Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Telekom ADSL

Strane : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

milosprestigio
21.4.2010, 15:43
jel moze neko da mi kaze zasto mi non stop treperi lampica internet a ne koristim internet? jel imao neko slican problem?

Leonidas
21.4.2010, 23:53
@milosprestigio, da nemaš možda wlan ruter? Postoji mogućnost da ti se neki "ljubazni" komšija nakačio na ruter preko laptopa pa se malo švercuje... :)

Nutsbre@ker
22.4.2010, 21:38
Ili da ti mozda nije aktivan neki torent klijent (iako nista ne skida), ili program za dopisivanje (msn, skype) kao i oni slini gedzeti za sve i svasta.

Dreamfall
23.4.2010, 0:45
@milosprestigio, da nemaš možda wlan ruter? Postoji mogućnost da ti se neki "ljubazni" komšija nakačio na ruter preko laptopa pa se malo švercuje... :)

Tako ja sa Nokia 5530 XpressMUsic crpim internet gde god da se nadjem...uvek ima neka ,,dobra dusa,, koja nije namestila WLAN password za svoju konekciju :dzavo:

milosprestigio
23.4.2010, 14:45
Ruter je JetSpeed(wirales).
Iskljucio sam wlan i promenio sifru.evo kako pise u opciji
STATUS:
DHCP Server: Enabled
Firewall: Enabled
UPnP: Disabled
Wireless: Disabled
Valjda sam bezbedan!?!
sto se tice gedzeta ili nekog virusa ne verujem zato sto prestane da treperi oko 12h nocu i vrate mi se onih 15-20kB/s sto su izgubljeni preko dana.

Leonidas
23.4.2010, 16:09
Hehe, imamo isti ruter... :) Pa sada bi trebalo da je ok kad si isključio wlan...

I kao što već reče @Nutsbre@ker, ako ti je uključen MSN, Skype ili sličan chat program, onda ti zato trepere diode na ruteru.

milosprestigio
24.4.2010, 13:32
sve sam iskljucio (skype, msn, torrent,) i opet isto.
zvao sam tehnicku podrsku isto me pitali za wlan a za drugo ne znaju.
ipak hvala na savetima.

Leon da Vinci
24.4.2010, 14:22
jel moze neko da mi kaze zasto mi non stop treperi lampica internet a ne koristim internet? jel imao neko slican problem?

Ja sam imao sličan problem kod pošte i ne na wireless ruteru nego na d-linku,zvao podršku i .... dok nisam tražio da razgovaram sa nekim od šefova tek onda su pristali da zamene glavnu lozinku ( broj telefona ) i odmah se sve vratilo na normalu.
Igrom slučaja sam upoznao na nekom od terena telekomovog tehničara na održavanju centrala ( terenac ) i čovek mi lepo reče da sve što mu treba sa neta skine dok je na terenu,isključi ili se prikači na par korisnika i uživanje.
U svakom slučaju ista situacija mi se ponavljala još nekoliko puta i gle čuda samo promena glavne lozinke je pomagala ( čak nisu pomagali ni obostrani reseti rutera )
Zadnji put sam tražio da mi daju pravnu sližbu jer hoću da ih tužim i da tražim nadoknadu štete i ... miran sam već 6 meseci. Napominjem da pre toga od početka dobijanja adsl-a ( 3 god ) nije bilo nikakvih problema.

Srki
28.4.2010, 14:10
Evo kako bi Srbija mogla da izgleda 21135 godine ako budete dobri :)

http://www.speedtest.net/result/797044780.png (http://www.speedtest.net)

srbdr
28.4.2010, 15:38
kako Srki? GDE?!?

zoran845
28.4.2010, 19:44
Kako? Pomoću ovoga (http://www.adobe.com/products/photoshop/photoshop/). :opanachke
Može i više da se napakuje.

dzonihsv
28.4.2010, 19:53
Ili samo instaliraš Aviru i odeš na speedtest.

Poznato je da kod pojedinaca Avira zeza pa se javljaju neverovatno velike burst brzine, koje naravno nisu realne/istinite.

Kisr
28.4.2010, 20:22
Evo kako bi Srbija mogla da izgleda 21135 godine ako budete dobri :)

http://www.speedtest.net/result/797044780.png (http://www.speedtest.net)
Da nisi previse optimistican?

srbdr
28.4.2010, 23:32
ma dajte ljudi,nemojte to kad bi baba imala mu** bila bi deda. Ja znam da npr u tirsovoj (bolnici) imaju mnogo brz net,alli je ,,zakljucan'', dajte pravi termin za : onemogucen download :(

PSP man
29.4.2010, 19:30
ne znam da li se i vama desava,ali meni vec tri dana za redom nestaje net... naime,radim ja nesto na netu,ka odjednom PAP,.. nestade internet i nece se pali u narednih sat vremena.... tako vec tri dana po nekoliko puta u toku dana... o cemu je rec?? :)

Srlisone
29.4.2010, 22:30
Ako ti je za utehu (verujem da nije) kod mene se to desava vec nekih mesec dana unazad. Do skora evo vec pune 3 godine, radio je kao zmaj, nisam se mogao pozaliti, ali poslednjih mesec dana... Uzas. Otprilike simptomi kao kod tebe. Surfujem ili skidam nesto i PUF (kod mene je puf :)) neeeeemaaaaa... Pa nakon 5-10 min mozes 10% nekih strana da otvoris i to funkcionise mozda minut i ponovo neeeemaaaaa... To IPTV radi najnormalnije, kao da mu nije nista. U sred nestasice interneta!!!

Predrag Stankovic
5.5.2010, 12:15
Koji su admin username i pass za Huawei hg 520c, novi Telekomov ruter

Eddy
5.5.2010, 12:24
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=35309

Jesi probao:

Username : admin
Password : ztonpk

i/ili

"Evo kako da iz DOS-a otkljucate ovaj ruter.

1.cmd
2.telnet 192.168.1.1
3.Username:telekom , password:telekom
4.ukucajte passwd admin admin
5.ukucajte save
6.ukucajte reboot
7.U Web browser ukucate 192.168.1.1, ali sad umesto telekom ide admin admin.
8.Imate pristup svim podesavanjima."

Predrag Stankovic
5.5.2010, 12:49
E, nisam nije mi trebalo do sad, ja imam jetspeed router, ovaj novi Havajac je dobio Ortak danas i treba da mu podesim neke parametre za router (wireless , port forward, itd...)
Probacu sa ovim sto si dao,

Leonidas
5.5.2010, 21:02
Predraže, ako ti treba password za Huawei HG520c on je admints, a username je samo admin.

Inače, prebacih se danas na studentski paket i vrlo sam zadovoljan :) To sam obavio u Korisničkom centru u Somboru, sve je bilo gotovo za pola sata.

http://www.speedtest.net/result/805018750.png (http://www.speedtest.net)

Primetio sam u podešavanjima rutera da su mi Downstream povećali sa 8000 na (samo) 9996kbps, što znači da mi je za IPTV ostalo oko 5Mbps.

Горски_Штаб
6.5.2010, 19:26
inače, prebacih se danas na studentski paket i vrlo sam zadovoljan :) to sam obavio u korisničkom centru u somboru, sve je bilo gotovo za pola sata.

Јеси нови корисник или си се пребацио као стари?

Leonidas
6.5.2010, 22:56
@Горски_Штаб,
kao stari korisnik, od 2007 sam korisnik Telekomovog ADSL-a. Naravno to im nije značilo mnogo (u stvari jeste, bilo je problema oko vraćanja opreme - tražili su da im vratim ruter iako imam IPTV, da bi im na kraju tehničar lepo objasnio da iz tog razloga ne moram da vraćam ruter :facepalm). Čak su i prokomentarisali da sam promenio tri rutera za to vreme... :rolleyes:

Ali sve u svemu - ja zadovoljan (i opet vezan na dvanaest meseci :opanachke).

Горски_Штаб
7.5.2010, 0:54
@Горски_Штаб,
kao stari korisnik, od 2007 sam korisnik Telekomovog ADSL-a. Naravno to im nije značilo mnogo (u stvari jeste, bilo je problema oko vraćanja opreme - tražili su da im vratim ruter iako imam IPTV, da bi im na kraju tehničar lepo objasnio da iz tog razloga ne moram da vraćam ruter :facepalm). Čak su i prokomentarisali da sam promenio tri rutera za to vreme... :rolleyes:

Ali sve u svemu - ja zadovoljan (i opet vezan na dvanaest meseci :opanachke).
Хм.....занимљиво ја сам то питање поставио преко маила да ли могу као стари корисник да пређем одговорили су ми следеће:
Поштовани,
све актуалне кампање услуге ADSLТелеком Србија а.д. се односе искључиво на нове кориснике.

Телеком Србија а.д. свакако мисли на своје верне, постојеће кориснике услуге ADSLи истима периодично организује Кампање у оквиру којих остварују погодности приликом коришћења других услуга Телекома Србија а.д, у одређеном временском периоду. До сада смо нпр. у понуди имали Kампањe услуга: Speed up-a, IPTV, prepaid 066 SIM картице, Omnifon, којом су обухваћене услуге: Идентификација позивајућег претплатника, Преусмеравање долазних позива-безусловно, Конференцијска веза три учесника, Позив на чекању.

Сходно наведеном, Телеком Србија а.д. у будућем периоду припрема изненађења за своје постојеће кориснике услуге ADSL, о чему ће корисници бити благовремено обавештенипутем средстава јавног информисања и нашег сајта на адреси: http://www.telekom.nadlanu.com/

Уз захвалност на указаном поверењу у услуге које пружа Телеком Србија а.д, срдачно Вас поздрављамо, у нади да ћемо и убудуће успешно сарађивати на обострано задовољство.

С поштовањем, Телеком Србија а.д.

Дакле нешто ми не слажу чињенице, можда тамо може овде не може, као да није исто предузеће.Полудели од жвакања тараба.

Eddy
7.5.2010, 1:35
Ja sam dobio isti odgovor pre nekoliko nedelja kad sam se zalio na njihove usluge preko mejla.

Leonidas
7.5.2010, 2:01
Хм.....занимљиво ја сам то питање поставио преко маила да ли могу као стари корисник да пређем одговорили су ми следеће:
Поштовани,
све актуалне кампање услуге ADSLТелеком Србија а.д. се односе искључиво на нове кориснике.

Телеком Србија а.д. свакако мисли на своје верне, постојеће кориснике услуге ADSLи истима периодично организује Кампање у оквиру којих остварују погодности приликом коришћења других услуга Телекома Србија а.д, у одређеном временском периоду. До сада смо нпр. у понуди имали Kампањe услуга: Speed up-a, IPTV, prepaid 066 SIM картице, Omnifon, којом су обухваћене услуге: Идентификација позивајућег претплатника, Преусмеравање долазних позива-безусловно, Конференцијска веза три учесника, Позив на чекању.

Сходно наведеном, Телеком Србија а.д. у будућем периоду припрема изненађења за своје постојеће кориснике услуге ADSL, о чему ће корисници бити благовремено обавештенипутем средстава јавног информисања и нашег сајта на адреси: http://www.telekom.nadlanu.com/

Уз захвалност на указаном поверењу у услуге које пружа Телеком Србија а.д, срдачно Вас поздрављамо, у нади да ћемо и убудуће успешно сарађивати на обострано задовољство.

С поштовањем, Телеком Србија а.д.

Дакле нешто ми не слажу чињенице, можда тамо може овде не може, као да није исто предузеће.Полудели од жвакања тараба.

Zaboravih da napomenem da sam morao prvo da raskinem postojeći ugovor (ugovorna obaveza je istekla u oktobru 2008) i posle pola sata me pozvali da dođem da potpišem novi ugovor. Tako da sam ja, po njima, uzeo Studentski paket kao novi korisnik.

Odgovor im je jako konfuzan, nervira me to što nisu direktni kad ih pitaš nešto, nego obilaze oko odgovora kao kiša oko Kragujevca.

DiskoDasa
12.5.2010, 16:59
Pre neki dan sam zamenio stari huawei mt882 sa novim hg520c. Bio sam zapanjen brzinom downloada, telekomov klik1, u odnosu na brzinu starog modema, medjutim kada sam instalirao windows gadget "Network meter" nesto mi nije bilo jasno. Brzina je oko 860KBit/s a kolicina od 107-110 KB/s. O cemu se tu radi?:kreza:

DBrave
12.5.2010, 17:30
1 byte ima 8 bita

Stojadin
12.5.2010, 17:34
I 860KBit/s i 107-110 KB/s su ti brzine, samo izražene u različitim jedinicama...

DiskoDasa
12.5.2010, 18:03
Hvala na rasvetljavanju pojmova brzine i kolicine, bas sam glup.
Ali mene interesuje pravna "zavrzlama". Placam jedno a dobijem sasvim nesto drugo.

dzonihsv
12.5.2010, 18:15
Nema tu zavrzlame, sve je ok.

DBrave
12.5.2010, 20:17
placas 1Mb/s to ti je 1024kbita po sekundi ili 128 kilobajtova po sekundi, ali to su brzine u teoriji, retko kada u praksi brzina ide do tog maximuma...
brzine koje si naveo su realne u nasoj zemlji i vecina korisnika ima nesto slicno...
I ja kad sam imao 1Mb/s skidao sam tako nekom brzinom malo preko 100kb/s

DiskoDasa
12.5.2010, 21:08
Pa onda treba da napisu klik 0.8 a ne klik 1, i sada ja placam 0.8 megabita a ne pun 1 megabit u sekundi. Postoji li neka javna tuzba ili grupa gradjana koji se bune protiv ovoga i nesto rade ili treba da kazem "cuti dobro je i ovo, samo kad daju uopste".

dzonihsv
12.5.2010, 21:09
http://www.dslreports.com/faq/13841

DiskoDasa
12.5.2010, 21:14
Ah da pa naravno zato i diskovi od 1 terabajt imaju samo 950-980 gigabajta.
Nema veze sta na tarabi pise.:kreza:

Predrag Stankovic
13.5.2010, 10:31
http://www.dslreports.com/faq/13841
Što mu dođe bukvalno prevedeno na srpski, u transportu se izgube kilobajti koji nedostaju, kao kad nosis šoljicu kafe napunjenu do vrha pa dok je doneseš malo usput prospeš

Leon da Vinci
13.5.2010, 11:54
Što mu dođe bukvalno prevedeno na srpski, u transportu se izgube kilobajti koji nedostaju, kao kad nosis šoljicu kafe napunjenu do vrha pa dok je doneseš malo usput prospeš

U slučaju naših provajdera pre bih rekao malo popiješ ili ako nosiš više šoljica sa kafom od svake uzmeš po malo i dobiješ još jednu šolicu.:n-hang:

SirDuck
14.5.2010, 1:59
Ja ne znam kako telekom planira da zadrzi korisnike. Evo pre mesec dana sam presao na SBB i danas zakljucio ugovor sa njima na 12 meseci. Za 1400 din imam 4mbit, dok bi Telekomu davao 2850 sa ugovorom od 24 meseca!(Mozda se varam al mi se cini da je 24). Za te pare kod SBBa mogu da imam 12mbit sa ugovorom od 12 meseci ili 6 mbit bez ikakvog vezivanja!

Drugo, raskid ugovora sa SBBom je 5000 dinara i vraca se samo modem, dok se kod telekoma placa svaki mesec koji je ostao po ugovoru (i mislim da traze i jos neku kintu pride) i vraca se modem, adapter, svaki LAN i telefonski kabl koji su dali i spliter (Mene su vratili zbog telefonskog kabla kad sam raskidao ugovor!)

I sad jel moze neko da mi objasni: Zašto bi iko isao na Telekom varijantu ako ima bilo koje drugo resenje?

Stojadin
14.5.2010, 3:35
Задржава оне који немају кабловску тј. нису спремни да дају 5000 дин. за увођење и нису спремни да дају 900 дин. месечно + 1400 дин. за интернет па ти види колико то изађе... зато ја плаћам 1Мб 700 дин. месечно...

SirDuck
14.5.2010, 10:22
Pa ok, to sam i rekao, zasto bi bilo ko uzeo telekom ako ima drugu opciju? Ko nema kablovsku sta sada, njih nisam ni pominjao, al ja je imam vec dosta dugo i svakako je placam, kao i vecina ljudi koje poznajem (tj gotovo svi), i 1400 kinti je džaba za 4mbit.

player1
14.5.2010, 10:40
^ Potpuno validan rezon. Telekom jedino ima smisla ako ti treba flat paket za sto manje para, a ne planiras nikakvu kablovku niti IPTV televiziju.

Stronger
16.5.2010, 14:46
uzeo sam pre neki dan telekomov adsl,student paket po kome imam 4mbt a placam cenu jednog 1mbt i ugovor mi je na god dana.
dobio sam Huawei modem i ruter u jednom,takodje ima opciju i za wifi
kao wifi je veliko njesra jer me deli samo jedan pregradni zid,ne betonska ploca nego zid koji razdvaja dve sobe i pravi veoma velike probleme ali veoma.Tacnije u pitanju je Huawei HG520C

Eni
16.5.2010, 15:06
U mom gradu SBB traži 10.000 rsd za uvođenje kablovske. Toliko o tome da je Telekom "prljavi monopolista". ADSL sam dobio besplatno i plaćam samo pretplatu (ne kod telekoma, da ne bude zabune, ali on je većinski nadprovajder pa zato kažem).

Inače da imam kablovsku... :odoK:

ivanza
16.5.2010, 16:49
U mom gradu SBB traži 10.000 rsd za uvođenje kablovske. Toliko o tome da je Telekom "prljavi monopolista". ADSL sam dobio besplatno i plaćam samo pretplatu (ne kod telekoma, da ne bude zabune, ali on je većinski nadprovajder pa zato kažem).

Inače da imam kablovsku... :odoK:

Pa naravno da se ADSL dobije za dz (neracunajuci mesecnu pretplatu) posto vec postoji telefonska zica do stanbenog objekta.:kreza: Zamisli nekoga ko nema fiksni telefon i hoce ADSL i onda mu Telekom uvede fiksno telefonce i pritom mu naplati tih 10000 RSD.:kreza:

Dr Zoidberg
16.5.2010, 22:02
uzeo sam pre neki dan telekomov adsl,student paket po kome imam 4mbt a placam cenu jednog 1mbt i ugovor mi je na god dana.

Pitanjce, gde mogu da pogledam za taj student paket i to, sta sve treba za to :D

Ja gledao na telekom site-u a tamo nista :P

Eddy
16.5.2010, 22:04
U Telekomovoj poslovnici?

Predrag Stankovic
20.5.2010, 12:20
Kako Telekonj naplaćuje adsl speedup uslugu?

1. Prijava besplatna + aktivacija 3h 60 din, četvrta aktivacija free
2. Prva prijava 60 din + aktivacija 3h 60 din, četvrta aktivacija free
3. Svakog meseca 60 din + aktivacija 3h 60 din, četvrta aktivacija free

Kod njih na sajtu nije dobro definisano

PS: Nije da sitničarim, već me čisto zanima :D

Ikac89
20.5.2010, 14:27
Jel potpisivao nekad Telekom ugovore prema kojima oprema ostaje korisniku posle isteka ugovora? Imam ADSL jos od 2007. (novembar) i cini mi se da mi je u ugovoru pisalo da mi ostaje oprema, ali izgubio sam ugovor, pa nisam siguran. Sada planiram da uzmem onaj paket za studente i dobicu novu opremu, pa ne znam da li treba da vracam onu staru (MT822)? Ne bi mi bio problem da vratim opremu da nisam izgubio skoro sve kablove i ono plasticno postolje za ruter, tako da ce mi sigurno praviti problem kada budem vracao.

zoran845
20.5.2010, 15:15
link (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=887610&postcount=927)
stff

Stojadin
22.5.2010, 8:47
Ха , ипак сам је вратио... нисам имао живаца да се натежем са њима, ионако сам после купио рутер са 4 порта за 350 кинти :kreza:.

zoran845
22.5.2010, 10:30
Ха, ипак сам је вратио... :kreza:.:facepalm
И ти си ми неки Велики Србин :p. Пошто у уговору (црно на бело) стоји да опрема припада кориснику, да је његово ВЛАСНИШТВО, има, бре, пре да поједем :to_care: овај ружичасти модем/рутер/шта год (и сплитер и каблове приде :kreza:) но што ћу да им дам СВОЈЕ. Из ИНАТА!!! http://i428.photobucket.com/albums/qq5/zobraks/Smajliji/th_sajkacasaslamkom.gif (http://s428.photobucket.com/albums/qq5/zobraks/Smajliji/?action=view&current=sajkacasaslamkom.gif)

Стојадине, дубоко си ме разочарао.

DiskoDasa
27.5.2010, 12:26
http://www.speedtest.net/result/827620114.png (http://www.speedtest.net)

Od jutros. A bio sam klik 1!!!!!!!

dzonihsv
27.5.2010, 12:28
Koristi dokle možeš. Obično se ''takve greške'' skontaju posle par sati ili posle završetka radova.

DiskoDasa
27.5.2010, 18:29
Jos uvek "traje greska".....:kreza:

Akumu
2.6.2010, 16:03
Grom mi je pre nekoliko dana ubio svašta po kući, pa tako i ruter za ADSL, Huawei Hg520s. Otišao sam u Telekom i dali su mi, umesto njega, Hg520c. Sada imam problem, pošto ne mogu da mu pristupim iz brauzera, jednostavno se ništa ne događa kada ukucam 192.168.1.1
Šta da radim?

Inače, aparat je u redu, pošto mogu da idem na Internet preko mobilnog koji ima wifi.

Ikac89
2.6.2010, 16:46
Probaj 192.168.1.2...

miša topola
2.6.2010, 16:59
Grom mi je pre nekoliko dana ubio svašta po kući, pa tako i ruter za ADSL, Huawei Hg520s. Otišao sam u Telekom i dali su mi, umesto njega, Hg520c. Sada imam problem, pošto ne mogu da mu pristupim iz brauzera, jednostavno se ništa ne događa kada ukucam 192.168.1.1
Šta da radim?

Inače, aparat je u redu, pošto mogu da idem na Internet preko mobilnog koji ima wifi.

Probaj sa nekog drugog browsera. Kod mene 192.168.1.1 radi.

Akumu
2.6.2010, 17:37
Chrome, Opera, FF, IE - ne vredi.

Sa 192.168.1.2 je ista priča.

Super je tehnička podrška, celog dana ne radi.

VojaM
2.6.2010, 18:54
Ako ti radi Internet, idi u CMD prozor i kucaj ipconfig/all
Ispisaće ti dodeljenu IP adresu i Default gateway.
Adresa tog gejtveja u principu bi trebalo da bude adresa Web interfejsa.

Ako u browserima imaš podešen neki proksi, isključi ga.

Moguće da je na tom modelu rutera iz nekog razloga onemogućen pristup Web interfejsu. Tu ćeš onda teško moći nešto da uradiš (bar ja ovako napamet ne znam da li postoji mogućnost pristupa preko telneta).

Možeš i da probaš da skineš s Neta uputstvo za taj ruter.

EDIT: E, da. Ti si to probao samo preko Wi-Fija na telefonu, zar ne?
Kod tih Huaweija ne rade svi LAN portovi (sem ako se drukčije podesi). Probaj da preseliš kabl u neki drugi port, recimo broj 1. Najverovatnije je u tome štos.

Akumu
2.6.2010, 23:29
Znam za portove, 1 i 4 su za Internet, 3 za IPTV, a ne znam čemu služi 2.
ipconfig/all ne daje rezultat, pošto ne mogu ni na Internet.

Posle 20 minuta čekanja, javio mi se operater u tehničkoj podršci. Probao je da mi pomogne, baš je bio strpljiv i uporan, ali ništa nije vredelo.
Mislim da je u pitanju integrisani priključak na ploči u koji se bode mrežni kabl, a imam utisak da i BIOS brljavi, pošto se sada na ekranu, dok se podiže sistem, pojavljuju druge stvari u odnosu na vreme pre udara groma. A lepo sam govorio kevi i ćaletu da isključuju računar iz struje kad grmi. :)

U suštini, vreme je i da nešto crkne, sedam godina koristim taj računar i ovo je prvi problem. :)

Probaću da povežem drugi računar sa ruterom, a onda i sa drugom mrežnom kartom.

Hvala vam na savetima. :)

dzonihsv
2.6.2010, 23:58
Nova Open ADSL promocija od 1. juna donosi niz povoljnosti za sve nove korisnike.
Svi koji se prijave do 31. jula i odaberu jedan od Open ADSL Click paketa prve tri pretplate plaćaju po 1 dinar*.

Prijavite se do 31. jula on-line, na broj 9818 ili posetite najbližu poslovnicu Telekoma Srbija.

SPECIJALNA PONUDA ZA ĐAKE!

Učenike osnovnih i srednjih škola očekuju prve četiri pretplate po 1 dinar*, a odlikaše čak prvih šest pretplata po 1 dinar*. Potrebno je da se za Open ADSL promociju prijave do 30. septembra.

Učenici u poslovnicu Telekoma Srbija donose na uvid đačku knjižicu, a ukoliko učenik nije punoletan, ugovor potpisuje roditelj.

Ugovorna obaveza za odabrani ADSL Click paket je 12 meseci.

* Cena je bez PDV-a

http://www.telekom.nadlanu.com/isp/default.aspx?ac=snews&ui=34086

RAJIC
3.6.2010, 0:01
Znam za portove, 1 i 4 su za Internet, 3 za IPTV, a ne znam čemu služi 2.
ipconfig/all ne daje rezultat, pošto ne mogu ni na Internet.

Posle 20 minuta čekanja, javio mi se operater u tehničkoj podršci. Probao je da mi pomogne, baš je bio strpljiv i uporan, ali ništa nije vredelo.
Mislim da je u pitanju integrisani priključak na ploči u koji se bode mrežni kabl, a imam utisak da i BIOS brljavi, pošto se sada na ekranu, dok se podiže sistem, pojavljuju druge stvari u odnosu na vreme pre udara groma. A lepo sam govorio kevi i ćaletu da isključuju računar iz struje kad grmi. :)

U suštini, vreme je i da nešto crkne, sedam godina koristim taj računar i ovo je prvi problem. :)

Probaću da povežem drugi računar sa ruterom, a onda i sa drugom mrežnom kartom.

Hvala vam na savetima. :)
ja sam vec negde ovde spomenuo da i ja kad sam dobio adsl nisam bas lako mogao na net ali kad sam kupio najjeftiniju mreznu kartu i ubacio je u komp sve radi super, probaj

treci
3.6.2010, 19:42
Proslog cetvrtka sam raskinuo ugovor sa telekomom da bih ga ponovo sklopio. Uradio sam tako da bih uzeo ovaj studentski paket 4096/256 1400din. Naravno, opremu sam im vratio (huawei hg510). Ugovor sam potpisao u utorak i dobio neki pirelli ruter.

http://www.speedtest.net/result/835464728.png (http://www.speedtest.net)

Rezultat je manje vise ocekivan. Download je oko 420-430 kb/s

E sad drugi deo price. Koristim telekom adsl od aprila 2007. i ovo mi je treci ugovor. Prvi je potpisala majka i cim je istekao na moju inicijativu je raskinut. Da naglasim da majka NIJE VRATILA OPREMU (mt882)!!! Drugi ugovor potpisujem ja i dobijam hg510 bez ikakvih problema. Dakle, u mom vlasnistvu je ostao mt882 (kog i dalje koristim i nemam nameru da ga menjam) i nemam nikakvu nameru da im vratim.

dzonihsv
3.6.2010, 20:23
Nešto u vezi tih studentskih paketa... Čitam komentare ljudi koji su ''uzeli'' taj studentski paket, gledam speedtest rezultate koje postavljaju i mi uvek jedno te isto zapadne za oko - download je oko 3500kbit/s kod svakog. Ne verujem da svi imaju istu maksimalnu propusnu moć parice, pa gube oko 500kbit/s. Evo par quote-a sa bench-a.

Danas sam konačno završio sve oko neta, jutros sam bio u jednoj poslovnici, oko 2 su me zvali da pokupim opremu, po meni izuzetno korektno.

Speedtest pokazuje prosečnu brzinu

http://www.speedtest.net/result/834051566.png (http://www.speedtest.net)

Sve u svemu, ja zadovoljan :)

Takodje juce podneo zahtev, danas me zvali da uzmem opremu i potpisem ugovor. Speed test je potpuno identican ovom iznad (3.50 i 0.21). Samo mi je ping 21ms, zbog blizeg servera.

Tacno je, ja sam potpisao ugovor 29.04 istog dana su me zvali da dodjem po modem, kada sam otisao pitao sam da li ako sada uzmem racuna mi se besplatan mesec za april iako je ostalo 2 dana, zena mi je odgovorila potvrdno i rekla da dodjem posle praznika.I ovo mi je skroz nelogicno.

I meni je prilikom sklapanja ugovora trazila da joj pokazem overen semestar od ove godine, tj. overu zimskog semestra.

Imam ugovor, ali nemam vremena sad da skeniram, nadam se da necu zaboraviti pa cu okaciti kasnije ako me neko ne preduhitri.

Pozdrav

http://www.speedtest.net/result/805523500.png http://www.pingtest.net/result/16285860.png

Postujte i svoje brzine Click 4 paketa, da vidimo gde smo :type:

http://www.speedtest.net/result/801707094.png (http://www.speedtest.net) http://www.pingtest.net/result/16039044.png (http://www.pingtest.net)

Izmereno u nedelju u 22.30h

http://www.speedtest.net/result/802359212.png (http://www.speedtest.net) http://www.pingtest.net/result/16084325.png (http://www.pingtest.net)

Evo ga i moj score...Samo sto je sa ovim uploadom jako tesko odrzavati ratio na privatnim torrent sajtovima...Bice valjda bolje jednog dana...:wall:

http://www.speedtest.net/result/802813588.png (http://www.speedtest.net)http://www.pingtest.net/result/16113774.png (http://www.pingtest.net)

Ima sigurno još, ali je i ovo dosta. Nekako sve mislim da Telekonj (morao sam, zbog ovog kraćenja protoka) zakida 500kbit/s, da kažemo 400kbit/s ako uračunamo i overhead.

player1
3.6.2010, 20:35
3.5Mb/s je 450KB/s cisto da se zna.

3.5*1024/8=448

Mada treba to proveriti i u realnom radu.

Kod SBB slican 4Mbs paket daje oko 480-485Kb/s u realnom radu, sto je i normalno (jer kablosvki ima manji overhead).

Dok je speed test skor oko 500KB/s (3.9Mbs), koje nikad nisam imao u realnom radu (direct download, torrent).

http://www.speedtest.net/result/835545248.png (http://www.speedtest.net)

treci
3.6.2010, 20:37
Ima sigurno još, ali je i ovo dosta. Nekako sve mislim da Telekonj (morao sam, zbog ovog kraćenja protoka) zakida 500kbit/s, da kažemo 400kbit/s ako uračunamo i overhead.

Ne znam da li je to samo za studentske pakete, ali ako neko ima click 4 paket neka okaci svoj rezultat da vidimo. Mislim da nije do toga sto je studentski paket, vec je kod svakoga tako. Jednostavno receno LOPOVI!!!

dzonihsv
3.6.2010, 20:41
Player1 - Mislim da si omašio za 10kB/s ovu drugu jednačinu. Verovatno jer si delio na kraju sa 1000, a treba sa 1024kbit/s.

edit: Aha, računao si 3.5*1024... Ja sam gledao 3500kbit/s ravno (ne 3.5*1024), jer svi ovi speedtest-ovi pokazuju 3500. Kako god, tu je nešto mutno jer je nemoguće da svi oni (a to su ljudi koji su se javili u toj temi) imaju gotovo identičan download/upload odnos.

Eddy
3.6.2010, 21:24
Moguce je:

http://www.speedtest.net/result/835590690.png (http://www.speedtest.net)

Da postoji speedup za pakete vece od 2 Mbit-a, samo zahtevom bez aktivacije bi se povecao DL. Ovako, bolji skor imaju oni koji su uveli IPTV (u rangu gore spomenutog SBB-a).

Cini mi se, iz iskustva, da telekom odmereno zakida svima, ~15 Kb za click 1, ~30Kb za click 2 i ~60Kb za click 4. Pitam se da li zakidaju 240 Kbit na click 16 paketu (ako neko ima ovaj paket bez IPTV-a nek se javi).

evanghelion
4.6.2010, 16:13
Nešto u vezi tih studentskih paketa... Čitam komentare ljudi koji su ''uzeli'' taj studentski paket, gledam speedtest rezultate koje postavljaju i mi uvek jedno te isto zapadne za oko - download je oko 3500kbit/s kod svakog. Ne verujem da svi imaju istu maksimalnu propusnu moć parice, pa gube oko 500kbit/s. Evo par quote-a sa bench-a.

Zanimljivo da sam dobio razlicite rezultate sa dva razlicita rutera

Stari MT 882
http://www.speedtest.net/result/836402505.png (http://www.speedtest.net)http://www.pingtest.net/result/18172029.png (http://www.pingtest.net)

Novi 520c
http://www.speedtest.net/result/836414301.png (http://www.speedtest.net)http://www.pingtest.net/result/18172240.png (http://www.pingtest.net)

Kisr
4.6.2010, 18:35
Ne znam da li je to samo za studentske pakete, ali ako neko ima click 4 paket neka okaci svoj rezultat da vidimo. Mislim da nije do toga sto je studentski paket, vec je kod svakoga tako. Jednostavno receno LOPOVI!!!
Upravo tako, klik 4:

http://www.speedtest.net/result/836560202.png (http://www.speedtest.net)

Inace download nikada nije 450 kb/s kao sto neko rece vec uvek oko 410 kb/s. A na svim rezultatima za istu brzinu od Ikom-a na primer nisam video da je rezultat bio ispod 4 mbit/s tako da zbog tih i mnogih drugih razloga uskoro sledi pa pa telekonj! :ciao:

zvezdan84
4.6.2010, 23:14
moj komsija je predao zahtev u decembru prosle godine,a brat negde u januaru ove godine i jos nisu dobili adsl. tek oni treba da se zale!

water wizard
4.6.2010, 23:35
ja sam predao zahtev preko interneta na njihovom sajtu još pre 3 godine i nisu mi još uveli pa se ne žalim :D

Горски_Штаб
7.6.2010, 20:50
http://www.speedtest.net/result/839726753.png (http://www.speedtest.net)
Студентски пакет од "4мбит".
Дефинитивно мрежа није у стању да опслужи оволико корисника са том брзином.
Саветујем ономе ко намерава да пређе на овај пакет да обавезно инсистира да му се сачува порт и да замени стари рутер, мени је био проблем 10 дана од добијања сам и даље имао 1мбит а све због спидапа који је било монтиран на линију и једва су ми то скинули.Све зато што сам задржаво стари рутер са именом и пасвордом.

manganoid
9.6.2010, 21:47
Pozdrav svima,
da podelim moja iskustva sa ADSLom (1MBit) i IPTV i ruter HG520c.
Poprilichno sam zadovoljan sa vezom, lepo radi i torrenti (mada su uvek zhuti smajliji na torentima) i rapidshare/megaupload skidanje - pomocu JDownloader-a i skripte za reconnect, ali pojavljuje mi se jedan problemchic.Vec par puta mi se desilo da ne idem na net skoro ceo dan a komp je ukljuchen i gledam IPTV i sve je O.K. ali pokusham da odem na net - nemam pristup, probam 192.168.1.1 - nemam pristup, a IPTV radi bez problema i Ruter svicka na svim potrebnim lampicama. Problem mogu da otklonim samo ako iskljuchim pa ponovo ukljuchim ruter na dugmence. Napominjem da nisam chachkao nishta po ruteru, tj njegovoj stranici (192.168.1.1) osim one skripte za reconnect.
Hvala unapred
Poz

C64freak
9.6.2010, 22:25
To je zato sto su mnogo profesionalni ovi iz telekoma ;)
btw meni se to deshava zadnje 2 noci,tipa radio stream ok slusham 128kb a nemogu da surfujem ili log na msn\mmo...
Em sto net puca ko lood....
:n-cc2:
+ jel neko primetio promenu brzine? Deshava mi se da kad uradim speed net test cas bude 0.8 cas 1.3 kb\s <protok mi je 1mb\s> nemoguce da toliko varira >.>

ivanza
9.6.2010, 22:43
To je zato sto su mnogo profesionalni ovi iz telekoma ;)
btw meni se to deshava zadnje 2 noci,tipa radio stream ok slusham 128kb a nemogu da surfujem ili log na msn\mmo...
Em sto net puca ko lood....
:n-cc2:
+ jel neko primetio promenu brzine? Deshava mi se da kad uradim speed net test cas bude 0.8 cas 1.3 kb\s <protok mi je 1mb\s> nemoguce da toliko varira >.>

Taj speedtest sajt je pouzdan kao nasi vozovi.:kreza: Samo realan download nekog fajla sa npr.Nvidia ili Ati sajta ti moze dati pravo stanje stvari.:)

C64freak
9.6.2010, 23:32
Taj speedtest sajt je pouzdan kao nasi vozovi.:kreza: Samo realan download nekog fajla sa npr.Nvidia ili Ati sajta ti moze dati pravo stanje stvari.:)
Pa sta znam al prilichno je pouzdan ,evo primer sto kazesh download od 70 do 125kb\s.. znachi nesto nije kako treba + da nespominjem surf cas otvori iz keca cas se muchi ko da je dial_up <govorim u poslednjih par dana>
Ma...nemogu docekati da uvedu novog providera za fixny,pa da se reshim ovog smeca :n-cc2:

manganoid
11.6.2010, 23:26
Update u vezi mog sluchaja sa HG520c ruterom. Elem jutros maltene nije mogao ni da se nakachi ni na net ni na ruterovu setup page, pa sam zvao help centar telekoma i jako su bili ljubazni pa smo probali sve i svashta i na kraju je tip rekao da probam reset rupicu pozadi i..... posle toga sve fercera kako treba :D, a shta je bio uzrok zbrlja ne znam. Kako god, vazhno da radi. POZ

brajko85
11.6.2010, 23:40
Ja imam studentski paket i sa megauplaod-a preko celog dana ide 430 kb, nisam imao problema uopste. Koristim ovaj hg520c. Evo rezultat...
http://www.speedtest.net/result/844525060.png (http://www.speedtest.net)

Wastelander
17.6.2010, 11:47
Ovaj telekom pocheo da baguje. Download preko evropskih servera radi ok, a preko americhkih nikako.
Otvaranje stranica jako sporo. Shto se tiche download-a, simptomi su pocheli josh pre mesec dana, a sporo otvaranje bilo koje stranice pre nedelju dana.
Ubedachio im se dns ochigledno.

srbdr
17.6.2010, 12:57
http://www.speedtest.net/result/850291433.png (http://www.speedtest.net)
imam studentski paket, speedtest pokazuje ovo,a kad skidam sa megauploada brzina je oko 500kb/s :) a imam ovaj hg520c,nisu imali onaj pirelli

VojaM
17.6.2010, 12:57
Ovaj telekom pocheo da baguje. Download preko evropskih servera radi ok, a preko americhkih nikako.
Otvaranje stranica jako sporo. Shto se tiche download-a, simptomi su pocheli josh pre mesec dana, a sporo otvaranje bilo koje stranice pre nedelju dana.
Ubedachio im se dns ochigledno.
Niko te ne tera da koristiš njihov DNS

Wastelander
17.6.2010, 13:42
Niko te ne tera da koristiš njihov DNS

Upravo tako, neznam shto koristish shablon odgovor:)
Probao sam i druge dns-eve, sporo radi i sa i bez njihovog dns-a.
Mislio sam da je samo do toga, al eto testirao, i opet je sluggish...

brajko85
18.6.2010, 8:21
http://www.speedtest.net/result/850291433.png (http://www.speedtest.net)
imam studentski paket, speedtest pokazuje ovo,a kad skidam sa megauploada brzina je oko 500kb/s :) a imam ovaj hg520c,nisu imali onaj pirelli

Kako dobijas 500kb nije mi jasno, ja ne mogu da predjem 430kb pa da ga ubijem.

srbdr
18.6.2010, 12:38
Veruj mi da ne znam! Nije ni meni jasno,ali se ne bunim :) Doduse,ja sam to sredjivao preko veze (da ne bih cekao mesec dana ono raskidanje jednog ugovora,prijava za drugi,itd..),posto sam imao click1 i onda sam hteo iptv i ovaj studentski paket. Ali ne verujem da tamo negde pise da je meni neki direktor veze pa da zato imam pun protok:)

miša topola
18.6.2010, 20:09
Nikako da nađem stranicu na Telekomovom sajtu vezanu za studentski paket, da li je ima uopšte?
Interesuje me, da li može da se koristi u svim gradovima?

dzonihsv
18.6.2010, 20:22
Svi gradovi, do 30. juna.

srbdr
18.6.2010, 20:34
Ne mozes da nadjes,zato sto uopste nema na sajtu. Idi do najblize poslovnice pa se raspitaj. I ja mislim da vazi za sve gradove,msm ako si student nije bitno odakle si. Postoji ista ponuda i za nastavnike,ali nisam siguran da li vazi i za ove sa fakulteta i ove iz osn i srednjih skola.

Kisr
19.6.2010, 22:42
Evo sta se desi kada propustite rok za placanje racuna samo za 1 dan, ili bolje receno za 1 sat!

http://www.speedtest.net/result/852938261.png (http://www.speedtest.net)

Rok za placanje je 20.06 a danas je Subota 19.06 i posto se zna da poste ne rade nedeljom a subotom samo do 14.00 vec posle 15.00 su mi prepolovili brzinu konekcije. Impresivna ekspeditivnost zar ne?
Evo jedne interesantne reci u nasem jeziku:
Hohstapler (http://vukajlija.com/hohstapler/5742)

dzonihsv
19.6.2010, 23:06
To je još ok, makar imaš internet. Kod mog provajdera, sekund posle isteka roka nema interneta. Pa mi se još dešavalo da uprkos mojoj uplati 2-3 dana pre isteka pretplate, ona istekne, pa zivkanje, trte-mrte...

U principu, ono što 'oću da kažem, uplati u ponedeljak i stvarno ne vidim razlog zbog kojeg se opterećuješ.

Kisr
19.6.2010, 23:46
U principu, ono što 'oću da kažem, uplati u ponedeljak i stvarno ne vidim razlog zbog kojeg se opterećuješ.
Opterecujem se zato sto sam danas otkrio da dve godine placam pretplatu od 600 dinara za dial up internet koji upravo toliko vremena ne koristim od kako imam njihov budjavi adsl. 2006-e sam potpisao taj ugovor na godinu dana i posle njegovog isteka i dalje su mi stizali racuni sa tom stavkom i tako sve do danas, a od jula 2008-e imam adsl. A u tom ugovoru kog sam se danas podsetio pise da se po isteku jedne godine ugovor otkazuje, al' nigde ne pise da moram ja licno i personalno da ga otkazem. Suma sumarum, bacio sam oko 20-ak hiljada dinara za ove dve godine, ali nista zato jer sam vise puta do sada u zivotu bacio mnogo vece sume novca.
Kako mi je ta dial up stavka promicala do sada neka me niko ne pita, to mogu samo da objasnim time da se radi o nekakvoj zoni sumraka. Ni sam ne znam koliko sam puta sedeo i buljio u poledjinu racuna pokusavajuci da saberem sve sto tamo pise ali nikada do sada nisam primetio taj izraz dial up vec sam uvek video samo ono sa desne strane gde pise osnovna pretplata 500 dinara, e to je stvarno zona sumraka!

miša topola
25.6.2010, 17:54
Danas zovu mog druga iz T u 15h50min. :facepalm kažu da njegov otac dođe da uzme opremu za ADSL i neka požuri jer u 16h zatvaraju. Čovek ode, stigne u 15h55min. i kažu mu da su zatvorili i da ne mogu da se vraćaju, da se penju na prvi sprat :facepalm Sad dečko mora da čeka do ponedeljka.

Da li se ovo još nekome deslio :mad:

srbdr
26.6.2010, 11:51
Mene su zvali za IPTV kao odobren mi zahtev da odem po opremu. Ja otisao,i kazeu mi: ,,Zao mi je,ali Vas zahtev nije odobren!"

BigBadVuk
26.6.2010, 14:02
Mene su zvali za IPTV kao odobren mi zahtev da odem po opremu. Ja otisao,i kazeu mi: ,,Zao mi je,ali Vas zahtev nije odobren!"

E pa nisi skontao: trebalo je malo da se motas tu po prostoriji,prisao bi ti jedan cika i rekao bi ti da se okrenes ka onoj kutiji tamo i da se nasmejes snimala te je SKRIVENA KAMERA :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Salim se naravno..Ali ovo mi je na ivici nekog skecha.Prvo te pozovu da dodjes po opremu onda ti kazu da nema opreme i da ti zahtev nije ni odobren..
JE si pokusao da ides negde dalje od sluzbenika,recimo shef smene i sl.?
PAr ljudi je bas ovde napisalo da ponekad samo dizanje prasine i malko bezobrazluka moze da pomogne.:opanachke

srbdr
27.6.2010, 11:19
Otisao sam kuci sav izbezumljen i pitao moje da li imaju neku vezu. I dobio pozitivan odg. Sutradan sam razgovarao sa jednim od direktora,i za cas sredio iptv i prelazak na studentski paket :D

shrafko
27.6.2010, 13:09
PAr ljudi je bas ovde napisalo da ponekad samo dizanje prasine i malko bezobrazluka moze da pomogne.:opanachke

I plava kovertica koja ide monterima, a koji opet preskoče celokupnu proceduru, usled ogromne ljubavi prema moneti EU zone.
Tako je bar bilo kod mene, za uvođenje fiksnog. Verovatno bi i ovde bila slična priča.

Wastelander
28.6.2010, 20:23
I Sezampro i Sbb, ma svi zivi povecashe brzinu, samo ovaj i telekom nikako. Ko da chekaju da ih prodaju, shta li ccc...:facepalm

Strelok
1.7.2010, 11:12
Ma sto se download brzine tice, i nije nesto mnogo los. Upload, kao i za svaki ADSL los... ali sto mene najvise nervira je kvalitet veze. Sunce mu zareno pa ja gubim i do 40% paketa. Nista ne mogu normalno da igram preko neta. Gospoda iz Telekoma verovatno smatraju da u Srbistanu jos uvek zive seljaci kojima je surfovanje i poseta facebook sajta dovoljna :kreza:

Bilo sta sto zahteva real time konekciju nece da radi kako valja... ili nece da radi nikako :n-cc2:. Wireless je mnogo bolji... ali je bre i skup kod nas. Ako se nesto ne promeni, propadosmo :kreza:

Predrag Stankovic
1.7.2010, 20:16
Šta li se ovo dešava u zadnjih par dana, adls katastrofalno radi, stranice se jedva otvaraju ko na dialup-u, download, youtube, skype, tv stream-ovi - sve to na jedvite jade, šta li se dešava?

AzGarot
2.7.2010, 6:03
Imam isti problem kao Predrag, poslednjih par dana radi kao dialup.. Jedva otvara stranice.. youtube i download ni da pocne. Elem, kad prikacim drugi racunar sve radi normalno, surf, youtube, download, ali na ovom racunaru ni da pokrene.
Jel zna mozda neko ista ili da pocnem da smaram provajdere :kreza:?

Hvala unapred, pozdrav.

ivanza
2.7.2010, 8:24
Pojma neznam zasto Vas net zeza u zadnjih nekoliko dana, medjutim kod mene radi bez problema (isto sam preko Telekom-a).:) Sada sam video da je moj ruter dobio IP adresu koja pocinje sa 178 :confused: sto to do sada nikada nije bilo jer sam uvek vidjao samo IP adrese koje pocinju sa 77, 79, 98, 103 i 212.

Zoran_KS
2.7.2010, 9:10
Meni net radi bez problema,kad radi !!!
Salim se,ali u principu osim sto zadnja dva,tri dana ima mnogo resetovanja IP adrese,po 20-30 puta dnevno,ostalo je ok. :rofl:
Kad radi,onda radi. :D

miša topola
2.7.2010, 9:32
Kod mene radi normalno, 108KB/s download, ping 50 :)

ZileZlo
2.7.2010, 10:36
I Sezampro i Sbb, ma svi zivi povecashe brzinu, samo ovaj i telekom nikako. Ko da chekaju da ih prodaju, shta li ccc...:facepalm

Mozda ja nisam u toku ali kad je Sezampro povećao brzinu ? :)

miša topola
2.7.2010, 10:40
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=59959 :dedica:

pmale
2.7.2010, 11:51
Posedujem WiFi internet konekciju i jako sam razocaran. Ping mi ponekad skace i do 2000 sa puno prekida u dotoku. Opet sa druge starne ponekad radi odlicno i nemam zamerke.!!! Jedno vreme sam razmisljao da predjem na ADS-L, za koji su mi ljudi pricali da radi odlicno, medjutim cena je malo veca u odnosu na WiFi, i ja kao korisnik nisam imao prilike da se uverim u te price( da je ADS-L najbolja alternativa sto se tice internet). Pre neki dan je moj drug dobio ADS-L, i ja onako srecan, konacno imao priliku da vidim kako on funkcinise. Bio sam uveren da ce ping biti u nivo 30~50 max, medjutim!!!!! Kada sam u RUN parametar kucao ping www.google.com (http://www.google.com/) -t, zamalo da me udari srcka. Ping je bio u nivou 170~200!!! Pa zar je to taj ADS-L koga svi hvale??!!!! Zar je moguce da ping bude toliko los, ili on nesto nije dobro spojio?? U pitanju je Telekomov internet.......

Iris
2.7.2010, 11:58
Ako pročitaš malo prethodne postove i nekoliko strana teme, saznaćeš koliki je prosečan ping i kakav je kvalitet konekcije...

munjadd
2.7.2010, 11:58
Imam telekomov ADSL, ping ka www.google.com (http://www.google.com) mi je obicno izmedju 35 i 40ms ali ovih dana se desava nesto cudno, juce mi je ping bio 200ms, danas je opet normalan

~Raf~
2.7.2010, 12:04
Imam telekomov ADSL, ping ka www.google.com (http://www.google.com/) mi je obicno izmedju 35 i 40ms ali ovih dana se desava nesto cudno, juce mi je ping bio 200ms, danas je opet normalan

Potvrdjujem. 34-36ms ping. To je verovatno neko trenutno usporenje.

srbdr
3.7.2010, 0:08
Meni sljaka bez problema :D

Sh0m1
3.7.2010, 1:05
meni je 42ms ping sad ka guglu

dzonihsv
3.7.2010, 8:53
Pre 2-3 nedelje je pušten direktan peering do Google-a u Mađarskoj, pa je ping niži nego obično. Čisto da se zna jer će ping prema Google-u od sad uvek biti niži.

Sa bivših prosečnih ~40, sad je ~15ms.
http://www4.picturepush.com/photo/a/3728977/img/3728977.jpg

Što se tiče Sezama, radili su na optici oko 3 dana pa je bilo nekih problema. A za Telekom, ko zna... :)

Predrag Stankovic
3.7.2010, 23:15
ping do googla average 28 ms ranije mi je bio nešto veći, al mi se i net u prethodnih par dana kilavio samo tako

Game fever
4.7.2010, 1:08
To je još ok, makar imaš internet. Kod mog provajdera, sekund posle isteka roka nema interneta. Pa mi se još dešavalo da uprkos mojoj uplati 2-3 dana pre isteka pretplate, ona istekne, pa zivkanje, trte-mrte...

Sad cu ja opet sa Sezamom, ako se slucajno ne izvrsi uplata na dan isteka pretplate dobija se dodatnih 15 dana koristenja interneta bez dodatne nadoknade. Na dan isteka salju vam mail sa obevestanjem da pretplata istice i obevastavaju vas da imate jos 15 dana. Ne znam kako se to njim isplati ali znam ljude koji to redavno iskoristavaju, u svakom slucaju vrlo zgodna opcija.

Zoran_KS
8.7.2010, 21:29
Znaci meni je ping "super". :rofl:

http://i28.tinypic.com/11u92qd.jpg

Predrag Stankovic
8.7.2010, 21:55
Da te utešim da nisi jedini, i meni danas katastrofa, a youtube je misaona imenica

treci
9.7.2010, 0:26
Vi pricate o losem pingu, a ja prethodna 3 meseca nisam imao net svaki drugi,treci dan na po sat,dva da bi situacija bila jos gora kada mi je krajem prethodnog i pocetkom ovog meseca nestao net na par dana. :nov_mad2:
A pozivanjem jednog broja nisam dobio odgovor zbog cega se to desava, a da ne pricamo koliko je potrebno da se neko javi na taj broj:boxing::Battered:

Predrag Stankovic
9.7.2010, 11:22
A šta da radimo kad nas loš ping iskošta gubitka na nekoj aukciji, meni se to par puta desilo, jednostavno malo više se oduži refresh-ovanje stranice, zakasniš i gotovo, posle toga im pominjem užu i širu familiju, ali šta vredi. Ovo što telekom radi je bezobrazluk, umeju samo da uzimaju pare, a ne daje im se za povećanje kapaciteta tj. proširenje linka kako ne bi bilo zagušenja, već na postojeće kapacitete otvaraju nove portove za nove korisnike i naravno to mora da se oseti
EDIT: primetno je kukanje po telekom adsl-u i na drugim forumima, evo na bench-u (http://forum.benchmark.rs//showthread.php?t=109757&page=356)

miša topola
13.7.2010, 12:45
Jel ima neko problema sa konekcijom od oko 11h pa do 12.45h? Ja nisam mogao da se konektujem na Internet, kao i svi korisnici iz mog naselja.

Leonidas
13.7.2010, 15:39
Meni je sinoć od negde 02:00 do danas u 15:00 internet bio u raspadu; jednostavno čas je bilo neta, čas nije, pa dioda na ruteru svetli crveno, pa uopšte ne svetli... Evo tek sad radi (recimo) kako treba.

planetm
13.7.2010, 21:42
Promenitre ip adrse,da modem uhvati neki drugi opseg,meni recimo na 109. sve radi fenomenalno

d_drazic
14.7.2010, 2:43
promenitre ip adrse,da modem uhvati neki drugi opseg,meni recimo na 109. Sve radi fenomenalno

А је л' можеш да објасниш како то да одрадим, јер имам неке сличне проблеме као и људи из претходних постова?
Крајем прошлог месеца сам уплатио онај студентски пакет од 4 мегабита и користим га на лаптопу. Преко дана ради без проблема и бежично и жично, док преко ноћи (када користим бежично) конекција ми нестаје сваких 5 минута и тако је нема по пар минута. Тотално је немогуће да се било шта одради.
Је л' има неко представу у чему је проблем пре него назовем ове мајмуне из Телекоња и нај****м им се миле мајке?
Унапред хвала.

Edit: Ево сад сам малтене цео дан користио нет преко кабла и пар сати у ноћ и нисам имао ниједан једини прекид. Зашто ми онда увек на бежичном прекида везу?

Xinix
16.7.2010, 4:22
ovaj forum mi je zadnja nada za resenje problema sa adsl om,posle maratona lomljena jezika sa tehnicarima iz Telekoma,ne znam koliko unetog nikotina i cofeina u organizmu caprkanje po kucnoj instalaciji uz pomoc majstora legenderne reputacije u ovom okrajku bogu iza nogu menjanje uticnice izoliranje kablova ne znam vise sta dalje raditi.ali sad opis problema naime pre nekoliko meseci postao sam ponosan korisnik Click 6 paketa koji je i prvih nekoliko meseci odlicno obavljao posao ali...sada vise ne pre jedno dva meseca knekcija je krenula da puca kako kad nekada samo jednom u dva tri dana a kasnije na svakih nekoliko minuta pa onda opet radi nekoliko dana bez problema pa krene trcati istim krugom opet,sada sala na stranu,u kucnoj instalaciji stvarno nesto nije bilo u redu i snr je znao nekada da padne i na -10,to je reseno sada je snr konstanta izmedju 20,5/25 i ponekad 17/20,a atenuacija 18/14,CRC 78/0,FEC 114/0,HEC 124/0.Ali sada imam sledeci problem,prvo se internet skroz zamrzne i nista vise ne mogu da otvorim,posle nekoliko sekundi konekcija pukne ali snr i ostale vrednosti su i dalje iste kao navedene,moje pitanje je da li je to mozda ruter krenuo da se oprasta ili je nesto drugo u pitanju ostale informacije su od centrale sam udaljen manje od 1,5km imam samo jedan telefon i jedan comp na mrezi pozz,molim vas klecim ako uspem ovo da izvucem ne moram da se selim jer bez interneta ne mam mogucnosti za spremanje seminare i materiala koji mi je potreban za fax!plz plz plz :( a da a doticni uredjaj je huwai hg520s.pozz svima

RaKuN_s_NeOnKoM
16.7.2010, 19:24
Jel se samo meni desava da u poslednje vreme skoro svaki dan predvece oko 7-8 net crkne na neko vreme? Evo juce od 7 do 11 [bas kad imam raid u WoW, p im m @%!23] Zapravo desava se i preko dana ponekad al na par minuta... Dobro kad pocne da pada kisa to sam vec navikao da necu imati net dok ne prestane. -_-'
Bas raspad, prvih godinu-dve od kako koristim ADSL nije ni jednom bilo da ostanem bez neta, a sada... :facepalm

edit: evo lepa stvar sto sam primetio je da je ping ka google pao na 25ms, bio je 55ms pre, ali to im nije izgovor da 20% vremena budem offline -.-

ANGELDEAD
16.7.2010, 22:11
U poslednje vreme sam skidao nesto sa t*****a. I na svakih pola sata sat se routher restart-ovao, SAM. I kad se startuje sve o5 ok i o5 za 30 ili 60 minuta restart.

Jutoros oko 04:00 nestade internet-a. Bio mi je na USB i nece pa nece. Iskljucim komp i legnem spavati, ujutro ukljucim ista stvar nece. Samo power i link rade. Ukljucim ga na LAN i sve ok, do malo pre. Preko MSN error-a prijavljuje da port-ovi i DNS-ovi, nisu u redu. i ja onda START/conrol panel/network Connections/Local Area Connection/Properies/Internet Protocol/Properties/Obtain DNS server address automatically/ok/close

I evo ga sad radi, morat cu preko onog programa naci DNS servera

DNS server koji sam do malo pre koristio (vise od 2 i po godine) je:
Preferred DNS server: 216.146.35.35
Alternate DNS server: 216.146.36.36

Izgleda da su oni upali u mnoge probleme, trenutno, citajuci prethodne post-ove...

Eto ako ko znapadne u ovaj problem kao sto sam ja, da zna kako da ga resi :D

http://www.speedtest.net/result/882057783.png (http://www.speedtest.net)

miša topola
16.7.2010, 22:28
START/conrol panel/network Connections/Local Area Connection/Properies/Internet Protocol/Properties/Obtain DNS server address automatically/ok/close

To piše u svakom uputstvu koje dobiješ uz opremu. ;)

ANGELDEAD
16.7.2010, 23:41
To piše u svakom uputstvu koje dobiješ uz opremu. ;)
Vjeruj mi da ona uputstva nisam ni gledao. :D

Nego malo pre otidjoh na whatism...
i doceka me ovo:
http://img819.imageshack.us/img819/8374/11186555.png

Do sada sam uvek imao dynamic, odkud sada static?:eek::eek::eek:
Brzina net-a je isto 1mib. (testao sam na speetest-y)
Svaki mesec od kada sam dobio ovo ubrzanje na 1mib sam placao isto 29KM, nisam zvao Telekom, niti sam isao tamo do njih i trazio da mi stave static. Moze li ovo neko da pojasni?

Evo malo otidjoh na lelokomov sajt i docekame ovo:
http://img819.imageshack.us/img819/4521/slika.png

Umesto speed-a oni price povecavanju :(
Citajuci vesti na njihovom sajtu, povecanje cijene ce dobiti oni koji su iskljucili fix tel. (kao ja) :(
Oni koji imaju tel ostaje cijena ista.

Predrag Stankovic
18.7.2010, 15:26
edit: evo lepa stvar sto sam primetio je da je ping ka google pao na 25ms, bio je 55ms pre, ali to im nije izgovor da 20% vremena budem offline -.-

Što se pinga prema google-u tiče, barem kod mene on zavisi od IP adrese koju dobijem, pošto sam prijavljen na speedup ja dobijam IP adrese samo iz ova dva opsega 93.86.5 i 91.150.118
kada mi je IP na primer 93.86.5.112 ping do googla bude oko 48ms
a kada mi je IP 91.150.118 onda bude oko 26ms

A Zašto?

dzonihsv
18.7.2010, 15:30
Verovatno peering ka Mađarskoj još uvek nije odrađen na svim linkovima.

Da dodam i ovo, video sam da pojedinci sa JetSpeed ruterima kad isključe firewall na ruteru dobijaju duplo manji ping/jitter.

Predrag Stankovic
18.7.2010, 19:36
Znam i ja sam ga isključio pre neki mesec, pročitao sam na Benchu za taj problem. Manji je ping i jitter na merenju sa isključenim firewall-om, a što je najbitnije sa uključenim firewall-om packet loss se ne može izmeriti ili u retkim slučajevima kad bude izmeren packet loss bude preko 70% i naravno Grade F, a sa isključenim firewall-om Packet Loss ikad ne bude više od 0% i naravno Grade A, inače u surf-u jedva da primećujem ubrzanje ali znači kod youtube-a i TV stream-ova.

d_drazic
18.7.2010, 23:10
Znam i ja sam ga isključio pre neki mesec, pročitao sam na Benchu za taj problem. Manji je ping i jitter na merenju sa isključenim firewall-om, a što je najbitnije sa uključenim firewall-om packet loss se ne može izmeriti ili u retkim slučajevima kad bude izmeren packet loss bude preko 70% i naravno Grade F, a sa isključenim firewall-om Packet Loss ikad ne bude više od 0% i naravno Grade A, inače u surf-u jedva da primećujem ubrzanje ali znači kod youtube-a i TV stream-ova.

А како може да се искљући заштитни зид на рутеру? Имам модем Huawei HG520c. Како могу да проверим ping, jitter, packet loss? Да ли на тај начин могу на оштетим модем?

ANGELDEAD
19.7.2010, 4:19
А како може да се искљући заштитни зид на рутеру? Имам модем Huawei HG520c. Како могу да проверим ping, jitter, packet loss? Да ли на тај начин могу на оштетим модем?
Pa ne mozes ga ti osteti (ako to bas ne budes hteo) jer "zastitni zid" (samo ime sve govori) ga cuva od napada hackera, crackera... jednostavno receno iskljucivanjem zastitnog zida na routhery, bit ce veci rizik za komp, tj. manja zastita komp-a. Ako gresim neka me neko ispravi.

dzonihsv
19.7.2010, 9:43
Slična stvar kao i software-ski firewall na kompu. Ako imaš neki Internet Security paket/software ili firewall tipa Comodo, gasi hardware-ski firewall jer je očigledno da net radi mnogo ''slobodnije'' dok je izgašen. Da dodam, u globalu je najbolje ostaviti oba uključena, ali pošto već imaš neke prednosti gašenjem hardware-skog firewall-a, onda ga gasi.

Predrag Stankovic
19.7.2010, 20:54

NEMAŠ POTREBE na njemu da ga isključuješ, jer kod Havajca ne dolazi do gubitka paketa, testiraj na pingtest.net i videćeš da će ti svaki put Packet Loss biti 0%

d_drazic
20.7.2010, 2:54
А је л' можеш да објасниш како то да одрадим, јер имам неке сличне проблеме као и људи из претходних постова?
Крајем прошлог месеца сам уплатио онај студентски пакет од 4 мегабита и користим га на лаптопу. Преко дана ради без проблема и бежично и жично, док преко ноћи (када користим бежично) конекција ми нестаје сваких 5 минута и тако је нема по пар минута. Тотално је немогуће да се било шта одради.
Је л' има неко представу у чему је проблем пре него назовем ове мајмуне из Телекоња и нај****м им се миле мајке?
Унапред хвала.

Edit: Ево сад сам малтене цео дан користио нет преко кабла и пар сати у ноћ и нисам имао ниједан једини прекид. Зашто ми онда увек на бежичном прекида везу?

Ево установио сам у чему је проблем, па ако некоме буде корисно...
Наиме, уз Асусове лаптопе долази и један програмчић ( Power4Gear) за управљање радним профилима, где сваки профил има одређена подешавања која различито црпе батерију. Е сад, ја кад сам на бежичном, користим профил који највише штеди батерију, а за тај профил је у опцијама намештено да и на рачун бежичне конекције уштеди што више енергије. Проблем се решава тако што само наместим макс перформансе за бежични интернет.
Извињавам се што сам омашио тему, али сам био убеђен да је овај проблем до Телекома, а не до компа.

Pesoholichar
23.7.2010, 18:20
Pozdrav svima.Imam problem sa mojim netom.Naime imam Telekom ADSL 1024/128 i imam problema sa velikim pingom.Tacnije,igram C.S i od pre jedno ned.dana(mozda i duze) ping mi je neprestano izmedju 70-120.Sve to naravno prati lag dok igram.Kucao sam razne rate-ove ali nista od toga ne pomaze.Imam sasvim solidnu masinu(igram PES2010 na high,CoD5 itd...),probao sam sa ugasenim antivirusom,ugasenim FB,msn i ostalim internet stranicama,ali sve je isto. Ako je neko upoznat sa ovim problemom ili zna sta treba da uradim da bi mi se smanjio ping nek mi odgovori.Unapred zahvalan!

EDIT:Evo i rezultata sa pingtest.net

http://www.pingtest.net/result/20873663.png (http://www.pingtest.net)

imam router huawei HG510-r-B

Predrag Stankovic
23.7.2010, 18:35
Koje su ti vrednosti za Up/Down Attenuation i SNR Margin? To možeš videti u podešavanjima rutera, u address baru browser-a ukucaš 192.168.1.1
user: admin lozinka: ztonpk pogledas u status

ivanovic-94
23.7.2010, 18:36
Kad moze da se ocekuje da TELEKOM poveca brzine ADSL interneta?

Pesoholichar
23.7.2010, 18:46
Pedja,dodao sam te na msn,prihvati me,pa mi se javi tamo za ovaj problem ;)

miša topola
23.7.2010, 19:42
Kad moze da se ocekuje da TELEKOM poveca brzine ADSL interneta?

Pre će Orion da pusti duplo veći protok za bežični prenosni modem i to za istu cenu, nego da Telekom poveća brzine... i cene.

Banko
23.7.2010, 20:41
ev brzine od 4mb paket (studentski), lokacija Sabac

http://www.speedtest.net/result/886798949.png
(http://www.speedtest.net/result/886798949.png)

d_drazic
23.7.2010, 22:08
ev brzine od 4mb paket (studentski), lokacija Sabac

http://www.speedtest.net/result/886798949.png
(http://www.speedtest.net/result/886798949.png)

Не знам како ти то успева. Сумњиво је то мени. Ја имам исто студентски пакет од 4 мегабита. Ево мојих вредности:
http://www.speedtest.net/result/889693989.png (http://www.speedtest.net/result/889693989.png)
А ја сам између БГ и НС. Чак су сад и боље вредности. Углавном је download 3.55 Mb/s.

Pesoholichar
23.7.2010, 23:09
a evo i sadasnjih rezultata

stalno mi tako varira.Nekad je do jaja,nekad uzas... :P

http://www.pingtest.net/result/20888334.png (http://www.pingtest.net)

seizmos
30.7.2010, 14:10
Nema teorije da mu ovaj studentski paket od 4Mb koji jedva radi na 3.6 prelazi 5Mb, mozda je ubo dok su nesto cackali kod njih pa je trenutno bilo pusteno na jacoj brzini ;)

Banko
30.7.2010, 14:31
Не знам како ти то успева. Сумњиво је то мени. Ја имам исто студентски пакет од 4 мегабита. Ево мојих вредности:
http://www.speedtest.net/result/889693989.png (http://www.speedtest.net/result/889693989.png)
А ја сам између БГ и НС. Чак су сад и боље вредности. Углавном је download 3.55 Mb/s.

Nema teorije da mu ovaj studentski paket od 4Mb koji jedva radi na 3.6 prelazi 5Mb, mozda je ubo dok su nesto cackali kod njih pa je trenutno bilo pusteno na jacoj brzini ;)

ja sam na sbb netu, ovo je drugar ugradio pre 15 dana pa sam bio kod njega da vidim kako radi , i eto i ja sam se iznenadio. on u glavnom skida sve preko jdownloadera a linkove sa megaupload-a i brzina mu varira izmedju 600 i 650 kB/s

i ja razmisljam da se prebacim sa sbb 3mb paketa na taj studentski paket, al ne znam dal ce kod mene funkcionisati tako dobro, jer sam u zgradi, a on je u kuci, pa kontam da tu ipak ima neke razlike kad ide korz "telefonsku zicu" kolko god da su nove centrale i opticki kablovi u pitanju...

thunder x
30.7.2010, 16:00
Da li neko zna da li i dalje moze da se uzme taj studentski paket.Takodje me zanima da li mi koji vec imamo telekomov adsl mozemo da uzmemo studentski paket?

planetm
30.7.2010, 18:51
Pozdrav svima.Imam problem sa mojim netom.Naime imam Telekom ADSL 1024/128 i imam problema sa velikim pingom.Tacnije,igram C.S i od pre jedno ned.dana(mozda i duze) ping mi je neprestano izmedju 70-120.Sve to naravno prati lag dok igram.Kucao sam razne rate-ove ali nista od toga ne pomaze.Imam sasvim solidnu masinu(igram PES2010 na high,CoD5 itd...),probao sam sa ugasenim antivirusom,ugasenim FB,msn i ostalim internet stranicama,ali sve je isto. Ako je neko upoznat sa ovim problemom ili zna sta treba da uradim da bi mi se smanjio ping nek mi odgovori.Unapred zahvalan!

EDIT:Evo i rezultata sa pingtest.net

http://www.pingtest.net/result/20873663.png (http://www.pingtest.net)

imam router huawei HG510-r-B

Posle dugog z***** provalio sam da najmanji ping ima sa opsegom adresa koji pocinje na 109,mislio sam da ce to vremenom popraviti ali ne,zasto je tako neznam,gasi modem i pali dok ne ubodes adresu na 109,bedak ali tako je

Predrag Stankovic
30.7.2010, 23:48
Posle dugog z***** provalio sam da najmanji ping ima sa opsegom adresa koji pocinje na 109,mislio sam da ce to vremenom popraviti ali ne,zasto je tako neznam,gasi modem i pali dok ne ubodes adresu na 109,bedak ali tako je

Zasto da gasis i da pališ modem/ruter bez potrebe, kad u podesavanjima rutera imas opciju disconnect ili reconnect, tako će ti rekonekcija - promena IP adrese potrajati 10-ak sekundi , a ako gasiš i pališ (u zavisnosti od rutera) možda vise od minuta

planetm
31.7.2010, 12:19
Znam za to,ja znam ali dali ostali znaju?Mucime drugi problem koji otklanaj samo gasenje modema u pitanju je 520c na kome na net izlaze 2 kompa na portu 1 i 4 a port 3 za iptv.Sistemi su win 7 desava se sa vremena na vreme da komp na port 4 jednostavno nestane net,na drugom radi normalno,iptv radi normalno,primetio sam da mi se to desava na adresi koja pocinje sa 93 na ostalim adresama ne.Mrzim opseg adresa na 93 hahahaha:aplauz:

U podesavanjima rutera imas opciju disconnect ili reconnect,nisam to video kod hg520c mislim da ne postoji,postoji samo restart,jedino da skinem skriptu za to pa rucno sa desktopa

Ninoslav
31.7.2010, 13:24
Evo i mog rezultata:

http://www.pingtest.net/result/21328963.png (http://www.pingtest.net)

IP je iz opsega 93.86.**.... Tako da nema pravila da samo 109.** radi dobro

d_drazic
31.7.2010, 13:38
da li neko zna da li i dalje moze da se uzme taj studentski paket.takodje me zanima da li mi koji vec imamo telekomov adsl mozemo da uzmemo studentski paket?

Нажалост не може. Та промоција је трајала 6 месеци и завршена је 31. јуна. Сви који су имали Телекомов пакет могли су да узму и овај као и сви остали грађани. Једино је био проблем ако си био још под уговором, па ниси могао да га раскинеш да би уплатио овај студентски пакет.

internacional 1
31.7.2010, 18:20
Нажалост не може. Та промоција је трајала 6 месеци и завршена је 31. јуна. Сви који су имали Телекомов пакет могли су да узму и овај као и сви остали грађани. Једино је био проблем ако си био још под уговором, па ниси могао да га раскинеш да би уплатио овај студентски пакет.

Ko kaze da je do 31 juna?Ja sam uzeo preko sestre pre 15-tak dana.

d_drazic
31.7.2010, 20:11
ko kaze da je do 31 juna?ja sam uzeo preko sestre pre 15-tak dana.

Мени су у Телекому 28. јуна рекли да то траје само до 31. јуна. Тако да...
А у крајњем случају, свако кога занима може да их назове и распита се.

d_drazic
31.7.2010, 20:13
ja sam na sbb netu, ovo je drugar ugradio pre 15 dana pa sam bio kod njega da vidim kako radi , i eto i ja sam se iznenadio. On u glavnom skida sve preko jdownloadera a linkove sa megaupload-a i brzina mu varira izmedju 600 i 650 kb/s

i ja razmisljam da se prebacim sa sbb 3mb paketa na taj studentski paket, al ne znam dal ce kod mene funkcionisati tako dobro, jer sam u zgradi, a on je u kuci, pa kontam da tu ipak ima neke razlike kad ide korz "telefonsku zicu" kolko god da su nove centrale i opticki kablovi u pitanju...

А то је већ друга ствар. Ја сам мислио да си на Телекому, као и ја.

Banko
31.7.2010, 20:17
А то је већ друга ствар. Ја сам мислио да си на Телекому, као и ја.

da, ali to ne menja cinjenicu da njemu i dalje skida izmedju 600 i 650kb/s :opanachke

http://www.speedtest.net/result/898575316.png (http://www.speedtest.net)

ev danas opet mereno.

planetm
31.7.2010, 20:38
Evo i mog rezultata:

http://www.pingtest.net/result/21328963.png (http://www.pingtest.net)

IP je iz opsega 93.86.**.... Tako da nema pravila da samo 109.** radi dobro

Merio si do Beograda to se ne vazi:tapsh:

Ninoslav
31.7.2010, 21:18
http://www.pingtest.net/result/21348915.png (http://www.pingtest.net)

http://www.pingtest.net/result/21348991.png (http://www.pingtest.net)

Bolje? :)

d_drazic
1.8.2010, 2:33
da, ali to ne menja cinjenicu da njemu i dalje skida izmedju 600 i 650kb/s :opanachke

http://www.speedtest.net/result/898575316.png (http://www.speedtest.net)

ev danas opet mereno.

Благо њему! Ови из Телекома су тешки лопови. Знам ја да постоје губици и да се теоријска брзина не може остварити, али ми је логично, да губитак на брзини буде константан за све пакете. Е они паметњаковићи, не раде тако. Мени је на пакету од 1 Mbit губитак био 20 килобајта и надао сам се да ће тако бити и код овог пакета од 4 мегабита. Али није. Губитак је ~80 килобајта тј. 15% од укупне теоријске брзине. А процентуално је такав губитак и код пакета од 1 Mbit. Значи неко ко плаћа 16 мегабита, пуца огромне паре и уз то добија везу спорију за ~2,4 мегабита. И где је ту логика? Ја плаћам за 512 килобајта, а не за ~435. Шта би било кад би ја њима плаћао 15% мање од уговорене цене? Тужили би ме, наравно. А ја то њима не могу да урадим. Тако да што га пре продају то боље. И дај Боже, да SBB узме монопол у Србији. Онда ће можда бити боље.

planetm
1.8.2010, 6:58
http://www.pingtest.net/result/21348915.png (http://www.pingtest.net)

http://www.pingtest.net/result/21348991.png (http://www.pingtest.net)

Bolje? :)

Onda ja imam gadan problem,dojadilo mi da ubadam adrese vise :eek:

Горски_Штаб
3.8.2010, 3:27
Ko kaze da je do 31 juna?Ja sam uzeo preko sestre pre 15-tak dana.

До 31. јуна никако не може да траје јер јун има 30 дана :facepalm
И ја сам приметио да је опсег адреса на 93 дефинитивно најгори

DobroslaV
4.8.2010, 23:02
Nikako da se setim da postujem ovde ali je meni upload konstantno "ovakav":
1MBit Konekcija, opseg adresa 77
http://www.speedtest.net/result/903401701.png (http://www.speedtest.net)

Predrag Stankovic
6.8.2010, 16:08
^ Koristiš li možda IPTV?

thunder x
7.8.2010, 13:25
Jel ste culi ljudi verujte bez sale Telekom ce povecati paketice male. Svi dodjose ljudi pred vratima stoje stari "disa" metnuo naocare svoje. "Zao mi je ljudi povecanja nece biti dostigli smo limit to necemo vise kriti. Optikom bi mozda poboljsali stvari ali nema vise para da se to ostvari. Ali navikli ste vi ne ocajavajte vise, promocije su tu kolko i kapljica kise".:rofl:

ivanza
9.8.2010, 11:20
thunder x :
Pesmica ti je skroz na mestu.:n_klanja:

Nego ja sam pre vise od sat vremena usao u masinu preseljenja ADSL linije. Platih racun za jul mesec, sacinih zahtev, na novom broju ima ADSL portova, radnica je u kompjuter ukucala sve sto treba za preseljenje ADSL-a.

Dakle, now I wait.:kreza::paranoia:

neko_drugi
9.8.2010, 19:33
thunder x :
Pesmica ti je skroz na mestu.:n_klanja:

Nego ja sam pre vise od sat vremena usao u masinu preseljenja ADSL linije. Platih racun za jul mesec, sacinih zahtev, na novom broju ima ADSL portova, radnica je u kompjuter ukucala sve sto treba za preseljenje ADSL-a.

Dakle, now I wait.:kreza::paranoia:

e pa srecno ti bilo, junace :)
znajuci kako stoji situacija sa telekonjem,moze da potraje. jedino ako se ima veza,moze da se ubrza,kao i sve u zemlji Srbiji...

ivanza
10.8.2010, 10:01
e pa srecno ti bilo, junace :)
znajuci kako stoji situacija sa telekonjem,moze da potraje. jedino ako se ima veza,moze da se ubrza,kao i sve u zemlji Srbiji...

Teta iz Telekoma sa kojom sam pricao mi je rekla da ce "biti reseno" danas ili sutra.:kreza: Ako ne ukljuce sutra do 12 h trknucu do predstavnistva Telekoma da ih "podsetim" da realizuju moj zahtev.:dzavo: Tako isto sam morao da ih "podsecujem" :kreza: da mi ukljuce internet kada sam presao na Telekom ADSL.

Edit :
Sada stigoh kuci i net radi.:D Cim sam upao u podesavanja rutera videh da je bilo pustena brzina od 20 mb/s download i 1 mb/s upload i za paricu i za net.:eek: Taman htedoh da osetim tu brzinu dok ne isprave svoju "gresku" :dzavo: medjutim veza puce :boodala: i kada se ponovo uspostavila konekcija smanjili su brzinu parice na 12 mb/s download i 1 mb/s upload a stvarnu brzinu na onaj paket koji placam.

neko_drugi
10.8.2010, 13:43
bas me cudi njihova brzina... mozda gube pretplatnike pa se prizvali pameti. najvaznije je da veza ide :tapsh:

el_corona
10.8.2010, 16:49
Da li neko zna da li i dalje moze da se uzme taj studentski paket.

Bila je promocija prvo, ali mislim da sad to imaju po defaultu. Pozovi kor. servis pa pitaj.

Takodje me zanima da li mi koji vec imamo telekomov adsl mozemo da uzmemo studentski paket?

Ne moze. Jedina solucija da raskines ugovor i isplacas preostale mesece u fullu a onda da sklopis novi ugovor - studentski. Tako su meni rekli pre par meseci kad sam pitao.

thunder x
10.8.2010, 20:34
Lucky me onda, istice mi ugovor na kraju ovog meseca :D
nego jesi li ti siguran da moze i dalje da se uzme ovaj studentski paket.

Predrag Stankovic
10.8.2010, 20:34
Teta iz Telekoma sa kojom sam pricao mi je rekla da ce "biti reseno" danas ili sutra.:kreza: Ako ne ukljuce sutra do 12 h trknucu do predstavnistva Telekoma da ih "podsetim" da realizuju moj zahtev.:dzavo: Tako isto sam morao da ih "podsecujem" :kreza: da mi ukljuce internet kada sam presao na Telekom ADSL.

Edit :
Sada stigoh kuci i net radi.:D Cim sam upao u podesavanja rutera videh da je bilo pustena brzina od 20 mb/s download i 1 mb/s upload i za paricu i za net.:eek: Taman htedoh da osetim tu brzinu dok ne isprave svoju "gresku" :dzavo: medjutim veza puce :boodala: i kada se ponovo uspostavila konekcija smanjili su brzinu parice na 12 mb/s download i 1 mb/s upload a stvarnu brzinu na onaj paket koji placam.
Pa koji ti je taj paket 12mbit/1mbit :icon_scra

dzonihsv
10.8.2010, 20:45
Nije mislio na paket, već na brzinu parice (linije koja dolazi do njega kući).

ivanza
10.8.2010, 21:00
Pa koji ti je taj paket 12mbit/1mbit :icon_scra

Ovo dokazuje da se ne udubljujes u fabulu radnje onoga sto pise.:D Ono sto me tesi jeste da izgleda da je dobra parica u centrali jer podrzava brzinu od 20 mb/s download i 1 mb/s upload.:) Na predhodnom tel.broju nisam video veca ocitavanja za paricu od 9 mb/s. Sada uvek vidim vrednosti za paricu oko 12 mb/s.:)

thunder x
11.8.2010, 14:42
Bila je promocija prvo, ali mislim da sad to imaju po defaultu. Pozovi kor. servis pa pitaj.

Zvao sam i rekose mi da moze da se uzme jos do kraja ovog meseca:alealeee:

Predrag Stankovic
11.8.2010, 15:20
Ovo dokazuje da se ne udubljujes u fabulu radnje onoga sto pise.:D Ono sto me tesi jeste da izgleda da je dobra parica u centrali jer podrzava brzinu od 20 mb/s download i 1 mb/s upload.:) Na predhodnom tel.broju nisam video veca ocitavanja za paricu od 9 mb/s. Sada uvek vidim vrednosti za paricu oko 12 mb/s.:)

Po ovome što sam boldovao (možda nisam dovoljno pažljivo sve pročitao ) pomislio sam da možeš da koristiš tu brzinu, inače što se tiče parice nisam siguran da oni mogu da imaju uticaj na maksimalnu propusnu moć parice, jer parica kakva je takva je , a i ne razumem na koji način bi mogao da osetiš tu brzinu veće propusne moći parice ako si ograničen na paket za koji si se pretplatio, jedino možda bolji ping i manji packet loss

miša topola
12.8.2010, 11:31
Šta je ovo sa uploadom? Jutros od 6h nijednom se nije spustio ispod 0.40 Mb/s
Obično je 0.10 Mb/s.

http://www.speedtest.net/result/911968999.png (http://www.speedtest.net)

Leonidas
12.8.2010, 12:30
Da nemaš možda uveden IPTV na toj liniji? Meni upload ne ide ispod 0,4 Mbps

miša topola
12.8.2010, 12:45
Nemam. Evo još uvek traje ovo ubrzanje.

Predrag Stankovic
12.8.2010, 20:11
A nisi li prijavljen za IPTV?

miša topola
12.8.2010, 21:27
Ma jok :) Mada, meni ovo ubrzanje ne smeta.

Da se nije možda pokvario SpeedTest :D

Predrag Stankovic
13.8.2010, 20:46
Šta je ovo sa uploadom? Jutros od 6h nijednom se nije spustio ispod 0.40 Mb/s
Obično je 0.10 Mb/s.

http://www.speedtest.net/result/911968999.png (http://www.speedtest.net)

1mbit

http://www.speedtest.net/result/913721891.png (http://www.speedtest.net)

miša topola
14.8.2010, 11:41
Sada se sve sredilo.
http://www.speedtest.net/result/914362918.png (http://www.speedtest.net)
http://www.pingtest.net/result/22142584.png (http://www.pingtest.net)

DiskoDasa
14.8.2010, 13:29
Ovo ne izgleda lose za 1Mbit! :a_whistli
http://www.speedtest.net/result/914434572.png (http://www.speedtest.net)
http://www.pingtest.net/result/22146052.png (http://www.pingtest.net)

srbdr
14.8.2010, 14:27
Ma taj speedtest nista ne valja! Meni i posle 2 meseca od prebacivanja na studentski paket pokazuje download 2.5Mb/s (to bi bilo oko 290kb/s), a stvarna brzina mi je ~500kb/s

Predrag Stankovic
14.8.2010, 18:33
Ovo ne izgleda lose za 1Mbit! :a_whistli
[/URL]http://www.speedtest.net/result/914434572.png (http://[URL=http://www.speedtest.net]http://www.speedtest.net/result/914434572.png)
http://www.pingtest.net/result/22146052.png (http://www.pingtest.net)

Ceim ga da ti je telefonska centrala u blizini i da imas ili si prijavljen za IPTV

DiskoDasa
14.8.2010, 21:20
Ceim ga da ti je telefonska centrala u blizini i da imas ili si prijavljen za IPTV

CCA 50M od centrale. :kreza:

Predrag Stankovic
15.8.2010, 16:22
^ Šta sam rekao, you are lucky guy, tvoja parica bi mogla da ima protok do 24mbit

DiskoDasa
15.8.2010, 16:45
Mozda i malo vise :kreza:

Predrag Stankovic
16.8.2010, 10:39
Pa to je teoretski, za adsl2+ je max 24Mbit

internacional 1
22.8.2010, 3:57
Da li neko ima brzi net od mene?Mislim na ostatak sveta:p.Sinoc kada sam merio i ovo video sta reci,verovatno je doslo do neke greske ili baga.

http://www.speedtest.net/result/923371171.png (http://www.speedtest.net)

maremas
22.8.2010, 9:58
Jesi probao da skines internet, mislim ceo :to_care:

dzonihsv
22.8.2010, 10:28
I da 'oćeš i da nećeš, Veratova ethernet karta ima maksimalan protok od 100mbit/s... tako da je to sigurno speedburst ili bug. :)

Aleksandar1
22.8.2010, 14:02
Planiram da se prebacim na telekom ADSL. Kakav je, da li ima nekad nekih prablema sa konekcijom ili brzinom?

Iris
22.8.2010, 14:28
Cela ova tema govori o Telekomovom ADSL-u! Izvoli i čitaj je, zato i postoji, da pruži odgovore.

el_corona
22.8.2010, 18:53
Cela ova tema govori o Telekomovom ADSL-u! Izvoli i čitaj je, zato i postoji, da pruži odgovore.

Sa ovakvim stavom mozes komotno da zakljucas temu.:Freddy:

Iris
22.8.2010, 19:52
Sa ovakvim stavom mozes komotno da zakljucas temu.:Freddy:

Različiti korisnici imaju različita iskustva, i tokom godina je ova tema evoluirala u to što je sada, a to je da se ta iskustva razmenjuju i neprestano dodaju nova. Zbog toga mislim da dobar deo nje predstavlja riznicu informacija koju bi bilo sumanuto preskočiti, kao što bi bilo sumanuto da se tema zaključa.

Da je ovo knjiga ili članak, da li bi pitali autora/autore da preskoče naraciju i daju vam odmah sve odgovore, kako bi komotno mogli da je završite a da je i ne pročitate?

Nema jednostavnih odgovora...

player1
22.8.2010, 19:56
Problem sa ovakvim temema, je sto 60-70% iste bi predstavljalo zastarele ili "potencijalno" zastarele infomacije, ako bi se citalo iz pocetka.

Naravno, to ne znaci, da na primer, neko ko prvi put gleda temu, ne treba da procita bar sve poruke iz 2010 (od 53. strane, pa na dalje).

zoran845
22.8.2010, 20:12
Ranije je bilo ponekih (budala?) koji su pre traženja pomoći čitali čitavu temu. Moja prva (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=273431&postcount=257) i druga (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=273803&postcount=261) poruka na forumu.

Predrag Stankovic
22.8.2010, 20:19
Problem sa ovakvim temema, je sto 60-70% iste bi predstavljalo zastarele ili "potencijalno" zastarele infomacije, ako bi se citalo iz pocetka.

Naravno, to ne znaci, da na primer, neko ko prvi put gleda temu, ne treba da procita bar sve poruke iz 2010 (od 53. strane, pa na dalje).
Ajd ovde će i da pročita, ali recimo u istoj ovakvoj temu na bench-u koja ima preko 5600 postova od kojih je pola pljuvanje i kukanje po telekomu, bezvezno bi bilo trošiti vreme

Hephaestus
23.8.2010, 16:01
Da li telekom daje drugi ruter u zamenu ako prvi otegne papke, posle isteka ugovora od dve godine?

Iris
23.8.2010, 17:13
Da li si kontaktirao njihovu tehničku podršku? Ovo je pitanje za njih.

Hephaestus
23.8.2010, 20:08
Pokusao sam, ali sam se naslusao muzike, nisam mogao da dobijem operatera.

Leonidas
23.8.2010, 20:16
Pozovite 0800/100-100, prijavite kvar na uređaju i oni će proslediti zahtev za zamenu rutera nadležnoj tehničkoj službi, a za 24-48h biste trebali da dobijete novi uređaj.

DAKINS
23.8.2010, 20:22
Pokusao sam, ali sam se naslusao muzike, nisam mogao da dobijem operatera.
Treba imati strpljenja :kreza:
Ja sam 3 dana cekao nov ruter ali je stigao :)

Mare 95
24.8.2010, 0:07
http://www.speedtest.net/result/925465941.png (http://www.speedtest.net)

jel ovo ok?

dzonihsv
24.8.2010, 0:08
Jeste.

Kisr
24.8.2010, 1:33
jel ovo ok?
Pogledaj malo druge skrinove sa speedtest-a za ovaj paket pa ces videti da to nije ok vec odlicno, da ne kacim sad i ja svoj rezultat vec sam vise puta...

stefaNbgd
13.9.2010, 23:04
http://www.pingtest.net/result/24042574.png (http://www.pingtest.net)

zukov
15.9.2010, 10:01
Juče sam uzeo IPTV i za adsl sam dobio modem EchoLife HG520c. Namestim ja sve lepo, sve radi i IPTV i net. Kad odjednom posle sat vremena puče net, a TV radi normalno. Posle sat i po net proradi i radio je ok ostatak večeri. Jutros od 7 do pola 10 je radio normalno, kad je opet puko i povratio se posle 10ak minuta. Pitanje je: da li je ovo zbog modema, ili je nešto do telekoma, ili je upitanju moj komp?
Još nešto
Kada mi ne radi IPTV speedtest mi pokazuje ovu brzinu neta:
http://www.speedtest.net/result/953940219.png (http://www.speedtest.net)

A kad radi, ovu:
http://www.speedtest.net/result/953942136.png (http://www.speedtest.net)

Pitanje je, zar ne bi trebalo da mi je brzina neta uvek 4Mbit/s (barem sam tako rekli da će biti brzina) bilo da je uključen IPTV ili ne? Mislim, nije da se bunim, ali ne bi voleo da na kraju meseca dobijem veću čestitku nego što treba.

miša topola
15.9.2010, 15:16
To pucanje Internet konekcije je verovatno do Telekoma. Javi večeras da li je u toku dana dolazilo da pucanja konekcije.
Ne brini nećeš dobiti veću čestitku, ne bi smeli to da urade.

zukov
17.9.2010, 21:42
Šta mi je više sa oim internetom. Sinoć mi je nestalo struje koja se vratila posle minut i od tad mi ne radi internet. Nisam još zvao tehničku službu, jer danas ceo dan nisam bio kući, a neću ni biti za vikend. Ali ako ne porave net to nedelje veče, u ponedeljak ima da bude :boxing:

dzonihsv
17.9.2010, 21:45
Po tome što kažeš, prva stvar koja mi pada na pamet jeste da je ruter ''odradio svoje''. U svakom slučaju, zovi tehničku podršku i reci im da nemaš internet a ostalo će oni da završe.

zukov
17.9.2010, 21:50
Po tome što kažeš, prva stvar koja mi pada na pamet jeste da je ruter ''odradio svoje''. U svakom slučaju, zovi tehničku podršku i reci im da nemaš internet a ostalo će oni da završe.
Ruter radi, jer mi radi IPTV, inače ruter sam dobio u utorak.

dzonihsv
17.9.2010, 21:59
A da li si probao resetovati ruter? Ne na fabrička podešavanja naravno, već na default Telekomova podešavanja. Ako taj ruter ima on/off dugme pozadi, isključi ga i posle par minuta ponovo uključi. U slučaju da nema, izvuci kabl od napajanja (tog rutera) iz struje (ili iz rutera, kako već da 'oćeš) i ubaci ga posle par minuta. Sačekaj malo i vidi radi li net.

Predrag Stankovic
18.9.2010, 9:10
http://www.open.telekom.rs/home/News.aspx?temp=8&cid=42629

Ovo je poražavajuće za nas starije korisnike, sram ih bilo , jedino im stalo do novih korisnika

Veljko the King
18.9.2010, 9:53
Nije im prvi put to da rade, a verovatno ni poslednji :S

miša topola
18.9.2010, 14:12
Nikada neće naučiti da dobro posluju.

Shonkas
18.9.2010, 14:21
Jedino nekom srecniku ako je ugovor istekao...pa ga obnovi po ovim okolnostima..jbg! Ja sam imao srece da mi isteklo i skoro 3 god. sacekao INDEX (student) isti ovaj fazon i picim vec par meseci 4Mb/s. Po meni taman brzina...KOMP vise odavno nema potrebe nocu da radi...a i preko dana navuce toliko GB da nemam vise ni ideja za svali dan :D

Kisr
18.9.2010, 20:03
Ovo je poražavajuće za nas starije korisnike, sram ih bilo , jedino im stalo do novih korisnika
E pa, ti ih kao stari korisnik više apsolutno ne zanimaš, tebe su navatali da im daješ lovu i to je to, treba sada privući što više novih ovaca, ovaj korisnika koji će da se izbekelje. Bez uvrede, ovo ovaca kažem zbog šišanja. Zaista, ali zaista bruka! :nov_mad2: Ajde videćemo šta će se dešavati kada uskoro počne prodaja, telekonj we are watching you!

Iris
20.9.2010, 14:11
Nikada neće naučiti da dobro posluju.

Naprotiv, ovo je veoma dobar biznis plan, samo ti to kao krajnji korisnik ne osecas.

E pa, ti ih kao stari korisnik više apsolutno ne zanimaš, tebe su navatali da im daješ lovu i to je to, treba sada privući što više novih ovaca, ovaj korisnika koji će da se izbekelje.

Ovaj, to i jeste poenta. Vi nikako da se naviknete na kapitalisticki sistem poslovanja, a moracete, posto ce ovakvih situacija biti sve vise i vise. Pogledajte samo ponude i mogucnosti kreditiranja koje nude banke, uostalom. Nisi ovca ako dobijes dobru uslugu po povoljnim uslovima, no ni onaj koji pruza tu uslugu nije naivan pa ce tu uslugu naplatiti, ako ne tebi, a onda svojim starim korisnicima - a ti ces platiti u buducnosti... Svet se okrece oko novca, ne oko tebe. Get used to it.

todos
20.9.2010, 18:06
Nije im prvi put to da rade, a verovatno ni poslednji :S

Samo da bi privukli nove klijente, ali se nikako ne slažem da se zapostave stari. Kad budu bolji uslovi kod drugih koji će isto ponuditi kvalitetan paket prelazim, sigurno.
Nisam živeo u kapitalističkoj državi što ne znači da ne želim, ali njihove fore i povoljnosti su mi preko glave. Previše su alovni i može da im se obije o glavu kad nalete na pametnije od njih.
Ne računam neke tamo skoro sve zapadnjake koji uzimaju po principu daj šta daš još ako je na sniženju uzimam iako mi to nije potrebno!!!

Kisr
20.9.2010, 20:07
Ovaj, to i jeste poenta. Vi nikako da se naviknete na kapitalisticki sistem poslovanja, a moracete, posto ce ovakvih situacija biti sve vise i vise. Pogledajte samo ponude i mogucnosti kreditiranja koje nude banke, uostalom. Nisi ovca ako dobijes dobru uslugu po povoljnim uslovima, no ni onaj koji pruza tu uslugu nije naivan pa ce tu uslugu naplatiti, ako ne tebi, a onda svojim starim korisnicima - a ti ces platiti u buducnosti... Svet se okrece oko novca, ne oko tebe. Get used to it.
Valjda je kapitalistički sistem razmišljanja i to da zadrže korisnike, a ne potpisao si ugovor na godinu dana pa ko te j. ajde idi sad radimo. Stvar je upravo u tome da oni tek treba da provale šta je kapitalistički sistem poslovanja a ne mi, i da počnu u skladu sa tim da se ponašaju. Ne radi se to tako rodjaci...

Mali Mrav
20.9.2010, 20:11
Ne kazem da je ok to sto Telekom radi ali ajmo realno pogledati stvari:

1. Ponude koriscenja interneta na 1 god+ postoje odavno

2.
a) [Teorija] Niko nikoga ne primorava da sklapa ugovor nego ljudi vagaju izmedju raznih ponuda i odluce se za najbolju
b) [Praksa] Postoje ljudi koji zive u zabiti (bez uvrede, nisu oni krivi zbog toga) i nemaju izbora nego moraju da uzmu telekomov (ili bilo koji drugi) paket od n god

3. Ljudi koji su sklopili tad ugovor su bili poprilicno zadovoljni tj. ili su prosli isto kao ljudi koji mesecno placaju ili bolje (veca brzina)

4. Kada se jednom odluce za jednog provajdera, velika vecina korisnika ce nastaviti da koristi njegove usluge (ne znam tacan procenat, ali vecina u Srbiji samo hoce "internet" a ne zanima ih sta, kako, gde, koliko)

5. Provajderi, znajuci to, celu poslovnu politiku usmeravaju ka pridobijanju novih korisnika, i svakodnevno smisljaju nove "promocije", "popuste", "eventove" bla bla bla

6. To sto su sad dali 4mbit, ne znaci da za godinu-dve necemo imati ponudu od npr. 8 mbit (verovatno necemo ali ko zna) zato sto je rat za pridobijanje novih korisnika neverending

7. Zakljucak: nemojte se toliko nervirati, proci ce i tih vasih god-dve pa onda lepo ponude u ruke pa vi budite ti "novi" korisnici zbog kojih ce se ovi danasnji od 4mbit nervirati

gamer82
20.9.2010, 22:39
Telekom Srbije kao monopolista u telekomunikacijama a pogotovo u fisknom telefonskom sektoru i internetu ima otvorena sva vrata da putem dobro smisljenog marketinga privoli sto vise korisnika.Logicno je da ce vecina kod njih uzimati usluge jer je tako najsigurnije bolje platiti malo vise a znas da ne mozes biti odbacen kao njihov korisnik upravo zbog toga.Kad je nesto novo i pipljivo treba biti oprezan,sad imamo i Orion koji je ustvari grupisao Neobee i Sezampro ali to moze da predstvalja na neki nacin zdravu konkurenciju ],medjutim lojalnost korisnika je vise na strani Telekoma.ADSL imam oko 4 godine i za istu cenu su samo povecavali brzinu,svakako da je u nasem okruzenju malo i neopravdana ali to je zbog nelojalne konkurencije i monopola jer ako od njih zavisi ko ce da dobije port za telefonski prikljucak onda mogu da diktiraju sve uslove distribucije interneta.Nedavno sam raskinuo ugovor i podneo novi na kampanju koja je bila primamljiva,razlika je ocigledna,bolji modem,podrzan WIFI rezim a i brzina znatno veca za iste pare.Neverujem da njima nije stalo do starih korisnika jer onda ne bi tek tako dozvoljavali da se presaltaju na promotivne akcije ako vazi samo za nove korisnike.Njima je svakako cilj da imaju sto vise korisnika ali prema svima imaju isti pristup.Cena usluga moze se korigovati tek kad neki drugi provajder bude dostigao njihov nivo u suprotnom cene ostaju iste,samo se brzine menjaju kao i promocije na godinu dana koje su pogotovo primamljive za djake i studente!

Predrag Stankovic
21.9.2010, 12:10
Naprotiv, ovo je veoma dobar biznis plan, samo ti to kao krajnji korisnik ne osecas.

Da veoma je dobar za punjenje njihovih džepova, samo što mi trpimo posledice zbog toga

Zakljucak: nemojte se toliko nervirati, proci ce i tih vasih god-dve pa onda lepo ponude u ruke pa vi budite ti "novi" korisnici zbog kojih ce se ovi danasnji od 4mbit nervirati

Jeste proći će , ali pitanje je da li će do tad trajati ta promocija i šta će sve promeniti , eto do nove godine je važila promocija 3 meseca za din, onda je ugase i bude samo za 1 mesec, tad baš po isteku te promocije od 3 meseca oni odrade jedno od najvećih proširenja adsl kapaciteta, tj. ugrade adsl portove u skoro sve seoske digitalne centrale i povećaju broj portova u već nadograđenim centralama, i šta se dešava: Ljudi koji su već dosta čekali adsl i izgubili strpljenje, navale da potpisuju ugovore, nije ih briga što imaju samo jedan mesec gratis, važno da su dočekali adsl, i naravno žure što pre da uzmu, jedno zbog oduševljenje drugo - da ne ostanu bez porta, i u tom periodu (kada su delili pirelli i jetspeed rutere) je skoro cela Srbija patila zbog problema sa adsl-om zbog zagušenje postojećeg linka izazvanog navalom novih korisnika (što može i sad da se ponovi) i kad se malo slegla prašina jer je veći broj portova bio razdeljen, tada su tek počele nove promocije (studentski paket 4MB po ceni 1MB, i 6 meseci za 1din za odlične đake) Zaključak skroz su nepredvidivi

cope05
21.9.2010, 13:26

Čekaj,jel ovo znači da oni zauvek imaju tih 4mb ? Znači ispadne da mi plaćamo 1mb 1500 dinara,a da neko tamo,ko se našao na pravom mestu u pravo vreme,plaća 4mb isto koliko i mi?! Pa da li su oni normalni? Bože daj da doživim dan kada će da im padne monopol i kad ću elegantno da im vratim ovaj ruter i da pređem na neki pristojan internet...

Predrag Stankovic
21.9.2010, 13:36
^ Upravo si me podsetio na jednog prijatelja koji je jednom prilikom rekao za mts, samo da mi izađe ugovor ima da odem tamo kod njih u poslovnicu, da izvadim karticu iz telefona i da je progutam na njihove oči :D, neznam da li je stvarno to uradio

miša topola
21.9.2010, 14:06
Čekaj,jel ovo znači da oni zauvek imaju tih 4mb?

Sada sam poslao email pa ćemo da vidimo. Meni ugovor ističe 8. decembra (ugovor na godinu dana) pa ću se možda prijaviti za ovu promociju. Postavio sam još neka pitanja vezana za cenu i protok kao i za IPTV. Sve ću postaviti ovde u temi kada dobije odgovor na email.

gamer82
21.9.2010, 15:12
Kao stari korisnik imate iste usluge kao da ste novi ali naravno morate zadovoljavati odredjene kriterijume za kampanje koje su u ponudi kao sto je to za djake i studente.Jedina fora je sto se ponovo obavezujete na jednogodisnji ugovor,barem u mom slucaju posle raskida ugovora i podnosenje novog imao sam iskljucen net malo vise od 24h,to samo govori da ustvari port nije dodeljen nekom drugom nego je ostao na mom broju telefona a ukupno sam cekao nekih dva,tri dana do sklapanja ponovnog ugovora i dobijanja modema!
Preporuka svim starim korisnicima,pogotovo onim koji imaju starije modeme pre par godina da se presaltaju na nov ugovor jer stvarno zasto placati istu cenu a imati manju brzinu,mozda ce neko malo vise cekati ali se svakako isplati.4mb na godinu dana s tim da se do novembra placa jedan dinar po kampanji od juna gde se za sest meseci placa po jedan dinar,to vazi za djake i studente.Posle tih godinu dana brzina se vraca na 1mb jer se za 4mb placala ista cena ali ce oopet postojati neke kampanje tako da ce verovatno do tada svi koji inace koriste 1mb automatski se presaltati na vece brzine 2mb ili vise,tako su barem radili kad su se podnosile prijave za ADSL od 256mb pa sad imamo za istu cenu brzinu od 1mb.
4mb ekvivalentno za download od oko 425kb/s sto priznacete svakako nije malo!!!

cope05
21.9.2010, 20:13
^ Upravo si me podsetio na jednog prijatelja koji je jednom prilikom rekao za mts, samo da mi izađe ugovor ima da odem tamo kod njih u poslovnicu, da izvadim karticu iz telefona i da je progutam na njihove oči :D, neznam da li je stvarno to uradio

Haha,nije ni prvi ni poslednji koji je bio "zadovoljan" bilo čim što ima veze sa Telekomom :)

Kao stari korisnik imate iste usluge kao da ste novi ali naravno morate zadovoljavati odredjene kriterijume za kampanje koje su u ponudi kao sto je to za djake i studente.Jedina fora je sto se ponovo obavezujete na jednogodisnji ugovor,barem u mom slucaju posle raskida ugovora i podnosenje novog imao sam iskljucen net malo vise od 24h,to samo govori da ustvari port nije dodeljen nekom drugom nego je ostao na mom broju telefona a ukupno sam cekao nekih dva,tri dana do sklapanja ponovnog ugovora i dobijanja modema!
Preporuka svim starim korisnicima,pogotovo onim koji imaju starije modeme pre par godina da se presaltaju na nov ugovor jer stvarno zasto placati istu cenu a imati manju brzinu,mozda ce neko malo vise cekati ali se svakako isplati.4mb na godinu dana s tim da se do novembra placa jedan dinar po kampanji od juna gde se za sest meseci placa po jedan dinar,to vazi za djake i studente.Posle tih godinu dana brzina se vraca na 1mb jer se za 4mb placala ista cena ali ce oopet postojati neke kampanje tako da ce verovatno do tada svi koji inace koriste 1mb automatski se presaltati na vece brzine 2mb ili vise,tako su barem radili kad su se podnosile prijave za ADSL od 256mb pa sad imamo za istu cenu brzinu od 1mb.
4mb ekvivalentno za download od oko 425kb/s sto priznacete svakako nije malo!!!

Po tvome,trebalo bi samo da odem do Telekoma i raskinem/potpišem ugovor i dobio sam četiri megabita...Zvuči suviše dobro,da bi bilo istinito...pogotovu kad je u pitanju Telekom...

el_corona
21.9.2010, 20:28
Po tvome,trebalo bi samo da odem do Telekoma i raskinem/potpišem ugovor i dobio sam četiri megabita...Zvuči suviše dobro,da bi bilo istinito...pogotovu kad je u pitanju Telekom...

Zavisi kad ti ugovor istice, ne zaboravi da moras ostale mesece u ugovornoj obavezi da isplacas do poslednjeg dinara, tek posle toga mozes da potpises novi ugovor.

Meni ugovor istice 30 decembra (radni dan) a 31 je radni dan isto. Sad ja planiram da se prijavim za ovu promociji sredinom decembra da ne bi bas poslednjeg dana promocije jurio da sklapam novi ugovor. Tamo 15 decembra raskinem ugovor, platim za ceo decembar dugovanje i podnesem novi zahtev za adsl (ovu promociju). Ako bi to sada uradio morao bi da platim dugovanje za septembar, oktobar, novembar i decembar a meni se ne baca novac za ~3,4 mesecna racuna. Jesam li upravu ili nisam?

srbdr
21.9.2010, 20:29
@gamer82, 4Mbita je skoro 500kb/s :)
@cope05, danas sam zvao lelekom da se raspitam zbog svoje devojke. Situacija je ovakva:
da bi dobio click4+iptv moras da ispunis dva uslova:
1. da do sada nisi imao telekom ADSL ili da ti je ugovor za isti istekao i
2. da do sada nisi imao IPTV ili da ti je ugovor za isti istekao...
Ljubazni cika u telekomu mi je pomenuo i trecu mnogucnost (nesto u vezi sa studentskim paketom),ali ga nisam najbolje razumeo.

@corona, upravu si

Kisr
21.9.2010, 22:18
@gamer82, 4Mbita je skoro 500kb/s :)
i
Na papiru, a u stvarnosti 410-420 kb/s, češće ono prvo.

RAJIC
22.9.2010, 7:34
ima li ko iskustva kad se promeni brzina posle koliko vremena to stvarno ukljuce? juce sam bio i presao na ovu novu promociju, 4click+iptv , iptv ce tek javiti da dodjem po uredjaj, a promenu brzine sam uradio?

el_corona
22.9.2010, 9:36
@RAJIC
Dok sam bio na beotelu promena brzine se odvila u roku od nedelju dana (mozda nesto pre). Trebalo bi daje kod telekoma isto, medjutim mozda ova promocija ima odredjene uslove, kao npr. da kada ti puste iptv onda podignu i brzinu. Nego, da li si ti ugovor obnovio pod promotivnim uslovima ili si raskidao pa podnosio novi zahtev?

RAJIC
22.9.2010, 9:47
po promotivnim uslovima. raniji ugovor mi je istekao u aprilu pa sam se resio za ovo. valjda ce vredeti?
ranije sam imao click1 i bio sam izuzetno zadovoljan

Zoran_KS
22.9.2010, 10:02
Stvarno sramota,sto se uzimaju u ozbzir samo novi korisnici a mi stari nas ko j*****.
E zato cu cim mi istekne ugovor za 3 meseca preci na SBB.za ovo sto sad placam cu imati 4x vecu brzinu.I oni se trude da usklade sa cenam i brzinom u okruzenju.Sramota.

cope05
22.9.2010, 12:36
Zavisi kad ti ugovor istice, ne zaboravi da moras ostale mesece u ugovornoj obavezi da isplacas do poslednjeg dinara, tek posle toga mozes da potpises novi ugovor.

Meni ugovor istice 30 decembra (radni dan) a 31 je radni dan isto. Sad ja planiram da se prijavim za ovu promociji sredinom decembra da ne bi bas poslednjeg dana promocije jurio da sklapam novi ugovor. Tamo 15 decembra raskinem ugovor, platim za ceo decembar dugovanje i podnesem novi zahtev za adsl (ovu promociju). Ako bi to sada uradio morao bi da platim dugovanje za septembar, oktobar, novembar i decembar a meni se ne baca novac za ~3,4 mesecna racuna. Jesam li upravu ili nisam?

A čekaj,ja sam uzeo Telekom ADSL pre 2 godine i ugovorna obaveza je bila godinu dana.Jel to znači da je meni ugovor "istekao" i da sada mogu da ga raskinem,pa da ga opet obnovim pod ovom 4 megabita+iptv za 1500 din promocijom,ili se meni ugovor obnavlja ili kako to ide,nisam baš najbolje shvatio.Jer ako ja mogu da taj ugovor sada raskinem i napravim novi sa ovom promocijom,to bi bilo odlično.

ivanza
22.9.2010, 14:20
Mali Perica je smislio kako da pređe na ovu novu Telekom akciju bez promene rutera HG520s i u ubrzanom roku.:dzavo:

Zvao sam korisničku službu i tamo su mi rekli ono što sam naslućivao a to je da pošto imam i IPTV (krenuo je ugovorni odnos), ako odjavim samo ADSL onda ruter ostaje zbog IPTV-a (i nesmeju da pipnu port) pa se onda se prijavim kao novi korisnik i onda me hvata ova akcija.:D

polarnimeda
22.9.2010, 14:24
Na papiru, a u stvarnosti 410-420 kb/s, češće ono prvo.
kako 410-420? msm, nemam 4mb... imam 1mb, koji ide realno oko 108kb u sekundi.. pa mi za taj od 4mb deluje logicno da ide bar 430...
msm, totalno nebino mi, i da ga imam (necu umreti za 10kb/s, al me nerviraju telekom "akcije"), nego se samo pitam... :)

gamer82
22.9.2010, 14:49
@cope05

Vidi ovako,ADSL Telekom je trenutno najbolji u svoj kategoriji racunajuci infrastrukturu i sve ostalo ako hoces pouzdan i kvalitetan NET pristup onda su oni pravo resenje.Nista nije idealno ali si barem na strani sigurnosti,medjutim kampanje su tako osmiljene da zadovolje veci broj korisnika koji se inace mozda i najvise sluze NET-om a to su svakako djaci i studenti.Imao sam kablovski internet i nisam bio uopste zadovoljan,cesto je dolazilo do prekida a tehnicka podrska nije toliko efikasna kao kod ADSL-a.Sto se tice kampanje za 4mb/s po ceni od 1mb/s mislim da vise nije aktuelna za studente,rok je bio 31 avgust ali nisam 100% siguran.Ako si stari korisnik telekoma a zadovoljavas kriterijume kampanje koje vaze i za nove onda nista negubis u slucaju da si nov opet si na istom.
U mom slucaju raskinuo sam zahtev jer mi je vec dve godine istekao ugovor a za dva dana podneo novi,zbog toga sam kratko bio iskljucen jer nem,a razloga da me drze bez NET-a sve dok dobijem novi modem,tako da posle 24h bez NET-a tih par dana posle koristim normalno NET sve dok nepotpisem novi ugovor i samo skinem stari i podesim novi za 20-tak minuta i gotova prica.Najbolje da se prate kampanje i da ti je istekao ugovor,tako stalno mozes do besvesti da raskidas i podnosis nov ugovor pod boljim uslovima a istoj ceni,oni svakako nezameraju korisnicima zbog toga,njima je bitno samo da ostanes njihov korisnik a tebi da imas sto vece brzine za sto manje para,zar ne!

@srbdr

Ako uspes da izvuces 500kb/s za download pri 4mb/s,svaka cast,uspeo si i Telekom da zeznes,haha.Brzina protoka se deli sa osam i to ti je realna brzina za download dok je za upload skoro duplo vise od toga,znaci ako imam 1mb/s brzina download je 125kb/s ali cak ni to nije satvarna brzina jer je umanjena za protok informacija sa servera pa je tako brzina uvek 100-110kb/s.Tako kod 4mb/s brzina jeste 500kb/s ali ustvari manja...

brajko85
22.9.2010, 15:07
Ja imam paket od 4mbit i kad skidam sa megaupload-a nikad ne prelazi 430kb, mislim da je to maksimum sto moze da se izvuce.

srbdr
22.9.2010, 16:10
ja imam paket od 4Mbit a download mi ide do 1040 kb/s :D
@Ivanza, jel to sigurno? Da mozes da ovdjavis ADSL a da ti iptv ostane i da se prijavis ponovo?

Kisr
22.9.2010, 16:41
kako 410-420? msm, nemam 4mb... imam 1mb, koji ide realno oko 108kb u sekundi.. pa mi za taj od 4mb deluje logicno da ide bar 430...
msm, totalno nebino mi, i da ga imam (necu umreti za 10kb/s, al me nerviraju telekom "akcije"), nego se samo pitam... :)
Kako kome, dok sam imao taj paket na speed testu mi je rezultat bio 3.6-3.7 mbit/s a download u proseku 415 kb/s. Ovih 430 kb/s se nešto ne sećam mada je moguće da sam ih nekada i video. Baš sam često posmatrao kako se kreće brzina dok skidam nešto i bude recimo 410 kb/s pa se onda popne nešto malo iznad 420 kb/s pa se onda opet spusti ispod 410 kb/s, mislim...:rolleyes:

@cope05 mislim da je najbolje da okreneš info centar i pitaš ih, oni će da ti kažu mnogo tačnije nego bilo ko od nas, pa onda lepo raportiraj nama ovde kako stoje stvari da znamo šta nas čeka.
Btw ne znam zašto svi pričaju o ugovoru na godinu dana a niko ne pominje dve godine?
Uz brzinu Interneta od 4Mb/s (Click 4) po ceni od 1.208 dinara mesečno koliko iznosi pretplata za paket od 1Mb/s(Click 1), u toku trajanja dvogodišnjeg ugovora, svi novi korisnici Open ADSL-a u prvih godinu dana dobijaju Osnovni Open IPTV paket programa i paket Arena Sport po simboličnoj ceni od samo 1 dinar mesečno.

el_corona
22.9.2010, 17:57
A čekaj,ja sam uzeo Telekom ADSL pre 2 godine i ugovorna obaveza je bila godinu dana.Jel to znači da je meni ugovor "istekao" i da sada mogu da ga raskinem,pa da ga opet obnovim pod ovom 4 megabita+iptv za 1500 din promocijom,ili se meni ugovor obnavlja ili kako to ide,nisam baš najbolje shvatio.Jer ako ja mogu da taj ugovor sada raskinem i napravim novi sa ovom promocijom,to bi bilo odlično.

Tvoja situacija je jasna k'o dan. Istekao ti je ugovor tako da mozes vec danas da odes da obnovis ugovor po novim uslovima tj. po uslovima aktuelne promocije. Evo Rajic je juce izveo to. Samo mi sto smo jos u tom ugovorno obaveznom roku moramo da cekamo, da ne bi placali za nista.

miša topola
22.9.2010, 18:17
Da li paket od 4Mb važi dve godine po ugovoru ili dok se ugovor ne raskine tj. nema vremensko ograničenje i da li se cena od 1208 din. plaća dve godine ili dok se ugovor ne raskine? Ako je neko već zvao Telekom i raspitao se o ovoj ponudi, molio bi da mi odgovori na pitanja.

ivanza
22.9.2010, 20:07
@Ivanza, jel to sigurno? Da mozes da ovdjavis ADSL a da ti iptv ostane i da se prijavis ponovo?

Tako su mi rekli na 9813. Sutra ću lično da se prošetam do predstavništva Telekoma u Zaječaru da vidim da li i oni imaju ovakvo mišljenje.

Iris
22.9.2010, 20:39
Da li paket od 4Mb važi dve godine po ugovoru ili dok se ugovor ne raskine tj. nema vremensko ograničenje i da li se cena od 1208 din. plaća dve godine ili dok se ugovor ne raskine? Ako je neko već zvao Telekom i raspitao se o ovoj ponudi, molio bi da mi odgovori na pitanja.

Paket važi 2 godine, ako ga raskineš za manje plaćaš sve pretplate koje su ti ostale do isteka ugovora. Možeš samo da ga seliš sa linije na liniju, to se ne plaća, ali ugovor ne možeš da raskineš bez posledica. Uslovi ugovora valjda ostaju isti i posle te 2 godine. Mesečna pretplata je, inače, 1425 dinara (sa PDV-om).

cope05
22.9.2010, 20:45
Tvoja situacija je jasna k'o dan. Istekao ti je ugovor tako da mozes vec danas da odes da obnovis ugovor po novim uslovima tj. po uslovima aktuelne promocije. Evo Rajic je juce izveo to. Samo mi sto smo jos u tom ugovorno obaveznom roku moramo da cekamo, da ne bi placali za nista.

Znači ovo je tipičan bezobrazluk radi priliva novih korisnika...i dokaz da mogu da budu veće brzine,samo da Telekom to hoće...

Predrag Stankovic
22.9.2010, 20:47
@cope05
ako hoces pouzdan i kvalitetan NET pristup onda su oni pravo resenje.

:facepalm

miša topola
22.9.2010, 21:16
Paket važi 2 godine, ako ga raskineš za manje plaćaš sve pretplate koje su ti ostale do isteka ugovora. Možeš samo da ga seliš sa linije na liniju, to se ne plaća, ali ugovor ne možeš da raskineš bez posledica. Uslovi ugovora valjda ostaju isti i posle te 2 godine. Mesečna pretplata je, inače, 1425 dinara (sa PDV-om).

Hvala :)
Još jedno pitanje, pošto meni ugovor ističe 8. decembra, da li mogu da obnovim ugovor po ovoj novoj akciji i da odmah dobijem ubrzanje na 4 Mb i IP TV, bez menjanja rutera ili moram da se odjavim i da vraćam opremu pa da se ponovo prijavljujem?

RAJIC
22.9.2010, 21:19
ja nista nisam menjao, sutra idem po uredjaj za iptv pa cemo videti kako funkcionise. kazu da kad uzmem taj uredjaj onda mi promene brzinu na click 4