Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Call of Duty: World at War

Strane : [1] 2 3 4 5 6 7

Densetsu
8.12.2007, 12:08
Thought Call of Duty 4 meant no more WWII? Think again

Those of you who enjoyed the latest Call of Duty’s modern-day approach may be saddened to learn that Treyarch (the dev team responsible for three, and, who will quite possibly end up doing seven) is taking the series back to World War II for the fifth game in the series.

Well, that’s if a job ad on the Treyarch website is anything to go by.

The ad, which is for a level builder, in case you’re interested, doesn’t give away any concrete info as such, but after asking for applicants with “working experience with First-Person Shooter or Third-Person Shooter genres”, does go on to add, “if you’re a fan of World War 2 shooters, then even better!”.

Which if you ask us is a bit of a giveaway. Why would the ad say that if the person lucky enough to bag the job ends up on designing levels for a modern-day or futuristic shooter anyway?

What do you reckon? Are we reading too much into it? Also, what do you make of the step back to WWII? After the success of COD4, is this what you really want? As ever, let us know in the comments section below.

Oh, and cheers to forum user ‘farquad92’ for the heads up. Your stock is rising number 92…

http://www.gamer.tm/news.php?id=1848

zdravkelja
8.12.2007, 12:15
Nece valjda opet drugi svetski rat. Bre pa smorilo je vise. Taman su krenuli pravim putem :boodala:

Guardian
8.12.2007, 12:20
Meni se više svidela WW2 tematika, ali ako će igru razvijati studio zadužen za treći nastavak, neočekujem ništa posebno!

BrutaLiS
8.12.2007, 12:22
tooooooooooooo opet wwII jedva cekam,cetvorku nisam ni igrao niti mi se igra dosta mi je modern war-ova....:D

taXicity
8.12.2007, 12:24
Ma nam shanse. Igrace bi sr***, kao treci deo. Sha je bre ovim ljudima? Infinity ward je izbacio najbolju FPS igru ever, sha radi onaj Activision. Nadam se da ce izaci samo za konzole, bojkotovacu jje u svakom sluchaju. Sramota shta smo doziveli. WW2 seste zanimljiv period, ali posle 2 bilionna igara na tu temu, ne verujem da smo propustili jedan minut dotichnog rata. Sramota . . .

taXicity
8.12.2007, 12:28
tooooooooooooo opet wwII jedva cekam,cetvorku nisam ni igrao niti mi se igra dosta mi je modern war-ova....:D

Brate, ti znash shta si prpustio. Drugo, nema teorije da ima vishe modorn igara, od ovih arhaizama. Ne stavljam ja ovde akcenat na modern, nego na bilo kakav napredak u razvoju igara. Malo smara svo to vrtenje u krug. Mslim, 3 deo nije ni izasho za pc, ja sam saznao za njega tek kada je chetvorka bila u pripremi, i naravno svaki oiole ozbiljan igrach potvrdice ti da igra bila pravi debakl.

Sol-Badguy
8.12.2007, 14:41
NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! Daleko bilo da je ovo istina *pu pu pu*. Stvarno je previše tema bilo za WWII, dosta više. I užasno mi je drago što su preskočili Vijetnam.

WhenDarknessFalls
8.12.2007, 14:45
Shta znam, ja volim WW2 temu. I nema tu bas "milion" igara, preterujete...
Jedino malo glupo izgleda sto su prvi delovi ww2, pa modern warfare, pa opet ww2. Ta neka smena doba deluje detinjasto :S

grdja
8.12.2007, 17:56
O veruj. Nema nacina prebrojati zilion kvintiliona WWII FPSova iz zadnjih 6-7 godina. Ima ih previse pa na kvadrat. Ruskih misija sigurno nece biti, sem ako konacno ne ubace da igras sa Schwabama (boze moj , u WWII su rusi bili negativci, kako ih ubaciti u igru). Svaki centimetar francuske i italije je 100x oslobodjen u raznim igrama. Afrika se nije toliko dala za pesadijsku borbu CoD. Jedino WWII ratiste koje CoD nije posetio je pacifik.

OK, ako nece da izbacuju klensijevske moderne varijante ima opcija...
E sad, da izbace Call Of Duty : Vietnam, to bi bila potpuno druga prica.

Ghost
8.12.2007, 18:05
Не опет!:boodala:

Дај да погодим, биће искрцавање у нормандији и ослобађање француске.

Што, што, што....:n-cc2:

И где су нашли ове што правише трећи део....

BrutaLiS
8.12.2007, 18:06
Brate, ti znash shta si prpustio. Drugo, nema teorije da ima vishe modorn igara, od ovih arhaizama. Ne stavljam ja ovde akcenat na modern, nego na bilo kakav napredak u razvoju igara. Malo smara svo to vrtenje u krug. Mslim, 3 deo nije ni izasho za pc, ja sam saznao za njega tek kada je chetvorka bila u pripremi, i naravno svaki oiole ozbiljan igrach potvrdice ti da igra bila pravi debakl.

ma to sam rekao u besu,znam da nema puno modern war igara,ali meni se ta tematika uopste ne svidja,verovatnocu probati cod4,ali od 2 mi nece biti bolji sigurno,takodje voleo bi da 5-ica bude Vietnam:)

Aleksandar1987
8.12.2007, 18:06
Stvarno je glupo sto ce opet biti drugi svetski rat!

Rocker
8.12.2007, 18:10
Jedino WWII ratiste koje CoD nije posetio je pacifik.

Jeste. MOH : Pacific Assault. Od te igre je krenuo sunovrat WW2 shootera koji je sa Airborne-om dostigao vrhunac besmisla. A šteta što će se COD serijal izroditi u špansku seriju poput NFS serijala. I kod njega su prva dva dela bila super (kao originalni COD i mission pack), dok je treći već bio mlak (ekvivalent COD2), a svaki sledeći čist krš. E, sad vi omladino u'vatite pa me pljujte, ali ja ipak znam za bolje od ovoga što danas vole da nam serviraju. :cool:

holodoc
8.12.2007, 18:13
Ljudi... Svoju raspravu bazirate na glasinama i procenama trećerazrednog gaming sajta (časopisa)... Nije mi jasno kako vam za trenutak ne padne na pamet mogućnost da konstatacija nema blage veze sa vezom :confused:

donator99
8.12.2007, 18:25
Meni se cini da ce odsad Treyarch razvijati WWII CoD, a Infinity Ward ce praviti CoD cija ce se radnja odvijati u sadasnjem vremenu/buducnosti...Only time will tell :)

SirDuck
8.12.2007, 18:26
Hehe, što reče Zero Punctuation kad je opisivao novi MoH, "Igra se izdaje od 1999, 8 godina, a sam rat je trajao 6 godina" :D

Tako će i za CoD, dok ne ispiju svaki cent iz naslova...
Nisam igrao 4, ali čujem da je mnogo dobra, povratak na WW2 može samo da bude loše...

Densetsu
8.12.2007, 18:26
Ljudi... Svoju raspravu bazirate na glasinama i procenama trećerazrednog gaming sajta (časopisa)... Nije mi jasno kako vam za trenutak ne padne na pamet mogućnost da konstatacija nema blage veze sa vezom :confused:

Verovatno ima veze sa vezom (dali ova recenica uopste ima smisla?) jer je sam Activision rekao da ce sve svoje franzise da izdaje svake godine. Tako Treyarch dobija neparne brojeve Call of Duty-a dok Infinity Ward radi na pravom nastavku igre tj. eventualni Call of Duty 6. Bada bing bada bum. Igra izlazi svake godine i svi su srecni... posebno Activision/ActiBlizzard ili kako se vec sada zovu.

Interesanta cinjenica:

Dali ste znali da je Treyarch imao samo 9.5 meseci da zavrsi CoD IV za 4 platforme?

Guterill
8.12.2007, 18:34
Nece valjda opet drugi svetski rat. Bre pa smorilo je vise. Taman su krenuli pravim putem :boodala:

To je tvoj problem :rolleyes:.Ime igre u slobodnom prevodu bi bilo, Poziv Duznosti: koliko ja znam ljudi su nevoljno isli u rat, a koja ce sad bud!@;a da ide i ubija ljude za Ameriku, i to samo zbog para:mad:.

Nego, jedva cekam igru:nov_explo!

zdravkelja
8.12.2007, 18:49
Fali im tematika Vijetnama :D

taXicity
8.12.2007, 19:59
Ovo ima smisla, o izdavanju parnih i neparnih nastavaka, ali nishta nije manje gloopo. Mislim ochemo su radi, to je kao nes 2 u 1, ne radzume. Moguce je da su glasine u pitanju, ali stvarno je bezveze, oce kaki-nece kaki. E sad Vietnam, to mozda ima smisla, samo je pitanje dal' ce Pentagon, CIA, FBI da odobre tako neshto.... Jer, WW2 je old news, mislim da su top secret info iz vosjke validne 50 godine, posle toga se otvaraju, premo temo sachekacemo vijetna bar josh 5-10 godina :D A sho se ovog 4-ke tiche, svi znamo da je pricha izmishljena tako da su svi zadovoljni....

donator99
8.12.2007, 20:20
A sho se ovog 4-ke tiche, svi znamo da je pricha izmishljena tako da su svi zadovoljni....

Osim nekih Amerikanaca koji mogu da se prime na pricu o ruskim ultranacionalistima...Mislim, kad su se vec primili na pricu Arapima, ukoliko se ovakva propaganda nastavi, mogli bi da se prime i da Rusi hoce da bace atomsku bombu na NY ili tako nesto...Nikad ne potcenjuj nepismenog Amerikanca :D

Crusader88
8.12.2007, 20:21

fali i tematika ww1

todos
8.12.2007, 20:23
Super, ako se vrate u II sv. rat. Ima, mnogo sto sta tu da se kaze, a ide u prilog vrhunska grafika koja nije do kraja bila u ranijim delovima. Strasno bi voleo , ali detaljnije da obrade Kursku bitku,i Manzino liniju.
Takodje i misije gde su nemci napredovali. Recimo kad su pretrcali Belgiju, Dansku, i Holandiju. Pa obrada 12 zigosanih. Juris Japanaca na azijske zemlje, itd.

donator99
8.12.2007, 20:25
fali i tematika ww1

Tesko da ce ikad izaci FPS sa temom WWI.
Celi WWI se odigrao u rovovima...Mislim, na sta bi se igra svodila?Ja ne vidim kako se moze napraviti autenticna igra sa temom WWI...

todos
8.12.2007, 20:29
Tesko da ce ikad izaci FPS sa temom WWI.
Celi WWI se odigrao u rovovima...Mislim, na sta bi se igra svodila?Ja ne vidim kako se moze napraviti autenticna igra sa temom WWI...

Solunski front!!!

donator99
8.12.2007, 20:55
Solunski front!!!

Ne verujem.U skoro svim dokumentarcima o WWI se spominju samo Istocni i Zapadni front.Balkanski je skoro potpuno nepoznat.Sa druge strane, cak i da developeri predju preko te cinjenice, probijanje solunskog front se svodilo na probijanje neprijateljskih redova rovova.Misija bi otprilike bila da ti sa puskom pretrcis od saveznickog do neprijateljskog rova i onda pocnes da ubijas protivnicke vojnike...WWII sa druge strane se svodio na squad based borbu po gradovim i poljima i kao takav laksi je za pravljenje, a i ljudima je zanimljiviji...
Bar prema mom misljenju.

Iilija64
8.12.2007, 21:29
Moderno doba je puno zanimljivije. WWII je stvarno prevaziđen

BrutaLiS
8.12.2007, 21:30
Moderno doba je puno zanimljivije. WWII je stvarno prevaziđen

kako kome :dedica:

SER VOJA
8.12.2007, 21:31

Meni je drugi svetski rat super. Baš mi se sviđa tematika u prva dva dela, nekih bitaka ima i istinitih (mislim da ih ima dosta) a i oružija su super.

Iilija64
8.12.2007, 21:39
Meni je drugi svetski rat super. Baš mi se sviđa tematika u prva dva dela, nekih bitaka ima i istinitih (mislim da ih ima dosta) a i oružija su super.
ali opet dosadi. moh, i drugi stvarno su mi dosadili. moderno doba baš mi je dobro pogođeno. bolja oružja, moćniji neprijatelji. nadam se da će bar u nastavku biti izbora strane. pod tim mislim na neprijatelje a ne na saveznike.

zidan grobar
8.12.2007, 21:40
Dobar potez su povukli time sto su call of duty preneli u buducnost,mada ni ww2 nije na odmet.
Ja mislim da ce obaviti dobar posao ma sta god da odluce.
3 deo je bio dobar,ne treba ga pljuvati,nisu nista vise mogli bolje da urade.

donator99
8.12.2007, 22:08
Dobar potez su povukli time sto su call of duty preneli u buducnost,mada ni ww2 nije na odmet.
Ja mislim da ce obaviti dobar posao ma sta god da odluce.
3 deo je bio dobar,ne treba ga pljuvati,nisu nista vise mogli bolje da urade.

Bio bi bolji da ga je radio Infinity :)

Ghost
8.12.2007, 22:23
E sad Vietnam, to mozda ima smisla, samo je pitanje dal' ce Pentagon, CIA, FBI da odobre tako neshto....
Постоје игре које користе вијетнам као тематику, тако да немају никакве препреке.

ACHTUNG
8.12.2007, 22:57
Ono sto je trulo sa ww2 shooterima jeste neznanje istorije istog. Bilo je jos puuuuno fantasticnih operacija, pored smorila-Boga-i-Oca D-Daya ili Staljingrada.

Dobro, tu odmah odbijemo nemacke operacije, sto mozda najvise i ubija. Medjutim 4 godine rata na oooogromnom istocnom frontu, sibanje u pustinji, Italiji, Francuskoj, Nemackoj, Poljskoj, Filipinima, Malaji, Cejlonu,.... Ljudi ima tu materijala za jos 10 fantasticnih i potpuno razlicitih COD igara.

Ali tu ima problem. Amerikanci u svojoj istoriji uce samo D-Day i njihovo oslobadjanje Francuske. Sta mislite, koliko su zainteresovani za iskrcavanje u Norveskoj ili borbu za Balkan?

Beagle
8.12.2007, 23:03
Sad chitam, ovo i kapiram: nama treba WW III :D
Pa ce onda neki tamo CoD: Future combat i imati neku poentu :)

stewazy
8.12.2007, 23:06
Ja sam chuo da ce biti COD5 future warfare, nisam siguran :confused:

smeker
9.12.2007, 0:10
trebalo bi da naprave boj na kosovu sve to kako se odigralo :rofl::rofl:

a sada stvarno bilo bi dobro kada bi napravili moderno ratovanje ali mnogo realnije od cetvorke i da nebude kod arapa nego .... evropa protiv amerike i da nebude sve sruseno kao da je to iz ww2

btw mene cetvorka ostavlja utisak kao da je iz ww2 (u nekim delovima neznam kako je vama ali ja tako vidim !?)

Ghost
9.12.2007, 0:11
Могли би да баце у хладни рат осамдесетих.

holodoc
9.12.2007, 0:23
E ovako... Vidim ja da ste se kvalitetno naspamovali za ovih par sati i to samo na osnovu krajnje nepreoverene glasine.

Zato ćemo za sada dok tek i sama "četvorka" izlazi iz pelena da zamandaljimo ovu temu pa kada se na sajtu oficijelnog izdavača pojave prve vesti o radu na "petici" možemo o nečemu da pričamo.

Do tada Rastko Nemanjić slobodno može da skloni svoj M16 i rezervni par službenih Desert Eaglova ;)

DeCoy
24.5.2008, 21:53
CoD petica izlazi u februaru 2009...navodno:rolleyes:

Allegedly, Activision's upcoming Call of Duty 5 won't make it to store shelves in time for this fall's holiday gaming season and will instead deploy across multiple platforms in February 2009. We're actually shockingly OK with this delay -- with all the pressure on developer Treyarch to match the quality and success of Infinity Ward's phenomenal COD4, they could certainly use all the extra time to polish up the game.

donator99
24.5.2008, 21:55
Stvarno su odlicno izabrali release date...
Taman kada sva medijska paznja bude usmerena na Killzone 2, oni ce izbaciti igru...
That won't end well.

Iilija64
24.5.2008, 21:59
Stvarno su odlicno izabrali release date...
Taman kada sva medijska paznja bude usmerena na Killzone 2, oni ce izbaciti igru...
That won't end well.
Ne bih rekao. Ti si nešto prekoviše optimističn za taj Killzone 2. COD4 je savršen. COD5 će biti razočaranje jer ga prave u dobu koje je prevaziđeno. Ali opet kad gledaš koliko je kopija prodano za konzole i PC njegova prodaja višestruko će nadmašti Killzone. Brend je brend.

Stojadin
24.5.2008, 22:03
Ne bih rekao. Ti si nešto prekoviše optimističn za taj Killzone 2. COD4 je savršen. COD5 će biti razočaranje jer ga prave u dobu koje je prevaziđeno. Ali opet kad gledaš koliko je kopija prodano za konzole i PC njegova prodaja višestruko će nadmašti Killzone. Brend je brend.
Pa normalno da ce nadmasiti kad se pravi za 3 platforme a Killzone samo za jednu.

donator99
24.5.2008, 22:04
Ne bih rekao. Ti si nešto prekoviše optimističn za taj Killzone 2. COD4 je savršen. COD5 će biti razočaranje jer ga prave u dobu koje je prevaziđeno. Ali opet kad gledaš koliko je kopija prodano za konzole i PC njegova prodajavišestruko će nadmašti Killzone. Brend je brend.

Naravno da ce prodati vise kopija od Killzone, kada izlazi na svim mogucim konzolama(PS3, PS2, PSP, DS, Xbox 360 itd. mogli su i za mobilne telefone da naprave verziju >_>).
Killzone 2 ce napraviti hype kao sto ga je napravio Halo 3, bez obzira kako ispao(a sudeci po dosadasnjim reviewima, ispasce jako, jako dobro).
Izbacivati bilo kakav FPS u istom mesecu kada izlazi jedna od najiscekivanijih ekskluziva za neku konzolu jeste samoubistvo, kao sto je bilo samoubistvo izbaciti bilo kakav FPS kada je izlazio npr. Halo 3.
Jednostavno, mediji posvecuju najvise paznju hypovanim igrama, a Treyarchov CoD to jednostavno nije.Bez medijske pratnje, nema prodaje.
Medijske pratnje nema bez hypea.CoD5 nema ni izbliza jak hype, kao sto ga je imao CoD4.
Fail.

Iilija64
24.5.2008, 22:10
.Bez medijske pratnje, nema prodaje.
Medijske pratnje nema bez hypea.CoD5 nema ni izbliza jak hype, kao sto ga je imao CoD4.
Fail.
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
O da ima:dzavo:.

donator99
24.5.2008, 22:13
Nakon CoD3, Treyarchove Call of Duty igre vise nikoga ne zanimaju.

masteri
24.5.2008, 22:44
Igra nije ni zvanicno najavljena(ako se ne varam) a vic vec govorite da ce igra biti glupost.

Iilija64
24.5.2008, 22:46
Igra je odavno zvanicno najavljena... I već se zna koje je doba i tko je radi.

Igra nije ni zvanicno najavljena(ako se ne varam) a vic vec govorite da ce igra biti glupost.
Veoma odavno;).

donator99
24.5.2008, 22:47
Igra je odavno zvanicno najavljena.
Jos u decembru prosle godine.
Izvor. (http://xbox360.ign.com/articles/839/839081p1.html)

ForceCommander
24.5.2008, 22:53
Uf, ne dopada mi se vreme radnje. Ja sam se nadao da će CoD5 biti smešten u budućnost, nešto kao CoD 40K... bizarna ideja zar ne?

... i bidi fin
25.5.2008, 14:49
Verovatno ima veze sa vezom (dali ova recenica uopste ima smisla?) jer je sam Activision rekao da ce sve svoje franzise da izdaje svake godine. Tako Treyarch dobija neparne brojeve Call of Duty-a dok Infinity Ward radi na pravom nastavku igre tj. eventualni Call of Duty 6. Bada bing bada bum. Igra izlazi svake godine i svi su srecni... posebno Activision/ActiBlizzard ili kako se vec sada zovu.

Interesanta cinjenica:

Dali ste znali da je Treyarch imao samo 9.5 meseci da zavrsi CoD IV za 4 platforme?

Pa tako igra i izgleda!

King James
25.5.2008, 16:13
Taj povratak u WWII je cista glupost...Sadasnjost FTW :)

btw,meni bas cudno da igra izlazi i za PS2 :)

Stojadin
25.5.2008, 16:19
Za vlasnike ps2jke ce biti odlicno sve dok multiplatforske igre izlaze za wii.

zokocx
25.5.2008, 16:58
Cek sta sad ispada da ce ovo biti kao CoD3 za (ekskluziva) za konzole a CoD6 ce biti prava igra orvi za PC a posle kozole ?

Greko Darstiva
25.5.2008, 17:09
Meni odgovara sto se vraca u proslost. Mislim zamislite grafiku kakva je u cetvorci ( a mozda i bolja ), a vi se probijate kroz bojna polja drugog svetskog rata.:rolleyes:

Stojadin
25.5.2008, 17:20
Samo da ne obradjuju stalno istu temu gde su ameri u centru price.Nek ubace recimo francuski pokret otpora...

Expressionism
25.5.2008, 18:17
Samo da ne obradjuju stalno istu temu gde su ameri u centru price.Nek ubace recimo francuski pokret otpora...

Pa to je bilo u COD 3.

HaveBreak
25.5.2008, 18:18
Ima jos tema za eksploatisanje u WW2.Npr.Francuski pokret otpora,Srpski partizani,pa na kraju moze da se zamene strane,da igrac igra iz Nemacke perspektive ili Japanske,Bitke na Japanskim ostrvima nisu jos obradjene,ima tu jos dosta

Stojadin
25.5.2008, 18:23
Ima jos tema za eksploatisanje u WW2.Npr.Francuski pokret otpora,Srpski partizani,pa na kraju moze da se zamene strane,da igrac igra iz Nemacke perspektive ili Japanske,Bitke na Japanskim ostrvima nisu jos obradjene,ima tu jos dosta
E to neces da vidis a ni ja ne bih voleo to da vidim.

HaveBreak
25.5.2008, 18:28
E to neces da vidis a ni ja ne bih voleo to da vidim.
Zasto ne bi voleo,razbija monotoniju stalnog vodjena saveznika,na jedno te istim bitkama.Ovako mozemo da vidimo kako je bilo neprijateljima u ovom ratu

DeXoN
25.5.2008, 20:25
Zasto ne bi voleo,razbija monotoniju stalnog vodjena saveznika,na jedno te istim bitkama.Ovako mozemo da vidimo kako je bilo neprijateljima u ovom ratu

Potpuno se slazem. To bi bila fora. Ameri su dosadili i Bogu a i narodu.
Sto se tice WWII okruzenja ne smeta mi uopste. To i jeste onaj pravi Call of Duty.

igorbb22
5.6.2008, 16:34
naravno da ce biti dobra igra, nadam se bar da bude ista kao cod 4.
sto vise igara to bolje, pa jbg kome se sta svidja to neka igra.

dallyborr
9.6.2008, 13:14
Opet Prle i Tihi fora, a? Ionako cu da je igram kad bude izasla jer mi ne smeta WWII fora, ali me cisto zanima sta ce sada obraditi. Da necemo TITA da branimo u Drvaru od najezde FASHISTA:icon_scra

Bagzili
9.6.2008, 15:47
Potpuno se slazem. To bi bila fora. Ameri su dosadili i Bogu a i narodu.
Sto se tice WWII okruzenja ne smeta mi uopste. To i jeste onaj pravi Call of Duty.

Apsolutno se slazem:tapsh:

Cetvorka nije losa,ali nije to to.Jeste dobra ali,po meni,pravi dojam o CoD feelingu mozete dobiti tek odigrate keca ili dvojku.

Trojku nisam igrao,ali sudeci po vecini komentara,i bolje da ne probam.......

HaveBreak
9.6.2008, 17:57
Apsolutno se slazem:tapsh:

Cetvorka nije losa,ali nije to to.Jeste dobra ali,po meni,pravi dojam o CoD feelingu mozete dobiti tek odigrate keca ili dvojku.

Trojku nisam igrao,ali sudeci po vecini komentara,i bolje da ne probam.......

Trebao si igrati,trojka nije losa,a mnoge negativne commentare je dobila zato sto nije napravljena za PC,ali nije losa igra

Anaxander
10.6.2008, 8:03
Meni je trojka bolja od četvorke iako sam je igrao na PS2 i još sa džojpedom.
Nego novi detalji:

http://www.actiontrip.com/rei/comments_news.phtml?id=060908_7

Predrag Stankovic
10.6.2008, 19:52
Nove vesti o Call of Duty 5 (World at War)
http://www.guru3d.com/news/call-of-duty-world-at-war-revealed/

Aleksandar Tobdzic
10.6.2008, 23:03
Meni je trojka bolja od četvorke iako sam je igrao na PS2 i još sa džojpedom.
Nego novi detalji:

http://www.actiontrip.com/rei/comments_news.phtml?id=060908_7

E brate ne znas ti sta pricas, cetvorka je bog i batina za trojku, igrao sam na ps2 COD3 i to je bruka koliko je lose uradjena, tako da od 5.dela ne ocekujem ama bas nista kad ga radi Treyarch.

Anaxander
11.6.2008, 8:40
To je samo moje mišljenje. Videćemo kako će petica da izgleda. Možda neće da bude toliko loša.

HaveBreak
11.6.2008, 13:22

Znaci ne verujem u mom #58 postu sam napisao da treba da obrade Japanska ostrva,a po ovome izgleda da ce biti bitke na Pacifiku.Ko zna mozda je neko iz Activisiona procitao moj post:D

mirza82
15.6.2008, 18:48

Da, bilo bi extre da naprave jedan deo sa Vijetnam radnjom!

Nergal
15.6.2008, 19:19

Ovo mi je promaklo... Biće verzija i za Wii?! :confused:

SFRJ-Forever [CG]
15.6.2008, 19:30
Ovo mi je promaklo... Biće verzija i za Wii?! :confused:

Hehe, znaci igra ce definitivno biti propast, aj nazdravlje!

DeXoN
15.6.2008, 19:42
;549610']Hehe, znaci igra ce definitivno biti propast, aj nazdravlje!

Pa kad svejedno nece valjati onda su odlucili da izbace i za Wii:D.

NjegovaWisost
15.6.2008, 21:32
Pp, jedva čekam, daj Bože da bude u WWII!!!

Zbilja kao ogroman obožavalac Medal i CoD WWII serijala, mogu da kažem Airborne sucks...
Naročito sam se iznervirao kada su se počeli da pojavljuju oni crni sa mitraljezima, pa ko to pobogu može da izdrži 100 metaka u glavu
Zbog toga, od CoD nema ništa da valja u WWII:(

Markosam
16.6.2008, 0:28
Prvi ko je saznao da se objavljuje nastavak call of duty-a (call of duty 5) koji je konacno dobio ime Call of Duty World at War je magazin Xbox-a. Igrica ce biti veoma interesantna a bice bvazirana na pacifiku u ulozi Amerikanaca borite se protiv Japanaca. Igra dobija novi poboljsani engine koji se zove call of duty 4 eng. Samim tim omogucava nam mnogoooo lepsu i pregledniju grafiku. I da da nezaboravim u igri ce po prvi put moci da se roni. A igrica ce biti objavljena za Xbox, PS3, PS2, PC i neznam na cemu vise.

Vise o igri na sledecim sajtovima :
http://www.joystiq.com/2008/06/09/call-of-duty-world-at-war-revealed-treyarch-to-develop/ ,
http://www.xbox360fanboy.com/2008/06/09/call-of-duty-world-at-war-announced/ I
http://pc.ign.com/articles/880/880243p1.html

Toliko od mene.:D

NastyB
16.6.2008, 1:21
Sve je to lepo, ali je ne radi "Infinity Ward", koji su odgovorni za CoD 1,2 i 4, nego je pravi "Treyarch" koji je napravio CoD 3 za konzole (nisam ni igrao, ni video, samo čitao da je teška glupost), tako da ne očekujem mnogo od tog idiotskog poteza izdavača. Biće pravo čudo ako ovi likovi bar približno pogode atmosferu CoD serijala...nadam se da grešim, ali gramzivost se retko isplati.

zdravkelja
16.6.2008, 9:10
E bas glupo :(
Bar su se pomerili na neke druge dogadjaje iz WWII

Lokigodofirendlies
16.6.2008, 12:20
Malo je glupo sto ne obrade pad Poljske, Francuske...
A ne da samo guraju Saveznicke pobede a prvi deo rata k'o da se nije ni dogodio.

shimec
16.6.2008, 13:10
Hehe... Istoriju pisu pobednici, sta da ti kazem ;)

HaveBreak
16.6.2008, 13:31
A ne da samo guraju Saveznicke pobede a prvi deo rata k'o da se nije ni dogodio.
Da pravi neki nemacki studio ili japanski bilo bi,a ovako igru prave Ameri tako da nista mi tu ne mozemo,samo me cudi da nisu stavili Ruse kao silu osovine,svaka im cast:tapsh:

Nergal
16.6.2008, 17:00
OK, sve ove bojazni su na mestu - ali, ipak nije u redu otpisati igru koja se još nije pojavila. "Treyarch" se možda nije proslavio sa COD3 (nisam je lično probao ali vidim da tu igru većina ovde kritikuje) ali možda su učili na greškama, možda ovo bude mnogo bolje. Kad se pojavi - e, onda je rasturite od kritike. A možda budete i prijatno iznenađeni, ko zna?

shimec
16.6.2008, 17:20
Ma bolje biti pesimista u zivotu, pa nista ne moze neprijatno da te iznenadi :)

Bagzili
16.6.2008, 18:09
Haha,tacno,ali hajde da ipak sacekamo;)

Nikola95
16.6.2008, 18:27
Sto ne nastvise sa modernim dobom,dobro im je krenulo?

NastyB
16.6.2008, 19:54
OK, sve ove bojazni su na mestu - ali, ipak nije u redu otpisati igru koja se još nije pojavila. "Treyarch" se možda nije proslavio sa COD3 (nisam je lično probao ali vidim da tu igru većina ovde kritikuje) ali možda su učili na greškama, možda ovo bude mnogo bolje. Kad se pojavi - e, onda je rasturite od kritike. A možda budete i prijatno iznenađeni, ko zna?

Naravno da je ne treba otpisivati, ali ponavlja se slična situacija kao i sa CoD 3. Pošto "Infinity Ward" ne želi/ne može da na brzaka sklepa igru na nivou svog renomea, izdavačka kuća angažuje drugi tim pod svojim okriljem, uvali mu endžin prethodne igre i "naredi" da smandrljaju nešto na šta će da navašaju silne pare na osnovu slave prethodnika. I baš ih zabole za silne kritike i pljuvanja po igri, jer će se dotle prodati par miliona komada, džepovi glavešina napuniti, a igrači će se *******vati sve dok "Infinity Ward" ne izbaci tamo 2009/2010 CoD 6 i pokaže kako to treba da izgleda. A onda opet...

NastyB
21.6.2008, 18:53
Sto ne nastavise sa modernim dobom, dobro im je krenulo?

A ko kaže da neće??;) Pogledajte ovo (http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=191430).

LoneWolf
21.6.2008, 23:20
Moderno doba sa laserskom ultra-mega-giga-nano-tehno spravetinama i oklopima,shieldovima,dronovima i super-mega-robotima ne moze i nikada nece uspjeti da zamjeni prizor pogibije tipa koji goloruk jurisa na tenk.

"Za*ebi moderno ultra hi-tech doba,daj Molotovljev koktel i prikradanje s nozem u ruci " :alealeee:

Renche
22.6.2008, 0:23
Dobro nisu najavili Call of Duty 7!!! :)

masteri
22.6.2008, 0:46
Izasao Trejler:
http://www.gametrailers.com/player/35412.html

HaveBreak
22.6.2008, 9:04
Nadam se da ce ovo biti prva igra u kojoj se radnja odvija u dzungli,koja ce mi se svidjati.Nisam bas preterani fan dzungle jer je jako tesko uocavati neprijatelja,a mozda imam lose iskustvo sa onim Medal of Honorom koji je slicna tema ko ovaj CoD,a on je bio ocajno odradjen,sa glupim Al-om Japanaca koji su jurisali na nas 20 sa bajonetima,velika zahtevnost za to vreme,losa grafika.Ali sam 100% siguran da ce ovo biti jos jedan hit

paulvandyk68
22.6.2008, 9:39
Nije to bio los AI decko, takvi su japanci bili fanatici. :aplauz:

HaveBreak
22.6.2008, 10:36
Nije to bio los AI decko, takvi su japanci bili fanatici. :aplauz:

Nisam bas siguran da su sa napunjenim puskama jurisali to su samo kad im je nestalo municije,dok u tom MoH malo jurisaju malo pucaju,ali ostavimo se Japanaca:)

Isko
22.6.2008, 13:38
Igra se zove Call of Duty: World at War pa da li moze da se promeni naziv teme?

dodgeme
22.6.2008, 22:57
citu sam na nekom sajtu da je neki insider rekao da se cod6 vraca u buducnost... ali dalju buducnost, stomak mi se okrenuo.

DeCoy
22.6.2008, 23:09
citu sam na nekom sajtu da je neki insider rekao da se cod6 vraca u buducnost... ali dalju buducnost, stomak mi se okrenuo.

Mogao bi da pročitaš i prethodnih par postova:rolleyes:

Elem...tema je CoD 5, a ne CoD 6...

masteri
22.6.2008, 23:25
Vecina ljudi gresi u sledecem:
Zadnja igra koja je izasla je Call of Duty 4 a Call of Duty 5 nije ni najavljen. Kako? Kao sto samo ime kaze nova igra ce se zvati Call of Duty:World at War, a ne Call of Duty 5. Drugim recima jos se uvek nista ne zna o CoD 5. :D

Ista stvar je bila sa GTA serijalom GTA:3, GTA: VC, GTA:SA a GTA IV pre nekoliko meseci.

Ako bude u dalekoj buducnosti...:n-cc2::n-hang:

dodgeme
23.6.2008, 1:08
pa to sam ja cuo da za CoD5 al reko da kazem 6 da se masa ne zabuni

NjegovaWisost
23.6.2008, 8:03

A zamisli da te neko od djedova koji je bio u partizanima/četnicima dođe, stane iz leđa i vidi kako sa SS vojnikom tamaniš saveznike :D

HaveBreak
23.6.2008, 9:50
Vecina ljudi gresi u sledecem:
Zadnja igra koja je izasla je Call of Duty 4 a Call of Duty 5 nije ni najavljen. Kako? Kao sto samo ime kaze nova igra ce se zvati Call of Duty:World at War, a ne Call of Duty 5. Drugim recima jos se uvek nista ne zna o CoD 5. :D

Ista stvar je bila sa GTA serijalom GTA:3, GTA: VC, GTA:SA a GTA IV pre nekoliko meseci.

Ako bude u dalekoj buducnosti...:n-cc2::n-hang:

CoD 5 je spin off,a ne zasebna igra.Sto se tice daleke buducnosti,mnogi su otpisivali CoD 4 jer su odustali od WW2,stavili u blisku buducnost itd.Ali kad su probali videli su da je koncepcija ista samo je okruzenje promenjeno.Tako da mislim da ce isto da se desi i sa 5,da sad mi nagadjamo da ce biti ocajno,ako odu u buducnost,ali na kraju ce sve ispasti kako treba.Bar se nadam:)

uros@3D
23.6.2008, 16:13
Ja sam se odusevio sa COD4, ispunio je sva moja ocekivanja a igrao sam i COD1 i COD2 i oni su mi se bas svideli. Ali nekako atmosfera u 4-ci je najbolja. Grafika je zapanjujuca kao i gameplay. To je jedina igra koju sam presao 3 puta (na regular, hardened i veteran) i idalje je igram u multiplayer-u iako sam vec odavno nakucao 55. level. Jednostavno je nesto sto se moze uvek igrati i mislim da ce isto biti i sa CoDWaW bez obzira sto se vracaju u WWII (mada bi bilo bolje da su se zadrzali na sadasnjosti i bliskom istoku). A sto se tice daleke buducnosti mislim da bi to vec bilo glupo... :opanachke

btw pogledao sam trejler... ovo ce da bude swatko :)

Nikola95
23.6.2008, 19:07
Ma bice to dobro,u koje god vrijeme da se odigrava.

genius
23.6.2008, 19:22
idalje je igram u multiplayer-u iako sam vec odavno nakucao 55. level.

Igras multi a nisi u nasem klanu !?!

Raportiraj sto pre na genije83 na xFire...

Densetsu
24.6.2008, 10:46
Ne znam da li je pomenuto, ali suska se da ce se radnja COD 6 odvijati u sci-fi buducnosti.

muki85
24.6.2008, 11:57
Izasao Trejler:
http://www.gametrailers.com/player/35412.html

Brate od glow-a se ne vidi nista zivo :confused: Ne razumem cemu ovoliko preterivanje sa nepotrebnim efektima...

Ghost
24.6.2008, 12:05
Brate od glow-a se ne vidi nista zivo :confused: Ne razumem cemu ovoliko preterivanje sa nepotrebnim efektima...

То је данас у моди.

m4PoWeR
24.6.2008, 12:18
Pa kad ce ta 5?

DeCoy
24.6.2008, 12:24
Izaći će do kraja fiskalne 2009...

Zezno sam se:o

1st Quarter: October 1, 2008 – December 31, 2008
2nd Quarter: January 1, 2009 – March 31, 2009
3rd Quarter: April 1, 2009 – June 30, 2009
4th Quarter: July 1, 2009 – September 30, 2009

Znači do oktobra 2009, ako je sudeći po najavama i wikiju

veseliburek
24.6.2008, 17:00
a sto ne urade prvi svetski rat?
bash bi bilo ekstra, uzmesh kuburu, raznesesh nekome glavu, onda se koljes sa sabljom, skocis u jarak, napunish kuburu, i tako u krug, ili jasheh na konju po solunskom frontu dok neprijatelju odsecas glave... :)

HaveBreak
24.6.2008, 17:07
bash bi bilo ekstra, uzmesh kuburu, raznesesh nekome glavu, onda se koljes sa sabljom, skocis u jarak, napunish kuburu, i tako u krug, ili jasheh na konju po solunskom frontu dok neprijatelju odsecas glave... :)

Mozda na kraju i budu uradili,ali igra se nece zvati CoD.Vec su bar ja mislim radili isti momci iz IW onu igru na temu Americkog gradjanskog rata i igra im je uspela prilicno dobro,uzima se u obzir da to jos ne postoji,pa i nije postigla neki uspeh,ali ce mozda biti pionir u stvaranju nekih novih igrica sa raznim temama.Mozda budu i obradili 1. WW,ko zna:a_whistli

Pelagijska Argosija
24.6.2008, 21:07

Khm, kubure u Prvom svetskom ratu?:icon_scra
U Prvom svetskom ratu su se već uveliko koristili revolveri pa čak i pištolji. Npr, čuveni nemački Luger je pravljen još od 1904. i koristili su ga nemački i austrijski oficiri. Upravo u gore spomenutoj igri Civili War se može videti da su se revolveri koristili još u periodu sredine 19. veka, a bogami i dosta ranije.
Ajde to za sablje još i nekako, ali podsećam da se konjica nije baš najbolje provela u periodu 1914-1918 zbog ubojite moći mitraljeza. Tako da ni to sa odsecanjem glava ne bi bilo lako izvodljivo.
Malo (osnovnog) istorijskog obrazovanja nije na odmet. ;)

2m4Y
30.6.2008, 12:29
...ne mogu a da ne odgovorim!
Naziv "Call of Duty", ...kako god da ga prevedete, kako god da ga tumacite, asocira na rat, a moderno ratovanje se ne bi zvalo "Poziv Otadzbine" ili sl., po meni ceo serijal je vezan za WWII, a to sto su ubacili MW, isprva mi se cinilo kao lose, ali je ispalo mnogo dobro!

...ali opet, ja kao i vecina okorelih CoD-ovaca vidim pusku kao osnovno sredstvo, oko mene poljana, u daljini protivnik, ja da pucam, ono me rokne iz vazduha Helic, WTF?!? Cak mislim da je 4-ti deo baziran za MP, zbog toga i ima onih perkova i upgrade-a! Sigurno ce ostati dosta toga i u sledecem delu, ali mi se cini da ce novi deo biti mnogo bolji, ...a i koliko sam ja video izgledace mnogo dobro, mnogo realniji!

Jednostavno receno, CoD je stvoren za WWII, a tema ima na pretek, a sto se tice developera igre, "Infiniti Ward" je uvek radio igre, samo su "Treyarch" radili kontrole i optimizaciju za PSX, sto nije dobro ispalo, ali sta je tu je, ovaj put se radi i za PC, tako da sumnjam da ce tu biti sta lose! Cod je imao uvek autenticnu atmosferu, a ona ga cini igrivim, ona ga cini time sto jeste!

Pozz...

HaveBreak
30.6.2008, 13:35
...ali opet, ja kao i vecina okorelih CoD-ovaca vidim pusku kao osnovno
Jednostavno receno, CoD je stvoren za WWII, a tema ima na pretek, a sto se tice developera igre, "Infiniti Ward" je uvek radio igre, samo su "Treyarch" radili kontrole i optimizaciju za PSX, sto nije dobro ispalo, ali sta je tu je, ovaj put se radi i za PC, tako da sumnjam da ce tu biti sta lose! Cod je imao uvek autenticnu atmosferu, a ona ga cini igrivim, ona ga cini time sto jeste!

Pozz...

Za PS3,PSX je PS1;),ali nema veze,kvalitetan post

Nikola95
30.6.2008, 13:48
...ne mogu a da ne odgovorim!
Naziv "Call of Duty", ...kako god da ga prevedete, kako god da ga tumacite, asocira na rat, a moderno ratovanje se ne bi zvalo "Poziv Otadzbine"

Duty = Duznost
Ne otadzbina.

2m4Y
30.6.2008, 13:50
^^ PSX my bad

^^ Duty "...kako god da ga prevedete, kako god da ga tumacite..." sam rekao, dodje na isto "Otadzbina te zove" lol, secas se, plava koverta, lol...

Pozz...

_Maximus_
30.6.2008, 14:52
Poziv na duznost. MAda se to prevodi u nasem kontekstu, a ne u tudjem. Tako da se slazem u vezi otadzbine.

Nikola95
1.7.2008, 19:03
Zna li se da li ce biti rusa?

masteri
1.7.2008, 19:32
ontopic: znali se dali ce biti rusa?

Bice rusa.
Borices se u Berlinu.:D

Nikola95
1.7.2008, 20:15
Bice rusa.

Tooo!
Nikad im necu oprostiti sto ih nisu ubacili u CoD 4,da se moze igrati sa njima.

Marshall George
1.7.2008, 22:58
Tooo!
Nikad im necu oprostiti sto ih nisu ubacili u CoD 4,da se moze igrati sa njima.

AHAHAAAA...kakve paljevine...Nemoj im oprostiti,jako ćeš im naškoditi..:D:p;)

HaveBreak
2.7.2008, 16:30
Bice rusa.

Cek,cek...zar nece biti radnja u dzungli,znas ono Ameri protiv Japanosa,otkud sad Rusi i Berlin,bar je tako bilo u traileru
Sad mi je broj postova u djavolskim sesticama:dzavo:

DeCoy
2.7.2008, 21:20
Pa ima dva teatra...Pacifik i Berlin...jesi ti čitao one linkove što smo ostavljali u ovoj temi;)

Nikola95
2.7.2008, 21:23
AHAHAAAA...kakve paljevine...Nemoj im oprostiti,jako ćeš im naškoditi..:D:p;)

Nevjerujem da sam ja jedini kome se to nije dopalo...

masteri
2.7.2008, 21:36
Cek,cek...zar nece biti radnja u dzungli,znas ono Ameri protiv Japanosa,otkud sad Rusi i Berlin,bar je tako bilo u traileru

Ako se malo bolje zagledas u trejler videces kako Rusi jurisaju.:D

taXicity
2.7.2008, 21:42
Nije mi jasno kako se odluchishe da je izbace za sve platforme, ali dobro, ne mogu da kazem da mi se ne svidja :D. Samo moram da priznam da sam zeshce rezervisan, ipak mislim da Infinty Ward i CoD ne idu odvojeno...

HaveBreak
3.7.2008, 7:37
Pa ima dva teatra...Pacifik i Berlin...jesi ti čitao one linkove što smo ostavljali u ovoj temi;)

Nisam odgledao do kraja onaj trailer,video sam dzunglu i gledao vrlo malo i smorilo me je pogledacu sad ceo bas da vidim Rusove:).Sto ce ponovo u Berlin pa vec je bilo to,a i dosadilo je i Bogu i narodu:)

Pelagijska Argosija
3.7.2008, 11:48
Sto ce ponovo u Berlin pa vec je bilo to,a i dosadilo je i Bogu i narodu:)

Bio je i Dan D bezbroj puta, ne samo u Call of Duty-ju, pa ga opet iznova recikliraju.

Mogli bi da obrade, recimo, operaciju Market Garden, ili neku od bitaka između Japanaca i Britanaca u Kini. Ah da :boodala:, pa to su sve bili debakli katastrofalnih razmera po savezničke snage... :cool:

HaveBreak
3.7.2008, 12:12
Bio je i Dan D bezbroj puta, ne samo u Call of Duty-ju, pa ga opet iznova recikliraju.

Mogli bi da obrade, recimo, operaciju Market Garden, ili neku od bitaka između Japanaca i Britanaca u Kini. Ah da :boodala:, pa to su sve bili debakli katastrofalnih razmera po savezničke snage... :cool:

Stavili su Market Garden u prvom CoD-u ono kada se prinudno slece sa onom letilicom.To je u Britanskoj kampanji.Naravno da nece biti bitaka gde su saveznici izgubili,jer igru prave saveznici,ali bi mogli da stave i pokrete otpora npr.Francuskog ili naseg.Francuski pokret otpora je bio primljen sa odusevljenjem u Medal of Honor-u Underground svi su sa uzivanjem vodili onu zensku koja koka Svabe.Eto to je jedan moj predlog,ali ga nece niko prihvatiti:)

Nikola95
3.7.2008, 12:17
Dali je bilo iskrcavanje na Siciliju u ijednom CoD-u?

Nergal
3.7.2008, 15:58
Bila je "predigra" iskrcavanja na Siciliji u ekspanziji za prvi Call of Duty (United Offensive) gde si kao deo britanskih SAS sabotirao artiljerijske položaje i komunikacije Nemaca i Italijana da pomogneš iskrcavanje. A padobranski deo sicilijanske kampanje i operacije Market Garden je delimično obrađen (sem u prvom COD) i u Medal of Honor: Airbourne. Tako da ima, samo treba naći... :)

pentraksil
4.7.2008, 1:43
Stavili su Market Garden u prvom CoD-u ono kada se prinudno slece sa onom letilicom.To je u Britanskoj kampanji.Naravno da nece biti bitaka gde su saveznici izgubili,jer igru prave saveznici,ali bi mogli da stave i pokrete otpora npr.Francuskog ili naseg.Francuski pokret otpora je bio primljen sa odusevljenjem u Medal of Honor-u Underground svi su sa uzivanjem vodili onu zensku koja koka Svabe.Eto to je jedan moj predlog,ali ga nece niko prihvatiti:)

Ako mislis na onu misliju sa onim mostom Pegaz, to nije Market Garden vec opet Normandija,samo sto se odvija nekoliko sati pre iskrcavanja na plazama, a letelica ne slece prinudno vec bas onako kako bi trebalo (manje vise) posto je jedrilica...a koliko ja znam Market Garden nikad nije bio u COD

HaveBreak
4.7.2008, 8:03
Ako mislis na onu misliju sa onim mostom Pegaz, to nije Market Garden vec opet Normandija,samo sto se odvija nekoliko sati pre iskrcavanja na plazama, a letelica ne slece prinudno vec bas onako kako bi trebalo (manje vise) posto je jedrilica...a koliko ja znam Market Garden nikad nije bio u COD

Jeste u pravu su pogresio sam,ali prilicno podseca na Market Garden,inace ovo je Operacija Tonga u sklopu operacije Overlord
Malo o tom mostu i Operaciji Tonga
http://en.wikipedia.org/wiki/Pegasus_Bridge
The World War II-based first-person shooter game Call of Duty also features a level about the capture and defense of the Pegasus Bridge; however, it is not historically accurate.

NjegovaWisost
5.7.2008, 16:41
Khm, kubure u Prvom svetskom ratu?:icon_scra
U Prvom svetskom ratu su se već uveliko koristili revolveri pa čak i pištolji. Npr, čuveni nemački Luger je pravljen još od 1904. i koristili su ga nemački i austrijski oficiri. Upravo u gore spomenutoj igri Civili War se može videti da su se revolveri koristili još u periodu sredine 19. veka, a bogami i dosta ranije.
Ajde to za sablje još i nekako, ali podsećam da se konjica nije baš najbolje provela u periodu 1914-1918 zbog ubojite moći mitraljeza. Tako da ni to sa odsecanjem glava ne bi bilo lako izvodljivo.
Malo (osnovnog) istorijskog obrazovanja nije na odmet. ;)
Mali off:
A da ne pričamo u Mauser sistemu, koji se je održao od kar98 pušaka u WWII do naše najnovije Crne Strele.
Inače, za vrijeme građanskog rata oružije je bilo podijeljeno na kremenjače i "puške sa kapislom" (klasično današnje oružije). Koliko znam, divizija koja je krenula na CG i poražena kod mojkovca imala je puške koje su imale 10 metaka u sebi, a mi klasika, ubaci metak, repetiraj, opali, izbaci metak...

Mrzi me da tražim po netu, sve to ima po vikipediji...

Heh, treba za koji dan da idem na paintball u PV (svašta ima u ovom gradu), igramo iste ekipe kao u MP Medala/CoDa :D

igorbb22
6.7.2008, 14:35

ne kudi konja kojeg nisi jahao.
mozda, a verujem da je odradjena bolje od cod 4.
videcemo...

taXicity
7.7.2008, 2:51
ne kudi konja kojeg nisi jahao.
mozda, a verujem da je odradjena bolje od cod 4.
videcemo...

Nema shanse. Infinty Ward rulz!! :D

HaveBreak
8.7.2008, 9:48
Evo o igrici,njenoj prici itd.pa pogledajte,ako ne zelite da vam kvari dozivljaj nemojte ici na ovaj link (http://en.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty_5)

Pelagijska Argosija
8.7.2008, 12:16
One part of a level entitled Maken Raid shows an Allied prisoner of war being tortured by the Japanese before having his throat slit by a katana. The player's character witnesses this scene and is later rescued by U.S. Marines who liberate the camp...
Ovaj deo će po svoj prilici da popije šamar cenzora. Jedino ako je britanac ili ozi onda će možda i da ostave, ako je amer teško.

HaveBreak
8.7.2008, 14:51
To ce im odlicno doci da malo propagiraju kako su oni bile zrtve tog rata i kako je nevin vojnik stradao.Cista propaganda,samo nigde ne spominju da ce biti u igri spomenut deo atomske bombe,gde su za 5min ubili milion neduznih ljudi.CoD postaje velika propaganda,primer je i 4 sa onim citatima,ali sta mozemo kad je igra krvavo dobra pa na reklamiranje dobrih Amerikanaca zmurimo

DeCoy
8.7.2008, 15:38
Citati su bili i u ranijim delovima...

Mario Pavićević
8.7.2008, 15:50
Citati su bili i u ranijim delovima...
Ali su prvi deo i ekspanzija imali onaj smek filmova iz ww2 dok nastavci to jednostavno nemaju:)I bezanje kamionom u cetvorci se ne moze porediti sa jurnjavom u kecu :)

Sun Tzu
8.7.2008, 15:58
A i citati iz prethodnih delova nisu od Kondolize Rajs i Kolina Pauela, već raznih generala i vojskovođa. ;)

HaveBreak
8.7.2008, 16:49
Najbolji citati su ubedljivo od Staljina i gen.Patton-a(ne moderatora:))

taXicity
8.7.2008, 22:13
Citati u u CoD-u su bili klasika, citirali su bre Ajnshtajna, Sun-Tzua, Patona... A sad, Kondoliza Rajs.... Mooooooooooolim te!!! :nov_mad2: Verovatno su sad na redu Obama, Hilari Klinton koji su videli rat samo na TV-u...

HaveBreak
9.7.2008, 8:17
To bi bilo malo glupo zar ne?:)Da ovo dvoje daju citate u igri koja se odvija za vreme WW2-a.To ako budu uradili onda im svaka cast.Ovi citati u CoD4 stvarno su bezveze,znam da su hteli da budu korak sa vremenom i da Kondoliza i Kolin k*njaju u modernom dobu,ali opet je stvarno bezveze da ih svrstaju sa legendama poput Sun Tzu-a (http://en.wikipedia.org/wiki/Sun-Tzu) i Patton-a (http://en.wikipedia.org/wiki/George_S._Patton),koji su bukvalno osmislili stub taktika modernog ratovanja.A sta je gospodja pirinac uradila,apsolutno nista,osim sto k*nja neprekidno na tv-u.Po meni bi trebalo da ostave osobe iz CoD2 koji su dali citate i da dodaju jos novih od istih osoba

Mean_Machine
9.7.2008, 9:19
Kakve veze imaju citati sa igrom? Ako ocete citate imate internet. Inace meni se svidjaju mnogi noname citati u CoD4 (obicno vezani za obuku vojnika tu stvarno ima bisera).

taXicity
9.7.2008, 11:17
Kakve veze imaju citati sa igrom? Ako ocete citate imate internet. Inace meni se svidjaju mnogi noname citati u CoD4 (obicno vezani za obuku vojnika tu stvarno ima bisera).

Pa realno, citati nemaju nikakve veze sa onim shto se deshava u igri, igra je dobra ili losha, na to citati ili bilo kakvi drugi dodaci nemaju uticaj. Medjutim, upravo ti citati daju lichni pechat CoD franshizi, izdvajajuci je od ostalih shootera. CoD je jednostavno prepoznatljiv po tome, zatim po fantastichnim filmskim segmentima u CoD2, koji su sve samo ne suvishni i bespotrebni. Nije zabranjeno da i FPS igre imaju pristojan storytelling, za razliku od pojedinih (khm.. Crysis :))

masteri
9.7.2008, 12:06

Meni se svidja:

If your attack is going too well, you're probably walking into an ambush:D

Mean_Machine
9.7.2008, 16:13
Pa realno, citati nemaju nikakve veze sa onim shto se deshava u igri, igra je dobra ili losha, na to citati ili bilo kakvi drugi dodaci nemaju uticaj. Medjutim, upravo ti citati daju lichni pechat CoD franshizi, izdvajajuci je od ostalih shootera. CoD je jednostavno prepoznatljiv po tome, zatim po fantastichnim filmskim segmentima u CoD2, koji su sve samo ne suvishni i bespotrebni. Nije zabranjeno da i FPS igre imaju pristojan storytelling, za razliku od pojedinih (khm.. Crysis :))

Po meni CoD je prepoznatljiv pre svega po izuzetno fluidnoj akciji (kao na filmu). Naravno da citati su dodatni plus i jesu pogresili citirajući Kodolizu Pirinač. Ali to uopšte ne smanjuje vrednost CoD4. Realno posle gomile WW2 šutera napokon je neko uradio moderan šuter a da nije ultra-realni šuter.

taXicity
9.7.2008, 18:34
A jel igrao neko 3. deo? Kakav je?

Ice-Man
9.7.2008, 19:17
Prilicno dobro deluje po trailerima i slikama koje su dosad objavili. Borbe na pacifiku deluju kao dobro osvezenje, a najbolje od svega je sto ima brace Rusa. Bila bi najzesca fora da ubace bitku na Batini, danasnja granica izmedju Hrvatske i Srbije - Hrvatska strana. Skoro sam bio tamo, turisticki i ono je neverovatno. Stotine kvadratnih kilometara vojvodine se vide sa tog, naizgled jedinog uzvisenja, savrsenog strateskog polozaja "blagoslovenog" dobrim vidikom, zasticeno velikim dunavom i jako strmim usponom. Nemci su smatrali da niko nije dovoljno lud da napadne tu, a i nedostatak trupa i opreme su bili bitan faktor u odluci Nemaca da taj polozaj ostave slabo branjen, te da ostatak trupa rasporade na drugim mestima. Medjutim Nemci nisu racunali na jezivu odmazdu Rusa. Hrabrost proletera da svoj zivot da u zemlji za koju inace ne bi ni cuo. Spremnost da se ukrca na prenapunjeni splav na koji je konstantno pucano iz topova, haubica i mitraljeskih gnezda, sve to uprkos ne poznavanju vestine plivanja. Ispostavilo se da je general Zukov dovoljno lud.

Ocemo Jugoslovenski front!

Nergal
9.7.2008, 22:33
A jel igrao neko 3. deo? Kakav je?

Nisam ga igrao, jer se pojavio samo za konzole, ali dobio je po časopisima niže ocene od prvog, drugog i četvrtog dela, uglavnom u rasponu od osrednjeg do solidnog. U Svetu Kompjutera (imaš i opis ovde (http://www.sk.co.yu/2007/07/siop13.html)) je dobio 81 a vidim da ga igrači po Forumima dosta pljuju. Mislim da je i po broju prodatih kopija prošao dosta slabo, naročito u poređenju sa četvorkom... :)

Mr.Eco
9.7.2008, 22:47
Prilicno dobro deluje po trailerima i slikama koje su dosad objavili. Borbe na pacifiku deluju kao dobro osvezenje, a najbolje od svega je sto ima brace Rusa. Bila bi najzesca fora da ubace bitku na Batini, danasnja granica izmedju Hrvatske i Srbije - Hrvatska strana. Skoro sam bio tamo, turisticki i ono je neverovatno. Stotine kvadratnih kilometara vojvodine se vide sa tog, naizgled jedinog uzvisenja, savrsenog strateskog polozaja "blagoslovenog" dobrim vidikom, zasticeno velikim dunavom i jako strmim usponom. Nemci su smatrali da niko nije dovoljno lud da napadne tu, a i nedostatak trupa i opreme su bili bitan faktor u odluci Nemaca da taj polozaj ostave slabo branjen, te da ostatak trupa rasporade na drugim mestima. Medjutim Nemci nisu racunali na jezivu odmazdu Rusa. Hrabrost proletera da svoj zivot da u zemlji za koju inace ne bi ni cuo. Spremnost da se ukrca na prenapunjeni splav na koji je konstantno pucano iz topova, haubica i mitraljeskih gnezda, sve to uprkos ne poznavanju vestine plivanja. Ispostavilo se da je general Zukov dovoljno lud.

Ocemo Jugoslovenski front!

dobro si opisano, i ja sam bio tamo bila bi to dobra misija :D

taXicity
10.7.2008, 0:16
Nisam ga igrao, jer se pojavio samo za konzole, ali dobio je po časopisima niže ocene od prvog, drugog i četvrtog dela, uglavnom u rasponu od osrednjeg do solidnog. U Svetu Kompjutera (imaš i opis ovde (http://www.sk.co.yu/2007/07/siop13.html)) je dobio 81 a vidim da ga igrači po Forumima dosta pljuju. Mislim da je i po broju prodatih kopija prošao dosta slabo, naročito u poređenju sa četvorkom... :)

Ma chitao sam sve zive recenzije, ali sam hteo neko drugo mishljenje :). Sve nekako imam utisak da ce samo prepakovati chetvorku da lichi na 40-te godine...

stalker93
10.7.2008, 21:46
Momci sad cu da vam napisem sve sto sam cuo o CoD5:WaW.

1. Radnja se vraca u WWII ali ne u Evropu ili Afriku nego na Pacifik protiv ludih japanaca.
2.Igrica izlazi u jesen 2008. ili zima 2009.
3.Nova oruzija(medju oruzja u SP bice shotgun,flametrower i klasicna oruzja kao M1 Garand,thompson...)
4.Co-op mod
5.Koliko sam shvatio imacemo Amere i Britance i Japance
6.Po trejleru izgleda bolje od bilo koje WWII igrice i izgleda malo bolje od CoD4 ali losije od Crysis-a
7.Japanci ce biti pametniji i bolji protivnici od Nemaca i Terorista (npr. u kamuflazama ce se pentrati po trvecu i pucati po vama sakrivati se bolje i imati bolje reflkse.

P.S. 4 cekam da mi potvrdi SK a ostatak prijatelj koji radi neke gluposti na oficijalnom sajtu da bi dobio vise informacija

HaveBreak
10.7.2008, 22:08
2.:confused: Pa kakvo je to ili jesen 2008. ili zima 2009,nisi nesto pogresio

Nergal
11.7.2008, 0:36
Pa izlazi u novembru-decembru 2008. ili koji mesec iza toga. Januar ili februar 2009. je zima 2009. Šta tu nije jasno? :opanachke

ACHTUNG
11.7.2008, 2:00
BTW, el sam ja to procitao da ce moci da se igra sa Japancima?

Na to mogu samo da kazem - :rofl:

Ista prica je bila i za Svabe, pre COD2,... :(

DeCoy
11.7.2008, 2:06
Nope...samo Ameri i Rusi, me thinks:icon_scra

HaveBreak
11.7.2008, 7:42
Pa izlazi u novembru-decembru 2008. ili koji mesec iza toga. Januar ili februar 2009. je zima 2009. Šta tu nije jasno? :opanachke
Hvala,malo sam se pogubio nema veze,izvinjavam se onome ko je to postavio...desava se:)
Nope...samo Ameri i Rusi, me thinks:icon_scra
Verovatno ce biti Japanaca u multiju,to ce biti komedija kad pocne komunikacija igraca u timu,samo da stave japanski jezik.Meni su ubedljivo najbolji Nemci u multiju jezik im je tako smesam,a jos oni sto urlaju:rofl:,zao mi je sto su umesto Ruskog ubacili Engleski,to bi bila jos veca komedija

sloba
11.7.2008, 8:38
Ne znam pa ja sam bas zbog tih japanaca i pacifika jedva prezvakao MOH PA:mad:! Toliko me je smorio da sam samo iz postovanja prema prethodnim nastavcima odigrao do kraja, sve se nadajuci nivou koji ce izaci iz one proklete sume! Pa nece valjda i COD da se zavlaci tamo:eek:! Mozda je urade bolje od MOH PA pa da i lici na nesto, ono je bila nocna mora:kreza:!

Pelagijska Argosija
11.7.2008, 11:08
...Mozda je urade bolje od MOH PA pa da i lici na nesto...
Bilo koji deo CoD premašuje bilo koji deo MoH za, da upotrebim Kuzmine reči,
glavu, dva koplja i slonovu surlu. I to nije prepucavanje ili "fanboy (http://en.wikipedia.org/wiki/Fanboy)" izjava, to je činjenica.

Ghost
11.7.2008, 12:07
MOH Allied Assault је био добар, ови остали делови су смешни.

hisamuraj
11.7.2008, 22:30
Ajd sad iskreno recite da je cod4 bolji nego ostali iza njega zato sto je moderan rat,:dedica:

HaveBreak
12.7.2008, 8:12
Nekima jeste nekima nije,sve je stvar ukusa,po meni jeste samo zbog multiplayera jer jako puno igram multi dvojke,ali kad sam probao multi cetvorke jako me je zainteresovao,zbog novih dodataka itd.Videcemo kakav ce biti u petici,nadam se odlican

WhenDarknessFalls
12.7.2008, 10:43
Bilo koji deo CoD premašuje bilo koji deo MoH za, da upotrebim Kuzmine reči,
. I to nije prepucavanje ili "fanboy (http://en.wikipedia.org/wiki/Fanboy)" izjava, to je činjenica.

Sa ovim se ne bih slozio nikako. Po meni su rame uz rame. Ali opet mi se cini da CoD nikad nece imatu "dusu" kao sto je Medalja imala. (kazem imala, jer su zadnja 2 dela propast zivi) ;)

NastyB
12.7.2008, 10:56
Možda ovde nije mesto, ali evo šta radi Infinity Ward koji je pravio CoD 1,2 i 4:

http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=192606

Da li je to CoD6 ili ne ne zna se, ali se mnogima neće svideti.:eek:

Bozidar
12.7.2008, 11:08
Meni se svaki COD svideo.I sa WWII tematikom i sa modern warfare.Volim COD jer nije kao ostale pucacine.Grafika u svakom delu je bila odlicna.Na primer uporedite grafiku world war zero iz 2005 i COD 1 iz 2003.RAzlika je ogromna

DeCoy
12.7.2008, 11:18
Evo nekoliko screenova...

http://img134.imageshack.us/img134/8562/callofdutyworldatwar15cs5.th.jpg (http://img134.imageshack.us/my.php?image=callofdutyworldatwar15cs5.jpg) http://img134.imageshack.us/img134/4021/callofdutyworldatwar9nw8.th.jpg (http://img134.imageshack.us/my.php?image=callofdutyworldatwar9nw8.jpg) http://img134.imageshack.us/img134/3676/callofdutyworldatwar11yu1.th.jpg (http://img134.imageshack.us/my.php?image=callofdutyworldatwar11yu1.jpg)

http://img141.imageshack.us/img141/8943/callofdutyworldatwar12ti6.th.jpg (http://img141.imageshack.us/my.php?image=callofdutyworldatwar12ti6.jpg) http://img141.imageshack.us/img141/9636/callofdutyworldatwar13ni5.th.jpg (http://img141.imageshack.us/my.php?image=callofdutyworldatwar13ni5.jpg) http://img141.imageshack.us/img141/449/callofdutyworldatwar14xa6.th.jpg (http://img141.imageshack.us/my.php?image=callofdutyworldatwar14xa6.jpg)

Nikola95
12.7.2008, 11:20
Svidja mi se.
Samo da bude zabavna kao prosli djelovi i bice super.

HaveBreak
12.7.2008, 11:25
Izgleda odlicno,po screenovima ovim gde se napadaju brodovi vidi se da ce mozda biti bitke za Midway (http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_for_Midway).To bi bilo brutalno.Valjda ce dzunglu da urade dobro da se ne gubimo previse:).Na ovom screen-u gornji u sredini se vidi Rus ponovo sa onim cudom od oruzja koji ima sarzer od 75 metaka.Ubedljivo sa tim oruzjem se postaje masina za ubijanje

Nergal
12.7.2008, 11:27
Dobro, to stoji ali ne možeš da porediš vrhunski FPS i nižu B klasu iz 2005. Call of Duty igre su uvek imale vrhunsku grafiku ali to ne znači da u isto vreme nije bilo grafički podjednako dobrih gara.

I ne razumem čemu ovo složno pljuvanje po Medal of Honor igrama, bez njih bi FPS žanr bio siromašniji? Prvi MoH je rodonačelnik WWII FPS-a na PC-u (igra je iz 2001, podsećam) a InfinityWard je i nastao od grupe ljude koji su se izdvojili iz originalnog tima koji je radio na prvom MoH. Pacific Assault (2004) i Airborne (2007) nisu tako dobri kao što je MoH: Allied Assault bio u svoje vreme ali daleko od toga da su "smešni" ili "propast živa". Uostalom, dobili su i dobre ocene po časopisima, u Svetu Kompjutera je Pacific Assault (http://www.sk.co.yu/2004/12/siop03.html) dobio 83 a Airborne (http://www.sk.co.yu/2004/12/siop03.html)78. Ovde ne pominjem razne prerade i obrade za konzole koje su uglavnom teško kritikovane na sve strane a koje sam nisam video.

Nisam siguran da većina ovde ima jasnu predstavu kakav ogroman posao je izrada visokobudžetne video igre. Napraviti danas bilo kakvu igru (makar lošu ili osrednju) predstavlja ogroman trud velikog broja ljudi, pa biste ovo mogli i malo više da cenite.

Greko Darstiva
12.7.2008, 11:41
Po ovim screenshotovima ovo izgleda odlicno ali se nadam da ovaj deo nece biti kratak kao CoD4 koji sam presao za par sati.

HaveBreak
12.7.2008, 12:11
Po ovim screenshotovima ovo izgleda odlicno ali se nadam da ovaj deo nece biti kratak kao CoD4 koji sam presao za par sati.

Pa svi CoD-iji su kratki,zato sto je kampanja zanimljiva pa se onda igrac uzivi i ne moze da prestane da igra i tako mu proleti cela igra.CoD dobija replay-value tek kad se zaigra multiplayer

Nikola95
12.7.2008, 12:27
Ali CoD 4 je ipak bio kraci od proslih djelova.

HaveBreak
13.7.2008, 8:01
Samurai:)

http://img151.imageshack.us/img151/6223/30680cod5pcgames003normfx7.th.jpg (http://img151.imageshack.us/my.php?image=30680cod5pcgames003normfx7.jpg)

Pelagijska Argosija
13.7.2008, 13:04
Da samuraj, samo što bi amerikanac pre sam sebe posekao katanom nego što bi preklao nekog japanca :cool:.

genius
13.7.2008, 13:35
Pa ovo i jeste japanac koji kasapi amerikanca a ne obrnuto...

Pelagijska Argosija
13.7.2008, 15:08
Neka bude da grešim, ali sam mislio da ameri nisu nosili ove kačkete već šlemove. :confused:

HaveBreak
13.7.2008, 15:16
To je najverovatnije marinac oni su nosili kackete,a i viri cev od tompsonke,one sa burencetom,sto su koristili na Pacifiku.

Nikola95
13.7.2008, 19:45
Zar nisu marinci nosili slemove sa nekakvom zelenom mrezicom oko njih?

Greko Darstiva
13.7.2008, 19:51
Meni ovaj sa macem lici na Japanca. A kako sam ja shvatio ovaj zaklani je Amerikanac koji je sagubio slem pa sad nosi ovaj kacket :).

Mario Pavićević
13.7.2008, 22:17
Mislim da ovo objasnjava osobu sa macem:
http://www.wartoyz.com/page/WT/PROD/TC20018S1

Pelagijska Argosija
14.7.2008, 0:55
Hahaha, koja rasprava izbi zbog moje opaske. Vidim da sam, kao što je to Mario Pavićević (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=2486) pokazao sa slikom ovih figura, pogrešio tako da se izvinjavam svima. :o:D

HaveBreak
14.7.2008, 9:01
Evo i marinaca sa kacketima tako da je rasprava gotova:D
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:ML8Rw849KY_HzM:http://www.quanonline.com/military/military_reference/american/story_photos/wwii_marine.jpg

Snipe
14.7.2008, 23:00
To je najverovatnije marinac oni su nosili kackete,a i viri cev od tompsonke,one sa burencetom,sto su koristili na Pacifiku.Meni to vise lici na Browning Automatic Rifle (BAR) (http://tri.army.mil/LC/cs/csi/m1918bar.jpg) gornja verzija sa slike

Ta Thompson (http://www.innovativetactical.com/catalog/images/thompson/82k9ah4r05.jpg)-ka sa sa burencetom je uglavnom imala i prednji rukohvat AKA gangsterska verzija.

HaveBreak
15.7.2008, 13:30
Moguce...no nije ni bitno,vazno je da ce biti mnogo novih i zanimljivih stvari,samo da urade kako valja,momci i devojke iz Treyarcha:)

HaveBreak
16.7.2008, 8:33
Evo jos screenova:)
http://www.britishgaming.co.uk/wp-content/screenshots2/trey_cod52/01th.jpghttp://www.britishgaming.co.uk/wp-content/screenshots2/trey_cod52/03th.jpg
http://www.britishgaming.co.uk/wp-content/screenshots2/trey_cod52/04th.jpghttp://www.britishgaming.co.uk/wp-content/screenshots2/trey_cod52/05th.jpg
Evo ga i marinac sa kacketom:D

masteri
16.7.2008, 9:51
Verovatno cemo dobiti danas ili sutra jos informacija jer je poceo E3 sajam.:alealeee:

Nikola95
16.7.2008, 10:36
Bas me zanima dali ce opet biti onih pisama i dnevnika tokom ucitavanja.

HaveBreak
16.7.2008, 11:38
To je bila dobra stvar dok se ceka ucitavanje,iscitas malo dnevnik vidis neke zanimljive stvari i vreme ucitavanja brzo prodje.Stvarno bih voleo da to ne diraju

Nikola95
16.7.2008, 11:42
To je bila dobra stvar dok se ceka ucitavanje,iscitas malo dnevnik vidis neke zanimljive stvari i vreme ucitavanja brzo prodje.Stvarno bih voleo da to ne diraju

I ja.
Pogotovo ako ce ucitavanje da traje.
Ja sam u CoD 2 to citao i po 3 puta,jer mi se ucitavalo sporo(imao sam slabiju masinu).

masteri
16.7.2008, 11:43
5 minuta gameplaya
http://pc.ign.com/dor/objects/14222042/call-of-duty-5/videos/cod_coopdemo_0715081.html

alex~elitna_ekipa
16.7.2008, 11:54
pa kad izlazi ova stvar?

HaveBreak
16.7.2008, 12:03
Negde u novembru
http://pc.gamespy.com/pc/call-of-duty-5/

DeCoy
17.7.2008, 0:04
Kiefer Sutherland će biti jedan od voice actora u najnovijem delu CoD franšize. Activision baš ne štedi novac na promociju, jer realno ne vidim preku potrebu za angažovanjem holivudskih zvezda kao glasovnih talenata u igri u kojoj je akcenat na akciji, a ne na naraciji i likovima. Bah, verovatno će da čita one dnevnike pred svaku misiju, pa da se posle kaže da je zvezda serije 24h angažovana u igri...

http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3168770

Snipe
17.7.2008, 0:49
Gledajuci one slike koje si prilozio DeCoy, vidim da cemo imati priliku da se vozimo u avionu kao gunner-i, u najboljem slucaju da imamo kontrolu nad avionom, nesto kao u MoHPA. Voleo bih da taj element igre prebace u multiplejer scenu jer bi zaista bila steta da multiplejer prodje bez dogfight-a i svede se na infantry, a svi znamo da je na Pacifiku bilo mnogo dogfight-a, jedan od njih je i onaj legendarni izmedju Saburo Sakai-ja i Pug Southerland-a gde se Sakai natopljen krvlju, vraca u glavnu bazu, pogodjen u glavu sa .30 call metkom i jednim okom potpuno slepim.

Inace taj nedostatak vozila u multi sceni CoD serijala mi je oduvek malo smetao.

HaveBreak
17.7.2008, 8:06
Inace taj nedostatak vozila u multi sceni CoD serijala mi je oduvek malo smetao.
Ima modova za vozila u MP-u,igrao sam na jednom serveru.Nista posebno,nije to onaj CoD,kad su vozila u pitanju.Nekako CoD je bas napravljen za infantry fight.BTW ako ti se vozi i puca imas Battlefield-ove

DeCoy
17.7.2008, 9:09
Nisam nikad igrao MP, ali zar nisu u United Offensive bila dostupna i vozila? Čini mi se da sam čitao da je tako:icon_scra

elcobra
17.7.2008, 10:22
Nisam nikad igrao MP, ali zar nisu u United Offensive bila dostupna i vozila? Čini mi se da sam čitao da je tako:icon_scra
Jeste, bila su dostupna vozila u United Offensive (tenkovi,dzipovi i sl)...;)

Snipe
17.7.2008, 10:26
Ima modova za vozila u MP-u,igrao sam na jednom serveru.Nista posebno,nije to onaj CoD,kad su vozila u pitanju.Nekako CoD je bas napravljen za infantry fight.BTW ako ti se vozi i puca imas Battlefield-oveMa igram ja BF, nego sam hteo reci da bi uvodjenjem bar jedne mape za multi scenu u kojoj bi teziste bilo prebaceno na vozila, na primer jedna strana treba da potopi warship uz pomoc veceg broja aviona a druga treba da ga odbrani uz pomoc PVO stanica i manjeg broja aviona, e to bi bio pravi breaktrough. Ovako mi nesto govori da ce te bitke na pacifiku u MP sceni biti infantry based samo okruzenje nece biti rusevine zgrada vec dzungla.

@ DeCoy, nisam ni ja igrao UnOff MP tako da stvarno ne znam.

EDIT: evo elcobra razbija sve sumnje.

HaveBreak
18.7.2008, 11:19
Ako je ovo tacno sto ovde (http://www.videogaming247.com/2008/06/09/cod5-has-co-op-vehicles-in-multiplayer-every-format-apart-from-psp/) pise izgleda da nas ocekuju i vozila u MP-u.Odlicna novina,samo da bude kako treba.Naravno sve ce biti u CoD4 engine-u.Ocekuje nas odlicna igra

elcobra
18.7.2008, 11:49
\Ako je ovo tacno sto ovde (http://www.videogaming247.com/2008/06/09/cod5-has-co-op-vehicles-in-multiplayer-every-format-apart-from-psp/) pise izgleda da nas ocekuju i vozila u MP-u.Odlicna novina,samo da bude kako treba.Naravno sve ce biti u CoD4 engine-u.Ocekuje nas odlicna igra

Aha...:alealeee:Drago mi je sto ce opet ubaciti vozila u MP...:aplauz:I drago mi je sto cemo igrati kao Sovjeti!!!:D

Snipe
18.7.2008, 18:26
Vozila i squad based teamplay, to je ono sto mi treba za multi scenu. To sam ocekivao da ce se dogoditi u CoD4 a bice tu sigurno jos nekih sada vec standardnih features-a poput rankova, perkova, osecam i nekih Marine Raiders amblema, znackica itd.

HaveBreak
19.7.2008, 7:40
U CoD 5 MP-u za konzole,ce biti podrzano igranje,do 4 igraca,u rezimu split-screena,znaci ko nema online podrsku ce moci da se okupi sa drustvom i odigra partiju.I to sve sa bacacima plamena:)

igorbb22
27.7.2008, 12:56
da ocekujem uskoro ovu igru za pc?

HaveBreak
27.7.2008, 13:32
Malo o zahtevnosti, nije zvanicno, ali daje pribliznu sliku
System Requirements (PC)
Based on Call of Duty 4 we expect Call of duty 5 to have slightly higher demands. So we are proposing that Call of duty 5 have the recommended system requirements for Call of Duty 4. However this is not confirmed and is at this point only a theory. Confirmed System requirements will be posted when we have them.

- CPU: Intel Core 2 Duo processor
- System RAM: 2GB
- Video card: DX9: Direct X 9.0c compliant video card with 512MB RAM (NVIDIA GeForce 7900 GT or better). DX10: NVIDIA GeForce 8600 or better
- Sound Card: Sound Blaster� X-Fi� series (Optimized for use with Creative Labs EAX ADVANCED HD 4.0 or EAX ADVANCED HD 5.0 compatible sound cards)

Shone_King
28.7.2008, 0:39
a to je Recommended ili minimal?

HaveBreak
28.7.2008, 7:36
Recomended pise u textu. Ne bi nam bilo bas svejedno da je minimal:D

strajo
3.8.2008, 7:05
Ako je ovo tacno sto ovde (http://www.videogaming247.com/2008/06/09/cod5-has-co-op-vehicles-in-multiplayer-every-format-apart-from-psp/) pise izgleda da nas ocekuju i vozila u MP-u.Odlicna novina,samo da bude kako treba.Naravno sve ce biti u CoD4 engine-u.Ocekuje nas odlicna igra

shta je tu odlichno? pa pobogu nemamo 7 godina da se vozikamo u tenku :boodala:

HaveBreak
3.8.2008, 8:30
Kakve veze imaju godine sa vozikanjem u tenku??? Ova novina ce doci kao osvezenje serijala i podici ce multiplayer na mnogo visi nivo. Bice kooperativniji jedan, mislim da ce biti da jedan vozi dok je drugi na masinci, bar bi tako bilo logicno. Tako ce se stvoriti neka timska igra. Pa pogledajte MP prethodnih CoD-a, tu nema timske igre, svako trckara po mapi i juri fragove... Uostalom tebi, ako to smeta ne moras igrati, racunica je prosta

acaf
3.8.2008, 9:16
Pa i u CoD:UO su bili tenkovi, pa su opet ljudi cekali na spawnu da se pojavi tenk da bi imali vise fragova, sto bi sad bilo drugacije?

Nikola95
3.8.2008, 10:03
Ipak nevjerujem da ce to biti ista bolje uradjeno od Battlefielda.

DeCoy
10.8.2008, 3:32
Call of Duty: World at War Co-op trailer (http://www.gametrailers.com/player/36636.html)

DeCoy
24.8.2008, 12:41
Go figure:rolleyes: World at War izlazi u novembru ove godine...

In the past, Activision has stated Call of Duty: World at War would be heading our way in the Fall, but always failed to pinpoint a release date. Enter the folks over at Only the Games who were told by an Activision rep at the X’08 event in Toronto that Treyarch’s shooter would hit retail shelves in November. How they enticed the PR rep to give up the goods is unknown, but I am thinking it was either some nice chocolates or they dragged the poor soul into a bathroom stall and gave them a swirly. Maybe they had pictures of the Activision employee in a compromising position with John Edwards dressed as Master Chief – who knows really. They got the job done, apparently, and that is all that matters.

Activision has yet to confirm November as the release month for the next installment for the PC, PS3, Wii, and Xbox 360, but what other month would they release the game in if “Fall” is the time frame? Certainly not October because of the massive amount of AAA games already heading our way; December is pretty much Winter despite the first day of it “technically” being on the 21st. Regardless of Activision hem-hawing around with an actual date, November would indeed be the prefect month to release the game because it is just in time for the holiday shopping extravaganza, and we all know how well games do during the season to be jolly.

La.Prestige
24.8.2008, 16:11
kakva ce masina trebati za ovo..hmm:icon_scra

muki85
24.8.2008, 17:21
Decoy nemoj me loziti da ce novi call of duty ugledati svetlost dana na jesen? :o

Jao majko :o

dzonihsv
24.8.2008, 18:27
kakva ce masina trebati za ovo..hmm:icon_scra

Kao i kod svake igre koja je ove godine izasla.

(reccomended)
Znaci neki C2D,X2
2GB RAM
8600GT ili HD2600
.....

Tako je za svaku igru ove godine bilo. ;) Sta mislis da ce da bude za ovu.

miregrobar
29.8.2008, 0:35
Ko je igrao CoD4 mocice i CoDWW da igra.Isti engine koriste.E sad po trejlerima ne vidim nesto bolju ili goru grafiku od cod4 tako da je to to.
Evo gameplay u Ruskoj misiji u Berlinu
http://www.youtube.com/watch?v=eFfLN9pE-0I&fmt=18

Predrag Stankovic
6.9.2008, 10:41
Call of Duty: World at War comes November 11
http://techreport.com/discussions.x/15454

http://techreport.com/r.x/2008q3/worldatwar.jpg

crazy_LG
6.9.2008, 12:38

Ovaj screenshot je iz ruske kampanje u Berlinu.... Ipak, osecam da ce staviti par njihovih misija, a staviti vishe ameickih radi reklamiranja americkih vojnika

Packy
6.9.2008, 12:58

Prema ovoj slici,da ruska kampanja bude bolja od americhke.Shot those bloody Germans.Down Berlin.

crazy_LG
6.9.2008, 13:31
Prema ovoj slici,da ruska kampanja bude bolja od americhke.Shot those bloody Germans.Down Berlin.

Ne veruj slikama...Pa i u proslim delovima , uvek su se vishe posvecivali Amerima nego Rujama.... U COD 4 nisi cak ni mogao da igras u kozi nekog Rusa:n-cc2:

Expressionism
9.9.2008, 22:06
A koji bi to "moderni rat" vodio sa Rusima???

Wolverine
9.9.2008, 22:29
Ekspresionizam, sta to bilo pre nekih dvadesetak dana, a mozda i jos traje, na jzunoj granici Rusije...

Packy
9.9.2008, 23:01
A koji bi to "moderni rat" vodio sa Rusima???
Nikakav,samo si mogao da ochekujesh kao protivnike Amerike i njihovih saveznika u modernom.U proshlosti nisu imali izbora i svi znamo zashto

Expressionism
10.9.2008, 21:04
Ekspresionizam, sta to bilo pre nekih dvadesetak dana, a mozda i jos traje, na jzunoj granici Rusije...

Pa jeste bilo pre 20 dana ali COD 4 nije tada izasha nego pre godinu dana so...

crazy_LG
10.9.2008, 21:24
Ono shto mi se svidjalo u prethodnom nastavku, a u ovom nema je shto si mogao da pozovesh Air-Strike, shto znachajno proshiruje mogucnosti. Tako na primer, helish napucava zgradu i unishtava obliznji tenk, tako da ti ne morash da bacash dimnu, pa postavljash C-4:tapsh: Sitnica o kojoj retko ko pricha, a meni se dopada:qliranje:

Srky93
22.9.2008, 22:50
Ono shto mi se svidjalo u prethodnom nastavku, a u ovom nema je shto si mogao da pozovesh Air-Strike, shto znachajno proshiruje mogucnosti. Tako na primer, helish napucava zgradu i unishtava obliznji tenk, tako da ti ne morash da bacash dimnu, pa postavljash C-4:tapsh: Sitnica o kojoj retko ko pricha, a meni se dopada:qliranje:
pa ipak se vracamo 60 godina unazad.ne ocekuj bas to.

Shone_King
23.9.2008, 0:13
Ma najjace da imas josh i one pushke u 5. i da gledas Nuklearku...

Expressionism
23.9.2008, 0:31
Mozhda airstrike helikopterom ili nekim f22 raptor nece biti dostupan ali ne zaboravite da su u tom dobu preko radio veza slali kordinate gde da sunu napalm. Now thats hawt : )))

masteri
23.9.2008, 0:34
Mozhda airstrike helikopterom ili nekim f22 raptor nece biti dostupan ali ne zaboravite da su u tom dobu preko radio veza slali kordinate gde da sunu napalm. Now thats hawt : )))

Napalm u WW2 malo mi se to ne slaze.:icon_scra

Geronimo
23.9.2008, 3:04
Bio je napalm, koricen je na pacifiku. Znam da su ga bacali F4U corsair-i

Expressionism
23.9.2008, 9:36
Napalm u WW2 malo mi se to ne slaze.:icon_scra

Brate zar nikad nisi gledao film Apocalypse Now. "I love the smell of napalm in the morning". A i u onoj mini seriji Band Of Brothers iz WW2 su isto kao airstrike koristili napalm. I u filmu Saving Private Ryan(valjda i u tom filmu).

DeCoy
23.9.2008, 9:48
Brate zar nikad nisi gledao film Apocalypse Now.

Kahm...radnja ovog filma se odvija u vreme rata u Vijetnamu:rolleyes:

BTW sve piše ovde...
http://en.wikipedia.org/wiki/Napalm

Nećemo više u ot;)

Lord Of Midnight
23.9.2008, 11:16
Da li se zna sistemska zahtevnost igre?:D

Packy
23.9.2008, 22:16
Da li se zna sistemska zahtevnost igre?:D
Pa ne bi trebalo da bude mnogo zahtevnija od COD4(min).:)
Mislim da je i dalje isti Unreal engine.
Jel tako?

paulvandyk68
23.9.2008, 22:34
Pa ne bi trebalo da bude mnogo zahtevnija od COD4(min).:)
Mislim da je i dalje isti Unreal engine.
Jel tako?
Tako je endzin je stari ali???

Packy
23.9.2008, 22:46
Tako je endzin je stari ali???
Ali shta???ne razumem te
Ne moze mnogo bash da se poveca hardverska zahtevnost.
Nije pa josh ni izashlaja samo nagadjam(kao i ostali,ali ce da bude takva priblizna:D).

paulvandyk68
23.9.2008, 22:49
Ali shta???ne razumem te
Ne moze mnogo bash da se poveca hardverska zahtevnost.
Nije pa josh ni izashlaja samo nagadjam(kao i ostali,ali ce da bude takva priblizna:D).
Ako neispeglaju do kraja teksture i sve ostalo videces kako to zna da bude zahtevno i bolno na losijem hardveru.:opanachke

Packy
23.9.2008, 22:55
Ako neispeglaju do kraja teksture i sve ostalo videces kako to zna da bude zahtevno i bolno na losijem hardveru.:opanachke
Ali fora COD(kao i svih prethodnika) je da nam donese prosechnu ili malo iznadprosechnu grafiku i veliku igrivost i atmosferu da je takva ko da si uchesnik same borbe(meni se to deshava).:)

paulvandyk68
23.9.2008, 22:57
Ali fora COD(kao i svih prethodnika) je da nam donese prosechnu ili malo iznadprosechnu grafiku i veliku igrivost i atmosferu da je takva ko da si uchesnik same borbe(meni se to deshava).:)
Fora kod Coda i drugih igara je da se zabavis zaboravis malo na svakodnevnicu i obaveznu kupis jaci hardver.

Packy
23.9.2008, 23:02
Fora kod Coda i drugih igara je da se zabavis zaboravis malo na svakodnevnicu i obaveznu kupis jaci hardver.
PA upravo to sam hteo da kazem,kada mozesh ovaj zadnji deo da poterash na konfiguraciji staroj dve godine,uvek se zamislish shta bi bilo da si kupio bolji hardver.Takav ce sluchaj da bude i kod ovog nastavka.

White Ripper
25.9.2008, 19:50
Evo zahteva:P4 3.0 GHz,512 MB ram,GeForce 6600GT 256MB shader model 3.0.Ko ne vjeruje neka posjeti wikipedia-u.

Mr.Deeds
25.9.2008, 20:10
Sto se tice wikipedie tamo svako moze da napise.
Tako da ja u to i ne verujem bas nesto....

Srky93
26.9.2008, 13:09
Evo zahteva:P4 3.0 GHz,512 MB ram,GeForce 6600GT 256MB shader model 3.0.Ko ne vjeruje neka posjeti wikipedia-u.
ajme miline ako je to zahtevnost.skoro ko devil may cry 4 koji sam igrao na high 1024 sa 768.fps izmedju 25-40...:cool:

crazy_LG
26.9.2008, 13:10
Da, svako ko poseti vikipediju moze da napishe nepouzdane informacije:confused:

Jedino sto je sigurno je da nece biti velika i neuobicajena zahtevnost i da je
engine iz cetvorke

Shone_King
26.9.2008, 23:43
Ako je zahtevnost kao DMC 4 mooozzee sve na max heheheh jedva chekam

Packy
26.9.2008, 23:45
Ako je zahtevnost kao DMC 4 mooozzee sve na max heheheh jedva chekam
Pa naravno,char ove igre je da nam donosi zabavu,igrivost,zvuchne efekte i atmosferu,a ne zahtevnu grafiku.:D

crazy_LG
26.9.2008, 23:50
Pa naravno,char ove igre je da nam donosi zabavu,igrivost,zvuchne efekte i atmosferu,a ne zahtevnu grafiku.:D

A povrh svega, grafika je lepa i neke stvari izgledaju realisticno, kao crte lica
(to sam primetio kad sam zagledao crte lica mrtvog protivnika:D)

paulvandyk68
26.9.2008, 23:51
To je minimum ali ni maksimum nije preterano veliki. U svakom slucaju hardverski nece biti zahtevna. Programeri su odradili svoj deo posla maksimalno.