TEST DRIVE<>
062016<><>

Horizons AB1 Android Box

Lokalna pametnica

Navikli smo se na Android, postao je deo naše svakodnevnice. Nosimo ga u džepu, u telefonu, a koristimo ga za raznorazne multimedijalne potrebe. Logično je da poželimo da proširimo takav sistem i na ostale uređaje oko sebe, televizor na primer.

Horizons AB1 je malih dimenzija i veoma lagan. Stiče se utisak da je ovih dimenzija samo da bi mogli konektori da se smeste i da bi inače bio još manji. Sa prednje strane se nalazi transparentni taster za uključivanje i isključivanje uređaja ispod koga je diodica koja svetli plavo kad je uključen ili crveno kada je isključen. Sa bočne strane su smešteni USB priključci i slot za mikro SD karticu kapaciteta do 32 gigabajta. Sa zadnje strane se nalaze standardni priključci za LAN, HDMI, analogni AV izlaz i napajanje.

Prilikom prvog uključivanja dočekuje nas meni sa podešavanjima koji je u potpunosti lokalizovan na srpsku ćirilicu. Ovakva lokalizacija će prijati svima koji ne poznaju (ili ne žele da koriste) engleski jezik. Kada je u pitanju televizor u dnevnoj sobi, to znači da će korišćenje ovog uređaja umnogome biti olakšano starijim ukućanima. Fotografije i video materijal sa USB memorije koji su snimani mobilnim telefonom ili se nalaze na YouTube kanalu nikad nisu bile pristupačnije na velikom TV ekranu. Posle početnih podešavanja parametara mreže spremni ste da instalirate svoje omiljene aplikacije sa Google Playa.

Reprodukcija HD video snimaka sa USB memorije je bila besprekorna i, zahvaljujući brzom procesoru, AB1 je uspevao da pusti i najzahtevnije test snimke. Čuveni Kodi je unapred instaliran, ali ćete morati sami da se snađete za aktuelne add-on-ove i popunite listu svojih omiljenih strim kanala. Srećom, na YouTubeu (takođe prisutnom) postoji mnogo vodiča kako da to lako obavite.

Za kraj bismo vam preporučili da razmislite o kupovini žiroskopske bežične tastaturice Air Mouse C1200 koja će vam umnogome olakšati korišćenje Android aplikacija, zbog fizičke tastature i kursora kojim se sa lakoćom upravlja. Ako ste želeli da opametite vaš televizor Android aplikacijama – ovo je pravi uređaj za vas.

Zoran OLUIĆ

 
DJI Phantom 4
Silicon Power S70 SSD
Dell S2716DG
LogiLink LockDown Security Enclosure
HP Envy x360 Convertible
Kingston MobileLite Wireless G3
CyberPower CP1500EPFCLCD
LG 55EG920V OLED TV
Silicon Power Armor A30 i A60
Horizons AB1 Android Box
Šta mislite o ovom tekstu?
Synology NVR216
Ubiquiti UniFi AP AC Lite
Netis WF2681 Beacon Gaming Router

Procesor:

Quad Core ARM Cortex-A5 CPU 1,5 GHz
GPU:
Mali 450 600 MHz
Memorija:
1 GB DDR3 + 8 GB EMMC
Operativnis sistem:
Android 4,4
Priključci:
2 x USB 2,0, mikro SD, HDMI, LAN, WiFi IEEE 802.11b/g/n 2,4 GHz
Dimenzije:
85 x 85 x 20 mm
Kontakt:
Josipović Trade
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera