PD KUTAK<>
052010<><>

RegCure 3

Lečenje registra računara

Čuvanje i održavanje operativnog sistema je tema o kojoj smo pisali nebrojano puta. Programa koji služe toj nameni ima mnogo, a jedan od boljih svakako je RegCure. U suštini, RegCure predstavlja jednostavan program koji od korisnika zahteva svega nekoliko klikova mišem da bi se izvršili provera i čišćenje registra računara. S obzirom na to da je registar jedna od najbitnijih stavki za stabilnost sistema, preporučujemo čuvanje trenutnog stanja. Ovo se može obaviti direktno iz programa, opcijom Backup. Teško da će RegCure ili bilo koji drugi program za održavanje računara da obriše stvari koje su vitalne za rad, ali je naše mišljenje da treba biti na oprezu.

Konkretno, RegCure skenira COM/ActiveX unose, nepravilne unose fontova, Uninstall deo Windowsa, Shared DLL-ova, putanja ka aplikacijama, fajlova za pomoć (Help files), programa koji se pokreću sa Windowsom (Startup), putanje ka fajlovima, prečica, kao i asocijacije fajlova (određivanja koji program će pokretati određene ekstenzije). Po završetku skeniranja korisnik upotrebom opcije Ignore može da odabere koje će greške brisati, a koje ostavljati. Ako izuzmemo skeniranje i čišćenje registra, RegCure nudi mogućnost kontrole softvera koji se startuje sa sistemom.

Prednost dodatnih opcija je to što možemo podesiti da se pre svakog čišćenja automatski pravi System restore point. Između ostalog, možemo podesiti da se problemi popravljaju automatski nakon skeniranja, da se program sam osvežava novom verzijom i da se automatski pokreće sa sistemom. Kako bismo izbegli da nam se redovno prikazuju greške koje ne želimo da popravimo, tu je Ignore list, a za redovno skeniranje ponuđena nam je opcija zakazivanja skeniranja. Sve u svemu, u pitanju je jednostavan i koristan program kojem dajemo tople preporuke.

Bojan NOVAKOVIĆ

 
GOM Player 2.1.21.4846, VLC media player 1.0.5, Media Player Classic Home Cinema 1.3.1249, KMPlayer 2.9.4.1435, SMPlayer 0.6.9
XP Codec Pack 2.51, K-Lite Codec Pack 5.8.3 Full, Windows Vista Codec Package 5.6.5, Windows 7 Codecs 2.4.7, X Codec Pack 3.0.0.4, Cole2k Media Codec Pack 7.9.1 Advanced, Combined Comunity Codec Pack 2009-09-09
RegCure 3
Šta mislite o ovom tekstu?
Minos Album 2.6.9.315
Virus Effect Remover 3.2.1.25
Driver Genius Professional Edition 9
Avidemux 2.5.2
LuncarCell 1.80
virtualPhotographer 1.5.6
Header Image Rotator 2.0
Tasty culinary recipes

Potrebno:
Windows
Veličina:
1,9 MB, 15 MB na HD-u
Cena:
30 dolara
Adresa:
www .regcure .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera