PDA

Prikaži potpunu verziju : Google Chrome

Strane : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10

Neutrino
18.11.2011, 3:32
Evo ja posle visegodisnjeg koriscenja FF sam presao na Chrome i moram priznati da je stvarno odlican browser,najbrzi sigurno.Brzo sam se navikao ali imaju dve mane preko kojih izgleda necu moci da predjem,a to su bookmarksi koji stoje horizontalno,znam da mogu da ih stavim u folder pa da mi stoje "klasicno"ali nije to to.A sledeca stvar je izgled,koji ja mrzim.A to je taj neki ogoljen style,volim ja minimalizam ali ovo mi nikako ne lezi.Vracam se ja mojoj "lisicici":D

Biraj šta ti treba.

https://chrome.google.com/webstore/
https://chrome.google.com/webstore/search/bookmarks
https://chrome.google.com/webstore/category/themes

tiho86
18.11.2011, 3:49
A "dje" menu bar :n-cc2:,e zato mi se ne svidja

Neutrino
18.11.2011, 3:57
A "dje" menu bar :n-cc2:,e zato mi se ne svidja
Sve što će ti ikada trebati od meni opcija nalazi se sakriveno iza klika na sličicu ključa.

tiho86
18.11.2011, 4:15
Uspeo sam dosta stvari da prilagodim sebi,ipak se ne vracam na ff...mnogo brzi chrome

Neutrino
18.11.2011, 4:28
Uspeo sam dosta stvari da prilagodim sebi,ipak se ne vracam na ff...mnogo brzi chrome

Daj mu šansu i nećeš se pokajati. Prošvrljaj malo po Web Store-u i pogledaj šta sve od ekstenzija može da se nabaci (ima tu svega i svačega) a zamisli instalacija i deinstalacija ekstenzija ne zahteva restart browsera :D

Za početak lista najpopularnijih Chrome ekstenzija će ti sigurno biti dovoljna https://chrome.google.com/webstore/category/popular

Highlander
18.11.2011, 16:41
1) CTRL + Shift + Delete
2) Izaberi opciju "Obliterate the following items from the beginning of time"
3) Čekiraj bar sledeće opcije: "Empty the cache" i "Delete cookies and other site and plug-in data".
4) Klik na "Clear browsing data".
5) Restartuj Chrome i vidi da li i dalje imaš problema.
Uspelo je. Hvala. :) Već sam čistio keš, ali sam izgleda ove kukije zaobišao...
Evo ja posle visegodisnjeg koriscenja FF sam presao na Chrome i moram priznati da je stvarno odlican browser,najbrzi sigurno.Brzo sam se navikao ali imaju dve mane preko kojih izgleda necu moci da predjem,a to su bookmarksi koji stoje horizontalno,znam da mogu da ih stavim u folder pa da mi stoje "klasicno"ali nije to to.A sledeca stvar je izgled,koji ja mrzim.A to je taj neki ogoljen style,volim ja minimalizam ali ovo mi nikako ne lezi.Vracam se ja mojoj "lisicici":D
I meni je to u početku smetalo, ali onda shvatiš da ti bookmarkovi ne trebaju stalno, staviš nekoliko najbitnijih u onaj horizontalni i to je sasvim dovoljno. Što se tiče minimalizma, meni je to super, volim kad se raspištolji po celom ekranu, čak sam i taskbar sakrio, samo da bih dobio na prostoru. :)

JohnnyNT
18.11.2011, 19:08
...a zamisli instalacija i deinstalacija ekstenzija ne zahteva restart browsera :D

Ne zahteva ni Opera :D

Igor++
18.11.2011, 20:50
Posto sam pre neki dan instalirao W7, krenuo sam naravno i druge aplikacije pa naravno i nezaobilazni Chrome.Ne znam ni koju sam verziju skinuo, al pretposstavljam da je najnoviju.
Problem je sledeci.Svaki put kada otvorim novu stranicu i mislim da unosim ime sajta na koji zelim da idem, ispod web-adrese mi se pojavi neki dodatak u koje sam uneo ime tog sajta, a kolko sam skontao poenta te aplikacije koja stalno iskace je da pokazuje koliko puta se taj broj ponavlja, tipa ukucam 1 i koliko puta mi se pokazuje taj broj pisace 1 od 4 itd...
Da li to moze da se iskljuci u opcijama ili da ponovo instaliram i da vidim sta ce ponovo ispasti?
Ide mi puno na zivce.

Pre par dana mi se taj problem vise ne javlja, ni sam ne znam zasto.:confused:
Ako se bude ponovo pojavio odmah saljem screenshot.

Meni to zvuci kao da si ukljucio pretragu (Ctrl + F), right?

Packy
21.11.2011, 13:17
Izgleda da jeste tako, ali ni sam ne znam kako sam dosao od toga.
Jel ima te opcije u Chrome, pa da se automatski ukljuci, jer ni sam ne verujem da namerno bodem tu kombinaciju?

ZoNi
21.11.2011, 13:24
Postoji extenzija koja to radi - http://code.google.com/p/chrome-type-ahead/

Da je nisi instalirao (ili neku sličnu)?

dex3108
21.11.2011, 13:38
Posle nekog vremena, ocistio sam komp sa ccleaner-om...i kao i uvek, sve vezano za chrome je ODchekirano...

Mogu samo da zamislim, koliko bi gigabajta ccleaner brisao da sam cekirao sve vezano za chrome :dzavo:

Kod mene 500MB zauzima Chrome folder :D Od toga jedno 350MB su history fajlovi. Ja ostavljam samo posljednja 2-3 mjeseca sto se tice history fajlova ostalo brisem.

Packy
21.11.2011, 13:41
Postoji extenzija koja to radi - http://code.google.com/p/chrome-type-ahead/

Da je nisi instalirao (ili neku sličnu)?

Iskreno, jedino da se ta ekstenzija podrazumeva uz Chrome koji sam skinuo sa googlovog sajta.

Igor++
21.11.2011, 19:08
Ima ta opcija i drugih precica, recimo na F3

OWERKLOKER
22.11.2011, 15:48
Ima li neko problema sa pucanjem shockwave-a u Chromu? Drugaru i meni u zadnje vreme bas cesto puca.

ZoNi
24.11.2011, 10:40
Google Chrome - adware :)

http://i53.tinypic.com/2n198oy.png

Zoran_KS
4.12.2011, 21:39
Tražim ali ne mogu da nađem, koja je zamena za greasemonkey u Chromu i kako da odradim integraciju IDM-a u Chrome?
Bez obzira što piše, ne mogu nikako da prenese linkove u IDM.

Sent from HTC

ZoNi
4.12.2011, 22:08
Chrome ima ugrađenu podršku za userscripts.

Ne znam za IDM...

mesomebody
5.12.2011, 16:27
od pre neki dan imam problema sa google chrome-om, nekoliko minuta posto ga aktiviram, desi se da nece da otvori nijednu stranicu i nista ne pomaze sve dok ga ne ugasim, pa ponovo upalim i onda sve ispocetka, nekoliko minutra radi bezprekorno i onda samo odjednom nece da otvara, u uglu se vrti onaj kruzic kao da se konektuje na stranicu, ali nista se ne desava. da li je jos neko imao slican problem i je li uspeo da ga resi?

p.s. ostali browseri rade bez problema

I meni se isto desava. Potpuno je neupotrebljiv u poslednje vreme. Bas zeza vec mesec dana.

Markonije
8.12.2011, 21:40
Chrome je sad drugi na listi,brzo je oduvao Mozliu moze se reci...

icecold
9.12.2011, 0:25
Chrome je sad drugi na listi,brzo je oduvao Mozliu moze se reci...
Interesantno je to kako je "oduvao" :)

Marko 0401
13.12.2011, 15:40
Pozz ljudi, od skoro po prvi put koristim chrome i moram reći da sam se brzo navikao...
Mozillu sam brzo zaboravio, poslije ne malo godina korišćenja, i uopšte mi ne pada na pamet da joj se vratim, Chrome je stvarno odličan! :)

Poslije ću vas pitati za neke sitnice kako da podesim, sada me interesuje koji je najbolji backup addon ili program za chrome?
Jel ima nešto kao Mozbackup za FF? Treba mi nešto što će bekapovati i bookmarks, i addon-ove, i lozike, sve...

Tražio sam u chromu, ali mi izbacuje gomilu neki addonova, treba mi nešto provjereno. :a_whistli

SlobaL
13.12.2011, 16:23
Ne treba ti ni jedan addon, Chrome već sve to ima. Idi u opcije i pod Presonal Stuff/Sync odaberi šta ćeš da sačuvaš. Treba ti doduše Google nalog.

Marko 0401
13.12.2011, 17:35
Kao što rekoh na jednoj drugoj temi, volim da čuvam svoje lozinke na svom serveru. :dedica: :)
Možda i jesam malo paranoičan, ali tu ima baš povjerljivih lozinki (par sajtova, račun u banci tj. eBanking nalog...), tako daa... ;)

Na Zonijevu preporuku, instalirao sam Google Chrome backup (http://www.parhelia-tools.com/products/gcb/googlechrome.aspx).
Jedina zamjerka, treba mu dosta vremena da napravi backup (minut/minut i po), i backup je 121mb.

Al' dobro, bitno je da radi ono što meni treba...

ZoNi
13.12.2011, 18:45
Heh, samo da bude jasno: moja preporuka je ručni bekap, nije potreban nikakav softver za tu namenu :)

Marko 0401
21.12.2011, 0:42
Nakon 10-ak dana korišćenja, mogu da kažem veoma dobar (za chrome generalno).
Ali imam neke zamjerke/nedostatke, navešću ih pa mi vi kažite ako postoji način da ih riješim.

-kada otvorim neki link klikom na srednje (scroll) dugme mišem, chrome ne pređe automatski na taj link. ne vidim nigdje swich to new tab immediately opciju (mozila, mozila :))
-kada pin-ujem neki sajt (pin tab), i dok sam na njemu kliknem na neki bookmark, bookmark se otvara u tom istom tabu, ne otvara se novi automatski (kao u ff-u). ovo baš nervira!
-u bookmarksima nema opcije separator, da ih malo sortiram (ffffff)
-nije mi jasno kako search engines funkcioniše u chromu. skapirao sam da se izabrani search engine (samo jedan) aktivira kada se otvori novi tab, ali može li da se izbaci search engine tab na toolbar nekako, pa da se mjenja engine po želji? a ne ovako, mora da se ulazi u options, pa...

Osim ovih sitnica, super je... :dedica: :)

Igor++
21.12.2011, 9:08
1. Mislim da mozes da drzis shift, ili nadji neku ekstenziju.
2. Ovde ne vidim nista cudno, ti kliknes na bookmark i chrome ti otvori bookmark.
3. Nema separator, da. Koncept sortiranja ces morati preko foldera da odradis.
4. Sto se tice pretrage ne razumem uopste o cemu pricas, zasto bi morao novi tab?
Nista ne moze da ubacuje na toolbar, pa ni search polje. Ne mora da se ulazi u options, iz omnibara krenes da kucas sajt preko koga zelis da vrsis pretragu, kada ti chrome ponudi stisnes tab i tada mozes da pretrazujes taj sajt.

ZoNi
21.12.2011, 10:30
može li da se izbaci search engine tab na toolbar nekako, pa da se mjenja engine po želji?
Ne može da se ubaci Search bar, jer Google zna da tebi to ne treba :D

Može ova extenzija:
https://chrome.google.com/webstore/detail/mknehpjhljpfaghmicofickbkdagooni

Ili: "ključ" > Options > Basic > Manage search engines > klik na željeni pretraživač, pa onda ubaciš neku skraćenicu:
http://i56.tinypic.com/29dcqcj.png

Nakon ovoga, u adresno polje kucaš npr:
yt [termin za pretragu]

Naravno, to je slično kao kod FFa (koji je i po ovom pitanju moćniji od Chrome-a ;) )

Što se tiče prvog pitanja, možda ovo:
https://chrome.google.com/webstore/detail/hjaooagfdhdhmbfchnkhggjmacjlacla

the_punicher
21.12.2011, 15:33
Ljudi imam jedno pitanje desava mi se na Chromu u zadnje vreme da mi pojedini klipovi na yt ne rade,pise mi kao no plug in aveable to display this content,a probao sam iste na mozzili i sve je ok.Je l zna neko sta treda ba uradim,mislim kontam da treba instalirati neki plug al ne znam koji i kako?Hvala unapred

ZoNi
21.12.2011, 15:59
Ne treba ništa instalirati, jer Chrome koristi interni Flash.

Da li ti je Chrome apdejtovan, tj. koja je verzija? Možda bi mogao da očistiš cache.

the_punicher
21.12.2011, 17:23
Ne treba ništa instalirati, jer Chrome koristi interni Flash.

Da li ti je Chrome apdejtovan, tj. koja je verzija? Možda bi mogao da očistiš cache.ma cistio sam nista ne znam da li je updeitovan,verzija je 16.0.912.63 m

Marko 0401
22.12.2011, 0:37
kada pin-ujem neki sajt (pin tab), i dok sam na njemu kliknem na neki bookmark, bookmark se otvara u tom istom tabu, ne otvara se novi automatski (kao u ff-u). ovo baš nervira!

Ovde ne vidim nista cudno, ti kliknes na bookmark i chrome ti otvori bookmark.

Nisam siguran da ti uopšte razumiješ smisao pin tab funkcije!
U Firefoxu je ovaj problem riješen tako što se automatski otvara novi tab, a pinovani sajt ostaje nepromjenjen.
Dok u Chrome-u nisi pinovao ništa u suštini. Tj. jesi, ali moraš da otvaraš novi tab, pa da otvaraš sajt koji si naumio.
+1 za FF ;)

Ne može da se ubaci Search bar, jer Google zna da tebi to ne treba :D

Hehe, to je odgovor, da. :)

Još jedna stvar koja me nervira, kada raspoređujem bookmarkse u bookmark folderu koji sam postavio na bookmark toolbar,
on svaki put nestane pa moram ponovo da kliknem na njega i otvaram ga.
U Firefoxu ovaj "problem" ne postoji. Bookmark folder ostaje otvoren (kao padajući meni) sve dok se ne klikne negdje pored njega.

P.S.
skinuo sam FF 9, dobro izgleda i brži je nego ranija verzija...
možda mu dam još jednu šansu... :)

Igor++
22.12.2011, 0:57
Ti opisujes nesto sto bi trebalo da se zove "lock url", to sto je tab pinovan ne bi trebalo da znaci da ne mozes da mu menjas adresu. Meni licno odgovara da imam isto ponasanje kada otvaram bookmarkove jer koristim desni klik pa open in new tab ili Ctrl+Click.

Za organizaciju bookmarkova koristi Bookmark manager.

darkelf
22.12.2011, 1:00
kada pin-ujem neki sajt (pin tab), i dok sam na njemu...

Jedino rešenje za ovo je da otvoriš bookmark srednjim klikom (točkićem).

organizam
24.12.2011, 15:39
Koristim Firefox ali uvek imam i Chrome instaliran, da se nađe za svaki slučaj. Samo ga instaliram i inportujem bookmarkse iz FF-a i kraj. Bilo mi je nešto dosadno i uzeh da podešavam, probam da budžim Chrome kad ono ne mogu. Odem na taj webstore i kad kliknem add to chrome/choose theme i install, dugmence posivi i piše checking neko vreme i ponovo piše add to chrome/choose theme u zavisnosti od toga da li je neki add-on ili tema i ništa se ne desi - ne instalira željenu temu/ekstenziju. Ima neka caka s tim?

darkelf
26.12.2011, 18:31
^ I ja sam imao ovaj problem. Ispostavilo se da ekstenzija Ghostery blokira Google sadržaj.
Probaj da isključiž ekstenzije kao sto su AdBlock i NoScript pre instaliranja.

organizam
26.12.2011, 19:39
Pa nema ništa instalirano, tek što sam i sam Chrome instalirao. :)

darkelf
26.12.2011, 22:58
Hmm, probaj da promeniš Download lokaciju (Preferences --> Under the Hood).

organizam
26.12.2011, 23:37
Ne, ne vredi. Al nije ni bitno, samo sam hteo da se poigram malo :)

zvezdan84
3.1.2012, 13:55
jel postoji opcija da se preko hrom-a stavi zabrana za neke internet stranice? burlam svugde po opcijama pretrazivaca i ne mogu da nadjem.

Guliver
3.1.2012, 19:15
mozda ti ova ekstenzija moze pomoci :)
https://chrome.google.com/webstore/detail/nolijncfnkgaikbjbdaogikpmpbdcdef

zvezdan84
3.1.2012, 21:54
mozda ti ova ekstenzija moze pomoci :)
https://chrome.google.com/webstore/detail/nolijncfnkgaikbjbdaogikpmpbdcdef

savrseno radi hvala ti

flamingos
4.1.2012, 1:59
Da li neko mzoe dam i kaze zasto pri ulasku u chrome,i recimo udjem u youtube,slika se zamrzne i izbaci eror koji nisma uspeo da zapamtim,posto je to kod komsije,kao da na neki nacin puca chrome,a cim se klikne na cancel,on normalno radi?

Da li treba da mu reinstaliram?

Igor++
4.1.2012, 9:03
Tesko je reci kad nisi zapamtio gresku.

VojaM
4.1.2012, 11:52
Greška očigledno ima veze sa Flashom. Chrome sam instalira Flash plejer (ili ima svoj, ne sećam se) i to se ponekad pokarabasi. Moguće da će reinstalacija pomoći, ali ti preporučujem da skineš najnoviju verziju sa Neta, a da ne stavljaš neku koju komšija možda već ima na hardu.

Mare!!
4.1.2012, 14:32
Ja sam upravo presao na chrome. Zato sto mi se ff iz nepoznatih razloga baguje,
recimo imam upaljeno 3 taba, i recimo na trecem kliknem home i sve se zamrzne,
alt tab, ctrl alt del nista neradi bukvalno sem restarta....i to se dogadjalo cesto.
Zato vam danas pisem sa chroma....na prvi pogled sam se slogiro, nema
home buttona...
Svidelo mi se sto sam sa 1 clickom sve bookmarkove prebacio!
Inace cini mi se da je brzi od FF-a.
Sad cu bas da prelistam malo ovu temu da vidim kakvi su vasi ustisci i sve ostalo. :ciao:

Dimo
4.1.2012, 15:28
Ne samo da je brži, već se uglavnom brže i pokreće od Firefoxa, a o nedostatku užasnog memory leaka da ne govorimo.

Mare!!
4.1.2012, 15:43
Ma znam video sam one tabele u SK-u. To sam rekao onako objektivno msm ko
da ja mogu da primetim 0.02 sec rezlike pri dizanju. Ali svakako je brzi to mi se dopada.
Btw da li neko zna sta mi se desava sa FF. Msm ono nije normalno mnogo se cesto desava da se zamrzne a kad se to desi nemogu nista drugo da uradim sem restarta (vec sam opisao problem u predhodnom postu ali nema veze).

I da li u chromu mogu da napravim kao acount ili tako nesto slicno. Znam da to
nije izvodljivo pomocu settingsa ali mozda ima neki addon. Recimo baba oce da
joj homepage bude face i da se prilikom dizanja popale neka njena sra*a!
I recimo njoj na facu da bude zapamcena sifra i meni na mom acountu.

Tako bi bilo dosta olaksano koriscenje browsera sa vise korisnika ali pretpostavljam da je to nemoguce zasada. :)

Igor++
4.1.2012, 20:26
@VojaM
Chrome ima integrisan flash plugin.

I da li u chromu mogu da napravim kao acount ili tako nesto slicno. Znam da to
nije izvodljivo pomocu settingsa ali mozda ima neki addon. Recimo baba oce da
joj homepage bude face i da se prilikom dizanja popale neka njena sra*a!
I recimo njoj na facu da bude zapamcena sifra i meni na mom acountu.

Tako bi bilo dosta olaksano koriscenje browsera sa vise korisnika ali pretpostavljam da je to nemoguce zasada. :)
Gresis, moze iz opcija da se napravi vise profila. Ides na stranicu chrome://settings/personal i tu kliknes na dugme "Add new user".

Mare!!
4.1.2012, 22:19
Hvala ti u svakom slucaju. Ali jos kad bih mogao da stavim password na te acounte :rolleyes: . Naravno da ce svako ko bude koristio chrome upasti na moj profil zezati se na mom fejsu i ostalo. Ma mozda i to moze nego sam ja glup :)

Inace svidja mi se browser brz je i sve. Totalno sam se zaljubio. :p

Igor++
4.1.2012, 22:35
Nazalost, nema sifre za profile, a za to nece moci ni ekstenzija da se nadje.

Aleksandar1987
6.1.2012, 13:30
Probao sam juce Chrome 17.... betu, poslednja verzija u pitanju, kida. Mnogo brze radi od ove stabilne final verzije 16. Da li se zna kada ce 17ica final da izadje?

bela lampa
9.1.2012, 23:02
Ja imam problem, kad pokrenem chrome pojvi mi se ovo obavestenje:

http://www.dodaj.rs/f/1w/nf/4k55PrkL/untitled.png

nema mi istorije niti je pamti kad ge duze vreme koristim. Ponovo sam ga instalirao ali opet isto.

darkelf
10.1.2012, 8:08
Probaj ovo (http://akdora.wordpress.com/2011/11/03/solution-your-profile-could-not-be-opened-correctly-in-chrome/). Ako neće, obriši ceo User Data folder (sačuvaj Bookmarks fajl koji se nalazi unutar Default foldera).

bela lampa
10.1.2012, 18:44
Ja ovu lokaciju ne mogu da nadjem, nema je, folder User Data nemam trazio sam preko searcha i nema.

Guliver
10.1.2012, 18:51
chrome opasno zeza u poslednje vreme...vecito ucitava neke stranice...vracam se operi :)

zvezdas
10.1.2012, 19:12
kako da bekapujem bookmarks u chrome-u?

Guliver
10.1.2012, 19:25
bookmarks---->bookmark manager---->organise---> EXPORT i sacuvas kao html fajl posle kad zelis da ubacis isto to samo import...a postoji i opcija da se prijavis preko gmail-a i da ti browser apsolutno sve sto radis u browseru sacuva :)

Marko 0401
11.1.2012, 1:13
kako da bekapujem bookmarks u chrome-u?
Možeš da koristiš i Google Chrome backup (http://www.parhelia-tools.com/products/gcb/googlechrome.aspx) ukoliko želiš da bekapuješ kompletan profil sa adonovima koje koristiš.
Korisno ukoliko imaš 2 računara... ;)

Marko 0401
11.1.2012, 21:00
Da li ikako može da se ubaci Separator u Bookmarksima kao što može u FF-u?!
Ovo me baš nervira, što ne mogu malo da ih "razmaknem", nego moraju svi na gomilu... :)

ZoNi
11.1.2012, 21:14
Da li ikako može da se ubaci Separator u Bookmarksima kao što može u FF-u?!
Ne može. Google ne misli da ti to treba ;)

zvezdas
13.1.2012, 0:58
bookmarks---->bookmark manager---->organise---> EXPORT i sacuvas kao html fajl posle kad zelis da ubacis isto to samo import...a postoji i opcija da se prijavis preko gmail-a i da ti browser apsolutno sve sto radis u browseru sacuva :)

uradio sam to,ali ne znam kako sad da ubacim to u chrome?
inace,reinstalirao sam sistem pa zato pitam :D

Guliver
13.1.2012, 1:30
sve to isto samo na kraju IMPORT, pronadjes gde si sacuvao fajl, open i to je to :)

SlobaL
16.1.2012, 11:17
Da li postoji ekstenzija za Chrome koja obeležava nepročitane tabove, nešto slično kao Tab Mix u Firefox-u?

zvezdan84
19.1.2012, 13:18
od danas vise ne koristim glupi chrom. ping mi je 511 a na mozili, ili exploreru ne prelazi 10. probao sam da ga ponovo instaliram opet isto 511
caos chrom

Aleksandar1987
19.1.2012, 17:16
Hoce li vise 17ica da izadje?

ZoNi
19.1.2012, 18:58
Hoce li vise 17ica da izadje?
Naravno da hoće. Zašto ti je to toliko bitno? Imaš v16 i v18beta ;)

Maladikt
19.1.2012, 20:03
Ja na laptopu imam 11, na desktopu 16. Nikakve vidljive razlike nema. x)

Igor++
19.1.2012, 20:26
od danas vise ne koristim glupi chrom. ping mi je 511 a na mozili, ili exploreru ne prelazi 10. probao sam da ga ponovo instaliram opet isto 511
caos chrom
A na koji nacin ti meris ping iz browsera?

Aleksandar1987
19.1.2012, 21:18

Ja sam probao 17 beta i mogu ti reci da ima razlike u odnosu na 16. Nekako deluje mnogo zivahnije.

Maladikt
19.1.2012, 21:32
Definiši "živahnije". :D

Aleksandar1987
19.1.2012, 22:02
Definiši "živahnije". :D

Ma leti brate, brza, laksa. :D

ZoNi
19.1.2012, 23:45
Slažem se... Mada, ne znam zašto ne pustiš Chr da se sam apdejtuje.

Maladikt
20.1.2012, 11:03
Update server not available (error: 3). :) Njihovo rešenje u troubleshoot ne pomaže, a mrzi me da ga reinstaliram jer, kao što rekoh, praktično nema nikakve razlike među verzijama.

zvezdan84
20.1.2012, 16:57
A na koji nacin ti meris ping iz browsera?
speedtest

icecold
20.1.2012, 17:49
Ja sam probao 17 beta i mogu ti reci da ima razlike u odnosu na 16. Nekako deluje mnogo zivahnije.
http://blog.chromium.org/2011/11/game-changer-for-interactive.html
Isto to, i Fajerfoks treba da dobije u v.12 ("Nightly" kanal) .

Igor++
20.1.2012, 23:27
speedtest
Jesi li bar koristio isti server?

dile
31.1.2012, 0:00
Da li je neko primetio zadanja 2 dana probleme sa pucanjem i kao greška flash player?

jahi
31.1.2012, 0:15
Da li je neko primetio zadanja 2 dana probleme sa pucanjem i kao greška flash player?

Погледај ово : http://techlogon.com/2011/08/11/shockwave-flash-crashes-in-google-chrome/

zvezdan84
31.1.2012, 1:36
Jesi li bar koristio isti server?
uvek koristim isti server. evo i danas sam probao.instalirao sam ga ne znam koji put i dalje je ping 511

zvezdan84
31.1.2012, 1:50
evo testovi najbolji explorer,pa mozila boze pomozi i na kraju chrom smece.

Maladikt
31.1.2012, 9:56
Što nam ranije nisi javio da je IE zapravo najbolji browser, pa da svi pređemo na njega. x) Meni je na Hromu ping 25 ms, što je daleko od smeća.

zvezdan84
31.1.2012, 10:37
Što nam ranije nisi javio da je IE zapravo najbolji browser, pa da svi pređemo na njega. x) Meni je na Hromu ping 25 ms, što je daleko od smeća.

kako god. ja sam izneo argumente. hoces da kazes mi je bolji chrom od explorera, a vidis da nije tako?

SlobaL
31.1.2012, 10:44
evo testovi najbolji explorer,pa mozila boze pomozi i na kraju chrom smece.

Bolje proveriji instalaciju. Speed test kod mene, isto koristeći Google Chrome

http://www.speedtest.net/result/1741596639.png

Firefox

http://www.speedtest.net/result/1741602334.png

IE9

http://www.speedtest.net/result/1741604316.png

zvezdan84
31.1.2012, 11:55
kako da proverim instalaciju? instalirao sam ga vec vise od 10 puta za ovih par dana od kako mi je usporio

Maladikt
31.1.2012, 12:56
Zvezdane, baci pogled na ovu stranicu (http://www.google.com/support/forum/p/Chrome/thread?tid=54cd8355035a35d6&hl=en) i moguće rešenje. Koliko sam primetio guglanjem nisi jedini koji ima veliki ping prilikom testiranja Hroma na spid-testu. Osim toga, može da se desi da ti sajt izbacuje loš rezultat, a da zapravo nemaš tako visok ping (takođe utvrđeno guglanjem :p).

zvezdan84
31.1.2012, 14:53
Zvezdane, baci pogled na ovu stranicu (http://www.google.com/support/forum/p/Chrome/thread?tid=54cd8355035a35d6&hl=en) i moguće rešenje. Koliko sam primetio guglanjem nisi jedini koji ima veliki ping prilikom testiranja Hroma na spid-testu. Osim toga, može da se desi da ti sajt izbacuje loš rezultat, a da zapravo nemaš tako visok ping (takođe utvrđeno guglanjem :p).

sa tim sto sam nasao na toj stranici mi iskljucuje web access protection opciju. ipak cu ostaviti ukljuceno. sad makar znam sta mi pravi problem.

uros@3D
31.1.2012, 19:24

Meni je pukao 2-3 puta kad pustim napr. 2 klipa istovremeno na YT... Nije se to pre desavalo.

cane.prebranac
1.2.2012, 18:39
zna li neko moze li u chromu da se namesti ili da li postoji neka extenzija koja omogucuje samo pretragu istorije u adres baru, kao sto to radi firefox?

Guliver
1.2.2012, 20:21
kad otvoris istoriju imas opciju search :)

cane.prebranac
1.2.2012, 23:08
kad otvoris istoriju imas opciju search :)

:) znam za to ali nisam to trazio. Nasao sam u medjuvremenu ima opcija.

Iceman_37
4.2.2012, 18:16
Na hippo nude 'betu' chrome 18. Ustvari kako kazu to je dev preview. U svakom slucaju ja instalirao i stvarno jede malu decu kod html5 sajtova. Cak je bolji u vecini IE testova od Microsofta za razliku od trenutne Aurore od Firefox-a. Testirao sam ta dva browsera + IE u istom sajtu i chrome je fluidniji u animacijama, znaci brzi. Pogotovo fenomenalno kako deluje YouTube u chromu...kad su povezani.

Velika zamerka pada na memory usage. Iako i treba da zvace zarad stabilnosti, neki multi-tasking sa vise chrome tabova + neki drugi zahtevni program (kao photoshop ili Vmware) i eto problema. Ovde je Aurora bolja sigurno.

Jedina zamerka pada na to sto moze da se desi da vam se "srusi" shockwave flash u chrome. Aurora je stabilnija. Mada i google ne zaostaje mnogo cak u ovom dev preview.

Uglavnom Auroru koristim kad moram da odradim pravi multi-task jer mi je onda memorija bitna. Za ostalo moze chrome.

Dimo
4.2.2012, 23:26
Meni Skypeov Click to Call toolbar krešuje svako malo na verziji 16.

dile
7.2.2012, 1:32
@ uros@3D, Dimo

Pokušajte da uninstallirate Chrome u potpunosti, a zatim i Flash. Onda nanovo instal Flash pa Chrome. Ja sam tako uradio i u zadnjih 3 dana sasvim se pristojno ponaša.

VojaM
7.2.2012, 13:59
Meni Skypeov Click to Call toolbar krešuje svako malo na verziji 16.
Porazmisli da li ti je to uopšte potrebno.

zvezdas
8.2.2012, 20:00
koliko vidim izasla je verzija 17, ima li kakvih novosti ?

Aljosa
8.2.2012, 20:14
Ovo su najbitnije izmene:

New Extensions APIs
Updated Omnibox Prerendering
Download Scanning Protection
Many other small changes

cane.prebranac
9.2.2012, 9:06
a sto on zdere ovoliko rama?

nexexcalibur
9.2.2012, 11:53
a sto on zdere ovoliko rama?

Verovatno zato sto je svaki tab poseban proces, i iako zauzima vise rama, daleko je stabilniji...

Eto na primer, programeri u Mozili ce tek u sledecoj verziji firefoxa ubaciti taj sistem...

VojaM
9.2.2012, 14:21
Otkud ti ta ideja? To je odavno ubačeno i u FireFox.

icecold
10.2.2012, 12:25
Hrom troši više memorije iz razloga što ima odvojene procese, mada se i to može iskontrolisati.

Fajerfoks nema odvojene procese posebno za svaki jezičak, već samo za priključke.

Odvajanje procesa posebno za svaki jezičak se neće desiti u skorije vreme za Fajerfoks. Jer je e10s (Electrolysis) projekat zaustavljen i radi se na Snappy projektu koji veoma dobro napreduje i po pitanju stabilnosti.

Iceman_37
10.2.2012, 19:37
Hrom troši više memorije iz razloga što ima odvojene procese, mada se i to može iskontrolisati.

Kako ?

icecold
10.2.2012, 21:26
To je do Guglovih programera. :D
Biće interesantno videti kako će to Mozila realizovati (srediti memoriju) kada aktivno krenu da rade na e10s projektu.

dikinson
12.2.2012, 22:06
Kako da sacuvam favorites iz Google Chroma tako da prilikom ponovnog dizanja sitema mogu da ih koristim, kao sto je to slucaj sa IE ?

SlobaL
12.2.2012, 22:09
Uključi Sync opciju u Chrome, sve će ti biti sačuvano online, čak i podešavanja i ekstenzije.

amdx2
14.2.2012, 19:12
Imam glup problem.Naime,ne mogu nikako jednu stranicu da stavim na ono prazno polje.Pre samo privucem i to je to,stoji normalno,medjutim sada nece nikako.Jel postoji neki drugi nacin?
http://i40.tinypic.com/1zr0vax.png

Љуша
17.2.2012, 4:16
Имам једно питање, да ли гугл хром троши више ресурса (рама или шта још већ) од експлорера. Или му то дође на исто.

cane.prebranac
17.2.2012, 12:17
trosi sigurno, chrome koliko sam ja primetio trosi najvise resursa od svih browser-a

goranagf
17.2.2012, 13:57
Sinoc sam instalirao Chrome po prvi put da provjerim kako radi u odnosu na FF koji koristim od kad znam za sebe i internet i primjetio sam da osjetno brze radi i za sad nisam primjetio nista sto me nebi zadrzalo da ostanem na Chromu.
Sad jedno pitanje, posto nisam znao naci, postoji li naci i kako da isklucim ovaj opis sto mi se pojavljuje gdje god da predjem misom?
http://www.dodaj.rs/f/1a/TI/1UjKf5YB/untitled.jpg

Guliver
17.2.2012, 14:35
nemoj da prelazis preko naziva tema :D

goranagf
17.2.2012, 14:46
I sta onda konkretno u slucaju sa slike ako zelim otici na poslednju stranicu teme "Igre koje najvise ocekujete?" moram vrtiti misem okolo da nestane ovo, pa da onda kliknem...

Guliver
17.2.2012, 16:43
Ne treba cim pomeris kursor sa naslova teme taj box se gubi...

goranagf
17.2.2012, 19:50
Znaci ne postoji nacin da se ugasi?

Guliver
17.2.2012, 21:39
tako je forum podesen i ne moze iz chrome-a da se iskljuci...

dile
27.2.2012, 16:46
Imamo li nekoga na forumu od beta testera, da kaže da li ima na vidiku tab preview-a i unvisited tabs?

Iceman_37
27.2.2012, 16:50
Nasta mislis kad kazes tab preview, u taskbaru od windows-a ? To samo upises
--enable-aero-peek-tabs u properties od chrome precice.

dile
27.2.2012, 17:41
Ne, ne to.
Nešto kao što ima Opera dakle pregled tabova iz browsera na mouse over, ovako nešto (http://verrytechnical.com/wp-content/uploads/2011/06/Opera_Next_Tab_Preview.png).

A što se unvisted tabs-a tiče to je tipa da tab ima kao "uvo" ili nešto slično opet što ima Opera. Za firefox postoje add oni, ali stvarno bi Chrome trebao da dobije jer je jako korisno.

Iceman_37
27.2.2012, 18:09
Znam, koristio sam operu, potpuno beskorisna stvar po meni a i jedan od razloga kad je tako nasviraju sto je i sporija od ostalih browsera (ne mislim na brzinu citanja stranica.) Minimalisticki pristup i chrome ostaje zakon. Tenutno sam na 18 beti, bio sam i na 19 dev verziji i tih stvari nema cak i kad se ukljuce eksperimentalne funkcije.

dile
27.2.2012, 18:52
Paa dobro zavisi koliko si zahtevan korisnik. Kada se otvori 30+ tabova, bilo bi jako zgodno. Doduše meni je nova Opera počela da baguje odmah pri instaliranju druge teme.
Nije to, nadam se, veliki posao da se ubaci, ali bi bilo jako korisno.

Iceman_37
27.2.2012, 19:14
Pa sta ja znam, valjda sam zahtevan, evo dok sam odgovarao 15 tabova, maks mozda nekih 20 i nisam video potrebu za tim, jednostavno drzim stvari pod kontrolom, ne znam sta je toliko potrebno imati 100 tabova otvorenih :eek: u koje god svrhe, treba biti uredan pa i u browseru :D

Chrome sa 15 tabova mi zvace 1,5GB, znaci sa 30 jedno 3GB xD Mislim uredu ako ubace kao opciju, nista vise.

dile
27.2.2012, 19:26
Heheheh da, da dobro 15- 20 tabova, meni je češće više prozora otvoreno npr. 3 sa 7-8 tabova, jer mi je lakše da pregledam naslov tab-a. Ali kada bi ubacili onda više tabova u istom prozoru i kada ne znaš šta je šta samo mouse over i imaš lep pregled šta si uopšte otvorio.
Opet doprinosi urednosti :)...

Guliver
29.2.2012, 2:01
Koja fora sa chrome kad je sveze instaliran win radi kao sat, a posle nekog vremena nece da otvara stranice sa ebuy-a i dosta drugih sajtova vrti u beskonacnost,da nije neki problem sa sync?koristim ga samo za fb, jer opera tu brljavi...

ZoNi
29.2.2012, 10:18
Koja fora sa chrome kad je sveze instaliran win radi kao sat, a posle nekog vremena nece da otvara stranice sa ebuy-a i dosta drugih sajtova vrti u beskonacnost,da nije neki problem sa sync?koristim ga samo za fb, jer opera tu brljavi...

Jesi probao da ga malo očistiš pomoću CCleaner-a?

Guliver
29.2.2012, 11:11
sad sam pustio c cleaner i isto, ebay nikako...dobijam ovu poruku
This webpage is not available
The connection to www.ebay.com was interrupted.
Here are some suggestions:
Reload this webpage later.
Check your Internet connection. Restart any router, modem, or other network devices you may be using.
Add Google Chrome as a permitted program in your firewall's or antivirus software's settings. If it is already a permitted program, try deleting it from the list of permitted programs and adding it again.
If you use a proxy server, check your proxy settings or contact your network administrator to make sure the proxy server is working. If you don't believe you should be using a proxy server, adjust your proxy settings: Go to the wrench menu > Options > Under the Hood > Change proxy settings... > LAN Settings and deselect the "Use a proxy server for your LAN" checkbox.
Error 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): The connection was reset.
dok opera otvara stranice kao od sale

cane.prebranac
29.2.2012, 13:56
da ti ne blokira neka extenzija? kod mene otvara bez problema.

Iceman_37
29.2.2012, 16:38
Google Chrome 19 Dev je fantastican stvarno, nemam reci, mnogo brz i za sada nisam imao problema.

http://www.filehippo.com/download_google_chrome/

ZoNi
29.2.2012, 17:24
Google Chrome 19 Dev je fantastican stvarno
Po čemu je bolji od stabilnog Chromea? Ili drugih prethodnih verzija?

Iceman_37
29.2.2012, 17:50
Chromium v8 core (3.9.4.0) na kome lezi updejtovan i next-gen java script,novi Google's online spellchecker (to je changelog), sve mi radi fluidno, to mi se najvise svidja, mislim da je i brzi response kad krene ucitavanje strane. Da li je bolji tj po cemu tacno, to ne mogu da ti konkretno odgovorim jer nisam developer, pa je to samo moje misljenje kao obicnog korisnika.

ZoNi
29.2.2012, 18:36
Hvala! Kao što sam i pretpostavio, nema vidiljivih izmena, samo se štancuju verzije, a gomila sitnih propusta i dalje opstaje...

Iceman_37
1.3.2012, 21:44
Evo sad sam se vratio na 17 cisto da vidim kako sad to ide kad je obrnutu. Pa i nema razlike :D Neka bude 17stica ipak....sto bi se zezao sa potencijalnim crash-evima ako kao sto kazes samo stancuju kad upisu novu liniju koda :kreza:

Na koje propuste mislis, tj. sta ti nedostaje u chrome-u ?

Ja iako vidim da pod chrome://plugins imam onaj iz adobe-a (mada mislim da je ovo samo viewer), nemam ikonicu kao u FF-u gde mogu od stranice da napravim PDF. Create Adobe PDF se zove plugin, dobio sam uz adobe suite - integrise se cak i u office dosta korisno, u FF imam jako korisne funkcije od njega stavljene samo u jednu ikonu. Nisam uspeo da izguglam da ovo osposobim na chorme. Meni to smeta jedino za sada.

Mada mi je definitivno main, zato sto mi je jako brzi i stabilniji kao aplikacija u odnosu na FF. Od FF povremeno padne neki not responding il zakucavanje, chrome kad mi je otvoren VM i kad imam 80% zauzeto mem i 15 tabova i dalje sljaka bez obzira na load na racunaru zbog eto toga sto je svaki plugin i tab u posebnom procesu. Jeste da zvace mem, ali vredi. A i na kraju posto dosta koristim you-tube, nista cudno, you-tube radi mnogo bolje na chromu.

xp professor
24.3.2012, 0:57
Kako da iskljucim Google Update? Apdejtuje mi se svakih nedelju dana otprilike ako se ne varam i zna da mi uspori komp mnogoo pa ga onda prekinem iz task manager-a..
Od Googleovih programa imam samo chrome i earth.. Ovo bas zna da nervira..

ZoNi
24.3.2012, 2:11
Kako da iskljucim Google Update
Ne preporučujem gašenje apdejta!

http://www.sitepoint.com/how-to-disable-google-chrome-updates/

SlobaL
31.3.2012, 12:10
Da li još neko ima problema sa pikselizacijom klipova na Youtube kad pređe na pun ekran i ima li neki način da se to reši?

cane.prebranac
31.3.2012, 16:14
sta ti se tacno desava?

SlobaL
31.3.2012, 17:07
Klip se normalno otvara i ide, međutim kada se ode u full screen, slika izgleda grubo i vidi se pikselizacija, bez obzira da li je u pitanju 320 ili 1080p

Okačio sam jedan primer, mada nije baš najreprezentativniji. Levo kako bi trebalo da izgleda (isto je i u Firefoxu i IE), desno je Chrome. Kompjuter je onaj iz profila, drajveri za grafičku su 12.3, probao sam sa i bez hardverske akceleracije u flešu, nema razlike.

http://www.dodaj.rs/t/2i/KU/4QmFck6D/untitled1.jpg (http://www.dodaj.rs/?2i/KU/4QmFck6D/untitled1.png) http://www.dodaj.rs/t/1c/oA/3yOonEr/untitled2.jpg (http://www.dodaj.rs/?1c/oA/3yOonEr/untitled2.png)

the_punicher
2.4.2012, 16:14
zna neko kako da prebacim da mi jezik bude engleski na chromu,a da ne skidam drugu verziju?Lakse se snalazim na engleskoj.

M.C.
2.4.2012, 16:21
Wrench --> Settings --> Advances Settings --> Languages and spell-checker settings

Rockstar
4.4.2012, 20:43
Ево, након три године, први Хром који не ради како треба, 18.. Константно се руши, не ради, блокира, трокира.. Ужас. Је л` има још неко тај проблем? Сад сам на ie 9 и човек сам глупих принципа, можда и останем овде.

Aljosa
5.4.2012, 9:24
Ево, након три године, први Хром који не ради како треба, 18.. Константно се руши, не ради, блокира, трокира.. Ужас. Је л` има још неко тај проблем? Сад сам на ie 9 и човек сам глупих принципа, можда и останем овде.

Hmmm, ja koristim Chrome od verzije 5 i evo trenutno sam na toj problematičnoj verziji 18, međutim sve mi radi ok.

Maladikt
5.4.2012, 9:39
I ja sam na 18 i radi mi sve pod konac.

Rockstar
5.4.2012, 20:51
Сад сам на оној 19 "бети", шта ли, неће да ми правилно унесе букмаркове, али ради како треба...

Kojic_M
5.4.2012, 22:00
Jedini browser kome nisam nasao nijednu manu,svaka cast guglu :tapsh::tapsh::tapsh::tapsh::tapsh::tapsh::tapsh:

ZoNi
5.4.2012, 23:43
Jedini browser kome nisam nasao nijednu manu
Blago tebi :)

PEDJA CZBG
6.4.2012, 17:03
Зашто ми хромара избацује ово кад хоћу да приступим Гуглу, Фејсу и другим хтпсс сајтовима?

Неважећи сертификат сервера
Покушали сте да дођете до домена www.google.rs, али сервер је послао неважећи сертификат.
Не можете да наставите зато што је оператор веб сајта захтевао повишену безбедност за овај домен.

M.C.
6.4.2012, 17:05
Jel ti je tačno vreme na kompu? Kod mog druga je to izbacivalo jer mu je baterija na matičnoj otišla u večna lovišta, tako da mu je godina 2001. ako ne namesti manuelno.

PEDJA CZBG
6.4.2012, 17:16
Jel ti je tačno vreme na kompu? Kod mog druga je to izbacivalo jer mu je baterija na matičnoj otišla u večna lovišta, tako da mu je godina 2001. ako ne namesti manuelno.
Ма нова је плоча, све је ново, није сигурно празна батеријица... :confused:

stankovic82
6.4.2012, 18:02
Ма нова је плоча, све је ново, није сигурно празна батеријица... :confused:

Ma jok bre,ja sam isto sada imao ovakav problem.Ne znam gde sam tacno cackao,ali proveri u opcijama.U naprednim opcijama iskljuci ovu opciju:Провери да ли постоји опозив сертификата сервера

PEDJA CZBG
6.4.2012, 18:18
ma jok bre,ja sam isto sada imao ovakav problem.ne znam gde sam tacno cackao,ali proveri u opcijama.u naprednim opcijama iskljuci ovu opciju:Провери да ли постоји опозив сертификата сервера
Урадио. Ништа није помогло. И даље не ради. -.-

stankovic82
6.4.2012, 18:30
Ajde ovako,obrisi chrome.Skini CCleaner,izbrisi sav istorijat i ostale gluposti vezane za chrome.instaliraj ponovo chrome i onda probaj.

Kojic_M
6.4.2012, 18:44
Jesi ipak proveravao datum?

PEDJA CZBG
7.4.2012, 18:11
Jesi ipak proveravao datum?
Ma jesam :D

Ajde ovako,obrisi chrome.Skini CCleaner,izbrisi sav istorijat i ostale gluposti vezane za chrome.instaliraj ponovo chrome i onda probaj.
Ma reinstalacija resila problem Hvala ;)

DJ MIXYYY
7.4.2012, 18:19
Ja imam isti ovaj problem, reinstalirao sam pa je proradilo ali se ponovo pojavljuje ta greska.

PEDJA CZBG
8.4.2012, 1:00
И мени се поново вратио... Шта нам је чинити?

darkelf
8.4.2012, 2:18
Ovo je SSL bug u najnovijoj verziji Chrome-a:
http://www.slashgear.com/google-chrome-hit-by-ssl-bug-restricting-google-services-06221921/

Probajte Chrome development verziju

cane.prebranac
8.4.2012, 10:54
И мени се поново вратио... Шта нам је чинити?
firefox :dedica:

Maladikt
8.4.2012, 12:22
Ma pređi odma' na IE, nemoj da te lože. :opanachke

DJ MIXYYY
8.4.2012, 20:03
Oce li oni popravljati ovo ni ova verzija 19 mi ne radi kako treba. :mad:

ZoNi
9.4.2012, 9:15
Oce li oni popravljati ovo ni ova verzija 19 mi ne radi kako treba. :mad:
A da ti probaš da središ svoj komp prvo?

Za početak:
- bekapuj Chrome
- obriši ga, ukloni i profil kad te bude pitao
- poteraj CCleaner
- instaliraj ponovo Chrome
- stavi nove grafičke drajvere
- u Chrome uključi/isključi hardversko ubrzanje, pa vidi d ali ima razlike

Ako i dalje bude problema, probaj sa nekim od srodnih brauzera - Chromium, Iron, Comodo, Maxthon 3...

DJ MIXYYY
9.4.2012, 12:07
A da ti probaš da središ svoj komp prvo?

Za početak:
- bekapuj Chrome
- obriši ga, ukloni i profil kad te bude pitao
- poteraj CCleaner
- instaliraj ponovo Chrome
- stavi nove grafičke drajvere
- u Chrome uključi/isključi hardversko ubrzanje, pa vidi d ali ima razlike

Ako i dalje bude problema, probaj sa nekim od srodnih brauzera - Chromium, Iron, Comodo, Maxthon 3...
Uradio sam to ali nista se nije promenilo. :(
Probao sam i Chromium sad, takodje ista greska. Sacekacu da oni to srede a do tad moram na firefox. :(

ZoNi
9.4.2012, 12:25
Sacekacu da oni to srede a do tad moram na firefox. :(
U svakom slučaju, FF je bolje rešenje ;)

DJ MIXYYY
10.4.2012, 10:25
Malo sam cackao po netu trazeci resenje i naleteo sam na dva.

Prvi je da proces google chrome "ubijete" u task manageru svaki put kada zelite da izadjete.
A drugi nacin je da svaki put kad izadjete izbrisete fajl chrome_shutdown_ms.txt koji se nalazi C:\Users\<Vas user name>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\

Eto ako jos ima ovaj problem to ce ga resiti dok oni ne srede sto je na njima. :)

Љуша
17.4.2012, 1:29
Не могу да верујем да су избацили 120% зум. На 110% ми је ситно, 125% је велико, 120 ми је било таман. Сад ми фонтови изгледају тотално безвезе (пљоснато). Поготово на форуму теме сад имају још дебља слова :facepalm.

http://www3.picturepush.com/photo/a/8055411/img/Anonymous/Capture.png

ZoNi
17.4.2012, 9:37
Не могу да верујем да су избацили 120% зум. На 110% ми је ситно, 125% је велико, 120 ми је било таман.
EZ Zoom?
https://chrome.google.com/webstore/detail/pgjddfakmeeljhjhnhgakblggcfkmima

Љуша
17.4.2012, 13:31
Имам проблем са овим ез зумом. Кад кликнем на нечије име прозорчић се појави доле

http://www5.picturepush.com/photo/a/8057618/img/Anonymous/Capture.png

Јел ово нови хром!? Ужас. :facepalm

Покушао сам и ауто зум екстензију и исто зеза.

pRoskiLLz
17.4.2012, 13:37
Имам проблем са овим ез зумом. Кад кликнем на нечије име прозорчић се појави доле

http://www5.picturepush.com/photo/a/8057618/img/Anonymous/Capture.png

BUG SPLAAAT!!! :kreza:

verujem da ces morati da se naviknes... (:

ZoNi
17.4.2012, 15:09
To je bitan problem? :eek:

Љуша
17.4.2012, 17:43
to je bitan problem? :eek:

Битан је. Вратио сам хром 16. Навикао сам на 120% зум. Нови је баговит.

ZoNi
17.4.2012, 19:22
Ok, tvoj izbor :) Ja ne primećujem bagove u novim verzijama Chrome-a, a nikako ne bih preporučio nikome korišćenje neažurnih verzija brauzera.

Da li si imao još neke bagove sa Chromeom, osim te beznačajne sitnice sa "prozorčićem" sa korisničkim informacijama?

KOd mene EZ Zoom radi odlično. Taj bag sa "prozorčićem" sam video, ali smatram d aje potpuno beznačajan ;)

Љуша
17.4.2012, 19:43
То су све ситнице, које умеју да нервирају. Фонт ми се исто није допадао, дебела слова, ставим на tahoma isto, times new roman (не подносим). Углавном користим segoe ui. Погрешио сам што сам обрисао податке из старог хрома. Сада као да нема clear type, на ју тјубу фонтови масни и дебели. Кад куцам нешто слова као да су у лошијој резолуцији, немају ту оштрину и квалитет, па куцам опет слова оштрија и лепша. Clear type као да се сам укључује и искључује, то је тако на ју тјубу. Зашто сам уопште брисао скривене датотеке хрома. Рушио сам систем, нисам сачувао хром.

Не сећам се која верзија хрома је била у јуну-јулу!? Тада сам скинуо. Користио сам је до јуче. Ништа нисам морао подешавати. Био сам презадовољан њоме.

Покушавам да нађем старије верзије, ако неко има старију верзију од лета прошле године нек се јави и окачи линк.

ZoNi
17.4.2012, 21:15
Покушавам да нађем старије верзије, ако неко има старију верзију од лета прошле године нек се јави и окачи линк.
http://filehippo.com/download_google_chrome/history/

Tvoj problem je verovatno hardverska akceleracija. Probaj da je uključiš/isključiš, pa vidi kako je bolje (prethodno instaliraj najnovije grafičke drajvere).

Љуша
17.4.2012, 22:04
Није проблем ни до акцелерације ни драјвера. Увек имам нове. Сада сам вратио верзију 14 и фонтови су нормални као и пре. На овим новијим (16-19) су изгледали као да им је искључен АА :opanachke

Да не отварам тему, инсталирам драјвер за камеру и прошли пут је било овако да нема слова

http://www4.picturepush.com/photo/a/8061932/1024/Anonymous/Capture.png

Јел ово неки кинески уникод или шта већ, кад се губи инстал шилд!? Мислим, свеједно сам инсталирао, али ме занима што показује упитнике?

Не могу да се отарасим фолдера из виндовс.олд, тражи ми дозволу

http://www4.picturepush.com/photo/a/8062137/1024/Anonymous/Capture.png

Успео сам. Фала к.

SlobaL
17.4.2012, 23:02
Pretpostavljam da ti je Windows na ćirilici?

Sinisa Cubrilo
19.4.2012, 23:59

Meni Google Chrome 18 radi bez greske za sada. Sta ti se tacno desava? Zasto ne probas da vratis neku stariju verziju Hroma? Batali IE, to je totalna glupost.

dile
26.4.2012, 15:11
U zadnja 2-3 dana mi je Chrome posta užasno trom. Jednostavno pri otvaranju stranice u novi tab i prelaska na istu, treba mu neko vreme da ukapira da sam započeo scrolovanje i onda polamo šteka. Takođe i video materijal na Youtube-u zna da ušteka.

Pokušao sam na laptopu na kojem je ista verzija chrome-a( 18.0.1025.162.) i slično ponašanje. Reinstalacija Chrome-a i Flash Player-a nije pomogla.

Još neko sa sličnim problemima?

ZoNi
26.4.2012, 17:10
Chrome koristi svoj interni Flash, tako da instalacija ne pomaže ;)

Probaj da očistiš "đubre" pomoću CCleaner-a (samo nemoj da čekiraš brisanje lozinki):
http://i.imgur.com/cKO8T.png

cane.prebranac
6.5.2012, 16:09
mnogo dobra ektenzija za pretragu istorije, nesto slicno kao kod firefoxa https://chrome.google.com/webstore/detail/bojcckfnoicpmfgjhhoncpinbmechmkl

Guliver
11.5.2012, 14:30
o5 imam problema sa Chrome ne mogu da se logujem da sinhronizujem podatke... :/ ne pomaze nikakvo ciscenje i nece da otvara pojedine stranice...

cane.prebranac
18.5.2012, 23:09
zna li neko zasto je slika na youtubu kod videa losije rezolucije ovako "kockasta" na chromu? na ostalim pretrazivacima je normalna.

Rockstar
19.5.2012, 7:06
zna li neko zasto je slika na youtubu kod videa losije rezolucije ovako "kockasta" na chromu? na ostalim pretrazivacima je normalna.

Таман се верзија 18 "унормалила", сад ми 19-ица багује са Тјубом такође. Уопште неће да га отвори, морам да чистим кеш сваких пет минута.. Избаци ми: "500 Internal Server Error

Sorry, something went wrong.

A team of highly trained monkeys has been dispatched to deal with this situation.

If you see them, show them this information:" Бзвз...

cane.prebranac
19.5.2012, 9:59
Таман се верзија 18 "унормалила", сад ми 19-ица багује са Тјубом такође. Уопште неће да га отвори, морам да чистим кеш сваких пет минута.. Избаци ми: "500 Internal Server Error

Sorry, something went wrong.

A team of highly trained monkeys has been dispatched to deal with this situation.

If you see them, show them this information:" Бзвз...
reinstaliraj ga.

analayzer
20.5.2012, 21:55
o5 imam problema sa Chrome ne mogu da se logujem da sinhronizujem podatke... :/ ne pomaze nikakvo ciscenje i nece da otvara pojedine stranice...
Neće da sihronizuje samo ako si menjao lozinku pa je tražio da u opciji Napredna Podešavanja Sinhronizacije ponovo staviš-potvrdiš staru lozinku inače ti stoji onaj upitnik ili šta već beše na ključu gore.
Ja koristim Chrome par godina samo njega i nemam nikakvih problema i i ova 19 radi potpuno bez greške i youtube radi savršeno.:Freddy:

http://www.dodaj.rs/t/3w/8f/13CuoUeB/ashampoosnap2012052021h5.jpg (http://www.dodaj.rs/?3w/8f/13CuoUeB/ashampoosnap2012052021h5.png)

M.C.
21.5.2012, 19:03
Google Chrome Overtakes Internet Explorer (http://www.pcworld.com/article/255886/google_chrome_overtakes_internet_explorer.html)

Picard
21.5.2012, 19:37
Malo testiram Chromium Portable. Radi baš brzo. Vidim da svaki tab i svaka ekstenzija idu u posebne procese :eek:... Oh well, vidim da mi se smeši dodavanje još 4GB memorije.:p
Za sada sam primetio samo jedan problem, radi se o onom spisku recommended klipova u Youtube, u FF se otvara trenutno, dok je u C-u potrebno da prođe ~ pola minuta ili više da bi se pojavili ti klipovi, stoje prazna crna mesta, kao da ih ne učita odmah. Rešenje?

EDIT:

Stavio sam Chrome Portable i daleko je umereniji u korišćenju RAM-a, ali ostaje problem sa Youtube.

Љуша
21.5.2012, 22:58
Malo testiram Chromium Portable. Radi baš brzo.
Stavio sam Chrome Portable i daleko je umereniji u korišćenju RAM-a, ali ostaje problem sa Youtube.

Какав проблем? Мени ради ју тјуб исто као на обичном хрому. Гледао сам и искоришћеност рама. Мој закључак, хром и хром портабл исти к друго(исто) паковање :rolleyes:

Picard
21.5.2012, 23:20
Nisi pažljivo pročitao post, samim tim ga nisi ni razumeo.

Packypfc
21.5.2012, 23:38
Meni je CoolNovo (bivsi Chrome Plus) majka. Mesavina firefoxa i opere na bazi chroma. Jeste da malo kasne sa novim izdanjima (jos su na 18.), ali vec godinu dana ne koristim nijedan drugi browser. Stavise, sve sam ih deinstalirao. A u ormanu stoji majica sa logom firefoxa u kog sam se nekad kleo. Bacene pare :P

ZoNi
22.5.2012, 9:41
Za sada sam primetio samo jedan problem, radi se o onom spisku recommended klipova u Youtube, u FF se otvara trenutno, dok je u C-u potrebno da prođe ~ pola minuta ili više da bi se pojavili ti klipovi, stoje prazna crna mesta, kao da ih ne učita odmah. Rešenje?
Neobično - meni naslovna strana YTa izgleda drugačije u sva tri brauzera (FF12, Chrome 19 i Chromium Portable 20).

Kod FFa u desnom sajdbaru imam nekoliko Recomended klipova, pa onda Spotlight i na kraju Featured.

Kod Chromea imam Spotlight i Featured (dakle, nema Recomended).

A kod Chromiuma Portabl - uopšte nema desnog sajdbara :)

EDIT: CoolNovo isto kao Chrome - vide se Spotlight i Featured (umesto Recomended stoji prazno polje sa natpisom Advertisement).

dex3108
22.5.2012, 11:33
Za probleme sa YT-om probajte aktivirati HTML5 YT. Meni skoro svaki video prikazuje u HTML5 formatu rjetko koji je flash.

http://www.youtube.com/html5

Inace ja nemam nekih vecih problema sa Chrome-om. Jedini problem koji se ponekad desi i koji mi je iritantan jeste da se prebaci u always on top rezim rada pa ga moram minimizovati da bi radio u nekom drugom programu :D

OWERKLOKER
22.5.2012, 23:38
Kad se ukljuci HTML 5 znaju klipovi da seckaju iako procesor moze bez znojenja da ih izgura tako da ne znam koliko je to pametno resenje.

cane.prebranac
22.5.2012, 23:42
Kad se ukljuci HTML 5 znaju klipovi da seckaju iako procesor moze bez znojenja da ih izgura tako da ne znam koliko je to pametno resenje.

seckanje ili kockice pitanje je sad :) bas *****e isto se dogadja i kod mene

Guliver
22.5.2012, 23:42
kod mene je html 5 ukljucen i nema nikakav problem a onaj problem sa sinhronizacijom se sam resio:kreza: verovatno kad se browser azurirao...

PEDJA CZBG
7.6.2012, 14:17
Последњих неколико дана ми ФБ страшно багује на свим браузерима, а поготово на хрому, ради лепо само на ИЕ9, да не поверује човек, а данас ми је и избацио http://www.dodaj.rs/f/43/1O/TcUe0sW/1.jpg Шта се дешава?

Picard
8.6.2012, 23:17
Prešao sam na Chrome, zadovoljan sam, ali postoji jedna stvar koja me nervira - smooth scroll. Mislim halo, 2012. godina je, konkurencija to ima odavno. To ne bi bio neki problem kada bi mi ova ekstenzija dobro radila:

https://chrome.google.com/webstore/detail/khpcanbeojalbkpgpmjpdkjnkfcgfkhb

ali to nije slučaj, opet ne dobijam takav scroll, samo na strani koja služi za podšavanja te ekstenzije je skrol gladak, na ostalima ne. U čemu može da bude problem i da li ikako mogu da dobijem Opera/FF like scroll?

ZoNi
9.6.2012, 0:17
da li ikako mogu da dobijem Opera/FF like scroll?
Da, koristi Operu ili FF ;)

@ Chrome: about:flags > Smooth Scrolling > Enable > Restart Chrome

Picard
9.6.2012, 0:26
Probao sam to, nema efekta
Vidim da nisam jedini kome to ne radi ...
Stavio sam SmoothScroll ekstenziju, nije to baš to, ali završava posao za sada.

galebns
9.6.2012, 0:39
Zasto u procesima bude nekoliko chrome.exe aktivno iako je samo jedan tab otvoren?

Picard
9.6.2012, 0:43
Za svaku ekstenziju koju koristiš ide jedan tab + za Flash + GPU Process.

Srlisone
9.6.2012, 0:44
Kao višegodisnji korisnik Opere, smooth scroll mi je najviše nedostajao kad sam presao na Chrome. U početku mi je bilo zaista neobično sa ekstenzijom ka kojoj si stavio link (Chromium Wheel Smooth Scroller), ali navikne se covek i sad mi operin smooth izgleda bzvz. Teška srca sam se rastao od Opere, ali posto je dosta troma bila u poslednjim verzijama i prikazivala neke strane koje su meni bitne veoma cudno, dao sam šansu Chrome-u i nisam se pokajao. Ok je skroz. Mada mi o5 malo nedostaje O, ali takva je situaciJa :)

Picard
9.6.2012, 0:48
Još kada bih uspeo da nateram tu ekstenziju da radi kod mene kako bi trebalo ...

Srlisone
9.6.2012, 1:03
Evo kako je kod mene.

http://www.dodaj.rs/f/o/U8/2hgJRngJ/1/capture.png

http://www.dodaj.rs/f/2Q/6M/1lZaPuM5/capture-2.png

Picard
9.6.2012, 1:04
Isto je i kod mene, ali kao da uopšte nije ni uključena ta ekstenzija, nema efekta.

Srlisone
9.6.2012, 1:09
Znam samo da su ekstenzije onemogućene na, nazovimo, "chome-ovim" tabovima (početna strana, podešavanja, chrome store). Predpostavljam da ti se tako seckavo ponaša scroll i na svim drugim sajtovima?

Picard
9.6.2012, 1:20
Rešio sam, ta ekstenzija je imala konflikt sa onom koju koristim za mouse gestures, sada sam isključio u njoj neku opciju vezanu za točkić miša i imam iOS skrol.:D

Prief Lirator
23.6.2012, 4:00
@ Srlisone Zar ti nije previše kad ti je ''Smoothness'' na 80? :D Ja sam stavio na 25 tek onako da malo omekše skrolovanje, a kada sam probao na 80 kao kod tebe imam osjećaj kao da skrolujem po ledu preko kojeg je stavljen gusti margarin... strašno klizavo i gnjcavo, ako me kontaš. :opanachke

Srlisone
23.6.2012, 23:43
Klizavo i gnjecavo je najbolje ;)

Teniser
28.6.2012, 19:16
Niko da objavi da je izasao update, 20. verzija :)

ZoNi
28.6.2012, 21:01

Izađe to i bez objave :D

Aljosa
29.6.2012, 8:52

Još jedan broj u nizu i ništa više.

nexexcalibur
30.6.2012, 20:12
Odmah sam primetio da su tabovi malo 'fasciklastiji' i da je dugme za new tab dosta vece...to je na prvi pogled

Picard
2.7.2012, 12:35
Imam jedan problem sa Chrome-om, a to je učitavanje home page-a prilikom startovanja. Naime, često se dešava da se ne učita google.com kada pokrenem Chrome, već samo stoji prazna stranica dok se onaj kružić gore vrti u smeru suprotnom od kazaljke na satu, a stranica se učita tek kada pritisnem taster za home page. Nije vezano za zadnju verziju, događalo se i ranije.

Prief Lirator
3.7.2012, 3:57
Odmah sam primetio da su tabovi malo 'fasciklastiji' i da je dugme za new tab dosta vece...to je na prvi pogledJedina praktično vidljiva promjena je ''Wider new tab button''. :rofl: :rofl:

icemama
3.7.2012, 4:25
Imam jedan problem sa Chrome-om, a to je učitavanje home page-a prilikom startovanja. Naime, često se dešava da se ne učita google.com kada pokrenem Chrome, već samo stoji prazna stranica dok se onaj kružić gore vrti u smeru suprotnom od kazaljke na satu, a stranica se učita tek kada pritisnem taster za home page. Nije vezano za zadnju verziju, događalo se i ranije.
Isto se desava i kod mene...

cane.prebranac
6.7.2012, 12:28

Probaj ukucaj ponovo home page u settings, meni je to pomoglo.

PS mode
7.7.2012, 7:51
Kod mene nista ne radi dobro na google hrome pa ni Orbit Downloader.
Nasao sam zamenu u dodacima koja radi ali za youtube samo .
Mozda sto imam zadnju verziju google hrome 5 nije tako vazno ostali browersi mi rade dobro ali zivcira me vec taj problem sa google hrome .:rolleyes:

Orbit downloader ima grabber samo za INternet explorer.Ako se nerviras jer hoces da catchujes video sa Youtube-a,najbolje ti je da instaliras Real downloader ili Download accelerator plus.Oba su freeware a Google je,bar po mom misljenju,number one pretrazivac.Pored toga,imas Your turbo download manager koji ti nudi opcije da downloadujes video sa Youtube-a u vise formata.

PS mode
7.7.2012, 7:54
Isto se desava i kod mene...

Odes na Podesavanja pa na Pri pokretanju otvori odredjenu stranicu pa ukucas www.google.rs

nexexcalibur
12.7.2012, 11:39
Uf kako mi je bagovao chrome sinoc, nisam mogao youtube uopste da otvorim...posto sam odradio windows update, mislio sam da je do toga, ali nakon kompletiranja instalacije jutros i dalje ista stvar, baguje i nece da otvara sajtove...

Onda sam otisao na wrench - about chrome i krenuo je da se updateuje...bogami dobrih 2 min se updateovao i onda restart programa i sad sve radi odlicno...

Vidim da je bio update sinoc, na 20.0.1132.57 FINAL

Note that build 20.0.1132.57 contains an update to Flash player, v8 (3.10.8.20) and couple of stability/bug fixes.

the_punicher
16.7.2012, 17:50
Da li je moguce uraditi backup na Chromu posto planiram da uradim sistem,a ne bi voleo sad bas da sve stranice koje imam u bookmarksu izgubim :S

Neutrino
16.7.2012, 17:53
Da li je moguce uraditi backup na Chromu posto planiram da uradim sistem,a ne bi voleo sad bas da sve stranice koje imam u bookmarksu izgubim :S
Pre nego što uradiš reinstalaciju loguj se sa svojim GMail nalogom da Chrome uradi sinhronizaciju podataka.

Nakon reinstalacije dovoljno je da se ponovo loguješ na svežu instalaciju Chrome-a i on će sam skinuti i podesiti sve ekstenzije, bookmarke itd.

PS mode
16.7.2012, 17:54

Ja to radim tako sto uradim back up celog sistema na drugu particiju od sistemske i onda kad me nesto zeza sistem,samo to otpakujem i sve radi ok bez potrebe da se obara i dize sistem.A i kad ga oboris,samo otvoris back up i sve sam instalira kao pre nastanka problema i to jednim kolikom.Koristim Ease us to do back up i oporavak sistema pomocu njega.I Google i bookmarci su tako sacuvani.

the_punicher
16.7.2012, 17:55
Pre nego što uradiš reinstalaciju loguj se sa svojim GMail nalogom da Chrome uradi sinhronizaciju podataka.

Nakon reinstalacije dovoljno je da se ponovo loguješ na svežu instalaciju Chrome-a i on će sam skinuti i podesiti sve ekstenzije, bookmarke itd.

ma logovan sam ja stalno na gmailu ali ne kontam je l treba nesto da se uradi da se vrsi ta sinhronizaciji ili to samo radi,to mi nije jasno?

Neutrino
16.7.2012, 17:58
ma logovan sam ja stalno na gmailu ali ne kontam je l treba nesto da se uradi da se vrsi ta sinhronizaciji ili to samo radi,to mi nije jasno?

Sve to Chrome radi automatski u pozadini dokle god si logovan na svoj Google nalog.

ZoNi
16.7.2012, 18:05
Da li je moguce uraditi backup na Chromu
Sačuvaj folder sa profilom, pa ga posle vrati:
C:\Users\{username}\AppData\Local\Google\Chrome\Us er Data\Default

Neutrino
16.7.2012, 18:15
Sačuvaj folder sa profilom, pa ga posle vrati:
C:\Users\{username}\AppData\Local\Google\Chrome\Us er Data\Default

To odavno više ne mora da se radi a i potpuno je nepotrebno pored automatske sinhronizacije.

ZoNi
16.7.2012, 18:30
To odavno više ne mora da se radi a i potpuno je nepotrebno pored automatske sinhronizacije.
Ne volim automatsku sinhronizaciju, a "ručna" metoda je extremno jednostavna i brza (uz to, ne zavisi od Neta i Google-a ;) )

U svakom slučaju, rezultat je isti.

Iceman_37
16.7.2012, 18:48
Google automatska sinhronizacija ja toliko transparetna i jednostavna, pogotovo kad se premeštate, koristite drugi računar ili re-instalirate windows. Pa šta ako zavisi od neta, šta će ti svaki favorites ako nemaš internet da ga pogledaš ?

Koristim njegovu sinhronizaciju, sa druge strane imam i FF sinhronizaciju, tu je malo komplikovanije pošto se uređaji moraju upariti ili obavezno sačuvati firefox recovery key ali nakon toga je isto toliko jednostavno....

Vrlo lako takođe možete izabrati šta se sinhronizuje i sa google naloga izbrisati ono što se dosad nalazi.

ZoNi
16.7.2012, 18:57
Google automatska sinhronizacija ja toliko transparetna i jednostavna, pogotovo kad se premeštate, koristite drugi računar ili re-instalirate windows
Slažem se. Ali, ako želiš bekap samo zbog reinstalacije Windowsa (meni jedino zbog toga treba, jer mi nije potrebna sinhronizacija na druge kompjutere i slično), onda je ipak jednostavnije sačuvati jedan folder (npr. na drugoj particiji ili na USBu) i posle ga samo vratiti na svoje mesto.

Ko baš često reinstalira Win ili želi da iste postavke koristi na više PCa, onda je online varijanta logičnija.

the_punicher
16.7.2012, 21:35
Ok hvala svima uspeo sam samo preko logovanja na mail i sve se vratilo kako je bilo pre resetovanja sistema.Nego sad imam drugi problem sve mi je na srpskom posto sam naravno instalirao ponovo chrom,kako da prebacim da bude na engleskom?

Iceman_37
16.7.2012, 22:01
Wrench > Settings (ili tebi podešavanja) > show advanced settings... (možda je prikaži napredna podešavanja) (link dole) > Languages and spell-checker settings...tu ćeš se već snaći...

Pedja_Nbg
20.7.2012, 17:45
Од данас имам један проблем са кроумом који баш успорава учитавање и скроловање страница. Наиме, истакао сам комп, јер сам померао сто, и кад сам све вратио на место и упалио компјутер, на свим страницама ми се дешава следећа аномалија (уоквирено црвеним).

http://i1247.photobucket.com/albums/gg627/Pedja_Nbg/help.jpg

Да ли неко има решење за ово?

Luka Filipovic
20.7.2012, 18:54
Ista stvar i kod mene, treba mu p 5,6 sekundi da otvori stranicu
http://content.screencast.com/users/Luka.filipovic/folders/Snagit/media/d19607eb-40f8-4892-83dd-b4940d7ca091/07.20.2012-18.51.07.png
I vecini sajtova mi se ovo pojavljuje

Packypfc
20.7.2012, 19:14
Za sve one koji rade reinstalaciju ili zele backap, najlaksi nacin je kopiranje foldera user/appdata/local/Google/chrome. Nakon sveze instalacije izbrise se folder chrome i paste-uje stari. Sve je podeseno u milimetar. Osim Google sync. Trazice ponovno logovonje. Ovo vazi za sedmicu.

ZoNi
21.7.2012, 18:05
Packypfc, vidi post #971 ;)

Pedja_Nbg
22.7.2012, 13:52
ista stvar i kod mene, treba mu p 5,6 sekundi da otvori stranicu
http://content.screencast.com/users/luka.filipovic/folders/snagit/media/d19607eb-40f8-4892-83dd-b4940d7ca091/07.20.<a class="inlineadmedialink" href="#">2012</a>-18.51.07.png
i vecini sajtova mi se ovo pojavljuje

Јеси пронашао решење? Реинсталација крома не помаже.

the_punicher
23.7.2012, 23:59
da li neko zna kako daresim ovaj problem http://imageshack.us/f/193/24607249.jpg/ znaci pocinje zestoko da me nervira,ovo je od skoro pocelo da mi izlazi i da zablokira program i onda moram da sacekam par minuta da se iskljuci chrom pa opet da otvaram sve.Je l zna neko kako ovo da resim?Hvala unpred

OWERKLOKER
24.7.2012, 17:24
Moze li mi neko reci kako da mi Chrome ne jede memoriju sa graficke?
Imam otvoreno 50-ak tabova i pojeo mi je ~400MB sa graficke.

the_punicher
25.7.2012, 0:08
Moze li mi neko reci kako da mi Chrome ne jede memoriju sa graficke?
Imam otvoreno 50-ak tabova i pojeo mi je ~400MB sa graficke.koristi Mozilu :P Jbg mnogo vise vuce Chrom ne mozes tu nista da uradis

nexexcalibur
25.7.2012, 1:06
Hrom KIDA memoriju...sa 2 addona i 5 tabova, ode 500mb lagano...ali rade na tome, imam vere da ce srediti po meni najveci problem ovog browsera, u svim ostalim domenima dominira

the_punicher
25.7.2012, 2:53
Hrom KIDA memoriju...sa 2 addona i 5 tabova, ode 500mb lagano...ali rade na tome, imam vere da ce srediti po meni najveci problem ovog browsera, u svim ostalim domenima dominira

mene pored te memorije koju kida,pocnje da nervira sto cesto izlazi ovaj problem sto sam ja postavio gore pogotovo kod nekih klipova i flesh igrica samo prestane da radi i mora da se iskljuci.

OWERKLOKER
25.7.2012, 3:19
Cini mi se da niste procitali lepo. Problem mi je sto mi jede memoriju sa graficke, za ram mi se hebe (nek jede njega kol'ko 'oce).

SlobaL
25.7.2012, 8:32
Probaj da isključiš hardversku akceleraciju u njemu.

ZoNi
25.7.2012, 10:17
u svim ostalim domenima dominira
Pa, ne baš... Recimo: customizacija (tj. prilagođavanje) je jedva postojeća. Primer: hoću da prebacim ikonicu neke extenzije sa desne na levu stranu adresnog polja - ne može. Hoću da bukmarkove ubacim u istu liniju sa dugmićima back/forward i adresnom linijom (imam wide ekran, tako da postoji više "širine" nego "visine") - ne može. Hoću da se download bar ukloni kad završi preuzimanje - ma, ne može, bre :) Hoću da otvorim neki ZIP direktno, bez snimanja na moj komp - jok može.

Tako da bih ja rekao: Chrome je odličan browser, nešto brži od Firefoxa. U svim ostalim domenima ima još puno prostora za poboljšanje ;)

OWERKLOKER
25.7.2012, 13:12
Probaj da isključiš hardversku akceleraciju u njemu.
Probao, ne pomaze.

zakzizu
26.7.2012, 11:02
http://www.dodaj.rs/f/W/vN/86OZAwH/noname.jpg

gorgilije
27.7.2012, 15:02
Instalirao sam onaj vidget za yahoo mail.E,sad jel sam ja lud ili ne mogu da nadjem gde da upisem moju mail adresu i lozinku da bi on,jelte proveravao moj mail!Kako to da uradim?

@zakzizu@

U opcijama imas display recentlu klosed bar-to destikliraj.

dex3108
27.7.2012, 17:03
Instalirao sam onaj vidget za yahoo mail.E,sad jel sam ja lud ili ne mogu da nadjem gde da upisem moju mail adresu i lozinku da bi on,jelte proveravao moj mail!Kako to da uradim?

Meni Gmail addon radi po principu da detektuje cooke od Gmail-a i tako u pozadini prati mail-ove. Tako da probaj da se ulogujes na Yahoo i ostavis cekirano da ti zapamti podatke i izadjes iz tog taba.

ZoNi
27.7.2012, 17:23
A što ne stavite lepo neki pogram za proveru maila, npr. odlični PopPeeper?

dex3108
27.7.2012, 17:27
Sta ce mi jos i on :D meni je browser upaljen stalno tako da samo stavim addon i milina :D

the_punicher
28.7.2012, 0:21
Ljudi ja ne znam kako vama radi Chrom meni radi ocajno,znaci pojedine sajtove neki put tako lako otvori a neki put samo kaze izgubila se veza sa tim sajtom i jdno 5 minuta nece da otvori,i posle opet radi ok,takodje ako igram neke fles igrice preko neta desava se da samo izbaci onu porku kao da je fles plejer izgubljen i windows ne moze da odgovori,i ona moram da iskljucim chrom pa da ukljucim ponovo.Je l ima jos neko slicne probleme

ZoNi
28.7.2012, 1:09
the_punicher, jesi čistio Chromea CCleaner-om?

the_punicher
28.7.2012, 1:12
the_punicher, jesi čistio Chromea CCleaner-om?

jesam brate i to vise puta,a i nemoguce da je to brate posto mi je win star 5 dana mozda

PS mode
28.7.2012, 16:17
Deinstaliraj Chrome sa IO bit uninstalerom(sve chekiraj) pa opet instaliraj najnoviju verziju.Je l te zezaju i drugi browseri?