PD KUTAK<>
062009<><>

One Click Privacy 2.1

Jednim klikom do potpune privatnosti

Tokom rada na računaru iza sebe uvek ostavljate neke tragove u vidu različitih logova, adresa ili nepotrebnih fajlova koji se mogu zloupotrebiti. One Click Privacy čuva vašu privatnost brišući takve tragove bilo da su u pitanju Word fajlovi, logovi iz chat programa ili history iz internet pretraživača. Iako se iz imena programa može pretpostaviti da jednim klikom može očistiti đubre sa računara, potrebno je ipak malo više.

Ova aplikacija namenjena je korisnicima koji imaju osnovno znanje o računarima, pa je tako glavni meni maksimalno pojednostavljen i deli se na četiri segmenta. Opcija Scan nudi brisanje logova i neželjenih fajlova po sekcijama (kao što su Windows i Internet logovi i privremeni fajlovi, Officeova lista poslednje korišćenih dokumenata i ona kod multimedijalnih programa poput Winampa, ACDSee-a ili Windows Media Playera). Posebno je zanimljiva stavka čišćenja logova third party aplikacija poput Adobe Acrobata ili Googleovih alata. Klikom na jednu od ponuđenih stavki program nas prebacuje u segment Options sastavljen od tabova koji u stvari predstavljaju sve navedene opcije. Jedina razlika jeste u tome što se u njima detaljno može odrediti koje se stavke brišu a koje se čuvaju. Lista je lepo organizovana i pregledna, tako da je samo potrebno štiklirati aplikacije iz kojih želite da izbacite logove i nepotrebne fajlove.

Treća opcija u glavnom meniju je Shred, iz koje se trajno brišu selektovani fajlovi. Treba biti pažljiv zbog toga što kada jednom nešto „iseckate”, nema više povratka. Moguće je izabrati jedan od tri nivoa brisanja kako biste bili sigurni da je obrisani fajl zauvek nestao sa vašeg hard diska. Poslednja sekcija je Report i tu je tabelarno prikazano koliko je fajlova pronađeno skeniranjem i koliko se mesta dobija njihovim brisanjem. Demo verzija programa briše samo Windowsove log fajlove, dok za ostalo treba kupiti punu verziju.

Konstantin MILUTINOVIĆ

 
Fiddler 2
multiAVCHD 2.6 build 566
Universal Trainer
MusicBrainz Picard 0.11
Puran Defrag 6.0
Ares 2.1.1
Free FLV Converter 1.6.10
One Click Privacy 2.1
Šta mislite o ovom tekstu?
Prism for Firefox 1.0b1
Excellence 1.11
Fluid Mask 3

Potrebno:
Windows
Veličina:
1,18 MB (demo), 3,49 MB na HD-u
Cena:
30 dolara
Adresa:
www .oneclickprivacy .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera