PDA

Prikaži potpunu verziju : Call of Duty: World at War

Strane : 1 2 [3] 4 5 6 7

ukimafija
16.11.2008, 14:14
Ja sam juce kod komse kad sam instalirao igru i ja sam kopao, zanimljivo on to nije ni imao iako ima modem. Ali radilo je sve ok...
Dakle, posle instalacije se to tek disejbluje.
@Kostavth poslaji tj.postuj opet to sa slikom, nisam mogao da otvorim link nikako, a i kad uspem vidim samo neke reklame, uopste nece da otvori sliku...

Eni
16.11.2008, 14:20
Valja li igra? Da li bi je preporučili nekom kome se svideo CoD, COD2 i CoD4? Ili je više u fazonu trojke koju nisam igrao? :)

Čisto da znam da li da se trudim da nabavim...

Shobe
16.11.2008, 14:26
;648349']Nije ni do drajvera ni do graficke, pise da je min 6600GT, ali cod5 koristi isti engine kao 4, sto bi trebalo da znaci da se moze pokrenuti kao cod4. Ali napravili su neku gresku, citao sam na stranim forumima, problem je u procesoru, izbacuje se error ukoliko imas te stare athlon xp procesore (u tvom slucaju sa barton jezgreom)

Pa da, pretpostavio sam da je procesor u pitanju. U svakom slucaju, hvala na dodatnom infu, koji potrvrdjuje moje sumnje :)

Pjanovic
16.11.2008, 14:30
Valja li igra? Da li bi je preporučili nekom kome se svideo CoD, COD2 i CoD4? Ili je više u fazonu trojke koju nisam igrao? :)

Kratko i jasno, da na pakovanju (tj. imenu torrenta :D) ne pise CoD XX, ja nikad ne bih rekao da ovo pripada istoimenom serijalu :icon_stud.

ukimafija
16.11.2008, 14:44

Igra ne da valja nego sabija koliko je dobra:D
Nabavi je obavezno...:cool:

Greko Darstiva
16.11.2008, 15:13
Valja li igra?

Igra je odlicna.

Kostavth
16.11.2008, 15:18
Evo slike kako je kod mene

http://img185.imageshack.us/img185/4017/12341yi9ij1.th.jpg (http://img185.imageshack.us/my.php?image=12341yi9ij1.jpg)http://img185.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

Pjanovic
16.11.2008, 15:38
Igra ne da valja nego sabija koliko je dobra:D
Nabavi je obavezno...:cool:

Igra je odlicna.

Vas dvojica onda ne znate sta je pravi CoD, no dobro.

Igrao sam sve prethodne delove i prelazio ih u jednom dahu, uzivajuci u svakom segmentu (pogotovo 1. i 2. deo), a ovo sam igrao sat vremena, i stavio patch i krenuo multiplayer, koji nije los, ali je losiji u odnosu na CoD4.

@Kostavth

Jbg, sta da ti kazem, probaj redom da iskljucujes, to ti jedino ostaje kao resenje.

ukimafija
16.11.2008, 15:59

Ma ajde bre bezi tamo, sta ako ti kazem da imam SVE delove COD instalirane na kompu i da sam ih sve presao!:cool:.MOH serijal takodje. Ako ja ne znam sta je COD niko ne zna. Igra se malo razlikuje normalno, ali napucavanje je vise nego dobro.

Greko Darstiva
16.11.2008, 16:04

Imam sve delove CoD-a preso sam ih barem po pet puta, uz svaki deo sam podjednako uzivao dok sam igrao, kao sto je slucaj i sa ovim CoD-om.
Mozda igra ima neke mane ali meni one uopste nisu smetale, evo sad opet prelazim ovaj deo.:D

phoenix[illusion]
16.11.2008, 16:42

slazem se. Mislim CoD 5 je odlican, ali nista u poredjenju sa Infinity Ward-ovim CoD 1, 2 i 4, koji su bili revolucionarni. Ovaj CoD 5 je napravljen da se uzmu pare, zato su dali Treyarch-u da radi (dok IW radi na CoD6). Realno CoD 5 se moze vise zamisliti kao neki mod, ili ekspanzija CoD 4, jer u sutini je sve isto, samo kampanja u WW2. Zato cekam CoD6 koji radi IW, to ce da bude revolucionaran CoD kao sto je svaki bio sto su oni radili (normalno kada je njihova originalna igra).
Mada mislim da je Activision napravio ogromnu gresku dajuci CoD 5 Treyarch-u, jer su na neki nacin unistili ime CoD-a, zbog tih ogromnih bagova. Mnogo bolje bi bilo da su (Treyarch) jednostavno radili CoD-ove za konzole, kao sto su ranije (big red one i 3).

Greko Darstiva
16.11.2008, 16:53
Iskreno po meni je CoD 4 najbolja igra u serijalu, ali ni ovaj nije uopste los.

Pjanovic
16.11.2008, 17:16
Ma ajde bre bezi tamo, sta ako ti kazem da imam SVE delove COD instalirane na kompu i da sam ih sve presao!:cool:.MOH serijal takodje. Ako ja ne znam sta je COD niko ne zna. Igra se malo razlikuje normalno, ali napucavanje je vise nego dobro.

Imam sve delove CoD-a preso sam ih barem po pet puta, uz svaki deo sam podjednako uzivao dok sam igrao, kao sto je slucaj i sa ovim CoD-om.
Mozda igra ima neke mane ali meni one uopste nisu smetale, evo sad opet prelazim ovaj deo.:D

Onda instalirajte drugi deo (po mom misljenju najbolji, sa najboljim misijama), pa se podsetite toga sto ste prelazili i sto hvalite. E onda odigrajte ove tupave misije u cod5, pa onda mozemo argumentovamo da pricamo ;) :cool:.

Maverick78
16.11.2008, 17:47
Presao single player kampanju i u principu nije losa,ali po mom misljenju daleko je losija od prethodnika. ovo je preslikan cod4 fazon igre,samo sto je u pitanju ww2.
kampanja nije losa, a posebno mi se svidjela ruska kampanja. jeste da je u sustini sve vec vidjeno ranije,ali eto ima nekih novih fazona,plus dobra muzicka podloga koja prati rusku kampanju. totalno je freaky. kao neki nagovjestaj za onaj dodatni zombi level na kraju :P

zvuk oruzja je jako lose uradjen i to je jedan od vecih propusta u igri. ne znam zasto jednostavno nisu ostavili zvuk oruzja kao iz cod4... izgleda mi nekako isto kao da pucam iz neke vazdusne puske... brate kad u cod4 uzmes kalas pa kad pocne da brekce ko mazga,imas filing mocnog oruzja. a ovde imam utisak da necu ubiti nikog. doduse samo utisak,oruzje ubija ok,samo mu je zvuk jako lose uradjen.

multi je principu dobar. ista fora kao cod4,tako da ko ima skill u cod4,na ovo se lako navikne :) samo malo dok se pohvataju mape. cak mi se cini da ovde puno lakse ubijam nego u cetvorci. sinoc sam usao na neke servere i odmah sam imao i artiljeriju i dogs :P mape su ok,neke su jako male,a neke su ogromne. recimo ona oko rajhstaga je ogromna,pa teknkovi... veselo bude. :) mislio sam da ce tenkovi u*****ti stvar,ali i nisu tako strasni,lako im se sakijes,a mozes i da ga roknes bazukom i ojha :P

btw. sto se tice online profila,ja ima vistu pa cu reci kako ide u visti. ne moze se u samom multiju kreirati nick i profil,vec igra nudi neke online profile. ono sto treba uraditi je otici u app data/local/activision/codwaw/players/profiles i tu obrisati sve sto ima osim active.txt. otvoriti active.txt i u njemu upisati vas zeljeni nick,to ce ujedno biti i nick i profil. zatim u istom folderu profiles napraviti jos jedan folder i nazvati ga istim imenom kao sto ste napisali u active.txt. to je to,sledeci put kad udjete u igru koristice samo taj profil kao aktivan. ja sam jos ovaj active.txt stavio da bude read only,tako da mi igra ne moze slucajno izmjeniti profil i staviti neki drugi,posto vidim da svaki put kad udjem u multi i posle toga odem u profile ima ubacenih nekih novih profila,valjda ih igra sama ubacuje....
jedino sto jos treba je ubaciti narodnih servera :) nakon toga,idete na find game,pa favorites i tu upisete ip adrese servera,join game i to je to :)
i da,vecina servera je na patchu 1.1,tako da bi trebalo skinuti zadnji patch 1.1,koji je 317mb i onda se moze igrati.

Dekip
16.11.2008, 18:23
Did i miss something???
Presao sam celu igru,pokokao sve one sto vicu "ah komunisten" ,i pobo bratsku zastavu,ali gde su zombiji,ne videh nijednog.Da li je to neki novi nivo?Kako se ulazi u njega?Nesto sam debelo prevideo.:n-cc2:

Greko Darstiva
16.11.2008, 18:42
Kako se ulazi u njega?

Udjes u igru ides na solo, zatim ides da izaberes misiju i poslednja na listi je ta sa zombijima.

paulvandyk68
16.11.2008, 18:45
"Zvuk oruzja je jako lose uradjen i to je jedan od vecih propusta u igri. ne znam zasto jednostavno nisu ostavili zvuk oruzja kao iz cod4"
Po ovom tvom razmisljanju oruzje od pre cirka 50 godina treba da zvuci kao novija. Zamisli kako bi se to odrazilo na kvalitet same igre. Recimo kod ljudi koji su zaljubljenici u ovaj zanr. Automat mp40 "smajser" ima zvuk kao recimo ak47????:paranoia:

Baneva
16.11.2008, 19:48
Jel' može ovo da pokrene Barton procesor ili ne (čisto da je ne skidam džabe)? U CoD 4 sam morao da preimenujem neku datoteku i sve je savršeno posle toga radilo.

White Ripper
16.11.2008, 20:13
Da li ima neko problema sa ucitavanjem ove igrice? Dvoklikom na ikonu, pojavi se tamni ekran i moram da cekam sigurno 4-5 min da bi se ucitala ona uvodna spica, a takodje toliko cekami pri ucitavanju nivoa..(za sve to vreme kao da hard ne radi...crvena lampica skoro da se ne pali). Sve zahtevnije igre (Craysis), su mi se ucitavale mnogo, mnogo brze. Ima li neko resenje za ovo?
To ti je zato sto si prilikom instalacije odgovorio na pitanje"Do you like to install Punk Buster services?" odgovorio "no" ili nisi defragmentovao HDD.

Mr.Deeds
16.11.2008, 20:13
Kako da znam koji mi je procesor imam 3000+?
@Kostavth
Probaj da disable ono asus....

Shobe
16.11.2008, 20:18
Jel' može ovo da pokrene Barton procesor ili ne (čisto da je ne skidam džabe)? U CoD 4 sam morao da preimenujem neku datoteku i sve je savršeno posle toga radilo.
U mom slucaju ne moze, e sad, ako neko uspe, nek' se javi :D

White Ripper
16.11.2008, 20:19
Instalirao sam novi CoD i mogu reci da je ko i svaki cod-adrenalinska bomba!!!

ukimafija
16.11.2008, 21:59
Kako da znam koji mi je procesor imam 3000+?

Ako mislis na socket takt i ostalo na koliko radi skini ovo http://www.cpuid.com/cpuz.php i on ce ti reci. On je egal cak i malo brzi u igrama od Intel P4 na 3ghz...

White Ripper
16.11.2008, 22:15
Poigrao sam novi CoD i malo duze se pozabavio njime.Mogu tek sad da iznesem konacne zakljucke.Ne mogu da vjerujem da mi je CoD4 radio daleko bolje u razoluciji 1024x768 sa extra teksturama nego CoD5 sa istim setovanjima.Igre su u istom engineu radjene,a da ovakva razlika u optimizaciji bude stvarno je........Dok mi je cetvorka na pomenutim setovanjima isla na 25+ frejmova,novi CoD jedva i do 25 izvlaci.Ovo je necuveno.Cak nema ni load menija nego igra jednostavno bane iz menija u igru!!!confused
Grafika je dobra i zvuk na nivou.Gameplay je stvarno vrhunski.Svidja mi se sto igra najvise lici na prvi CoD.Atmosfera je extra,al ovi propusti u optimizaciji nemaju nikakvo opravdanje.
Gameri koji imaju konfiguracije nesto ispod prosjeka "mogu komotno da se oproste od igranja sve do donacije rodjaka iz inostranstva ili sledeceg dobijanja lotoa".U mom slucaju ram uveliko izvlaci stvar iz bunila i bijede.Prije ce vam Far Cry 2 ici normalno nego ovaj CoD.
Ne kazem da je igra losa,daleko od toga,ali navedeni propusti su neoprostivi.

Dusan Despotovic
16.11.2008, 22:18
Napokon sam je instal...Na Visti1Nista narocito ...Ipak je po meni CoD4 mama za sve:alealeee:

paulvandyk68
16.11.2008, 22:21
Napokon sam je instal...Na Visti1Nista narocito ...Ipak je po meni CoD4 mama za sve:alealeee:
Cod 4 je bila mama za sve pre godinu dana.

Dusan Despotovic
Poigrao sam novi CoD i malo duze se pozabavio njime.Mogu tek sad da iznesem konacne zakljucke.Ne mogu da vjerujem da mi je CoD4 radio daleko bolje u razoluciji 1024x768 sa extra teksturama nego CoD5 sa istim setovanjima.Igre su u istom engineu radjene,a da ovakva razlika u optimizaciji bude stvarno je........Dok mi je cetvorka na pomenutim setovanjima isla na 25+ frejmova,novi CoD jedva i do 25 izvlaci.Ovo je necuveno.Cak nema ni load menija nego igra jednostavno bane iz menija u igru!!!confused
Grafika je dobra i zvuk na nivou.Gameplay je stvarno vrhunski.Svidja mi se sto igra najvise lici na prvi CoD.Atmosfera je extra,al ovi propusti u optimizaciji nemaju nikakvo opravdanje.
Gameri koji imaju konfiguracije nesto ispod prosjeka "mogu komotno da se oproste od igranja sve do donacije rodjaka iz inostranstva ili sledeceg dobijanja lotoa".U mom slucaju ram uveliko izvlaci stvar iz bunila i bijede.Prije ce vam Far Cry 2 ici normalno nego ovaj CoD.
Ne kazem da je igra losa,daleko od toga,ali navedeni propusti su neoprostivi.

Nemoj da te cudi igrica je uradjena smuti i prospi.Druga ekipa je radila celu igricu ...I to ekipa koja je radila CoD3 za konzole...

Dusan Despotovic
Cod 4 je bila mama za sve pre godinu dana.

I sad jeCoD4 mama u odnosu na CoD5

paulvandyk68
16.11.2008, 22:22
I sad jeCoD4 mama u odnosu na CoD5
To i nije CoD 5 nego world in war lol.

WhenDarknessFalls
16.11.2008, 22:25

Zapravo, to jeste COD5. Ako nista drugo, zasto je onda COD6 najavljen vec pre nekog vremena? ;)

paulvandyk68
16.11.2008, 22:30
Zapravo, to jeste COD5. Ako nista drugo, zasto je onda COD6 najavljen vec pre nekog vremena? ;)
Nastavljaju tradiciju. Thats all.

elcobra
16.11.2008, 22:31
Momci, RESIO sam problem sa startovanjem igre u XP-u, i sve radi savrseno! Idete samo u C:\Documents and Settings\User\Local Settings\Application Data\Activision\CoDWaW\players\profiles\ i tu otvorite folder sa Vasim zeljenim imenom, na primer, soko. Onda otvorite file active.txt koji se nalazi u istom folderu profiles i u njega upisete ISTO ime, soko, i date mu da to sacuva. Ostala imena profila ne morate da brisete jer ce igrica pri svakom vasem ulasku generisati par novih imena ako budete brisali stara - vazno je da vi imate svoje ime profila sa kojim krecete u solo playing! haug svima:dedica:

WhenDarknessFalls
16.11.2008, 22:59
Nastavljaju tradiciju. Thats all.

Pa naravno da nastavljaju, ali ako je prethodni deo bio cod4, a sledeci ce biti cod6, logicno je da je ovo cod5, iako ne pise u imenu igre. Nije ovo spin-off (kao sto je GTA:SA u GTA serijalu, cisto primera radi), niti expanzija za cetvorku, vec pravi peti nastavak. Da ne spamujemo vise...

pentraksil
17.11.2008, 1:40
Ja sam DISABLE-ovao, taj, Unimodem Half-Duplex Audio device i opet mi se pojavljuje ista greska!!!

Ja sam disable-ovao i radila je e onda je odjednom unimodem nestao i nemam ga vise....koje je sad pa to?????

White Ripper
17.11.2008, 19:57
Izvini,:boodala:koji je ovo po redu nastavak?Naravno 5.Prema tome da nije peti nema sta da se prica vise!:dedica:

miregrobar
17.11.2008, 20:45
danas sam uzeo HD 4670 a imao sam 8500GT
i prosto kad sam upalio igru sve na full nisam verovao sta sam propustio igrajuci sa onom kantom od graficke...

Packy
17.11.2008, 20:56
Ja sam pocheo da igram i sama igra me uopshte nije razocharala,samo malo zvuk oruzja.Nego imam jedan problem.Treba mi sto godina kako bi mi se startovala igra i ista takva pricha je za misije.Sem da osvezim drivere jel mi josh neshto preporuchujete?

paulvandyk68
17.11.2008, 21:05
Ja sam pocheo da igram i sama igra me uopshte nije razocharala,samo malo zvuk oruzja.Nego imam jedan problem.Treba mi sto godina kako bi mi se startovala igra i ista takva pricha je za misije.Sem da osvezim drivere jel mi josh neshto preporuchujete?
Malo vise ram memorije.

Pjanovic
17.11.2008, 22:21
danas sam uzeo HD 4670 a imao sam 8500GT
i prosto kad sam upalio igru sve na full nisam verovao sta sam propustio igrajuci sa onom kantom od graficke...

Nisam do sad "sreo" nekog sa tim novitetom od graficke, trebalo bi da je u rangu sa 3850 512MB, sto ce reci odlicna graficka za malo para.
Ajd uzdravlje da je koristis :D, i testiraj je na nekoj boljoj igri :p :opanachke.

Flavio
17.11.2008, 22:29

;648349']Nije ni do drajvera ni do graficke, pise da je min 6600GT, ali cod5 koristi isti engine kao 4, sto bi trebalo da znaci da se moze pokrenuti kao cod4. Ali napravili su neku gresku, citao sam na stranim forumima, problem je u procesoru, izbacuje se error ukoliko imas te stare athlon xp procesore (u tvom slucaju sa barton jezgreom)

Definitivno je K7 otpevao svoje :p.
Sto rece @Shobe,ako ga neko ipak potera na K7 nek javi :D.

Nego @phoenix[illusion],ti rece na nekoj strani ranije da si bio Beta tester CoD5:WW igre.
Na kompu iz profila ili ??
Ili te ja nisam bas dobro razumeo :o ?

Packy
17.11.2008, 23:46
Malo vise ram memorije.
Ja kada kupim novu memoriju,to znachi da tada ceo komp menjam,pa cu morati da chekam josh jedno mesec i po dana,kada cu krenuti u promet.:D

Sol-Badguy
18.11.2008, 10:34
Evo, prešao sam igru još pre neki dan, ali nisam imao net.
IMO, it's awesum. Optimizacija čak i da je ista neće dati iste rezultate, pogotovu kod USA kampanje (mnogo više rastinja, detalja, itd). Treyarch je započeo to neko dramsko pripovedanje u CoD serijalu, krivo mi je što ovde i nije baš na nivou, ali mi se sviđa što Ruska kampanja deluje daleko emotivnije, pa makar se to sastojalo od par rečenica po misiji. Grafički lepa igra, teksture su mogle bolje (kao i u četvorci). Sve u svemu, igra nije nimalo failovala (doduše, po mom mišljenju ni 3 nije failovala nimalo, al ajd sad).

Dekip
18.11.2008, 10:53
Evo, prešao sam igru još pre neki dan, ali nisam imao net.
IMO, it's awesum. Optimizacija čak i da je ista neće dati iste rezultate, pogotovu kod USA kampanje (mnogo više rastinja, detalja, itd). Treyarch je započeo to neko dramsko pripovedanje u CoD serijalu, krivo mi je što ovde i nije baš na nivou, ali mi se sviđa što Ruska kampanja deluje daleko emotivnije, pa makar se to sastojalo od par rečenica po misiji. Grafički lepa igra, teksture su mogle bolje (kao i u četvorci). Sve u svemu, igra nije nimalo failovala (doduše, po mom mišljenju ni 3 nije failovala nimalo, al ajd sad).

Samo sto nismo svi probali CoD 3:kreza:
Sta ces ja recimo imam fobiju od konzola,pogotovo u zadnje vreme kad smo mi na PC-ju zadnja rupa na svirali.A nekad nije bilo tako.
Nego ako neko zna kako da je pokrenem na kompu neka se javi.Mozda preko PSX2 emulatora?Masina mi je prilicno jaka,nije bas ferrari,ali .....:D

Packy
18.11.2008, 11:59
Jel igra po vama kratka kao i njeni prethodnici ili se rasteze preko 10 sati kampanje?
Broj misija me ne interesuje,to cu sam otrkiti.:to_care:

optimus_prime
18.11.2008, 15:57
Kad sam probao moram da kazem izvinite, ODVRATNI, Far Cry2, imao sam malo averziju prema novom Cod5. Ali su moja ocekivanja ispunjena, stari dobri CoD. Sve pohvale. Nisam je jos presao tako da neznam nista o duzini i sta jos donosi, ali prvi utisak je pozitivan.

Dusan Despotovic
18.11.2008, 18:07
Sta jos moze da zeza startovanje igrice CoD 5...To je klcodec ako imate instal..U vecinii slucaja oni koji su imali GOM pler instaliran bez problema su sartovali igricu(GOM pler ima svoje neke kodeke i njih koristi)PROVERITE LJUDI

White Ripper
18.11.2008, 18:27
@packy
I meni se igra ucitavala ,,pola godine".Taj sam problem rijesio jednostavno defragmentacijom HDD-a.
Ponavljam igra je neoptimizovana.Moj drug ima C2D E8500,4GB RAM,2600XT i igra je seckala u rezoluciji 1280x1024 i max detaljima.Kad sam to vidio pao sam u komu:D

Kad sam probao moram da kazem izvinite, ODVRATNI, Far Cry2, imao sam malo averziju prema novom Cod5. Ali su moja ocekivanja ispunjena, stari dobri CoD. Sve pohvale. Nisam je jos presao tako da neznam nista o duzini i sta jos donosi, ali prvi utisak je pozitivan.
Sto odvratni Far Cry 2?Kao shooter potpuniji je od novog CoD-a!Znam da ce me masa ljudi zbog ovoe izjave ubaciti u top ali 'ajde:D

WhenDarknessFalls
18.11.2008, 21:02
Moj drug ima C2D E8500,4GB RAM,2600XT i igra je seckala u rezoluciji 1280x1024 i max detaljima.Kad sam to vidio pao sam u komu:D

Taj Rade i nije bas za 12x10 u fullu, realno...

Sale013
18.11.2008, 21:28
Well.. Meni radi na 1440x900 sve na max detaljima bez seckanja..
Elem, cini mi se da su ovde neprijatelji malo gluplji nego u CoD4 ali postoje zato mnogo bolje masivne borbe po meni..

Sol-Badguy
18.11.2008, 22:24
^AI su ljudi sa GTa opisali najbolje - "AI is moronic". I to je 100% istinito. Stvarno su preveliki debili. Also, respawn je i dalje *****e. Čovek stekne utisak da je u WWII poginulo milijardu ljudi, a ne 60 miliona.

Pjanovic
18.11.2008, 22:35
@packy
I meni se igra ucitavala ,,pola godine".Taj sam problem rijesio jednostavno defragmentacijom HDD-a.
Ponavljam igra je neoptimizovana.Moj drug ima C2D E8500,4GB RAM,2600XT i igra je seckala u rezoluciji 1280x1024 i max detaljima.Kad sam to vidio pao sam u komu:D

Sto odvratni Far Cry 2?Kao shooter potpuniji je od novog CoD-a!Znam da ce me masa ljudi zbog ovoe izjave ubaciti u top ali 'ajde:D

2600XT je sada low-end graficka karta ;).

FC2 je krsina.
Doduse isto sam tvrdio za CoD5, pa sam krenuo da ga igram, pre svega zbog one misije sa zombijima na kraju, to je neka je.bada izgleda, a ja to volem :D.
Dao bih ovoj igri neku slabu 7-cu, na skali 1-10.
Al braco, daleko je to od CoD2, baaas daleko ispod po kvalitetu.

Packy
19.11.2008, 0:27
@packy

hVALA.Ionako komp mi bio na servs zbog virusa shto mi napravio ceo haos,jedna degfragmentacija nece shkoditi.:to_care:

miregrobar
19.11.2008, 2:57
ma nema to veze sa cheatom vec do config fajla na tom serveru.Meni tako cesto hoce na pojedinim serverima a na nekim nema problema.

btw meni se igra jako svidja,pogotovo sto volim tematiku ww2.Kad je izasao cod4 bas sam se pitao kako bi radila ww2 tematika na tom tada novom enginu i evo odgovora.Odlicno
Juche sam malo pokazao nekim madjarima kako se igra.Prvi sam bio koristeci samo Gewehr 43

http://i189.photobucket.com/albums/z149/miregrobar/razno/th_shot0003.jpg (http://s189.photobucket.com/albums/z149/miregrobar/razno/?action=view&current=shot0003.jpg)

Packy
19.11.2008, 9:38
Na osnovu slike sam video da si samo najbolji u svojoj ekipi i da jedan Djarma bolji od tebe.:D

miregrobar
19.11.2008, 14:20
Na osnovu slike sam video da si samo najbolji u svojoj ekipi i da jedan Djarma bolji od tebe.:D
Mislis iz druge ekipe.Pa i ja da sam koristio neki automat kao on imao bih 100+ killova.Ja sam celu mapu igrao sa Gewehr 43 pa ti vidi. :dedica:

Banko
19.11.2008, 15:31
e,vako se kolju francuzi :kreza:

http://img155.imageshack.us/img155/4343/klanjezv7.th.jpg (http://img155.imageshack.us/my.php?image=klanjezv7.jpg)http://img155.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

Half-Life boy
19.11.2008, 16:05
Dobijem ja igru pre par dana i instaliram na novi komp (sa starom grafom) i ono nece ni da se pokrene vec ispadne neka greska gde pise da ima nekih gresaka u ucitavanju nekih fajlova iz igre. Reistaliram igru ono opet isto, ubacim drugu verziju i nista se nije promenilo. Za ovo pretpostavljam da je do operativnog sistema.
Vratim grafu u stari komp instaliram igru i gle cuda - radi. Al oces, odem ja u task manager i vidim da sistem jede procesor od 50 do 100% a kad udjem u igru frejmrejt je isti bez obzira da li je minimalna ili maksimalna grafika... Heeeelp!!!

White Ripper
19.11.2008, 17:41
Taj Rade i nije bas za 12x10 u fullu, realno...
Ako cemo realno njemu je Far Cry 2 radio u rezoluciji 1280x1024 na max detaljima sa 30+ FPS.Toliko o tome:D

IsaacDavid
19.11.2008, 21:51
Другог светског рата у Русији! Ово су добре слике сам нашао. call of duty world at war (http://xbox360.gamezone.com/gzreviews/r35749.htm) Ја сам узбудјен играти ову игру!

Pjanovic
19.11.2008, 22:02
Prvi post na forumu, pa musko :D.

ДругИ светскИ рат у Русији! Ово су добре слике ШТО сам нашао. call of duty world at war (http://xbox360.gamezone.com/gzreviews/r35749.htm) Ја сам узбуЂен играти ову игру!

Padezi i pravopis !!!!

Ako ti srpski nije maternji jezik onda izvini, za ovo gore :D.

И да си ти мени жив и здрав, ми пређосмо ову игру у синглеплејеру, а богами играсмо дуго и мулти ;).

marko992
19.11.2008, 22:29
Ej ljudi ajde neka mi neko kaze da li mogu da igram cod 5 sa asusovom a 9600 series grafickom
Unapred havla

Pjanovic
19.11.2008, 22:44
Ej ljudi ajde neka mi neko kaze da li mogu da igram cod 5 sa asusovom a 9600 series grafickom
Unapred havla

A ti lepo probas, pa napises :).
Ajd da je Gigabyte-ova, al sa Asus-ovom tesko :D :p.

Citao sam negde, da je 9600Pro dovoljan da se igra CoD4, pretpostavljam da je dovoljan i za CoD5.

[]D.[].[]v[].[]D.
20.11.2008, 1:18

Citao sam negde, da je 9600Pro dovoljan da se igra CoD4, pretpostavljam da je dovoljan i za CoD5.

Omg :boodala:. Pa za COD 5 je minimum X1600 PRO ili 6600 GT .:cool: A plus graficka mora da ima Pixel Shader 3.0 . Stoga neverujem da ce se naigrati :dedica:

Pjanovic
20.11.2008, 2:09
D.[].[]v[].[]D.;650989']Omg :boodala:. Pa za COD 5 je minimum X1600 PRO ili 6600 GT .:cool: A plus graficka mora da ima Pixel Shader 3.0 . Stoga neverujem da ce se naigrati :dedica:

Hm, onda sam se zeznuo, za neku noviju igru je 9600Pro bila dovoljna, tj. ispunjavala je minimum req :).

Banko
20.11.2008, 2:15

9600xt je moglo da tera cod4 na low/med bez problema, doduse 1024x768 :)
(ostatak knfig je bio 1.8ghz, 512ddr1)

WhenDarknessFalls
20.11.2008, 8:45
Nabavio igru, igrao nekih 2 sata... Sta znam :rolleyes: Koliko su mi prvih par misija sa Amerikancima u Japanu smor nevidjeni (zesci MOH:PA deja vu), toliko su misije sa rusima kul. Oruzja imaju uglavnom dosta manji recoil nego pre, pa je pucanje dodatno olaksano, za sta ja bas i nisam... Al ajde. U odnosu na ostale igre koje su skoro izasle, igra je super optimizovana, mada je ipak dosta zahtevnija od COD4, u kojem sam imao 10-15 frejmova vise, a ne izgleda nesto bog zna kako bolje. Sve u svemu, za sad mi se cini da je to prilicno dobra igra, mada opet i sa svim tim skriptovanim movie-like scenama (koje ja licno volim) igra i dalje nije bolja od starih delova.. Ne znam ni da li mi je bolja od cod4 ako cemo iskreno, a kamoli od dvojke ili tek mog omiljenog United Offensive-a. U svakom slucaju cu imati finalan utisak kad zavrsim igru. :icon_stud

Btw, jel su sejvovi i dalje upotrebljivi nakon instalacije patcha? I jel donose neke bitne promene u frejmrejtu? Posto za sad nisam naisao na neke bagove, samo par glicheva.. Pa ako ne donosi nista bitno, da ga i ne instaliram :)

Lord Aragorn
20.11.2008, 12:15

I ja imam ist problem. CoD4 moze da se igra na medium ali 5 neverujem. doduse nisam probao ali prema onome sto sam procitao necu ni da probam. Kupujem nov komp tako da cu da sacekam jos koji dan.:qliranje:

dakifil
20.11.2008, 13:03
Evo ja sad igram (moram da igram na visti jer na xp-u nece da radi:() i mogu da kazem da se vidi da igru nije pravio infinity ward. Koliko god grafika lici na COD 4 gameplay nije isti. Prosto se primecuje. I misije su mnogo kratke. Sve mi se cini da se misije vestacki produzuju. Kad sam igrao COD 4 nisam mogao da stanem a ovo me cak i ne vuce mnogo. Moja ocena je negde oko 70%

Packy
20.11.2008, 13:06
I ja sam od pre nekih minut-dva obrnuo COD.Nemam shta bash puno da kazem,ali s obzirom da je pravio igru treyarch prijatno su me iznenadili,jedino gde nisu bili na visini zadatka je zvuk.Obadve kampanje su veoma interesantne s tim da mi je bilo bolje biti RUs.Adrenalin ni ovde nije nestao.Moja ocena je 91\100.

dakifil
20.11.2008, 13:14
I ja sam od pre nekih minut-dva obrnuo COD.Nemam shta bash puno da kazem,ali s obzirom da je pravio igru treyarch prijatno su me iznenadili,jedino gde nisu bili na visini zadatka je zvuk.Obadve kampanje su veoma interesantne s tim da mi je bilo bolje biti RUs.Adrenalin ni ovde nije nestao.Moja ocena je 91\100.
Dobro to da je dobijeno vise nego sto sam ocekivao jeste. Americke misije su mi lose jer me podsecaju na vietcong i sve sto treba da uradis je da se uhvatis bacaca plamena i da palis dok je najbolja ona prva misija sa Rusima u Staljingradu. Ono je xtra. Podseca me na onaj film sa Vasilijem Zajcevim:aplauz:

Packy
20.11.2008, 13:18
Ma samo u pochetku bile dobre americhke misije,posle sam mogao kako-kad da predvidjam odakle ce izaci Japanci,ali to sa flamethrowerom je meni vrh.Ne secam se da sam toliko zabavio paleci Japance.Mada extra su mi misije i sa avionom i tenkom koje sam preshao za nekih 10-15 minuta.:D

dakifil
20.11.2008, 13:21
Ma samo u pochetku bile dobre americhke misije,posle sam mogao kako-kad da predvidjam odakle ce izaci Japanci,ali to sa flamethrowerom je meni vrh.Ne secam se da sam toliko zabavio paleci Japance.Mada extra su mi misije i sa avionom i tenkom koje sam preshao za nekih 10-15 minuta.:D
Ja jos nisam stigao tih aviona i tenkova:boodala: Jel igrao neko multiplayer? Kavi su utisci? Da krecem COD5 multi ili da nastavim sa COD4?

Packy
20.11.2008, 13:26
Sry
Pa kazu da je COD4 multiplejer nenadmashiv.Ja josh nisam probao multiplejer.Igracu ga kad se nadje vreme da nemam shta da igram.Sad sam pun.:DI zavisi kako ti hocesh.Ako zelish moderno naoruzanje zna se shta sleedi,ali ako si WWII fan onda probaj peticu pa ga uporedi sa dvojkom.

miregrobar
20.11.2008, 13:36
meni je waw multiplayer nekako zabavniji,valjda zbog tog ww2 smeka i sto me malo podseca na stari dobri cod2,a na cod4 odlicnom enginu :)

White Ripper
20.11.2008, 22:05
Sry
Pa kazu da je COD4 multiplejer nenadmashiv.Ja josh nisam probao multiplejer.Igracu ga kad se nadje vreme da nemam shta da igram.Sad sam pun.:DI zavisi kako ti hocesh.Ako zelish moderno naoruzanje zna se shta sleedi,ali ako si WWII fan onda probaj peticu pa ga uporedi sa dvojkom.
I jeste nenadmasiv.Bas je dobro osmisljen sistem s perkovima.

WhenDarknessFalls
20.11.2008, 22:37
Presao sam igru. Kampanja je manje vise duga kao i u COD4. Ima ukupno 15 + 1 bonus misija (ono sa zombijima). Zvuk je ocajno uradjen, OST je vise za Modern Warfare. Probijas se po ulicama Berlina, a ono u pozadini neka elektronska muzika... wtf bre :eek: Takodje, zvuci oruzja su ocajni. Americke misije kao sto sam rekao, smor, Rusi ftw. Svidjaju mi se one fore kao u GeOW kada mozes da odaberes hoces li ici levo ili desno, ili da li hoces da pobijes Nemce koji su se predali ili... :dzavo: AI je neverovatno glup, plus ih ima mnogo vise, i koriste bombe dosta vise nego pre, tako da mi se desavalo cesto da ginem po 5-6 puta na istom mestu (igrao na drugom levelu tezine za pocetak :) )

Sve u svemu, iako po meni najlosiji deo serijala, i dalje prilicno dobra igra.

King James
21.11.2008, 20:41
ccc

Izaberem New Game i odaberem tezinu i ne reaguje,samo me vrati u ono Solo Campaign... :n-cc2: A nekad me i izbaci iz igre,pise nesto loading account i onda izbaci gresku i izadje...Da,i nece da snimi podesavanja :kreza: Mislim,snimi,ali kad udjem ponovo opet vrati na staro...

paulvandyk68
21.11.2008, 20:46
Po meni igra je dosta dobra. Mozda je zvuk malo losiji. Misije su pazljivo doterane i ukoponovane. Igrajuci na najtezem nivou tezine igra je podnosljivo teska. Zadnji bonus nivo je vise nego dobar i za ovaj zanr igre neobican.

Sale013
21.11.2008, 20:48
Koji zadnji bonus nivo? :confused: Znam za CoD 4 i onaj zadnji nivo u avionu.. Ali nisam video nista slicno ovde..

White Ripper
21.11.2008, 21:18
Sto se tice optimizacije CoD-a 5-ice imam samo da kazem jos par rijeci i ispravim sebe.Igra je optimizovanija za nVidia kartice sto je potez koji samo moze da se obije o glavu proizvodjacu.Uporedjivo sam nesto FPS kod moje graficke iz profila i nVidijine 6800 kartice koja je bila u rangu s mojom.6800 daleko bolje performanse daje u novom cod-u i brzi je za 30-50%.Ako activision nastavi ovakvu "ljubav" s nVidija-om nikad vise necu kupiti CoD.Ovo isto vazi i za korisnike AMD-a.Intel razbija AMD u CoD-u kako ti volja.

Packy
21.11.2008, 21:20
Koji zadnji bonus nivo? :confused: Znam za CoD 4 i onaj zadnji nivo u avionu.. Ali nisam video nista slicno ovde..
pa mislio je na zombi nivo

Sale013
21.11.2008, 21:30
pa mislio je na zombi nivo
Ja to nisam igraoooo :( Presao sam igru (zadnji nivo mi je bio zabadanje zastave), pojavio mi se meni, izasao sam i obrisao igru... Bedak.. tx anyway.. Nadam se da nije nista posebno :)

ukimafija
21.11.2008, 21:33
Ja to nisam igraoooo :( Presao sam igru (zadnji nivo mi je bio zabadanje zastave), pojavio mi se meni, izasao sam i obrisao igru... Bedak.. tx anyway.. Nadam se da nije nista posebno :)

Nista znacajno nisi propustio...Osim toga kako im prosto eksplodira glava kad je pogodis...:dzavo:... Mene mrzi da pucam 3x, zato uzmem pusku jedan u glavudzu i cao:kreza:Nista posebno...

Jamiroquai
21.11.2008, 21:48
Ni ja nisam video taj nivo, odma' sam uninstalirao igru :)

ukimafija
21.11.2008, 21:56
Al ste blesavi, ja ovo nema sanse da obrisem s kompa skorije....Imam ceo COD serijal+ MOH serijal na kompu....

sloba
21.11.2008, 23:51
Da nije neko slucajno zaglavio na nivou "relentless", nikako da mi ucita nego izbacuje na desktop.

Packy
22.11.2008, 0:36
Jel ti se pojavljuje neka poruka kad te izbaci na desktop?

WhenDarknessFalls
22.11.2008, 7:15
ccc

Izaberem New Game i odaberem tezinu i ne reaguje,samo me vrati u ono Solo Campaign... :n-cc2: A nekad me i izbaci iz igre,pise nesto loading account i onda izbaci gresku i izadje...Da,i nece da snimi podesavanja :kreza: Mislim,snimi,ali kad udjem ponovo opet vrati na staro...

I ja sam imao taj problem, a evo i kako da ga resis. Trebas da napravis svoj profil "rucno".
Idi u C:\Documents and Settings\User Name\Local Settings\Application Data\Activision\CoDWaW\players\profiles

Obrisi sve foldere tu, napravi novi i nazovi ga onako kako zelis da ti se zove profil u igri. Onda tu pored njega napravi txt fajl u notepadu i nazovi ga active.txt. Otvori taj novonapravljeni fajl i u njemu napisi ime foldera koji si malopre napravio. Samo obrati paznju da taj active.txt ne stavis u folder profila, vec pored njega, da budu u istom folderu, razumes vec...

Onda pokreni igru, i kada kliknes na odredjenu tezinu u New Game, radice i pocece prva misija... Fora je sto igra nasumicno "radi". Npr meni cim udjem izbaci taj trip sa Retrieving Acc Info, onda odem na "dont send" i udjem opet, i onda radi normalno... Chudna stvar, ali eto. Tako da probaj vise puta da udjes igru, radice jednom sigurno.

:ciao:

Matrix
22.11.2008, 7:35
I ja sam imao taj problem, a evo i kako da ga resis. Trebas da napravis svoj profil "rucno".
Idi u C:\Documents and Settings\User Name\Local Settings\Application Data\Activision\CoDWaW\players\profiles

Obrisi sve foldere tu, napravi novi i nazovi ga onako kako zelis da ti se zove profil u igri. Onda tu pored njega napravi txt fajl u notepadu i nazovi ga active.txt. Otvori taj novonapravljeni fajl i u njemu napisi ime foldera koji si malopre napravio. Samo obrati paznju da taj active.txt ne stavis u folder profila, vec pored njega, da budu u istom folderu, razumes vec...

Onda pokreni igru, i kada kliknes na odredjenu tezinu u New Game, radice i pocece prva misija... Fora je sto igra nasumicno "radi". Npr meni cim udjem izbaci taj trip sa Retrieving Acc Info, onda odem na "dont send" i udjem opet, i onda radi normalno... Chudna stvar, ali eto. Tako da probaj vise puta da udjes igru, radice jednom sigurno.

:ciao:
Cao i ja sam imo taj isti problem ali u tom slucaju sam samo uradio restart i igrica radi!

Packy
22.11.2008, 12:08
Moj drug je preshao nekoliko misija i zapuca se u jednu misiju.Ne zbog toga shto ne zna kakoda je predje,nego shto mu izbacuje igra na windows sa porukom Direct3DDevice9: presenr failed: driver internal error.A kasnije i josh jedna slichna DirectX encountered an unrecoverable error.Da li josh neshto preporuchuje sem da se osveze driveri?

LimUn
22.11.2008, 14:37
POMAGAJTE! Ne radi nikako! Ono shto treba da se ugasi u audio, to nemam tamo. Skinuo sam patch i instalirao i opet nece. Izbacuje da nisam poslednji put lepo izashao i da mogu preko safe mode-a, ali i na NO i na YES ne reaguje. Shta da radim ?

ralex
22.11.2008, 19:32
Tek sam je danas instalirao i kada nakon new game izaberem nivo tezine nista se apsolutno ne desava tj. ne ulazi u prvi nivo, vec samo stoji.

dzonihsv
22.11.2008, 20:04
Desavalo se to vecini. Resenje je da uninstaliras igru kao i punkbuster.
Sada tokom instalacije nemoj da instaliras punkbuster znaci klikni na "no" kad te pita da instaliras punkbuster. Instaliraj onda igru do kraja i kad se to zavrsi pokreni igru (disknonektuj se sa neta kad pokreces igru, meni nije htela da radi dok sam online, izbacuje neke greske). Kada ti u igri bude iskocilo obavestenje da nemas punkbuster klikni ne exit i to je to. Onda ce raditi...

White Ripper
22.11.2008, 20:13
Desavalo se ti svima. Resenje je da uninstaliras igru kao i punkbuster.
Sada tokom instalacije nemoj da instaliras punkbuster znaci klikni na "no" kad te pita da instaliras punkbuster. Instaliraj onda igru do kraja i kad se to zavrsi pokreni igru (disknonektuj se sa neta kad pokreces igru, meni nije htela da radi dok sam online, izbacuje neke greske). Kada ti u igri bude iskocilo obavestenje da nemas punkbuster klikni ne exit i to je to. Onda ce raditi...
Ja nisam instalirao punkbuster pa mi se sad igra ucitava pola godine.:(
Nemojte praviti istu gresku ko ja

dzonihsv
22.11.2008, 20:15
@ White Ripper - ja nemam pb pa mi igra leti (tokom ucitavanja), bez ikakvih problema. Diskonektuj se sa neta tokom igre.

galebns
22.11.2008, 21:14
Stvarno je AI u igri malo priglup. Vrlo cesto se desi da amer i japanac stoje bukvalno jedan ispred drugog sa uperenim puskama i... nista, samo tako stoje :D

King James
22.11.2008, 23:04
@WhenDarknessFalls (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=5689)
Radi,fala jos jednom :)

Odigrah par nivoa,sjajno...Iako nije IW,ali ipak igra imam taj CoD smek.Ono,atmosfera na nivou,sa svih strana izlecu neprijatelji,ma opsti haos :) A flamethrower je bas kick ass :) Ono sa snajperistom je bas super,iako sam ga odmah skinuo,ali bilo je zanimljivo...Slem ga odao :D

ralex
22.11.2008, 23:53

Onda pokreni igru, i kada kliknes na odredjenu tezinu u New Game, radice i pocece prva misija...

Cool, proradilo je, thx!:)

purke62
23.11.2008, 0:44
Svi lepo igrate CoD 5 a samo izgleda ja ne mogu.Pre 3 da na sam je nabavio i dva dana se maltretiram i pokušavam da je pokrenem.Ustvari pokrenem je ja ali se učitava pola sata ...bukvalno.Kad je startujem dobijem crni ekran i 5 minuta se ne dešava ništa.prvi put sam mislio da je zablokirao računar i restartovao ga.Kad sam ponovo startovo igru izbacilo mi prozorče da kao nisam prošli put izašao iz igre kako treba i dali hoću u safe modu da je pokrenem , ja kliknem no i opet krene i pojavi se taj crni ekran i opet se ništa nedešava.Šta ću , ponovo restart i reinstaliram je.Ponovo startujem igru i opet isto, crn ekran i ništa se nedešava.Odem da pijem vode i kad sam se vratio , taman da ponovo restartujem kad čujem iz levog zvičnika neko kuckanje, i polako poče sve jače i nakraju se pojavi neki crno-beli video i ide 1 frame 5 sekundi a zvik secka li secka.Nekako se dovuklo do menija .onda problemi sa profilom koji sam rešio i krene ,polusatno učitavanje nivoa i onog prvog videa(nisam gledao ,izašao sam napolje da se smirim da nerazbijem monitor) i mislio sam da će biti uredu kad počne igra ali isto .1 frame 5 sekundi,u opcijama smanjim sve na minimum, o opet ista stvar.
Crysis i Crysis Warhead sam igrao na srednjum podešavanjima i klizilo ko podmazano.CoD4 na High išlo bez problema,Stalker CS na srednjm podešavanjima bez problema.
Jutros sam ponovo rušio windows zbog toga ,najnoviji drivri za grafičku i sve isto.Možda je upitanju ta verzija koju sam "nabavio" , to je neka Kingdom-Release 6.95 GB.
P.S.
AMD Athlon 64 AM2 +3200, ATI X 1650pro, 2Gb RAM

Jeli neko imao takvih problema i ako ih je rašio ,kako?

Ichigo222
23.11.2008, 0:44
Cini mi se da ovaj novi call ima neke sitne bubice inace i ja sam ima dotican problem ali sam samo uradio restart i igra radi ko podmazana :opanachke :)

sloba
23.11.2008, 0:48
Jel ti se pojavljuje neka poruka kad te izbaci na desktop?

Da.
Error signature:
AppName: codwaw.exe AppVer: 1.0.0.1 ModName: binkw32.dll
ModVer: 1.9.7.0 Offset: 000100b0

Stvarno ne znam sta je ovo, sve dosad je radila perfektno,znaci cim zavrsim prethodni nivo odmah mi izbacuje na desktop ali mi prilikom ponovnog ucitavanja prikazuje i taj sledeci nivo u koji ne mogu da udjem jer se desava isto-izlazak na desktop. E pa stvarno koji sam ja baksuz...
Ovaj binkw32.dll mi smrdi na to da mi fali neki od video fajlova bez kojeg izgleda da nece da nastavi dalje...ne znam...

Packy
23.11.2008, 0:54
Ja sam mislio da imash isti problem kao i moj drug,pa da ga zajednichkim snagama reshimo.S obzirom da su nam problemi razlichiti ne mogu ti pomoci.

Ichigo222
23.11.2008, 0:59
Da.
Error signature:
AppName: codwaw.exe AppVer: 1.0.0.1 ModName: binkw32.dll
ModVer: 1.9.7.0 Offset: 000100b0

Stvarno ne znam sta je ovo, sve dosad je radila perfektno,znaci cim zavrsim prethodni nivo odmah mi izbacuje na desktop ali mi prilikom ponovnog ucitavanja prikazuje i taj sledeci nivo u koji ne mogu da udjem jer se desava isto-izlazak na desktop. E pa stvarno koji sam ja baksuz...
Ovaj binkw32.dll mi smrdi na to da mi fali neki od video fajlova bez kojeg izgleda da nece da nastavi dalje...ne znam...

I ja sam imao taj problem pa sam kupio drugu kopiju i gle cuda radi normalno :D sem onog problema sa profilom koji sam resio restartom :opanachke

dzonihsv
23.11.2008, 1:32
Jel ima resenja za ulazak u 2. nivo?

Znaci tokom ucitavanja drugog nivoa igra zabode i tako stoji...

sid980
23.11.2008, 1:52
Ljudi, morao sam da se registrujem na ovom forumu posto vidim da imate problema i kritikujete igru,Call of Duty: World at War
Da bi igrali ovu igru morate imati bolju konfiguraciju novije generacije, i odgovarajucu muzicku kartu za ovu igru. inace igram ovu igru koju sam skinuo sa neta, i nemam nikakav ali bas nikakav bag,niti bilo koji problem. igra tece odlicno. Znam da ljudi imaju problem sa ovom igrom, a problem je do same konfiguracije kompa. u to sam potpuno siguran. pozdrav i srecno

Ja nisam instalirao punkbuster pa mi se sad igra ucitava pola godine.:(
Nemojte praviti istu gresku ko ja

To nema veze drug. Nisam ni ja a igra savrseno radi

Svi lepo igrate CoD 5 a samo izgleda ja ne mogu.Pre 3 da na sam je nabavio i dva dana se maltretiram i pokušavam da je pokrenem.Ustvari pokrenem je ja ali se učitava pola sata ...bukvalno.Kad je startujem dobijem crni ekran i 5 minuta se ne dešava ništa.prvi put sam mislio da je zablokirao računar i restartovao ga.Kad sam ponovo startovo igru izbacilo mi prozorče da kao nisam prošli put izašao iz igre kako treba i dali hoću u safe modu da je pokrenem , ja kliknem no i opet krene i pojavi se taj crni ekran i opet se ništa nedešava.Šta ću , ponovo restart i reinstaliram je.Ponovo startujem igru i opet isto, crn ekran i ništa se nedešava.Odem da pijem vode i kad sam se vratio , taman da ponovo restartujem kad čujem iz levog zvičnika neko kuckanje, i polako poče sve jače i nakraju se pojavi neki crno-beli video i ide 1 frame 5 sekundi a zvik secka li secka.Nekako se dovuklo do menija .onda problemi sa profilom koji sam rešio i krene ,polusatno učitavanje nivoa i onog prvog videa(nisam gledao ,izašao sam napolje da se smirim da nerazbijem monitor) i mislio sam da će biti uredu kad počne igra ali isto .1 frame 5 sekundi,u opcijama smanjim sve na minimum, o opet ista stvar.
Crysis i Crysis Warhead sam igrao na srednjum podešavanjima i klizilo ko podmazano.CoD4 na High išlo bez problema,Stalker CS na srednjm podešavanjima bez problema.
Jutros sam ponovo rušio windows zbog toga ,najnoviji drivri za grafičku i sve isto.Možda je upitanju ta verzija koju sam "nabavio" , to je neka Kingdom-Release 6.95 GB.
P.S.
AMD Athlon 64 AM2 +3200, ATI X 1650pro, 2Gb RAM

Jeli neko imao takvih problema i ako ih je rašio ,kako?

Neodgovara ti , verovatno graficka i muzicka karta! Moj kum je ubacio 9600gt
i raltek muzicku kartu i radi bez problema a aimao je problem ko i ti. pozdrav

POMAGAJTE! Ne radi nikako! Ono shto treba da se ugasi u audio, to nemam tamo. Skinuo sam patch i instalirao i opet nece. Izbacuje da nisam poslednji put lepo izashao i da mogu preko safe mode-a, ali i na NO i na YES ne reaguje. Shta da radim ?

Ono sto pise na forumima , da treba da udjes i stavis na disable onaj duplex koji sa pojavi u menadzeru nekom se pokaze a nekom ne, nema v a j d e.
Problem je muzicka verovali ili ne, a mozda i grafika

Geronimo4u
23.11.2008, 2:42
Meni je CoD 5 isao grozno dok nisam updateovo drajver za grafichku...tako mi je bilo i za TimeShift, 1 frame 5 sec.Onda sam lepo skinuo novu verziju drajvera i sve ide kao podmazano...:)

Kad vam se pojavi crni ekran pritisnite alt-tab ili ctrl-alt-delete bilo sta da bi vas izbacilo iz igre...onda kad was izbaci na desktop kliknete na igricu dole u toolbaru i kad udje odmah ide shpica.Tako i izmedju misija.Potrajace malo ali manje od 5 minuta sigurno (jedno 30 sekundi dok izadje i 20 dok se vrati).

@purke62

Poslusaj moj savet...

purke62
23.11.2008, 3:56
Neodgovara ti , verovatno graficka i muzicka karta! Moj kum je ubacio 9600gt
i raltek muzicku kartu i radi bez problema a aimao je problem ko i ti. pozdrav

Ono sto pise na forumima , da treba da udjes i stavis na disable onaj duplex koji sa pojavi u menadzeru nekom se pokaze a nekom ne, nema v a j d e.
Problem je muzicka verovali ili ne, a mozda i grafika
Matična ploča mi je ASUS M2N sa integrisanom SoundMAX zvučnom karticom.Prvi put kad sam instalirao CoD 5 bili su instalirani najnoviji driveri za nju, drugi put sam probao sa starim sa CD-a i potpuno isti problem.Dosad nism imao nikakvih problema sa zvukom u nijednoj igri.Izbacio sam taj uvodni video ali nepomaže.Niam probao ovo što kaže Geronimo4u ,tačnije probao sam da na Ctrl+Alt+Delete izađem iz igre ali nije htelo i nisam čekao tih 30 sekundi nego ručno restar.Sad je nemam instaliranu ali ću kasnije probati,mada mi sve ovo izgleda jako čudno.Nerazumem zašto bi zvučna kartica bila toliki problem.Ako je isti ili gotovo isti engine pokretao i CoD4 a on mi je radio besprekorno kako sad neće.Još ću da probam samo jednom i ako neuspe ,uništiću sve trgove CoD5 sa Hard Diska zauvek i čekati CoD 6.U međuvremnu ću morati da instaliram CoD2 da me malo mine želja.Ili loš bolje keca.

sid980
23.11.2008, 12:34
Matična ploča mi je ASUS M2N sa integrisanom SoundMAX zvučnom karticom.Prvi put kad sam instalirao CoD 5 bili su instalirani najnoviji driveri za nju, drugi put sam probao sa starim sa CD-a i potpuno isti problem.Dosad nism imao nikakvih problema sa zvukom u nijednoj igri.Izbacio sam taj uvodni video ali nepomaže.Niam probao ovo što kaže Geronimo4u ,tačnije probao sam da na Ctrl+Alt+Delete izađem iz igre ali nije htelo i nisam čekao tih 30 sekundi nego ručno restar.Sad je nemam instaliranu ali ću kasnije probati,mada mi sve ovo izgleda jako čudno.Nerazumem zašto bi zvučna kartica bila toliki problem.Ako je isti ili gotovo isti engine pokretao i CoD4 a on mi je radio besprekorno kako sad neće.Još ću da probam samo jednom i ako neuspe ,uništiću sve trgove CoD5 sa Hard Diska zauvek i čekati CoD 6.U međuvremnu ću morati da instaliram CoD2 da me malo mine želja.Ili loš bolje keca.

Probaj da u bios iskljucis muzicku pa mi javi. Jako me zanima dali ce onda raditi

Geronimo4u
23.11.2008, 13:34
Morash da budesh malo uporniji, nekom pre izadje nekom kasnije stiskaj ctrl-alt-delete i alt-tab dok ne izadje...jbg tako ja radim..

purke62
23.11.2008, 15:14
Probao sam to sa,Ctrl+Alt+Delete i čekao 10 minuta i onda je nekako izašlo iz igre i bilo je uključeno 13 prozorčića task managera.Pogasim ih i kliknem na ikonicu u taskbaru i onda nekih 5 minuta se vraćalou igri.I ništa, potpuno ista stvar.Jedan frame u 5 sekundi a sve sam spustio na low, rezoluciju na 640x480,isključio modem od ADSL-a (doduše samo na dugme nisam u ControlPanel) , ma isključio sam sve što može osim Windowsa.Neznam, još mi pada napamet da mi možda pravi problem(kad je već često pominjan modem) što imam modem za dailup ali nisu mu učitani drivri jer ga nekoristim otkako imam ADSL.Najmanje 7-8 puta sam u međuvremenu instalirao Windows i nisam instalirao te drivere i nisam imao problema.Još mi ostaje da probam sa tim driverima i taj experiment sa diseblovanjem zvučne kartice u biosu ali neverujem da će pomoći, izgleda da je do verzije ,te Kingdom Realise.Dali još neko troši tu verziju?

uros@3D
23.11.2008, 20:45
Presao sam pre neki dan igricu i mogu vam reci da nisam bas bio odusevljen kao kad sam presao CoD4... Igrica je generalno dobra, ne mogu reci da je losa... ima onaj stari duh prethodnih delova i extra WWII atmosferu... ali o5 nekako, nije to to... i takodje bih se pozalio na optimizaciju s obzirom da je grafika u 4ci bolja a duplo je manje zahtevnija... al' dobro vec smo navikli na to... :D

LimUn
23.11.2008, 22:18
sid980, uzeo sam novi rachunar pre nedelju dana i konfig. sigurno nije u pitanju.

Geronimo4u
24.11.2008, 1:05
Probao sam to sa,Ctrl+Alt+Delete i čekao 10 minuta i onda je nekako izašlo iz igre i bilo je uključeno 13 prozorčića task managera.Pogasim ih i kliknem na ikonicu u taskbaru i onda nekih 5 minuta se vraćalou igri.I ništa, potpuno ista stvar.Jedan frame u 5 sekundi a sve sam spustio na low, rezoluciju na 640x480,isključio modem od ADSL-a (doduše samo na dugme nisam u ControlPanel) , ma isključio sam sve što može osim Windowsa.Neznam, još mi pada napamet da mi možda pravi problem(kad je već često pominjan modem) što imam modem za dailup ali nisu mu učitani drivri jer ga nekoristim otkako imam ADSL.Najmanje 7-8 puta sam u međuvremenu instalirao Windows i nisam instalirao te drivere i nisam imao problema.Još mi ostaje da probam sa tim driverima i taj experiment sa diseblovanjem zvučne kartice u biosu ali neverujem da će pomoći, izgleda da je do verzije ,te Kingdom Realise.Dali još neko troši tu verziju?
Jedina opcija je da skinesh sa interneta swe moguce poslednje werzije drajvera...

miregrobar
24.11.2008, 12:03
Evo poceo sam da pravim mapu za codwaw.
Zvace se mp_Belgrade i bice smestena na terazijama.Imace i tenkove.Bice tu brdo stvari.Ima da se radi dosta dugo,al se nadam da cu je zavrsiti do srpske nove
Evo citiracu sam sebe sa jednog cod foruma

I started today on my new codwaw map.I have only few thing on my map so no screenshots jet.
But here is my idea.
In 1944. Russians enter Belgrade in Serbia and fight with Germans was similar like fight in Berlin in may 1945.
So i will make this Terazije square from period of liberation Belgrade.
Here is pics from that period

http://i189.photobucket.com/albums/z149/miregrobar/bgd%2040s/th_Terazije1939-2.jpg (http://s189.photobucket.com/albums/z149/miregrobar/bgd%2040s/?action=view&current=Terazije1939-2.jpg)
http://i189.photobucket.com/albums/z149/miregrobar/bgd%2040s/th_Terazije3.jpg (http://s189.photobucket.com/albums/z149/miregrobar/bgd%2040s/?action=view&current=Terazije3.jpg)
http://i189.photobucket.com/albums/z149/miregrobar/bgd%2040s/th_belgrademoscow.jpg (http://s189.photobucket.com/albums/z149/miregrobar/bgd%2040s/?action=view&current=belgrademoscow.jpg)
http://i189.photobucket.com/albums/z149/miregrobar/bgd%2040s/th_viktorovicapotekaposlewpd8.jpg (http://s189.photobucket.com/albums/z149/miregrobar/bgd%2040s/?action=view&current=viktorovicapotekaposlewpd8.jpg)

Ofcorse i will make lots of covers,tranches,ruined buildings and lots of stuf to make map more realistic.
Map will have tanks.Size of map will be similar to stock map Downfall

A evo ovde jos par shotova

http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/8e49ad470c4fa1066c3c165a00c35108060d020c.png
http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/1aee1a1e58a9cc57f321eadfd13bb964f8a45d87.png
http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/8e7a75cb71ac840d68a3b80c22897e84d3f6262a.png
http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/7353dca480ac5e450656688183b6dc5b41a955cf.png
http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/4daf494ef6294ff2df1b6729de4ff10ccf47a1a2.png
http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/8e49ad470c4fa1066c3c165a00c35108060d020c.png
http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/1aee1a1e58a9cc57f321eadfd13bb964f8a45d87.png
http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/8e7a75cb71ac840d68a3b80c22897e84d3f6262a.png
http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/7353dca480ac5e450656688183b6dc5b41a955cf.png

Geronimo4u
24.11.2008, 13:05
Poradi malo na engleskom ;)

paulvandyk68
24.11.2008, 13:47
Mora se priznati lepo izgleda.

miregrobar
24.11.2008, 14:10
ma to je samo pocetak kako ce tek izgledati za nekih 2 meseca konstantnog rada.Evo kako izgleda moja mapa za cod4 koju radim vec 2,5 meseca
http://www.youtube.com/watch?v=XgRnSR4D3yw&fmt=18

galebns
24.11.2008, 16:58
Svaka cast, samo napred ;)

miregrobar
24.11.2008, 17:28
Poradi malo na engleskom ;)
ma briga me,bitno da me skontaju sta imam da im kazem.Razumem sve al ne znam da pisem neke reci pravilno ili da sklopim gramaticki pravilnu recenicu :rofl:
Uglavnom ovu za cod4 mapu veceras postavljam na net posto je gotova i bice u beta verziji da vidim jel ima nekih problema i dal treba i sta popraviti za finalnu verziju.
A za codwaw mapu se nadam da ce biti gotova do 15 januara.Mada nekad zna da se oduzi i to :dedica:

pionir
24.11.2008, 18:34
Može li mi neko pomoći ?

Kada pokrenem igricu pokazuje mi ovaj error:

error during initialization

unhandled exception caught

????????????????????????????:confused:

ukimafija
24.11.2008, 18:44
Može li mi neko pomoći ?

Kada pokrenem igricu pokazuje mi ovaj error:

error during initialization

unhandled exception caught

????????????????????????????:confused:
Bilo je vec reci o tome http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=644871&postcount=359

LimUn
24.11.2008, 20:17
I ja imam taj problem, ali kada odem u audio to nigde ne pronalazim...

Banko
24.11.2008, 21:25
@miregrobar

e, do jaja! samo napred! :D obavesti nas raju kad zavrsis pa da surimo! :)

dzonihsv
24.11.2008, 23:41
Evo i ja malo igrah ovo ostvarenje i nisam uopste nesto zadovoljan. Ne znam, ali bolji mi je bio prosli CoD tj. CoD 4. Da li zato sto ne mogu da svarim ovaj 2. Svetski rat ili ne znam ni sam.
Igra je prva klasa po kvalitetu ali nekako nije "zarazna" kao njen predhodnik.
Misije su velikom vecinom lepo uradjene i imaju super desavanja sto po meni vadi ovu igru. Koliko sam mogao da primetim, nesto je zahtevnija od CoD4. Ne puno ali za jedno 10-15%. Mada nema veze, i ovako lepo radi.
Mislim se da uninstaliram igru ali cu je verovatno stekati na hardu do onog trenutka kada ne budim imao sta da radim/igram. ;)

miregrobar
25.11.2008, 0:00
@miregrobar

e, do jaja! samo napred! :D obavesti nas raju kad zavrsis pa da surimo! :)
Posto onu temu za cod4 vise niko ne posecuje evo link za download mape za cod4 koju sam danas zavrsio
http://files.filefront.com/Rooftops/;12450612;/fileinfo.html
shotovi
http://s189.photobucket.com/albums/z149/miregrobar/rooftopsmap/

A da ne bude potpuni off,pazite ovo
http://www.youtube.com/watch?v=2mj-Va0bV3c
:rofl:

RAJIC
25.11.2008, 12:37
unhandled exception caught meni ovo javi kad hocu multiplayer

MilosV91
25.11.2008, 15:57
Imam problem kad ga instaliram i pojavi mi se couldnt load gamefonts_pc.Sta da radim?

dzugi
25.11.2008, 17:03
el zna neko mozda zasto kada ukljucim cod5 samo se pojawi crno na ekranu
a zwuk se cuje normalno
?

DeCoy
25.11.2008, 17:48
To je do drajvera za grafičku verovatno, apdejtuj ih ako nisi...

dzonihsv
25.11.2008, 20:22
Ako je neko poceo petu misiju molio bih da postavi ovde savegame. Jer mi je igra zabola na kraju 4-e misije. Nakon snajperisanja nece da se otvore vrata da bih prosao dalje.

Unapred hvala.

White Ripper
25.11.2008, 20:50
el zna neko mozda zasto kada ukljucim cod5 samo se pojawi crno na ekranu
a zwuk se cuje normalno
?
To ti je bug.Kad ti se posle ucitavanja pojavi crn ekran,a zvuk se normalno cuje,samo stisni escape i pricekaj nekoliko sekundi pa ponovo escape da te vrati u igru.Desavalo se to i meni pa ponekad resavam takav problem

Mr.Deeds
26.11.2008, 11:47
Imam onaj glupi problem unhandled exception caught, ali nema nigde onog uniduplex audio(ili kako se vec zove).
Jel resio ko problem a da nema taj uniduplex?

Ichigo222
26.11.2008, 15:35
Na jednom od stranih foruma stoji da Cod 5 ima podosta bagova koji su prvenstveno vezani za graficku kao i za Xp pac.Plus pise da je za igranje potrebna znatno jaca konfa nego sto pise u preporucena. hmmm ja imam sve ovo sto traze ali oped imam povremeno problema sa igrom. Aj sad neka mi neko objasni ko je ovde lud :(:confused:

Despotaca
26.11.2008, 22:48
Pozdrav ljudi,imam jedan problem sa CoD5
Naime,radi se o narodnoj verziji,i izbacuje problem da navodno nece da nadje "fastfile for zone code_post_gtfx".To izbacuje nakon pokretanja igre uz dodatan prozor Call of Duty console: ----- Initializing Renderer ----
execing ragdoll.cfg from disk
----- Client Initialization -----
----- Client Initialization Complete -----
Trying SMP acceleration...
...succeeded.
----- R_Init -----
Getting Direct3D 9 interface...
Pixel shader version is 3.0
Vertex shader version is 3.0
Shader model 2.0 code path is available.
Shader model 3.0 code path is available.
Using Shader model 3.0 code path because it is the best available path on this hardware.
Attempting 1024 x 768 fullscreen with 32 bpp at 60 hz
Game window successfully created.
Using 4x anti-aliasing
Creating Direct3D device...
Com_TouchMemory: 0 msec. Using sum: 0
Loading fastfile code_post_gfx
Loading fastfile ui
Loading fastfile common
Initializing render targets...
Requested frame buffer to be 24-bit color with 8-bit alpha
DirectX returned a frame buffer that is 24-bit color with 8-bit alpha
Initializing static model cache...
Initializing dynamic buffers...
Initializing particle cloud buffer...
Creating Direct3D queries...

Fastfile for zone 'code_post_gfx' is corrupt or unreadable.
Zna li mozda neko kako resiti ovaj problem ?Ako ce nesto pomoci,konfiguracija je Ati radeon 4850 2gb rama e7200 ...

Hvala unapred

miregrobar
27.11.2008, 0:04
@Despotaca

FastFile je fajl mapa koje igra koristi.Tako da je verovatno neki FF fajl pokvaren.
Mada meni kada kompajliram mapu u CoDWaw radiantu pise da mi fali taj
code_post_gtfx
Mnogo ljudi se zali da je igra nestabilna.Nadam se da Treyarch radi na patchu da ispravi sve te greske.Ako ne poprave ode im igra u zaborav :dedica:

Mr.Deeds
27.11.2008, 1:09
Kod mene nije takav problem, meni pre konzole izbaci dont send i tek posto kliknem izbaci konzolu i pise nesto "exceeded - not drawing surface" ne znam celo ima dosta. Probao sam ono sa unimodem(to ima tek posto se instalira modem) ne radi. Pomagajte sta da radim?

purke62
27.11.2008, 3:32
Kod mene nije takav problem, meni pre konzole izbaci dont send i tek posto kliknem izbaci konzolu i pise nesto "exceeded - not drawing surface" ne znam celo ima dosta. Probao sam ono sa unimodem(to ima tek posto se instalira modem) ne radi. Pomagajte sta da radim?
Ja mislim da to đubre treba izbrisati iz kompjutera, i zaboraviti na njega kao da nije ni postojao isto kao i CoD3.Od koga je dobro je da iko može da je igra osim konzolaša.

miregrobar
27.11.2008, 22:18
Ja mislim da to đubre treba izbrisati iz kompjutera, i zaboraviti na njega kao da nije ni postojao isto kao i CoD3.Od koga je dobro je da iko može da je igra osim konzolaša.
Meni igra radi bez problema.To sto je igra nestabilna je problem sto je treyarch izgleda pustio ranije nego sto je trebalo.
Ako ne poprave jos mnogo drugih problema u narednim patchevima ode mast u propas.Ne zaboravite da je IW za CoD4 izbacio 7 patcheva.

Mr.Deeds
27.11.2008, 23:18
Ali je i bez tih 7 patcheva radio savrseno.
Ovde igru treba skoro iz korena prepraviti tako da mislim da ce prvi patchevi biti dosta veliki...
@purke62
A da sam hteo da obrisem igru ne bi mi ti trebao to znam i sam....

ukimafija
28.11.2008, 0:49
Ajde ne pljujte igru bezveze, igra je odlicna...Ja nisam imao maltene nikakvih problema skoro a hrpa vas prica o nekakvim patchevima, nestabilnosti i drugim glupostima...Kad svi budete imali masine dovoljno jake i skladne da je odigrate kako treba na high i nabavite primerak igre koji valja, sumnjam da biste se zalili...

WhenDarknessFalls
28.11.2008, 1:00
Fazon je sto i kad bi se igra skroz sredila pechevima (a ima itekako da se radi na tome) opet nije ne znam sta posebno. Kvalitetno napucavanje, to stoji, ali za razliku od proslih delova, ovde kad izadjem iz igre, nista me ne tera da igram dalje.. A svaki drugi COD sam bukvalno prelazio u jednom dahu.

A igra moze da se odigra i na low, pa da se sudi o njoj. Nije sve u grafici ffs.

miregrobar
28.11.2008, 1:52
Posto je Treyarch napravio pravi haos sa sadsnjom implementacijom custom mapa i modova CoD Community sajtovi su jednoglasno doneli odluku da se do daljnjeg (citaj:dok treyarch ne popravi stvari) ne objavljuju mape i modovi za CoD:WaW

Evo sta stoji u zahtevu za sve modere,mapere i CoD sajtove:

Request to Custom content creators and server admins!

Since the http redirect is broken and the fs_ game path is still very obscure to all, FPSadmin and RGN are recommending that you do not publish or host custom maps and or mods until Treyarch releases detailed information on the correct methods of implementation ofr use of maps and mods.

Or, until we have a handle on the ramifications (including any Punkbuster issues) that might arise from improperly distributing maps and mods through the game using the fs_LocalAppData dvar (which, Treyarch officially advises against).

Currently we are unable to correctly implement the fs_game path to ensure we do not corrupt the end users (clients) MultiPlayer experience. Please note: the fs_game path was correctly implemented in Call of Duty 4 so you would not have a client with custom attributes from one mod affecting another and vice versa.

We urge all mappers and modders to hold off releasing your work. We are not saying "Stop" your project, just hold off releasing them until we get a handle on how this will effect the client side of the game.

We're also urging all server admins not to host any type of custom maps or mods until Treyarch fixes this mistake or we find a suitable means to offer the correct way to implement these types of things.

Please, we (the community) need your help in this matter. If you start rolling out custom content under the currently broken system the chaotic end result could be particularly crippling for the end user.

We can also expect support nightmares for the content creators themselves which wastes their valuable modding and mapping time. There are too many unknowns at this time to take a chance.

Stay strong and get your mods and maps polished to perfection. When Treyarch finally comes to the community with a cure (hopefully soon) perhaps then we will all be able to enjoy this excellent game to its fullest potential.

Podrsku je dobijena od sledecih sajtove i modera:
RGN
FPSAdmin
CODUTILITY
AWE5 Dev team
eXtreme+ X5 Dev team
ACE Dev team
The Company
pcgames.de

Lista je svakog trena sve veca.

Izvor
RGN (http://forums.raidersmerciless.com/showthread.php?t=7071)

purke62
28.11.2008, 1:58
Ali je i bez tih 7 patcheva radio savrseno.
Ovde igru treba skoro iz korena prepraviti tako da mislim da ce prvi patchevi biti dosta veliki...
@purke62
A da sam hteo da obrisem igru ne bi mi ti trebao to znam i sam....
Nisam stručan ali mislim da je problem što je taj Treyarch, koliko sam razumeo, specijalista za prvljenje igara za konzole i da je sam CoD 5 primarno rađen za konzole pa je naknadno emuliran za PC i to jako loše.Ja imam takav utisak i čini mi se da je to osnovni problem zašto na nekim konfiguracijam radi bez problema a na drugim neće ni da makne.Te iste probleme imaju i oni koji imaju extra mašine i oni sa mašinama kao što je moja.Neznam šta je upitanju ali ja nemogu da je igram pa sam malo ljut.Još je nisam izbrisao, da vidim dali će dar radi kod mog drugara, a njegova je konfiguracja za nijansu slabija od moje.Nekako sam ubeđen da će kod njega raditi.

ZacH
28.11.2008, 18:32
E,ljudi pre dva dana nabavio Call of duty,naravno narodnu verziju...i kad krenem da ga instaliram tj. otpakujem,ide negde do pola i onda mi pojavi prozor gde pise da nemam dovoljno mesta,a imam 9gb slobodno,i da nece da otvara fajlove manje od 4gb...............ako neko zna resenje neka pomogne...........hvala unapred....

dzonihsv
28.11.2008, 18:35
Koliko imas na Local Disk C: mesta? Ako imas manje od 4gb onda eto ti tvog problema.
Posto tokom extrakt-ovanja temporary files idu na C:.

Ako zelis da prosiris tu tvoju particiju onda koristi Acronis Disk Director Suite. Ja sam sebi pre par nedelja isto to radio zbog istog problema. Preporucio sam ti ovaj program jer je izuzetno lak i vrlo pouzdan.

DeCoy
28.11.2008, 18:48
Ako ti je sve u .rar arhivama prosto podesi da ti otpakuje na particiju na kojoj imaš mesta, a ne na C:

ZacH
28.11.2008, 18:54
Ako zelis da prosiris tu tvoju particiju onda koristi Acronis Disk Director Suite.

Hajde kazi gde da nadjem ovaj program....a,na C-disk imam nekih 3gb.......

...Probacu ovo pa cu da javim da li pomaze........hvala puno...:)

ZacH
28.11.2008, 18:57
Ako ti je sve u .rar arhivama prosto podesi da ti otpakuje na particiju na kojoj imaš mesta, a ne na C:

Ma otpakujem ga ja na D,ali opet isto....Meni ortak kaze da moram da imam minimum 14gb da bi instalirao igru...

voodoo_
28.11.2008, 18:59
Da ti nije particija formatirana u FAT32? Za fajlove veće od 4 GB mora biti NTFS.

White Ripper
28.11.2008, 19:22
Ajde ne pljujte igru bezveze, igra je odlicna...Ja nisam imao maltene nikakvih problema skoro a hrpa vas prica o nekakvim patchevima, nestabilnosti i drugim glupostima...Kad svi budete imali masine dovoljno jake i skladne da je odigrate kako treba na high i nabavite primerak igre koji valja, sumnjam da biste se zalili...
Nije niko reko da je igra losa.Igra je odlicna;).Ali bagovi "ostavljaju gorak ukus u ustima".Bagovi i propusti u optimizaciji nemaju nikakvo opravdanje!:mad:

paulvandyk68
28.11.2008, 19:34
Nije niko reko da je igra losa.Igra je odlicna;).Ali bagovi "ostavljaju gorak ukus u ustima".Bagovi i propusti u optimizaciji nemaju nikakvo opravdanje!:mad:
Bice da ti imas malo starijii "hardver". Tj starija graficka kartica i 1 procesorsko jezgro?

dzonihsv
28.11.2008, 20:01
Ja imam noviji "hardver" i opet mi je igra glupa. Ukusi su razliciti. Igrao sam prvih 5 misija i nisam vise mogao, smorilo me za sve pare.

White Ripper
28.11.2008, 21:43
Bice da ti imas malo starijii "hardver". Tj starija graficka kartica i 1 procesorsko jezgro?
Aj' onda objasni mi kao sjecka kod mog druga koji posjeduje C2D E8500,4GB ram-a i 2600XT?Necu objasnjenje "graficka ne valja" i slicno.Njemu Far Cry 2,Warhead,Undercover,Gears of War,Vegasi i slicne igre su radile na 40+ FPS.

masteri
28.11.2008, 23:11
----- Initializing Renderer ----
...succeeded.
----- R_Init -----
Using Shader model 3.0 code path because it is the best available path on this hardware.
Attempting 800 x 600 fullscreen with 32 bpp at 60 hz
Using 4x anti-aliasing
Loading fastfile ui
Loading fastfile common
Loading fastfile 'code_post_gfx'
used 1.13 MB memory in DB alloc
Loading fastfile 'ui'
used 39.48 MB memory in DB alloc
Setting initial state...
DirectX reports 256 MB of video memory and 549 MB of available texture memory.
Using video memory size to cap used texture memory at 240 MB.
Texture detail is set automatically.
Using picmip 0 on most textures, 1 on normal maps, and 3 on specular maps
Error: Could not load material "water_droplet".
Error: Could not load material "water_dynamic_spray".

------- sound system initialization -------

Error during initialization:
Unhandled exception caught

Ovo je greska koju dobijem i nemam onaj modem. Jel ima neki drugi nacin da se prevazidje ova greska?

ukimafija
29.11.2008, 0:04
Aj' onda objasni mi kao sjecka kod mog druga koji posjeduje C2D E8500,4GB ram-a i 2600XT?Necu objasnjenje "graficka ne valja" i slicno.Njemu Far Cry 2,Warhead,Undercover,Gears of War,Vegasi i slicne igre su radile na 40+ FPS.

Graficka nije da ne valja, ona je jednostavno spora, nije toliko, ali daleko od dobre i preporucene za neko bas dobro igranje, iako onda moze da odradi vise nego korektan posao jos uvek. Mislim da je problem u igri koja ako niste primetili a ni cackali po opcijama po defaultu ukljucuje AA sto dosta obara framerate(i podize kvalitet detalja) kod svake karte koja nije bar iz neke srednje klase(tu mislim bar na ATI 3850, 4670 i Geforce 9600GSO pa navise)...
Nek disejbluje AA u options pa ces da vidis sta se desava...to jednostavno nije za slabije karte...

dakifil
29.11.2008, 0:48
Imam onaj glupi problem unhandled exception caught, ali nema nigde onog uniduplex audio(ili kako se vec zove).
Jel resio ko problem a da nema taj uniduplex?
ja sam taj isti problem imao i skljucio sam taj uniduplex na xp-u pa opet nije radilo. Lepo sam ko covek instalirao vistu i sve radi OK.

Mr.Deeds
29.11.2008, 1:52
Aha, bas cu ja zbog jedne igre da instaliram vistu.
Nepada mi napamet, izace patch, a iovako ce sad GTA tako da se ne bojim...

MAD MAX
29.11.2008, 2:19
Ovo je greska koju dobijem i nemam onaj modem. Jel ima neki drugi nacin da se prevazidje ova greska?
EVO RESENJA ZA SVE ONE KOJI IMAJU PROBLEMA SA STARTOVANJEM COD-5.
cackao sam i ja sve zivo sto sam procitao na ovim forumima, medjutim i meni se non stop desavalo uvek isto. Prvo poruka za microsoft, pa onda svi oni vec mnogo puta navedeni errori. Provalio sam resenje sa jednog stranog sajta. Problem je kao sto su vec mnogi provalili u zvuku. Nikakve veze nemaju ni graficki drajveri ni direct x, sve je to bezveze. Igra uopste nije zhtevna, naprotiv u odnosu na crysis je malo dete, pa i u odnosu na novi far cry. Dakle kod mene sada kada sam resio problem sa startovanjem radi na 1600x1200 sve podeseno na maximum.
E da, da predjemo sad na resenje problema mnogih kojima se desavallo isto sto i meni.
Onaj ko je imao instaliran i ubacen dial-up modem u racunar pre nego sto je poslednji put reinstalirao XP (bez obzira koji sevis pack), taj ce imati problema sa instalacijom ove igre tj. sa startovanjem i vec poznatim izbacivanjem konzole sa errorima. Naravno ovo sve govorim za korisnike koji imaju ADSL, a slucajno su instalirali sistem sa prikopcanim dial-up modemom. Kao provera za ovo sto sada pricam udji u "run", pa upisi "dxdiag". Nakon otvaranja direct-x console, obratite paznju na opciju "sound-2". Kod nekog ce to biti "sound-1", a kod nekog "sound-2". Bolje receno u tom soundu-2 videcete da pise nesto "modem EMULATED" . E ta emulacija zvuka stvara sve probleme. Dzba sada naknadno vadjenje modema, deinstaliranje drajvera, iskljucivanje u biosu itd., kada ga sistem ima zapamcenog u registrima.
A sada idemo na resenje problema:

Udjete preko opcije "run" u "regedit". Zatim pritiskom na "ctrl + f " otvorite "find" prozor.
U njega upisite "Device Presence". Tada ce vam se sa desne strane tog explorera pojaviti sledece:

(Default)
Emulated
Vxd
WDM

Bitne su vam samo ove tri opcije: Emulated, Vxd i WDM. Kada desnim klikom otvorite redom, recimo prvo "emulated", kliknite na "modifie" i pojavice se prozor u kom ce stajati neka vrednost, ili "1" ili "0". Emulated obavezno stavite da bude "0". Isto to uradite sa VXD i WDM ali njihove vrednosti moraju da budu i ostanu na "1".
Nakon toga, kada odradite ovu izmenu klikni ponovo (ctrl+f) i opet upisi "device presence" i onda opet sve isto, kao i malopre. Ovo zbog toga sto ove emulacije ima na nekoliko mesta i potrebno ih je sve iskljuciti. Dakle ponavjlajte (ctrl+f) (i sve vec opisane radnje sa podesavanjem 0 i 1) i tako sve dok vam ne izadje prozor (posle pritiska na (ctrl+f) da vise nema trazenih "device presence". Meni je to trebalo da podesi otprilike na jedno tri mesta. U svakom slucaju sama operacija je gotova za otprilike pola minuta. Nakon toga svega naravno id restartovanje racunara. Nakon restarta kao proveru mozete otici ponovo u "run" pa "dxdiag", gde cete sad videti da vise nema onog sounda-2 nego je ostao samo "music" i sound -1 na kome je naravno i samo zvucna karta. Posle ovoga igrica mora proraditi bez ikakvih problema.
POZDRAV SVIMA OD MAD MAXA. Uclanio sam se danas samo da bih pomogao i drugima da mogu ovo da rese, jer se i ja strasno nerviram kada znam da imam hardwer koji moze da tera igricu a ona nece da radi.
Nema valjda nista gore od toga... POZDRAV JOS JEDNOM ZA SVE.

Mr.Deeds
29.11.2008, 2:44
Evo ja sam ovo uradio i kod mene ne radi:(

ZacH
29.11.2008, 3:04
Koliko imas na Local Disk C: mesta? Ako imas manje od 4gb onda eto ti tvog problema.
Posto tokom extrakt-ovanja temporary files idu na C:.

Ako zelis da prosiris tu tvoju particiju onda koristi Acronis Disk Director Suite. Ja sam sebi pre par nedelja isto to radio zbog istog problema. Preporucio sam ti ovaj program jer je izuzetno lak i vrlo pouzdan.

Hvala za program,pomoglo je da prosirim particiju!!!:ciao:

Da ti nije particija formatirana u FAT32? Za fajlove veće od 4 GB mora biti NTFS.

BIo je problem u tome sto je format FAT32,sad je NTFS.....

Hvala ljudovi!!:n_klanja::tapsh:

Sad je instaliram i javljam utiske....pozzz:ciao:

purke62
29.11.2008, 4:42
Evo ja sam ovo uradio i kod mene ne radi:(
I ja sam to isto uradio mada mi nije postojalo u direct-x consoli opcija sound2 već samo sound.Ipak sam u registri promenio te jedinice u nule, i restarovao komp, proverio sam i sačuvalo je tu izmenuo i pokrenuo igru i ...opet ista stvar.A taman sam se ponadao.Ne mogu da verujem da je problem do mog hardvera.Probao sam Crysis Warhead da igram na ful podešavanjima, čisto da vidim može li.Pokrene se igra i imam fps negde između 5 i 7,nije igrivo ali bar mogu da vidim kako izgleda(izgleda strava).Na srednjim podešavanjima leti.Sve novije igre koje su daleko zahtevnije mogu na srednjim podešavanjima da igram osim ovog čuda.I Far Cry2 i Brothers in Arms:Hell's Highway,S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky.

Jel može neko da mi kaže dali ima ovu "Kingdom Realise" verziju kao ja?

paulvandyk68
29.11.2008, 7:32
Sta ocekujes od 2600xt?

WhenDarknessFalls
29.11.2008, 8:08
Sta ocekujes od 2600xt?

Jel ti citas uopste post koji kvotujes, ili samo refleksno nabijas broj postova? :confused:
Covek kaze da mu isto zahtevne igre nisu pravile problem. 2600XT moze sasvim lepo da izadje na kraj sa CODom, jer ja na klokovanoj 8500gt koja je slabija imam stabilan FPS na sasvim ok podesavanjima (ne znam sad tacno kojim, izbrisao sam igru kada sam presao), a da ne pricam o ljudima koji se igraju na jos slabijim kartama..

I valjda smo vise zakljucili da je igra bagovita, da nekima radi kako treba, nekima ne, upravo zbog toga.

miloshbg
29.11.2008, 10:40
2600xt igra radi bez problema...znam zato sto je ja imam!

Mr.Deeds
29.11.2008, 11:56
Sa vam je ja sam COD 4 igrao sa integrisanom 6150 i radilo je lepo...

MAD MAX
29.11.2008, 13:46
I ja sam to isto uradio mada mi nije postojalo u direct-x consoli opcija sound2 već samo sound.Ipak sam u registri promenio te jedinice u nule, i restarovao komp, proverio sam i sačuvalo je tu izmenuo i pokrenuo igru i ...opet ista stvar.A taman sam se ponadao.Ne mogu da verujem da je problem do mog hardvera.Probao sam Crysis Warhead da igram na ful podešavanjima, čisto da vidim može li.Pokrene se igra i imam fps negde između 5 i 7,nije igrivo ali bar mogu da vidim kako izgleda(izgleda strava).Na srednjim podešavanjima leti.Sve novije igre koje su daleko zahtevnije mogu na srednjim podešavanjima da igram osim ovog čuda.I Far Cry2 i Brothers in Arms:Hell's Highway,S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky.

Jel može neko da mi kaže dali ima ovu "Kingdom Realise" verziju kao ja?
Evo jos malo da se dopunim. Meni je posle ovih intervencija sa registrima proradila igra bez greske. E sad kao sto sam vec rekao, prethodno sam sve drugo isprobao, tako da su mi u sistemu ostali najnoviji graficki drajveri za ATI grafiku (dakle 8.11) i stavio sam najnoviji direct-x 9.0c od novembra. Dakle da li je i to uticalo da igra sada lepo radi, ne znam, ali je htela posle svih ovih intervencija sa drajverima da proradi tek kad sam uradio ovo sa registrima. Inace, za mogucnost igre sa 2600 XT ne znam, ali kao sto sam vec rekao kod mene radi savrseno na 1600 x1200 sa svim podesavanjima na maximum. A moja je grafika malo starije generacije nego 2600 XT? Moja je kanta sledeca:
ASUS M2N-E
AMD dual core 6000+
2 X 1GB GEIL ULTRA NA 800 Mhz
ATI RADEON X1900XT 512MB (axelero cooler)
Creative audigy sound blaster
CHiftec 450W

Dakle sa ovim mi radi sve sto je do sad izaslo. Crysis mi radi na 1280 X 1024, podeseno odprilike pola opcija na maximum podesavanja, a pola na srednje. Inace sve druge igre rade uglavnom na max detaljima, bez ikakvog seckanja.

GHGH
29.11.2008, 13:55
Zahvaljujem se Mad Max-u, jer je ovo njesra sa startovanjem igrice, nakon njegovog resenja, konacno proradilo!!!

RAJIC
29.11.2008, 14:20
ajd dajte resenje za multiplayer

sloba
29.11.2008, 14:40
ajd dajte resenje za multiplayer
Koje resenje? Pa instaliraj xfire, nadji servere i cepaj. Prostije ne moze.

Gorankx
29.11.2008, 14:44
Sa vam je ja sam COD 4 igrao sa integrisanom 6150 i radilo je lepo...
Ja sam imao nvidiafx5200 i nije cod4 nije hteo da radi na njoj.Na 6150 radi,valjda ona seruje vise memorije pa zato i radi.
Jel zna neko dali ce raditi world at war na mojoj konfi.
Foxconn NF4K8AB sa nforce 4 chipsetom
amd sempron 2800+ procesor
1.0 gb ddr 400 mhz
Nvidia GForce 8500GT Sparkle
80gb maxtor
250 GB Segate
Pionir 215D sata
Nec Optiarc DVDRW
Monitir Proview flat

nikola s
29.11.2008, 14:46
Naravno da ce da radi.:)

Mr.Deeds
29.11.2008, 15:23
Proradilo je, samo sam obrisao save game i krenuo iz pocetka i sad radi.
Ona misija u staljin gradu je extra to je iz onog filma gde je onaj vasili (e kako se preziva ne znam) on je najbolji snajperista....
EDIT:
Evo nasao sam za one koji ne znaju za njega
Vasily Grigoryevich Zaitsev (http://en.wikipedia.org/wiki/Vasily_Grigoryevich_Zaitsev)
Film se zove "Enemy at the Gates" (http://www.imdb.com/title/tt0215750/)

White Ripper
29.11.2008, 16:17
Graficka nije da ne valja, ona je jednostavno spora, nije toliko, ali daleko od dobre i preporucene za neko bas dobro igranje, iako onda moze da odradi vise nego korektan posao jos uvek. Mislim da je problem u igri koja ako niste primetili a ni cackali po opcijama po defaultu ukljucuje AA sto dosta obara framerate(i podize kvalitet detalja) kod svake karte koja nije bar iz neke srednje klase(tu mislim bar na ATI 3850, 4670 i Geforce 9600GSO pa navise)...
Nek disejbluje AA u options pa ces da vidis sta se desava...to jednostavno nije za slabije karte...
Nismo valjda toliki debili ja i moj drugar da ne umijemo da podesimo rezoluciju detalje i ostale zafrkancije:D
Interesantno je to sto je njemu far cry 2 isao na max detalja i rezoluciju 12x10(sa ukljucenim AA,AF i vSync).Pred mojim ocima FRAPS je pokazivao 30+ frejmova.

RAJIC
29.11.2008, 17:47
Koje resenje? Pa instaliraj xfire, nadji servere i cepaj. Prostije ne moze.
sve je tu ali nece a solo radi besprekorno

Mr.Deeds
29.11.2008, 18:18
Ljudi jel moze bez org. ona co-op kampanja?

purke62
29.11.2008, 20:44
-=MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS=-

SOFTWARE REQUIREMENTS:

Microsoft(R) Windows(R) XP or Windows Vista(R) (Windows 95/98/ME/2000 are unsupported)

Microsoft DirectX(R) 9.0c (included) (Windows Vista users will need to install the DirectX 9.0c update included in the game disc)

HARDWARE REQUIREMENTS:

CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 3.0 GHz or AMD(R) Athlon(TM) 64 3200+ processor or better supported

RAM: 512MB RAM (1GB for Windows Vista)

VIDEO CARD: 256MB NVIDIA(R) GeForce(R) 6600GT or better or ATI Radeon(TM) 1600XT or better

SOUND CARD: 100% DirectX 9.0c compatible sound card

HDD SPACE: 8GB of free hard drive space

HOSTING: To host Co-op or Multiplayer matches, a 2Ghz dual-core or better processor is recommended.

INTERNET: Broadband connection and service required for Multiplayer Connectivity

Sve mi je u granicama (jedva ali jeste) osim što neznam da li je integrisana zvučna kartica SoundMAX 100% Direct X 9.0c kompatibilna , niti znam kako to d proverim.

ZacH
29.11.2008, 21:36
Hm...Da kazem i ja koju za WaW:dedica:....Ja u zivotu jacu pucacinu nisam igrao...Mada imam mali prob...juce je lepo radila prva misija i danas,a malopre da je pustim kad udjem u igru otvara mi retriving account ili tako nesto a ne onaj prozor da nemam instaliram Pb,i onda se ukoci i tako svaki put...ja mislim da nije do konfiguracije!!!:confused:...help

cold beer
30.11.2008, 0:35
http://www.gamesradar.com/f/call-of-duty-world-at-war-death-card-guide/a-20081111153124453030

^
Lokacije na kojima se nalaze death cards. Kada pokupite svih 13 otključavate šifre. Jeste da većina otežava posao ali...

Card #1: THUNDER Effect: Headshots now cause enemies to explode!
Card #2: HARD HEADED Effect: Enemies will take less bullet damage.
Card #3: SUICIDE KING Effect: You’ll get explosive pistol rounds while downed.
Card #4: COLD DEAD HANDS Effect: Enemies take their weapons into the great beyond. No more dropped guns = extremely scarce ammunition.
Card #5: STICKS & STONES Effect: Say goodbye to firearms – you’re armed with nothing but a knife and rocks?
Card #6: VAMPIRE Effect: Your health is only recharged by killing enemies, or vampirically...
Card #7: FLACK JACKET Effect: Not as in your Flak Jacket. Enemies will now take less grenade damage.
Card #8: BODY ARMOR Effect: Again, not body armor for you. Enemies will die by headshot only.
Card #9: UNDEAD SOLDIER Effect: Billed as “a different kind of war.” Enemies are now back from the dead.
Card #10: PAINKILLER Effect: You can now shoot your downed co-op buddies to revive them.
Card #11: BERSERKER Effect: Get three kills in five seconds and you be momentarily rewarded with Rage mode. You’ll be invincible, but armed with only the knife.
Card #12: PAINTBALL Effect: Shots won’t draw blood, but will instead splatter paint. Oh the humanity.
Card #13: VICTORY Effect: Real war mode – limited HUD, friendly-fire is on, and you’ll bleed out in half the time. You’ve earned it.

King James
30.11.2008, 19:47
Predjoh je danas popodne.Zadnjim nivoima sam stvarno odusevljen,skroz dobro prikazana atmosfera rata :tapsh: Pogotovo deo sa Rusima,uf to je maestralno :) Odlicna igra,nema sta,iako me malo smorila na pocetku,ali valjda to tako ide,bude dosadno na pocetku da bi ti na kraju bilo zao sto se zavrsila...Ono sa zombijima nisam hteo da igram,da mi ne pokvari ovako dobar utisak

btw,evo jednog zanimljivog screena,svabo kulira :D

http://img515.imageshack.us/img515/9383/codwaw2008112916300589xd5.png
(http://img515.imageshack.us/my.php?image=codwaw2008112916300589xd5.png)

Mr.Deeds
30.11.2008, 21:05
Koliko ima rundi u onom zombi nivou, ja stignem do 6 i ne mogu vise treba jos vezbe izgleda.
Nego igra je extra odradjena. Presao sam je danas posle podne i jos me drze utisci.
Nije odradjena onako da je sve lepo i cisto, nego je prljava igra to docarava jedan rat.
Jedina zamerka igri je sto je veoma kratka presao sa za nekih odprilike 237 minuta. Salim se za nekih 4 sata efektivne igre.
Sve u svemu jos jedan dobar deo koji vredi odigrati. E sad samo da nabavim net i da pocne MP.

ZacH
30.11.2008, 22:02
Evo presao sam je i ja....koliko je u pocetku bila cool toliko me na kraju razocarala...steta sto je ovoliko kratka,mada ima dosta novitieta,i cekamo novi CoD jos bolji sa novim frontovima...:)..........

A,da koliko su morbidni zombi nacisti...:kreza:...........:ciao:

stalker93
30.11.2008, 23:29
Igrao sam betu i igrica mi se svidela, ali nisam bio siguran za SP. Nisam nabavio jos uvek ali nakon ovoga sto sam procitao imacu je u roku od 2 dana!!!:D:D:D:D:D

MAD MAX
30.11.2008, 23:42
Zahvaljujem se Mad Max-u, jer je ovo njesra sa startovanjem igrice, nakon njegovog resenja, konacno proradilo!!!
Nema na cemu, drago mi je ako je uspelo...

Nixx
1.12.2008, 0:24
Evo presao sam je i ja....koliko je u pocetku bila cool toliko me na kraju razocarala...

Sto te je razocarala na kraju?

Znaci kraj je fenomenalno uradjen. Slicno nesto sa krajem u CoD-u 4. Ono sa zastavom je preterano, onako filmski!

Mr.Deeds
1.12.2008, 0:31
Pa ako cemo pravo mnogo bolji kraj nego u, e sad ne mogu da se setim da li je prvi ili 2 deo, kad se penju oni gore na onu zgradu. U tom delu idu samo uz neke daske ubiju 2-3 vojnika i eto zastave i gotovo, a ovde cela misija za to. To je za pohvalu.

doktor79
3.12.2008, 13:19
Ima li u Beogradu gde da se kupi original?

goodlikesweeper
3.12.2008, 14:08
Dakle ova 2.17GB verzija nista ne valja?Da li vredi pokusati barem?Bas mi se i ne skida 6 gb...:)

A M G
3.12.2008, 14:41
Dakle ova 2.17GB verzija nista ne valja?Da li vredi pokusati barem?Bas mi se i ne skida 6 gb...:)

To je verovatno ripovana, tj. osakacena verzija pune igre. Najverovatnije nedostaju neki zvuci, slike, sta jos...vidjao sam da u nekim igrama ne postoji mogucnost prikaza full detalja. Na tebi je da odlucis, ili ces da se igras kao covek, ili neces uopste da se igras.

goodlikesweeper
3.12.2008, 14:52
Ma znam ja za to,proverim uvek sta je ripovano.Ovde kaze "Nothing".Samo sto ljudi tvrde da zvuk se mute-uje posle drugog nivoa.Pa sad sta znam,reko da vidim da li je neko ovde skinuo vec mozda pa da javi kako mu je radilo...

A M G
3.12.2008, 15:00
Ma znam ja za to,proverim uvek sta je ripovano.Ovde kaze "Nothing".Samo sto ljudi tvrde da zvuk se mute-uje posle drugog nivoa.Pa sad sta znam,reko da vidim da li je neko ovde skinuo vec mozda pa da javi kako mu je radilo...

Ako nema zvuka posle drugog nivoa, vrlo je moguce da je tako sve do samog kraja. Ja se ne bih uopste cimao da igram igru a da ne cujem razgovor, eksplozije, fijukanje metaka i poklic vojske kada se sprema da jurisa.

undefined
3.12.2008, 15:17
Mislim da je ipak do tebe, Skullpturini ripovi su uglavnom samo zestoko zapakovane instalacije igara, bez ikakvih falinki u radu. Ponekad prekompresuje audio i video posto autori vole da ih ostave ili nekompresovane ili u full HD cisto potrosnje prostora radi. ( mora da se pokaze narodu da je Blue Ray neophodan, pa udri 1080p video i HD/SCD audio)

Edit.
Ali posto nema skullpture za CoD V, ocigledno da ti ipak nije ispravna instalacija igre.

Modovi, znam da je post malo pravdonosno legalno klimav, ali sacekajte da covek procita sta ga interesuje pa onda purgeujte.

goodlikesweeper
3.12.2008, 15:23
Eh,nista onda,dacu 200 dinzi,posto no way in hell cu da skidam 6 gb,pa onda jos i raspajkujem pa instaliram...trebace mi nedelju dana da skinem i jos 20 gb da instaliram...nit mi se ceka nit imam prostora.

Hvala,uglavnom...:)

Donpaya
3.12.2008, 15:29
Original se nece jos pojaviti u BG prodavnicama, kako sam ja cuo malo se svadjaju ko ce da uveze igru a i cena nece biti sitnica posto je cod 4 kod nas jos uvek oko 5000 din

undefined
3.12.2008, 21:27
E i da, da znam da li da kupujem :kreza: igru. Da li se u kampanji neprijatelji respawnuju dok ne aktiviras trigger skriptu kao u COD4?

White Ripper
3.12.2008, 21:55
E i da, da znam da li da kupujem :kreza: igru. Da li se u kampanji neprijatelji respawnuju dok ne aktiviras trigger skriptu kao u COD4?
Ne respawnuju se.Respawnuju se samo kad neprijateljima kad ti je objektiv ne rasturis HQ

ZacH
4.12.2008, 15:09
Sto te je razocarala na kraju?

Znaci kraj je fenomenalno uradjen. Slicno nesto sa krajem u CoD-u 4. Ono sa zastavom je preterano, onako filmski!

Pa suvise je pretenciozno uradjen kraj,barem za moj ukus...a,ukusi su razliciti,tako da ako se meni ne svidja ne mora i svima...kapis?:)

miregrobar
4.12.2008, 15:53
Original se nece jos pojaviti u BG prodavnicama, kako sam ja cuo malo se svadjaju ko ce da uveze igru a i cena nece biti sitnica posto je cod 4 kod nas jos uvek oko 5000 din
Original cod4 je 3900 din :dedica:

Milos1991
5.12.2008, 16:55
Zdravo!
Imam problem u igricu call of duty world at war.Kad sam preso onu misiju sa tenkovima kad se treba bombarduju, izadje mi iz izgricu i pise directx eror. Instalirao sam onaj u igrici sto ima, ali opet isto. Jel zna neko kako da resim ovaj problem?

Dusan Despotovic
5.12.2008, 18:19
Call of Duty: Modern Warfare 2
Na posebnom reklamnom događaju koji se održao u Manhattanu, Activision/Blizzard je potvrdio kako radi na CoD4 nastavku.
Nastavak na CoD4 je nazvan Call of Duty: Modern Warfare 2 i trenutno je u izradi od developera Infinity Ward. Izlazak se očekuje u jesen 2009. godine

DeCoy
5.12.2008, 18:33
@ Dusan

http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=32860

Dusan Despotovic
5.12.2008, 19:59
@ Dusan

http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=32860

Ne!Procito sam ovde ..http://www.crovortex.com/novosti/clanak-3776-Call_of_Duty_Modern_Warfare_2.html

Packy
5.12.2008, 20:59
Ima tema za COD6 i vest znamo od juche.Malo si zakasnio.:D

Srky93
5.12.2008, 21:29
Instalirao sam danas.Uh,pakao!Prvo onaj glupi problem unhandled exception caught,resim to i onda sa startovanjem kampanje,kad sam i to resio krenulo je kako treba.Prva misija me nije odusevila:(Idem igrati pa cu izneti utiske.

Milos1991
5.12.2008, 22:12
Jel ima neko voljan da mi pomogne oko onog problema sto sam opisao u vezi ove igrice?

Notorious B.I.G
6.12.2008, 0:23
Imam problem instalirao sam igru i kad udjem u nju sve je crno cujem muziku od uvoda i to ali slike nema.Radio je CoD modern war kod mene,sto ovo nece nem pojma,zna neko???

paulvandyk68
6.12.2008, 0:58
Imam problem instalirao sam igru i kad udjem u nju sve je crno cujem muziku od uvoda i to ali slike nema.Radio je CoD modern war kod mene,sto ovo nece nem pojma,zna neko???
A da nisu drajveri? Lici mi na tu varijantu. Koju graficku karticu posedujes?

Notorious B.I.G
6.12.2008, 2:27
Tek sam sad saznao trepba da imam Pixel Shader 3.0 minimalno ja posedujem X700 tj Pixel Shader 2.0.Steta!

Mr.Deeds
6.12.2008, 13:31
Pa jesi probao da pokerenes? Jel ne moze uopste ili sta?

milos popovic
6.12.2008, 16:32
ljudi jel ima neko da mi da neke ap adrese servera iz srbije ili okoline sa malim pingom.. unapred hvala!!

ja sam imao isti problem, moras da skines nove drajvere.. i da nakon instalacije igrice udjes u video i obrises sve sem fajla "default.bik"

Milos1991
6.12.2008, 16:48
Meni izadje iz sred igre i pise "directx eror".Instalirao sam i novi i stari i brisao, svasta sam radio i opet nista.

milos popovic
6.12.2008, 16:54
Meni izadje iz sred igre i pise "directx eror".Instalirao sam i novi i stari i brisao, svasta sam radio i opet nista.

probaj da instaliras nov direktx.. obrisi one fajlove koje sam dole pomenu, skini nove drajvere pa probaj ne bi trebalo da ti izbacuje.. meni radi odlicno..

masteri
6.12.2008, 22:18
...succeeded.
----- R_Init -----
Attempting 800 x 600 fullscreen with 32 bpp at 60 hz
Using 4x anti-aliasing
Loading fastfile ui
Loading fastfile common

Uspeo sam da resim prvi problem ali mi sada izbacuje ovo.
Jel zna neko kao da pokrenem vise igru?

Hvala

Mr.Deeds
6.12.2008, 22:22
Idi u sound u control panelu.
Tamo idi u hardware i imas unimodem full-duplex audio device, desable-uj ga;)
To ako si na xp-u.
A na visti je nesto sa frekvencijom da se smanji ne znam tacno....

purke62
7.12.2008, 2:41
Idi u sound u control panelu.
Tamo idi u hardware i imas unimodem full-duplex audio device, desable-uj ga;)
To ako si na xp-u.
A na visti je nesto sa frekvencijom da se smanji ne znam tacno....
Bio bih ti zahvalan kad bi uradio screan shoot da vidim gde se nalazi taj famozni unimodem full-duplex audio device.Ja sam sve pretražio u Control panelu i jednostavno nema.Imam XP SP3.

Pjanovic
7.12.2008, 3:15
Bio bih ti zahvalan kad bi uradio screan shoot da vidim gde se nalazi taj famozni unimodem full-duplex audio device.Ja sam sve pretražio u Control panelu i jednostavno nema.Imam XP SP3.

E ima i ta fora.
Da se ljudima uopste ne pojavi taj full/half duplex, pa resenje problema moraju traziti negde drugde.

Koliko ja znam, taj f/h duplex ima veze sa modemom, znaci onim obicnim sto se nalazi u slotu u maticnoj (dial up modem). Moguce da ti ni nemas njega, pa ti to nije problem.

Ima neko resenje problema, nesto sa zvukom, tj. akceleracijom zvuka, neko podesavanje... Ne znam tacno, jer je meni ovo sa f/h duplexom resilo problem :).

Srky93
7.12.2008, 12:14
Udjes u my computer,desni klik pa na properties,zatim na hardware,device manager,i tamo imas opciju:sound,video and games controllers.kliknes na to i zatim na unimodem full duplex...i njega disejblujes.i to je to;)

Pjanovic
7.12.2008, 16:23
Udjes u my computer,desni klik pa na properties,zatim na hardware,device manager,i tamo imas opciju:sound,video and games controllers.kliknes na to i zatim na unimodem full duplex...i njega disejblujes.i to je to;)

Kao sto vec rekoh :icon_evil, neki to nemaju u device manageru ;).

purke62
7.12.2008, 17:43
E ima i ta fora.
Da se ljudima uopste ne pojavi taj full/half duplex, pa resenje problema moraju traziti negde drugde.

Koliko ja znam, taj f/h duplex ima veze sa modemom, znaci onim obicnim sto se nalazi u slotu u maticnoj (dial up modem). Moguce da ti ni nemas njega, pa ti to nije problem.

Ima neko resenje problema, nesto sa zvukom, tj. akceleracijom zvuka, neko podesavanje... Ne znam tacno, jer je meni ovo sa f/h duplexom resilo problem :).
Da, ima ta fora,problem je što se mnogima to nepojav.Isuviše često se to ne pojavi.Isuviše često.Čak mislim da mi kojima se to ne pojavi i nemamo Windows XP nego nam samo tako piše.I jednostavno je u tome fora.Probao sam tri verzije Windowsa,ali izgleda da sam u Zoni sumraka.Ko ima ima unimodem ima, ko nema nema.
Ovaj topic je divan.Pola postova je onih koji nemogu igraju, a druga polovina su oni koji su uspeli da reše problem sa pokretanjem igre i lepo prave zazubice onima koji nemaju taj unimodem ili uopšte nemaju Windows (samo tako piše).Oni koji su uspeli da pokrenu igru iz prve ili ih neinteresuje ili pišu utiske na nekom drugom forumu.
Sve u svemu, Dosad sam smatrao da je Activision radio igre za široku publiku i da nije izbacivao naslove koji bi tražili next generation konfiguracije da bi se pokrenuli.Za takve poduhvate su bili su "zaduženi " neki drugi izdavači.Ni ovog puta to nije slučaj ali lutrija je ovog puta presudna.Ako imaš unimodem onda si u igri ako nemaš, jbg.Tako ti se zalomilo.Džaba ti nVidia GF 9600 ili ATI HD 3870 kad nemaš unimodem koji ćeš da isključaiš.
Ova igra treba dase zove Call of Duty:Unimodem -World at War
Definitivno dižem ruke od nje, treći put sam rušio Windows zbog nje i nepomaše.
Nije mi jasno da niko neće da mi odgovori na pitanje.Pet puta sam pitao , dali neko ima tu verziju kao ja.Dali nako može da pokrene tu vreziju Kingdom Realise
Dali nako može da pokrene tu vreziju Kingdom Realise

Ili sam ja nabasao na titalni Fake

Srky93
7.12.2008, 18:34
Kako vreme odmice ova igra mi se sve vise dopada.Cini se da su one prve misije smor.Sve je krenulo na bolje od one snajper misije,kao u CoD4.A ovaj Reznov,lik stvarno mrzi Nemce.

Pjanovic
7.12.2008, 19:00
Da, ima ta fora,problem je što se mnogima to nepojav.Isuviše često se to ne pojavi.Isuviše često.Čak mislim da mi kojima se to ne pojavi i nemamo Windows XP nego nam samo tako piše.I jednostavno je u tome fora.Probao sam tri verzije Windowsa,ali izgleda da sam u Zoni sumraka.Ko ima ima unimodem ima, ko nema nema.
Ovaj topic je divan.Pola postova je onih koji nemogu igraju, a druga polovina su oni koji su uspeli da reše problem sa pokretanjem igre i lepo prave zazubice onima koji nemaju taj unimodem ili uopšte nemaju Windows (samo tako piše).Oni koji su uspeli da pokrenu igru iz prve ili ih neinteresuje ili pišu utiske na nekom drugom forumu.
Sve u svemu, Dosad sam smatrao da je Activision radio igre za široku publiku i da nije izbacivao naslove koji bi tražili next generation konfiguracije da bi se pokrenuli.Za takve poduhvate su bili su "zaduženi " neki drugi izdavači.Ni ovog puta to nije slučaj ali lutrija je ovog puta presudna.Ako imaš unimodem onda si u igri ako nemaš, jbg.Tako ti se zalomilo.Džaba ti nVidia GF 9600 ili ATI HD 3870 kad nemaš unimodem koji ćeš da isključaiš.
Nije mi jasno da niko neće da mi odgovori na pitanje.Pet puta sam pitao , dali neko ima tu verziju kao ja.Dali nako može da pokrene tu vreziju Kingdom Realise

A jel tesko da nabavis Reloaded verziju od 5-6GB (zaboravih) ?
Ona sigurno radi, i ima vise resenja za onaj bug.

MAD MAX
7.12.2008, 19:22

Vec sam u ranijem postu dao ovo resenje u vezi problema sa startovanjem, ali evo i tebi ponovo. Probaj ovo i mislim da te nece vise muciti "unimodem" i slicno njesra..., pozdrav...EVO RESENJA ZA SVE ONE KOJI IMAJU PROBLEMA SA STARTOVANJEM COD-5.
cackao sam i ja sve zivo sto sam procitao na ovim forumima, medjutim i meni se non stop desavalo uvek isto. Prvo poruka za microsoft, pa onda svi oni vec mnogo puta navedeni errori. Provalio sam resenje sa jednog stranog sajta. Problem je kao sto su vec mnogi provalili u zvuku. Nikakve veze nemaju ni graficki drajveri ni direct x, sve je to bezveze. Igra uopste nije zhtevna, naprotiv u odnosu na crysis je malo dete, pa i u odnosu na novi far cry. Dakle kod mene sada kada sam resio problem sa startovanjem radi na 1600x1200 sve podeseno na maximum.
E da, da predjemo sad na resenje problema mnogih kojima se desavallo isto sto i meni.
Onaj ko je imao instaliran i ubacen dial-up modem u racunar pre nego sto je poslednji put reinstalirao XP (bez obzira koji sevis pack), taj ce imati problema sa instalacijom ove igre tj. sa startovanjem i vec poznatim izbacivanjem konzole sa errorima. Naravno ovo sve govorim za korisnike koji imaju ADSL, a slucajno su instalirali sistem sa prikopcanim dial-up modemom. Kao provera za ovo sto sada pricam udji u "run", pa upisi "dxdiag". Nakon otvaranja direct-x console, obratite paznju na opciju "sound-2". Kod nekog ce to biti "sound-1", a kod nekog "sound-2". Bolje receno u tom soundu-2 videcete da pise nesto "modem EMULATED" . E ta emulacija zvuka stvara sve probleme. Dzba sada naknadno vadjenje modema, deinstaliranje drajvera, iskljucivanje u biosu itd., kada ga sistem ima zapamcenog u registrima.
A sada idemo na resenje problema:

Udjete preko opcije "run" u "regedit". Zatim pritiskom na "ctrl + f " otvorite "find" prozor.
U njega upisite "Device Presence". Tada ce vam se sa desne strane tog explorera pojaviti sledece:

(Default)
Emulated
Vxd
WDM

Bitne su vam samo ove tri opcije: Emulated, Vxd i WDM. Kada desnim klikom otvorite redom, recimo prvo "emulated", kliknite na "modifie" i pojavice se prozor u kom ce stajati neka vrednost, ili "1" ili "0". Emulated obavezno stavite da bude "0". Isto to uradite sa VXD i WDM ali njihove vrednosti moraju da budu i ostanu na "1".
Nakon toga, kada odradite ovu izmenu klikni ponovo (ctrl+f) i opet upisi "device presence" i onda opet sve isto, kao i malopre. Ovo zbog toga sto ove emulacije ima na nekoliko mesta i potrebno ih je sve iskljuciti. Dakle ponavjlajte (ctrl+f) (i sve vec opisane radnje sa podesavanjem 0 i 1) i tako sve dok vam ne izadje prozor (posle pritiska na (ctrl+f) da vise nema trazenih "device presence". Meni je to trebalo da podesi otprilike na jedno tri mesta. U svakom slucaju sama operacija je gotova za otprilike pola minuta. Nakon toga svega naravno id restartovanje racunara. Nakon restarta kao proveru mozete otici ponovo u "run" pa "dxdiag", gde cete sad videti da vise nema onog sounda-2 nego je ostao samo "music" i sound -1 na kome je naravno i samo zvucna karta. Posle ovoga igrica mora proraditi bez ikakvih problema.
POZDRAV SVIMA OD MAD MAXA. Uclanio sam se danas samo da bih pomogao i drugima da mogu ovo da rese, jer se i ja strasno nerviram kada znam da imam hardwer koji moze da tera igricu a ona nece da radi.
Nema valjda nista gore od toga... POZDRAV JOS JEDNOM ZA SVE.

ognjen96
7.12.2008, 19:38
Znam kako je onima koji nemogu da igraju CoD 5 pa cu im olaksati stvar,jer ni meni nije radilo dok nisam skontao kako da popravim igru.Elem,u run ukucate ''regedit'' i kad vam izbaci prozor registry Editor,kliknite na HKEY_LOCAL MACHINE,SOFTVARE,Activision,Call of Duty WaW i kliknete na codkey,zatim promenite serial koji vam je upisan u neki drugi.Nadam se da ce vam raditi,meni je uspelo!

Down Force
7.12.2008, 19:40
sad sam video temu i nisam je chitao....imam problem sa cod5...
uspem da je instaliram i sve radi lepo ali onda kliknem new game i....nishta se ne desi...onaj meni i dalje stoji i koliko god puta da biram new game nishta...necje da pochne...nikakav eror ne iskache....
ima li neko reshenje....? :confused::(

dzonihsv
7.12.2008, 19:44
Ja sam taj problem resio tako sto nisam izabrao da mi se instalira punkbuster tokom instalacije igre.
Znaci cist install bez punkbuster-a. I kada budes usao u igru pisace ti da nemas punkbuster, ti samo klikni na exit i nastavi sa igrom.

Down Force
7.12.2008, 20:27
Ja sam taj problem resio tako sto nisam izabrao da mi se instalira punkbuster tokom instalacije igre.
Znaci cist install bez punkbuster-a. I kada budes usao u igru pisace ti da nemas punkbuster, ti samo klikni na exit i nastavi sa igrom.

evo me sa izveshtajem.... izbrisao sam i igru i punkbuster...i onda ponovio instalacijubez punkbustera i zamisli.....NISHTA SE NIJE DESILO :mad: ...opet isto....ima li josh neko reshenje....
sad skidam 1.1 patch...valjda cje pomocj....

samo da naglasim da imam vistu.... pa da to mozhda nije problem...mada ja mislim da je cod 5 kompatibilan sa vistom...

Pjanovic
7.12.2008, 21:15
Pisalo je tokom igre, a pise i na wikipedia-u.
Onaj snajperista Zaytsev (lik koga vodite u snajperskim ruskim misijama, a i glavni lik u filmu Enemy At the Gates) je snajperom, za 3-4 meseca, ubio ~250 nemackih vojnika, od cega 20-tak neprijateljskih snajperista :n_klanja:.

dzonihsv
7.12.2008, 21:17
evo me sa izveshtajem.... izbrisao sam i igru i punkbuster...i onda ponovio instalacijubez punkbustera i zamisli.....NISHTA SE NIJE DESILO :mad: ...opet isto....ima li josh neko reshenje....
sad skidam 1.1 patch...valjda cje pomocj....

samo da naglasim da imam vistu.... pa da to mozhda nije problem...mada ja mislim da je cod 5 kompatibilan sa vistom...

Pogledaj par strana iza, mislim da je bio jos jedan nacin da se to sredi. Nesto sa pravljenjem profila u igri...

Down Force
7.12.2008, 21:40
upalio sam igru i chisto onako kliknuo select online profile...i chisto onako mi se pojavio win eror....
a sad sam prelistao strane i ne mogu da nadjem nikoga sa ovim problemom :(

dzonihsv
7.12.2008, 21:51
Kako nisi uspeo da nadjes ;) ^^.

http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=652254&postcount=588
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=648777&postcount=532

Down Force
7.12.2008, 21:57
ja sam noob....ne umijem na vistu da nadjem mesto dje su profili.... :o:(

nema shanse da nadjem obih chitav ****** C.... :@

Down Force
7.12.2008, 22:37
reshio sam problem.....:):) hvala dzonihsv....duzhan sam ti.... :o:D

dzonihsv
7.12.2008, 22:42
Nema frke, nisi duzan nista, samo search i uzivaj :ciao:.

Sicilijanac
8.12.2008, 20:33

AAAAA to je to!!! Vec dva dana citam kao ludak,nisam hteo da postavljam vec 100 puta postavljana pitanja,znao sam da ce neko to resiti tako jednostavno...! :tapsh::n_klanja:

Igra mi radi,ZA SADA... Nadam se da je vredna cimanja!
Ja obozavam WW2 igre tako da ce mi se svideti verovatno,za sad je ok! :)

Marshall George
8.12.2008, 21:17
Imam CoD WaW, full English verziju , instalirao sam najnoviji DirectX November 2008,nemam modem u kompu niti unimodem full duplex opciju,imam za moju HD2600 Pro AGP instalirane poslednje 8.10 AGP Hotfix drajvere,instalirao sam i SP3 za moj XP,ali ništa..igra odbija da se pokrene,nije htela ni kada sam bio na XP+SP2...Samo se pojavi ona greška da se obavesti MS...:n-cc2::mad:

Da li zna neko rešenje za ovo???!!!!

Ephemerys
9.12.2008, 1:35
Kako nisi uspeo da nadjes ;) ^^.

http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=652254&postcount=588
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=648777&postcount=532

:paranoia: ne radi ovo, džaba :confused::(:mad:

mlazar
9.12.2008, 17:18
e,narode ni ja ne mogu da skontam sta mu je...u lokalnoj igraonici sam instalirao CoD i radi kao sretan,,,,u mene na drugom kompu samo izbacuje neki error:
...succeeded.
----- R_Init -----
Attempting 1024 x 768 fullscreen with 32 bpp at 60 hz
Using 4x anti-aliasing
Loading fastfile ui
Loading fastfile common
Loading fastfile 'ui'
used 39.48 MB memory in DB alloc
Setting initial state...
DirectX reports 256 MB of video memory and 425 MB of available texture memory.
Using video memory size to cap used texture memory at 240 MB.
Texture detail is set automatically.
Using picmip 0 on most textures, 1 on normal maps, and 1 on specular maps
Error: Could not load material "water_droplet".
Error: Could not load material "water_dynamic_spray".

------- sound system initialization -------

instalirao sam novi patch od 320 Mb i opet nista!

Srky93
9.12.2008, 18:15
@mlazar

Prelistaj koju stranu unazad.Mad Max je detaljno opisao kako da se resi.Inace to je najcesci problem kod CoDWAW.:)

Marshall George
9.12.2008, 18:22
Ovde imate rešenja za XP i za Vistu za 8 grešaka koje se najčešće pojavljuju u CoD World at War:

http://bashandslash.com/boards/viewtopic.php?f=28&t=742

daedalus
9.12.2008, 20:29
ja ne mogu da drknem onog snajperistu... i to na 3. stepenu težine. nemoguć je skroz - kada ga pogodim, kaže mi komrad da je samo ranjen, a za taj naredni shot obično popasem metak-i to skoro uvek kroz zid. mrzim botove.

Ephemerys
10.12.2008, 0:08
Neko rče da ekipa koja igra pravi zazubice ekipi koja bezuspešno pokušava da zaigra igru.
Ljudi, da li kapirate kako je jadno sedeti ispred računara nakon petog reinstaliranja sa ili bez punkbustera i čitati kako neki ne može da pređe nešto u igri? :(
Upravo sam iz ekipe posmatrača prešao u ekipu igrača.
WinXP UPUTSTVO (nadam se finalno) :qliranje:

podrazumeva se da ste već apdejtovali sve potrebne drajvere, posebno za grafiku

1. Instalirajte i famozni Punkbuster (ovo možda i ne mora, ako neko hoće neka proba i bez)
2. Nakon uobičajenih radnji prilikom instalacije, probajte igru (na Visti nekad i krene). Usual respons: ne radi, puca pre nego što krene intro
3. Pročitajte jučerašnje uputstvo MAD MAXA, i uradite kako kaže (meni je trebalo 5-6 minuta, i 7-8 ispravki u registry bazi). Vi koji koristite modem, najverovatnije ćete morati da reinstalirate drajvere za isti kada obrnete igru i skinete je sa kompa, ALI VREDI. Vredi i format HD-a :a_bleh:. Sada kreće intro i vidite logo triarha (ili kako se već zovu). Odaberete Solo varintu. Osećate adrenalin (super). Odaberete težinu igre i (najčešće) ništa se ne desi, tj. vrati vas na početni ekran (da ponovo birate Solo ili već nešto).
4. Sada ste već smoreni, ali glavu gore! Nakon što izađete iz igre, u run ukucate ''regedit'' i kad vam izbaci prozor registry Editor,kliknite na HKEY_LOCAL MACHINE,SOFTVARE,Activision,Call of Duty WaW i kliknete na codkey,zatim promenite serial (desni klik, pa Modify) koji vam je upisan u neki drugi (Ognjene, da te Bog poživi i da puno sreće :n_klanja:). Ja sam upisao niz od 20 cifara (svoj rođoš x2,5 pa uradite isto, 20 cifara obavezno), ali nema potrebe da to pamtite. Onda sam ušao prvo u Multiplayer, pa se prebacio na solo kampanju i razrogačio se kada je igra stvarno krenula. Nisam mogao da verujem, ali uspelo je! NEMOJTE DA ŽURITE. Prvo u graphic options, pa dignite sve na nivo za koji sumnjate da će vaša mašina poterati, ali ima nade da hoće. Hoće, bez problema ;). E sada pogasite svetla, isključite se za ostatak čovečanstva (telefoni, zvona, kamioni, avioni...) i krenite sa kampanjom :alealeee:

S obzirom da sam tek počeo (i da sam odmah krenuo da kucam ovo, a igra je još aktivna preko alt-taba), ne znam da li će raditi kada je prekinem, pa planiram da je pređem u cugu, i odmah javim da sutra ne idem da šljakam :to_care:. Eto toliko je dobra!
PS. Čačkao sam i sa dodavanjem profila po uputstvu sa ovog foruma, ali to nije dalo učinak. Ako ne radi po gornjem uputsvu, uradite još i ovo:
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...&postcount=588 (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=652254&postcount=588)
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...&postcount=532 (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=648777&postcount=532)

Let the force be with you! :icon_cool

purke62
10.12.2008, 4:44
Da, još jedan je ušao u klub onih koji mogu da igraju.Eto ja poslušah Pjanovića i skinuo sam Reloded verziju.A baš sam se uželeo dobre WW2 pucačine.Na žalosrt nije problem do verzije.Ista stvar.Koliko sam ja razumeo,izgleda da ja jedini imam ovaj problem.Ja mogu da pokrenem igru ali pokretanje i učitavanje traje bukvalno pola sata ali bukvalno.Kad napokon krene imam FPS minus 5.Jedan frejm u pet sekundi.Probao sam i tu foru što je napisao Ephemerys, da pokrenem multiplejer pa da se prebacim na singl.Ista stvar.Sve što su napisali na forumu(ne samo ovom ) sam probao.Testirao sam konfiguraciji i u zelenoj zoni je.Uopšte nebih pokušavao niti dva puta "nabavljao" da nisam u zelenoj zoni.GTA4 zato ni ne pokušavam da nabavim jer mi je u crvenom.
Ostaje mi da igram ove manje zahtevne igre kao što su Crysis, Crysis Warhead, Clear Sky i slične.A šta da radim sa ova dva Call of Duty: World at War na hard disku.Dali da ih obrišem ili da sačekam neki dan jer moj komšija kupuje zver od konfe.Bar nek on igra.

Jel ima neko da je sa integrisanom SoundMAX zvučnom karticom uspeo normalno da igra.

dallyborr
10.12.2008, 5:30
Ljudi...imao sam, skoro, istih problema kao i neki ovde. Pa, posto vidim da svi daju svoje neko resenje, evo sta sam ja uredeo i sljaka!

CoD5, kao i svi prethodni, radi na "kopiranje". Znaci odes kod ortaka kome radi CoD, poneses dva tri DVD-a, narezes INSTALACIJU, iskopiras je u svoj komp, startujes CoD, uneses "serial" i VOZI MISKO.:D

Evo kod mene radi, pa cepa! I ako do pre dve nedelje nije htela ni makac.

Srky93
10.12.2008, 23:57
Igra mi se sve vise dopada.one prve misije shit ali sada su prave.zavrsicu je cim mi skola dozvoli.cenim sto su oruzja ostala ista(znam da su takva i zaprave)ali cenim taj CoD stil.

WhenDarknessFalls
11.12.2008, 0:35
Igra mi se sve vise dopada.one prve misije shit ali sada su prave.zavrsicu je cim mi skola dozvoli.cenim sto su oruzja ostala ista(znam da su takva i zaprave)ali cenim taj CoD stil.

Ne bih se slozio za to. Oruzja su debelo promenjena... Pojedina oruzja sad ne trzaju uopste, dok opet tako pojedina trzaju mnogo vise nego u prethodnim delovima. A i zvuci su drugaciji dosta...

Betta
13.12.2008, 14:33
Ljudi pomagajte danas sam dobio ovu cuvenu igru sve lepo instalirao, pokrenuo......ali eto problema kada pokusam da pokrenem solo kliknem na regular i ono nista samo me vrati opet na tu opciju nadam se da me razumete. Moze li mi neko molim vas pomoci ?:confused:

Skols
13.12.2008, 15:40
Ljudi pomagajte danas sam dobio ovu cuvenu igru sve lepo instalirao, pokrenuo......ali eto problema kada pokusam da pokrenem solo kliknem na regular i ono nista samo me vrati opet na tu opciju nadam se da me razumete. Moze li mi neko molim vas pomoci ?:confused:
imas objasnjenje par strana nazad,nemoj da te mrzi da citas..potrebno je da se obrisu postojeci profili.

ognjen96
13.12.2008, 15:58
Neko rče da ekipa koja igra pravi zazubice ekipi koja bezuspešno pokušava da zaigra igru.
Ljudi, da li kapirate kako je jadno sedeti ispred računara nakon petog reinstaliranja sa ili bez punkbustera i čitati kako neki ne može da pređe nešto u igri? :(
Upravo sam iz ekipe posmatrača prešao u ekipu igrača.
WinXP UPUTSTVO (nadam se finalno) :qliranje:

podrazumeva se da ste već apdejtovali sve potrebne drajvere, posebno za grafiku

1. Instalirajte i famozni Punkbuster (ovo možda i ne mora, ako neko hoće neka proba i bez)
2. Nakon uobičajenih radnji prilikom instalacije, probajte igru (na Visti nekad i krene). Usual respons: ne radi, puca pre nego što krene intro
3. Pročitajte jučerašnje uputstvo MAD MAXA, i uradite kako kaže (meni je trebalo 5-6 minuta, i 7-8 ispravki u registry bazi). Vi koji koristite modem, najverovatnije ćete morati da reinstalirate drajvere za isti kada obrnete igru i skinete je sa kompa, ALI VREDI. Vredi i format HD-a :a_bleh:. Sada kreće intro i vidite logo triarha (ili kako se već zovu). Odaberete Solo varintu. Osećate adrenalin (super). Odaberete težinu igre i (najčešće) ništa se ne desi, tj. vrati vas na početni ekran (da ponovo birate Solo ili već nešto).
4. Sada ste već smoreni, ali glavu gore! Nakon što izađete iz igre, u run ukucate ''regedit'' i kad vam izbaci prozor registry Editor,kliknite na HKEY_LOCAL MACHINE,SOFTVARE,Activision,Call of Duty WaW i kliknete na codkey,zatim promenite serial (desni klik, pa Modify) koji vam je upisan u neki drugi (Ognjene, da te Bog poživi i da puno sreće :n_klanja:). Ja sam upisao niz od 20 cifara (svoj rođoš x2,5 pa uradite isto, 20 cifara obavezno), ali nema potrebe da to pamtite. Onda sam ušao prvo u Multiplayer, pa se prebacio na solo kampanju i razrogačio se kada je igra stvarno krenula. Nisam mogao da verujem, ali uspelo je! NEMOJTE DA ŽURITE. Prvo u graphic options, pa dignite sve na nivo za koji sumnjate da će vaša mašina poterati, ali ima nade da hoće. Hoće, bez problema ;). E sada pogasite svetla, isključite se za ostatak čovečanstva (telefoni, zvona, kamioni, avioni...) i krenite sa kampanjom :alealeee:

S obzirom da sam tek počeo (i da sam odmah krenuo da kucam ovo, a igra je još aktivna preko alt-taba), ne znam da li će raditi kada je prekinem, pa planiram da je pređem u cugu, i odmah javim da sutra ne idem da šljakam :to_care:. Eto toliko je dobra!
PS. Čačkao sam i sa dodavanjem profila po uputstvu sa ovog foruma, ali to nije dalo učinak. Ako ne radi po gornjem uputsvu, uradite još i ovo:
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...&postcount=588 (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=652254&postcount=588)
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...&postcount=532 (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=648777&postcount=532)

Let the force be with you! :icon_cool

Hvala,i meni je bilo grozno sedeti i nervirati se,pa sam se sazalio na ekipu posmatraca i reko im,nisam cicija!:D

ja ne mogu da drknem onog snajperistu... i to na 3. stepenu težine. nemoguć je skroz - kada ga pogodim, kaže mi komrad da je samo ranjen, a za taj naredni shot obično popasem metak-i to skoro uvek kroz zid. mrzim botove.

Igraj na Recruit!:D

Betta
13.12.2008, 21:12
Presao sam igru danas za nekih par sati :) E sada zelo bih da probam multi, ali malo sutra kada ubacim server u listu favorita jednostavno ga ne prepoznaje niti prikazuje karakteristike, kada pokusam da udjem kaze mi da unesem odgovarajuci cd-key u opcijama.....sta da radim ? Da napomenem single sam pokrenuo tako sto sam promenio cd key kao sto ste mi objasnili...molim vas pomagajte :paranoia::alealeee:

purke62
13.12.2008, 21:21
Hvala,i meni je bilo grozno sedeti i nervirati se,pa sam se sazalio na ekipu posmatraca i reko im,nisam cicija!:D

Hvala na sažaljenju,smešna izjava.

mlazar
13.12.2008, 22:35
ja udjem u application data ali tamo nema activisiona