TEST FUN<>
072009<><>

Larva Mortus

Top-down shooteri su od izlaska Crimsonlanda sve popularniji na PC-u. Larva Mortus je još jedna igra u ovom žanru, koja tu i tamo donosi neke zanimljive momente. Priča se odvija krajem 19. veka – svetom hara drevno zlo a igrač u ulozi lovca na utvare treba da nađe artefakt koji je uzrok haosa i usput potamani što više monstruma. Iako trivijalna, da ne kažemo banalna, priča je sasvim solidno prikazana kroz sekvence koje podsećaju na kombinaciju stripa i crtanog filma.

Mapa sveta predstavlja hub odakle se pokreću misije, a imate uvid i u stanje glavnog questa, u inventar i u trofeje koje sakupljate tokom igranja. Misije koje su važne za nastavak priče istaknute su plavom bojom, dok su sporedne misije označene različitim simbolima u zavisnosti od težine. U suštini, većina misija svodi se na roštiljanje svega što se mrda, uz eventualni boss fajt na kraju, dok u nekima treba izbaviti određen broj preživelih ili uništiti oltare i „prekinuti kletvu” na lokaciji. Svi nivoi generišu se nasumično, osim onih iz glavnog questa kod kojih je jedino raspored monstruma svaki put drugačiji.

Implementiran je blagi RPG sistem i postoji nekoliko osnovnih osobina (brzina, otpornost na povrede...) na koje se mogu trošiti poeni koje osvajate pri levelovanju. Neke misije takođe će biti zaključane dokle god glavni lik ne bude bio na dovoljno visokom nivou, i za to služe sporedni questovi na mapi. Arsenal kojim ćete ubijati đavola u protivnicima je standardan – mač, pištolji, sačmara, samostel, dinamit... Zanimljivija oružja su sigurno ručni top, bacač plamena i dynamo gun, koji se, logično, dobijaju kasnije i za koje nikada nemate dovoljno municije, što znači da ćete skoro do kraja igre koristiti kombinaciju mača, dual pištolja i sačmarice, naročito ukoliko forsirate ability za povećavanje štete koju nanosi mač. Protivnici dolaze u svakakvim oblicima – zombiji, kosturi, vampiri, vukodlaci... Ponekad ćete nailaziti na superjake demone za koje je potrebno „sasuti” polovinu inventara da bi pali. Zajedničko za sve protivnike jeste to što im inteligencija nije jača strana – često će se zaglavljivati između kutija ili juriti kao muve bez glave direktno na vas i naletati na zamke kao što su pokretni šiljci. Doduše, to nadoknađuju brojnošću, a već od polovine igre sretaćete primerke koji sa nekoliko udaraca spuštaju liniju zdravlja na kritičan nivo.

Larva Mortus nije grafički ekstravagantna, ali izgleda i zvuči sasvim prihvatljivo – ručno crtani likovi i lokacije, još bolje izvedene međusekvence i muzika koja odgovara atmosferi ni u jednom trenutku ne smetaju. Jedina glupost koju su autori mogli da izbegnu jeste pojavljivanje tzv. trzalica – iznenadnih iskakanja slika demona propraćenih krikom ili šapatom, što svaki put upropasti atmosferu igre. Jedna sigurno dobra stvar jeste to što demo verzija igre, iako ne dozvoljava prolazak većeg dela glavnog questa, nudi veliki broj sporednih misija i dovoljno zabave pre nego što nabavite full verziju.

Bojan JOVANOVIĆ

 
Larva Mortus
Šta mislite o ovom tekstu?
Toribash 3.72
I-Fluid

Potrebno:
Windows XP/Vista, Mac OS X, Pentium 3 / 1,2 GHz, 256 MB RAM-a
Veličina:
50 MB (demo), 53 MB na HD-u
Cena:
10 dolara
Adresa:
larvamortus .rakeingrass .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera