PDA

Prikaži potpunu verziju : Google Chrome

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10

water wizard
8.2.2016, 14:45
dobro dual core već može da prođe, što se tiče sigurnosnih rupa, to je već pitanje, ali dobro da ne spamujem a ima valjda i neko ko je zadužen i plaćen da to procenjuje

analayzer
11.2.2016, 23:21
Bogami ja se zalažem da radnici imaju jake mašine. Spor procesor, malo memorije, spor hard disk, spor internet, spor Chrom.... mušterijima seda brada, a vlasniku spominjanje familije sve po spisku. Gde god idem kod nekog službenika uvek tako prođem koči slab računar.

Aibo
12.2.2016, 14:32
Samo je pravo pitanje da li koči zato što je slab ili zato što je zaglevljen od strane istog tog službenika.

Evo donela mi je devojka firmin laptop, sasvim ok dual core neki, koji im služi samo za prezentacije. On koči ubija, iscrtava prozore explorera red po red. :facepalm Pogledam malo a on natrpan smećem i svakojakim đubretom od programa koje se startuje sa sistemom, nije defragmentiran hard od kada je kupljen... Nakon sat vremena pažnje je radio kao podmazan. Moja prognoza da će tako da im radi cela četiri meseca a onda idemo u krug.

water wizard
12.2.2016, 15:02
službeni laptop je isto što i službeni auto :D
Dobro dektope valjda manje pune glupostima, ali eto kombinacije nezaštićeni kompjuter+nesposoban službenik jednako pao sistem dođite kasnije a i kad rade onda su usporeni reče neko da koriste neke single core sa XP.. dovoljno je neko da ubode zaraženu flashku i ode mas u propas

ZoNi
15.2.2016, 13:59
dovoljno je neko da ubode zaraženu flashku i ode mas u propas
Zato je na MCShield obavezan na svakom kompu.

Prief Lirator
23.2.2016, 16:53
Chrome sporo otvara linkove iz bookmarks-a i sporo otvara homepage, a sve ostalo pokreće brzo (druge linkove, npr. iz Google pretraživanja).
Zna li neko u čemu je problem?
Ovo mi se dešava na dva kompa, iako je internet brz i signal dobar.
Oba imaju SSD, tako da nema usporenja kao kod hard diska.

Prief Lirator
23.2.2016, 17:14
Dodatak prethodnom postu: kada udarim F5 na bilo kojoj stranici, jako brzo se rifrešuje (za par desetinki).
I sve ostale stranice i linkove otvara tako brzo, samo za Homepage i stranice iz bookmarksa treba sekundu/dvije. :confused:

LoneWolf
23.2.2016, 21:52
Refreshuj browser ili samo browser profile

Prief Lirator
26.2.2016, 13:37
Skontao sam u čemu je štos, Avast Free je krivac. :D
Obrisao sam Avast (samo da testiram) i Chrome se pokreće bukvalno za jednu/dvije desetinke, kao i homepage i svaki bookmark (imam SSD, inače ne bi mogao biti ovako brz).

ZoNi
28.2.2016, 19:10
Verovatno si mogao samo da ukloniš onaj avastov dodatak u Chromeu, ne ceo Avast...

Mare13
9.3.2016, 10:25
:n-cc2::n-cc2:
http://i.imgur.com/lWJ9moF.png

Da li se ovo nekom desava? 6 tabova mi je bilo otvoreno kad sam pogledao, od toga 4 su wordpress za sajt jedan, yt i gmail. 10+ procesa chrome.exe 32.

Od extenzija imam page ruler i infinity tab. Sistem instaliran pre koji dan, nema virusa ( bar po avg-u ).

75% memorije zauzeto od 8 gb koliko imam, sa otvorenim jos Illustratorom, skajpom i PS-om

http://i.imgur.com/ZlDsxLI.png

bachi
9.3.2016, 15:07
Chrome da jede memoriju? Kolač u tiganju? Nemoguće! :D

Za svaki slučaj skini adwcleaner i pročešlja, a posle toga i malwarebytes i pročešljaj sistem a i pregledaj posle i ručno koje sve ekstenzije imaš.

nexexcalibur
9.3.2016, 16:20
http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/t5yjwmlkrjbcjcwpxtxa.jpg

analayzer
9.3.2016, 16:46
Ko kaže da Hromirani browser jede memoriju? Barem meni ne. Evo sa tri youtuba tabova što je besmisleno i sličica sa normalno jednim youtube tabom gde je ukupno zauzeće 513MB
http://extraimago.com/images/2016/03/09/Ashampoo_Snap_2016.03.09_15h39m15s_002_.md.png (http://extraimago.com/image/ajJx) http://extraimago.com/images/2016/03/09/Ashampoo_Snap_2016.03.09_15h35m11s_001_.md.png (http://extraimago.com/image/ajJ6)

Mare13
9.3.2016, 16:50
Kakva krmača od browsera strasno :D

Nisam proverio za malware zaboravio sam, 'fala ti :)

Mada cini mi se da je sa windows-om sve u redu, restartovao sam posle ovoga i ram mi je 17% zauzet kad ne ulazim u chrome.

I jos jedno pitanje, da li su nekom nestali oni crni ruleri gore i levo kad inspectujete stranicu u device modu? Kod mene je sad drugacije, nema rulera nego pise samo na koliko mi je pixela screen. Iako ukljucim show rulers nista, ne znam da li su ih sa poslednjim update-om izbacili

edit: analayzer, tek sad videh tvoj odgovor, jel' imas ti neke extenzije?

water wizard
9.3.2016, 21:23
ali pink skin :D

bachi
10.3.2016, 10:53
Metroseksualci. :D :D :D

Prief Lirator
12.3.2016, 22:56
Ni ja ne znam zašto se toliko žalite na Chrome i zauzeće RAM-a.
Okej, možda zauzima nešto više RAM-a od drugih browsera ali nije toliko strašno.
Pitanje je da li vi imate premalo RAM-a ili neki drugi uzrok velikog jedenja.
Evo ja sam sad testirao, 4 YouTube taba zauzimaju oko 600-700 MB.
Jednom sam otvorio par desetina tabova i zauzeo samo nekoliko GB.
Imam 12 GB (ali ne bih imao problema čak ni sa 4 GB).
Btw, 12 GB mi je previše pa sam stavio jednu pločicu od 4 GB u oglase. :D

JovanK
13.3.2016, 10:18
Zar nije poenta sto vise zauzeti i iskoristiti ram radi brzine.

Sent from my IDOL 3 using Tapatalk

bachi
13.3.2016, 10:18
Chrome definitivno troši više rama nego FF, ali nije samo to problem.

Koristio sam Operu i presudilo mi je to što čim nešto "veće" krene da radi u pozadini, učitavanje sajtova na Operi/Chrome i njegovim derivatima postaje užasno sporo.

Tako mi je namešteno da Acronis radi incremental backup meni važnih fajlova i iako je namešteno da je Acronisov backup low prioritet, ne mogu da surfujem sa Chromeom sve dok ručno ne namestim za chrome.exe da je high prioritet. Kako Chrome otvara milion procesa, morao bih to da uradim ručno za svaki.

Neka hvala. :D

Sad lepo furam Seamonkey koji je neka žnaru verzija Firefoxa i takvih problema nemam, može u pozadini da mi radi bilo šta, meni surf teče lagano.

Igi029
13.3.2016, 17:31
jel zna neko kako da osposobim ovaj pretrazivac, izgleda da su se deca dok su se igrala, zakacila neki malware, sad mi je po defaltu neki www.search.so-v.com, kako da ga se resim??

Mare!
13.3.2016, 23:46
Zavisi, probaj prvo u podesavanjima da vratis na google i obrises ako ima neka ekstenzija za koju ne znas.

Ako se ponovo vrati, onda odradi sken sa malwarebytes i adwcleaner-om, opet vrati na googl i izbrisi nepotrebne ekstenizje. Ako ni to ne uspe onda reainstaliraj ceo hrom i pobi sve zivo sto je mozda moglo da ostane.

ZoNi
13.3.2016, 23:46
Probaj Avast! Browser Cleanup, http://www.majorgeeks.com/files/details/avast_browser_cleanup.html ili AdwCleaner, http://www.majorgeeks.com/files/details/adwcleaner.html

Ili ovo: http://www.bullguard.com/support/tech-guides/how-to-remove-browser-toolbars.aspx#Google%20Chrome

Igi029
14.3.2016, 1:00
sve sam probao, opet isto, ja nemam opciju da u padajucem meniju pod search engine izaberem google pretrazivac??

wolfmanport
16.3.2016, 4:34
da prostite sve su to ista *****. Generalno FF kod mene trosi manje RAM-a, medjutim ako hocu da odgledam neki film preko FF-a komp potpuno zakuca.. Jedino hard reset pomaze. Preko Chroma radi lepo. Medjutim sve ostalo ne radi lepo na Chromu.

Balansiram izmedju ta dva pretrazivaca.

BDBB
30.5.2016, 17:03
Već neko vreme koristim usluge Google prevodioca u Chrome-u(Win 7) za prevođenje delova teksta sa engleskog na srpski iz udžbenika koji ima oko 400 stranica i nekoliko različitih oblasti, koji prekopiram u "Prevodilac" iz PDF dokumenta, a on prevede ceo prekopirani segment, naravno. Od juče, nakon instalacije apdejta, koji je automatski odrađen, Google prevodilac ne može da prepozna PDF tekst i u prevodi izbaci samo upitnike.Instalirao sam , pored Acrobata i Foxit, ali problem ostaje.Da budem preczniji, pomenuti problem postoji samo sa tekstom nakon prvih oko 130 stranica( približno trećina). Prevođenje iz prve trećine je i dalje korektno.
Dalje, pre nekog vremena sam iz nebitnih razloga pomenuti udžbenik konvertovao u Word dokument.Sada vidim da mi nakon 130-te strane u Wordu nedostaje tekst(ostale su samo slike i opisi ispod njih).
Pošto i meni sve ovopostaje konfuzno, neću dalje opisivati problem.
Nadam se da se uočava neka zakonitost.
Dakle, šta bi se moglo uraditi da prevođenje postane moguće u bilo kom delu knjige?

DanijelGeek
30.5.2016, 18:17
Svuda je isto nakon zadnjeg update Chrome, Google Translate ne radi kada treba da se prevede stranica. -.-
Nadajmo se da će to srediti sledećim updateom...

BDBB
30.5.2016, 21:10
Ni malo ohrabrujuće.Nemam baš mnogo vremena da čekam spasonosni update.
Nekako mi se čini da je poslednji update zeznuo Word, a onda sve lančano do Prevodioca.
Ako još neko ima ideju, značiće mi pomoć.

analayzer
30.5.2016, 22:38
Može li link od tvoje knjige meni Google prevodioc radi na Win 7 x64bita prevod pdf na translator
http://extraimago.com/images/2016/05/30/Ashampoo_Snap_2016.05.30_22h42m06s_001_.md.png (http://extraimago.com/image/aKO6)

BDBB
1.6.2016, 21:37
Radio je i meni do pre 5 dana i update-a.
Nije do "knjige". Pobrljavio je Word i Prevodilac.

Prief Lirator
7.6.2016, 18:34
Od nekoliko verzija unazad se pri pokretanju Chrome-a pojavljuje onaj plavi kružić pored kursora.
Nestane za 5 sekundi i ne smeta ničemu, osim što bode oči. :D
Je li još neko ima tu situaciju i da li zna u čemu je štos?
Dešava se čak i nakon reinstalacije sistema, dakle nema veze sa ekstenzijama ili data/cache.

Na ovo mislim:
http://i.stack.imgur.com/D2alZ.gif

ColdBoot
7.6.2016, 19:53
Od nekoliko verzija unazad se pri pokretanju Chrome-a pojavljuje onaj plavi kružić pored kursora.
Nestane za 5 sekundi i ne smeta ničemu, osim što bode oči. :D
Je li još neko ima tu situaciju i da li zna u čemu je štos?
Dešava se čak i nakon reinstalacije sistema, dakle nema veze sa ekstenzijama ili data/cache.

chrome://flags/#disable-direct-write treba postaviti na "Enable".

Prief Lirator
7.6.2016, 20:27
Evo probao sam i isto se dešava, nije do toga.
Inače ne volim Direct Write i odmah ga isključim, ne volim taj "razmazani" izgled slova.

ColdBoot
7.6.2016, 20:42
Ma ko to voli ali nekima je ovo pomoglo u istoj situaciji pa sam zato pomenuo. Nego, po ovome bih rekao da trenutno koristiš neku stariju verziju - ili se varam? Jesi li pokušao da rešiš problem instalacijom najnovije stable verzije?

Prief Lirator
7.6.2016, 20:51
Koristim najnoviju stable verziju i prekjuče sam reinstalirao sistem tako da je sve "clean".
Unazad nekoliko mjeseci se ovo počelo dešavati, ne znam tačno od koje verzije.

Pele10
8.6.2016, 18:25
Mozete da mi ponudite neku ekstenziju za skidanje klipova ili neki program? Hvala unapred, pozdrav! :)

Prief Lirator
8.6.2016, 19:16
Ima ih puno, ja koristim ovo za skidanje sa YouTube: http://www.ytddownloader.com/

Pele10
9.6.2016, 3:05
Ok, hvala. :) Vidim da programa ima dosta. Taj sto si naveo, Free yt downloader, free yt download dvdvideosoft, videograbby. Vidim da downloadhepler na Chrome-u ne radi glatko kao na Mozilli, druge ekstenzije su isto neki krs koliko sam isprobao. Zato sam pitao da li ima neka valjana ekstenzija. Instaliracu neki program od ponudjenih.

Snipe
9.6.2016, 8:14
Koristim FF, dok brat koristi Chrome, nije nam radio net 3-4 dana zbog kvara na opremi. Danas kad je pokusao da se uloguje na G nalog, proslo je bez problema ali mu G apps ne funkcionisu osim nekih. Tako da moze da koristi "slike, blogger" i jos neke dok YT, G mail, translate i vecina drugih je zasivljena. Da li je vec bilo u temi slicnog problema? Na telefonu sam i na poslu i nije mi bas zgodno vrteti stranice.
Kod mene na FF sve radi kako treba i isti racunar je u pitanju.

analayzer
9.6.2016, 11:29
Ja ne koristim ekstenzije za Chrom već JDownloader koji odlično obavlja posao.

Pele10
13.6.2016, 18:45
Ja ne koristim ekstenzije za Chrom već JDownloader koji odlično obavlja posao.

Ok, hvala. :) Koristio sam ga pre 5-6 godina. Mislio sam da vise nije u funkciji. Vidim da su ekstenzije za video zesci krs. Dosta sam ih probao, ali uglavnom ne rade na vecinu linkova.

analayzer
14.6.2016, 14:37
JDownloader ima mogućnost skidanje pored ostaloga, i videa sa youtuba u različitim kako se ono zove, pored formata, .... rezolucije pa možeš da biraš jasno i pregledno ako je moguće.. Uglavno njega koristim za skidanje svega i svačega imaš još i dobar Free Download Manager za skidanje.

Nigguh
19.6.2016, 21:26
Prelazim na google chrome zato sto je opera sa poslednjim apdejtom pocela uzasno da baguje.
Imam instaliran flash player za operu, da li treba zasebno da instaliram za google chrome ili je sve to isto?

water wizard
20.6.2016, 1:48
chrome ima integrisan flash mada trenutno svi browseri gase podršku za flash video ide preko html5

Nigguh
20.6.2016, 5:42
Aha. A, da li ja mogu da disejblujem auto apdejt za fles u gugl hromu? Da me ne smara sa stalnim apdejtima, nego ja apdejtujem na svakih par nedelja ili koliko vec...

water wizard
20.6.2016, 6:37
jedino da isključiš update servise od chrome i ne pitaj me kako nisam gasio

VladoBL
22.6.2016, 10:26
Pozdrav,obzirom da je google prestao da izbacuje update za chrome na win-u xp,može li neka preporuka za neki drugi browser koji još uvijek podržava xp,imam jedan stariji laptop sa win-om xp koji još služi odlično,da li da mijenjam browser ili da instaliram neku stariju verziju chrome,hvala

macan32
22.6.2016, 11:46
Pozdrav,obzirom da je google prestao da izbacuje update za chrome na win-u xp,može li neka preporuka za neki drugi browser koji još uvijek podržava xp,imam jedan stariji laptop sa win-om xp koji još služi odlično,da li da mijenjam browser ili da instaliram neku stariju verziju chrome,hvala

Zadnja verzija Chrome-a za Windows XP je 49.0.2623.112 m. Na zalost, ne mozes je instalirati preko njihovog web instalera jer ce ti napisati da XP vise nije podrzan.
Jedini nacin da to uradis je preko programa CCleaner, tako sto ces prilikom njegove instalacije cekirati da ti skine i instalira Google Chrom.

Ako ti je bezbednost na netu bitna, Firefox i Opera i dalje izbacuju nove verzije za XP, mada za Operu i nisam 100% siguran, jer je ne koristim na mom racunaru pod Windows XP operativnim sistemom.

Ale[x]andar
22.6.2016, 15:58
I Opera od nedavno nema vise podrsku za XP.

Ovo je sa njihovog sajta
As of Opera 37, the minimal system requirement for Windows users is Windows 7. Windows XP and Vista will no longer receive feature updates, only security and stability updates.

bachi
22.6.2016, 18:40
Firefox radi normalno na XPu.

David PC
22.6.2016, 18:56
Ja sam imao win xp/7/8/8.1 i 10 radi google chrome besprekorno

David PC
22.6.2016, 19:00
koristim chrome vec 3 godine! evo link od google chrome-a https://www.google.com/chrome/browser/desktop/index.html

David PC
22.6.2016, 19:03
Firefox radi normalno na XPu. NE Chrome najbolje radi na XP-u

bachi
22.6.2016, 19:10
Ako povećaš slova, biće još ubedljivije!

water wizard
22.6.2016, 19:12
i caps lock :D

Ale[x]andar
22.6.2016, 20:23
Datum rođenja
11.4.2008.

Ako nije neki troll onda treba imati razumevanja :D

Da ne bude offtopic totalni, dao sam sansu prvi put u zivotu google chrome-u jer je opera prvi put (barem meni) pocela da stvara probleme pri startovanju. Cekam sledeci update da vidim hoce li taj problem nestati pa da se vratim na istu.
Sta znam, skroz korektno se ponasa google chrome za sada. Opera mi lepse izgleda, prijatnije za oko i ima nekih stavki na koje sam navikao i jako mi smeta sto nema ovde (poput izdvajanja videa i sl.).
Sta znam, sve radi normalno trosi malo vise malo RAM memorije (za nijansu), al' cini mi se da se neki sajtovi brze otvaraju (za nijansu) u odnosu na operu. Al' opet imam utisak da se neki sajtovi brze otvaraju na Operi. Sve u svemu, ostajem na chromu do sledeceg update-a, a ako ne poprave to, ostajem izgleda duze nego planirano. :D

jonathan
16.7.2016, 0:55
Da li je neko primjetio da chrome na facebooku sam scrolla feed do dijela gdje je neki live video ? Blokirane su notifikacije za live video ali kada otvorim facebook, nakon par sekundi sam chrome skrolla do nekog live videa.

analayzer
16.7.2016, 11:48
Evo baš sada probam fejsbuk.....Ti moraš da imadeš neku artificial verziju Chroma. Moj radi isto kao i obično a koristim ga 99% za sve. No problem nikakve vrste....

jonathan
18.7.2016, 1:06
Umjetna verzija kroma.. ha ???? Gdje to iskopa.

Anyway, ovaj bullshit je od strane facebooka jer se javlja i na drugim browserima. Samo sto za ovo forsiranje ne postoje opcije u settingsu.

water wizard
18.7.2016, 1:07
navuko si ti neku gamad

jonathan
18.7.2016, 1:17
Nije u pitanju gamad jer je slucaj na dva razlicita racunara koji nemaju dodira. Jedino sto mi se nije desavalo na Edge-u ali jeste na Chrome-u i Operi. Oba koriste chromium engine pa cu probati i na FF ali mislim da je ovo forsirano od strane facebooka. Jump to live video.

water wizard
18.7.2016, 1:44
Ništa mi ne skače ni u FF ni u chrome :)

jonathan
18.7.2016, 2:07
Ne skace stalno. Zavisi od aktivnosti/koliko ima streamova.

water wizard
18.7.2016, 3:06
još ako je od istog definitivno si navukao neku zarazu da mu praviš preglede na video

jonathan
18.7.2016, 20:08
Rekao sam vec, prebacuje na random stremove i nije samo na jednom browseru i nije samo na jednom računaru. Desi se kada se tek ulogujem nakon pola minute a desi se nekada tokom scrollovanja.

Desava se na svim testoranim browserima: Chrome, Opera, FF i Edge. Jedino nisam imao prilike da testiram na računarima koji nemaju win10.

Najčešce radi jump to stream kada sam "blizu" stream tokom skrolanja. Recimo kada se stream ucita i bude nekih 4 reda ispod clanka na kojem budem. Preskoci ta 4 i stane na live video.

Neutrino
23.7.2016, 0:25
I novom Chrome 52 verzijom opcija da se isključi DirectWrite je konačno poslata u penziju. Nema više. Jedna od najomraženijih default opcija je sada postala jedina opcija za prikaz i rendering fontova. Mutna slova i čudan render fontova su sad ko dobar dan.

Svaka čast Google. Dabogda te polili benzinom i zapalili za primer :n-cc2:

analayzer
23.7.2016, 9:03
Ne znam. Meni su slova ista i sa ovom novom verzijom kao i sa starom. Nisam primetio nikakvu promenu...

bachi
23.7.2016, 10:50
I novom Chrome 52 verzijom opcija da se isključi DirectWrite je konačno poslata u penziju. Nema više. Jedna od najomraženijih default opcija je sada postala jedina opcija za prikaz i rendering fontova. Mutna slova i čudan render fontova su sad ko dobar dan.

Svaka čast Google. Dabogda te polili benzinom i zapalili za primer :n-cc2:

Na žalost, i ja sam progutao žabu pre neko vreme sa tom cleartype zvanom fleke na ekranu tehnologijom. :(

Borio sam se koliko sam mogao, ali jednostavno više se nije moglo. Što zbog znatno otežane borbe od Windowsa 8 i njegovim retardiranim fontovima bez ct tehnologije, što zbog sajtova i njihovim masovnim web fontovima koji bez cleartype izgledaju užasno.

Pekle su me oči neko vreme, proklinjao i njih i sebe i na kraju se... navikao...

Neutrino
23.7.2016, 11:28
Ne znam. Meni su slova ista i sa ovom novom verzijom kao i sa starom. Nisam primetio nikakvu promenu...http://i.imgur.com/664pL1xm.gif (http://imgur.com/664pL1x.gifv)

Razlike u renderovanju slova, razdaljini između slova (ogroman problem za disleksičare), zamućena slova (posebno na glifovima koji imaju dugačke kontrastne ivice kao što je recimo "I") itd.

I ovo čak nije ni najbolji primer. Ima toliko stranica sa problematičnim prikazom koje se jednostavno ne prikazuju dobro sa DirectWrite sistemom.

water wizard
23.7.2016, 11:31
stvarno na firefox su lepša slova http://prntscr.com/bwgnnv .. i ja sam nekad koristio chrome, tu je još uvek, ali ga ne koristim često

analayzer
23.7.2016, 12:37
Ja moj držim Chrom na 125% uvećanje i pored je od 150% uvećanje po potrebi. Zadovoljan sam sa slovima. Moja su kristalno čista tako da ne vidim razliku između nove i stare verzije Chroma Pored slika od 150% je preglednija. Nije ni ovaj Snap što slika savršen savršen.
http://extraimago.com/images/2016/07/23/Ashampoo_Snap_2016.07.23_12h31m05s_005_.md.png (http://extraimago.com/image/aAAN) http://extraimago.com/images/2016/07/23/Ashampoo_Snap_2016.07.23_12h31m29s_006_.md.png (http://extraimago.com/image/aAAn)

water wizard
23.7.2016, 12:50
Možda Neutrino treba da updatuje drajvere za grafičku

jonathan
23.7.2016, 13:48
Ovo je iskreno deal breaker za mene. Ne znam zasto im je ovo trebalo. Inace nisma primjetio jer je kod mene krom ostao na 51 verziji, tek ga sada updateovao:

http://www.mediafire.com/convkey/fc51/k13nlzu5mllugpxzg.jpg

http://www.mediafire.com/convkey/b5ea/an48g965rl01gddzg.jpg

Morat ce se seliti na drugi broswer dok ovo ne srede.. ako ikad. Jesus christ.

Neutrino
23.7.2016, 13:59
Možda Neutrino treba da updatuje drajvere za grafičkuMožda Neutrino ima bolji vid od vas :D

DirectWrite je problem bukvalno od kad je 2009. ubačen u Chrome. Do sada je rešenje bilo isključivanje DirectWrite-a kroz chrome://flags/#disable-direct-write esperimentalni flag te opcije više nema jer je podrška za GDI potpuno uklonjena iz kodne baze.

jonathan
24.7.2016, 0:28
Chromium, canary i opera od v39 takodjer izbaciju opciju za disejblovanje dw-a.

Comodo dragon baziran na chromium engineu se još drzi.

Mare!
24.7.2016, 16:47
A drecavo roze skin ti ne smeta? ^^

jonathan
24.7.2016, 18:04
O cemu pricas ? Ne koristim ja rozi skin.

Kidja
31.7.2016, 13:06
Imam mali problemcic lose mi rade flash sajtovi npr ovi kladionicarski kad skrolujem kao da secka, kao da je fps 5. Posto Chrome po defaultu ima flash player ne znam sta bi moglo da bude problem.
Inace sam reinstalirao win 10 pre neki dan pa sam mozda zaboravio nesto da instaliram naknadno.

bachi
31.7.2016, 13:29
Dajver za grafičku?

Kidja
31.7.2016, 13:54
Ccc ne mogu da verujem je to bio problem. To prvo instaliram kada reinstaliram windows.Hvala

Prief Lirator
10.8.2016, 14:24
Inače uvijek disable-ujem DirectWrite, ali skoro sam primijetio da je font opet "brljav".
Odem u chrome://flags, kad ono nema DirectWrite opcije.
Google je onemogućio to podešavanje i DirectWrite je uključen svima po defaultu.
Je li još neko primijetio ovo?
Šta ste uradili po tom pitanju, ostavili ovako ili ste našli način da disable-ujete DirectWrite?

water wizard
10.8.2016, 14:56
veĆ Su se neki žalili u temi

Prief Lirator
10.8.2016, 15:32
Pardon, evo tek sam sada vidio na prošloj stranici. :)
Mislio sam da je DirectWrite onemogućen prije nekoliko dana jer sam ja tek nedavno primijetio, pa zato nisam gledao starije postove.

fgiki
18.8.2016, 9:57
Pozdrav, nesto mi baguje gc pa me zanima ako ga deinstaliram i opet instaliram da li ce mi ostati obelezivaci (bookmarks), siffre na sajtovima itd...

Neutrino
18.8.2016, 10:08
Pozdrav, nesto mi baguje gc pa me zanima ako ga deinstaliram i opet instaliram da li ce mi ostati obelezivaci (bookmarks), siffre na sajtovima itd...Ako si prijavljen na svoj Google nalog u okviru Chrome-a hoće.

fgiki
18.8.2016, 10:19
Hvala, sad sam se prijavio, pa valjda ce ostat :D probam pa javim

dacajak
9.9.2016, 14:42
Izgleda su obnovili UI malo, vidim dodali su neke nove animacije i ikonice, takodje su smanjili i font, zajedno sa ikonicama. Nekako mi je lepse malo, ja vise volim kad mi je sve sitnije.
Nista strasno nije promenjeno, al mi je prijatnije za oci.

jonathan
9.9.2016, 23:48
Ništa od vracanja GDI renderinga ?

Snipe
10.9.2016, 3:01
Vec sam pitao nekoliko stranica nazad, da li neko zna zasto na Chrome-u, trenutno poslednja verzija ne rade Google Apps? Nije radilo ni na ranijim verzijama. Slika u prilogu.

Koristim FF, dok brat koristi Chrome, nije nam radio net 3-4 dana zbog kvara na opremi. Danas kad je pokusao da se uloguje na G nalog, proslo je bez problema ali mu G apps ne funkcionisu osim nekih. Tako da moze da koristi "slike, blogger" i jos neke dok YT, G mail, translate i vecina drugih je zasivljena. Da li je vec bilo u temi slicnog problema? Na telefonu sam i na poslu i nije mi bas zgodno vrteti stranice.
Kod mene na FF sve radi kako treba i isti racunar je u pitanju.

vazquez
17.9.2016, 14:07
Opa, sta je ovo od danas, novi vizuelni identitet? Nove boje mi se nesto bas i ne svidjaju..

nexexcalibur
17.9.2016, 16:05
Opa, sta je ovo od danas, novi vizuelni identitet? Nove boje mi se nesto bas i ne svidjaju..

Material design...

Pinstripe
22.9.2016, 10:24
Da li neko zna kako da importujem naloge i šifre naloga sa Mozille na Chrome?
Ili ako postoji neki addon da povežem FF nalog sa ovim na Chrome i samim tim sinhronizujem sve sa Mozille. :ciao:

Neutrino
22.9.2016, 15:40
Da li neko zna kako da importujem naloge i šifre naloga sa Mozille na Chrome?
Ili ako postoji neki addon da povežem FF nalog sa ovim na Chrome i samim tim sinhronizujem sve sa Mozille. :ciao:
1) Ukucaj chrome://settings u address bar i pritisni ENTER.

2) Na samom dnu postoji opcija "Import bookmarks and settings..."

http://i.imgur.com/ZG0YiOf.png

3) Izaberi browser iz kojeg hoćeš da radiš importovanje i štahoćeš da importuješ.

http://i.imgur.com/0qwgfuC.png

Suad Novic
22.9.2016, 15:45
Uvezoh kao bookmark-e iz Firefox-a u njega na taj način, ali ih nigde ne vidim. Verzija je 49.0.2623.112 m, valjda zadnja.

Neutrino
22.9.2016, 15:50
Uvezoh kao bookmark-e iz Firefox-a u njega, ali ih nigde ne vidim. Verzija je 49.0.2623.112 m, valjda zadnja.CTRL+SHIFT+B da ti se prikaže Bookmarks toolbar. Videćeš novi folder pod imenom "Imported from Firefox".

Suad Novic
22.9.2016, 17:07
CTRL+SHIFT+B da ti se prikaže Bookmarks toolbar. Videćeš novi folder pod imenom "Imported from Firefox".
Nema ništa, osim onih koje sam dodao iz njega. A svi folderi se vide kad se otvori novi tab, što je pomalo bez veze. Moji Bookmarks-i u FF-u su organizovani po folderima, možda je to smetnja uvozu. Uglavnom, nigde foldera Imported from Firefox.

Pele10
2.10.2016, 15:02
Da li ima jos neko problema sa ovakvom slikom kad otvori Chrome? Pre i posle update-a isto se desava ponekad da je ovakva slika. Na FF je sve ok. Znate li sta moze da bude? Hvala unapred, pozdrav! :)

Pinstripe
2.10.2016, 20:39
1) Ukucaj chrome://settings u address bar i pritisni ENTER.

2) Na samom dnu postoji opcija "Import bookmarks and settings..."

http://i.imgur.com/ZG0YiOf.png

3) Izaberi browser iz kojeg hoćeš da radiš importovanje i štahoćeš da importuješ.

http://i.imgur.com/0qwgfuC.png
Hvala ali sam ovo već uradio i povuče mi samo bukmarkove.
Zato sam se i pitao zašto neće naloge i šifre, i da li za to treba neki add on.
REŠIO: Imao sam master password pa zbog toga nije hteo da uveze šifre. Disable sam pa sada sve radi odlično :)

Aibo
26.10.2016, 12:33
Opet su nešto za5rali. :n-cc2: Pokrenem jutros Chrome a fontovi razmazani a ikonice bookmark bara veće, sada ih manje staje gore, ali kao da su low res. Jel se desilo još nekome ovo?

Evo na šta to liči: https://snag.gy/ht2DTx.jpg

Kao za tablet ta je pravljen. WTF Google, dokle više...

Aibo
28.10.2016, 20:53
Skontao sam zašto se desilo ovo iz prethodnog posta. Chrome je nakon poslednjeg apdejta po prvi put počeo da reaguje na scaling iz Windowsa koji mi stoji na 120%, pre toga je ignorisao to podešavanje. Vratio sada na 100% i opet je sve normalno. Pa eto, možda nekom bude od koristi.

Smrtonosna Šorka
9.11.2016, 17:57
Jel chrome ždere ram nešto više nego inače? Ja sam juče dokupio još 4gb rama, imam 8 ukupno, otvorim task manager nešto jer mi bagovalo, cpu bio nešto opterecen zbog nekog windows procesa (nebitno) pogledam 45% rama zauzeto, a imam Fb, yt, gmail, SK forum, steam otvoren, pod aplikacijama stoji steam client 76mb, google chrome 144 mb i onda pogledam backgroudn processes, naravno ima ih mali milion ali ima 11 chrome procesa.

Mnogi od njih uzimaju preko 100 mb rama, a jedan dere 500mb, drugi 300mb. Pa lol bre? A bilo koji da ubijes samo bude awww snap, ili avast online security umro, ad blocker umro itd....
Svi ostali procesi su manje više ok. Pa majku mu onda sam ja samo igrajući dotu do juče dok nisam dodao još 4gb, uvek bio u manjku sa ramom?

water wizard
9.11.2016, 18:02
ždere koliko ima..

Smrtonosna Šorka
9.11.2016, 18:11
Pa izgleda da je tako, evo sad broj procesa je opao onaj od 500 je postao 400, ovi od 100+ su pali na manje. Dakle, radi kako mu se 'oće :)

simke85
9.11.2016, 18:38
A šta će ti prazan RAM?

Smrtonosna Šorka
9.11.2016, 18:53
Ma nebitno samo mi čudno, ako mi je ne radeći ništa sa par tabova, u upotrebi 3.5 ulaskom u neku igru onda praktčno sve se popuni. Sreća pa ne mogu da igram te koje tuku 5,6 gb rama.

bachi
9.11.2016, 18:59
Em što Chrome-oliki browseri žderu ram ko nenormalni, em je surfovanje nemoguće kada nešto radi u pozadini što jede malo više procesor.

Radi mi Acronis backup u pozadini, koji je inače namešten na low priority i surf mi ide sporo kao da mu ga dajem po 56k modemu.

Na žalost, uskoro i FF će čekati ovo isto kad i oni uvedu "1000 procesa ću ti roknem" program, ali uživajmo dok traje. :D

water wizard
9.11.2016, 20:55
pa zatvori browser kad igraš igrice, to kad ti se popuni sve znači da već swapuje po hard disku uveliko, jedino nisi naviko na ram pa ne primećuješ

doctor
10.11.2016, 19:16
Ne razumem čemu frka oko toga koliko RAM-a Chrome jede, već 2-3 godine unazad svi lude oko toga.
Obriši ekstenzije, teme, aplikacije koje si dodao u Chrome i biće bolje.

Na Shift+Esc možeš da vidiš šta ti jede CPU, GPU i RAM unutar Chromea.

Takođe, The Great Suspender je odlična ekstenzija koja suspenduje tabove kad nisu u upotrebi i omogućava da ih ponovo učitaš jednim klikom. Štedi brdo RAM-a i CPU-a jer moderni sajtovi često vrte nešto u pozadni čak i kad ih ne koristiš. Eto recimo socijalne mreže.

ColdBoot
10.11.2016, 20:47
Ne razumem čemu frka oko toga koliko RAM-a Chrome jede, već 2-3 godine unazad svi lude oko toga.
Obriši ekstenzije, teme, aplikacije koje si dodao u Chrome i biće bolje.

Na Shift+Esc možeš da vidiš šta ti jede CPU, GPU i RAM unutar Chromea.

Takođe, The Great Suspender je odlična ekstenzija koja suspenduje tabove kad nisu u upotrebi i omogućava da ih ponovo učitaš jednim klikom. Štedi brdo RAM-a i CPU-a jer moderni sajtovi često vrte nešto u pozadni čak i kad ih ne koristiš. Eto recimo socijalne mreže.

Slušam Deezer u jednom tabu stalno, kakva crna 3GB i dezinformacije???:D

https://s21.postimg.org/ovph9lqoj/Screenshot_2016_11_10_19_41_00.png (https://postimg.org/image/ovph9lqoj/)

The Great Suspender se više ne razvija. OneTab je dobra zamena.:ciao:

Aibo
11.11.2016, 14:10
Istestiram sada - otvoreno 10 tabova i zauzeće RAM-a ukupno 2.98 GB (od 8), zatvorim ceo Chrome odjednom i zauzeće 1.65 GB. Znači Chrome sa 10 tabova je držao ~1.25 GB. Meni to ne deluje previše. Bolje da koristi ram i radi brzo nego da mi zvrji prazan ram i radi sporo.

A kome smeta ta potrošnja, za sledeću verziju 55 su najavili bolji i štedljiviji ram menandžment, pa da vidimo i to.

@Smrtonosna Šorka
Normalno je da što više rama staviš Chrome i bilo koji program više i uzme, jer se oni skupljaju koliko moraju ili šire koliko imaju mesta. RAM i služi da ga ti programi koriste da rade brže, učitavaju i drljaju po hardu manje... Inače, čim upališ igru koja traži puno RAM-a ume i Chrome da se zbije itekako. Nikada do sada na 8GB nisam primetio pad performansi ni u jednoj igri zato što je Chrome ostao uključen.

Mare13
26.12.2016, 9:59
Od skoro imam problem sa brisanjem istorije iz Google Chrome-a.

Pre sam lepo sve cistio sa CCleanerom, nemam pojma zasto mi vise on ne cisti chrome istoriju a sad kad brisem browsing history direktno u chromu obrise mi sve predloge pretrage. Radim na nekoliko Wordpress sajtova i bitno mi je da mi ti url-ovi ostanu kao predlozi ali jednostavno ne uspevam, mogu da obrisem sve ili nista. Da li neko ima slican problem?

Znaci pre je sve bilo normalno, ocistim komp ccleanerom, samo istoriju obrise, predlozi pretrage vezani za moj gmail account ostanu a sad moram direktno u chrome-u a on mi brise sve ( otkacim u opcijama samo "browsing history" )

Aibo
27.12.2016, 10:03
Da li se nekom dešava da Chrome ponekad deluje kao da je u slow motiun-u. Znači sve animacije: otvaranja i zatvaranja tabova, skroll itd. kao da ima nizak fps, jasno se vidi. Ne utiče na samu brzinu učitavanja i rad ali me mnogo nervira. Bude tako neko vreme pa samo od sebe nestane, pa opet u krug...

Proveravao sam zauzeće resursa, sve je na normali, nije da je nešto zapucalo na 100%.

dacajak
27.12.2016, 17:47
Koliko se secam ,ja nisam imao tih problema, al desavalo se da ponekad "stucne" ili zalaguje, ali jako retko.

Mozda zato sto mi je omogucena HW akceleracija, nisam siguran.

Pele10
16.1.2017, 19:34
Da li jos neko ima problem sa ucitavanjem stranica? Neki sajtovi mi rade ok, a za neke moram vise puta da reloadujem stranicu da se ucita. Isto je i na Mozili.

Neutrino
16.1.2017, 20:20
Da li jos neko ima problem sa ucitavanjem stranica? Neki sajtovi mi rade ok, a za neke moram vise puta da reloadujem stranicu da se ucita. Isto je i na Mozili.Ako se problem javlja na dva potpuno odvojena browsera onda nije do browsera.

Pele10
16.1.2017, 22:00
Pise ovo na slici kad nece da udje. Ima sajtova i foruma koji se nekad se otvaraju na oba browsera, nekad samo na jedan.

water wizard
16.1.2017, 22:02
tebi to nešto internet ne valja, promeni dns za početak

Pele10
16.1.2017, 22:24
Pokusacu kao na ovom uputstvu. Samo ja imam i trecu ikonicu mog Wifi-a, tu cu da promenim kao sto pise.

https://support.opendns.com/hc/en-us/articles/228007207-Windows-10-Configuration-Instructions

water wizard
16.1.2017, 23:08
ako je wifi onda je možda i slab signal, hoće to ako se gubi konekcija

Pele10
17.1.2017, 19:48
Ovo je definitivno do konekcije. Odustajem da ga cackam. Necu da menjam dns da ukvarim i ovo sto radi. Hvala vam u svakom slucaju. :)

C64freak
20.1.2017, 5:18
Pa nema sta da pokvaris, stavis guglove cetiri osmice i samo moze bolje da bude od kaljavog automackog settingsa

jonathan
21.1.2017, 13:42
Kako blokirati chrome update popup prozorčić obzirom da koristim stariju chrome verziju ?

Suad Novic
21.1.2017, 17:41
Ma kad će već jednom da reše tu stvar sa ranjivošću Adobe fleša? Malo, malo, pa zašvajsuje.

C64freak
22.1.2017, 1:10
Dace bog da kaljavi flesh prestane da se koristi jednom za svagda

Pele10
25.1.2017, 20:37
Sredio sam konekciju na sve sajtove skeniranjem Adwcleaner-om koji pobrisao sta je nasao. Hvala svima na pomoci. :)

jonathan
3.5.2017, 20:14
Da li slucajno ima nekih naznaka da chromium developeri vrate GDI ili smo zaglavili na direct write ? Ja sam na staroj 51.0.2704 verziji i ne osjecma se bas ugodno koristeci stari browser ali doslovno nemam alternative. Povremeno probam firefox ali ima dosta mušica.

simke85
6.5.2017, 17:40
Može primer tih mušica i zašto nemaš alternative?

C64freak
7.5.2017, 0:42
Ako se ne osecas ugodno zasto ga prosto ne update_ujes? Svrha koristenja stare verzije?

jonathan
7.5.2017, 11:36
Forsirani directwrite svim ostalim browserima koji su na chromium platformi. A FF ima problema sa youtube pluginovima, blackscreenom cijele stranice ako u pozadini imam rendering u 3DSMAX-u itd.

jonathan
22.6.2017, 23:19
Da li moze neka preporuka za ekstenziju ili neki drugi nacin, za blokiranje odredjenih sajtova ?

Recimo ova ekstenzija : https://chrome.google.com/webstore/detail/block-site/eiimnmioipafcokbfikbljfdeojpcgbh?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialog

Na papiru radi posao ali u praksi se stranica ucita i stoji 10-20 sekundi i onda je tek blokira. Vecinom su to pop-up stranice na torentima koje iskoce i koje imaju agresivan sadrzaj, muziku u pozadini itd.

analayzer
1.7.2017, 15:31
Ja koristim samo popup blokere i bogami 99% sve blokirano čisto milina. Mrzim te iskačuće prozore pa njih sto iskače kada stisneš link i još ništa korisno na njima.

Pele10
13.10.2017, 0:50
Jel moze da se isključi na Chromeu na telefonu da ne iskacu vesti tzv najvažnije? Uzasno me nerviraju.

nexexcalibur
31.10.2017, 22:19
Primetio sam da mi u Chrome-u na youtube-u pucketa zvuk.

Probao sam preko edge-a i na winampu, sve normalno, sta bi moglo da bude?

Cini mi se da je pocelo nakon sto sam prvi put overklokovao cpu/ram, sad sam vratio na default ali i dalje je tu pucketanje tj taj popping zvuk

k750
1.11.2017, 13:01
Da li postoji neki dodatak za Chrome ili bilo koji drugi browser, pomoću kog bi se TAB koji je u tom trenutku neaktivan a otvoren je, važio kao aktivan?
Recimo, kod mnogih downloada sajt traži da budeš na stranici dok vreme (npr. 1min) prođe, i taj TAB mora da bude otvoren i aktivan.
Ili, radiš u nekoj firmi pa moraš da ostaneš na nekom linku određen broj sati, minuta, a ti već pročitao, i ostaje višak vremena 10-15-20min, i sad ti moraš da ostaviš taj TAB aktivnim, ništa drugo da ne radiš da bi to vreme prošlo kako bi se tvoje prisustvo evindetiralo?
Da li postoji neko rešenje, ekstenzija, šta god...?

nexexcalibur
1.11.2017, 21:11
Primetio sam da mi u Chrome-u na youtube-u pucketa zvuk.

Probao sam preko edge-a i na winampu, sve normalno, sta bi moglo da bude?

Cini mi se da je pocelo nakon sto sam prvi put overklokovao cpu/ram, sad sam vratio na default ali i dalje je tu pucketanje tj taj popping zvuk

Uh koji flashbekovi sa stare konfe, pucketanje zvuka se prenelo i na igre. Skinuo DPC latency checker i imao sta da vidim, svakih 10ak sekundi ide u crveno. Srecom setio sam se da je nvidia izbacivala nove drajvere skoro, disableovao i sve u redu...

U medjuvremenu vidim da su izbacili nove koje su sredili stvar, 388.13...:opanachke

JohnnyNT
26.11.2017, 21:12
Da li nekome Chrome zakoči na sekund dva na svakih 15-20 minuta (nekad i češće), posle nastavi normalno? Ovo se desi kada sa trenutnog pređem na neki drugi tab. Mislim da je počelo od poslednjeg apdejta ili od poslednjeg apdejta Firefoxa (:D).

analayzer
26.11.2017, 21:40
Meni ne sve normalno ko i obično. Glatko ide a samo njega koristim.

VladoBL
26.11.2017, 23:31
Chrome je postao toliko kilav,trom,spor i debeo da korištenje predstavlja pravu frustraciju

Shonkas
27.11.2017, 12:46
Da li nekome Chrome zakoči na sekund dva na svakih 15-20 minuta (nekad i češće), posle nastavi normalno? Ovo se desi kada sa trenutnog pređem na neki drugi tab. Mislim da je počelo od poslednjeg apdejta ili od poslednjeg apdejta Firefoxa (:D).

Isti slucaj!

JohnnyNT
27.11.2017, 17:25
Isti slucaj!

Primetio sam da mi se ovo uglavnom dešava na malo "težim stranicama" sa dosta javascripta/ajaxa i tako tih stvari, ali i na SK forumu (dosta ređe). A eto, danas se nije desilo ni jednom, nigde :icon_scra Videćemo da li će rešiti ovo u sledećem apdejtu.

ognjen_ogi
27.11.2017, 18:45
to se meni dešavalo na operi, opterećenost procesora odjednom skoči na 95%,tako traje nekoliko sekundi, prestalo je kad sam počeo da koristim portabilnu verziju.

WORLOK
5.12.2017, 22:52
Znali neko u čemu je problem jednostavno ništa se ne događa kad pokušam da se ulogujem na gmail ili youtube, samo stoi i mogu da klikćem na next u nedogled

Srlisone
6.12.2017, 0:24
Možda fali negde neki znak interpunkcije ili slovo j? Ko će ga znati?!

Pogasi ekstenzije ili probaj Incognito mod... Probao drugi pretraživač?

WORLOK
6.12.2017, 15:29
Možda fali negde neki znak interpunkcije ili slovo j? Ko će ga znati?!

Pogasi ekstenzije ili probaj Incognito mod... Probao drugi pretraživač?

Ne radi ni u operi ni mozili,radi jedino u tor brovsweru.

DeCoy
6.12.2017, 16:22
Onda te tvoj provajder zeza, promeni DNS na google-ov pa probaj.

analayzer
6.12.2017, 16:37
Ma jok. Ako koristiš neki alat za dubinsko čišćenje windousa on oće da obriše ili reg ključ ili kuki šta već i on izgubi to da si prijavljen na googl. Meni se to uvek dogodi kada pokrenem alat za čišćenje tako da imam fajl sa user i pasword i samo ubacim i on protera muku.

WORLOK
6.12.2017, 18:30
Ma jok. Ako koristiš neki alat za dubinsko čišćenje windousa on oće da obriše ili reg ključ ili kuki šta već i on izgubi to da si prijavljen na googl. Meni se to uvek dogodi kada pokrenem alat za čišćenje tako da imam fajl sa user i pasword i samo ubacim i on protera muku.

Koristim samo cclener već godinama i ranije se ovo nije dešavalo.
Koji je to fajl sa user i pasword gde da ga nađem?

JohnnyNT
6.12.2017, 20:36
Strana bi normalno radila da je obrisan kuki. Nešto sa interent konekcijom nije kako treba, koristiš li neki proksi, ili nešto slično? Pogledaj u mrežnim podešavanjima da nešto nije uklučeno.

analayzer
7.12.2017, 15:39
CCleaner briše to ko i drugi. Počeli su sa najnovijim verzijama programa. Inače prvo ti sam moraš znati koji ti je pasvord i emejl od Googla ja ih imam zapisano i smo copy-paste, i onda ih samo upišeš. Ja doduše imam i lastpass koji mi pamti sve pasworde ali posle čišćenja i on zaboravi pa moram manuelno da ukucam. Evo ti slike od malo pre posle čišćenja sa WiseCare
https://extraimage.net/images/2017/12/07/40d6976377c5429be240a6d33ced2abd.md.png (https://extraimage.net/image/jjG9)

WORLOK
7.12.2017, 18:08
CCleaner briše to ko i drugi. Počeli su sa najnovijim verzijama programa. Inače prvo ti sam moraš znati koji ti je pasvord i emejl od Googla ja ih imam zapisano i smo copy-paste, i onda ih samo upišeš. Ja doduše imam i lastpass koji mi pamti sve pasworde ali posle čišćenja i on zaboravi pa moram manuelno da ukucam. Evo ti slike od malo pre posle čišćenja sa WiseCare
https://extraimage.net/images/2017/12/07/40d6976377c5429be240a6d33ced2abd.md.png (https://extraimage.net/image/jjG9)

Imam zapisan i email i šifru nije problem u tome već da strana za logovanje nereauguje uopšta, znači neda mi da idem dalje da ukucam šifru ili da otvorim za zaboravljenu šifru znači ništa se nedogađa gde god kliknuo na njoj.

DeCoy
7.12.2017, 18:23
Čim tebi jedino radi iz Tora (preko VPN-a) imaš problem sa konekcijom. Ako već nije, stavi DNS da bude Gugletov (8.8.8.8 i 8.8.4.4) ili probaj flush DNS-a (ipconfig /flushdns u komandnu liniju).

WORLOK
8.12.2017, 0:58
Čim tebi jedino radi iz Tora (preko VPN-a) imaš problem sa konekcijom. Ako već nije, stavi DNS da bude Gugletov (8.8.8.8 i 8.8.4.4) ili probaj flush DNS-a (ipconfig /flushdns u komandnu liniju).

Internet IP Address:
Subnet Mask:
Default Gateway
DNS IPv4 1:
DNS IPv4 2:
Kad sam prekucao sa modema proradilo je logovanje e sad mi nije jasno zašto se to dogodilo. Dosad je radilo sve na automatik nikad mu ništa nisam podešavao,da nije možda razlog promena modema pošto su mi iz sbb zamenili početkom avgusta i otad je i počelo da zeza sa logovanjem.

SHMEKER
1.2.2018, 21:02
Jel ovo Chrome nesto utripovao ili sam ja zeznuo stvar,*na koji god sajt da cekiram kvadratic da ostanem ulogovan, posle 5 min ako opet udjem na sajt moram da se logujem i sve tako, imam kao onaj google acc mada i tu stalno moram da se logujem, ne znam koji mu je djavo.

Rockstar
1.2.2018, 21:23
Ниси једини.

Тормунд
7.2.2018, 16:43
Може ли некако да се угаси овај нов начин подвлачења (https://drott.github.io/underline.mp4)?

jonathan
1.4.2018, 14:49
Kako dugo koristim FF, da probam chrome, primjetim da su slike mutnije. Je li u pitanju neka kompresija koja se moze iskljuciti ili.. ?

Ako su slike full rez, nisu smanjene sa širinom sajta, onda su ok. U suprotnom ovako izgleda:

http://www.mediafire.com/convkey/7ddb/oq8c68vdv4744g6zg.jpg

http://www.mediafire.com/convkey/ec39/qi0o5yabu6cog97zg.jpg

doctor
1.4.2018, 15:12
Je l' ti aktivan neki display scaling u Windowsu ili DSR/VSR u Control Panelu grafičke ili pak možda aktivan neki default zoom level u Chromeu?

jonathan
1.4.2018, 15:26
Ne. I to je slucaj sa chromium browserima. Ako se recimo postavi na web slika širine 1200px ali je sajt smanji na 900px širinu. Bice mutna. Tek ako se uzme URL ili se klikne na istu pa se dobije u nativnoj rezoluciji, slika je ok.

Sto znaci da svaka slika koja je u prozoru manjem od nativne širine, minimizirana, mutna. Cak evo gledam, isti je problem i sa recimo extenzijom za chrome. FVD speed dialer. Ako je thumbnail slika veca nego prozorčić, slika je mutna.

http://www.mediafire.com/convkey/a659/18pqpdjh77dg5opzg.jpghttp://www.mediafire.com/convkey/feee/ssji356ytsy7g2tzg.jpg

EDIT: Evo o cemu pricam:

https://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/SB178p-waPo

Dobra komparacija: https://image.ibb.co/dAtjYQ/chrome_vs_firefox_3.jpg

Neutrino
1.4.2018, 15:44
Може ли некако да се угаси овај нов начин подвлачења (https://drott.github.io/underline.mp4)?
Chrome ekstenzija (https://chrome.google.com/webstore/detail/disables-ink-skipping-in/ibhigfbbjaeadpfgfhjgcoioddhhlbmf)

jonathan
8.6.2018, 0:53
Da li su ikad popravili ovaj mutni tekst? Citam da je u pitanju bug ali je vidim i dalje prisutan. Komanda: --disable-gpu-rasterization pomaze na nekim sajtovima. Ali su slike na vecini stranica i dalje mutne ako je u pitanju downscale.

Pele10
19.6.2018, 17:34
Brzina otvaranja stranica je sasvim ok, ali mnogo zauzima mesta. Vise nego Opera i Mozilla zajedno. Isto je i na androidu. Drugo, Hrom lici po izgledu interfejsa kao od pre 15-20 godina. FF i Opera imaju moderniji izgled i inovacije npr snapshot koji mi nije bitan toliko, ali ono da bude neki plus.

torivoje
29.6.2018, 17:40
Dva varijante Chromium-a namenjene specifičnim korisnicima ( mada,striktno govoreći,korisnici Chromium-a već jesu bitno različiti od korisnika Chrome-a ;) ) :

1) Woolyss-varijanta

Woolyss (https://chromium.woolyss.com/)

Korisna i poučna lokacija.Mogu kasniti dan-dva-tri za zvaničnom stabilnom verzijom,ali se mogu i pohvaliti solidnim brojem "modela" koje nude.Prelistajte pažljivo.Ima tu par dobrih stvari namenjenih nama običnim smrtnicima.

(Archive) No sync • No WebRTC • No Widevine mi je omiljena,obzirom da sam neko ko eskivira i Win10.

2) TaoKaiZen-varijanta

TaoKaiZen (http://browser.taokaizen.com/)

Namenjena (između ostalog) onima koji još guraju WinXP :

"Custom Build is special since it contains a mix of different branches, mostly from chrome version 51 and some parts of versions 54 and 48.

Features of this version are:

Improved download system.
Compatible with Windows XP.
Not vulnerable versus Meltdown and Spectre.
Built for stability and compatibility.
DirectWrite can be disabled using chrome://flags
Disabled Blurry fonts created by DirectWrite and Skia.
Enabled NPAPI, this version runs JAVA and Silverlight.
Stable WebKit / Blink.
All Chrome stock features working."

torivoje
26.7.2018, 19:32
Vidim da se na Woolyss-u žale da je Gugl dodatno otežao pakovanje No sync + No WebRTC + No Widevine verzija Hromijuma,pa će deo autora odustati od nje.Trenutno isprobavam Marmadjukovu varijantu 70.0.3499 koja je takva i za sada klizi :

Chromium 70.0.3499.0 (Official Build) (64-bit) : No Sync - WebRTC - No Widevine (marmaduke) (https://chromium.woolyss.com/#comment-3665)

Pumbaa
31.7.2018, 0:44
Cao drugari na friske instaliranom win10 imam sledeci problem... Chrome nece da radi, a Mozila radi bez problema. ''This site can’t be reached'' poruku mi izbacuje posle minut dva verglanja bilo koje adrese. Nekad proradi na par minuta, ali uglavnom je mrtav. win10 je tek instaliran, od programa nema puno, antivir jos nisam ubacio. Sta bi mogao da bude problem?

Shonkas
31.7.2018, 20:26
Cao drugari na friske instaliranom win10 imam sledeci problem... Chrome nece da radi, a Mozila radi bez problema. ''This site can’t be reached'' poruku mi izbacuje posle minut dva verglanja bilo koje adrese. Nekad proradi na par minuta, ali uglavnom je mrtav. win10 je tek instaliran, od programa nema puno, antivir jos nisam ubacio. Sta bi mogao da bude problem?

Ne znam da li je chrome presao na - iskljucivo HTTPS..

C64freak
1.8.2018, 2:50
Nije :)

ZoNi
1.8.2018, 12:23
Chrome nece da radi, a Mozila radi bez problema
Sam si našao rešenje: izbriši Chrome, koristi Firefox. Ionako je FF bolji :dzavo:

Shonkas
1.8.2018, 13:31
Sam si našao rešenje: izbriši Chrome, koristi Firefox. Ionako je FF bolji :dzavo:

Ja koristim 4 u isto vreme, sta cemo sad? :)

Shonkas
1.8.2018, 14:15
Meni radi sve OK na Win 10....pitam za ovog momka, jer nije jedino resenje C: format

Pumbaa
1.8.2018, 14:54
imam original win10, ovaj najnoviji veliki apdejt 1803 je zeznuo svasta nesto - tek danas otkrivam sta sve. ubacio sam onaj dns guglov i sad kao radi, ali ume da zabaguje.

Shonkas
4.8.2018, 13:39
Ne mogu da otvorim novu TEMU?! Elem...

Nakon prelaska sa HTTP na HTTPS....javio se problem kod Fejsbuka prvo....mnogo manja poseta (3x) (iako bi trebalo da bude - logicno 3x veca poseta)... Gugl mi takodje pravi probleme....i nista mi nije jasno... Sajt je zasticen - 'railgun cloudflare'.. Sve u fulu... Ali vecito nesto krene lose, iako ulozis pare :facepalm

yhaker
23.8.2018, 23:28
Postoji li verzija chroma koja je poput waterfoxa i cyberfoxa?

ZoNi
24.8.2018, 8:55
Postoji li verzija chroma koja je poput waterfoxa i cyberfoxa?
U kom smislu poput njih? Imaš Chromium, imaš one dve verzije koje je gore pomenuo torivoje, a imaš i gomilu drugih baziranih na Chrome/Chromiumu:

https://www.makeuseof.com/tag/alternative-chromium-browsers/

https://www.raymond.cc/blog/chromium-browser-alternatives-with-extra-features/

jonathan
29.8.2018, 9:28
Ima li i jedna verzija bazirana na Chromiumu a da je zadrzala "Disable DirectWrite" flag ?

jonathan
3.9.2018, 12:36
Ako jos nekoga zanima, CentBrowser baziran na chromiumu i dalje koristi GDI. Koristim ga par dana i nemam problema. Brz je kao i sam Chrom.

C64freak
4.9.2018, 23:08
Fino izgleda i radi ova 69 verzija :)

analayzer
5.9.2018, 15:10
Da sa nešto okrugla pa na ćoše. Baš sada mi iskočila ta nova verzija.

Mare!
5.9.2018, 16:03
Sta su uradili ovim tabovima.. sa preko 100 tabova gotovo je nemoguce bilo sta nabosti, mnogo su uzi.. Mada kapiram da je moj problem sto imam toliko otvorenih tabova :kreza:

Edit: ponovno otvaranje velikog broja tabova je dosta sporije nego pre, chrome uopste nije responzivan dok ne zavrsi skroz ucitavanje, pre je bilo drugacije, mogao si da ga odmah koristis normalno, a u pozadini se polako ucitavaju slini tabovi. Ali ovako generalno mi se svidja kako izgleda, adress bar i to, i cini mi se generalno responzivnije i fluidnije. Jedinu veliku stvar koju su ukinuli je popularni "child lock". Sada ne postoji dobar nacin da se zakljuca crhome, a recimo vecina ljudi pamti passworde preko chrome pw manager-om (koji je u ovoj verziji jos unapredjen), i onda mi je taj nedostatak dosta glup, jer neko sa 2 klika moze da pristupi svim tvojim passwordima, historiju, bukmarcima, banci, svim zivim sajtovima jer si automatski logovan..

C64freak
6.9.2018, 0:07
Cemu paranoja? :kreza:

Mare!
6.9.2018, 2:43
Delis kompjuter sa nekim, ili odes kod rodjaka na par dana i zelis da se zakacis na svoj hrom, i onda treba da gledas da li si se "odjavio" ili ne. A i da nema toga, ako postoji mogucnost da neko drugi koristi hrom, cak i da ti ne smeta ogroman nedostatak privatnost, on mora da se izloguje iz svega da bi sebe ulogovao (sto znaci da bi ti morao ponovo), pa koristi tvoj yt i onda tebi iskacu gluposti u predloznenim itd. Ima milion sitnih problema i komplikacija, koje su skroz nepotrebne. Vec postoje akaunti, ali te ne pita svaki put koji ces, nego otvori poslednji korisceni, sto znaci da npr caletu moras svaki put da objasnjavas da mora da klikne na ime, pa promeni pa.. Sto je opet mnogo lakse nego da ga naucis kako da se izloguje sa tvog mejla, pa da klikne izaberi drugi mejl i ostalo.

Da skratim, ne vidim zasto ne bi postojale bolja podesavanja akaunta, to je skroz marginalizovano, a verujem da mnogo ljudi svaki dan koristi vise profila.
A drugo, ne znam sto su skinuli funkcionalnost koju su mnogi ljudi koristili, i radilo je odlicno, kad upalis hrom, otvori se svi akaunti, ti se ulogujes sa mejlom sa svoj, i otvori ti dokle si stigao, sve uredno i fino. Ako neko ko nema akunt hoce da koristi hrom, ima 'Guest' acc i to je to, niko nikog ne ometa, jos si mogao da zastitis svoju privatnost sifrom.

Aibo
6.9.2018, 9:39
Mnogo mi šljašti ovaj beli bookmark bar sad, i u velikim je kontrastu sa gore zatamnjenim nekorišćenim tabovima koje jedva razaznajem... Nefunkcionalno mi je, morao sam odmah neku sivu temu da ubacim.

@Mare

I ja koristim više account-a ali ne smeta mi, pogotovo što mogu da se naprave shortcuts na desktopu za direktno otvaranje svakog account-a.

torivoje
6.9.2018, 12:25
Komentar (korisnik Olle) sa Woolyss-a à propos izgleda Hromijuma 69 (ne isprobah lično , pošto sam još na starijoj "No Sync - No WebRTC - No Widevine" verziji) :

"If someone does not like new design of Chromium 69, you can switch back to old design. Open about:flags and look for "UI Layout for the browser's top chrome". Set it on "normal" :)" .

Љуша
8.9.2018, 18:45
Споро ми отвара Хром кад ми ради торент. Да ли је још некоме тако?

analayzer
8.9.2018, 19:01
Ne. Full speed ahead sve sa torentom.

Shonkas
8.9.2018, 19:57
Tabovi mi posle apdejta lice na Foksove :opanachke

C64freak
9.9.2018, 5:27
@Mare! Pa ako ti je problem da se izlogujes onda je to problem do tebe lol, na kraju krajeva ako si bas tolika paranoja onda fino uzmes smartphone i pogledas to sto si hteo na njemu :D

Aibo
9.9.2018, 19:54
Споро ми отвара Хром кад ми ради торент. Да ли је још некоме тако?Kojom brzinom se otprilike skida torrent? Hoće na većim brzinama da bude cpu opterećen dosta. Pogledaj koliko ti je opterećen tad kad radi torrent a chrome se sporo otvara.

Љуша
9.9.2018, 21:35
Па око 6-7 мб. Ма у задње 2-3 године ми комп нешто спорије ради. Више му треба времена да инсталира игре, хром спорије отвара. Можда је и до брзине што кажеш. У почетку сам имао 1,6 мб. СББ стално повећава брзину. Сваке године.

Laskaris
10.9.2018, 13:12
Sta su uradili ovim tabovima.. sa preko 100 tabova gotovo je nemoguce bilo sta nabosti, mnogo su uzi....
Da, problem je sa sto tabova, bas... Sta ce bilo kome vise od 5 do maksimum maksimuma 10 otvorenih tabova nikada mi nece biti jasno.

torivoje
19.9.2018, 16:34
Vidim da se na Woolyss-u žale da je Gugl dodatno otežao pakovanje No sync + No WebRTC + No Widevine verzija Hromijuma,pa će deo autora odustati od nje.Trenutno isprobavam Marmadjukovu varijantu 70.0.3499 koja je takva i za sada klizi

Marmadjuk se u međuvremenu ispravio,njegova verzija koju sam linkovao ipak ima omogućen WebRTC.Ispada da je poslednja prava no Sync + no webRTC + no Widevine u stvari ona Henri pp-ova v67.0.3396.99-r550428-win64 :

GitHub (https://github.com/henrypp/chromium/releases/tag/v67.0.3396.99-r550428-win64)

Da ona zaista jeste ta koja Guglu pokazuje šipak možete (nakon njene instalacije) proveriti ovde :

WebRTC Leak Test (https://browserleaks.com/webrtc)

torivoje
25.1.2019, 21:44
Problem u najavi za ad-blokere :

https://www.theregister.co.uk/2019/01/22/google_chrome_browser_ad_content_block_change/

https://www.theregister.co.uk/2019/01/23/google_chrome_extension_change/

darkowozzd
27.1.2019, 15:59
Da, problem je sa sto tabova, bas... Sta ce bilo kome vise od 5 do maksimum maksimuma 10 otvorenih tabova nikada mi nece biti jasno.
ja ponekad spam otvorim 20tak tabova kad ima nesto sa vise linkova sto hocu da vidim... pa onda zatvaram jedan po jedan.. jedina situacija gde je to moguce xD

Mare!
27.1.2019, 21:11
Ja imam uvek brdo otovorenih tabova, iz vise razloga.
Cesto nesto istrazujem, sto znaci otvorim 30 slicnih tabova dok ne najdem ono sto mi treba (koje ne zatvaram dok nisam siguran da sam zavrsio sa njima). Onda generalno losa navika zatvaranja tabova, cesto samo otvorim novi, iako mi trenutni ne treba. Uvek ima linkova koje zelim da iscitam, ali trenutno nemam vremena, pa ostavim za kasnije. Cesto su tu tabovi koji mi trenutno ne trebaju, ali su opet delimicno bitni pa ih ostavim da ne bi morao ponovo da trazim. Onda je tu problem kad se nakupi dosta tabova, treba dosta vremena da se to sve sredi..

Ja imam 10 tabova otvorenih i pinovanih u hromu po default-u, to mi je ono da nista drugo ne radim. :D Fejs, yt, 2 mejla, google drive, whatsapp web.. Strategija kad bas preteram sa tabovima (negde preko 100 u jednom prozoru je granica, prestanu da se renderuju posle toga) onda gurnem sve na session buddy, i pobijem ih. Jer bi mi trebalo previse vremena da sve to sredim..

Ukratko, kombinacija bolesti i potrebe, bavim se programiranjem i raznim drugim aktivnostima koje su zahtevne za tabove, a uz to imam dosta lose navike. Ali nije kao da utice na performanse, pagefile je na dosta brzom ssd-u, takodje ne utice na produktivnost, dosta dobro se snalazim u svom ludilu, cak sam ubedjen da sam ovako produktivniji, tacno znam koji tab je sta. Najbitniji tabovi su mi drugom monitoru fiksirani (npr dokumentacija), i to je sve okej u praksi. Ako postane tesno sve sibnem na session buddy i pobijem, desni klik od taba koji mi ne treba pa sve na desno. Tako da nije kao da uvek imam previse tabova, 30ak je neki prosek.

water wizard
27.1.2019, 23:11
ja 7 taba u jednom prozoru tu su mi video što sam počeo da gledam a u drugom 3, pa onda posle otvorim treći prozor ako počne da se gomila u drugom

Mare!
28.1.2019, 0:28
Pa to, sve zavisi od navike. Ja prozore koristim samo kad je nesto bas odvojeno, a toliko sam navikao na puno tabova da mi cudno kad ih nema. Brze mi je da kliknem na tacno odredjen tab, nego da listam prozore.

A i to je neko bahacenje jer ima dovoljno resursa, isto programe cesto ne gasim, nemam naviku. Zasto bih ikad gasio chrome? Kad mi svaki dan treba, ili okruzenje u kom radim, editore, terminale i ostale piz*arije. To prosto tu stoji, i otvorim kad mi zatreba. Nekako nemam potrebu da stedim, sve je brzo i onda sam opusten. Komp ne gasim, samo sleep.

Evo primer yt, cesto imam 5-6 tabova. Zasto bi imao jedan, i onda svaki put kucam koju pesmu ocu, nego lepo u 1 otvorim neki dzez, u drugom dzez drugog izvodjaca, u trecem rok. I onda u predlozenim u svakom tabu u sustini imam sta hocu. I to moze tako da mi stoji stalno, ako mi se slusa rok, odem na taj tab i izaberem, itd. Mozda glup primer, ali i tu vidim ustedu, mrzi me da svaki put kucam, kad mogu da imam prozor sa plejlistama.

Isto mi je brze da navigiram sajtom preko tabova. Znaci umesto da imam jedan tab, pa klikcem linkove, vracam se nazad, lakse mi je da imam 5 tabova, i onda umesto 5x da kliknem bek idem samo na prvi tab. Ako nesto guglujem, gugl mi je u jednom tabu, a svaki link otvaram u novom. Mislim, tome tabovi i sluze. Onda lako mogu da se vratim na rezultate pretrage, i imam svaki link otvoren da mogu brzo da otvorim tacno ono sto mi treba. A ako otvaras jedno po jedno i zatvaras, onda ako hoces ponovo ono prvo, moras da se ozbiljno pomucis umesto da se vratis par tabova u levo.. Ako sve radis u jednom tabu, mozes da ides bek, ali ako ih zatvaras moras sa ctrl+shift+t da ih ponovo otvaras. Cak i da ides samo bek, sporije je jer mora stranica ponovo da se ucita, a kad ti je sve u odvojenim tabovima onda je vec u ram-u. Pdf-ove otvaram u chrome-u, kao i ostala dokumenta. File explorer mi ima tabove i bukmarke i hotkijeve kao chrome (mnogo je preglednije i lakse nego da imas 10 razlicitih prozora), i tako..

water wizard
28.1.2019, 1:01
ja kad sam tako radio stojalo mi je tako otvoreno po 10 dana dok se na kraju ne zagubi a kao hteo sam nešto da pročitam..:D

Mare!
28.1.2019, 1:28
Znam to odlicno :D Retko sta zapravo procitam.. nego zapakujem i zatvorim, pa cu navodno nekad procitati (necu).. Al sta da se radi, tesko se nalaze zapravo korisne i kvalitetne stvari na internetu, i onda kad nadjes zao ti da izgubis..

Rilex
30.1.2019, 18:56
Mozda glupo pitanje, ali na redditu sam nasao igru koju zelim da skinem, ali nikako ne mogu da otvorim ovaj dugacki link. Jel zna neko preko cega se otvara?

https://i.imgur.com/EB30FGg.jpg

RedMantella
30.1.2019, 19:13
kodiran je link u Base64 formatu.

idi na ovaj sajt, pejstuj kod, pa klikni na decode, zatim unesi ovaj "pkglinks" password i dobices zippyshare linkove.

ne verujem da je piraterija dozvoljena na forumu ali objasnio sam ti kako da pretvoris to sto ti treba u link, u dalju pricu ne ulazim.

https://www.base64decode.org/

Rilex
30.1.2019, 19:16
hvala!

NIDZA bOj
7.2.2019, 15:36
Great suspender - za kompresovanje resursa kad otvorite preko 20 tabova, pogotovo onih obilatih slikama i video sadrzajem.

Session Buddy - da se snadjete u moru tih tabova. Pinujete njegov tab i to vam je centar pretrage. Ima opciju save session, cak i automatsku na zadatu vrednost pa ste sigurni i od neocekivanog crasha, sto browsera sto pc-a.

H264ify - za one sa slabijim grafickama, otvara YT 1080p 60fps i na 210gt, sto je bio san pre ovog plugina. Uglavnom, radi se o promeni codeca sa vp9 na avc1 koji je manje zahtevan u odnosu na vp9.

DAKINS
28.3.2019, 9:22
Isprobao sam edge chromium bild 75 sa koga i sada pišem.

U suštini to je gooogle hrom uz neka microsoftove dodatke i podesavanja .

Prijavljete se ako hoce uz microsoftov nalog

100% ima kompatibilnost sa dodacima iz gooogle hrom prodavnice
To je procureo nezavrsen bild ali radi savrseno barem na mom racunaru.
Ko hoce moze da isproba

https://drive.google.com/file/d/174M6zlAlflxIVA2G-jnLmGFy0Y5z1ix7/view

ZoNi
28.3.2019, 10:11
Isprobao sam edge chromium bild 75 sa koga i sada pišem.

U suštini to je gooogle hrom uz neka microsoftove dodatke i podesavanja
Chromium + Microsoft??? :eek:

EDIT: Aaaaa... Nisam video ono Edge Chromium :o

DAKINS
28.3.2019, 10:29
U sustini su uzeli Chromium i onda ubacili neke stvari u njega čak izgleda kao Chromium bar za sada , početna strana je lepo uradjena daje više opcija ubacene su podesavanju ikonice iz edge,ovo još nije javna beta i daleko je od zavresenog . To ce da zameni edge sa tim da ima istu ikonicu i ime a u suštini to je Chromium.Barem ne moras skidati google hrome ko preferira google nad bing samo promeni pretrazivaca .A bice i dublje integrisan što nije loše ...Daleko je ovo od gotovog nije ovo još ni beta ali moze da se koristi bez problema .
Microsoft se ukjucio u razvojni tim Chromium sa google i operom koja ima isti engine .

Rade dodaci iz googlove prodavnice sve koje sam probao.

lobanja
29.3.2019, 22:04
da li imate problema sa hardverskom akceleracijom u poslednje vreme,mi se desava da mi YT zabode na seknud zvuk normlano ide.Koristim zadnje radeon drajvere i chrome na win 10,kada iskljucim hardversku akceleraciju problem se nedesava ali je onda cpu usage mnogo veci.
Da samo navedem da sam pokusao sa drugim verzijama drajvera cak sam i radio restore chroma ali problem idalje stoji

torivoje
29.3.2019, 22:19
da li imate problema sa hardverskom akceleracijom u poslednje vreme,mi se desava da mi YT zabode na seknud zvuk normlano ide.Koristim zadnje radeon drajvere i chrome na win 10,kada iskljucim hardversku akceleraciju problem se nedesava ali je onda cpu usage mnogo veci.
Da samo navedem da sam pokusao sa drugim verzijama drajvera cak sam i radio restore chroma ali problem idalje stoji

Ja sam tu muku mučio poslednjih godinu i kusur dana (Chromium / FFox) sa 1080p 60 f/s klipovima ; zvuk bi ostao,a ekran se zacrneo.Pomirih se sa tim (stariji hardver,prastari drajveri,gomila bezbedonosnih ekstenzija na brauzerima,Win7 x64)...,a onda pre desetak dana instalirah giveaway Kerish Doctor 2019.Pustih ga da odradi čitav sistem + internet boosting (prethodno sam podešavanja vršio drugim programima).
Da je bolje prilagodio moj sistem YT skapirah pre par dana kada videh da odjednom normalno vrtim (i premotavam) HD klipove.

Moj predlog : proveri podešavanja na svojoj mašini.

Pele10
8.4.2019, 19:54
Jel jos nekom pretrazivac zakoci pise "Not responding" ili se ucitava beskrajno stranica?

Masina ili za danasnje vreme krntija je Tosiba L655 ako je kod njenim specifikacija problem.

RedMantella
8.4.2019, 20:07
slaba ti je masina. danas su pored pretrazivaca mnogo vise sami sajtovi zahtevniji i "tezi".

Pele10
10.4.2019, 1:42
slaba ti je masina. danas su pored pretrazivaca mnogo vise sami sajtovi zahtevniji i "tezi".

Ok, hvala. :)

Masina je stara znam, ali na FF i Edg-u nista ne koci. Ok je. Ja jos imam w10 odavno tako da i on malo doprinosi sporrosti.

torivoje
23.11.2019, 0:53
"Cloud Print, Google’s cloud-based printing solution...will no longer be supported as of December 31, 2020. Beginning January 1, 2021, devices across all operating systems will no longer be able to print using Google Cloud Print. We recommend that over the next year, you identify an alternative solution and execute a migration strategy."

https://support.google.com/chrome/a/answer/9633006

bachi
23.11.2019, 11:16
Moguća alternativa: https://www.papercut.com/products/free-software/mobility-print/

jonathan
12.3.2020, 7:54
Da li mozda chrome ima opciju da se aktivira da se browser ne zatvara kada se zatvori zadnji tab? Ima par ekstenzija, ali kada su aktivne, ne dozvoljavaju da se jedan tab izvuce kao zasebni prizor. Znaci ne mozes povuci tab i izdvojiti.

torivoje
7.6.2020, 1:41
Zašto ne Brave browser (baziran na Chromium-u):

The Brave web browser is hijacking links, and inserting affiliate codes (https://davidgerard.co.uk/blockchain/2020/06/06/the-brave-web-browser-is-hijacking-links-and-inserting-affiliate-codes/)

jonathan
7.6.2020, 15:11
Oni su krenuli agresivno sa streamerima prije nekih 2g. Bili su mi u startu sumnjivi jer su strimerima davali ne samo $ za promociju, vec i sa onim "bodovima".

Mora negdje biti kvaka. Nisam ga nikada koristio a mislim da sam sve chromium browsere probao.

Neutrino
7.6.2020, 16:06
Sporni referali su dodati u Brave kodnu bazu 25.03.2020. [link (https://github.com/brave/brave-core/commit/e8fdde70a3ac2c25e6ccc567bc93c6d4059c2d72#diff-4e85e1d3377a3f7b7da27f16f88e9bd5)], imaju samo dva kontributora [link (https://github.com/brave/brave-core/blob/master/components/omnibox/browser/suggested_sites_provider_data.cc)] (oba su Brave zaposleni) dok je format koda za automatsko prepisivanje autofilla izuzetno eksplicitan.

Šansa da je ovo bilo slučajno, kako tvrdi Eich (https://twitter.com/BrendanEich/status/1269313200127795201), su praktično ravne nuli.

A onda je neko pokušao jutros da sakrije dodatne referale [link (https://github.com/brave/brave-core/commits/master/components/omnibox/browser/suggested_sites_provider_data.cc)] ali izmene nisu prošle integraciju jer su CI testovi pukli :D

Luka Filipovic
7.6.2020, 16:56
Taj brave dosta smrdi, malo izmenili interfejs hromijuma, dodali ublock koji su preimenovali u neki svoj brave adblock i ubacili te kriptotokene koji koliko znam su bezvredni. Nikakve veze sa guglom nisu raskidali u kodu sto je najveca mana hromijuma. To je ungoogled chromium uspesno uradio i upotrebljiv je browser.
Fali mu autoupdate i da se uklone svi pokvareni gugl servisi.

bachi
7.6.2020, 18:41
Bogami, vrlo hrabro :) sa njihove strane.

Lično sam se nakon Opere 12.x skrasio na Firefox ESR verziji.

Chrome derivate izbegavam.

water wizard
7.6.2020, 18:43
I ja firefox, chrome špijunira, ovi sitni browseri nisu baš bezbedni kao što se vidi.. chrome upalim samo ako nešto ne radi na ff..

Malik Tintilinic
7.6.2020, 20:55
A ja bas razmisljam da se otarasim FF, jer mi je pretposlednji update poremetio bookmarks foldere, sve linkove pomesao, a ima ih previse da bih sredjivao. Ako se dobro secam FF pravi neki backup toga u nekom folderu, pa mozda moze da se vrati neko predjasnje stanje, al' me i to mrzi.

LoneWolf
7.6.2020, 23:03
Iza Brave browsera stoji kriptolopovija, Chrome i svi njegovi derivati špijuniraju korisnike, Edge takođe, Opera je donekle OK ali nikad se na nju nisam navikao, a FF i Tor ostaju jedine iole normalne alternative. Jedino što me nervira kod FF je što tabove ne mogu da spustim dole nego stoje gore.

sshone
7.9.2020, 13:52
Pozdrav svima,

htedoh da pitam u temi nešto vezano za google chrome ali čitajući zadnje dve strane, ne da ne znam šta da mislim nego ne znam šta da pitam, ne znam ni da li sam došo ni da li sam pošo.

Pitaću ovako,

ako iz google chroma izbacim Software Reporter Tool, šta gubim a šta dobijam?
Da li mi ostaje goole nalog za mail i za backup google chorme, šta se dešava sa adonsima, da li imaju i dalje update-a ili ne?

Drugo pitanje,

pošto je google chrom omražen iz raznotraznih razloga, ja ga koristim već neko vreme mada sam u potrazi za nekim alternativam ali više mi nije jasno šta, kako i koje borowsere da gledam. Google chrome ima te adonse što stvarno olakšavaju svakodnevu upotrebu a i prilično brzo radi, dok učestali update-i i raznorazna drljanja ..... ubaju korisnika u pojam.

Zanima me šta je predlog za jedno 3-4 browser-a (računam da nisma jedini koji koristi više browser-a) za upotrebu za običnog korisnika a da se mogu primeniti adonsi koje koristi google chrome.

water wizard
7.9.2020, 14:22
firefox isto ima većinu tih addona kojih ima i na chrome i nije korporativni software nego ga razvijaju entuzijasti

sshone
7.9.2020, 17:56
Verzija firefox-a esr?

Za google chrome, može li se uraditi backup svega ručno ili ne?

water wizard
7.9.2020, 17:58
ja koristim developer ali hvale i taj esr juče prvi put čuo za to..

sshone
7.9.2020, 18:08
Hvala water wizard@ šta je još preporuka od browser-a, ima li odgovora na prethodna pitanja?

Zaboravih, šta je preporuka za starije mašine od browser-a?

ZoNi
7.9.2020, 20:40
mada sam u potrazi za nekim alternativam ali više mi nije jasno šta, kako i koje borowsere da gledam.
Ja već godinu dana koristim Vivaldi (i povremeno Operu) i moram da kažem da sam vrlo zadovoljan.

Inače, oba su bazirana na Chromiumu, tako da većina addona za Chrome rade i na Vivaldiju i Operi, s tim da već imaju ugrađene mnoge opcije koje Chrome dobija preko dodataka.

Laskaris
7.9.2020, 22:03
Zaboravih, šta je preporuka za starije mašine od browser-a?
Firefox mada i sa Chromom na starijim masinicama radi sve sasvim dobro. Daleko najbolju optimizaciju video streaminga imaju Internet Explorer i Edge.

sshone
7.9.2020, 22:31
Hvala Vam,

ima li odgovora na ovo pitanje koje sam pitao gore a vezano za google chrome,

ako iz google chroma izbacim Software Reporter Tool, šta gubim a šta dobijam?
Da li mi ostaje goole nalog za mail i za backup google chorme, šta se dešava sa adonsima, da li imaju i dalje update-a ili ne?

Kakvo je mišljenje o Yandex-u.

Mare13
8.11.2020, 20:24
Da li neko zna zasto mi youtube u Chromu stalno stavlja video kad ga pustim default na 360p i staaalno moram sam da stavljam na 1080p?

Znam da nemam nesto super brz internet paket, ali bez problema pusta komp 1080p i 4K, vec sam poceo da piz#im sto moram sam da menjam. :n-cc2::n-cc2::n-cc2::

Googla-o sam i ne nadjoh nista, pa ako neko zna kako da forsujem 1080p da bude default. Hvala

dacajak
9.11.2020, 16:19
Da li neko zna zasto mi youtube u Chromu stalno stavlja video kad ga pustim default na 360p i staaalno moram sam da stavljam na 1080p?

Znam da nemam nesto super brz internet paket, ali bez problema pusta komp 1080p i 4K, vec sam poceo da piz#im sto moram sam da menjam. :n-cc2::n-cc2::n-cc2::

Googla-o sam i ne nadjoh nista, pa ako neko zna kako da forsujem 1080p da bude default. Hvala

Koliko znam YT je uklonio opciju za podesavanje kvaliteta snimka, ali imas ekstenzije sa morem opcija. Najbolja je mozda https://chrome.google.com/webstore/detail/improve-youtube-open-sour/bnomihfieiccainjcjblhegjgglakjdd?hl=en-US
koju ja trenutno imam instaliranu.
U opisu iste pise
Default fixed Video Quality to always match your Screen and bandwidth: always 720p, 1080p, 4k, 8k ? Or simply 480p, 240p? avoid 60 frames (vs. 30 fps)?
Ne znam da li radi to sa fiksnom rezolucijom jer meni i bez nje je uvek na najvisem kvalitetu, inace ima dosta opcija pa se igraj sa njima dok ne budes zadovoljan rezultatom.

Mare13
13.11.2020, 19:26
Koliko znam YT je uklonio opciju za podesavanje kvaliteta snimka, ali imas ekstenzije sa morem opcija. Najbolja je mozda https://chrome.google.com/webstore/detail/improve-youtube-open-sour/bnomihfieiccainjcjblhegjgglakjdd?hl=en-US
koju ja trenutno imam instaliranu.
U opisu iste pise

Ne znam da li radi to sa fiksnom rezolucijom jer meni i bez nje je uvek na najvisem kvalitetu, inace ima dosta opcija pa se igraj sa njima dok ne budes zadovoljan rezultatom.

Deluje dobro, hvala ti, pokusacu :)

jonathan
12.3.2021, 18:39
Kada Chrome smanji sliku, radi downscale jer ne moze stati u kadar, prikaz takve slike bude mutan. Dosta je ljudi pisalo o tome, npr:

https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=562162

Ima komanda koja se stavi u adresu "shortcuta" ali se ne mogu sjetiti. Nije: -webkit-optimize-contrast

Zna li neko fix za ove blurry slike?

wario
15.3.2021, 20:18
Koji se to ***** pojavio u gornjem desnom uglu "Reading list"

Luka Filipovic
16.3.2021, 11:28
Kada Chrome smanji sliku, radi downscale jer ne moze stati u kadar, prikaz takve slike bude mutan. Dosta je ljudi pisalo o tome, npr:

https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=562162

Ima komanda koja se stavi u adresu "shortcuta" ali se ne mogu sjetiti. Nije: -webkit-optimize-contrast

Zna li neko fix za ove blurry slike?

Pogledaj chrome://flags, tu ti je objasnjena lista svih tih komandi.

jonathan
16.3.2021, 13:15
Nema pomoci. Svi su chromium browseri sa istim problemom. Jedini nacin da se bori protiv ovoga jeste da osoba koja kreira website dizajnira prikaz slika drugacije. Postoji par linija CSS koda koja donekle sluzi kao fix. Ili: "I run an art site where we dynamically resize art down from its maximum resolution (i.e. set width: to screen width) and I've just had to throw on image-rendering: -webkit-optimize-contrast; because Chrome otherwise adds an unacceptable level of blurriness on what should be excellent-quality images"

Isto tako nivo blurra zavisi od resize procenta. Nekada izgleda neprimjetno, a nekada katastrofa.

https://i.ibb.co/L83QWVk/image.png

Tako da meni kao krajnjem korisniku nista ne pomaze. Ovo je problem prisutan pet godina. Gotovo koliko i forsiranje "drirectwrite" rendera. Ima da generacija usera očoravi.

Zuti Bar
10.4.2021, 14:47
Pozdrav drugari,

Zanima me kako radi Google sinhronizacija podataka. Imam Google Chrome i na desktop i na laptop računaru. Desktop je glavni računar na kojem radim. Laptop samo kad zatreba. Nisam ulazio mjesecima. E sad zanima me kako bezbjedno mogu izvršiti sinhronizaciju u smislu da mi se nove bookmarks datoteke i folderi pojave na laptop računaru a ne obrnuto. Pitam ovo pošto sam imao loše iskustvo da se dešava obrnuto. Stare koje ne treba ni da postoje dođu na novi računar, a datoteke koje mi trebaju bukvalno nestanu. Što stvarno želim izbjeći ovaj put.

Hvala,

VladoBL
5.5.2021, 13:04
Pozdrav,nervira me jedna sitnica u Chrome-u,naime Chrome neće da mi ponudi da zapamti password kada se logujem npr na gmail ili youtube,iako je čekirana opcija "offer to save password".Na drugim stranicama nudi opciju,tako je i ovdje na SK.Ako neko ima kakvu ideju zahvaljujem unaprijed.

analayzer
5.5.2021, 22:07
Možeš da pokreneš neki program CCleaner ili WiseCare365 ili slično da ti očisti kolačiće pa da vidiš a možeš da ubaciš extenziju kao što je LastPass i on će ti automatski ulogovati bilo gde i na Twiter, Fejsbuk, gmail, yahoo, outlook razni forumove apsoutno sve. Meni Chrom sve to radi automatski.....

Malik Tintilinic
15.5.2021, 8:21
Jutros neprijatnost: prvi put, posle mnogo godina i pored 5 blokera pojavise se reklame na YT :mad:

water wizard
15.5.2021, 8:36
možda bloker nije kompatibilan sa novom verzijom

Malik Tintilinic
16.5.2021, 5:15
možda bloker nije kompatibilan sa novom verzijom

Setih se posle da sam na Win7. Stvari vec neko vreme nisu kakve su bile.

jonathan
9.10.2021, 4:20
Koju extenziju koristiti da mi klikom na link sa srednjim klikom, prikaze tab automatski umjesto da ga otvara u pozadini? Ona opcija sto ima u FF:

https://i.ibb.co/B3ktQLq/image.png

Packypfc
10.10.2021, 9:10
Tabs to the front.

Malik Tintilinic
16.10.2021, 21:42
Malopre preko Chrome-a na Windows 7 nisam mogao da odem ni na jedan Linux sajt koji posecujem svakodnevno, plus - ovaj forum. Ostali sajtovi normalno :confused:
Ovo pisem sada sa Windows 10. Na njemu nema problema.
Kakva je situacija kod vas koji koristite Win7?

Kasnje cu da se prebacim na Linux, da vidim kakva je tu situacija.

Prepravljanje: I na Linuxu radi.

Malik Tintilinic
17.10.2021, 6:15
Sinoc, kad sam ovo napisao, sam otisao na spavanje, a jutros sam apdejtovao Windows (par bezbednost-zakrpa) i sad se otvaraju sajtovi kao i pre :paranoia:

Aibo
19.1.2022, 22:54
Moram malo da rentujem.

Strašno koliko je Chrome na Androidu postao bezobrazna marketing mašina. Navikao sam se već godinama da kada ga otvorim prelistam onaj Discovery deo i vidim članke iz sfera koje me zanimaju, ali evo u poslednje vreme mi stalno nudi članke sa Telegraf.co.uk i još jednog sličnog sajta koji ti odmah po ulasku nude subsripton tj. one month trial da bi uopšte video sadržaj.

E sad počinje ono najzanimljivije, kliknem na tri tačke na Chrome-u i odaberem "Don't show results from this website". Sutradan, evo ga jedan od njih opet, kliknem i opet odaberem isto... međutim Google uporno nastavlja da mi servira dotične sajtove, a tu opciju za ignore više i ne nudi kod tih sajtova, jer tvoje podešavanje prosto nije bitno dok oni plaćaju. I tako evo već mesec dana. Iritira me najstrašnije zato što ne primetim uvek sa kog je sajta vest i otvorim, samo da bi me dočekao zahtev za subscription-om. Google je prvo od cool new kid prešao u omniprisutni mainstream, ali ovo je već ona poslednja faza truljenja. Baš su go**a najobičnija postali i nije čudo što su izbrisali onaj moto "Don't be evil" koji su nekad koristili.

Malik Tintilinic
29.6.2024, 8:55
Kad koristim Chrome i ako priblizim mis levoj strani ekrana pojavi se ovo na slici, ne znam da li je deo pretrazivaca, neke ekstenzije ili nesto trece?
Inace, Google ne prepoznaje ovo na slici, pa nisam uspeo da tako saznam sta je.
https://i.ibb.co/Jctr8NM/Untitled.png (https://imgbb.com/)

Suad Novic
29.6.2024, 15:38
Liči na padajući meni za nešto. Klikni jedno po jedno da vidiš o čemu se radi.

namcor
30.6.2024, 20:51
chrome://extensions/
možda se nešto instaliralo uz neki drugi program...

Malik Tintilinic
1.7.2024, 8:36
U guzvi sam ovih dana; nemam vremena da ispitujem sta je, zato i pitam da li neko ima ovo. Od ekstenzija imam blokere za YT koje svi koristimo, zar ne ;)