!
Obuj boots of Springfield Jack i skoci gore tu je prekidac za kapiju ne salim se cizme stvarno povecavaju visinu skoka i kad na kraju budes bezao obuj ih pre nego sto skocis kroz kamin.
Gordon Freeman
22.4.2008, 21:09
Aha provalio sam..nego fora je sto sam ih skinuo pre skoka tako da sam jedva preziveo ali ih jos uvek imam:D
virusihno
23.4.2008, 11:00
kako da se izlecim od vampirizma
Pelagijska Argosija
23.4.2008, 14:20
Ovako, odeš na ovaj (http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Cure_Vampirism) sajt ili prelistaš ovu temu gde ćeš naći odgovor ako ne želiš/ne možeš da čitaš engleski.
Ja ti još mogu reći prvu stavku za lečenje od vampirizma: Idi kod gradonačelnika Skingrada i pričaj sa njim o vampirizmu.
U svakom slučaju u pitanju je jedan dug i mukotrpan kvest tako da neka ti je sa srećom.
PS: Dobrodošao na forum.
Taj gradonacelnik Skingrada je Vampir,a i zena mu je vampir. I on trazi lek za zenu,tako da ce te uputiti kod jedne vestice. Mozda se malo pomucis da je nadjes. Vestica ima da ti da quest da nadjes neke stvari. Dotle sam ja stigao,pa sam se predomislio i nastavio da igram kao vampir:)
Gordon Freeman
23.4.2008, 15:47
Taj gradonacelnik Skingrada je Vampir,a i zena mu je vampir. I on trazi lek za zenu,tako da ce te uputiti kod jedne vestice. Mozda se malo pomucis da je nadjes. Vestica ima da ti da quest da nadjes neke stvari. Dotle sam ja stigao,pa sam se predomislio i nastavio da igram kao vampir:)
I kako je biti vampir?
I kako je biti vampir?
Iskreno dugo nisam igrao Oblivion. Ali uglavnom je drugacije iskustvo,zato sam i ostao jos + vampirizam + odeca Dark Brotherhood + ebony blade katana:D To je sve sto nosim na sebi,i dobro luk i strele. Zaista izgleda lepo,ali sam ipak razocaran vampirizmom u Oblivionu jer sam se ponadao da ce staviti malo vise mogucnosti vampirima nego sto su imali u Morowindu ali nista od toga. Postoji i jedan problem,a to je da vecina likova nece uopste da prica sa tobom kad vampirizam odmakne (a kod mene je u najvecoj fazi,),posto mi je glupo da pijem krv i svedem ga opet na 25% pa da opet cekam da prodje vreme da mi vampirizam skoci na 100%,ja koristim normalno onaj vampirski skill charm ,ali je tu i problem,jer nekom DEBILU je palo na pamet da to bude 24h cooldown spell:D Inace detekcija stvorenja i night eye su stvarno Cool pogotovo za nemagijsku klasu kao sto je moja. Igrati sa vampirom i ucitati poziciju na kojoj se vas lik nevampir povampirio da biste se zezali su dve razlicite stvari. Recimo JAKO mi se svidja kako su uradili odnos vampir-sunce,jer kad je oblacno zivoti slabo opadaju ali kad je suncan dan, EKSTRA brzo umires:) ,tako je bilo i u morowindu ali nisam sad 100% siguran. U svakom slucaju dobro je al mogle je i bolje.
I kako je biti vampir?
Ukratko - bez veze i ne isplati se :dedica:
VladarTame
23.4.2008, 17:59
I ja se slazem nije zabavno
zdravkelja
23.4.2008, 18:07
Sta fali, bas je qul :)
Bez nekog posebnog smisla a i mozes da se izlecis samo jednom jer poslednji sastojak postoji samo u jednom primerku, prasina vodje vampira u Redwater slough pecini i ako se ponovo zarazis zauvek si vampir (jos nisan naso kod za ovu prasinu).
Gordon Freeman
23.4.2008, 18:18
E da u onoj pecini sa vampirima zarazio sam se vampirizmom ,presao qvest za virtous blood dobio onaj ringić i kad sam izaso iz kuce vise nisam bio zarazen!
p.s. Izbacen sam iz mages guilda jer sam ubio jednog njihovog clana tokom thieves guild kvesta(onaj za vrh strele) i sad mi trebaju 20 vampire dust-a i 20 daedra hartova!
Pa bih bio zahvalan ako bi mi rekli de to baba salje da se kupi taj prah i dal neko zna de (a da nisu kapije) imaju oni ludavi da im vadim srca?
zdravkelja
23.4.2008, 18:21
Vampirizam se u pocetku moze izleciti kao svaka bolest, verovatno si se tako izlecio.
Imas po pecinama, tvrdjavama, ayled ruins i tako to. A mozes i kupiti.
Pazi boost osobina tvog povampirenog lika je sve samo ne nezanemarljiv. Tako da je svaki povampireni lik dosta jaci od svog ljudskog oblika. Mana je sto ne mozes da igras danju,vecina NPC-a nece da prica sa tobom, i dobijas weakness to fire.
Mozes da igras danju ako svake noci pijes "lekic".
Ja znam jos jednu caku za taj vampirizam. Ali to je kako sprciti da postanes. Naime, usnimis pre nego sto legnes da spavas. I kada postanes vampir {tj. probudis se sa onim snom da te je ujeo vampir [sto bukvalno znaci da si postao vamprir (sto sam se ja za**** pa nisam znao sta znaci, pa sam tek posle 5 h igranja provalio)]}, onda jednostavno loadujes dok si jos uvek covek. Neki bi pomislili da je to tako lako, ali nadalje svaki put kad legnes ti postajes vampir i to je sr*nje. Tu dolazi onaj trik: dakle loadujes dok si jos covek, odes u nejblizi hram i dotaknes onaj bunar tako da dobijes nekakav blesing. Posle toga si slobodan da spavas bez straha da ce da te nepadaju vampiri.
P.S. Vazno je (najvaznije) da usnimis pre spavanja, zato sto onaj autosave, valjda usnimava nakon sto se probudis.
Pelagijska Argosija
3.5.2008, 19:57
Što se toga tiče nikada nisam imao problema. Još igrajući KotOR II sam naučio da je jako pametno čuvati često i na različitim pozicijama :dedica:.
A da nabavis onaj potion i popijes ga prije nego sto legnes t.j. prije nego sto postaneš vampir.
Ja sam igrao sa Wood Elfom i tamo na pocetku kod Azura Shrine, kada sam trebao ubiti zarazene u pecini sam se zarazio sa p...... hemofilijom (ne znam kako se zove). Nisam na to obracao veliku paznju i tek kasnije, ni sam ne znam koliko je dana proslo ali znam da sam postao Listener, Gray Fox, Champion i da sam ispunio mnogo side-questova sanjao sam onaj san.
Bilo mi je cudno sto svima poslije tri dana lik postane vampir, a meni je trebalo toliko dugo. Onda sam vidio da Wood Elfovi imaju 75% disease resist!!!:) Odmah sam popio potion za cure i svi sretni.
Inace Oblivion mi se jako svidja, a nisam igrao expanzije.
Primjetio sam da je prvi quest za Fighters guild slican prvom questu za isti guild u Morrowindu. Oba se zovu isto i lik koji ti daje quest kaze isto sto i lik u Morrowind. Naravno u Morrowindu nije bilo lavova nego je zena imala u podrumu jednog pacova. :D
Pa da, al u oblivionu trebaš spasiti pacove a u morrowindu ubiti :dedica:
Pa vec sam pomislio da previše pricam, pa sam htio malo da skratim.
Daj recite mi kakvi su u Oblivionu questovi za Mages guild, u Morrowindu nisam mogao da ganjam one trave vec na prvom questu.
Ciji su vam questovi su vam najzanimljiviji? Meni licno su DB i Thievs guild. Znate kako mozete trenirati blade, marksmanship, blut i ostalo. Zavrsite prvi quest za Lucia Lachanca (ne prvi u DB, nego kad vas on zovne u svoju tvrdjavu!) i dobijete Shadowmere. Undead konj, ne moze umrijeti pa na njemu mozete vjezbati blade koliko hocete. Takodjer uvijek ce vam pomoci u borbi!:a_whistli
Pelagijska Argosija
4.5.2008, 12:07
...Undead konj, ne moze umrijeti pa na njemu mozete vjezbati blade koliko hocete. Takodjer uvijek ce vam pomoci u borbi!:a_whistli
Ne znam kako to ide u Dark Brotherhood-u, ali su me jednom izbacili iz Fighters Guild-a zato što sam u žaru borbe slučajno mlatnuo svog konja. Tako da ne bih baš preporučivao tako nešto.
Ovog konja dobijes kao nagradu za izvršeni quest. Samo je malo dosadan jer kad naletis na neku kreaturu u sumi dok jases i odlucis da je smaknes i on odmah ide da se bori pa ne znas gdje bi gadjao, njega ili protivnika.:kreza:
Presao sam ovaj nesretni Oblivion. Trebalo mi 2 dana. Sto bre nije malo duzi majku mu.:boodala:
Igra prelepa, sad se bacam na ove sporedne questove.
Samo nek mi neko kaze dal u ovom glavnom gradu im fighters guild i kako se zove.
Ne mogu da ga nadjem.
Nema u glavnom gradu. Fighters Guildovi su samo u Chorollu, Anvilu i Cheydinhalu(mislim na FG u kojima možeš dobiti questove).
Sjecam se da su me iz Fighters Guilda u ES:Morrowindu slali preko cijelog Morrowinda da izvrsim quest, a nije bilo kompasa i nisu onako questovi bili rasporedjeni(current, active, completed) nego sam morao da trazim po dnevniku sta treba da uradim u odredjenom questu. Muka ziva!
Koji vam je najzanimljiviji quest koji ste uradili, bez obzira na fakciju?
Meni je onaj za DB u kojem moras da ubijes onog starca tako sto ces olabaviti drzac za minotaurovu glavu u dnevnom boravku, i takodjer The Great Heist. Nabavio sebi ring sa Chameleon 30% i jos Expert u Sneak-u, straza me nije primjecivala ni kada sam bio tacno ispred njih (kupio sam one papire isped onog Imperial Guarda, hahaha).:D
Najbolji quest je za DB, kada trebas sve da pobijes u onoj kuci, a dobijes bonus ako te ne otkriju. A za onog cicu Baenlina nisam mogao da provalim kako da bacim glavu na njega, pa sam morao da ga skratim za glavu macem. Tek kasnije kad je sestra igrala isti quest sam video sta sam trebao da uradim :boodala:
E pa presao sam Oblivion sa svim expanzijama, a sad ne znam sta da radim, cak mi dodje da pocnem da ucim!!!:kreza: Nisam presao samo Nirnroot quest jer me mrzi da ga trazim bezveze... Bar da je neka nagrada... U shivering isles me bas nervira sto nikad kad si na otvorenom ne mozes negde da odputujes jer su uvek enemies nearby.... Pa onda uvek moras peske. A vreme je blagi uzas, te magla te kisa, te sneg. Nikad lepo vreme... A morrowind sam probao da igram i uopste mi se ne svidja, nije ni blizu oblivionu. A za vampirizam... Ubacis vile lair i nema nikakvih problema.... A jos od pocetka igrice mi nije bilo jasno cemu sluzi spell dispel? Jel to kad neko baci na tebe spell da to neutralises ili sta?
Mogao bi reci da Oblivion nije ni blizu Morrowindu (što on nije!) da je Oblivion izašao prije Morrowinda, a nije.
Prvi put kad sam igrao Morrowind, odmah sam na pocetku bacio onaj papir koji trebam odnjeti onom covjeku u prvom gradu(ne sjecam se kako se zove). Otisao sam rijesavati questove za sve guildove i negdje kod 18 lvl odlucim prelaziti glavni quest. Odem kod covjeka, ali nista. Tek onda se sjetim da su mi dali papir na pocetku.:kreza:
Meni je najveca mana u Oblivionu sto i tvoji protivnici lvl-uju zajedno sa tobom, ajde malo ,ali ovi ga bas preterase +svaki ima Deadric/glass oklop,a i centralna prica je slabija od one u Morowindu. A ni onu travu nisam mogao da smislim,kad gledam iz prvog lica do pola monitora mi trava nit mogu da spazim protivnika nit mogu da ga gadjam strelama. Magije su dosta bolje u Oblivionu jos + sto mozes da oboris i razoruzas protivnika to je stvarno kul. U Morowindu na kraju postanes polu bog i mozes da poubijas i sto protivnika ko od sale u Oblivionu mogu da te unakaze par strazara-to mi je definitivno bilo najgore:)
Pa ja i u Oblivionu prvo rešavam guild i side questove, ovaj glavni skoro nisam ni načeo...Ja inače obožavam Morrowind, i nisam se svojevremeno duže meseci odlepiti od ove igre, eto Oblivion sam počeo igrati tek pre možda 2 meseca, i iako sam slušao i čitao mnoge negativne stvari o Oblivionu i imao izvesnu dozu skepticizma prema igri, moram priznati da se ja nisam baš toliko razočarao. I meni je Morrowind bolji, ali Oblivion nije sr@nje kako ga mnogi predstavljaju.
EDIT: Da i to što Cernobil kaže sam hteo da pomenem...levelovanje protivnika je glupost, ali baš zato je Oblivion teži od Morrowinda, gde ti na višim nivoima niko nije mogao ništa...još kad nabaciš dobar mač i strava armor....uhuuu...Oblivion nisam probao sa mage oriented likom, ali u Morrowindu su ofanzivne magije bile blagi užas:(
Ne znam da li je istina, ali sam čuo da je Oblivion bio prvo namijenjen za konzole! Ako jeste, sta su autori igre mislili?
Pa sta ako se leveluju. Nabavis neki prsten sa bar 30% Chamelon i vjezbas Sneak. Ja uspijevam ubiti Minutaur Kinga(ili je Lord?) sa lukom i to u zatvorenom prostoru.
Ne znam da li je istina, ali sam čuo da je Oblivion bio prvo namijenjen za konzole! Ako jeste, sta su autori igre mislili?
Pa sta ako se leveluju. Nabavis neki prsten sa bar 30% Chamelon i vjezbas Sneak. Ja uspijevam ubiti Minutaur Kinga(ili je Lord?) sa lukom i to u zatvorenom prostoru.
Ja u zatvorenom prostoru bez ikakvog ringa ubijem tri ona ogrea sa lukom i strelom / sneak,ali to nije poenta. A sta ako igras sa klasom koja nema dobar sneak? Poenta je da mozes lepo da dodjes i nalupas ih prsa u prsa :) Ja igram ovako: Ebony blade (katana art.) ,daedric luk +strele ,i oklop DB-a i odora Black Handa,+ sam vampir,klasa Archer. Namerno tako igram zato sto mi je kul,ali prosto sa katanom malo sta mogu da uradim. Borba sa dva goblina je borba na zivot i smrt dok bi ih u Morowindu sa mojim likom ubio za 3 sekunde i to bez oklopa i sa obicnim oruzjem. U Oblivionu su borbe manje zanimljive zato sto se sibate tri sata,postaje naporno i glupo izgleda. Jos kad naidju zilaviji protivnici (npr oni duhovi ,wrath lord ili kako vec)...... katastrofa. A svi skilovi (bar one koje koristim u borbi) su mi preko sto (vampir).
Erm, levelovanje neprijatelja zajedno sa protagonistom jeste glupost - da nije, Bethesda ga ne bi izbacila iz Fallout 3.
Jedan od glavnih ciljeva svakog RPGa je i razvoj/specijalizacija lika, kako bi taj lik lakše savlađivao neprijatelje/prepreke/napredovao kroz igru. Pogledajte npr NWN1 kao dobar primer "schoolbook" cRPGA. Na početku u Akademiji vas napadaju gobilini. Nisu jaki, ali niste ni vi. Par dobrih udaraca i odoste u večna lovišta. Ali zato, posle par nivoa, goblini više nisu problem - vaši HP,AC i Att. su veći/bolji i pravo uživanje je slagati male spodobe na gomile, sveteći se što su vam zadavali muke dok ste bili lvl 1. Naravno, da se do kraja igre makljate isključivo sa goblinima, igra bi postala nezanimljiva - zato se uvode snažniji/opasniji neprijatelji kao što su paukovi/orci/bugbearovi. Kad i njih "apsolvirate", prelazimo na fajtanje "teškaša" kao što su raznorani umber hulkovi, balori, itd.
Toga u Oblivionu nema. Ja jednostavno nemam satisfakciju da se levelujem zato što će mi to pružiti mogućnost da lakše pređem tako nekog goblina. Dalje, na tamo nekom vašem 40. nivou, najobičniji goblin je toliko snažan kao i prosečna Dremora. Glupost. To je kao kad bi u NWN goblin bio jak kao Umber Hulk ili Balor :boodala:
Naposletku, šta bi se desilo da vaš baja lvl. 40 upadne u fajt sa 10 odgovarajuće levelovanih goblina (to se ne dešava, ali ovo je š.b.b.k.b.b.) ? Survival horor... :Freddy:
Koje su zvanicne ekspanzije za oblivion izasle do sada? Znam za "knights of the nine" ali mi se mota po glavi da sam video jos neku. Kako se integrisu u samu igru? Ako instaliram sve dodatke da li postoje onda kampanje koje sadrze njih + original ili se sve to zajedno integrise i igras "duzu originalnu pricu"?
Igrao sam ranije malo oblivion i nije me nesto odusevio samim gameplayem ali sam tada imao daleko slabiji komp pa rekoh da sad ako nista drugo malo uzivam u grafickim kvalitetima igre.
Btw da li u igri moze da se lik napravi kao mage, znaci da ne koristim oruzja kao primarno oruzje vec da se sluzim magijama? I naravno koja klasa, rasa i ostalo se preporucuje pri pravljenju takvog lika?
Hvala i poz!
Shivering Isles je ekspanzija...u Oblivionu ima bar 4-5 magijski orijentisanih klasa...so take yer pick:) Bretonci i jedna vrsta Elfova su veoma pogodni za mage-ove
tek sam počeo igrat igru i zanima meimali čovjek koji te uči za strenght ili za magicku ko u gotika ili sve moraš od iskustva
Ima, treneri se nalaze u odgovarajućim zgradama (Fighters' Guild, Mages' Guild itd.)
tek sam počeo igrat igru i zanima meimali čovjek koji te uči za strenght ili za magicku ko u gotika ili sve moraš od iskustva
STR, INT, DEX itd su ti atributi i njih isključivo sam razvijaš prilikom levelovanja lika - tj ulažeš poene u njihov razvoj (od +1 do +5).
Skillovi (blade, blunt, destruction, etc.) se mogu budžiti kod tzv. trenera, a njihov razvoj u igri ti zavisi od korišćenja (što više/češće koristiš određeni skill, to će biti veći).
P.S: Magicka zavisi od INT. INT je atribut, ne skill. Stoga za uvećanje količine magicke kojom raspolažeš nemaš trenera.
Black3005
11.5.2008, 19:19
kad sam otišo u vrata oblivona dosta sam ih tamo pobio i onda sam se vratio da malo ojačam kako bi to lakše teklo.i vratim se ja na par dana riješim nekoliko kvestova uđem u vrata obliviona kad tamo opet ona stvorenja koja sam pobio i sad me zanima posltojili koji pač da to ispravi
kad sam otišo u vrata oblivona dosta sam ih tamo pobio i onda sam se vratio da malo ojačam kako bi to lakše teklo.i vratim se ja na par dana riješim nekoliko kvestova uđem u vrata obliviona kad tamo opet ona stvorenja koja sam pobio i sad me zanima posltojili koji pač da to ispravi
Tih "vrata" u Oblivionu ima jako mnogo i kada zatvoris jedna ta se vise ne otvaraju.
Verovatno si negde na mapi naisao na nova vrata pa si pomislio da su to ona od pre - ne boj se nisu.
Nije nikakav bug, nego si verovatno poceo tek Oblivion pa jos nisi u potpunosti upoznao igru.
P.S. Dobro je da si konacno batalio Gothic 3 i presao za promenu na Oblivion.Odlican je Gothic ali si ga verovatno vec naucio napamet isto kao i ja:D
Samo igraj Oblivion sve ce vise da ti se svidja, jako je zarazna igra.
Nije to nikakav bag, jednostavno svi creepovi se respawnuju nakon 72h u igri...
gothic 1 i 2 su mi super ali zbog trice cjela je igra otišla u k.....
onaj kvest kad trebaš ukrast onu glavu iz crkve pa se armando sakrije i podmetne ti krađu pa ti moraš glavu podmetnut onoj ženi treći zadatak u thivt gulid.i ja stavim glavu u ormar i kažem onom lexu da ta žena ima glavu u ormaru a on traži dokaz
Nije imao dovoljno poverenja u tebe.Trebalo je samo da odigras onu mini igru da stekne
naklonost prema tebi ili da ga podmitis.A imas i carolije za to.
Nije imao dovoljno poverenja u tebe.Trebalo je samo da odigras onu mini igru da stekne
naklonost prema tebi ili da ga podmitis.A imas i carolije za to.
dobro si me podsjetio otkad sam počeo igrat igru nikako nemogu shvatit šta treba radit.jeli bolje da je veći broj u sredini ili manji.i kad treba stiskat onaj krug jeli bolje da je žuto ili crveno
Taj broj treba da je što veći. Imaš četiri polažaja. Po izrazima lica sagovornika pronađeš u kojim položajima će mu se takav razgovor svideti, a u kojima ne. I onda pokušavaš da na položajima koji mu se sviđaju klikneš kad je onaj jezičak najveći...
Ne moraš da se smaraš sa ovim...ako imaš dovoljno keša, podmićivanje sve rešava, a i charm magije su super;)
E, ali glupo je strashno shto cela igra mora da se odigra, ne mozhe da se prestane kad dobijesh naklonost nego morash kroz sve da prodjesh, a to ne daje ni priblizhno dobre rezultate... A prvi in-game snimci su pokazivali da mozhe da se prekine...
Na sto bi to onda licilo?
Ti dobijas naklonost samo zato sto klikas! Zasto su onda uopste stavljali speechcraft skill. Mozes naklonost dobiti novcem, ako ga imas.
Predlozio bih ti da prvo odes i zatvoris Oblivion gate u Cheydinhalu (valjda se moze razumjeti :D) i gledaj kako god da ti prezivi onaj Dunmer t.j. sin od onog grofa jer ces od njega dobiti medaljon koji ti daje speechcraft+5. Isti mozes uzeti od drugog kompanjona koji ide sa vama pa ces imati dva, jedan da nosis da drugi da prodas. Takodjer ako ti grofov sin prezivi od grofa ces dobiti mac ili stap, pa ti izaberi.Oba su "zacarana".
Skillovi kao što su speechcraft, mercantile, security itd. stavljeni su samo da se igračima zamažu oči kako je oblivion "pravi" cRPG a ne tamo neka debilizovana rpg-akciona limunadica. Korist od non-combat skillova je maltene nepostojeća.
Skillovi kao što su speechcraft, mercantile, security itd. stavljeni su samo da se igračima zamažu oči kako je oblivion "pravi" cRPG a ne tamo neka rpg-akciona limunadica
Meni je speechcraft bas koristio pogotovo za neki quest kad odredjeni NPC nece da mi kaze odredjenu informaciju (ne vucemo svi sa sobom charm scroll:D). A sa visokim mercantile mozes da prodas robu i po 2.5 puta vecoj ceni. A security je stvarno bitan skill,otkljucavas kovcege,vrata,a i isto koristi pri questovima. Iskreno ne vidim sta su ti skilovi trebali jos da doprinesu nego sto vec jesu.
PS u svakom rpg-u su kombat skilovi najvazniji. Sta ce ti u Vampires na primer, da zavodis nekog ili da ga nagovaras,kad mozes lepo da stavis na brzinu i snagu i odvalis ga od batina. Mozes iz zabave ali opet nema vece koristi od borbenih skilova.
Meni je speechcraft bas koristio pogotovo za neki quest kad odredjeni NPC nece da mi kaze odredjenu informaciju (ne vucemo svi sa sobom charm scroll:D).
Čak i sa niskim speechcraftom možeš ubediti NPCa da te zgotivi. Veći SP će ti samo malo pomoći u tome, ništa neophodno. Ili mu samo možeš tutnuti koju kintu, kao što neko reče. (ili koristiti charm magiju iz illusion škole, nije ti neophodan scroll).
A sa visokim mercantile mozes da prodas robu i po 2.5 puta vecoj ceni.
Wow, znači imaćeš 250,000 zlatnika umesto 100,000. I u čemu je poenta? Kada budeš raspolagao tolikim bogatstvom, monsteri će ionako dropovati daedric iteme koji su basnoslovno skupi, tako da ti nije ni potrebno toliko zlata. Jedino da nakupuješ 7-8 kuća, mada ni tu ne vidim neku preveliku poentu.. sa fast travelom dovoljna ti je samo jedna. Na početku igre bi jako visok mercantile mogao biti od koristi, ali tad većina prodavaca nudi steel/silver iteme, tako da nema svrhe.
A security je stvarno bitan skill,otkljucavas kovcege,vrata,a i isto koristi pri questovima.
Otključavaš kovčege i vrata ? Hvala, tek sad sam provalio :rolleyes:
Prvo, zamisli igrača koji je forsirao security, pri svakom levelovanju tu ulagao poene samo da bi na kraju da provalio da je dobio skeleton key i da mu security više i ne treba. Btw, zašto neko ne bi budžio alteration koja pored otključavanja brava nudi mogunost štita, uvećanja sopstvene nosivosti, otežavanja protivnika itd. Priznaćeš, u poređenju sa alterationom, security postaje totalno "defunct".
Iskreno ne vidim sta su ti skilovi trebali jos da doprinesu nego sto vec jesu.
Šta bi trebali još da donesu ? Lol...
Pa recimo - da visoka Charisma + Speechcraft nude mogućnost da ubediš Town Guard/Fightere / Magove da ti se neki članovi pridruže i pomognu u rešavanju nekih questova / zatvaranju Oblivion kapija. Da možeš da izbegneš fajtovanje sa banditima koji se namere da te opljačkaju tako što ćeš ih milozvučnim glasom ubediti da te ostave na miru.
Da visok security takođe nudi mogućnost postavljanja i demontaže zamki (slično kao u NWN npr).. što bi svaki pravi thief/assassin itekako znao da ceni.
Da visokim mercantilom možeš ubediti questodavca da ti ponudi 1000 umesto 700 zlatnika, npr.
Jel dovoljno? ;) (i to je ono čega sam se setio za 4 minuta)
Čak i sa niskim speechcraftom možeš ubediti NPCa da te zgotivi. Veći SP će ti samo malo pomoći u tome, ništa neophodno. Ili mu samo možeš tutnuti koju kintu, kao što neko reče. (ili koristiti charm magiju iz illusion škole, nije ti neophodan scroll).
Wow, znači imaćeš 250,000 zlatnika umesto 100,000. I u čemu je poenta? Kada budeš raspolagao tolikim bogatstvom, monsteri će ionako dropovati daedric iteme koji su basnoslovno skupi, tako da ti nije ni potrebno toliko zlata. Jedino da nakupuješ 7-8 kuća, mada ni tu ne vidim neku preveliku poentu.. sa fast travelom dovoljna ti je samo jedna. Na početku igre bi jako visok mercantile mogao biti od koristi, ali tad većina prodavaca nudi steel/silver iteme, tako da nema svrhe.
Otključavaš kovčege i vrata ? Hvala, tek sad sam provalio :rolleyes:
Prvo, zamisli igrača koji je forsirao security, pri svakom levelovanju tu ulagao poene samo da bi na kraju da provalio da je dobio skeleton key i da mu security više i ne treba. Btw, zašto neko ne bi budžio alteration koja pored otključavanja brava nudi mogunost štita, uvećanja sopstvene nosivosti, otežavanja protivnika itd. Priznaćeš, u poređenju sa alterationom, security postaje totalno "defunct".
Šta bi trebali još da donesu ? Lol...
Pa recimo - da visoka Charisma + Speechcraft nude mogućnost da ubediš Town Guard/Fightere / Magove da ti se neki članovi pridruže i pomognu u rešavanju nekih questova / zatvaranju Oblivion kapija. Da možeš da izbegneš fajtovanje sa banditima koji se namere da te opljačkaju tako što ćeš ih milozvučnim glasom ubediti da te ostave na miru.
Da visok security takođe nudi mogućnost postavljanja i demontaže zamki (slično kao u NWN npr).. što bi svaki pravi thief/assassin itekako znao da ceni.
Da visokim mercantilom možeš ubediti questodavca da ti ponudi 1000 umesto 700 zlatnika, npr.
Jel dovoljno? ;) (i to je ono čega sam se setio za 4 minuta)
Skoro sve sto si rekao je tacno i slazem se sa tobom,ali jednostavno tako je bilo i u morowindu tako je sad i u oblivionu i evo ja ne mogu da se setim igre koja je to bolje uradila od obliviona/morowinda. Sem toga neke klase pocinju sa vecim security od alteration,pa je i logicno da to vise usavrsava. To sa banditima je smesno,samo u igrama i holivudskim filmovima je moguce pricati sa banditima i piratima pre nego sto te napadnu,a i sto bi pricao sa banditima kad ih ionako pobijes ko od sale? A da strazaru kazes da ima lepe oci i on podje sa tobom u pakao (oblivion) je isto bezveze,a ionako nisu od neke pomoci,i kad postanes glavni u DB mozes da povedes jednog sina da ti pomaze ali ni on nije nizasta. Kolko znam u morowindu si sa security sprecavao zamke da deluju,sad ne mogu da se setim dal je tako i u Oblivionu. Postavljanje zamki u Oblivionu je stvarno nepotrebno:) To sto si ti predlozio bi mozda bilo logicno bas u NW ,ali ne i u ES-u:) Jednostavno u svakoj igri Sword skill ce biti uvek vazniji od toga dal ces trgovcu prodati jabuku za 2 ili 5 zlatnika. Sem toga neki NPC stvarno imaju lose misljenje o tebi tako da ni podmicivanje ne vredi nekad:) U svakom slucaju ti skilovi nisu nesto posebno ali nisu ni bas skroz beskorisni.
Da, na to se i svodi svaki action-rpg. Zato ih i ne ljubim. Igra te tera da skidaš glave umesto da primeniš neko diplomatsko rešenje. Ne kažem da nije zabavno tenkovati, ali zašto ne biti pacifista ponekad? Imaj u vidu da se u NWN2: Mask of the betrayer dobar deo zaguljenih fajtova može izbeći zahvaljujući visokoj harizmi, bluffu, diplomacyju i intimidateu.
Black3005
14.5.2008, 17:41
Da, na to se i svodi svaki action-rpg. Zato ih i ne ljubim. Igra te tera da skidaš glave umesto da primeniš neko diplomatsko rešenje. Ne kažem da nije zabavno tenkovati, ali zašto ne biti pacifista ponekad? Imaj u vidu da se u NWN2: Mask of the betrayer dobar deo zaguljenih fajtova može izbeći zahvaljujući visokoj harizmi, bluffu, diplomacyju i intimidateu.
a kad bude RGB novog vjeka sve ćeš rješavat sudski pa ćeš plakat za mačem
...a kad bude RGB novog vjeka...
Neki novi monitori:confused:
Black3005
14.5.2008, 20:24
Neki novi monitori:confused:
kakve veze ima monitor
kakve veze ima monitor
RGB (http://en.wikipedia.org/wiki/Rgb)
RGB monitor (http://www.computerhope.com/jargon/r/rgbmonit.htm)
;)
kakve veze ima monitor Busted :busted:
Samo se zezam...jer si napravio krupan typo
Black3005
15.5.2008, 18:15
Busted :busted:
Samo se zezam...jer si napravio krupan typo
šta znači typo.koliko sam skužio u ooj igri je ,,što te ne ubije to te ojača"
aha ja znam za igre:vožnja,RGB tdi. i o tome sam govorio
aha ja znam za igre:vožnja,RGB tdi. i o tome sam govorio
typo = greška u kucanju
Napisao si "RGB novog veka"...valjda si mislio na RPG - Role Playing Game??? ili znaš nešto što ja ne znam:)
Od cega zavisi da li cu da dobijem pri narednom levelup-u +2, +3, +4, ili +5 za odredjeni atribut? Recimo, pri pocetku igre sam dobio za intelligence +5 i vise nikada, isto tako i za speed... Btw napravio sam zenskog-breton-maga :to_care: kome je birthsign "mage" i uzeo klasu mage. Doduse oni su specijalisti za prvenstveno conjuration i restoration a manje za destructive pa mi to malo smeta ali ok, bice valjda nesto. Malo mi je tesko da igram posto ove magije kojima raspolazem prave smesan dmg (najjaca dest magija pravi 25fire dmg i pritom trosi zavidnu kolicinu mane), tako da je borba sa scumpovima vrrrrlo za*ebana s obzirom da su oni cini mi se dosta rezistentni na fire dmg. Sta mi predlazete, kako da razvijam lika? Ja sam vec 7mi lvl i mahom nadogradjujem int, will, end i po malo str. Zelja mi je da nosim heavy armor ali s obzirom na mali str to je za sada dosta tesko izvodljivo i naravno da koristim prvenstveno magije kao sretstvo za borbu (znaci ne klasicna oruzja). Eh da, kako mogu da napravim svoju magiju posto sam ukapirao da je to izvodljivo??? Ajd za sada toliko pa cu verovatno uskoro da se vratim sa jos pitanja :(
Pozz!!! :D
Pa kupi sebi nove spellove!
Zelja ti je da nosis heavy armor? Tesko ako si mage, jer si vec na pocetku to odlucio. nadji sebi neki "zacarani" light armor ili neki cloak.
Pravljenje magije. Nisam jos ni otisao u mage guild, pa ne znam sta tamo nude, mada sumnjam u pravljenje magije. Mozda si mislio na dodavanje dodatnog amage-a na oružije?
Mozes da pravis napitke i otrove. Treba ti viskoki alchemy skill kako bi izvukao sve najbolje iz sastojaka koje stavljas u napitak. Treba ti i neki od od onih alhemicarskih sprava.
Ja vise volim biti sjenka i svaki kill izvoditi iz sneaka, jedina magija koju koristim je Heal Minor Wounds i Fireball i scrollove.
Sto se tice ovih atributa, stvarno ne znam.
Zavisi koje si skillove nabudžio u tom levelup-u. Ako si dobio intelligence +5 onda si verovatno nabudžio Alteration ili neki drugi skill kome je Intelligence governing attribute. Mislim da je tako...:icon_scra
Black3005
15.5.2008, 23:11
Zavisi koje si skillove nabudžio u tom levelup-u. Ako si dobio intelligence +5 onda si verovatno nabudžio Alteration ili neki drugi skill kome je Intelligence governing attribute. Mislim da je tako...:icon_scra
ja mislim da moraš pazit šta ti je zadnjepridonilo napretku levela. npr. ona crvena crta ti je skoro puna i čime je napuniš to ćeš najviše moć razvit ako nisi skužio obasnit ću ti
:dzavo:pa ovo ne mogu podnjet odem u onaj pakao vratim se da malo ojačam ja ojačo za 3 lev. vratim se tamo opet oni skamovi što sam ih pobio.računam nema veze ajde sad sam jači lako ću ih opet sredit pobijem ih ja ko od šale idem dalje i na onom mjestu gdje je bio skump pojavio se neki dinosaur 3x jači od skampa i tako sve ostalo kako ja jačam tako i stvorenja se mjenjaju po mom levelu.pa stvarno to me nervira ali nastavit ću igrat zbog dobrih strana igre
Napisao si "RGB novog veka"...valjda si mislio na RPG - Role Playing Game??? ili znaš nešto što ja ne znam:)
ja znam da je RGB igra sa čovom kad možeš svagdje ić ali dosta o tome
Jeste, tako je, ali je fora sto ti nekad da +2 a nekad +5. Kapiras sta hocu da kazem? Ja bas vodim racuna i hocu da nabudzim sto vecu manu pa budzim conjuration i illusion posto je oboma int glavni atribut. Medjutim samo mi je kod prvog lvlupa dao +5 svaki naredni put je bilo +2 ili +3 :confused:
@Len0 Ma gotovo sam siguran da moze da se prave spelovi tj magije, nisam mislio na enchantovanje weapona i armora. Mislim, cini mi se da sam negde priocitao o tome. Vrlo moguce bas i u ovoj temi samo ko zna od kada i na kojoj strani. U principu ovo mi je drugi put kako igram oblivion. Igrao sam ga jos kada je izasao i to sam bas napravio stelth-ranger-elfa kao sto ti pravis ali veruj mi smorilo me je kada sam dostigo neki pozamasni lvl jel postaje nekako pretesko :( Generalno imas dosta fora da stvarno lako nabudzis sneaking, lockpicking, light armour i acrobatics a sve su to skilovi kojima su glavni atributi bas oni koji trebaju za nekog takvog lika. Ako te interesuje mogu da ti napisem, sada je kasno odoh da spavam.
U svakom slucaju, poenta je da bez obzira sto sam ranije igrao oblivion, nisam ni tada bas najbolje skapirao kada daje koliko poena pri lvlupu a i sada hocu da igram na totalno drugi fazon (mage vs stari stealth-archer) koji je koliko mi se cini za sada vrrrrrrlo za*eban...
Alek,
U pravu si - mozes da pravis svoje spells ali ce ti trebati "alat" za to. Ne znam kako stojis sa Engleskim jezikom, ali evo ti malo materijala za citanje:
Klikni odje! (http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Spell_Making)
Pozdrav!
E.
Alek,
U pravu si - mozes da pravis svoje spells ali ce ti trebati "alat" za to. Ne znam kako stojis sa Engleskim jezikom, ali evo ti malo materijala za citanje:
Klikni odje! (http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Spell_Making)
Pozdrav!
E.dug je tekst ne da mi se ali u ovom prvom sam skužio da moram biti mage tj. pridružiti se mages gild.
Skinite Frostcrag mod, ima oko 250kb, i u Frostcragu mozete da pravite svoje spellove. Ako ste strpljivi, onda morate da postanete archmage u mages guildu da bi dobili pristup onim oltarima za enchantovanje oruzja i pravljenje magija i onom specijalnom kovcegu
4th Dimension
16.5.2008, 11:19
Može i bez svega toga. Svaki Default mag ima pristup onim sobama u bašti u kojima ima enchanting altara i spell making altara (jedan u jednoj a drugi u drugoj sobi.)
Može i bez svega toga. Svaki Default mag ima pristup onim sobama u bašti u kojima ima enchanting altara i spell making altara (jedan u jednoj a drugi u drugoj sobi.)
Gde se nalaze te sobe?
Sto se tice arch maga, treba da se rese kvestovi u svim mage giuldovima a ima ih valjda onoliko koliko grdova ima u igri. Ja sam za sada resio samo jedan :(
Kad se učlaniš u Mages Guild, tj. kad završiš sve Recommendatione, moći ćeš da uđeš u baštu Arcane University-ja u glavnom gradu, tamo imaš Chironasium(4) za enchantovanje i Praxographical Center(9) za pravljenje magija. Dok ne završiš recommendatione imaćeš pristup samo za sobu 2.
http://www.uesp.net/w/images/thumb/365px-OB-map-Arcane_University.jpg
4th Dimension
16.5.2008, 12:46
U Imperial Cityju ima ona bašta iza one kapije koja je zaključana za sve ne magove (tamo gdje si nosio reference). E pa u baštama pri zidovima imaš vrata. Pogledaj tamo.
http://www.uesp.net/w/images/thumb/606px-OB-map-Arcane_University.jpg
Sobe obilježene sa 4 i 9
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Arcane_University
@Len0 Generalno imas dosta fora da stvarno lako nabudzis sneaking, lockpicking, light armour i acrobatics a sve su to skilovi kojima su glavni atributi bas oni koji trebaju za nekog takvog lika. Ako te interesuje mogu da ti napisem, sada je kasno odoh da spavam.
Pa i ne hodam drugacije nego u sneaku. Ja mislim da i napadi iz sneak-a utjecu na skill. Hvala, ali mislim da mi savjeti nece trebati, pise mi koje sillove trebam unapredjivati. :D
Inace, ako pravite custom like ja bih preporucio da kao skilove izaberete:
blade/marksmanship(ili oboje)
atlethics
acrobatics
restoration
sneak
armorer
Znam da bi bezveze bilo stavljati speechcraft u major skillove, ali se lako trenira. Odes do bilo kojeg imperial strazara i onda ga pokusavas intimidate(ona mala mini igra). Cak ne moras ni gledati da li mu je po volji, samo klikaj gdje stignes pa ponovo start.
@black3005 - "ja znam da je RGB igra sa čovom kad možeš svagdje ić ali dosta o tome"
Pa to je upravo RPG, ali kako si vec rekao dosta o tome.
Pelagijska Argosija
16.5.2008, 15:50
...Ja mislim da i napadi iz sneak-a utjecu na skill...
Utiču, ali kao i svaki drugi napad. Prednost napada iz sneak-a je što prvi udarac zadaje 3x veći damage u slučaju strele, odnosno 6x veći damage u slučaju mača, toljage, sekire isl.
Ali samo ako te meta koju napadaš ne ugleda pre napada...
Pa dobro, to se podrazumjeva.
Mozda ste me pogresno shvatili, niste mi trebali objasnjavati, bar neka ima informacija za druge.:D
Što se napada iz sneaka tiče, on sam po sebi ne uvećava sneak skill (ili ga uvećava ekstremno malo).
Sneak skill uvećava samo šunjanje (da ne kažem sneakovanje), bez obzira da li nekoga zveknete ili ne, i bez obzira da li neprijatelja uopšte ima u blizini - pod uslovom da vas ne primete dok se šunjate - jeRbo čim neko postane svestan vašeg prisustva to onda prestaje da bude šunjanje :D
Ako ste zagriženi da brzo nabudžite sneak, najbolje je provaliti noću u kuću NPCja dok ovaj spava spava, i šunjati se po njegovoj gajbi - NPC spava i ne može da provali da se šunjate a igra detektuje da ste u sneak modu, da u blizini postoji NPC koji ne provaljuje vaše pristustvo i veština vam raste. Ja sam tako za jedno veče nabudžio 30 "poena" u sneak.
Što se tiče pitanja "zašto ponekad dobijam +2 a nekad +3, +4 +5" pri levelovanju odgovor je sledeći:
Svaki atribut (STR, END, INT, itd) "upravlja" nekim skillom, osim Luck-a. Npr, Strength upravlja skillovima kao što su Blade, Blunt, itd, Endurance upravlja Armorer, Heavy armor, etc.
E sad, na SVAKA dva poena koja nabudžite u nekom skillu, vi dobijate +1 na atribut pri levelovanju. Npr, tokom igre napabirčili ste 2 poena u blade (i ni u jedan drugi skill kojim "upravlja Strength) - dobijate + 1 na Strength. Nabijete +4 poena u blade skill - daje vam +2 na STR. Skupite +6 poena u blade - to je +3 na STR - sve do +10 poena u blade - dobijate maksimalnih +5 na STR.
Naravno, moguće je praviti i kombinacije, npr
+3 blade
+3 blunt
+2 hand to hand
svi ovi skillovi vezani su za STR.
Prema tome: 3+3+2=8, 8/2=4, znači dobijate + 4 na STR pri sledećem levelovanju.
Ovde koristim STR kao primer zato što sam uglavnom igrao kao fajter + buffovi, ali isti princip je i za svaki drugi atribut. Npr, uvećanje skilla koji je vezan za INT, po istom principu doneće uvećanje INT atributa pri levelovanju (tj. po +1 na atribut INT za svaka 2 poena u skillove koji su vezani za INT).
Jedini atribut za koji sve ovo ne važi je Luck, koji se uvek uvećava isključivo za 1.
Btw, iz ličnog iskustva mogu reći da se igranje sa stealthy likom koji nosi lak oklop i koji backstabbuje neprijatelje ili igranje sa čisokrvnim magom jednostavno ne isplati. Na višim nivoima neprijatelji imaju jako veliki broj HP, tako da iako vaš sneak attack daje x6 na dmg, to neprijatelju neće pojesti previše zdravlja, a onda je krhki thief suočen sa besom nekog Wraitha ili sličnog zeznutog protivnika kome će ostati sasvim dovoljno healtha da vam natenane vadi dušu na pamuk. Takođe bez obzira koji tip lika igrate, savetovao bih vam da UVEK budžite endurance - zato što pri svakom levelovanju dobijate 10% Endurance atributa. Tako će lik sa END 50 dobijati po 5 HP a onaj sa END 100 10HP. A što više HP, to vas je teže ubiti :)
Što se tiče pitanja "zašto ponekad dobijam +2 a nekad +3, +4 +5" pri levelovanju odgovor je sledeći:
Svaki atribut (STR, END, INT, itd) "upravlja" nekim skillom, osim Luck-a. Npr, Strength upravlja skillovima kao što su Blade, Blunt, itd, Endurance upravlja Armorer, Heavy armor, etc.
E sad, na SVAKA dva poena koja nabudžite u nekom skillu, vi dobijate +1 na atribut pri levelovanju. Npr, tokom igre napabirčili ste 2 poena u blade (i ni u jedan drugi skill kojim "upravlja Strength) - dobijate + 1 na Strength. Nabijete +4 poena u blade skill - daje vam +2 na STR. Skupite +6 poena u blade - to je +3 na STR - sve do +10 poena u blade - dobijate maksimalnih +5 na STR.
Naravno, moguće je praviti i kombinacije, npr
+3 blade
+3 blunt
+2 hand to hand
svi ovi skillovi vezani su za STR.
Prema tome: 3+3+2=8, 8/2=4, znači dobijate + 4 na STR pri sledećem levelovanju.
Ovde koristim STR kao primer zato što sam uglavnom igrao kao fajter + buffovi, ali isti princip je i za svaki drugi atribut. Npr, uvećanje skilla koji je vezan za INT, po istom principu doneće uvećanje INT atributa pri levelovanju (tj. po +1 na atribut INT za svaka 2 poena u skillove koji su vezani za INT).
Jedini atribut za koji sve ovo ne važi je Luck, koji se uvek uvećava isključivo za 1.
Btw, iz ličnog iskustva mogu reći da se igranje sa stealthy likom koji nosi lak oklop i koji backstabbuje neprijatelje ili igranje sa čisokrvnim magom jednostavno ne isplati. Na višim nivoima neprijatelji imaju jako veliki broj HP, tako da iako vaš sneak attack daje x6 na dmg, to neprijatelju neće pojesti previše zdravlja, a onda je krhki thief suočen sa besom nekog Wraitha ili sličnog zeznutog protivnika kome će ostati sasvim dovoljno healtha da vam natenane vadi dušu na pamuk. Takođe bez obzira koji tip lika igrate, savetovao bih vam da UVEK budžite endurance - zato što pri svakom levelovanju dobijate 10% Endurance atributa. Tako će lik sa END 50 dobijati po 5 HP a onaj sa END 100 10HP. A što više HP, to vas je teže ubiti :)
Wauuu svaka cast! Sada je skroz jasno zasto i koliko dobijam pri lvlupu :D Sto se tice sneak-build charactera iskusio sam bas ovo sto si opisao, tako da nikako ne preporucujem takav stil igre uprkos tome sto je zabavno :(
Sada me jos zanima da li ce se mozda dogoditi slicno i sa ovim magom? Mislim, imam sada magije koje nanose solidnu stetu trenutnim protivnicima ali mi je problem sto imam malo mane, za svega 3 do 4 bacanja (za ove najjace magije). Vidim da ima u igri dosta bafova ali me zanima da li postoji baf koji povecava manu ali ne za tipa 30tak sec vec nesto malo "konkretnije"? :D
Da li samo innteligence utice na kolicinu mane koju lik ima? Posto vidim da postoje magije koje za jedno bacanje traze i po 800 mane (ja imam svega 250tak) ne kapiram kako bih mogao da imam toliko? :confused:
Ja mislim da je u Morrowindu bilo zanimljivije biti thief jer si mogao "uzeti" svaki item koji je prodavac prodavao, pa si bas i bio thief.
Na pocetku igre(Oblivion) ubio sam prodavca da bih dobio Dwarven Bow (prodavao ga je!) i kada sam ga ubio pretrazio sam ciju kucu i nigdje nisam mogao naci prokleti bow a morao sam bjezati od strazara.
Pa, ti bez ikakve opreme/buffova možeš imati najviše 300 magicke i to pod uslovom da imaš INT 100 (1 u INT daje 2 poena magicke, tj ako imaš INT 100, imaš 100x2 magicke) i da pri kreiranju lika odabereš Apprentice znak koji ti daje +100 na magicku (ali si zato EKSTRA slab u borbi protiv ostalih magova, pošto ti njihove magije nanose duplo veći dmg). Znači, sve u svemu imaš max. 300 Magicke.
Video sam da postoje neke magije koje ti "fortifikuju" magicku, ali to je sve prilično jadno.. kao što si i sam rekao, radio si o nekih 100ak "poena", tako da i nije neka korist (a da bi u tome uživao, moraš da baciš magiju koja, jelte, troši magicku).
Ja sam naletao par puta na random dropove itema koji imaju stalni efekat da ti budže magicku, par šlemova, štitova itd.. ali to je opet bilo oko +50 na magicku.. znači bzvz. Ne znam, verovatno postoji par dobrih itema, ali mene oni nisu preterano interesovali, s obzirom da sam igrao kao fajter, i mojih 200 magicke mi je bilo i više nego dovoljno.
A da nakupiš 800 magicke za bacanje onih najjačih spellova... auuu... rekao bih da je to jako teško izvesti.
800 magicke za bacanje spellova je potrebno samo za one oblasti magije u kojima si pocetnik. Kad postanes master u toj oblasti magije - ista ta magija nece kostati ni 100 poena. Znaci sa svakim napredovanjem magija po skill poenima, sve te manje kosta bacanje istih (a damage ostaje isti).
Jbt bas sr*nje :(
Generalno, znaci, treba da idem kod likova koji me uce recimo destruction, summoning i restoration? Trenutno mislim da sam jurneyman (ili kako god da se zove/pise taj naziv) iz sve tri skole. Ne znam, malo me je razocarala igra po tom pitanju. Kad se setim kakvog sam maga napravio u Gothic3... Kidao je sve oko sebe kad bacim meteor shower :dzavo: Ovde za sada nisam ni nasao magije slicne tome, izgleda da je ipak akcenat sto se takvog charactera tice napravljenju sopstvenih magija. Mozda je u tome car, a samim tim i resenje...
Pa... ni to nije bas najbolje reseno. Kako dobijas veci level sa likom, postaju ti dostupne i bolje magije za kupovinu i bacanje - ali i neprijatrlji postaju sve jaci, pa ces prakticno biti na istom kao i na pocetku. A nema sanse da ces uspeti da napravis magiju bolju od onih koje mogu da se nadju u prodaji.
Ja sam dugo pokusavao na razne nacine da dodjem do sto boljeg spella za "feather" da bih mogao da nosim vise tereta, ali nijedan spell koji sam ja napravio nije bio ni blizu najboljem koji je imao u prodaji - "pack mule".:(
Slicna stvar je i sa ostalim magijama.
800 magicke za bacanje spellova je potrebno samo za one oblasti magije u kojima si pocetnik. Kad postanes master u toj oblasti magije - ista ta magija nece kostati ni 100 poena.
Dobro primeceno choi :tapsh:
Ja sam na to potpuno zaboravio. Potpuno si u pravu. Secam se magije za summonovanje dremore, nekih 600ak magicke dok sam bio lvl 2 a kasnije je spalo na nekih 90 ili čak i manje kada sam postao master u conjuration (tada sam bio neki lvl 35-40). Nazalost neprijatelji su postali dosta jaci, tako da mi ta dremora nije bila od neke narocite koristi... :( Evo i formule za izračunavanje količine magicke potrebne za bacanje spellova u zavisnosti od lvla tj skilla:
The magicka cost of a spell is affected by your skill in the appropriate school. Relative to the baseline costs (i.e., those shown on the Spells (http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Spells) page) the actual cost of casting a spell can be calculated from:
ActualCost = BaseCost * ( fMagicCasterSkillCostBase + ( fMagicCasterSkillCostMult * ( 1 - ( Skill / 100 ) ) ) )Or using the default game settings:
ActualCost = BaseCost * (1.4 - 0.012 * Skill)Therefore, the baseline cost is equivalent to the cost at level 33. At low levels, the cost will be higher (up to 40% higher at level 0); at high levels the cost will be lower (as low as one-fifth at level 100). So don't despair early in the game if you find magicka costs for high-level spells overwhelmingly expensive. When you raise your skills enough to reach higher levels (e.g. Apprentice, Journeyman, etc.), all high-level spells will have become much cheaper in terms of magicka expenses.
Ja sam dugo pokusavao na razne nacine da dodjem do sto boljeg spella za "feather" da bih mogao da nosim vise tereta, ali nijedan spell koji sam ja napravio nije bio ni blizu najboljem koji je imao u prodaji - "pack mule".:(
Slicna stvar je i sa ostalim magijama.
Da, tesko da ces moci da napravis bolji spell od pack mule.
Medjutim, baci pogled na http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Useful_Spells ima dosta dobrih drugih kombinacija ;)
@Alek,
nemaš potrebe da ideš kod trenera za magijske skillove. Škole kao što su alteration, conjuration, illusion i mysticism budže se izuzetno brzo. Samo bacaj neku low-level magiju kako ne bi trošio previše magicke over and over i za tili čas nabićeš 20ak nivoa a uštedećeš dosta zlata pošto su treneri, pogotovu za više nivoe skilla, dosta skupi. E sad, možda grešim, ali čini mi se da destruction i restoration sporije napreduju u odnosu na ostale škole...
@Alek,
nemaš potrebe da ideš kod trenera za magijske skillove. Škole kao što su alteration, conjuration, illusion i mysticism budže se izuzetno brzo. Samo bacaj neku low-level magiju kako ne bi trošio previše magicke over and over i za tili čas nabićeš 20ak nivoa a uštedećeš dosta zlata pošto su treneri, pogotovu za više nivoe skilla, dosta skupi. E sad, možda grešim, ali čini mi se da destruction i restoration sporije napreduju u odnosu na ostale škole...
Tacno, dosta sporije se "pune" i destructeion i restoration i blade i blunt... Prakticno svi najkorisniji skilovi u igri tako da za njih i idem kod trenera. Ove ostale, naravno, budzim bas na nacin koji si opisao :)
Half-Life boy
19.5.2008, 14:07
Sneak skill uvećava samo šunjanje (da ne kažem sneakovanje), bez obzira da li nekoga zveknete ili ne, i bez obzira da li neprijatelja uopšte ima u blizini...
Mora biti nekoga ili necega u blizini.
Ona shock magija koja se dobije kada te u jednom quetsu zena posalje na planinu i kliknes na kamen, ja sam je dobio sa 30 i nekim levelom i master sam u desrtuctionu ali mi treba 700 magicke da bih mogao da je bacim. To je zato sto je previse jaka, ima 210 napada, a da sam je dobio na nizem levelu bila bi slabija i mogao bih da je koristim ali nema veze...
Mora biti nekoga ili necega u blizini.
naravno, zato sam i rekao
... NPC spava i ne može da provali da se šunjate a igra detektuje da ste u sneak modu, da u blizini postoji NPC koji ne provaljuje vaše pristustvo i veština vam raste.
Od cega zavisi kakve ce mi bonuse dati pri enchantovanju itema? Recimo hocu da napravim prstenje i ogrlicu sa bonusim aza manu ali mi daje svega +13 mane i za jedno i za drugo. Jel mi treba veci soul gem (sada sam koistio lesser jer samo njega imam) ili je u pitanju neki skill?
ForceCommander
19.5.2008, 14:54
Tvoj skill u određenoj oblasi magije utiče na to kada na altar of spellmaking praviš nove spellove( npr. ne možeš da napraviš open very hard lock spell ako si tek novice u alteration-u), ne na enchantovanje predmeta. To zavisi od soul gema. Pošto imaš tek lesser to znači da si verovatno mali level pa ces morati malo da se pomučiš za grand ili common soul gemove...
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Enchanting
ForceCommander
19.5.2008, 15:20
Yeah, zaboravio sam reći da je slaba valjda od grand soul gema ako se isti puni dušama pacova i mud crab-ova. Dobro da si me podsetio. Ako u bilo koji gem zarobiš petty soul, on se ponaša kao petty soul gem.
Force, ovo sad prelazi u akademsku raspravu ali... :D nešto me zanima..
znaš kako se monsteri leveluju zajedno sa protagonistom pa najobičniji goblin dogura do nekih 1000 HP :eek: ako ne i više... da li to znači da on u ovom slučaju spada u "grandsoulgem kategoriju" ili u "commonsoulgemkategoriju". Ili količina HP uopšte nema nikakve veze sa tim ?
ForceCommander
19.5.2008, 15:43
Force, ovo sad prelazi u akademsku raspravu ali... :D nešto me zanima..
znaš kako se monsteri leveluju zajedno sa protagonistom pa najobičniji goblin dogura do nekih 1000 HP :eek: ako ne i više... da li to znači da on u ovom slučaju spada u "grandsoulgem kategoriju" ili u "commonsoulgemkategoriju". Ili količina HP uopšte nema nikakve veze sa tim ?
E zad si me zabunio. Ja sam uvek mislio da to da li je duša petty, lesser, common ili grand zavisi prvenstveno od oblika života koji istu sadrži. Kako bi i goblin i breton mogli da imaju grand soul bez obzira na to što su na istom levelu? Logično je da niži oblici života imaju i nižu dušu, ali u širokim prostranstvima Tamriela sve je moguće zar ne ?
Pa ne, kontam ja to što kažeš, ali opet pade mi napamet da bi monsteri sa više HPa po nekoj logici predstavljali "jače" monstere i samim tim za njih treba soul gem većeg kapaciteta. Mada to i nije neki problem, pošto se u daljem toku igre kad ovi ojačaju uglavnom i nalaze soul gemovi velikog kapaciteta.
Hah zanimljivi ste, moram i ja kao laik da se ubacim u razmatranje :D Posto sam konacno postao clan mage guilda i dobio svoj stap trebace mi podosta soul gemova kako bih ga punio. E sad, jos uvek nisam ni kupio soul trap mada znam kako funkcionise ali me zanima da li mogu da hvatam duse bica koja prizivam? Cini mi se da na onim load screenovima sam jednom "uhvatio" da moze?!? Ako moze, koje klase bi bio taj "soul" recimo od obicnog kostura, onog pojacanog kostura (sa stitom), scumpa itd...
ali me zanima da li mogu da hvatam duse bica koja prizivam?
da, bez problema.. samo ne očekuj da će mirno stajati i gledati dok ih mlatiš.
Ako moze, koje klase bi bio taj "soul" recimo od obicnog kostura, onog pojacanog kostura (sa stitom), scumpa itd...
ne mogu sad napamet da ti kažem čiji soul tačno staje u koji gem, ali računaj da slabija bića (skeleton, scamp, ghost) imaju i slabije duše. Skeleton warrior je dosta jači od "običnog" skeletona - prema tome za njega će ti trebati jači soul gem. Za Daedru (Hunger, Dremora, Spider Daedra itd.) su potrebni najjači soul gemovi, inače duša jednostavno neće da "stane".
Grubi pokazatelj bi ti bio da što je više magicke potrebno za summonovanje nekog monstera, to je i taj monster jači (i zahteva jači soul gem).
Jel postoji neki drugi naci da se dodje do novca sem prodaje raznoraznih itema koje pokupim od protivnika? Malo postaje zamorno a treba puno para za punjenje magicnog stapa ili kupovinu soul gemova :(
zdravkelja
20.5.2008, 20:37
Resavas Questove!
Gordon Freeman
20.5.2008, 20:38
Ides po pecinama,redovno kao sampion arene se boris dodje i do 5000 po mecu
itd....
ForceCommander
20.5.2008, 20:53
Ides po pecinama,redovno kao sampion arene se boris dodje i do 5000 po mecu
itd....
Alek je još nizak level. Tolko septima dobijaš tek kada možeš u Areni da se boriš protiv minotaurčića, tj tri poveća komada istih. Ionako, kasnije kada je većina neprijateljski nastrojenih persona opremljena daedric, ebony i glass oklopima i naoružanjem, pare se praktično slivaju sa svih strana. A da, tu je i Dunbarow mod. Imaš vlastitu pećinu sa piratima, naravno valja malo odrešiti kesu da se ista napuni osobljem i opremi, ali kasnije septimčići liju ko ludi...:D
Hm, pa za igrača koji je nizak lvl lootovanje/prodaja opreme koju monsteri nose jednostavno se ne isplati. Ne isplati se previše ni dungeon crawl, zato što je sve što nađeš dosta slabo (prilagođeno tvom nivou) i ne vredi mnogo. Dok si ti nizak nivo i neprijatelji su na niskom nivou, a tada su opremljeni bezveznim iron/steel oružjem i leather/iron oklopima, koje ne možeš uvaljati za neku pristojnu kintu kod trgovaca.
Po meni najbolji način da se u ranim fazama igre zaradi lepa kinta je alhemija. Sastojaka ima na sve strane, gotovo uvek imaš komponente da smutiš bar restore fatigue napitak, pa to uvaljuj trgovcima (ja se sećam da mi je Seed Neus u Chorrolu bila glavna za to.. gotivila me gušterka opako :to_care: pa sam uvek izvlačio dobru cenu). A masovno pravljenje napitaka će ti vremenom povećati i alchemy skill. Win-win situacija :)
Jel postoji neki drugi naci da se dodje do novca sem prodaje raznoraznih itema koje pokupim od protivnika? Malo postaje zamorno a treba puno para za punjenje magicnog stapa ili kupovinu soul gemova :(
Postoji - Arena!
Ja sam kucu kupio i opremio od para dobijenih u areni.
Dali je neko uspio usavrsiti marksam skill do 100?
Ja imam 70,i bas me zanima sta dobijes kad imas 100.
Postoji - Arena!
Ja sam kucu kupio i opremio od para dobijenih u areni.
Dali je neko uspio usavrsiti marksam skill do 100?
Ja imam 70,i bas me zanima sta dobijes kad imas 100.
Da. Imas sansu da ga paralises kad ga pogodis strelom,ako se dobro secam.
Da. Imas sansu da ga paralises kad ga pogodis strelom,ako se dobro secam.
Vau.
Sad cu da ga istreniram,ima da mi puca ko Legolas!
Vau.
Sad cu da ga istreniram,ima da mi puca ko Legolas!
Ja ga nisam istreniro nego postao vampir:)
Evo kako stoje stvari. Znam za arenu i trenutno sam cini mi se gladiator rank, ne znam koliko jos ima do kraja. Nisam znao da i kada se postane sampion mogu da se odigravaju borbe, pogotovo tako placene...
@Srafko
Alhemija mi je otprilike na oko 45 poena i boga mi ne vidim kako bi mogla da mi se isplati :( Pokusavao sam ali ako mi verujes sve sto sam smuckao je bilo toliko glupo i jeftino da se uopste ne isplati. Kad mi se posreci pa naletim na delove elven ili dwarven armoura na nekom banditu ili oruzje iste klase to utopim za fine pare i tako skupljam za sada + arena naravno.
Cemu sluzi kuca???
Kako se postaje vampir??? Pretpostavljam da ima beneficija ali i slabosti...
.....Cemu sluzi kuca???
Kako se postaje vampir??? Pretpostavljam da ima beneficija ali i slabosti...
U kuci mozes da prespavas ali i da sacuvas neke stvari koje zelis u nekom od vitrina ili ih jednostavno bacis na pod. :opanachke
Vampir postajes kada te ugrize drugi vampir, tada ti u gornjem desnom uglu pise da si zarazen. Mozes da se izlecis ako odmah uzmes potion of cure disease
ili bacis neki spell na sebe koji to leci, a mozes da uzmes i neku biljku koja leci bolesti, ne secam joj se imena.
U kuci mozes da prespavas ali i da sacuvas neke stvari koje zelis u nekom od vitrina ili ih jednostavno bacis na pod. :opanachke
Al` prvo obavezno da kupiš nameštaj kod trgovca. Kako me samo nervira način na koji moram da bacam višak opreme na pod! Nikad nema mesta:n-cc2: Moram da se vrtim okolo dok nađem pogodno mesta da je bacim:mad:
Al` prvo obavezno da kupiš nameštaj kod trgovca. Kako me samo nervira način na koji moram da bacam višak opreme na pod! Nikad nema mesta:n-cc2: Moram da se vrtim okolo dok nađem pogodno mesta da je bacim:mad:
Uvek prvo uzmem namestaj pa onda trpam po vitrinama, skrinjama i ostalim budzacima! :D Prva kuca koju sam kupio je ona ukleta u Anvilu. Odmah levo od ulaznih vrata je jedna kao vitrina u koju trpam sve sta stignem. Zna da ucitava i po 10-tak sekundi njen sadrzaj! Cenim, vreme je za veliko prolecno pospremanje i razmestanje naoruzanja i ostale opreme po drugim kucama! ;)
Alek,
ako su tvoji neprijatelji opremljeni sa elven/dwarven oružjima/oklopima, onda cenim da si bar neki 15-20 nivo, a to više nije ni tako malo i oprema koju neprijatelji dropuju vredi mnogo više nego na samom početku igre.
Fora je što na početku ti prodaješ iron longsword za nekih bednih 20ak septima. Plus treba da se iscimaš da sve to potrpaš u inventar, pa onda do trgovca itd. Ako mućkaš napitke - ništa lakše - odeš u špajz Fighters Guilda, mazneš 20 klipova kukuruza i 20 krompira (ili rotkvica, kupusa, nebitno šta je), smućkaš ih za 1 minut i dobio si 20 restore fatigue napitaka koje valjaš po istoj ceni kao i neko gvozdeno oružje. Meni je na samom početku bilo mnogo brže i jednostavnije da uvaljam tih 20 napitaka nego da 4 puta prodajem po 5 mačeva (zbog težine i nemogućnosti korišćenja feather spella u ranim fazama igre).
Btw, u ranijim delovima ovog threada, player-konzilijum je zaključio da se transformacija u vampira ne isplati - donosi više mana nego koristi. Nije loše probati doduše, donosi par zanimljivih questova.. ali ti zato avatar postaje neviđeno ružan :kreza:
Uvek prvo uzmem namestaj pa onda trpam po vitrinama, skrinjama i ostalim budzacima! :D Prva kuca koju sam kupio je ona ukleta u Anvilu. Odmah levo od ulaznih vrata je jedna kao vitrina u koju trpam sve sta stignem. Zna da ucitava i po 10-tak sekundi njen sadrzaj! Cenim, vreme je za veliko prolecno pospremanje i razmestanje naoruzanja i ostale opreme po drugim kucama! ;)
Ja nikad nisam uspeo da onog Benirusa nagovorim da se iz CC-a vrati sa mnom u Anvil, a imao je 100 disposition:confused: Takođe sam tu kuću prvo kupio, ali nikad je zbog gore navedenog nisam koristio. Zadovoljio sam se straćarom na dokovima glavnog grada:a_whistli
Hvala, ovo je bilo bas izdasno! :D
Nisam za sada naisao ni na jednog vampira pa stoga i nisam mogao da budem zarazen ali znaci vrlo lako mogu da postanem...
Ako kuca sluzi samo za ostavljanje stvari i spavanje u principu mi ne treba, stvari ostavljam kod onog lika u areni :to_care: Dok pridjes do njega izgazis po BRRRDU kojekakvih gluposti i sto je najbolje uvek su tu, ne nestaju.
Sto se tice alhemije, vidis, to je ipak bilo ok za malo raniju fazu igre ali nisam umeo to da iskoristim na pravi nacin :( Nisam gledao skoro ali cenim da sam tu oko 20tog lvla. Kupio sam par spelova za prizivanje raznih cudovista i haram po areni ;) Krene borba, prizovem drednota, stvorim stit, desni klik i cekam i uzivam dok drednot ne odradi posao :aplauz: Ako kojim slucajem ne moze da on odradi sta treba, prizovem spider deadru i to je to... Ostalo mi je samo jos onu trojicu da koknem i postajem sampion.
Pogresio sam sto sam puno cekao za onaj spell sto se dobija na planini kada roknes munju u onaj stubic. Jeste dosta jaka ali trazi 300+ mane o kojoj mogu samo da sanjam :( Doduse nasao sam par greater soul gemova (punih) pa hocu da napravim 2 prstena + ogrlicu sa fortify magicka ali mi treba oko 6k za tako nesto pa moram jos malo da sakupim. (a sto je najgore sva tri ce mi davati "neverovatnih" 60 poena mane)
Hvala na savetima, javljam se uskoro :kreza:
Pozz :ciao:
Ja nikad nisam uspeo da onog Benirusa nagovorim da se iz CC-a vrati sa mnom u Anvil, a imao je 100 disposition:confused: Takođe sam tu kuću prvo kupio, ali nikad je zbog gore navedenog nisam koristio. Zadovoljio sam se straćarom na dokovima glavnog grada:a_whistli
Benirus neće da se vrati sa tobom u Anvil ukoliko nisu pokupio onu poruku i skeletovu šaku iz kuće. To moraš da imaš kod sebe da bi se benirusov skript za povratak aktivirao. Znam, zeznuto je ;)
ForceCommander
21.5.2008, 7:50
Ja sam taj quest prešao posle mogo vremena, iako sam znao kako se rešava(prespavaš malo u kući, posalješ par duhova nazad tamo odakle su i došli, pokupiš onu šaku i dokument, ganjas onog probisveta Velvina po Imperial Citiju etc). Jednostvno, imao sam potpuno opremljenu kućerinu u Skingardu za koju sam se pristojno naradio, pa mi se nije nešto trčkaralo po Cyrodilu zbog kućerka od 5000 septima. Kasnije sam inače pokupovao sve kuće na prodaju jerbo sam neđe moro potrošit silnu gomilu septima koju skupih...
U stvari, Benirus Manor u Anvilu je najbolji deal u celog igri
kad se pređe ceo quest sa kuće se diže prokletstvo i dobijaš je potpuno opremljenu.. nije potrebno uložiti ni septim više :D
Mada ja sam skroman (i štedljiv) igrač, najveći deo igre imao sam samo onu straćaru u Bravilu.
Alek,
ali ti zato avatar postaje neviđeno ružan :kreza:
Meni je ionako avatar ruzan,i jos je vampir.Inace je breton,32 lvl.
Ne znam kako da napravim nekog lijepseg lika,svi mi ispanu ko nakaze sa nosom od 10 m:)
ForceCommander
21.5.2008, 11:51
Mislim da mgu da se skinu plug-inovi koji navodno čine da lica likova u Oblivionu izgledaju prirodnije. Nisam siguran za ovoj pošto sam koristio samo oficijelne modove.
Mislim da mgu da se skinu plug-inovi koji navodno čine da lica likova u Oblivionu izgledaju prirodnije. Nisam siguran za ovoj pošto sam koristio samo oficijelne modove.
Jeste...ima Ren`s Beauty Pack
Koje su vam najstrasnije(najruznije) rase u Oblivionu. Dok sam prelazio questove za Thievs Guild svaki put sam cekao(T) u Imperial City-u, tako da na kraju cekanja, nakon zatvaranja onog okvira, onaj NPC odmah prica sa mnom. Ako je kojim slucajem High Elf odmah vidim one crvene oci i odmah bi ga gadjao, udario bilo kako samo da nestane.:kreza:
Arena je bas laka. Ja sam zavrsio sve u jednom cugu i najvise sam se namucio sa dva Mountain Lion-a nakon sto sam postao Champion. Jednostavno ih ne mozes strijelom pogoditi, jos kad igras na 800x600 pa jos i steka. Uzas!
Meni pare i nisu tako neophodne. Jednostavno kupim ono sto ispadne NPC-ma(mrtvim :D), uvijek imaju bolje od mene. Tako da sad imam Ebony Bow 20 DMG sa +20 shock damage. Prije sam u Morrowindu pljackao one guard towere, cak sam i tanjire kupio i prodavao.:kreza:
Sto se tice uklete kuce. Ne trebas odnijeti onom ruku, samo dokument. Ja sam sve fino presao dok mi duh nije rekao da mu donesem saku. Ja sam trazio od onih kostura saku, cak sam odvajao macem ruke od grudnog kos i drugih ekstremiteta.(mislio sam da su programeri racunali na to da ce Oblivion igrati dovitljivi ljudi :D) Bas kad nisam mogao naci ruku krenem u obliznji temple u grobnice, kad tamo kod one vitrine saka. :opanachke
ForceCommander
21.5.2008, 15:03
Najružnije rase? To je besmisleno pitanje. Svaka rasa ima svoj koncept lepote. Nama su možda orci i khajiti ružni, al nismo ni mi njima praznik za oči. Uf, pa meni Oblivion nije ni 2006-te štekao na najjačim podešavanjima i mnogo većoj rezoluciji. Možda da prvo nabaviš pravi gamerski komp.
Pa dobro, rase koje vam se ne svidjaju mnogo.
Ko je uopste rekao da imam gamerski komjuter?:D
Nego jos jedna pomoc. U Castle Chorrol imate u onom jednom case-u na stepenicama Varla Stone. Taj stone ce vam napuniti svo "zacarano" oruzje na maximum.
Use it wisely!
U Castle Chorrol imate u onom jednom case-u na stepenicama Varla Stone.
Tačno, mada ja sam većinu Varla stone-ova skupljao u onim Ayleid ruševinama (iako su u ruševinama brojniji Welkynd stone-ovi koji u potpunosti obnavljaju potrošenu magicku protagoniste). Varla uopšte nije loš.. em recharguje sve iteme u inventaru, em se može uvaljati za 1000 septima (za razliku od Welkynda, koji vredi svega 50). Kvaka je u tome što je Varla, osim što je ređa, često i nepristupačnija - mahom se koristi na nekim visokim postoljima koji su izvan domašaja za osvetljenje. Mada to nije problem, ja sam Varle izbijao iz nepristupačnih ležišta koristeći strele ili telekinezu :cool:
Ren's beauty pack (http://elderscrolls.filefront.com/file/Rens_Beauty_Pack;63707) nije loš, osim vizuelnih promena avatara uvodi i novu rasu - Mystic Elf, mada pre bih preporučio mod kao što je Beautiful people (http://planetelderscrolls.gamespy.com/View.php?id=1376&view=OblivionMods.Detail), koji objedinjuje nekoliko različitih modova izmene "šminke".
Btw, evo tih famoznih Mystic Elfova (btw, muški mi se nisu preterano svideli.. deluju nekako isuviše feminizirano :kreza: moj nord mi je još uvek favorit :D).
Black3005
21.5.2008, 18:28
postoji li neka magija da skineš neprijatelja iz prve
Ne, nažalost. Jedino da prvom upotrebom ofanzivne magije naneseš neprijatelju više štete nego što ukupno ima HP (što će se dešavati prilično retko s obzirom da neprijatelji u kasnijim delovima igre imaju nenormalan broj HP).
Btw, tu su mi igre smeštene u Forgotten Realms nenad*ebive. Phantasmal killer, pa Disintegrate, pa Power word: kill, pa Wail of the Banshee.. milina :to_care:
ForceCommander
21.5.2008, 20:13
He, he, ova današnja deca, sve hoće da rade nabrzinu, ne znaju da cene čar dobre borbe... Kao što ti reče čovek, ako hoćeš spektakularmo jake spellove, igraj NWN2...
Black3005
21.5.2008, 20:47
He, he, ova današnja deca, sve hoće da rade nabrzinu, ne znaju da cene čar dobre borbe... Kao što ti reče čovek, ako hoćeš spektakularmo jake spellove, igraj NWN2...
čuj ja volim mač i to mi je super ali mi je moćno kad nekoga okineš isprve
E jel zna neko da dozovem Hermaeus Mora's Shrine ?
E jel zna neko da dozovem Hermaeus Mora's Shrine ?
Da bi ga uopšte prizvao moraš završiti sve druge questove daedričkih prinčeva i biti lvl. 20+. I moraš bar započeti quest Blood of the Daedra.
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Hermaeus_Mora
Da bi ga uopšte prizvao moraš završiti sve druge questove daedričkih prinčeva i biti lvl. 20+. I moraš bar započeti quest Blood of the Daedra.
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Hermaeus_Mora
Imam sve to nego nzm kako da ga dozovem
Erm...klikneš na statuu ? Stvarno ne vidim u čemu je problem :icon_scra
ForceCommander
22.5.2008, 8:55
Imam sve to nego nzm kako da ga dozovem
Ne kontam. Kako si onda prizivao ostale Daedric prinčeve ako ne znas kako se to radi? Možda ne znaš gde se nalazi njegov shrine?
Gordon Freeman
22.5.2008, 14:42
Cekaj bez onog ludaka sto ga ubijas na kraju kampanje imas 14 shrine-ova ovako koliko se secam!(da nisi neki mozda omasio)
p.s. kako se prelazi onaj kod one hobotnice gore levo na mapi?
ForceCommander
22.5.2008, 15:21
Hobotnica? Misliš Hermaeus Mora? Pa ovde o tome pričamo zadnjih par postova. Kad pređeš questove ostalih daedric prinčeva, fino kliknes na njegov shrine. Tada ti "hobotnica" navede detaljne specifikacije questa, a to je da prikupiš po jedan soul svake rase(nisi valjda mislio da će te daedric lord slati da bereš cveće). E kada završiš spomenuto(na koji način zavisi od tvojih afiniteta) ponovo klikneš na "hobotnicu" i "hobotnica" te za tvoj trud odgovarajuće nagradi. Kako me mrzi da ponavljam kao papagaj, zamolit da te ubuduće čitaš ranije postove. Može?
Gordon Freeman
22.5.2008, 15:32
Hobotnica? Misliš Hermaeus Mora? Pa ovde o tome pričamo zadnjih par postova. Kad pređeš questove ostalih daedric prinčeva, fino kliknes na njegov shrine. Tada ti "hobotnica" navede detaljne specifikacije questa, a to je da prikupiš po jedan soul svake rase(nisi valjda mislio da će te daedric lord slati da bereš cveće). E kada završiš spomenuto(na koji način zavisi od tvojih afiniteta) ponovo klikneš na "hobotnicu" i "hobotnica" te za tvoj trud odgovarajuće nagradi. Kako me mrzi da ponavljam kao papagaj, zamolit da te ubuduće čitaš ranije postove. Može?
Joj fuck! Nisam znao kako se zove! Ja kad asm video da terba da se predje odredjeni path ja mislo da terba da pesacim do nje onim putem od brume,pa luto ko blesav!(u kur*tz!)
A jos mi je falio samo onaj najblizi brumi,nisam znao kako da se napravim neomiljenim!
Tema je poprilicno narasla, tako da ako nekome treba neka pomoc, tesko da ce uzeti i prelistati 111 stranica. Sasvim je normalno zbog toga neka pitanja i da se ponove. Medjutim onaj koji nesto pita, red bi bio da pogleda bar 3-4 strane unazad, mozda bas tu lezi odgovor na njegovo pitanje :D
Zato momci samo opusteno :aplauz:
4th Dimension
22.5.2008, 18:45
Jesu li i drugi imali problema da čak i dođu do prokletog shrinea. Ja sam morao da se bavim slobodnim planinarstvom dok sam došao do staze (počeo sam od one tvrđave ispod njega.)
ForceCommander
22.5.2008, 19:07
Ja sam zbog ovog questa ostao bez Umbra sworda. Kada sam prelazio Clavicus Vile-ov quest mislio sam da je za započinjanje Hermaesovog questa neophodno sa sobom imati i sve artefakte koji se dobijaju od ostalih Daedric prinčeva( glupo, zar ne). Zato sam Clavicusu dao Umbru za Masc of Clavicus Vile koji mi uopšte nije bio potreban jer sam već imao tonu artefakata koji pojačavaju personality. Tako sam ostadoh bez jednog od najpoznatijih oružja u TES igrama. Da ne spominjem da sam i sam jedva dosao do tog shrinea. Kao da je Hermaes ustvari daedric lord alpinizma...
Gordon Freeman
22.5.2008, 19:14
Ja sam zbog ovog questa ostao bez Umbra sworda. Kada sam prelazio Clavicus Vile-ov quest mislio sam da je za započinjanje Hermaesovog questa neophodno sa sobom imati i sve artefakte koji se dobijaju od ostalih Daedric prinčeva( glupo, zar ne). Zato sam Clavicusu dao Umbru za Masc of Clavicus Vile koji mi uopšte nije bio potreban jer sam već imao tonu artefakata koji pojačavaju personality. Tako sam ostadoh bez jednog od najpoznatijih oružja u TES igrama. Da ne spominjem da sam i sam jedva dosao do tog shrinea. Kao da je Hermaes ustvari daedric lord alpinizma...
I ja sam uzo maskicu,doduse koristim je jer mi lik tako izgleda kao samuraj sa goldbrandom i ebony oklopom!:D
ForceCommander
22.5.2008, 19:39
I ja sam mog lika jednom opremio u istočnjačkom stilu. Vukao se breton okolo sa heavy oklopom( iako je tad bio tek aprentice, jer ko je video da mag nosi teški oklop) a ja sam se ponosio što opasno liči na zloću Death Hand iz igre Jade Empire: Special Edition.
Koji je sledeci set heavy armoura, ja imam trenutno orkish? Eto ja recimo pravim lika koji je mag a nosi tezak oklop :D Naravno vise mi je cool onaj necromancer's robe ali dzaba kad ima defence 0.
Gordon Freeman
23.5.2008, 16:44
Ebony
A glass je najjaci od lite armora?
ForceCommander
23.5.2008, 17:04
Glass jeste najjači light armor. Jedino nisam siguran za amber armor iz Shivering Isles ekspanzije.
Ne kontam. Kako si onda prizivao ostale Daedric prinčeve ako ne znas kako se to radi? Možda ne znaš gde se nalazi njegov shrine?
Sory nisam presao Namira's Shraine kako da predjem
ForceCommander
23.5.2008, 17:42
Sory nisam presao Namira's Shraine kako da predjem
Personality treba da ti bude manji od 20 da bi uopšte počeo taj quest.
ali brate kako da predjem sta treba da se radi znam sta mi treba za quest ali nzm kako da ga predjem treba mi detaljno
Gordon Freeman
24.5.2008, 8:26
ali brate kako da predjem sta treba da se radi znam sta mi treba za quest ali nzm kako da ga predjem treba mi detaljno
To bi i ja voleo da znam:kreza:
ForceCommander
24.5.2008, 8:53
Detaljan walktrough:
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Namira
Treba mi za jedan quest kaze da treba da budem manje atraktivan ne razumem sta su time hteli da kazu i kako uopste da budem manje atraktivan:confused:
Gordon Freeman
24.5.2008, 13:52
Treba mi za jedan quest kaze da treba da budem manje atraktivan ne razumem sta su time hteli da kazu i kako uopste da budem manje atraktivan:confused:
Upucujem te na prvi post iznad tvog!:rofl:
Napijte se i bicete manje atraktivni...
Namira shrine?
Samo kupi 5-6 cheape wines, nasljokaj se i počni quest.
uuuuu jbt meni je personality 52. Jel ima neki dobar fazon da smanjim personality da ne idem redom i svadjam se sa prijateljima.
Pročitaj one dve poruke iznad tvoje:rolleyes:
Black3005
27.5.2008, 16:08
imam magični mač i sad mi se istrošio a punjenje stoji 1 gold 1 hp(znate o čemu govorim) a to je skupo jer mi mač im 1200 tih pojntova moželi ikako jeftinije znam i za punjenje kamenjim ali mi ih nestalo:ciao:
zdravkelja
27.5.2008, 16:13
U Ayled Ruins mozes naci Varla Stone koji puni sve magicno oruzje koje imas. Mozes da punis i iz Soul Gemova kada ih napunis dusama.
Uclani se u Mages Guild, tad ces moci da uzmes soulgemove iz njihove zalihe.
Black3005
27.5.2008, 21:25
Uclani se u Mages Guild, tad ces moci da uzmes soulgemove iz njihove zalihe.
misliš da baš postanem mages guild ili samo onu preporuku ono kad dobijem ključ
Black3005
27.5.2008, 21:26
U Ayled Ruins mozes naci Varla Stone koji puni sve magicno oruzje koje imas. Mozes da punis i iz Soul Gemova kada ih napunis dusama.
gdje se to nalazi
4th Dimension
27.5.2008, 22:17
imam magični mač i sad mi se istrošio a punjenje stoji 1 gold 1 hp(znate o čemu govorim) a to je skupo jer mi mač im 1200 tih pojntova moželi ikako jeftinije znam i za punjenje kamenjim ali mi ih nestalo:ciao:
Po meni najbolja kombinacija je onaj staff koji dobijaš pošto postaneš mag da na njega staviš soultrap + Azura's star.
Gordon Freeman
28.5.2008, 9:32
misliš da baš postanem mages guild ili samo onu preporuku ono kad dobijem ključ
Moze i to sa kljucem,ima po gildovima po gradovima(kolko se secam)!
Pelagijska Argosija
28.5.2008, 12:56
gdje se to nalazi
Ajelidske ruševine su stari gradovi koji su sada, je li, ruševine i karakteristične su po tome što su pravljene od belog kamena. Obično imaju dosta stubova nalik grčkim i rimskim ruševinama. U svaku možeš da uđeš i da istražuješ i tamaniš gamad koja se tamo krije. Skoro svaka poseduje pomenuto varla kamenje. Imaš jednu ajelidsku ruševinu u blizinu imperijalnog grada - čim izađeš iz kanalizacije na samom početku igre odmah prekoputa (tj. preko vode ;)).
Black3005
28.5.2008, 18:20
Ajelidske ruševine su stari gradovi koji su sada, je li, ruševine i karakteristične su po tome što su pravljene od belog kamena. Obično imaju dosta stubova nalik grčkim i rimskim ruševinama. U svaku možeš da uđeš i da istražuješ i tamaniš gamad koja se tamo krije. Skoro svaka poseduje pomenuto varla kamenje. Imaš jednu ajelidsku ruševinu u blizinu imperijalnog grada - čim izađeš iz kanalizacije na samom početku igre odmah prekoputa (tj. preko vode ;)).
bio sam dolje neznam koliko sam daleko otišao samo znam da sam našao 5-6 kamenja koji ne vrijede ne pišljivu bobu.a ovaj mač što sam napravio kad god mi se istroši opet se napuni do 6
bio sam dolje neznam koliko sam daleko otišao samo znam da sam našao 5-6 kamenja koji ne vrijede ne pišljivu bobu.
To si najverovatnije pokupio Velkynd kamenje (ono plavo) koje vredi 50 septima i koje ti puni magicku. Treba ti Varla kamenje (ono belo), koje vredi 1000 septima i recharguje ti iteme. E da, računaj da je Varla mnogo ređa od Velkynda (da lupim, odnos 1:20). Varla ti se uglavnom nalazi na teže dostupnim lokacijama, a često je potrebno da aktiviraš i neki prekidač koji će podići metalni kavez oko Varle koji te inače onemogućava da ga pokupiš.
Black3005
28.5.2008, 20:48
kako ih napunit
zdravkelja
28.5.2008, 20:53
Bacas Soul Trap magije, ili bijes oruzjem koje je enchantovano na Soul Trap.
ForceCommander
28.5.2008, 21:00
Najbolje soul trap oružje je Umbra sword, koji se dobija rešavanjem questa za Clavicus Vile.
E hvala vam na pomoci oko onog zadatka. JoOoJ razocarao sam se kad sam video sta sam dobio od glavnog tj. hobotnice (kako ga mnogi zovu) prelazis sve ono i dobijas dobre stvari i na kraju dobijes knjigu sa kojom budzis 3 skila.:boodala: QQ
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.