TEST FUN<>
062009<><>

And Yet It Moves

Iza kriptičnog naslova krije se još jedna zarazna platformsko-logička zanimacija, koja je neobičnog dizajna i puna svežih ideja. Prvo što upada u oči jeste krajnje neobičan vizuelni stil igre, koji se sastoji od elemenata scene iscrtanih na izgužvanim papirnatim površinama, koje su zatim iseckane i složene u nadrealne kolaže koji obrazuju nivoe. Ovakav casual art odiše nenametljivom kreativnošću i deluje kao rezultat nečega što su napravila deca iz vrtića (u najpozitivnijem mogućem smislu). Vaš zadatak je da kroz ove neobične predele provedete simpatičan papirnati lik i pomognete mu da stigne do izlaza koji se nalazi na drugom kraju mape. Da sve to ne bi bilo tako jednostavno, pobrinuo se glavni feature igre, koji se odnosi na slobodno rotiranje kompletnog nivoa u koracima od po 90 stepeni i u polukrug (kursorski tasteri), uz upotrebu još samo tri tastera za kretanje, odnosno skok.

Iako u početku deluje konfuzno, pravilna rotacija i pretvaranje bočnih zidova u plafon ili pod, kao i otvaranje sasvim novih ruta za progres pretvoriće nakon malo vežbe vaš lik u pravog malog papirnatog akrobatu, koji vezanim skakačko-rotirajućim bravurama komanduje svetom oko sebe i koristi ga kao svoje malo igralište, bar dok se ne razbije o prvi zid... Svako kontinualno rotiranje nivoa, kao i pad sa većih visina generišu ubrzanje, koje će često imati fatalne posledice.

Pored okruženja, na krhko zdravlje vašeg lika utiču i svi elementi scene koji nisu pričvršćeni za zidove (kamene stene, raznorazne živuljke, platforme okačene o lijane...), koji se takođe pokoravaju zakonima fizike i gravitacije, a opasnost vreba i iz inverznog ambisa kojim je oivičen nivo. Da se igranje ne bi svelo na monotono prelaženje nevelikog broja nivoa, pobrinule su se mnoge kreativno postavljene terenske prepreke za čije rešenje često morate iskoristiti kombinaciju novootkrivenih elemenata na nivou i pravilno rotiranje ekrana.

Uočljiva kratkoća igre anulirana je sa nekoliko dodataka koji igri obezbeđuju izglednu dugoročnost. Tu je spisak igrača širom sveta upisanih u online tabelu, razvrstanu po vremenima prolaska za svaki nivo, kojoj možete pridružiti i svoje rezultate. Zgodna opcija je mogućnost aktiviranja silueta drugih igrača, što vam pomaže u tome da lakše nadmašite njihovo vreme i da uočite najbrže načine, prečice i maestralno odrađene poteze koje su pojedinci uspeli da izvedu (možete se takmičiti i protiv sopstvenog ghosta u cilju popravljanja plasmana na all time tabeli). Pažnje vredan dodatak je i spisak dostignuća, koji obuhvata neke standardne stvari (kompletiranje poglavlja za određeno vreme), ali i neke prilično bizarne i otkačene izazove (provesti u kontinuitetu više od tri sata uz igru ili preći kompletnu mapu koristeći isključivo tastere za rotiranje ekrana).

Aleksandar DINIĆ

 
And Yet It Moves
Šta mislite o ovom tekstu?
Puzzle Quest: Galactrix
Plants vs Zombies
StarBlaze 2

Potrebno:
Pentium 4 / 2 GHz, 512 MB RAM-a, grafička kartica sa 128 MB VRAM-a
Veličina:
34,4 MB, 55 MB na HD-u
Cena:
15 dolara
Adresa:
www .andyetitmoves .net
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera