Prikaži potpunu verziju : Kineski brend telefoni - vrede li?
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Sirotinja s tim, hvala Bogu, nema problema :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Prief Lirator
5.11.2014, 11:30
Evo jedan jako interesantan model za samo 200 dolara. :)
Snapdragon 800, 2 GB RAM, Full HD, Sharp displej, aluminijumsko kućište i sve to na 4,7 inča.
Koštao je 290 dolara prije pola godine i sada je više nego povoljan.
Jedino što meni smeta je što nema Dual SIM.
http://www.pandawill.com/iuni-u2-smartphone-2gb-16gb-47-inch-sharp-fhd-screen-quad-core-22ghz-160mp-silver-p94950.html
http://www.gizchina.com/2014/04/11/iuni-u2-review-feature/
Planiram uskoro da narucim telefonce iz Kine.
Budzet bi bio maks 250$, ne daje mi se vise.
Trenutno gledam ova dva modela:
1. ThL 5000
2. XIAOMI Redmi Note
O Xiaomi-ju sam se lepo informisao pa bi mi dodatne informacije o Thl-u mnogo znacile za izbor.
Dakle, trajanje baterije (koje bi trebalo da je odlicno), da li ima neke softverske bagove, da li laguje i slicno. Zanima me i da li ima pregrevanja. Dok cekam odgovor malo cu i sam da istrazujem.
Unapred hvala na odgovorima.
evanghelion
5.11.2014, 19:18
Evo jedan jako interesantan model za samo 200 dolara. :)
Snapdragon 800, 2 GB RAM, Full HD, Sharp displej, aluminijumsko kućište i sve to na 4,7 inča.
Koštao je 290 dolara prije pola godine i sada je više nego povoljan.
Jedino što meni smeta je što nema Dual SIM.
http://www.pandawill.com/iuni-u2-smartphone-2gb-16gb-47-inch-sharp-fhd-screen-quad-core-22ghz-160mp-silver-p94950.html
http://www.gizchina.com/2014/04/11/iuni-u2-review-feature/
Stvarno odlična ponuda! Na žalost ne uklapa mi se u budžet. Na kraju ostaje Coolpad F1 kao prvi izbor, verovatno cu da naručiti sledeće nedelje sa pande. Videh na komšijskom forumu da tax insurence funkcionise, jedino sto je lik prihvatio kupone i nije tražio da mu refundiraju keš.
Meni treba nešto sasvim obrnuto - za što manje para nešto pristojno.
Da bude android 4.1+, da ima rez. bar 800*480, da može pristojno da se telefonira i koriste neke elementarne aplikacije. Igrice, HD snimanje i ostalo nisu bitni.
Ima svašta na ovim sajtovima koji se ovde pominju, ali bi mi značila preporuka.
Prief Lirator
5.11.2014, 20:53
Meni treba nešto sasvim obrnuto - za što manje para nešto pristojno.
Da bude android 4.1+, da ima rez. bar 800*480, da može pristojno da se telefonira i koriste neke elementarne aplikacije. Igrice, HD snimanje i ostalo nisu bitni.
Ima svašta na ovim sajtovima koji se ovde pominju, ali bi mi značila preporuka.Ako hoćeš da prođeš što jeftinije i ako ti 512 MB RAM ne predstavlja problem, ovaj telefon je za tebe: http://www.pandawill.com/hot-pepper-m1-smartphone-android-41-msm8225q-45-inch-1gb-4gb-3g-gps-white-p93023.html
Ima i više nego što tražiš, a nije skup. :)
Stiglo mi ono tanko cudo, radi ko zmaj ! :D
Prief Lirator
5.11.2014, 22:35
Koje, zaboravio sam? :)
Prief Lirator
5.11.2014, 22:43
Izvinjavam se za dupi post, pogledao sam tvoje postove i našao se da si naručio ovo: http://www.aliexpress.com/store/product/AIEK-M5-Card-Mobile-Phone-4-5mm-Ultra-Thin-Pocket-Mini-Phone-Dual-Band-Low-Radiation/101027_1941546351.html?spm=5261.7049941.1998087720 .349
I sjećam se kad si napisao, kao i da je na popustu koštalo 16 dolara. :)
Zanimljiva stvar.
Nadam se da dobro hvata signal i da je kvalitet razgovora jasan i glasan, više i ne treba očekivati.
Signal je ok, koliko sam primetio. Razgovor je super, poruke takodje, alarmi super, ma zmaj telefon :) Ima cak i led svetlo nazad :rofl:
Inace na tim slikama se ne vidi koliko je to maleno, on je bas bas malen kad ga stavis u ruku :)
Ovaj IUNI U2 ne djeluje naivno, možda odustanem od za sada omiljenog bestbuy modela Lenovo s960, i sačekam da opadne dolar :alealeee:
Ako hoćeš da prođeš što jeftinije i ako ti 512 MB RAM ne predstavlja problem, ovaj telefon je za tebe: http://www.pandawill.com/hot-pepper-m1-smartphone-android-41-msm8225q-45-inch-1gb-4gb-3g-gps-white-p93023.html
Ima i više nego što tražiš, a nije skup. :)
To je to. Možda bih doplatio 10-15$ ako ima nešto bitno bolje, ali po specifikacijama mi se čini da je ovo sasvim solidno.
Šta mislite o ovome (http://www.pandawill.com/green-orange-n1-smartphone-mtk6589-2gb-32gb-50-inch-hd-ogs-screen-2500mah-black-p94967.html) za stodvaezdolara?
Prief Lirator
6.11.2014, 16:56
Druže, poslao sam ti na Viber jedan prijedlog isto za 120 dolara ali nisi dobio poruku. W-92 je model, pogledaj na PandaWill Clearance, sad sam na telefonu pa ti ne mogu link poslati. ;)
evanghelion
6.11.2014, 17:36
Klon lenovo s960, koji je po spec bolji od originala. Stoji da mu je rez qhd ali sam u klipovima video da je hd, dobijaju se i 2 baterije, stvarno odlicna ponuda!
edit:
wtf
http://www.pandawill.com/w92-smartphone-mtk6592-2gb-16gb-50-inch-android-42-air-gesture-black-p94133.html
http://www.pandawill.com/w92-smartphone-mtk6592-2gb-16gb-50-inch-ogs-screen-android-42-air-gesture-white-p86808.html
Koja je sad ovo fora?
Pa ja ne bih bas toliko eksperientisao sa manje poznatim ili bezimenim telefonima i ako imam jedan takav i manje vise sam zadovoljan, ali mislim da ce bolje raditi i manje kostati od velikog broja telefona koje nude nase mreze i prodavci ili preprodavci polovnih & novih telefona.
millanche
13.11.2014, 0:11
Da li ima nekih aktivnih kupona na Pandawill-u? P.S. Planiram porudžbinu uskoro, pa ću probati onaj TAX refund. Javljam kako je to prošlo.
evanghelion
14.11.2014, 14:46
Naručih danas Coopad F1 sa pande, uzeo sam i tax insurance, sad sledi čekanje...
Milanche imaš kupon od 5$ ako prvi put kupuješ nešto preko 100$, kod je NEWBUYERCOUPON.
EDIT:
Sad videh na drugom forumu da su liku ponudili refund keša na karticu, tako da definitivno radi tax insurence!
Prief Lirator
16.11.2014, 13:38
Zainteresovani, pogledajte ovaj link: http://www.to2c.com/recommended-phones.html
Telefoni koji imaju oznaku preko gornjeg lijevog ćoška "Weekend deal" su na solidnom sniženju. :)
Prief Lirator
17.11.2014, 14:57
Izvinjavam se zbog duplog posta. :)
Evo još jedan zanimljiv model a jako jeftin, skoro se pojavio: http://www.pandawill.com/thl-4000-smartphone-android-44-mtk6582-quad-core-47-inch-1gb-8gb-4000mah-otg-white-p95353.html
Predosti: velika baterija, THL kvalitet, nije prevelik, Android KitKat 4.4.2, niska cijena.
Mane: velike ivice oko displeja i nešto veća debljina.
Jel ga ti imaš beše? Zaboravio sam.
Prief Lirator
17.11.2014, 16:56
Ne, THL 4000 je novi a ti si pomiješao si sa THL 4400.
Ahaaaa :-P upravu si. Danke
ColdBoot
17.11.2014, 20:00
Izvinjavam se zbog duplog posta. :)
Evo još jedan zanimljiv model a jako jeftin, skoro se pojavio: http://www.pandawill.com/thl-4000-smartphone-android-44-mtk6582-quad-core-47-inch-1gb-8gb-4000mah-otg-white-p95353.html
Predosti: velika baterija, THL kvalitet, nije prevelik, Android KitKat 4.4.2, niska cijena.
Mane: velike ivice oko displeja i nešto veća debljina.
A šta misliš o glavnoj kameri? 5MP, napisali da su pixeli veliki što bi u principu trebalo da je dobro ali ne znam koliko je istinito. Jesi možda negde video kakve fotke pravi?
Prief Lirator
17.11.2014, 20:17
Nisam vidio, tek se pojavio pa nema puno informacija.
Ne očekujem neki poseban kvalitet, ali isto tako ne očekujem ni da bude znatno loša.
Ali kad sam vidio YT klip, više mi se ne sviđa ovaj telefon.
Previše je kabast, previše ivica oko displeja, debeo, ružan. :opanachke
ColdBoot
17.11.2014, 23:21
^ Pa, možda je teško da bude slim i sa baterijom od 4000mAh. Ni Lenovo P780 nije tanušan valjda iz istog razloga.
Prief Lirator
17.11.2014, 23:31
^ Pa, možda je teško da bude slim i sa baterijom od 4000mAh.Nije to razlog. :p
THL 4400 ima veću bateriju, a tanji je dva milimetra. :)
THL 5000 ima još veću bateriju, a isto je tanji dva milimetra.
I imaju manje ivica oko displeja.
Okej, imaju i nešto veću površinu baterije jer imaju i nešto veći displej.
Ali glavni razlog je što je ovo niskobudžetni telefon, a takvi obično imaju velike dimenzije i kabasti su.
THL 4400 i THL 5000 su dokaz da se sve može kad se hoće.
---
Okej, imaju i nešto veću površinu baterije jer imaju i nešto veći displej.
---
To je to. 2mm razlike, jer nisu mogli da stave tanji model baterije tog kapaciteta u kućište tih dimenzija. Jedan komša mi se opasno loži da uzme kineza online i pitao me šta za male pare. Čini mi se da je dobar izbor.
Ono sto je meni trenutno zapalo za oko je elphon G4. Lep dizajn, klasičan , hdw i solidna baterija. Pored njega je elphon p10c slične cene, ali ultra tanak lepog izgleda i svega 5.8mm debljine."Kolje" ga ghd ekran i svega 1950mah baterije, sto mislim da je bas malo.
Oba su slične cene oko 130$.
Prief Lirator
18.11.2014, 1:06
Elephone G4 je oko 90-100 dolara, a ovaj drugi je oko 110 dolara.
Hehe Opet ja dezinformator B-)
Upravu si, samo sam mislio na elephon g5 ne g4. Ovaj g5 je dosta dopadljiviji sa manjim bezelima minimalističnijeg dizajna. A i on je na to2c 105$, a p10c 108.
Hvala na ispravci. Znaš da ja brkam pojmove.
Prief Lirator
18.11.2014, 11:51
Nema veze, ima puno modela, pa je lako pomiješati ih. :)
I ja sam prije vidio i napisao prije par stranica da su Elephone telefoni iz nekog razloga jako jeftini, a da su svi vizuelno primamljivi.
Onda je neko napisao da imaju neoptimizovan softver koji puno ttoši bateriju.
Eto možda je to razlog, ali imaju stvarno zanimljivih modela, npr. P2000 i P2000C.
evanghelion
18.11.2014, 14:08
Da li neko zna koliko je pandi potrebno da pošalje paket? Narucio sam ga u petak i evo i dalje mi stoji processing.
Prief Lirator
18.11.2014, 14:10
Nekad je dovoljno jedan dan, ali ako ga nemaju na stanju onda im treba 4-5 dana da ga nabave.
Pitaj ih na Live Chatu kada budu dostupni: Hello, do you have taj i taj SKU number in stock?
Onda će ti reći da li je ga trenutno nemaju i kada će ga nabaviti.
A šta si naručio? :)
evanghelion
18.11.2014, 14:28
Hvala! Coolpad F1 sam naručio, narucio sam i masku sa alija koja je poslata odmah. Vidim da ljudi čekaju da im se ocarini paket po 2 nedelje, znači nema šanse da mi ovo stigne pre nove godine.
Edit:
Kažu da će ga poslati za 4-5 dana tek...
Prief Lirator
18.11.2014, 14:35
Ne znam, možda i dođe, ja sam u posljednjih mjesec dana naručio za prijatelje dva telefona sa To2c.com, jedan je došao za 9 dana, a drugi za 10 dana.
Nisu se nikako zadržavali na carini, kod nas to drugačije funkcioniše.
Dakle bitno je da sad nema gužve u internacionalnom poštanskom saobraćaju, pa će brzo doći ovamo, samo da ga pošalju.
Izabrao si dobar, a povoljan model. ;)
Nema veze, ima puno modela, pa je lako pomiješati ih. :)
I ja sam prije vidio i napisao prije par stranica da su Elephone telefoni iz nekog razloga jako jeftini, a da su svi vizuelno primamljivi.
Onda je neko napisao da imaju neoptimizovan softver koji puno ttoši bateriju.
Eto možda je to razlog, ali imaju stvarno zanimljivih modela, npr. P2000 i P2000C.
Ja sam negdje na gozchina pročitao da elephon radi sam softvera za svoje modele te kao nedovoljno strucni u tome imaju kao posljedicu loše optumizovan android. Neke jače fabrike imaju strucne timove za tako nešto, ili taj posao povjeravaju develuperima kao meizu za koji miui tim pravi softver.
jel i dalje na pandi aktuelno vraćanje pare od carine i da li je neko naručivao? nisam u toku :)
Prief Lirator
21.11.2014, 0:11
Pa trebalo bi da jeste aktuelno, našao sam na drugom forumu iz našeg okruženja da je uspjelo vraćanje para, ali sam isto tako našao da će Panda povećati osiguranje na nekih 20%-30% za Srbiju i BiH jer su vidjeli da je carina nemilosrdna. :kreza:
Ali ovo je samo "navodno", za sada funkcioniše ovo sa 5%.
Kako beše ide tih 5%? Jel prilikom uplate odma naplate ili...
evanghelion
21.11.2014, 1:12
Da, odmah naplacuju. Moja preporuka ti je da, ako si odlucio koji ces telefon, sto pre narucis, jer ce verovatno i za nas poskupeti osiguranje.
Aj da pitam ovde pošto sam telefon(motorolu) uzeo kod kineza. Nema mi nigde google prodavnice, i prvo punjenje baterije došlo do 77% i tu stalo, u čemu je fora?
Imaš kineski softver a oni ne koriste gapps a to za bateriju ti je možda do softvera isto, trebalo bi da ga rootujes flesujes gapps a na gplay imaš battery calibration i to da probaš
jel ima negde objašnjenje kako da uradim to? (rutovanje i flešovanje)
Vidi u opcijama u accessibility možda ima opcija instal- gms u nekim romovima ima to ti je gapps pogledaj po telefonu a za rootovanje pogledaj po forumima jer nema univeralnog rootovanja
Nema ta opcija instal-gms...da onda prvo rutujem telefon?
Da, pogledaj po forumima za tvoj telefon
Da, pogledaj po forumima za tvoj telefon
našao sam neki kao univerzalni, radi na svim telefonima
Probaj a nisi ni napisao koji je telefon
http://www.atrixforums.com/forum/forum.php. http://forum.xda-developers.com/atrix-4g čitaj
evanghelion
24.11.2014, 14:31
Kinezi mi još nisu poslali telefon! Danas kad sam pitao kažu biće za 3-5 dana, nova isporuka im još nije ni stigla. Najgore je što su mi rekli prošle nedelje da imaju telefon na lageru i da će da ga pošalju za 4-5 dana :n-cc2:.
Prief Lirator
24.11.2014, 19:22
'Oće oni tako da zavlače. :D Ja sam imao sreće pa su skoro sve telefone koje sam naručio poslali za dan-dva. Ali mislim da nećeš dugo čekati jer je to popularan model i sigurno će ga brzo nabaviti. Ili da otkažeš i naručiš sa To2c.com, oni su jako brzi.
Stefan Jovicevic
24.11.2014, 19:46
Treba mi brzo mišljenje za OnePlus One? Telefončina žešća, 3 GB ram-a, Snapdragon 801, Adreno 330, 13 Mpx kamera, vredi sigurno svaku paru, ne bi mi bio problem da dam za njega, ali me interesuje kako se ponaša sa aplikacijama? Da li smem da mu verujem? Da verujem u smislu da nema bagova, iako znam da je bilo bagova da li su oni ispravljeni?
Prief Lirator
24.11.2014, 19:53
Dobar tim radi na njemu i redovno ispravljaju sistem, ne bi trebalo biti problema.
Jedino je teško doći do njega, velika potražnja a malo komada. :)
Stefan Jovicevic
24.11.2014, 20:15
Ljudima se javlja problem da ne reaguje tač, telefon koji trenutno imam (već vremešna Nokia Asha 202) često ima taj problem i iritantan je prilično, ali čuo sam da relativno svaki problem reše u narednom apdejtu. Meni je ovde samo potrebno mišljenje da posle na kukam ako počne da baguje i slično...
Prief Lirator
24.11.2014, 20:34
Koliko ja znam, ispravili su bagove sa tačem.
Stefan Jovicevic
24.11.2014, 20:38
To je bilo pre oko 2 meseca čini mi se.
evo ti jednog revieva lika koji po meni dobro radi to sto radi https://www.youtube.com/watch?v=FrgGHAab9D8&index=13&list=PLBsP89CPrMeNm71T5gYC6jebm9vPbLBiP
Prief Lirator
24.11.2014, 23:28
Ovaj lik je legenda, on pravi najbolje, najobjektivnije i najdetaljnije review-e, milina ga je gledati i slušati. ;)
Milsim da je rekao o tom telefonu sve sto treba da kaze i sto valja i sto ne valja. Kao i za ostale uredjaje koje je predstavio. Jos Amer brate nije englez ili neki hindu pa da ga slusam i nerviram se :)
Stefan Jovicevic
25.11.2014, 15:02
MKBHD pratim odavno, slažem se da pravi najbolje review-ove telefona, naravno pogledao sam prvo ovaj video, jer ako on nešto nahvali onda je stvarno super. Gledao sam i na pocketnow i android authority i njihove review-ove.
kad se naručuje preko pande tel, jel treba negde da se naglasi onih 5% za carinu ili oni to sami dodaju?
evanghelion
25.11.2014, 16:27
Kad kliknes na korpu, u koju si vec dodao telefon, videces ima da se cekira za osigranje i ispod kliknes apply insurance!
Edit:
Sad vidim da su podigli na 10% za Srbiju!
i posle gore desno proceed to cheout?
evanghelion
25.11.2014, 16:43
Da da, i posle ce da ti da da odaberes vrstu placanja. Cak i da placas PP-om, klikces na zeleno proceed to checkout, jer PP checkout dugme ne radi.
Jel može neko da mi kaže jel ovo znači da sam naručio isti telefon dva puta? Sad uđem na pandu i vidim ovo:
http://www.dodaj.rs/f/2n/zS/hFT62XE/panda.jpg
^Nisu iste stvari porucene.
Prief Lirator
26.11.2014, 14:12
Klikni View Order i vidi koje stvari si naručio.
Sa lijeve strane (ali to se ne vidi jer si isjekao) ti piše datum narudžbe pa skontaj i po tome.
Taj sto je processing se moze ponistiti sve do statusa shipped.
Hteo sam da narucim telefon koji sa onih 10% za carinu kosts 134 dolara, ne znam sta je ovo od 104 sto je poslato
Prief Lirator
26.11.2014, 15:52
Pa kažem ti da klikneš na View Order pa ćeš vidjeti šta si naručio.
I kažem ti da pogledaš datum na lijevoj strani, po tome ćeš se isto orijentisati.
I kako to da ne znaš šta si naručivao?
Evo ti moj skrinšot, nacrtao sam ti gdje da klikneš i šta da gledaš. :boodala:
http://i.imgur.com/cVN5cw6.png
Hteo sam da narucim telefon koji sa onih 10% za carinu kosts 134 dolara, ne znam sta je ovo od 104 sto je poslato
Zar nisi ti pre neko vremen naručio nešto? Možda je to ostatak od tad, pogledaj datum.
Hvala ljudi, pogledacu pa javljam
edit: prolupao sam, ova prva narudzbina je od 18.06 :)
paradaja
27.11.2014, 12:10
Panda ukinuo osiguranje od carine za BiH.
Import Tax & VAT Insurance
You could choose Import Tax & VAT Insurance, for 5% (or more) of your order value, Pandawill will cover any import tax & VAT incurred on this order.
These followinng countries are not covered:
Colombia, Venezuela, Guyana, Suriname, Ecuador, Peru, Brazil, Bolivia, Chile, Paraguay, Uruguay, Argentina, French Guyana ,Czech Republic,Bosnia and Herzegovina, Israel
Sledeća je Srbija sigurno jer svi mi živimo u "zoni sumraka " :eek:
Coolpad F1
Prief Lirator
27.11.2014, 12:40
Vjerovatno, kod vas je carina još striktnija, dok se kod nas nekad i zna provući telefon, čudi me da nisu već ukinuli.
evanghelion
27.11.2014, 14:17
Najzad su mi poslali kinezi telefon :D, presek'o sam se danas kad sam trazio item id, stoji sold out, ali za kineski model. Kakva su iskustva sa airmail Singapore? Mislim na brzinu dostave. Kontam da i ako stigne za 15 dana, ovde ce da se zaglavi na carini i verovatno cu da ga vidim nekad posle NG i praznika.
Steta za sto je ovo ukinuto za BiH, kontam da kod nas jos uvek nije ukinuto jer carina dosta kasni, vidio sam na drugom forumu da se danas carine paketi koji su stigli 14.11.
marexgatuzo
27.11.2014, 19:11
Pozdrav svima, novi sam na forumu i interesujem se za kupovinu jednog kinsekog telefona preko pandawill-a. :ciao:
Imam par pitanja vezano za to:
1) Platio bih VISA karticom, pa me zanima da li treba da se ide u postu/banku ili moze sve "iz fotelje". I da li mogu nekako da zloupotrebe moje podatke (brojeve kartice, adrese i sl.) ?
2) Da li je neko platio dodatnih 10% kako bi trazio povracaj carine i da li uredno stize racun od carinjenja? Je l' placate nesto kada budete slali taj racun pandawill-u?
Unapred se izvinjavam ako je bilo vec ovakvih pitanja i odgovora.
Prief Lirator
27.11.2014, 19:42
1. Ako imaš para na kartici, samo klikni i plati.
Nema zloupotrebe, osim ako ne sumnjaš u sigurnost i zaštitu svog kompa.
2. Mnogi su platili dok je bilo 5%, a sada 10% i normalno su im vraćene pare.
Ništa dodatno ne plaćaš, samo uslikaš i šibneš im na mail.
Narucen Dakele small cola za 66€ +7€ postarina. Telefon je babaroga za te pare. Ne postoji nista bolje za tu cenu.
JohnnyBravos
28.11.2014, 17:13
Gde nađe tih 7€ ?!
Kad kliknes na korpu, u koju si vec dodao telefon, videces ima da se cekira za osigranje i ispod kliknes apply insurance!
Edit:
Sad vidim da su podigli na 10% za Srbiju!
Aahaha, dogurače i do 30.
Prief Lirator
28.11.2014, 19:05
Ja maloprije naručio za sebe THL 4000 za 94,99 dolara sa To2c.com.
Veličina je 4,7 inča, nije prevelik, specifikacije solidne (MTK6582 i 1 GB RAM), Android 4.4 i PREJAKA baterija za malo para. :)
Narucen Dakele small cola za 66€ +7€ postarina. Telefon je babaroga za te pare. Ne postoji nista bolje za tu cenu.
a gde ga nadje za te pare ?????
evanghelion
29.11.2014, 0:40
Nema vise, bio je na 1949deal.
koliko je inače taj Dakele small cola?
Prief Lirator
29.11.2014, 11:35
A možda da izguglaš? :) Između 150 i 200 dolara.
Ma jesam, zato i pitam koliko je realna cena. Jel vredi 120e?
Prief Lirator
29.11.2014, 12:35
Pa i ne baš, imaš Cubot S308 koji ima iste specifikacije (5", HD, MTK6582, 2 GB RAM) za manje para, a i ljepše izgleda. :)
Prief Lirator
29.11.2014, 14:16
To stoji. :)
Za sve koji su propustili Black Friday rasprodaje juče, imate Cyber Monday za dva dana. ;)
E jedno pitanje kad narucivasmo telefom bila cena 66e a kad je trebalo da se plati paypalom trebalo je platiti 73.5e i mi smo mislili da je to postarina. Medjutim posle videsmo da je shipping free. STa nam ovo onda naplatili?
Prief Lirator
29.11.2014, 17:10
Da li imaš podešeno da tvoja banka vrši konverziju, a ne PayPal?
Ako nisi to podesio, onda te je odrao PayPal.
Ali nešto drugo mi pada na pamet.
Kinezi su vjerovatno koristili trik kada su napisali da je manja cijena telefona i da se plaća poštarina.
Zapravo je veća cijena telefona, ali su tako napisali samo da privuku kupce.
A poštarina je uvijek besplatna.
Ali kako god bilo, platio si isto, svejedno da li si platio poštarinu ili telefon.
Ovim načinom samo privlače kupce da kupe od njih jer je prividno jeftinije.
Pogledaj na mailu koji si dobio prilikom kupovine šta tačno piše.
MA cena je pisala na sajtu a ne na paypal-u. Tako da moguce da su Kinezi izmuvali nesto.
Prief Lirator
29.11.2014, 17:20
Pa kad si plaćao pisalo ti je koliko ćeš platiti.
Na njihovom "Checkout-u", a i na PayPal-u, ako si platio PayPal-om.
Nije bitno da li je 66 telefon + 7 poštarina ili je telefon 73, dođe na isto.
Oni mijenjaju tako cijene telefona i poštarine da privuku kupce.
Ali se svodi na isto, košta 73 evra.
evanghelion
29.11.2014, 17:59
Da ti nije banka skinula nesto za promenu kursa? Meni su skidali 4-6% ali posle vrate. I vidi ovo sto PL kaze, da ti ne radi PP konverziju.
JohnnyBravos
29.11.2014, 18:35
E jedno pitanje kad narucivasmo telefom bila cena 66e a kad je trebalo da se plati paypalom trebalo je platiti 73.5e i mi smo mislili da je to postarina. Medjutim posle videsmo da je shipping free. STa nam ovo onda naplatili?
Ma to što piše na sajtu 66€ nije tačno, prava cena je u $ 85, a u € samo okvirna, po intesinom kursu 85$ je 69€, a uvek rezervišu par % preko koje kasnije vrate.
I da, kod plaćanja uvek odabrati opciju da konverziju radi banka, tj VISA, a ne PP.
Da li neko ima informaciju, koliko treba da protekne vremena dok se paket ne registruje u singapurskoj pošti? Konkretno, sa pandawill-a je poručen telefon (JIAKE V9, za klinca od 11 godina).
27. novembra je plaćeno, 29. mi stigao mejl da je "order posted by reg. mail Singapore", a na tracking sajtu piše "Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)".
Da li ovo znači da je paket poslat? Naručivao sam nekoliko puta preko e bay-a i obično se završavalo sve za 3 dana max i na tracking sajtovima je stajalo, received, shipped i ostalo... A sada stoji da samo da je informacija o paketu primljena.
MasinacCc
3.12.2014, 12:46
Generalno ovde pise da jos uvek nisu primili posiljku, ali nemoj to da te brine jer je meni 2-3 puta znalo tako da pise sve dok ne dodje u Srbiju,a onda se samo pojavi na nasoj posti. Probaj site Sin poste, ili 17track za pracenje...
Prief Lirator
3.12.2014, 15:36
Ovaj status "Information received....." zna da potraje i do 5 dana.
Obično je 2-4 dana, ali zna da se produži.
Vjerovatno ćeš ovih dana imati "Despatched to overseas".
Moguće da je gužva u poštanskom saobraćaju zbog praznika.
I inače, ovaj status u većini slučajeva znači da je pošta dobila pošiljku, ali je u fazi razvrstavanja.
Nekad i ne dobije, nego samo izda Tracking number, ali opet će je brzo dobiti.
Dakle, najviše zavisi od vremena potrebnog za rasvrstavanje i polaska sljedećeg aviona. :)
evanghelion
3.12.2014, 16:12
I meni isto tako stoji jos od 27.11., nadam se da ce uskoro neki novi status.
Edit:
http://i.imgur.com/ASQcudK.png
Ovo su informacije sa, ovog sajta http://en.4px.com/index.php?option=com_tracking4px, @Srlisone mozes da probas ovde.
Drugar hoce da kupi LEnovo i nijedan drugi fon Ja mu preporucio A806 za 180$ Ima li neki bolji Lenovo za tu cenu?
@Moca
Ako nista drugo, ima taj lenovo za malo manju cenu. :)
166$
http://www.1949deal.com/lenovo-golden-warrior-a8-a806-mtk6592-octa-core-1-7ghz-android-4-4-smartphone-2gb-ram-16gb-rom-5-0-inch-hd-screen-4g-lte-black.html
Neki telefon sa ekranom do 4,5 inča, bele boje, do 100$? :D
Sa prethodnih strana sam izvukao samo ovaj:
http://www.to2c.com/leagoo-lead-3s-ram-1gb-rom-8gb.html
Ima li neko iskustva sa ZTE Nubia Red Bull?
http://www.aliexpress.com/store/product/Original-ZTE-V5-Nubia-Red-Bull-Mobile-Phone-MSM8926-Quad-Core-Android-4-2-5-HD/609089_1915446679.html
Deluje fino za taj novac.
Prief Lirator
7.12.2014, 5:05
http://www.to2c.com/leagoo-lead-3s-ram-1gb-rom-8gb.htmlPretpostavljam da tražiš do 4,5 inča jer ne želiš da bude veliki?
Pazi, bolje ti je da uzmeš neki od 4,7 inča koji će biti slične veličine.
Ovaj ima puno prostora iznad i ispod displeja, tako da je velik i kabast iako ima mali displej.
I uz to ima slabu bateriju.
A i nije naročito poznat proizvođač.
Po meni trenutno najbolji za kupovinu ispod 100$ je thl 4000. Odličan telefon sa velikom baterijom. Mozda mu kamere nisu bas neke, ali ima IPS QHD ekran neznatno veći od onoga što tebi treba , OTG, i nekom vrlo važno meni ne bas, bateriju od 4000mah.
@PL
Ako se ne varam, ti si ga beše poručio bas sa ovog sajta, ako sam dobro ispratio. Ne postujem baš često, ali obavezno pročitam svaki post.
Evo da pitam ovde pošto se problem pojavio sa telefonom iz Kine, kad hoću da instaliram neku aplikaciju izbaci mi ovo:
Congratulations, application will be installed on your device soon.
Šta može biti problem?
Prief Lirator
7.12.2014, 15:59
@zajčik
Dobra ideja, i za njega bi dobar izbor bio THL 4000.
I dobro pratiš, sa tog sajta sam ga naručio. :)
Prije dva dana je napustio Kinu, nadam se da će ubrzo doći.
Kamera mu je lošija nego kod THL 4400, a i displej (pogotovo rezolucija).
Ali moralo se na nečemu štedjeti.
Za 94,99 dolara koliko sam ga platio, ne mož' da ne valja.
Ima i jednu prednost u odnosu na THL 4400, 8 GB ROM vs. 4 GB ROM.
Autonomija bi čak mogla da bude bolja na 4000 zbog manjeg displeja.
Neko misljenje vezano za ZTE Nubia Red Bull 2GB RAM 8GB ROM?
Coolpad F1 svuda poskupeo sa 129e na 143e???
Taman drugar hteo da ga naruci a sad se ne uklapa u cenu od 130e :(
Može se naći i za 133 :)
Evo da pitam ovde pošto se problem pojavio sa telefonom iz Kine, kad hoću da instaliram neku aplikaciju izbaci mi ovo:
Šta može biti problem?
Šta može biti problem?
Proveri da li ti je uključen Sync.
Gde? Posalji na pm.
Ne treba ti pm za te stvari. Imas na pandawill oko 135 eur, odnosno 170USD + uplati osiguranje od carine i pdv-a i ukupno potrosi znacajno ispod planirane cifre.
143 evra je i na Pandawill-u.
evanghelion
8.12.2014, 18:21
170$ je verzija koju ti hoces, ima W u nazivu modela. Lepo ti je napisao Crytek.
Prief Lirator
8.12.2014, 18:44
Ne znam zašto praviti dramu oko 10-15 evra, pa čak i da je toliko skuplji. :dedica:
170$ je verzija koju ti hoces, ima W u nazivu modela. Lepo ti je napisao Crytek.
Jeste 170$ ali kad prebacis na sajtu u evre ispadne 143€ jel se to promenio odnos $ prema €? koliko znam do sada je bio 1$=0.78€…
http://www.google.rs/search?site=&source=hp&ei=Xt-FVIf_LYv8ywPUsYKIDw&q=usd+eur+rate&oq=usd+eur+&gs_l=mobile-gws-hp.1.0.0l5.384.1760.0.3811.8.3.0.0.0.0.702.1457.2-1j5-1j1.3.0.msedr...0...1c.1.58.mobile-gws-hp..5.3.1455.NtydcnzjZtY
0,8135
A dobijes i slicno kada koristis nas srednji - srednji.
170USD - 138EUR
Zar je lakse dizati paniku po forumima (namerni plural) nego ukucati prostu pretragu u google ili pogledati NBS kursnu listu?
Dzabe kursna lista kad Pandawill ima neku svoju. A ti brate ako tismeta moje kukanje zaobidji me i mirna Backa.
Brate kupis u usd a visa uradi konverziju koja je sigurno bolja od te pandawill konverzije.
Stavise, visa konverzija je skroz ok.
Prief Lirator
8.12.2014, 21:14
Pa da, nema veze kakvu konverziju vrši PandaWill kada VISA odnosno banka konvertuje kod plaćanja.
Plati normalno u dolarima i skinuće ti onoliko koliko treba, ne znam otkud ti da gledaš PandaWill konverziju.
Nisam suguran za vizu, ali preko internet kartice nikako dolari. Onda ti banka vrsi konverziju. $-rsd, rsd-€. Onda se gubi jos vise nego da ti pnda vrsi konverziju.
Prief Lirator
9.12.2014, 0:55
Pa i ona spada u VISA kartice.
I tačno je da se konverzija vrši dva puta, ali to je opet povoljnije nego preko PandaWill kursa.
Nasao ga na to2c.com sa Nilkin frost case-om za 141e i to mi odgovara. Jel pouzdan sajt? Jel narucivao ko sta od njih?
Sad mi javlja na To2c.com da mi nije dozvoljeno iz Srbije da platim Paypalom????
Dal moguce jbt???
Na To2c.com ne moze da se kupuje iz Srbije. Nisam znao jbg.
I meni isto tako stoji jos od 27.11., nadam se da ce uskoro neki novi status.
Edit:
http://i.imgur.com/ASQcudK.png
Ovo su informacije sa, ovog sajta http://en.4px.com/index.php?option=com_tracking4px, @Srlisone mozes da probas ovde.
Super. Hvala ti za link ka ovom sajtu. Sada stoji Local places of transhipment - RSBEG i Transshipment records - Despatched to ATC. Pretpostavljam da je na putu ka Beogradu i da bi uskoro trebalo da stigne. Osim ukoliko ne putuje brodom :( Ali s obzirom na to da ATC mu dodje Air Trafic Control (valjda) trebalo bi da to bude to.
Prief Lirator
9.12.2014, 17:39
@Moca
Ja sam naručio 4 telefona od njih, odlični su, pouzdani, brzi i šalju bez kutije (ako tako odabereš) što mi često pomogne da zaobiđem carinu.
Ali nije mi jasno kako ne možeš PayPal-om iz Srbije, mislim da su još neki sa foruma naručili od njih. :eek:
Inače, ja sam naručio još jedan telefon (za djevojčinu sestru) za samo 39,99 dolara na Happy Hour. :alealeee:
Ovaj model je u pitanju: http://www.pandawill.com/phicomm-c230w-smartphone-quad-core-version-msm8212-android-43-40-inch-3g-gps-grey-p92850.html
Nije nešto naročito moćan, ali je dobar za te pare.
Prvih 5 komada su išli za 29,99 dolara (to nisam uspio uhvatiti), ali dobra je cijena i od 39,99 dolara.
Za prvih 15 minuta su prodali 110 komada, a sad vidim da je brojač zaustavio na 115, znači da su prodali 190 komada danas!
Moze iz Srbije karticom ali ne moze Paypalom a posto nisu moje pare nisam se hteo zezati sta ako nesto bude zeznuto u putu?
Tako da je to to.
ColdBoot
10.12.2014, 19:13
Malo ću da oftopičim, jel neko već obišao Lenovo shop u Kralja Milana (http://www.itsvet.com/arhiva/2014-12-09#61406)? Kakve su im cene?
Prief Lirator
15.12.2014, 8:28
Dva zanimljiva nova modela iz Lenova, preklopnik sa Androidom, i žuti Limun, navodno telefon sa dobrim audio izlazom i koji super izgleda. :)
http://www.pandawill.com/lenovo-a588t-smartphone-android-44-mtk6582-40-inch-gps-black-golden-p96406.html
http://www.pandawill.com/lenovo-k3-smartphone-64bit-4g-lte-50-inch-hd-ogs-screen-1gb-16gb-android-44-p96330.html
http://pic.pandawill.com/media/catalog/product/cache/1/image/dc70b68f3f2445bbb49643fa71955826/s/k/sku60675_3.jpg
http://pic.pandawill.com/media/banner/x2014-12-10_18_03_36k3.gif.UCLOTUBQLExzh_YTifMM026Lg.jpg
LoneWolf
16.12.2014, 20:07
Limun izgleda kul, a ovaj prvi ima samo 512 MB RAM-a pa i ne vrijedi tih para, Limun je bolja investicija
Sent from my iPhone using Tapatalk
I oba od 3G podržavaju samo TD-SCDMA tako da su van Kine polu upotrebljivi....
Prief Lirator
17.12.2014, 8:06
Kako kome, meni je to potpuno nebitno jer sam na prepaid-u pa mogu da zaboravim na mobilni internet.
A pretplate su dosta skuplje u RS nego kod vas u Srbiji, tako da mogu da zaboravim i na postpaid (a i nemam potrebe za njim). :opanachke
I oba od 3G podržavaju samo TD-SCDMA tako da su van Kine polu upotrebljivi....
Telefon je za kinesko trziste,izbacice i EU verziju. Mnogi proizvodjaci prave posebne verzije za kinesku mrezu.
Prief Lirator
18.12.2014, 8:21
Ne mora značiti, neki telefoni dobiju W-CDMA verziju, a neki ne.
darac_kv
18.12.2014, 13:44
Ne mora značiti, neki telefoni dobiju W-CDMA verziju, a neki ne.
Naravno,mnogo modela nikad i ne dobije W-CDMA, ali za ovaj Lenovo bi bila steta.Imaju dobar proizvod ovde,cena i specifikacije su odlicne,telefon moze biti hit,trebalo bi to da iskoriste.Ja iskreno ocekujem da ce izaci verzija i za evropsku 3g/4g mrezu,ako ne, ovi iz Lenova nisu normalni :)
Prief Lirator
18.12.2014, 14:48
Nikad se ne zna, npr. Lenovo Golden Warrior S8 nikada nije dobio W-CDMA verziju, a jako je interesantan i jeftin model.
Ali to nije spriječilo nekoliko ljudi iz mog grada na ga naruče, čak sam i ja jedan naručio komad za kolege. :)
Jel možda neko vraćao neku pošiljku na reklamaciju u Kinu? Zanima me kakva je procedura?
MasinacCc
22.12.2014, 12:04
Jel možda neko vraćao neku pošiljku na reklamaciju u Kinu? Zanima me kakva je procedura?
+1 ovo i mene zanima.
Nisam vracao posiljke u Kinu ali ukratko i ugrubo tudja iskustva su sledeca:
-dogovor sa prodavcem
-cena vracnja paketa velicine telefona je oko 1000-2000 din (ima kalkulator troskova na sajtu poste za precizan iznos)
-obavezno uplatiti tracking, kao nacin da dokazes da je paket stigao na odrediste.
-za slucaj da se telefon vraca nazad u Srbiju nakon popravke obavezno priloziti dokaz o vec placenoj carini i pdv-u i da se uredjaj vraca sa popravke. Sve ovo da se ne bi platila carina dva puta (ako je moguce).
Znam da je ovo sve bas uopsteno ali i pitanje je bilo, a ni ja nemam licnog iskustva.
U svakom slucaju mislim da moze da posluzi za dalje istrazivanje.
U svakom slucaju, kao najvece nedoumicu vidim ponovnu naplatu carine i kako se zastititi da ce paket biti vracen nazad.
Nedoumica oko carine se moze resiti kontaktiranjem carine a ovo drugo ne bi trebalo da bude problem ako je pouzdan prodavac.
Ako je samo vracanje telefona radi potpunog refund-a, onda je jedina briga produziti zastitu i uplatiti tracking u nasoj posti.
Ne verujem da je moguce refundirati trosak pdv-a i carine.kod nas ali zaista ne znam. Ovo je cisto nagadjanje.
Ja sam se dogovorio sa prodavcem, mene je zanimalo šta i kako treba da kažem u pošti. Mislio sam da pošaljem samo telefon, bez kutije i tako možda prođe da ne carine. Da li trebam ubaciti kopiju carinskog lista možda u paket?
I jel moram ja ovde platiti poštarinu?
Ja sam se dogovorio sa prodavcem, mene je zanimalo šta i kako treba da kažem u pošti. Mislio sam da pošaljem samo telefon, bez kutije i tako možda prođe da ne carine. Da li trebam ubaciti kopiju carinskog lista možda u paket?
Sta si se dogovorio sa prodavcem?
Koji si problem imao sa telefonom, koji telefon?
Da, ti placas postarinu odmah. Ne bih ga slao bez kutije, svasta moze da mu se desi u putu. Od viska glava ne boli (za kopiju carinskog pregleda), samo zamoli kineza da je vrati nazad posle popravke telefona. Tada ti je potrebna.
Inace, ako znas sta je kvar, mnogo bolja opcija za sve je da ti kinez posalje deo i da ga ovde zamenis.
Dogovorio sam se da mu vratim telefon da on popravi. Problem je bio sa baterijom koja se praznila posle sat vremena i sa softverom(očigledno) jer nisam imao google play prodavnicu, pa se posle javio problem sa tač skrinom nije hteo da radi. Koliko bi me mogla izaći poštarina? I sad mi je problem što ne znam gde mi je papir od carine :(
Koji je telefon u pitanju?
Da znam da izbegavam proizvođača :/
Motorola :D
edit: danas mi ova u pošti kaže kao da bi me izašla poštarina minimum 3000 :(, jel moguće to?
Gledao sam telefone do nekih 100e sa carinom, pa sam naletio na nekoliko zanimljivih modela.
Moze li mi neko pomoci oko izbora (i predloziti neki), a i takodje kako da se se osiguram oko nabavke, tj da nadjem provjerenog prodavca.
http://www.to2c.com/leagoo-lead-5-ram-1gb-rom-8gb.html
Neki sa popustima:
http://www.banggood.com/DOOGEE...-core-Smartphone-p-935373.html
http://www.banggood.com/DOOGEE...-core-Smartphone-p-924335.html
http://www.banggood.com/LEAGOO...-core-Smartphone-p-956707.html
http://www.banggood.com/CUBOT-...-core-Smartphone-p-922812.html
Ovaj su mi izbacili na fb, pa ne znam...
http://www.facebook.com/l.php?...goods-265.html&h=JAQHQGs2V
MasinacCc
25.12.2014, 1:21
Ja sam pre par meseci kupio Leagoo Lead 3 (ne S) i mogu ti reci da je telefon veoma dobre izrade, ekran je jasan i bez vidljive pixelizacije, kamera doduse slaba ali sta je tu je. Najveca mana je slaba baterija koja bar po mom misljenju nije deklarisanih 1600 mAh, a i mnogi na internetu se slazu sa tim. Telefon je bio i veoma izdrzljiv te je preziveo par padova, a poslednji put je izgleda nezgodno pao te je sa radom prestao zvucnik koji se koristi za pozive, dok na spikerfonu i dalje sve normalno radi.
Moram da pohvalim Leagoo kompaniju koja je u veoma kratkom roku pokusala da izadje u susret i predlozila mi da telefon posaljem njima kako bi oni besplatno popravili sve neispravnosti.
Naravno ta opcija mi nije odgvarala zbog sveukupnih troskova, ali to je vec druga prica i tice se nase drzave a ne njih.
Od ostalih nabrojanih modela nisam posedovao ni jedan, a da moram da biram izabrao bih verovatno CUBOT S208.
Predlozio bih ti da bacis pogled na THL T6S i ukoliko mozes da se ispruzis malo vise, onda definitivno THL T6 Pro model. Naime T6S mi je stigao prosle nedelje i mogu ti reci da sam se veoma prijatno iznenadio ovim uređajem, odlicna izrada, dobar ekran sa odlicnim uglovima gledanja, veoma brz i zivahan telefon. Kamera losija kao na svim uređajima ove kategorije, baterija odlicna i opusteno moze da izdrzi dan, a kod manje zahtevnih korisnika verovatno i 2 dana. T6 Pro sam predlozio jer uređaj poseduje 720p a neznatno je skuplji od T6S modela.
Prief Lirator
25.12.2014, 11:39
Došao mi prekjuče Phicomm C230w (http://www.pandawill.com/phicomm-c230w-smartphone-quad-core-version-msm8212-android-43-40-inch-3g-gps-grey-p92850.html) za djevojčinu sestru, a platio sam ga 39,99 dolara na Happy Hour.
Solidne specifikacije, pogotovo za te pare, ali sistem je krš - spor da je praktično neupotrebljiv.
Pokušavao sam da ga rutujem i da obrišem smeće, ali nisam uspio.
On je zapravo rutovan fabrički i Root Checker pokaže da jeste.
Ali nema na njemu root aplikacije.
Zato sam skinuo SuperSU, ali on ne može da updejtuje Binary Database!
I samim tim ne mogu da koristim root privilegije.
Zna li neko u čemu je problem?
Aplikacije koje brišu sistemske aplikacije (Root App Delete, Root Uninstaller) normalno traže root pristup od SupeSU, ali zato što ovaj ne može aptdejtovati Binary, izgleda nema potpuni root.
Probao sam i preko vRoot-a preko kompa, on instalira Superuser koji ne funkcioniše - kao da ga nema. :dedica:
Probaj iz superSU da unrotuješ telefon, pa ga ti rootuj ponovo. Nešto je zeznulo sistem kada su ga rootovali.
Moj Zopo ZP780 je došao sa 4.2.2 koji je fabrički rootovan. Kod njega takođe nije bilo klasičnog SuperSU i sličnih već je opcija za uključivanje root pristupa bila u Settings/security ako se dobro sećam.
Prief Lirator
25.12.2014, 21:51
Evo ipak sam uspio, i to tako što sam instalirao drugi ROM koji ima funkcionalan root.
Novi ROM je prilično brz i očišćen od bloat-a, a i ja sam ga dodatno očistio i sada normalno radi. :)
Naručio sam telefon preko pande pre mesec dana još nije došao u Srbiju, da li da ih smaram ili...
evanghelion
26.12.2014, 14:14
Ni meni jos nije stigao, narucen 14.11. , poslat 27.11. a iz Kine krenuo 4. 12., od tad nikakvih promena statusa.
Srlisone
26.12.2014, 15:09
Za sve koji su poručili od polovine novembra pa na ovamo.
Proverena informacija. Trenutno je raspad u GPC-u. Paketa imaju pun ceo sprat i pitaj Boga kada će to da se očisti. Pre dva dana su počeli da pregledaju pakete koji su zaprimljeni u GPC 11.12. (moj paket evidentiran na sajtu pošte 23.12, pa vidite kada će da dođe na red :(). Juče su uveli drugu smenu. Moj paket očekujem tek za neke 2 i po nedelje.
Neverovatno! Iz Hong Konga za Singapur, pa do Srbije za 9 dana, a kod nas će da provede mesec i kusur. Užas.
Ee to je Srbija...a traže za pošilju u Kinu 3000 din, 3000 majki im...lopvska država bre!!!
http://m.geekbuying.com/ItemDescription/338826
http://image1.geekbuying.com/make_pic/2014-12-09/20141209181657glraph76.jpg
evanghelion
28.12.2014, 2:18
IP6 klon, nije los hardverski za ove pare, samo ne znam kako se pokazao kubot kao marka.
Prief Lirator
30.12.2014, 16:18
:)
http://www.pandawill.com/daway-chocolate-ultrathin-phone-emergency-card-phone-backup-wallet-phone-low-radiation-p96581.html
Prief Lirator
31.12.2014, 10:46
Solidna sniženja:
http://www.pandawill.com/2015-new-year.html :tapsh:
Odličan izbor jos bolje cene. Cloud fone još jeftiniji koliko si ga platio beše?
Prief Lirator
31.12.2014, 15:54
Platio sam ga 75 dolara, ali i ne vrijedi više.
Osrednji displej, ne naročito precizan, nije IPS nego nešto deseto (loše boje i uglovi vidljivosti), tih zvučnik i jeftina, sjajna plastika.
Dobar je za neupućene korisnike.
Onaj ko je koristio nešto bolje, trebao bi ga zaobići.
Ako ga planiraš za sebe Zajčik, zaobiđi. :)
Za ženu sam ga planirao, ali kao što je otpao isti crveni proletos zbog šporeta, sad je otpao zbog sudo mašine. Jbg žene su to
LoneWolf
31.12.2014, 19:11
Čudno im je ovo sniženje, kliknem na Asus Zenfone sa popusta a izbaci mi ga sa punom cijenom (http://www.pandawill.com/asus-zenfone-5-smartphone-android-43-intel-atom-z2560-quad-core-50-inch-2gb-16gb-3g-p95444.html)
Prief Lirator
31.12.2014, 20:15
Zaboravio si nešto unijeti kupon 2015NEWYEAR, piše na vrhu stranice. ;)
Prief Lirator
1.1.2015, 11:36
PandaWill uveo aukcije, imate na naslovnoj strani. :)
Koliko vidim, uglavnom su to polovni, reparirani telefoni.
A i nisu neki naročito kvalitetni modeli.
Ali možda povremeno naleti nešto zanimljivo.
Pravila igre sam dobio na mail:
Dear friends:
Happy 2015 New Year! Thanks for your support and concern on pandawill.com in the past year.
New year, different shopping experience. Thus, here comes a new section on Pandawill- AUCTION. All products are given starting price $10 in auction.
There are 4 products or so in the auction everyday and each product lasts 3 hours for bidding. We may adjust the starting price/product quantity according to your demands in the future.
The detailed procedures to bid:
1. Login first and buy a $10 voucher ticket to get bid qualification.
2. You can offer whatever bidding price for each bid.
3. Product belongs to the highest price bidder in auction.
4. At last just finish the payment as the usual purchase process.
Warm tips:
a. $10 auction ticket is also available for your later bid if you don’t win the auction.
b. If the auction product finally belongs to you, please finish paying for it in 48 Hrs or the order shall be cancelled and your $10 voucher will be invalid(No refund or exchange)
c. If you don’t want to participate in this auction anymore, just feel free to ask for refund of your $10 voucher ticket.
Before your bidding, please be sure you want it or not.
Should you have any queries, please feel free to contact our customer service.
Da li neko moze da mi potvrdi da li je sada rok zalbe (dispute) na PayPalu 45 ili 180 dana? Izgeda da su promenili na 180 dana.
kakav je ovaj CUBOT S200?
JohnnyBravos
10.1.2015, 1:22
Ko i ostali Cuboti, krsh.
Da li neko moze da mi potvrdi da li je sada rok zalbe (dispute) na PayPalu 45 ili 180 dana? Izgeda da su promenili na 180 dana.
Da, tacno je. Rok za pokretanja dispute-a za robu koja nije isporucena ili znacajno ne odgovara opisu prodavca iznosi 180 dana za transakcije obavljene nakon 18. Novembra 2014.
kakav je ovaj CUBOT S200?
Mozda nije u smom vrhu kineskih brend name proizvođača, ali imaju sta da ponude. Kod ovog konkretno je dobra baterija, pandawill nudi dosta pratece opreme, i obično imaju jako solidne kamere.
Prief Lirator je koliko se sećam porucio do sad 2 modela i bio je jako zadovoljan sa njima. Jedina je mozda mana, dosta losa završna izrada, ali to i nije tako bitno, ako već uz njega dobiješ silikon. Za ovu cenu nije nimalo loš.
Prief Lirator
10.1.2015, 12:35
Daleko od toga da su Cuboti loši. GT99 sam koristio pola godine, onda moja djevojka pola godine, pa onda ja još malo i onda sam ga prodao. Nakon godinu dana nije imao nikakavih problema. Jedina mana je škripava i jeftina plastika koja se vremenom još više "opustila". Inače, moj prvi kineski telefon, koji je godina dana korišten bez problema. :)
S222 sam takođe kupio, onda mi je ispao i razbio se displej poslije 16 velikih točenih, jbg kad sam međed. :kreza: Onda sam zeznuo Power button jer sam ga otvarao i čačkao i sada čekam da mi stigne zamjenski dio iz Kine, ali telefon je ostavio vrlo, vrlo dobar utisak. Odličan i responzivan displej, tanka izrada, kvalitetan, jako mali bezeli, čist sistem i brzina na nivou. Jedino što je baksuzan pa sam ga ja prilično oštetio navedenim postupcima, ali Cubot nije loša marka (osim što su kiksali sa par modela). Ovaj pomenuti S200 se čini dobar za ove pare, pogotovo što ima veliku bateriju.
Znači za ove pare se isplati?
Prief Lirator
12.1.2015, 21:37
Ja bih rekao da se isplati, bar što se tiče specifikacija na papiru.
Nađi neki review i vidi da li ima nekih nedostataka ili mana.
evanghelion
15.1.2015, 15:43
Stigao mi je coolpad f1, narucen 14.11., telefon je jako kvalitetan i mnogo lepse deluje uzivo, opalio sam par fotki cisto da vidim kvalitet, nije lose. Sve radi jako brzo i fluidno. Jedino sto su mi na carini trazili racun da im posaljem, ocarinili su na 5760 + troskovi, ispalo je 5920.
millanche
15.1.2015, 20:50
Ljudi, stigla mi je jedna porudžbina sa Pandawilla. Ne mogu da dobijem njihov live chat, pa ne bih ni da im ostavljam poruku. Recite mi kako ide procedura povraćaja troškova carine i PDV-a, pošto sam koristio tu njihovu uslugu? Da li je dovoljan ovaj dokument koji dobijamo od carine "Uvozna Poštansko-carinska deklaracija za građane"?
evanghelion
15.1.2015, 21:42
Da, mislim da moze samo to. Probaj sutra oko 11-12 da ih nadjes na chatu.
MasterChief2
15.1.2015, 23:17
Moze li mi neko objasnitit sta je jos vazno kod kamere osim MP?:)
Moze li mi neko objasnitit sta je jos vazno kod kamere osim MP?:)
Kvalitet fotografije. Nisu toliko važni ni presudni megapikseli (iPhone 5 ima 8 megapiksela pa pravi bolje fotografije od mase kineskih i drugih telefona sa po 12 i više megapiksela). Megapikseli nisu mjerilo kvaliteta, nego odnosa veličine fotografije. Bitan je otvor blende, kvalitet sočiva, multifokus, oštrina, više scenskih modova (macro, HDR, nightshot i sl.) kao i naravno što bolja kontrola pri fotografisanju. Jako je bitan i blic jer u suprotnom nećeš moći da napraviš noćne snimke da liče na bilo šta kvalitetno. Moj SonyEricsson k800i je imao 3.2 mpx kameru pa i danas imam neke fotografije uslikane njime, koje mogu da stanu rame uz rame sa novijim telefonima, pogotovo kad je macro mod u pitanju, jer se radi o Karl Zeiss objektivima koje je Sony i danas zadržao.
Stiglo i meni sa pande, jel treba tamo beše da se potvrdi da je stigla narudzbina ili...i pitao je milanče oko carine da pitam i ja, jel se samo slika carinski list i pošalje im se ili treba da im objašnjavam koliko je to u dolarima?
Prief Lirator
16.1.2015, 10:49
Ne trebaš potvrđivati da si dobio.
Oni će to izračunati, samo im pošalji na mejl i traži naplatu. ;)
millanche
16.1.2015, 11:16
Da, ali su lopovi. Platio sam 3322 carinu + PDV. Narucio sam 26.11. i tad je 1 USD bio 96 RSD. Ali mi oni racunaju po kursnoj listi danasnjeg dana - 105 RSD za 1 USD. Znaci ja umesto da dobijem 34 USD, dobicu 31 USD. I na drugom ima da mi ukradu jos neki dolar (danas stize) - i znaci jos skoro 1000 dinara dajem dodatno zbog razlike u kursu. Doduse nije ni skroz njihova krivica - mi smo skroz ekonomski nestablina zemlja. Divim im se sto nam jos dozvoljavaju koriscenje ove opcije, posto je ludo da se toliko menja kurs za tako kratko vreme.
Inace, ocekujte uskoro recenzije za THL T6S, THL T6S PRO i Elephone G6 (telefon je vrh).
evanghelion
16.1.2015, 13:44
Pa nisu lopovi, to nam je što nam je, naš kurs se razlikuje od njihovog. Negde sam nasao da koriste ovaj konvertor za racunje www.xe.com/currencyconverter/.
Vec su ti odgovorili ili pretpostavljas da ce ti toliko vratiti? Ja sam ima danas poslao mail, mrzelo me juce.
Prief Lirator
16.1.2015, 13:47
Nema potrebe da se cjepidlači oko par dolara, budite sretni što će vam vratiti većinu novca prije nego što Srbiju izbrišu sa liste podržanih zemalja (kao što su BiH).
millanche
16.1.2015, 15:15
@Evanghelion - Pitali su me da li zelim kupon ili novac i sami su mi rekli iznos. Kao kada konvertuju mojih 3322 rsd u usd, to je 31.49$, pa su mi ponudili 31 usd. Ali mi posle mog odgovora da sam odabrao novac, jos nisu odgovorili.
@Prief - Nisu problem tih nekoliko dolara, ali sto ne napisu da tako obracunavaju. Ne volim da me neko pravi budalom. Na dva telefona ja sam dao njima kao zastitu od carine i PDV-a sve ukupno oko 3300, sa ovim njihovim zakidanjem, sto je u pravom placanju taksi kao da sam platio jedan - ukupno sam dao 6800 dinara. Tako da sam svestan ustede i povoljnosti. Jos sam Elephone ugrabio na Happy Hour. A tebi valjda dodje isto - imas blage carinike :-)
Prief Lirator
16.1.2015, 16:01
Dobro, valjda su trebali naglasiti kako rade - njima je valjda logičnije da obračunavaju po datumu kupovine.
Kinezi nisu precizni ni konzistentni ni u čemu.
Jest', meni je svejedno pa i nisam koristio tu opciju.
Još uvijek ne znam kakav je osjećaj platiti carinu. :D
millanche
16.1.2015, 17:18
@Prief - evo ja cu da ti kazem - nije lep :-D Doduse, ja stvarno nemam taj problem da platim drzavi ono sto je njeno po zakonu, iako, da se razumemo, nisam budza (a oni koji jesu uglavnom gledaju da tu drzavu zaj*** koliko mogu). A Kinezi kao da su sa druge planete, cudna kultura.
I moram da napomenem da ukoliko se nastavi ovaj trend rasta dolara i evra, ovaj sport kojim se ovde bavimo, kupovina ovih uredjaja iz Kine, nece uopste biti vise toliko isplativ.
Hehe, masmeja se on, oblizujući svoje debele mesnate usne. :eek::eek::eek::eek:
Muuuuhahahahahaha....
Izvinite na of topicu, ali ovaj milančetov zadnji pasus me poneo ;)
Da, ali su lopovi. Platio sam 3322 carinu + PDV. Narucio sam 26.11. i tad je 1 USD bio 96 RSD. Ali mi oni racunaju po kursnoj listi danasnjeg dana - 105 RSD za 1 USD. Znaci ja umesto da dobijem 34 USD, dobicu 31 USD. I na drugom ima da mi ukradu jos neki dolar (danas stize) - i znaci jos skoro 1000 dinara dajem dodatno zbog razlike u kursu. Doduse nije ni skroz njihova krivica - mi smo skroz ekonomski nestablina zemlja. Divim im se sto nam jos dozvoljavaju koriscenje ove opcije, posto je ludo da se toliko menja kurs za tako kratko vreme.
Inace, ocekujte uskoro recenzije za THL T6S, THL T6S PRO i Elephone G6 (telefon je vrh).
Sta da ti kazem nego kad budes stavio telefon u oglase, ti budi konzistentan pa stavi prodajnu cenu u dinarima, a ne u evrima i naravno obracunaj tvoju nabavnu cenu po 96din za usd. ;)
Naravno da ce ti vratiti carinu po kursu u trenutku vracanja. Budi srecan sto uopste imas tu opciju. Jeste, 'oce kinez da trazi kurs dinara od pre dva meseca, zab.le ga. Ne bi to radio ni da je na dobitku u tvom slucaju.
Trazis pare, pogleda kurs, vrati pare. I to je neposteno? Samo u tvom svetu gde se gleda iskljucivo TVOJ interes.
JohnnyBravos
17.1.2015, 20:59
@Prief - evo ja cu da ti kazem - nije lep :-D Doduse, ja stvarno nemam taj problem da platim drzavi ono sto je njeno po zakonu, iako, da se razumemo, nisam budza (a oni koji jesu uglavnom gledaju da tu drzavu zaj*** koliko mogu). A Kinezi kao da su sa druge planete, cudna kultura.
I moram da napomenem da ukoliko se nastavi ovaj trend rasta dolara i evra, ovaj sport kojim se ovde bavimo, kupovina ovih uredjaja iz Kine, nece uopste biti vise toliko isplativ.
Misliš da neće poskupeti iz "brendirani" telefoni :cool:
By Coolpad F1 Greatgod
koliko treba pandi da prebaci pare na račun? tj da vrati od carine...
evanghelion
20.1.2015, 13:13
We will refund you the 54 usd to your paypal account in 1-3 working days .
Evo danas su mi poslali odgovor. Inace sam prezadovoljan telefonom, i opet je best buy za 140$ kolika mu je sada cena na pandi i na to2c.
meni su prebacili na pay pal, kako sad ja te pare da prebacim na viza karticu?
edit: našao sam na netu, i kad idem na to za prebacivanje izbaci mi ovo: Funds Withdrawal Not Available For Your Account
evanghelion
20.1.2015, 19:54
Pitaj u paypal temi.
izgleda da ne mogu da se prebace na karticu. sad da pitam za kineze, koliko treba dana da pare legnu na pay pal račun kad vrati panda? piše mi balas 0 a dole 31dolar
evanghelion
23.1.2015, 16:03
Ja danas narucih jos jedan Coolpad f1 za burazera, sad je 140$, uzeo sam i insurance opet, i 10% je iako tamo pise da je 15%, opet nisam lose prosao.
NjegovaWisost
24.1.2015, 11:39
Да није ко наручивао ове кинеске смарт сатове? :Д
Prief Lirator
24.1.2015, 13:36
Niko nije pominjao na temi, koliko sam ja upratio.
Lično, ne volim ni "obične" satove, a kamoli smart, ne znam koji će mi. :D
Ja sam u iščekivanju pada dolara nabavio Xperiu Z a kad je prodam sačekaću pad dolara pa uzeti nešto provjereno, THL ili Lenovo
Lol, kakav master plan. :)
Salu na stranu, skok dolara je definitivno uticao na manju isplativost narucivanja kineskih telefona a po tvom komentaru deluje kao da su lokalne kupujem prodajem cene u eur ostale nepromenjene (za tradicionalno zastupljene brendove kod nas). :)
Elem, i tu treba pozuriti sa nabavkom kome je bitno jer ce skok dolara svakako uticati i na cenu tog lagera.
Hahaha ma znaš kako, izletio mi taj Z za relativno male pare a stalno se vrtim u tome, volio bih imati neki Lenovo sa 2 gb rama da vidim kako se ponaša. Ako dolar ostane ovako visok, ostajem pri brendiranim telefonima koji nisu iz Kine
Je li proba neko ovo osiguranje od carine kod pandawill-a ?
Prief Lirator
25.1.2015, 10:27
Jeste, pročitaj nekoliko posljednjih stranica.
Lenovo A806 Golden Warrior se pojavio i u WCDMA verziji? Sad vidim da ga ima na nekim sajtovima.
Kada treba da se pojavi Hongmi Redmi 2 verzija sa 2gb rama?
Treba mi telefon za zensku osobu da kosta oko 130-140e.
Jeste ali nema podršku za 3G ili 4G izuzev kineskig
Pa WCDMA verzija jeste takva da moze da se koristi kod nas tj. da radi 3g kod nas.
Jedno im piše na specs a drugo pod details, pogledaj Pandawill gdje imaš 80% telefona sa krivim, nepotpunim ili nedosljednim specifikacijama koje se ne podudaraju
Kakva su iskustva sa Elephone telefonima? Bese nisu bas najsjajniji?
Ne kupujte JiaYu G5s+, u pitanju je kineska kopija kineskog telefona (inception :P ) a zapravo je to prefarbani Elephone P6i. Karakteristike navodno Octa Core MTK na 2 GHz, 2GB RAM, 16 GB interne memorije, 13 mpx kamerica itd, lepo zvuci al iznutra jadac.
Sto je najgore provali se jedino sa CPU/RAM/Device identifier (pokazuje i on da telefon ima 2 GB RAM iako ima 1 GB), Antutu i CPU-Z (naknadno skinuti sa GP) prikazuju navodne karakteristike, tako da za brzi test samo preko prvopomenutog gledam od sad pa tek onda ostalo.
Malopre sam cackao jedan, lep na oko i to je sve.
MasterChief2
28.1.2015, 22:21
Je l kod vas ima na jutjubu kvalitet videa jaci od 360p?:)
Ljudi predlog za fon u rangu 250e-300e? Vidim ima za te pare OnePlus sta jos valja u tom rangu.
Takodje mi treba fon oko 130-140e za zensku osobu. Redmi2? Kakvi su Elephone bas nisu bas neki kvalitet?
Sad vidim da vec par postova iznad ne valja :)
Za 250-300 eura možeš naći odlično očuvan iPhone 5, Samsung S4 ili HTC M8
Ma kinez brate kakav crni polovan samsung, iphone itd.
Kinez za 250-300 evra je ogroman rizik.
Sto je za 250 rizik, a za 150 nije rizik, kao i sto je uopste rizik ?
One Plus recimo nije nikakav rizik. A ni Xiaomi Mi3 pa ni drugi modeli Meizu itd.
Rizik je kod dostave, kašnjenja, prevelike carine, sve u svemu lakše je uzeti brendiran telefon poznatijih proizvođača, ali vaše su pare :)
Do sada sam narucio 10+ telefona nikada nijednom nije nista falilo. A sto se tice carine taj koji kupuje zna da ce biti i carina i uracunao je u svoj trosak.
PhoneTech
29.1.2015, 15:52
Da nije mozda neko narucivao Xiaomi Mi Band ? Svidja mi se narukvica, mada nije ni skupa pa bih da vidi jel ima neko.
Koji su jos pouzdani prodavci na Aliju sem Fantacy-a?
Za 250-300 eura možeš naći odlično očuvan iPhone 5, Samsung S4 ili HTC M8
Za 250e sam kupio Xiaomi Mi3, nov naravno i ima priliku da ga poredim sa iPhone 5s i Samsung S4 uzivo. Ovako, iPhone je smesan za Mi3 pa necu ni da pricam mnogo, ne znam samo cemu tolika ludnica za jabukama... S4 je vec tu negde, mi3 ima dosta bolju bateriju i deluje dosta kvalitetnije uradjeno. Tako da stvarno ne znam odakle ti ideja da su kinezi od 250-300 e rizik... Rec je o odlicnim uredjajima za koje ni ne cujem da ima nekih problema.
Kad kažem rizik, mislim na rizik kod preduge dostave, plaćanja prevelikih carina i ostalih situacija u kojima obično bude "skuplja pita neg' tepsija". Ako ga dostave za 24-48 sati i to uključe u cijenu, onda super.
Ja mislim da se ipak isplati. Naravno ima i negativnih iskustava ali ja sam se ipak odlucio za kineza samo iz razloga sto Apple, Samsung, Htc i Sony preeeeeskupo prodaju svoje proizvode. Daleko od toga da su to losi proizvodi samo su preskupi.
Premium kinezi malo ili uopste ne zaostaju za gore navednim telefonima a kostaju mnogo manje. Xiaomi Mi3 je u svom cenovnom rangu neprikosnoven, Mi4 ne znam kakav je ali po specifikacijama deluje jako dobro, u najavi je i Mi5. Onda imamo OnePlus One i OnePlus Two koji je u najavi, Meizu Mx4... :) I najbolji su mi oni kinezi oko 100$ koji obavljaju posao vise nego dovoljno.
Kad kažem rizik, mislim na rizik kod preduge dostave, plaćanja prevelikih carina i ostalih situacija u kojima obično bude "skuplja pita neg' tepsija". Ako ga dostave za 24-48 sati i to uključe u cijenu, onda super.
Gluposti. To nije rizik, to je jasno sta te ocekuje. A osim toga ne moze niko da ti naplati preveliku carinu, kad mozes da se zalis, jeste komplikovano ali imas to pravo. S' time da ja ne znam kome su jos naplatili carinu vecu nego sto predmet vredi ? Na kraju krajeva, niko nije umro sto je cekao 10 dana vise na telefon.
Da li se iko dogovorio sa Kinezima za expedited shipping u roku 24-48 sati i zašto ne?
evanghelion
30.1.2015, 12:47
Gluposti. To nije rizik, to je jasno sta te ocekuje. A osim toga ne moze niko da ti naplati preveliku carinu, kad mozes da se zalis, jeste komplikovano ali imas to pravo. S' time da ja ne znam kome su jos naplatili carinu vecu nego sto predmet vredi ? Na kraju krajeva, niko nije umro sto je cekao 10 dana vise na telefon.
Redovno naplacuju vecu carinu, a zalba se nikako ne isplati, procitaj malo sta pisu ljudi na komsijskom forumu.
:rofl: Ti si resio ovde da objasnis da ne valja narucivanje od kineza i to ti je. A sta ces ti onda na ovoj temi ? :kreza:
Edit: evanghelion, ne znam sta ljudi pisu, znam da sam do sad narucio zilion gluposti, sto za sebe sto za druga i nikad carina nije bila veca ni dinara, samo manja nekad.
Ja želim da poručim Lenovo Vibe X ili neki jači Lenovo sa 2 gb rama ali dolar je i dalje visok pa čekam da spadne. Ne volim čekanje ni u kom obliku pa bih volio da se dogovorim sa Kinezima da ubrzaju dostavu kad se odlučim na kupovinu
Nema to toliko veze sa kinezima,meni su poslali telefon posle dva dana ali je zato proveo na carini 17 dana!
Realno sve salju ovi ozbiljniji sutradan, eventualno za 2-3 dana. Ali svakako ti zavisi kad ce se kontenjer napuniti za slanje ovamo i koliko ce dana provesti na carini, tako da ti ta njegova 2-3 dana ne znace ama bas nista ... Meni su obicno stvari stizale za 10 do 15 dana, sa time da su na carini provodile nekad i po 20 dana ...
Koji su provereni prodavci na Aliju?
moje misljenje da Xiaomi pravi dobre telefone
Prief Lirator
31.1.2015, 1:36
https://www.youtube.com/watch?v=56nQAkfR8E8
Stella Rossa
31.1.2015, 1:42
Nema to toliko veze sa kinezima,meni su poslali telefon posle dva dana ali je zato proveo na carini 17 dana!
Kolko su ti uzeli para na carinu ? :)
2800 din na telefon placen 120$.
Gledam THL 4000 i na pandawill.com (http://www.pandawill.com/thl-4000-smartphone-android-44-mtk6582-quad-core-47-inch-1gb-8gb-4000mah-otg-black-p95349.html) piše da nema play store, a na tinydeal.com (http://www.tinydeal.com/thl-4000-47-ips-qhd-android-44-mtk6582m-quad-core-3g-phone-p-140861.html) i nekim drugim sajtovima da ima. Da li je to greška u opisu, ili postoje različite verzije i koliko su ti drugi sajtovi pouzdani (recimo thlmobile (http://www.thlmobilephone.com/thl-4000-4000mah-battery-3g-phone) gde je cena čak niža za 6$)?
Gledam THL 4000 i na pandawill.com (http://www.pandawill.com/thl-4000-smartphone-android-44-mtk6582-quad-core-47-inch-1gb-8gb-4000mah-otg-black-p95349.html) piše da nema play store, a na tinydeal.com (http://www.tinydeal.com/thl-4000-47-ips-qhd-android-44-mtk6582m-quad-core-3g-phone-p-140861.html) i nekim drugim sajtovima da ima. Da li je to greška u opisu, ili postoje različite verzije i koliko su ti drugi sajtovi pouzdani (recimo thlmobile (http://www.thlmobilephone.com/thl-4000-4000mah-battery-3g-phone) gde je cena čak niža za 6$)?
Zavisi od roma koji stavljaju u telefon, različiti proizvođači stave različite verzije a viđao sam i prodavače koji naplaćuju rootovanje 1$ ili custom rom za nešto više para. Sve to možeš dodati po svom kad ti stigne telefon, imaš ogromnu bazu romova na XDA i drugim forumima ali je uvijek najbolje dobiti kompletan nedirnut Android bez suvišnog softvera (bloatware).
Prief Lirator
31.1.2015, 16:31
Ima Play Store svaki model, samo što negdje ne napišu.
Evo danas mi je stigao drugi THL 4000, i to baš sa Pande i ima Play Store.
Evo slika iz prve ruke da vidiš da ima. :D.
Inače je odličan telefon za malo para, a ima neviđenu jaku bateriju. :)
http://i.imgur.com/8eK6bLD.jpg
Bilo mi je čudno, čak su i u Q&A nekome odgovorili da ne podržava playstore.
Svakako ću ga pre ili kasnije isprobati sa raznim romovima, ali bar za početak da radi normalno, a ne nedelju dana da provedem u podešavanju...
inače, malo offtopic, ja svaki telefon rutujem, a neko moje iskustvo sa custom romovima je takvo da se na kraju vratim na fabrički ROM, samo izbacim bloatware...
Prief Lirator
31.1.2015, 18:05
I ja tako radim, pogotovo sa ovim Kinezima. :)
Njih je lako rutovati, tako da to odmah uradim.
I obrišem eventualni bloatware, posebno Google-ove aplikacije koje ne koristim.
Onda probam nekoliko Custom ROM-ova i vratim se na fabrički jer on najčešće radi najbolje. :D
Teško da će nekoliko amatera, najčešće klinaca, napraviti bolji ROM od fabričkog - ponekad se desi ali najčešće ne.
evanghelion
31.1.2015, 22:14
Nije problem za playstore, lepo odradis root i recovery i posle flahujes gapps, cak postoje i verzije sa minimalnim brojem google aplikacija tako da nemas previse gluposti. Kakvo je stanje sa romovima za 4000?
Prief Lirator
31.1.2015, 22:23
Pogledaj Needrom.
Ljudi jel moze neko da preporuci neki kineski tablet do 100e? Nema nigde nikakva tema za njih a drugar me pitao da mu nadjem nesto do te sume. Moze li neki predlog?
I ako bi mogao neki clan iz CG da mi kaze kolika je kod njih granica za carinu?
U Crnoj Gori carinici su rođaci, za sve van familije 10-20 evra je sasvim prijvatljivo za dogovor
Na Collicool.com Ulefone Be X Octa Core. 4.5 ekran, giga rama i 8giga roma. 90$
http://www.coolicool.com/ulefone-be-one-x-mtk6592m-14ghz-octa-core-45-inch-ips-ogs-qhd-screen-android-44-3g-smartphone-g-35548
Ali sa ovim kodom ULFBEX dobijate popust 21$ tako da ovaj Octacore izadje 61.5 evra :) Ima li sta bolje i jeftinije? Nema!
Narucio drugaru malopre jedan sad, ce vidimo za mesec dana kad stigne sta i kako je.
Jedno pitanje: da li je neko kupovao Lenovo modele koji postoje i kod nas (konkretno, gledam ovo (http://www.pandawill.com/lenovo-p780-smartphone-mtk6589-android-42-50-inch-gorilla-glass-screen-3g-gps-otg-p78042.html)), interesuje me iskustvo sa carinom, pretpostavljam da gledaju kolika je cena u Srbiji? Jer koliko vidim, kreće se oko 250-280€ za ovaj model, pa bi tako carina izašla oko 30% te sume a ne 30% od ovih 113$?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.