Prikaži potpunu verziju : Google Chrome
Strane :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
Koja verzija IE?
Osmica, na Win 7 Build 7100. A Chrome je Beta verzija, na XP-u. :opanachke Na 7edmici je non-beta ali takodje renderuje kockice :)
Hm... Isprobah i ja:
Opera 10.10 Build 1893: Normalne pahuljice.
Firefox 3.5.5: Normalne.
Chrome 3.0.195.33: Poneka kockasta i providna.
IE 8.0.7600.16385: Isto kao i chrome.
OS je Windows 7 Professional (x86)
Holodoc je obećao da će da preradi taj stil tako da ne pravi probleme.
Samo se malo strpite.
mr.marvin
21.12.2009, 2:42
Taman kad sam pomislio da će Chrome beta biti moj default browser, čisto iz radoznalosti pokrenem Operu 10.10, mog negdašnjeg favorita - kad ono - šok! Zeznula je Chrome (sa 4 dodatka, doduše), "odokativno", za minimum 50 posto, kad je regularni surf u pitanju...
gorgilije
15.1.2010, 18:38
Ljudi,jel primetio neko da se JDownloader i Google Chrome-neslazu!Kad sam instalirao Chrom JDownloader se jedostavno zaglupeo!Nece pa nece.Dok nisam ukapirao pa sklonio Chrom i JDowloader sad ponovo radi.I opet instaliram Chrome i opet JDown-nece.Chrome je najnovija beta verzija a i JDown-takodje.
Naime, od kada imam Vistu Home Basic 64-bit primetio sam da Toolbar (gde se nalazi start meni, sat, datum i sve ostale ikonice) blinkuje (postane sveliji na sekund, pa onda se vrati u normalu i tako nekoliko puta) kada koristim Chrome!
Misleći da nešto nije u redu sa instalacijom samog programa, deinstalirao sam ga i ponovo instalirao ali se problem i dalje javlja...
To se ne dešava sa drugim browser-im poput IE ili Opere, već isključivo kada koristim Chrome...
Znate li o čemu se radi?
Taman kad sam pomislio da će Chrome beta biti moj default browser, čisto iz radoznalosti pokrenem Operu 10.10, mog negdašnjeg favorita - kad ono - šok! Zeznula je Chrome (sa 4 dodatka, doduše), "odokativno", za minimum 50 posto, kad je regularni surf u pitanju...
Chrome uopšte nije više onako brz browser kao u početku. Ono što mene razočarava je ogromno zauzeće memorije. Pogledajte listu procesa, na 5-6 tabova vi imate po 10-tak chrome procesa, od kojih svaki posle izvesnog vremena zauzme 100+ MB. U poslednje vreme koristim mahom Chrome, i nekoliko puta na dan moram da ga gasim jer mi zauzme ceo RAM.
NjegovaWisost
16.1.2010, 9:59
Na ovom jednom kompu na Chromeu mi je nestao facebook toolbar, sa sve čatom... Jednostavno, nema ga niti ima načina da ga vratim... U drugim programima može...
ne mogu toolbarovi na chrome...ja mislim :D
miša topola
16.1.2010, 12:55
ne mogu toolbarovi na chrome...ja mislim :D
E pa loše misliš. Kod mene na Chrome-u ima toolbar na FaceBook-u.
NjegovaWisost: Proveri podešavanja i opcija Chrome browsera ;)
Na ovom jednom kompu na Chromeu mi je nestao facebook toolbar, sa sve čatom... Jednostavno, nema ga niti ima načina da ga vratim... U drugim programima može...
Desava se nekada ali ne znam da li ima veze sa Chrome-om... mozda face radi neki maintenance pa ga sakriju na sat/dva.
Kod mene se vrati tako sto samo malo resizeujem prozor... Pre se desavalo, sada ne...
Chrome uopšte nije više onako brz browser kao u početku. Ono što mene razočarava je ogromno zauzeće memorije. Pogledajte listu procesa, na 5-6 tabova vi imate po 10-tak chrome procesa, od kojih svaki posle izvesnog vremena zauzme 100+ MB. U poslednje vreme koristim mahom Chrome, i nekoliko puta na dan moram da ga gasim jer mi zauzme ceo RAM.
Kod mene je isti kao i uvek... :D
Ne znam kakvu konfu imas ali meni na ovoj iz profila sljaka bas brzo.
Elem, ima jednu veliku manu-kada ga pokrecete prvi put (mislim posle podizanja Windowsa) treba mu dosta vremena da ucita bookmarkove, a kod mene ih ima mnogo. Po meni bi nekako morali da nadju nacina da smanje to vreme ucitavanja...
Djordje Turjacanin
22.1.2010, 20:55
Zanima me samo jedno. Postoji li greasemonkey na Chromeu.
http://jaxov.com/2009/07/how-to-use-greasemonkey-scripts-in-google-chrome/
izasla je nova verzija koja je bila u beta fazi (v4) :) http://googlechromereleases.blogspot.com/2010/01/stable-channel-update_25.html
miša topola
28.1.2010, 16:46
Gde se u browseru nalazi opcija za apdejt?
onaj kljuc ili kako se vec zove (u gornjem desnom uglu) klik na njega about google chrome i pisace ti da je dostupna nova verzija. za dalje valjda znas.
getawayblues
1.2.2010, 12:45
Meni na Chrome ne radi chat za fb evo 2 dana, instalirana je nova beta... Mozda zbog toga sto sam ceprkao oko extenzija (koje su odlicne!), mada sam makao sve koje imaju veze sa fb i opet ne radi... Hm.
Imam pretrazivac Google Chrome. Kako da kao kod opere dodam(sajtove) kad udjem u new tab on ima ona 8 kvadraticka za sajt ali kako tu da mu upisem sajt?
tamo gde ti pise drugi obelezivaci(other...)kliknes desnim klikom i pisace ti na jednoj od stavki dodavanje stranice(add new page ili tako nesto).Ja imam srpsku verziju.
Ovo ti nije od pomoci?
Ima li neke razlike izmedju nove bete i prethodne verzije?
(Mrzi me da se cimam da updatujem ako nema svrhe...)
Pre neki dan mi se pojavilo ispred strane koliko sam ja puta ulazio tamo.E sada posto se bojim surove istine kako bih to mogao da uklonim.:D
NikolaS93
15.2.2010, 12:20
Postoji li neka skracenica na tastaturi kojom bi zatvarao aktivan tab?
Ne radi ono standardno da dvaput klikneš na njega?
NikolaS93
15.2.2010, 13:04
Ne radi ono standardno da dvaput klikneš na njega?
Ovo li je meni upuceno?:o
Ako jeste gde dvaput da kliknem?
Ne može dvoklikom da se zatvori, a, koliko znam, nema ni skraćenice. Ja koristim gestures plugin pa tako zatvaram.
nighthawk
15.2.2010, 21:27
Za zatvaranje može da se koristi i srednji klik na jezičak taba.
NikolaS93
15.2.2010, 22:55
Ok. Hvala ljudi, dakle nema tako nesto, mora svaki put da idem gore da zatvaram tab po tab:(...
Kako da potpuno isključim Google Translator na Chrome-u, iskače mi svaki put i na svakom sajtu i smara za medalju.
Ctrl+w.;)
Evo korisnog linka:http://www.mydigitallife.info/2008/09/16/google-chrome-tips-on-keyboard-shortcuts/
Jedan veliki minus za hromijum je to sto nije moguce na efikasan nacin blokirati reklame.Probao sam sa adsweep,medjutim kada sam otisao na jedan domaci sajt sa foto oglasima slike i kompletni oglasi su nestali,cim deaktiviram adsweep pojave se,dok drugi pregledaci(zarlija,safari) nemaju taj problem na istom sajtu.Isto tako ne moze ni pomocu hosts fajla jer se onda pojave problemi sa ucitavanjem stranica,ili mu treba vecnost da je ucita ili je uopste ne ucita,i odjednom prestane da radi dugme za back,nece da vrati na prethodnu stranicu,kao i home dugme.Taman posla da ne mogu da se vide google reklame u google chrom-u!:mad:
nighthawk
17.2.2010, 18:49
Taman posla da ne mogu da se vide google reklame u google chrom-u!:mad:
Hosts fajl bi trebalo ovo da reši (bar kod drugih browsera radi).
Najsvežiji primer je Google Reader Notifier, koji nikad nije radio sasvim dobro, a od pre dan-dva je prestalo da radi obaveštenje u popupu. Nevolja je to što je Google napravio ovu ekstenziju. Ako ni oni sami ne mogu da naprave red sa ekstenzijama koje sami prave, šta očekivati od nezavisnih ekstenzija? Chrome sve više liči na haos u kome se ne zna ni ko pije ni ko plaća.
Spomenuti Google Translate je problem za sebe. Samo Google razume kako ta ekstenzija identifikuje jezik. Dešava se da joj jedna reč na strani liči na portugalsku i onda vam nudi da prevede sa portugalskog, mada je tekst na srpskom. Dešava se da na nekom forumu imate sve poruke na nemačkom, a samo jednu na engleskom, ali vam on ne nudi da prevedete tekst sa nemačkog (niti ima načina da to odaberete), nego vam nudi prevod "english to afrikaans".
EDIT: Evo, sad je Google Reader Notification proradio. Da ne mislite da je lokalni problem, pre nego što sam napisao poruku proverio sam na netu da li je i drugima ekstenzija prestala da radi kako treba. I sad, da li je promenjeno nešto na Reader sajtu, da li je urađen update ekstenzije (i dalje piše 1.1) ili neki silent update browsera? Pored ostalog, silno me nervira to što nikad ne znam kad i šta je apdejtovano.
prepoucujem ovu extenziju...
https://chrome.google.com/extensions/detail/mmffncokckfccddfenhkhnllmlobdahm
ubrzava rad chroma, i npr. otvara sve stranice na forumu, nemorate da idete na druge stranice...sve je na jednoj stranici...
i ovu
https://chrome.google.com/extensions/detail/noocneohefmdhonidldnlhaainpiomkp
to je 3D prikaz stranica...:D
DarkNemos
24.2.2010, 11:25
Da li postoji ekstenzija za chrome koja radi isto sto i download helper za firefox? U prevodu da mogu da skinem svaki video koji gledam bilo gde da sam ne samo na youtube.
Dok ne izbace takvu ekstenziju tesko da cu sa ff-a na chrome.
Hvala
--ComputerBoy--
24.2.2010, 11:45
Da, nisam se izjasnio u ovoj temi...
Google Chrome uveliko koristim! Fenomelalan je browser, Firefox mi se smucio, vise ga uopste ne koristim. Cuci na hard disku samo zbog mog brata koji ga koristi...
Inace, koristim ponekad i Operu, a FF vise nikad.
miša topola
24.2.2010, 15:42
Nemam na hard disku Krom, a mrzi me da skidam, pa jel može neko da mi kaže jel Krom otvara WAP sajtove?
--ComputerBoy--
24.2.2010, 18:20
Otvara :)
Ctrl+F4 meni radi posao :)
--ComputerBoy--
24.2.2010, 21:49
Ne znam da li ste probali Incognito mode gde otvara nov prozor, ulazite gde hocete, ali to ne ulazi u history ili bilo gde u kompjuteru vidljivo... :dzavo:
^^Goooood morning, Vietnam... :D
poz, imam par pitanja. FF je počeo užasno da mi zakiva dok Chrome radi prefektno. E sad, da li postoji način da sve bukmarke iz ff-a prebacim u chrome? Ekstenzija sam spreman da se odreknem ali bukmarka nikako.
I kako da natjeram greasemonkey skripte da rade u chrome-u?
Da dodam još nešto. Probao sam Operu i rade mi greasemonkey skripte, tako da može i opcija prebacivanja bukmarka iz ff u operu. Hvala
ne znam da li ste probali incognito mode gde otvara nov prozor, ulazite gde hocete, ali to ne ulazi u history ili bilo gde u kompjuteru vidljivo... :dzavo:
Ја то у Фајерфоксу редовно користим на факсу...
poz, imam par pitanja. FF je počeo užasno da mi zakiva dok Chrome radi prefektno. E sad, da li postoji način da sve bukmarke iz ff-a prebacim u chrome? Ekstenzija sam spreman da se odreknem ali bukmarka nikako.
I kako da natjeram greasemonkey skripte da rade u chrome-u?
Da dodam još nešto. Probao sam Operu i rade mi greasemonkey skripte, tako da može i opcija prebacivanja bukmarka iz ff u operu. Hvala
Prvo otvoris bookmark manager, kliknes na tools pa export bookmarks (sacuvaj ih bilo gde). Otvori drugi browser pa opet bookmark manager, pa tools pa import bookmarks (otvoris HTML file koji si sacuvao).
da, skontao sam to i sam. Samo treba malo pogledati.
Al' lakše je prvo doći na forum i kukati za rješenjem problema :P
swi hvale pa rekoh i ja da se ukljucim.. Chrome je po mom misljenju ne prevazidjen browser!!! imam i FF zbog brata i caleta(koji ako ne vidi ikonicu na koju nije naviko poludi :D) i svako ko me pita za razliku ja lepo uporedni test:
-dvoklik Chrome
-dvoklik ff
-pogledam postu na Chrome
-i dalje cekam home page na FF
e sad to mozda nije primetno kod ljudi koji imaju 3+ Mbps, ali na 1 Mb je to itekako primetno!
zhiveo Chrome !!! :to_care::alealeee::alealeee::alealeee::to_care:
:nov_explo:nov_explo:nov_explo:nov_explo
Meni je dobar Chrome jer se otvara munjevitom brzinom - nijedan pretrazivac se ne otvara toliko brzo.
Ali mi se desava da pocnem da kucam neku adresu gore, i odjednom se sve izbrise i pojavi se "about:blank".
Ja sam pre neki dan obrisao history, cache itd. Iz browsera. I šta? Setovanja za sve pluginove su se takođe resetovala. Chrome se meni sviđa (zapravo ga stalno i koristim u poslednje vreme) ali je vrlo nedovršen i vrlo glupo projektovan.
Kad kažem da je glupo projektovan. Ideja da svaki tab pokreće sopstveni proces je loša s obzirom na veliko zauzeće memorije, ali se čini da ima neka preimućstva. Ali šta, ako se jedan tab zaglavi sa učitavanjem meni najčešće ostaju zaglavljeni i drugi tabovi dok se ovaj ne učita ili dok ne javi da ne može da ga učita. Skandalozno za browser u kome je svaki tab poseban proces, sasvim razumljivo za IE npr.
Da ne pričam o skidanju reklama. Možete da uradite da se ne vide, ali ih browser skida i dalje.
Ali šta, ako se jedan tab zaglavi sa učitavanjem meni najčešće ostaju zaglavljeni i drugi tabovi dok se ovaj ne učita ili dok ne javi da ne može da ga učita.
Naprotiv, dosta puta mi se desilo da mi zaglavi jedan tab, i mogu da otvaram nove tabove/browsujem u drugima normalno dok chrome ne shvati da je taj zaglavio i iskljuci ga.
NjegovaWisost
19.3.2010, 6:23
naprotiv, dosta puta mi se desilo da mi zaglavi jedan tab, i mogu da otvaram nove tabove/browsujem u drugima normalno dok chrome ne shvati da je taj zaglavio i iskljuci ga.
Исти случај. Ја се одушевим Хромом, и онда ми тако забије нож у леђа. Најчешће у виду неких глупих баговања. =)
U novoj stable verziji su ugradili Google Translate i još neke privacy opcije, pa ako se neko nije setio da uradi update...
Google Chrome je odlican... jedino nervira sto resetuje sve extensions-e kad izbrises user data, pa moram da namestam speed dail jovo nanovo svaki put.
neko_drugi
23.3.2010, 22:10
zasto mi u task menageru pokazuje da mi je otvoreno 4 taba,kad su u pitanju 2? evo slike
Verovatno jedan ide na samu aplikaciju, nezavisno od tabova, a drugi možda na ekstenzije. Tako je i kod ostalih tako da nema da brineš. :) Shift-Esc for more detailed.
SFRJ-Forever [CG]
28.3.2010, 22:50
Ljudi imam problem.
Posto je brat cackao neke krekove i naravno pokrenuo ih, u njima je bio trojanac. Prosao zastitu avasta i zeznuo ucitavanje pri startovanju kompa. Eplorer nece da se upali pa ga palim manualno. Sada je komp cist.
Nego problem je u tome sto sada ne radi Chrome kako treba. On ga ucita i pokrene sve njegove opcije itd. ali nece da otvara stranice. Probao sam sa brisanjem i reinstalacijom, kompletno brisanje i registry cleanup, nista.
Stranice se vrte i vrte ali se ne pale, samo stoje, blank page.
Da li neko ima slican problem?
P.S.
Ako znate kako da upalim eplorer da se sam pali pri startupu i to mi recite.
Hvala
predji na operu ili mozillu dok ne reinstaliras sistem. ;)
SFRJ-Forever [CG]
28.3.2010, 23:04
predji na operu ili mozillu dok ne reinstaliras sistem. ;)
Ovo nije jedna od opcija.
Jel normalno čim otvorim chrome u process imam 8 chrome.exe WTF? :eek:
Edit: Bio je valjda neki bug da mi se ne zatvara chrome kako treba sad ih ima 4 procesa od početka.
Jedna stvar. Ukoliko skinete chrome betu 5.0.366.2, na Windows 7 OS će sada strane koje otvorite tabovima biti vidljive kada prevučete miš preko pinovane chrome ikone. Kao na IE8.
mislim da ne bi trebalo da ima 8 chrome.exe... evo bas sam sad pogledao kod mene, ukljucena mi 3 taba a imam 2 chrome.exe u procesima...
a evo, kada mi je chrome skroz iskljucen, nemam ni jedanj njegov proces...:icon_scra
pa naravno da nemas kada nemas pokrenut google chrome.....
pa normalno...nego pogresno sam skapirao icemena, mislio sam da cim ukljuci komp ima 8 proces chroma...brzo sam citao...
Ja imam problem sa Chrome-om prilikom pretrazivanja foruma.
Sakriva mi deo sa opcijama, na bilo kom forumu, dok firefox prikazuje normalno.
Supreme.50
20.5.2010, 19:50
Ne znam da li ste probali Incognito mode gde otvara nov prozor, ulazite gde hocete, ali to ne ulazi u history ili bilo gde u kompjuteru vidljivo... :dzavo:
Jel postoji opcija da se istorija ni ne cuva, tj. da mi ne nakuplja sta sam gore kucao u adress baru kao i da ne nakuplja sta sam kucao u guglu? Ako ne postoji, jel postoji opcija da se Chrome pali po defaultu u Incognito mode-u??
neko_drugi
20.5.2010, 21:18
Jel postoji opcija da se istorija ni ne cuva, tj. da mi ne nakuplja sta sam gore kucao u adress baru kao i da ne nakuplja sta sam kucao u guglu? Ako ne postoji, jel postoji opcija da se Chrome pali po defaultu u Incognito mode-u??
ako stavis ikonicu u taskbar,mozes desni klik na nju pa izaberes new incognito window. tako se ne cuva nista od istorije
Supreme.50
20.5.2010, 21:25
Bah treba mi da mi pamti sifre a necu da pamti sta sam kucao u address baru i u googleu :\ jel postoji neko resenje? :n-cc2:
DarkNemos
26.5.2010, 23:33
Da li postoji ekstenzija za chrome koja radi isto sto i download helper za firefox? U prevodu da mogu da skinem svaki video koji gledam bilo gde da sam ne samo na youtube.
Dok ne izbace takvu ekstenziju tesko da cu sa ff-a na chrome.
Hvala
Jos uvek nisam presao na chrome zbog ovoga. Imal spasa? :)
Jos uvek nisam presao na chrome zbog ovoga. Imal spasa? :)
Ima! (http://www.chromeextensions.org/utilities/flash-video-download/)
Isto mozes i da instaliras Real player free i onda ces imati dugme za download za svaki video, meni je to i bolje nego ovo. Ma ovaj pregledac je keva period! Narocito sad kad ima milion ekstenzija kao i firefox.
http://img22.imageshack.us/img22/4845/chromestartpage.th.png (http://img22.imageshack.us/i/chromestartpage.png/) http://img13.imageshack.us/img13/1504/dodaci.th.png (http://img13.imageshack.us/i/dodaci.png/)
Predrag Stankovic
28.5.2010, 20:03
Primetio sam da kada pomocu Chrome-a instaliranog na Win7 x86 ultimate odem na speedtest.net dobijem katastrofalni ping 500 - 600ms do najblizeg servera iako sa svim ostalim browser-ima (testirao FF, IE , Operu i Safari) imam normalan ping 40-45ms , zna li neko koju mu je qrac, na Xp-u i na linuxu (ubuntu 10.04) je ok, ping na speedtest-u je 40-45ms, jedino na sedici mi je ovako nenormalno, ali izlgeda da je to samo za speedtest posto sporiji browsing inace nisam primetio, normalno otvara stranice kao i drugi browser-u, samo taj mali bug, pa zato pitam da li se jos kod nekoga to desava, ako niste isprobavali isprobajte sada.
miša topola
28.5.2010, 20:08
http://www.speedtest.net/result/829124458.png (http://www.speedtest.net)
Ovako je kod mene na Chrome-u
A na Operi 10.53 izgleda ovako
http://www.speedtest.net/result/829123586.png (http://www.speedtest.net)
Predrag Stankovic
28.5.2010, 20:22
Aha i ti si takodje na sedmici x86, u tom slucaju verovatno ja imam nesto instalirano sto se ne podnosi sa Chrome-om
Evo Chrome 5.0.375.55
http://www.speedtest.net/result/829132155.png (http://www.speedtest.net)
Evo FF 3.6.3
http://www.speedtest.net/result/829135963.png (http://www.speedtest.net)
Koristio sam i ranije verzije Chrome-a ali nisam se setio da testiram na speedtest-u
miša topola
28.5.2010, 20:35
Ja sam merenje brzine uradio na 4.0.249.30 verziji. Sada ću da vidim stanje na najnovijoj verziji ;)
Ako imamo iste pakete (1 MB/s) zašto je tebi veći download?
Predrag Stankovic
28.5.2010, 20:37
ADSL Speedup
miša topola
29.5.2010, 11:35
Jel ima opcija za apdjet na Chrome-u? Nikako da je nađem.
1.
http://www4.picturepush.com/photo/a/3526037/img/3526037.jpg
2.
http://www5.picturepush.com/photo/a/3526038/640/3526038.jpg
Ako se ''update now'' ne pokazuje, update ne postoji. :)
ja danas brisem ovaj browser. Jako sam se razocarao u nj.
Svaki dan mi se po 100 puta desava da mi izbaci error this program has stopped working i cim udjem u njega odmah mi izbaci istu gresku..... :mad:
Svaki dan mi se po 100 puta desava da mi izbaci error this program has stopped working i cim udjem u njega odmah mi izbaci istu gresku..... :mad:
To druže tebi tvoj računar nešto ne radi kako treba.
Meni evo Chrome radi besprekorno već nekoliko meseci i NI JEDNOM mi se nije rušio u toku rada. Reinstaliraj ga sa najnovijom verzijom. Ja stvarno imam samo reči hvale za Chrome.
miša topola
1.6.2010, 15:06
To se i meni dešava na FF. Jednostavno nema leka. Uradio sam sve što su mi rekli i opet neće.
Da i ja malo nahvalim Chrome :D
Iako mi je do sad glavni web pretraživač bio Firefox, mjesto mu se opasno ljulja... Chrom ga je već izbacio iz Linux Mint-a koji koristim, i sa USB (portabilna verzija), još je ostao samo windows :D
Inače na Linuxu me najviše oduševio brzinom... pokreće se momentalno...nema zapinjanja a i procesor je manje opterećen...i što mi je najbitnije ima onoh par add-on-ova koje obavezno koristim...
Ja sam tek pre par dana prvi put od kada koristim hromiranog(a koristim ga vise od godinu dana) popio jedan" chrome has encountered a problem and needs to close", i to mislim da ima veze sa nekom od ekstenzija jer sam tek nedavno poceo da koristim neke, a i ruku na srce imao sam otvorenih 30 i kusur tabova!:kreza:
A sad jedna stvar koju ne znam kako da resim, cesto odlazim na ebay i gledam neke stvari pa volim da sejvujem slike kada vidim nesto interesantno, ali kada se u chrome-u klikne na onu manju sliku da bi se pokazala veca nije je moguce sejvovati jer nema te opcije na desni klik dok kod opere moze da se sejvuje, pa onda moram ili da kopiram linkove iz chrome-a i prebacujem u operu ili da slikam ekran a za to treba mnogo vremena, ima li tu nekog resenja?
Edit: Evo na sta mislim, kada se klikne na ovu sliku otvori se prozor gde moze da se menja vise slika ali na desni klik ima samo da se se sejvuje kao kompletna stranica, kako da dodjem do onoga "sacuvaj sliku kao"?
http://cgi.ebay.de/Blaupunkt-RTV-950-Hifi-S-VHS-VHS-Videorecorder-/160440779648?cmd=ViewItem&pt=DE_TV_Video_Elektronik_Videorecorder&hash=item255b040380#ht_736wt_1137
Pa ima ta opcija i u Chromeu nego je verovatno nešto do toga kako je "dizajniran" eBay... Lupam ali je verovatno nešto tako u pitanju...
blast beat
3.6.2010, 14:01
Bacio sam Chrome na testiranje, a s Obzirom da vec godinama koristim Operu morao sam instalirati Speed dial dodatak. E sad na nekom forumu nadjoh da se u podesavanjima moze namestiti da funkcionisu i precice za Speed dial (ctrl+1, ctrl+2,...). Medjutim jedino sto sam nasao je recimo alt+q+1 umesto ctrl+1 sto nekada radi, a nekada ne, ne znam zasto. Zna li neko da li je uopste moguce namestiti precicu sa ctrl?
miša topola
3.6.2010, 17:04
E gde si nabavio speed dial za Chrome?
https://chrome.google.com/extensions/detail/dgpdioedihjhncjafcpgbbjdpbbkikmi
blast beat
3.6.2010, 17:11
E bas taj sto ga je dzoni stavio. Osim sto mi izbacuje da se flash crash-uje svakih par minuta(neki bug oko verzije za linux koliko sam nasao na netu) i tih precica, nije los browser. U svakom slucaju cu ga koristiti dok ne izadje stabilna Opera 10.60, pa cu onda videti koji ce ostati. :)
Meni sve radi ok na 7-ici, a 12 tabova je popunjeno.
blast beat
3.6.2010, 17:40
Meni sve radi ok na 7-ici, a 12 tabova je popunjeno.
Precice na tastaturi ti rade?
Ne koristim ih, čak ne znam ni koje su to prečice. :)
blast beat
3.6.2010, 17:51
Tipa ctrl+1 za prvi tabu speed dialu i tako dalje sve do 9. Tako je kod Opere i mnogo mi je zgodnije jer ne moram koristiti misa. :)
Evo sad sam probao, nekad 'oće, nekad neće. Ali više neće. :)
Zeleo bih samo da podelim moje odusevljenje nekim ekstenzijama za chrome pa evo, mozda se jos nekome svidi...
Stop autoplay for youtube (http://chrome.google.com/extensions/detail/lgdfnbpkmkkdhgidgcpdkgpdlfjcgnnh?hl=sr)
Ovaj add-on kao da je autor pravio po mojoj porudzbini! Ne mogu da opisem koliko mi ovo znaci jer bas cesto odlazim na YT i cesto se desava da vidim neki zanimljiv thumbnail ili vise njih pa ih srednjim klikom pootvaram u novim tabovima i onda nastane haos, 5 razlicitih zvukova u isto vreme, i onda moram pojedinacno svaki da zaustavljam dok ne odgledam onaj prethodni. Ovaj add-on zaustavlja playback videa ali ne prekida ucitavanje, znaci svaka cast coveku koji ovo napravi!:tapsh:
Turn off hte lights (http://chrome.google.com/extensions/detail/bfbmjmiodbnnpllbbbfblcplfjjepjdn?hl=sr)
Jos jedan kao da je za mene pravljen, instalirajte ovo i pustite neki klip na YT pa kliknite na sijalicu u adress bar-u!:aplauz: Moze da se podesi nivo zamracenosti od blagog pa do totalnog mraka kao i da se automatski zamraci. Ovo pravi jedan sasvim novi i drugaciji dozivljaj gledanja klipova na Yt, mnogo je prijatnije a i spas je za oci!
History button (http://chrome.google.com/extensions/detail/fofpnhmbgmmeaialapfddhbhfongoinh?hl=sr) i Downloads button (http://chrome.google.com/extensions/detail/bjplopaahplnjaiobkdnbjoibameibol?hl=sr)
Ono sto me je od pocetka nerviralo kod chrome-a, nije bilo dugmeta za istoriju i preuzimanja, ali sada ima!
Incredible StartPage (http://chrome.google.com/extensions/detail/ncdfeghkpohnalmpblddmnppfooljekh?hl=sr)
Nova jako prijatna pocetna strana za chrome za mogucnoscu prilagodjavanja i jos nekim dzidza-bidzama.:)
I naravno ne treba zaboraviti addblock za chrome ali to je vec poznata. Ima ih jos puno mozda jos i boljih od ovih ali ja sam te za sada otkrio pa ako neko zna jos neke korisne neka predlozi.
Ja sam odusevljen chrom-om. Od kada su izasle ove ekstenzije samo njega koristim i ne planiram da se vracam na firefox ili bilo koji drugi. Chrome rulezzz...:alealeee:
http://www2.picturepush.com/photo/a/3568450/img/3568450.jpg
http://www3.picturepush.com/photo/a/3568451/img/3568451.jpg
http://www5.picturepush.com/photo/a/3568453/img/3568453.jpg
http://www3.picturepush.com/photo/a/3568456/img/3568456.jpg
http://www4.picturepush.com/photo/a/3568457/img/3568457.jpg
Ovo su još neke koje uz ove gore ekstenzije koje je naveo Kisr, valja imati. Ispod svake postoji opis, tako da on nije potreban.
Ako već niste, probajte i ekstenziju Last.fm free music player (https://chrome.google.com/extensions/detail/bbncpldmanoknoahidbgmkgobgmhnafh). O osnovnoj funkciji joj ime sve govori, a može i da scrobbluje muziku koju slušate na vaš Last.FM profil.
Ako ima neko ko voli mange ima ekstenzija One manga reader (https://chrome.google.com/extensions/detail/joglkbmjnnkcbnkjccennofogdpodljo) koja ima par korisnih opcija.Pravi listu procitanih,prati da li ima neko novo poglavlje,sve slike iz poglavlja stavlja jednu ispod druge (da ne bi morali da za svaku sliku klikcete).Meni je ovo ekstenzija koju najvise koristim (pored AdBlock-a (https://chrome.google.com/extensions/detail/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom)).
GameFREAK
19.6.2010, 21:45
Ja godinama koristim FF ali me mnogi nagovaraju da predjem na Chrome a vidim i vi ste ovde vecinom odusevljeni pa razmislja da probam i ja. Zanima me postoji li neka ekstenzija ili skripta, tipa Greasemonkey za FF, koja proverava da li su ispravni liknovi ka RapidShare-u? Bez toga ne bih mogao da funkcionisem.
Evo u iscekivanju vaseg odgovora skidoh Chrome cisto da probam i odmah prvi problemi. Tokom instalacije me je pitao da li da pokupi bookmarkse i sifre sa FF i to je uspesno uradio, ali posle tog koraka mi je nestao exe fajl IDM-a, i ne mogu da ga pokrenem, izgleda da ce morati reinstalacija. Surfovanje je primetno brze nego na FF. Drugi problem. Na facebooku, posle 10-ak minuta pocetna stranica mi se refresuje 10 puta za redom i to ne mogu da prekinem. Resenja?
Ale[x]andar
20.6.2010, 0:37
Drugi problem. Na facebooku, posle 10-ak minuta pocetna stranica mi se refresuje 10 puta za redom i to ne mogu da prekinem. Resenja?
To je izgleda do Facebook-a. I meni se juče to desilo na Operi...
@GameFREAK
Chrome ima ugradjenu podrsku sa Greasemonkey skripte, ali ne rade sve, pa zato postoji Tampermonkey (https://chrome.google.com/extensions/detail/dhdgffkkebhmkfjojejmpbldmpobfkfo) ekstenzija.
Kad je instaliras, klikni na nju i stikliraj TamperScript i instaliraj svoje Greasemonkey skripte.
Za proveru Rapidshare i drugih linkova meni se najbolje pokazao Rapidshare Links Checker (http://userscripts.org/scripts/show/9467).
A je l' neko ima problem sa Chrome-om prilikom otvaranja nekih strana da se strana otvori ovako -
http://www.dodaj.rs/t/1j/j7/36D9UOAt/hvataj.jpg (http://www.dodaj.rs/?1j/j7/36D9UOAt/hvataj.png)
Ovo je Intefejs forum... :o Svi drugi pretrazivaci ga prikazuju ispravno...
A jedna igra na Fejsbuku prikazuje Connection Fail dok drugi pretrazivaci bez problema rade sa igrom.
Evo sad vidim da ni Twitter ne radi.
neko_drugi
24.6.2010, 21:54
A je l' neko ima problem sa Chrome-om prilikom otvaranja nekih strana da se strana otvori ovako -
http://www.dodaj.rs/t/1j/j7/36D9UOAt/hvataj.jpg (http://www.dodaj.rs/?1j/j7/36D9UOAt/hvataj.png)
Ovo je Intefejs forum... :o Svi drugi pretrazivaci ga prikazuju ispravno...
A jedna igra na Fejsbuku prikazuje Connection Fail dok drugi pretrazivaci bez problema rade sa igrom.
Evo sad vidim da ni Twitter ne radi.
to sam i ja hteo da pitam :)
da nema neke veze sa kukijima?
Mislim da ne, reinstalirao sam ga, brisao sve putem CCleaner-a, mozda je do Windows-a 7?
Hakeru95 da li imaš instalirane ekstenzije tipa AdBlock ili AdThwart?
Ako njih imaš probaj da ih isključiš dok si na tom forumu pa vidi hoće li ti onda prikazivati kako treba. Ja imam ove dve ekstenzije i na nekoliko sajtova su mi blokirale regularan sadržaj istog sajta, tj nije htelo da prikazuje sajt kako treba već slično kao i tebi šti prikazuje. Kada sam ih isključio sve je bilo Ok.
PS. Mada evo sad sam probao da odem na taj forum i sve mi radi Ok (iako mi one 2 ekstenzije rade). :S
Nemam te ekstenzije, mada vidim da ne radi ni Windows Live, Twitter ni ovo...
neko_drugi
25.6.2010, 20:58
tacnije,meni se ovaj problem desava prilikom odjavljivanja sa yahoo mail-a ili prilikom prijavljivanja na msn,preko browsera. onda tereba da zaustavim ucitavanje stranice,pa da refresujem da bi otvorio... koristim chrome,ali isto je i sa operom...
GameFREAK
25.6.2010, 21:07
Ljudi po meni je ovaj Chrome veliko njesra! U ovih nedelju dana, koliko ga koristim , minimum 5 puta dnevno mi se kresuje. Kad ga upalim i kliknem da mi otvori prozore koji su bili on se kresuje opet i tako sve u krug. Ne znam da li je to zbog ekstenizija koje koristim, ali mnogo je nestabilan. Vidim ovde ste vecinom odusevljeni, ali po meni je ovo najnestabilniji browser koji sam koristio.
miša topola
25.6.2010, 21:13
Jel koristiš najnoviju verziju? Kod mene radi, ko Švajcarski sat, sa nekoliko uključenih dodataka.
Ljudi po meni je ovaj Chrome veliko njesra! U ovih nedelju dana, koliko ga koristim , minimum 5 puta dnevno mi se kresuje. Kad ga upalim i kliknem da mi otvori prozore koji su bili on se kresuje opet i tako sve u krug. Ne znam da li je to zbog ekstenizija koje koristim, ali mnogo je nestabilan. Vidim ovde ste vecinom odusevljeni, ali po meni je ovo najnestabilniji browser koji sam koristio.
Ako ti IDM preuzima download od Chrome-a, onda je 99% to problem.
GameFREAK
25.6.2010, 22:05
Koristim najnoviju. Jeste IDM mi preuzima, ali ni on ne radi kako treba, tj, cesto se desava da mi otvara download u chromu. I na primer, ne mogu da obelezim vise linkova i da kliknem dugme download with IDM, uopste se nije integrisao u Chrome kako treba. Na FF i Operi to radi bez problema.
Jovyland dobro kaže. IDM ne radi sa Chrome-om kako treba... nikome.
Koristi Orbit Downloader. Meni je on zamena za IDM, FDM...
GameFREAK
25.6.2010, 22:47
Kakav je taj Orbit? Meni nesto ne uliva poverenje. Skidam velike fajlove, pa se bojim da mi ne *****e nesto...
Kod mene nista ne radi dobro na google hrome pa ni Orbit Downloader.
Nasao sam zamenu u dodacima koja radi ali za youtube samo .
Mozda sto imam zadnju verziju google hrome 5 nije tako vazno ostali browersi mi rade dobro ali zivcira me vec taj problem sa google hrome .:rolleyes:
Dobar je Orbit, služi svrsi. Skidao sam neke pojedinačne fajlove od 700MB pa do 1GB i nikakvih problema nije bilo.
nesa95radusin
8.7.2010, 22:31
Imam problem sa google chrome-om,tako udejm u njega i 'surfujem' po netu i od jednom si se zatvori sam od sebe...i tako non-stop,zna li neko resenje? :)
miša topola
8.7.2010, 22:36
Ako imaš samo jedan otvoren tab i ako njega zatvoriš, Chrome će se zatvoriti. Ja sam to rešio tako što sam instalirao Speed Dial kao na Operi.
Meni najnovija verzija kad pokušam da otvorim npr. TXT fajl, ali i neke RSS (npr. onaj sa FB obaveštenjima) pokaže onaj "trouble" ekran na svim otvorenim tabovima. To je neki gadan bag. Inače, Chrome na nekim sajtovima očas posla dođe do blizu 1 Gb zauzeća RAM-a i moram stalno da ga restartujem. Zgodan je, ja ga već mesecima najčešće koristim, ali daleko je to od dobro urađenog posla. Problem sa memorijom se prijavljuje boga pitajte otkad i oni očito ne mogu da ga reše, sva je prilika da je uzrok negde duboko u jezgru i vrlo je moguće da je sam koncept pogrešan.
Ovo nije normalno. Da li je neko još (osim mene) imao problema sa otvaranjem PDF dokumenata u Chrome-u 5.0.375.99?! Niti jedan PDF ne mogu da otvorim a da mi ne prijavi neku grešku. Većinu PDF dokumenata mi ni ne otvara. Imam instaliran najnoviji Adobe reader 9.33 kao i Acrobat 9 pro. Pomagajte izludeh.
Ja koristim Foxit Reader (koji se sam integrisao u Chrome) i sve radi sasvim ok. Ista verzija Chrome-a kao kod tebe...
Najlakše i naprikladnije rešenje ti je da ideš sistemom eliminacije, reinstaliraj Adobe Reader i vidi ima li boljitka. Ako nema, onda je nešto Chrome ''pobrkao lončiće'', pa njega reinstaliraj.
Uopšte nije loše rešenje ni sledeća ekstenzija:
https://chrome.google.com/extensions/detail/nnbmlagghjjcbdhgmkedmbmedengocbn
Ona PDF, DOC i PP fajlove otvara u Google Documents, gde se mogu pregledati i, ako želimo, snimiti na disk.
Reinstalirao sam Chrome, Adobe Reader kao i Acrobat i opet isto.
Prebacujem se na Operu dok ne srede ovu zaje*anciju.
miša topola
19.7.2010, 14:21
Vidi da li ti je uključena opcija JavaScript.
Vidi da li ti je uključena opcija JavaScript.
Uključena je.
PS. Problem rešen. Instalirao sa Foxit reader i šljaka brže i bolje nego sa Adobe Readerom.
Problem rešen. Instalirao sa Foxit reader i šljaka brže i bolje nego sa Adobe Readerom.
Otkad je Adobe malo poveo računa o Readeru, opet sam se vratio na taj program jer je mnogo brži zbog korišćenja grafičke.
Inače, Chrome danas ozbiljno krahira, pa sam se prebacio na Operu, nakon skoro nekoliko mjeseci "Chrome ekskluzive" :)
Otkad je Adobe malo poveo računa o Readeru, opet sam se vratio na taj program jer je mnogo brži zbog korišćenja grafičke.
Inače, Chrome danas ozbiljno krahira, pa sam se prebacio na Operu, nakon skoro nekoliko mjeseci "Chrome ekskluzive" :)
Mr. Marvine evo meni radi lepo Chrome v.6.0.472.14. Čak otvara i PDF-ove preko Adobe plug-ina bez problema.
Možes ga skinuti odavde: Chrome 6.0.472.14 Beta (http://www.filehippo.com/download_google_chrome/).
Kao što vidiš to je još uvek Beta verzija, ali evo ja je koristim 3 dana i sve radi Ok.
PS: A to što se žalite da Chrome puca i "krešira", ja ga koristim od verzije 4 (evo već par meseci) i niti jednom mi nije prsao u toku rada.
Jedino eto što sam se žalio je na problem sa PDF-om, ali su ga izgleda rešili.
i niti jednom mi nije prsao u toku rada
Ja ga koristim od kada su ga izbacili na net, i isto tako na prste jedne ruke mogu nabrojati kad je skroz "izletio".
Međutim, 5.0.375 (ako nije bio neki update jutros) brljavi: zaboravlja da pamti istoriju posjeta, a nakon uključenja dobijam ono dugme za restore, iako je normalno zatvoren.
Malo ću da isprobam Operu, bolje nego da instaliram betu :)
Meni Chrome radi perfektno, nikad nikakvih problema.:n_klanja:
Meni Chrome radi perfektno, nikad nikakvih problema.:n_klanja:
Pa pusti ih, skoro svima koje Chrome zeza igraju se sa beta verzijama.
jel postoji neka mogućnost da se smanji potrošnja ram memorije kod choma?otvorim 4 taba vuče mi više od 120 mb
http://tinyurl.com/266735t
i ako hoces
http://tinyurl.com/yelc84b
slabo ja kontam ovo nešto:D
edit: nije ni bitno,nego jel može nekako da se stavi da ima više spped dial od 8?
miša topola
16.8.2010, 21:08
Može da se podesi da bude više od 8 mesta na Speed Dial-u.
Samo klikneš na Options u gornjem levom uglu.
jesam ali ne znam šta dalje?
miša topola
16.8.2010, 22:23
Rows, Columns.
Možeš da postaviš do 81 polja.
ček,kod mene su opcije u desnom uglu ako mislimo na isto
http://www.dodaj.rs/f/1Y/yb/hnHHfxI/noname.jpg
miša topola
16.8.2010, 22:51
Kad i gde sam napisao desni ugao? :facepalm
nigde,zato mi i nije jasno gde ima opcije u levom?
miša topola
16.8.2010, 22:58
Evo ovde:
kod mene nema to
http://www.dodaj.rs/f/e/78/3QcLeUBR/untitled.jpg
Rekao bih da misa topola ima ovu ekstenziju (mozda i gresim)
Ti si rekao speed dial i on ti je to i objasnio. Ti si verovatno mislio na standardni New tab, zar ne? Niste se razumeli.;)
miša topola
16.8.2010, 23:46
Rekao bih da misa topola ima ovu ekstenziju (mozda i gresim)
Ti si rekao speed dial i on ti je to i objasnio. Ti si verovatno mislio na standardni New tab, zar ne? Niste se razumeli.;)
Pravo tako :)
Neka instalira ovaj dodatak za Speed Dial pa neka menja broj polja.
Pa pusti ih, skoro svima koje Chrome zeza igraju se sa beta verzijama.
Mene ne zeza ;) A Betu koristim... Oduvek :kreza:
nexexcalibur
17.8.2010, 11:27
short story...pre 2-3 godine dobio sam net...i kao svaki newb koristio sam IE...onda sam se nekako odlucio da probam firefox i na moje iznenadjenje,program mi je bio odlican...sve do ovih noviji 3.6.x verzija...
znaci program ostaje u memoriji i kad ga ugasim, vuce i do 600mb (smejao sam se kad sam procitao zakzizu-ovu poruku da mu chrome vuce 120mb...)...nevernovatno je spor i najgori bag od svih se desava predvece,nakon sto komp radi ceo dan, samo odjednom se uspori toliko da je jedino resenje gasenje iz task bar-a, gde btw pise da koristi 50% procesorske snage...eto taj problem mi se pojavio jutros i nema nameru da ode...dosad sam ostajao na firefoxu samo zbog ad block plus extenzije i bukmarka i istorije...malopre sam ubacio bukmarke i history i login detalje iz firefoxa (zgodna opcija), sad me zanima kako da nabacim ad block plus ?
tl;dr presao sam sa firefoxa na chrome, kako da na chrome-u stavim Ad Block Plus?
Prvo ovo
https://chrome.google.com/extensions/detail/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom
pa onda ako zelis ovo
https://chrome.google.com/extensions/detail/picdndbpdnapajibahnnogkjofaeooof
Samo klines instaliraj.
Meni samo nedostaju tagovi na bookmarks, pa u potpunosti zameni Firefox.
nexexcalibur
17.8.2010, 15:52
Prvo ovo
https://chrome.google.com/extensions/detail/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom
pa onda ako zelis ovo
https://chrome.google.com/extensions/detail/picdndbpdnapajibahnnogkjofaeooof
Samo klines instaliraj.
uspeo sam odma da pronadjem...kida chrome
navikao sam na operu da vuče malo pa zato mi je čudno kad otvorim 2-3 taba da vuče toliko
što se tiče speed dial-a,našao sam produžetak hvala
Aleksandar1987
24.8.2010, 17:54
Izasao google chrome 6.0.495.0 Beta
http://i35.tinypic.com/27xfndg.png
Za sad radi ok..
Predrag Stankovic
27.8.2010, 10:48
Nova Beta 7.0.503.0
http://a.imageshack.us/img843/4607/chromebeta.png (http://www.filehippo.com/download_google_chrome/)
miša topola
27.8.2010, 10:51
Meni još nije ponudio opciju za apdejt na 6 verziju. Da li potoji neki drugi način da se apdejtuje Chrome?
Ovi u Google-u menjaju početne cifre kao čarapice. Ne koristim Chrome, ali me baš zanima da li ima dovoljno napretka među verzijama da to opravda.
Meni još nije ponudio opciju za apdejt na 6 verziju. Da li potoji neki drugi način da se apdejtuje Chrome?
Samo da ručno unaprediš Chrome na verziju 6. Nema druge. Tako sam ja radio.
http://www.google.com/landing/chrome/beta/
Supreme.50
27.8.2010, 12:14
Je l' postoji neki nacin da se tabovi spuste da bude kao i firefoxu? A i search bar da bude iznad tabova, i da namestim bookmark bar izmedju u sredini. Znaci nesto ovako:
http://img830.imageshack.us/img830/5203/lolbf.png (http://img830.imageshack.us/i/lolbf.png/)
Predrag Stankovic
27.8.2010, 12:15
To je zato što ti imaš Stable verziju koja ne može da se update-uje na Beta verziju, možeš jedino ako skineš betu pa da je instaliraš
Ovi u Google-u menjaju početne cifre kao čarapice. Ne koristim Chrome, ali me baš zanima da li ima dovoljno napretka među verzijama da to opravda.
:dedica: To si u pravu, baš ih menjaju kao čarape, GUI od verzije 6 nije pretrpeo nikakve promene, a nisam nešto testirao performanse, mrzelo me
Aleksandar1987
29.8.2010, 18:19
A mogli bi malo da porade i na GUI-u :)
Msm, svaka verzija je ista, ja ne primecujem uopste razlike sem u ciframa :D
Meni je i dalje neshvatljivo da Chrome (odn. Chromium, koji ja povremeno koristim) još uvek nema Print Preview :boodala:
Inače, ni ja ne primećujem skoro ništa novo u Chromiumu (trenutno 7.05). Verovatno žure sa brojevima da bi sustigli IE i Operu ;)
Nemaju se šta nervirati :) Trenutno su tu najbolji, svi prate njih.
Gde malo, trebalo bi GUI da izmene prilično :)
mr.marvin
30.8.2010, 12:13
Na primjer?
Na primjer?
Pa, svašta...
Npr. koj' će mi onoliko adresno polje? Bilo bi super kad bih mogao da ga smanjim na pola, a da u produžetak ubacim neke najčešće korišćene bookmarkse...
Kada prozor Chromiuma (napomena: ja pišem o Chromiumu, ne garantujem da je sve isto i kod Chrome-a!) nije u full screenu, pojavi se neki kao mali "title bar" - verovatno je to bug.
Dalje, voleo bih jednostavniji i brži pristup mnogim stvarima preko dugmića na toolbaru (history, download - ok, ovo može preko ekstenzija).
Ne volim programe koji se ne uklapaju u izgled Windowsa - a Chrome se neikako ne uklapa :(
Po pitanju prilagodljivosti GUIa, čini mi se da je sada FF nenadmašan.
Aleksandar1987
30.8.2010, 13:06
Ja bi recimo menjao download prozor, ne svidja mi se uopste sto se pojavljuje dole pa tek onda otvoris prozor download.
Ja bi recimo menjao download prozor, ne svidja mi se uopste sto se pojavljuje dole pa tek onda otvoris prozor download.
Možda ti ovo malo pomogne:
https://chrome.google.com/extensions/detail/jfchnphgogjhineanplmfkofljiagjfb
nexexcalibur
30.8.2010, 14:21
desilo mi se malopre, blokirao mi komp...restartovao sam ga...i kad sam upalio chrome sve ekstenzije su nestale,cak i podesavanja,tipa home button...sve je nestalo, btw ostali su importovani bukmarksi ali sve ostalo je vanila...?
vidim da je dosta ljudi prijavilo to nestajanje ekstenzija...sta bi moglo da izaziva taj problem?
i jos jedno pitanje...koja je zadnja oficijelna verzija? ja imam http://a.imageshack.us/img529/8282/captureio.png
koja je zadnja oficijelna verzija?
http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Chrome
Stable release: 5.0.375.127
Preview release: 6.0.472.51 (Beta) / 7.0.503.0 (Dev)
Ja, inače, koristim Chromium 7.0.5 i stabilan je.
Aleksandar1987
30.8.2010, 17:07
Možda ti ovo malo pomogne:
https://chrome.google.com/extensions/detail/jfchnphgogjhineanplmfkofljiagjfb
Dobio sam ja button za download ali on i dalje otvara dole fajl koji download-uje :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Chrome
Stable release: 5.0.375.127
Preview release: 6.0.472.51 (Beta) / 7.0.503.0 (Dev)
Ja, inače, koristim Chromium 7.0.5 i stabilan je.
A jel postoji neka veca razlika izmedju Google Chrome-a i Chromium-a?
Chrome je web browser od Google-a dok je Chromium hemijski element sa oznakom Cr sa atomskim brojem 24 i on je prvi element u 6-oj grupi periodnog sistema elemanata. :)
Elem, salu na stranu, Chromium je koliko ja znam Open source web browser na cijem principu je zasnovan Google Chrome. Detaljniji tekst o tome imas ovde: Chromium (http://en.wikipedia.org/wiki/Chromium_(web_browser))
1. Kako namestiti da se PDF otvara u PDF programu, a ne samo da se downloaduje?
Dakle, na nekom sajtu imam link za PDF - hoću da kliknem na taj link, a da Chromium downloaduje PDF fajl i automaCki ga otvori u PDF-Xchange Viewer-u (kod mene default čitač pdf-a).
2. Kako da ukucam reč za pretragu u adresbar/searchbar, a da se rezultat pretrage otvori u novom tabu? Kako da lako&brzo menjam search engine?
3. Kako da najjednostavnije dodam filtere u AdBlock?
blast beat
5.9.2010, 14:01
Ubacih malo pre Chromium 6, i mogu reci da mi jede manje RAM-a. S obzirom da imam samo 1 GB, puno znaci. Intefejs samo trunku promenjen, i konacno na Arch-u vise nema problema sa uploadovanjem slika. :D Jos da se neko seti da na speed dial dodatak ubaci precice za tastaturu i meni vise nista ne treba. :)
Ubacih malo pre Chromium 6
Što nisi odmah stavio 7?
miša topola
5.9.2010, 15:53
Sada sam apdejtovao Chrome na 6.0.472.51v
Nema nekih preteranih promena, malo je promenjen izgled, Copy, Cut i Paste dugmići su pretrpeli promene.
blast beat
5.9.2010, 19:17
Što nisi odmah stavio 7?
Ne volim ni bete da stavljam, a kamoli ta ranija izdanja. A i nema potrebe, nema nekih unapredjenja...
Aleksandar1987
8.9.2010, 15:46
Evo ubacih i ja novi Chrome, promena nema nikakvih, ja sam koristio jedno vreme beta 6 i beta 7 pa sam ove sitne promene vec video. :)
Inace verzija je 6.0.472.55 :D
http://i55.tinypic.com/msk9hu.png
nexexcalibur
9.9.2010, 21:45
vidim da mi se updateovao chrome na najnoviju verzija...fazon je sto ne mogu da nadjem Extension opciju ?!
imam jedan problem,slučajno sam izbrisao ikonicu google choma sa destopa i sad nigde ne mogu naći exe fajl.tražio sam i u program files i u all program medjutim nema,jel zna neko kako bi mogao da nadjem?
C:\Users\ime_korisnika\AppData\Local\Google\Chrome \Application\chrome.exe
našao sam,hvala puno za pomoć
Jel se dešava još nekom da kada mišom "uhvati" tab i pokuša da ga premesti levo ili desno, ovaj odmah ispadne i napravi novi prozor koji nikako neće da se vrati kao tab u prvobitni prozor? To mi je pre sve normalno radilo, ali već neko vreme neće. Trenutno sam na verziji 6.0.472.59 ali je isto bilo i na prethodnoj. Mnogo me nervira.
miša topola
17.9.2010, 13:46
Kod mene se to ne dešava. Baš se brzo premeštaju tabovi.
Evo niko odavno nije predložio neku ekstenziju a ja sam naleteo na jednu odličnu pa vam hoću skrenuti pažnju na nju.
iReader for Chrome (https://chrome.google.com/extensions/detail/ppelffpjgkifjfgnbaaldcehkpajlmbc)
Odlična ekstenzija koja oponaša funkciju Reader sa Safarija 5. Super je stvar kada ste na primer na Blic sajtu i čitate vesti. Ova ekstenzija će vam automatski zatamniti pozadinu sajta i u prvi plan izbaciti sadržaj priloga koji čitate. Bez dosadnih reklama, bez slika (ako želite tako) i veoma lako sve to imate pripremljeno ša štampu. Isprobajte. Moja preporuka.
Jel neko koristi betu 7.0.517.8, da li je stabilna?
Jel neko koristi betu 7.0.517.8, da li je stabilna?
Ja koristim Chromium 7.0.529 - nema nikakvih problema. Pretpostavljam da za nijansu stariji Chrome radi podjednako dobro.
Ja koristim Chromium 7.0.529 - nema nikakvih problema. Pretpostavljam da za nijansu stariji Chrome radi podjednako dobro.
Da li misliš na 7.0.509? :to_care:
Ipak nije stariji
Da li misliš na 7.0.509? :to_care:
Ipak nije stariji
Mislim ono što sam rek'o ;)
http://i53.tinypic.com/2nvfok6.png
Da li postoji mogucnost portabilnog Chroma + flash player?
Mog profesora informatike mrzi da instalira flash na svim kompovima, a mi ne mozemo jer nemamo administratorske privilegije :dzavo:
Hvala unapred ;)
Aleksandar1987
19.9.2010, 18:57
Da li postoji mogucnost portabilnog Chroma + flash player?
Mog profesora informatike mrzi da instalira flash na svim kompovima, a mi ne mozemo jer nemamo administratorske privilegije :dzavo:
Hvala unapred ;)
Crome verzija 7 ima u sebi flash player...ali je jos uvek beta faza..
A sto se tice sadasnje verzije, postoji li neko resenje?
Aleksandar1987
26.9.2010, 14:25
Stvarno ne znam za sadasnju ali bi trebalo da izadje uskoro 7 Final.
Znam da sedmica ima u sebi i flash player i reader...
Mozes preci i na 7 betu, stabilna je, nisam jos naisao ni na jedan bag..
Partybreaker
26.9.2010, 21:19
Potrebna mi je pomoć oko ovog browsera. Koristio sam ga na Asus eeePC nettopu sve do trenutka kada sam primetio da je zauzeo jako mnogo mesta i prepunio majušni SSD od 4GB. Izbrisao sam ga iz Control Panela čime sam dobio jedno ~500MB. Da li je moguće da zahteva toliko mesta?
Gledao sam malo u Local Settings/Administrator/Temp folderu, i tu kao da je čuvao ranije verzije (više 5.x i jednu šesticu). Na koji način da ga ograničim da zauzima što manje mesta? Bilo bi poželjno ako može da se updateuje, ali da ne zadržava stare fajlove i da se ne širi na bilo koji način.
Ako ovo nije moguće, dajte preporuku za neki drugi browser. Znam da je Mozilla "teškaš" po ovom pitanju (mada, sad više nisam siguran da li je gora od Chromea :D). Ali značilo bi mi kad bih uspeo da namestim Chrome jer je "prostran", tj. meniji jako malo zauzimaju mesta na monitoru, što je bitno kod ovih spravica. Hvala unapred.
Meni je zauzimao preko 600 MB. Ko zna sta ce mu toliko prostora. Zlo jedno. Jedino nekako da brises sam rucno pretgodne verzije, ali je to preveliko cimanje.
Sad sam vec duze na Operi, nemam ni jednu zamerku osim nedostatka kvalitetnih ekstenzija.Kod nje meniji takodje ne zauzimaju puno mesta i ima jako puno prostora za rad.
Partybreaker
27.9.2010, 19:26
Dobro je, znači nisam jedini. Za sad sam samo isključio update, pa ako ponovo bude pravio problem eto mene na Operi. :)
Kome se sviđa Chrome, a smeta mu "zapremina" istog, može da proba Chromium ili Maxthon3.
Oba koriste isti WebKit engine, a meni se nekako više sviđaju nego Chrome "lično".
Vidi vidi. Dobro si nam skrenuo paznju na ovo. Evo ja proverio sad kod mene i trosi mi 650Mb prostora na hardu. :S
To mi se nikako ne svidja.
Kod mene trosi oko 1.8 GB, instant sam ga obrisao i instalirao Maxthon 3. Po brzini je izmedju Firefoxa i google chromea. Jos par stvari bi bilo dobro da isprave al ok za rad.
I kod mene je zauzimao oko 1.5GB. Naime, u tih 1.5 giga, najviše zauzima istorija pretraživanja i thumbnails fajl (on u stvari čuva thumbnail svakog posećenog sajta).
Posle brisanja tih fajlova (options-clear browsing data), svukao sam zauzeće instaliranog Chrome-a na oko 300MB.
Partybreaker
28.9.2010, 1:37
Verujem da to ubrzava pretragu, ali sa druge strane nema smisla da baš toliko zauzima... Trebalo je da postave opciju gde se to može isključiti ako već ne mogu da nekako zapakuju te fajlove i time smanje njihovu veličinu. Videćemo, za sad je slobodan prostor na SSD-u pao malo ispod 400MB (bio je 430MB kad sam instalirao Chrome), pa ako ga ponovo uguši moraću da mu kažem zbogom...
Kod mene trosi oko 1.8 GB, instant sam ga obrisao i instalirao Maxthon 3. Po brzini je izmedju Firefoxa i google chromea. Jos par stvari bi bilo dobro da isprave al ok za rad.
Ja poslednjih par dana isprobavam Maxthon3 i čini mi se da je po pitanju pokretanja brži čak i od Chromiuma (koji je brži od Chrome-a). Po pitanju brzine strana, definitivno je u samom vrhu.
Inače, meni je i dalje FF default, ali je Maxthon3 postao ozbiljan kandidat da zauzme to mesto ;)
Uzgred, koje to stvari misliš da bi bilo dobro da se isprave? (Hm, da pređemo u temu o Maxthonu3 - klik (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=62985) - da ne offtopikujemo ovde suviše?
Kako se u Google Chrome-u montira onaj citac PDF-ova jer me mrzi da stalno skidam PDF da bih ga procitao jednom i onda ga izbrisao? Znam da sam nesto video u ovoj temi, ali uvek mi bude "missing plugin" kada kliknem na pdf link... :)
Chrome načisto poblesavio, pobrkao favikone na svim zabilješkama :kreza:
Kako se u Google Chrome-u montira onaj citac PDF-ova
Jel ovo?
https://chrome.google.com/extensions/detail/nnbmlagghjjcbdhgmkedmbmedengocbn?hl=en-US
A po pitanju zauzimanja prostora, možda pomogne ovo u CCleaner-u?
http://i54.tinypic.com/2cwqs5f.png
A ne, nije, ovaj ne otvara Google Docs vec se pdf-ovi samo otvore. :)
Evo,i ja bacih pogled,1.5 GB,bas se rasirio Chrome...
ZoNi,ti se dobro razumes u software,sta mogu da obrisem,a da smanjim to zauzece?Jel moze to CCleaner da odradi?
miša topola
3.10.2010, 14:39
Šta vi radite sa tim Chrome-om. Kod mene je 292 MB :)
Probaj sa CC da očistiš Internet Cache i istoriju preuzimanja.
Evo,i ja bacih pogled,1.5 GB,bas se rasirio Chrome...
ZoNi,ti se dobro razumes u software,sta mogu da obrisem,a da smanjim to zauzece?Jel moze to CCleaner da odradi?
Pre svega, ja koristim Chromium, tako da tu može da bude neke razlike u odnosu na Chrome ;)
Dalje, ja vidim da je kod mene ovakva situacija:
Folder C:\Documents and Settings\ZoNi\Local Settings\Application Data\Chromium\User Data
... 23MB
Folder C:\Program Files\Chromium
... 67MB
Inače, ja sam podesio CCleaner da briše đubre iz Chrome-a, tako da je, verovatno, on odgovoranšto kod mene Chromium zauzima relativno malo MB-a.
Da li bi mi neko objasnio koja je razlika između Hroma i Hromijuma? Osim ikonice, naravno. :D
NjegovaWisost
3.10.2010, 15:58
Da li bi mi neko objasnio koja je razlika između Hroma i Hromijuma? Osim ikonice, naravno. :D
Pa ovaj drugi koristi isti sličan engine, izgled je isti tj. prerađen je na bolje, kao optimiziran.
Pa, postoje razlike, mada one generalno nisu prevelike.
Ukratko, Chromium je open-source projekat, koji je započeo Google (a na bazi jezgra WebKit, koje je razvio Apple - a opet, WebKit je nastao kao "fork" KDEovog Internet engine-a, KHTML). Ideja je bila da se u okviru Chromiuma razvijaju nove stvari, koje bi se ubacivale u Chrome kada se dovoljno istestiraju. Tada, čini mi se, nije bilo planirano da Chromium postane i samostalni browser, već samo "porodilište" za ideje za Chrome.
U međuvremenu, Chromium tim je shvatio da i oni mogu da prave samostalan browser, pa su to i počeli da rade. Naravno, noviteti se i dalje koriste za Chrome.
Danas je glavna razlika ta što Chromium nema auto-update funkciju, ali ni neku vrstu "špijunskih" dodataka, koji postoje u Chrome-u (ne mislim da su ti dodaci štetni, pa ih zato i stavljam pod navodnike). Znači, Chrome uzima kod Chromiuma, zameni logo i doda svoje brendiranje, kao i te dodatke, i deli ga kao Chrome.
Chromiumov kod mogu da koriste i drugi proizvođači, tako da danas imamo još nekoliko browsera baziranih na Chromiumu (Flock od v3, kao i SRWare Iron). Osim ovih browsera, njihovi "rođaci" su i browseri bazirani na WebKit jezgru (Apple Safari, Maxthon od v3), a nešto dalji "rod" su i browseri bazirani na KHTML jezgru, iz kojeg je nastao WebKit (npr. Konqueror).
Partybreaker
3.10.2010, 17:36
A po pitanju zauzimanja prostora, možda pomogne ovo u CCleaner-u?
http://i54.tinypic.com/2cwqs5f.png
Pomoglo je, zahvaljujem. :) Sa slobodnih ~100MB na ~370MB. Samo napomena za one koji tek hoće da isprobaju ovu opciju - imaju je samo novije verzije CCleanera. Nisam je našao u 2.24 verziji, a u 2.34 i 2.36 (npr.) je ima. Samo mi reci ZoNi koliko često treba "čistiti" na ovaj način?
Samo mi reci ZoNi koliko često treba "čistiti" na ovaj način?
Hm... To zavisi od toga kako i koliko koristiš Internet ;) Recimo da bi 1x u 2 nedelje moglo da bude dovoljno. Uostalom, isprobaj tako, pa vidi koliko đubreta ti CCleaner pobije :)
Imaš kod mene na sajtu neke predloge o tome kako održavati komp, možda to pomogne...
Pa ovaj drugi koristi isti sličan engine, izgled je isti tj. prerađen je na bolje, kao optimiziran.
Pa, postoje razlike, mada one generalno nisu prevelike.
. . .
Znači, nema neke razlike u brzini ili tako nešto? Nešto zbog čega bih poželeo da pređem na Hromium?
Znači, nema neke razlike u brzini ili tako nešto? Nešto zbog čega bih poželeo da pređem na Hromium?
Verovatno ne baš...
Po meni chrome je najbolji za youtube klipove;)
Partybreaker
3.10.2010, 23:08
Čisti CCleanerom ;)
Rešio sam problem - post #456. ;)
Pošto mi je od danas Chromium default browser na poslu, morao sam da prikupim nekoliko extenzija, kako bih mogao da prebolim rastanak od Firefox-a :) Ako nekog zanima, spisak tih (s moje tačke gledišta) korisnih i potrebnih ekstenzija za Chrome/Chromium mogu se videti na mom sajtu...
Npr, jedna sitnica bez koje je meni surfovanje smor:
Type-ahead-find - ova ekstenzija, poznata i kao "search-as-you-type", dodaje opciju pretrage otvorene strane direktnim kucanjem traženog pojma (dakle: strana se učita do kraja; korisnik tada treba da "kuca" traženi pojam bilo gde, ne u polje za pretragu, a Chromium će ispisati u gornjem desnom uglu koliko puta je ta reč nađena, i markiraće je svuda na strani; da bi se kretalo kroz pronađene reči, može se koristiti taster F3 - svakim njegovim pritiskom, biće "hajlajtovana" sledeća pronađena reč).
Mrzi te da klikneš CTRL + F? :D
Mrzi te da klikneš CTRL + F? :D
Da, to me baš smara. Kad se čovek jednom navikne na nešto bolje (a to je u ovom slučaju "search as you type") posle toga je CTRL+F neviđen smor.
Uzgred, u Chromiumu (i Chrome) Search polje može da se otvori i jednim klikom (F3).
Chrome zauzima toliko prostora jer u browseru ne postoji opcija da se ogranici kolicina kesa kao u npr Firefox sto je po meni poprilican minus
Dok se develi ne smiluju da implementiraju opciju najprakticnije resenje je da se povremeno brise cache, opcija se nalazi u under the hood sekciji ako se ne varam ;)
Chrome zauzima toliko prostora jer u browseru ne postoji opcija da se ogranici kolicina kesa
Unutar GUI-a zaista ne postoji (ne razumem zašto?), ali može pomoću switcheva:
http://www.google.com/support/forum/p/Chrome/thread?tid=098d42a41aacdc6d&hl=en
Nije sjajno rešenje, ali šta je tu je
Može li se nekako Chromium (Chrome) podesiti da normalno prikazuje RSS, kao bilo koju drugu stranu? FF to radi odlično.
Evo primer za isti RSS feed (prvo je FF, drugo Chromium):
http://www.abload.de/thumb/rss_ff16br.png (http://www.abload.de/image.php?img=rss_ff16br.png) http://www.abload.de/thumb/rss_chromiumm58y.png (http://www.abload.de/image.php?img=rss_chromiumm58y.png)
Može li se nekako Chromium (Chrome) podesiti da normalno prikazuje RSS, kao bilo koju drugu stranu? FF to radi odlično.
Da odgovorim sam sebi :) Može, pomoću ekstenzije RSS Subscription Extension (by Google)
Chrome posle firefoxa, drugi pretrazivac u Srbiji po statcounter-u:
http://gs.statcounter.com/#browser-RS-monthly-200909-201009
Sto potvrdjuje cinjenicu da google hrome nagriza IE ali da firefox koliko izgubi od googla hroma dobije od IE koji gubi od svih polako
Broj korisnika IE u odnosu na statistiku je veci jer to je na osnovu posecenosti sajtova a korisnici IE daleko redje idu na net -verovatno su zato i zadovoljni sa IE (IE9 je van konkurencije beta je i radi samo na win 7 ili vista sp2 i nije los)
Google hrome nije jos moj defaliti pretrazivac a odlucice firefox4 i goole hrome 7:D
Imate li vi problem sa "brkanjem" ikonica (favicons) u Bookmarksima? Meni se dešava s vremena na vreme da se izmešaju pojedine ikonice, nikada sve... Nije veliki problem, ali pomalo iritira :)
Imate li vi problem sa "brkanjem" ikonica (favicons) u Bookmarksima? Meni se dešava s vremena na vreme da se izmešaju pojedine ikonice, nikada sve... Nije veliki problem, ali pomalo iritira :)
To se i meni dešavalo ranije ali je i prestalo, ne znam da li je to posle nekog update-a ili samo od sebe!
Za one koje zanima - v8 radi sasvim OK :)
http://i53.tinypic.com/24v7l0z.png
Što se tiče noviteta - za sada nisam primetio ama baš ništa novo :D
Ako može neko da mi pojasni, šta je sad chromium 8, je l' to zaseban pregledač i gde može da se skine da probam :kreza:, prvi put vidim ovo.
Ako može neko da mi pojasni, šta je sad chromium 8, je l' to zaseban pregledač i gde može da se skine da probam :kreza:, prvi put vidim ovo.
Хром/Хромиум 8.x је развојна верзија. Стабилна је верзија 6, а пробна (тестинг) верзија 7.
Ако га баш хоћеш на Виндоузу без потребе да компајлираш сам, инсталирај Chrome Canary (http://tools.google.com/dlpage/chromesxs).
Imaš objašnjenje na prethodnoj strani:
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1159443&postcount=455
Saveti, linkovi, extenzije, teme... itd - to ima kod mene na sajtu.
Tako mi i treba kad me mrzi da skrolujem dole i čitam sve poruke.
@ZoNi ako možeš samo da mi dodatno pojasniš, šta treba da uradim ili skinem da bi mi bilo kao ovo na tvom skrinu, skinuo sam ovo što mi je urke rekao ali i dalje mi piše google chrome.
Predrag Stankovic
14.10.2010, 11:33
Evo i Chrome 8.0.552.0 Beta
http://www.filehippo.com/download_google_chrome/
Evo i Chrome 8.0.552.0 Beta
Zastarelo :opanachke
http://i55.tinypic.com/153u2wx.png (http://i52.tinypic.com/311qpkz.png)
Zoran_KS
14.10.2010, 18:39
Ja sam danas reinstalirao win,i dvoumio sam se sta da stavim kao default browser.Do sad sam uvek koristio FF,u zadnje vreme samo betu,ali se ona veoma,veoma sporo pokrece(videcemo kakva ce finalna biti).
Naravno Chrome je sledeci izbor,i zadovoljan sam u svemu osim u bookmarksima.
Nedostatak separatora je po meni nesto nedopustivo,jer u mnogome olaksava organizaciju.
dzonihsv
14.10.2010, 18:46
^ For the time being, just bookmark the following page and give it no name. You can then use it like you would a vertical separator.
http://www.favicon.cc/?action=icon&file_id=180554
Evo ti kao nekog polu-rešenja.
Zoran_KS
14.10.2010, 21:02
Za to znam,al sam mislio za neko bolje resenje.
dzonihsv
14.10.2010, 21:03
Ugrađena podrška za separatore još ne postoji, pa će ti ovo ''lošije'' rešenje biti i jedino. :)
Nedostatak separatora je po meni nesto nedopustivo,jer u mnogome olaksava organizaciju.
WOW! Gle, stavrno, Chrome nema tu opciju!
Hm, još jedan minus (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=63429) za Chrome :(
Kao kroz maglu se sećam da je bilo moguće podešavanje boje posećenih linkova, mislim da je moglo da se podesi da budu crveni. Je l' to postoji ili sam ja nešto sanjao? :icon_scra
Nisi sanjao, postojala je ta opcija.
Možda ti ovo (https://chrome.google.com/extensions/detail/kleiknekfnnaaibjhlamidabhmckbddc) bude od pomoći?
Ljudi, ako neko ima neki dobar, zanimljiv, interesantan... predlog za extenziju za Chrome/Chromium, neka obavesti i nas ostale na ovom linku: http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=63667
:)
Nisi sanjao, postojala je ta opcija.
Možda ti ovo (https://chrome.google.com/extensions/detail/kleiknekfnnaaibjhlamidabhmckbddc) bude od pomoći?
Eh nisam sanjao ali sam pobrkao, to ima u firefox-u. :boodala: Probaću ovaj addon...
Edit: Probao, odličan addon rešava stvar, i ima i neke druge korisne stvari, ths!
Probajte download link sa ove strane:
http://browse.deviantart.com/customization/skins/windows/visualstyle/?alltime=yes&order=5#/d30uyem
Otvori se "Now Leaving deviantART.com" strana, na kojoj treba kliknuti na dugme "Continue to"
Kad to uradim, Chromium pokuša da otvori:
http://tochpc.ru/themesxp/3199-s... ("Oops! This link appears to be broken.")
umesto:
http://tochpc.ru/themesxp/3199-style-for-xp.html
Da li je to slučaj samo kod mene? Možda neka ekstenzija pravi taj problem?
dzonihsv
20.10.2010, 15:58
Prso link, nije do ekstenzije.
Nije prsko link, nego Chrome pogrešno radi "forvardovanje".
U svim drugim browserima radi normalno.
dzonihsv
20.10.2010, 18:08
Radi i u Chrome-u sad, tada (trenutka kada si postavio pitanje) link nije radio.
Onda je verovatno neka ekstenzija kod mene, jer kod mene taj deo za prosleđivanje ne radi :(
EDIT: hm... klik na jedan deo je OK, na drugi nije.
http://i51.tinypic.com/al6zrq.png
EDIT 2: kao što sam i mislio - problem je ekstenzija (Chrome Link Checker).
Odjednom mi je nestala iz chromium-a ona plava osenčenost rezultata google pretrage na koju se klikne pa se prikaže preview sajta, kako to da vratim to je baš cool.
Ja sam primetio da je bilo te plave osenčenosti, ali zaista je nema više.
Ne znam da li je to bila fora Chromiuma ili Google-a...
Evo i 9-ke, a ja i dalje ne primećujem nikakvu razliku :D
http://i56.tinypic.com/2qc3w4n.png
Kako bi bilo ko i primetio firefox je bar fer pa ima 3.5,3.6 da kaze iskreno kolika je promena izvrsena a google hrome svaku malo unapredjenje zove novom verzijom :kreza:
^ Sa ovim se u potpunosti slažem, nove verzije niču kao pečurke, a noviteta koji bi to potkrepili nigde. Pre će da izađe Chrome 11 nego Opera final...
organizam
29.10.2010, 15:53
Da li neko zna kako mogu password-e iz Chroma da prebacim u Firefox? Sa bookmarks-ima sam se snašao ali ovo ne mogu da provalim.
Zoran_KS
30.10.2010, 13:39
Po meni najbolji addon za sve to je Xmarks.Postoji u verziji i za FF,Chrome,Safari,IE.
Veoma lako vrsis sinhronizaciju izmedju svih browsera.Znaci i bookmarkse,password,history,open tabs.
organizam
30.10.2010, 18:34
Hvala, ali neće ni jedan pass iz Chrome-a da sačuva... Probao sam i ono manuelno ali ništa se ne vidi u onom Xmarks password manageru. Bookmarkse mi je odradio ali to mi ne treba. Ima li neki drugi način?
Edit:
Rešio sam prepisivanjem :D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.