PDA

Prikaži potpunu verziju : Google Chrome

Strane : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10

blast beat
1.3.2014, 11:03
Da li se nekome dešavalo da mu ne prikaže speed dial kako treba, nego ubaci i google stranicu kao na priloženoj slici?
http://www.dodaj.rs/t/28/Ql/Z9W0UZQ/screenshot-from-2014-03-.jpg (http://www.dodaj.rs/?28/Ql/Z9W0UZQ/screenshot-from-2014-03-.png)

Srlisone
1.3.2014, 11:34
To je zbog nove verzije, nije bug.

blast beat
1.3.2014, 12:09
E baš su me usrećili. Sad moram instalirati speed dial koji će da povuče još RAM-a, to mi nije trebalo. :mad:

VladoBL
1.3.2014, 12:11
Znam da nije tema,izvinjavam se,jedno kratko pitanjce,da li je neko probao ovaj poslednji internet explorer 11 i kako se ponaša u odnosu na chrome,hvala

Neutrino
1.3.2014, 13:00
E baš su me usrećili. Sad moram instalirati speed dial koji će da povuče još RAM-a, to mi nije trebalo. :mad:
Nisam skoro "palio" Linux ali na Windows-u je tako već nekoliko verzija :)
Znam da nije tema,izvinjavam se,jedno kratko pitanjce,da li je neko probao ovaj poslednji internet explorer 11 i kako se ponaša u odnosu na chrome,hvala
Osetno je brži od Chrome-a, ima gomilu novih opcija (kako za developere tako i za prosečnog korisnika), hardverska akceleracija u principu radi bolje nego u bilo kom drugom browseru (uključujući i Firefox), skrolovanje je mekše, vidno kvalitetniji prikaz fontova itd.

Prief Lirator
1.3.2014, 13:02
Znam da nije tema,izvinjavam se,jedno kratko pitanjce,da li je neko probao ovaj poslednji internet explorer 11 i kako se ponaša u odnosu na chrome,hvalaJa sam probao 10, nisam 11, i nije mi se svidio sano zato jer sam bavikao na Chrome.
Ali možeš probati, Internet Explorer se dosta popravio u odnosu na prije i sada ga bez razloga "prozivaju", nije posebno "lošiji" u osnosu na druge. :)

blast beat
1.3.2014, 13:05
Nisam skoro "palio" Linux ali na Windows-u je tako već nekoliko verzija :)

Da, video sam da je tako kod mame na winu, samo sam se nadao da neće doći i kod mene taj "look". Ali hajde, češće ću koristiti firefox od sada. :)

Sladjan85
1.3.2014, 13:19
Ovo sa novim Speed Dial im je zesca glupost, jer ima jos dosta ljudi koji koriste monitore manje dijagonale ili prenosne racunare od 10-11 inca, pa nove verzije chrome-a izgledaju ocajno.

Ponekad mi nije jasno zasto uvode novitete od kojih nema nikakve koristi. Posto koristim bas staru verziju Chrome-a (11), tamo si cak mogao i da sortiras speed dial prozorcice, a ispod si imao i listu zadnje posecenih stranica.

Tako da je Chrome nazadovao. Nije mi jasno zasto to rade.

Dark Magician
1.3.2014, 19:58
Sladjan85

Jer su budale?

Sladjan85
2.3.2014, 1:09
Ili to ili je danas postalo bitno samo nesto promeniti, da izgleda drugacije, a to sto je to nefunkcionalno, to nema veze.

Mislim da ni oni sami vise ne znaju sta da promene, pa promene tako nesto bezveze - radi reda. Sve zarad "napretka".

Neutrino
2.3.2014, 3:23
Da, video sam da je tako kod mame na winu, samo sam se nadao da neće doći i kod mene taj "look". Ali hajde, češće ću koristiti firefox od sada. :)
Šta znam, ja nikada nisam nešto posebno koristio tu most visited opciju. Zbog potrebe da sinhronizujem veliki broj uređaja i platformi bookmarks mi mnogo bolje odrađuju posao čuvanja najposećenijih sajtova. Most visited se ne prenose sa platforme na platformu.

blast beat
3.3.2014, 14:40
Ja sam dete Opere i navikao sam da mi se prikazuju sajtovi tu kao sličice, jedva sam prežalio što ne mogu sam da ih biram kao na Operinom speed dialu, preko ovoga baš ne mogu preći. Probao sam i speed dial ekstenziju, ali mi se onda još više vuče browser. Tako da je Firefox rešenje dok se ne smiluju da ovo sklone. :)

ZoNi
3.3.2014, 18:40
A ja uopšte ne znam zašto postoji taj speed dial, kad imamo lepo "bukmarke"?

blast beat
3.3.2014, 19:39
Zato što je mnogo pristupačnije nego tumarati po bukmarkovima. Plus kada ima i slika u samom speed dial-u, tako da ne moraš da čitaš i tražiš koji ti sajt treba. Naravno, ko hoće da sačuva adrese više stranica, ima bukmarkove. Na kraju krajeva, svako koristi ono što mu više odgovara. ;)

ZoNi
3.3.2014, 21:11
Zato što je mnogo pristupačnije nego tumarati po bukmarkovima
Heh, nisam se lepo "odrazio" :) Mislio sam na bookmarkbar, naravno :) Lepo, pregledno, uvek dostupno (nije potrebno otvoriti novi tab, da bi bio dostupan, kao što je potrebno za speed dial).

Ali, kao što reče - kako ko voli.

blast beat
4.3.2014, 16:56
Što se toga tiče, ograničen je broj bukmarkova koji se mogu videti bez klikanja za prikaz ostatka, dok kod speed dial-a mogu staviti podosta prečica a da s eoept snađem. Plus ne volim da imam dodatne toolbar-ove, uvek taj bookmark bar isključujem. A "brz sam na obaraču" ctrl+T, tako da mi novi tab nije problem. :D
Ko zna, možda se Opera jednog dana opameti pa stavi novu Linux verziju, čujem da je brža nego Chrome iako je isti engine.

ZoNi
4.3.2014, 18:04
Heh, meni u jednom redu stoji 14 bookmarkova, adresno i search polje ;) (da, FF, ne Chr :D )

blast beat
4.3.2014, 19:42
Au, svaka ti čast. :n_klanja:

Mare!
5.3.2014, 0:11
23-4 stane meni u bookmarks bar u hromu, slicica stranice i 2-3 slova tipa: FB (facebook) TPB (the pirate bay)... itd :) Sasvim dovoljno za moje potrebe

ZoNi
5.3.2014, 10:05
Ja koristim samo ikonice, bez teksta. Em mi izgleda tako lepše, em zauzima manje mesta :)

Sad gledam ovde na poslu: 18 bookmarkova, 10 dugmića, adresno polje, search polje - sve u jednom redu :)

kapetan_Miki
5.3.2014, 13:39
Ako imate stariji komp koristite CoolNovo. To je jedan obustavljeni klon Chroma, koji je prestao da se apdejtuje na verziji 27 (možda i poslednjoj dobroj verziji Chroma). Tamo će Youtube da vam radi i na Pentiumu 2 brže nego kod ovih sa 8 jezgara koji imaju Chrome 32 ili 33. Inače, isto ima integrisan Flesh, verzija 10.

pa sad i ne znam baš koliko je to tačno. testirao sam coolnovo (zadnju verziju) i isto je multicore browser kao i chrome. čak imaju identično zauzeće rama, a to je ono što je itekako bitno kod slabijih konfiguracije, odnosno starijih.

maxhton i IE10/11 su daleko "najlakši".

ZoNi
5.3.2014, 14:35
Za slabe konfiguracije meni se sviđa QtWeb :)

Mare!
6.3.2014, 8:28
Meni search bar ne treba, a i nemam previse bookmarkova. Sa tih 20-ak zavrsim sve sto mi treba, stavio bih i ja samo slicicu nego mi je i ovako mali UI ne zelim da se preznojim dok nabodem ikonicu. (:

cages
10.3.2014, 21:04
Ljudi,klinci nesto cackali po Chromu i sada kad god pisem neku poruku,kad god stisnem slovo z izgubi mi se ova crtica za pisanje (ne znam kako se zove :)) a otvori se neki tab u zavisnosti od toga koje slovo sledece stisnem,recimo:z+space otvori settings....

EDIT:nije problem samo u Chrome nego u svim pretrazivacima,nemam ideju sta bi to moglo da bude....

Shonkas
27.3.2014, 15:16
Koristim 4 pretr. odjednom, e sad... Chrome, Firefox i Opera OK, IE mi baguje tokom rada i zauzima (izgleda) prilicno memorije... Treba mi jedan koji trosi bas malo memorije.. Dakle mali potrosac i da bude dovoljno funkcionalan, ima li takvog?

ZoNi
27.3.2014, 15:58
Firefox je relativno mali potrošač, a može da prikaže sve sajtove kako treba.

Ako hoćeš nešto još manje, onda probaj pomenuti QtWeb, mada računaj da će se ponekad desiti da neki sajt ne bude prikazan baš savršeno.

milosmilostivi
9.4.2014, 9:23
Pozdrav svima,
instalirao sam Google Chrome i kada sam ga pokrenuo ništa neće da mi učita, niti web stranice, čak neće ni settings u gugl hromu da mi pokaže. Koju god naredbu da dam, ne reaguje, čak nema ni ono "loading" da pokuša da otvori stranicu, dakle uđem u program a on ne reaguje, bukvalno, ni na jednu moju naredbu. Izbrisao sam ga pa ponovo instalirao, tražio sam rešenja po netu ali bez uspeha, zna li neko u čemu može da bude problem? Ako nešto znači koristim Windows 7 64-bit SP1 i Eset Smart Security 5 koji su uredno ažurirani. Ostali internet browseri (Firefox, Opera, Internet Explorer) koje imam instalirane rade kako treba.

analayzer
9.4.2014, 18:55
Ja isto imam win 7 x64 bita ali meni radi bez problema. Da ti taj Eset ne pravi problema ili ga blokira na neki način?

Puritania
11.4.2014, 20:16
Pozdrav svima,
instalirao sam Google Chrome i kada sam ga pokrenuo ništa neće da mi učita, niti web stranice, čak neće ni settings u gugl hromu da mi pokaže. Koju god naredbu da dam, ne reaguje, čak nema ni ono "loading" da pokuša da otvori stranicu, dakle uđem u program a on ne reaguje, bukvalno, ni na jednu moju naredbu. Izbrisao sam ga pa ponovo instalirao, tražio sam rešenja po netu ali bez uspeha, zna li neko u čemu može da bude problem? Ako nešto znači koristim Windows 7 64-bit SP1 i Eset Smart Security 5 koji su uredno ažurirani. Ostali internet browseri (Firefox, Opera, Internet Explorer) koje imam instalirane rade kako treba.

Znaci nisam jedini. I meni se to desilo juce, nakon update-a windowsa 8.1. A posto ti imas win 7 , nije do windowsa kao sto sam mislio.
Resio sam problem, tako sto sam promenio ime chrome.exe fajla u browser.exe , privremeno resenje posto i sa ovim imam neke probleme, jednostavno nije to to. Ako ne uspem da sredim uskoro moracu da predjem na neki drugi brauzer :(

kapetan_Miki
15.4.2014, 11:22
preko vikenda sam odradio obaranje i dizanje svežeg sistema na jednom starijem laptopu sa 1,6ghz procesorom i 512mb rama, xp sp3.

i morao sam ukloniti chrome sa istog, strašno kako šteka i koči cijeli laptop na youtubeu i ostalim flash sadržajima.

a isti na zadnjem firefoxu (v28) i internet explorer 8 rade kao podmazani na toj konfi.

ZoNi
15.4.2014, 15:01
@ Miki: to je normalno, pošto Chrome troši PUNO više memorije nego Firefox.

Inače, nikad mi nije bilo jasno kako se to radi "obaranje" opertivnog sistema ;)

Neutrino
15.4.2014, 15:05
Opšte poznata stvar, Chrome je za elitu, sve ostalo za sirotinju :dzavo:

doctor
15.4.2014, 17:47
Boga mi, može ko šta hoće da priča i da preferira ali meni je Chrome mnogo responzivniji od Firefoxa i na laptopu i na desktopu. Čak je i na mobilnim uređajima (ali, nažalost, samo jakim mobilnim uređajima) neverovatno brz. Jeste da ždere RAM ali imam prosečnih 4GB RAM-a i što se mene tiče neka pojede i ceo GB (ako se ne varam, u trenutku pisanja ovog posta jede upravo toliko) ali želim da se otvori instant, da imam prostora da pregledam sadržaj i da mi ne šteka kao što Firefox ume.

Koristio sam sve moguće browsere na duže vremenske periode i jednostavno se uvek vratim na Chrome zbog brzine, ni zbog čega drugog. Firefox je banja sa svim onim add-onovima i prilagođavanjem ali jednostavno Chrome mi je nekako najlaganiji za upotrebu i najmanje mi ide na živce od svih browsera.

Plus što mi odgovaraju Google goodies kao što je od skora integrisani Google Now, na primer.

Prief Lirator
15.4.2014, 18:19
Pisao sam prije, ali ni meni nije jasno zašto jedenje RAM-a navodite kao manu. Ja godinama koristim Chrome, na istom kompu koji koristim godinama i koji ima, za današnje uslove, samo 2 GB RAM. I znate šta? Nikad nisam imao problema sa tim. Ako koristim jedan tab, ako koristim 5 tabova ili ponekad čak 10, nikad neće zauzeti više od 1 GB ili eventualno malo više, pa mi opet ostane slobodnog RAM-a. Jednostavno, bespotrebno je o tome i govoriti.

@ZoNi
Ni meni nije jasan termin "obaranje" sistema, ali valjda se jednotavno misli na ponovno instaliranje. :)

kapetan_Miki
16.4.2014, 11:24
"obaranje" je jedan stariji slengovski izraz formatiranja celog sistema.

ja sam, pored toga, brisao i particije, pravio nove i sl. i zato sam upotrebio taj već staromodni izraz "obaranje".

uglavno, zna se na šta se misli ;)

Dapper
16.4.2014, 13:38
Verovali ili ne meni IE radi najbolje. Godinama sam koristio Chrome i vremenom je postajao sve "teži". Imam skromnih 2GB RAM-a, i bitan mi je svaki MB. Chrome mi troši i do 1,4GB, IE ne prelazi 800MB.

water wizard
16.4.2014, 16:44
zbog Viste i chrmome sam kupio 8gb ram jer je uvek bilo malo..
mislim ono otvoriš chrome i hoćeš neku igricu da igraš a da ne zatvaraš browser da oslobodiš memoriju....

kapetan_Miki
17.4.2014, 10:06
Verovali ili ne meni IE radi najbolje. Godinama sam koristio Chrome i vremenom je postajao sve "teži". Imam skromnih 2GB RAM-a, i bitan mi je svaki MB. Chrome mi troši i do 1,4GB, IE ne prelazi 800MB.

samo kad bi uveli mogućnost da se koristi bez onog "cleartype" fonta, u meni bi imali vrlo verovatno potencijalnog novog korisnika.

browser prosto leti, ali oči me zabole nakon 5min od onog fonta. grozno.

Aibo
17.4.2014, 14:00
Neverovatno koliko mi se prijatelja i poznanika u zadnje vreme žali na Chrome, na ovaj ili onaj problem. Sve sam ih prebacio na CoolNovo i uglavnom su svi ekstra zadovoljni. Mada, CoolNovo se više ne razvija, baš bezveze. :( Nakon redovnog bagovanja i štucanja Chrome-a, konačno sam se bio skrasio na njemu pre 10-ak meseci. Čak ga i na poslu instalirao na matori komp sa Athlonom XP 3000+, Win XP i 2GB rama i radi kao leptir sa po desetak tabova otvorenih, čak i famozni YT. Anyway, ne prelazim ni na šta drugo sve dok on bude funkcionalan, a nadam se da će to biti još dugo vremena.

Dark Magician
17.4.2014, 21:11
Ima Opera nova koja se razvija. U principu radi bolje od Chrome.

Dapper
17.4.2014, 23:18
samo kad bi uveli mogućnost da se koristi bez onog "cleartype" fonta, u meni bi imali vrlo verovatno potencijalnog novog korisnika.

browser prosto leti, ali oči me zabole nakon 5min od onog fonta. grozno.

što se tiče fonta upravu si. Ali bolje da malo bole oči nego da me Chrome nervira i zabada non stop. Na PageUp i PageDown lista sajt kao da listam tablet na touch. :aplauz:

Pele10
19.4.2014, 22:33
Kako da podesim da mi se hrom sam automatski azurira nova verzija?

water wizard
19.4.2014, 22:34
valjda sam skida auto

Prief Lirator
19.4.2014, 22:36
On automatski provjerava i skida nove verzije u nekim vremenskim intervalima.
Ali ako hoćeš da "požuriš", da manuelno provjeriš ima li novih verzije, idi na Settings -> About.

Pele10
20.4.2014, 0:02
Ok, hvala @ water wizard & @ Prief Lirator. Pozdrav! :)

zakzizu
20.4.2014, 14:00
Evo i ja da se uključim u temu i žalbe :). U poslednje vreme mi se dešava da kad otvorim npr FB nema slika, ili kad uđem u album slika prazno, ne učita slike. U čemu je fora, zna li ko?

100%
1.5.2014, 0:00
Ko želi da koristi Chromium pod Windows-om, ovde ga može skinuti:

http://chromium.woolyss.com/download/

Welcome on this auto-updated website to easily download the latest and best release without bug from official Chromium packages.

zakzizu
2.5.2014, 10:25
Kad je otvoren 1 tab u chromu koliko procesa bi trebalo biti pokrenuto u task manageru od strane chroma?

M.C.
2.5.2014, 10:33
Zavisi od toga koliko imaš instaliranih ekstenzija, svaka ima poseban proces.

zakzizu
2.5.2014, 11:19
Imam samo add blocer a otvori mi po 4-5 procesa...
http://www.dodaj.rs/t/3Q/My/35kvghPR/chrome.jpg (http://www.dodaj.rs/?3Q/My/35kvghPR/chrome.jpg)

Aibo
2.5.2014, 12:10
Normalno je to. Meni sa jednim tabom i par plug-inova pokrene 9-10 procesa.

kapetan_Miki
2.5.2014, 20:19
Ko želi da koristi Chromium pod Windows-om, ovde ga može skinuti:

http://chromium.woolyss.com/download/

u čemu je razlika u odnosu na chrome?

ZoNi
2.5.2014, 20:30
Ne mnogo bitna :) Vidi ovde (http://zoniweb.blogspot.com/2011/09/google-chrome.html)...

pejcic
2.5.2014, 20:48
Nažalost ja sam ga "napustio",nisam više imao živaca da se borim sa njim,prešao sam na Firefoks.Po mom mišljenu Chrome je postao reklamna mašinerija, do duše od toga žive i dobro je da postoje i druge alternative(Opera,Firefoks...)

Mare!
2.5.2014, 22:01
Do sad nisam imao nikakvih problema, ali evo od skora me muce neke stvari...
1. Recimo, listam neki sajt i otvorim +2 taba sa tog sajta, i on pocne da ucitava te tabove u nedogled, takodje ucitava i onaj prvi...ne mozes nista da im radis sem da ih zatvoris...(i tako izgubim sajt koji sam nasao jedva, ili me prekine negde dole a skrolovao sam dosta)

2. Kad otvorim tab otvori mi se ovo go*no p*cka mu materina, ne mogu da ga se resim nikako http://prntscr.com/3fjmhl imam ga vec neko vreme, cak mislim da sam ga se resio ali se ponovo vraca. Skeniran je komp sa malwerbites, zatim ccleaner, pa sam rucno pokusavao da ga sklonim, skidao neke nepotrebne ekstenzije... http://prntscr.com/3fjqz2 pise google def. i *****

Edit: Sto se tice 2. stavke, provalio sam da se stalno useljava jedna ekstenzija...sad cu da probam da izguglam resenje sam, svaki put je sklonim i ona se vrati, moguce da je promakao neki malver, odradicu ponovo sken

100%
2.5.2014, 22:09

Ovo što je ZoNi napisao a imaš i ovde:

https://code.google.com/p/chromium/wiki/ChromiumBrowserVsGoogleChrome

Veoma bitna razlika je da je Chromium open source a Chrome to nije. Što se novotarija tiče, Chromium je bleeding edge, Chrome nije.

Meni je sa Chrome-om definitivno prekipelo kada je bez upozorenja instalirao Google Update plugin u Firefox. Neka hvala, nikad više.

Chromium mi je skroz OK. Koristim ga kao secondary browser. Na ovom linku http://chromium.woolyss.com/download/ se nalaze najstabilnije verzije Chromium-a za Windows koje se mogu naći.

gorgilije
2.5.2014, 22:37
Ja sam presao na CoolNovo.Pre par meseci poceo chrome da me zeza,ne secam se vise ni sta,i ja popizdim i instaliram ga.Nikakvih primedbi nemam,sljaka super.

100%
2.5.2014, 22:44
Ja sam presao na CoolNovo.Pre par meseci poceo chrome da me zeza,ne secam se vise ni sta,i ja popizdim i instaliram ga.Nikakvih primedbi nemam,sljaka super.

Jedini problem je što nema nove verzije od jula prošle godine...

Da nije projekat kaputt?

Neutrino
2.5.2014, 23:25
Što se novotarija tiče, Chromium je bleeding edge, Chrome nije.Ima i Chrome svoju bleeding edge granu, zove se Chrome Canary (https://www.google.com/intl/en/chrome/browser/canary.html).

100%
3.5.2014, 0:11
Ima i Chrome svoju bleeding edge granu, zove se Chrome Canary (https://www.google.com/intl/en/chrome/browser/canary.html).

Chrome Canary je praktično Chromium + Chrome logo.

Neutrino
3.5.2014, 3:04
Chrome Canary je praktično Chromium + Chrome logo.Pa nije baš tako. Chrome i Chromium imaju zajedničku osnovu (Chromium) i tu se svaka dalja sličnost završava. Sve četiri grane Google Chrome projekta (Canary, dev, beta i stable) se baziraju na forku Chromiuma koji se potpuno nezavisno razvija ali u isto vreme radi i rebase svoje kodne baze nad kodnom bazom Chromium projekta.

Ako ovo nije bilo jasno, Chrome je pre sada već poprilično godina, nastao kao Google-ov fork Chromium projekta jer je Chromium open source tipa (svako može da ga forkuje). Od te prvobitne baze napravljene su četiri grane, svaka sa jasno definisanom ulogom: canary, dev, beta i stable. Na taj način Google može potpuno nezavisno da radi na opcijama i funkcionalnostima kojih nema u Chromium projektu kao što su recimo automatski update, PAPI interfejs itd.

Šta se dešava kada Chromium u međuvremenu doda neku svoju funkcionalnost ili napravi krupnu izmenu? Pa jednostavno, Google odradi rebase svoje kodne baze nad Chromium projektom, tj. sve što je Chromium projekat u međuvremenu odradio Google može selektivno da doda u kodnu bazu svog projekta.

Kako Google Canary konkretno funkcioniše? U redovnim intervalima manageri projekta biraju oko 40 poslednjih izmena koda (commit) i dodaju ih u granu koja se kompajlira i automatski postaje dostupna za download. Google Canary u principu nije ništa drugo nego nightly build Google Chrome projekta u svojoj naj-naj bleeding edge grani koja prolazi jedino automatski unit testing i ništa više.

Dakle, o "chrome canary = chromium + logo" relaciji jasno nema ni govora :D

100%
3.5.2014, 12:57
Po tebi je, dakle, Chromium osnova Chromium-a. You're a genius! :D

Sve ovo što si napisao ipak suštinski ne demantuje ono na šta si mi replicirao. Pogledaj npr. brojeve verzija, recimo:

30.0.574.0 (Canary)
30.0.573.0 (Chromium)

Ništa tu bitno promenjeno nije, to je samo prepakovani Chromium praktično. Pravo peglanje i prekrajanje tek dolazi kasnije (Dev, Beta, Stable).

Dark Magician
3.5.2014, 18:11
:facepalm:

Neutrino
3.5.2014, 18:19
Po tebi je, dakle, Chromium osnova Chromium-a. You're a genius! :DHvala.
Sve ovo što si napisao ipak suštinski ne demantuje ono na šta si mi replicirao.Demantuje iz prostog razloga što je izjava "Chrome Canary = Chromium + logo" jednostavno netačna. Isto koliko je netačno reći da je "Blink = WebKit + logo" jer Blink-u nakon forka nedostaje oko 9 miliona linija koda koje WebKit projekat i dalje ima.
Pogledaj npr. brojeve verzija, recimo:

30.0.574.0 (Canary)
30.0.573.0 (Chromium)To je standardna procedura kod forkova nad čijim se repozitorijuma često radi rebase. Da se ne bi napravila zbrka fork uvek dobija istu oznaku kao i repo koji služi kao osnova za rebase forka.

http://git-scm.com/book/en/Git-Branching-Rebasing
Ništa tu bitno promenjeno nije, to je samo prepakovani Chromium praktično. Pravo peglanje i prekrajanje tek dolazi kasnije (Dev, Beta, Stable).Ako je Chrome Canary samo "prepakovani Chromium" možeš li onda da mi kažeš kako to Canary ima podršku za automatski update kada originalni Chromium projekat koristi snapshot sistem (ručni update)? :D

100%
3.5.2014, 21:22
Hvala.

Šala je bila u pitanju, nadam se da se ne ljutiš.

[...]

Vidi, ako nemaš ništa protiv, da se ne natežemo ti i ja previše oko ovoga, smorićemo ljude.

Suština je, oko koje ćemo se valjda složiti, da su Canary i Chromium suštinski sasvim slični, pa makar ih razlikovao sistem za update i logo. :D Svako neka odabere šta mu najviše odgovara, moja preporuka uvek ide bezrezervno ka open source software-u.

Rockstar
9.5.2014, 2:19
Одем, вратим се, одем, вратим се.. Тако отприлике иде моја прича са Хромом. Међутим, сајт Блица ми се кочи, а сада и 1080п видео.. Бесан инсталирам Мозилу, ради као сат. Међутим, не знам како то овде иде са Google Account-има, је л` мора да се има Хром да би те опције радиле (букмаркови, шифре и слично). Радо бих прешао на нормалан browser, ово није у реду, прво Адобе са Флешом, сад и Гугл.. Са Мозилом ми 1080p видео заузме процесор око 50%, Хром и га закуца као од шале..

water wizard
9.5.2014, 2:28
ja sam otvorio chrome šifre i kad mi zatreba neka šifra za neki sajt iskopiram i onda FF zapamti.. a bookmarks valjda isto ima neka opcija ja ih selim ko zna od kad imam neke bookmarke iz praistorije...

Rockstar
9.5.2014, 15:34
ja sam otvorio chrome šifre i kad mi zatreba neka šifra za neki sajt iskopiram i onda ff zapamti.. A bookmarks valjda isto ima neka opcija ja ih selim ko zna od kad imam neke bookmarke iz praistorije...

Ако би мало боље објаснио, ништа ми није јасно из овог поста :)

water wizard
9.5.2014, 15:37
kad ti zatreba neka šifra iz chrome odeš u opcije nađeš šifru i username i iskopiraš u FF i posle ako hoćeš pita te FF da zapamti šifru...
Bookmarks ima export/import negde isto po opcijama

Rockstar
9.5.2014, 17:05
Да, са деинсталираним Хромом то баш и не иде тако лако и брзо :) И свеједно подразумева повремено коришћење тог софтверског ужаса. Баш ме занима како се он понаша на хај-енд машинама, је л` и тамо успорава и багује повремено?

edit: Firefox има сличну ствар, нешто Sync.. Ко зна, можда је ово дефинитивно збогом Хрому. Неколико пута сам баш на овој теми то говорио а увек сам се враћао. Ајде да видимо сад..

100%
9.5.2014, 22:24
Одем, вратим се, одем, вратим се.. Тако отприлике иде моја прича са Хромом. Међутим, сајт Блица ми се кочи, а сада и 1080п видео.. Бесан инсталирам Мозилу, ради као сат. Међутим, не знам како то овде иде са Google Account-има, је л` мора да се има Хром да би те опције радиле (букмаркови, шифре и слично). Радо бих прешао на нормалан browser, ово није у реду, прво Адобе са Флешом, сад и Гугл.. Са Мозилом ми 1080p видео заузме процесор око 50%, Хром и га закуца као од шале..

http://www.caughtoffside.com/

Kad ovaj sajt Chrome/Chromium otvara, obavezno ubrzo pukne Shockwave plug-in. Kod FF radi bez problema.

kapetan_Miki
10.5.2014, 1:42

Kad ovaj sajt Chrome/Chromium otvara, obavezno ubrzo pukne Shockwave plug-in. Kod FF radi bez problema.

i kod mene je pukao... u čemu je fora?

Neutrino
10.5.2014, 2:30

Kad ovaj sajt Chrome/Chromium otvara, obavezno ubrzo pukne Shockwave plug-in. Kod FF radi bez problema.Kod mene radi bez problema Chrome 34, obe verzije PepperFlash i Adobe Flash.

Proveri da li plugin puca na novom svežem profilu. Odeš na chrome://settings/createProfile, napraviš profil, dupli klik na desktop ikonicu za novi profil i odeš na problematičan sajt. Ako sve radi kako treba onda ti problem pravi neka ekstenzija ili plugin koji koristiš u Chrome-u.

100%
10.5.2014, 12:51
Pomaže jedino kada se isključi javascript za taj sajt...

chrome://settings/contentExceptions#javascript

EDIT: AB+ pravi problem... kad ga isključim sve fercera kako Bog zapoveda.

Ipak izgleda da i dalje extensions/add-ons rade daleko bolje pod FF.

kapetan_Miki
10.5.2014, 16:31
ma nije do toga.

ja ne koristim nikakve dodatne ekstenzije niti pluginove, osim adblock (dakle ne adblock plus). i opet puca.

znači default chrome + adblock samo.

100%
10.5.2014, 20:15
Jesi li probao da isključiš na trenutak Adblock i onda pokušaš?

kapetan_Miki
11.5.2014, 2:10
ne, ali me zanima sve i da je adblock razlog zašto puca?

dosad nisam naleteo niti na jedan sajt na kome je onako pukao flash kao na ovom. mora biti neki razlog.

__UM__
17.5.2014, 11:53
Pozdrav, Imam problem koji se javio od sinoc, naime ne mogu da otvorim ni jednu stranicu sa ovim pretrazivacem, deinstalirao sam 2x, obrisao istoriju pretrazivanja i nije se nista promenilo. iE radi dok Firefox koji sam upravo instalirao ima isti problem.

Dark Magician
17.5.2014, 12:42
Da nisu blokirani od strane firewall-a?

__UM__
17.5.2014, 13:59
Da nisu blokirani od strane firewall-a?
Sredjeno, probao sam prvo malware da pretrazim iako norton nista nije nasao, Malwarebyte naso Trojanca i onda sam probao i sa firewall-om sto si reko, nakon restarta se sredilo.

Kidja
23.5.2014, 17:32
Imam jedan problem ako moze neko da mi pomogne.
Naime nece da mi load unsafe script , izbaci mi gore onaj shield i kad kliknem da loaduje on kao refreshuje stranicu ali ne ucita scriptu i bude mi precrtano https

Kako mogu da popravim to? imam najnoviju verziju a na netu sam video da je u nekim ranijim verzija bio taj problem.

Sakiboj
23.5.2014, 19:36
Mene zanima kako da skinem ono zvonce iz tray-a? Nema onih opcija koje koje po uputstvima kazu da disablujem

Neutrino
4.6.2014, 14:30
Chrome x64 - za sada samo u Dev i Canary granama.

https://www.google.com/intl/en/chrome/browser/index.html?extra=devchannel
https://www.google.com/intl/en/chrome/browser/canary.html

Pele10
8.7.2014, 0:59
Da li i vama mnog sporo ucitava u poslednje vreme tj konkretno do danas? Dosad je hromic bio brz, sad bas zeza.

edit: sad normlano ucitava, brzo kao pre, kad sam promeio na 64-bit. Mozda je sto sam koristio 32 na 64 bio neki problem u slaboj konekciji tj konekcija je bila excellent, ali je ucitavanje bilo presporo.

CoFigamer
10.7.2014, 22:03
Pozdrav! Imam veliki problem kod Chrome-a. Na YouTube-u mi se sporo ucitava, na 1080p automatski pusta, pre mi se ucitavalo veoma brzo i nije seckalo, medjutim sada je pocelo i pesma/video mi stane usled sporog ucitavanja. Do protoka nije, proveravao sam preko speedtestnet-a. Na Mozilli sve najnormalnije radi. E da cak kod jedne pesme mi video je kasnio za pesmom, tj. pevanje. Cistio kes i nije se popravila situacija.

water wizard
10.7.2014, 22:13
Na Mozilli sve najnormalnije radi.
koristi mozilu... :)

CoFigamer
10.7.2014, 22:19
koristi mozilu... :)

Chrome koristim dugi niz godina i prakticniji mi je, ako stvarno nema resenja onda cu koristiti Mozillu.

Chrome mi je 64-bit.

Pele10
13.7.2014, 10:30
Kako da sklonim ovo kao pocetnu temu? Hocu da pise google, a ne ovo. To je neki trovi search koji sam slucajno, neznajuci ubacio sinoc kad sam neske programe instalirao. Promenim google u opciji za otvaranje nove kartice, ali ovo ostaje. Isto je i kod mozille. Hvala unapred, pozdrav! :)

Marko93
13.7.2014, 10:33
Instaliraj ti malo Malwarebytes i dobro skeniraj komp. Za pocetak.

A takodje u Chrome idi u Settings > Tools > Extensions, i pobrisi odatle sve sto ne znas sta je..

sale94
13.7.2014, 10:36
Udjes u Options pa settings.

Pa skroluj do odeljka search tu selektuj google search (google).

U apperance tabu koji je iznad stikliraj show home button tako ces vratiti prikaz pocetne strane.

A onda uradi ovo sto ti marko kaze, pobrisi druge search endzine koji ti ne trebaju, mnogi mogu da se brisu i iz samog control panela, oni obicno dolaze uz neke druge programe iako stikliras da ih ne zelis.

Malwarebytes scan je pozeljan povremeno.

Pele10
13.7.2014, 10:59
Hvala vam! Malwarebytes anti-malware premium je ocistio gamad. Bio je neki protect search. Nasao sam da je to bio neki (spy) virus. Sad je sve ok, uradio sam skeniranje i promenio u settings sta treba. Pozdrav! :)

ZoNi
17.7.2014, 14:19
Ne znam da li je ovo istina...

PAZITE SE: Google Chrome uništava bateriju vašeg laptopa

http://www.telegraf.rs/hi-tech/1156192-pazite-se-google-chrome-unistava-bateriju-vaseg-laptopa

Google’s Chrome browser is killing you’re laptop’s battery life

http://news.yahoo.com/google-chrome-browser-killing-laptop-battery-life-173259786.html

http://www.forbes.com/sites/ianmorris/2014/07/14/googles-chrome-web-browser-is-killing-your-laptop-battery/

http://www.businessinsider.com/google-chrome-system-clock-tick-rate-2014-7

kapetan_Miki
26.8.2014, 18:16
narode, šta ovo uradiše sa fonta u novoj verziji "37.0.2062.94 m" ?

pa ovo je sad gore od internet explorera, a nigde nema opcije da se vrati stari font.

nexexcalibur
26.8.2014, 22:25
Stvarno je cudan font, pogotovo ovde na forumu :(

Chrome 37 launches with DirectWrite support for better-looking fonts on Windows, revamped password manager (http://thenextweb.com/google/2014/08/26/chrome-37-launches-directwrite-support-better-looking-fonts-windows-revamped-password-manager/)

Google Chrome 64-bit arrives for Windows 7 and Windows 8 (http://thenextweb.com/google/2014/08/26/google-chrome-64-bit-arrives-windows-7-windows-8/)

water wizard
26.8.2014, 22:37
64bitni jer mu je malo 4 gb :D

mare037
26.8.2014, 23:10

pa ovo je sad gore od internet explorera, a nigde nema opcije da se vrati stari font.

Odvratno izgleda. Ja sam rešio instaliranjem Chrome 36 u portable verziji.

Onako da gledam slova (a pogotovo na forumu) ne mogu, još pritom i kilavije radi.

dex3108
26.8.2014, 23:16
Probajte dodati ovo /high-dpi-support=1 u polju Target na precici. Znaci desni klik na precicu/properties i nadjete polje Target i na kraju poslije chrome.exe" napravite ramak i dodate ovo.

Usput pod chrome://flags/ nadjite Disable DirectWrite i to iskljucite.

TearDrop
27.8.2014, 1:33
Probajte dodati ovo /high-dpi-support=1 u polju Target na precici. Znaci desni klik na precicu/properties i nadjete polje Target i na kraju poslije chrome.exe" napravite ramak i dodate ovo.

Usput pod chrome://flags/ nadjite Disable DirectWrite i to iskljucite.
Ovo resenje je meni pomoglo. Mora da bude koriscena ista precica na kojoj ste napravili izmenu!!!...

ZoNi
27.8.2014, 8:56

1. Navigate to "chrome://flags" using the address bar
2. Find the section titled "Disable DirectWrite"
3. Click "Enable" within that section
4. Click the "Relaunch Now" button at the bottom of the screen

kapetan_Miki
27.8.2014, 12:58
hvala dexu i zoniju na uputama ;)

nego, isplati li se instalirati taj 64bit chrome? ima li neke značanije razlike u odnosu na standardni?

Picard
27.8.2014, 14:20
Danas sam ga stavio (pregazio staru instalaciju) i ne primećujem neku specijalnu razliku, ali instaliraj ga, što da ne, to će u skorije vreme sigurno postati glavni build.

Neutrino
27.8.2014, 14:29
Danas sam ga stavio (pregazio staru instalaciju) i ne primećujem neku specijalnu razliku, ali instaliraj ga, što da ne, to će u skorije vreme sigurno postati glavni build.
Ima dosta razlika samo je većina ispod haube pa se ne vidi. Recimo, sada više nije potreban Google Talk plugin za Hangouts servis (koristi se u GMail-u, Google+ itd.) jer Chrome x64 nativno koristi WebRTC. Zatim, stari NPAPI se kompletno eliminiše tako da više neće moći da se zloupotrebljava u app-ova namenjenim 32-bitnoj verziji Chrome-a itd.

kapetan_Miki
27.8.2014, 14:37
evo upravo kucam sa 64bit verzije. prvo sam uklonio staru verziju i ovaj instalirao svež.

da li mi se samo čini ili koristi više rama od 32bit verzije?

dacajak
27.8.2014, 14:58
To je i poenta 64 bita, da moze da iskoristi vise rama kad treba.

ilidan
27.8.2014, 21:18
Malo poređenje Chrome 36 x86 i Chrome 37 x64 verzije u Peacekeeper benchmark testu. Ispade da je prošla verzija 32-bitnog Chroma brža od trenutne 64-bitne verzije. Jeste da su tek izbacili 64-bitnu verziju ali nisam očekivao da ću dobiti manji rezultat od 32-bitne.

P.S. Poređene su različite verzije jer me mrzelo da instaliram 32-bitnu verziju pa sam iskoristio rezultat od mog prošlog testiranja.

jonathan
27.8.2014, 22:41
Koristim Awesome New Tab Page ekstenziju godinama. Medjutim, povucena je sa marketa a prilikom reinstalacije kroma izgubim istu. Guglam za download ali nema.

Sad', imam je na laptopu instaliranu. Fercera normalno. Da li postoji mogucnost prebacivanja backupa koji bi je osposobio ?

Bez nje sam ko bez ruke. Ne mogu net kako treba koristiti. Nije bas lako naci nesto drugo, nabaciti 37+ prečica i skontati da vremenom ne radi kako treba.

Neutrino
27.8.2014, 23:02
Ako je Google Store nema onda je verovatno uklonjena zbog širenja malware-a. Vlasnici Google Chrome ekstenzija su za dobre pare prodavali svoje ekstenzije ljudima koji su uz nove verzije slali malware. Neke jako popularne ekstenzije je Google tako sasekao.

analayzer
27.8.2014, 23:04
Ja nisam primetio nikakvu razliku u fontu. Isti kao i u prethodnoj verziji. Ali jesam na Mintu sada su lepša slova skoro kao i na Winu.

jonathan
27.8.2014, 23:17
Ako je Google Store nema onda je verovatno uklonjena zbog širenja malware-a. Vlasnici Google Chrome ekstenzija su za dobre pare prodavali svoje ekstenzije ljudima koji su uz nove verzije slali malware. Neke jako popularne ekstenzije je Google tako sasekao.

Nije to razlog. Developer je napravio novu ekstanziju, Awesome HQ koja nudi samo dvije prečice besplatno. Ili da predjes na PRO verziju.

Evo guglam i cudi me da niko nije kopirao ekstenziju na drugi host.

Neutrino
27.8.2014, 23:38
Evo guglam i cudi me da niko nije kopirao ekstenziju na drugi host.Iz prostog razloga što ekstenzije mogu da se povlače samo sa Google Store-a (osim ako nećeš da ih pokrećeš u developer modu).

jonathan
27.8.2014, 23:40
Steta.. znaci da ne trazim vise. Damn it.

Тормунд
27.8.2014, 23:47
Koristim Awesome New Tab Page ekstenziju godinama. Medjutim, povucena je sa marketa a prilikom reinstalacije kroma izgubim istu. Guglam za download ali nema.

Sad', imam je na laptopu instaliranu. Fercera normalno. Da li postoji mogucnost prebacivanja backupa koji bi je osposobio ?

Bez nje sam ko bez ruke. Ne mogu net kako treba koristiti. Nije bas lako naci nesto drugo, nabaciti 37+ prečica i skontati da vremenom ne radi kako treba.

Покушај да пребациш све из User Data фолдера са лаптопа на комп. Радио сам нешто слично, пребацивао сам профиле са компа на комп и радило је, али нисам сигуран да ли је био Chrome у питању или Firefox, у сваком случају ништа те не кошта да пробаш.

Win + R и копирај %USERPROFILE%\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data

jonathan
27.8.2014, 23:50
Prebacivao sam neke foldere sli se krom nije htio podici.

Тормунд
27.8.2014, 23:57
Prebacivao sam neke foldere sli se krom nije htio podici.

Обриши Chrome на компу и пробај да инсталираш исту верзију коју имаш на лаптопу (мада би морало да ради са новијим верзијама), па онда пребаци све фолдере из User Data на комп.

nexexcalibur
27.8.2014, 23:59
Ili jednostavno podrzis developera ciji proizvod jako cenis...

Neutrino
28.8.2014, 0:00
Steta.. znaci da ne trazim vise. Damn it.Znači samo da ne možeš više da je zvanično preuzmeš. Nezvanično, nađi negde folder sa ekstenzijom (ili preko neta), idi na chrome://extensions/ i tamo čekiraj opciju "Developer mode". Nakon toga klik na dugme "Load unpacked extension" i nađi gde ti je folder. Chrome će "povući" sve potrebne fajlove u svoj profilni folder i ekstenziju koristiš kao i uvek.

P.S. Developeri Chrome ekstenzija obično ne traže ništa osim donacije ili neke mizerne sume. Ja imam gomilu ekstenzija koje su u Pro varijanti jer mi puno znače.

jonathan
28.8.2014, 1:01
Nemam ja za šta podržati developera kada ne postoji ekstenzija koju sam koristio. Nova koju je napravio nema veze sa starom. Nisu ni slicne. Da je makar napravio buy2use only pa bi znao sta kupujem, ovako mrka kapa.

Anyway.

Odradio update x32 na laptopu. Kopirao user data.

Instalirao x32 na PC-u i odradio update.

Prekopirao user data i sve je sada isto kao na lapašu.

Pregazio x32 sa x64 i sada imam željenu ekstenziju sa x64 verzijom chromea na PC.

Hvala puno na savjetima. Ovo mi mnogo znaci. Dev je nesto rekao da bi je mogao vratiti. Mozda bude i po 30$ na godinu ali ..vidjet cemo. Bilo bi tuzno da je ugasi. Dobio je jednu zvjezdicu za novu ekstenziju od par korisnika stare.

Kako god, sta mene briga. Imam backup.. hehe..

kapetan_Miki
29.8.2014, 10:15
evo stigao neki novi apdejt za 64bit verziju. sad je verzija "37.0.2062.102 unknown-m (64-bit)".

ima li negde change log?

100%
29.8.2014, 11:41
evo stigao neki novi apdejt za 64bit verziju. ima li negde change log?

http://googlechromereleases.blogspot.com/2014/08/stable-channel-update_28.html

Inače, strašno koliko Chrome proždire memorije, ovi iz Google-a nisu normalni. Svaka nova verzija sve gora. Od njih samo opravdanja i obećanja da će to srediti. Evo, baš gledam, desetak tabova, par ekstenzija i skoro 2GB memorije zarobljeno. Pa zar mi treba 8GB memorije samo da bi mi browser lepo radio?! Nevera.

Brine me i Firefox, kada bude zaživeo Electrolysis (najavljeno uskoro, od verzije 36 (http://www.ghacks.net/2014/07/12/mozilla-plans-release-electrolysis-multi-process-architecture-firefox-36/)), da ne postane i on sličan memory hog...

Neutrino
29.8.2014, 15:07
Inače, strašno koliko Chrome proždire memorije, ovi iz Google-a nisu normalni. Svaka nova verzija sve gora. Od njih samo opravdanja i obećanja da će to srediti. Evo, baš gledam, desetak tabova, par ekstenzija i skoro 2GB memorije zarobljeno. Pa zar mi treba 8GB memorije samo da bi mi browser lepo radio?! Nevera.Chrome ima svoj interni sistem za prikaz zauzeća memorije (chrome://memory-redirect/) gde je lepo objašnjen koncept Shared i Private memorije. Isto tako na količinu iskorišćene memorije značajno utiče sandbox model Chromiuma koji eksplicitno izvršava svaku ekstenziju/plugin u zasebnom procesu čime je zagarantovana mnogo veća sigurnost nego kada se isti izvršavaju kao threadovi u okviru istog procesa. Sve je to trade-off. Kod Chromiuma znatno veća sigurnost se naplaćuje većim iskorišćenjem memorije.

100%
29.8.2014, 16:13
Chrome ima svoj interni sistem za prikaz zauzeća memorije (chrome://memory-redirect/) gde je lepo objašnjen koncept Shared i Private memorije. Isto tako na količinu iskorišćene memorije značajno utiče sandbox model Chromiuma koji eksplicitno izvršava svaku ekstenziju/plugin u zasebnom procesu čime je zagarantovana mnogo veća sigurnost nego kada se isti izvršavaju kao threadovi u okviru istog procesa. Sve je to trade-off. Kod Chromiuma znatno veća sigurnost se naplaćuje većim iskorišćenjem memorije.

Znam, gledam u "stats for nerds" a ne u Windows Task Manager-u. I znam za ta opravdanja, svuda gde je značajnija diskusija na netu - eto ljudi iz Google-a da papagajišu ovo. Ostaje činjenica da ako samo jedan tab zna neretko da proguta preko 500-600MB memorije, tada je takav browser, bar u tom delu, krš. Zapostaviti baš toliko optimizaciju navodno zarad nekih drugih stvari je u najmanju ruku neozbiljno. Ponavljam, da bi se radilo sasvim komotno sa novim Chrome-om sa većim brojem tabova, potrebno je bar 8GB memorije. Za browser, ej?! To je kretenizam i nikakva povećana sigurnost to ne opravdava.

Firefox možda nema to epsko povećanje sigurnosti ali bar ne guši komp. Kod mene sa 20+ otvorenih tabova FF koristi skoro 3x manje memorije od GC-a. Pametnom dosta. Naravno, za ljude sa 8GB ili još bolje 16GB ovo uopšte nije issue, samo je pitanje, kako je Google krenuo, koliko dugo će još tako biti...

dex3108
29.8.2014, 16:30
Pravo pitanje je ko zapravo ima koristi od otvorenih 20+ tabova? Ne znam da sam iamo ikada vise od 10 tabova otvorenih u isto vrijeme.

water wizard
29.8.2014, 16:32
meni jednom samo jedan tab blica zauzeo 1gb :D

100%
29.8.2014, 16:42
meni jednom samo jedan tab blica zauzeo 1gb :D

Upravo o tome i pričam, nisi ti usamljeni slučaj, naprotiv. I šta, imaš, recimo, 4GB memorije i možeš da se slikaš ako uz taj otvoriš još nekoliko tabova - nakon toga ni Notepad više ne možeš da pokreneš. :D Ili da (do)kupiš memoriju (koja, ako se ne varam, i nije tako jeftina ovih dana) zbog browsera. Zvuči bizarno.

Neutrino
29.8.2014, 17:37
Znam, gledam u "stats for nerds" a ne u Windows Task Manager-u. I znam za ta opravdanja, svuda gde je značajnija diskusija na netu - eto ljudi iz Google-a da papagajišu ovo. Ostaje činjenica da ako samo jedan tab zna neretko da proguta preko 500-600MB memorije, tada je takav browser, bar u tom delu, krš. Zapostaviti baš toliko optimizaciju navodno zarad nekih drugih stvari je u najmanju ruku neozbiljno. Ponavljam, da bi se radilo sasvim komotno sa novim Chrome-om sa većim brojem tabova, potrebno je bar 8GB memorije. Za browser, ej?! To je kretenizam i nikakva povećana sigurnost to ne opravdava.

Firefox možda nema to epsko povećanje sigurnosti ali bar ne guši komp. Kod mene sa 20+ otvorenih tabova FF koristi skoro 3x manje memorije od GC-a. Pametnom dosta. Naravno, za ljude sa 8GB ili još bolje 16GB ovo uopšte nije issue, samo je pitanje, kako je Google krenuo, koliko dugo će još tako biti...Evo da budem iskren koristim Chrome od 2009. godine ali nijednom nisam video da mu ukupna potrošnja prelazi nekih 1.5-2.0GB. Možda postoje razlike u eksploataciji ali eto broj otvorenih tabova mi nikad ne prelazi 10-12, imam oko desetak instaliranih ekstenzija i oko petnaestak pluginova. Zaista, nikada nisam došao u situaciju da Chrome jede preko 2GB memorije a kamoli pomenutih 8GB.

water wizard
29.8.2014, 17:51
ako nemaš ram swapuje po hard disku :D a verovatno i koristi koliko ima plus nešto stalno piše/čita po hard disku i kad mu daš 8gb a otvoriš samo blank page.. nego da ne spamujemo ja malo malo pa upadam da kritikujem a realno batalio sam da ga koristim :):)

nexexcalibur
29.8.2014, 21:02
Pravo pitanje je ko zapravo ima koristi od otvorenih 20+ tabova? Ne znam da sam iamo ikada vise od 10 tabova otvorenih u isto vrijeme.

Ortak ne koristi bukmarkove uopste, preko 30 tabova mu je uvek otvoreno, tako naviko valjda. Ali ima zverinu od masine, plus 8 ili 16 giga rama tako da ne oseti...

100%
29.8.2014, 21:20
Da ne zaboravim, kad već pričamo o tome, možda neko ne zna a bude mu od koristi, ova ekstenzija pomaže kod velikog broja otvorenih tabova i memorije:

https://chrome.google.com/webstore/detail/onetab/chphlpgkkbolifaimnlloiipkdnihall?hl=en

Боле
30.8.2014, 15:27
evo da budem iskren koristim chrome od 2009. Godine ali nijednom nisam video da mu ukupna potrošnja prelazi nekih 1.5-2.0gb. Možda postoje razlike u eksploataciji ali eto broj otvorenih tabova mi nikad ne prelazi 10-12, imam oko desetak instaliranih ekstenzija i oko petnaestak pluginova. Zaista, nikada nisam došao u situaciju da chrome jede preko 2gb memorije a kamoli pomenutih 8gb.
Ово довољно говори колико је Гугл хром ђубре од прегледача кад за десетак страница троши 1,5-2ГБ меморије. А као што видимо другима троши још више. Не разумем како може озбиљан корисник да користи овај прегледач, који је још и затвореног кода.

ponavljam, da bi se radilo sasvim komotno sa novim chrome-om sa većim brojem tabova, potrebno je bar 8gb memorije. Za browser, ej?! To je kretenizam i nikakva povećana sigurnost to ne opravdava.

Firefox možda nema to epsko povećanje sigurnosti ali bar ne guši komp. Kod mene sa 20+ otvorenih tabova ff koristi skoro 3x manje memorije od gc-a. Pametnom dosta. Па Гугл Хром сигурно није безбеднији од Мозиле. Каква црна безбедност кад је познато да је Хром шпијунски програм, а Мозила је отвореног кода и редовно се ажурира. Све предности су на страни Мозиле. И ту је паметном доста. :)

ilidan
30.8.2014, 16:18
Pa, ti možeš da koristiš Chromium koji je otvorenog koda ali se situacija neće promeniti po pitanju potrošnje memorije. Takav je dizajn. I ne vidim razlog za toliku odbojnost prema programima zatvorenog koda osim ako nisi u stanju da sam analiziraš kod nekog programa i lično se uveriš da je sve čisto.

I da ne bude zabune, pod bezbednošću se misli na otpornost na malware a ne na to da li se nekome svidja šta, kako i koliko Google prikuplja od podataka. Osim toga, Google pita da li se korisnik slaže sa time, ne radi to tajno pa da to nazovemo špijuniranjem. Ko se ne slaže, ne mora da instalira Chrome ili koristi bilo koju Google-ovu uslugu.

P.S. Kao i FF i Chrome se redovno ažurira.

P.P.S. I FF može da šalje Mozili podatke o korišćenju brauzera, stanju sistema i problematičnim stranama.

Futuristic
30.8.2014, 17:39
Da li ce instalacija 64 bit chrome-a na postojecu instalaciju zadrzati prethodna podesavanja i podatke(bookmark-ove i sl)?

Mare!
30.8.2014, 17:47
Verovatno hoce, cak i da to nije slucaj, ako ti je sihronizovan akaunt preko google naloga nemas problema.

Picard
30.8.2014, 18:01
Ostaje sve kao u 32-bitnom.

Sass Drake
30.8.2014, 19:09
Shvatite da fluidnost u radu i brzina učitavanja stranica ne idu zajedno sa malim zauzećem memorije. Programeri Blinka su odabrali ovo prvo po svemu sudeći.

Marko93
31.8.2014, 2:50
Ово довољно говори колико је Гугл хром ђубре од прегледача кад за десетак страница троши 1,5-2ГБ меморије. А као што видимо другима троши још више. Не разумем како може озбиљан корисник да користи овај прегледач, који је још и затвореног кода.

Sta naprica ti majke ti? Prvo, Chrome mozda jede ram, ali je tehnicki najbolji browser sto se izmedju ostalog vidi po HTML5 testu..

Takodje nikad vecu glupost nisam cuo nego da je zatvorenog koda.. Pa sta je Chromium nego open source? Chrome ne samo da je otvoren, nego je toliko otvoren da je cela Opera nova zasnovana na njegovom kodu..

I tu se diskusija zavrsava..

100%
31.8.2014, 11:11
Takodje nikad vecu glupost nisam cuo nego da je zatvorenog koda.. Pa sta je Chromium nego open source? Chrome ne samo da je otvoren, nego je toliko otvoren da je cela Opera nova zasnovana na njegovom kodu...

Chromium ≠ Chrome

Боле
31.8.2014, 13:53
prvo, chrome mozda jede ram, ali je tehnicki najbolji browser sto se izmedju ostalog vidi po html5 testu..
Па много је битније да троши мање меморије него што ће понеку страницу отворити за неколико секунди пре. Мени је битно да ми прегледач отвара како треба све странице које хоћу да видим, а то Мозила и Опера 11.64 раде одлично, и битно ми је да им је за то потребно много мање меморије него Хрому.

takodje nikad vecu glupost nisam cuo nego da je zatvorenog koda.. Pa sta je chromium nego open source? Chrome ne samo da je otvoren, nego je toliko otvoren da je cela opera nova zasnovana na njegovom kodu..
Друже, сам себе побијаш овде. Хром је затвореног кода, а глупост је то што ти кажеш да је отвореног кода. Хром је фривер, а Хромиум је отвореног кода ГПЛ. То није исто. Нова "Опера" се базира на Хрому јер је Гугл "појео" и уништио Оперу. То више и није Опера, задња верзија Опере је 12.16.

Marko93
31.8.2014, 14:07
^Pa kako se bazira ako je closed source Chrome? Ti sad sam sebe pobijas..

I Chrome je taj koji otvara sve stranice kako treba vise nego Firefox.. Na primer Firefox ne podrzava uopste 1080p u HTML5 playeru na YouTube jer nisu implementirali nesto..

Боле
31.8.2014, 14:21
^pa kako se bazira ako je closed source chrome? Ti sad sam sebe pobijas..

I chrome je taj koji otvara sve stranice kako treba vise nego firefox.. Na primer firefox ne podrzava uopste 1080p u html5 playeru na youtube jer nisu implementirali nesto..Покажи где пише да је Гугл Хром отвореног кода? Пише да је фривер. Разни прегледачи су базирани и на ИЕ, па то не значи да је ИЕ отвореног кода. И он је исто фривер.

А баш ме брига ако Мозила или Опера 11.64. не могу да отворе нешто што мени не треба. Битно да мени отварају све.
Што се тиче јутјуба, не волим да гледам видео записе тамо него их скоро увек преузимам па гледам у СМ Плејеру. Флеш плејер сам склонио.

kapetan_Miki
2.9.2014, 12:41
meni ne treba chrome kao žderač rama, nego chrome kakav je bio pre koju godinu kada je prosto lepršao lakoćom.

o sigurnosti ću se brinuti sam, o tom google ne treba da se brine na ušrb žderanja rama.

Dark Magician
2.9.2014, 14:31
Ja sam Chrome bio instalirao da vidim 64-bit. I izbrisao ga. Lepo pređite na Operu, isti engine i bolje radi. Takođe troši dosta RAM-a ali to je zbog dizajna Chromium, ne može bolje. FF je na tom polju najbolji.

Neutrino
2.9.2014, 17:44
Ja sam Chrome bio instalirao da vidim 64-bit. I izbrisao ga. Lepo pređite na Operu, isti engine i bolje radi. Takođe troši dosta RAM-a ali to je zbog dizajna Chromium, ne može bolje. FF je na tom polju najbolji.Najveći problem sa novom Operom je nedovršenost i ni približno velik broj ekstenzija i pluginova koje Chrome trenutno ima.

Dark Magician
2.9.2014, 18:18
Najveći problem sa novom Operom je nedovršenost i ni približno velik broj ekstenzija i pluginova koje Chrome trenutno ima.
Svejedno ima više opcija u odnosu na Chrome, ona je samo nedovršena u odnosu na sebe.

Neutrino
2.9.2014, 18:46
Svejedno ima više opcija u odnosu na Chrome.Kao recimo?

Боле
2.9.2014, 20:27
Они из Опере уместо да се удруже са Мозилом продали се Гуглу. Што Бата рече: "За мале паре сте се продали..."

Sass Drake
2.9.2014, 20:31
Они из Опере уместо да се удруже са Мозилом продали се Гуглу. Што Бата рече: "За мале паре сте се продали..."

Kakvom crnom Mozillom kada Mozilla pati od Chrome kompleksa.

Dark Magician
2.9.2014, 20:39
Kao recimo?
Kao Speed Dial koji je stvarno dobar.

100%
2.9.2014, 21:41

Stvari nisu tako jednostavne...

http://www.infoworld.com/t/open-source-software/who-still-pays-mozillas-bills-google-mainly-231596

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2398046,00.asp

water wizard
2.9.2014, 21:48
i google zna šta valja:D

Neutrino
2.9.2014, 22:11
Kao Speed Dial koji je stvarno dobar.Speed dial je nešto što Chrome čak ni nema tako da realno ne može ni da bude neke priče o upoređivanju (Chrome koristi neku vrstu Most visited dial-a). Međutim, i pored toga meni se filozofija ekstenzije za svaku nestandardnu funkcionalnost više sviđa nego da browser po defaultu ima set opcija koje su nepromenjljive.

Primera radi, za Chrome postoji jako puno Speed dial ekstenzija, svaka sa nekom svojom specifičnom prednošću. Za mene lično takav izbor je uvek prednost nad ugrađenom funkcionalnošću koja ne može da se menja. Evo recimo godinama sam koristio fantastični Speed dial (https://chrome.google.com/webstore/detail/speed-dial-2/jpfpebmajhhopeonhlcgidhclcccjcik?hl=en) (sada verzija 2) koji recimo po meni ima neuporedivo više opcija od nativnog Opera Speed dial-a. Neko jednostavno ne želi da mu se u browser po defaultu ugrađuju funkcionalnosti kao što su mail klijent, IRC, speed dial itd. :)

Dark Magician
3.9.2014, 9:15
Ne znam zašto bi nekome smetalo da ima funkcije. Ali Opera opet radi brže nego Chrome, koji koliko sam video je postao trom kao Firefox. I to na mojoj mašini, što je poprilično jadno.

M.C.
3.9.2014, 11:05
Nema potrebe za speed dialom kad su tu bookmarks. Bolje da porade na download funkciji koja je očajno implementirana od početka.

Picard
3.9.2014, 12:43
Meni Chr x64 radi odlično.

100%
4.9.2014, 15:05
µBlock, odličan ad-blocker za Chromium-based browsere... izuzetno efikasan a troši mnogo manje memorije od AB+... preporuka!

https://chrome.google.com/webstore/detail/%C2%B5block/cjpalhdlnbpafiamejdnhcphjbkeiagm?hl=en

https://github.com/gorhill/uBlock/wiki/What-%C2%B5Block-can-and-can-not-%28currently%29-do

https://github.com/gorhill/uBlock/wiki/%C2%B5Block-vs.-ABP:-efficiency-compared

Šteta što ga (još uvek?) nema za Firefox... :(

Neutrino
4.9.2014, 15:25
Ad-Block je postao takva katastrofa što se resursa tiče da je to strašno. Pre par dana sam uradio memorisjko profilisanje ekstenzije i video da samo na JavaScript instrukcije odlazi skoro 2MB memorije, skoro 20 puta više nego prosek bilo koje druge ekstenzije. Moraću da probam taj microBlock, Ad-Block leši browser.

Picard
4.9.2014, 15:28
Probaj(te) i Adguard, postoji i za Chr i za FF.

kapetan_Miki
4.9.2014, 15:51
Probaj(te) i Adguard, postoji i za Chr i za FF.

adguard ne postoji kao ekstenzija, nego kao zasebna aplikacija koja se skida s njihovog, adguard, sajta. i pored memorije browsera, stvara i dva posebna procesa u samom windowsu koja pofino uzmu memorije.

dok ne bude dostupan kao ekstenzija u vidu adblocka i adblock plusa, ja ga ne preporučujem.

Picard
4.9.2014, 15:55
https://chrome.google.com/webstore/detail/adguard-adblocker/bgnkhhnnamicmpeenaelnjfhikgbkllg?hl=en
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/adguard-adblocker/

;)

dex3108
4.9.2014, 16:23
Iako ne bi bas da zapocnem raspravu ali moram, zasto vam smetaju toliko reklame na sajtovima? Vecina sajtova koje ja posjecujem ima reklamni prostor ali u 90% slucajeva ne utice na koristnje tog sajta. Obicno su sajtovi sa napadnim reklamama diskutabilnog sadrzaja. Ad-Block i slicni programi sve vise stete kreatorima koji stoje iza sajtova koje redovno posjecujemo. Reklame su jedan ok nacin koji omogucava da obje strane (kreator i korisnik) budu zadovoljni.

Neutrino
4.9.2014, 16:32
Iako ne bi bas da zapocnem raspravu ali moram, zasto vam smetaju toliko reklame na sajtovima? Vecina sajtova koje ja posjecujem ima reklamni prostor ali u 90% slucajeva ne utice na koristnje tog sajta. Obicno su sajtovi sa napadnim reklamama diskutabilnog sadrzaja. Ad-Block i slicni programi sve vise stete kreatorima koji stoje iza sajtova koje redovno posjecujemo. Reklame su jedan ok nacin koji omogucava da obje strane (kreator i korisnik) budu zadovoljni.
Svaka reklama zahteva dodatan bandwidth pa pošto se većina učitava u nezavisnom frejmu automatski dobija potpuno nezavistan (visok) priotitet u odnosu na glavnu stranicu. Pošto browseri imaju unapred određen maksimalan broj paralelnih HTTP zahteva koji mogu da pošalju u isto vreme to znači da će doći do tzv. blokiranja učitavanja stranice na kojoj se reklama nalazi. U prevodu, učitavanje stranice je vidno sporije.

Drugi problem je što advertajzeri često ne mogu da kontrolišu baš svaku reklamu pa se tu i tamo provuče neka štetočina.

Uloga ad blokera je da reklamu uklone iz DOM stabla stranice pre nego što reklama uopšte počne da se učitava (odmah po okidanju tzv. DOMContentLoaded eventa). Na taj način štedi se bandwidth i broj paralelnih HTTP zahteva o zaštiti od potencijalno opasne reklame da ne pričam.

kapetan_Miki
4.9.2014, 19:31
https://chrome.google.com/webstore/detail/adguard-adblocker/bgnkhhnnamicmpeenaelnjfhikgbkllg?hl=en
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/adguard-adblocker/

;)

ne znam kako je tebi pronašlo, ali meni ni na jednom nije uspeo da nađe kada u "search" polje ukucam adguard.

apsolutno ništa ne nađe.

p.s. na chrome-u nađe tek kad odvojeno ukucam "ad guard", a ako je skupa ne nađe ništa. na mozilli i dalje ne nalazi.

Marko93
5.9.2014, 11:36
Svaka reklama zahteva dodatan bandwidth pa pošto se većina učitava u nezavisnom frejmu automatski dobija potpuno nezavistan (visok) priotitet u odnosu na glavnu stranicu. Pošto browseri imaju unapred određen maksimalan broj paralelnih HTTP zahteva koji mogu da pošalju u isto vreme to znači da će doći do tzv. blokiranja učitavanja stranice na kojoj se reklama nalazi. U prevodu, učitavanje stranice je vidno sporije.

Drugi problem je što advertajzeri često ne mogu da kontrolišu baš svaku reklamu pa se tu i tamo provuče neka štetočina.

Uloga ad blokera je da reklamu uklone iz DOM stabla stranice pre nego što reklama uopšte počne da se učitava (odmah po okidanju tzv. DOMContentLoaded eventa). Na taj način štedi se bandwidth i broj paralelnih HTTP zahteva o zaštiti od potencijalno opasne reklame da ne pričam.
A tek da ne spominjemo kolko procesorskih resursa trosi milion flash reklama koje se vrte u pozadini..

100%
5.9.2014, 14:05
Baš zato i postoji whitelist.

100%
6.9.2014, 14:06
X8tGAPYLGtI

kapetan_Miki
6.9.2014, 14:30
X8tGAPYLGtI

i on i adguard su pali na nekoliko sajtova (chrome x64).

adblock bez problema odradio iste.

šteta, jer očigledno ne idu skupa malo korištenje memorije i kvalitetan bloker.

100%
6.9.2014, 14:51
i on i adguard su pali na nekoliko sajtova (chrome x64).

adblock bez problema odradio iste.

šteta, jer očigledno ne idu skupa malo korištenje memorije i kvalitetan bloker.

Polako sa tim dramatičnim zaključcima :D, to je tvoje iskustvo i žao mi je što ga vidim ali kod mene radi odlično. Koristim najnoviji Chromium (http://chromium.woolyss.com/download/) i µBlock nigde nije zakazao. Meni, pak, ABP redovno puca na ovom sajtu:

kapetan_Miki
7.9.2014, 0:21
nema nikakve drame, nego jednostavno iznošenje iskustava s oba ta adblokera. meni je iskreno žao, pogotovo jer sam mislio da će ublock biti taj. ali kad sam video da ima još mana i dečijih bolesti, nema druge nego ponovo posegnuti za proverenim rešenjem.

btw, ne koristim ABP, nego AB. puca i meni na toj stranici, ali ne posećujem je, bitno je da radi bez greške na svim ostalim koje posećujem.

nadam se da će srediti taj ublock u skorije vreme.

100%
7.9.2014, 13:31
Juče je izašla najnovija verzija (često se ažurira), možda su rešili tvoj problem?

nadam se da će srediti taj ublock u skorije vreme.

Ne treba samo čekati da se neki softver sredi već je poželjno - koliko je ko u mogućnosti - i pomoći. Ako si primetio neki bug, prijavi ovde:

https://github.com/gorhill/uBlock/issues

kapetan_Miki
8.9.2014, 18:15
Meni, pak, ABP redovno puca na ovom sajtu:

u FF radi bez problema.

dakle, problem je u chrome-u (kao i kod onog linka sa MTK foruma).

100%
9.9.2014, 20:59
u FF radi bez problema.

dakle, problem je u chrome-u (kao i kod onog linka sa MTK foruma).

Tačnije, problem je u ABP za Chrome. Kada je ABP isključen, caughtoffside.com se otvara bez problema. Bar je to kod mene slučaj. Uglavnom, to nije ništa strašno, dešava se na tek par mesta. Ja to rešavam tako što isključim javascript za problematične sajtove (chrome://settings/contentExceptions#javascript) i onda fercera sve u 16. :)

kapetan_Miki
10.9.2014, 21:33
izašla nova verzija chroma, a usput sam odlučio da testiram i novu verziju ublocka. zasad se čini ok, samo koliko vidim ta ekstenzija nema mogućnost autoažuriranja?

isto tako, primetih da picardov adguard radi mnogo učinkovitije na firefoxu, nego na chromu.

Picard
10.9.2014, 21:43
Hm, nisam primetio neku razliku u radu, ali nisam se ni udubljivao iskreno ...

Aibo
11.10.2014, 15:42
Da li još nekome boldovani fontovi izgledaju premasno (aman razmazano) na poslednjoj Chrome verziji?

Uz to se opet malo tripuje YT, npr. Large player ostane jednako mali kao small, samo ode u centar. Auto opcija za rezoluciju se baguje... Prosto blam koliko je često YT pogođen bagovima sa novim verzijama Chrome-a. :facepalm

Neutrino
11.10.2014, 16:05
Da li još nekome boldovani fontovi izgledaju premasno (aman razmazano) na poslednjoj Chrome verziji?Potvrđen bug u 38.0.2125.101. Canary (40.0.2184.0) je dobio odmah patch, fix za stable će verovatno ići odmah u sledećoj major verziji (39.x) a možda i u minor za 38.x pod uslovom da patch prođe testove.

Aibo
11.10.2014, 16:28
Mislim da bi im bilo najpametnije da ugrade opciju povratka na prethodnu verziju i ignorisanje trenutno aktuelnog update-a. Nije to zbog fontova, najmanji su oni problem, ali mi taj Chrome sa svakom trećom verzijom uveze poneki bag.

analayzer
11.10.2014, 22:20
Kakav bag? Koristim Hrom odavno i nikakvih problema.

Neutrino
11.10.2014, 22:25
Umeju major verzije Chrome-a itekako da imaju iznenađenja :D Sreća pa se brzo rešavaju hotfix-evima.

Aibo
12.10.2014, 2:30
Kakav bag? Koristim Hrom odavno i nikakvih problema.

Ja ga koristim nekih 5 god. još od jednocifrenih verzija. U to vreme je leteo na Pentiumu III i 128 mb rama. :) Imao sam prekid od jedno godinu dana kada ga je menjao fantastični CoolNovo (nažalost napušten projekat) jer je Chrome-u u to vreme Shockwave pucao na svaka 2 min. Tu su i pucanja YT videa, pa čuveni bag u kom probam da promenim mesto tabu a on odmah iskače u nov prozor. :n-cc2: Taj je bio uporan i trajao jedno 5-6 major verzija, a ja sve to vreme držao instaliran stariji build sa ugašenim update-om.

Uprkos svemu i dalje mi je omiljeni. Evo baš danas probam Mozilu a ona mi štuca pri skrolovanju. Probam Operu a ono prefarbani Chrome sa mnogo manje pluginova...

analayzer
12.10.2014, 15:57
Ništa od navedenog mi se nije nikada desilo na Hromu. Valjda sam imao sreće.

Aibo
14.10.2014, 21:09
Pošto sam instalirao Win 64bit stavio sam i ovaj Chrome 64bit Beta. Za sada mi se čini jako dobrim i brzim. Ne znam da li je do sveže instaliranog sistema ili do Chrome-a ali se stranice iscrtavaju brže nego ikad. A i na YT sve konačno radi kako je zamišljeno, ne sećam se kada sam zadnji put imao potpuno funkcionalan veliki player. :n_klanja:

Marko93
14.10.2014, 21:53
Pa vise nije beta.. sad je najnormalniji stable..

ZoNi
14.10.2014, 22:24
Kako nije beta? Kod mene u About piše "Version 39.0.2171.13 beta-m (64-bit)"

Inače, font je baš gadan, mnogo lošiji nego u FFu:

http://i.imgur.com/0m6rHjg.png http://i.imgur.com/KSavAeF.png

water wizard
14.10.2014, 22:33
Version 38.0.2125.104 m (64-bit)
Google Chrome is up to date.

Marko93
14.10.2014, 23:39
Kako nije beta? Kod mene u About piše "Version 39.0.2171.13 beta-m (64-bit)"

Pa ako si u beta kanalu, onda si u beta kanalu.. Nece sam da se prebaci na Stable... za to mora da se reinstalira browser..

A i citajte vesti ako nista drugo: http://blog.chromium.org/2014/08/64-bits-of-awesome-64-bit-windows_26.html

Aibo
15.10.2014, 1:19
Kada sam krenuo da skidam 64bit ponuđen mi je odmah Version 39.0.2171.13 beta-m (64-bit) iako nisam bio na beti pre toga, niti sam tražio... Uglavnom, Google mi je to isforsirao a ja se nisam bunio jer sam mislo da tako mora za 64bit. Za sada se ne žalim, pogotovo jer mi radi stabilnije i bolje od poslednjih 20 verzija 32bitnog. :)

ZoNi
15.10.2014, 19:05
I ja sam ukucao na Googlu "Chrome 64 bit" (ili tako nešto), a link za ovu verziju je bio prvi.

U svakom slučaju, planiram da se "vratim" na stable verziju, jer je ovaj font očajan.

EDIT: prebacio sam se na v38 (stable kanal). Font i dalje nikakav, a vidim da v38 nema nekoliko sitnica iz v39 (npr. ono Restart in Chrome OS mode kao ni ono dodatno dugme pored min/max/close).

OWERKLOKER
16.10.2014, 10:00
Ja ozbiljno razmisljam da totalno batalim Chrome jer RAM srce kao lud. Iz verzije u verziju sve gore.

Aibo
16.10.2014, 10:05
^^ Probao sam i ja al' ne ide nikako. Pored sve potrošnje mi ipak radi najbrže od svih.

Zoni, džaba si šaltao verzije, evo sa prethodne strane
Da li još nekome boldovani fontovi izgledaju premasno (aman razmazano) na poslednjoj Chrome verziji?
Potvrđen bug u 38.0.2125.101. Canary (40.0.2184.0) je dobio odmah patch, fix za stable će verovatno ići odmah u sledećoj major verziji (39.x) a možda i u minor za 38.x pod uslovom da patch prođe testove.

OWERKLOKER
16.10.2014, 10:33
I meni radi najbrze ali kad ga ostavim nekoliko dana ukljucenog sa vise tabova samo povecava potrosnju memoriju + ore po hardu.
Za sada pokusavam da koristim Maxthon.

ZoNi
16.10.2014, 10:45
Aibo, ja sam verziju promenio, jer sam hteo da koristim "stable" ;)

Naravno, meni je i dalje FF bolji, a Chrome ostaje kao #2, tj. bekap rešenje :) Kad bi Google izmeni tih nekoliko sitnica, koje mi ozbiljno smetaju, možda bih prešao na Chrome. Ali, ne verujem da će oni to "ispraviti", tako da ostajem na FFu.

Morca
17.10.2014, 16:22
Kako da maknem one previewe sajtova koje sam posetio kad otvorim New Tab stranu...?

Dzungla
17.10.2014, 19:28
Kako da maknem one previewe sajtova koje sam posetio kad otvorim New Tab stranu...?
U desnom gornjem ćošku imaš "x" kad prevučeš mišem ... Ako si na to mislio.

mare037
17.10.2014, 19:42
↑ Tako će samo ukloniti određenu stranicu, a sledeća će doći na njeno mesto.

Nisam gledao u novijim verzijama da li postoji ta opcija jer sam prešao na FF, ali znam da postoji New Tab Behavior (https://chrome.google.com/webstore/detail/new-tab-behavior/gjgjmlflcoalihhlikncfkoclobaemeg?hl=en) ekstenzija kojom možeš da postaviš "A blank page".

Dzungla
17.10.2014, 20:18
↑ rekoh
... Ako si na to mislio.

Inače i sam sam FF korisnik, naročito od onih add-on blokada "ćopavog" i ne pipam! A što se ovog preview problema tiče, stvarno mi je jasno zašto čovek pita jer je iritantno a ne mogu da se setim da li je ikada postojala "hide page" opcija na new tab-u.

Sass Drake
18.10.2014, 0:19

Nisam gledao u novijim verzijama da li postoji ta opcija jer sam prešao na FF, ali znam da postoji New Tab Behavior (https://chrome.google.com/webstore/detail/new-tab-behavior/gjgjmlflcoalihhlikncfkoclobaemeg?hl=en) ekstenzija kojom možeš da postaviš "A blank page".

A ja sam to podesio bez ikakve ekstenzije tako što sam browser.newtab.url stavio na about:blank.

Morca
18.10.2014, 1:04

Baš tako...ne znam što su uklonili te opcije za konfigurisanje UI-ja, čini mi se da je nekad bilo drugačije...
Videću šta mogu da uradim.

EDIT: Sređeno. Ubacih neku sexy extenziju sa prečicama i slično, ne izgleda loše...

kapetan_Miki
18.10.2014, 14:48
dešava li se vama posle ovog zadnjeg apdejta 64bitne verzije da vam neke stranice na nekoliko sekundi zamrzne prilikom otvaranja?

recimo, jedna od takvih je facebook.

eh, sad ne znam jeli direktno vezano zbog zadnjeg apdejta chrome-a, ali počelo mi se dešavati posle apdejta firefoxa na v33, zatim flash plejera za firefox i chrome-a na ovu poslednju stabilnu 64bit verziju.

mare037
21.10.2014, 20:22
A ja sam to podesio bez ikakve ekstenzije tako što sam browser.newtab.url stavio na about:blank.

On je pitao za Google Chrome, zar se to ne odnosi na FF?

Sass Drake
21.10.2014, 22:38
On je pitao za Google Chrome, zar se to ne odnosi na FF?

Odnosi, samo ja nisam vidio da link vodi na Guglov sajt. :kreza:

mare037
21.10.2014, 22:54
Tako već može, jer znam da je na Chrome-u ekstenzija jedino rešenje. :D

Prief Lirator
22.10.2014, 22:12
Evo jedno pitanje koje nema puno veze sa Chromom, ali ipak da ne otvaram novu temu.
Na konfiguraciji iz profila mi sjeckaju i trzaju YouTube klipovi na 1080p.
Nije mi to značajno jer nije velika razlika u odnosu na 720p (iako imam Full HD 23" monitor), ali me samo zanima zbog koje komponente se to dešava?
Vjerovatno zbog slabe grafičke ili možda procesora, ili čak oboje? :)

water wizard
22.10.2014, 22:59
lako je utvrditi, gledaj šta je opterećeno 100% tu koči

Prief Lirator
22.10.2014, 23:33
Evo probao sam i procesor pokazuje zauzeće preko 90%, jako blizu 100%.
Zauzeće RAM-a je na idle oko 600 MB, a kod puštanja 1080p videa bude 1,1 GB, tako da nije to.
Izgleda da i grafička i procesor nemaju dovoljno snage.
Ovo mi je paradoksalno s obzirom da jeftini kineski telefoni sa MTK6582 čipsetom mogu bez problema da reprodukuju Full HD video, a ne može allmighty Core 2 Duo i 9600GT. :)

water wizard
23.10.2014, 0:11
napreduje tehnologija :)

Prief Lirator
23.10.2014, 0:17
Ok, bez obzira na ovo, čini mi se da je izuzetno žilav Core 2 Duo jer već 6-7 godina uspijeva da se izbori sa skoro bilo čim što se stavi pred njega.
Ali ipak je možda vrijeme za neki upgrade. :)

Marko93
23.10.2014, 0:24
Jako mi je cudno da GT 9600 ne moze to lepo da ti izvuce, s obzirom da ima punu hardversku akceleraciju..

Da ne pustas slucajno preko Flash Playera YouTube? Prebaci ga na HTML5 obavezno..

A sto se tice telefona, ne moze da se poredi, jer oni rade totalno native i idu potpuno preko hardverske akceleracije.. Ti sad ako skines taj 1080p klip sa YT, i pustis u MPC-HC playeru, koji je inace najoptimizovaniji player koji sam video.. Bice ti bukvalno 0 opterecenje CPU.. Bar bi tako trebalo... Sve ide preko graficke..

Meni je malo jaci procesor pa nije neko poredjenje.. Ali u MPC-HC kad pustam cist Blu-Ray od >30 megabita.. Procesor mi je bukvalno na nuli sve vreme.. Ali bukvalno.. Strasan player.. Jos lepo ima i 64bitnu verziju..

Prief Lirator
23.10.2014, 0:32
Da ne pustas slucajno preko Flash Playera YouTube? Prebaci ga na HTML5 obavezno..Kako?

Rockstar
23.10.2014, 2:12
Ok, bez obzira na ovo, čini mi se da je izuzetno žilav Core 2 Duo jer već 6-7 godina uspijeva da se izbori sa skoro bilo čim što se stavi pred njega.
Ali ipak je možda vrijeme za neki upgrade. :)
imao sam identican problem, tako sam otkrio Firefox. Imamo slicne masine.

Aibo
23.10.2014, 9:55
@Prief Lirator
Hardver nije problem sigurno, probaj da promeniš flash plug-in koji trenutno koristiš u Chrome-u (može biti njegov interni ili sistemski). Meni je npr. pravilo problem kada su oba aktivna pa je samo potrebno isključiti jedan, bilo koji.

To radiš tako što kao adresu ukucaš chrome://plugins
Kada se otvori strana sa listom pluginova u desnom gornjem uglu klikneš na +details. Adobe Flash Player je prvi na listi i sadrži 2 verzije koje možeš da disable-uješ. Probaj jedan po jedan pa vidi da li će se nešto popraviti.

Marko93
23.10.2014, 10:14
Obavezno instaliraj najnovije drivere za graficku, i najnoviji Chrome.

Zatim idi na youtube.com/html5 i proveri dal je izabrano da se koristi html5 player sve vreme..

To ti je naj-native nacin pustanja klipova koji je uopste moguce postici unutar browsera, i chrome za takve klipove koristi graficku kolko god je moguce..

Prief Lirator
23.10.2014, 10:41
@Marko93
Imam najnovidje drivere za grafičku.
Imam i najnoviji Chrome.
Inače često idem na Settings -> About da pokrenem provjeru za eventualne apdejte.
Isto tako, HTML5 is used when possible.

@Aibo
Kod mene Adobe Flash nije prvi na listi i nema dvije, nego samo jednu verziju. :)
Ali isto se ponaša i kad enable-ujem i kad disable-ujem, a evo kako izgleda:

http://i.imgur.com/VgDXGuk.png

Aibo
23.10.2014, 11:13
Ok, onda nemaš instaliran flash na sistemu već samo ovaj Chrome interni... Mada i nije toliko bitno sa obzirom da koristiš HTML5 koliko vidim. A ako HTML5 koristiš sve ovo vreme od kada imaš problem, probaj čisto testa radi da vratiš na Flash pa da vidiš da li je problem i dalje prisutan.

Mada, moguće je da je neki Chrome bug, kojima je YT vrlo često pogođen.

Prief Lirator
23.10.2014, 11:25
Aha, to su znači te dvije verzije. Flash samostalni nisam skoro nikad ni instalirao pošto koristim samo Chrome koji ga ima u sebi i nije mi trebao ni za šta drugo. Probaću i da instaliram Flash, pa ću onda vidjeti kako će se ponašati. Ali prije da je neki bag u pitanju, ili se možda Windows "zapušio" od svih verzija Chroma i ostalih programa, iako sam picajzla u održavanju sistema. :) Već dugo ga koristim i planiram uskoro reinstall Windows-a pa bi to vjerovatno popravilo situaciju, mada mi ni ovo ne predstavlja problem.

water wizard
23.10.2014, 12:22
a firefox nisi probao ili isto secka?

Prief Lirator
23.10.2014, 12:30
Nisam i ne bih, nešto ne volim da koristim bilo šta osim Chrome-a. :kreza: :alealeee:

Marko93
23.10.2014, 13:22
Chrome i jeste najbolji.. Samo zahteva jaku masinu..

water wizard
23.10.2014, 13:35
quad core i 16gb ram :kreza:

Prief Lirator
23.10.2014, 13:46
Planiram novu mašinu uskoro, do sada je fino radio za moje potrebe ali već počinje da pokazuje znake slabosti.

Rockstar
23.10.2014, 14:04
Nisam i ne bih, nešto ne volim da koristim bilo šta osim Chrome-a. :kreza: :alealeee:
ja ne vidim nijednu prednost Chromea u odnosu na Firefox. Kod mene on radi kao munja..

Prief Lirator
23.10.2014, 14:10
Pa slažem se, praktično nijedan browser nema značajnu prednost u odnosu na drugi, sve je stvar ličnih potreba, a najviše ukusa i navike.
Jednostavno mi se ovaj više sviđa i bolje mi odgovara, nema nekog posebnog razloga. ;)
Opera, Firefox, Chrome i Safari su najčešće korišteni i svi su na visokom nivou u svakoj kategoriji.
Lični izbor odlučuje ko će šta koristiti.

Marko93
23.10.2014, 14:18
ja ne vidim nijednu prednost Chromea u odnosu na Firefox. Kod mene on radi kao munja..
http://html5test.com

water wizard
23.10.2014, 14:29
512 na chrome vs 472 na firefoxu.. ali nije problem ni brzina nego mane na primer stalno pisanje po hard disku i nadzor googlea

Marko93
23.10.2014, 14:33
Al ovaj gore test nije za brzinu, vec za nivo podrzanosti web standarda uopste..

water wizard
23.10.2014, 14:38
vidim, ima i da se uporede razlike i kad staviš vidiš da firefox nema input type date i sve te inpute vezane za date time,day,month što može da bude bitno samo nekom developeru da obrati pažnju ako hoće da mu bude kompatibilan sajt.. i još h264 kao podržava a ovaj ovamo se žali da mu secka na HD :D

Aibo
24.10.2014, 9:23

Ja ga baš skoro isprobavao ali šta god radio nisam mogao da nateram scroll da bude tečan i bez štucanja tu i tamo, pa se vratio na Chrome. Jest da pojede silne mb ali barem na mom kompu i dalje nudi najtečnije iskustvo surfovanja.

ZoNi
27.10.2014, 14:31
za nivo podrzanosti web standarda uopste..
Što je bilo kom prosečnom korisniku Interneta potpuno nebitno :)

Bez obzira na to što Chrome postiže bolji rezultat u ovom testu, Firefox je ipak ukupno bolji brauzer.

Neutrino
27.10.2014, 14:41
Bez obzira na to što Chrome postiže bolji rezultat u ovom testu, Firefox je ipak ukupno bolji brauzer.A moj tata je jači od tvog tate :boxing:

water wizard
27.10.2014, 14:44
Ja ga baš skoro isprobavao ali šta god radio nisam mogao da nateram scroll da bude tečan i bez štucanja tu i tamo, pa se vratio na Chrome. Jest da pojede silne mb ali barem na mom kompu i dalje nudi najtečnije iskustvo surfovanja.
kod mene je obrnuto tečniji mi je firefox.. mada sam primetio da firefox renderuje preko grafičke dobar deo... mada nije ni ta tvoja 48xx slaba, možda ipak treba dx11.. ko zna

Stella Rossa
28.10.2014, 19:47
Ja nzm sta da radim vise sa ovim hromom poludecu.U zadnje vreme me zahebava samo tako :D Navikao sam na njega a i najbolje i najbrze mi radi odnosu firefox ili operu i ostale.Al vec duze vreme primecujem cim ukljucim hrom i posle 2-3 minuta surfovanja gpu temperatura bude 40-45c i uopste ne spada znaci konstantno toliko drzi sve dok ga ne zatvorim tek onda spada temperatura i bude oko 28-30c u ilde-u.U IE i firefoxu ne prelazi 35-36c posle dosta vremena dok mi se u hromu greje samo tako i izludjujue me stvarno nzm zbog cega.....Pre je sve lepo radilo a u zadnje vreme me zahebava.Probavao sam reinstall i isto se desava mislio sam da je virus il tako nesto i skenirao sam komp sa 1000 programa i nista.I ja malopre skinem drajvere za graficku reko da reinstaliram da vidim hoce li se sta desiti i kad sam pokrenuo instalaciju ostavio sam upaljen hrom sa 10-ak tabova i nesto sam gledao dok se instaliralo.Cim se zavrsi reinstall drajvera temperatura gpu-a poce da pada i dodje do 29c a ja u hromu i ja nastavim da surfujem i otvaram tabove i posle nekog vremena temperatura max 31-32c ne prelazi preko toga i ja reko super dobro je da sad lepo radi.
http://abload.de/thumb/asdsadasda25pg2.png (http://abload.de/image.php?img=asdsadasda25pg2.png)

I sve je to lepo radilo medjutim cim sam zatvorio hrome obrisao istoriju i opet otvorio hrome temperatura opet krenu preko 40c ........
http://abload.de/thumb/dsadsamlq9p.png (http://abload.de/image.php?img=dsadsamlq9p.png)

Poludecu stvarno :n-cc2:

water wizard
28.10.2014, 19:50
najbolje da ga minimiziraš kad ti ne treba možda će manje da troši

Stella Rossa
28.10.2014, 19:57
@water wizard dok god ga ne zatvorim temperatura ne spada uopste.Znaci upalim ga surfujem temperatura dodje do 40c i sad ja mogu ostaviti samo otvoren jedan tab i otici od kompa temparatura stoji na 40c i ne pomera se ... tek kad zatvorim program onda spada........

Al gpu usage 0% a temperatura raste omg ne razumem stvarno :eek:
Ako ne budem resio ovo uskoro ima da reinstall win :D jer nmg bez hroma a nervira me ovo i nije mi jasno sta se desava.
A kad otvorim onu mozillu i vidim onaj usporeni scroll muka me uhvati.....:nov_explo

Neutrino
28.10.2014, 20:38
Ukucaj chrome://gpu i postavi sadržaj stranice na recimo pastebin.com

Stella Rossa
28.10.2014, 20:49
http://pastebin.com/uanrE4iw

Neutrino
28.10.2014, 21:03
Napravi Chrome shortcut, desni klik, Properties, Target polje, na kraju dodaj --disable-gpu i pokreni shortcut (obrati pažnju da pre toga budu pogašeni svi Chrome procesi).

Proveri da li se temperatura i tada povećava.

Stella Rossa
28.10.2014, 21:25
Kad dodam to --disable-gpu na kraju ne moze uopste da sacuva target box not valid ....

water wizard
28.10.2014, 21:26
razmak valjda treba, a probaj i disable hardware acceleration u opcijama

Stella Rossa
28.10.2014, 21:32
Jao nisam razmak stavio stvarno sam debil nmg da verujem ocu ja sastavljeno u kod ovo da napisem omg :boodala:

Btw zanimljivo izgleda da ovo funkcionise sad mi je 29-30c temperatura :D

Neutrino hvala buraz zivot si mi spasio taman sam mislio da moram reinstall win-a raditi ili prelaziti na firefox
Nego ocu sad da pokrecem stalno sa ovog shorcut-a el ok tako ?

Neutrino
28.10.2014, 21:51
Sa Google dev timom nikad ne znaš :D Taj flag je trenutno nedokumentovan i nalazi se u deprecated fazi (biće izbačen u nekom od narednih snapshotova). E sad kojem, ne zna se :D Ako prestane da radi probaj da upotrebiš --disable-gpu-sandbox.

P.S. Uradi update, 38.0.2125.111 je aktuelna verzija.

P.P.S. Iz izveštaja vidim da ti je DirectWrite uključen. DirectWrite je trenutno zabagovan u Chrome-u pa ako nećeš da izgubiš oči isključi ga dodavanjem još jednog flaga, --disable-direct-write (razmak se podrazumeva :D)

Stella Rossa
28.10.2014, 22:03
Uradio sam update i iskljucio sam DW i slova su mi sad konacno kao pre cini mi se .. sad je ovo bolje dosta :)
Moze i ovako da se iskljuci chrome://flags/#disable-direct-write :)

btw sad ne prelazi 28c milina.... :love: :D
Sad spade i na 27c nmg da verujem da je ovako hladna sad....

Neutrino
28.10.2014, 22:26
Uradio sam update i iskljucio sam DW i slova su mi sad konacno kao pre cini mi se .. sad je ovo bolje dosta :)Da, od verzije 38 Chrome ima problema sa DirectWrite sistemom pa je prikaz slova jako loš (širi glifovi, pomeren baseline itd.). Isključivanje DirectWrite preko --disable-direct-write flaga ili u chrome://flags privremeno rešava taj problem jer tera Chrome da koristi stari sistem prikaza teksta.

kapetan_Miki
29.10.2014, 11:02
ja i dalje imam isti problem i sa najnovijom verzijom 64bit chrome-a. sa bilo kojom ad block ekstenzijom (ublock, adblock, ...) mi ledi prilikom prvog učitavanja početnu stranice fejsbuka, vine.co klipova i slične stranice s flash sadržajem.e

ima li još neko sličan problem?

Morca
29.10.2014, 16:10
Da, od verzije 38 Chrome ima problema sa DirectWrite sistemom pa je prikaz slova jako loš (širi glifovi, pomeren baseline itd.). Isključivanje DirectWrite preko --disable-direct-write flaga ili u chrome://flags privremeno rešava taj problem jer tera Chrome da koristi stari sistem prikaza teksta.

Hvala, text sada mnogo bo5e izgleda :)

Marezz
30.10.2014, 11:43
Imam problem sa skrolovanjem vec duze vreme, kada skrolujem neki sajt (obicno kada brzo skrolujem) pojavljuju mi se belo-sivi kvadratici.. Jel zna neko kako da resim ovo? Slika ispod nije moja ali je isto to sto mi se desava.

http://www.dodaj.rs/f/38/dO/2mfrggdS/chrome-glitch.png

nexexcalibur
30.10.2014, 11:48
^Uzmi brzi internet :D

Marezz
30.10.2014, 13:14
Ako 25mbit/1.5 nije dovoljno brzo za surf onda ne znam sta jeste.. :) Da na pomenem da mi se ovo ne desava u Firefox-u.

Marezz
31.10.2014, 11:48
Neko? Bilo ko? :S

water wizard
31.10.2014, 12:00
nemoj brzo da skroluješ ili probaj firefox

Neutrino
31.10.2014, 15:28
Ah famozni "checkerboard of doom" :D Da pogađam, AMD grafička kartica? :)

Marezz
1.11.2014, 0:36
Hahahah, da. Is there something I should know? :D

zvezdan84
1.11.2014, 16:04
kako da trajno skinem ovo djubre sto mi se pojavljuje na svakom sajtu u coskovima