PHONE ZONE<>
062011<><>

eBook Reader AR

Android uređaji, sa svojim velikim ekranima osetljivim na dodir, nekako su „predodređeni” da se na njima mogu čitati knjige u elektronskom formatu. Operativni sistem Symbian, s druge strane, mahom je pravljen za telefone sa znatno manjim ekranima, gde bi čitanje knjiga bilo mučenje. Međutim, u novijem periodu, telefoni sa znatno većim displejima takođe se pokreću putem Symbiana, što je dovelo do toga da korisnici žele da upravo na tim uređajima čitaju knjige. Iz tog razloga pojavili su se mnogi slabiji pokušaji u domenu čitača elektronskih knjiga, ali sve do pojave čitača AR eBook čini se da su nedostajala kvalitetna rešenja.

eBook donosi podršku za veliki broj formata poput TXT i RTF, a interesantno je da može da pregleda i ZIP i RAR arhive u kojima se nalaze knjige. U tom smislu ne nudi ništa posebno novo ili revolucionarno. Ono gde se izdvaja u odnosu na konkurenciju jeste pregršt mogućnosti po pitanju podešavanja čitača. Ne samo da će raditi u svakoj rezoluciji koju bilo koji telefon ima, već podržava i automatsku rotaciju ekrana, zaključavanje rotacije, način prikaza preko čitavog ekrana, podešavanje jačine osvetljenja ekrana i slično. I ne samo to – eBook ima i mogućnost podešavanja pozadinske boje, zatim boje i veličine fonta, pa čak i njegovog stila, što znači da će svako na lak način moći da podesi čitač knjiga baš onako kako mu odgovara, bez obzira na to da li se radi o kozmetičkim prepravkama ili potrebi da se tekst bolje vidi, u slučaju da je čitalac, recimo, kratkovid ili dalekovid.

Moguće je čak i čitav ekran podeliti u nekoliko zona kojima se može dodeliti neka od komandi radi lakšeg upravljanja, a pošto sve to čini program podešenim baš po željama „specifičnih” korisnika, programeri su ostavili opciju dodeljivanja do pet profila. Tako, ukoliko jedan uređaj ima više „čitalaca”, svaki od njih moći će da podesi eBook baš onako kako njemu odgovara.

Korišćenjem ovog eBook čitača konačno i vlasnici Symbian operativnog sistema mogu da uživaju u omiljenim knjigama, i to u elektronskom formatu.

Milan ĐUKIĆ

 
eBook Reader AR
Šta mislite o ovom tekstu?
eazyWallet 2.0
IMDB Movies & TV
Azurea 1.3.1
Anuj FTP Client

Platforma:
Symbian
Veličina:
1,3 MB
Cena:
2 evra
Adresa:
www .symbian -freware .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera