Prikaži potpunu verziju : Telekom ADSL
Strane :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Monk Psycho
10.5.2007, 1:22
evo da se javi Pancevac
prvo pozz komsiji viperu :)
ADSL kao cudo moderne tehnike radi dobro 25-29 kb/s (cak i torenti 90% vremena).
Doduse modem mi se sam od sebe restartuje (mslim da je od pregrevanja komp se ne gasi od 5-10 dana ;) )
O Telekomu netju previse pljuvati samo cu retji jednu veliku budalastinu s njihove strane
Svi koji su dobili thompsona 546v6 su dobili uputstvo za 546 bez v6
Dovoljno je reci da se ruteri razlikuju poprilicno
I to mi je internacionalna firma
Od sutra ja postajem diler prodavacu vam domaci yugo sa golf karoserijom a napisacu na njemu da je porse :)
Toliko od mene (pitam se koliko bih jos pisao jer ovo pisem u brzom odgovoru i planirao sam da bude tako)
P.S smanjite malo topic namuchih se da zapamtim sta je sve pisalo na prethodnih 12 strana ;)
Black Arrow
10.5.2007, 12:40
Stigao mi je danas racun na telefon.Jedva sam docekao da ga otvorim i vidim koliko su mi naplatili ADSL.
Treba da platim 850 dinara za ADSL,znaci to je sa 15% popusta i to sto nisam poceo da koristim net od 1. u mesecu,nego 10.
Sto je najvaznije,to je upravo cena za 256k paket,tako da sam zadovoljan i srecan sto sam dobio za dzabe jedan mesec 768k paketa:D
Da, ono sada su josh korektni...nadam se da Telekom nece nishta menjati i da ce usluge ostati iste ko shto su i sada...
AUSTRALIJA
12.5.2007, 13:32
Imam jedno pitanje za korisnike Telekom ADSL-a,znate li ima li na sajtu telekoma nesto gde mogu proveriti svoj dotadašnji protok i koliko sam sati bio online!?hvala unapred
nesonjacc
12.5.2007, 13:48
Ne postoji tako nesto... Al vazi jelte preptostavka da si online 24h dnevno( pa stoga nema potrebe za brojanjem) + sve je FLAT ( pa nema ni merenja protoka).........
Ako hoces da proveravash protok instaliraj neki program za merenje protoka ( tipa net meter....)
Pozz
Prvi problemi....
3 dana je bila ocajna veza u citavom mestu (zivim u Indjiji).Posle poziva korisnickom servisu popravka trajala 2 dana, a ja sam naucio nesto korisno: ako koristite Huawei SmartAX M882 i skidate dosta sa Rapidshare evo kako softverski mozete da resetujete modem i da samim tim dobijete novi IP.
U Operi (ili Firefox-u itd.) otkucate: 192.168.1.1
Username : admin Password: admin
kliknete na "Tools" pa na "Save&Reboot", u meniju odaberete "Reboot" i klik na "submit" i gotovo.
Inace preporucili su mi da u meniju "Basic" - "ADSL Mode" u opciji "Standard" izaberem "G.DMT" (onda "submit" pa opet u "Tools" - "Save & Reboot" - tu odaberete "Save"- "Submit" -pa odaberete "Reboot" - "Submit".
Doduse,nisam pitao zasto (bio sam iznerviran zbog sporog interneta).
E, ljudi moji...
Treba da podnesem zahtev Telekomu za ADSL i osećam se kao da treba da pojedem ghovno. Umesto da se radujem što iz kamenog doba (dial-up) prelazim u dvadeseti vek (tada je u NORMALNIM zemljama počeo da se javlja ADSL), meni je muka. Ima da presvisnem što ću da punim džepove najvećem monopolisti-krvopiji i najomraženijoj instituciji u zemlji.
Toliko. Uf!:(
Prvi problemi....
3 dana je bila ocajna veza u citavom mestu (zivim u Indjiji).Posle poziva korisnickom servisu popravka trajala 2 dana, a ja sam naucio nesto korisno: ako koristite Huawei SmartAX M882 i skidate dosta sa Rapidshare evo kako softverski mozete da resetujete modem i da samim tim dobijete novi IP.
U Operi (ili Firefox-u itd.) otkucate: 192.168.1.1
Username : admin Password: admin
kliknete na "Tools" pa na "Save&Reboot", u meniju odaberete "Reboot" i klik na "submit" i gotovo.
.
Zašto bi to stalno radio, kad je lakše napraviti bridge conekciju , pa koristiti ikonicu iz systraya... bez stalnog rebootovanja modema....
Bridged conekcijom modem se ne konektuje sam na net ,vec funkcionishe kao protočni bojler.....
Jim Bravura
7.6.2007, 19:43
E, ljudi moji...
Treba da podnesem zahtev Telekomu za ADSL i osecam se kao da treba da pojedem g****. Umesto da se radujem sto iz kamenog doba (dial-up) prelazim u dvadeseti vek (tada je u NORMALNIM zemljama poceo da se javlja ADSL), meni je muka. Ima da presvisnem sto cu da punim dzepove najvecem monopolisti-krvopiji i najomrazenijoj instituciji u zemlji.
Toliko. Uf!:(То јесте, али ако ти је за утеху, квалитет везе је изузетан, барем према мом досадашњем искуству, а то је ево већ три месеца.
Strpi se, koristim njihovu uslugu 6 meseci i besprekorni su, bez ogranicenja
То јесте, али ако ти је за утеху, квалитет везе је изузетан, барем према мом досадашњем искуству, а то је ево већ три месеца.
Ajde, videćemo... Valjda će tako da bude i kod mene.;)
Uzgred, pročitao sam celu ovu temu/topic/whatever (13 strana, čoveče!), i sve što tu piše mi je dosta pomoglo da sagledam šta me čeka i sa kakvim problemima vezanim za ADSL mogu da se sretnem.
Hvala svima koji su objavili korisne savete, bilo je poučno.
Imam samo jednu zamerku: način na koji pojedini članovi foruma pišu (interpunkcija, gramatika, stil) je takav da se teško kapira šta u stvari hoće da kažu, i u mnogome otežava čitanje. Apelujem da svako pre objavljivanja svoje poruke PROČITA to što je napisao i zapita se kako će to nekom drugom da zvuči.
Može li neko ko je skoro dobio ADSL od Telekoma da mi kaže koje su mu kablove dali u instalacionom paketu?
Moze li neko ko je skoro dobio ADSL od Telekoma da mi kaze koje su mu kablove dali u instalacionom paketu?
Prvo sve ti u uputstvu pise.
Mrezni (plavi)
USB kabl(crni)
i dva telefonska zeleni i narandzasti.:)
Prvo sve ti u uputstvu pise.
Izvini, ali ja još nisam ni pozvan na potpisivanje ugovora, a kamoli da sam nešto dobio. Pitao sam zato da znam šta treba da dobijem.;)
Zašto bi to stalno radio, kad je lakše napraviti bridge conekciju , pa koristiti ikonicu iz systraya... bez stalnog rebootovanja modema....
Bridged conekcijom modem se ne konektuje sam na net ,vec funkcionishe kao protočni bojler.....
Zato sto mi treba novi IP da ne cekam 80 minuta da bi mogao da skinem drugi fajl sa rapidshare (free user).
Salve
Ima li još neko problema sa uploadom kod Telekoma, od samog starta ne mogu da pošaljem čestit mejl, kako stavim sliku veću od 50-70 Kb izbacuje mi grešku, neće da aplouduje, ne može poslati ili ne može ostvariti konekciju sa mejl serverom, ona blesava ups poruka :). Probao sam na Gmailu, hotmailu, 3dnet-u i još par ali neće, doduše svi su vebmejlovi. Kada šaljem preko Gtalk-a ili skajpa ide ali se guši, ne prelazi tri kilobajta po fajlu, a kada šaljem više fajlova ubijam mašinu. Isti problem (i sa mejlom i sa skajpom) ima i koleginica koja je na EUnet-u i ima daleko jaču mašinu, isti grad...Pančevo...
BTW, ja imam onaj SpeedTouch 5x6 a ona modem...
Jesam li ja tu nešto zabrljao, da li je Telekom nešto zabrljao ili je... nešto novo, divlje ?
Pozdrav
Izvini, ali ja jos nisam ni pozvan na potpisivanje ugovora, a kamoli da sam nesto dobio. Pitao sam zato da znam sta treba da dobijem.;)
Sve ce ti pise u uputstvu i povezivanje je lako da lakse biti ne moze.Neces zazaliti sto si odabrao telekom ja ga koristim visee od 3 meseca i nisam imao ni najmanji problem(iako ga svi pljuju).
Neces zazaliti sto si odabrao telekom ja ga koristim visee od 3 meseca i nisam imao ni najmanji problem(iako ga svi pljuju).
Varaš se. Već sam rekao da se unapred kajem što se hvatam u kolo sa Telekomom. Ko sa njim tikve sadi...:mad:
A pljuvaću ga i da cela stvar radi sve u šesnaest. Bar dok ne dobiju kakvu-takvu konkurenciju. Hrrrrk. ;)
nesonjacc
10.6.2007, 13:44
Samo ti pljuj. Evo ja 4 meseca isto samo mogu da pohvalim fenomenalnu uslugu.......:D:D
Ne mogu sada (još) da pišem o detaljima operacije ADSL u mom slučaju - mogu da me provale i zafrknu za ADSL port - ali (hajde da budem pošten), sve što su do sada imali da urade (sem jedne male brljotine, koja je posledica "ljudskog faktora" na terenu) - uradili su profesionalno i brzo. :eek: Gospode, nisam verovao da ću ovo nekad da prevalim preko jezika!:icon_scra
Moji KRUPNI problemi sa Telekomom datiraju mnogo ranije i to je jedna druga (dugačka) priča.
Stvar je u tome što se ja sada osećam kao neko kome su *ebali ženu, a potom mu, onako za utehu, kupili čokoladu.
Moraće još dosta da se pomuče dok i mene ne preobrate u svog poklonika.:cool:
paretimpar
17.6.2007, 15:56
Koristim najsporiji paket ADSL Telekom Mafie [256/64 kb/s] i super-duper sam zadovoljan. Brzo, sigurno... shtucne 3-put maximalno mesechno i to je to! Preporuka! Plus dinamichka IP adresa, shto nije sluchaj sa ostalima... prednost je jednostavni restart mrezhe i ako zhelite bez chekanja da skidate Rapidshare fajlove jednostavno to i uchinite :).
Telekom zbog monopola, konkurencije nema, a i nema je na vidiku tako da, If you can't beat them, join them!!! Jbg, internet je internet!
DukeofSerbia
18.6.2007, 14:43
Telekom Srbija sprovodi legalno pljačku fizičkih i pravnih lica kroz internet (isto važi i za telefoniju). Garantujem da imamo najskuplji internet u Evropi.
Malo sam upoređivao cene, pa mogu otkucati da se i u Hrvatskoj sprovodi pljačka, samo tamo bar imaš 1 Mb/s, dok je to ovde misaona imenica.
U Mađarskoj, za ~2000 dinara dobijete ADSL od 16 Mb/s (neograničen protok, naravno)!
Kod nas je ADSL na nivou mlađeg kamenog doba sa cenama koje nisu normalne. :n-cc2: Pošto Telekom nema nikakvu konkurenciju, može im se, a situacija se neće, očigledno, promeniti u skorijem periodu.
Nama u BiH već nekoliko mjeseci obećavaju pojeftinjenje ADSL paketa...
Pre nekih mesec dana nasao sam u postanskom sanducetu pisamce od telekoma, gde reklamiraju novu akciju koju su uveli. Koliko se secam uslovi su bili sledeci:
Dobijes ADSL internet od 512 kb/s,
Besplatne razgovore u lokalu (u svom gradu)
Izaberes dva broja iz MTS mreze (mobilna) na koja ces placati samo 1/2 cene
I sve je to kosta 2400 din.
E sad, ja sam najverovatnije taj njihov flajer bacio, a na internetu nesto ne mogu da pronadjem jos informacija o ovome.
U koliko je je jos neko cuo nesto o ovoj akciji neka postuje ovde, jer koliko sam ja racunao vise se isplati nego uvodjenje ADSL-a od 512 kb/s, pogotovo posto su poskupeli cenu lokalnog poziva za 50%.
akcija (https://www.telekom.nadlanu.com/secure/akcije/PrijavaJubilej.aspx) traje samo u junu povodom nekog jubileja...ukratko platis 2400, potpises ugovor, dobijes modem, 3 meseca adsl 512, i neke haloplus i halo kartice.
Eto, dogodilo se i to - dobio sam ADSL kod Telekoma.:(:) Hvala Bogu, desilo se ono u šta nisam verovao, ali čemu sam se potajno nadao: sve radi kako se samo poželeti može.
Instalacija opreme (dobijene u paketu) je prosta i brza. Sve vam je lepo napisano i nacrtano, a da bi cela stvar u potpunosti bila "foolproof", kablovi i odgovarajući konektori su iste boje!
Veće su šanse da nećete znati da upalite svetlo u sobi, nego da ćete nešto iz sistema spliter-modem-PC pogrešno povezati.
Priključio sam modem preko ethernet/LAN (plavog) kabla. Nisu potrebni nikakvi drajveri.:)
Protok (kad je u pitanju download, naravno) je u proseku 57 KB/s, što bih rekao da je taman kako treba za paket 512.
Thumbs up za Telekom!
(Mislim kad je u pitanju ADSL, a što se monopola na mrežu fiksne telefonije tiče, i nadalje važi isto. Dakle, hrrrrrk...):dzavo:
Telekom Srbija sprovodi legalno pljačku fizičkih i pravnih lica kroz internet (isto važi i za telefoniju). Garantujem da imamo najskuplji internet u Evropi.
Malo sam upoređivao cene, pa mogu otkucati da se i u Hrvatskoj sprovodi pljačka, samo tamo bar imaš 1 Mb/s, dok je to ovde misaona imenica.
U Mađarskoj, za ~2000 dinara dobijete ADSL od 16 Mb/s (neograničen protok, naravno)!
Kod nas je ADSL na nivou mlađeg kamenog doba sa cenama koje nisu normalne. :n-cc2: Pošto Telekom nema nikakvu konkurenciju, može im se, a situacija se neće, očigledno, promeniti u skorijem periodu.
mogu samo da kazem blago Madjarima...2MB/s...strava...
sto se telekoma tice cini mi ese da radi mnogo bolje nego pre par meseci kad sam ga dobio sto se tice paralelnog skidanja nekoliko torrenta koje je do nedavno bilo nezamislivo.protok je oko 27-28kB/s za 256kb.
Polako, ljudi... Bice i kod nas... Ja koristim takodje 256 ADSL paket i prezadovoljan sam. Bilo je mnogo skeptika oko Telekomovog ADSL-a, ali izgleda da je Telekom ovaj put uradio dobru stvar. :tapsh:
Polako, ljudi... Bice i kod nas... Ja koristim takodje 256 ADSL paket i prezadovoljan sam. Bilo je mnogo skeptika oko Telekomovog ADSL-a, ali izgleda da je Telekom ovaj put uradio dobru stvar. :tapsh:
Za sada se slažem sa tobom, ali, poznajući Telekom, čovek ne može a da se ne zapita: "What's the catch?".:paranoia:
Meni cela stvar liči na deljenje droge ne bi li se neko navukao i posle postao pogodan "za mužu". Jeste li obratili pažnju na stav 2 člana 4 ugovora:
"Telekom zadržava pravo da donese odluku o promeni cena..."
U kombinaciji sa članom 3, gde se (izmedu ostalog) kaže "Korisnik se obavezuje da uslugu koristi najmanje godinu dana od dana njenog aktiviranja.", to bi moglo da znači svašta.
Šta ako nenormalno dignu cene, a moraš da plaćaš godinu dana ili slede penali?:paranoia:
Samo da ne bude "Dala baba paru da se uhvati u kolo, a posle dve da se pusti".;)
Za sada se slažem sa tobom, ali, poznajući Telekom, čovek ne može a da se ne zapita: "What's the catch?".:paranoia:
Meni cela stvar liči na deljenje droge ne bi li se neko navukao i posle postao pogodan "za mužu". Jeste li obratili pažnju na stav 2 člana 4 ugovora:
"Telekom zadržava pravo da donese odluku o promeni cena..."
U kombinaciji sa članom 3, gde se (izmedu ostalog) kaže "Korisnik se obavezuje da uslugu koristi najmanje godinu dana od dana njenog aktiviranja.", to bi moglo da znači svasta.
Šta ako nenormalno dignu cene, a moraš da plaćaš godinu dana ili slede penali?:paranoia:
Samo da ne bude "Dala baba paru da se uhvati u kolo, a posle dve da se pusti".;)
Zato uvek postoji ugovor...;)
Ugovora se i plašim! :paranoia::opanachke:paranoia::opanachke:paranoia:
nesonjacc
30.6.2007, 13:35
Ugovora se i plašim! :paranoia::opanachke:paranoia::opanachke:paranoia:
Ne vidim zasto bi. Ja sam vec proshao kroz polovinu od tih famoznih godinu dana...i nemam problema(ikakvih)....I dalje sam prezadovoljan :D
Jenkiduduldu
30.6.2007, 20:10
Nedavno sam cuo vest (glasinu) da ce sve ADSL pakete upgrade-ovati za jedan paket vise za istu cenu (recimo sa 256 na 512). Interesuje me da li je neko cuo zvanicno obavestenje ili ima bilo kakvu informaciju o ovome?
Nedavno sam cuo vest (glasinu) da ce sve ADSL pakete upgrade-ovati za jedan paket vise za istu cenu (recimo sa 256 na 512). Interesuje me da li je neko cuo zvanicno obavestenje ili ima bilo kakvu informaciju o ovome?
I ja sam vuo,ali samo glasine od par drugara...Nigde nisam video nikakvo zvanichno obaveshtenje,a chou sam inache da ce se to desiti tokom leta...
Ja sam se danas ponovi Telekomovim 512/128 paketom.Sve radi dobro,samo isto imam problem sustanja telefona.... tako da moram da mudrujem kako da ga resim.Ima li negde spliter sam da se kupi i jel on predstavlja resenje?
Ja sam se danas ponovi Telekomovim 512/128 paketom.Sve radi dobro,samo isto imam problem sustanja telefona.... tako da moram da mudrujem kako da ga resim.Ima li negde spliter sam da se kupi i jel on predstavlja resenje?
pretrazi malo forum, neko je imao isti takav problem...
Provajder internet usluga (u ovom slučaju Telekom) je u obavezi da ti isporuči bar jedan spliter koji obično dolazi u paketu sa modemom ili ruterom uz pomoć kojeg ćeš moći da koristiš modem/ruter i jedan telefonski uređaj. Kod dodatnih splitera to nije slučaj i pretpostavljam da možeš da ih zatražiš od Telekoma stim što će ti to biti naravno dodatno fakturisano. Taj spliter je negde oko 420 dinara u proseku tako da razmisli da li ti se to isplati.
Eventualno rešenje u slučaju da imaš dva telefona bi ti bilo da na spliteru koji si dobio uz uređaj prikačiš onaj običan "pijačarski" spliter (koji ne razdvaja net od telefonskog saobraćaja već je običan kratak spoj u pitanju) i da tu prikačiš sve aparate koje imaš.
Još jednom napominjem. Svi uređaji (modem/ruter i telefonski) moraju da se vežu posle splitera kako bi se izbeglo šuštanje!
Ima li negde spliter sam da se kupi i jel on predstavlja resenje?
I meni je potreban (dodatni) spliter, pa sam obišao ono malo niških prodavnica elektronskih komponenti i - naravno - niko to ne prodaje!:mad:
Jedan ljubazan prodavac mi je rekao da može to da mi naruči iz Holandije(!?!), ali da će to zadovoljstvo da me košta preko 1000 dinara!:eek::mad:
Kao što možeš da pretpostaviš, prodavci kompjuterske opreme to "ne drže", a najveći šok je bio kad sam otišao u lokalnu poslovnicu Telekoma da se raspitam za kupovinu dodatnog splitera, a oni mi rekli da isključivo isporučuju splitere u ADSL paketima. Na moje pitanje šta ako mi padne saksija sa fikusom ili onaj njihov ispravljač/transformator za ADSL modem (ljudi, ONO stane u šaku, a ima bar pet kila, neverovatno!:D) na spliter - samo su slegli ramenima i prepustili me svevišnjem na brigu. Dobri, stari Telekom...:dzavo:
Provajder internet usluga (u ovom slučaju Telekom) je u obavezi da ti isporuči bar jedan spliter koji obično dolazi u paketu sa modemom ili ruterom uz pomoć kojeg ćeš moći da koristiš modem/ruter i jedan telefonski uređaj. Kod dodatnih splitera to nije slučaj i pretpostavljam da možeš da ih zatražiš od Telekoma stim što će ti to biti naravno dodatno fakturisano. Taj spliter je negde oko 420 dinara u proseku tako da razmisli da li ti se to isplati.
Kao što sam već rekao, zaboravite na Telekom kad je ekstra spliter u pitanju.
Da, i molite se Bogu da ne skrljate onaj koji ste dobili u paketu. U protivnom vam nema pomoći. Muuaaahhhaaahhaa :dzavo:
Nemoguće je da Telekom nema opciju isporučivanja dodatni splitera. Primera radi EUnet bez problema isporučuje i sto splitera ako je potrebno stim što se svaki dodatno fakturiše 480 dinara.
Eventualno rešenje u slučaju da imaš dva telefona bi ti bilo da na spliteru koji si dobio uz uređaj prikačiš onaj običan "pijačarski" spliter (koji ne razdvaja net od telefonskog saobraćaja već je običan kratak spoj u pitanju) i da tu prikačiš sve aparate koje imaš.
Problem je sto je meni glavni tel u dnevnoj,u prizemlju,a racunar na spratu.Iako bih teoretski mogao da ukljucim spliter dole,pa da razvucim 20 metara kabla do modema,prakticno je to neizvodljivo.Jedino ne znam,sta bi se desilo kada bih dole ukljucio tel u spliter,a gore modem direktno u zid ??? Ma ko sisa 450 din za dodatni spliter,ako uradi posao!!!
Nemoguće je da Telekom nema opciju isporučivanja dodatni splitera.
Have you ever visited Serbia?:dzavo:;)
Problem je sto je meni glavni tel u dnevnoj,u prizemlju,a racunar na spratu.Iako bih teoretski mogao da ukljucim spliter dole,pa da razvucim 20 metara kabla do modema,prakticno je to neizvodljivo.Jedino ne znam,sta bi se desilo kada bih dole ukljucio tel u spliter,a gore modem direktno u zid ??? Ma ko sisa 450 din za dodatni spliter,ako uradi posao!!!
Teoretski bi mogao da izvedeš tu foru sa spliterom dole a modemom direktno na liniju jer u suštini modem iskorišćava onaj deo signala koji mu je potreban a telefon dole je zaštićen od interferencije sa modemom. Međutim, praktično stvari stoje drugačije. Kao prvo to sa direktnim kačenjem može a i ne mora da uspe. Sve to zavisi od više faktora. U svakom slučaju probaj tako a proveru ćeš izvršiti na sledeći način. Konektuj sve kako si naumio, sačekaj da modem uhvati link i konektuj se na net. Proveri da li se gubi link (tj. nestaje konekcija) kad podigneš slušalicu. Ako da, spliter ti je neophodan. Ako ne naravno piči dalje :)
Have you ever visited Serbia?:dzavo:;)
Pa ne baš. Ja sam iz Kostolac :)
Pokusaj da nadjes uredjaj koji se zove ADSL filter. Razlika u odnosu na spliter je u tome sto ima samo jedan ulaz i jedan izlaz, i montira se samo izmedju telefona i zida. Njega ne bi trebalo da je problem da nadjes. Kod mene u mestu je cena 240 din. Ja sam ga kupio i koristim samo njega i to samo izmedju telefona i zida (US robotics modem nije iza filtera nego ide direktno na liniju) i sve super funkcionise.
U pocetku sam imao mali problem. Imao sam stari telefon sa brojcanikom na okretanje i filter nije uopste pomagao, onda sam kupio najobicniji panasonic za 1000 din. i od tada sve radi odlicno.
Na ovom linku (http://www.epanorama.net/documents/telecom/adsl_filter.html) mozes videti sliku tog filtera. Takav identican i ja koristim.
Podstaknut holodocovim odgovorom, da vam kažem kako sam ja povezao stvari. Možda nekom bude korisno.
Živim u privatnoj kući građenoj pre tridesetak godina, kad je postavljena i telefonska instalacija. Ulični vod dolazi na krov, gde se spaja sa žicom za moj stan. Na istu žicu su u stanu nakačene dve telefonske utičnice, po jedna na svakoj strani zida koji deli ulazni hodnik od dnevne sobe.
U dnevnoj sobi (jug) je telefon, a dva kompa su u sobama (sever) sa druge strane ulaznog hodnika.
Da bi se linija "rascepila", dakle, potrebno je spliter postaviti ili na tavanu (kako mi je jedan momak iz Telekoma predložio), pa vući desetak metara voda do stana, ili štemovati zid izmedu dn. sobe i hodnika, pa ga tu negde montirati.
Ja sam problem rešio (?) tako sto sam spliter stavio izmedu utičnice u dnevnoj sobi i telefona, dok žica za sobe (kao i ranije) ide iz utičnice u hodniku. Za sada radi: veza sa Intrenetom se ne prekida kada se koristi telefon u dnevnoj sobi, a nema ni šuštanja pri telefoniranju.:)
Ne znam kako, ali nisam primetio da je choi izbacio elegantnije rešenje.
Ja, u stvari, koristim spliter kao ADSL filter (tipičan "overkill":().
Praktično spliter nije ništa drugo do niskofrekventni filter koji treba da ispoštuje određene tehničke specifikjacije.
Svima onima koji ne mogu da nabave spliter/filter preostaje ili da menjaju provajdera :dzavo: ili da nađu nekoga ko se malko razume u elektroniku i napravi spliter recimo po sledećoj šemi. Nije ništa komplikovano. Problem su možda ovi kalemi ali iskusan elektroničar će u slučaju nedostatka kalema određene induktivnosti znati da ih napravi bez problema.
edit: Koji mamlaz. Zaboravio sam linak :)
Objašnjenje ADSL splitera/filtera i šema za ručnu izradu (http://www.epanorama.net/documents/telecom/adsl_filter.html)
Mene zanima,kako se vrsi placanje telekomu? Posto se (kad sam ja u pitanju) sve brzo odigralo,cak su me i za halo i halo plus kartice zavrnuli (ja mislio da je u paketu sa modemom,a kad sam dosao kuci,corak).Dakle,kako se placa ta prva tri meseca,jel odmah prvi mesec ili treci,ili se placa svaki po nekih 700-800 din (prva tri meseca 1999din +PDV),kako se dalje placa,unapred ili kao i tel racun (za prosli mesec)?
Mene zanima,kako se vrsi placanje telekomu? Posto se (kad sam ja u pitanju) sve brzo odigralo,cak su me i za halo i halo plus kartice zavrnuli (ja mislio da je u paketu sa modemom,a kad sam dosao kuci,corak).Dakle,kako se placa ta prva tri meseca,jel odmah prvi mesec ili treci,ili se placa svaki po nekih 700-800 din (prva tri meseca 1999din +PDV),kako se dalje placa,unapred ili kao i tel racun (za prosli mesec)?
za ta prva tri meseca ne znam, a dalje je kao tel. racun...
za ta prva tri meseca ne znam, a dalje je kao tel. racun...
Znaci prvo koristim ceo mesec,pa na kraju platim?
Znaci prvo koristim ceo mesec,pa na kraju platim?
da, tako je kod mene, ne vidim razlog zasto bi se razlikovalo kod tebe...
edit: ono sto sam napisao da prva tri meseca ne znam mislio sam da ne znam kako ces da platis te 2000 tj. kako ce oni da ti posalju racun, u ratama ili sve odjednom, a racun ti isto stize posle prvog meseca koriscenja...
Ono što memeni nije jasno je kako neko može da pristane na ucenu tipa da mora da plati 5000 dinara za posao koji se izvodi za dva minuta u Telekomu :confused: Znam, znam.... Telekom je monopolista ali opet....
Ono što memeni nije jasno je kako neko može da pristane na ucenu tipa da mora da plati 5000 dinara za posao koji se izvodi za dva minuta u Telekomu :confused: Znam, znam.... Telekom je monopolista ali opet....
ja sam se prijavio za adsl jos u promotivnom periodu tako da nisam platio nista:to_care:, ovaj pinocio ce da plati 2400 za tri meseca 512, mislim da su obe ponude bile povoljne? a sad ne znam da li je neko uopste i pristao da da 5000 din za adsl kod telekoma? ne verujem da nije cuo reklame x provajdera kod kojih je uspostava za dz? da nije imao druga da mu kaze da ne daje tolike pare vec da uzme kod nekog provajdera? a ako je opet uzeo i neka su ga zeznuli:D ja imam adsl kod telekoma evo vec 2 meseca i prezadovoljan sam, ali opet da nisam uzeo tad besplatno, sigurno ne bih uzeo kod njih kasnije za 5000 din kad ovamo mogu besplatno...
Ako sam dobro razumeo čiku u Telekomu (žurio sam kući, da što pre povežem kantu, pa nisam najpažljivije slušao), iznos od 2000 dinara [za koji se dobija tri meseca korišćenja ADSLa, halo kartica (300 din.) i halo plus kartica (500 din.)] plaća se u ratama u prva tri meseca korišćenja, uključeno u telefonski račun. Rate treba da budu jednake, znači ~ 700 din.
Kasnije plaćas najnormalnije - negde 2100 dinara mesečno, naravno - ako ne poskupe.:paranoia:
Dakle, ne samo da nismo platili onih 5 hiljadarki za "priključenje", nego u prvom tromesečju plaćamo po povlašćenoj/nižoj tarifi.
Ispada da se u prva tri meseca ADSL kod Telekoma plaća po 400 dinara.:)
[2000 - (300 + 500)] : 3 = 400
Jel to telecom pocinje da zakida na torrentima ?!
U zadnja 24 časa download jako brljavi kod mene. Navodno, brzina je OK, seeds OK, a preuzeta količina tapka u mestu...:icon_scra Koji su inace simptomi kad provajder blokira torrente ?
evo telekom je produzio akciju 512 adsl 3 meseca za 2400 din. do kraja jula, sad sam video u novom sk...
ja sam se prijavio za adsl jos u promotivnom periodu tako da nisam platio nista:to_care:, ovaj pinocio ce da plati 2400 za tri meseca 512, mislim da su obe ponude bile povoljne? a sad ne znam da li je neko uopste i pristao da da 5000 din za adsl kod telekoma?
I ja sam se prijavio jos u Novembru,pa su me zvali nekoliko dana pre ukljucenja da me pitaju,jesam li odustao i da li bih pristao na ovu akciju (prva tri meseca za 2400).Jos nisam cuo da je uopste neko dao tih famoznih 5000 din.Dalje,telekom teta ;) mi je rekla da se protok ne moze menjati ka manjem,znaci,ako sam uzeo 512 to je minimum.I ne razumem sve vas,zasto mislite da je realan rast cena? Pa,kojoj to tehnoloskoj inovaciji s vremenom raste cena?Ja ocekujem cak stavise,strmoglav pad cena u narednih godinu dana
Jel to telecom pocinje da zakida na torrentima ?!
U zadnja 24 časa download jako brljavi kod mene. Navodno, brzina je OK, seeds OK, a preuzeta količina tapka u mestu...:icon_scra Koji su inace simptomi kad provajder blokira torrente ?
Provajder ne blokira torrente već portove neophodne za njihov prenos. Kada su neophodni portovi zavtoreni torrent klijenti jednostavno rade u nekoj vrsti "safe moda" u toku kog se snalaze kako znaju i umeju za komunikaciju ka spolja. Treba da proveriš da li su portovi otvoreni za tvoj torrent klijent. Ako nisu osetićeš jako slab saobraćaj i mali broj seedera.
Neka se samo telecom drži kvalitetne veze, a ne zaguljenih ugovora i "maštovitih" paketa i imaće ono što želi, a to je velik broj korisnika (čitaj: zaradu). Mala je ovo zemlja, mogu ljudi u početku da nasednu na na dugacku TV reklamu ili na šarene celostrane reklame u SK, ali onaj ko ponudi održivo "skidanje 3 filma na noć" dobiće trku ;) A što se ove sveže akcije tiče, izgleda da mi koji smo pre par meseci dogovorili paket 512/128 ispadamo majmuni, pošto ćemo ga preko leta plaćati primetno skuplje...
Provajder ne blokira torrente već portove neophodne za njihov prenos. Kada su neophodni portovi zavtoreni torrent klijenti jednostavno rade u nekoj vrsti "safe moda" u toku kog se snalaze kako znaju i umeju za komunikaciju ka spolja. Treba da proveriš da li su portovi otvoreni za tvoj torrent klijent. Ako nisu osetićeš jako slab saobraćaj i mali broj seedera.
I ja imam slican problem, naime brzina ne bi mogla da se nazove dobra, ali sada sta je tu je, ali mislim da iz ove price meni provajder blokira portove.
Da li moze neko da mi kaze kako da ih odblokiram.
Ova slika mi se izbacuje:
9019
Takodje, kada hocu da hostujem igru (u mom slucaju W3 TFT) ono isti je slucaj, detektovana je igra ali ljudi ne mogu da udju, i svi su mi govorili da mi je to zbog firewall-a. Ali ja sam uradeo onaj takozvani reboot. Ali opet je isto, mada mislim da su ova dva problema nekako povezana.
6am3 Fana71c
2.7.2007, 2:47
Izvinite sto cu sad biti nekulturan ali mrzi me da citam 16 stranica, pa ako ima neka dobra dusa da mi odgovori na sledeca pitanja, posto se razmisljam da predjem sa kablovskog interneta (Radijus Vektor) na Telekomov ADSL:
1) Generalno, koliko je to dobar internet? Mislim na stabilnost veze. Brzina mi nije bitna toliko, uzeo bih 256k.
2) Kako i gde se prijaviti za njega? Koliko se ceka?
3) Drug mi je pominjao nesto da se mora kupiti oprema, koja kosta ~ 5000 din. Malo mi je to glupo, jel postoji opcija da se oprema dobije dzabe dok si njihov korisnik? Mislim, tako je logicnije... Koliko su troskovi uvodjenja?
Hvala unapred :ciao:
Izvinite sto cu sad biti nekulturan ali mrzi me da citam 16 stranica, pa ako ima neka dobra dusa da mi odgovori na sledeca pitanja, posto se razmisljam da predjem sa kablovskog interneta (Radijus Vektor) na Telekomov ADSL:
1) Generalno, koliko je to dobar internet? Mislim na stabilnost veze. Brzina mi nije bitna toliko, uzeo bih 256k.
2) Kako i gde se prijaviti za njega? Koliko se ceka?
3) Drug mi je pominjao nesto da se mora kupiti oprema, koja kosta ~ 5000 din. Malo mi je to glupo, jel postoji opcija da se oprema dobije dzabe dok si njihov korisnik? Mislim, tako je logicnije... Koliko su troskovi uvodjenja?
Hvala unapred :ciao:
Sad bi od Iris odmah dobio kaznene poJene,ccccc.
1.Generalno je odlican koristim ga 4 meseca i ni jednom nije zakazao.
2.Valjda u posti(ja sam dobio ponudu na kucnu adresu).Pa ja sam se prijavio u novembru prosle godine a dobio u februaru ove.
3.Ja je zbog akcije nisam platio , ali sad ima ova nova akcija sa brzinom od 512kb(2500 za tri meseca a posle placas 2100 mesecno)a za 256 neznam.:)
Izvinite sto cu sad biti nekulturan ali mrzi me da citam 16 stranica, pa ako ima neka dobra dusa da mi odgovori na sledeca pitanja, ....
Nisi ti nekulturan, odlično si sročio poruku, nego si malo nestrpljiv i lenj.;)
Pošto se uslovi za ADSL često menjaju, najbolje ti je da informacije pokupiš "from the horse's mouth". Dakle: http://www.telekom.nadlanu.com/adsl/
I ja ti, sa vojim skromnim iskustvom, teška srca :mad: (vidi moje postove o Telekom ADSLu), PREPORUČUJEM Telekomov ADSL.:)
Pozdrav i srećno!
@ Stojadin: Ti mora da radiš u Telekomu.:D
Mario Pavićević
2.7.2007, 9:42
Prijave i sve informacije mozes saznati na web prezentaciji telekoma srbije.TELEKOM ADSL (http://www.telekom.nadlanu.com/adsl/adsl.aspx?ac=solo&br=1)
@ francesko
posto je tema telekom adsl, pretpostavljam da imas adsl kod telekoma? samo kazi koji modem imas da bi neko mogao da ti pomogne....
Nisi ti nekulturan, odlično si sročio poruku, nego si malo nestrpljiv i lenj.;)
@6am3 Fana71c:
Lepo čovek reče. A drugi mogu da se maltretiraju i čitaju tolike stranice teksta, plus još malo pretražuju forum & Internet?!?
ccc :dedica:
6am3 Fana71c
2.7.2007, 12:05
Ok hvala svima na odgovoru. Onaj post je postavljen oko 2-3 posle ponoci, stvarno nisam bio u stanju da citam 16 strana. Malo sam se raspitao po gradu, ispalo je da lik koga znam je provajder za Indjiju Eunet-ovog ADSL-a... Tako da mi je lakse da preko njega uvedem sve to nego da se zezam sa onim finim i kulturnim poshtanskim sluzbenicima. A i rekao je da cu dobiti svu opremu besplatno na koriscenje dokle sam njihov korisnik. Znaci nema placanja sem 400 dinara koliko kosta izlazak na teren da mi to uvedu. A mislim da nema neke razlike tu, na kraju krajeva svi putevi vode u Telekom :dzavo:
@ francesko
posto je tema telekom adsl, pretpostavljam da imas adsl kod telekoma? samo kazi koji modem imas da bi neko mogao da ti pomogne....
Ma shta ima veze,samo je drugaciji meni u zavisnosti od modema...Bitno je da nadje NAT opciju i tu obelezi DMZ i otvori port,pod nekom IP adresom...
A moze i da pogleda modemski firewall,da nije podeshenda blokira neshto...
I jedno pitanje usput onako...U odeshavanjima modema:
Max Half open TCP Conn.
Max ICMP Conn.
Max Single Host Conn.
Shta je najbolje da se unese tu??Da vrednosti budu slichne kao u utorrentu,ili kom vec p2p!??
I shta u stvari radi ova opcija-UPnP Configuration???
A mislim da nema neke razlike tu, na kraju krajeva svi putevi vode u Telekom :dzavo:
Razlike ima, upravo zbog onoga sto si lepo i pametno primetio u drugom delu ove svoje rečenice.
I ja sam zapazio da svi putevi vode u Telekom, ali sam iz toga izvukao (kao i mnogi drugi, kako vidim) drugačiji zaključak: ako ne možeš da ih pobediš - pridruži im se!;)
I svi provajderi da "vrisnu" - zadnji će biti "Telekom ADSL".:mad:
P.S. Što se opreme tiče, posle godinu dana korišćenja Telekom ADSLa - ona je tvoja (i u ugovoru lepo piše da pripada korisniku), a, kako kažeš, kod Euneta ti je samo daju na korišćenje.:p
Ako mene pitate Telekom Adsl funkcionishe po principu...
We are the BORG.... We will add your biological and technological distinctiveness to our own... resistance is FUTILE........:D(rece nesonjacc of Borg...)
Znaci nema placanja sem 400 dinara koliko kosta izlazak na teren da mi to uvedu.
EUnet ne naplaćuje izlazak na teren za instalaciju opreme ;)
Ma shta ima veze,samo je drugaciji meni u zavisnosti od modema...Bitno je da nadje NAT opciju i tu obelezi DMZ i otvori port,pod nekom IP adresom...
ima veze;) evo kako ide za sagem fast modem (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=17345) i kako ide za huawei post br.28 (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?p=278718#post278718)...
I ja sam zapazio da svi putevi vode u Telekom, ali sam iz toga izvukao (kao i mnogi drugi, kako vidim) drugačiji zaključak: ako ne možeš da ih pobediš - pridruži im se!;)
bash tako sam i ja razmisljao kad sam se prijavljivao i kasnije uzeo adsl...
Hehe, nekako slucajno sam resio problem...
Rebootovao sm 4 puta modem i nekako uboo pravu kombinaciju...
Hehe sada mogu da hostujem, a imam zeleno svetlo... :tapsh:
6am3 Fana71c
2.7.2007, 16:30
EUnet ne naplaćuje izlazak na teren za instalaciju opreme ;)
Hehe, znaci lik bi malo da profitira :) Nije ni cudo, to nam je lokalni "gusar". Ironija zar ne? Da je on provajder EUneta za Indjiju, a verovatno preko istog skida igre i programe koje narezuje i prodaje za 150 din/disku. Ovo niste culi ;)
Inace jedini razlog zasto bih radije preko njega je bas to sto je ipak ok lik, i mogu da mu se obratim ako nesto nije u redu itd. dok kod ovih u poshti je odnos prema klijentima kao prema nekom ko te smara i treba ga se sto pre otarasiti. A i cisto sumnjam da ce Eunet da pukne, ipak je to nash najveci provajder (ili jedan od najvecih). A za godinu dana iovako se selim za BG, zbog faxa :o
upravo sam narucio jedan adsl spliter online.Ko zna sta ce mi stici jbt!? ;)
Evo linka,ako nekome jos treba
http://www.multicom.co.yu/ponuda.php?f_grupa=31&f_proizvodjac=&keyword=&f_cena_od=&f_cena_do=&sortiraj=i
@ PinociO:
Je li, šta je bilo sa tim spliterom? Jesi li ga dobio? Javi kad stigne, interesuje me kakav je.:)
postovao sam temu i na dugom delu foruma ali evo i ovde:
Do pre 10 dana sam bio zadovljni korisnik Telekom ADSL usluge, ali sad sam vrlo nezadovoljan i veoma iznerviran...
Net koristim za online igranje[ najvise aa] i ping mi je veoma bitan. Pre 10-ak dana primetio sam da mi je se ping povecao sa nekih 78-82 na 104 do 128. Sve preko 89 da kazem ja vec osecam kao lag [ posto je igra pucacina] i to me krajnje nervira [ presao sam sa ******* sbb-a bas zbog veoma visokog pinga].
Za 10-ak dana tex.pod. sam zvao jedno 5 puta, texnicar mi je cak jednom dolazio i tvrdio da problem nije do mene vec zbog tamo necega.... Zvao sam ar drugara i svi su primetili da se ping promenio u zadnjih 10-ak dana ali oni nisu "gameri" pa ih to ne dotice toliko...Promena je mala ali lag je lag a najvise od svega nervira to sto "telekom ne garantuje ping vec samo protok uz gubitke od 10-15%..." i ne moze nista da uradi povodom mog problema.
Ne kazem da sa tex.pod nisam pokusao na razne nacine da resim problem ali na kraaju njima je kriv internet izvan granica nase zemlje a meni samo ONI, posto poznanik iz subotice ima na istom serveru ping koliki sam i ja imao pre 10-ak dana a ja za 30-40 vise. i krajnje sam se iznervirao izjavom da protok koji uzmes na adslu nema uticaja na ping...Iz licnog iskustva znam da ima a i znam jos par ljudi koji imaju pakete na 256 i uporedjivanje naseg pinga pre mog problema dolazili smo do zakljucaka da je to problem.Drugar je cak promenio paket i ping mu je se poboljsao i bio kako treba. elem na moje pitanje da li ce mi se ping vratiti na normalu ako uzmem paket 768kbs dobio sam odgovor da pricam gluposti i da ne znam kako internet funkcionise...
Kad sam pitao kome da se obratim da izlozim svoj problem posto tex podrska nije u stanju da isti resi dobio sam odgovor da to sto ja mislimn da je samo zato sto ja mislim da je to problem...
Pa ako ste iz Valjeva razmislite o nekim drugim opcijama....
Nadam se da ce me neko razumeti sta sam hteo reci:)
@ PinociO:
Je li, šta je bilo sa tim spliterom? Jesi li ga dobio? Javi kad stigne, interesuje me kakav je.:)
Nazalost,spliter nisam dobio od firme ciji link sam postovao (vratili su novac,nemaju ga na lageru),vec sam ga narucio u drugoj firmi (getcomputer) i to po jos povoljnijoj ceni (320din),stigao je i majstorski je odradio posao,tako da mi je problem sa grcanjem resen!!!! :tapsh: :D
ovako :
drug je otvorio internet caffe i koristi telekom adsl....sve extra radi ali kad se uloguje neko u wow igra normalno 2-3 min i onda se pojavljuje dc a net i daje radi znaci nije problem pucanje veze i slicno...problem je u telekomovom modemu i ruteru....Huavey i Intercom...oni nesto tu zezaju ali ne mozemo da provalimo sta...probali smo sve fore ali i dalje nema uspeha...ako neko zna neka pomogne jer tehnicka podrska kaze da nije nista do telekoma...HELP sto pre molimo vas!!!
ovako :
drug je otvorio internet caffe i koristi telekom adsl....sve extra radi ali kad se uloguje neko u wow igra normalno 2-3 min i onda se pojavljuje dc a net i daje radi znaci nije problem pucanje veze i slicno...problem je u telekomovom modemu i ruteru....Huavey i Intercom...oni nesto tu zezaju ali ne mozemo da provalimo sta...probali smo sve fore ali i dalje nema uspeha...ako neko zna neka pomogne jer tehnicka podrska kaze da nije nista do telekoma...HELP sto pre molimo vas!!!
Jeste li otvorili portove na ruteru za World of Warcraft?
ne kako to da uradimo..ako moze korak po korak objasnjenje!!!!
Uf... Teško da ću moći da ti dam detaljno uputstvo jer nikada nisam imao kontakta sa dotičnim ruterima ali ti preporučujem da pozovete tehničku podršku Telekoma da vam objasne kako se podešava tzv. "port forwarding" za potrebne portove.
Evo sa ove (http://www.blizzard.com/support/wow/?id=aww0790p) stranice sam video šta vam sve treba da bude otvoreno od portova.
Dakle važni su vam portovi 3724, 6112 i opseg portova od 6881 do 6999 za TCP. Kako se to konretno radi kažem može da ti kaže samo tehnička podrška ili neko ko je to već radio na tom modelu :)
Vodite računa i da firewallu na svim mašinama na kojem imate instaliran WOW takođe saopštite da oslobodi ove portove :)
Danasnji dan je prosao u kvaru telekom adsla u Valjevu, ako uspete da otvorite stranicu iz 5 pokusaja dobri ste, ja obicno odustanem oko 20-og. Tex podrska ne radi nedeljom, pa su ostalli " neinformisani" da net ne radi, ili bas nece da rade nedeljom... Koliko sam ja skontao dns je pukao malo, a stvano ne znam koliki je posao namestiti ga ponovo da radi kako treba. Trenutno sam odusevljen posto je ovo 3 stranica koju sam uspeo da tvorim danas, a trudio sam se:)
Jim Bravura
23.7.2007, 14:50
Danasnji dan je prosao u kvaru telekom adsla u Valjevu, ako uspete da otvorite stranicu iz 5 pokusaja dobri ste, ja obicno odustanem oko 20-og. Tex podrska ne radi nedeljom, pa su ostalli " neinformisani" da net ne radi, ili bas nece da rade nedeljom... Koliko sam ja skontao dns je pukao malo, a stvano ne znam koliki je posao namestiti ga ponovo da radi kako treba. Trenutno sam odusevljen posto je ovo 3 stranica koju sam uspeo da tvorim danas, a trudio sam se:)И у Сомбору је за викенд АДСЛ очајно радио (по први пут за 4 месеца), једва сам понеки сајт могао отворити. Чак ни Google претрага није радила. Данас је већ знатно боље, скоро да се све вратило у нормалу.
Ipak ih je "mrzelo" da rade nedeljom, danas sve radi odlicno:)
Jos uvek ovo je Srbija...
internacional 1
10.8.2007, 3:21
Mozda nije ovo mesto da pitam ali imam problem!!!Uzeo sam telekomov adsl paket 256...problem je sledeci!!!Zasto ja ne mogu da saljem e-mail drugim ljudima osim onih kojima se zavrsava mail ???????nadlanu.com!!!!A mogu da primam postu od svih ostalih!!!Dao cega je to??Da li nisam nesto podesio ili??
Mozda nije ovo mesto da pitam ali imam problem!!!Uzeo sam telekomov adsl paket 256...problem je sledeci!!!Zasto ja ne mogu da saljem e-mail drugim ljudima osim onih kojima se zavrsava mail ???????nadlanu.com!!!!A mogu da primam postu od svih ostalih!!!Dao cega je to??Da li nisam nesto podesio ili??
Kada posaljes poruku da li ti izbaci neki error report i da li u njemu pise spamhouse ili tako nesto?
I ja sam imao isti problem,to jest jos uvek imam,ako hoces da posaljes poruku,koristi njihov web mail a ne tvoj program za poruke,barem su meni tako rekli kada sam ih pitao.
Idi na sajt spamhouse.org i proveri da li je tvoja IP adresa u njihovoj bazi podataka zavedena kao ona sa koje su se slali spamovi.
internacional 1
11.8.2007, 18:20
Kada posaljes poruku da li ti izbaci neki error report i da li u njemu pise spamhouse ili tako nesto?
I ja sam imao isti problem,to jest jos uvek imam,ako hoces da posaljes poruku,koristi njihov web mail a ne tvoj program za poruke,barem su meni tako rekli kada sam ih pitao.
Idi na sajt spamhouse.org i proveri da li je tvoja IP adresa u njihovoj bazi podataka zavedena kao ona sa koje su se slali spamovi.
Sada ne mogu ni postu da proverim evo sta mi izbaci
The connection to the server has failed. Account: 'mail.nadlanu.com', Server: 'mail.nadlanu.com', Protocol: POP3, Port: 995, Secure(SSL): Yes, Socket Error: 10060, Error Number: 0x800CCC0E
Sta treba da podesim da sredim to???A reci mi gde treba da idem na ovaj sajt da proverim??
Evo sta mogu da ti predlozim da uradis,ali znaj da i nisam neki znalac kada su ove stvari u pitanju.Probaj da iskljucis opciju SSL,vidi se u tom izvestaju da je ukljucenaovo je za outlook express 6 kiji ja koristim a i za druge je verovatno slican postupak,znaci u outluku ides na-tools-accounts-kliknes na tvoj account(mail.nadlanu.com)-properties-advanced,ukloni zeleni stiklir iz polja gde pise this server requires a secure conection(ssl) klikni apply-ok i probaj onda da proveris postu.
Inace kad sam ja u svom outluku ukljucio ssl izbacio mi je potpuno isti error report kao i tebi,a sto se tice ip adrese idi na sajt www.spamhouse.org (http://www.spamhouse.org) klikni na sbl advisory i tamo gde pise lookup ip adress ukucaj tvoju ip adresu i klikni lookup da vidis da li je negde zavedena kao izvor spama,tvoju ip adresu mozes da vidis tako sto kliknes na ikonicu tvoje konekcije na taskbaru pa onda details.
Sve ovo kucam u slucaju da ne znas ove stvari,a ako znas onda sam se dz abe nakucko,nadam se da ce ovo da resi stvar.
internacional 1
13.8.2007, 0:42
Evo sta mogu da ti predlozim da uradis,ali znaj da i nisam neki znalac kada su ove stvari u pitanju.Probaj da iskljucis opciju SSL,vidi se u tom izvestaju da je ukljucenaovo je za outlook express 6 kiji ja koristim a i za druge je verovatno slican postupak,znaci u outluku ides na-tools-accounts-kliknes na tvoj account(mail.nadlanu.com)-properties-advanced,ukloni zeleni stiklir iz polja gde pise this server requires a secure conection(ssl) klikni apply-ok i probaj onda da proveris postu.
Inace kad sam ja u svom outluku ukljucio ssl izbacio mi je potpuno isti error report kao i tebi,a sto se tice ip adrese idi na sajt www.spamhouse.org (http://www.spamhouse.org) klikni na sbl advisory i tamo gde pise lookup ip adress ukucaj tvoju ip adresu i klikni lookup da vidis da li je negde zavedena kao izvor spama,tvoju ip adresu mozes da vidis tako sto kliknes na ikonicu tvoje konekcije na taskbaru pa onda details.
Sve ovo kucam u slucaju da ne znas ove stvari,a ako znas onda sam se dz abe nakucko,nadam se da ce ovo da resi stvar.
Hvala kralju sada mi radi provera poste,a probacu ono da saljem poruke sa njihovog sajta kao sto si mi rekao!!!A ovo proveravam za spamhouse i javljam
Caos! Imam jedan problem sa dc++! da li neko zna sta treba da namestim u opcijama za modem da bi imao stalan ip koji mi traze za dc++ jer sam sada aktivan clan? Imam telekom adsl i modem huawei MT882 i strasno me smara da pokusavam svasta! Hvala u svakom slucaju! :)
Jel zna neko sta znaci u reklami adsl-a na RTSu ono 256Kb/sec za 999 dinara? Trazio sam na sajtu, a i na onom iz reklame i to se ne pominje. Samo tri osnovna paketa (512, 1, 1 i po).
Verovatno stari blok reklama, od nedavno ti je 256=512kb/s. A sto se tice cene verovatno nije promenjena od standardnog cenovnika Telekoma.
Pa reklama je nova. Pominju se ova tri paketa i na kraju 256 za 999 din. Imam vec 512 pa me ovo zanima.
ostao je paket 256/64 za 999 dinara bez pdv-a :D
ADSL Start paket pruža sve što je pojedincu ili porodici potrebno za svakodnevni rad i zabavu preko Interneta. Bez gubitka kvaliteta, uz neverovatno nisku cenu, zadovoljava osnovne potrebe korisnika: razmenu e-mail/chat poruka i surfovanje internetom.
Brzina dolaznog saobraćaja je 256 Kb/s.
Brzina odlaznog saobraćaja je 64 Kb/s.
Korisnički računar po uključivanju dobija dinamičku IP adresu.
http://www.telekom.nadlanu.com/isp/Privatni/Usluge.aspx?ac=solo&br=1
ostao je paket 256/64 za 999 dinara bez pdv-a :D
http://www.telekom.nadlanu.com/isp/Privatni/Usluge.aspx?ac=solo&br=1
Hvala. Steta sto je sa pdv-om, inace bi mi odgovaralo. Valjda ce i ove cene spasti...
Mnogo je to za 256 ne isplati se ako skidas a bogami i za igranje je bolje vise.
Ja sam testirao net limiterom prvo sam upload stavio na 4kb merio ping u igrici a posle na download 4kb a odlazni normalno i visestruko je gore kad je manji download.:dedica:
Pretrazivao sam net i naleteh na ovo...
Speed
Price (VAT incl)
256 Kbps8.50€
1024 Kbps
25.00€
4096 Kbps
40.00€
To su cene ADSL-a na Kosovu,a koliko sam cuo njima ga preprodaje Telekom pa mozemo zakljuciti koliko nas deru te monopolisticke svinje:n-cc2:
E ove cene mi vise odgovaraju. Samo jos da se preselim na Kosovo...
Mario Pavićević
19.9.2007, 10:23
Pretrazivao sam net i naleteh na ovo...
Speed
Price (VAT incl)
256 Kbps8.50€
1024 Kbps
25.00€
4096 Kbps
40.00€
To su cene ADSL-a na Kosovu,a koliko sam cuo njima ga preprodaje Telekom pa mozemo zakljuciti koliko nas deru te monopolisticke svinje:n-cc2:
O tome je vec pricano.U pitanju su paketi sa ogranicenim protokom a ne Flat rate.
O tome je vec pricano.U pitanju su paketi sa ogranicenim protokom a ne Flat rate.
Bilo mi je previse lepo da bi bilo istinito,izvinjavam se zbog moje naivnosti:)
Da li su poznate cene flata pa da njih uporedimo?
Čujem da Telekom od prvog septembra ne daje username i pass za korisnike ADSL-a, što znači da ne mogu da koriste nikakav drugi hardver osim modemčića koji su od njih dobili (više o tome OVDE (http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1241944)). Bilo bi fino kad bi se Kuzma dotakao toga u svojoj kolumni :)
Odakle si to čuo?
Drugo, to je ruter, a ne modem.
Treće, postoje dve mogućnosti. Ili će autentifikacija biti putem MAC adrese umesto usernamea i passworda, ili će username i password već biti uneti u podešavanja rutera. Ako je MAC adresa, onda pomoći nema. Ako je u pitanju predefinisanje, onda najverovatnije neće biti problema.
Četvrto, sprava koja daju u Telekomu uoopšte ne spada u najnižu klasu.
U redu, ja sam malo previše hitro reagovao, ali sada kad sam pročitao originalni tekst na Benchmarku, video sam znake neverovatne paranoje. Em jedan tvrdi da Huawei zaglavljuje kad se uključi ICQ (ne znam samo kako moj drugar uspeva da ipak radi uz uključeni ICQ, a u kompjutere se razume nešto bolje od moje keve), em drugi kuka kako će sada Veliki Brat da ih kontroliše...
Ja bih pre bilo kakve reakcije pokušao da saznam o čemu se tačno radi. Ne verujem da se Telekomu isplati da radi takve stvari jer će kad-tad morati da počne da daje usernameove i passworde ako bude bilo kakvih problema u konekciji. Moguće je i da se raznim sniffer programima takođe nešto može postići. Na kraju, opet, ne verujem da će Telekom svesno gurnuti i dalje veliki broj potencijalnih korisnika pravo u ruke konkurentskih provajdera.
Inače, prvi put kad neko udari hardverski reset Huaweija, cela stvar pada u vodu. Čisto sumnjam da se username i pass mogu uneti tako da preživljavaju reset, i da u Telekomu ima dovoljno zaludnih tehničara koji bi se time bavili.
Pade mi na pamet i druga stvar. Username i pass koji se dobijaju za email nalog do sada su bili isti kao i za logovanje na Net, zar ne? Tehnički jeste moguće da ti podaci budu različiti za email i za logovanje, ali ne znam nijednog provajdera koji je to tako napravio.
Ostaje, dakle, mogućnost da je sve ovo šarena laža i da Telekom želi da odvrati korisnike od prčkanja po setovanjima (a time i da smanji pritisak na tehničku podršku onih koji su nešto zeznuli pa im više ne radi)... ili da se prelazi na logovanje putem MAC adrese, što je mnogo tvrđi orah. Međutim, verujem da postoji relativno lak način da se sazna MAC adresa (jedinstvena hardverska adresa svakog mrežnog uređaja - mrežnih kartica, kablovskih modema, rutera...), a mislim da postoje i načini da se promeni MAC adresa rutera... bar nekih modela.
U svakom slučaju, trudićemo se da saznamo o čemu se radi i koje su mogućnosti korisniku na raspolaganju.
Mr. Garrison
10.10.2007, 0:24
i meni zakucava od ICQ-a. kada stavim port 80 u ICQ-u, onda je ok. Huawei je tezak shit. da ne pricam sto puca konkecija posle 10-ak sekundi kada nista ne radis u pure bridge modu...
Na kraju, opet, ne verujem da će Telekom svesno gurnuti i dalje veliki broj potencijalnih korisnika pravo u ruke konkurentskih provajdera.
ovo si se salio, zar ne?
Phe, meni TP link zakucava od Skypea... ili bar tako izgleda.
Ali ovde nije poenta u tome. Lako se može namestiti taj ICQ... a pure bridge i nije mod u kome je zdravo raditi... problem je u tome da li ti uopšte možeš da zameniš ruter ili ne.
Kao što sam rekao, sasvim lako može da ispadne da onaj pass koji ti daju za mail u stvari radi posao.
Za "ono" se nisam šalio. Telekom vuče raznorazne čudne poteze, ali nešto nisam primetio da ikad radi u korist svoje (finansijske) štete.
Mr. Garrison
10.10.2007, 0:59
naravno da ne radi. zato ja danas i ne bih mogao u 99% slucaja da promenim provajdera, nego sam osudjen da do smrti koristim telekomov ADSL. kada bih otisao recimo do YUBC-ja, rekli bi mi da nema tehnickih uslova (citaj - telekom cuva portove samo za sebe)...
sto se tice ICQ-a, jeste da se lako moze namestiti kada znas sta je problem (tacnije da ruter zakucava zbog ICQ-a) i kada znas kako se resava. slazem se, onda je to 15 sekundi posla...
meni se pure bridge jako svidja, ali na zalost ne radi kako valja.
i naravno da je tragedija sto kriju username i password: sta se desava kada crkne Havaji?
sve u svemu, veselo...
Na nasu zalost i zalost buducih korisnika, moracu ovu vest da potvrdim!
Naime, imam brata koji je resio da uvede adsl.Podneo je zahtev pre nekoliko nedelja i tek su ga u ponedeljak(ove nedelje) zvali da dodje i pokupi opremu.E sad!? Sta se desava,stvarno ne znam,ali on nije dobio username i pass.Inace je dobio thompson ruter.Bar ja nisam video takve podatke na onim papirima sto su mu dali.
Mada,ako je stvarno ovako, kako dosta ljudi prica bice veselo!:n-cc2:
@ Mr. Garrison & alkatraz
Zaprepašćen sam količinom vašeg nepoverenja prema našoj omiljenoj kompaniji.
Kada vas je to "Telekom" odradio, pa sada tako crno razmišljate?
P.S. Ovo je ironija.
naravno da ne radi. zato ja danas i ne bih mogao u 99% slucaja da promenim provajdera, nego sam osudjen da do smrti koristim telekomov ADSL. kada bih otisao recimo do YUBC-ja, rekli bi mi da nema tehnickih uslova (citaj - telekom cuva portove samo za sebe)...
sto se tice ICQ-a, jeste da se lako moze namestiti kada znas sta je problem (tacnije da ruter zakucava zbog ICQ-a) i kada znas kako se resava. slazem se, onda je to 15 sekundi posla...
meni se pure bridge jako svidja, ali na zalost ne radi kako valja.
i naravno da je tragedija sto kriju username i password: sta se desava kada crkne Havaji?
sve u svemu, veselo...
Jesi li siguran da ne radi? Jesi li probao? Je li ti to rekao neko ko je probao?
jeste li ustanovili na koji način sve to radi i šta se dešava posle hardverskog reseta? Da li je neko probao password od maila na drugom uređaju? To je veoma bitna stvar i od nje zavisi kako se treba postaviti prema Telekomu - nije isto da li oni upišu te parametre kako se ne bi gnjavili i telefonom objašnjavali ljudima kako i šta da upišu, ili te podatke kriju od korisnika "zbog sigurnosti" (što je krajnji debilitet, ali i veliki problem korisnicima).
Ja se slažem s tim da je Telekom u mnogo čemu nekorektan prema korisnicima. Međutim, ovde se radi o tome što ne podese famozni Huawei kako treba - po defaultu. Pomenuto zakucavanje kad se koristi ICQ može biti samo posledica nekog preterano paranoično podešenog Firewalla i slažem se da je bezobrazluk što se po defaultu ne podesi kako treba (jer mnogi korisnici to ne umeju da urade - bar ne odmah, pa misle da nešto nije u redu), ali to ne čini sam uređaj lošim po sebi. A Telekom, kad već može da organizuje upisivanje parametara za logovanje unapred, sigurno bi mogao da upiše i neke normalne parametre za firewall (a tek za NAT...). Dakle, žalbe na Telekom treba da se kreću tom pravcu, a ne "dali su mi smrdljivi ruter". Da ne pričamo o tome da bi za korisnike bilo mnogo jednostavnije da dobijaju običan modem, a ne modem/ruter.
Što se tiče prekidanja veze u pure brudge modu, već sam ti ranije objasnio da tu nije problem u uređaju, nego u tome kako je podešena DSL konekcija na tvojoj telefonskoj liniji. Krajnje nekorektno i neprofesionalno od Telekoma i, što je najvažnije, niko dosad nije uspeo da interveniše pa da se stvar popravi, čak ni preko urgencije (nekih drugih) provajdera. Ali o tim, mnogo bitnijim stvarima niko ne priča, a DSL parametri su osnova svega - ako to ne valja, možeš da imaš ne znam kako dobar modem ili ruter i pride da dubiš na trepavicama, ali od brzine ni od korova.
Mr. Garrison
10.10.2007, 14:18
nismo se razumeli. kada sam ja rekao ovo:
naravno da ne radi
odgovorio sam na ovo:
Telekom vuče raznorazne čudne poteze, ali nešto nisam primetio da ikad radi u korist svoje (finansijske) štete.
nije ni bitno...
koliko vidim, ti mislis da su user i pass za ruter identicni kao i oni za web mail? to ne verujem da je tako, jer su u skroz drugacijem obilku. ja nemam taj problem jer su meni srecom zapisali user i pass.
sto se tice ICQ-a i firewall-a, ko ce ga znati sta je u pitanju? da je do firewall-a, ne bi uopste radio, ovako radi, ali zakucava s'vremna na vreme dok se port ne promeni u 80.
u ovo se ne razumem ni malo:
Što se tiče prekidanja veze u pure brudge modu, već sam ti ranije objasnio da tu nije problem u uređaju, nego u tome kako je podešena DSL konekcija na tvojoj telefonskoj liniji.
kako konkekcija moze da bude podesena da puca kada se ne radi nista?
sta predlazes?
Umalo juce da se priklonim mracnoj sili i uzmem PTT ADSL,Zena iz PTT gde sam trebao da potpisem ugovor potvrdila ovo za username a definitivni razlog da odustanem je bila stavka u ugovoru po kojoj ti sklapas ugovor sa PTT-om na godinu dana po odgovarajucem cenovniku sto znaci da ako oni za 2 meseca odluce da povecaju cene ti mozes samo da kukas jer si se zakovao godinu dana kod njih.Na moje hipoteticko pitanje da li bi to znacilo krsenje ugovara sa njihove strane i da li bi mogao da raskinem ugovor bez placanja penala od 5000 jer sam uzeo paket po drugoj ceni ona je odgovorila da se cene formiraju u zavisnosti od politike i procene trzista PTT-a i da niko ne garantuje ovu cenu tokom godine.:boxing:Posle blagog soka rekoh ne hvala i dovidjenja.:eek:Doslo mi da obucem kostim onog zutog pileta koji se bori protiv velikih korporacija iz Majkl Murovog serijala Awful truth i razbucam ovo leglo monopola.Only in Serbia :icon_evil
@ Mr. Garrison Ja sam mislio na user i pass za logovanje kod provajdera, a ne na logovanje na ruter.
Hmmmm... nije valjda da su to flešovali pa promenili? Zar se to ne resetuje hard resetom?
E sad, ljudi se plaše da udare hard reset jer nisu sigurni šta da stave za onaj "drugi" username i pass, za logovanje na sopstveni nalog. A ako su promenili default pass u firmveru pa ne pomaže ni hard reset onda stvarno...
Zna se da su ruterov fabrički username i pass admin/admin. Da li je neko iz "posleseptembarske ture" to uopšte probao?
Što se tiče konekcije, otprilike možeš da sedneš i plačeš. I meni je pucala konekcija na Beotelu s njihovim Sagem modemom dok nisam kupio TP Link ruter.
Što se tiče zakucavanja ICQ-a, da li je iko pogledao ruterov log posle tog događaja - šta se stvarno dešava? U principu, osposobljavanje ICQ-a za svakojake stvari svodi se na definisanje jednog pravila u NAT-u za tzv. port triggering (kod Huaweija se to nekako drukčije zove, nisam zapamtio), ali ako radi sa portom 80, OK.
Mr. Garrison
11.10.2007, 2:35
necu da placem, ali sam se posteno napio :alealeee: :qliranje:
Malo sam nepismen po ovom pitanju ali ko pita ne skita:)
Da li sad ovo znaci da korisnici vise ne mogu da otvore portove za p2p jer nemaju user i pass?
polarnimeda
2.11.2007, 5:43
auh... bezveze sam telekom krivio sto mi nisu promenili brzinu...
al' da pocnem od pocetka. resili sestra i ja da predjemo sa paketa 512 na paket 1024... videli da to moze da se uradi direktno preko sajta; popunili sta smo imali za minut, i dobili obavestenje da je brzina uspesno promenjena. naravno, nije se nista promenilo, ali je lepo pisalo na sajtu kako promena brzine traje 1 radni dan... a bila je nedelja. ok, u utorak sam ujutro proverio- nista. malo se zacudih, ali dobro... znam kako kod nas sve dobijas sutra, pa je mozda ta navika ostala i telekomu (iako nemaju razloga da lazu, jer ko hoce da menja brzinu, promenice je- trebalo mu za to 1, 2 ili 20 dana)... kakogod... sreda- nista! cetvrtak- opet nista! vec je petak ujutro, i poceh ja da ceprkam po netu pre nego sto ih popodne nazovem da vidim u cemu je stvar... kako primetih- ljudi su u ovoj situaciji ponekada cekali promenu brzine i samo neka 2-3h, ali neki i po 2 meseca!!! a ono sto neki mozda ne priznaju, ispostavilo se kao tacno! najtvrdje resetovanje modema je resenje! :) konaaacno!!
evo sta sam uradio:
posto imam 2 kompa, bar jedan od ta dva je gotovo uvek ukljucen i na neki nacin obavezuje modem na rad. stoga, prvo sam izvukao mrezni kabl iz modema, pa onda ugasio i modem. ugasih na kraju i komp koji je na njega prikljucen preko USB-a. onda sam ponovo ukljucio modem, pa opet i komp koji sam malopre iskljucio... i... voila! :D nova brzina!!
nikakav softverski restart nije pomagao- zato i pominjem celu pricu. telekom je svoje obavio mozda i istog dana, a ja bih (ili neko drugi) cekao do besvesti da sam strpljiviji (mada i ovo je bilo strpljivo). telekom mogu kriviti jedino zato sto je prevideo da ovo napise na sajtu!
eto, verujem da ce bar nekome ova informacija postedeti zivce, sacuvati vreme... :)
Ljudi,da vam iskreno kažem,ne razumem se baš u ADSL,ali koliko sam video,Telekom ima najbolju ponudu.Za 1300 din. mesečno,brzina 256 i nema "flat rate"
E sad imam 2 pitanja
1.Šta je tačno "flat rate"?Da li to znači da mogu da downloadujem koliko hoću megabajta bez dodatnog plaćanja?
2.Da li je Telekom baš toliko dobar?Da li mi se više isplati da uzmem nekog drugog provajdera?Koji je po vama najbolji izbor?
Hvala puno:)
Ljudi,da vam iskreno kažem,ne razumem se baš u ADSL,ali koliko sam video,Telekom ima najbolju ponudu.Za 1300 din. mesečno,brzina 256 i nema "flat rate"
E sad imam 2 pitanja
1.Šta je tačno "flat rate"?Da li to znači da mogu da downloadujem koliko hoću megabajta bez dodatnog plaćanja?
2.Da li je Telekom baš toliko dobar?Da li mi se više isplati da uzmem nekog drugog provajdera?Koji je po vama najbolji izbor?
tacne cene su :
256/64 - 1.178
512/64 - 1.425
1. da, koliko hoces :a_whistli
2. sto se mene tice - jeste :) a i nisam cuo da je neko imao problema...
:ciao:
Da.
Pročitaj postove #310-318 u ovoj temi.
Nema na čemu.;)
Molim nove korisnike ovog foruma da prvo pretraže teme koje već postoje, jer je na mnoga pitanja do sada odgovoreno! Hvala...
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=6804
Baalzamon
3.11.2007, 12:57
e da vas pitam nesto, da li telekom ima ogranicenje na p2p programe. i kako oni funkcionisu sa njim. mislim na torrente, dc++ i sl?
Meni radi normalno... mada sam upozoren da ih ne koristim. Ali nisam primetio nikakva ogranicenja...
Meni radi normalno... Ali nisam primetio nikakva ogranicenja...
Takodje. Ja sam samo forvardovao port...
mada sam upozoren da ih ne koristim.
Poslali su ti mail sa upozorenjem? Ili kako vec?
Baalzamon
3.11.2007, 14:39
upozorenje?
jel mozes da kazes sta je tacno pisalo?
Evo od danas sam korisnik Telekomovog ADSL-a.
Za sada nemam primedbi osim što je onaj roze-beli modem ružnjikav...ali stavio sam ga negde iza stola tako da nema problema :D
P2P i Torrent, kolko vidim, rade OK, danas sam skinuo par giga serije, da isprobam, i jako sam zadovoljan.
Evo od danas sam korisnik Telekomovog ADSL-a.
Za sada nemam primedbi osim što je onaj roze-beli modem ružnjikav...ali stavio sam ga negde iza stola tako da nema problema :D
P2P i Torrent, kolko vidim, rade OK, danas sam skinuo par giga serije, da isprobam, i jako sam zadovoljan.
Welcome to the dark side. :dzavo:
Cuti, nespominji modem, ubio sam se da mi ceo komp bude crn, i onda dobijem takav modem... :boodala:
Welcome to the dark side. :dzavo:
Cuti, nespominji modem, ubio sam se da mi ceo komp bude crn, i onda dobijem takav modem... :boodala:
We have cookies :D
Modem je debilan. Ja još vidim kod devojke lep crni modem (stari), a kad su mi otvorili tamo :eek: :kreza:
I još oni šareni kablovi...
I još oni šareni kablovi...
Mislim da su kablove obojili jačim farbama sa razlogom: mnogo je lakše sve pravilno pospajati kad su kablovi i odgovarajuće utičnice iste (jarke) boje. Nisu svi IT mudrice.
A, da, dobrodošao kod :dzavo:!
Mislim da su kablove obojili jačim farbama sa razlogom: mnogo je lakše sve pravilno pospajati kad su kablovi i odgovarajuće utičnice iste (jarke) boje. Nisu svi IT mudrice.
Ja sam zbog duzine umesto zelenog utakao beli telefonski, zeleni umesto narandzastog, narandzasti umesto crnog... Nista nije gde treba :kreza:
@zoran, hvala na dobrodošlici :dzavo:
Ma znam da je sve to urađeno da bi svako mogao da namesti, ali je pomalo smešno :D
@Sun
Ma ja nisam ni gledao boje, imam jedan beli od 10m koji sam uključio u UPS, a iz njega ide jedan od šarenih u razdelnik, odakle ide drugi šareni u modem i jedan u telefon :kreza:
Kad sam sve namestio provalio sam da imam i uputstvo :D
cyberserbia
24.11.2007, 12:43
I ja sam odlucio da predjem na dark side i pogazim svoje principe.
Cekao sam vise od mesec dana od dana kada su me zvali iz Telekoma da potpisem ugovor jer sam se nadao da ce za mesec dana i ostali provajderi biti u mogucnosti da mi pruze uslugu ADSL-a, ali nista od toga. I tako ja lepo jednog novembarskog dana odem u korisnicki servis u Cacku jer mi je on najblizi. I tamo mi gospodicna koja radi za pultom kaze kako je potrebno da moja baba dodje licno da potpise ugovor bez obzira sto imam njenu licnu kartu. Posto je moja baba vlasnik tel. prikljucka i posto ona mora da dodje da potpise ugovor ja sam odlucio da raskinem zahtev koji je podnet na njeno ime i da podnesem isti na svoje. Medjutim, tada mi ta sluzbenica kaze da baba mora i za to da dodje licno i raskine zahtev. Tada sam rekao toj zeni da mislim da je to smesno i da se nije ona prijavila da koristi internet vec ja i da bi stvarno bio fenomen da ga ona koristi. I tako, zena nije htela da popusti i ja sam morao da se vratim kuci i tako mi je ta zena izbila iz dzepa 200 dinara koliko su autobuske karte kostale. Lepo ja dodjem kuci, posaljem mejl info centru u Beogradu i oni ljudi sve zavrse za par minuta. Nikakva dokumentacija i maltretiranje babe nisu bili potrebni sto je i logicno. Sutra ponovo odem i druga sluzbenica mi kaze kako mi je sad potrebna potvrda i fotokopija babine l.k. i onda se ponovo vratim kuci i isti taj dan ponovo odem u Cacak i odnesem svu dokumentaciju (kao da vadim vizu) i dobijem potvrdu od one sluzbenice koja je prethodnog dana radila da mi nista vise nije potrebno i da ce oni ubrzati stvar jer nije potrebno da se instalira oprema na prikljucku jer se zahtev podnosi na isti prikljucak na kome je vec instalirano sve. To je bilo u prosli cetvrtak i ja jos uvek cekam da sastave jeb.ni ugovor. Procitao sam da ljudi obicno cekaju desetak dana da im sve bude zavrseno, a ako ja ovoliko dugo cekam sa ubrzanom procedurom pitam se koliko dugo onda cekaju ljudi u Cacku kojima je potrebno da se instalira ta oprema. Eto, jedno iskustvo vise, pa ako neko bude imao slican problem, neka strpa vlasnika prikljucka u kofer ili neka bude spreman da ide na dnk analizu.
Jedno pitanje samo za sve one koji su kod Telekoma, da li ste svi vi pre poziva da potpisete ugovor dobili onu sms poruku jer ja svaki dan ocekujem da mi poruka stigne, ali nema je...:dedica:
Jedno pitanje samo za sve one koji su kod Telekoma, da li ste svi vi pre poziva da potpisete ugovor dobili onu sms poruku jer ja svaki dan ocekujem da mi poruka stigne, ali nema je...:dedica:
Mene su pozvali na mobilni, i morao sam da vodim kevu.
Ne znam šta da ti kažem, nov sam u ovome. :)
Ne. Ali ja sam stalno isao kod njih da pitam kad ce. :D Pa sam tako otisao dan pre i znao da ce sutra. Nisam cuo da salju poruke...
zoran845
24.11.2007, 17:48
Jedno pitanje samo za sve one koji su kod Telekoma, da li ste svi vi pre poziva da potpisete ugovor dobili onu sms poruku jer ja svaki dan ocekujem da mi poruka stigne, ali nema je...
Mene su pozvali na mobilni kad je sve bilo spremno, zvaće te na broj koji si im ostavio. I zovu posle nekih nedelju dana, bar u Nišu.
A ono sa babom i genetskim uverenjima (:D:mad::D) je baš (tipično naš, domaći) bezobrazluk i neekspeditivnost. Hrrrrk.... U Nišu su profesionalniji, menjaju se na bolje. Nije :dzavo: uvek tako crn.
sharlo_03
27.11.2007, 22:37
Evo ja sam juce preko neta podneo zahtev za paket 512/64. Jel dobar to paket? Jel ima padova brzine? Odmah danas su me zvali da me na spensu ceka modem. Jedva cekam!!!!:D
A jel to za 1 din prikljucak neka prevara? Znam da je cena bez PDV ali da li ce recimo 1 februara kad prestane akcija da mi traze da im platim decembar i januar?
Imam lose iskustvo sa STcable pa se pitam. Svakog 10. u mesecu prosecno su mi gasili net zbog kvazi prekoracenja i pise kao da sam downloadovao 1.5gb a DU meter mi pokazuje 900 mb. To je glavni razlog mog prelaska na ADSL. Pozdrav!
Sutra javljam utiske ako budem isao za NS!!!!!!!:ciao:
zoran845
27.11.2007, 23:18
Evo ja sam juce preko neta podneo zahtev za paket 512/64. Jel dobar to paket? Jel ima padova brzine?Imam isti taj paket kod "Telekoma" od juna i veoma sam zadovoljan kako sve funkcioniše. Još kad bi malo cena pala...:a_whistli
Nisam primetio da ima nekih većih oscilacija u brzini downloada: kod mene je 114 KB/s.:)
Imam isti taj paket kod "Telekoma" od juna i veoma sam zadovoljan kako sve funkcioniše. Još kad bi malo cena pala...:a_whistli
Nisam primetio da ima nekih većih oscilacija u brzini downloada: kod mene je 114 KB/s.:)
Chek,chek 114KB/s download u paketu 512/64 !??
To tesko..:D Kod mene na 1024 down ide oko 105 KB/s. A 512/8=64;)
E, jel ja imam 2 meseca besplatno ili ne? :icon_scra
Ako si prijavljen za neku novu novogodishnju ponudu,imash besplatno do 1.februara...
Upravo tako!
zoran845
27.11.2007, 23:40
To tesko..:D Kod mene na 1024 down ide oko 105 KB/s. A 512/8=64;)Od septembra su duplirali brzinu downloada, ranije je bilo 56-57 KB/s. Nisam pogrešio zbog mernih jedinica.:)
Chek,chek 114KB/s download u paketu 512/64 !??
Ma imao je zoran 512 paket... sve do dupliranja brzina? :)
Imas. Valjda? Sta su ti rekli oni?
Jedan moj drug uzima adsl za neki dan i on ima besplatno, pa mislim da imas i ti...
Ja imam 512 paket, i kod mene sve radi perfektno. :)
do dupliranja su bili 256/64, 512/128, 768 .....
sada su 512/64, 1024/128 ...... :confused: zorane koji paket imas?
zoran845
27.11.2007, 23:49
Ma imao je zoran 512 paket... sve do dupliranja brzina? :)Tako je, a imam ga valjda i dalje, jer me niko nije obavestio da sam prekomandovan u 1024.:)
Bilo kako bilo, ja skidam 114 KB/s. Ali samo na bržem PC-u i sa Windowsom XP, na staroj kanti sa koje vam se javljam maksimum je oko 60 KB/s.:(
Tako je, a imam ga valjda i dalje, jer me niko nije obavestio da sam prekomandovan u 1024.:)
Bilo kako bilo, ja skidam 114 KB/s. Ali samo na bržem PC-u i sa Windowsom XP, na staroj kanti sa koje vam se javljam maksimum je oko 60 KB/s.:(
http://192.168.1.1/
user i pass - admin
pogledaj sta pise kod Bandwidth Down/Up(kbps) - trebalo bi da je ~1024/ ~128...
zoran845
27.11.2007, 23:58
Evo ga:
14991
Evo ga:
Pa to je to...
Imao si 512, duplirali i to je to. :)
Pa to je to...
Imao si 512, duplirali i to je to. :)I... Šta imam sad: "budženi 512" ili "obični 1024"?:icon_scra
I... Šta imam sad: "budženi 512" ili "obični 1024"?:icon_scra
ovo prvo... ;)
I... Šta imam sad: "budženi 512" ili "obični 1024"?:icon_scra
ovo prvo... ;)
Lepo kaze sun. Imas "budzeni" 512. Inace to je isto. Nema nikakve razlike. ;)
Imas. Valjda? Sta su ti rekli oni?
Jedan moj drug uzima adsl za neki dan i on ima besplatno, pa mislim da imas i ti...
Ja imam 512 paket, i kod mene sve radi perfektno. :)
Ništa mi nisu rekli...pa videću kad mi dođe račun za telefon :)
sharlo_03
28.11.2007, 22:53
Namontirao sam telekom adsl pre........................20min.:D
Strava je. Brzina ne pada ispod 50kbps.
Jes` da je malo sporije od starog kablovskog od 1mbps ali cu se navici a i bitnije mi je da nema limita nego brzina koja je ista kao ona koju sam imao pre 2 meseca.
Ja sad kao da opisujem igru u fazonu kao fps mi ne pada ispod 50:to_care:
xexe:ciao:
Jedno pitanje,posto sam se prijavio putem interneta za telekom adsl da li da cekam da me pozovu ili da mi posalju mail da mi je zahtev prihvacen posto nista od toga nema ili da idem i da ih smaram :dzavo: i koliko se otprilike dugo ceka na to. P.S. Pre dve godine dok jos nije bilo adsl-a van beograda i nisa i dok nije postojao telekom adsl prijavio sam se na sezam da proverim tehnicke mogucnosti i oni su me pre neki dan zvali kao da sam obavezan da kod njih uzmem adsl :icon_scra ali ja sam ih odbio i prijavio sam se na telekom,ima li to neke veze :confused: Ovo pitam jer se moj drug prijavio na telekom pre pola godine ali je otkazao tada sve zahteve dok se ne realizuje prikljucak i onda se covek prijavio na sezam i kada ga je sezam zvao on je prihvatio medjutim kada je telekom stupio na snagu :boxing: tj. kada je sve bilo zavrseno,telekom nije dozvolio sezamu da bude njihov korisnik nego je morao da bude telekomov.
... posto sam se prijavio putem interneta za telekom adsl da li da cekam da me pozovu... i koliko se otprilike dugo ceka na to?Čekaj, zvaće te. Obično se čeka oko nedelju dana.
Pre dve godine... prijavio sam se na sezam da proverim tehnicke mogucnosti i oni su me pre neki dan zvali kao da sam obavezan da kod njih uzmem adsl :icon_scra ali ja sam ih odbio i prijavio sam se na telekom,ima li to neke veze?Nema (pošto je redosled prijavljivanja bio: 1. Sezam 2. Telekom), ali u obrnutom slučaju (kao što se vidi iz primera tvog druga) ima itekako veze, jer je "Telekom" monopolista (čitaj "bog i batina"), pa može da ti napravi grdne probleme ako pokušaš da ga eskiviraš.
They'll make you an offer you can't refuse, a mogu i da ti ubace konjsku glavu u krevet dok spavaš.:dzavo::D
Jedno pitanje,posto sam se prijavio putem interneta za telekom adsl da li da cekam da me pozovu ili da mi posalju mail da mi je zahtev prihvacen posto nista od toga nema ili da idem i da ih smaram :dzavo: i koliko se otprilike dugo ceka na to.
Ja bi ih smarao do kraja... :dzavo:
Ja sam se prijavio, pa sam kroz 2 dana otisao da menjam nesto u vezi paketa a oni su mi rekli da je prakticno sve spremno. Posto sam menjao morao sam da cekam opet koji dan, a to se oduzilo... Ja ih nisam u medjuvremenu zvao, da bih otisao tamo posle 2 nedelje a oni rekli nesto tipa: " Pa sto ne dolazis, sve je gotovo...":boodala:
poslali mi danas poruku i adsl je krenuo :alealeee: Kakav prelaz sa dial-up
Da li treba da instaliram nesto sa onog diska posto sam povezao na lan i radi?
Da li treba da instaliram nesto sa onog diska posto sam povezao na lan i radi?
Ne, drajveri su potrebni samo ako modem/ruter povezuješ preko USB-a, što je lošija varijanta. Samo ti to ostavi na LAN-u i sve OK. ;)
Extra,sad na forwardovanje portova i bacam se u narodni download :dzavo:
narucio sam adsl i cekam.e pa jel prvi mesec besplatan?
cyberserbia
30.11.2007, 0:16
Ja sam danas potpisao ugovor sa Telekomom i preskocio bih pricu kako sam to uspeo. Imam jedan problem, a posto nisam nesto pametan onda hocu da pitam vas da mi pomognete. Naime, sve kablove sam povezao ali mi dioda LINK ne svetli. Sve sam lepo povezao, cak i one gej kablove sam stavio na svoje mesto, ali nece. Da li neko mozda zna u cemu je problem. Ja bih se kladio u FUN-JIN spliter. Mozda je bitno da napisem da se pri spustanju slusalice cuje mikrofonija. :eek:
narucio sam adsl i cekam.e pa jel prvi mesec besplatan?
Jeste
Ja sam danas potpisao ugovor sa Telekomom i preskocio bih pricu kako sam to uspeo. Imam jedan problem, a posto nisam nesto pametan onda hocu da pitam vas da mi pomognete. Naime, sve kablove sam povezao ali mi dioda LINK ne svetli. Sve sam lepo povezao, cak i one gej kablove sam stavio na svoje mesto, ali nece. Da li neko mozda zna u cemu je problem. Ja bih se kladio u FUN-JIN spliter. Mozda je bitno da napisem da se pri spustanju slusalice cuje mikrofonija. :eek:
Mora da nesto nisi dobro povezao ili probaj sa nekim drugim spliterom. Preko cega si povezao usb ili lan?
Proveri ponovo koji si kabal iz splitera gurnuo u modem a koji u telefon (nemam pojma da li ovo ima veze, ali možda može da pravi problem :D)
Možda ti još nisu pustili?
Ja bih se kladio u FUN-JIN spliter.
Kakav god spliter bio, kada je slušalica telefona spuštena, modem će raditi normalno čak i da nema spiltera uopšte, tako da to nije problem. Poveži taj ruter na mrežnu kartu, jednostavnije je i bolje rešenje.
cyberserbia
30.11.2007, 11:24
Ja sam mislio da ta lampica mora da svetli bez obzira da li sam povezao preko usb ili lan. Probao sam i jedno i drugo,ali nista. Napisao sam da sam dobro povezao sve kablove.
Po uputstvu:
Link
Zelena - Treperi - MT882 se aktivira.
Zelena - Uključen - MT882 je aktiviran.
Narandžasta - Treperi - Ugrađeni PPP dial-up softver poziva broj.
Narandžasta - Uključen - Ugrađeni PPP dial-up softver uspešno je pozvao.
Narandžasta/Zelena - Isključen - Telefonska linija nije konektovana ili je sledeće aktiviranje u pripremi.
Kod mene sija non-stop narandzasto....
Inace nije bitno gde koji kabl stavljas, svi su oni isti... (mislim na onaj zeleni, narandzasti...)
cyberserbia
30.11.2007, 13:02
Zvao sam tehnicku sluzbu i probao sam direktno da povezem modem i prikljucak u zidu i nije problem u spliteru vec verovatno je problem u centrali pa ce oni proveriti sta je u pitanju. Bas me nece ovaj ADSL:n-cc2:
cyberserbia
30.11.2007, 19:03
Da li je ovo tropolna uticnica? Procitao sam na Telekomovoj podrsci da one mogu da izazovu velike smetnje. Al' kapiram da bih imao bilo kakav signal tj. da bi lampica treperela, ali ona ne svetli uopste ni u zelenoj ni u narandzastoj boji.
http://img504.imageshack.us/img504/6671/prikljucakzr5.th.jpg (http://img504.imageshack.us/my.php?image=prikljucakzr5.jpg)
Da li je ovo tropolna uticnica? Procitao sam na Telekomovoj podrsci da one mogu da izazovu velike smetnje. Al' kapiram da bih imao bilo kakav signal tj. da bi lampica treperela, ali ona ne svetli uopste ni u zelenoj ni u narandzastoj boji.
http://img504.imageshack.us/img504/6671/prikljucakzr5.th.jpg (http://img504.imageshack.us/my.php?image=prikljucakzr5.jpg)
Ne bih znao da ti kažem, ali ja sam se otarasio toga kad sam uzeo ADSL.
Kupio sam novi kabal, estetike radi :)
cyberserbia
5.12.2007, 20:49
Konacno mi ovo zavrsise! Ipak mora da se malo vikne da bi te ljudi ozbiljno shvatili. Juhu, odoh da uzivam...:odoK:
Antony Kidis
5.12.2007, 22:20
Ima li neko da mi objasni sledece:
Zasto se paket zove naprimer 256kb/s kada mu je maxmalna brzina 30kb/s?:icon_scra
Zasto se paket zove naprimer 256kb/s kada mu je maxmalna brzina 30kb/s?:icon_scra
To su dve različite jedinice BIT (http://en.wikipedia.org/wiki/Bit) i BAJT (http://en.wikipedia.org/wiki/Byte).
Bit se obeležava sa b, a bajt sa B. Osam bitova čine jedan bajt. Pošto je veličina programa u bajtovima (megabajt, gigabajt...), a brzine neta se izražavaju u bitovima da bi dobio brzinu prenosa podataka ti tih 256 kb/s deliš sa 8 i dobijaš 32 kB/s. ;)
Zasto se paket zove naprimer 256kb/s kada mu je maxmalna brzina 30kb/s?:icon_scraRazlog je prost: 256 kb/s (kilobit(ov)a u sekundi) zvuči mnogo brže nego 32 kB/s (kilobajta u sekundi), a isto je. Čist reklamni trik u vidu žongleraja sa mernim jedinicama.
Kod nekih i manje od 30KB/s
Kod nekih i manje od 30KB/s
32 u teoriji, a inače teorija i praksa su sve potpuno različite stvari :)
@cyberserbia
Welcome to the darkside :icon_wink
Insecticide
6.12.2007, 0:09
Welcome to the darkside :icon_wink
Pre bih rekao : "Welcome to the jungle"
cyberserbia
6.12.2007, 1:02
Svejedno pridruzio sam se :dzavo:
donator99
6.12.2007, 23:26
Razlog je prost: 256 kb/s (kilobit(ov)a u sekundi) zvuči mnogo brže nego 32 kB/s (kilobajta u sekundi), a isto je. Čist reklamni trik u vidu žongleraja sa mernim jedinicama.
Ustvari, brzina interneta se na pocetku merila u bitovima(300bps, 1200bps itd.), pa je to ostalo do danas.Nisu ti likovi iz marketinga neke kompanije izmislili :)
Ljudi, potrebna mi je jedna informacija. U petak sam bila u Korisnickom servisu u Telekomu i potpisala zahtev za ADSL. Sada cekam poziv od Telekoma da potpisem ugovor i podignem modem, uzela sam Paket 1 0,5M. Kakve su mogucnosti sa tom brzinom?
Nisam bas neki znalac za kompjutere i internet.Do sada sam koristila internet preko modema. Kako funkcionise Skype (prenos zvuka i slike kamerom) jer do sada preko modema to nisam mogla. Da li mogu da slusam muziku i radio, gledam satelitski program, e-learning preko interneta?
Ona "salterusa" mi je spomenula da ako mi padne napamet da raskinem ugovor pre njegovog isteka placam modem 5000din + PDV i neke kaznene poene za telefonske impulse, ali detaljne informacije nije mi rekla jer ni sama ne zna. Kaze da to sve pise u Ugovoru,koji tek treba da potpisem. Po isteku ugovora vracate im modem,ako je ostecen placate 2000din.Ako im vec placam 1400din. onda hocu da ga maximalno iskoristim. Cula sam da je to najeftiniji kineski modem, koji se dobija na koriscenje i da se jako brzo ugreje. Koliko sati dnevno moze da bude ukljucen? Unapred hvala!
Kako funkcionise Skype (prenos zvuka i slike kamerom) jer do sada preko modema to nisam mogla. Da li mogu da slusam muziku i radio, gledam satelitski program, e-learning preko interneta?Može sve ako imaš noviji kompjuter i potrebne programe.
Ona "salterusa" mi je spomenula da ako mi padne napamet da raskinem ugovor pre njegovog isteka placam modem 5000din + PDV i neke kaznene poene za telefonske impulse, ali detaljne informacije nije mi rekla jer ni sama ne zna.Tačno. Detaljnije o ovome imaš na sajtu (http://www.telekom.nadlanu.com/isp/Privatni/Usluge.aspx?ac=solo&br=9) "Telekoma".
Po isteku ugovora vracate im modem,ako je ostecen placate 2000din.Hm, ja imam paket 512 od juna, i kod mene u ugovoru stoji: "Opremom u smislu ovog ugovora smatraju se modem i spliter..., a koji se Korisniku daju i koji su njegovo vlasništvo.".
Verovatno imam malo nastranu predstavu o vlasništvu, ali ovo razumem tako da mi modem i spliter ostaju i po isteku ugovora (posle godinu dana). Ne znam, možda su sada druga pravila. Molio bih te da kad dobiješ ugovor pročitaš njegov uvodni deo i napišeš ovde šta kod tebe kažu za vlasništvo nad "opremom".
Ako im vec placam 1400din. onda hocu da ga maximalno iskoristim. Cula sam da je to najeftiniji kineski modem, koji se dobija na koriscenje i da se jako brzo ugreje. Koliko sati dnevno moze da bude ukljucen?Verovatno ćeš da dobiješ kineski Huawei (i sam ga imam). Modem može da bude uključen non-stop (i treba, za to je pravljen), a da se greje - greje se. Ali radi. Više o tome imaš ovde (http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=295085&postcount=106).
Unapred hvala!Molim.
Welcome to hell (mislim kod "Telekoma":dzavo:).:) Sve radi, ali pomažeš jednog teškog monopolistu.
P.S. Pročitaj celu ovu temu (i "ADSL pitanja"), neće škoditi. Ja sam baš tako krenuo sa ovim forumom.;)
Ljudi, potrebna mi je jedna informacija. U petak sam bila u Korisnickom servisu u Telekomu i potpisala zahtev za ADSL. Sada cekam poziv od Telekoma da potpisem ugovor i podignem modem, uzela sam Paket 1 0,5M. Kakve su mogucnosti sa tom brzinom?
Nisam bas neki znalac za kompjutere i internet.Do sada sam koristila internet preko modema. Kako funkcionise Skype (prenos zvuka i slike kamerom) jer do sada preko modema to nisam mogla. Da li mogu da slusam muziku i radio, gledam satelitski program, e-learning preko interneta?
Jel to paket od 1Mb/s ili 1,5Mb/s?
Nije bitno u svakom slučaju sve to što si nabrojala će ti raditi sasvim dobro. Znači internet radio, televizija, Skype... Sve leti :D Uostalom kad upališ i vidiš razliku u odnosu na Dial-up, oduševićeš se...;)
Ona "salterusa" mi je spomenula da ako mi padne napamet da raskinem ugovor pre njegovog isteka placam modem 5000din + PDV i neke kaznene poene za telefonske impulse, ali detaljne informacije nije mi rekla jer ni sama ne zna. Kaze da to sve pise u Ugovoru,koji tek treba da potpisem. Po isteku ugovora vracate im modem,ako je ostecen placate 2000din.Ako im vec placam 1400din. onda hocu da ga maximalno iskoristim. Cula sam da je to najeftiniji kineski modem, koji se dobija na koriscenje i da se jako brzo ugreje. Koliko sati dnevno moze da bude ukljucen? Unapred hvala!Kineski jeste, najjeftiniji nije. To je Huawei MT882. Nije najbolji sigurno, ali mislim da pristojno radi posao. Ugreje se ali ne treba da te brine. Ja moj nisam ugasio od kad sam ga dobio letos (ne računajuči poneko nestajanja stuje...) tako da nema potrebe da ga uopšte gasiš ako neželiš...
Mocicesh uglavnom sve to,ali bez satelitskog programa zbog malog uploada...
Taj paket pruza solidne moguznosti za download and stuff,ali u nekim sluchajevima nije dovoljan za igranje zbog malog uploada,tj. negde nece biti problema,ali negde cesh moci da igrash ali ce ti ping biti uzasno veliki...
Shto se tiche modema,mislim da su bash neki ljudi iz telekoma rekli da modem treba shto manje da se iskljuchuje,i da oni imaj uneke modeme koje nisu iskljuchivali po 6 meseci i jache,sad ne znam da li su njihovi mozda SEGAEM ili mozda ovi nashi narodski HUAWEI...U svakom sluchaju postavi ga pomocu onog potolja u uspravan polozaj,tako se brze hladi...
za modem nemoras da se brines ja moj godinu dana nisam iskljucio !!
ovo za igrice MISLIM da nije tachno da ce joj biti veliki ping ja imam 1 mb/sec i ping mi je ok 30 i to je odlicno mada i kada sam imao ping 100 nije seckalo puno....
skype radio tv e-learnig sve ce ti to lepo raditi nebrini
PS : DOBRO PROCITAJ UGOVOR !!!!!!;)
Jel to paket od 1Mb/s ili 1,5Mb/s?
Nije bitno u svakom slučaju sve to što si nabrojala će ti raditi sasvim dobro. Znači internet radio, televizija, Skype... Sve leti :D
Verovatno je mislila na ADSL1 paket, 512/64 Kb/s.
Onda joj baš i neće sve "leteti"...
I šta ste navalili sa odgovorima, jeste žensko je (možda), i jeste prva poruka ali ova količina objašnjenja je sasvim dosta za početak, ne želimo nikoga da zbunimo... Polako, dišite :)
I šta ste navalili sa odgovorima, jeste žensko je (možda), i jeste prva poruka ali... Polako, dišite :)Polomismo se, zato što je žensko.:p:kreza: Šalim se, pa valjda je svrha ovog foruma (i) da pomažemo jedni drugima.;)
Ne baš (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=6804)... "Ovaj forum je za ljude koji bi da se povežu sa uredništvom SK-a i ostalim čitaocima srodnih interesovanja..." ;)
Hvala vam puno na ovim informacijama.I ja takodje mislim da pomazem jednom monopolisti i jedva cekam da dodje drugi operator i "unisti".Samo molice oni nas da ostanemo kod njih.Hvala!!
a dal neko zna u kom se vremenskom intervalu vrsi prosirivanje slobodnih portova kod telekoma ?? osedeo sam cekajuci na slobodan port (j*bo me konj i kad se preselih iz starog strana), ili sve ovo spada u domen naucne fantastike i da je veca mogucnost da dobijem 7 na loto-u pa da kupim sebi vlastiti link ...
btw ako cita ovo ko iz telekoma i moze da mi onako na "kvarno" obezbedi jedan slot nek mi se javi pa da odemo negde na pice (vise ne dam ... ubice me zena...)
a dal neko zna u kom se vremenskom intervalu vrsi prosirivanje slobodnih portova kod telekoma ?? osedeo sam cekajuci na slobodan port (j*bo me konj i kad se preselih iz starog strana), ili sve ovo spada u domen naucne fantastike i da je veca mogucnost da dobijem 7 na loto-u pa da kupim sebi vlastiti link ...
btw ako cita ovo ko iz telekoma i moze da mi onako na "kvarno" obezbedi jedan slot nek mi se javi pa da odemo negde na pice (vise ne dam ... ubice me zena...)
Nikako, samo čekaš da ti se smiluju :(
Podnela sam, u cetvrtak 06.12.2007. zahtev za ADSL. Koliko se ceka na modem? Niko u Telekomu nije mogao da mi kaze.Navodno u januaru imam pravo da koristim besplatan ADSL,a cula sam od pojedinih da su cekali 3 meseca na modem.
Unapred hvala!
Stojadin
12.12.2007, 13:18
Podnela sam, u cetvrtak 06.12.2007. zahtev za ADSL. Koliko se ceka na modem? Niko u Telekomu nije mogao da mi kaze.Navodno u januaru imam pravo da koristim besplatan ADSL,a cula sam od pojedinih da su cekali 3 meseca na modem.
Unapred hvala!
Ja sam se prijavio u novembru prosle godine a dobio u februaru ove:( mozda je sad drugacije...
cyberserbia
12.12.2007, 13:28
Sve zavisi na kojoj se lokaciji nalazis. Ja sam nasao neku vezu u Telekomu pa sam to malo ubrzao. A i bio sam veoma naporan.
Borowatz
12.12.2007, 16:33
ja sam se prijavio na sajtu ptt-a za proveru mogućnosti, pa mi je posle 4-5 dana stigao mail da imam mogućnosti za adsl.
Sutradan sam odmah zvao glavnu poštu u Bgu da zatražim priključenje, a tamo neka seljanka mi je rekla da nema modema.
Posle pola sata sam otišao u telekom kod etf-a i rekli su mi da mogu da mi daju modem, ali da nema portova, i da bih mogao da čekam i do mesec dana. Ostavio sam broj mobilnog, da me zovu kada bude bilo slobodnih portova. Nije priošlo 3-4 dana i zvali su me. Otišo sam za modem i završio ceo posao za 5 min.
PS: Telekom kod etf-a nije naveden kao mesto gde možeš da uzmeš adsl.:rofl:
Juche " postavih " ADSL, i evo rezultata ... :
- 1024 kb/s / 128 kb/s paket ...
http://www.speedtest.net/result/211526838.png (http://www.speedtest.net)
Shto se mene tiche, posle nikakvog SBB-a, Telekom-ov ADSL je ispunio moja ochekivanja.
Do@ OldSchool
13.12.2007, 21:28
Pozdrav, nesto od manje od mesec dana ubacio sam telekomov adsl 1 mb .
Imam problem,
ne restartuje se MODEM, nego mi stalno pada (LINK) to jest, cesto mi dolazi da reinstaliram driver od modema, uvek kao NE POSTOJE ,
I link se uvek refreshuje i posle cekam po par minuta dok ne dodje NET
I ADSL mi je na USB-u .
Sta moze biti problem?
Kod drugara normalno pici net
1. Pokusaj da ga povezes preko mreznog kabla
2. Zovi podrsku 0800/100-100
Do@ OldSchool
13.12.2007, 21:54
model name: smartAX mt882u
znam da taj modem skoro svi koriste ko je u telekomu.
Do@ OldSchool
13.12.2007, 21:55
1. Pokusaj da ga povezes preko mreznog kabla
2. Zovi podrsku 0800/100-100
Imam i mrezno kablo ali nemam mreznu karticu, ono P4 mi je PC, pojacan ali nikad nisam koristio mrezu, tako ni ploca nema integrisanu.
Do@ OldSchool
16.12.2007, 0:26
Mozeli iko da mi pomogne ili ovaj broj da zovem?
A šta ti misliš? :a_whistli
Mene interesuje kada ce telekom da pusti prikljucke za delove beograda koji vec godinu dana i dva meseca nemaju mogucnosti da imaju adsl, iako centrala ima tehnickih mogucnosti.
Jel' pricaju da ce biti nesto od nove godine?
Dr Zoidberg
16.12.2007, 4:22
Nego posto slabo pratim vesti :D jel ce biti neko povecanje protoka ? Meni neki ortaci u skoli rekli da ce da ponovo dupliraju :P
To moras njih da pitas
Ma oni blage veze nemaju, barem ne zvanicno. Da nije cuo neko nekakvo suskanje.
Nego posto slabo pratim vesti :D jel ce biti neko povecanje protoka ? Meni neki ortaci u skoli rekli da ce da ponovo dupliraju :P
Pa trebalo bi...Barem je tako neko postovao na forumu.U martu 2008 godine brzina ce se ponovo duplirati, samo se nadam da se nece cene povecati
Mr.Deeds
16.12.2007, 11:46
Jesu li se povecavale prosli put
zoran845
16.12.2007, 12:43
... jel ce biti neko povecanje protoka ? Meni neki ortaci u skoli rekli da ce da ponovo dupliraju :P
Pa trebalo bi...Barem je tako neko postovao na forumu.Ovo me podseća na vic. Meteorolozi prognozirali strašnu zimu, pa kad su ih pitali zašto, kažu da je to zato što su primetili da Indijanci gomilaju ogromne količine drva za ogrev. Na pitanje što skupljaju tolika drva, Indijanci onda rekli da je to zato što su meteorolozi najavili strašnu zimu.:D
Manite se neproverenih vesti "iz pouzdanih izvora". Kad bude dupliranje - biće.
Imam Telekom adsl modem fun-jin; racunar se stalno resetovao dok je bio na usb, kad sam udradio mreznu sve je ok, samo povremeno izbaci da je kabl iskljucen mada sve radi normalno. Zna li ko kako da se povezem na e-Mule, i da li je to uopste legalno?
Imam Telekom adsl modem fun-jin; racunar se stalno resetovao dok je bio na usb, kad sam udradio mreznu sve je ok, samo povremeno izbaci da je kabl iskljucen mada sve radi normalno. Zna li ko kako da se povezem na e-Mule, i da li je to uopste legalno?
Odeš ovde (http://www.emule-project.net/home/perl/general.cgi?l=1&rm=download), skineš najnoviju verziju, i dalje je lagano. Imaš sasvim pristojan help tamo.
Da li je legalno? Jeste, eMula je legalna. To šta ćeš ti da skidaš preko nje je već druga stvar... ;)
Da li je moguce da slaba struja ima veze sa stalnim restartovanjem ADSL huawei-a i gubljenjem linka ?Posto mislim da bi to mogao da bude jedini razlog za cesto gubljenje veze kod mene.Dok je struja jaka radi super ali cim oslabi modem pocne da se restartuje...plz help
zoran845
18.12.2007, 22:42
Ako ti je neka uteha, i meni se povremeno restartuje Huawei iz čista mira. Naročito je nestabilan ADSL zadnjih (nedelju) dana, svaki čas ili ne mogu da se konektujem, ili prekida, ili ne mogu da otvorim neku veb stranu... Užas.:mad:
Od juce sam uzeo ADSL preko Telekoma 512Kb/s i Skype mi je postao ne upotrebljiv. Devojka mi je trenutno u inostranstvu i na taj nacin se cujemo svaki dan (ljubav preko zice sta da vam kazem) tako da mi je internet zbog toga najpotrebniji. Zvuk kasni i do 10 sekundi. Nekada prekida. Pre toga sam koristio SBB kablovski 128 Kb/s i nije bilo nikakvih problema, ali kako nisu bili u mogucnosti da u Valjevu obezbede za normalnu cenu 512Kb/s ja sam resio da uzmem Telekomov ADSL.
Interesuje me da li je problem do Telekoma posto sam nacuo da nisu bas odusevljeni VOIP om ili postoji neka druga caka.
Pomagajte.
Dr Zoidberg
19.12.2007, 16:48
Od juce sam uzeo ADSL preko Telekoma 512Kb/s i Skype mi je postao ne upotrebljiv. Devojka mi je trenutno u inostranstvu i na taj nacin se cujemo svaki dan (ljubav preko zice sta da vam kazem) tako da mi je internet zbog toga najpotrebniji. Zvuk kasni i do 10 sekundi. Nekada prekida. Pre toga sam koristio SBB kablovski 128 Kb/s i nije bilo nikakvih problema, ali kako nisu bili u mogucnosti da u Valjevu obezbede za normalnu cenu 512Kb/s ja sam resio da uzmem Telekomov ADSL.
Interesuje me da li je problem do Telekoma posto sam nacuo da nisu bas odusevljeni VOIP om ili postoji neka druga caka.
Pomagajte.
Kako secka ? jel kad ti razgovaras ili non-stop, probaj da ona samo prica i vidi dali ce da prekida, a ti nemoj nista da radis.
Probao sam, seckanje se retko desava, nego je kasnjenje problem. Ja kazem nesto i dobijem odgovor posle 5-10 sec. Malopre sam prebacio modem na mreznu kartu umesto na USB i pocetkom razgovora je sve bilo normalno ali kako je razgovor odmicao kasnjenje se povecavalo.
Dr Zoidberg
19.12.2007, 22:56
Probao sam, seckanje se retko desava, nego je kasnjenje problem. Ja kazem nesto i dobijem odgovor posle 5-10 sec. Malopre sam prebacio modem na mreznu kartu umesto na USB i pocetkom razgovora je sve bilo normalno ali kako je razgovor odmicao kasnjenje se povecavalo.
Hmmm... Stvarno ne bih znao sta da kazem, jedino mozda uplaod te zeza, jer je kod 512k dosta mali, pa kad ti pricas on se ceo popuni, a cim ti je UL na maximumu dolazi do velikog lag-a itd. :) Koliki je UL imao SBB ?
Ma isto je bio 64. Ovoliko mi nije kasnio zvuk ni na dial up-u.
Da li neko mozda koristi telekomov ADSL i telefonira preko skype-a (VOIP)?
Dr Zoidberg
19.12.2007, 23:10
Ma isto je bio 64. Ovoliko mi nije kasnio zvuk ni na dial up-u.
Da li neko mozda koristi telekomov ADSL i telefonira preko skype-a (VOIP)?
Pricam ja na Vent-u stalno, nikad nemam problema :P dsl 1,5mb
Stojadin
19.12.2007, 23:19
Koristim ja (512/64) i sa skypea na skype ne sece ali mi sece kad zovem fiksne i mobilne brojeve.
U tome je i problem, kad se zovu fiksni i mobilni.Da li imas klasicno seckanje ili i tebi kasni zvuk?
Ispao sam budala sto sam ga uzeo ako je istina to sto mislim da Telekom namerno ne dozvoljava koriscenje toga. Sad moram da ih trpim godinu dana i da paralelno koristim nekog drugog provajedera kod koga je to moguce. Ako mi doklinci ima da im platim tih je... 6000 i da ih oteram tamo gde im je mesto.
:ciao::alealeee:Pozdrav svima. Korisnik sam lelekomovog Adsl-a nekih mesec dana. U pocetku sam imao problema sa torentom, ali sam resio zahvaljujuci savetima sa ovog foruma. Tom prilikom bih se svima zahvalio na istim. Naravno , uz gomilu konfuzije koja je pratila dobijanje prikljucka posle godinu dana cekanja imam mogucnost 1Mbit internet veze. Isprva je bila prica da se ne placa , pa se placa , da je na kraju u racunu za telefon pisalo popust 100%. Prava cena ovoga je poznata pojava da su user name i password nevalidni, tako da ne mogu da umesto Havajca zakacim moj linksys ruter. Nemam kada da odem po sifru u podrsku telekoma (moram licno), pa sam ostao za sad na ovom roze cudu. I to bo koliko toliko bilo Ok, da u poslednje vreme tacnije od juce ovo cudo nije pocelo samo od sebe da se zaglupljuje. Lampica za adsl link svetli , ruteru moze da se pristupi , ali internet ni da bekne, tako da pomaze samo reset. Umeo je ovo i linksys neki put da uradi tako da su moje sumnje usmerene ka lelekomu. Da li neko ima iste probleme?
Voštani Bane
20.12.2007, 10:42
Poštovanje narode
Imam probleme kao i većina sa adsl-om. Uzeo sam telekomov 512/64 paket i od kada sam ga pokrenuo samo sam izgubio živce i potpuno se razočarao u adsl. Niti može postići brzinu pošto jedva da radi, KONSTANTNO što je za pohvalu, nekih 8kB download, niti ga može podesiti da radi bolje. Već buljuk saveta sam probao oko podesavanja vise različitih Torrent-a medjutim ništa. On uporno radi u rasponu od 8 do 11kB.
Da podešavam Huawei govance nisam se usudio jer sam početnik pa nebih voleo da nešto zeznem, ono uputstvo na disku im je nešto šturo dok telekomovu podršku bolje zaposliti na pijaci da prodaju bundeve nego da daju savete.
Ne koristim firewall, viruse nemam ( koristim Avast a probao sam i sa dr. prog. ) i od centrale sam udaljen 950m.
Ovo navodim jer sam dobio savet da u ovakvim stvarima nadjem rešenje.
Pa stoga ako neko ima živce i ako misli da mi vredi objašnjavati korak po korak kako da podesim ovu bedu sto sam jedva dočekao da uzmem neka slobodno bude iscrpan.
Poštovanje narode
Imam probleme kao i većina sa adsl-om. Uzeo sam telekomov 512/64 paket i od kada sam ga pokrenuo samo sam izgubio živce i potpuno se razočarao u adsl. Niti može postići brzinu pošto jedva da radi, KONSTANTNO što je za pohvalu, nekih 8kB download, niti ga može podesiti da radi bolje. Već buljuk saveta sam probao oko podesavanja vise različitih Torrent-a medjutim ništa. On uporno radi u rasponu od 8 do 11kB.
Da podešavam Huawei govance nisam se usudio jer sam početnik pa nebih voleo da nešto zeznem, ono uputstvo na disku im je nešto šturo dok telekomovu podršku bolje zaposliti na pijaci da prodaju bundeve nego da daju savete.
Ne koristim firewall, viruse nemam ( koristim Avast a probao sam i sa dr. prog. ) i od centrale sam udaljen 950m.
Ovo navodim jer sam dobio savet da u ovakvim stvarima nadjem rešenje.
Pa stoga ako neko ima živce i ako misli da mi vredi objašnjavati korak po korak kako da podesim ovu bedu sto sam jedva dočekao da uzmem neka slobodno bude iscrpan.
To shto ti je download torrenta izmedju 8 i 11 ne mora da znachi da je problem u ADSL-u,tj. TELEKOM-u...Ja koristim ADSL vec skoro 10 meseci i nemam nikakvih zamerki...Download tesstiraj tako shto cesh pokushati direktno neshot da downloadujesh ili jednostavno testiraj brzinu ovde (http://www.speedtest.net/)...
Shto se tiche podshavanja z atorrrente, najblje objasnjenje mozesh naci ovde (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=13553&highlight=utorrent&page=2)(post #28 by Steve89),inache ako ne znash svoj ip,idi: start->run->cmd->ipconfig ...
Naravno brzina ti zavisi i od seeds i leechs,ne moze da ti ide brzo torrent koji se ne seeduje ili ima malo sedova,dakle gledash da ima shto veci broj seedova i da nema mnogo vishe leechera od seedova,ako ih ima manje,josh bolje...
Voštani Bane
20.12.2007, 12:22
Jes da sam ja to uradio ranije medjutim opet sve po starom. Kad sam testirao brzinu ispade mi ko i prošli put 49,6Kb. OK ali uglavnom neće ništa tom brzinom da skida.
Ma taj adsl je isti shit ko i dial up. Uzimanje para na drugi fazon, ko nam kriv kad smo ovce.
Ljudi, citajuci vase poruke pala sam u bedak.Podnela sam zahtev za ADSL,ali nisam jos potpisala ugovor niti dobila modem.Uzela sam paket 0,5M.Svi se zalite na Telekom,da su vam veze lose,Skype ne radi.Uzas! Da li da ga uopste uzimam ili NE!Neko ga super hvali ,a neko bas "pljuje".
Dr Zoidberg
20.12.2007, 14:00
Ljudi, citajuci vase poruke pala sam u bedak.Podnela sam zahtev za ADSL,ali nisam jos potpisala ugovor niti dobila modem.Uzela sam paket 0,5M.Svi se zalite na Telekom,da su vam veze lose,Skype ne radi.Uzas! Da li da ga uopste uzimam ili NE!Neko ga super hvali ,a neko bas "pljuje".
Veze su dobre, skype radi, ali za voip nije sasvim sigurno
Dr Zoidberg
20.12.2007, 14:30
Jes da sam ja to uradio ranije medjutim opet sve po starom. Kad sam testirao brzinu ispade mi ko i prošli put 49,6Kb. OK ali uglavnom neće ništa tom brzinom da skida.
Ma taj adsl je isti shit ko i dial up. Uzimanje para na drugi fazon, ko nam kriv kad smo ovce.
Pa sta se onda zalis ? brizna je u full-u, to sto ti ne znas da podesis torrente i ne znas odakle da skidas to je sasvim druga stvar...
Tako je,retkost je naci neki torrent koji ce downloadovati maximalnom brzinom. A maximalna brzina tokom direktnog downloada je od 50 do 57.
Voštani Bane
20.12.2007, 15:12
Pa sta se onda zalis ? brizna je u full-u, to sto ti ne znas da podesis torrente i ne znas odakle da skidas to je sasvim druga stvar...
Pa koristim µTorrent i Bit torrent i nadam se da sam ih dobro podesio jer sam radio po savetu drugih kojima sve radi PERFEKTNO, stoga u čemu je onda problem?
Dr Zoidberg
20.12.2007, 15:19
Pa koristim µTorrent i Bit torrent i nadam se da sam ih dobro podesio jer sam radio po savetu drugih kojima sve radi PERFEKTNO, stoga u čemu je onda problem?
Sto se tice torrenta na telekomu, on je extra jer ocigledno telekom zabole d*pe, 24/7 je full speed, nema nikakvih sakacenja, ma milina :D
Voštani Bane
20.12.2007, 15:22
Uzimaj ga i ne obaziri se na moje kukanje.
Stojadin
20.12.2007, 15:26
A već pošto ne znam ni odakle da ih skidam, prosvetlime, ako nije tajna.
Pozz
Kada skidas torrente obavezno pogledaj kakav je health torrenta(broj seedersa i broj peersa)Ako skidas nesto starijeg datuma normalno je da malo njih seeduje pa je i brzina mala ista stvarje i sa downloadom najnovijeg datuma malo njih seeduje a mnogo skida tako da najbolje rade torrenti stari nekoliko meseci.Skidanje torrenata nije zabranjeno , skidanje odredjenih(piratskih igara filmova...) jeste, a gde skinuti pa Guglj zna...:ciao:.A telekom je super jos ako ponovo dupliraju brzine....a to sto se ponasaju monopolisticki ,recite iskreno ko nebi.
Molim da ne provlačite pitanja o torentima i programima u svakoj temi u ovom podforumu!
Već je otvoreno nekoliko sličnih tema i na mnoga pitanja/probleme je odgovoreno. Kako sam već pomenula negde, razvoj Interneta u ovoj zemlji i vaše e-obrazovanje se ne vrti oko toga gde ćete i kada 'skinuti' neki novi film ili igru :icon_stud :mad:
Ovde konkretno se govori o implementaciji ADSL tehnologije od strane Telekoma, stoga držite se tematike! :dedica:
Ja se izvinjavam sto nisam odmah video da postoji tema vezana za probleme ADSL-a , ovo je tred vezan za telekom ADSL , a posto imam upravo taj izneo sam problem ovde (nazalost za sada niko da mi pomogne:() . Meni se licno ne svidja rasipanje tredova ,jer pobogu pa ne pisem o vanzemaljcima ili slicno... Zamolio bih jos jednom da mi neko kaze da li je imao i kako je resio problem koji imam.Hvala.
cyberserbia
20.12.2007, 17:36
@alice75
Od kada sam presao na ADSL meni ruke vise ne drhte. :dedica:
@Zejpod:
Obzirom da je tvoj problem vezan za modem, a pominješ i ruter, možda je bolje da pretražiš podforum Komunikacioni uređaji i umrežavanje... Možda je neko imao sličan problem, a verovatno je bolje i da pitanje postaviš tamo!
Ovde ipak govorimo o provajderima i uslugama...
zoran845
20.12.2007, 18:13
... u poslednje vreme tacnije od juce ovo cudo nije pocelo samo od sebe da se zaglupljuje. Lampica za adsl link svetli , ruteru moze da se pristupi , ali internet ni da bekne, tako da pomaze samo reset. Umeo je ovo i linksys neki put da uradi tako da su moje sumnje usmerene ka lelekomu. Da li neko ima iste probleme?Da te malo utešim: i ja imam zadnjih dana probleme sa "Telekomovim" ADSL-om. Najnoviji je taj što se odjednom pogase sve lampice i samo svetli "Power", a pre toga intenzivno trepću (zeleno) lampice "Link", "Act" i "USB" (ja sam modem spojio sa kompom preko LAN/Ethernet kabla, uzgred). Da li treba da kažem da mi je danas popodne dva puta "isekao" download?:nov_explo
Inače, do pre nedelju dana sve je radilo bez greške, a onda su (izgleda) počeli proširivanje mreže ili neku sličnu rabotu.:(
Evo, i sad mi, dok sam ovo kucao, prekinu "skidanje".:mad:
Aha,,, izgleda da nesto spremaju debelo cim ovoliko prave egzibicije. Meni nijednom nisu prekinuli vezu ali me senkaju preko razlicitih linkova nekoliko puta dnevno. Ocigledno je u pitanju neki apgrejd mreze... sto u krajnjoj liniji moze biti samo dobro...
Hvala Zorane na pokusanoj utehi , priznajem da mi nije drago da imam sapatnika:(. Inace mozda sam uspeo da provalim sta je, jer od kako sam na osnovu preporuke da Havajac treba da stoji uspravno da bi se bolje hladio isti okrenuo na postolje nema vise zaglupljivanja. :alealeee:
zoran845
20.12.2007, 18:38
Inace mozda sam uspeo da provalim sta je, jer od kako sam na osnovu preporuke da Havajac treba da stoji uspravno da bi se bolje hladio isti okrenuo na postolje nema vise zaglupljivanja.Dobro, kod tebe je bilo to, ali moj "mali žuti" stoji uspravno od juna, tj. od kada sam ga uneo u kuću.;) Nadam se samo da je ovo što genius kaže u pitanju, te da će ovo "cimanje" rezultirati boljom, bržom i stabilnijom vezom. Nego, gde nađoše da popravljaju linije popodne, kad su svi mahom kod kuće i skidaju li skidaju?:boodala:
Voštani Bane
21.12.2007, 13:22
Ok, izvinjavam svima kojima nije pravo što imam zamerke Telekomu.
Medjutim što se tiče znanja i ne znanja oko, kako rekoste, e-obrazovanja i implementacije inerneta u našoj zemlji mislim da i telekomova šlep služba treba da se zabrine oko tih stvari. Jer onaj braša koji mi se javio i pokušao da me savetuje slobodno može da ide tamo gde sam naveo ranije.
Eto više neću.
Pozdrav
Mene zanima jel nekom istekao ugovor sa telekomom(proslo godinu dana)?
Sta dalje jel moze da se uplacuje samo mesecno(jedan mesec platis jedan ne...) ili mora da se produzuje opet na godinu dana?
Zna li neko da li ce biti od sutra opet duplirane brzine na telekomu?Ja sam nesto tako nacuo pa zna li jos neko nesto oko toga?
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=18040&page=14
Pali internet explorer. U adress bar kucaj 192.168.1.1( da bi pristupio modem setovanjima)
Username i pass su po defaltu: admin i admin.
Zatim idesh na Basic. Pa - wan settings.
Kliknes na olovcicu( pored kante) - I pod mode sa PPOE prebacish na PURE BRIDGE.
Zatim klik na submit ,pa klik na save all( na dnu side menija)
I upravo si rekao modemu da se on ne konektuje na net.I diskonektovao se sa neta. Sad josh da kazesh PCju da treba da se konektuje. Network connections -> create new connection -> connect to the internet -> set up my connection manualy -> connect using a broadband connection that requires a username and password -> Kao username i password kucas ono sto si dobio od telekoma uz ugovor( xxxxxxxxx@xdsl.isp.telekom.yu)
I onda lepo kliknes na connect. I voila. Kad ne budesh hteo da ides na net samo disconect( iz ikonice koju ces da imash u systray)..
Izvinjavam se ako se ponavljam ali ovo sam probao i uneo sam sifru sa ugovora tj onu za mail i nece zna li neko u cemu je problem
E ljudi ovo je necuveno :mad:
U Loznicu je posle dugo cekanja stigao ADSL na opstu radost mnogih
Medjutim....
Vecina ljudi je pohrllia da se prijavi kod Telekoma medju njima i ja jer mi je odgovarao njihov najjeftiniji paket od 256k koji kosta 1178 din
Jedino sto mi se nije svidelo je sto si obavezan da ugovorom koristis njihove usluge godinu dana ali ajde rekoh
Medjutim od nekih koji su isti uzeli i koje sam pitao sta pise u ugovoru o trajanju istog sam cuo da pise(provereno)pazite sad da je obavezno minimalno 24 meseca koriscenja iako ovde (http://www.telekom.nadlanu.com/isp/Privatni/Podrska.aspx?ac=snews&ui=9030) pise da je minimum godinu dana sto je po meni bezobrazluk kakvog nema
Vecina ljudi nazalost to nije ni procitala vec je samo to radosno zgrabila i otisla kuci kada su dosli da preuzmu opremu
Dakle u ugovoru pise
"Ovaj ugovor se zaključuje na neodređeno vreme sa minimalnim periodom trajanja od 24 meseca i stupa na snagu danom podpisivanja"
Kazu medjutim da ugovor moze i da se raskine pre vremena ali...
-Raskidanjem ugovora placa se 5900din + vracanje modema..(pre isteka od 1god.)
Posle tog isteka placa se 3000 i nesto, nisam dobro zapamtio..a modem se ne vraca..
Dakle,namece se zakljucak da da moram da koristim ADSL 24 meseca mogu da saznam tek i samo dok potpisujem ugovor-na sajtu Telekoma ne pise nista o tome ;)
Well,da dajem 6000din da bi samo prekinuo ugovor koji me obavezuje jos bezuslovno dve godine-to nece da moze :boxing:
Plus da ne pominjem da cekam vec 12 dana iako je dosta ljudi dobilo Telekom ADSL jos posle par dana :rolleyes:
Iz ovih stopa otkazujem sve i idem da se prijavim kod nekog drugog provajdera :mad:
Vodite racuna ljudi i pazljivo se raspitajte-nije zlato sve sto sija ;)
^Da, samo što će Telekom sve slobodne DSLAM priključke da otme za sebe i kad se prijaviš kod drugog provajdera, rećiće ti da nema slobodnih priključaka. Ovo je praxa u dosta manjih mesta, tako da nemoj da se čudiš ako izvisiš za ADSL, što je vrlo moguće! :dedica:
Ej... cuti tu i cekaj lepo da ti uvedu net i posle je pesma... Da ides kod nekog drugog je malo glupo jer ako se desi nekad da je neko vece opterecenje prvo ce da dobiju net ljudi koji imaju ugovor kod telekoma pa tek posle ako ostane za ostale... osim toga kakve veze ima sto je na 2 godine kada net radi perfektno svaki dan (ja ga koristim vec drugu godinu i da moram da potpisem da me vezu za narednih deset a da pruzaju ovakav kvalitet usluge odmah bi pristao). Ionake neces prelaziti na druge jer je Telekom trenutno najbolja opcija a za dve godine tesko da ce nesto bitno da se promeni...
EDIT: Rocker me prestize vezano za ovo oko otimanja neta od ne-telekomovih korisnika :)
Ja za dve godine naredne necu ni biti u Loznici ;)
Vise od godinu dana mi i ne treba-je'l sada jasnije? :)
Sta cemo posle kada ja ne budem bio tu?Moja mama i ne koristi kompjuter i ne moze to placati-a?
A i ne placa mi se 70 i kusur eura samo da bi raskinuo ugovor koji je btw "bezuslovan" :opanachke
Da li cu da izvisim?
Neki ljudi su dobili vec kod Sezama-sve stiglo postom(oprema)u roku od nekoliko dana a ja cekam vec 12 dana i niko se ne javlja iz Lelekoma
ADSL prikljucaka ima oko 2000 a po moji saznanjima prijavilo se vec oko 500 ljudi u sta se racunaju i firme :opanachke
EDIT : Iako cekam poziv na opremu i ugovor kod Telekoma,prijavio sam se kod Verata pa cemo da vidimo sta ce da kazu ;)
A kako Telekom radi "ekstra" u Loznici pogledajte ovde jer pazljivo pratim situaciju vec neko vreme
http://www.elitesecurity.org/t305943-3-Stigao-ADSL-Loznicu
Da li znate koliko je sad ugovorna obaveza za 1024/128. Za 256 znam da je 18 meseci, za 512 godinu dana a za 1024?
Da li znate koliko je sad ugovorna obaveza za 1024/128. Za 256 znam da je 18 meseci, za 512 godinu dana a za 1024?
Kao i za paket " 512 " ... Dakle, godinu dana.
systemcell
31.1.2008, 7:41
Pozdrav.
Imam telekom ADSL 1mb/s i zelim da ga razdvojim trenutno na 2 a za par dana i na treci komp .. Do sad sam koristio pure bridge konekciju i jedan komp kao server ali sam danas uzeo switch pa bih hteo preko istog da podesim net .
Zanima me sledece :
1.Da li konekcija moze da radi na svim kompovima nezavisno ako je podesena na PPPoE ?
2.Koje ip/dns itd.. adrese trebam da postavim na konekciji sa modemom (preko switcha) da bi mi radila i mreza ? Sve iste kao trenutnu na serveru ? Mislim da mreza take nebi radila .. ili se varam ? Ili je mozda nebitna adresa izmedju kompa i switcha (tj modema preko switcha). Ili mozda preko switcha imam 2 konekcije posebne jednu za mrezu jednu za modem ?? Nikada nisam koristio switch tako da neznam ..
Unapred hvala.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.