PDA

Prikaži potpunu verziju : The Elder Scrolls IV: Oblivion

Strane : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Half-Life boy
7.1.2008, 21:32
Tako je zdravkelja!!!:tapsh: Mogu ja da nabijem sve major skilove do sto a da ne spavam uopste i onda 50 puta odspavam i dobijem 50 lvl-a.

Leko, to sto si bio u zatvoru jedanput ne znaci da si bio 1 dan u zatvoru.
Npr: Ja sam napravio bounty od 80K otisao sam u zatvor i odlezao kaznu, a kad je istekla kazna pisalo je da sam bio 800+ dana u zatvoru!!! I pisalo je za nekih 10 skilova da su mi opali mnogo.

Ucitao sam prethodni save i zlopatio se 5 dana da nabavim 40K kako bih otplatio bounty.

leka
7.1.2008, 21:35
Bio sam samo jednom u zatvoru jedan dan, vezano za neki quest sto sam morao da obavim da bi se priblizio nekom zatvoreniku...

Half-Life boy
7.1.2008, 21:42
Bio sam samo jednom u zatvoru jedan dan, vezano za neki quest sto sam morao da obavim da bi se priblizio nekom zatvoreniku...

Jel to onaj lik sto je pokrao neke stvari? Njegova zena te salje u zatvor da ispitas gde je sakrio te ukradene stvari a posle neki drugi lik nju kilise.

Ili mozda Amusei?

Pre ce biti ovo prvo.

leka
7.1.2008, 21:45
Mislim da je ovo prvo:icon_stud...

Half-Life boy
7.1.2008, 22:00
Jel neko od vas skupio sva 3 Goblin Totem Staff-a?

Mislim da sam prvi put nasao sva 3 ali nisam memorisao i nestalo je struje.
Kad sam o5 isao da ih pokupim nasao sam 2 ali mi sva 3 trebaju za ono sto hocu da izvedem.

edit: Jel neko presao quest "A Venerable Vintage"? Stoji mi skoro od kad sam poceo da igram oblivion.
Treba da nadje 6 flasa Shadowbanish vina, provalio sam da je u nekoj tvrdjavi, verovatno u hladnom delu tamriela i pretrazio sam mali milion tvrdjava ali nema.

Hvala unapred na pomoci

zdravkelja
7.1.2008, 22:38
Ja sam nasao 3 boce. Mnogo je zeznuto, kao i trazenje Nirnroot Plant i one male statue za Umbacana.

Al ima lek. Odes na internet i nadjes lokacije :icon_stud
Ovo ne smatram varanjem jer je stvarno preterano sve pronaci.

E sad, mislim da niko na internetu nije pronasao svih 6 boca jer nigde nema resenja :o A za ova druga dva sam pronasao. Posle Umbacano zada jos 2 questa.

Half-Life boy
7.1.2008, 23:09
Mnogo je zeznuto, kao i trazenje Nirnroot Plant i one male statue za Umbacana.

Nirnroot nije toliko zeznuto naci. Nalazi se pored reka, kod jezera i u kucama ljudi koji su zainteresovani za Nirnroot plant. Ja sam skupio oko 130.
Nasao sam samo jednu statuu za Umbanaco-a a treba gomila kolko sam video u save-u jednog mog druga. A kad skupis sve...

Al ima lek. Odes na internet i nadjes lokacije :icon_stud
Ovo ne smatram varanjem jer je stvarno preterano sve pronaci.

Nasao sam. Ima na ovom sajtu: http://oblivion.gamewikis.org/wiki/Shadowbanish_wine

E sad, mislim da niko na internetu nije pronasao svih 6 boca jer nigde nema resenja :o A za ova druga dva sam pronasao. Posle Umbacano zada jos 2 questa.

Ima resenje. Eto ga iznad. Samo jos treba naci te tvrdjave, mislim da ni za jednu nisam cuo dosad.

PS ja nisam pominjao quest za Umbanaco-a vec nesto drugo, easter egg.
Naime kad skupis sva 3 Goblin staff totema i bacis ih na neko mesto (ne znam da li je odredjeno mesto ili moze bilo gde), na tom mestu se sukobe klanovi (2 ili 3 klana) goblina, koliko sam cuo treba da ih bude bas dosta.

Warlord
7.1.2008, 23:10
Jel neko od vas skupio sva 3 Goblin Totem Staff-a?

Mislim da sam prvi put nasao sva 3 ali nisam memorisao i nestalo je struje.
Kad sam o5 isao da ih pokupim nasao sam 2 ali mi sva 3 trebaju za ono sto hocu da izvedem.

edit: Jel neko presao quest "A Venerable Vintage"? Stoji mi skoro od kad sam poceo da igram oblivion.
Treba da nadje 6 flasa Shadowbanish vina, provalio sam da je u nekoj tvrdjavi, verovatno u hladnom delu tamriela i pretrazio sam mali milion tvrdjava ali nema.

Hvala unapred na pomoci

Imash u Skingradu u onoj kuci shto mozesh da kupish 2 ili 3 flashe.

Da neznash na kojoj adresi mogu da skinem mapu sa lokacijama[please]

Half-Life boy
7.1.2008, 23:21
Imash u Skingradu u onoj kuci shto mozesh da kupish 2 ili 3 flashe.

Nisam znao za to. U kojoj kuci? Znam da neki likovi tamo prave dobro vino i pricao sam sa njima i pretresao im kuće(kuću) i ništa.

Da neznash na kojoj adresi mogu da skinem mapu sa lokacijama[please]

Pa sta pise u mom prethodnom postu? Mada tu pise samo u kojim fortresima ima flasa.
Kucni na google "shadowbanish wine locations on map" i pogledaj jel ima sta.

zdravkelja
7.1.2008, 23:27
Nije na to mislio.

Evo na primer ovo
http://www.oblivionmap.net/

I za sve: Ako hocete nesto da nadjete na internetu, koristite GOOGLE (www.google.com)

Half-Life boy
7.1.2008, 23:37
Ovde imate tacne lokacije Shadowbanish Wine-a u 3 tvrdjave - Carmala (juzno od Chorrola), Irony (jugoistocno od Bravila) i Vlastarus(Istocno od Skingrada).

http://www.oblivionsource.com/viewtopic.php?f=31&p=58932

pozz

leka
8.1.2008, 0:07
Evo, mozda ce ovo biti od pomoci.
http://img70.imageshack.us/img70/7171/mapauf4.th.jpg (http://img70.imageshack.us/my.php?image=mapauf4.jpg)

Ustvari, zeznuo sam se, na ovoj mapi ima samo jedna tvrdjava gde ima to vino, fali jos sedam mapa...

Warlord
8.1.2008, 13:43
Nisam znao za to. U kojoj kuci? Znam da neki likovi tamo prave dobro vino i pricao sam sa njima i pretresao im kuće(kuću) i ništa.

Pa sta pise u mom prethodnom postu? Mada tu pise samo u kojim fortresima ima flasa.
Kucni na google "shadowbanish wine locations on map" i pogledaj jel ima sta.

U onom Manoru shto je na prodaju:opanachke

Warlord
8.1.2008, 13:57
I nisu tako loshi Deadrick shrines questovi ,ostao mi je samo zadnji i bash je extra doshao mi lik na spavanje i rekao mi lokaciju sad samo treba da stignem, negde je na planinama pa cu se izgleda pomuchiti..jEDVA CHEKAM DA PREDJEM:aplauz::aplauz::aplauz::aplauz:

Warlord
8.1.2008, 15:22
Preshao sam sve deadrick questove :alealeee:al imam jedan problem:mad: po zavrshetku zadnjeg questa dobio sam knjigu ali posle toga mi se nishta nije desilo chak mi i ne pishe da sam preshao sve deadrick questove neznam dali tako treba ,pa ako je neko preshao neka javi .
HVALA UNAPRED

Nikola95
8.1.2008, 15:27
Zna li neko gdje mogu da nadjem black soul gem?Treba mi za quest:confused:

Warlord
8.1.2008, 15:33
Zna li neko gdje mogu da nadjem black soul gem?Treba mi za quest:confused:
Morash da nadjesh jedan altar od necroman... [imash jedan jugoistochno od cheydinala] i da stavish grand soul gem unutra i da bacish spell za soul trap i pretvorice se u black soulgem,,ali morash to da uradish kad padne mrak inache nece raditi.
Za koji quest ti treba??

zdravkelja
8.1.2008, 15:50
Ne samo kada padne mrak, nego u odredjenom danu u nedelji. Procesljaj temu, pisano je zilion puta o tome. Tu sam negde ostavio detaljno uputstvo.
A i mozes naci neki BSgem i kod Necromancera kada ga ubijes. Ako budes imao srece.

Ja imam 5 komada sad pa se vise ne mucim. Cuvam, kad god da mi zatreba :to_care:

leka
8.1.2008, 16:25
Preshao sam sve deadrick questove :alealeee:al imam jedan problem:mad: po zavrshetku zadnjeg questa dobio sam knjigu ali posle toga mi se nishta nije desilo chak mi i ne pishe da sam preshao sve deadrick questove neznam dali tako treba ,pa ako je neko preshao neka javi .
HVALA UNAPRED

Pa jesi li otvarao knjigu?:cool:

Warlord
8.1.2008, 17:16
Pa jesi li otvarao knjigu?:cool:
Jesam i mogu da nabudzim za steel,magic,shadow i nabudzim i posle nishta ni da mi pishe da sam preshao sve.

zdravkelja
8.1.2008, 17:20
Pa to ti je kraj, sta ima da ti pise. Dobio si nagradu za quest. To je to.

Warlord
8.1.2008, 17:34
Pa to ti je kraj, sta ima da ti pise. Dobio si nagradu za quest. To je to.
I shta sad preshao sam i ostale questove main,fg,mg,db,tg znachi preshao sam igricu ,,,,jer ima sad neka misija za knights of the nine??

voodoo_
8.1.2008, 17:41
Ima, idi u crkvu u Anvilu.

Warlord
8.1.2008, 17:47
Ima, idi u crkvu u Anvilu.
Otishao sam i nishta se ne deshava

Eni
8.1.2008, 18:18
Otishao sam i nishta se ne deshava

Instalirao si ekspanziju? :)

Warlord
8.1.2008, 18:19
Instalirao si ekspanziju? :)
Nisam jer ima gde da se skine na netu??

zdravkelja
8.1.2008, 19:31
:rofl:

E ima jedna fora za one koji imaju instaliran oficijalni dodatak Fighter's Stronghold.
Odete u privatne odaje i u onom kutku gde su knjige, mini biblioteka, procackajte one stubove, ima svasta da se nadje. Tu je i dnevnik, koji upucuje na tajni prolaz iza odaje za trening. Rezultat svega je jedan odlican mac koji extra izgleda i solidan stit.

Eni
8.1.2008, 19:59
Nisam jer ima gde da se skine na netu??

Hm. Kako očekuješ da nađeš dodatni sadržaj iz ekspanzija (proširenja) ako ih nisi instalirao prethodno i uključio.

A što se tiče tvog pitanja, pročitaj pravilnik foruma. Piraterija nije dozvoljena, tako da niko ovde ne sme da ti da bilo kakav link za download ilegalnih sadržaja. Sa druge strane, ako je određena ekspanzija besplatno dostupna, onda je 100% ima na - zvaničnom sajtu...

Nikola95
8.1.2008, 20:27
Morash da nadjesh jedan altar od necroman... [imash jedan jugoistochno od cheydinala] i da stavish grand soul gem unutra i da bacish spell za soul trap i pretvorice se u black soulgem,,ali morash to da uradish kad padne mrak inache nece raditi.
Za koji quest ti treba??

Hvala.Potreban mi je da bih poceo jedan quest za deadric boginju.:opanachke

Apostrof
8.1.2008, 20:38
Prvo kao veliki fan i veteran Daggerfall-a i Morrowind-a malo sam razocaran Oblivionom,previse mi je nekako konzolaski, gomila skilova je izbacena, enchant je uproscen maksimalno, trpanje ogromnih maceva i malih bodeza u isti skil, tj. stil borbe je bezveze i nevidim zasto im je to trebalo,gomila magija je izbacena iz igre itd. Doduse vecina ovoga vazi i za Morrowind u odnosu na Daggerfall, ali opet nije bilo toliko drasticno, a i climbing skill,streetwise i dragon language su ionako bili preterivanje. Ajde vratili su fast travel ako nista drugo.

Krenuo sam sa igrom, isao od grada do grada cisto da izvidim situaciju i itd, glavni quest nisam ni poceo. Kada sam nasao na onaj staff of everlasting scamps (ukleti stap koji priziva stalno po cetiri skampa) poceo sam novu igru u zelji da iskoristim ovo da malo levelujem lika na kvarno. Trckarao sam okolo, skupio nesto kesa, kupio par maceva, repair hammera, napitaka i slicno otisao po staff i zatvorio se u hotelsku sobu gde sam bespomucno ubijao ove jadnike ili pustao da me udaraju. Posle nekih 15 sati mucenja i dosade dobio sam lika 24 lvl, 100 na strenght, engurance, intelligence 70 luck i 60 ostalo, 100 blade i heavy armor, 60 block i alhemija itd.

Moj problem> Glavni quest je nenormalno tezak. Da ubijem samo jednu daedru u oblivionu treba mi pet minuta i 10 napitaka. Znam da igra povecava nivo tezine sto si veci level, ali opet pre ili kasnije doci ces do 20+ lvl, a ako si igrao regularno nema teoretske sanse da imas ovakve statistike. Oprema mi je jadna, ali sudeci po tome kako su uradili enchant-ovanje u ovoj igri ionako sumljam da moze da se nadje nesto toliko dobro da mi ovo olaksa. Igram na normal nivou tezine. Da napomenem zavrsio sam sporedne questove za Dark Brotherhood i vecinu za Mages Guild bez problema. Da li je jos neko imao slicanu muku, i kako ste se vi efikasno "resavali" ove probleme.

Eni
8.1.2008, 20:47
Ja sam bez frke prešao FG i MG do kraja, obišao mapu uzduž i popreko, kupio 3 kuće nekako, i zezao se kao lud... I bio sve vreme prvi nivo. To ja zovem "pametan developing"... NOT.

Morrowind mi je bio dobar. Mada je znao da smara i on kad sat vremena plivaš do obale jer nemaš para za taxi. :rofl:

LM, poenta - igra je lepa za šetanje i zezanje, ali za neki ozbiljan RolePlay potražite nešto drugo i tačka.

Nikola95
8.1.2008, 21:33
Nasao sam taj necromancer altar.Postoji i jos jedan takav juzno od kvatcha.Ako ste presli questove mages gilde i quest 'order of the virtuos blood',mozete da u onu kutiju za dupliranje sastojaka(koja stoji u sobu arch mage-a tj. vas)staviti vampires dust i sacekati da se petoduplira, pa ga prodati odredu.:dedica:

Half-Life boy
8.1.2008, 23:24
Evo presao sam quest "A Venerable Vintage".

Nasao sam po dve flase u 3 tvrdjave koje sam pomenuo u postu 1511 u temi.

Tvrdjave sam otkrio ranije ali ih nisam istrazivao inace bih odavno presao quest.

Ako neko ima problema sa ovim questom neka pogleda na mapi koju je postavio zdravkelja gde se nalaze tvrdjave u kojima sam ja nasao vino a na mom linku moze da pogleda tacnu lokaciju flasa u tvrdjavama.

SRECNO :D

@Nikola95: Jedna druga deadrick boginja ti daje quesst u kom treba da ubijes neka undead stvorenja a tu usput mozes da nadjes Black Soul Gem.

@Warlord: Znaci presao si sve deadrick questove. Ja ne ispunjavam zahteve Hermaeus Mora-e. To je onaj na vrhu mape, tj. najvisi deadrick hram na mapi. Jesi li ti imao nekih problema sa tim questom? Mislim da mi je samo ovaj ostao od deadrick-a

Warlord
9.1.2008, 0:27
Evo presao sam quest "A Venerable Vintage".

Nasao sam po dve flase u 3 tvrdjave koje sam pomenuo u postu 1511 u temi.

Tvrdjave sam otkrio ranije ali ih nisam istrazivao inace bih odavno presao quest.

Ako neko ima problema sa ovim questom neka pogleda na mapi koju je postavio zdravkelja gde se nalaze tvrdjave u kojima sam ja nasao vino a na mom linku moze da pogleda tacnu lokaciju flasa u tvrdjavama.

SRECNO :D

@Nikola95: Jedna druga deadrick boginja ti daje quesst u kom treba da ubijes neka undead stvorenja a tu usput mozes da nadjes Black Soul Gem.

@Warlord: Znaci presao si sve deadrick questove. Ja ne ispunjavam zahteve Hermaeus Mora-e. To je onaj na vrhu mape, tj. najvisi deadrick hram na mapi. Jesi li ti imao nekih problema sa tim questom? Mislim da mi je samo ovaj ostao od deadrick-a
Nisam imao problema trebao sam zarobim dushe svih rasa bilo je lako samo sam pobio sve po shrin-ma nema pandura ,lako:alealeee:

Warlord
9.1.2008, 0:32
Prvo kao veliki fan i veteran Daggerfall-a i Morrowind-a malo sam razocaran Oblivionom,previse mi je nekako konzolaski, gomila skilova je izbacena, enchant je uproscen maksimalno, trpanje ogromnih maceva i malih bodeza u isti skil, tj. stil borbe je bezveze i nevidim zasto im je to trebalo,gomila magija je izbacena iz igre itd. Doduse vecina ovoga vazi i za Morrowind u odnosu na Daggerfall, ali opet nije bilo toliko drasticno, a i climbing skill,streetwise i dragon language su ionako bili preterivanje. Ajde vratili su fast travel ako nista drugo.

Krenuo sam sa igrom, isao od grada do grada cisto da izvidim situaciju i itd, glavni quest nisam ni poceo. Kada sam nasao na onaj staff of everlasting scamps (ukleti stap koji priziva stalno po cetiri skampa) poceo sam novu igru u zelji da iskoristim ovo da malo levelujem lika na kvarno. Trckarao sam okolo, skupio nesto kesa, kupio par maceva, repair hammera, napitaka i slicno otisao po staff i zatvorio se u hotelsku sobu gde sam bespomucno ubijao ove jadnike ili pustao da me udaraju. Posle nekih 15 sati mucenja i dosade dobio sam lika 24 lvl, 100 na strenght, engurance, intelligence 70 luck i 60 ostalo, 100 blade i heavy armor, 60 block i alhemija itd.

Moj problem> Glavni quest je nenormalno tezak. Da ubijem samo jednu daedru u oblivionu treba mi pet minuta i 10 napitaka. Znam da igra povecava nivo tezine sto si veci level, ali opet pre ili kasnije doci ces do 20+ lvl, a ako si igrao regularno nema teoretske sanse da imas ovakve statistike. Oprema mi je jadna, ali sudeci po tome kako su uradili enchant-ovanje u ovoj igri ionako sumljam da moze da se nadje nesto toliko dobro da mi ovo olaksa. Igram na normal nivou tezine. Da napomenem zavrsio sam sporedne questove za Dark Brotherhood i vecinu za Mages Guild bez problema. Da li je jos neko imao slicanu muku, i kako ste se vi efikasno "resavali" ove probleme.
:dedica:Ja sam uzeo maga tako da nisam imao problem roknem grom, invisibility napuni mi se magija opet i sve tako napitci mi nisu trebali ali sam imao alchemy 100 samo zbog levelovanja.
Koju class-u ti Igrash?????

Warlord
9.1.2008, 0:37
Sve u svemu oblivion nije tako losh .Grafika je dobra, radnja nije losha samo malo te misije [pobij sve shto mrda ]smaraju ostala su mi 3,4 manja kvesta kad predjem probacu neku ekspanziju.:to_care:

zdravkelja
9.1.2008, 1:05

U pitanju je poznat bug.
Treba prvo da dva puta tu magiju koju si dobio bacis na onoga koga neces da zarobis, a onda dva puta pogodis onoga koga hoces da zarobis. Posle tog drugog puta bi trebalo da se pojavi poruka da je magija vec bacena. Malo eksperimentisi.
I kao sto je Warlord rekao, ubijaj kod shrineova; nema strazara, niti ce ti oni nekada zatrebati, vec si resio questove kod njih.

SirDuck
9.1.2008, 3:23
Je može neko da mi objasni odakle njoj/njemu ovakav oklop i krila? :)
http://ui16.gamespot.com/1071/screenshot5_2.jpg

next
9.1.2008, 3:26
Je može neko da mi objasni odakle njoj/njemu ovakav oklop i krila? :)
http://ui16.gamespot.com/1071/screenshot5_2.jpg

Ma verovatno mod.....
Jeste da cool izgleda, ali ja ne volim da koristim bilo shta shto nije oficijalno...Meni je to isto kao cheet...

SirDuck
9.1.2008, 3:37
Ma verovatno mod.....
Jeste da cool izgleda, ali ja ne volim da koristim bilo shta shto nije oficijalno...Meni je to isto kao cheet...

Verovatno. I kako je bre napravi ovako lepu, ja sve neke nakaze dobijam :D

next
9.1.2008, 3:41
Verovatno. I kako je bre napravi ovako lepu, ja sve neke nakaze dobijam :D

To sam se i ja zachudio...Stvarno je mnogo lepa,kao iz neke anime...:D
Mozda je opet mod,a mozda i strpljenje...Iskreno mene mrzelo da utroshim ne znam koliko vremena na doterivanju fizichkog izgleda svog lika...

6am3 Fana71c
9.1.2008, 4:26
To sam se i ja zachudio...Stvarno je mnogo lepa,kao iz neke anime...:D

Da to je mod, ima modova koji dodaju nove rase za igranje, ta zenska je elf, a ima jos i daedra itd. kao playable races. Oklop je koliko vidim mod za glass armor...Modovi se keva, ja ih imam oko 20, resio sam da stanem na tom broju pre nego sto mi prsne igra :D Salim se, sve lepo radi, i potpuno je drugaciji feeling (bolji). Oblivion i Morrowind se igre koje prosto vape za modovima, neki od njih su prava umetnicka dela.

leka
9.1.2008, 12:14
A kako vam se cini ova lepota?:a_whistli:p
WARNING! Nudity, not below 18!

http://img135.imageshack.us/img135/6996/oblivion200711300117202wy2.jpg

Half-Life boy
9.1.2008, 12:31
A kako vam se cini ova lepota?:a_whistli:p
WARNING! Nudity, not below 18!

http://img135.imageshack.us/img135/6996/oblivion200711300117202wy2.jpg

Sto nisi ukljucio AA pa onda napravio screenshot? Ili nisi ti napravio...

@Warlord & zdravkelja: Znaci prvo treba da zarobih duse 10 (svih) rasa pa onda ispunjavam zahteve? Evpo sad cu da probam. Odoh:odoK:

zdravkelja
9.1.2008, 12:41
Sto nisi ukljucio AA pa onda napravio screenshot? Ili nisi ti napravio...

@Warlord & zdravkelja: Znaci prvo treba da zarobih duse 10 (svih) rasa pa onda ispunjavam zahteve? Evpo sad cu da probam. Odoh:odoK:

To ti je zahtev. To uradi i dobijas nagradu.
Daje ti da biras izmedju 3 knjige: jedna je za Wariore (povecava blade, blunt itd.), druga za Magove (povecava destruction, alternation itd.) i treca za Thiefove (sneak, marksman, i sl.)

leka
9.1.2008, 12:45
@Half-Life boy
Ja sam napravio screenshot, al da sam ukljucio aa, onda ne bih imao hdr, a sa hdr-om je ipak mnogo bolje.:qliranje:

Half-Life boy
9.1.2008, 13:12
@Half-Life boy
Ja sam napravio screenshot, al da sam ukljucio aa, onda ne bih imao hdr, a sa hdr-om je ipak mnogo bolje.:qliranje:

Sto ne instaliras patch za AA i HDR zajedno kad vec imas tu grafu.

@zdravkelja: Ja uopste nisam pricao sa njim. Nije mi zahtevao da to uradim.
Od one 3 knjige uzeo bih za thief jer sam u ostalom expert/master a u sneak i marksman nisam ni expert.

Evo pogledaj sta je problem:

http://img404.imageshack.us/img404/2905/oblivion200801091205258oe6.th.jpg (http://img404.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801091205258oe6.jpg)

leka
9.1.2008, 13:51
Ma kakav patch, stavio sam qarl's texture patch, zahtevno je ubija, jos mi samo fali i aa.

Pa kaze ti lepo covek da nisi ispunio sve zahteve da bi pricao sa statuom, jesi li presao sve druge deadric skrinje?

next
9.1.2008, 13:54
Sto ne instaliras patch za AA i HDR zajedno kad vec imas tu grafu.

Gde moze da se nadje taj patch?
Ja videh nshto samo za ATI kartice...

SirDuck
9.1.2008, 13:57
Da to je mod, ima modova koji dodaju nove rase za igranje, ta zenska je elf, a ima jos i daedra itd. kao playable races. Oklop je koliko vidim mod za glass armor...Modovi se keva, ja ih imam oko 20, resio sam da stanem na tom broju pre nego sto mi prsne igra :D Salim se, sve lepo radi, i potpuno je drugaciji feeling (bolji). Oblivion i Morrowind se igre koje prosto vape za modovima, neki od njih su prava umetnicka dela.

Ej, koji su to modovi?
Gde mogu duzmem? :D

leka
9.1.2008, 13:59
@next
Za seriju geforce 8000 ne treba taj patch da bi to radilo zajedno...bar tako kazu...
@SirDuck
Modova imas mali milion da skines sa neta, potrazi na nekih sajtovima koji se bave oblivionom

next
9.1.2008, 14:04
@next
Za seriju geforce 8000 ne treba taj patch da bi to radilo zajedno...bar tako kazu...

Kazu...Mogu da prichaju oni shta hoce,ali ja ne mogu da ukljuchim oba u isto vreme...Ukljuchen mi je samo AA 8x , a kad pokusham da ukljuchim i HDR, izadje ono obaveshtenje da ta dva ne mogu da budu ukljuchena u isto vreme i iskljuchi mi AA...:mad:

leka
9.1.2008, 14:14
Pa sto samo ne ukljucis hdr? Meni je on mnogo gotivniji i igra mnogo bolje sa njim izgleda.

SirDuck
9.1.2008, 14:49
@SirDuck
Modova imas mali milion da skines sa neta, potrazi na nekih sajtovima koji se bave oblivionom

Znam, baš zato i pitam koji je mod, jer ih ima hiljadu, dakle kao da tražim iglu u plastu sena...

Half-Life boy
9.1.2008, 15:09
HDR je zahrtevniji od 6AA i Blooma zajedno.

Anyway presao sam 13 questova za deadrick gospodare. E sad nisam presao Hermaeus Mora i BOETHIA. Naime Boethia nece da mi se pojavi na mapi:confused: kao da je nema. Prolazio sam oko mesta gde bi trebalo da je ali tu nema nicega.
U sejvu jednog mog druga Boethia je tu ali kod mene je nema:n-cc2:

Nikola95
9.1.2008, 16:20
Moze li mi ko pomoci?Imam problemtrazim lijek za vampirstvo,i dosao sam kod neke babe koja mi trazi sastojke.skupio sam sve sem "two shoots of bloodgrass''.i tako sam otisao u najblizu radnju i kupio bloodgrass,ali ne mogu da ga dam babi.da li je neko presao ovaj quest?:confused:unaprijed hvala.

SirDuck
9.1.2008, 17:14
Moze li mi ko pomoci?Imam problemtrazim lijek za vampirstvo,i dosao sam kod neke babe koja mi trazi sastojke.skupio sam sve sem "two shoots of bloodgrass''.i tako sam otisao u najblizu radnju i kupio bloodgrass,ali ne mogu da ga dam babi.da li je neko presao ovaj quest?:confused:unaprijed hvala.

Instaliraj oficalni Vile Lair dodatak i izleči se.

Warlord
9.1.2008, 17:35
Zna li neko sajt za neki extra mod ili slichno {hvala unapred}

leka
9.1.2008, 17:40
Pa ukucaj na guglu oblivion mods ili slicno i imaces tonu rezultata.

Warlord
9.1.2008, 17:45
Pa ukucaj na guglu oblivion mods ili slicno i imaces tonu rezultata.
Ukucam al se pojave sve neki forumi zna li neko tachan sajt??

Nikola95
9.1.2008, 18:00
Instaliraj oficalni Vile Lair dodatak i izleči se.

Da li je to jedini nacin?:icon_stud

leka
9.1.2008, 18:02
@Warlord
Na kakve li ti forume nailazis...
http://planetelderscrolls.gamespy.com/View.php?id=41&view=Articles.Detail

http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Recommended_Mods

http://www.pixelrage.ro/articles/13-Oblivion-mods-that-should-not-have-been-inhouse/261,0.html

Nikola95
9.1.2008, 18:10
Instalirao sam vile lair.Sta sad?:confused:

leka
9.1.2008, 18:14
Pa otidji tamo i izleci se, ima neko jezero ili slicno gde udjes i izlecis se, ako se dobro secam.

SirDuck
9.1.2008, 18:49
Nije jedini način, ali je najlakši ;)
Nađi tamo neku baricu, šta li je, sa nekim totemom u sredini.
Tražiće ti neke soli, kolko se ja sećam. Izaši iz bare i pogledaj oko sebe, videćeš kao neku rudu. Pokupi to i trebalo bi da se izlečiš :)

Nikola95
9.1.2008, 20:03
Nije jedini način, ali je najlakši ;)
Nađi tamo neku baricu, šta li je, sa nekim totemom u sredini.
Tražiće ti neke soli, kolko se ja sećam. Izaši iz bare i pogledaj oko sebe, videćeš kao neku rudu. Pokupi to i trebalo bi da se izlečiš :)

A gdje se ta bara nalazi?:icon_stud

Hich
9.1.2008, 20:32
Totalni sam amater, juce sam poceo da igram oblivion i sada imam pitanja.
Prvo ne znam kako da omogucim sve one magije, kada uzmem onaj stap i sve.
I tesko mi je da ih sa macem ubijam, totalno tesko, kad god nekog ubijem ja klik save, sta cu... To je zato sto ne znam te fore sa magijama i time, kada se baca onako...

Half-Life boy
9.1.2008, 20:54
Totalni sam amater, juce sam poceo da igram oblivion i sada imam pitanja.
Prvo ne znam kako da omogucim sve one magije, kada uzmem onaj stap i sve.

I tesko mi je da ih sa macem ubijam, totalno tesko, kad god nekog ubijem ja klik save, sta cu... To je zato sto ne znam te fore sa magijama i time, kada se baca onako...

Mislis da izaberes magiju il... Pritisni F3 i otvorice se meni za magije i magijske efekte. Tu mozes da biras koju ces magiju da koristis. Mozes da namestis brzo biranje magija al ne mogu sad to da objasnjavam.

Jel znas da menjas oruzja barem? Menjanje magija je isto kao i menjanje oruzja samo u drugom meniju.
Ako ti je teska igra smanji tezinu - kad udjes u igru idi na OPTIONS pa onda GAMEPLAY i ona prva opcija sa sliderom ti je podesavanje tezine igre. Pomeri slajder levo i bice ti lakse da ubijas.

Warlord
9.1.2008, 20:59
@Warlord
Na kakve li ti forume nailazis...
http://planetelderscrolls.gamespy.com/View.php?id=41&view=Articles.Detail

http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Recommended_Mods

http://www.pixelrage.ro/articles/13-Oblivion-mods-that-should-not-have-been-inhouse/261,0.html

Ovaj sajt u sredini ,moram da se registrujem ,kad se registrujem hoce li biti free modovi ili ne???

leka
9.1.2008, 22:00
Pa nisam sad siguran, ne secam se, nasao sam dobrih modova na tih nekoliko sajtova, registruj se pa proveri, besplatni su neki sigurno.

Hich
9.1.2008, 22:42
sad znam i magije da menjam, ali kada me napadne, ode mi bas puno helta, vise od pola, ja udaram, magiju bacam , stiti imam, ali ne vredi...jel ima neka fora?

Half-Life boy
9.1.2008, 23:14
sad znam i magije da menjam, ali kada me napadne, ode mi bas puno helta, vise od pola, ja udaram, magiju bacam , stiti imam, ali ne vredi...jel ima neka fora?

Armor se osteti kada prima udarce. Takodje i stit ali i oruzje kada sa njim udaras. Moras da ga popravljas sa repair hamerima inace ce biti kao da ga uopste i ne nosis jer te nece stititi.

Inace na normalnom nivou tezine trebalo bi da iz dva pogotka najslabijom magijom ubijes skoro svakog neprijatelja (ovo vazi samo dok si nizi level).

Hich
10.1.2008, 0:43
smanjio tezinu i sada je bas lako...:dedica:

Snoopy
10.1.2008, 3:04
Evo i ja poco da igram posto sam kupio nov komp :)
Lik mi je Argonian Thief/Assassin custom clasa i stigo sam
do 12lvl.
Uradio sam Dark Brotherhood questove i Arenu i sada sam polako
krenuo main quest.
btw.
Ako moze pitanje za sve na ovoj temi
(nadam se da neko nije vec ovo postavio,ako jeste onda se izvinjavam)
Koja ste rasa/klasa?

Nikola95
10.1.2008, 11:58
Zna li neko neki sajt gdje mogu da preuzmem mod vile lair besplatno?

Snoopy:Ja sam breaton,24 lv. custom klasa:alteration,security,destruction,conjuration, marksman,illusion i merchantile.:icon_stud

Warlord
10.1.2008, 14:38
Evo i ja poco da igram posto sam kupio nov komp :)
Lik mi je Argonian Thief/Assassin custom clasa i stigo sam
do 12lvl.
Uradio sam Dark Brotherhood questove i Arenu i sada sam polako
krenuo main quest.
btw.
Ako moze pitanje za sve na ovoj temi
(nadam se da neko nije vec ovo postavio,ako jeste onda se izvinjavam)
Koja ste rasa/klasa?

Breton\Mage,45Lvl:to_care:
ps. Svidja mi se shto si uzeo argonian,jeste da su malo ruzni ali extra im je disanje pod vodom:)

shrafko
10.1.2008, 15:37
Breton\Mage,45Lvl:to_care:
ps. Svidja mi se shto si uzeo argonian,jeste da su malo ruzni ali extra im je disanje pod vodom:)

Ni urođena otpornost na otrove/zaraze nije za bacanje.. pod uslovom da nisam nešto pobrkao :)
Jedino što treba imati u vidu je da izučavanje raznih škola magije omogućava disanje pod vodom itd. svim rasama, tako da se u kasnijoj igri bonusi koje Argonian ima vrlo brzo tope.
Btw, od svih klasa, Dunmer (Dark Elf) i Nord su (bar meni) najbolji. Prvi za brzog ubicu-backstabbera (+ ima otpornost na vatru što je više nego korisno) a drugi za sporog tank-razbijača (da ne smaram sada sa analizom karakteristika rasa).

Snoopy
10.1.2008, 16:09
Argoniana sam uzeo cisto zbog bonusa
na security koji mi treba,a ni disanje pod vodom nije lose!
Pogotovo kada me juri vise neprijatelja samo skocim u vodu
i nestanem u senci :).
Prvo sam napravio Breton Magea ali kad sam stigao do
12lvl. video sam da je mnogo slab!
Trebao sam odmah da uradim questove za Arcane Univerzitet
pa tek onda glavni.
Napravicu opet Mage-a kada budem presao glavni quest.
Smeta mi samo losa organizacija magija!
Ne mogu da zapamtim gde mi je koja magija na hotkey-u.
Da li ima neki mod koji to poboljsava?

Warlord
10.1.2008, 16:46
Argoniana sam uzeo cisto zbog bonusa
na security koji mi treba,a ni disanje pod vodom nije lose!
Pogotovo kada me juri vise neprijatelja samo skocim u vodu
i nestanem u senci :).
Prvo sam napravio Breton Magea ali kad sam stigao do
12lvl. video sam da je mnogo slab!
Trebao sam odmah da uradim questove za Arcane Univerzitet
pa tek onda glavni.
Napravicu opet Mage-a kada budem presao glavni quest.
Smeta mi samo losa organizacija magija!
Ne mogu da zapamtim gde mi je koja magija na hotkey-u.
Da li ima neki mod koji to poboljsava?

Shta ce ti mod kod mene je ovako i super mi ide:)
1 Wizard fury[destruction]
2 Restoratiom[uvek promenim ]
3 invisibility[napravio na arcane university]
4 Sumonn Deadroth[mogu i nekog jacheg ali mi stil borbe tako nalaze]
5 Pack mule
6 Shield 50%
SA ovih 6 sam preshao igricu i mislim da ti ne treba bolje ako si MAGE:):)

Snoopy
10.1.2008, 17:47
Ja sam to ovako sredio:
1.Heal Minor Wounds
2.Heal Majot Wounds
3.Neka fire magija
4.Neka shock magija
5.Neka frost magija
6.Summon Zombie
7.Starlight ili Night Eye (kada se setam tamnicama ili pecinama)
8.Soul Trap
Ali ukapiro sam da nesto nije u redu kada na 12lvl koristim Flare.
Zato sam napravo assassina i mislim da mi to vise odgovara.
Sa Magom sam obicno jedva izvlacio zivu glavu u Oblivionu
a ovako samo upalim sneak i bacam 3x damage sa marksmanom.

Warlord
10.1.2008, 17:55
Ja sam to ovako sredio:
1.Heal Minor Wounds
2.Heal Majot Wounds
3.Neka fire magija
4.Neka shock magija
5.Neka frost magija
6.Summon Zombie
7.Starlight ili Night Eye (kada se setam tamnicama ili pecinama)
8.Soul Trap
Ali ukapiro sam da nesto nije u redu kada na 12lvl koristim Flare.
Zato sam napravo assassina i mislim da mi to vise odgovara.
Sa Magom sam obicno jedva izvlacio zivu glavu u Oblivionu
a ovako samo upalim sneak i bacam 3x damage sa marksmanom.

Prechice su ti ok a shto se tice Maga na pochetku jeste teshko ali posle kad nabijesh skilove mozesh da budesh koja god klasa hocesh sa raznim restoration
magijama i slichno sa alchemy shta sve mozesh,a tu su razni conjurtion spelovi ,,sve u svemu kasnije otkidash.Ne mozesh u12lvl da koristish flare napravi malo jachu magiju ili kupi.

Half-Life boy
10.1.2008, 21:53
Magije koje koristim:
1. Cloak
2. Immolating Blast
3. Heal Major Wounds
4. Soul Trap
5. Paralyze
6. Aegis
7. Summon Dremora Lord
8. Wizard`s Fury

(izbacicu Aegis i stavicu nesto drugo jer mi nije potreban)

Koristim jos neke magije poput:
Beast of Burden
Pack Mule
i jos neke koje kada su sve aktivne omogucavaju mi da nosim preko 1000 pa i 1200.

Postavicu neke screenshot-ove kasnije.

Warlord
10.1.2008, 22:28
Magije koje koristim:
1. Cloak
2. Immolating Blast
3. Heal Major Wounds
4. Soul Trap
5. Paralyze
6. Aegis
7. Summon Dremora Lord
8. Wizard`s Fury

(izbacicu Aegis i stavicu nesto drugo jer mi nije potreban)

Koristim jos neke magije poput:
Beast of Burden
Pack of Mule
i jos neke koje kada su sve aktivne omogucavaju mi da nosim preko 1000 pa i 1200.

Postavicu neke screenshot-ove kasnije.
Videcju i ja da postavim neke scr...kasnije pa da vidimo chiji su bolji:D:D

Warlord
10.1.2008, 22:31
@Half-Life boy shta radi aegis???

Rale6
10.1.2008, 23:30
Ljudi jel neko mozda zna gde mogu da skinem mod za ovaj armor ? :n_klanja:

http://radikal.ru/F/i012.radikal.ru/0712/3e/3ecba0ce965f.jpg.html

http://radikal.ru/F/i040.radikal.ru/0712/34/034f1ba8e349.jpg.html

http://radikal.ru/F/i022.radikal.ru/0712/ff/a6de750bb306.jpg.html

Pelagijska Argosija
10.1.2008, 23:54
Ljudi jel neko mozda zna gde mogu da skinem mod za ovaj armor ? :n_klanja:

Ovo mu dođe više kao neki sajber-pank...

Snoopy
11.1.2008, 0:04
Sta god da je izgleda mnogo dobro
Pogotovo ova Elfovka :love:

SirDuck
11.1.2008, 0:10
Da, što se tiče elfovke, u pitanju je Rens Beauty Pack.

Ovaj oklop je Dark Illusion Armor, link. (http://planetelderscrolls.gamespy.com/View.php?view=OblivionMods.Detail&id=3708)

Rale6
11.1.2008, 0:32
Da, što se tiče elfovke, u pitanju je Rens Beauty Pack.

Ovaj oklop je Dark Illusion Armor, link. (http://planetelderscrolls.gamespy.com/View.php?view=OblivionMods.Detail&id=3708)

Ja vec imam taj mod, i nasao sam sve armore sem tih (wip-new armor-a)
koje sam postavio sa slikama.

http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=12785

Ovo je sait sa koga sam ja licno skinuo mod i imam sve ove armor-e sem wip-new armor-a :n_klanja:

SirDuck
11.1.2008, 1:11
Pa dao sam ti link ka tom oklopu koji tražiš.

Half-Life boy
11.1.2008, 11:27
Evo par shotova ubacite i vi da vidimo sta imate:D

http://img84.imageshack.us/img84/736/oblivion200801102033380ec0.th.jpg (http://img84.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801102033380ec0.jpg)

http://img529.imageshack.us/img529/3869/oblivion200801102033543aw4.th.jpg (http://img529.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801102033543aw4.jpg)

http://img150.imageshack.us/img150/7903/oblivion200801102034098bf1.th.jpg (http://img150.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801102034098bf1.jpg)

Rale6
11.1.2008, 12:58
Pa dao sam ti link ka tom oklopu koji tražiš.

Ok , razumem ja tebe ali to su samo armor-i bez tog wip-new armor-a.
Jedino ako si i ti instalirao ovaj mod pa znas kako da dodjes do tog wip-new armor-a.

I jos jedno pitanje kako da Screenshot-ujem u oblivionu?

voodoo_
11.1.2008, 14:16
Otvori oblivion.ini u My Documents/My Games, nađi nešto tipa enablescreenshots i promeni na 1.

Warlord
11.1.2008, 16:04
Evo par shotova ubacite i vi da vidimo sta imate:D

http://img84.imageshack.us/img84/736/oblivion200801102033380ec0.th.jpg (http://img84.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801102033380ec0.jpg)

http://img529.imageshack.us/img529/3869/oblivion200801102033543aw4.th.jpg (http://img529.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801102033543aw4.jpg)

http://img150.imageshack.us/img150/7903/oblivion200801102034098bf1.th.jpg (http://img150.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801102034098bf1.jpg)

Shotovi su ti EXTRA ,,Da te pitam kako si uspeo da ti umbra daje 33damage ja mogu najvishe 30:confused::confused::confused::confused::confuse d:

leka
11.1.2008, 16:12
Pa verovatno je veci level od tebe...

donator99
11.1.2008, 16:23
Verovatno ima veci blade skill.

Half-Life boy
11.1.2008, 16:26
Shotovi su ti EXTRA ,,Da te pitam kako si uspeo da ti umbra daje 33damage ja mogu najvishe 30:confused::confused::confused::confused::confuse d:

Jesi li video zdravlje oruzja i armora? Na 125% je zdravlje a skill u Blade-u je 100+ (imam 90 i nesto i plus prsten mi dodaje 15 al svejedno je dal je 100 ili vise).

Aj stavi i ti koji SS.

Poz:ciao:

leka
11.1.2008, 16:58
Evo i mog avatara...

http://img88.imageshack.us/img88/3133/oblivion200801111533401zr2.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801111533401zr2.jpg)

http://img88.imageshack.us/img88/7497/oblivion200801111533437sv6.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801111533437sv6.jpg)

http://img98.imageshack.us/img98/5927/oblivion200801111533577jt5.th.jpg (http://img98.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801111533577jt5.jpg)

http://img88.imageshack.us/img88/3633/oblivion200801111540161pt4.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801111540161pt4.jpg)

http://img88.imageshack.us/img88/3050/oblivion200801111547390ni7.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801111547390ni7.jpg)

Warlord
11.1.2008, 17:39
Evo i mog avatara...

http://img88.imageshack.us/img88/3133/oblivion200801111533401zr2.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801111533401zr2.jpg)

http://img88.imageshack.us/img88/7497/oblivion200801111533437sv6.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801111533437sv6.jpg)

http://img98.imageshack.us/img98/5927/oblivion200801111533577jt5.th.jpg (http://img98.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801111533577jt5.jpg)

http://img88.imageshack.us/img88/3633/oblivion200801111540161pt4.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801111540161pt4.jpg)

http://img88.imageshack.us/img88/3050/oblivion200801111547390ni7.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=oblivion200801111547390ni7.jpg)
Covece koliko modova ,,i gde si majke ti nashao taj mac od 43 damage???

leka
11.1.2008, 18:27
I taj mac je mod, my mountain tower se zove, mod ti ubaci kulu i u kuli imas taj mac, koji pored napada od 43 ima jos neko enchantovanje al sam zaboravio.

Half-Life boy
11.1.2008, 18:58
I taj mac je mod, my mountain tower se zove, mod ti ubaci kulu i u kuli imas taj mac, koji pored napada od 43 ima jos neko enchantovanje al sam zaboravio.

Gde ima da se skine taj mod?
Trazio sam po netu al izbacuje neke uvrnute sajtove sa kojih ne moze da se skine.

I gde bude ta kula kad se ubaci mod?

bojanh
11.1.2008, 21:05
namestio sam rezoluciju 1024x768 i ukljucio sam sve detalje osim HDR (pise da mi nije podrzano) i nisam stavio AA.frame mi je oko 10 kad je situacija najzahtevnija,znaci kad pogledom obuhvatim sto vise detalja mogu.e mene zanima ako bih dokupio jos 1GB rama,jel bi bio frame negde oko 30?koliko ce mi 1GB rama doneti po vasoj proceni framea i koliko ce pomoci da radi igra brze?...samo se nadam da mi necete reci da menjam grafu,mog miljenika:) :rolleyes:...:)

donator99
11.1.2008, 21:18
Jbt, kad imas R9550, sa tim igra jedva radi.HDR ni ne mozes da ukljucis posto ga ne podrzava.RAM ce ti jedino smanjiti vreme ucitavanja, nista vise.
Overclockuj radeona, ako imas aktivni kuler mozes ladno da dignes klok procesora na 400MHz(sigurno i vise).Za VRAM sve ovisi...
Da sam na tvom mestu uradio bih:
1)Batalio igru dok ne kupim novi komp/konzolu(sto sam ja uradio)
2)Smanjiti rezu i detalje do kraja i nadao se da ce FPS biti dovoljan za prihvatljivo igranje(ali neces videti ni 10% lepote koju ova igra pruza)

bojanh
11.1.2008, 21:29
Jbt, kad imas R9550, sa tim igra jedva radi.HDR ni ne mozes da ukljucis posto ga ne podrzava.RAM ce ti jedino smanjiti vreme ucitavanja, nista vise.
Overclockuj radeona, ako imas aktivni kuler mozes ladno da dignes klok procesora na 400MHz(sigurno i vise).Za VRAM sve ovisi...

i digao sam klokove radeona preko 400Mhz,tacnije 438/244,i sa takvim ga i igram...dakle nema leba od mog 9550:(...a kako bi bilo recimo da imam sad Biostar nVidia 6800XT 256MB DDR2 128bit@300/533 ubodenu u komp i da su ostali svi ovi isti detalji ukljuceni kao i na R9550,jel bi radila igra mnogo bolje:confused:

Leonida
11.1.2008, 21:53
kupi 8600 i miran si :ciao:

shrafko
11.1.2008, 22:26
Ljudi, ne svodi se cela priča na "kupi 8600 i miran si".
Ako kupuje GeForce 8, onda mu (gotovo sigurno) treba i nova ploča (koja podržava PCI-E).
Kad kupi novu ploču najverovatnije će moći da baci stare RAM module, pošto će mu trebati DDR2. I - na kraju krajeva - kad sve to radi, može i novi procesor da uzme (kad ide vo, nek ide i uže..).

Prema tome, opcije su sledeće:

1. Kupovina nove konfiguracije (kao kudikamo bolje rešenje, uslovljeno finansijskom situacijom)

2. Kupovina jače AGP kartice (7600, 7800 npr) što je relativno kratko i neisplativo rešenje, pošto su sve "jače" AGP kartice dosta skupe za ono što realno nude.

@ bojanh > Što se tvog pitanja (kupovina još rama) tiče, odgovor ti mogu dati iz prve ruke, pošto sam Oblivion prvo igrao na staroj konfiguraciji (Athlon 3000+, 512 RAM, 9600/128Mb). Naime, tu mi je Oblivion nekako i šljakao u zatvorenom, međutim pod vedrim nebom bi seckao kao lud (ne daj bože neka frka sa 3+ učesnika). I tako se reših da kupim još 512 rama. Za divno čudo, taj ram nije ubrzao samo loadovanje, već donekle i samu igru - ali u toliko maloj meri da je rezultat još uvek bio jako nezadovoljavajući. Stoga mogu slobodno da ti kažem da kupovina rama nije nikakvo rešenje. Na kraju krajeva, tebi je najveći hendikep u celoj ovoj priči GPU, a ne CPU ili RAM (iako su i ove poslednje dve stavke bitne).

bojanh
11.1.2008, 23:04
hvala na ovako detaljnom odgovoru.imao sam ja sve to u vidu,i imam u planu novu konfu sa DDR2,PCI-E i X2 procesorom,ali ne sad nego tek za pola godine kad se smiri situacija i kad padnu cene.sto se tice grafe,verovatno cu kupiti neku drugu koja ce svakako biti kolko tolko brza od r9550 i bicu miran makar pola godine dok se ne uzme novi komp,ali shvatam da je bacanje para uzimanjem AGP grafe jer su i zastarele i kao sto kazes,nemaju dobar odnos cena/perfomanse,ali sta je tu je.ajd da mi vise ne idemo u offtopic jer nema smisla,nastavite diskutabilnost u vezi obliviona:)

Rale6
11.1.2008, 23:22
Otvori oblivion.ini u My Documents/My Games, nađi nešto tipa enablescreenshots i promeni na 1.

Fala, uspeo sam da nadjem! :n_klanja:

Warlord
11.1.2008, 23:57
Ne znam shta da vam kazem ja igram na 8600,2gb rama ,,odvrnuo sam sve detalje do kraja rezolucija 1440 a ja mislim da moze solidno da se igra i na seriji 7 ali na nekoj manjoj rezoluciji ja sam proshle godine negde u februaru igrao na 7300 medium detalje i ishla je lepo :):):):)

Irondacha
12.1.2008, 0:14
A bre dosta sa tim hardver glupostima,ko da sam u hardver delu foruma:D.
salu na stranu koje modove koristite(molim da ne ubrajate neke bezvezne modove koji dodaju mac sa 9999dmg-a).Evo ja cu prvi:

1) Oscuro's oblivion overhaul (http://jorgeoscuro.googlepages.com/)-ovo spada pod obavezno i to je IMO najjbolji dostupan oblivion mod na internetu.

2)Loading screens (http://www.gamespot.com/pc/rpg/theelderscrollsivoblivion/download_6161667.html)-siguran sam da se svima smuce oni stari loading ekrani posle nekog vremena , i zato ovaj mod zamenjuje stare loading ekrane novim i visestruko zanimljivijim.

3) Darnified UI (http://www.sk.co.yu/forum/planetelderscrolls.gamespy.com/View.php?id=2764&view=OblivionMods.Detail%20-%20104k%20-)-omogucava promenu onog uzasnog console like fonta slova(malo se konfliktuje sa modom iznad zato sto bi to trebalo da utice i na slova u loading ekranima)

4) Tamriel travelers (http://www.sk.co.yu/forum/www.blasteroids.com/games/file_details.cfm/8621/elder_scrolls_4_oblivion%20-%2079k%20-)- dodaje putujuce merchante

5) dosta novih dungeona(tower of the lich (http://www.sk.co.yu/forum/elderscrolls.filefront.com/file/Tower_of_the_Lich_King),blackrock mountain (http://www.sk.co.yu/forum/elderscrolls.filefront.com/file/Black_Rock_Mountain;65586),lair of the hydra (http://www.sk.co.yu/forum/elderscrolls.filefront.com/file/Lair_of_The_Hydra) itd.)

6) Streamline (http://planetelderscrolls.gamespy.com/View.php?view=OblivionMods.Detail&id=2684) 2.0-ukratko , optimizuje igru da jede manje RAM-a itd. da sad ne zalazim u to :D .

7) Deadly Reflexes (http://www.megagames.com/news/html/patches/theelderscrollsivobliviondeadlyreflexmod.shtml)-poboljsava borbu , omogucava a la mortal kombat "Finish him!" egzekucije itd.

8) Harvest flora (http://planetelderscrolls.gamespy.com/View.php?view=oblivionmods.Detail&id=202) i harvest containers (http://www.pixelrage.ro/downloads/Oblivion-Harvest-Containers-Mod/1966.html)- menja se izgled chestova,buradi i biljaka kada ih otvorite/harvestujete.

9) Svi oficijelni modovi (http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Official_Mods)

10) Salmo the baker (http://www.sk.co.yu/forum/planetelderscrolls.gamespy.com/View.php?view=oblivionmods.detail&id=2204%20-%20103k%20-)-bakery u skingradu sada je otvoren yay!

Warlord
12.1.2008, 1:27
A bre dosta sa tim hardver glupostima,ko da sam u hardver delu foruma:D.
salu na stranu koje modove koristite(molim da ne ubrajate neke bezvezne modove koji dodaju mac sa 9999dmg-a).Evo ja cu prvi:

1) Oscuro's oblivion overhaul-ovo spada pod obavezno i to je IMO najjbolji dostupan oblivion mod na internetu.

2)Loading screens-siguran sam da se svima smuce oni stari loading ekrani posle nekog vremena , i zato ovaj mod zamenjuje stare loading ekrane novim i visestruko zanimljivijim.

3) Darnified UI-omogucava promenu onog uzasnog console like fonta slova(malo se konfliktuje sa modom iznad zato sto bi to trebalo da utice i na slova u loading ekranima)

4) Tamriel travelers- dodaje putujuce merchante

5) dosta novih dungeona(tower of the lich,blackrock mountain,lair of the hydra itd.)

6) Streamline 2.0-ukratko , optimizuje igru da jede manje RAM-a itd. da sad ne zalazim u to :D .

7) Deadly Reflexes-poboljsava borbu , omogucava a la mortal kombat "Finish him!" egzekucije itd.

8) Harvest flora i harvest containers- menja se izgled chestova,buradi i biljaka kada ih otvorite/harvestujete.

9) Svi oficijelni modovi

10) Salmo the baker-bakery u skingradu sada je otvoren yay!
To je ok a gde im da se skinu ti modovi:confused::confused::confused:

Rale6
12.1.2008, 1:30
evo i mojih slicica!

http://img229.imageshack.us/img229/6129/24384247as4.th.jpg (http://img229.imageshack.us/my.php?image=24384247as4.jpg)

http://img230.imageshack.us/img230/1826/screenshot0jp5.th.jpg (http://img230.imageshack.us/my.php?image=screenshot0jp5.jpg)

http://img230.imageshack.us/img230/9216/screenshot2np2.th.jpg (http://img230.imageshack.us/my.php?image=screenshot2np2.jpg)

http://img223.imageshack.us/img223/4830/screenshot3bm0.th.jpg (http://img223.imageshack.us/my.php?image=screenshot3bm0.jpg)

http://img230.imageshack.us/img230/1127/screenshot7zp2.th.jpg (http://img230.imageshack.us/my.php?image=screenshot7zp2.jpg)

http://img230.imageshack.us/img230/8346/screenshot8fh6.th.jpg (http://img230.imageshack.us/my.php?image=screenshot8fh6.jpg)

http://img230.imageshack.us/img230/7118/screenshot9kk2.th.jpg (http://img230.imageshack.us/my.php?image=screenshot9kk2.jpg)

http://img230.imageshack.us/img230/303/screenshot10ow8.th.jpg (http://img230.imageshack.us/my.php?image=screenshot10ow8.jpg)

http://img230.imageshack.us/img230/3948/screenshot11uq4.th.jpg (http://img230.imageshack.us/my.php?image=screenshot11uq4.jpg)

http://img230.imageshack.us/img230/8220/screenshot1et2.th.jpg (http://img230.imageshack.us/my.php?image=screenshot1et2.jpg)

Irondacha
12.1.2008, 2:00
To je ok a gde im da se skinu ti modovi:confused::confused::confused:
Evo editovao sam svoj post i linkovao sve.

SirDuck
12.1.2008, 2:03
A je li, kolki protection daju te gaćice :rolleyes: :D

leka
12.1.2008, 2:08
Gde ima da se skine taj mod?
Trazio sam po netu al izbacuje neke uvrnute sajtove sa kojih ne moze da se skine.

I gde bude ta kula kad se ubaci mod?

Ja sam ga uzeo od mog drugara Toren tera, sad gde ima ovako da se skine, ne znam.

@Irondacha
Kako si instalirao Oscuro's oblivion overhaul, ja sam se pre mucio i nisam uspeo da ga nabudzim, trazi gomilu nekih programa da bi radio:icon_stud

SirDuck
12.1.2008, 2:19
E, da, evo šta ja za sada koristim.
Naime, krenuo sam ispočetka sa novim likom, pošto sam sa starim prešao i Shivering Isles, ali ovaj put sa modovima.

Koristim Ren's Beauty Pack, Bankmod, Quest Award leveling, i onaj sa poboljšanim facijalnim teksturama.
To je zasad, dok ne naišem na još nešto zanimljivo :)
Evo sad trebam da ubacim Thieves Arsenal :)

Lik mi je ženski Mystic Elf, znak Mage, Assasin, lvl 2

Irondacha
12.1.2008, 12:07
Ja sam ga uzeo od mog drugara Toren tera, sad gde ima ovako da se skine, ne znam.

@Irondacha
Kako si instalirao Oscuro's oblivion overhaul, ja sam se pre mucio i nisam uspeo da ga nabudzim, trazi gomilu nekih programa da bi radio:icon_stud
Overhaul zahteva program( "Bash" se zove ili tako nesto,u svakom slucaju sve pise u readme-u) koji ti je potreban da bi nastavio sa starim save-om,inace mozes da ga teras bez ikakvih programa (ako kreces ispocetka sto je preporucljivo) , naime imas jedan fajl koji kada pokrenes te upita gde oces da ekstraktujes sve i ti naravno stavis u folder gde je instaliran oblivion i to ti je sve.

@ SirDuck - Preporucujem ti da probas Overhaul jer toliko poboljsava igru , dodaje mali milion novih itema ( integrisanih u loot listu naravno) ,gomila novih prijateljskih i neprijateljskih frakcija(bosmer rangers,dunmer slave traders itd.),cudovista ,40 novih setova armora ,120 novih vrsta oruzja , i quest award leveling je isto jedan deo overhaula (koji sadrzi dosta drugih dobrih modova pored QAL-a,guild storage,martigen's monster mod(i plus jos neka cudovista ja mislim,nisam siguran).U svakom slucaju procitas FAQ i sve ti je jasno.

evil_geko
12.1.2008, 12:09
Iskusni Oblivionci, pomagajte!

Imam dva pitanja...

Prvo...Da li je moguće da OBSE_LOADER proradi na narodnoj verziji igre zato što bez njega ne mogu da nabacim onaj Deadly Reflexes mod.

Drugo....Koje modove sve preporučujete, prvi put prelazim Oblivion inače a modova ima...MNOGO...i da li su isti Save kompatibilni.

Videh gore ovaj Overhaul patch ali zna li neko da li je on Save kompatibilan?

Dobro, ispade malko više od tri pitanja ali Oblivion nisam pipao do skoro jer nisam imao konfu za isti, pa kad videh koliko modova ima zavrte mi se u glavu, pogubio sam se k'o kuče u liftu.

Ako može bar neko sužavanje izbora modova...

Irondacha
12.1.2008, 12:26
Iskusni Oblivionci, pomagajte!

Imam dva pitanja...

Prvo...Da li je moguće da OBSE_LOADER proradi na narodnoj verziji igre zato što bez njega ne mogu da nabacim onaj Deadly Reflexes mod.

Drugo....Koje modove sve preporučujete, prvi put prelazim Oblivion inače a modova ima...MNOGO...i da li su isti Save kompatibilni.

Videh gore ovaj Overhaul patch ali zna li neko da li je on Save kompatibilan?

Dobro, ispade malko više od tri pitanja ali Oblivion nisam pipao do skoro jer nisam imao konfu za isti, pa kad videh koliko modova ima zavrte mi se u glavu, pogubio sam se k'o kuče u liftu.

Ako može bar neko sužavanje izbora modova...
Moguce je ,ali mora i tvoj narodnjak da bude SE(to je za special edition ili tako nesto skracenica :kreza: ) ali to je moj ortak uradio meni i na neke jedvite jade , propitacu ga kako pa cu javiti.

Pa Overhaul je save kompatibilan ali moras prvo da "obradis" sejvove pomocu programa koji je naveden u readme-u overhaula.Sto se ostalih modova tice i njihove save kompatibilnosti sve zavisi od toga sta mod donosi/menja.Ako su to samo novi armori , oruzja itd onda mozes sa starim sejvovima ali ako mod menja dinamiku igre , gameplay u nekom pogledu ili uopste koji se petlja sa kodom igre cesto nije save kompatibilan ili kao u slucaju overhaula zahteva neki program da bi mogao da nastavis sa starim sejvom.Pripazi kada ubacujes i uklanjas modove jer neki modovi mogu trajno da osakate lika iliti celu igru(meni se desilo to jednom pa je sledio reinstall i brisanje sejvova) , i dosta glupavih modova ima sposobnost da ti ubije zelju za igranjem obliviona.

evil_geko
12.1.2008, 12:33
Moguce je ,ali mora i tvoj narodnjak da bude SE(to je za special edition ili tako nesto skracenica :kreza: ) ali to je moj ortak uradio meni i na neke jedvite jade , propitacu ga kako pa cu javiti.

OK, ondak javi kada saznaš, mnogo me zanima kako radi DR mod na delu.

Pa Overhaul je save kompatibilan ali moras prvo da "obradis" sejvove pomocu programa koji je naveden u readme-u overhaula.Sto se ostalih modova tice i njihove save kompatibilnosti sve zavisi od toga sta mod donosi/menja.Ako su to samo novi armori , oruzja itd onda mozes sa starim sejvovima ali ako mod menja dinamiku igre , gameplay u nekom pogledu ili uopste koji se petlja sa kodom igre cesto nije save kompatibilan ili kao u slucaju overhaula zahteva neki program da bi mogao da nastavis sa starim sejvom.Pripazi kada ubacujes i uklanjas modove jer neki modovi mogu trajno da osakate lika iliti celu igru(meni se desilo to jednom pa je sledio reinstall i brisanje sejvova) , i dosta glupavih modova ima sposobnost da ti ubije zelju za igranjem obliviona.

Znam da ima dosta tih bogaljnih modova, zato i pitah da mi neko smanji izbor na samo one bitne.
Oni sitni gde je u pitanju neki mač ili štit me ne zanimaju...

Warlord
12.1.2008, 12:38
Imam jedno pitanje za modove sad skidam jedan kad ga skinem gde da ga kopiram u oblivion folder ili u data ?????[HITNO JE}

Snoopy
12.1.2008, 14:05
Pa trebalo bi da pise u readme-u.
Ako ne pise onda probaj prvo u Oblivion folder,ako tu ne radi
onda u data.

zdravkelja
12.1.2008, 15:39
Konacno sam zavrsio quest za Umbacana, da skupim onih 10 Ayled Statues. Kakav quest :eek: Ali je prilicno isplativo bilo, dobio sam 500G za svaku + bonus od 5000 kada sam ih sve nasao. 10000 nije malo ;)
Posle cu da stavim lokacije gde sam ih nasao :)

Lokacije: Culote, Fanacas, Mackamentain, Moranda, Ninendava, Vilverin, Welke, Wendelbek, Wendir, Wenyandawik. Sve su Ayled Ruins. Ako neke ne mozete da nadjete, pogledajte na internetu, nadjite mape sa lokacijama.

Rale6
12.1.2008, 19:55
A je li, kolki protection daju te gaćice :rolleyes: :D

A, da vidis te miline kad gaćice svoje skine! :D :D :D

SirDuck
12.1.2008, 20:18
E, al ozbiljno, koji je ovo mod? http://img230.imageshack.us/my.php?image=screenshot8fh6.jpg

Warlord
12.1.2008, 22:37
-Copy the Data folder into the Oblivion install folder (for exemple : c:\program files\bethesda softworks\oblivion\)
Shta ovo znaci ceo dan se *****am oko modova i gde treba da se prebaci nishta ne razumem:n-cc2: ako neko zna neka napishe,,,,,,,,,HVALA UNAPRED

Rale6
13.1.2008, 13:48
E, al ozbiljno, koji je ovo mod? http://img230.imageshack.us/my.php?image=screenshot8fh6.jpg

E, ovako:
1. Growlfs Hot Clothes And Armor 41 Full, to ti je za armor koji vidis na meni.
Mitril armor kupujes ga kod mrchenta u Imperial City Market District-u.
Ali moras da znas da se ne mirisu Growlfs mod i EyeCandy mod. postoji mogucnost za oba ali moras onda da se drndas satima da ubodes kombinaciju!
npr. uz ovaj mod sa armorom (Growlfs) dobijas i nud mod, i veruj mi to je po meni bolji mod od EyeCandy mod koji je malo misicav i nije za elf-a, i naj vazniji razlog da ne koristis druge nud modove za telo zbog teksture na tvom liku. Armor ce ti ostati isti ali nestace ti teksture sa tela.

http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=10934 , ovo ti je adresaza sajt, samo se registruj i ukljuci Adult content da ti ne sakriva slike koje su nud-i

2. i za lice: Ren's Beauty Pack version 1.1
http://elderscrolls.filefront.com/file/Rens_Beauty_Pack;63707

Rale6
13.1.2008, 15:12
-Copy the Data folder into the Oblivion install folder (for exemple : c:\program files\bethesda softworks\oblivion\)
Shta ovo znaci ceo dan se *****am oko modova i gde treba da se prebaci nishta ne razumem:n-cc2: ako neko zna neka napishe,,,,,,,,,HVALA UNAPRED

Nemoj lupati glavom ,;) objasnicu ti dva nacina kako ubaciti mod! :icon_stud Prvi nacin je taj koji si ti pokusao: to sto su napisali c:/program files\bethesda softworks\oblivion... to ti je instalacija igre po default-u,tamo gde si instalirao igru. Ako ne znas kojim slucajem gde si je instalirao idi sa misem na ikonu za igru i pritisni desni klik,zatim klikni "Properties", pojavice se prozor u kome ti na samom dnu pise "Find Target..."
E, sad si otvori folder u kome se nalazi igra, na vrhu ti se nalazi "Data" folder,
e tu se prebacuju mod-ovi! Kako prebaciti mod: nadjes gde si skinuo zip-ovan
folder (moguce da ce ti je zapakovan data file) otvoris ga i videces jedan ili vise "esp" file-ova i foldere (npr. meshes ili textures)
njh kopiraj tamo gde si instalirao igru ,pa udjes u data(C,D,E,F,G:/...\bethesda softworks\oblivion\data) e kad otvoris data file tu samo prekopiras sve sem "Readme" file, 99% ce ti izbacuiti prozor (Confirm Folder Replace) samo klikni Yes to All. Kad to ukljuci igru ali preko Oblivion Launcher-a (sa njm ne ulazis u igru vec ti se otvara prozor sa opcijama za podesavanje) udjes u Data files i uljucis mod koji si upravo prekopirao,
to ces uraditi tako sto ces stiklirati ispred naziva tog mod-a!

Drugi nacin je malo laksi: nadjes na netu "OMOD" ili ti Oblivion Mod Manager
pa sve instalira automatski!
Ali problem je sto su posebni file-ovi za Oblivion Mod Manager, ako pored svakog naziva mod-a postoji "OMOD" to znaci da je napravljen samo za Oblivion Mod Manager , zbog toga ih ima manje od obicnih mod-ova.

Ako te zanima ovaj drugi nacin ti mi javi da ti detaljnije objasnim. :opanachke

Nadam se da sam ti pomogao a ne zbunio jos vise :), ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj!:kreza:

Warlord
13.1.2008, 15:53
Nemoj lupati glavom ,;) objasnicu ti dva nacina kako ubaciti mod! :icon_stud Prvi nacin je taj koji si ti pokusao: to sto su napisali c:/program files\bethesda softworks\oblivion... to ti je instalacija igre po default-u,tamo gde si instalirao igru. Ako ne znas kojim slucajem gde si je instalirao idi sa misem na ikonu za igru i pritisni desni klik,zatim klikni "Properties", pojavice se prozor u kome ti na samom dnu pise "Find Target..."
E, sad si otvori folder u kome se nalazi igra, na vrhu ti se nalazi "Data" folder,
e tu se prebacuju mod-ovi! Kako prebaciti mod: nadjes gde si skinuo zip-ovan
folder (moguce da ce ti je zapakovan data file) otvoris ga i videces jedan ili vise "esp" file-ova i foldere (npr. meshes ili textures)
njh kopiraj tamo gde si instalirao igru ,pa udjes u data(C,D,E,F,G:/...\bethesda softworks\oblivion\data) e kad otvoris data file tu samo prekopiras sve sem "Readme" file, 99% ce ti izbacuiti prozor (Confirm Folder Replace) samo klikni Yes to All. Kad to ukljuci igru ali preko Oblivion Launcher-a (sa njm ne ulazis u igru vec ti se otvara prozor sa opcijama za podesavanje) udjes u Data files i uljucis mod koji si upravo prekopirao,
to ces uraditi tako sto ces stiklirati ispred naziva tog mod-a!

Drugi nacin je malo laksi: nadjes na netu "OMOD" ili ti Oblivion Mod Manager
pa sve instalira automatski!
Ali problem je sto su posebni file-ovi za Oblivion Mod Manager, ako pored svakog naziva mod-a postoji "OMOD" to znaci da je napravljen samo za Oblivion Mod Manager , zbog toga ih ima manje od obicnih mod-ova.

Ako te zanima ovaj drugi nacin ti mi javi da ti detaljnije objasnim. :opanachke

Nadam se da sam ti pomogao a ne zbunio jos vise :), ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj!:kreza:
Hvala ti ko bratu:n_klanja:al mi ne vredi slucajno sam zeznuo Oblivion.
Kad udjem pishe mi da ne moze da pronadje Oblivion a ne moze da se instalira.Hvala ti u svakom slucaju:n_klanja:.
Ako neko zna u cemu je problem bicu mu jako zahvalan:(:(:(:(:(

Warlord
13.1.2008, 16:23
Hehe uspeo sam da instaliram:alealeee::alealeee: opet preko nekog programa ali mi je izbrisao sve shto sam sacuvao :boodala::boodala:
@Rale kad udjem u ono data files da oznacim jer treba ba bude x oznaceno ili prazno da bi radio fajl

donator99
13.1.2008, 17:53
Pa, X.
Nego imam ja jedan problem :)
Naime, igram poslednji quest kod thieves guilda, the big heist.
I uglavnom sad sam dosao u Elder Scrolls Library i marker na mapi mi pokazuje da treba da sednem na onu stolicu(Reading Chair).Medjutim, iz nekog razloga on nece da sedne(ja pristikam dugme da sedne, on nece).Moze neko da mi objasni sta nisam dobro uradio?

Snoopy
13.1.2008, 18:22
Ja sam imao takav problem sa prvim qestom u fighter guild-u.
Kaze mi lik da odem kod neke zene i ja odem ali nece da prica sa njom.
Ja klikcem ali nista!

Warlord
13.1.2008, 19:41
Pa, X.
Nego imam ja jedan problem :)
Naime, igram poslednji quest kod thieves guilda, the big heist.
I uglavnom sad sam dosao u Elder Scrolls Library i marker na mapi mi pokazuje da treba da sednem na onu stolicu(Reading Chair).Medjutim, iz nekog razloga on nece da sedne(ja pristikam dugme da sedne, on nece).Moze neko da mi objasni sta nisam dobro uradio?

Ja mislim da tu oni slepi monasi ne smeju da te cuju ili da te primete probaj,vidi dali su te primetili pa javi.

donator99
13.1.2008, 19:55
Ne.Stvar u tome sto oni misle da si ti neka zena, a kad sednes na tu stolicu trebalo bi da dodje jedan, i da ti da Elder Scroll.Ali nece da sedne na stolicu, a patcha nema :(

shrafko
13.1.2008, 20:05
Ne.Stvar u tome sto oni misle da si ti neka zena, a kad sednes na tu stolicu trebalo bi da dodje jedan, i da ti da Elder Scroll.Ali nece da sedne na stolicu, a patcha nema :(

Možda ima šuljeve ? :D

SPACE je za sedanje/ustajanje... ako ti to ne upali, e onda YBG...

M1los
13.1.2008, 21:16
I meni su se znali dešavati zanimljivi bagovi. Sreća pa ništa što se konzolom nije moglo riješiti ;)

donator99
13.1.2008, 21:29
Pa, da ali ja ne mogu konzolu da otvorim(igram na Playstationu...)...

Warlord
14.1.2008, 20:41
Zna li neko dobar mod za bow ja sam skinuo neke ali ne rade a ima ih u data files,odem na mesto gde treba da budu a njih nema..
http://www.tesnexus.com/downloads/top.php

Evo i od mene dobar sajt sa 100 modova da vam se nadju:)Neki ne rade ili kod mene ne moze ali ima i nekih dobrih 100-ti je mnogo dobar za assasina:)

syrant
16.1.2008, 17:41
Kako da mi funkcionise ova sifra SetBarterGold #

By clicking a merchant and typing this you can set their barter gold to any number you like. Very handy for getting the most profit out of what you sell.

Ex.: SetBarterGold 10000; sets the selected merchant's gold to 10,000.

Links: N/A

Other applications: N/A

Notes: None.

Rale6
16.1.2008, 17:57
Ljudi jel ima neki brzi nacin da dobijam poslove za Thieves Guild? :opanachke
Lik koji mi daje te kvestove kaze da kradem stvari dok ne zaradim 100g a ja sam najmanje zaradio do sada preko 3000g? :icon_scra

Rale6
16.1.2008, 18:19

By clicking a merchant and typing this you can set their barter gold to any number you like. Very handy for getting the most profit out of what you sell.

Probaj da ukucas ispred te sifre "player" npr."player.setbartergold 10000"
Nisam probao ali zato ti probaj pa mi posalji da li radi. :D
ili probaj sa brojem 200 (mozda je to max) npr. "SetBarterGold 200"

Snoopy
16.1.2008, 18:27
Trebalo bi da ti pise kolko si zaradio kada odes kod preprodavca.
Meni radi super i stigo sam do prve misije za Gray Fox-a.

Rale6
16.1.2008, 18:41
Trebalo bi da ti pise kolko si zaradio kada odes kod preprodavca.
Meni radi super i stigo sam do prve misije za Gray Fox-a.

Da, pise mi , a sto je naj cudnije pise mi jedan kvest da trebam da zaradim 100g. a drugi da sam zaradio 100 g. i da trebam da pricam sa Armand Christophe za posao?
E, sad ja mislim da nemam kod njega vise kvestova i da trebam da odem do nekog drugog lika da od njega uzmem kvest? :confused:

Snoopy
16.1.2008, 19:20
Ako pise da treba da pricas sa Armandom onda idi i pricaj sa njim.
Kad ti bude reko da nemas vise misija kod njega onda ce se valjda
ugasiti taj kvest i dodati nov.
Nisam siguran ali probaj,journal je mnogo izbagovan u Oblivionu.

syrant
17.1.2008, 15:54
Probaj da ukucas ispred te sifre "player" npr."player.setbartergold 10000"
Nisam probao ali zato ti probaj pa mi posalji da li radi. :D
ili probaj sa brojem 200 (mozda je to max) npr. "SetBarterGold 200"
syrant kaže:

donator99
17.1.2008, 16:12
Ako pise da treba da pricas sa Armandom onda idi i pricaj sa njim.
Kad ti bude reko da nemas vise misija kod njega onda ce se valjda
ugasiti taj kvest i dodati nov.
Nisam siguran ali probaj,journal je mnogo izbagovan u Oblivionu.

Nije izbagovan, nego ti Armand kaze da pricas sa nekim drugim likom, a za njega ti mislim treba oko 200gp da bi dobio prvi quest.

Rale6
17.1.2008, 17:36
:boodala: Ljudi znam sta sam propustio, to je zadnja misija kod Armanda,
Ja sam zaboravio da mi je on daio jos jedan zadatak! :boodala:
Pored toga sto trebam da prodam ukradene stvari u iznosu od 100g, ja trebam da ukradem neku figuru i da je smestim nekoj zeni (koja ustvari odaje sve tajne Thieves Guild-a!
Sredio sam ovaj qvest! :kreza:

Rale6
17.1.2008, 17:42
syrant kaže:

Nevredi ovako pokusacu veceras da resim tu zagonetku :D kad sednem za svoj komp.

4th Dimension
17.1.2008, 23:05
Jesi li probao da uradiš kako kaže.

Uključiš kucanje komandi (tilda). Klikneš na trgovca (na vrhu ekrana bi trebalo da ispiše nešto u stilu Object taj i taj ili tako nešto), i ukucaš tu komandu:
SetBarterGold 10000

Ako bi stavljao player. prije svega to ti ništa nebi pomoglo. To će samo narediti kompjuteru da poveća Batter Gold igrača.

Rale6
18.1.2008, 13:45
Znao sam da sam trebao prvo da pogledam forum da neko nije objasnio pre mene :D dzabe sam se cimao da provalim kako funkcionise sifra :D
U svakom slucaju upravuje "4th Dimension" najveci bag je u tome sto trebas da ga pravilno targetujes (tj. kliknes na njega).

Evo jos nekih zanimljivih sifrica da se zabavite:

Player.CreateFullActorCopy - places another "Yourself" near you. You even might test "yourself" in combat, but be careful with all those guilds stuff..

SetCrimeGold 2000 - set a bounty on actor's head. Use upon a character you want punished by guards. Also should be funny using it on town guards themselves.

resurrect - Resurrect targeted monster/human.

Half-Life boy
19.1.2008, 2:18
SetBarterGold radi. Jos samo da nabijem merchant skill...

Probacu kasnije i ovu da kopiram lika iovu za bounty.
E sto ranije ne saznah za ovaj resurrect:boodala:

Sad zavrsavam zadnji quest za deadrick lordove, ostale su mi jos dve rase da zarobim.
Nikako da dobijem drugi quest od Gray Foxa:mad:

syrant
19.1.2008, 9:05
Uspeo Sam.thanks

evil_geko
23.1.2008, 8:09
POMOĆ ljudi, u pitanju je Vahtacen's Secret quest iz Mage Guilda.

Dakle u u onim ruševinama, znam gde koju magiju treba da bacim ali apsolutno NIŠTA se ne dešava, bacam na one okrugle zezalice sa kristalima na vrhu koji su odmah ispred onih oznaka gde piše gde treba fire, frost...

Bacao sam sve i svašta svuda da vidim hoće li bar da me zakove ono ako pogrešim ali apsolutno se ništa ne dešava.

Da li bacam na pogrešno mesto ili šta je u pitanju?

I još jedno pitanje, gde se nalazi Thieves guild?

shrafko
23.1.2008, 8:17
POMOĆ ljudi, u pitanju je Vahtacen's Secret quest iz Mage Guilda.

Dakle u u onim ruševinama, znam gde koju magiju treba da bacim ali apsolutno NIŠTA se ne dešava, bacam na one okrugle zezalice sa kristalima na vrhu koji su odmah ispred onih oznaka gde piše gde treba fire, frost...

Bacao sam sve i svašta svuda da vidim hoće li bar da me zakove ono ako pogrešim ali apsolutno se ništa ne dešava.

Da li bacam na pogrešno mesto ili šta je u pitanju?

I još jedno pitanje, gde se nalazi Thieves guild?

Odgovor na prvo pitanje ti ne mogu dati, pošto sam davno igrao Oblivion. Kao kroz maglu se sećam tog questa i znam da sam bacao neke magije (spark, fireball etc.) ali detalja se jednostavno ne mogu setiti. Skini walkthrough ili kucaj naziv questa na google. As simple as that.

Što se drugog pitanja tiče - ni tu ti ne mogu pomoći :D Zezam se. Za thieves guild se teško može reći da se "nalazi" negde, pošto posluje "iz mraka" te kao takva ne može da ima zvanične prostorije. Tvoji pretpostavljeni koji će ti davati questive nalaze se u svojim (privatnim) kućama širom Tamriela. Jedino ćeš na kraju questova za lopove, kada postaneš GuildMaster saznati za kuću koja tajno služi kao HQ za TG i koja se nalazi u... hmmm (zaboravio sam i to).... u Imperial Cityju valjda.

P.s. Za taj mages guild quest baci pogled na journal šta ti kaže.

evil_geko
23.1.2008, 8:21
Ok, provalio sam da treba da bacam magije na sam stub na sredini umesto na onim malim stubovima :boodala:

@shrafko, pretpostavio sam da je tako sa njima ali nikako da ih nađem.

shrafko
23.1.2008, 8:24
Ok, provalio sam da treba da bacam magije na sam stub na sredini umesto na onim malim stubovima :boodala:

Ne nalaziš ti njih, nađu oni tebe :)

4th Dimension
23.1.2008, 11:41

Potplatiš (bribuješ) nekog od onih beskućnika i prosjaka tako da te vole i pitaš ih za Gray Foxa. Onda im kažeš da bi želio da posluješ sa njim, i neko od njih će te uputiti ka kontaktu.

evil_geko
23.1.2008, 13:29
Hvala na odgovoru, nađoh ih:)

zdravkelja
23.1.2008, 14:05
Potplatiš (bribuješ) nekog od onih beskućnika i prosjaka tako da te vole i pitaš ih za Gray Foxa. Onda im kažeš da bi želio da posluješ sa njim, i neko od njih će te uputiti ka kontaktu.

Ili ce ti posle nekog vremena, posle dosta questova, po prosjaku poslati pismo Gray Fox licno u kojem ti kaze da se pojavis na Waterfrontu u ponoc.

4th Dimension
23.1.2008, 14:39
Ili ce ti posle nekog vremena, posle dosta questova, po prosjaku poslati pismo Gray Fox licno u kojem ti kaze da se pojavis na Waterfrontu u ponoc.
Neznam za to. Znam da sam ih potplatio, iako nisam igrao Thiefs questove.

glitch
24.1.2008, 4:24
Misije thieves guilda sam zapoceo kada sam bio lvl 45 +/-. Mislim, niko me nije "startovao" dok nisam podmitio beskucnike. A batalio sam Oblivion na lvl 50+ jer vise nije imalo smisla leteti sa kraja na kraj i izigravati dobricu.

syrant
27.1.2008, 17:28
Kako Da Izbegnem Povremena Izbacivanja Iz Igrice I Bagovanja
Da Li Neko Zna Dati Tacne Instrukcije Da Izbegnem Ovakve ProblemE

HITNO MI JE

donator99
27.1.2008, 17:36
Patchuj igru.

Elem3nt
5.2.2008, 19:21
Ja sam jedno vreme igrao bez patcha i nije mi pravilo nikakve probleme:confused:
Moze da bude do konfiguracije a mozda do igrice(cd-a)
Napisi koju konfiguraciju imas:)

nikola s
5.2.2008, 23:19
Da li neko zna gde tacno mogu da nadjem Grant Soul Gem, trazi mi ona vestica pet komada, treba joj da me oslobodi vampirske bolestine.

Unapred hvala:)

Oblivion rules:alealeee::alealeee::alealeee::alealeee:

next
6.2.2008, 1:43
Da li neko zna gde tacno mogu da nadjem Grant Soul Gem, trazi mi ona vestica pet komada, treba joj da me oslobodi vampirske bolestine.

Nigde konkretno, nego morash da se povlachsish po pecinama,alayed ruinama i sl. pa ako nadjesh nadjesh, i moze da se desi da neki trgovac ima da ti proda i to ti je to...

Elem3nt
6.2.2008, 21:21

Da mozes da kupis kod trgovca u mages guildu ja mislim da kod svakog ima jedna velika ,,,probaj:D:D

Rale6
7.2.2008, 19:28
:ciao: Ljudi, diplomirao sam estetsku i plasticnu hirurgiju dok sam sklapao svog lika (dok sam mu pravio izgled) zavrsio sam sve kvestove u gildovima, presao sam igru, isprobao preko 1000 mod-ova, sam sam kreirao mod-ove, zavrsio sam cak i u areni sve zadatke, ubio sam sve sto se moglo ubiti, sva bica sam video i likove, zbirao biljke, popravljao armmor-e i oruzija...
Treba mi savet, jel vreme da promenim igru? :eek:

Iilija64
7.2.2008, 19:43
:ciao: Treba mi savet, jel vreme da promenim igru? :eek:
Da Witcher.
Nećeš požaliti.

Rale6
7.2.2008, 23:11
nemam ti ja makinu za Witcher! :opanachke
jel ima mozda neke najeve za neki nastavak ili ekspanziu za Elder Scrolls?

shrafko
7.2.2008, 23:37
jel ima mozda neke najeve za neki nastavak ili ekspanziu za Elder Scrolls?

Od (zvanicnih) ekspanzija imas Knights of the Nine i Shivering Isles. Shivering Isles je najverovatnije poslednja zvanicna ekspanzija za Oblivion.
Nezvanicnih ekspanzija i modova imas koliko hoces. Pogledaj po netu.

Sto se preporuka tice - tu bas i nemas srece posto smo i mi ostali u poslednje vreme zagoreli za dobrim rpg naslovima.

Od novijih:

Probaj NeverWinter Nights 2 (+ekspanzija Mask of the Betrayer) ili Overlord (Overlord ako ti je BASH dosadno).

Od starijih.. zna se.. Fallout 1 i Fallout 2... utvrdi gradivo u iscekivanju treceg dela ove jeseni :D

P.S> Naravno, i Elder Scrolls: Morrowind, kao prethodnik Obliviona.
P.P.S> Preporucio bih ti i Gothic 3 (kao akcioni rpg najslicniji Oblivionu), ali onda ces morati da se *ebes sa gomilom bagova.
P.P.P.S> Eventualno Two Worlds, (takodje slican Oblivionu), ali samo ako ti je NEIZDRZIVO dosadno.

Elem3nt
8.2.2008, 17:50
E stvarno napisite me neki link za modove ove sto ste pisali ne svidjaju mi se nuopste ako meze neki armor za muskog lika ili neki dobar bow ali samo da su ispravne muka mi je da ucitavam neke modove koji ne rade PLZ

leka
8.2.2008, 21:16
Lepo instaliras torenat, pa ukucas oblivion mods ili slicno, i onda nadjes neki, i skines, tako ti je najlakse, ima ih milijardu tamo...

syrant
9.2.2008, 11:15
dal li neko zna kako da tacno instaliram patch za oblivion,imam probleme posle,evo kako sam ga instalirao pre:donwload patch,uninstal oblivion,instal oblivion,stavio patch,vratio save-ove i uklucio ali on me opet izbacuje ili kad igram imam neke bele senke po liku ili blokira pa izbaci

ako neko zna neka objavi

hitno je

pre instaliranja sam briso saveove a pre brisanja sam ih kopirao

shrafko
9.2.2008, 12:34
Čini mi se da ti patchevi onemogućavaju pravilno funkcionisanje saveova koje si napravio pre instalacije patcha, što će reći da ćeš morati da kreneš igru od početka. Ybg.

syrant
9.2.2008, 13:07
tako mi je i kad instaliram patch pa pocnem sa new gamom isto me izbacuje

to sam jednom uradio

savove izbrisem

shrafko
9.2.2008, 13:12
tako mi je i kad instaliram patch pa pocnem sa new gamom isto me izbacuje

to sam jednom uradio

savove izbrisem

E ybg, sećam se da je kod mene bilo sve OK kada sam skinuo i instalirao patch sa Bethesdinog sajta - jedino što sam morao držati DVD u drajvu.

syrant
9.2.2008, 15:31
da li neko zna sifre za the movies i kako da rade treba mi hitno

unapred thanks

Elem3nt
9.2.2008, 15:43
Lepo instaliras torenat, pa ukucas oblivion mods ili slicno, i onda nadjes neki, i skines, tako ti je najlakse, ima ih milijardu tamo...
Leka brate znam to ali nisam to trazio trazio sam neke modove koje ste vi isprobali i znate da radi i da su dobri a ne ovako da ubadam.

syrant
9.2.2008, 15:44

unapred thanks

Elem3nt
9.2.2008, 18:43

unapred thanks

Ako mislis ono za snimanje videa prelistaj malo temu neko je dao link programa za snimanje videa.coool je program:to_care::to_care:

mmn2911
9.2.2008, 19:24
Ma ja mislim da on trazi sifre za igru The Movies... Ako dobro mislim, on pravi ooogroman off topic... :)

Elem3nt
9.2.2008, 20:01
Ma ja mislim da on trazi sifre za igru The Movies... Ako dobro mislim, on pravi ooogroman off topic... :)

Pa sta onda trazi ovde,:mad::mad:

Ziginho
10.2.2008, 10:30
@element

Evo ti nekoliko odlicnih modova koje i ja koristim(inace koristim preko dvadesetak trenutno):
-Lost paladins of Nine(odlican set armora-lakog i teskog-enchatovanih i neenchantovanih)
-Dark brotherhood shadow armor (odlican set lakog oklopa-enchantovan i ne,plus katana-pravi ninja look:love:)
-Hashashin armor(dva seta oklopa,crni i beli,iz Assasin Creeda)
-Deadly reflex v4.x(dinamicnija borba,novi potezi i neki pervezni spell)

Ukoliko hoces da koristis neku custom rasu treba ti Custom race fix i preporucujem Ren s beauty pack(ubacuje rasu mystic elf-ova)

Evo linka za vecinu pomenutih modova:http://www.tesnexus.com/downloads/top.php

Elem3nt
10.2.2008, 13:54
@element

Evo ti nekoliko odlicnih modova koje i ja koristim(inace koristim preko dvadesetak trenutno):
-Lost paladins of Nine(odlican set armora-lakog i teskog-enchatovanih i neenchantovanih)
-Dark brotherhood shadow armor (odlican set lakog oklopa-enchantovan i ne,plus katana-pravi ninja look:love:)
-Hashashin armor(dva seta oklopa,crni i beli,iz Assasin Creeda)
-Deadly reflex v4.x(dinamicnija borba,novi potezi i neki pervezni spell)

Ukoliko hoces da koristis neku custom rasu treba ti Custom race fix i preporucujem Ren s beauty pack(ubacuje rasu mystic elf-ova)

Evo linka za vecinu pomenutih modova:http://www.tesnexus.com/downloads/top.php
Hvala za modove a nove rase imam night elf veoma je jak odlicne ocene za assasina nije nesto lep ali sta je tu je a ren beaty pack sam ubacio ali nesto nece kod mene mora da je do toga Custom race fix.
Opet HVALA ZA MODOVE:D:D:D:D

syrant
10.2.2008, 16:08
dal li neko zna kako da tacno instaliram patch za oblivion,imam probleme posle,evo kako sam ga instalirao pre:donwload patch,uninstal oblivion,instal oblivion,stavio patch,vratio save-ove i uklucio ali on me opet izbacuje ili kad igram imam neke bele senke po liku ili blokira pa izbaci

ako neko zna neka objavi

hitno je

zdravkelja
10.2.2008, 16:31
Sto si to radio? Samo instaliras patch bez ikakvog brisanja itd.

Elem3nt
10.2.2008, 17:08
E ljudi imam jedno pitanje za vas ,posto vidim da ste iskusni sa modovima,
sad ubacujem neke modove pa me zanima kako u sacuvane igrice da ubacim mod smorilo me da pocinjem iz pocetka samo da vidim kakav je mod pa ako neko zna neka napise HVALA UNAPRED :D:):D

Ziginho
12.2.2008, 16:21
Nema potrebe da igru pocinjes ispocetka,jednostavno ubaci zeljeni mod,aktiviraj ga pre pocetka igranja i zatim u igri odradi sta je potrebno npr.odes do lokacije gde je armor koji je modom ubacen ili odradis kvest koji zahteva mod i to je to!Valjda ti je jasno jer ne umem prostije da objasnim!:o

Elem3nt
12.2.2008, 17:13
Nema potrebe da igru pocinjes ispocetka,jednostavno ubaci zeljeni mod,aktiviraj ga pre pocetka igranja i zatim u igri odradi sta je potrebno npr.odes do lokacije gde je armor koji je modom ubacen ili odradis kvest koji zahteva mod i to je to!Valjda ti je jasno jer ne umem prostije da objasnim!:o

Pa jesi siguran u to :confused::confused::confused:

Ziginho
12.2.2008, 17:38
Pa apsolutno!Ja tako radim kad ubacujem novi mod i uvek upali...sem naravno ako nije u konfliktu s nekim drugim aktivnim modom pa,recimo,igra izlece u desktop!Znaci,instaliras mod,aktiviras ga na start ekranu u odeljku data files(stikiras ga)startujes igru i to je to!
Na primer,ako ubacis mod DARKBROTHERHOOD SHADOW ARMOR,odes po armor u sanduk tj.chest Vicente Valeria i nacices ga tamo bez obzira da li si zavrsio brotherhood storyline!Sad je valjda jasnije?!

Elem3nt
12.2.2008, 17:48
Pa apsolutno!Ja tako radim kad ubacujem novi mod i uvek upali...sem naravno ako nije u konfliktu s nekim drugim aktivnim modom pa,recimo,igra izlece u desktop!Znaci,instaliras mod,aktiviras ga na start ekranu u odeljku data files(stikiras ga)startujes igru i to je to!
Na primer,ako ubacis mod DARKBROTHERHOOD SHADOW ARMOR,odes po armor u sanduk tj.chest Vicente Valeria i nacices ga tamo bez obzira da li si zavrsio brotherhood storyline!Sad je valjda jasnije?!

Da jasno mi je HWALA ti sad sam neke modove skinu idem da vidim dali shljakaju .HWALA

syrant
13.2.2008, 13:57

ako neko zna neka objavi

hitno je

10.2.2008, 12:54

syrant
14.2.2008, 15:17

ako neko zna neka objavi

hitno je

voodoo_
14.2.2008, 15:25
Trebaju ti najnoviji drajveri za grafičku.

http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx
ili
http://www.nvidia.com/page/drivers.html

u zavisnosti da li imaš ATI ili NVIDIA grafiku.

Elem3nt
14.2.2008, 18:33

ako neko zna neka objavi

hitno je

Daj bre Syrant dokle ces da saljes jedan post sto puta covece dobro je kad jednom stavis,, neko da zna napisao bi ti:mad:

Snoopy
15.2.2008, 2:23
Hehe opet sam instalirao Oblivion!!
ZIVEO OBLIVION!!!!
....a sad gde sam stao........

syrant
15.2.2008, 8:48
treba mi pomoc majmune sta oces imas neki problem,idi duvaj lepak ljakse

Ne$A
15.2.2008, 12:26

E decko, niko ti nece pomoci ako se tako ponasas.

zdravkelja
15.2.2008, 12:28

Ovo ti nije trebalo. :n-hang:

donator99
15.2.2008, 13:14
Cudi me da jos nije banovan...
Ali bice uskoro :n-hang:
@Syrant
Sa takvim ponasanjem, ne mozes od nikoga ocekivati pomoc.
Uostalom, element je bio upravu.Stalno si spamovo forum istim pitanjem, a kad ti je on rekao da prestanes, ti si povilenio i poceo da ga prozivas.Jadno.

Snoopy
15.2.2008, 13:16
:eek:
To je stvarno bilo nepotrebno :(

Pelagijska Argosija
15.2.2008, 13:47
Biće veselo kada se Patton vrati...

Elem3nt
15.2.2008, 15:42

Mislim stvarno kakvo ponasanje je sam ti lepo rekao, ili ce ti brisati postove ili banovati ,a ti se odma ljutis i sto ti meni da duvam lepak samo sam ti lepo rekao a ti kako hoces.(dovoljan je jedan post cim neko vidi i zna u cemu je problem napisace):)

lord_of_the_bags
15.2.2008, 19:12
e treba mi pomoc! preshao sam Oblivion:elder scrolls 4 ,znaci dosao sam do onog dela kada se Martin pretvorio u zmaja i onda se skamenio i kasnije uzeo neko chudo od Dragon scale armor...to je kraj igre jel da? ...e sad sam instalirao dodatak Shivering isles i nemam nigde da ga pokrenem...znaci pokrenem oblivion i dalje stoji opet isto ko da nisam instalirao dodatak uopste? ..ikonica za pokretanje dodatka takodje ne postoji uopste..... sta da radim da krenem da igram shivering isles??? :eek::eek::eek:

zdravkelja
15.2.2008, 20:03
Kada pokrenes igru, kada ti se pojavi launcher stikliraj Shivering Isles u onom delu files (ili tako nesto).

Elem3nt
15.2.2008, 22:08
e treba mi pomoc! preshao sam Oblivion:elder scrolls 4 ,znaci dosao sam do onog dela kada se Martin pretvorio u zmaja i onda se skamenio i kasnije uzeo neko chudo od Dragon scale armor...to je kraj igre jel da? ...e sad sam instalirao dodatak Shivering isles i nemam nigde da ga pokrenem...znaci pokrenem oblivion i dalje stoji opet isto ko da nisam instalirao dodatak uopste? ..ikonica za pokretanje dodatka takodje ne postoji uopste..... sta da radim da krenem da igram shivering isles??? :eek::eek::eek:

Uradi to sto je zdravkelja rekao i idi juzno od chorola tu bi trebalo da ti se pojavi neka kapija za Shivering isles i udji .
Ja mislim da je juzno od chorola ali nisam siguran probaj ako nije onda je juzno od bravila.

I da te pitam gde si nabavio Shivering isles??//??

markop91
16.2.2008, 16:19
Da ja vas nesto pitam... Jel ova igrica puna bagova? Presao sam main quest i sve je bilo uredu, ali kad sam krenuo da igram questove za mages guild sve se poj...lo! Kad sam otisao kod onog jednog da mi da preporuke on je rekao da idem da nadjem neku a ona mi kaze da joj donesem neku knjigu ja knjigu nadjem na cloud top donesem onom u mages guildu on kaze da ce poslati preporuke i taman ja mislim sa njim sam gotov kad on opet na mapi oznacen sa zelenim. Ja da priicam sa njim da vidim jel treba jos nesto, a nema nista! Sta sad??

voodoo_
16.2.2008, 16:30
Jesi stavio patch 1.1? Ili još bolje, 1.2?

shrafko
16.2.2008, 16:38
Da ja vas nesto pitam... Jel ova igrica puna bagova? Presao sam main quest i sve je bilo uredu, ali kad sam krenuo da igram questove za mages guild sve se poj...lo! Kad sam otisao kod onog jednog da mi da preporuke on je rekao da idem da nadjem neku a ona mi kaze da joj donesem neku knjigu ja knjigu nadjem na cloud top donesem onom u mages guildu on kaze da ce poslati preporuke i taman ja mislim sa njim sam gotov kad on opet na mapi oznacen sa zelenim. Ja da priicam sa njim da vidim jel treba jos nesto, a nema nista! Sta sad??

Igra ti savršeno radi samo ti nisi ukapirao šta treba da uradiš. Ne razumem ljude koji se upuštaju u bilo šta kompleksnije od linearnih šutera ako nemaju nameru da obrate pažnju na detalje. A tih detalja je u Oblivionu/Witcheru/BGu dosta i njihovo preskakanje će ti srozati celokupan doživljaj igre. Zaključak: nisu bagovi krivi nego si ti :p

Da si pažljivo čitao/slušao šta se od tebe traži, skontao bi da ti strelica još uvek pokazuje na onog Argoniana u Mages Guild u Chorrolu zato što ti je ona elfica tražila da njoj doneseš tu knjigu. Tu istu knjigu moraš da odneseš gušteru da bi dobio preporuku. E sad, pošto si njemu odneo knjigu a njoj nisi, vrati se lepo u mages guid, provali gde je gušter uštekao knjigu, ukradi je i odnesi je toj trebi koja te čeka na trgu ili u onoj krčmi. I to je to. Quest complete.

I ne, igra nije puna bagova, osim ukoliko ne igraš Shivering Isles bez patcha.

voodoo_
16.2.2008, 17:17
Pa nije ni tad puna bagova - ima samo dva komada, istina vrlo kritična :D

shrafko
16.2.2008, 17:29
Pa nije ni tad puna bagova - ima samo dva komada, istina vrlo kritična :D

Sa naglaskom na vrlo :Freddy:

Iilija64
16.2.2008, 17:31
Sa naglaskom na vrlo :Freddy:
Šta ti je kad ljudi znaju svoj posao:D.
Da su bar sve igre takve.

zokocx
16.2.2008, 17:36
Ma postoje i ne officijalni patcevi a mozda je izasao i neki officijalni nisam gledao ... a ja evo vec treci put se spremam da pocnem da igram i nikako , prvi put potrosio jedno 75 sati igranja (na starom kompu) od cega bar +10% je bilo gledanje u loding screen. A sada izdvojio jedno 20 sati i zapeo u Dark brotherhood questu ,hteo prvo da ga zavrsim a posle Theif, Figther i Mages... i ako ima jos neki ?

lord_of_the_bags
16.2.2008, 22:00
Uradi to sto je zdravkelja rekao i idi juzno od chorola tu bi trebalo da ti se pojavi neka kapija za Shivering isles i udji .
Ja mislim da je juzno od chorola ali nisam siguran probaj ako nije onda je juzno od bravila.

I da te pitam gde si nabavio Shivering isles??//??

fala,fala svima! uradio sam to i sada sve radi ko podmazano sa mast:D
kupio sam je u cd klubu kod opstine novi beograd.....320 kinti je dvd disk!

voodoo_
16.2.2008, 22:46
CD Centar? Au, al deru...

markop91
17.2.2008, 12:14
Quest complete malo sutra, cak sam za trenutak pomislio i da sam stvarno glup! I ko sto kazes odem ja nadjem tu knjigu u nekom sanduku gde je onaj argonian ostavio odnesem onoj trebi u krcmi ona kaze da ce mi nagradu dati kroz nekoliko dana a onaj argonian opet obelezen na mapi! Odem ja kod njega da vidim sta kaze vidim samo je novo da se pita za onu knjigu ja pitam a on kaze da je malo cudno da pitam za knjigu kad je bas skoro nestala... Ja izadjem, on opet na mapi.:confused::confused::confused:

markop91
17.2.2008, 12:21
Ej a ne znam ni da kupim onu kucu u Anvilu! Gde da nadjem tog covu sto je prodaje, ovde u nekoj poruci pise da je u INN-u ali ja u Anvilu ne mogu da nadjem inn... Nadjem ja tu napustenu kucu ali u njoj nema nista...

zdravkelja
17.2.2008, 12:48
Inn ti je gostionica. Kada udjes na glavna vrata grada, idi desno i naci ces gostionicu a u njoj tog lika koji je prodaje.

Nikola95
17.2.2008, 12:52
POMAGAJTE LJUDI!!:ciao:
Instalirao sam KotN expanziju ali ne znam kako da je zapocnem!Strikirao sam je u data files,ali isto ne radi,kao da je nema!!!:confused:

donator99
17.2.2008, 12:56
Pricaj sa npc-ovima, pojavice ti se novi topic "Anvil chapel attacks."
Onda odes u Anvil i tu otprilike zapocinje KotN...

Ice-Man
17.2.2008, 16:27
Ljudi imam jedan problem. Igra je radila sasvim normalno do pre par minuta kada se desilo nesto bzvz. Ja startovao igru loadovao poziciju i moj lik je poceo da se krece sam unazad. Trceci. Ja pritisnem Q a on pocne da trci napred. Iskljucim caps a on hoda unapred. Kada pretisnem A,S ili D lik pocinje da ide u nazad (trci ili hoda u zavisnosti od toga da li je ukljucen caps). Imam instaliran patch 1.1 a od plug inova (valjda se tako zovu) imam onaj Razor (dagger jedan sa cudnim imenom koje nikako da zapamtim) i Vile's Lair. Pokusao sam da ugasim igru pa da je startujem ponovo ali nije pomoglo. Ako neko ima ideju slobodno neka javi - vredi pokusati.

zokocx
17.2.2008, 16:43
Restartuj komp ...

Ice-Man
17.2.2008, 16:58
Probao sam i to ali nije pomoglo.:(

Gordon Freeman
17.2.2008, 18:04
Evo ovako...palo mi napamet da igram Oblivion...prelazim kampanju i u jednom ternutku shvatim da nemam lokpikova.:kreza:

Jel zna neko de se oni mogu nabaviti,ukrasti il sl.:o

zdravkelja
17.2.2008, 18:11
Resi quest za Nocturnal Shrine (nalazi se na mapi iznad Leyawiina, na desnoj obali reke, ako ne mozes naci, pogledaj mape Cyrodila na internetu) i svi tvoji problemi ce nestati. Kada resis quest dobijas Sceleton key, poseban lockpick koji se ne moze polomiti i koji ti dodaje 50 poena na Security skill.
A i mozes podici skill iz Alternationa pa onda mozes bacati magiju za Open Very Hard Lock.

Gordon Freeman
17.2.2008, 18:22
Resi quest za Nocturnal Shrine (nalazi se na mapi iznad Leyawiina, na desnoj obali reke, ako ne mozes naci, pogledaj mape Cyrodila na internetu) i svi tvoji problemi ce nestati. Kada resis quest dobijas Sceleton key, poseban lockpick koji se ne moze polomiti i koji ti dodaje 50 poena na Security skill.
A i mozes podici skill iz Alternationa pa onda mozes bacati magiju za Open Very Hard Lock.

Inace sam na nekoj misiji da pokoljem spijune pa treba da pretrazim kucu nekog lika sto sam ga ubio pa treba da lockpick-ujem neku skrinju ... samo mi je to ostalo da proverim u kuci.

zdravkelja
17.2.2008, 18:30
Ako mislis na onog elfa ludaka, kod njega u kuci nema bog zna sta vredno. Al imas u onoj korpi u ulazu u glavnu prostoriju 500 zlatnika, to mnogi previde.

Gordon Freeman
17.2.2008, 19:28
Ako mislis na onog elfa ludaka, kod njega u kuci nema bog zna sta vredno. Al imas u onoj korpi u ulazu u glavnu prostoriju 500 zlatnika, to mnogi previde.

Ma ja sam skoro na pocetku...postao sam brat Blade, trazim amulet i cuvam onaj zamak bratstva,jer su se pojavili spijuni pa treba da povezem spijune sa onim orderom.

U svakom slucaju lokpik mi nije ni bio potreban nisam video vrata na podu:boodala:,jbg...al sad je sve u redu:to_care:...

Kolko je duga osnovna kampanja?

Elem3nt
17.2.2008, 20:40
Ma ja sam skoro na pocetku...postao sam brat Blade, trazim amulet i cuvam onaj zamak bratstva,jer su se pojavili spijuni pa treba da povezem spijune sa onim orderom.

U svakom slucaju lokpik mi nije ni bio potreban nisam video vrata na podu:boodala:,jbg...al sad je sve u redu:to_care:...

Kolko je duga osnovna kampanja?

Pa otprilike ce ti trebati od 24 do 32 sata igra sve zavisi kako igras ali najpre ce biti 24 ..27

Gordon Freeman
17.2.2008, 20:47
Pa otprilike ce ti trebati od 24 do 32 sata igra sve zavisi kako igras ali najpre ce biti 24 ..27

Pa to onda nesto oko 20% manje od GTA SA?

voodoo_
17.2.2008, 20:57
Ako ćeš da igraš samo zbog glavne kampanje, onda nemoj ni da igraš. Draž Obliviona je u sporednim storylineovima.

zokocx
17.2.2008, 21:03
Ih to je samo glavna kampanja, ali sad Guild-ovi, plus sporedni questovi koji su neki bas interesantni. A najvise mi se svideo poslednji quest za Thief Guild.

Elem3nt
17.2.2008, 21:25
Po meni je glavni quest najgori smara ono idi zatvaraj owo ,ono realm of oblivion isti eto u glavnoj je dobro to sto skupljas one sigli stones jedino to.
A najbolji su mi dark brotherhood questovi do J...a su:qliranje::qliranje:

Gordon Freeman
17.2.2008, 21:30
E jesu sporedni zakon , sad bas idem neki qest ,trazim retka vina,bas gotivno.
I jeste plane of Oblivion s*anje,al opet to je glavna prica i ima neke super delove kao ono treba da se pridruzis onom orderu pa da ih opljackas i tako to...

markop91
17.2.2008, 22:10
E mislim stvarno!!!:mad: Skupim ja nesrecnik nekako 5000 i odem da kupim onu kucu u anvilu i dobijem onaj quest za duhove. Onaj sto mi je prodao kucu otisao u Imperial city i nadjem ja njega a on neca sa mnom nazad u Anvil! Ja ga pitam nesto u vezi skidanja kletve a on kaze nesto u fazonu KUPIO SI KUCU-TVOJA KUCA-TVOJ PROBLEM!!! I sta cu mu sad???:icon_scra:icon_scra:icon_scra

Gordon Freeman
17.2.2008, 22:12
E mislim stvarno!!!:mad: Skupim ja nesrecnik nekako 5000 i odem da kupim onu kucu u anvilu i dobijem onaj quest za duhove. Onaj sto mi je prodao kucu otisao u Imperial city i nadjem ja njega a on neca sa mnom nazad u Anvil! Ja ga pitam nesto u vezi skidanja kletve a on kaze nesto u fazonu KUPIO SI KUCU-TVOJA KUCA-TVOJ PROBLEM!!! I sta cu mu sad???:icon_scra:icon_scra:icon_scra

Prodaj kucu:D

donator99
17.2.2008, 23:05
Mislim da moras da likvidiras te duhove ili tako nesto...

Elem3nt
17.2.2008, 23:19

Ma ne znam sta je problem.
Treba da odes u kucu i nacices valjda neki dnevnik ,,
mislim da ces trebati da odes u podrum i da likvidiras duhove i nekog glavnog lika on je valjda taj pradeda tog lika.
Tako nesto treba ne secam se dobro;)

zdravkelja
17.2.2008, 23:23
Ides na ono raise disposition da te vise voli, onda ce hteti.

Ice-Man
17.2.2008, 23:39
Ok, posto ne znam kak oda resim problem o kome sam pisao ranije drug mi je predlozio nesto. Ako nekog ne mrzi, zamolio bi ga da otvori Oblivion default.ini fajl u instalacionom folderu. Nek klikne na edit, pa find i tu otkuca "controls"
a onda neka prekopira sve sto pise u tom pasusu da proverim da li je isto i kod mene. Mozda pomogne pa ako neko moze bio bi mu zahvalan.:ciao:

canon
18.2.2008, 1:58
Evo kako je kod mene. Napominjem da mi je instaliran i Shivering isles (ako to ima neke veze):

[Controls]
fVersion=1.7000
Forward=0011FFFF
Back=001FFFFF
Slide Left=001EFFFF
Slide Right=0020FFFF
Use=00FF00FF
Activate=0039FFFF
Block=003801FF
Cast=002EFFFF
Ready Item=0021FFFF
Crouch/Sneak=001DFFFF
Run=002AFFFF
Always Run=003AFFFF
Auto Move=0010FFFF
Jump=0012FFFF
Toggle POV=001302FF
Menu Mode=000FFFFF
Rest=0014FFFF
Quick Menu=003BFFFF
Quick1=0002FFFF
Quick2=0003FFFF
Quick3=0004FFFF
Quick4=0005FFFF
Quick5=0006FFFF
Quick6=0007FFFF
Quick7=0008FFFF
Quick8=0009FFFF
QuickSave=003FFFFF
QuickLoad=0043FFFF
Grab=002CFFFF
bInvertYValues=0
fXenonLookXYMult=0.0005
fMouseSensitivity=0.0020
;X = 1, Y = 2, Z = 3, XRot = 4, YRot = 5, ZRot = 6
iJoystickMoveFrontBack=2
iJoystickMoveLeftRight=1
fJoystickMoveFBMult=1.0000
fJoystickMoveLRMult=1.0000
iJoystickLookUpDown=6
iJoystickLookLeftRight=3
fJoystickLookUDMult=0.0020
fJoystickLookLRMult=0.0020
fXenonMenuMouseXYMult=0.0003
bBackground Mouse=0
bBackground Keyboard=0
bUse Joystick=1
fXenonLookMult=0.0030
fXenonMenuStickSpeedMaxMod=5.0000
iXenonMenuStickSpeedThreshold=20000
iXenonMenuStickThreshold=1000
;Language values: 0-English, 1-German, 2-French, 3-Spanish, 4-Italian
iLanguage=0

markop91
18.2.2008, 18:10
Kakav sam ja kreten! Nikako da skontam zasto onaj nece sa mnom u kucu u Anvilu i nadjem na nekom forumu da moram da uzmem onaj papir pored one ruke u kuci. Ja lik samo procitao i ostavio tu...:alealeee:

6am3 Fana71c
21.2.2008, 20:13
Evo ostavljam vam jedan shot od juce, uhvacen u dobrom trenutku :boxing:

http://img405.imageshack.us/img405/2878/20bd5.th.jpg (http://img405.imageshack.us/my.php?image=20bd5.jpg)

strajo
22.2.2008, 1:12
poshto razmishljam da o5 instaliram Oblivion... pa me zanima kako bi mi sad radia igra?
Sempron @2.1GHz
1GB DDR400
7600GS @525/420 ;)

voodoo_
22.2.2008, 13:42
Sasvim fino na high.

Elem3nt
22.2.2008, 14:57
poshto razmishljam da o5 instaliram Oblivion... pa me zanima kako bi mi sad radia igra?
Sempron @2.1GHz
1GB DDR400
7600GS @525/420 ;)

Da u pravu je na high ce ici sto posto :icon_stud:icon_stud
A da te pitam sa kakvom mahinom si pre pikao Oblivion:confused:

donator99
23.2.2008, 0:06
Evo ostavljam vam jedan shot od juce, uhvacen u dobrom trenutku :boxing:

http://img405.imageshack.us/img405/2878/20bd5.th.jpg (http://img405.imageshack.us/my.php?image=20bd5.jpg)
Koji mac je na slici?

strajo
23.2.2008, 15:36
Da u pravu je na high ce ici sto posto :icon_stud:icon_stud
A da te pitam sa kakvom mahinom si pre pikao Oblivion:confused:
pa skoro ista mislim imao sam Radeon 9600PRO sa 128MB (koju sam platio tad 10k i qpio zbog Obliviona, bash kad je izashao Oblivion, bilo je to jedne jeseni :D) i 256 ili 512 rama, ne znam sad, ne secam se...
a u kojoj rezoluciji na HIGH?!

shrafko
23.2.2008, 15:42
pa skoro ista mislim imao sam Radeon 9600PRO sa 128MB (koju sam platio tad 10k i qpio zbog Obliviona, bash kad je izashao Oblivion, bilo je to jedne jeseni :D) i 256 ili 512 rama, ne znam sad, ne secam se...
a u kojoj rezoluciji na HIGH?!

Ja sam igrao na 9600 sa 512 a posle sa giga rama, i rezultati su bili daleko od zadovoljavajućih (pogotovu na otvorenom). Posle mu je upgrade na 1950pro mnogo više prijao :)