Prikaži potpunu verziju : Kineski brend telefoni - vrede li?
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Prief Lirator
12.9.2014, 16:02
Pored svih rizika, da jos i repariranog kineza kupujemo... :)
Kako znaš da je repariran?
Ima ih 38 na stanju sa ovom cijenom, zato ne vjerujem da su reparirani.
Možda se jednostavno ne prodaju dobro?
Koliko sam vidio, ovaj model nije nešto popularan pa mislim da je zbog toga.
Mislim da salju samo za Rusiju pa je zato tako jeftin. Ako je moj prevod engleskog tacan. :D
Prief Lirator
12.9.2014, 16:39
Izgleda si u pravu, piše da šalju samo kupcima iz Rusije.
Ali na slici piše "Отправка из Москвы" što bi značilo da šalju iz Moskve, pa sam pretpostavio da šalju bilo gdje.
Vjerovatno način na privuku mnogobrojne ruske kupce.
A i do nas bi brže došlo iz Moskve, nego iz Kine.
Ali pošto ispod piše da šalju samo Rusima, onda ništa. :D
NjegovaWisost
12.9.2014, 16:49
@Uros TSI
Po mom mišljenju, 1 GB RAM je savim dovoljno za normalno korištenje ako ne pretrpaš telefon velikim brojem aplikacija i servisa.
Odnosno sve zavisi od tvog načina upotrebe, npr. meni je dovoljno i 512 MB jer skoro nikad ne zauzmem ni toliko.
Što se tiče Custom ROM-ova, nećeš se baš usrećiti.
Većina ROM-ova za kineske telefone su bazirani na Androidu 4.2 i najčešće su razlike samo "kozmetičke" jer MediaTek neće da objavi svoj source code.
@JohnnyBravos
Izgleda da taj Coolpad ima faličan displej tj. tač, sudeći prema tvom postu. :kreza:
Iskreno, gledajte da ne uzmete nikako telefon sa 512 mb rama, jer će raditi očajno, ako koristite telefon kao smart a ne običan.
Prief Lirator
12.9.2014, 17:06
O tome je diskutovano hiljadu puta, i većina nas je takvog mišljenja.
Jedino ako neko baš hoće da uštedi, a najveći dometi telefona će biti WhatsApp i Viber, onda može ići i na 512 MB RAM (pod uslovom da je sistem očišćen i rutovan).
Čak bi i tada bilo seckanja i kočenja sa 512mb rama. Džaba root i čist sistem kada viber i face gutaju dotični kao nezdravi.
Prief Lirator
12.9.2014, 18:30
Naravno, ni ja ne bih nikad kupio takav telefon, ali samo kažem kako je.
FB nisam računao jer to go*no jedva da koristim i na kompu, pa mi definitivno mi treba na telefonu.
Što se tiče RAM-a, sada koristim Xperia Mini Pro koji ima 512 MB RAM, dok mi ne dođe THL 4400.
I trenutno mi je zauzeto 230 MB, dakle imam slobodno još toliko.
Od aplikacija i pokrenutih servisa u pozadini rade WhatsApp, Viber, Smart Keyboard Pro i neki default Android servisi.
Još koristim Tapatalk i ponekad mail.
Eto, kako je kod mene, samo kažem da se može i sa malo RAM-a.
Prethodno sam rutovao telefon i obrisao sve nepotrebne Guglove i Sonijeve aplikacije.
I telefon fino i brzo radi, onoliko koliko mu dozvoljava jednojezgarni 1 Ghz procesor.
Kako znaš da je repariran?
Ima ih 38 na stanju sa ovom cijenom, zato ne vjerujem da su reparirani.
Možda se jednostavno ne prodaju dobro?
Koliko sam vidio, ovaj model nije nešto popularan pa mislim da je zbog toga.
Ma ja sam utripovao da su to reparirani telefoni iz Moskve :D "Otpravka" me podsetilo na "popravka" i plus snizene cene pa sam po nekoj logici zakljucio da su to reparirani telefoni bez da proverim znacenje na ruskom. Izvinjavam se sto se pravim pametan. :D
Prief Lirator
12.9.2014, 18:55
Haha, koja asocijacija. :rofl:
Priznajem da liči, ali mene "отправка" odmah podsjeti na "otprema", slanje, a to i znači inače. :)
Tracking kaže da je devetog paket stigao u Srbiju.
Hoće li pisati kad ga pošalju dalje?
Proveri sada na sajtu poste tracking code i pisace ti koje je stanje.
Prief Lirator
13.9.2014, 19:52
Valjda bi trebalo pisati kada dođe na carinu i kada se završi proces carinjenja.
Nego, da svi pogledate jednu zanimljivu reportažu o kompaniji PandaWill.
Evo kako to izgleda iznutra, kako je sve organizovano i kako se roba pakuje i šalje.
Koliko telefona i tableta na policama! :)
http://www.youtube.com/watch?v=MVc1am5GQxg
Rekao bih da kad bi imali grejanje bili bi duplo produktivniji.
Eh, kad bih ušao unutra trebalo bi mi mesec dana da izadjem, dok ne bih sve isprobao... wooow
Auu, sad sam tek provalio da su kodovi univerzalni :D
Na sajtu naše pošte piše već 3 dana i ukupno 4 puta "10200 GPC BEOGRAD Otprema ".
Šta im to znači?
Izvinjavam se na smaranju, prvi put se susrećem sa ovim praćenjem.
Znaci da su to nase poste :P
verovatno ce ti u ponedeljak cariniti, meni je obicno tako bilo...
Znaci da su to nase poste :P
verovatno ce ti u ponedeljak cariniti, meni je obicno tako bilo...
Dakle ako carine u ponedeljak trebalo bi da stigne u utorak-sredu? :/
ako ocarine u ponedeljak u utorak je kod tebe, obicno koliko sam ja primetio ono sta ostane od prosle nedelje rese u ponedeljak ... E sad ne mora biti tako :)
Poludeću!
15.09.2014 14:03:47 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
16.09.2014 13:41:28 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
:n-cc2:
PS: A dešavanja od danas prikažu tek sutra...
Prief Lirator
17.9.2014, 16:57
Ja danas dobio svoj THL 4400. :)
Donio ga poštar i naplatio samo 3,10 KM carinski pregled, nisam imao dodatnih troškova. :D
Naručio sam sa To2c.com, ali BEZ KUTIJE, bio je zapakovan u mekanu i laganu kesu i to je vjerovatno razlog zašto ga je carina zaobišla.
Za sada sam prezadovoljan, ovo je najbolji kineski telefon koji sam kupio (a platio sam 164 dolara).
Napisaću poslije i recenziju, dok sve isprobam. :D
Specifikacije, displej, kamera, oprema, a pogotovo baterija od 4400 mAh su najveće njegove prednosti. :)
Jedva cekamo tvoju recenziju ! :)
Ja sam u medjuvremenu uzeo xiaomi 10400mah powerabank, do sad sam 2x punio bateriju i cini mi se da ima za jos jednom. Mada nisam je skroz ispraznio ali bilo je ispod 10%.
A danas su stigle one famozne microsd kartice, probao sam onaj fazon i jednu sam s*****, da li zbog tog, da li zbog njenog kvaliteta, drugu me strah da probam :boodala:
Ma sigurno nije pokvarena, verovatno možeš da je središ pomoću MiniTool Partition Wizarda (il sličnog, jedva nađoh kako se zove).
Skini pa probaj :)
Ne mogu :/ citac kartica na laptopu mi svaku karticu ocitava kao zakljucanu ( vec sam imao taj problem i nemam pojma kako se bio sam resio, ali sam reinstall win i opet muka -.- ), a na onaj usb dodatak vise ne reaguje :kreza:
Edit: definitivno ne valja kartica, oni nesto k.... muljaju, hoce da mi vrate deo para ali naravno ja ne mogu primiti na paypall -.-
Edit2: Ipak sam otvorio drugu karticu, za sad radi kako zmaj i ocitava svih 67gb :D
Edit3: Jok, i ova brljavi. bolje dati pare na nekog kingstona.
Bedak :/
Dobro je da sam bio stipsa onomad :D
Nešto ne verujem aliexpresu, ništa što se reklamira u popup prozorima ne valja :D
Hm, pa sad ne znam. Ispade da video fajlovi su se ipak pustili u vlc plejeru, ali brljavi to nesto ipak. Mada npr neki filmovi mi rade perfektno koji na kingostonu nisu radili kako treba. Nistu tu meni nije jasno :D
Ljudi neki predlog za fon oko 50-60€ Jiaju F1 jedino sto mi deluje smisleno.
Prief Lirator
19.9.2014, 11:02
Hot Pepper M1, na Clearance stranici PandaWill-a.
Veći je, brži je, a i jeftiniji. :) LINK (http://www.pandawill.com/hot-pepper-m1-smartphone-android-41-msm8225q-45-inch-1gb-4gb-3g-gps-white-p93023.html)
Od tebe sam naravno ocekivao odgovor :)
Ali kod njih moram d aplatim preko Pay-pall-a? Koliko oni uzimaju proviziju? Moram i nalog da otvorim.
Prief Lirator
19.9.2014, 12:02
Pa možeš i bez PayPal-a, tj. direktno preko kartice, PandaWill je izuzetno pouzdan i nemaš brige.
A što se tiče provizija, jedino banka uzima nešto malo za konverziju valuta (ali mislim da to naplati i bez PayPal-a, pa ti je svejedno).
EDIT:
Ako ćeš ipak koristiti PayPal, onda podesi da ti banka vrši konverziju, a ne PayPal (on uzima više provizije, a po defaultu je on podešen).
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hoćeš da promijeniš opciju)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit
Ok sad cu preko kartice nemam vremena da otvaram Paypal ako me *****u ti si kriv! :P
Priefe ipak cu naruciti Jiayu jer jedini review koji sam nasao za ovaj Hot pepper pokazuje kako telefon zeza :/
Ipak je fon za kevu a njoj ne trebaju aplikacije vec samo viber da bi mogla da se cuje sa burazerom.
Prief Lirator
19.9.2014, 12:43
Ipak si u pravu, Jiayu je kvalitetan i provjeren proizvođač i najbolje je da ideš na njega.
Čim nema puno informacija i review-a za Hot Pepper, znači da nije bez razloga tako jeftin i bolje ga je izbjeći.
Od ostalih mi ništa ne pada na pamet.
A i slab je izbor telefona sličnih specifikacija, tako da je Jiayu logičan izbor. :)
Mada mozemo reci da trziste u poslednje vreme stagnira tj miruje nema nista novo sto ce se istaci kao novi best buy kandidat. Coolpad F1 suvereno drzi tron kod nas pored njega odma i Xiaomi Hongmi u toj klasi do 150 evra.
Ako se secate, ja sam sa sa posebnom paznjom pratio Jiayu telefone. Kazu da su im ekrani slabiji deo i da se kvare.
E jbg sad vec sam narucio :(
Prief Lirator
19.9.2014, 14:08
Jbg, svaki Kinez ima neku manu, zato i jesu tako jeftini.
Ali svejedno si napravio dobar izbor, sa srećom. ;)
Burazeru Umi x1 otisao u aut skroz :/ kaze tacskrin se sam pritiska. A ima i problem sto nece da mu ucita vise sd karticu, kad je ubaci javlja mu onu poruku da je bezbedno da je izbaci. Najveci mi je problem sto je on sad u Rumuniji i nece skoro da dolazi pa ne mogu da uzmem fon i snimim kamerom probleme i da ga posaljem kinezu pa da vidim kako radi garancija tj dal bi mi poslao nov fon ili bi me terao da ga saljem u kinu ili nesto trece. Imate neki predlog? Dal da odradi factory reset da vidim dal ce bar da proradi slot za sd karticu?
Prief Lirator
19.9.2014, 14:46
Apsolutno, prvo što treba da odradi je factory reset.
Kinezi imaju slabo optimizovan softver koji često pravi probleme i moguće da je sve zbog toga.
Kako se radi factory reset na umiju?
Prief Lirator
19.9.2014, 14:59
Kao na bilo kojem:
Settings -> Backup & Reset -> Factory Reset -> onda skrol nadole i staviti kvačicu na Erase phone storage/Erase everything i to je to. :)
Reci cu mu da to proba al cisto sumnjam da problem sa displejom ima veze sa tim.
Prief Lirator
19.9.2014, 15:02
Prije da nije do toga, ali vrijedi probati.
To sto se ekran sam pritiska je ghost touch i skoro svaki kinez pre ili kasnije zapati isti. Verovao ili ne, moze malo da dodje k sebi ako se telefon ohladi 15min u zamrzivaču, ali nije trajno rešenje. (Nije sala) Pročitao sam da kinezi uvažavaju svaki telefon na garanciju kad ga strefi ghost touch. Ne ustručavaj se da im ga pošalješ jer će ga sigurno uraditi. Možda će ti problem biti carina, ako nisi sačuvao papire da bi mogao da ga vratiš.
A nisam sacuvao :(
Napisi kako radi taj metod za zamrzivacem. Jel se ostavi fon ukljucen/iskljucen? Se vadi baterija? itd.
Prief Lirator
19.9.2014, 20:53
Eto sad znaš da trebaš čuvati takve stvari. :kreza:
Ja još uvijek imam carinske tj. poštanske uplatnice (Pošta carinjenja kako se kod nas zove) za sve telefone, osim za Cubot GT99.
Moram da priznam da ne znam o čemu se radi, jer nisam baš istraživao, ali sam pročitao na benču da je moguće tako izlečiti bar na neko vreme. Verovatno se ugasi fon izvadi baterija i drži se oko 20min u frizu.
Zapravo pun je net istih slučajeva, pa čak su i brend telefoni jako podložni ghost touchu, od G2, N4, S4, pa čak i iphon 5/5s, znači nisu samo kinezi.
Ako te ne mrzi pogledaj na YT imaš par snimaka kako telefon radi posle tretmana od 20min u frizu.
Hoce kinezi da mi vrate deo para za one kartice, e sad posto kod nas se mozes j sa paypal-om, ponudili su mi da mi vrate preko "webmoney WMZ purse". Je l' to funkcionise kod nas ?
Pa refund može da se vrati preko pay pala, nema nikakvih problema.
Placeno je obicnom karticom ...
Meni su vraćali više puta na običnu karticu. Visu Internet i Electron. To im je blef fora da im treba PP da bi ti vratili.
Prief Lirator
21.9.2014, 0:07
Da, Kinezi često muljaju i hoće samo da vrate "virtuelni" novac ili neke bodove na njihovom sajtu.
Zahtijevaj da ti vrate "pravu" lovu na tvoju karticu, kako si i platio.
Tako sam sad i uradio. Valjda ce hteti i valjda ce banka prihvatiti tu transakciju iako mi niko ne moze uplatiti na taj "internet devizni racun" sem mene :mad:
Prief Lirator
21.9.2014, 12:06
Moram malo da se pohvalim, evo poslije puna dva dana aktivnog korištenja baterija se na mom THL 4400 konačno ispraznila na 50%.
Imam skoro 6 i po sati ekrana, preko 24 sata uključen Wi-Fi, oko 1 sat tel. razgovora, konstantan Dual SIM i napravio sam 50-ak fotografija. :)
http://i.imgur.com/UrrXqqZ.png
http://i.imgur.com/KxWki9P.png
http://i.imgur.com/RiN12v8.png
Vrhunski, to je baterija :)
Kakve su slike , zvucnici ,gps, wifi i ostalo, Nisi jos pisao recenziju ?
Prief Lirator
21.9.2014, 13:01
Ovih dana nemam puno vremena za recenziju, zato evo jedna brzinska:
Za sada sam prezadovoljan, ovo je vjerovatno najbolji kineski telefon koji sam kupio. :)
Rutovao sam ga lako i obrisao Google-ov bloatware. Za sada je korištenje sistema prilično brzo i glatko.
Ekran je jako dobar, rezolucija od 720p itekako dovoljna, a tač precizan i podržava do 10 prstiju.
Gorilla Glass 3 je dobra stvar, a dobije se i dosta opreme (silikonska maska, futrola na preklop sa interesantnim funkcijama, OTG kabel, 2 folije za displej, slušalice).
Zadnja strana je hrapava i mat, otprilike kao kod LG L9, a kvalitet izrade je odličan, bez škripanja i mrdanja.
Telefon nije naročito estetski privlačan, da se tako izrazim, prilično je jednostavan i minimalistički dizajniran, ali baš takav mi se sviđa.
Dual SIM mi je jedna od najbitnijh stvari na telefonu i tu nema problema, signal je jak, a slušalica i mikrofon prave dobar zvuk kod razgovora.
GPS je prosječan, ali upotrebljiv, kao i kod većine Kineza, ali to mi lično i nije bitno.
Wi-Fi ima dosta jak signal, iako neke recenzije kažu da nije sjajan.
Daje "Good" signal sa 3/4 crtice kroz dva/tri zida i nekoliko metara od rutera.
Kamera ima 8 megapiksela (interpolacija na 13) i daje prilično prosječne i upotrebljive slike, bar za moje potrebe.
Evo jedna slika (ali je Imgur smanjio i kompresovao, inače je bolja). Klik na link, pa onda još jedan klik za dodatni zum. Za sada toliko. :)
http://i.imgur.com/AwX1Gvb.jpg
Čestitam na novom fonu neka te služi dobro.
Deluje veoma dobro po specifikacijama a ni dizajn mu nije uopšte loš.Svidja mi se što nije prevelik.
NjegovaWisost
21.9.2014, 17:21
Stvarno odličan telefon :O
Meni već 7 dana drže telefon na carini :mad:
Pa dok vide je l' radi dobro :D
Nista cudno, tu mu obicno i bude najduzi deo puta :kreza:
Sa 50% je ostao a već 2 dana ga koristiš i ima 6h sot... Fantastično! Skidam kapu za bateriju. Aj nek te lepo služi, pretpostavljam da ćeš ga za mesec-dva prodati. Mada bih dobro razmislio kada je u pitanju baterija, jer sem thl 5000 beše nema bolje baterije.
Nego da se i ja pohvalim. Danas mi alkica doživela nervni slom. Mladji klinac(5) ga je prodrmao jednim lepim padom sa metra visine. Plastika da ne pričam, na dva mesta po ćoškovima ulubljena, užasno meka plastika. Sreća u nesreći je da je ekran netaknut, mada je bliski susret sa betonom završio na ekranu.
Prief Lirator
21.9.2014, 21:57
Hvala svima. :)
I meni se sviđa u svakom aspektu, nisam mu još našao ozbiljnu manu.
Čak je imao i jedan mali apdejt, a možda dobije i Android 4.4.
Baterija je fenomenalna, izdržavaće mi izgleda 4-5 dana prosječne upotrebe.
Za sad ga ne bih prodavao. :)
Prief Lirator
22.9.2014, 20:21
Danas mi se ispraznio, poslije 3 dana i 1 sat korištenja - 1 dan i 14 sati Wi-Fi, 11 sati Screen On Time i oko 2 sata poziva.
Vjerujem da će moći da izdrži oko 4-5 dana kada svedem korištenje na 2-2,5 sati dnevno, koliko inače koristim telefon (ovih dana sam ga više drndao jer je novi). :)
Stigo THL t6s, najzad!
Za sada su utisci odlični, no da se poigram par dana pa ću da napišem nešto.
Ono što sam probao: Kamera nije nešto, očekivano.
Vrlo je živahan i dobro reaguje. Izrada je vrlo kvalitetna, ne bih rekao da košta kolko košta da ga vidim kod nekoga, WiFi mu je brži od ovog na LG l5 koji sam do sada koristio, ekran prelepo izgleda i pušta 720p snimke bez problema, a sad prebacujem neki 1080p film da isprobam.
Tolko, odo da se igram :D
Edit: 1080p isto tečno :)
720 i 1080p su glupost za tako mali ekran . Ja gledam divx format i slika mi se neizmerno svidja na telefonu.
720 i 1080p su glupost za tako mali ekran . Ja gledam divx format i slika mi se neizmerno svidja na telefonu.
Pričam o hardverskoj sposobnosti da pusti HD snimak, što je značajno jer ne moram da skidam posebne verzije filmova i serija samo za telefon ako ih već imam na kompjuteru.
Rezolucija ekrana svakako nije HD tako da i da je veći ekran ne bi imalo poente.
Aha, izvini ondak. Mislio sam da se nepotrebno mučiš visokim rezolucijama.
Btw zaboravio sam da ti čestitam na dobroj kupovoni i da ti poželim ugodne trenutke korišćenja telefona. Smo mi kaži kako si prošao na carini? A revew čekam.
Aha, izvini ondak. Mislio sam da se nepotrebno mučiš visokim rezolucijama.
Btw zaboravio sam da ti čestitam na dobroj kupovoni i da ti poželim ugodne trenutke korišćenja telefona. Smo mi kaži kako si prošao na carini? A revew čekam.
Ma opušteno :)
Ok sam prošao, 2800 kinti, kolko sam i računao, izašlo 90$=90€.
Malo da ga provozam još pa ću da steknem neki precizniji utisak, za sada je sve odlično i bolje nego što sam očekivao :)
Radujem se detaljnim opisima svih novopridoslih telefona! ):)
Prief Lirator
25.9.2014, 17:27
http://pic.pandawill.com/pic/2014/09/xxpapafubanner20140806.jpg.UCLOTUBQLEJq-62z=p0r026fz.jpg
Zanimljiva novost na PandaWill-u!
Od sada više ne morate da razmišljate o naplati carine i PDV-a! :alealeee:
Dovoljno je samo da platite 5% na vrijednost telefona.
Ako vam kod nas naplate carinu i PDV, PandaWill će refundirati.
Ja mislim da ponuda itekako vrijedi. :tapsh:
Import Tax & VAT Insurance Policy
1, For additional 5% of the total cost of the order value, Pandawill will cover any inccurred Import tax and VAT on this order. Customers could choose this coverage at the payment step when placing orders.
2. When order arrives, if you get charged by the Customs on this order, please take a picture of the payment slip from the Customs and email to Pandawill, and Pandawill will pay you back on the full amount within 3 days (excluding holidays) of receiving your varified proof. The payment slip must contain the information which links the tax or VAT to the order or order content.
3. This insurance applies to both Registered shipping (such as Singapore post, China post,TNT post, etc) and express parcels (such as DHL, Fedex, EMS, etc)
4. The followinng countries are not covered:
Colombia, Venezuela, Guyana, Suriname, Ecuador, Peru, Brazil, Bolivia, Chile, Paraguay, Uruguay, Argentina, French Guyana.
Kasno Marko na kosovo stize -.-
Prief Lirator
25.9.2014, 19:14
Nije, nego si ti poranio sa kupovinom. :p
Vala taman sam na vreme, jos mesec dana i poludeo bi s onim lg l5 :D
Prief Lirator
25.9.2014, 19:24
Ajd dobro, sve u svemu si fino prošao. ;)
Čak i sa plaćenim dažbibama prema državi, Kinezi su ekstra izbor. :)
http://pic.pandawill.com/pic/2014/09/xxpapafubanner20140806.jpg.UCLOTUBQLEJq-62z=p0r026fz.jpg
Zanimljiva novost na PandaWill-u!
Od sada više ne morate da razmišljate o naplati carine i PDV-a! :alealeee:
Dovoljno je samo da platite 5% na vrijednost telefona.
Ako vam kod nas naplate carinu i PDV, PandaWill će refundirati.
Ja mislim da ponuda itekako vrijedi. :tapsh:
Ako se sećaš već smo videli na jednom sajtu ovako nešto i složili smo se da je odličan potez. Samo da vidimo kako funkcioniše u stvarnosti. Boga mi, lepo se uštedi ako stvarno refundiraju.
Zar im se to isplati? U svakom slučaju, ako zaista radi, to je odlična vest. Planirao sam da kupim novi touch za UMI X1S (25-30$), ali možda padne novi kinez umesto toga :D
Ako se sećaš već smo videli na jednom sajtu ovako nešto i složili smo se da je odličan potez. Samo da vidimo kako funkcioniše u stvarnosti. Boga mi, lepo se uštedi ako stvarno refundiraju.
Pa, 5% u odnosu na 30% :D
Prief Lirator
25.9.2014, 23:34
@Zajčik
Da, ovo već neko vrijeme radi To2c.com.
Iako sam kupio THL 4400 kod njih, Panda mi je ipak draži sajt, pa sam zato ovo podijelio. :)
@DžoniNT
Naravno da se isplati, kao što kaže @GospodinPatka, 5% je bolje od 30%. ;)
Čak i kod mene, 5% je manje od standardne tarife "čašćenja" carinika. :D
Ali i njima se isplati, vjerovatno će morati refundirati samo u malom broju slučajeva.
Znam da je carina u istočnoj Evropi i Rusiji, kao i Južnoj Americi dosta blaga tj. imaju visoke limite.
A oni najčešće kupuju ovakve telefone, pa samim tim će imati malo refunda.
@DžoniNT
Znam za nas, kažem za njih :D Ima smisla to za iE i JA, nije mi palo na pamet. Od ovoga najviše koristi imaju zemlje tu negde između, sa nižim standardom i željom za kupovinom jeftinijih telefona, a sa opasnom carinom, kao naš region.
Aj malo da napišem utiske o telefonu.
Nisam pisao do sada recenzije, niti sam menjao telefone često, tako da nemam neku referencu za poređenje osim prethodnog telefona (LG l5), tako da ću pisati opšte utiske:
Telefon: THL t6s
Procesor: 1.3GHz quad core
RAM: 1GB
ROM: 8GB
Ekran: 5 inča IPS panel
Rezolucija: 854x480
Izrada je na jako visokom nivou. Očekivao sam mnogo lošiji kvalitet i ovo me je baš prijatno iznenadilo. Sve je utegnuto, ništa ne škripi, prekidači sa strane su dobri (videćemo test vremena), ne moraju da se stiskaju jako i nemam osećaj da će da se pokvare svakog trenutka.
Kad se ovako pogleda telefon i uzme u ruku ne daje utisak "kineza" nego kvalitetnog proizvoda ozbiljnog proizvođača. Iskreno kad sam probao galaksiju s3 izgledao mi je više kao plastikaner nego t6s
Što se tiče rada, hardver koji ima i kitkat koji je (kolko sam razumeo) optimizovan za slabije telefone čine da radi tečno, što je nešto što nisam doživeo na dosadašnjim telefonima. Nema seckanja kad se prelazi između aplikacija, sve se otvara brzo, ma milina ga je koristiti. Sad, to je moje viđenje jer bolji telefon nisam imao prilike da koristim, a nisam se nešto ni zanimao da isprobavam tuđe telefone koji su hardverski jači. Za moje potrebe je ovo više nego dovoljno, ali ni ne mogu da zamislim da prosečan korisnik ima više potreba od mene. Slušam muziku i idem na net, kad mi stigne poruka odgovorim na nju, kad stigne mail pogledam ga i vratim se na prethodno, i sve to radi glatko (za razliku od LG l5 gde je bilo bolno odgovarati na poruke na brzaka jer mu je trebalo vremena da se opasulji od prelaska sa internet pretraživača na SMS aplikaciju ili ne daj bože Viber). Opet, ovo je možda normalno sada ali moja prethodna iskustva nisu bila glatka.
Ekran je lep, gustina piksela je po meni sasvim dovoljna, ali to je opšta mera i nema veze sa specifičnim telefonom. Boje su lepe, dovoljno jako svetli da se vidi sve na suncu i uglovi vidljivosti su odlični zahvaljujući IPS panelu. Od jednog telefona ne bi više ni tražio.
Za osetljivost dodira nisam siguran dal je dobra, loša, ili normalna. Čini mi se da mu treba malo više kontakta nego kod LG-a, ali dok nemam problem u korišćenju telefona ne vidim manu.
Ima dve tačke dodira, više od toga mi ne treba, samo da mogu da zumiram i eto ako ikad skinem neku igru da mogu da je igram.
Kamera je nikakva, kao što je i bilo očekivano. Po danu pravi polu pristojne slike, u kući pod sijalicom bolje i da se ne koristi. Nebitan faktor kod mene i nešto što se očekuje od kineza. Bar se slike brzo sačuvaju dok sam na LG l5 čekao po 10 sekundi da je sačuva :D
Verovatno će biti korisna za slikanje dokumenata, a to je i jedino za šta koristim kameru na telefonu.
Zvuk je jedini problem koji me je malo pogodio. Dosta je tih zvučnik i često je nedovoljan da se npr gleda neki snimak sa Youtube-a osim u zatvorenoj sobi u kojoj nema buke. Ali to nije problem, problem je što je primetno tiši na slušalicama od prethodnog telefona koji sam imao.
Kvalitet zvuka na slušalicama takođe nije nešto, ali je dobar kad se ne pojača do kraja. Testirao sam generatorom tonova. Sinusni ton se čuje dobro sve dok se ne pojača na maksimalni stepen. Onda dobije gadnu distorziju, što se oseća i pri slušanju muzike. Dakle zvuk može da prođe sve dok se ne pojačava do maksimuma, ali mislim da će mi faliti glasnoće. Vreme će reći.
Što se tiče zvuka pri razgovoru, ok je, nije previše tih al nije ni nešto glasan. Jedna osoba mi se žalila da me ne čuje dobro, ali to još nisam testirao.
Baterija me je u početku uplašila da će da potraje pola dana, ali kada sam počeo da ga koristim normalno potrajala je ceo dan, tj. nisam uspeo da je potrošim već sam je stavio na punjenje jer sam legao da spavam. Poslednjih 20% je držalo duže nego prvih 40%, al kontam da je to normalno :D Dobro malo preterujem, ali bitno je da baterija može da izvuče ceo dan.
Jedna napomena, jer nigde ne piše, donja tri tač tastera nemaju osvetljenje, al ko da je bitno, nije teško zapamtiti raspored :D
Došao je sa nalepljenom zaštitnom folijom preko ekrana, još jednom folijom u kutiji i plastičnim štitnikom (maskom), što nisam očekivao.
Punjač mi ne uliva poverenje tako da koristim idalje LG punjač, pre svega zbog duplo više deklarisane struje. Kablić za punjenje deluje krhko pa takođe koristim LG kabl. Slušalice koje sam dobio nisu vredne vađenja iz kesice u kojoj su došle tako da ih nisam ni probao.
Takođe, pakovanje je kvalitetno, od čvrstog kartona, podseća na kutiju od ajfona :D
Eto tako malo detaljnije, nemam slike jer nemam čime da slikam. Ako treba nešto da dodam recite mi. :)
Prief Lirator
26.9.2014, 15:35
Evo tebi jedna zahvalnica, fino si to opisao, drago mi je da si zadovoljan i srećno sa upotrebom telefona. :)
A mogu misliti koji je LG L5 krš u odnosu na ovo, jednojezgarni procesor od pišljivih 800 Mhz i 512 MB RAM.
Fin si skok napravio, sada nećeš više imati štopanja i sporih prelazaka između aplikacija. ;)
Što se tiče zvuka, THL ima tih zvučnik i slušalicu za razgovor.
Probaj ove linkove za podešavanje glasnoće:
http://www.thlmobilestore.com/news/the-regular-problems-of-the-thl-phone/
http://www.thlmobilestore.com/news/how-to-change-thl-mboile-phone-the-volume/
Evo tebi jedna zahvalnica, fino si to opisao, drago mi je da si zadovoljan i srećno sa upotrebom telefona. :)
A mogu misliti koji je LG L5 krš u odnosu na ovo, jednojezgarni procesor od pišljivih 800 Mhz i 512 MB RAM.
Fin si skok napravio, sada nećeš više imati štopanja i sporih prelazaka između aplikacija. ;)
Što se tiče zvuka, THL ima tih zvučnik i slušalicu za razgovor.
Probaj ove linkove za podešavanje glasnoće:
http://www.thlmobilestore.com/news/the-regular-problems-of-the-thl-phone/
http://www.thlmobilestore.com/news/how-to-change-thl-mboile-phone-the-volume/
Fala fala, ma neuporedivo.
Najsmešnije od svega je što l5 idalje košta 110 eura u srbiji :D
Probao sam ovo, ali kad ukucam broj ne desi se ništa, pozove i kaže "telekom srbija, birate nepostojeći broj" x)
Hvala za recenziju druze.
Btw KK modifikovan za slabiji hardver? Mozda MTK 6582 nije rekorder u brzini i snazi, ali da se modifikuje KK zbog slabosti tog soca je glupost koju je neko nehotice pogresno napisao. Pre bih rekao da je to modifikacija koju su iz THL napravili tek da androidu daju neku svoju crtu, a ne zbog nemoći hdw. Moj alcatel deli potpuno isti hdw i mogu ti reći da ga jos nisam naterao da se zakoči. Doduse igrice ne igram sem jedno vreme hungry shark ,pa mozda je i to razlog, ali veruj mi da je hdw dovoljan za odličan multitasking ,a to si već osetio kao sto si rekao, u prva dva-tri dana. Prief moze da ptvrdi ovo sto sam napisao, pošto je on i najvise slicnih modela promenio.
Hvala za recenziju druze.
Btw KK modifikovan za slabiji hardver? Mozda MTK 6582 nije rekorder u brzini i snazi, ali da se modifikuje KK zbog slabosti tog soca je glupost koju je neko nehotice pogresno napisao. Pre bih rekao da je to modifikacija koju su iz THL napravili tek da androidu daju neku svoju crtu, a ne zbog nemoći hdw. Moj alcatel deli potpuno isti hdw i mogu ti reći da ga jos nisam naterao da se zakoči. Doduse igrice ne igram sem jedno vreme hungry shark ,pa mozda je i to razlog, ali veruj mi da je hdw dovoljan za odličan multitasking ,a to si već osetio kao sto si rekao, u prva dva-tri dana. Prief moze da ptvrdi ovo sto sam napisao, pošto je on i najvise slicnih modela promenio.
Nisam napisao da je modifikovan nego optimizovan, a pod time mislim na sam OS, a ne na neku verziju istog.
Dakle KitKat je napravljen da bolje radi na slabijem hardveru. :)
EDIT: da dodam, dakle time će na jačem hardveru da lati :)
Ma znam na sta si mislio, ali malo mi je čudno jer ovo uopste nije slab hdw. No bilo kako bilo ,bitno je da ti telefon lepo sluzi i dugo traje. Čak sta vise nije ni bitno je li modifikovan ili optimizovan, vec da je KK, i da si obezbedjen bar jos jednog ili dva update-peča, sto moze da znači samo da će ti fon jos bolje raditi. Recimo ja jos čekam KK update, ali mi se čini slaba vajda.
Prief Lirator
27.9.2014, 13:15
Evo ga jedan velik, jak, brz, lijep i tanak telefon, dobra ponuda. :)
http://www.to2c.com/elephone-p2000-basic.html
Ma velike baterije su zakon ! Moze da kaze ko sta hoce, ali ja sam mog unuka sa time spasila :D:D:D
Salu na stranu, 10 sati gps, dan i po wifi, 3g jedno 2-3 sata, muzike par sati, video jedno sat vremena, igrice, ekran ukupno 5 sati i 10 minuta. Ukupno online 2 dana i 3,5 sata a ostalo jos 12% baterije, sto je oko pola dana koristenja i jace ...
http://www.dodaj.rs/f/U/5n/34PhOdQE/screenshot2014-09-27-14-.png
Prief Lirator
27.9.2014, 14:47
Jeste, jake baterije su stvarno zakon.
To govoriš za svoj Lenovo S660? :)
Verovatno ću i ja uskoro da naručim jedan Lenovo S660, ne za sebe već za kolegu ako mu se svidi (takav je dil), ako ne igraću se malo sa njim pa ću već videti da li se možda meni svidi ili da mu tražim drugi dom. Sve u svemu, više me vuče da isprobam tu kupovinu sa pandawill-a nego što mi je stvarno potrebno. Ovih dana idem da nabacim neku Visu elektron ili nešto slično. Usput ću sigurno da zgrabim i jedne Xiaomi Piston slušalice, čisto testa radi. :D
Da to je za moj lenovo, slucajno mi ostao gps upaljen, pa eto taman ga istestiralo, igo me zezno :D
Edit: citam da su poceli update na kitkat, meni jos nije se pojavilo, ali valjda hoce :)
Prief Lirator
27.9.2014, 15:50
Moj THL 4400 isto otkida sa baterijom, zapravo ima još bolji rezultat.
Evo trenutno je na bateriji 3 dana i 6 sati, od toga skoro 2 dana Wi-Fi, 10 sati ekran i 2 i po sata poziva i ostalo je 22%.
Kad se isprazni, apdejtovaću stanje.
Jedino što ne igram igre, najviše koristim WhatsApp, Viber, Tapatalk i mail.
I ja čekam KitKat, navodno je THL obećao da će ga izbaciti. :)
Ja se nesto mislim da je samo pitanje vremena kad cemo da se pridruzimo ovoj listi zemalja za koje ova 5% fora na Pandawillu NE MOZE! Samo dok oni malo vide sa cim imaju posla... :D Do tad, s660 za manje od 120e. Skroz fino...
Pa igre najvise i gutaju :D Ovo drugo malte ne ni ne oseti, ali i imas jacu bateriju :)
@Zajčik
Da, ovo već neko vrijeme radi To2c.com.
Iako sam kupio THL 4400 kod njih, Panda mi je ipak draži sajt, pa sam zato ovo podijelio. :)
@DžoniNT
Čak i kod mene, 5% je manje od standardne tarife "čašćenja" carinika. :D
Ali i njima se isplati, vjerovatno će morati refundirati samo u malom broju slučajeva.
Znam da je carina u istočnoj Evropi i Rusiji, kao i Južnoj Americi dosta blaga tj. imaju visoke limite.
A oni najčešće kupuju ovakve telefone, pa samim tim će imati malo refunda.
Ne vidim ipak kako do sad nismo dospeli među zemlje za koje ovo ne važi. Ipak je carina ovde ~30%. Mora da ima neka patka...:paranoia:
Verovatno će prilikom pakovanja dati sve od sebe da paket neprimećeno prođe carinu. Računaju da će im to uspeti u dovoljno slučajeva da ovih 5% koje naplate svima pokriju one sličajeve kada se paket ocarini.
Nego, da ne listam 100 strana, kako ide sa ostvarivanjem garancije. Ko snosi troškove slanja ako bi se desilo?
Prief Lirator
27.9.2014, 19:33
Po pravilu ti snosiš troškove, ali ti Kinezi to poslije dijelom refundiraju tako što ti poklone masku, bateriju ili tako nešto.
Zapravo veći problem u tom slučaju je čekanje da oni dobiju telefon, pa da poprave, pa da opet pošalju tebi.
Vjerujem da to može da potraje preko dva mjeseca.
I sačuvaj dokumente od carine, u slučaju da ga moraš slati nazad.
Ma ok je to, ja ionako večito kupujem tehniku iz oglasa bez garancija. Uzdam se u pozitivnu auru, koja me do sada nije izdala. :kreza: Nego dok mi stigne internet kartica, a ja se napržio pa bih što pre...
Meni ti dokumenti od carine vecito dodju zguzvani i iskidani :mad:
Prief Lirator
27.9.2014, 20:50
Ma ok je to, ja ionako večito kupujem tehniku iz oglasa bez garancija. Uzdam se u pozitivnu auru, koja me do sada nije izdala. :kreza:Pa tako i ja nekako, garancija mi skoro ništa ne znači. :)
Kupovao sam i kod nas preko oglasa i ko zna koliko telefona iz Kine do sad.
Jedino sam bio malo nervozan kod prvog Kineza (Cubot GT99).
I onda sam ih nekoliko promijenio, čak i zaradio na njima, tako da više uopšte ne brinem za garanciju.
Čak i da mi dođe potpuno neispravan, ne bih se ljutio jer sam do sada za malo para dobio puno muzike.
Eto tako je to kod Kineza, osim ako baš nemaš sreće. :kreza:
Prief Lirator
28.9.2014, 10:36
Izvinjavam se zbog dva posta zaredom, THL 4400 se sinoć ispraznio pa sam ga uključio na punjenje i odmah skrinšotovao.
Ja sam zadovoljan rezultatom, ne vjerujem da može bolje, pogotovo što koristim dvije SIM kartice. :)
http://i.imgur.com/njUvupa.png
http://i.imgur.com/41zDfB4.png
http://i.imgur.com/ypuLCpR.png
http://i.imgur.com/vv0YJAk.png
^ Super je, moj san.:)
Nego jedno off pitanje. Kad će da padne 5000? Pogotovu što vraćaju lovu ako te rebne carina?
Aj jedan dan se zrtvuj pa igraj neke malo zahtevnije igrice, bas da vidim kako ce onda da radi ? :icon_scra
Prief Lirator
28.9.2014, 11:16
@ColdBoot
Je li to mene pitaš? :)
Ne treba mi THL 5000, ali zaista.
Koristim nekoliko laganih aplikacija pa nemam koristi od octa-core i 2 GB RAM.
I takođe ne vidim svrhu Full HD rezolucije na 5".
I ne treba mi 16 GB memorije i bolja kamera.
Ne treba mi ni malo jača baterija.
Jedino bih volio dobiti KitKat od svih prednosti koje ima THL 5000 nad THL 4400.
Za sada ostajem na THL 4400.
@rellik
Ne volim naročito igre, pogotovo na telefonu, to je mali problem. :)
Zapravo neki dan sam igrao neke polu-zahtjevne igre i gledao dosta YouTube.
Čini mi se da je izdržao 8-9 sati ekran tog dana, možda i više
Ali stvarno nemam ni volje ni vremena da satima igram igre samo da vidim kad će se isprazniti.
Pa dosta je sat vremena :P Nadji nekog klinca, on ce ti rado ispuniti taj zadatak :)
Cisto da vidis da li ostvaruje onaj nagli pad kao kod mene, posto kod mene tada procesor guta bateriju :D
@ColdBoot
Je li to mene pitaš? :)
Ne treba mi THL 5000, ali zaista.
Koristim nekoliko laganih aplikacija pa nemam koristi od octa-core i 2 GB RAM.
I takođe ne vidim svrhu Full HD rezolucije na 5".
I ne treba mi 16 GB memorije i bolja kamera.
Ne treba mi ni malo jača baterija.
Jedino bih volio dobiti KitKat od svih prednosti koje ima THL 5000 nad THL 4400.
Za sada ostajem na THL 4400.
Zaboravi si da pomeneš bateriju od 5000 koja bi sa tim octa core trajala još duže. :)
Ne kažem da treba nego već kad menjaš telefone i dok postoji mogućnost refund-a što da ne? Planinari se ne penju na najviše vrhove jer im to nešto treba u životu nego zato što su tamo.:D
Prief Lirator
28.9.2014, 11:53
Pomenuo sam jaču bateriju u osmoj rečenici:
"Ne treba mi ni malo jača baterija". :kreza:
Znaš kako, ne bih ipak ulagao sto dolara više za THL 5000 jer sam stvarno zadovoljan ovim, u svakom smislu.
Ova autonomija koju imam je jedna od najboljih kod današnjih smartfona.
I zasad ga ne planiram mijenjati.
Ali ako bih mijenjao, išao bih na neki aluminijumski, možda neki Lenovo.
I oni imaju solidne baterije, npr. Lenovo S860.
Ili nešto drugo što mi zapadne za oko, možda neki budući THL 5500. ;)
Moj alcatel deli potpuno isti hdw i mogu ti reći da ga jos nisam naterao da se zakoči. Doduse igrice ne igram sem jedno vreme hungry shark ,pa mozda je i to razlog, ali veruj mi da je hdw dovoljan za odličan multitasking ,a to si već osetio kao sto si rekao, u prva dva-tri dana.
Multitasking na Androidu? Mda :)
Duck, sto se zvuka tice, probaj ovu aplikaciju (https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.omegacentauri.SpeakerBoost) Meni na tabletu sa metalnim kucistem gde je zvuk prigusen bas zbog kvalitetnog kucista 25 do 30 odsto "pojacanja" pravi osetnu razliku. Aplikacija je bez reklama i raznih "spijunskih" budalastina (location detection i sl).
Probao sam na slusalicama i samo je stisao x)
EDIT: Da ne bude dupli post, dobro mi drži baterija, danas sam ga žešće silovao i brže je pala do 40%, ali juče je držao preko 24 sata uz normalno korišćenje, a to je uglavnom blejanje na stolu ili u džepu :)
Koja je fora sa ovim free telefonima na pandi ?
Jel radi panda uopste? 2 danapokusavam da nadem fon devojci al pada sat.
Koja je fora sa ovim free telefonima na pandi ?
Hm? Gde?
Prief Lirator
30.9.2014, 12:16
@SirDuck
Na naslovnoj strani PandaWill-a.
@rellik
Kako sam ja skontao, telefoni su za džabe, ako kupiš neki od ponuđenih skupih telefona.
Onda ove dobiješ gratis.
Ali iz nekog razloga u Shopping Cart ne prikazuje popust.
Ako hoćeš samo ove besplatne, onda navodno platiš shipping.
Ali ne znam koliko je shipping, izgleda onoliko koliko piše za cijenu telefona.
Ali to je njihova cijena, možda samo sa malim sniženjem.
Nenitno, u svakom slučaju, ovo su krševi koji nisu vrijedni pažnje. ;)
@Dzajo5
Radi. :)
Pa prevara ziva, cujes dzabe je sve dobro :D
Meni cesto padne sajt kad pokusavam da filtriram telefone.
Ujedno, jel imate neke preporuke za oko 100 evra? 1gb ram, quad core i da podrzava evropske frekvencije za net. ili barem na koje proizvodjace da obratim paznju.
hvala.
Ma de nisu vredni paznje ako su dz x)
Treba i kevi nov telefon :D
Prief Lirator
30.9.2014, 12:30
Da, ali moraš kupiti neki od ponuđenih za 200-300 ili više dolara, pa tek onda dobiješ ovo go*no za džabe (ako sam dobro skontao).
Ako ti odgovara, onda samo naprijed. :)
Koliko ja ne razumem engleski, pise ako kupis bilo koji od njih, placas samo postarinu, a ako kupis neki od skupih onda ti je i postarina za ovog dz ... Ali nesto ne fukncionise kad oces narucis :D
Prief Lirator
30.9.2014, 12:36
Pa to sam i ja napisao maloprije, jer tako piše.
Ali to njihovo "poštarina" ne podrazumijeva dolar-dva, nego izgleda 80-90 dolara, koliko piše da je cijena ovih telefona.
Ne vjerujem da su preskočili to da napišu.
Kada ga staviš u Shopping Cart, piše puna cijena od 80-90 dolara.
Ali iz nekog razloga ne funkcioniše kada naručiš i neki od ovih skupljih i taj neki gratis.
Ovo je samo navlakuša, opustite se. ;)
Prief Lirator
30.9.2014, 12:39
E jesmo glupi k'o ku*ac, piše da ovo funkcioniše od prvog oktobra, u tome je štos. :D :rofl:
Onda može biti da se plaća samo poštarina koja će biti nekoliko dolara, vidjećemo.
Kako vam se čini ovaj:
http://www.pandawill.com/foxconn-infocus-m310-smartphone-mtk6589t-47-inch-hd-gorilla-glass-android-42-purple-p90369.html
Hoću devojci da uzmem. Najbitnija je boja :boodala: , a zatim što ima 1gb ram a i quad core. Kameru da ima i prednju i zadnju i da bude koliko toliko kvalitetna, mada vidim da ova prednja nije baš nešto, ali kad joj je već bitna boja neka trpi jbg. :D
MasterChief2
1.10.2014, 11:50
Pozdrav svima:) Negde krajem jula sam ovde pitao misljenje o Wiko Cink PEax 2 telefonu pa sam dobio neke odgovore i nako toga uzeo telefon.Telefon je ekstra sve radi ali ima jedan mali problem.Kad mi neko(sa bilo kog broja ili telefona) posalje poruku u kojoj stoji znak jednako(=) telefon se restartuje.Znali neko u cemu moze biti problem ovde?
Kako vam se čini ovaj:
http://www.pandawill.com/foxconn-infocus-m310-smartphone-mtk6589t-47-inch-hd-gorilla-glass-android-42-purple-p90369.html
Hoću devojci da uzmem. Najbitnija je boja :boodala: , a zatim što ima 1gb ram a i quad core. Kameru da ima i prednju i zadnju i da bude koliko toliko kvalitetna, mada vidim da ova prednja nije baš nešto, ali kad joj je već bitna boja neka trpi jbg. :D
Za Foxconn InFocus m310 :
Ja sam caletu uzeo taj telefon pre nekih dva meseca samo u crnoj boji... Ok je, radi fluidno, OS je u sustini cist Android samo malo nasminkan. Koliko sam video, dosta je stabilan, nema bagova, lagovanja i sl. Dosao je sa dosta kineskog bloatware-a, pa ako se odlucis za taj model planiraj da ga odmah rutujes i pobrises sve to.
Ekran je dobar sto se tice prikaza, jedino mi se cini da je nekako "preosetljiv" na dodir, a vibracija na dodir (dok kucas sms npr.) je slaba, mada moguce je da sve to moze da se dotera u engineer modu, ali nisam imao kad da se toliko zanimam, pa ne mogu da tvrdim. Moguce je i da tripujem i da je to sve stvar navike :)
Zadnja kamera mu je ok za fb, instagram, da te devojka slika pijanog u kafani i sl, a ako bi da ovekovecis neki bitan trenutak, bolje je imati nesto ozbiljnije. Prednja kamera je cisto da te vidi sagovornik na skajpu i nista vise, moooozda bi u idealnim uslovima sa dosta svetla mogla da ulovi poneki dobar selfi.
Izrada je dobra, nista ne krcka i ne skripi. Inace telefon deluje mnogo deblje na slikama, pa cak i kad ga drzis u ruci nego sto zaista jeste u mm. Poledjina na crnoj varijanti je od plastike koja imitira kozu, ne znam da li je tako i na ljubicastom modelu. Posebno mi se svidelo resenje slotova za kartice, nekako je elegantno uradjeno - dve sim kartice standardne velicine se stavljaju unakrsno jedna preko druge.
Ako tvoja devojka nema zahtevnije potrebe od drustvenih mreza, whatsapp, viber, fotkanje - ovo je sasvim, sasvim ok telefon. Mada te aplikacije koriste dosta rama, a kad se instaliraju sve rade u pozadini istovremeno, pa bi bilo bolje da ima 2 gb ram memorije, ali daleko od toga da ce telefon da trokira po nekoliko sekundi pri ulasku u aplikacije kao sto se desava sa 512 ram-a.
Da kazemo mana je to sto sigurno nece dobiti noviji Android, a koliko sam video nema korisnika koji prave neke custom rom-ove, ali i jelly bean ce biti ok jos godinu-dve, a do tad ce kinezi izbaciti ko zna sta, pa ce svakako biti vreme za upgrade :D
U svakom slucaju, za 83 eur+1000 din koliko su bile dadzbine mom caletu, vise nego dobar telefon koji za ova dva meseca koriscenja nije pokazao nikakav problem.
Edit: Foxconn je inace jedna od najvecih korporacija na svetu i proizvodi bukvalno sve moguce od elektronskih uredjaja za druge brendove, a izmedju ostalog oni prave iPhone (onaj originalni :D) - tacnije proizvode odredjene komponente i finalno sastavljanje. Sirom Kine imaju bukvalno svoje gradove sa fabrickim krugovima pored kojih su zgrade-spavaonice za hiljade radnika i u svakom trenutku imaju po par hiljada raspolozivih inzenjera razlicitih profila za angazovanje na projektima kooperanata, tako da su vise nego sposobni da naprave dobar telefon. Inace prosle godine je izbio skandal kad se saznalo da im se svakog meseca ubije po nekoliko radnika zbog napornih uslova rada i malih plata, pa su na svakom spratu ispod prozora montirali mreze da hvataju ljude koji se bace kroz prozor.
InFocus kod nas nije poznata firma, ali u svetu vaze za jednog od najboljih proizvodjaca projektora vise klase, a sad izgleda pokusavaju da udju na trziste mob. telefona. Kombinacija ova dva imena je meni i ulila sigurnost da caletu uzmem ovaj telefon, inace to nikad ne bih uradio jer na netu maltene da nema ni jednog review-a za ovaj model.
Ma kaže da joj se čini preskupo. :kreza:
Naime, u aprilu sam uzeo ćaletu Tengdu G2 za 55evra i kaže da se njoj sviđa telefon te da njoj ne treba ništa skuplje. Ne mogu da joj objasnim da joj treba 1gb rama i quad core da bi koristila sve što sada koristi. Sada ima HTC Desire C sa 256mb rama i očaj je živi.
Gledao sam nešto najjeftinije sa 1gb rama i to je Beidou Hot Pepper LA-Q1 , ako se ne varam Prief je imao taj i bio zadovoljan. Uopšte ne vidim neku razliku u tim telefonima, pošto se nimalo ne razumem osim što vidim koliko rama ima i da ima quad core proc. Takođe gledam što višu rezoluciju.
Kaže da joj nije bitan izgleda a ni boja, ako nabavim neku purple case. :rofl:
Stvarno nemam pojma šta da joj uzmem. Ja lično bih joj uzeo ovaj pa neka ide život, ali ako kažeš da je kamera slaba onda bih uzeo neki sa boljom kameru, mada sumnjam da ima do te cene nešto bolje.
Btw, hvala za info. :)
Prief Lirator
1.10.2014, 17:10
Da, ja sam imao Hot Pepper, ali ga ne možeš više naći jer se rasprodao, a na nekim sajtovima koji ga još imaju je duplo skuplji.
Pitao sam sad na live chatu, kažu da neće biti u skorije vreme.
Jel imate vi neke preporuke za do oko 90 evra a da je bolji od tog Foxconna?
Dzajo a ovaj? http://www.pandawill.com/thl-t6s-smartphone-mtk6582m-50-inch-ips-1gb-8gb-android-44-gps-3g-black-p92266.html
edit: da pitam, jel ono 5% na cenu i vraćanje cene carine važi i za tablete na pandi?
Dzajo a ovaj? http://www.pandawill.com/thl-t6s-smartphone-mtk6582m-50-inch-ips-1gb-8gb-android-44-gps-3g-black-p92266.html
edit: da pitam, jel ono 5% na cenu i vraćanje cene carine važi i za tablete na pandi?
Problem je sto hoce sto manji(cudna neka zena :D ), pa u obzir dolaze samo od 4,* inca. Mada, ovom je i slaba prednja kamera.
Hvala u svakom slucaju. :)
Sve mi se cini da to sta ti hoces ne postoji ... moraces malo da snizis standarde ili povecas dzep :D
Sve mi se cini da to sta ti hoces ne postoji ... moraces malo da snizis standarde ili povecas dzep :D
Onda cu preformulisati pitanje. :D
Sta bi bio best buy za oko 90evra uz sledece parametre:
- da je velicine 4,* inca
- da ima 1gb ram i quad core
- da ima solidnu bateriju
- da ima solidne obe kamere
ili da li se isplati ovaj:
za 92 evra, barem po parametrima?
Hvala. :D
Za tako nesto sam ja dao 130 sa carinom i porezom i opet je prednja kamera losa. Puno ocekujes za te pare, bar ja tako mislim ...
Pa napisao sam solidna kamera, ne ocekujem cuda i HD kvalitet. Nego nesto prosecno za te pare.
Izgleda da ti je najbolje da uzmes taj, kad vec i boja odgovara :D
da pitam, jel ono 5% na cenu i vraćanje cene carine važi i za tablete na pandi?
Zna li ko?
Niko jos nista nije ni narucio, ne znamo ni da li radi.
Onda cu preformulisati pitanje. :D
Sta bi bio best buy za oko 90evra uz sledece parametre:
- da je velicine 4,* inca
- da ima 1gb ram i quad core
- da ima solidnu bateriju
- da ima solidne obe kamere
ili da li se isplati ovaj:
za 92 evra, barem po parametrima?
Hvala. :D
Batali 4 inca jer su to batalili i kinezi. Ne znam da li u tom formatu vise moze da se kupi pristojan telefon - ako nesto i nadjes to su ili kopije iPhone 5 (sa cim ne bih rizikovao, a i seljacki je) ili neki krsevi sa dvojezgarnim MTK procesorima i chipsetovima (katastrofa za danasnje potrebe) koji ne bi mogli posteno da poguraju ni daljinac za tv.
Ono na sta bih ti rekao da bacis pogled su:
- http://www.aliexpress.com/item/DOOGEE-Brand-LATTE-DG450-MTK6582-Quad-Core-Android-Phone-4-5-Inch-IPS-Screen-Cell-Phones/2030109876.html
- http://www.aliexpress.com/item/in-stock-free-shipping-original-Jiayu-G2s-android-4-1-mobile-phone-mtk6577t-dual-core-1/755887371.html -> u linku stoji Jiayu, ali je stranica za doogee Valencia, kinez nije promenio link :D
Osim cene, mislim da bi odgovarali jer su oba dijagonale 4,5 inca i oba postoje u zenskim bojama - Latte u zlatnoj, a Valencia je po default-u nebo plave boje, ali u pakovanju fabricki dolazi navlaka ciju boju biras (ima crvena, ljubicasta, svetlo plava... videces na slikama).
Meni je Latte neuporedivo lepsi i ima za 300 mah jacu bateriju, ali Valencia ima bolju rezoluciju ekrana i sto je tebi najbitnije - zadnja kamera 13mp, a prednja 8mp :) Samo moras da znas jednu stvar: manje-vise ni na jednom telefonu ti prednja kamera nece praviti dobre slike koliko god mpixela imala zbog malog otvora blende koji ne moze da primi dovoljno svetlosti. Otvor blende f2.2 je minimum minimuma za upotrebljivu (ne i dobru) sliku, a kako prednje kamere imaju uglavnom pomocnu namenu za video call, njihova blenda je mnogo manja, cesto i preko f3.0 (sto veci br, to je manji otvor blende), a uz to imaju i manji br. sociva. Tako da cak i da kupis tel. cija prednja kamera ima 20 mpix, sa tom kamerom ces samo dobiti sliku velicine bilborda sa gomilom suma, izvitoperenim bojama, bez detalja, ocajnim kontrastom itd... Znaci ne opterecuj se time! :D
Baterije su na oba modela ok za velicinu ekrana i rezoluciju, mada na Latte-u je slabija rez. ekrana uz malo jacu bateriju, pa ce duze trajati, ali trebalo bi da oba izguraju dan bez problema.
Oba modela imaju isti SoC, mt6582 i 1 gb rama, s tim sto Valencia ima Android 4.4, a Late 4.2.
Oba imaju OTG funkciju sto ume da bude prakticno, recimo prebacis slike direktno na usb flash memoriju preko kabla, a Valencia ima i OTA funkciju, tj. ako doogee uradi neki update sistema, telefon izbaci notifikaciju i na pritisak dugmeta telefon sve sam odradi.
Uz sve ovo, ne bih da ti preporucujem nijedan jer nisam imao licnog iskustva, a mrzi me da trazim review-e, to ces morati ti. :)
Mislim da je neko ovde na forumu kupio Valenciu i okacio video review, pa pogledaj. U svakom slucaju, trebalo bi da je Doogee ok proizvodjac. Za kratko vreme je postao prilicno etabliran u Kini, a od prosle godine je postao i gen.sponzor Viljareala, pa pod pretpostavkom da planiraju proboj u Evropu mislim da su ozbiljni.
P.S. Po meni je bolji izbor Aliexpress jer sam uvek nalazio jeftinije telefone neko na Pandi, a ukoliko se izaberu pouzdani prodavci kao na linkovima koje sam okacio problemi su prakticno nemoguci.
Edit: Ovde su poprilicno nahvalili Valenciu, a gizchina ima prilicno realne review-e...
http://www.gizchina.com/2014/06/15/doogee-dg800-valencia-review/
Prief Lirator
2.10.2014, 3:43
Lik ne traži telefon od 4 inča, nego 4 i nešto, zato je napisao 4,* gdje zvjezdica označava neki drugi broj. :)
Nisi ga dobro skontao, ali se slažem sa tobom da nema malih kineskih telefona.
Najmanji modeli su od 4,5" ili 4,7".
I nisam znam da je Doogee sponzor Viljareala, ali nisam znao ni da je kompanija osnovana tek 2013. godine. :)
Da, 4 i nestoo inca dam mislio.
Hvala za preporuke, neka bira ili doogee ili onaj foxconn i neka uziva.
review se podrazumeva. :)
Taj valencia sa linka je sa postarinom 180 dolara skoro, nesto mi se to ne uklapa u 90 evra :D
Na pandi 91evra sa free shipping. msda necu taj. citao sam da je baterija ocaj. uzeo bih ja i za vise, ali nece devojka skuplje.
@Tachinni: kakva je baterija na foxconnu?
Prief Lirator
2.10.2014, 10:41
Taj valencia sa linka je sa postarinom 180 dolara skoro, nesto mi se to ne uklapa u 90 evra :D
Izgleda gledaš stare podatke sa GizChina, Valencia košta 110-115 dolara.
Par puta je bila na PandaWill Happy Hour za oko 100 dolara. :)
Ne, gledam ovaj link sa aliexpressa sto covek postavi ...;)
Prief Lirator
2.10.2014, 11:04
Niđe veze je i taj link, odnosno piše da ima astronomski shipping.
Valencia košta oko 115 dolara i Kinezi uvijek šalju besplatno.
Vala ako pise ta postarina, toliku ces platiti aliju, pa nek on salje kako hoce ... :D
Prief Lirator
2.10.2014, 11:14
Čekaj, pa zašto bi iko platio telefon od 115 dolara plus 65 dolara poštarinu, kad je na svim drugim sajtovima poštarina besplatna?
PA ne znam sto bi, ali covek tvrdi da je tu najjeftinije :)
Prief Lirator
2.10.2014, 11:23
Aha, sad sam skontao zašto, prodavci na AliExpress-u imaju različite cijene poštarina za različite zemlje.
Ovaj što je postavio link, možda nije iz Srbije, pa mu piše Free.
Dok npr. svi prodavci šalju u BiH sa skupom poštarinom preko DHL.
Ali mislim da se može dogovoriti sa prodavcem i tražiti Free shipping preko singapurske pošte.
Što se tiče Valensije, za te pare fon je boli glava!
Telefon je dosta fluidan i ok,retko brljavi.
Neće naći bolju prednju kameru :D
Problemi :
Ne podržava "naš" 3G signal-interet očajan preko MTS provajdera.
Problemi sa baterijom su riješeni updejtom.Baterija traje 1dan prosječng korištenja.
Sve u svemu , telefon je ok.
http://screencloud.net/v/pdtF
http://screencloud.net/v/uYmw
http://screencloud.net/v/mgZg
Iz Srbije sam, samo nisam obratio pazju na postarinu... Obicno svi imaju u ponudi singapursku postu, pa nisam ni pogledao :)
Evo prodavca sa besplatnim slanjem za 84 eur: http://www.aliexpress.com/item/DOOGEE-VALENCIA-DG800-4-5-IPS-QHD-Android-4-4-2-MTK6582-Quad-Core-1-3GHz/1866922219.html
@Dzajo5
Mom ocu traje po 2-2,5 dana, ali ga on iskljucivo koristi za pozive, pokoji sms i ponekad skype tako da to i nije mnogo relevantno... Ali ne verujem da bi imao problema da izgura minimum jedan dan. Svakako ima vecu bateriju od oba Doogee-a.
@Vlados83
U Srbiji kod sva tri operatera, a i u vecem delu Evrope je 3g frekvencija 2100mhz, trebalo bi da radi bez problema... Ne primas uopste 3g signal, ili ti samo sporo radi net?
@Vlados83
U Srbiji kod sva tri operatera, a i u vecem delu Evrope je 3g frekvencija 2100mhz, trebalo bi da radi bez problema... Ne primas uopste 3g signal, ili ti samo sporo radi net?
Samo ne radi dovoljno brzo,isti toranj,ista mreža... Uporedo sam koristio/pokretao stranice na mom telefonu i Valensiji. Nije u pitanju "spor" internet jer kad sam testirao bio je aktiviran net paket .
Onda ne znaš šta su muke sa VIp mrežom :)
Koji je "tvoj" telefon?
Sporo ucitavanje stranica ne mora da ima veze sa brzinom interneta, to dosta zavisi i koliko su sposobni procesor i graficki cip da brzo renderuju stranicu. MT6582 je globalno gledano SoC nize srednje klase i za tu klasu i cenovni rang daje fantasticne rezultate, ali ne treba ocekivati cuda. Ako ga poredis sa nekim Snapdragon-om koji su po pravilu skuplji i potentniji, najverovatnije ce biti sporiji.
Bolji nacin uporedjivanja ti je download, recimo kreni istovremeno da skidas neku aplikaciju ili neki torrent.
Inace, mts za android ima dva razlicita podesavanja parametara za prenos podataka, preko pristupne tacke gprswap i gprsinternet. Iz nekog razloga, preko jedne net radi sporije, a preko druge brze. Nadji na njihovom sajtu, pa probaj i jednu i drugu, mozda je do toga.
A mozda ti je samo zapao primerak sa nekom falinkom... :)
Imaj na umu i da reklamirana brzina 3g neta kod mts-a od 42 mbit/s moze da bude samo u teoriji jer njihova infrastruktura nema teorije to da izvuce, a u manjim mestima ni polovinu.
Ono na sta bih ti rekao da bacis pogled su:
- http://www.aliexpress.com/item/DOOGEE-Brand-LATTE-DG450-MTK6582-Quad-Core-Android-Phone-4-5-Inch-IPS-Screen-Cell-Phones/2030109876.html
- http://www.aliexpress.com/item/in-stock-free-shipping-original-Jiayu-G2s-android-4-1-mobile-phone-mtk6577t-dual-core-1/755887371.html -> u linku stoji Jiayu, ali je stranica za doogee Valencia, kinez nije promenio link :D
Koliko bi izašla carina za ove telefone?
Prief Lirator
5.10.2014, 13:44
Oko trećine cijene telefona.
Naručio sam preko alija neki mp3 player i nije mi stigao a prošao je rok. I piše mi sad kao da su oni računali ko da je stiglo samo ne znam na koju foru? Jel mogu nkao da tražim pare? I još jedno pitanje ako zna neko, npr stigne mi telefon i nisam zadovoljan koliko su ga carinili i neću da uzmem šta se onda dešava?
Pa, prosao je rok za pokretanje dispute-a, ti ga nisi pokrenuo i automatski racunaju da ti je predmet stigao. Koliko znam vise ne postoji garantovan nacin da dobijes novac nazad. Mozda da probas direktno sa prodavcem da se dogovoris da ti posalje ponovo da mu ne bi dao losu ocenu, ali tesko...
Ako nisi zadovoljan iznosom carine mozes da trazis ponovno carinjenje ili da ne preuzmes paket, na ali-u pokrenes dispute jer ti navodno nije stigao i dobijes novac nazad.
Jel ima neko da predloži još neki zanimljiv model u rangu sa ovim:
http://www.aliexpress.com/item/DOOGEE-VALENCIA-DG800-4-5-IPS-QHD-Android-4-4-2-MTK6582-Quad-Core-1-3GHz/1866922219.html
Kako rade OS na ovim Kinezima, jel potrebno neko čačkanje, rutovanje što se toga tiče?
Kako bre da update ovaj S660 na kitkat, vidim ljudi pisu da rade to, ali ne vidim nigde upustva kako a ni opcije na telefonu :D
Prief Lirator
6.10.2014, 14:51
Kako bolan nema? :D
Lenovo bi trebao da ima OTA koji se nalazi pod Settings -> About phone, pročačkaj malo.
Pa evo vidi ... znam gde treba da se nalazi ali nista.
http://www.dodaj.rs/f/24/sR/BxQUaQR/screenshot2014-10-06-15-.png
Imaš za taj Lenovo romove na XDA a samim tim bi trebao biti portovan i Cyanogenmod
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ma necu rom, hocu original kitkat kad vec ima, ali nesto nece :D
Edit: Snasao sam se, ali mi daje kineski update, strah me da ce biti samo kineski pa sta cu onda :D
Mislim da svi ROM-ovi imaju i kineski i engleski. Barem je tako za moj Xiaomi. Probaj. :D
Koji sam djavo cackao. Kako se brisu ikonice sa ekrana na kitkat ? :mad:
Engleski je ali su sve lenovo aplikacije, da popizdis, nema uopste google -.-
Poludeo sam, nece radi playstore -.-
NjegovaWisost
7.10.2014, 0:44
Kakvo stanje stoji sa domaćim preprodavcima kineskih telefona?Ima li ih, "zakidaju" li koliko i sl?
Koji sam djavo cackao. Kako se brisu ikonice sa ekrana na kitkat ? :mad:
Engleski je ali su sve lenovo aplikacije, da popizdis, nema uopste google -.-
Poludeo sam, nece radi playstore -.-
Ne popravljaj što nije pokvareno -.-
Od kad sam počeo da se pridržavam toga, stvari mi duže traju :)
Pokušaj da vratiš stari, jesi sačuvao bekap?
Kad udjem u recovery sve na kineskom i nema reseta, da poludis situacija skroz. Videcu sutra sta cu, sad vise nemam zivaca :mad:
I tako sam nakon sto sam otisao da spavam do 4 sata drndao dok nisam nasao resenje :D Ubacio sam stari rom, koji je malo vise prociscen i cak bolje radi. E sad da probam jos kitkat cist da ubacim xD
I tako nakon mucenja do 4 sata i par sati od jutros ubacen kitkat :D Manje vise cist i kako treba. Jedina stvar sto me muci na srednje dugme ( ne znam kako da ga nazovem ) se otvara google voice search mesto onog task managera sta li je. Kako to da ispravim ? :)
Edit: Ako ste mislili da je par google aplikacija i ne znam sta bloatware, onda morate da probate novi kineski kitkat za lenovo, ima bar jedno 20 njihovih aplikacija, igrica cuda, znaci ono je strasno sta ti ljudi koriste ...
Na kitkat kad držiš to srednje dugme,izađe po deff gg voice search. Kad jednom klikneš,spusti aplikaciju.
.. Task manager je na dvije kockice,meni je prvi sa desna.
Ja nemam to dugme :) ima levo meni, taj home i desno back -.-
Tako izgleda kod mene :o
Mada,bolje to da fali nego neko drugo .
Iako nisam nasao nacin da pokrenem taj task manager sta li je :) moram reci, da telefon mnogo bolje radi pod kitkat-om. Stvari rade mnogo bolje, nekako lepse i brze. A igrice koje su tu i tamo zaseckale dok se ucitaju sad to vise ne rade.
Drugari,
pratim ovu temu jer mi je zanimljiva:D Usput samo kratko pitanje, da li AliExpress prihvata placanje preko Skrilla (Moneybookers). I koliko je sve sigurno, vidim da moze da se reklamira i sl. Vidim i da Pandawill vraca pare za carinu i PDV? Jel carini podleze sve samo preko 50E (a PDV sve osim ako nesto ne proleti). Ko na kraju to donosi, jel se podize u posti, i tamo placaju dodatni troskovi? Tnx :D
Ja cu ti odgovoriti za Skrill, da , može da se plati preko Skrilla , samo postoji mogućnost da ti prvi put traže kopiju kartice i izvod sa računa, da bi se uverili da je tvoja kartica.Posle nema problema za nova placanja.
E, uspeo sam da uđem u engineering mode i da pojačam zvuk. Ima distorziju na glasnijim snimcima, ali bolje je da mogu da to stišam nego da one tiše ne mogu da pojačam :D
@mciggzy, ne znam za aliexpres ništa.
PDV se plaća na sve izgleda (za telefon od 2500 su mi naplatili PDV), a za carinu valjda preko 50€, ali ako pandawill daje garanciju onda će ti te pare i vratiti.
Donosi ti poštar, njemu plaćaš dažbine, a ako propustiš ostaviće ti cedulju u kojoj pošti da pokupiš paket i u tom slučaju plaćaš tamo :)
uh, na Aliju sve popunih i na kraju ipak nema (vise) Skrilla :((
Ja placam sa intesom, bez problema i return prosao i sve.
Bluesman
10.10.2014, 22:44
uh, na Aliju sve popunih i na kraju ipak nema (vise) Skrilla :((
Pa to je valjda Master card, ne pojavljuje se skrill nigde.Samo popuni kao master card i treba da prodje.
da, tako moze, ali to nije skrill, jer nisam podigao njihovu karticu. Na Pandawillu samo te preusmeri na skrill sajt, kazes ok i to je to. Bilo je i ovde tako, vidim ukunuli su i to i paypal.
Prief Lirator
11.10.2014, 18:01
Prijatelj hoće da mu naručim ovaj telefon (http://www.dx.com/p/nuqleo-quadrant-quad-core-android-4-2-2-wcdma-bar-phone-w-4-7-screen-wi-fi-and-gps-silver-338884#.VDlN_2eSxRp), koji je iz nekog razloga jako jeftin, iako ima dobre specifikacije.
I skroz fino izgleda na video review-ima i slikama.
Ali nikad nisam čuo za njega i pitam se da li ima neki fazon zbog ovako niske cijene.
Neko stručno mišljenje ili bar savjet? :)
Pitaj onog lika prief lirator, on obicno savetuje :D
Prief Lirator
11.10.2014, 18:20
Mora da je taj neki pametnjaković. :opanachke Okej, pitaću ga čim ga nađem. :D
Je l' bi radilo ovo kod nas ?
http://www.aliexpress.com/store/product/AIEK-M5-Card-Mobile-Phone-4-5mm-Ultra-Thin-Pocket-Mini-Phone-Dual-Band-Low-Radiation/101027_1941546351.html?spm=5261.7049941.1998087720 .349
Piše da je frekvencija 900/1800 MHz što znači da bi trebalo da radi.
Prief Lirator
12.10.2014, 12:40
Košta 60 dolara?
Imaš za duplo manje nešto slično: Link 1 (http://www.ebay.com/itm/Black-Cheap-Ultra-Thin-Mini-Card-Pocket-M5-Card-Phone-OLED-Screen-Quad-Band-/151409709039?pt=AU_Mobile_Phones&hash=item2340b8cfef), Link 2 (http://www.ebay.com/itm/Ultra-Mini-Pocket-OLED-Cell-Mobile-Phone-GSM-M3-MP3-Bluetooth-Card-Size-HIYG-/331243079200?pt=Cell_Phones&var=&hash=item4d1fa04620).
Imaš i isti model, opet za duplo manje para: :)
Link 3 (http://www.ebay.com/itm/AIEK-M5-4-8mm-Ultra-Thin-Card-Mini-Pocket-Mobile-Phone-Tiny-Card-Cell-black-blue-/161440923940?pt=Cell_Phones&var=&hash=item2596a10124), Link 4 (http://www.ebay.com/itm/4-8mm-AIEK-M5-Ultra-Thin-Pocket-Card-Phone-OLED-Screen-Dual-Band-Low-Radiation-/151328545363?pt=Cell_Phones&var=&hash=item233be25a53).
Vjerovatno još nije poslano jer je vikend.
Ako si ti naručio, otkaži i traži refund.
Bio je tad 16 na akciji :D
Prief Lirator
12.10.2014, 13:52
Onda ok. :)
Prijatelj hoće da mu naručim ovaj telefon (http://www.dx.com/p/nuqleo-quadrant-quad-core-android-4-2-2-wcdma-bar-phone-w-4-7-screen-wi-fi-and-gps-silver-338884#.VDlN_2eSxRp), koji je iz nekog razloga jako jeftin, iako ima dobre specifikacije.
I skroz fino izgleda na video review-ima i slikama.
Ali nikad nisam čuo za njega i pitam se da li ima neki fazon zbog ovako niske cijene.
Neko stručno mišljenje ili bar savjet? :)
Obrati pažnju na wcdma mreže.850,1900mhz.Kod nas su 900 i 2100.Mislim da to neće raditi na našim mrežama.
Posto Pandawil refundira novac koji uzmu na carini... Sta je potrebno uraditi da ti Pandawil isplati taj novac? Predpostavljam da im posaljes fotokopiju kartice, i fotokopiju racuna sa carine sto dobijes od postara, ili gresim?
Prief Lirator
12.10.2014, 17:24
@zajčik
E dobro da si vidio, hvala.
Vidio sam da i u review-ima piše da ne podržava 3G, ali nisam obraćao pažnju.
Ne znam da li je 3G bitan prijatelju, pitaću ga.
I ja razmišljam o ovom telefonu. :)
@sone88
Pa da, nema šta drugo.
Dokaze o plaćanju i identitetu.
Evo da pohvalim malo kitkat :D Telefon bolje radi sa njime, ne greje se kao sto je umeo po nekad dok je bio na staroj verziji i meni generalno lepse izgleda :D
http://www.dodaj.rs/f/10/VW/2RFVxX6F/screenshot2014-10-14-13-.png
A vala i baterija se solidno popravila pod kikat-om :)
http://www.dodaj.rs/f/19/lJ/2gibQkE4/screenshot2014-10-14-13-.png
http://www.dodaj.rs/f/13/rc/3B0VvboJ/screenshot2014-10-14-13-.png
A koliko je ranije drzala ?
Pa jedno dan manje i oko sat i po manje ekrana
Pre par sati sam i ja nabacio KK na note II videcemo sta ce se desiti sa mojom bat :dedica:
Prief Lirator
17.10.2014, 22:21
Vidio sam da Boškić iz Državnog posla (http://www.youtube.com/user/EmisijeRTVojvodine/videos) ima Lenovo S960 (http://www.pandawill.com/lenovo-s960-vibe-x-smartphone-50-inch-fhd-screen-mtk6589t-15ghz-2gb-16gb-69mm-ultrathin-p82379.html), u najnovijoj epizodi i još jednoj prije. :D
Bas je simplastican tel ! Dobre spec pa cak i cena. Ne znam kako ga ranije nisam snimio na pandi i to po toj ceni.
hehe eno ga i F1 !
Prief Lirator
18.10.2014, 15:58
Koja mašina, ali košta preko 700 dolara: http://www.pandawill.com/lenovo-vibe-z2-pro-k920-smartphone-snapdragon-801-quad-core-60-inch-3gb-32gb-grey-p94158.html
Zanimljivo je da skoro i nema ivice sa strana. :eek:
Odlican telefon,samo nisam bas siguran da vredi toliko. Btw tako su u pred-najavi predstavili s5, posle se ispostavilo da je fake. Ovo bas nema bezele.
Prief Lirator
19.10.2014, 16:58
Naravno da je preskup, ali definitivno upada u oči. :)
Evo jedan jak, velik, lijep i jeftin telefon, baš mi se sviđa: :D http://www.to2c.com/elephone-p2000-basic.html
evanghelion
19.10.2014, 23:53
Odlučih se da uzmem Coolpad F1 na pandi(zbog refundiranja dažbina), ali danas sam video s960 u PL-ovom postu, i sad se dvoumim. Jeste da je F1 brži, ali je ružan mnogo, sa druge strane Lenovo lep i tanak, mada je slabiji proc. Pomislih da su ledja od aluminijuma, ali bilo bi previše za ove pare.
Imam još vremena za odluku, dok mi ne stigne kartica iz banke, pa ako neko ima neku sugestiju, go ahead!
Edit: sad videh i ovaj Elephone, kul je i on.
Prief Lirator
20.10.2014, 8:17
Ovaj Elephone je u utorak na Happy Hour, eto prilike da skineš nekih 10-15 dolara.
Jedan bonus, PandaWill daje popust od 5 dolara ako prvi put kupujete od njih (ali ovo ne važi za Happy Hour sniženje).
Ima još jedan fin Elephone ovih dana na sniženju, P10.
I on mi se sviđa, tanak je i elegantan i ima KitKat, sa popustom je malo preko 100 dolara. :)
Nije F1 ruzan uopste cini ti se.
evanghelion
20.10.2014, 14:12
Na zalost, nije mi jos stigla kartica, pa cu da propustim taj HH.
Bas me cudi kako P2000 postize samo 24k na antutu, cini mi se da svi sa ovim SoCom postizu oko 29-30k.
Ajde da se malo ukljucim :ciao:
Kad je u pitanju izgled telefona tj tanki bezeli evo nesto u najavi Otium U5 (http://www.gizchina.com/2014/10/20/otium-u5-near-bezel-less-phone-revealed-chinese-phone-maker/).http://i2.wp.com/www.gizchina.com/wp-content/uploads/images/otium-u5-near-bezeless-phone.png?fit=1024%2C1024
Moram da priznam da nisam bas u temi, ali sam primetio da su telefoni sa 6582 socem debelo priblizili oko 100$ i dosta ispod, a da su telefoni sa 6592 socem vec dosta ispod 200$ i da se vec mogu naci za lepu svotu. Koliko se secam ocekivali smo to jos u toku leta, ali nije ni sad kasno. Ono sto me brine je jos izuzetno spor prelazak na KK u vreme kada je google vec predstavio 5.0 Lollipop. Da ne kazem da neki telefoni nece dobiti ni update na KK , a kamo li Lollipop. Moj alkatel je najavljen za kraj godine, ali poucen prethodnim kinezom zte-om i vipom, ko zna da li ce ga uopste i biti.
millanche
20.10.2014, 21:07
Dvoumim se između tri telefona. Sada je nakon sestre, žena na redu da se časti za rođendan :)
Varijanta broj 1: iOcean X8 Mini.
Varijanta broj 2: Doogee DG550 (njega bih izbegao ako je moguće, jer je 5.5" inča prevelik telefon za ženske ruke).
Varijanta broj 3: Elephone G6.
Od svih treći jedino nije izašao još uvek, pa nema recenzija. Ali generalno vidim da su se mnogi pokajali pri kupovini bilo kog Elephona.
A on mi se na oko najviše i sviđa :)
Hm. Šta mislite?
evanghelion
20.10.2014, 21:44
Zasto su se pokajali? Kakve probleme ima elephone?
millanche
20.10.2014, 21:51
Zasto su se pokajali? Kakve probleme ima elephone?
Pa uglavnom softverske prirode. Loša optimizacija, loše portovan OS, neažuriranje softvera (mada je to manje više kod svih kineza), mnogo bagova, a opet to niko ne ažurira, itd. A ređe su se žalili korisnici i na kratkotrajnost telefona zbog nekvalitetne izrade unutar telefona.
Na priefovom linku elephone p2000, svi se žale na užasnu bateriju. Upravo je to dokaz da njihov softver nije baš najbolji.
Ne znam koji je problem kod softvera, ali koliko znam, neki kineski proizvodjači telefona ne proizvode sami i softver za njih, već to propustaju nekom drugom ko zna taj posao. Izgleda da elephon radi sam softver i zato ima dosta problema. E sad o kvarljivosti komponenata unutar elephone telefona nešto nisam čitao.
millanche
20.10.2014, 22:41
Na priefovom linku elephone p2000, svi se žale na užasnu bateriju. Upravo je to dokaz da njihov softver nije baš najbolji.
Ne znam koji je problem kod softvera, ali koliko znam, neki kineski proizvodjači telefona ne proizvode sami i softver za njih, već to propustaju nekom drugom ko zna taj posao. Izgleda da elephon radi sam softver i zato ima dosta problema. E sad o kvarljivosti komponenata unutar elephone telefona nešto nisam čitao.
Pa da, uglavnom je bilo vezano za bateriju. Mada se žale i na kvalitet fotografija, sinhronizacija blica i kamere, GPS, gubitak signala bez nekog specijalnog razloga, pregrevanje uređaja, itd. Baš ima dosta ljudi koji ponavljaju te jedno isto, tako da mora da je istina. Ali su im uređaji uglavnom jako lepog dizajna i ekstra povoljne cene.
evanghelion
20.10.2014, 23:10
Hvala na odgovorima! Verovatno cu uzeti F1. Samo me sad buni ovo refundiranje, nadjoh na drugom forumu da je neko procitao da ne vracaju novac nego kredit. Nisam mogao na pandi da nadjem gde ovo pise, verovatno je negde dobro skriveno.
Prief Lirator
21.10.2014, 1:25
Kad smo se već @zajčik i ja dohvatili bezela tj. ivica na telefonima, ovo je je*eno najčudniji telefon na svijetu: http://www.youtube.com/watch?v=opVgMDtBecA :eek:
Kad smo se već @zajčik i ja dohvatili bezela tj. ivica na telefonima, ovo je je*eno najčudniji telefon na svijetu: http://www.youtube.com/watch?v=opVgMDtBecA :eek:
Gde ovo ima da se kupi? :D
Vrlo mi se sviđa :)
Kako ovo dobro izgleda kada se pusti video. Kao da slika lebdi u vazduhu. Jedino mi nije bas jasno kako će da se čuje. Ostaje da mu verujemo da može onako kako je i rekao.
Hehe, zamisli samo kad te neko vidi da se kontra javljas na trlefon, pa kazeš halo u zvučnik ne u slušalicu.
Prief Lirator
21.10.2014, 11:25
I meni se sviđa, baš kao da slika lebdi u vazduhu. :)
Ova donja ivica malo bode oči na početku, ali onda postane normalna.
Naravno da mora biti ostavljeno prostora za sve unutrašnje komponente.
A može se kupiti na Amazonu za oko 150 dolara, dok je na eBay-u skuplji.
Ali, ne radi nigdje osim na nekoliko američkih mreža jer postoji samo CDMA verzija. :dedica:
Prief Lirator
21.10.2014, 13:19
Pa kad su mu bezeli jedan milimetar do displeja, nema mjesta za zaobljenost.
A ja evo baš volim četvrtaste telefone. :)
Mislim da bi bilo teško koristiti ovo a ne stisnuti povremeno slučajno nešto po ivici ekrana. Meni se to i ovako dešava sa malim bazelima koji, jelte, nisu ni približno ovoliko mali. :opanachke
evanghelion
21.10.2014, 14:03
Meni je skroz cudno da je telefon u ovoj klasi, ocekivao sam da je neki flagship, sa druge strane, čudna je i odluka da se prodaje samo u US.
LoneWolf
21.10.2014, 23:58
Na GizChina imate romove za svaki kineski telefon, Cyanogen, original i custom romove koji izlaze kontinuirano, tako da je sva priča oko "lošeg, neizmjenjivog softvera" pala u vodu.
machak99
22.10.2014, 11:48
Sto se tice elephone telefona mislim da sve zavisi od modela do modela... Ja ima elephone p10c vec skoro 4meseca,uzeo sam ga koliko se pojavio na nevidjeno jer mi se svideo na oko a i ima dobre karakteriatike :) .Telefon sljaka extra i jedine dve zamerke sam imao na kameru i bateriju. Kamera kao i kod vecine kineza prosecna,mada po danu i nisu tako lose slike ali mi to i nije toliko bitno jer kameru retko koristim. Baterija sastavi jedan dan sa dosta ganjanja telefona,bas ga dosta koristim. Mada dok nisam instalirao Kit-kat i ubacio xposed nije mogla da izgura celi dan,tako da sam to resio.Ne greje se,ne koci,dobar prijem signala na obe kartice,wi-fi dobar,gps radi,testiran hvata satelite na otvorenom jer kad vidim da neki pricaju kako im telefoni hvataju u zatvorenom prostoru pa ne vozim ja po kuci ili garazi,vazno mi je da on precizno i dobro radi na otvorenom. To bi bilo to otprilike,ja sam zadovoljan sobziron na cenu i karakteriatike koje nudi za te pare..
P.S. Najvise se ljudi zale na elephone p6 ... Ovi drugi modeli nisu losi,p2000,p10,p10c...
http://pic.pandawill.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/256x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/k/sku61409.jpg
Lenovo S856 (http://www.pandawill.com/lenovo-s856-smartphone-4g-lte-55-inch-msm8926-quad-core-android-44-silver-p94148.html)
<Jos jedan kineski telefon bez bezela.
pa nije na videu (https://www.youtube.com/watch?v=c6TK8Oh3eYk) bas kao sto je na slici
kakaju ovi malo na pandavilu! I jedan i drugi telefon na slikama imaju mnogo manje bezele nego sto je na raznim videima.
Onaj sharp od gore bi odgovarao slikama na pandavilu ,ali ovi ne ....
Prief Lirator
22.10.2014, 20:55
Ne vjerujem da je kriv PandaWill, sve je do proizvođača koji pravi marketing.
iNew V3 na promotivnim slikama su reklamirali kao izuzetno tankog, a zapravo je duplo deblji:
http://gizchina.cz/wp-content/uploads/2014/03/22.jpg
Pa vidi se jasno da je izduzena slika.
Bog te mazo koja fake slika. Bog me, uopste ne liči na onaj lenovo iz videa.
Prief Lirator
23.10.2014, 12:33
Evo ga jedan zanimljiv telefon, pojačana verzija THL T6S: http://www.pandawill.com/thl-t6-pro-octa-core-smartphone-mtk6592m-50-inch-hd-ips-screen-1gb-8gb-gps-3g-white-p94337.html
Dodali su HD 1280x720 displej umjesto 854x480, kao i octa-core MTK6592 umjesto quad-core MTK6582 (naravno, i grafički čip je jači).
Košta samo 117 dolara, dobra cijena po mom mišljenju.
Ali ipak mislim da je bolje dodati 2 GB RAM-a, nego jači čipset (ili je ipak najbolje oboje). :D
Evo ga jedan zanimljiv telefon, pojačana verzija THL T6S: http://www.pandawill.com/thl-t6-pro-octa-core-smartphone-mtk6592m-50-inch-hd-ips-screen-1gb-8gb-gps-3g-white-p94337.html
Dodali su HD 1280x720 displej umjesto 854x480, kao i octa-core MTK6592 umjesto quad-core MTK6582 (naravno, i grafički čip je jači).
Košta samo 117 dolara, dobra cijena po mom mišljenju.
Ali ipak mislim da je bolje dodati 2 GB RAM-a, nego jači čipset (ili je ipak najbolje oboje). :D
Eh, prvo rese da vracaju pare od carine, a onda izadje i bolja verzija telefona, sve u mesecak dana, to je moja sreca -.-
Odličan telefon, jos bolja cena, a jos uz to 16gb kingston i back case free.
S obzirom da će prodaja krenuti tek za koji dan, ovo nije zadnja cena sigurno. Poskupeće bar za 20-30$.
Mozda mu baterija nije baš na nivou jer 1900mah za ovaj hdw je dosta malo.
Prief Lirator
23.10.2014, 12:54
Da, sigurno će biti skuplji jer je ovo tek pretprodaja i zato ima sve te pogodnosti.
@SirDuck
Preporučujem ti da taj prodaš, možeš čak i zaraditi na njemu i onda naručiš ovaj. :D
Da, sigurno će biti skuplji jer je ovo tek pretprodaja i zato ima sve te pogodnosti.
@SirDuck
Preporučujem ti da taj prodaš, možeš čak i zaraditi na njemu i onda naručiš ovaj. :D
I onda opet da čekam mesec dana da stigne, neka hvala. -.-
Jel neko probao u praksi to vraćanje para za carinu?
Prief Lirator
23.10.2014, 13:16
Jel neko probao u praksi to vraćanje para za carinu?Još je prerano pitati jer su to tek počeli, ne vjerujem da je ikome ko je to probao već došao telefon.
Ako budem naručivao sa Pande uskoro, probaću i ja.
Da vidim kakav je osjećaj prvi put platiti carinu. :kreza:
I onda da vidim da li će Panda to nadoknaditi.
Naručio sam juče za prijatelja Nuqleo Quadrant sa DX.com (http://www.dx.com/p/nuqleo-quadrant-quad-core-android-4-2-2-wcdma-bar-phone-w-4-7-screen-wi-fi-and-gps-silver-338884#.VEjjdCKUegY) jer slabo koja druga prodavnica ga ima u ponudi.
LoneWolf
24.10.2014, 12:45
Javi mi valja li taj Nuqleo iz prve ruke pa da znam šta i ja uzimam, moj pik je bio Lenovo 860/960 pa te zovem da pijemo ovih dana :)
Prief Lirator
24.10.2014, 13:10
Naravno komšija, i mene zanima kakav je Nuqleo, a ti se javi kad ti odgovara da se konačno i ti ponoviš Kinezom. :)
THL W200C 50% off
http://www.antelife.com/thl-w200c-android-4-2-mtk6592m-octa-core-5-0-inch-gorilla-glass-otg-1gb-8gb-3g-smartphone-black.html
Prief Lirator
24.10.2014, 19:28
THL W200C 50% off
http://www.antelife.com/thl-w200c-android-4-2-mtk6592m-octa-core-5-0-inch-gorilla-glass-otg-1gb-8gb-3g-smartphone-black.htmlI nije baš 50% off jer je originalna cijena ipak previsoka.
Za ovoliko se inače prodaje: http://www.to2c.com/thl-w200c-basic-5-0inch-ips-screen-corning-gorilla-3-mtk6592w-8-1-4ghz-android-4-4-with-1280-x-720-pixels-phone.html
Nisam pogledao kolike su cene na drugim sajtovima, ovo sam video na faceu jer sam ih likeovao i sad mi pustaju tamo popuste i ponude. U svakom slučaju lep popust. Jos je cena u evrima jer vazi samo za kupovinu iz Spanije.
Posto me zanimalo da pogledam sta se desava u mediateku otvorio njihovu stranicu na wikiu i video da se mediatek sprema za zamenu svojih cipsetova i to u skoro svim segmentima.
Svi su 64-ro bitni , i radi se o quad i octacore cocevima, od lowend do highend mogucnosti
Prvi koji je u gropi ,a koji ce nas najvise da zanima zbog niske cene je:
-quadcor MT6732 64bit radi na ARMv8 1.5GHz Cortex A53 processorom.
-ARM Mali-T760 GPU
-Rel. 9, Cat. 4 LTE (FDD & TDD), DC-HSPA+, TD-SCDMA, EDGE
-Dual-band 802.11n, Bluetooth 4.0
-13MP image signal-processor
-H.265 Ultra HD video playback
Inace predvidjen je za zamenu MTK 6582 soceve u lowend telefonima I kao sto vidite sposoban da pusti UHD 2K. Za drugi kvartal 2015 predvidjen je i MTK 6735 koji se ni po cemu ne razlikuje sem po grafickom cipu mali 720, ali mi nije jasno zasto nije 760.
S obzirom da je soc MTK6595 jos u punom naletu pretpostavljm da ce jos da se proizvodi u sve tri varijante.
Za srednju visoku klasu je predvidjem soc mt6752 64-bit octacore
-2.0GHz ARM Cortex-53 i Mali-T760 GPU .
-Supports low-power, 1080p, 30fps video playback supporting the emerging --video codec standard H.265 and legacy H.264 and 1080p, 30fps H.264 video recording
-Integrated 16MP camera image signal processor
MediaTek ClearMotion™ technology eliminates motion jitter and ensures smooth video playback at 60fps on mobile devices
MediaTek MiraVision™ technology for DTV-grade picture quality
-ntegrated Multi-mode 4G LTE Modem
-Rel. 9, Category 4 FDD and TDD LTE (150 Mb/s downlink, 50 Mb/s uplink)
-3GPP Rel. 8, DC-HSPA+ (42 Mb/s downlink, 11 Mb/s uplink), TD-SCDMA and EDGE are supported for legacy 2G/3G networks.
I poslednji u nizu je MTK 6795 64-bit Octa-core™ LTE SoC with clock speed up to 2.2GHz
-MediaTek CorePilot™ unlocking the full power of all eight cores
-Dual-channel LPDDR3 memory clocked at 933MHz
-2K on device display (2560x1600)
-120Hz mobile display with Response Time Enhancement Technology and MediaTek ClearMotion™
-480fps 1080p Full HD Super-Slow Motion video feature
-Integrated, low-power hardware support for H.265 Ultra HD (4K2K) video record & playback
-Ultra HD video playback support for H.264 & VP9, as well as for graphics-intensive games and apps
-Support for Rel. 9, Category 4 FDD and TDD LTE (150Mbps/50Mbps), as well as modems for 2G/3G networks
-Support for Wi-Fi 802.11ac/Bluetooth®/FM/GPS/Glonass/Beidou/ANT+
-Multi-mode wireless charging supported by MediaTek’s companion multi-mode wireless power receiver IC
Ima tu jos sto-sta ali da vas ne bih mucio, ovo je za sad dosta. Bas me zanima hoce li telefoni sa mediatek socevima nastaviti sa povoljnim cenama to jes hoce li nas proizvodjaci pretezno iz kine da nastave da nas odusevljavaju kvalitetom i snagom svojih uredjaja. :alealeee:
Prief Lirator
25.10.2014, 23:07
Ja moram reći da sam blago razočaran MTK6732, zato što isto kao i MTK6582 ne podržava Full HD displeje.
Ne kažem da je naročito potrebno, ali na većim dijagonalama 1080p ipak dosta znači.
A nisam ni našao da li će imati 1 MB L2 keša (kao MTK6589 i MTK6589T), ili samo 512 KB (kao MTK6582).
Ali sve u svemu, čini mi se da će biti prilično "light" odnosno slabašan, iako će davati preko 20k u AnTuTu.
Nadam se da će octa-core još više pojeftiniti i da će oni postati mainstream.
I nadam se da će što prije početi da prave telefone sa Lollipop-om, ali na to će se još čekati. :)
Samo neka oni stave HD ekrane na 5-5.5" i nema zime sa IPS matricom. Bojim se da qHD ne bude default na lowend kinezima.
Ono sto je mene razočaralo je mali T760 na svega 500mhz sto je skoro nikakvo unapređenje u smislu jačine na aktuelni mali 400 u 6582 na 500, i u M verziji 416mhz.
Čekamo invaziju mtk 6595 cipset u sve tri najavljene verzije koji je tek u zaletu a u zavisnosti koliko će oni biti jeftini tj najslabija verzija, toliko će telefoni sa 6732-35 cipsetom biti povoljniji.
machak99
27.10.2014, 17:33
Na GizChina imate romove za svaki kineski telefon, Cyanogen, original i custom romove koji izlaze kontinuirano, tako da je sva priča oko "lošeg, neizmjenjivog softvera" pala u vodu.
Moze mala pomoc,gde na GizChina ima CyanogenMod ili custom romovi,gledam,gledam i nigde ne vidim...
Posle koliko ali vraća pare kad se završi dispute proces?
Moze mala pomoc,gde na GizChina ima CyanogenMod ili custom romovi,gledam,gledam i nigde ne vidim...
Imaš ih i na forum.cyanogenmod.org i na XDA developers forumu, samo pretraži i naći ćeš ali pazi kod instalacije jer se na nekim modelima gubi Google Playstore ili prebaci jezik na kineski
vitezkoja
28.10.2014, 1:05
Posle koliko ali vraća pare kad se završi dispute proces?
Ja sam otkazao jednu porudzbinu ali jos nije bila ni poslata, pare sam dobio sedmog dana. Njihov rok za uplatu je 7-10 radnih dana
JohnnyBravos
28.10.2014, 10:42
Imaš ih i na forum.cyanogenmod.org i na XDA developers forumu, samo pretraži i naći ćeš ali pazi kod instalacije jer se na nekim modelima gubi Google Playstore ili prebaci jezik na kineski
Ajde, sta zezas coeka, sve sto mu treba je needrom, tu ce naci 90% svih romova.
LoneWolf
28.10.2014, 12:21
Nisam znao da ima i na needrom, hvala za info
machak99
28.10.2014, 13:55
Za needrom sam znao,zato sam pitam gde jos ima...hvala
Aliexpress nema visa security protection, direktno naplacuju sa kreditne/debitne kartice, posto zivim u UK,znam dosta ljudi kojima su probali da dignu pare sa kartice(500 dolara) jer imaju pristup kartici zbog security (ssn) koda. Ali banke u UK momentalno blokiraju transakcije i ne dozvoljavaju im dizanje novca. Ako malo google-ujete videcete mnogo nezadovoljnih korisnika koji su imali isti problem.
Zna li ko šta o ovome?
NjegovaWisost
29.10.2014, 20:38
Odakle nam 500 dolara? :D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.