![]() |
![]() |
|
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]()
Meni je lakše za oči kada gledam veći ekran više rezolucije. Mislim, nije da mi nešto fali na 24" FullHD ali bih definitivno radije igrao isto kao Renner da imam kinte za takav monitor i dovoljno sposoban GPU. Mislim jeste sve to izd****nje, ali šta nije, valjda za to i služe ovako moćne i skupe grafike.
Sa nekom inostranom platom ne bih 2 puta mislio pre nego što bih grunuo GTX1070 SLI i 4K monitor jer jednom se živi. Sa ovom svojom - prokleta nvidia i njene visoke cene i fokus na high end karte. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Starosedelac
Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 434
Zahvaljeno 654 puta na 444 poruka
|
![]() Citat:
That being said, nema nista od 4K ni sa Pascalom, osim ako Titan P ne bude ravno duplo jaci od Titan X. A i tada ce to biti egzibicionizam od 1000$ samo za GPU. Sve to pod pretpostavkom da zahtevnost igara ne poraste mnogo... Sent from my ASUS_Z00UD using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Prvo, što se tiče daljine gledanja, 4K na 42" sa 4ft tj. 1.22 m , posle toga se ide +1ft(30cm) na +10". Dok za FullHD 42" počinje sa 1.80 i ponvo +1ft (30cm) dodaje se još na +10".
Ja gledam 1080p na 42" sa 1,6m i nikada mi oči nusu bile odmornije. Kada sam igrao TW3 na 4k izgledalo je bolje na istoj udaljenosti ali problem je što je originalna rezolucija tekstura previše mala i nema dovoljno detalja da bi povećanje na 4k doneo WOW effekat. Kao što rekoh ranije. Moraju prvo da dolaze igre sa 4k rezolucijom tekstura. Ovo razvlačenje istih i kopiranje piksela nema poentu. Spoiler za slika:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.7.2007.
Zahvalnice: 703
Zahvaljeno 888 puta na 379 poruka
|
![]()
U ovu tabelu sa daljinama ne verujem dok ne uporedim direktno. Citao sam iskustva ljudi koji su gledali 4K vs fullHD sa 3+ metra i rekli da je razlika nebo zemlja, a i da nisam to procitao nema sanse da 4K i 1080p/720p izgledaju isto sa dva ipo+ metra daljine. Ako izgledaju onda cu u fullHDu igrati zauvek
![]() Za teksture se slazem, mada ja to sve iz senke pratim po GTA jer me jedino to kod gaminga trenutno zanima, a graficki modovi, dodatne 4K strukture i modeli auta sa mnogo vise poligona u odnosu na standardne verujem da bi bolje izgledali na 4K nego na manjim rez. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
|
![]()
Мени је глуп овај прелаз са 1080p на 4K - пребрзо и не разумем чему журба. Где су 1440p, 2,5K и слични термини и спецификације? Годинама је 1600x1200 била "4К" па смо онда полако сви прешли на 1080p а сад се јури четири пута већа резолуција (или колико већ) што ни најснажнији хардвер није у стању да испоручи.
Мени се од монитора допадају они закривљени ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka
|
![]()
4K teksture bi povecale potrebu za memorijom, pa bi 4GB na karticama bio minimum minimuma, a gde je protok itd...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
Član od: 18.3.2013.
Zahvalnice: 56
Zahvaljeno 365 puta na 235 poruka
|
![]()
Nije žurba uopšte za 4k. I ja kad sam prije skoro 5 godina uzeo 1080p monitor pomislih "Iiii, ja ovo ne mijenjam dok ne crkne!" Malo sutra. Trebalo mi je malo navikavanja jer se ovaj uvukao pod kožu, ali mi je uzelo manje vremena nego kad sam se privikavao od prelaska sa 17" CRT an 23" IPS. Na ovaj sam se privikao već nakon max dva dana. Uopšte ne sjedim daleko od monitora, ustvari, u pitanju je ista daljina kao i kod prethodnog monitora, a mogu se i fino zavaliti u krevet sa kontrolerom dok tabam po Street Fighteru.
Naravno, treba tu mnogo štošta. Prvo i osnovno mišonja sa podesivom rezolucijom da ne bi prevlačili preko čitavog stola da kliknete gdje hoćete. Pa zatim hardver ako se šta hoće i poigrati. Probao sam sve rezolucije, ni 1080p ne djeluje toliko loše na 32", ali kad se oči naviknu na 4k, čak i 1440p ne djeluje nešto. Na ovoj svojoj kartici igram sve na 60fps što nije baš juče izašlo ispod prese, kod novijih igara moram da se zadovoljim sa nekih 30-ak frejmova. Novi Tomb Raider nisam ni probao na 4k, na 1440p imam u prosjeku 40fps u in-game benchmarku, dok u samoj igri oko 30-ak, tako da ne mislim da bi se u tom slučaju proslavio sa 4k, da ne spominjem da se kartica zna dobro zagrijati. Ali igranje strategija u 4k, uf, majčice. Minimalistički korisnički interfejs ali opet dovoljno veliki da se koristi bez problema. Steam profil lvl 60 se vidi skoro preko cijelog ekrana, kao i trenutna Steam biblioteka. Skrolovanje straica uzima daleko manje vremena jer se toliko toga vidi, imam po 2-3 browser prozora otvorena pa ne moram da šaltam između tabova toliko kao nekad... Može se teoretisati i pričati ma kome to treba, ali kao što rekoh - nema nazad. Jeftiniji 4k monitori sad i nisu toliko daleko džepu, plus ako uzmete neki od jeftinijih panela sa većom dijagonalom koji nemaju nativnu 4k podršku možete emulirati 4k na iole novijim karticama preko drajvera danas. Možete to i na manjim monitorima, ali problem je skaliranje jer je tekst baš sitan i nečitljiv, osim ako ne koristite Windows skaliranje koje baš i nije idealno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
pa ubrzaj malo miša
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
AMD Surpasses NVIDIA in Discrete Graphics Shipments | Thaedass | Vesti | 0 | 30.7.2010 6:13 |
NVIDIA Parallel Nsight softver omogućava GPU akceleraciju | Picard | Vesti | 0 | 22.7.2010 13:07 |
Slackware pomoć | Mr.Eco | Slobodni softver | 169 | 13.1.2009 15:09 |
Nvidia sprema nove, brže GPU-ove sa podrškom za DirectX 10.1 | Dusan Despotovic | Vesti | 2 | 7.7.2008 11:19 |
Laptop sa nvidia grafikom do 700 evra??? | pall | Šta da kupim? | 8 | 6.11.2007 22:22 |