CeDeTEKA<>
122003<><>

Anne Hooper’s Ultimate Sex Guide

Važna oblast seksologije kao naučne interdiscipline koja izučava odnos između polova bavi se fenomenom fizičke ljubavi. Ovoj temi posvećen je veliki broj popularnih knjiga i naučnih radova brojnih autora. En Huper, jedan od medijski naročito eksponiranih stručnjaka iz ove oblasti, otišla je korak dalje i svoj bestseler o seksu „preselila” na CD-ROM.

Ultimate Sex Guide je zanimljiva i bogato ilustrovana knjiga namenjena parovima koji žele da osveže ili unaprede svoj seksualni život. Okosnicu knjige čine četiri poglavlja: upitnik, analize slučajeva, „seksopedija” i priključni programi koji u sadejstvu s upitnikom omogućuju izradu sopstvenih profila i lakše pronalaženje konkretnih saveta i odgovora na određena pitanja. Sve teme su obrađene do detalja, a naročita pažnja posvećena je polno prenosivim bolestima, adolescenciji i telesnim funkcijama. Autorka se u izvesnoj meri pozabavila i psihološkim problemima, kao što su represija, impotencija, strahovi i nedostatak samopouzdanja. Podaci koji se unose u upitnik, kao i sam program, zaštićeni su od radoznalih pogleda šifrom koja je poznata samo korisniku.

Program je vrlo dobro dizajniran i jednostavan je za korišćenje, budući da su podaci dobro organizovani i indeksirani (ključna osobina svih enciklopedija kompanije Dorling Kindersley). Tekstovi su ilustrovani velikim brojem crteža, fotografija, animacija i video odlomaka koji prikazuju ljubavne pozicije. One su grupisane u nekoliko tematskih kategorija, od klasičnih do egzotičnih poza i naprednih tehnika. Na sličan način su predočeni i problemi higijene, kontracepcije i trudnoće, teme od izuzetnog značaja za mlade ljude koji započinju aktivan seksualni život. Premda je sadržaj oslikan multimedijalnim elementima eksplicitan, ni u jednom slučaju nije pređena granica dobrog ukusa.

Ultimate Sex Guide, jedna od retkih „ozbiljnih” elektronskih enciklopedija seksa, razbija sve tabue koji ometaju pravilan odnos između žene i muškarca i može da posluži za bolje međusobno upoznavanje partnera. Atraktivnost ove knjige ne umanjuje ni činjenica da je objavljena pre gotovo osam godina.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
MasterCook 7 Deluxe
Anne Hooper’s Ultimate Sex Guide
Šta mislite o ovom tekstu?
Svet oko nas
Likovna umetnost

Potrebno:
Windows, PC 386 DX 33 MHz, 4 MB RAM
Veličina:
1 CD, 10 MB na HD
Cena:
20 evra
Adresa:
www .gps .cc
Kontakt:
Ultra
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera