Prikaži potpunu verziju : Medieval II Total War
Strane :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
Ok moram da potrazim taj 1.5 za kingdoms.
A kazi to ide kao zasebna instalacija jer imam vec
Chivalry II:
The Sicilian Vespers 3.3
instaliran na PC-u.
=FI=Ghost
1.11.2009, 17:20
Ok moram da potrazim taj 1.5 za kingdoms.
A kazi to ide kao zasebna instalacija jer imam vec
Chivalry II:
The Sicilian Vespers 3.3
instaliran na PC-u.
Pa instalira se u mods folder tako da verujem da nećeš imati problema..
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=309
E nisam ni sanjao koliko ima modova za ovo i kako sve ovo moze da izgleda drugacije.
Skidam ovaj tvoj mod +
Stainless Steel 6.1
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=159996
Pa cu sve da probam...:love:
E jesi mozda uspeo da iskljucis onu skriptu za dodavanje vojske u garnizon napadnutog grada i onu za extra doplacivanje za generala van svoga grada ili van teritorije?
Ja sam pokusao da obrisem ceo deo koji se odnosi na to al nije pomoglo, kasnije sam pokusao da izmenim samo cifru koja se "napalcuje" za generala al bez uspeha.
Mod kao mod je ok al stvarno smra to kada pokusas da napadnes grad a ono se napuni ceo garnizon i jos kad odustanes od napada a garnizon te jos pojuri po mapi.
Tesko je igrati sa srbijom extra je tesko.Svi me uzjasili niko nece da mi bude saveznik.
Svi imaju neke gomile vojske a ja jedva da nesto nakrpim pre nego sto odem u minus.
Nisam ni pokushavao da iskljucim skripte meni je ovako veci izazov poshto generalno su mi Total War igre lake vidi kako se igra sa Srbijom i to od 888god. http://img83.imageshack.us/img83/5747/newbitmapimage3f.pngkad je bugarska ogromna i neprijateljski nastrojena .... ovo stvaranje vojske u garnizonu moze da se shvati kao regrutovanje seljaka i obicnih gradjana samo za tu bitku ipak svako bi ustao da brani rodni grad. Generale i u obicnoj igri placash vishe kad su van grada ipak ratovanje koshta ...
Hint za igranje sa Srbijom: Poshto uglavnom imate vishe vojske nego shto moze da se izdrzava raspustite tu vojsku (disband unit) moze prvo da se iskoristi za neko osvajanje ali brzo, dalje zadrzati samo onoliko dobrih jedinica koliko moze da se placa i regrutovati slabe ali jeftine vojske ( i to samo nakratko) Sklapajte saveze sa Venecijom, Madjarskom, pa i Vizantijom ako mora. Ne napadati bez potrebe narucito ne raskidati saveze daje mnogo losh ugled pa niko nece posle da saradjuje sa vama. Postepeno ce te jacati na racun Bugarske a uz pomoc saveznika. Ponekad je pametnije novac dati saveznicima bar da vas ne napadnu u kriticnom trenutku nego na velike vojske ... dakle ne ratovati na dva fronta istovremeno ... moze se jacati i na racun pobunjenika (rebels) koji su u susednoj Bosni i Hrvatskoj. Vremenom ce te biti dovoljno jaki da zgazite i Vizantiju i Veneciju a ako imate volje i dalje ... naravno praviti infrastrukturu, puteve i pijace jacati trgovinu( zato je i mir sa susedima bitan daje vece prihode od trgovine) Od vojske odlicni su vlastelincici strelci a istovremeno heavy infantry nije bash kao zapadne vojske ali ekstemno korisno protiv suseda, krajishniici (skuplji i sporije se prave), bosanski strelci takodje veoma korisni. Sastav vojske je otprilike mnogo strelaca i teshke konjice uz neshto malo teshke peshadije kao vlastele ali nisu se neshto pokazli kao korisni. Dobro je shto i vecina strelaca moze da se dobro bori prsa u prsa. Kao prve linije regrutovati razne dobrovoljce (kao voi levis ili kako se vec zvashe) samo da popune redove i upiju prvi udar dok se bolja vojska cuva za posle. Dok oni drze liniju strelci zasipaju iz pozadine konjica kao Zupani, General Body Guard(pazite da general ne pogine), Mounted vlastela itd. jurishaju na ledja i bokove neprijatelj panici i bezi i pobeda. Vojska je stvarno kvalitetna ako se dobro upotrebi, cesto sam pobecivao mnogo puta brojnije trupe. Dobro je shto kad okupirate strane gradove a onda napravite feudal estates ili kako vec mozete da regrutujete i strane vojske (bugarske boyare, madjarsko plemstvo, grke itd.) AI je cudan kao uopshte u Total War recimo sa Bugarima sam sto i neshto poteza u ratu a venecija je molila mir posle dva poteza a uz to sam im uzeo i neke gradove mirovnim sporazumom. Tako da posle uspeshnog ratovanja probajte i mirom da trazite neke gradove mozda ipak daju.
To je uglavnom sve cega sam se setio.
.... ovo stvaranje vojske u garnizonu moze da se shvati kao regrutovanje seljaka i obicnih gradjana samo za tu bitku ipak svako bi ustao da brani rodni grad.
- ovo bi bilo ok da se i u tvojim opsednutim gradovima nekom magijom mobiliše po 500 kopljanika i strelaca kada ih opsedne neprijatelj
- ne ovo je ipak totalni kretenizam koji će vas uvek koštati određenih gubitaka čak i protiv pobunjenika i uskoro zbog presmešnih prihoda Srbije, koja je u realnosti u tom razdoblju spadala među bogatije nacije u Evropi, zapadate u minus (već posle 1 turn-a) te nikako ne možete popunjavati iste, ako na početku i osvojite 2 najbliža pobunjenička naselja, i odlučite se za raspuštanje armije vrlo brzo vas očekuje pobuna i gubitak tih gradova...
metallica2
1.11.2009, 20:18
Da, da, mod je fantastičan. Potrebno je da imaš instaliranu igru + patchevi 1.2 i 1.3 (koji ti trebaju da instaliraš Kingdoms) + Kingdoms + patch 1.5 za Kingdoms.
Ovo sve zvuci odlicno,samo koliko sam skontao nema Srbije???
=FI=Ghost
1.11.2009, 20:25
Ovo sve zvuci odlicno,samo koliko sam skontao nema Srbije???
Pa da, nema je. No, zar je to stvarno toliko bitno?:)
Posebno mi se sviđa ovaj mod što u glavnoj kampanji igra ima malo Civilization duha. Stvari se odvijaju polagano, odnosno razvoj ne teče jako brzo pa se možeš baš udubiti u igru..
metallica2
1.11.2009, 20:50
Pa da, nema je. No, zar je to stvarno toliko bitno?:)
Posebno mi se sviđa ovaj mod što u glavnoj kampanji igra ima malo Civilization duha. Stvari se odvijaju polagano, odnosno razvoj ne teče jako brzo pa se možeš baš udubiti u igru..
U globalu i nije(i onako je nije bilo u orginalnom MTW 2),ali meni su uvjek potrebne neke dodatne stvari(izmedju ostalih i srbija) da bih se bolje udubio u igru:to_care:Mada mi djeluje zanimljivo ovaj mod i zbog tih,nazovimo ih,rpg elemenata.
- ovo bi bilo ok da se i u tvojim opsednutim gradovima nekom magijom mobiliše po 500 kopljanika i strelaca kada ih opsedne neprijatelj
- ne ovo je ipak totalni kretenizam koji će vas uvek koštati određenih gubitaka čak i protiv pobunjenika i uskoro zbog presmešnih prihoda Srbije, koja je u realnosti u tom razdoblju spadala među bogatije nacije u Evropi, zapadate u minus (već posle 1 turn-a) te nikako ne možete popunjavati iste, ako na početku i osvojite 2 najbliža pobunjenička naselja, i odlučite se za raspuštanje armije vrlo brzo vas očekuje pobuna i gubitak tih gradova...
To sam i ja pomislio. Kada daju njima sto ne daju i nama.
Jgb ja nakupim saku vojske da napadnem a on dobije gomilu (jeste da je slabijeg kvaliteta al opet treba i to pomlatiti).
Pokusacu ponovo da odigram al ovoga puta na medium tezini.
Ovo na hrard sa srbijom je neizvodljivo bar za sada.
Hvala M1L0SH za info.
Cuce se sta sam uradio.
:odoK:
p.s. Imam jedan problem sa ovim modom.
Ne mogu da igram nista drugo sem 1133.
Bilo koju eru da odaberem godina ostaje ista samo se ponekada promeni neki baner od frakcija ili ime frakcije.
Jel je jos neko imao problem sa ovim?
Bilo koju eru da odaberem godina ostaje ista samo se ponekada promeni neki baner od frakcija ili ime frakcije.
Pa kad ulazish izbaci crn ekran treba da kucash D (dark age), ili E(early age) itd. valjda si isam video to a onda u igri idesh singleplayer custom campaign i odaberesh i tu isto. Kod mene radi savrsheno svako doba
Pa mislim da ne stvara "nekom magijom" konjanike i stelce trupe koje se tako pojave su obicno slabijeg kvaliteta ali ipak stvaraju vishe gubitaka. Meni se vishe svidja tako jer u obicnoj igri se desi da sa 2000 ljudi oppsedam grad koji brani 200 ili samo general znaci 50 shto nema smisla igrati. Ipak da veliki gradovi sa preko 30000 stanovnika (u igri veliki) brane samo 50 coveka je glupo.
Da prihodi Srbije su smeshno mali, Srbija u to vreme jeste bila jedna od najbogatijih zemalja Evrope. Autor je potpuno zanemario rudnike koji su bili glavni prihodi tada kao Novo Brdo, Rudnik i druga mesta kao i prihode od trgovine jer svaki Mlecanski ili Vizantijski trgovac je upravo tu prolazio ali nishta od toga. Ja sam u igri najveci prihod dobio od osvajanja i pljackanja gradova prvenstveno Bugarskih (koji su iz nekog razloga prepuni zlata) ali i pljackanjem Mlecanskih i Grckih gradova. Zbog malog broja stanovnika porezi su mali shto opet nije realno cela Srbija Nemanjickog vremena nije imala samo 4000 stanovnika kao u igri.
Neznam za tebe ali ja nisam imao nijednu pobunu nekako sam uspeo da nametnem religiju i smirim religious unrest a vojskom da smanjim obican unrest. Ipak ja sam postepeno igrao 141 potez i prvo sam napao Bugare dok su njihove vojske negde na severu imaju manje garnizone nego Hrvatski gradovi.
- sada sam opet počeo early kampanju sa srb i opsednuo gradove zagreb i split
- sada ti meni reci da li je normalno da grad zagreb sa 1414 stanovnika brani 1517 pobunjenika gde recimo imate i 57 teških konjanika pobunjenika + gen bod. pa sad ne znam koliko da su slabi opet će stvoriti ozbiljne gubitke samo oni a kad tu dodamo još i kopljanike
- split ima par stotina više stanovnika i isto toliko više pobunjenika ga brani, samo imaju još 50 teš. konj. i nekoliko veteran jedinica strelaca i oklopne pešadije, da sve je to skroz realan odnos snaga...
Pobunjenici predstavljaju manje drzave kao na primer Hrvatsku banovinu ili shta je Hrvatska tad vec bila ... ta je drzava tad morala da ima neku vojsku. Ali kad se grad pobuni on uglavnom dobije samo seljake kao vojsku . E sad da grad od 1400 stanovnika dobije vojsku od 2000 ljudi je mnoooogo nelogicno ali isto tako je nelogicno da grad brani samo 50 ljudi
Pa kad ulazish izbaci crn ekran treba da kucash D (dark age), ili E(early age) itd. valjda si isam video to a onda u igri idesh singleplayer custom campaign i odaberesh i tu isto. Kod mene radi savrsheno svako doba
E izgleda da sam ja pogresio samo u ovom drugom delu.
Ja u black screenu odaberem recimo E(early age) i ne biram custom campaign sa dna menija nego grand campaign sa pocetka.
Verovatno je greska bila u tome.
Nazalost obrisao sam ovo za sada hocu da dam sansu i drugim modovima.
Jos jednom hvala za hints and tips.
A sada nastvaljamo dalje sa testiranjem. ;)
ovako, mene interesuje sledeće...ima li koji dobar mod koji se instalira samo na medieval obicni + kingdoms...i nista vise..bez ikakvih za*****cija :D...i instalacija da je samo na next-next :D ????
E izgleda da sam ja pogresio samo u ovom drugom delu.
Ja u black screenu odaberem recimo E(early age) i ne biram custom campaign sa dna menija nego grand campaign sa pocetka.
Ma ti si to pogreshno shvatio kad udje u igru nako shto odaberesh recimo E(Early Era) onda idesh single player pa Custom Campaign u igri ne u black screen-u
To sa dna menija su razliciti event-i u glavnoj kapamji Early Age kao na primer Mongol Invasion itd. I oni se biraju kad kucash 1,2,3 itd. a mozes samo k(keep previous settings) i ucitash shta si zadnje igrao.
Pobunjenici predstavljaju manje drzave kao na primer Hrvatsku banovinu ili shta je Hrvatska tad vec bila ... ta je drzava tad morala da ima neku vojsku. Ali kad se grad pobuni on uglavnom dobije samo seljake kao vojsku . E sad da grad od 1400 stanovnika dobije vojsku od 2000 ljudi je mnoooogo nelogicno ali isto tako je nelogicno da grad brani samo 50 ljudi
- ama da je autor želeo realnost mogao je da od ukupne populacije odbije žene, decu i starce i da spawn-uje ostatak (< 30% građana) odnosno do max popunjenosti garnizona, nemam ja problem da grad od 10000+ stanovnika brani 2000+ vojnika, jer ću okupacijom tog grada dobiti dovoljno prihoda iz poreza da ubrzo nadohnadim gubitke iz bitke za taj grad i nastavim expanziju carstva mi :D
- sa druge strane vi kao igrač nemate tu mogućnost i onda ispada da vaši građani nisu lojalni i da jedva čekaju bugarsku ili mađarsku okupaciju 31517 ...
Ma ti si to pogreshno shvatio kad udje u igru nako shto odaberesh recimo E(Early Era) onda idesh single player pa Custom Campaign u igri ne u black screen-u
To sa dna menija su razliciti event-i u glavnoj kapamji Early Age kao na primer Mongol Invasion itd. I oni se biraju kad kucash 1,2,3 itd. a mozes samo k(keep previous settings) i ucitash shta si zadnje igrao.
Jbg :p sad ti mene nisi skontao.
Kad odes na onaj black screen i odaberes D(dark age) i udaris enter igra se dalje noramalno ucitava, al kada udjes u single player opcije (nakon ucitavanja igre onaj glavni meni) odaberem grand kampanju a ne Custom Campaign.
E to je verovatno bila moja greska.
Ako postoje te dve stvari kao odvojene grand/custom campaign?
Tako da sve sam ja skontao samo da li je ispravno to odradjeno pitanje je sad.
Ajd pogledaj pa mi javi kada udjes u sub-menu od single playera da li ima jos neka campaign opcija osim grand, ako ima onda sam trebao samo da starujem tu drugu i sve bi bilo ok.
A probao sam i ono drugo sa tim mongolima na black screen-u al nisam primetio da postoje neke razlike.
pozz
pozdrav ljudi vidim da se mnogo ljudi razume o igri,pa bi da pitam nesto instalirao sam mod Chivalry II - The Sicilian Vespers 3.0,e sad me zanima da li ima neki pacth koji ispravlja onaj nas naradzasti grb sa onom crvenom pticom u sredini i obelezja nase vojske,posto mi je nelogicno kad izaberem carstvo nemanjica ono se opet isto pojavljuje,a tad se vec po nasoj istoriji pojavila zastava sa 4 c,neko vec ima tu zastavu u igri mozda mi se ucinilo da su to rumuni,ako neko zna nek pomogne.hvala
Prvo nije naradzast nego zut sa crvenim orlom Drugo to je grb cara Dushana tako da je grb Srpskog carstva a ne rumuna ... i shto bi ga menjao. Uostalom u to vreme svaki plemic je imao svoj grb tako da nacionalna zastava i grb nisu postojali. A evo ti i grb nemanjica http://www.wikiwak.com/image/Grb+Nemanjica.jpgkao shto vidish nema cetiri S. A ta crvena "ptica" kako ti kazesh evo je na shtitu. Mene vishe buni to shto Vizantijski grb u igri ima cetiri S.
macola88
10.11.2009, 15:15
da pogresio sam zut je sa crvenim orlom,a ovo bi trebao da je vizantiski grb
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/59/CoA_of_the_Byzantine_Empire.svg/390px-CoA_of_the_Byzantine_Empire.svg.png (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/59/CoA_of_the_Byzantine_Empire.svg)a ne sa 4 S
pentraksil
11.11.2009, 2:28
da pogresio sam zut je sa crvenim orlom,a ovo bi trebao da je vizantiski grb
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/59/CoA_of_the_Byzantine_Empire.svg/390px-CoA_of_the_Byzantine_Empire.svg.png (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/59/CoA_of_the_Byzantine_Empire.svg)a ne sa 4 S
Zeznuli su se oni, postoji vizantijski grb sa cetiri slova B, neshto kralj kralju itd.
Imam problem.
Kada sam pokusao da instaliram 1.5 patch dobio sam ovaj prozor za svaku kampanju ponaosob (ovde je uslikana samo jedna --americka)
http://img14.imageshack.us/img14/9480/greskamtw2.jpg
nakon cele instalacije sam dobio sledece obavestenje.
A kada sam startovao igru radila je normalno...zatim sam pokusao da instaliram deus lo vult mod za koji igra mora biti 1.5 v i mod se instalirao al kada ga pokrenem odem u custom campaingh i cim promenim sa jedne civ na drugi dobijem CTD.
http://img194.imageshack.us/img194/3879/greskamtw21.jpg
Zna li ko do cega moze da bude?
Da li je ipak zbog ovoga gore navedenog?
=FI=Ghost
12.11.2009, 9:46
Imam problem.
Kada sam pokusao da instaliram 1.5 patch dobio sam ovaj prozor za svaku kampanju ponaosob (ovde je uslikana samo jedna --americka)
http://img14.imageshack.us/img14/9480/greskamtw2.jpg
nakon cele instalacije sam dobio sledece obavestenje.
A kada sam startovao igru radila je normalno...zatim sam pokusao da instaliram deus lo vult mod za koji igra mora biti 1.5 v i mod se instalirao al kada ga pokrenem odem u custom campaingh i cim promenim sa jedne civ na drugi dobijem CTD.
http://img194.imageshack.us/img194/3879/greskamtw21.jpg
Zna li ko do cega moze da bude?
Da li je ipak zbog ovoga gore navedenog?
Sve što si naveo je "normalno" ponašanje instalacije/igre i neće te ometati u igranju. Naime, ovu poruku sa problemima prilikom instalacije patcha 1.5 dobio sam i ja i drugi sa kojima sam pričao i svi su kasnije, uključujući i mene, normalno igrali igru. Što se tiče DLV moda taj problem sa CTD-om prilikom biranja nacije jeste nešto takođe "normalno" i što oni nisu uspeli da reše. Zato ako hoćeš da pročitaš svaku naciju moraš uvek ponovo da pališ igru dok ih sve ne prođeš (ili lakša verzija da odeš ovde: http://totalwar.honga.net/faction.php?v=dlv6&f=spain) i pročitaš sve o svakoj naciji u modu. Nakon što izabereš jednu i kreneš u igru više nećeš imati nikakvih problema (ili barem ne bi trebalo da imaš).
bojan811
12.11.2009, 17:29
E pokusacu ovo da odradim po tvome receptu.
Znaci istorijska kampanja i odmah da biram sa kime cu da igram.
Odoh da probam pa se vrcem za few minutes with up date.
EDIT:
Upelo je al sada se namece novi problem (doduse sa 6.0 v posto jos nisam instalirao 6.2 to je u toku) sa grafikom mapa je u redu al ikonica savetnika , podnatpis ispod gradova i ostala obavestenja su u kockicama.
Kao sto rekoh to je za 6.0 sad sam zavrsi instaliranje 6.2 pa se javljam nakon testiranja iste.
EDIT2:
Uspelo je sa 6.2 verzijom.
Odigrao sam par "okreta" sa vizantijom i sve je bilo kako treba.
E Ghost zaduzio si me od celog MTW2 Foruma pomognes mi ti ovde.
Svaka ti cast!
ODoh sad da radim nesto pametnije, pa veceras da se malo oprobam na visem nivou igre.
P.S.Imas li savet sa kime da pocnem i na kojoj tezini? Posto nemam pojma sa kime bih igrao + ne znam kako im je podesen nivo tezine u igri i u bitkama.
Pozz i Hvala jos 1-put.
=FI=Ghost
12.11.2009, 18:57
E pokusacu ovo da odradim po tvome receptu.
Znaci istorijska kampanja i odmah da biram sa kime cu da igram.
Odoh da probam pa se vrcem za few minutes with up date.
EDIT:
Upelo je al sada se namece novi problem (doduse sa 6.0 v posto jos nisam instalirao 6.2 to je u toku) sa grafikom mapa je u redu al ikonica savetnika , podnatpis ispod gradova i ostala obavestenja su u kockicama.
Kao sto rekoh to je za 6.0 sad sam zavrsi instaliranje 6.2 pa se javljam nakon testiranja iste.
EDIT2:
Uspelo je sa 6.2 verzijom.
Odigrao sam par "okreta" sa vizantijom i sve je bilo kako treba.
E Ghost zaduzio si me od celog MTW2 Foruma pomognes mi ti ovde.
Svaka ti cast!
ODoh sad da radim nesto pametnije, pa veceras da se malo oprobam na visem nivou igre.
P.S.Imas li savet sa kime da pocnem i na kojoj tezini? Posto nemam pojma sa kime bih igrao + ne znam kako im je podesen nivo tezine u igri i u bitkama.
Pozz i Hvala jos 1-put.
Uvek rado pomažem kada mogu:)
Što se tiče težine igre ja ostavim default (mada u manualu za DLV piše da je preporučena najveća težina). Do sada sam igrao samo sa Englezima i Novgorodskom kneževinom. Englezi su dobri za početak jer su na ostrvu pa probleme, u početku, mogu predstavljati samo Škoti i rebeli. Sa Novgorodskom kneževinom sam igrao i trebalo mi je malo vremena da se naviknem posle Engleza. Kasnije mi je krenulo odlično ali kada je došla kuga saveznici mi zaboli nož u leća i napali me, a moja vojska je bila na Istoku u ratu sa Mongolima tako da sam, na kraju, propao...
Na onom sajtu u prethodnoj poruci imaš sve nacije u ovom modu (za ver. 6.0 ali ona se po nacijama i jedinicama ne razlikuje bitno od ver. 6.2). Možeš pogledati njihove jedinice i područje sa kojega krećeš..
bojan811
12.11.2009, 19:37
Tebra Hvala ti.
Najbolji si!!!:n_klanja:
Jedva cekam da malo zakuvam...onda cu britaniju za pocetak pa da vidim kako ide.
bojan811
13.11.2009, 20:30
Ok igrao sam sinoc do nekih 3 ujutru( jos oko 12 sam poceo da govorim sam sebi jos samo ovaj Turn i to je to), kao sto sam i rekao uzeo sam britaniju i za sada je sve ok (manje-vise).
Ulazim polako u fazon za onim "skolovanjem" generala i guvernera.
Mod je zaista dobar , daje igri dodatnu dubinu.Ono sto mi se najvise dopada jedinice su odradjene dosta dobro, mislim na atribute (deff and attack) za razliku od sicilan vesperersa gde imaju i do 3 jedinice sa istom cenom , istim atributima u istoj vrsti setlmenta :boodala:!!!
Tako da za sada ovo mi vise nego drzi paznju.
=FI=Ghost
13.11.2009, 22:00
Ok igrao sam sinoc do nekih 3 ujutru( jos oko 12 sam poceo da govorim sam sebi jos samo ovaj Turn i to je to), kao sto sam i rekao uzeo sam britaniju i za sada je sve ok (manje-vise).
Ulazim polako u fazon za onim "skolovanjem" generala i guvernera.
Mod je zaista dobar , daje igri dodatnu dubinu.Ono sto mi se najvise dopada jedinice su odradjene dosta dobro, mislim na atribute (deff and attack) za razliku od sicilan vesperersa gde imaju i do 3 jedinice sa istom cenom , istim atributima u istoj vrsti setlmenta :boodala:!!!
Tako da za sada ovo mi vise nego drzi paznju.
Da, da; stari, dobri fenomen - još samo jedan turn - hehe..
bojan811
13.11.2009, 22:50
Da, da; stari, dobri fenomen - još samo jedan turn - hehe..
Sreca da nisam zenjen , inace ne znam kako bi se opravdao kod zene.
:D
Telepatic
14.11.2009, 1:46
Nisam igrao ovu igru, samo sam je video na kratko, moj drug mi kaze da ima problema sa papom, naime stalno mu ubija generale (cukne ih sa nekim krstom), a kad ga ubije dodje novi i opet isto pa rekoh da vas pitam da li znate resenje? Hvala.
Kazi drugaru da mora da obrati paznju na poboznos svoga/svojih generala.
http://img26.picoodle.com/img/img26/3/2/7/xtiaan74/f_Growthm_4f7b429.jpg
Ovo na slici gde pise piety, govori o poboznosti generala.
A tvome drugu papa ne ubija generale nego ih ubija inkvizicija(crkveni sud) u borbi protiv sirenja jeresi.
Svaki general koji ima nizak stepen poboznosti (vere-piety) rizikuje da bude spaljen na lomaci kao heretic kada protiv njega inkvizitor (taj cicica sa krstom) pokrene postupak "isterivanja djavola".
Kazi mu da proba da regrutuje assasina (ubicu...znace on vec) pa neka pokusa da ubije toga inkvizitora koji mu pokusava "ocrniti" generala pred papom.
Eto to je resenje problema.
I jos 1 stvar ako igra sa katolickom frakcijom mora da bude u milosti kod pape, ako ne moze da navuce sebi i krstaski rat na vrat ako bude izbacen (eksomuniciran) iz crkeve.
Tada ce za ostale katolike on biti nista manje musliman od turaka seldzuka.
Pozz
@f ghost
Jel ti se desava da ti se clanovi porodice rode bez traita "studnet"? Moji svi se radjaju sa vec odabranim putem.
A general od 60+ nikako da se penzionise i na kraju covek umro.
Kako kod tebe to radi?
edit:
Kako da penzionisem generala?
Skripta kaze da treba da kralj bude u prestonici a general u svome settlmentu u kome ima town watch ili nesto viseg nivoa.
Onda da se ode na listu generala i odabere general u putanju, nakon cega treba da izadje pitanje o penzionisanju...samo sto sam ja tako pokusao al nece.
Znas li mozda u cemu je geska...moja ili njihova?
http://img141.imageshack.us/i/pikeman.jpg/
=FI=Ghost
18.11.2009, 23:17
@f ghost
Jel ti se desava da ti se clanovi porodice rode bez traita "studnet"? Moji svi se radjaju sa vec odabranim putem.
A general od 60+ nikako da se penzionise i na kraju covek umro.
Kako kod tebe to radi?
edit:
Kako da penzionisem generala?
Skripta kaze da treba da kralj bude u prestonici a general u svome settlmentu u kome ima town watch ili nesto viseg nivoa.
Onda da se ode na listu generala i odabere general u putanju, nakon cega treba da izadje pitanje o penzionisanju...samo sto sam ja tako pokusao al nece.
Znas li mozda u cemu je geska...moja ili njihova?
http://img141.imageshack.us/i/pikeman.jpg/
Što se tiče naslednika koji se rađaju, ako je to sin nekog poznatog generala onda je vrlo velika verovatnost da će slediti očevo zvanje. Ako mu otac nije bio toliko poznata ličnost, onda će imati neutralno zvanje (odnosno tada ćeš moći da mu biraš zvanje).
Što se tiče penzionisanja generala, moram priznati da to nikada nisam radio pa ne znam kako ide. Ja moje generale koristim dok su živi (ko je lud da im daje penziju hehehe)
Ma slazem se i ja za generale koji su u "formi" al ovi 60+ imaju penal na kretanje.
Treba im godina da bi se pomerili, a kada se penzionisu za 1000 f. dobijaju "diplomu fakulteta (mega trenda:rofl:)" i brisu im se sve negativne crte do tada stecene.
Tako da uvecavaju prihode znacajno...samo jos kad bi kod mene to proradilo....eh gde bi mi bio kraj.
Kazi mi i ovo...
Posto sam izuo francuze i sada su nestali kao frakcija, da li se oni posle nekog vremena ponovo vrate ili nestaju zauvek?
=FI=Ghost
19.11.2009, 16:30
Ma slazem se i ja za generale koji su u "formi" al ovi 60+ imaju penal na kretanje.
Treba im godina da bi se pomerili, a kada se penzionisu za 1000 f. dobijaju "diplomu fakulteta (mega trenda:rofl:)" i brisu im se sve negativne crte do tada stecene.
Tako da uvecavaju prihode znacajno...samo jos kad bi kod mene to proradilo....eh gde bi mi bio kraj.
Kazi mi i ovo...
Posto sam izuo francuze i sada su nestali kao frakcija, da li se oni posle nekog vremena ponovo vrate ili nestaju zauvek?
Moraš paziti na zadovoljstvo naroda u regijama koje su bile Francuske. Ako dođe do pobune moguće je da će se pojaviti kao vojska, ali ako držiš dovoljno vojske u tim regijama (da je lice barem žuto) onda se ne moraš brinuti, više se neće pojaviti..
bojan811
19.11.2009, 19:09
Ok...sad mi je lakse.
Ne buh voleo da se vrate jaci nego sto su bili kada sam zaratio sa njima.
E ima li vajde od toga kada ti je neka frakcija u vazalskom odnosu , sem ociglednog (trgovinska prava, saveznistvo i vojni pristup) , mislim na neku kintu od svega toga.
I jos jedno pitanje...kako se boriti sa korupcijom u gradovima...razdire me korupcija...za onaj devastation znam sta da radim...al korupcija.
=FI=Ghost
19.11.2009, 21:06
Ok...sad mi je lakse.
Ne buh voleo da se vrate jaci nego sto su bili kada sam zaratio sa njima.
E ima li vajde od toga kada ti je neka frakcija u vazalskom odnosu , sem ociglednog (trgovinska prava, saveznistvo i vojni pristup) , mislim na neku kintu od svega toga.
I jos jedno pitanje...kako se boriti sa korupcijom u gradovima...razdire me korupcija...za onaj devastation znam sta da radim...al korupcija.
Nisam nikada nikoga imao u vazalskom odnosu, kad zaratim s nekim onda ga uništim (ili me papa pre toga nagovori na mir hehehe).. Pogledaj u manualu (nalazi se u folderu gde ti je instaliran mod), možda piše nešto o tome, ja nisam obraćao pažnju.
Sa korupcijom se boriš tako da postavljaš dobre guvernere u gradove, i da gradiš administrativne građevine; međutim, što ti je grad dalje od tvog glavnog grada to će ti biti veća korupcija. Zbog toga nije loše da, kada proširiš carstvo, postaviš da ti glavni grad bude neki koji se nalazi u centru carstva...
bojan811
19.11.2009, 22:56
Ok...za ovo drugo cu da vidim sa ovima na forumu.
EDIT :
Odgovor za stvaranje vazala za dlv 6.2
How to aquire Vassals :
Make sure the victim (faction soon to become Vassal) only has 1 settlement left.
The victim needs to be economically weak, as well as military weak. So block their port, take out their last patrolling military, (If it's another religion, send in priests). Don't release this pressure until they are under your wing.
Send in your diplomat, and ask them over and over to become your vassal. Keep doing this as you continually block them. This might take 5-10 turns, but be patient, the reward is worth it.
Reputation and relation are the vital factors to a quick succesful agreement.
Now, as they are your vassal, you want it stays that way:
Station strong elite units in the forts, to scare them off and keep them under supervision. Remember that you got military access, so free upkeep. Dont let WW2 happend again.
You might even give them lands far away. If you recently have captured a Crusade-/Jihad target far away, and you don't need it, just give it to your vassal. They will surely loose it, but it keeps them happy.
If you have an opposite religious force as Vassal, send in your priests to block of their recruitement ability. This will stop them from expanding, military wise, after 40% conversion.
A.I Economy is not regulated: Play as England. Storm the Scottish lands and surrond their capital. Force Vassal on them. A.I Economy is not regulated, the way the Players economy is. Result is 25 000 fl. profit from Edinburgh a turn.
Think about what you can get from Milan, Venice or Rome... combined. For this I would use an opposite a religious faction, to control their recruting ability.
Teska konjica Vs Swiss Pikeman`s
http://img526.imageshack.us/img526/3779/cvvsswisspikemans.jpg
I nakon toga...
http://img692.imageshack.us/img692/205/konjicavsswisspikeman.jpg
Ljudi se nisu ni posteno oznojali...:rofl:...otkinuli su 42 jedinice heavy calv.
This is to good...:rofl:
Hahaha igrash na low detail :rofl: ..... i shta ako su otkinuli heavy cavarly to ce uvek desiti ako je tako koristish zamisli shta bi bilo da je peshadija napala frontalno a konjica istovremeno udarila u ledja .... bilo bi haha vidi swiss pikeman 150 dead or captured .... Meni se inace cini da je heavy cavalry ipak previshe slab a skup. Primer kako mogu i jednog da izgube u borbi protiv peasant jedinica ili nekih strelaca koji u bliskoj borbi koriste noz .... mislim pogledajte svo to gvozdje na njima treba prokleti buzdovan da oni ishta osete ... a na svaki jurish na malo bolje jednice otpadne 1/3 ili cak 1/2 i preko teshke konjice ... Dok na primer general bodyguard samo zato shto je general ladno omlati i po 2 heavy cavalry jedinice. Dakle ne mogu kao vecina zapadno evropski vojski toga vremena da se oslanjam samo na jurishe teshke konjice nego uglavnom na opkoljavanje i pritom protivnik pocinje da bezi kroz moje redove umesto da izgine u svom tom haosu ... tako da ishod borbe bude vishe zarobljenih nego ubijenih. A sa zarobljenicima se ne moze nishta ... obicno AI nece da placa velike otkupe osim ako ne zarobim kralja ili tako neshto, da pushtam zatvorenike onda ce se opet okrenuti protiv mene a ubijanje daje loshu reputaciju .... To je cisto neki moj utisak po pitanju teshke konjice u igri ...
bojan811
21.11.2009, 15:31
Igra je na Highest d.
Do moda je sto je grafika takva u igri.
Konjica je dobra ali za juris u bokove i sa ledja...al nije dobra za duze borbe...pogotovo ne da ih ostavis u masi.
Sto se tice zarobljenika i ja ih ponudim pa ako hoce hoce ako ne "pod noz".
http://img34.imageshack.us/i/grafikac.jpg/
P.S.Konjica je Al -ova nije moja. Cisto da razjasnimo.
Evo slika iz kingdomsa.
http://img34.imageshack.us/img34/7163/grafikac.jpg
http://img34.imageshack.us/i/grafikac.jpg/
bojan811
21.11.2009, 18:37
Evo moda gde ima Srbije i to rekao bih u pravom svetlu predstavljene...
Evo slika nekih Sr jedinica...
http://i249.photobucket.com/albums/gg201/prodeoetrege_promos/PDER_serbia_early_nobles_promo-1.jpg
http://i249.photobucket.com/albums/gg201/prodeoetrege_promos/PDER_serbia_vlastela_promo.jpg
http://i249.photobucket.com/albums/gg201/prodeoetrege_promos/PDER_serbia_vlastela_upgrade_promo.jpg
Nemoguce sa onih screenshota je izgledalo kao na mom starom kompu .... shta cesh prevario sam se. A za konjicu upravo to i kazem trebalo bi da je heavy cavalry mnogo cvrshci u bliskoj borbi i na duze. Znam da je konjica AI-ova cesto pravi takve gluposti mislim da bi i moja baba shvatila da ne shalje konjicu frontalno na zid kopalja ali AI ne shvata .... A shto se tice zarobljenika bilo bi mnogo bolje da su se dosetili sledeceg .... ako odmah posle boja odbiju da trampe zatvorenike a ti ih lepo odvedesh u obliznju tvrjdavu i drzish za kasniji otkup ili trampu .... ili mozda neki prinudni rad mnoge srednjovekovne frakcije su i dalje trgovale robovima ili prodavale zatvorenike njihovim porodicama ako vec drzava nece da plati ...
Ta ti je dobra.
Ne bi bilo lose ni da nakon dobijene borbe se "naplatis" i sa mrtvih.
Ono cisto da se pokupi ono sto necem vredi sa tela pobijenih neprijatelja, a da se to izrazi u novcu ili nekoj nadogadnji oruzija ili stita.
miodrag1
22.11.2009, 16:05
citam vase poruke i pokusavam da igram medieval sa srbijom ali nisam uspeo
imam instaliran medieval 2 + kingdoms + Download Links Sicilian Vespers 3.0 +Download Links Sicilian Vespers 3.3 Patch (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=2079)
kada pokrenem igru u prozoru pise:
the sicilian vepers launcher
era selectio
late era
early
high...
in game era selection
early 1130
early 1137...
keep previous settings
type the letter and press enter:_
sta trebam da uradim da bi igrao?
hvala unapred
(http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=2079)
bojan811
22.11.2009, 17:04
Odaberes eru i ukucas slovo koje stoji kao skracenica za tu eru u onome DOS prozoru (crni prozor) koji se otvori pa entrer i igra startuje.
kada udjes u igru onda
single player>custom capmaign>frakcija>i pici...
miodrag1
22.11.2009, 18:11
hvala puno igra radi :n_klanja:
primetio sam da je godina ista za svaku eru:confused:
miodrag1
22.11.2009, 18:59
Citat:
bojan811 kaže: http://www.sk.co.yu/forum/images/buttons-serbian-1/viewpost.gif (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?p=889197#post889197)
:alealeee:sada se menja godina:aplauz:nasao sam vas razgovor
ali ne mogu da igram event-e recimo izaberem broj 1 u crnom prozoru i onda odem na custom campain a tamo su ponudjene ere a ne eventi po godinama?
....
ali ne mogu da igram event-e recimo izaberem broj 1 u crnom prozoru i onda odem na custom campain a tamo su ponudjene ere a ne eventi po godinama?
Dobro pitanje kako se pokrecu oni "in game event" mongol invasion, 1130 .... itd. treba ukucati borjeve od 1 do 5 medjutim on ne menja godinu kako treba .... to mi nije jasno ?!?!?
Geronimo
22.11.2009, 21:02
Hmm sad bih opet da odigram malo M2TW. Koji mod je najbolji? Sicilian Vespers?
bojan811
22.11.2009, 22:31
Stainless Steel 6.1
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=159996
Deus lo Vult Kingdoms 6.2 is out
Only for Kingdoms 1.5 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=219295
Evo ovo je predlog ima jos al ovo je neki vrh( uslov je predhodno instalirana exp kingdoms)
Ako pak zelis obican MTW2 + MOD onda
BROKEN CRESCENT: 2.0
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=274922
bojan811
22.11.2009, 22:32
Citat:
bojan811 kaže: http://www.sk.co.yu/forum/images/buttons-serbian-1/viewpost.gif (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?p=889197#post889197)
:alealeee:sada se menja godina:aplauz:nasao sam vas razgovor
Sredio sam ja to blagovremeno...a problem je bio u custom capaignu.
E sad ovako ako neko misli da je teshko igrati Chivalry II sa Srbijom neka proba sa Krstashim (Kingdom Of Jerusalem) nije teshko nego nemoguce ... Okruzen neprijateljski nastrojenim Saracenima sa vishe vojske nego shto mogu da izdrzavam i sa nikakvom infrastrukturom .... nemam shanse za saveze niti za shirenje. Podjem u krstashki pohod na Konstantinopolj (zato shto tako ne moram da placam izdrzavanje vojske) i naravno odvedem veci deo trupa, u prolazu osvojim Atinu (koju drze Latini koji su inace exomunicirani i na koje je i pozvan pohod) dobro je opljackam ... ponadam se konacno je krenulo. Medjutim kod kuce rasulo .... Saraceni napali iznenda i opseli sva tri moja grada (Tripoli, Akru i Antioh) tako da sve ode u p.m. Platim ja 6000 u zlatu Jermenima za savez i vojnu pomoc protiv Arapa medjutim bedni skotovi uzmu pare i napadnu mene (opsednu Antioh koji sam malopre jedva odbranio od Saracena). Dakle Acru uzeli Arapi, Antioh Jermeni ... ja u Tripoliju napravim vojske kolko je moglo (naravno bankrotiram za jedan potez) i krenem na Akru gde ima samo 68 vojnika prezivelih iz predhodne bitke. Medjutim ona kretenska skripta kompjuteru stvori josh 1800 vojnika i ode sve u .... Naravno debilna skripta meni ne stvara nijednog vojnika u slucaju napada na moj grad .... Tako da sam se skroz razocarao u ovaj mod jednostavno nije igriv .... Tako da u sushtini osim par novih zgrada i nekoliko ispoliranih jedinica ne donosi nishta novo male frakcije jednostavno ne mogu da se igraju ...
jer neko probao ovaj mod,kakvi su utisci?
E sad ovako ako neko misli da je teshko igrati Chivalry II sa Srbijom neka proba sa Krstashim (Kingdom Of Jerusalem) nije teshko nego nemoguce ... Okruzen neprijateljski nastrojenim Saracenima sa vishe vojske nego shto mogu da izdrzavam i sa nikakvom infrastrukturom .... nemam shanse za saveze niti za shirenje. Podjem u krstashki pohod na Konstantinopolj (zato shto tako ne moram da placam izdrzavanje vojske) i naravno odvedem veci deo trupa, u prolazu osvojim Atinu (koju drze Latini koji su inace exomunicirani i na koje je i pozvan pohod) dobro je opljackam ... ponadam se konacno je krenulo. Medjutim kod kuce rasulo .... Saraceni napali iznenda i opseli sva tri moja grada (Tripoli, Akru i Antioh) tako da sve ode u p.m. Platim ja 6000 u zlatu Jermenima za savez i vojnu pomoc protiv Arapa medjutim bedni skotovi uzmu pare i napadnu mene (opsednu Antioh koji sam malopre jedva odbranio od Saracena). Dakle Acru uzeli Arapi, Antioh Jermeni ... ja u Tripoliju napravim vojske kolko je moglo (naravno bankrotiram za jedan potez) i krenem na Akru gde ima samo 68 vojnika prezivelih iz predhodne bitke. Medjutim ona kretenska skripta kompjuteru stvori josh 1800 vojnika i ode sve u .... Naravno debilna skripta meni ne stvara nijednog vojnika u slucaju napada na moj grad .... Tako da sam se skroz razocarao u ovaj mod jednostavno nije igriv .... Tako da u sushtini osim par novih zgrada i nekoliko ispoliranih jedinica ne donosi nishta novo male frakcije jednostavno ne mogu da se igraju ...
:D
- pa jesam li ja to već napomenuo
- ne samo to već je moguće vrlo lako poraziti ai i pored kretenske skripte ;)
- dakle kada opsednete neki grad a ai je značajno jači od vas on će u 2 turn-u, kada mu stigne to debilno pojačanje napasti vaše trupe pred gradom i pri tome će nasrnuti sa SVIM vojnicima, u gradu neće ostati ni jedan njegov vojnik, sve što vam preostaje je da sačekate da izađe napolje i krene u napad a vi onda sa svojom konjicom obiđete njegova krila i ugalopirte u centar grada i izdržite tu 3 min do pobede
- u više navrata sam to probao i upalilo je uvek, ai je retardirano slao samo po jednu jedinicu strelaca ili kopljanika da me odatle potisne :rofl: dobro imaćete male gubitke u konjici ali pošto su to gen. bod. njihov broj će se automatski popuniti u narednim turn-ovima
- žrtvovali ste svoje najslabije jedinice koje je ai teška konjica razbila ali ste zato osvojili bogat grad odlično utvrđen
- ne znam samo da li se ovaj metod može primeniti i u vanili ili tamo ai ipak ostavi nešto vojnika u gradu....
- pa jesam li ja to već napomenuoDa znam da je neko vec reko ovo. Mene je zaslepio uspeh u igri sa Srbijom i odmah sam poceo da mod "kujem u zvezde".
dakle kada opsednete neki grad a ai je značajno jači od vas on će u 2 turn-u, kada mu stigne to debilno pojačanje napasti vaše trupe pred gradom i pri tome će nasrnuti sa SVIM vojnicima, u gradu neće ostati ni jedan njegov vojnik, sve što vam preostaje je da sačekate da izađe napolje i krene u napad a vi onda sa svojom konjicom obiđete njegova krila i ugalopirte u centar grada i izdržite tu 3 min do pobedeTo mi nije palo na pamet. A i ne zelim da pobedjujem samo iskorishcavajuci glupost AI ipak kvari dozivljaj. Mislim da AI nikad ne stavlja nijednog u gradu. Svejedno sam izgubio zivce i necu ni da pokushavam. Kad bi bar prokleta igra i meni tako stvarala pojacanja ...
- zato sam ja i prestao da igram taj mod kada sam provalio tu foru
- opet u pravu si za pojačanja, kada ai ne bi dobijao ta pojačanja, on tada ne bi napadao vaše jedinice te bi stoga morali da sačekate 6-7 ili više turn-ova (veliki troškovi održavanja vaše vojske) da izađe i bori se sa vama ili da ga napadnete i tako doživite brojne gubitke dok je on u tvrđavi...
- kladim se da sarmantian zna kako se može obrisati ta skripta po kojoj ai dobija apsurdan broj vojnika koji čak zna i da pređe ukupan broj stanovnika grada kojeg opsedate
- ovako exploatacijom ai-a igranje sa srbijom u darkage era-i je kesa...
- kladim se da sarmantian zna kako se može obrisati ta skripta po kojoj ai dobija apsurdan broj vojnika koji čak zna i da pređe ukupan broj stanovnika grada kojeg opsedate
Pa shto ne pitash kako ...
Nego sad sam igrao obicnu igru Grand Campaign sa Venecijom ishlo je dobro do skoro .... Prvo sam poludeo zbog onog kretenskog inkvizitora koji mi je pobio sveshtenike i jednog generala na bliskom istoku ( a inace u tom podrucju imam samo 3 gen. sada 2 ) Naravno inkvizitor nije ni pipnuo sve one heretike koji se vrzmaju okolo i izazivaju religious unrest. I plus onaj trait piety mu je na nishta "walking bastion of blasphemy" i on je neki inkvizitor ... Zbog daljine od glavnog grada i religious unrest potrebno je mnogo vojske da cami u gradovima a to koshta. Plus na bliskom istoku je velika i korupcija. Nego glavni problem su oni stogodishnji ratovi. Zashto AI zarati bezveze a onda po 100 i vishe poteza nece da pregovara o miru. Primer ratujem sa Egiptom oko 60 poteza sa Milanom 50 a sada i sa Svetim rimskim carstvom shto je kap koja je prelila cashu. A oni kreteni nece mir ni kad placam 8000 gold i 2500 gold po potezu narednih 6 poteza. Inace primera radi Vizantija je dva puta prihvatila mir i to mi dala gradove i tribute na moj zahtev. Kako da reshim to moram da otkacim jednog protivnika inace "I'm doomed" .... mozda da im dam neki grad shto ja ne bih nikako a drugo opet kako da budem siguran da me kreteni nece napasti opet .... Mozda i tu postoji neka skripta hmmm ....
bojan811
23.11.2009, 20:06
Znaci konacno smo utvrdili (ne)kvalitet moda.
:rofl:
Rekoh li ja da malo preteruju sa svim tim forama i fazonima.
Pa jgb kada igras sa malom frakcijom i realno je da nema sanse da se nastanca neka znacajnija kolicina vojske i da se ne moze ratovati na tri strane.
Pa gledaj istorijski da su krstasi nakon toliko krstaskih pohoda opet ispusili u aziji.
Ubila ih brate logistika i ona nasa stara "uvek je selo jace od svatova".
Evo vam nacin da se resite skripte za popunu garnizona...
I wanna remove this garrison script, how can i do this?
Open (path example Dark Age camp): ...\Medieval II Total War\mods\SicilianVespers\data\world\maps\campaign\ custom\SicilianVespers_Dark
-> file campaign_script.txt, Part I ... remove the entire lines of this part without to touch anything else of the script (make a backup of the file prior to the removal).
Jedno hvala ce biti dovoljno...;)
miodrag1
24.11.2009, 18:49
ne razumem,sta tacno trebam da pomerim [izbrisem] iz skripte?
ako moze daj mi i primer
bojan811
24.11.2009, 21:36
U mod folderu nadjes onu putanju koja je napisana pa u notepadu otvoris file campaign_script.txt i odmah na vrhu imas kao "sadrzaj" fajla pa nadjes taj deo koji se odnosi na njega i sve to obrises sacuvas i trebalo bi da radi.
Nadam se da si skontao.
file campaign_script.txt imas u svakom folderu od
-dark
-late itd. ere Ne znam sada napamet koje imaju al svaka era-folder ima tu putanju i na kraju taj isti fajl.
Edit:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=186620
Jbt pogledajte kakav mod je u pripremi...ima li igde bolje uradjenih jedinica!?
miodrag1
24.11.2009, 21:52
kontam da treba da dodjem dovde ja sam otvorio skriptu
; Campaign Script - The Sicilian Vespers - Darkage
;----------------------------------------------------------------------------
;Part I: Garrison Script
;Part II: Vanilla Scipt
;Part III: Money Script
;Part IV: Field Costs
;Part V: BB&B Events
;Part VI: Events
;Part VII: Settlement Renames
script....
......
....
bla bla bla....
sta ovde trebam da obrisem?
bojan811
24.11.2009, 21:58
Odi i nadji garnizon script i obrsi to sve sto je vezano za nju.
Prvo po redu poglavlje fajla.
Al napravi bekap predhodno.
I upamti u kojem age si brisao scritpu ( Darkage)
Stefan 5
24.11.2009, 21:59
Zeznuli su se oni, postoji vizantijski grb sa cetiri slova B, neshto kralj kralju itd.
Car careva caruje carevima . Vizantija je imala veliki uticaj na nas ne moramo da se bunimo. Nego me uzasno nervira sto nema Srbije , svi znamo da je ona u to vreme bila velika sila (Skoro da smo osvojili Carigrad ) da li imaju nesto protiv nas toliko ima bezveznih drzava.
miodrag1
24.11.2009, 22:04
jbg :) sta je to bekap? :D
Car careva caruje carevima . Vizantija je imala veliki uticaj na nas ne moramo da se bunimo. Nego me uzasno nervira sto nema Srbije , svi znamo da je ona u to vreme bila velika sila (Skoro da smo osvojili Carigrad ) da li imaju nesto protiv nas toliko ima bezveznih drzava.
Pa ocigledno imaju protiv nas mnogo shtoshta ali to nije tema .... Nego kad smo vec kod toga nema Srbije, nema ni susedne Bugarske obe su u to vreme bila carstva i to veoma prostrana i veoma uticajna na politiku u Vizantiji i Madjarskoj a i shire. Ali iz nekog neobjashinjivog raloga ima Zagreb i to kao veoma bogat grad. Definitivno igri se najvishe moze zameriti to shto slabo obradjuje istorijske cinjenice .... ali po meni je najveci minus postojanje Zagreba a ne postojanje Srbije, Rashke u igri ....
Dalje josh vishe mogu da se uvrede Rusi u igri na istoku mape su teritorije poprilicno ukrupnjene (otprilike kao u Imperial glory ... jedna starija igra, gde je citava Rusija podeljena u pet regiona) Nema Novgoroda, Kijevske knezevine, nema zlatne horde ... itd. itd. I neznam po kom kriterijumu na mapi postoji Danska a ne postoji Norveshka (Vikinzi) koji su imali veliku ulogu u srednjem veku. I kako postoje na primer Azteci koji nemaju veze sa srednjevekovnom Evropom. Onda podela italije na svega 4 frakcije je opet neozbiljna. Pa Shpanija koja je u igri celovita nacija iako bi trebala da se deli na Kastilju, Aragon itd. Po meni igra pocinje suvishe kasno pritom ne obradjujuci onaj pravi "mracni srednji vek" ....
I kako mislish bezvezne drzave .... mozda postojanje Portugala koji nije igrao nikakvu znacajnu ulogu je bzv ali ipak je postojao valjda kao neka drzava ...
Dakle igra dodje kao neka arkada .... neozbijlna .... obradjuje zeljeni period ali veoma plitko i povrshno ne obradjujuci detalje ....
jbg :) sta je to bekap? :D
Bekap: backup ..... Mislio je da sacuvash fajl pre nego shto ishta menjash da ako slucajno zabrljash neshto da mozesh da vratish backup predhodnu verziju.
Kopiraj fajl na desktop pa onda menjaj ....
hvala,vise ne stizu nerealna pojacanja u grad pod opsadom :aplauz:
Znaci li to da si uspeo...;)
krypton_151
15.12.2009, 20:35
Da ne otvaram novu temu... Sta mi preporucujete da prvo probam (da udjem u ''stos''): Rome ili Medieval II, s obzirom, da nikad nisam igrao nijedan deo iz ovog serijala?
Medieval II malo je unapredjen nema bagove koje je imao Rome i ima bolju grafiku a i ja licno vishe volim srednjevekovni period. Nego trebalo bi da podmlade ovu temu ili otvore drugu .... S'obzirom da je izasho i Empire Total War a uskoroce i Napoleon Total War .... i malo je ljudi ovde glasalo ....
Nego moze li ovo nekako da se igra online (narodna verzija naravno) ????
Hamachi ili shta vec ???
AI je smorio i mislim da sam video sve shto se moze videti u singleplayer delu igre .....
=FI=Ghost
17.12.2009, 17:32
Nego moze li ovo nekako da se igra online (narodna verzija naravno) ????
Hamachi ili shta vec ???
AI je smorio i mislim da sam video sve shto se moze videti u singleplayer delu igre .....
Može, probao preko hamachija i radi. Jedino nismo uspeli da pokrenemo modovanu verziju (Deus Lo Vult)..
Anceloti`85
20.12.2009, 13:08
I oce neko da igra ????
Aj ocu ja, samo mi objasni kako da se organizujemo ,zemljace, pa ce da ratujemo... igra mi se sa zivim ljudima. Bilo ko hoce da igra neku total war igru online nek se obavezno izjasni.
Anceloti`85
20.12.2009, 14:05
Inace sam nov na forumu, imam podosta iskustva sa Total War serijalom. sad igram malo Stainless Steel, skinuo sam i Sicilian Vespers ali nisam odusevljen, a vidim da su i ovde misljenja podeljena.
kvare_cg
25.12.2009, 11:34
Sto se radi ekipo, kako ste mi?
Konacno cu narednih mjesec dana imat slobodno, tako da se mogu posvetit ovoj igri, samo mi treba par inf...
"Kupio" sam igru, e sad mi recite:
da li postoji neki patch za osnovnu verziju igre, koji bih trebao da instaliram, nisam trazio po netu, to cu veceras, samo cisto da znam postoji li neki zvanicni patch...
Modove za sad necu koristit, jer volim da prvo odigram vanila verziju igre
Hvala unaprijed i pozdrav
Realno, patchevi ti nisu potrebni, vanilla je sasvim stabilna i lepo radi. A od patcheva imaš 1.1, 1.2 i 1.3 (možda i neki noviji, nisam siguran).
S druge strane, možeš da nabaviš i instaliraš ekspanziju Kingdoms: TW, ona ti automatski ažurira igru na v1.3
kvare_cg
25.12.2009, 13:10
Realno, patchevi ti nisu potrebni, vanilla je sasvim stabilna i lepo radi. A od patcheva imaš 1.1, 1.2 i 1.3 (možda i neki noviji, nisam siguran).
S druge strane, možeš da nabaviš i instaliraš ekspanziju Kingdoms: TW, ona ti automatski ažurira igru na v1.3
Aha, a da li cu moc da igram osnovne misije, pa onda da predjem na ekspanziju, ili kako? Onda cu sad potrazit ekspanziju
pentraksil
25.12.2009, 13:26
Aha, a da li cu moc da igram osnovne misije, pa onda da predjem na ekspanziju, ili kako? Onda cu sad potrazit ekspanziju
Nadji Kingdoms, on ima u sebi par patcheva. On patchuje i obican Medieval. Imash posebne ikonice za ekspanziju i za obican Medieval 2
Da, sve kampanje su zasebne i mogu se igrati proizvoljnim redosledom, tako da bez brige. S tim što su kampanje u ekspanziji znatno manjeg obima.
Samo gledaj da lekić leči i osnovnu verziju i ekspanziju.
kvare_cg
25.12.2009, 16:07
Eh djavola, nema puno "prodavaca" Kingdomsa, narudzba bi trajala danima, al pusticu ga sad vikend, pa dako dodje, a za to vrijeme cu pocet TW
Don Lazar
26.12.2009, 13:36
Da ne otvaram novu temu... Sta mi preporucujete da prvo probam (da udjem u ''stos''): Rome ili Medieval II, s obzirom, da nikad nisam igrao nijedan deo iz ovog serijala?
ja ti preporučujem da počneš sa RTW jer u njemu nemaš mnogo gradova, lepa vojska, mapa vrlo dobra, AI ne baš mnogo inteligentan, a uopšten način igranja vrlo vrlo jednostavan. Tu možeš da naučiš baratanju sa vojskom i neke cake u vođenju države.
(ja lično nisam nešto mnogo igrao Medieval II ali sam čuo dosta o njemu)
posle RTW (ukoliko imaš dobru komfu) možeš slobodno da preskočiš Medieval II i odma da probaš ETW. Ja sam tako radio i to je jako dobro ali, sad željno iščekujem NTW pa ću u međuvremenu da probam ovaj nastavak,
Anceloti`85
26.12.2009, 15:10
ja ti preporučujem da počneš sa RTW jer u njemu nemaš mnogo gradova, lepa vojska, mapa vrlo dobra, AI ne baš mnogo inteligentan, a uopšten način igranja vrlo vrlo jednostavan. Tu možeš da naučiš baratanju sa vojskom i neke cake u vođenju države.
(ja lično nisam nešto mnogo igrao Medieval II ali sam čuo dosta o njemu)
posle RTW (ukoliko imaš dobru komfu) možeš slobodno da preskočiš Medieval II i odma da probaš ETW. Ja sam tako radio i to je jako dobro ali, sad željno iščekujem NTW pa ću u međuvremenu da probam ovaj nastavak,
Odigraj i Medieval neces se pokajati!
Kad mu već preporučujete Rome: TW, onda najbolje da krene od Shoguna: TW. Tu bar ima gejši :to_care:
P.S: Da preskoči Medieval2? Blasphemy! Najbolje da preskoči Empire.
Zasto bilo sta da preskace :)
Moj savet je, koju god da probas Rome/Medieval2/ Empire neces pogresiti. Jedan je Total War :) Biraj sta ti se vise igra trenutno, mislim koji vek :)
Don Lazar
27.12.2009, 13:32
....... P.S: Da preskoči Medieval2? Blasphemy! Najbolje da preskoči Empire.
rekao sam to jer je Medieval II prilično stara igra pa može da proba sa nečim novim. Ja se ipak dražim toga da je ETW najbolji nastavak u ovom serijalu jer je generalno najkompleksniji.
(ne kažem da je Rome leoš, nikako, on je bio revolucija kada se pojavio,to je ostao i do sada ali je grafika malko loša sadašnje komfigurecije,ako razumete šta sam hteo da kažem)
Red Marquis
28.12.2009, 6:28
U slucaju EmpireTW, kompleksnost nije plus.
U slucaju EmpireTW, kompleksnost nije plus.
Ma to za tebe go play super mario or something ... :D
Red Marquis
28.12.2009, 13:51
Ma to za tebe go play super mario or something ... :D
I to je prekomplikovano, bolje nešto kao Udari Berluskonija :D
Ne, kod Empire-a mi smeta preobimni potezni deo, nešto što je savršeno funkcionisalo u RTW i M2TW nije se trebalo menjati, a mapa me podseća više na Civilizaciju 4 no na TW naslove...
Nadam se da glasine o Rome 2 će da se obistine...
Pa licno meni je turn-based deo Rome i Medieval Total War-a bio previshe uproshcen ali to je ipak pitanje licnog dozivljaja. Generalno meni vishe odgovaraju kompleksne igre koje naginju simulacijama ... A nazalost josh nisam igrao Empire Total War nema gde da se hmmm "kupi" ako razumesh shta hocu da kazem :D
Don Lazar
28.12.2009, 14:33
gde da se hmmm "kupi" ako razumesh shta hocu da kazem
google-aj :D
... A nazalost josh nisam igrao Empire Total War ...
Ali te to očigledno ne sprečava da čoveku koji ga je igrao i kome smeta kompleksnost (ili možda bolje reći - glomaznost) kažeš "go play super mario".
Anceloti`85
28.12.2009, 20:37
Ja kazem da treba jos da prodube potezni deo, da ima jos vise opcija! mora da bude malo "hands on aproach" a ne samo "cobani platite porez i lomite glavu kako znate". sta vi mislite?! da je lako upravljati carstvom :to_care:.
Ne stvarno, treba dodavati nove opcije a ne samo se drzati sablona, a za ljude koje mrzi neka stave automanage to, to i to i mirna Bosna.
Red Marquis
28.12.2009, 21:12
Logičnije je očekivati da se stavi akcenat na bitke i tu izvesna poboljšanja. Jesam ja fan poteznih strategija, ali njima hype i shodno tome zarada ide zbog RTS segmenta. Dakle, tu će pre biti pomaka, a ako ne zabrljaju kao sa morskim bitkama u Imperiji biće ok.
Automanage podržavam, to jest, ne bi bilo loše da ima nivoe, pa ko koliko voli ili može da izdrži nek tera...
Equilibrium
28.12.2009, 23:18
Ma ja TW igram najvise zbog poteznog dela, bitke igram iskljucivo kad je protivnik dosta jaci ili kad mi je bitka iz nekog razloga zanimljiva. Nema sanse da se lomim tu sa 3x slabijim protivnikom. Stvarno bi trebali da prosire potezni deo, da ga bas uslozne obogate opcijama, dodaju jos neke resurse i tako to.
Ali te to očigledno ne sprečava da čoveku koji ga je igrao i kome smeta kompleksnost (ili možda bolje reći - glomaznost) kažeš "go play super mario".
Ja recimo trenutno igram Europa Universalis i kad kazem da treba poboljshati potezni deo Total War onda znam i shta bi dodao. I ne verujem da je Empire glomazan nego su Rome i Medieval uproshceni. Zar stvarno mislish da je tako lako voditi carstvo i ratovati. Nego ocigledno nemamo istu viziju toga kako igra treba da napreduje. Ja sam vishe za hardcore simulaciju upravljanja drzavom dok ti vishe volish arkadu i zabavu za par dana.
A ovo za super maria onaj smajli na kraju kraju kaze da nisam mislio ozbiljno
Don Lazar
29.12.2009, 11:18
Ma ja TW igram najvise zbog poteznog dela, bitke igram iskljucivo kad je protivnik dosta jaci ili kad mi je bitka iz nekog razloga zanimljiva. Nema sanse da se lomim tu sa 3x slabijim protivnikom. Stvarno bi trebali da prosire potezni deo, da ga bas uslozne obogate opcijama, dodaju jos neke resurse i tako to.
isti slučaj i kod mene. Meni je cilj da unapredim carstvo, da bude razvijeno i lepo, a bitke igram kako-kad. ETW je malo složeniji od RTW i MIITW ali je ipak prost .Fali promena religije, malo više provincija, bolje urađena mapa u opšte. Recimo, u gradove bih dodao obične zgrade-jer je grad od četiri bitna objekta besmislen...itd. isl.
..... i kome smeta kompleksnost .......
kakva bre crna kompleksnost, ETW je samo malo komplikovaniji i ništa više. Kao što rekoh ima mnogo više gradova i gradića nego u RTW ali tamo je sve što je vezano za jednu provinciju smešteno u taj jedan grad, dok je ovamo razvučeno i ništa više. Dodate tehnologije-pa šta??????:confused::confused: To i ovako radi automatic. Ne vidim šta je tu toliko kompleksno da bi nekome smetalo??? :confused::confused:molim da mi se pojasni.
Bascelik
29.12.2009, 13:16
Total War serijal je poznat (i proslavljen) po svom real time delu,a ne poteznom delu. Vi ste promasili igru definitivno. Slazem se da treba malo unaprediti potezni deo (najvise treba unaprediti diplomatiju),ali ovo nije Civilization!
Don Lazar
29.12.2009, 14:18
Total War serijal je poznat (i proslavljen) po svom real time delu,a ne poteznom delu. Vi ste promasili igru definitivno. Slazem se da treba malo unaprediti potezni deo (najvise treba unaprediti diplomatiju),ali ovo nije Civilization!
ali to ne znaši da je to najbitniji deo igre!
To je isto kao kada bi u Activision-u rekli za Call of Duty: nama su puške najbitnije, a to da li je bitka bila u Staljingradu ili u Tihom okeanu - pa to nije naš glavni cilj MI SMO PROSLAVLJENI PO LEPIM PUŠKAMA
Možda bi bilo najbolje da svako napiše po jedno pisamce Creative Assemblyju sa svojim sugestijama i viđenjem igre.. tako bar možda izbegnemo idiotska prepucavanja koja nigde ne vode.
Bascelik
29.12.2009, 15:53
ali to ne znaši da je to najbitniji deo igre!
To je isto kao kada bi u Activision-u rekli za Call of Duty: nama su puške najbitnije, a to da li je bitka bila u Staljingradu ili u Tihom okeanu - pa to nije naš glavni cilj MI SMO PROSLAVLJENI PO LEPIM PUŠKAMA
1. Poredjenje koje nema veze s vezom. :confused:
2. Jeste ,real time deo total wara je najbitniji i to ubedljivo. Pa potezni deo je tu kao dopuna realnom delu jer je nemoguce i to odraditi da bude u realnom vremenu. Mislim imas grad sa najosnovnijim gradjevinama, osnovnu diplmatiju (cak ni toliko) i pomeras figurice koje predstavljaju vojsku. Ako neko zbog toga igra Total War, taj je promasio igru, jer postoje igre u kojima je to mnogo bolje odradjeno nego total war serijal. Ali ne postoji ni jedna igra u kojoj je taj real time deo bolje uradjen od total war-a.
Don Lazar
29.12.2009, 16:29
@Bascelik
Svako igra na svoj način! Ja, recimo, igram potezni deo, a bitke igra kompjuter, ja igram samo velike i značjne bitke.
__________________________________________________ ____________________________________
ne nameranvam više da se svađam oko ovoga ovo je ipak tema o Medieval II a ne ETW. Svako ima svoje mišljenje!
Anceloti`85
29.12.2009, 21:02
Stvarno ko ne igra bitkice ne zna sta propusta! To je ko da dodjes na slavu jedes meze a preskocis punjene paprike i pecenje, zasto zaboga ?!? Na medievalu imaju extra animacije borbe prsa u prsa, plus se vidi krv,recimo kad varjag cimne protivnika sekirom preko nogice ovaj napravi salto ,padne na ledja, varjag izmahuje sekirom da ga dovrsi, nesrecnik dize ruke ,ti ocekujes da se cuje "Neeeeeeeeeeeeeee..." Neprocenjlivo. :boxing:
DIPLOMATIJA I AI terba malo da se poboljsaju, kao i upravljanje zemljom da malo vise simulira feudalno uredjenje, ali to nije dusa igre.
Geronimo
29.12.2009, 21:47
I ja se slazem da treba uciniti potezni deo kompleksnijim, ali ne na nacin na koji je to uradio empire. Idealno bi bilo nesto kao europa universalis samo potezno, i sa bitkama iz total war-a.
jel probao ko ovaj mod sto je bio u opisu SK the third age sto ide preko Medieval II Total War?
izgledami skroz dobro.
Pogledaj postove od pre 10ak strana.
citao sam prethodne postove o the third age i izgleda mi super.
e sad me interesuje dali moze to sve na narodnu verziu?
i ako moze ako moze neko da mi kaze sta me sve treba od pacheva koje idu na Medieval II Total War pre nego sto ubacim mod i koim redom to sve da instaliram?
Medieval2: TW
+
Kingdoms: TW
+
patch 1.5/1.6 za Kingdoms
+
Third Age: TW (dva dela)
+
patch 1.1b + patch 1.2 + patch 1.3 za Third Age.
Medieval2: TW
+
Kingdoms: TW
+
patch 1.5/1.6 za Kingdoms
+
Third Age: TW (dva dela)
+
patch 1.1b + patch 1.2 + patch 1.3 za Third Age.
joj majstore jos kada bi mi dao linkove za sve to ,ako znas da ne bauljam po netu to bi bilo savrseno:D
Third Age ima sad i patch 1.4 .... Nisam uspeo da skinem linkovi neshto nisu valjali ....
Ubacen je Balrog i josh neke nove jedinice kao i nove teksture gradova za Orcove i Gondor. I neke promene na mini mapi kao i novi heroji ....
Googlaj jednostavno je ....
Pozdrav ljudi. Spadam u obozavaoce total war-a ali me je uvek bolelo to sto nema srbije kao opcije za igru. Tek danas sam slucajno saznao da je ova nepravda ispravljena i da postoi mod cijom instalaciom se dobija i ova opcija. Da neduzim,mozeli neko da mi objasni kako da dodjem do ovog moda i kako da ga instaliram. U napred hvala svima na pomoci. Pozdrav iz Kg-a:aplauz:
Pozdrav ljudi. Spadam u obozavaoce total war-a ali me je uvek bolelo to sto nema srbije kao opcije za igru. Tek danas sam slucajno saznao da je ova nepravda ispravljena i da postoi mod cijom instalaciom se dobija i ova opcija. Da neduzim,mozeli neko da mi objasni kako da dodjem do ovog moda i kako da ga instaliram. U napred hvala svima na pomoci. Pozdrav iz Kg-a:aplauz:
Ide sledeći redosled instalacija:
-Medieval 2 total war
+ Kingdoms
+ Sicilian Vespers 3.0
+ Sicilian Vespers 3.3
+ hotfix 2
Kada sve instaliraš, pokrećeš Sicilian Vespers 3.3, otvara ti se crni ekran gde ukucaš koju eru želiš da igraš: dark, early...ukucaš samo slovo i enter.Kada uđeš u igru ideš na single player, custom campaing pa tu isto odabereš eru kao i na početku.
Srećno :ciao:
Ide sledeći redosled instalacija:
-Medieval 2 total war
+ Kingdoms
+ Sicilian Vespers 3.0
+ Sicilian Vespers 3.3
+ hotfix 2
Kada sve instaliraš, pokrećeš Sicilian Vespers 3.3, otvara ti se crni ekran gde ukucaš koju eru želiš da igraš: dark, early...ukucaš samo slovo i enter.Kada uđeš u igru ideš na single player, custom campaing pa tu isto odabereš eru kao i na početku.
Srećno :ciao:
Hvala puno. Samo jos jedna molba:
Sta je hotfix2 i da nemas slucajno link za isti.
Hvala puno. Samo jos jedna molba:
Sta je hotfix2 i da nemas slucajno link za isti.
Nema na cemu, i ja sam se smarao dok nisam uspeo da ga instaliram i nadjem sve sto mi treba.
Sta je hotfix ne znam tacno da ti kazem, verovatno sredjuje nesto u instalaciji, ali ovo ti je link: http://www.filefront.com/13655078/SV_3.3_HotFix2.exe 237.26 mb
Pozdrav
Nema na cemu, i ja sam se smarao dok nisam uspeo da ga instaliram i nadjem sve sto mi treba.
Sta je hotfix ne znam tacno da ti kazem, verovatno sredjuje nesto u instalaciji, ali ovo ti je link: http://www.filefront.com/13655078/SV_3.3_HotFix2.exe 237.26 mb
Pozdrav
Ok. hvala jos jednom. Skinuo sam sve modove cak i za Third Age. Sad cu da uzivam.Pozdrav:aplauz:
P.S. Sve sljaka bez problema:ciao:
E pa dobro, samo napred. Ne znam kakav je Third Age, nisam ga skidao, ali ja evo igram sa Srbijom i extra je, u pocetku je malo teze posto odmah udjes u minus, ali vremenoom se izvuces...
Uzivaj i pozdrav :ciao:
E pa dobro, samo napred. Ne znam kakav je Third Age, nisam ga skidao, ali ja evo igram sa Srbijom i extra je, u pocetku je malo teze posto odmah udjes u minus, ali vremenoom se izvuces...
Uzivaj i pozdrav :ciao:
Probao sam i sa Srbijom. Po meni drzava nam se prvo sirila na sever(cak smo i papu zbacili) pa tek na jug(negde kod indije nam se nije islo dalje) Zbog svega ovoga nije bilo ni krstaskih ratova a ni za turke niko nije cuo. E da sam ziveo tada sad bi mi potomci u londonu pricali srpkim jezikom(da ih ceo svet razume). No to je samo igra.
Probaj obavezno Third Age-naravno ako volis tematiku gospodara prstenova.
Po meni najbolja frakcija je Gondor ali ni vilenjaci nisu za bacanje.
Jedino sto mi smeta(malo)to je mogucnost rata izmedju frakcija dobra.
Sve u svemu ok mod.
Pozdrav
P.S.kako stojis sa modovima za Blitzkrieg?
Probao sam i sa Srbijom. Po meni drzava nam se prvo sirila na sever(cak smo i papu zbacili) pa tek na jug(negde kod indije nam se nije islo dalje) Zbog svega ovoga nije bilo ni krstaskih ratova a ni za turke niko nije cuo. E da sam ziveo tada sad bi mi potomci u londonu pricali srpkim jezikom(da ih ceo svet razume). No to je samo igra.
Probaj obavezno Third Age-naravno ako volis tematiku gospodara prstenova.
Po meni najbolja frakcija je Gondor ali ni vilenjaci nisu za bacanje.
Jedino sto mi smeta(malo)to je mogucnost rata izmedju frakcija dobra.
Sve u svemu ok mod.
Pozdrav
P.S.kako stojis sa modovima za Blitzkrieg?
He,he...
Ma nisam nešto za taj Third Age, vidim da ga svi hvale, ali ne volim te vilenjake, više mi se dopada ovako nešto realno.Zato ga i nisam instalirao
A što se tiče Blitzkrieg-a, nisam ga igrao, međutim upravo sam skinuo Company of heroes, svi kažu da je extra igrica, čitao sam nešto po forumu i stvarno je dobra.
Uostalom da ne pričam ovde, ipak je forum za Medieval...
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=8401&page=16
Pogledaj, ako ti se sviđaju te igrice.
Pozdrav:ciao:
Ok vidimo se tamo.
Pozdrav
jer izasao ovaj mod
Jel neko zna kako da igram na Windows 7?
Nisam 100% siguran ali mislim da je to nemoguće.
Meni recimo neće i Call of Duty 2
:n-cc2:
Jesi probao Compatibility mode?
Anceloti`85
4.2.2010, 1:39
Mentalna beleska: ne instalirati Widows 7. `bem ti windows!
Mentalna beleska: ne instalirati Widows 7. `bem ti windows!
Ja igram bez problema na sedmici bez ikakvih compa. modova. JA bih preporucio instaliranje sedmice, igre mnogo bolje rade
I ja imam sedmicu, i radi mi Rome:TW, pa ne vidim zasto ne bi i ova.
^ Aj agri:D
Win 7 je odličan 9/10 što se tiče igara.
jer izasao ovaj mod
Nisam siguram ali mi se cini da je taj mod mrtav
Anceloti`85
9.2.2010, 1:03
Nisam siguram ali mi se cini da je taj mod mrtav
Izgleda da si upravu, danas sam kopao i ima link za download, ali kad te prebaci pise da je fajl nedostupan. Mada sam gledao opis moda i nigde nisam video Srbijicu...Falcom total war ima Srbiju medju frakcijama ali je...pogadjate-na francuskom!:boodala: "Verzija na drugim jezicima u pripremi". Jedino da dovedem drugara da mi sve prevodi kad mi se priigra :paranoia:.
Ako neko ima da kaze za neki novi mod neka ispljune to...
Ima neki Total War popust na steamu, po 3 ipo eura kostaju Medieval 2 i Kingdoms. Ima i da se kupi u paketu sa Empire, i Rome sa svim eksplanzijama, za 10 eura. Ne bi bilo lose da nekoliko nas kupi barem samo M2TW (350 din jbt jeftinije nego pirat na pijaci) pa da se koljemo online 2 na 2 3 na 3 il 4 na 4 :)
Kako se placa ako kupujem preko steam-a ???
Mozda bi kupio Total war pack ali neznam koliko se stvarno isplati vec imam sve Total War igre u piratskoj verziji .....:confused:
Moras valjda da imas kreditnu karticu. Ako neces da igras online ne isplati ti se da kupujes. Ja sam kupio da bih igrao online, i da bi ih imao sve tu na okupu (dosad sam pogubio ja mislim 3 rome-a). Doduse ne bih kupovao da nisam dobio pare na kladionici :)
Evo najboljeg moda sa Srbijom (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=187756).
Anceloti`85
10.2.2010, 2:32
I kolko zauzima instalacija kada se skine sa steama?
I jos bitnije jel mogu ja to da narezem na disk ili na flash memoriju da ubacim, jer ako padne sistem, rikne disk, ili odlucim da promenim komp...pa onda mogu samo da se _ubaciti glagol_ posle....:icon_scra
kada kupiš nešto na taj način dobiješ šifru pa možeš da skineš ponovo u takvom slučaju.
Zauzima 11.7gb sa kingomsom (mislim da je toliko i inace). Mozes ti i da ga obrises, ali on ti stoji na steam-u kao kupljen i mozes opet da ga skines opet koliko hoces puta na koliko hoces kompova (s tim sto ne mozes odjednom da si ulogovan na dva kompa u isto vreme). Mogu i ti fajlovi da se narezu na disk, pa se samo vrate nazad. Dokle god imas username i password, imas i igrice koje si kupio na steam-u.
E jedino ne znam sta se desava sa tvojim igrama ako Steam pukne. Ali to se valjda nece desiti.
Anceloti`85
10.2.2010, 11:57
E to je vec nesto! Vredi uzeti u razmatranje.
Potrebni igraci za multiplejer kampanju u Medieval II Total War-u,kako multiplejer kampanja funkcionise i prijave za ucesce-pogledati temu koju sam otvorio na krstarici,evo ga i link
http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=348807
ukoliko neko ima neko pitanje moze ga postaviti ili ovde ili na krstarici
jel mora orginal igra ili moze i narodnjak:confused:
Ne mora original,sve je objasnjeno na krstarici,pogledaj ako si zainteresovan ;),i naravno izaberi jednu od slobodnih fakcija ako odlucis da ucestvujes :)
Ne mora original,sve je objasnjeno na krstarici,pogledaj ako si zainteresovan ;),i naravno izaberi jednu od slobodnih fakcija ako odlucis da ucestvujes :)
sad sam kledao na krstarici i pisao sam ,ali ne izlaze postovi ,valjda kasne.
ja bi igrao sa spaniom.
ali tek sutra cu da imam instaliranu igru i potrebne pacheve.
a kad bi ocelo da se igra?
sad sam kledao na krstarici i pisao sam ,ali ne izlaze postovi ,valjda kasne.
ja bi igrao sa spaniom.
ali tek sutra cu da imam instaliranu igru i potrebne pacheve.
a kad bi ocelo da se igra?
Pazi kampanja ce poceti onog trenutka kad skupi jos nekoliko igraca,kada sve instaliras skini i probni sejv pa da vidis kako sve to izgleda,takodje ako si se tek registrovao na krstarici za prvi post je potrebno neko vreme da moderator odobri poruku,bicemo u kontaktu do pocetka kampanje
Pozdrav, nov sam clan foruma.
Obozavam MTW2 i igram ga maltene odkad je izasao, ali sam ga bio obrisao.
Sad hocu ponovo da ga instaliram, ali mi pri instalaciji izlazi da ima neka greska: cyclic redundancy check ?:icon_scra Ako bi neko mogao da mi objasni kako da instaliram to...
Pozdrav, nov sam clan foruma.
Obozavam MTW2 i igram ga maltene odkad je izasao, ali sam ga bio obrisao.
Sad hocu ponovo da ga instaliram, ali mi pri instalaciji izlazi da ima neka greska: cyclic redundancy check ?:icon_scra Ako bi neko mogao da mi objasni kako da instaliram to...
Moras da izbrises sve fajlove mtw (koristi neki od REGISTRY CLEANER programa mozes ih skinuti sa neta)
Imao sam slicne probleme pa sam ih tako resio.
Moze i komplikovanije a to je reinstalacija citavog windows-a.
kaze se frakcija
fak cija znaci jebes CIU :Freddy:
Jer moze neko da mi da link za third age,i jer je dobar ovaj redosled mtw2,patchevi 1.1 i 1.2,kingdoms,third age i patch za third age.
Jer moze neko da mi da link za third age,i jer je dobar ovaj redosled mtw2,patchevi 1.1 i 1.2,kingdoms,third age i patch za third age.
Medieval 2 total war
+ Kingdoms
+TATW_1.1b_Patch
+TATW_1.2_Patch
To je sto se tice redosleda, stimsto je meni predhodno bio instaliram SicilianVespers, mada neverujem da to ima neke veze.
Sto se tice linka najbolje da guglas ili sa torenta(bar ja sam tako)
Evo link za torrent
http://www.gameupdates.org/details.php?id=3989
Third Age cumulativno svi delovi u 1 torrentu (cumulativno 1.0 + 1.1b + 1.2 + 1.3 + najnoviji patch 1.4).
Ja sam skidao preko U torrenta i izvukao do 227 kb/s-a.
Ako stavite da vam skida od 22-23 pa do jutra tada ima najvise seedera bice gotov do popodneva sledeceg.
Ja sam jutros (ovog casa) zavrsio moj download.
:ciao:
Dal postoji ikakav mod (nesto kao sto je "Rome total Realism" za "Rome") gde je moguce igrati kampanju sa balkanskim zemljama?
(Srbija,Bugarska...)
Dal postoji ikakav mod (nesto kao sto je "Rome total Realism" za "Rome") gde je moguce igrati kampanju sa balkanskim zemljama?
(Srbija,Bugarska...)
-Medieval 2 total war
+ Kingdoms
+ Sicilian Vespers 3.0
+ Sicilian Vespers 3.3
+ hotfix 2
To ti je potrebno da bi igrao sa balkanskim narodima. Kada sve instaliras i pokrenes igru pojavice se crni prozor sa ponudom za eru u kojoj hoces da igras. Grand camp. ima oznaku L, Dark D itd. Pritisnes slovo i pokrenes igru.
ZaSicilian Vespers imas linkove par strana unazad. i to je to. Srbe i Bugare imas u svim erama a tu je jos i moravska.
Pa sretno i uzivaj
imam jedno pitanje za sicilian vesper da li je potreban i kingdoms dodatak jes da pise u predhodnom postu ali taj dodatak mislim kingdoms instalira u zasebne fascikle.nego jel ima neki dobar mod koji tr azi samo vanila verziju.
pentraksil
2.3.2010, 20:21
imam jedno pitanje za sicilian vesper da li je potreban i kingdoms dodatak jes da pise u predhodnom postu ali taj dodatak mislim kingdoms instalira u zasebne fascikle.nego jel ima neki dobar mod koji tr azi samo vanila verziju.
Kingdoms je u sushtini bitan zbog patcheva.....instaliraj samo Brittania, on najmanje zauzima, posle mozesh i da ga obrishesh
a da li mogu da se instaliraju neki pacevi umesto kingdomsa posto me mrzi da nabavljam kingdoms.
E ovako ljudi bio sam na tw centru i video sicilian vesper 2.00 pise treba imati mtw2 +patch 1.2 i ja skinem prvo patch 1.1 pa onda 1.2 koji tezi oko 613 mb i sve to lepo instaliram plus mod.Izasla mi ikonica ona i ja lepo pokusam da udjem pise ono eru koju cu da izaberem ja idem late ono pise ne moze da nadje onda izaberem neku drugu kad isto i samo mi izbaci poruku u zutom okviru neki error e sad sta je problem.Izvinite zbog dugackog posta i javite pod hitno
pentraksil
4.3.2010, 21:20
jel zna neko da odgovori
Preporucio bih ti skidanje Kingdomsa, sigurnije je. Neko vreme je kruzila falicna verzija patcha 1.2.....Kada instalirash Kigdoms sve se to lepo sredi i radi
A i zashto bi propushtao Kingdoms ako ga dosad nisi igrao ....
imam instaliran Medieval II Total War i sve pacheve jel moze neko da mi kaze kolika je ta britanica i gde moze da se skine
pentraksil
5.3.2010, 14:20
imam instaliran Medieval II Total War i sve pacheve jel moze neko da mi kaze kolika je ta britanica i gde moze da se skine
Britannia spada u Kingdoms, ima oko 800 mb i ne moze posebno da se nabavlja koliko ja znam
a da li mogu naprimer da instaliram mod sicilian vesper na ripovanoj igri posto jedan drug hoce da mi da
Prijatelju... U okviru Kingdoms-a imas 4 kampanje(amerika,krstasi,britanija i teutonci).Prilikom instalacije pastavlja ti se pitanje da li zelis sve cetiri kampanje ili ne(konkretno ja nisam instalirao samo ameriku).Mislim da ti je dovoljna samo 1 za instalaciju.Nabavljanjem cele igre nista negubis,a instalaciom odredjenih delova samo ces ustedeti prostora na kompu.
Stose tice skidanja imam samo jednu rec za tebe-GOOGLE..
Pozdrav i slobodno pitaj ako jos nesto ti zatreba:boodala:
a da li mogu naprimer da instaliram mod sicilian vesper na ripovanoj igri posto jedan drug hoce da mi da
Samo mi reci o kom delu je rec Medieval II Total War ili Kingdoms.Meni je prva orginal a druga rip i bez problema sam instalirao mod...
Narode jel izasao neki novi mod?
jel bih mogao ja ovo da igram na mojoj konfi (iz profila), i kako bi to izgledalo?
nemojte ovaj Sicilian Vespers 3.3 da instalirate ima virusa barem meni ne znam odakle ga vi skidate
Anceloti`85
9.3.2010, 20:04
ne ferma mene niko....
:(
http://www.gamespot.com/pc/strategy/medieval2totalwar/tech_info.html
Mislis da nisam to gledao?
stvar je u tome sto sam na granici, i sto znam da ponekad ti podaci nisu bas sasvim korektni. ponekad i sa jacom masinom od minimuma ne mozes terati igru kako valja vec secka. zato i pitam kakava su iskustva igraca?
E ovako ja sam Medieval igrao na
AMD Sempron 2600+ 1.8 ghz
512 MB RAM
ATI Radeon 9250 128 mb
.... tako neshto
Igra radi na low i medium details normal units itd. Izgleda malo ruznjikavo ali funkcionishe .... Secka ako udju vishe armija u borbu 3,4 zavisi koliko ljudi. Onda ako je neki bash veliki grad sa mnogo vojske itd. Drvece izgleda kao 2D sprajtovi rotira se kako okrecesh kameru (kao u Duke Nukem 3D) Sve u svemu mislim da moze ali ume da bude neprijatno ....
jel zna neko sifre za m2tw :confused:
i da li neko zna neki mod da moze da radi a da ima i srbija
jel zna neko sifre za m2tw :confused:
i da li neko zna neki mod da moze da radi a da ima i srbija
Ajde opet ja kao papagaj ponavljam:
-Medieval 2 total war
+ Kingdoms
+ Sicilian Vespers 3.0
+ Sicilian Vespers 3.3
+ hotfix 2
To ti je potrebno da bi igrao sa balkanskim narodima. Kada sve instaliras i pokrenes igru pojavice se crni prozor sa ponudom za eru u kojoj hoces da igras. Grand camp. ima oznaku L, Dark D itd. Pritisnes slovo i pokrenes igru.
ZaSicilian Vespers imas linkove par strana unazad. i to je to. Srbe i Bugare imas u svim erama a tu je jos i moravska.
Sa ovim modom imas Srbiju(Rasku) samo je jako tesko,u startu moras dobro da kalkulises sa parama.
imam problem prilikom instaliranja Sicilian Vespers 3.0 i Sicilian Vespers 3.3
imao sam instaliran Sicilian Vespers 2.5 deinstalirao sam ga pa instalirao 3i 3.3 medjutim kada pokrenem Sicilian Vespers ikada odaberem neku eru igrica se uopste ne pokrene.dok u folderu gde je instalirana igrica nema Sicilian Vespers bat fajlova .hot fix nisam instalirao. jer zna neko gde gresim. unapred hvala.
imam problem prilikom instaliranja Sicilian Vespers 3.0 i Sicilian Vespers 3.3
imao sam instaliran Sicilian Vespers 2.5 deinstalirao sam ga pa instalirao 3i 3.3 medjutim kada pokrenem Sicilian Vespers ikada odaberem neku eru igrica se uopste ne pokrene.dok u folderu gde je instalirana igrica nema Sicilian Vespers bat fajlova .hot fix nisam instalirao. jer zna neko gde gresim. unapred hvala.
Po svoj prilici moraces da reinstaliras citav mtw stim sto i to nece biti dovoljno jer ce ti sigurno ostati neki fragmenti igre(imao sam isti problem).
Da nebi reinstalirao citav Windos najbolje da nabavis RegistryCleaner(bilo koji)
da ga instaliras i potrazis sve pod imenom Mtw. kad i njih izbrises onda ponovo instaliraj sve ovako:
-Medieval 2 total war
+ Kingdoms
+ Sicilian Vespers 3.0
+ Sicilian Vespers 3.3
+ hotfix 2
To ti je moj savet
@ kom@
Imam problem sa ovim modom (Sicilian Vespers).
Imam instaliran Win 7, M2:TW, exp Kingdoms + patch 1.2 čini mi se.
I ovaj mod Sic. Vespers 3,0 +3,3 + onaj hot-fix 2.
Sad, kad pokušam da igram mod, startujem ga preko njegove ikone i u konzoli izaberem opciju Early ili Darkage ali me igra ipak prebaci u 1311 godinu.
Kao da sam izabrao Late age.
Da li ste imali sličnih problema, ili znate kako ovo da rešim?
@ kom@
Imam problem sa ovim modom.
Imam instaliran Win 7, M2:TW, exp Kingdoms + patch 1.2 čini mi se.
I ovaj mod Sic. Vespers 3,0 +3,3 + onaj hot-fix 2.
Sad, kad pokušam da igram mod, startujem ga preko njegove ikone i u konzoli izaberem opciju Early ili Darkage ali me igra ipak prebaci u 1311 godinu.
Kao da sam izabrao Late age.
Da li ste imali sličnih problema, ili znate kako ovo da rešim?
Grand Campaign je LATE ERA, a za ostale ere moras da ides na COSTUM CAMPAIGNS (u GAME meniju) i onda izaberes DARK,EARLY ili RENESIANCE eru
Jeste li primetili da u medieval 2 i rome total waru imaju neki bugovi vezani za penjanje na zidove:
- u medieval 2 se desi da protivnici nekad ostanu stajati ispred merdevina i ne krecu.
- u rome total war se cesto desavalo da se zaglave na ulazu u tower pa moram milion puta da kliknem da krenu pa da stanu pa da tako nekako se popnu u grupama od po trojica-cetvorica...
Da li se i vama desavallo slicno?
Jeste. Bagovi sa pathfindingom su prilično česti (pogotovo pri opsadi ili odbrani gradova) i bolno iritirajući. Rešenje je stalni bejbisiting četa i praćenje njihovog kretanja. Slažem se da je to često nemoguće u jeku bitke, ali druge opcije nema.
A da mi preporucite neki mod sem Sicilian Vespers igrao sam ....
Neshto shto bi donelo vishe frakcija, mnogo vishe jedinica i vishe istorijske autenticnosti na velikoj mapi ...
Neshto shto iz licnog iskustva znate da valja ...
Ljudovi imam dva pitanja koji mod mozete da mi preporucite za mtw2 ne kingdoms.i da li negde mogu tzv legalno rapidsh....::D samo skinuti npr britania instal
jel zna neko u cemu je fora neki put mi generali posle izvesnog vremena postanu prakticno nepokretni da ih pomerim negde treba mi desetak poteza a pre samo 1 a kad ih ubacim u grad izbivaju pobune kako to da resim
Generali verovatno imaju traitove koji doprinose izbijanju pobuna, a to što se sporije kreću je verovatno zato što im ubaciš "sporohodne" jedinice (baliste, katapulte, itd). Armija se uvek kreće brzinom najsporije jedinice.
Anceloti`85
24.4.2010, 22:52
jel zna neko u cemu je fora neki put mi generali posle izvesnog vremena postanu prakticno nepokretni da ih pomerim negde treba mi desetak poteza a pre samo 1 a kad ih ubacim u grad izbivaju pobune kako to da resim
Jer Vanila M2Tw ili neki mod? Recomo Deus Lo Vult? :confused:
uros_sd94
26.5.2010, 14:13
jel moze neko da mi pomogne...imam bag...u toku bitke mi se zabaguje i pocne da susti i onda moram da izadjem iz igrice i tako na svakih pola sata...sta da radim??
pentraksil
26.5.2010, 16:07
jel moze neko da mi pomogne...imam bag...u toku bitke mi se zabaguje i pocne da susti i onda moram da izadjem iz igrice i tako na svakih pola sata...sta da radim??
Mislim da nije bag, moguce je da ti se graficka pregreva...pokushaj da otvorish kuciste radi malo boljeg hladjenja pa probaj opet
Stamenkovic Stefan
7.6.2010, 7:35
Ljudi trazim pomoc nabavio sam medieval total war sicilian vesper mod 2.5 ali mi treba hotfix a nigde nema da se skine ako moze neko da uploaduje jer koliko sam cuo nije vise od 500 kilobajte ajde pomozite mi.
Ljudi trazim pomoc nabavio sam medieval total war sicilian vesper mod 2.5 ali mi treba hotfix a nigde nema da se skine ako moze neko da uploaduje jer koliko sam cuo nije vise od 500 kilobajte ajde pomozite mi.
Ima na www.twcenter.net preturaj malo po forumu morad da ima ...
I zashto 2.5 ja imam 3.3 ...
Stamenkovic Stefan
7.6.2010, 17:10
zato sto nemam kingdoms,trazio sam na tw centru ali na toj adresi koju daju nema.pa molim ko ima nek mi posalje
aleksandar macedonian II
18.6.2010, 2:44
@butros
to znaci da su ti generali nelojalni i da ce ti uskoro izbiti civil war.
Stamenkovic Stefan
18.6.2010, 8:42
e sad ljudi koji je bolji mod stainles stell ili deus lo vult
Stamenkovic Stefan
19.6.2010, 12:48
zar je moguce da niko ne cita ovu temu
Ne, ali je moguće da nema ljudi koji su igrali i Stainless steel i Deus lo Vult, pa niko nije u stanju da ti pruži odgovor koji te interesuje ;)
Anceloti`85
19.6.2010, 14:19
Pa ako se ne igraju ta dva moda ja ne znam sta se igra! :a_bleh:
To much time spent on TWC.com :facepalm
Elem, prvo da razjasnim da ni jedan od dva moda bas ne umire u istoriskoj tacnosti, iako su ovo trenutno najbolji i najpopularniji modovi.
Deus lo Vult, trenutna verzija je 6,3 openbeta (nema mnogo bagova) dodaje nove frakcije (Flandrija, Krstaske zemlje, Gruzija, Norveska, Litvanija itd) na vecu i detalniju mapu od 199 regiona koja obuhvata i Ameriku. Koncentrise se na Role-play elemente, znaci bice vrlo vazno da vodis racuna o svojim generalima da dobijaju odgovarajuce traitove, inace mozes ozbilno da nadrljas. Ima niz opcionalnih scriptova koji mogu da otezaju ili olaksaju igranje. Sve je objasnjeno u prirucniku koji mozes da skines uz instalaciju pa ti savetujem da ga dobro proucis pre igranja, da ne bude posle "Sta koj k...?!"
Vazi za najtezi mod, ali kad se naviknes i pohvatas cake odlican je dozivljaj.
Stainless Steel je najpopularniji mod ubedljivo (koji se odnosi na srednji vek) takodje dodaje nove frakcije na veliku mapu od 199 regiona, ali nema Amerike umesto nje tu su zemlje iza kaspiskog mora. Nove frakcije su Templari, Jerusalim, Irska , Kvarzimi (persija) Kumani itd. Trenutna verzija je 6,2 ali se verzija 6,3 nestrplivo iscekuje, uskoro. Ima malo Role-playing elemenata ali ne tako mnogo kao DLV pa ne ces morati da "pecas" traitove da bi napredovao,takodje borbene sposobnosti jedinica su bolje izbalansirane, recimo konjica je mnogo bolja nego u DLV. Sve u svemu mod je malo laksi i imas vise slobode u igri.
Zavisi sta vise volis, DLV ako volis da planiras unapred, Stainless Steel ako volis malo opusteniji stil ali idalje mnogo veci nivo od Vanila M2TW.
Isprobavao sam na Medieval 2 Total War da ubacim fakcije koje nemogu da se igraju: Timurids, Mongols, Papal States, Aztec.
Po upustvu treba kopirati u unlockable(kada se dovrsi bilo koja kampanja otkljucaju se) Nisu mogle da se otkljucaju, i kad sam isprobavao sifre za vojsku trupe s jednim imenom npr, Longbowmen ili Peasants mogu da seubace na varku, a one s vise ne mogu npr. Crossbow Militia ili Mailed Knights.
Pokusao sam da ih povecem sa "_" sastavim, malim slovima da pisem, nista nije upalio.
Da li neko zna u cemu je problem?
Hvala i Pozdrav
isprobavao sam na medieval 2 total war da ubacim fakcije koje nemogu da se igraju: Timurids, mongols, papal states, aztec.
Са папском државом се може играти, занимљиво је, а нема ко да те смара са задацима. Са осталим фракцијама се на може играти, бар не ванила:)
Milan Mitrić
1.7.2010, 17:43
Koji je trenutno najbolji mod da može da se igra sa Srbijom i da se najviše drži istorijskih činjenica? :confused:
Koji je trenutno najbolji mod da može da se igra sa Srbijom i da se najviše drži istorijskih činjenica? :confused:
isto pitanje ? :)
volio bih malo sa srbijom da se igra :)
Chivarly II Total War Sicilian Vespers ja neznam za drugi ... Moze da se igra sa Srbijom odnosno Rashkom iz vishe perioda ...
Ima jos modova sa Srbijom: ERAS-TOTAL CONQUEST kao i FERRUM AETERNUM
bih da instaliram "eras total conquest mod" i tamo pise da zahtjeva "Requires Medieval Total War 2 and the Kingdoms expansion patched to v1.5"...sto znaci da moram da instaliram cisti medieval 2 pa onda kingdoms i onda skinem taj 1.5 patch? i to je to?
Da. I ako imaš pirata, na kraju primjeniš određeni lijek.
Zaboravih jos jedan (francuski) mod sa Srbijom: FALCOM TOTAL WAR
- --- Stainless Steel 6.3 --- :tapsh:
... http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=377824 ... :nov_guita
Ovako ljudi...
Imam jedan problem sa Sicilian Vespers(3.3).Kada se pojavi launcher i izaberem u kojem cu periodu da igram(npr.E ili D ili 1...)pojavi se prva slika i kada bi trebao da krene video igra crash-uje.:n-cc2:
Moze pomoc?Jeli jos ko imao isti problem?Dosada nisam nasao odgovor ni na jednom forumu :n_klanja:
btw:U kojim jos mod-ovima moze se igrati sa Srbijom???
- --- Stainless Steel 6.3 --- :tapsh:
... http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=377824 ... :nov_guita
Narode jel neko probao ovaj mod i ako jeste sta je potrebno za instalaciju?
Anceloti`85
13.9.2010, 11:39
Medieval + kingdoms + patch 1,5
P.s. Nisam siguran, ali mislim da ne moras ceo kingdoms da instaliras dovoljna je jedna od kampanja.
Rober-h2o
14.9.2010, 21:54
- Ja ga upravo igram. Odlican je. Slicno (skoro isto) kao i SS 6.2 ali bolje. AI je dosta poboljsan. Snaga pojedinacnih jedinica je razlicita. Mislim realnija. Tako da je teze i odmah i zanimljivije.
- Potrebno je; Medieval+Kingdoms (ja sam instalirao samo Britaniju jer je naj "manja")+ SS 6.3. Taj patch 1,5 "povuce" Kingdoms. Bar ja tako mislim, ako gresim ne zamerite. Meni radi. ... E sad posle instalacije se pojavio error; (meni je bar tako bilo) "Create process failed; code 14001." Pa sam skinuo > http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=9B2DA534-3E03-4391-8A4D-074B9F2BC1BF&displaylang=en < > Error nestao. ... Sad posle 51. (pre dva dana) kruga nece dalje. Ne "ucitava" novi 52. krug! Na njihovoj strani pise da treba skinuti i instalirati > http://www.filefront.com/17172520/data.rar < ... Posto sam sad to nasao jos nisam probao :) Sve uglavnom pise na > http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=377826 < ... Javljam uskoro da li radi. ...
- Jos nesto. Kad se zavrsi instalacija, pre pokretanja igre morate da "odradite" setup! Ikonica je u start meniu. Nije SS 6.3 !! Birate rani ili kasni priod. Podesavate AI i ima tu jos par sitnica. Tek posle ulazite u igru! To se radi samo prvi put. Posle se ide klasicno na ikonicu SS 6.3. Oni kazu ("kreatori") da ta podesavanja (u tom setup-u) ne valja menjati u toku igre (mislim dok traje kampanja, kod nove moze), jer bude crashh. :) ...
- Jos jedno moje licno iskustvo. Kod Vas mozda nece biti tako. U default.cfg text dokumentu sam promenio u > unit_detail=low. Jer je posle 5-6 krugova pocelo neobjasnjivo sve (grafika) da "secka". Ovo sam uradio isto po predlogu sa sajta. Sad je ok. ..
- Posle kraceg isprobavanja raznih podesavanja moja su; Gracul AI, longer assimilation. Kampanja medium a batle hard. Inace sve dosadasnje TW-e sam igrao na very hard ali sada ne. Jer sad njhovi oficiri na v/h+v/h imaju svi (skoro) u startu deset zvezda i krecu se 3x vise (veci prostor na mapi) od mojih. A too je bass, uff-uff :) .. Sretno igranje. :alealeee: ...
Rober-h2o
14.9.2010, 22:52
- Evo drugari, (obecao sam rezultate) sposle skidanja > http://www.filefront.com/17172520/data.rar i raspakovanja u SS 6.3 > data folder usao u 52. krug. ... Idem, zurim, vojska me ceka. :ciao: ...
Anceloti`85
15.9.2010, 12:33
Ko je suicidan neka igra sa Gracul AI-jem :a_bleh:, Savage AI je najoptimalniji, za njega podesavanja su najbolja na Hard/Very Hard ili Very Hard/Very Hard. Obavezno u postavci ukljucite Real recruitment opciju jer je bez nje igra bagovana, mnoge jedinice ce nedostajati. :ciao:
pentraksil
16.9.2010, 0:55
Pitanje vezano za najnoviji stainless steel....Da li je moguce igrati sa Mongolima?
Rober-h2o
16.9.2010, 18:49
- Da moze da se igra sa Mongolima. Ali samo u kasnijem periodu. ...
- PS. Meni opeet bug u 70. krugu. Nece dalje da ucitava. :facepalm ...
SmiljanRSK
24.9.2010, 21:16
Pozdrav!
Već nekoliko godina prativ forume na SK u vezi MTW, i sada sam odlučio da se javim.
Do sada sam isključivo igrao MTW 1, međutim kada sam instalirao MTW 2 (bez Kingdoms) sve mi je to radilo užasno sporo.
Imam sistem na lap topu koji je core duo 1.86 GHz, RAM 2.0 GB, 32-bita, grafička karta: Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset Family i Vistu home premium.
Da li je ovo dovoljna grafika i da li je problem u Visti? Da li bi pomoglo ako bih instalirao Windows 7 ili XP?
Bio bih vam jako zahvalan na odgovoru. Hvala unapred.
Vista je već od samog izlaska na tržište poznata po tome što zahtjeva dvaput više RAM memorije od XP-a pri pokretanju modernih igara. XP je sa druge strane prevaziđen i zastario operativni sistem, tako da je Windows 7 realna alternativa. Moderniji je, sigurniji i stabilniji od Viste, a ujedno nema problem sa memory consumingom.
Što se Medievala II tiče, tvoja grafička karta nije dovoljno snažna za normalan rad igre. Ti posjeduješ integrisano grafičko rešenje koje, prosto, nije pravljeno za išta ozbiljnije od ofisa, multimedije i starijih igara. Uz to, laptopovi nikad nisu ni bili najbolje sredstvo za igranje. Za takve aktivnosti služi desktop.
Možeš probati sa zamjenom operativnog sistema i smanjenjem rezolucije u igri na 800*600.
SmiljanRSK
24.9.2010, 22:14
Hvala na odgovoru.
Kad bih sada kupovao celi sistem (desktop): RAM, grafička, procesor itd, šta bi mi ti preporučio a da MTW 2 na njemu radi na najvišem nivou?
Najprije bih rekao da nije pametno kupovati novi računar radi jedne igre, koliko god ona bila dobra ili ne. Uostalom, vjerovatno znaš da je do sada izašlo nekoliko novih ekspanzija za M:TW kao i čitava nova igra (Empire: Total War) koja pored bolje grafičke i zvučne podloge donosi mnogobrojne novine na polju vještačke inteligencije protivnika i strateškog upravljanja državom.
Ako ipak odlučiš da investiraš novac u nov računar, savjet oko izbora možeš potražiti u ovom (http://www.sk.rs/forum/forumdisplay.php?f=74) podforumu. Po mojoj slobodnoj procjeni čitav pazar neće te koštati više od 300e (bez monitora) za solidnu konfiguraciju dovoljno snažnu da pokretanje modernih igara. Bez obzira, bolje preporuke ćeš dobiti od članova iz pomenutog podforuma.
nikola123
26.9.2010, 20:00
Evo ovako ukoliko moze nekoliko informacija koje mi nisu jase o ovoj igri. Prvo da li je ovo ekspanzija to jest da li su potrebni predhodni delovi ove igre da bi se ona igrala (posto planiram da kupim orginal pa da igram preko interneta). I kolika je cena Napoleon total war u prodavnicama. Hvala.
Anceloti`85
26.9.2010, 21:23
I kolika je cena Napoleon total war u prodavnicama. Hvala.
4 000 denaria :D zadnji put kad sam gledao.
konstantinos
1.10.2010, 18:26
molim za pomoc ne mogu nikako da igram online igra mi trazi neki pasword da bi me konektovala na net zeljan sam da odigram preko neta sa vizantijom pomagajte:n_klanja::n_klanja::n_klanja:
molim za pomoc ne mogu nikako da igram online igra mi trazi neki pasword da bi me konektovala na net zeljan sam da odigram preko neta sa vizantijom pomagajte:n_klanja::n_klanja::n_klanja:
Ako imas original igru dobio si i "kod" koji treba da ukucas da bi igrao online bitke.
Ukoliko nemas original igru igraj bitke preko HAMACHI,a .
konstantinos
1.10.2010, 20:04
nemam a instalirao sam hamachi a vidim on je samo za friend igru ne i za online ukoilko neko zeli da igra dsamnom preko hamachia nek me kontaktira niko od mojih drugara nece da igra mtw
batakpudla
8.10.2010, 15:22
Занима ме искуство људи који су играли Stainless Steel 6.3. Пре неког времена сам опет почео да играм М2ТВ, обрнуо велику кампању и кампању са Тевтонцима и Енглезима у Кингдомс. Од модова сам једино играо Sicilian Vespers, а занима ме шта поред веће мапе и нових фракција доноси Stainless Steel, тј. има ли неких промена (побољшања) у самој игри, јер нисам пробао ни претходна издања?
Anceloti`85
8.10.2010, 17:48
Pa jedna od po meni najvažnijih stvari je Real Recruitment i Real Combat. Ukratko jedinice će imati maksimalno realne parametre za napad i odbranu, oklop i poboljšanja za isti, vrednosti su zasnovane na stvarnim podatcima. Takođe jedinice će se javljati u odgovarajućim vremenskim periodima i bolje jedinice će biti dostupne u manjim količinama.
batakpudla
9.10.2010, 14:48
Захваљујем још једном, ставио сам на скидање ;).
Занима ме још нешто. До сад нисам обраћао пажњу на то, а мало сам прелиставао и ТВ форум, па ме занима шта је све потребно да би генерал или владар имали што више Chivalry поена. Знам да је за страх потребно што више убијати, пустишити села, убијати заробљенике... Док за витештво само окупирати, не настављати борбу када противник бежи... Шта је потребно у борби радити са генералом да би касније добио поене за витештво?
Anceloti`85
9.10.2010, 16:46
Ne tamani populaciju kad osvojiš grad, ne nastavljaj bitku posle sudijinog zvižduka, ne koristi špijune i ubice ako nećeš da ti faction leader dobija dread, najvažnije je da oslobađaš zarobljenike ili da ih daješ za otkup. Možeš i da smanjuješ porez u gradovima, onda guverner dobija chivalry ali nemoj previše dugo da držiš low taxes jer će onda da dobije loše traitove za sakupljanje poreza. I uspešni krstaški pohod je najbolji za nabijanje chivalry poena.
Moj savet ti je da kad imaš malo zarobljenika da ih pustiš, onda sigurno dobijaš chivalry, a ako imaš mnogo zarobljenika ponudi ih za otkup. Čak i ako ne prihvate nećeš da gubiš chivalry.
momci imam interesantan problem sa sicilian vespers modom 3.3 :(
sve perfektno instalira i ulazi u igru ali kada pritisnem start button za pocetak kampanje za bilo koju naciju on mi zamrzne ekran i cao.. :confused:
ranije sam imao slican problem jer nisam pokrenuo bat file u Rome total realism-u, ali je problem sto ovde nema bat file vec samo exe file i nece pa nece pokusavao sam na sve nacine da ga pokrenem ali ne vredi. Jer imao neko slican problem ? Pitao sam cak i na total centru ali su mi dali glupa resenja koje ne sluze nicemu... :mad:
I pitanje za stainless 6.3 - da li ima Raske tj nas? :opanachke
gledo sam po forumima i nema ničeg...a hitno mi je da ga reinstaliram,jer ako ga ne reinstaliram nemrem ga igrat jer sam nekaj zeznuo
Raske odnosno nas nema(bar ne jos)
Za one koji jos neznaju, u pripremi je mod koji ce pored ostalih "Balkanaca" da podrzava i Dusanovo carstvo:
Link (http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=539)
Pozdrav,
E.
gledo sam po forumima i nema ničeg...a hitno mi je da ga reinstaliram,jer ako ga ne reinstaliram nemrem ga igrat jer sam nekaj zeznuo
Pa prosto, prvo ga unistaliraj, otidji u control panel zatim add or remove programs, nadji Medieval 2:Total War na listi i klikni na remove. Možeš da koristiš i neki drugi program poput CCleaner-a.Posle Unistaliranja ponovo ga instaliraj, 'izleči' i gotova stvar. Ako neće da se instalira posle ovoga onda si nešto zeznuo i jedino ti reinstall celog sistema ostaje.
pentraksil
3.11.2010, 1:46
Za one koji jos neznaju, u pripremi je mod koji ce pored ostalih "Balkanaca" da podrzava i Dusanovo carstvo:
Link (http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=539)
Pozdrav,
E.
Taj mod je vec duuuugo u pripremi, ne znam da li se jos radi na njemu
ma problem je to što nemam cd...jel se može nakako reinstalirat bez cd
Može ako imaš image CD-a na hard disku :) Drugačije nikako, ako nemaš CD pri ruci.
Igra li neko BC 2.02 mod za MTW2?
Jel zna netko kako se zove program za izradu vlastitih trupa...vidim po eng forumima da ljudi rade svoje trupe,pa hi se i ja htio okušati...oduvijek sam mašto o igri s križarima i templarima,grčkim hoplitima i sličnim poznatim jedinicama,ali ih nema u medievelu II...BIO BIH VAM DO NEBA ZAHVALAN AKO KAŽETE!!!
Ako kliknes na link dobices odgovor. U svakom slucaju nebih postavio link koji nije relevantan.
E.
Jel zna netko kako se zove program za izradu vlastitih trupa...vidim po eng forumima da ljudi rade svoje trupe,pa hi se i ja htio okušati...oduvijek sam mašto o igri s križarima i templarima,grčkim hoplitima i sličnim poznatim jedinicama,ali ih nema u medievelu II...BIO BIH VAM DO NEBA ZAHVALAN AKO KAŽETE!!!
Imas masu tutorijala, zavisno od tvog strucnog nivoa za modiranje. Ako tek pocinjes evo ti ovaj link:
Link (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=311916)
Pogledaj po TWC forumu, ima dosta interesantnih informacija i savijeta. Sa srecom, pa nas obavijesti kako ide.
E.
tnx...nadam se da cu nesto i razumjet
Anceloti`85
5.11.2010, 15:26
Radi se, ali čini mi se da kao i drugi modovi za Medieval pati od nedostatka radne snage...:(
- Jos jedno moje licno iskustvo. Kod Vas mozda nece biti tako. U default.cfg text dokumentu sam promenio u > unit_detail=low. Jer je posle 5-6 krugova pocelo neobjasnjivo sve (grafika) da "secka". Ovo sam uradio isto po predlogu sa sajta. Sad je ok. ..
- Posle kraceg isprobavanja raznih podesavanja moja su; Gracul AI, longer assimilation. Kampanja medium a batle hard. Inace sve dosadasnje TW-e sam igrao na very hard ali sada ne. Jer sad njhovi oficiri na v/h+v/h imaju svi (skoro) u startu deset zvezda i krecu se 3x vise (veci prostor na mapi) od mojih. A too je bass, uff-uff :) .. Sretno igranje. :alealeee: ...[/QUOTE]
Ja nisam imao ni jedan problem od navedenih osim seckanja ali ne mogu da nadjem dokument koji spomiljes da bi izvrsio promenu pa ako nije problem da me uputis ka istom )tj gde se nalazi=
Radi se, ali čini mi se da kao i drugi modovi za Medieval pati od nedostatka radne snage...:(
A tek jos kad izadje shogun 2 total war...:kreza:
Koji si patch-evi potrebni za Kingdoms?
Koji si patch-evi potrebni za Kingdoms?
Instalscijom Kingdoms-a be trebalo da ti je verzija igre 1.4, sto znaci da ce ti trebati 1.5 zakrpa. Kada instaliras igru i pokrenes je, pogledaj sta ti pise za verziju.
Takodje, koju verziju igre imas, EU, US, UK...?
E.
e ljudi jel igra neko SicilianVespers mod gde ima srbija jel probao neko sa sa latins da igra dali oni uopste dobijaju hospitale knights ?
Instalscijom Kingdoms-a be trebalo da ti je verzija igre 1.4, sto znaci da ce ti trebati 1.5 zakrpa. Kada instaliras igru i pokrenes je, pogledaj sta ti pise za verziju.
Takodje, koju verziju igre imas, EU, US, UK...?
E.
Kingdoms mozes instalirati i na 1.0, jer na DVD-u od igre dobijes 1.2 i 1.3 patcheve koji se automatski instaliraju ako imas 1.0. 1.5 ti ne treba. ;)
Instalirao sam Deus Lo Vult 6.0 i patch 6.2. Kad uđem u "main campaign" prilikom izbora nacije, klikom na neke od njih me bez ikakvih error poruka izbaci na desktop. A kad izaberem neku naciju kod koje me ne izbaci i idem na "start", učitavanje se nikad ne završi, tako da moram restartovati komp. Ima li lijeka?
Kingdoms mozes instalirati i na 1.0, jer na DVD-u od igre dobijes 1.2 i 1.3 patcheve koji se automatski instaliraju ako imas 1.0. 1.5 ti ne treba. ;)
1.5 je zadnja zakrpa - koja ne dolazi sa Kingdoms. To znaci da ako neko zeli najnoviju verziju igre morace da instalira i 1.5.
Evo i korisnog linka za sve koji traze zakrpe (klikni na "smajlija"):
:icon_stud (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=96588)
E.
Instalirao sam Deus Lo Vult 6.0 i patch 6.2. Kad uđem u "main campaign" prilikom izbora nacije, klikom na neke od njih me bez ikakvih error poruka izbaci na desktop. A kad izaberem neku naciju kod koje me ne izbaci i idem na "start", učitavanje se nikad ne završi, tako da moram restartovati komp. Ima li lijeka?
Nadam se da ce neko ovdje biti u mogucnosti da ti pomogne, ali licno mislim da ces imati "vise srece" na forumu gore imenovane modifikacije.
E.
Anceloti`85
30.11.2010, 0:19
Igra li neko BC 2.02 mod za MTW2?
Ja sam danas skinuo, i ne da je dobar, nego otkida! :) Ne mogu da verujem šta sam do sad propuštao.... Vizuelno najprofi odrađen mod, nema sta :tapsh:
Biće uskoro i nova verzija...
Ja sam danas skinuo, i ne da je dobar, nego otkida! :) Ne mogu da verujem šta sam do sad propuštao.... Vizuelno najprofi odrađen mod, nema sta :tapsh:
Biće uskoro i nova verzija...
Jel moze link posto sam ovaj mod trazio sat vremena i nisam ga nasao.
Anceloti`85
30.11.2010, 3:26
Jel moze link posto sam ovaj mod trazio sat vremena i nisam ga nasao.
Naravno http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=364617
Igram ja taj Broken Crescent 2.02 jedno 3 dana vec i hteo sam da kazem da je jako jako dobar. Mapa je velika, mnogo drzava, carevina, sultanata, dogadjaja i jedinica. I sve je istorijski tacno i precizno (bar oni tako tvrde).
Nema bugova ni izletanja na desktop (doduse, meni se desilo ja mislim jednom ili dva puta, jako retko).
Jedinice su nove, novi skinovi i jako dugacki opisi jedinica (veliko zadovoljstvo mi predstavlja samo citanje opisa raznih konjica i elitnih jedinica).
Sve u svemu jako dobar mod, ja mislim najbolji mod za medieval 2 (i Sicilian Vespers je tu negde ali ne znam, BC mi je bolji).
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.