TEST JOY<>
012009<><>

SteelSeries podloge 4D i SP

Profi podloge

Steelseries 4D
Steelseries 4D
Predstavićemo vam dve vrhunske podloge koje su namenjene igračima. Testirali smo modele SteelSeries 4D i SP iz firme čiji su proizvodi namenjeni isključivo ozbiljnim gejmerima.

Iako su obe podloge izrađene od tvrde plastike, tu prestaje svaka sličnost između ova dva modela. SteelSeries 4D ima dva lica, hrapavo i glatko. Termin „hrapavo”, naravno, uzmite sa rezervom, jer ne mislimo da na podlozi postoje brazde, već da daje veći otpor kada po njoj pomerate miša. Uz podlogu dolazi i gumeni držač koji je stabilizuje na stolu. Podloga je relativno velika,29 x 26 cm, a debela je samo jedan milimetar. Tokom testiranja odlično se pokazala, a mogućnost biranja hrapavijeg ili glatkog lica posebno nas je oduševila. I ranije su postojali slični modeli, ali nigde nismo sreli ovakvu lakoću izbora između dva lica (samo okrenete podlogu i spuste je na gumeni držač). Uz podlogu dolaze i tzv. mouse skatez, koji imaju dvostruku funkciju: smanjuju grebanje ploče i olakšavaju pomeranje miša, odnosno omogućuju kontinualne pokrete bez zastajkivanja. Podlogu smo testirali sa nekoliko različitih miševa (Logitech G5, Logitech MX518 i SteelSeries Ikari – Optical/Laser). Nijedan od testiranih miševa nije pravio nikakve probleme, a ponašali su se manje-više isto. Serija Ikari možda se malo bolje ponašala od Logitechovih modela, ali to je subjektivan utisak. Takođe, bez obzira na to kako agresivno igrali, podlogu nismo mogli da pomerimo.

Steelseris SP
Steelseris SP
Drugi model je vrhunska podloga SteelSeries SP. SP je takođe izrađen od kvalitetne plastike, ali ima samo jedno lice, dok ga u mestu drže gumene nožice. Odmah da kažemo da ni SP nismo uspeli da pomerimo tokom igranja, pre svega zato što je nešto teži, ali i zbog zaista kvalitetnih gumenih nožica. Dimenzije su nešto veće nego kod modela 4D i iznose 32 x 27 cm, a debljina je 3 mm. SP nije previše glatka, ali pri igranju pruža minimalan otpor. Slično kao i kod modela 4D, svi testirani miševi radili su bez problema na ovoj podlozi.

SteelSeries 4D i SP stvarno su vrhunske podloge, bilo da gledate kako su izrađene, bilo da gledate cenu. Odlično rade sa svim testiranim modelima, izdržljive su i odlično dizajnirane. Pro-gejmerima sigurno neće biti problem da daju nekoliko desetina evra za ovakvu podlogu.

Aleksandar AŠKOVIĆ

 
 DOMAĆA SCENA
Intervju: Mirko Topalski, Eipix („Pyroblazer”)
Intervju: Aleksandar Đokić, LaPlata („Panzerkrieg”)

 TEST JOY
Acme GA-02, Acme Pro GA-03
SteelSeries podloge 4D i SP
Šta mislite o ovom tekstu?

 JA, IGRAČ
Nobody touch nothin’

Proizvođač:
SteelSeries
Kontakt:
GameS
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera