Prikaži potpunu verziju : Kineski brend telefoni - vrede li?
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
[
20]
21
Ja sam u CG.
Takodje koliko vidim Redmi 5 nije dostupan na pomenutim sajtovima tako da mi to nista ne znaci. Recimo Redmi 5A je oko 130e dok je na Ali-ju oko 70e.
Pinstripe
20.2.2018, 15:37
Šta da ti kažem idi na sreću onda.
Zamoli prodavca da napiše da je nešto drugo u paketu i naravno manju cenu, pa ako ti se poreći da izbegneš dodatne troškove...
Sent from my C5 using Tapatalk
Xiaomi Redmi Note 5 Pro (https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_5_pro-8893.php) je ispao baš zla mašina... konačno pravi iskorak da naprave još od RN 3. Evo su i prvi utisci na GSMareni (https://www.gsmarena.com/xiaomi_note_5_pro_hands_on-review-1725.php) i prlično su impresionirani. Neki od razloga za takav utisak su:
- 5.99" IPS 1080 x 2160 - kažu vrlo prilepljen uz staklo pa daje osećaj kao kod flagshipova
- Snapdragon 636 - vrlo brz CPU sa 4 x A73 i 4 x A53
- 4/6 GB RAM - po prvi put brza LPDDR4X koja se obično ne stavlja u ovu klasu
- Dual kamera - Sony IMX 486 12MP je primarna, vrlo krupni pikseli (1.25 um) kažu pravi odlične fotke u raznim uslovima. Napred je Sony IMX 376 20MP
- 4000 mAh baterija
Najavljena cena 200€ ali mislim da vredi, po nekim stvarima je napredniji i od Mi A1.
asteriks254
20.2.2018, 23:09
Stigao mi je blackview a7 pro pre nedelju dana i sta da kazem otprilike dobio sam sto sam i ocekivao pristojan telefon neke nize srednje klase,carina me nije odrala naplatili su mi 2090 dinara tako da i njima da se zahvalim:ciao: sve zajedno oko 8500 din.Telefon je na AnTuTu osvojio 33975 poena.Telefon je lep kompaktan nista ne kvrci,ekran je ok 16:9,2,5D dobra vidljivost lepe boje.Radi na androidu 7.0 30 aplikacija instalirano.Zvuk ok.Kamere lepo rade preko dana,nocu i u uslovima slabog svetla ocekivano slabije.E sad oko baterije na AnTuTu mi pise da je kapacitet baterije 1000mAh sto mnogo odudara od deklarisanih 2800 dal da verujem antutu ili ne?pise tamo da mi je telefon 5,5 inca pa ipak nije nego 5.Dal ima neka aplikacije za bateriju kojoj se moze verovati?Cak i ovakva baterija moze da izgura vise od dan,mada ne iskljucujem mogucnost da su kinezi stedeli na bateriji verovatno zbog stedljivijeg procesora.Poklopac se malo teze otvara ne moze na silu mora na foru.Zvucnik je pozadi pa ako je telefon na ledjima zvuk se slabije cuje.Meni je telefon ok za te pare jedino jos da vidimo za tu bateriju jel su lagali ili ne?Naravno proslo mi kroz glavu sto rece Lonely Wolf garazni brend,naravno ne moze da se meri sa Xiaomijem,Meizu ili LeEco ali za ove pare..:):) http://www.blackview.hk/blackview-216/ link proizvodjaca.Telefon mi je dosao sa zastitnom providnom maskom i nekim sceen protektorom.Malo je tezi 176g al meni ne smeta.
Da je stvarno 1000 mAh ne bi ti ni pola dana sastavila. Ako su slagali slagali su nešto malo a ne toliko sigurno. Softverska očitavanja prosto nisu uvek pouzdana kao što i sam vidiš po ekranu.
Jel imao neko iskustva sa Cubot telefonima? Razmisljam da uzmem ovaj Cheetah 2 za burazera posto je upropastio P9 lite ,telefon mi deluje skroz dobro za taj novac 8 core cpu,3 giga rama i 32 giga interne memorije medjutim ima Mali T720 grafiku za koju pojme nemam kako se ponasa u zahtevnijim 3D igrama obzirom da je rezolucija ekrana 1080p :confused:
da bude jos crnje nigde na YouTube_u nema gaming review :D
Posle mesec dana korišćenja LeEco Le S3 X626 telefona, utisci se poprevili. Kad asam dobio telefon napunio apk i odmah isti dan se već primećivao lagano seckanje i kočenje. U to vreme imao je 93k na antutu. Pošto me užasno nerviralo takvo ponašanje nečega što ima super hdw rešio da promenim sistem. S obzirom da je LeEco u problemima slabo napreduje podrška, a pitanje je da li će je u buduće i biti. Elem nadjem custom 5.9.28s 6.1 verziju i flešnem je preko twrp, pošto sam prerhodno otključao bootloader i flešnuo twrp. Telefon je progledao. Razlika 100 posto. Evo već 3 nnedelje kako sam apdejtovao sistem telefon još nije secnuo šta god radio na njemu.
Inače kamera iako 21mp sony senzora, nema dobar fokus koji ubija slikanje iz fundamenta. Pretpostavljam da je softverski problem jer kad ubode dobar fokus slike su fenomenalne, bilo makro ili normalnog fokusa. Taj problem je čini se bio manje izražen sa prethodnim softwarom, ali generalno je problem br 1. Probao još 2 - 3 apk i nema boljitka. Bojim se da ako leeco u skorije vreme neizbaci neku 7.0 ili 8.0 verziju apdejt ovaj telefon ostane večiti talenat nikad dokazan. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180221/bd72d3eaf2590acd6477fb62d1629962.jpg
supressor
21.2.2018, 16:12
Jel imao neko iskustva sa Cubot telefonima? Razmisljam da uzmem ovaj Cheetah 2 za burazera posto je upropastio P9 lite ,telefon mi deluje skroz dobro za taj novac 8 core cpu,3 giga rama i 32 giga interne memorije medjutim ima Mali T720 grafiku za koju pojme nemam kako se ponasa u zahtevnijim 3D igrama obzirom da je rezolucija ekrana 1080p :confused:
da bude jos crnje nigde na YouTube_u nema gaming review :D
Ja sam imao dva modela, jeftinija doduše. Slabi su sa podrškom, to je neka moja glava primedba, ostalo je manje-više ujednačeno kao kod ostalih Kineza. Relativno ok rade, uz dosta slabe kamere.
Posle P9, malo koji Kinez će mu biti ok-naročito po pitanju kamere
P. S: MT 6753 je baš mator procesor
Hah ja reko bas po pitanju kamere ne bi trebao da brine posto je samsungova :facepalm doduse ruku na srce gledao sam par review sa youtube_a i bas deo gde prikazuju kameru me iznenadio, iskreno nista mi ne deluje losije od mog J7 2016
Doduse glavna stvar koja me brine jeste grafika posto igramo par igara zajedno, imao sam T720 u predhodnom telefonu Lenovo Vibe P1m i terao je igre pristojno ali 720p mu je rezolucija naspram 1080p od Cubot_a al sa druge strane Cubot ima octa core na 1.3 naspram quad core 1ghz od Lenova...
Muke Isusove haha :kreza::facepalm:D
MasterChief2
21.2.2018, 19:54
https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_685215.html
Mnogo bolji izbor ako ces iz inostranstva porucivati :)
EDIT: Samo nadji gde je dostupan za ove novce.. Bilo ga je pre jedno dve nedelje, vidim da ga ovde sada nema. Drugar ga je uzeo i prezadovoljan je.
Posle ove peripetije (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=2168907&postcount=4714), samo da javim da sam telefon poslao natrag u Kinu preko regularne pošte kako bih iskoristio 45 day money back guarantee, i da je stigao tamo posle ravno dve nedelje, ali sam izgubio još i nekoliko dana zbog Kineske nove :opanachke
Poštarina me izašla oko 900din (oko 440g je bio težak paket)
Ponudili su mi zamenu ili refund, ja sam prvo tražio zamenu ali kada sam potvrdio podatke sa adrese za ponovno slanje, obavestili su me da nemaju trenutno telefon na lageru i ponudili mi refund - odabrao sam GB Wallet poene pa ću ili poručiti isti telefon pošto mi se dopada (Oukitel K4000 Plus 4g) ili neki u sličnom cenovnom rangu (videh da ima Xiaomi 4a flash sale za 99$ što je stvarno povoljno za taj telefon)
Nadam se da će ove informacije biti nekome od koristi, ako bude bio u slučaju da vrši reklamaciju koja je dostižna itekako, samo treba imati strpljenja :ciao:
supressor
24.2.2018, 14:45
Pozitivan rasplet dogadjaja na kraju-sto je najbolje.
Ja zbog toga preferiram gearbest u odnosu na aliexpress. Mnogo manje peripetije ima, subjektivno misljenje-mozda gresim
Imao sam slican slucaj, samo sa mnogo manjom cenom-6jura.
Meni su doduse ponudili da posaljem sat o njihovom trosku, ili da mi vrate pare-a da mi sat ostane.
Vratili su mi pare u wallet bez problema-moglo je i na karticu, ali svakako sam posle kupovao jos nesto.
Monk Psycho
25.2.2018, 4:24
Posle ove peripetije (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=2168907&postcount=4714), samo da javim da sam telefon poslao natrag u Kinu preko regularne pošte kako bih iskoristio 45 day money back guarantee, i da je stigao tamo posle ravno dve nedelje, ali sam izgubio još i nekoliko dana zbog Kineske nove :opanachke
Poštarina me izašla oko 900din (oko 440g je bio težak paket)
Ponudili su mi zamenu ili refund, ja sam prvo tražio zamenu ali kada sam potvrdio podatke sa adrese za ponovno slanje, obavestili su me da nemaju trenutno telefon na lageru i ponudili mi refund - odabrao sam GB Wallet poene pa ću ili poručiti isti telefon pošto mi se dopada (Oukitel K4000 Plus 4g) ili neki u sličnom cenovnom rangu (videh da ima Xiaomi 4a flash sale za 99$ što je stvarno povoljno za taj telefon)
Nadam se da će ove informacije biti nekome od koristi, ako bude bio u slučaju da vrši reklamaciju koja je dostižna itekako, samo treba imati strpljenja :ciao:
Ovako sam i ja prosao kad sam slao ZTE u kinu (nazalost neuspesno)
Kako neuspešno?
Meni ovo kako je prošao deluje sasvim ok. Ja sam nešto slično od 600 g platio 1700 din da pošaljem nazad sa brojem za praćenje (tako treba po pravili Alija).
Ti treba da otvoriš ticket sa problemom (pričam za GearBeast), zatim slediš priložena pravila i uslikaš/usnimiš kvar i posle toga ti odobravaju (ili ne) reklamaciju
Kada dobiješ RM broj i obrazac za slanje natrag u Kinu to znači da je reklamacija već odobrena ako sam ja dobro razumeo, tvoje je onda da pošalješ paket natrag i platiš troškove slanja, pa kada im stigne izjašnjavaš se šta hoćeš zamenu ili povraćaj novca
Ne treba slati paket dok ne dobiješ RM broj, mislim i ne možeš jer tek kada dobiješ RM broj dobijaš i adresu za slanje :opanachke
Odlucio sam se ipak za A1 sa 2 godine garancije. Sto je sigurno sigurno je.
https://farm5.staticflickr.com/4721/40417298282_1c5453cbf0_b.jpg (https://flic.kr/p/24zxdEo)
Prezadovoljan sam. Odmah mi je stigao Oreo update. Kvalitet izrade odlican, ekran jako dobar, stock Android, 64/4GB, dual kamera koju jos nisam stigao da istestiram kako treba... sve u svemu prezadovoljan sam.
https://farm5.staticflickr.com/4721/40417298282_1c5453cbf0_b.jpg (https://flic.kr/p/24zxdEo)
Prezadovoljan sam. Odmah mi je stigao Oreo update. Kvalitet izrade odlican, ekran jako dobar, stock Android, 64/4GB, dual kamera koju jos nisam stigao da istestiram kako treba... sve u svemu prezadovoljan sam.
Javi kakva je kamera
Javi kakva je kamera
Pa ako pogledaš uzorke sa neta prilično je dobra za telefon od 200 i kusur eura. Vrlo korektna. Nema OIS, low-light fotke su meh ali ima solidan portrait mode, odličan 4K video (uz slabiji zvuk) i to je to otprilike.
Prošle nedelje sam se nešto duže igrao sa Mi A1 i fin je telefon skroz. Čisto poređenja radi da pomenem da sam u istom trenutku imao Mi A1, Mi 5S plus i svoj Redmi 3 naravno. Kamera u normalnim uslovima je što kaže doktor vrlo korektna, u težim je nisam isprobavao.
Sam rad i brzina su manje više isti kao na Redmi varijantama sa 4GB, očekivano lepo radi, drži puno aplikacija otvorenih, nije baš munjevit u reakciji. To oko brzine verovatno ne bih ni primetio da nisam sve vreme imao i 5S plus pri ruci - on je već prava munja zaista, bukvalno leti iz aplikacije u aplikaciju bez ikakvog delay-a.
Pošto me redovno cimaju za savete napravio sam Xiaomi klan u najbližem društvu pa je sada lako raditi uporedne testove. :D
Prošle nedelje sam se nešto duže igrao sa Mi A1 i fin je telefon skroz. Čisto poređenja radi da pomenem da sam u istom trenutku imao Mi A1, Mi 5S plus i svoj Redmi 3 naravno. Kamera u normalnim uslovima je što kaže doktor vrlo korektna, u težim je nisam isprobavao.
Sam rad i brzina su manje više isti kao na Redmi varijantama sa 4GB, očekivano lepo radi, drži puno aplikacija otvorenih, nije baš munjevit u reakciji. To oko brzine verovatno ne bih ni primetio da nisam sve vreme imao i 5S plus pri ruci - on je već prava munja zaista, bukvalno leti iz aplikacije u aplikaciju bez ikakvog delay-a.
Pošto me redovno cimaju za savete napravio sam Xiaomi klan u najbližem društvu pa je sada lako raditi uporedne testove. :D
I ovde si zarazio par nas(redmi 3s), svojom recenzijom.
Hold my beer.
Od kako sam uzeo RN4 još troje ljudi sam naveo na kupovinu Xiaomija i za sada su svi zadovoljni.
Nikada neću biti lojalan nijednom brendu i svoj novac ulažem pametno - a činjenica je da za telefon do ~200e pametnije od Xiaomija teško da može trenutno.
Već sam pominjao Redmi Note 5 pro (https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_5_pro-8893.php) (to ime je za Indiju) jer ima vrlo primamljive karakteristke. Izgleda da će se za ostatak sveta zvati samo Redmi Note 5 i očekivane cene su odlične.
175 € za 4 GB / 64 GB
215 € za 6 GB / 64 GB
Jel' dobio brzo punjenje sa Oreo? Koliko sam video iz review na Nougat nije imao, a nešto su spekulisali da će omogućiti na 8.
Nije to neki krupan nesoatatak, ali nije ni loše za imati
Banking Trojan Found in Over 40 Models of Low-Cost Android Smartphones (https://www.bleepingcomputer.com/news/security/banking-trojan-found-in-over-40-models-of-low-cost-android-smartphones/)Dr.Web says it found the trojan on newly shipped devices from lesser-known brands —mostly based in China— such as Leagoo, Doogee. Vertex, Advan, Cherry Mobile, and others.
"The malware is present in the devices which are sold not only in Russia but globally," a Dr.Web spokesperson told Bleeping Computer earlier today via email. "For instance, in Poland, Indonesia, China, the Checz Republic, Mexico, Kazakhstan, [and] Serbia."
Na listi je i Tesla SP6.2
Ne čudi uopšte za ove garažne brendove. Čudno je samo to kako Tesla, srpski telefon, ima kineski virus. :D
Na tom telefonu je srpska samo marka :opanachke
Tesla najverovatnije dolazi iz nekog istog pogona koji proizvodi za jeftinije kineske marke - tako da je to verovatno neki Leagoo ili Doogee al' sa drugačijom sitoštampom
Teški krševi od telefona- a prodaju se ovde za 10000-11000 din i više, za te pare ili manje je bolje kupiti neki od manje poznatih "firmiranih" kineza poput Okuitela koji je za 2 klase bolji od toga :opanachke
Ukrali mi Moto G5 Plus. Bio mi je perfektan telefon 9 meseci koliko sam ga imao osim sto nije imao kompas. Je l' ovaj novi Xiaomi Redmi 5 Plus dobra zamena? I da li ga kupiti u Logic Shop?
Dobra je zamena. A Logic Shop je tipična srpska polulegalna prodavnica telefona. Daju svoju garanciju koju i ispoštuju kad se mora. Izguglaj ih malo i naći ćeš razne utiske koji meni lično ne deluju ni bolje ni lošije od domaćeg proseka.
Logic shop su losi i krajnje neporofesionalni takodje telefoni su im skidani sa mreza i iskreno, moj ti je savet da skupis vise para pa makar cekao i par meseci i kupis telefon u krstenoj radnji gde ces dobiti garanciju 2-3 godine sa pecatom i koja ce telefon nositi u ovlasceni servis ukoliko bude potrebe.
Kako znas i umes izbegavaj te male dundjerse radnje a pogotovu MobTrend koji su tek dno dna u svakom smislu te reci
Logic shop su losi i krajnje neporofesionalni takodje telefoni su im skidani sa mreza i iskreno, moj ti je savet da skupis vise para pa makar cekao i par meseci i kupis telefon u krstenoj radnji gde ces dobiti garanciju 2-3 godine sa pecatom i koja ce telefon nositi u ovlasceni servis ukoliko bude potrebe.
Kako znas i umes izbegavaj te male dundjerse radnje a pogotovu MobTrend koji su tek dno dna u svakom smislu te reci
OK, onda cu da ih izbegavam. Mozda najbolje da sacekam da na oficijalnom srpskom Xiaomi sajtu bude na lageru? Doduse malo brzam jer jos nemam para ionako :rofl:
Iskreno, nisam nikada kupio telefon van Telenora, zadnja 4 telefona sam tamo kupio i sve sam ih menjao kada mi je istekao dvogodisnji ugovor i nikada nisam morao da ih nosim na popravku, valjda sam imao srece po tom pitanju.
OK, onda cu da ih izbegavam. Mozda najbolje da sacekam da na oficijalnom srpskom Xiaomi sajtu bude na lageru? Doduse malo brzam jer jos nemam para ionako :rofl:
Iskreno, nisam nikada kupio telefon van Telenora, zadnja 4 telefona sam tamo kupio i sve sam ih menjao kada mi je istekao dvogodisnji ugovor i nikada nisam morao da ih nosim na popravku, valjda sam imao srece po tom pitanju.
Veruj ti meni bolje cekaj pa makar i pola godine bez telefona al kad kupis kupio si nego da kao recimo moj drug nedavno kupis u recimo MobTrend_u telefon koji je skidan sa mreze koji je rutovan koji Samsungov servis nije hteo da prizna garanciju bas zbog toga a kad je MobTrend servisirao telefon posle intervencije inspekcije ostao mu je doduse popravljen telefon ali krajnje neprofesionalno sa poklopcem baterije od drugog modela i kao sto sam rekao rutovan,kraden sa arapske mreze...i da bez fiskalnog racuna...
Ja dodao još malo para i poručio Xiaomi Redmi 4x 32gb 3gb black - cena sa popustom mu je bila 139$ što je oko 113e, mislim da za te pare ne postoji bolji telefon
Ne volim da dajem puno para za mobilni i nisam neki zahtevni korisnik (igre na telefonu i kamera me ne zanimaju, bitno mi je samo da sve radi glatko i da je baterija solidna), ali s obzirom da telefone menjam tek kada moram bolje da ima više memorije i octa core
Valjda neće i ovaj doći faličan kao i Oukitel koji sam reklamirao, a ostaje i da se vidi hoće li me odrapiti za carinu jer prošli put nisu :opanachke
Kod naših preprodavaca na KP je 155e, daju godinu dana garancije... Ne znam koliko se isplati za tu razliku uzimati iz Kine.
Ja koristim kineske telefone poslednjih par godina i imam samo reči hvale. Trenutno imam MI A1 i telefon je baš baš super, za te pare.
imao sam i iPhone-ove i Samsunge i ostale popularne brendove, ali nema šanse da više plaćam telefone, samo zbog brenda i imena...
Jel ovo normalno? Uputanju je nov telefon 3600 je baterija ,tripuje me to sto je izgubio vise od 30% u toku nocu znaci idle pa sad ne znam dal treba da jos koji dan prodje dok mu se baterija kalibrise il sta vec :confused:
https://i.gyazo.com/286643d7ec987e1ded0e3870d0ad28ae.png
Proveri redom sve te procese šta ga je najviše držalo budnim (keep awake, GPS usage, itd)
Pa nisam nista koristio, bio je u idle od sinoc nesto oko ponoci jer sam zaboravio da ga ponesem kad sam ujutro kretao a inace lokacija je ugasena + telefon je bio na silent rezimu.Inace primetio sam da mu baterija pokazuje procente sa greskom npr nekad se ugasi kad je na 5% bukvalno minut posto je pao na 5% telefon se sam ugasi dok za period preko noci znaci samo idle nijedan jedini poziv niti ista a njemu padne baterija 35-40% pa sad gledam dal ga vratim i zamenim posto je telefon star svega 8-9 dana
Koji si telefon uzeo?
Nije normalno - to što si napisao se dešava kada baterija dosta oslabi i kada je stara već nekoliko godina pa spadne 20% preko noći čak i kada je uključen airplane mode
Ma uzeh prosle nedelje J7 2017 i to sto se desava sa baterijom me uzasno iritira jer je ovo prvi telefon koji tako brzo trosi bateriju u idle a kao sto sam rekao nit je bio na mobilnom internetu nit je lokacija bila upaljena nit ista osim Vibera da je instalirano cak sam ugasio i always on display pa opet 35-40% baterije ode za 7-8 sati u idle...
Pre ovog telefona sam imao J7 2016 (koji je zavrsio kod burazera) kod njega je za to isto vreme ispod 10% islo za idle preko noci + sto sam na njemu imao i brdo igara
Probaj da kalibrišeš bateriju za početak.
@c64freak samsung je poznat po brdu preinstaliranih aplikacija i ostalog smeca tako da mozda nesto odatle crpi bateriju. Ili ti je baterija falicna, posto se sve proizvode u Kini bez imalo kontrole kvaliteta. Ako ti je u garanciji, reklamiraj, bolje da budes par dana bez telefona nego da trosis zivce bzvz (govorim ti iz iskustva).
Ako mozes da vratis vrati ja sam sa Le Eco s3x626 imao isti problem i probao brdo stvari jednostavno imao sam neke wakelock aplikacije i sve sto ti razni programi kazu je koje su ali ne nude pomoc oko istih. Promenio rom i posle toga nisam imao problema(sem sto sam ga brikovao dok sam instalirao TWRP pa mi mesec dana nije radio).
MasterChief2
9.3.2018, 0:33
Ako mozes da vratis vrati ja sam sa Le Eco s3x626 imao isti problem i probao brdo stvari jednostavno imao sam neke wakelock aplikacije i sve sto ti razni programi kazu je koje su ali ne nude pomoc oko istih. Promenio rom i posle toga nisam imao problema(sem sto sam ga brikovao dok sam instalirao TWRP pa mi mesec dana nije radio).
Kod LeEco modela je problem sa Android OS. Konkretno, tri servisa vezana za bateriju ja mislim prave problem. Meni telefon znaju da drze budnim po 8h i 50% baterije mi se istrosi preko noci. Problem sam resio tako sto sam namestio da se telefon gasi u 23:00, a pali u 06:00. Primetio sam da ukoliko telefon gasim u rasponu nekom ne dolazi do tog problema.
Skoro pa svi LeEco telefoni imaju taj problem. Verovatno je to neki BUG u njihovom EUI sistemu, ne verujem da je neka hardverska greska. Kod vecine telefona problem se resava instalacijom drugog ROM-a. Kod mog telefona je problem sto nema neki izbor ROM-ova, a na svim ostalim imam isti problem.
Vratio sam ga danas i rekose mi da sacekam par dana dok vide dal ce servis da im odobri zamenu (nadam se da hoce lol) :)
Sto se preinstaliranih aplikacija tice J7 stvarno nema mnogo ima google paket koji koristim i shitcrosoft koji sam odmah uninstalirao tj ostavio sam iste aplikacije koje sam imao i na 2016 verziji kome baterija nije isla ispod 7-8% u toku noci
Obzirom na to da znam mnogo ljudi koji imaju J7 i niko nema ovakav problem pametno je što si ga reklamirao.
Ako ti ga kojim slučajem ne zamene rokni mu factory reset, nakon FR ugasi Googleov Backup u settingsima, GPS, disableuj sve suvišne Google i Samsung aplikacije i ne instaliraj ništa od 3rd party aplikacija.
Onda tako koristi telefon jedno dan-dva da vidiš šta se dešava, pa onda uključi GPS pa dan kasnije kreni da instaliraš aplikacije. Ako i bez svega toga bude padao nivo baterije sam od sebe onda je hardver/baterija 100%.
Jesam ovaj screenshot sto sam postovao je posle fabrickog resetovanja i bez aplikacija instaliranih znaci klot, sa aplikacijama koje inace koristim + igra il dve nije mogao da izdrzi od jutra do veceri.
Pazi trebalo bi da uvaze reklamaciju i odobre zamenu obzirom da sam ga vratio posle 7-8 dana a mislim da sam zakon kaze da u prvih 6 meseci kupac moze traziti zamenu uredjaja (naravno ukoliko nije ostecen itd sto ovaj nije) od prvog dana bumper maska i zastitno staklo
Ja sam se igrao sa Xiaomi A1 i Mi 6 prije neki dan jer planiram da uzimam novi telefon uskoro. Zaista fini telefoni, narocito Mi 6. Jedino stvarno kamere nikako da pogode. Dobre su za dnevne fotografije ali nocne zaista imaju mnogo suma. Takodje nedostatak modova za video snimke je po meni mali nedostatak. A1 ima prednost stock Androida ali specifikacije su vec malo zastarjele. Ali ima headphone jack.
Kada se podvuce crta zaista nisu losi telefoni i stvarno razmisljam o kupovini Mi 6 ali imao sam tu nesrecu da koristim Galaxy S8 pa je sad malo teze odluciti se za bilo sta drugo (ljubav na prvi pogled XD).
Huawei takodje ima par dobrih modela. Ali primjetio sam da i kinezi polako dizu cijene telefona.
supressor
10.3.2018, 17:21
Na žalost za jedan s8 može da se kupi koliko, 4 MiA1...
Nema sumnje da su samsungovi flagship telefoni odlični.
Problem sa noćnim snimcima na MiA1 je samo softverske prirode, ne znam gde videh da su na njega valjda instalirali softver kamere sa pixela-noćne fotke su najmanje duplo bolje.
Meni je lično odlična stvar prelazak na snapdragon na Xiaomi. Nadam se da će ih ostali Kinezi kopirati
Gcam na Xiaomi i imas flagship kamericu, narocito Mi serija drasticno bolje fotke pravi sa Gcam.
Ja sam sa Note 4 SD 805 presao na Mi Max 2 koji ima SD 625 i opet sve brze radi na Max 2 tako da dzabe hardware ako software ne moze da isprati.
Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Poprilicno sam napredan korisnik sto se tice root-ovanja i svega ostalog (moj Nexus 7 2013 je trenutno na 7.1.1 verziji OS-a tako da sto se toga tice mogu komotno da sredim sve st treba), ali ako nov telefon moram da root-ujem i cackam po njemu onda stvarno...
Poprilicno sam napredan korisnik sto se tice root-ovanja i svega ostalog (moj Nexus 7 2013 je trenutno na 7.1.1 verziji OS-a tako da sto se toga tice mogu komotno da sredim sve st treba), ali ako nov telefon moram da root-ujem i cackam po njemu onda stvarno...
Pomalo kontradiktorna izjava: svaki napredan korisnik suočen je sa bloatwareom, lošim prevodima sa englesko-kineskog, aplikacijama pravljenim za kinesko tržište koje često završe i na global romovima. Kupiš mob, podesiš, rutuješ, instaliraš rom koji ti odgovara i još ako ima OTA - puna kapa🙂uvijek bih žrtvovao tih sat vremena posla ako znam da nakon toga imam čist i uredan mob.
Pomalo kontradiktorna izjava: svaki napredan korisnik suočen je sa bloatwareom, lošim prevodima sa englesko-kineskog, aplikacijama pravljenim za kinesko tržište koje često završe i na global romovima. Kupiš mob, podesiš, rutuješ, instaliraš rom koji ti odgovara i još ako ima OTA - puna kapa🙂uvijek bih žrtvovao tih sat vremena posla ako znam da nakon toga imam čist i uredan mob.
E al' vidiš recimo ja sam bio jedan od tih manijaka i bio sam ubeđen da kad uzmem Xiaomi neće proći ni mesec dana do prelaska na LineageOS. Međutim, i dalje sam na MIUI, telefon radi kao prvog dana, natrpali su toliko opcija u OS da mi AOSP i root jednostavno ne trebaju a i povrh svega toga nemam ti ja više vremena za maltretiranje sa custom ROM-ovima, flešovanje, bagove, loše apdejtove itd.
Xiaomi se s razlogom probio na tržište ovako brzo - realne cene telefona + vrlo dobar softver. Plus, Global ROM na mom RN4 nema nikakvog smeća, samo Mi apps koje su integrisane u sistem i kojih ne mogu da se otarasim ali jednostavno ih ignorišem i telefon me nikada ne forsira da ih koristim. S druge strane tu su sjajni Mi Remote, Mi Drop i slične apps koje tako dobro rade svoj posao da bi se i Google posramio.
Softver za kameru im je apsolutno slabija strana ali eto i tu može Google Camera da se instalira i dobiješ nativnu 4K video podršku, fantastične 360 panorame, bolji HDR itd.
Proteklih par godina sam koristio Stock Android uredjaje pa sam se navikao na sisteme bez previse gluposti. Obicno krenem cackati po uredjajima kada im prestane OS podrska. Zato A1 ima veliku prednost jer ej stock Android.
Već sam pominjao Redmi Note 5 pro (https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_5_pro-8893.php) (to ime je za Indiju) jer ima vrlo primamljive karakteristke. Izgleda da će se za ostatak sveta zvati samo Redmi Note 5 i očekivane cene su odlične.
175 € za 4 GB / 64 GB
215 € za 6 GB / 64 GB
Te cene bi bile odlične, ali pošto Evropa nije Indija odlučili su se za "blago" korigovanje.
Poznate cene za Xiaomi Redmi Note 5 Pro u Evropi (https://www.benchmark.rs/vesti/poznate_cene_za_xiaomi_redmi_note_5_pro_u_evropi-75358)
Nisam znao do skoro da Xiaomi ima proizvodnju direktno u Indiji, tako da su i tamo kao domaći proizvod, nema carine i drugih troškova pa njihovu cenu nećemo nikada dobiti... Ali ova cifra od +100€ je ipak žešće preterana, pa midrange od 270€ mogu da kupim i od Samsunga. :rolleyes: Pre ću da ga naručim iz Kine i platim uredno carinu i PDV opet bi jeftinije izašlo. Videćemo šta će biti na kraju, ipak je ovo samo neki leak koji ne pominje ni gde ni ko će da drži tu cenu.
Budzet mi je 10 hiljada, kupujem dedi prvi Android.
Ovo mi deluje kao najbolja moguca opcija:
https://www.emmi.rs/mobilni-telefoni-homtom-ht37-silver-ds-50ips.11.html?productId=64711
To je jedini koji sam pronasao ispod 10k sa 2GB RAM-a a i sve ostalo mi deluje fino. Je l' su pouzdani ovi HomTom? Nikad cuo do danas za njih.
Budzet mi je 10 hiljada, kupujem dedi prvi Android.
Ovo mi deluje kao najbolja moguca opcija:
https://www.emmi.rs/mobilni-telefoni-homtom-ht37-silver-ds-50ips.11.html?productId=64711
To je jedini koji sam pronasao ispod 10k sa 2GB RAM-a a i sve ostalo mi deluje fino. Je l' su pouzdani ovi HomTom? Nikad cuo do danas za njih.
Homtom = Doogee = garažni odron brend namjenjen nezahtjevnim korisnicima, slabo ugledan i još manje poštovan zbog skandala sa laganjem oko kapaciteta baterija u uređajima od prije par godina. Lijepili naljepnice od 2800-3000 mAh na baterije od 1200-1600 mAh kapaciteta i umalo propali.
Obzirom na to da znam mnogo ljudi koji imaju J7 i niko nema ovakav problem pametno je što si ga reklamirao.
Ako ti ga kojim slučajem ne zamene rokni mu factory reset, nakon FR ugasi Googleov Backup u settingsima, GPS, disableuj sve suvišne Google i Samsung aplikacije i ne instaliraj ništa od 3rd party aplikacija.
Onda tako koristi telefon jedno dan-dva da vidiš šta se dešava, pa onda uključi GPS pa dan kasnije kreni da instaliraš aplikacije. Ako i bez svega toga bude padao nivo baterije sam od sebe onda je hardver/baterija 100%.
Doco jel ti nije cimanje da pitas prijatelje koji imaju J7 2017 dali im zastitno staklo utice na touch sensitivity?:confused:
Na 2016 verziji se nije to desavalo dok sad na 2017 evo promenih 7 u nadi da ce jedan raditi kako treba medjutim evo 2-3 prodavca mi govore kako se to desava na svakom J 2017 (znaci sve od j3 j5 j7) kao zbog zakrivljenog ekrana....to mi mornoski zvuci jer npr devojka mi ima s7 edge i nikakav problem sa screen protector_om koji se dobija uz otterbox
Na 2016 se drugaru dešavalo isto to. Upravo pitao.
To što lupaju da je zbog zakrivljenog ekrana nema veze sa životom. Prosto su tako naštelovali touch da ne bude mnogo osetljiv kada prst nije lepo nalegao na njega i to ne ide dobro sa zaštitnim staklima. Mada iskreno ne znam čemu staklo kada već imaš vrlo otporan Gorilla Glass koji gotovo da ne može da se izgrebe... a kada dođe do ozbiljnog udara koji ga lomi, ta krta zaštitna stakalca baš i ne pomažu sem da ljudi mirnije spavaju verujući da služe nečemu pametnom.
Ja sam npr. imao suprotan problem sa HTC Desire X jer je reagovao i kroz farmerke, pa ako se slučajno otključa u džepu napravi rušvajs tarući se o nogu kroz džep. Ali sam zato mogao da ga koristim i sa tankim rukavicama. Samsung je samo preterao na drugu stranu i suviše smanjio osetljivost.
Samo otvori idući put drugu temu za probleme sa Samsungom jer ni na koji način nije Kineski brend i nema šta da traži u ovoj temi.
Ontopic
Lansiran Mi Mix 2s (https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix_2s-9067.php) i ako je verovati nekim prvim utiscima izgleda da su konačno razvalili sa kamerom u svim uslovima osvetljenja. Na DXO mark (https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-mix-2s-chinese-gem/) su je smestili rame uz rame sa iPhone X i nijansu ispod S9.
To što lupaju da je zbog zakrivljenog ekrana nema veze sa životom. Prosto su tako naštelovali touch da ne bude mnogo osetljiv kada prst nije lepo nalegao na njega i to ne ide dobro sa zaštitnim staklima. Mada iskreno ne znam čemu staklo kada već imaš vrlo otporan Gorilla Glass koji gotovo da ne može da se izgrebe... a kada dođe do ozbiljnog udara koji ga lomi, ta krta zaštitna stakalca baš i ne pomažu sem da ljudi mirnije spavaju verujući da služe nečemu pametnom.
Ja sam npr. imao suprotan problem sa HTC Desire X jer je reagovao i kroz farmerke, pa ako se slučajno otključa u džepu napravi rušvajs tarući se o nogu kroz džep. Ali sam zato mogao da ga koristim i sa tankim rukavicama. Samsung je samo preterao na drugu stranu i suviše smanjio osetljivost.
Samo otvori idući put drugu temu za probleme sa Samsungom jer ni na koji način nije Kineski brend i nema šta da traži u ovoj temi.
Ontopic
Lansiran Mi Mix 2s (https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix_2s-9067.php) i ako je verovati nekim prvim utiscima izgleda da su konačno razvalili sa kamerom u svim uslovima osvetljenja. Na DXO mark (https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-mix-2s-chinese-gem/) su je smestili rame uz rame sa iPhone X i nijansu ispod S9.
Sorry za off i hvala za odgovor :)
Ma nema J7 2017 gorila zato sam i hteo zastitno staklo a fora je sto sam ga sto kazem reklamirao i sad me ovi iz gigatrona majmunisu kako je to normalno
@ Aibo
Kod mene se desavalo da pri jacem udarcu zastitno staklo pukne ali ekran ostane netaknut. Krtost zastitnog stakla je pozeljna u takvim situacijama.
Problem je sto mnogi tanke gumene folije reklamiraju/prodaju kao zastitu, a one ne pomazu pri jacem udarcu.
To što je zaštitno puklo ne znači da bi i ekran koji je mnogo jači. Ne kažem da nema situacije u kojoj će taj protektor da pomogne i da ne upije baš ni malo energije pri direktnom udaru u ekran... ali je činjenica da on puca mnogo lakše od ekrana i ne znači da ga je spasio svaki put kada pukne.
Staklo ekrana ustvari najčešće puca kada se desi vrlo jak potres celog telefona, tj. kada telefon prvo padne na neki ugao i na toj tački upije svu energiju, jer se tada kostur telefona najviše stresira pa se kroz staklo ekrana pošalje izuzetno snažan ripple koji ga izlomi iznutra. Tu protektor ne pomaže ni najmanje jer sila koja lomi nastane u samom telu telefona i proširi se vibracijom a ne dolazi od udara oštrog predmeta. Zato potpuno neintuitivno otporni telefoni poput Galaxy Active i sl. koriste običan plastični ekran jer iako se lako grebe ima veliku elastičnost koja izdržava ripple/talas koji lomi sva ojačana stakla poput Gorrile (čvrsta površina ali krut i lomljiv).
Verovatno najtrajnija varijanta po korisnika bi bila plastičan ekran na telefonu za otpornost na lomljenje i glass protector preko za otpornost na grebanje, ali to nije marketinški prihvatljivo jer kupci odmah drame ako nemaju GG.
Narucio sam plavi Redmi 5 za nekin 95$. Vec je poslat, javljam utiske kad stigne.
Narucio sam plavi Redmi 5 za nekin 95$. Vec je poslat, javljam utiske kad stigne.
Daj link, da vidim. Mozda i ja narucim nesto iz Kine.
Daj link, da vidim. Mozda i ja narucim nesto iz Kine.
Evo: https://www.aliexpress.com/store/product/Global-Version-Xiaomi-Redmi-5-2GB-16GB-5-7-inch-full-Display-Snapdragon-450-Octa-Core/2178148_32849943655.html?spm=a2g01.11194122.xfafeb 8.7.78ae49d7I1n2x5
Samo sto sam ja isao preko Anniversary Sale stranice, i imao sam vaucer. Tako da sam platio 96$ ili 97$. Mada mislim da je ovo Xiaomi shop.
Edit: Koliko vidim prosli su i plavi i zlatni telefoni a sale mislim da se danas zavrsava. :/
Evo vidim plavi model je opet dostupan za 107$. Ako mozete da uzmete vaucer i spustite ispod 100$ mislim da je telefon vrlo dobra kupovina za te pare. EU model je u pitanju.
Ja cekam da vidim cijenu Mi Mix 2S moela pa da padnem na **** XD
^^ 510€ je na Aliju trenutno.
^^ 510€ je na Aliju trenutno.
Ni kinezi nisu vise sto su bili XD
Vala kinezima je i kvalitet skicio do nebesa, gledam skoro drug uzeo cubot cheetah 2 jako lepo uradjen telefon izgleda kao ovaj moj j7 2017 a i extra fluidno radi nema blotvera etc....cak moze i da se fino poigra,poceo da igra samnom Mobile Legends i kaze nista nekoci
Ni kinezi nisu vise sto su bili XD
Podižu cene sa svakom novom iteracijom. Valjda ne žele ni oni večno da rade za kikiriki. Polako peglaju sve dečije bolesti a konkurenciju u vidu bang for buck prosto nemaju pa im popularnost vrtoglavo raste iz godine u godinu. Mislim da otud i podizanje cene, prosto im se može.
Bio sam ovih dana po gradu da tražim neki jeftin telefon za neku stariju osobu. WinWin i Gigatron imaju izložene Redmi modele. Već je i Redmi 5 stigao mada je on bio u vitrini pa nisam mogao da ga isprobam. Najskuplji u njihovoj ponudi je bio A1 a flagship-ova u vidu Mi 6, Mix 2... nije bilo. Verovatno narod u toj cenovnoj klasi od 300+ evra i dalje želi da ima brend kojim može da se hvali.
Ja vec mjesec dana ako ne i vise trazim telefon. I iskreno sam se pomalo razocarao. Kada sam uzimao moj Nexus 5 prije koliko vec 4 godine to je bio zaista fantastican uredjaj. Evo ga i dan danas radi bez vecih problema. Sada vec takvih telefona nema nesto puno.
Tipa Nokia 8 mi se dopala poprilicno jer spada u tu neku kategoriju best bang for the buck ali nije to ona stara Nokia da mozes da im vjerujes. A jos uvijek nisu otkljucali Bootloader tako da custom ROM-ova nema uopste. Sad da ja gatam hoce li i kada otkljucati Bootloader i hoce li community uopste da se prihvati custom ROM-ova (jer uredjaj uopste nije popularan u US npr.) necu, a da prihvatim samo 2 godine podrske za update OS-a i necu bas.
Tu Xiaomi ima prednost jer oni zaista dugo podrzavaju uredjaje i imaju poprilicno velik community. Ali poceli su da dizu cijene polako. Ali koji god mi se ucini da je za mene uvijek mu nesto nedostaje. U vecini slucajeva to je kamera gdje "jaci" brendovi u istom cjenovnom rangu imaju bolje. Xiaomi nikak da progura taj prokleti IP68 rejting.
Tako npr kada se poredi LG G6 i Mi Mix 2 koji dodju u slican cjenovni rang vidimo da Xiaomi ima da ponudi noviju Snapdragon platformu i to je sve sto ej na njihovoj strani. LG ima bolji displej sa HDR10 podrskom, IP68 rejting, bolju kameru, FM prijemnik, podrsku za SD karticu...
Nisu to losi telefoni da se razumijemo samo ja obicno mjenjam telefone svake 4 godine ako ne i vise pa uvijek gledam sta ce mi potrajati do tada :D I stvarno mi je zao sto je Google ukinuo Nexus seriju :(
Xiaomi-u je glavno tržište Kine.
Dok je do pre par godina to bilo tržište na kome vecina kupuje prvi pametan telefon sada je situacija drugacija.
Video sam neko istrazivanje da sada prosečno placaju preko 300 evra uredjaje. Da vise ne zele samo jeftino nego sad traze i dodatne funkcije i kvalitet.
Tako da povecanje kvaliteta i cene ima logike ako se zna da je baš Kina njihovo glavno tržište.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Zna li neko da li su Xiaomi telefoni u Winwin/Gigatron/sl global verzije? I kako bih to mogao da proverim?
Konkretno bih ovaj uzeo dok je jos malo snizen: https://www.winwin.rs/smart-telefon-xiaomi-redmi-5-plus-ds-zlatni-5-99-fhd-ips-oc-2-0ghz-4gb-64gb-12-5mpix-4g-7-1-8613299.html
Zna li neko da li su Xiaomi telefoni u Winwin/Gigatron/sl global verzije? I kako bih to mogao da proverim?
Konkretno bih ovaj uzeo dok je jos malo snizen: https://www.winwin.rs/smart-telefon-xiaomi-redmi-5-plus-ds-zlatni-5-99-fhd-ips-oc-2-0ghz-4gb-64gb-12-5mpix-4g-7-1-8613299.html
Naravno da jesu. Nemas sta da proveravas.
Ali zar ovo nije malo mnogo za Redmi 5 Plus?
Naravno da jesu. Nemas sta da proveravas.
Ali zar ovo nije malo mnogo za Redmi 5 Plus?
Sta znam. Pitao sam pre ovde za Logic Shop i receno mi je da izbegavam jer ne izdaju racune, a preko oglasa ili Aliexpress isto ne bih da se zezam.
Sta znam. Pitao sam pre ovde za Logic Shop i receno mi je da izbegavam jer ne izdaju racune, a preko oglasa ili Aliexpress isto ne bih da se zezam.
Ja bih ipak isao na A1 za te pare. Ali i Redmi 5 Plus je dobra kupovina, noviji je model sa 18:9 ekranom... to je sad neki trend valjda.
Inace ne bih ni ja porucivao ove skuplje modele iz Kine, ipak sigurnije je ovako.
Ja bih ipak isao na A1 za te pare. Ali i Redmi 5 Plus je dobra kupovina, noviji je model sa 18:9 ekranom... to je sad neki trend valjda.
Inace ne bih ni ja porucivao ove skuplje modele iz Kine, ipak sigurnije je ovako.
Dvoumio sam se. Mala je razlika, a pobedilo je to sto Redmi 5 Plus ima kompas i bolju bateriju, jedina prevaga za A1 je kamera izgleda. A i ne svidja mi se sto A1 ima Type-C, svi punjaci koje imam su micro-USB.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8959&idPhone2=8776
Type-C je prednost u svakom slucaju. Tu je metal unibody u poredjenju sa plastikom/metalom kao i stock Android, dual kamera.
Tako npr kada se poredi LG G6 i Mi Mix 2 koji dodju u slican cjenovni rang vidimo da Xiaomi ima da ponudi noviju Snapdragon platformu i to je sve sto ej na njihovoj strani.
Nije samo novija platforma, već i dosta jača, LG je quad core i ima manje RAM memorije od bilo koje verzije Mi Mix 2, a i kad pogledamo sintetičke testove razlika je velika. Slažem se za ostalo.
Provereno, jesu svi global, pre neki dan sam ih razgledao, drugar jedan je kupio Xiaomi Redmi 4x DS. Uostalom, kakva bi to katastrofa bila za njih da prodaju kineske verzije :kreza:
Ja sam kupio pre nekih mesec dana Xiaomi Mi A1 u Logic-u i prilicno sam zadovoljan telefonom u odnosu na cenu.
- Kamera je prosecna mozda cak i ispod prosecna ako se uporedi sa Samsung telefonima u ovom cenovnom rangu
- Boje na displeju su bledunjave i nedovoljno "zive" ako se porede sa Samsung telefonima u ovom cenovnom rangu
- Dobija redovne bezbedonosne zakrpe (security patch) ali nije dobio azuriranje na 8.1 Oreo verziju iako su to dobili drugi telefoni iz Android One programa
- Oreo verzija ima mnogo gresaka i jedno od najiritantnijih je vezano za "recent apps" ili tri crtice dugme jer po nekad prestane da radi pa se mora restartovati telefon kako bi se odglupeo (mada ovo se ne dogadja bas cesto ali se desava)
- Osvetljenje dugmica je preslabo, toliko je slabo da neko moze pomisliti da ne postoji ali postoji
- Citac otiska prsta je zadovoljavajuce brz i retko gresi za razliku od konkurencije koja obicno i nema to u ovom cenovnom rangu
- Menadzment memorije je zaista sjajan moze se startovati tuce aplikacija i da telefon pri tome ne pocne da "stuca" mada to je vise do toga jer nema nikakav nabudzen UI
- Nema nikakvih nepotrebnih aplikacija
- Baterija moze izdrzati i dva dana uz umereno koriscenje (trenutno je 31%, a napunjen je pre 1d i 9 sati od toga je ekran bio ukljucen 2 sata i 30 minuta).
Ja bih ipak razmislio o KP zbog uštede od ~5500 din, nije mala razlika. Ja sam uzeo pre skoro 3 nedelje i baš sam zadovoljan, telefonče fenomenalno.
Offtopic da ne otvaram novu temu.
Sad Nokia HMD ne znam dali se vodi kao kineski brend ili ne, no nebitno. Razmisljam se da prodam moj HTC desire 650, koji radi fantasticno, veoma brz, stabilan, multitasking na nivou nekog telefona iz vise klase, i da kupim Nokia 5, impresioniran izradom pre svega, i redovnim azuriranjem. Vidim mnogi se zale na probleme, sporijeg rada, trome kamere, sa zastitnim staklom touch bas i ne raguje najbolje, blago pregrejavanje(moj htc nema tih problema), ali izrada, baterija veceg kapaciteta i redovna azuriranja me bas privlace, htc stao na 6.0.1 i nece dalje. Sense je optimizovan gotovo kao stock, ima prednosti, theme, itd u odnosu na goli stock, ne znam sta mi je ciniti. Ako moze neko ko ima Nokia 5 ili neko koga zna da ima Nokia 5 da posvedoci o tom telefonu. Citam forume, komentare, gledaj youtub, odem do operatera, ali to je sve kratkog daha, treba mi misljenje nekog sa tim telefonom.
Bledunjave boje, dobra kamera te ovo te ono - puno tražite za telefone koji koštaju 150-180e još i jeftinije ako se poručuju direktno od kineza
Pa ne može i jare i pare :opanachke
Bledunjave boje, dobra kamera te ovo te ono - puno tražite za telefone koji koštaju 150-180e još i jeftinije ako se poručuju direktno od kineza
Pa ne može i jare i pare :opanachke
Eh zna se desiti kao sto sam naveo u primjeru G6 i Mi Mix 2 gdje po mom misljenju kada se sve podvuce LG nudi vise za slican novac. Xiaomi stvarno ima dobre uredjaja za novac koji traze ali polako i oni pocinju da primjenjuju zapadnu politiku i dizu cijene.
G6 meni na papiru deluje odlično, kažem na papiru jer nisam probao niti znam ikoga ko ga ima. Mi Mix 2 jeste brži telefon sa novijim čipsetom. On je zapravo bio i jeftiniji na premijeri nego G6 na svojoj, ali mu se cena iz nekog razloga bolje drži, verovatno zbog stvarno vanserijske pojave. Sada kada im je cena skoro ista, odluka je stvarno lična preferencija.
Što se tiče ovih modela oko 200€, iako su i dalje dobra kupovina, gap u odnosu na brendiranu konkurenciju se dosta smanjio jer Xiaomi prosto stagnira već neko vreme na tom polju. Čak su imali i faze nazadovanja na pojedinim mestima. Npr. prave zamene za Redmi Note 3 koji je imao SD650 i odličnu kameru nikada nismo dobili (u to vreme nije postojao približno dobar telefon ispod 300€). Svako ko pogleda moj opis od pre 2 godine za manji Redmi 3 može da vidi fotke koje neće da ponovi ni sa jednim modernim Redmi telefonom. Prosto poređenje. Moj brat ima J5 2016 kupljen istog meseca kad i moj telefon, plaćen je 60% skuplje i pokazao se znatno lošije u svemu, osetno sporiji, lošije fotke, plastičan... Dečko se stvatno smorio poredivši šta je on dobio za 190€ a šta sam ja za 120€.
Danasi Xiaomi i dalje suvereno drži tu najjeftiniju klasu, prosto nema boljih telefona od 100-150€, stariji brendovi tu i dalje vuku nos kupcima sa 1GB rama i nekim bednim low end čipsetovima.. Međutim već oko 200€ gde su jači Note modeli harali se stvar promenila... rasli ekrani i RAM memorija, ali čipsetovi nisu napredovali, kamere su u nekim segmentima čak i nazadovale... a Samsung je npr. u istom tom periodu značajno poboljšao J5 i J7, aluminijum je zamenio plastiku, kamere su postale bolje... Amoled ekrani su uvek i bili tu...
Uprkos svemu ja bih i dalje pre za isti novac uzeo Mi A1 sa 4GB rama nego J5 2017 sa 2GB ali činjenica je da su razlike sitne i već mogu da se podvedu pod ukuse. O onoj priči da kupiš Xiaomi za 170€ koji stvarno spenkuje bilo koji Samsung ispod 300€ više prosto nema govora.
Uzeh Redmi 5 Plus sa 4/64GB. Za sada mi je jedina zamerka cudno pozicioniran zvucnik jer kad gledam nesto u landscape mode-u zvuk ide samo sa jedne strane. Ali inace osim toga perfekcija telefon za ovu cenu.
Meni je stigao iz Kine Redmi 4x (3gb rama, 32gb storage), na Gear Beast akciji plaćen oko 110e ali pošto su me odrapili za carinu :opanachke cena mu je ispala otprilike ista kao kada se ovde kupuje preko oglasa
Prezadovoljan sam, jedino mi smeta što nema backlight na navigacionim tasterima, ali da se preživeti - za ove pare teško da postoji bolji telefon :cool:
Da li neko zna kako se zove onaj limic sto ide ispod dugmeta kao kontakt i gde se to moze kupiti ? :D
Nema ga jos Redmi 5. :(
Valjda ce da stigne ovih dana.
Kratko pitanje:
Djevojka koristi Xiaomi Redmi 4, verziju sa 3GB RAM - a i 16GB interne memorije. Pošto besomučno cepa FB i Instagram, skida i aplouduje slike, brzo je popunila dostupnu memoriju i telefon već prijavljuje manjak.
Da li ovaj model ima mogućnost proširenja memorije kroz SD karticu? Čitao sam na netu da može, ali da ista zauzima mjesto za drugu SIM karticu... samo, nemam pojma da li ovaj telefon uopšte dual sim?
Da, ima Hybrid Dual Sim, tako da može da koristi ili 2 sim kartice ili sim+sd kombo.
Kratko pitanje:
Djevojka koristi Xiaomi Redmi 4, verziju sa 3GB RAM - a i 16GB interne memorije. Pošto besomučno cepa FB i Instagram, skida i aplouduje slike, brzo je popunila dostupnu memoriju i telefon već prijavljuje manjak.
Da li ovaj model ima mogućnost proširenja memorije kroz SD karticu? Čitao sam na netu da može, ali da ista zauzima mjesto za drugu SIM karticu... samo, nemam pojma da li ovaj telefon uopšte dual sim?
Mora da ima ugraviranu oznaku za SD ako na tom mestu podržava. Ubeđen sam da je to drugo mesto predviđeno za sim i sd. Uostalom pogledaj zvaničnu specifikaciju za taj model, lako ćeš naći na netu.
Od sutra u prodaji Xiaomi Mi 6X (https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_a2_(mi_6x)-9140.php), od kog se očekuje da postane Mi A2 za globalno tržište.
SD660 uparen sa 4/6GB rama, dual kamerom (druga je za loše svetlosne uslove)... zvuči kao baš lep paket ali je i startna cena ~20% viša nego što je bila za 5X (A1).
Od sutra u prodaji Xiaomi Mi 6X (https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_a2_(mi_6x)-9140.php), od kog se očekuje da postane Mi A2 za globalno tržište.
SD660 uparen sa 4/6GB rama, dual kamerom (druga je za loše svetlosne uslove)... zvuči kao baš lep paket ali je i startna cena ~20% viša nego što je bila za 5X (A1).
Tacna od 6 inča, ljudi božji pa ko će to izvaditi iz džepa, mora uz njega da se nabavlja i ona potpazušna homotorbica
Kao i kod svih ostalih brendova koji su počeli kao pristupačni a odlični, na kraju će i ovaj biti samo odličan.
Pa da, klizanje cena iz godine u godinu je očigledno. Valjda je tako normalno, neće niko večno da radi za kikiriki. Mada je zanimljivo da to važi za midrange i flagship modele a ovaj jeftini duo Redmi i Redmi Note (plus u poslenjoj iteraciji) i dalje dolazi po istim cenama.
Ako podbace sa prodajom skupljih modela nece osetiti jer je prodaju ogroman broj tih jeftinih, zato opipavaju teren dizanjem cena za skuplje modele, da vide da li ce da "idu".
Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
todorovic92
27.4.2018, 12:42
Uzeo bih preko MTS-a nesto, pa su mi u izboru telefoni :
HTC U11 LIFE
Motorola Z2 Play
Motorola X4
Neki savet ?
Uzeo bih preko MTS-a nesto, pa su mi u izboru telefoni :
HTC U11 LIFE
Motorola Z2 Play
Motorola X4
Neki savet ?
Pa biraj izmedju X4 i U11 life, ja bi licno(htc fan) uzo HTC on je adroid one-stock android sa redovnim azuriranjem i tu je u prednosti, mada moto 4X je odlicna. Z2 je malo slabija. Evo detaljno poredjenja ispod.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8674&idPhone2=8634&idPhone3=8885
Dal je neko video Nuu G3, super lep telefon.
Ja sam uzeo leagoo m9 52e placen carina me izasla 1300dinara mogu da kazem da je telefon za ove pare odlican.
Pozdrav
Stigao mi je Light Blue Redmi 5, ima par dana. Nisam hteo nista da pisem pre nego sto isprobam telefon kako valja.
Telefon je stigao u vakum pakovanju, global verzija. Uz njega u pakovanju dolazi punjac, usb kabl i providna silikonska futrola. Dakle nema slusalica.
Sto se telefona tice za ovih par dana ja sam prezadovoljan. Izgleda predobro a kvalitet izrade je zaista odlican. Mislim da sam napravio odlican izbor sto sam uzeo plavu boju. Deluje mi da je dosta lagan u poredjenju sa telefonima koje sam prethodno koristio. Najvise me iznenadjuje baterija koja je prosto odlicna. Displej je takodje vrlo dobar, rezolucija istog je 720p+, PPI je 282, ali ja ne vidim neku razliku u poredjenju sa PPI 400 recimo. Mislim da je rezolucija sasvim dovoljna za ovu klasu uredjaja, osvetljenje na max je prejako, a auto brightness odlicno radi.
Ne znam sta drugo da kazem, moj model je sa 2GB RAM-a ali telefon zaista radi jako dobro, nema nekih usporavanja i sl. Wi-Fi i 4G brzine su odlicne. Probao sam i par igrica da istestiram SD 450 uglavnom su sve radile fluidnije u poredjenju sa A1 koji ima SD 625 ali i FHD rezoluciju. Kameru nisam stigao da istestiram kako treba ali cu napisati nesto i o njoj kasnije.
https://farm1.staticflickr.com/962/41152133154_82820b54b9_b.jpg (https://flic.kr/p/25Gtrt9)
Sto je dobar ovaj novi OPPO F7 , bedak samo sto ima taj odvratni notch
WKQGOWn0tJE
andrej1989
14.5.2018, 21:52
Da li neko zna koji je kinez Tesla 3.3 lite?
Hteo bih da naručim sa neta masku ili futrolu, ali naravno da nema pod imenom Tesla...
Hvala.
flamingos
15.5.2018, 15:49
Zanimljive maskice (https://rs.mycase-online.com/product/case/tesla-smartphone-33-lite/7403/60534/) i ovde (http://www.mob-shop.rs/proizvodi/futrole-za-tesla-3-3-lite.html) :opanachke
Sta mislite da li porucivati ovaj novi Redmi 6 kad pocnu EU modeli da se prodaju, nakon Redmi 5:
https://m.gsmarena.com/xiaomi_redmi_6-9237.php
Nije bas neki upgrade. Ali vise RAM-a (ja imam Redmi 5 sa 2GB), 2 kamere iza, jedino ne znam kakav je ovaj SoC. Jaci od SD 450?
Takodje manji ekran i slabija baterija u poredenju sa Redmi 5.
Taj Helio P22 je odgovor na SD 710 koji malcice iznad SD660 koji se pokazao odlicno! Znaci jaci je od SD450. Vrlo moguce je da ce napraviti neku redmi 6 varijantu i sa SD procesorom za globalno trziste. MTK vise ide u Kini nego globalno.
Samo da ne bude opet SD 625...
P22 je po testovima koje je sam Xiaomi demonstrirao praktično jednak da SD625 što je logično jer imaju ista A53 jezgra na istim klokovima. Brzinski ne može da se poredi sa SD-ima koji imaju A7x klastere kao što su SD660 i 710... za to je već Helio P60.
Ti koji imaš Redmi 5 po mom mišljenju ne treba uopšte da razmišljaš o 6-ici jer je baš nikakav upgrade.
Pozdrav svima, vidim da ovde ima puno zaljubljenika u tehologiju i onih koji se razumeju, pa imam jedno pitanje za sve, a tice se ove teme, da ne otvaram novu kao novi clan.
Dakle, zelim da kupim novi tel. u rangu od 15 - 20 hiljada. Skoro sam od drugara saznao za Xiaomi eksploziju na trzistu, i izbor je pao na Redmi Note 4x (3gb i 16gb). Dosta sam procitao o njemu, i na ovom forumu izmedju ostalih.
Sad, pitanje svih pitanja jeste: Iz Zajecara sam, u ovdasnjim shopovima ga nema, niti moze da se naruci...Sa neta, i sa ovde pominjanih stranih sajtova ne bih narucivao, jer ne zelim da cekam toliko. Gde u Srbiji moze da se naruci ovaj model, a da su ljudi pouzdani i posteni? Na sajtovima se nudi svasta, razlicito je trajanje garancije, a cene variraju i po 3,4 hiljade. Ako ne moze da s pise ovde javno, posaljite mi privatnu poruku.
Eto, to je to. Hvala unapred na odgovorima. Zivi bili!
Imas ih u gigatronu,winwin i tim ostalim velikim lancima oni vrse besplatnu isporuku na celoj teritoriji
Uzo kao nov Leeco LeTV le1 pro x800 globalni model. Snapdragon 810+4gb+64gb+QHD 5.5 IPS-Sharp ekran, Sony 13mpx senzor, ubacih mu cm 12.1 solidno radi, kamera na CM zadnja uzas, prednja nikad bolju nisam video, tezak 178gr. metalan ceo... Malo podseca na HTC One modele.
MasterChief2
2.7.2018, 17:51
Kad sam ja taj telefon uzeo i svima sam ga ovde preporucivao, ali se uvek nadje neko da kaze kako nisam upravu. Drago mi je da ga jos neko ima sem mene :D Ja ga imam vec trecu godinu i radi mi savrseno. Hardver, izrada i kamere na najvisem mogucem nivou. Tada kada je izasao mogao je rame uz rame da stane sa najskupljim telefonima poznatih proizvodjaca.
Taj CM12.1 ne valja. Videces i sam da dosta toga ne radi kako treba. Moj savet ti je da instaliras EUI 11S i neki launcher poput Nove i miran si.
Kad sam ja taj telefon uzeo i svima sam ga ovde preporucivao, ali se uvek nadje neko da kaze kako nisam upravu. Drago mi je da ga jos neko ima sem mene :D Ja ga imam vec trecu godinu i radi mi savrseno. Hardver, izrada i kamere na najvisem mogucem nivou. Tada kada je izasao mogao je rame uz rame da stane sa najskupljim telefonima poznatih proizvodjaca.
Taj CM12.1 ne valja. Videces i sam da dosta toga ne radi kako treba. Moj savet ti je da instaliras EUI 11S i neki launcher poput Nove i miran si.
Gde da nadjem originalni rom, nigde nema za US verziju, sve za CN.
MasterChief2
2.7.2018, 21:21
Vidim da sajt sa kog sam ja skidao vise nije dostupan. Stavio sam da se aplouduje pa cu ti ovde okaciti link. Brzini je oko 200KB/s i ima oko 1GB, tako da ce do ponoci biti gotovo nadam se.
Jel za globalnu tj. USA verziju? Jel izasao android 6 za ovaj telefon?
MasterChief2
2.7.2018, 21:49
Za USA verziju. I ja imam isto tu verziju. Nema od Androida 6.0 nista za taj telefon i 99% nece ni biti. LeEco je trenutno u stecaju, a i dok su bili operativni bolelo ih je uvo za taj telefon. Naime postoje dve verzije, Global (USA) i kineska verzija. Kineska verzija je dobila zvanicno 6.0, a nezvanicno 7.1. Ako flesujes kineski rom na USA verziju brikovaces telefon. Naime, iako su telefoni hardverski u potpunosti isti, postoji neka razlika u Bootloaderu i to je zadavalo glavobolju developerima. Jedan lik je uspeo kinesku verziju Androida 6.0 da prilagodi USA verziji ali nije uspeo u potpunosti. Nije radio zvuk na spoljasnim zvucnicima i za bateriju je uvek prikazivao 0%.
Posto mi je twrp recovery, i telefon rootovan, valjda cu moci da flesujem stock rom preko custom recoverija?
MasterChief2
2.7.2018, 22:00
Ovaj ROM nije moguce flesovati iz TWRP-a. Flesuje se tako sto ubacis telefon u Fastboot, pokrenes flash.bat i on ce dalje sve sam da uradi (prethodno moras instalirati ADB drajvere). Kada zavrsi sam ce da se resetuje i to je to.
Pri tome ce instalirati i TWRP i sistem ce biti rutovan.
EDIT:
https://uploadfiles.io/f8xh4 - ROM
https://ufile.io/4lu6j - ovo instaliraj iz TWRP-a kada instaliras sistem. Duze traje baterija.
Ako mozes da mi pojasnis nacin fleshovanja ovog roma. Jel nema problem sa google aplikacijama, sa youtube, nema trojanca, posto vidim da svi pisu o tome. Hvala druze.
MasterChief2
2.7.2018, 23:19
Nema, sve radi kako treba. Trebalo bi da su gugl aplikacije instalirane, ali nisam 100% siguran. Nisam ga instalirao vec godinu dana pa se ne secam.
1. Prvo moras da instaliras ADB drajvere sa ovog linka: http://dl.adbdriver.com/upload/adbdriver.zip Enejblujes USB Debugging u opcijama, spojis telefon na racunar i ako nisu vec instalirani izbacice Windows poruku u kojoj pise kako drajver za uredjaj nije instaliran. Zatim pokrenes ove ADB drajvere i instaliras ih.
2. Potom ugasis telefon, i iskopcas ga iz racunara. Drzis Power Button + Volume Down i nakon par sekudni na ekranu ce se pojaviti Pingvin i to znaci da je telefon u Fastboot modu. Kada se pojavi pingvin na telefonu prikljucis opet telefon na racunar.
3. Raspakujes arhivu od ROM-a i u njoj ces naci flash.bat fajl. Pokrenes njega i on ce dalje sve sam da odradi. Kada zavrsi telefon ce se automatski restartovati.
EDIT: Sifra za raspakivanje je "maks232723".
Odlicno, nasao sam neke cuoco romove i cuoco tools bas 11S, ja skinuo i 12S i 14S taj cuoco romove, al ovaj tvoj je stock.. Ovi ne znam dal su modifikovani. Sifru mi trazi da ga raspakujem.
Vratio na stock, ufleshovao ovo za bateriju, ok rom, samo cesto mi se gubi signal, nema opcije automatski da podesis 2g, 3g, 4g... vec manuelno. Hvala druze.
MasterChief2
3.7.2018, 16:00
Drago mi je da sam pomogao, neka te sluzi! Ja sada vijam LeEco Le Max 2 sa 6/64GB konfiguracijom. Na ovom Le 1 Pro je sve odlicno sem softverske podrkse. Zato je i bio 160 evra pre 2 godine, ali sam to kasno shvatio.
Koliko je kamera bolja na stock romu, neverovatna razlika u odnosu na CM.
LeEco le Max 2 ozbiljnija masina. Steta za LeEco le pro 1 sto nije imao softversku podrsku, sa ovim specifikacijama, ladno nougat. Sad sam mu uradio geekabench 1345 single core 3980 multi core. Sto je u rangu, s6, 6s... Skinuo nova launcher prime i sada ce da vidimo.
E da ove cuocu stock romove jel si probao EUI 14S?
MasterChief2
4.7.2018, 1:13
11S i 12S su manje vise isti kao i taj International V2.0. Ali koliko sam citao V2.0 je bolje sredjen i upeglaniji je. 14S je rom sa indiske verzije x900 modela koji je prilagodjen da radi na X800 US.
Letv X522 na Gearbestu 79€. Za novac teško da ima bolje. 5.5" FHD, SD625, 3GB/32GB.
Sta mislite o Redmi Note 5 Pro? Nakon Redmi 5?
SD 636 koji je navodno dosta brzi od 450/625, dual AI kamera, 4GB RAM-a...
Gledao sam i Mi 8 SE koji je jos bolji ali nema ih jos kod nas a i skuplji je dosta. Plus ne svidja mi se sto je staklo i sto ima "obrvu".
Verovatno je upravo onako kako i izgleda - odličan midrange uređaj. Jedino mi se cena ne sviđa ali i Xiaomi polako kreće sa povećanjem cena (ali i kvaliteta) uređaja. S tim što će mu cena polako padati vremenom i za pola godine će sigurno biti nenadmašivi best buy za ~200e.
To je isto što i Redmi Note 5 4/64 koji se već sada može kupiti za 205e na KP-u.
Pro sufiks je dodat za indijsko tržište.
Nisam detaljno pregledao oglase i kod "mog" prodavca od kog najčešće nabavljam 64/4 je ~220e. Bez bilo kakvih sufiksa.
To je isto što i Redmi Note 5 4/64 koji se već sada može kupiti za 205e na KP-u.
Pro sufiks je dodat za indijsko tržište.
Pa dobro ja sam mislio da se ovo Pro odnosi na +1GB. I memoriju.
Note 5 je generalno bolji telefon - brži, jača kamera, ekran je nešto bolji (ne samo rezolucija već je bliži površini stakla, jače boje). Ali to sve u realnosti ne mora puno da znači ako ti ništa na Redmi 5 zaista ne bode oči, jer i to je sasvim lepo zaokružen i sposoban telefon.
Ako prodaješ svoj koji je već malo korišćen možda bi morao još skoro isto toliko da doplatiš što nije malo. Šta ti najviše fali na Redmi 5 i koliko misliš da bi te koštala ta zamena?
MasterChief2
17.7.2018, 16:20
iPhone 6 ili Xiaomi Redmi Note 5 64/4GB? Telefon je za drugaricu, najvise ce se koristiti za slikanje i drustvene mreze.
iPhone 6 ili Xiaomi Redmi Note 5 64/4GB? Telefon je za drugaricu, najvise ce se koristiti za slikanje i drustvene mreze.
Redmi. iPhone 6/6S бих избегавао, јесте им сада цена "ниска" али све има своје. Плус селфи камера код тих iPhonea је скоро сигурно лошија од ове код Xiaomia (обична 6-ица има ЧАК 1.2 MPx, па и да је најбоља оптика на свету, а није, опет је мало).
Za fotografisanje i društvene mreže nema boljih kamera od onih na iPhonima i u tom cjenovnom rangu pomenuti Redmi ne može da se poredi ni po čemu. Na Redmiju bijela boja blijedi u neko žutilo, selfie kamera ima beauty filtere koji od žutih Kineza prave bijelce a od bijelaca "svijetle grobove". Uz to, na Redmiju ni kontrast ni saturacija nisu uredni: zelena je isprana, low light fotke su prosječne, bijela boja "požućuje" i obrnuto, a uz to je naravno među svim vlogerima, jućuberima, influenserima i ostalim online budiboksnama puno bitnije da u ruci drže Apple uređaj i zbog standarda i zbog trenda i zbog pratilaca, pa ti kako 'oćeš🙂
Za fotografisanje i društvene mreže nema boljih kamera od onih na iPhonima i u tom cjenovnom rangu pomenuti Redmi ne može da se poredi ni po čemu. Na Redmiju bijela boja blijedi u neko žutilo, selfie kamera ima beauty filtere koji od žutih Kineza prave bijelce a od bijelaca "svijetle grobove". Uz to, na Redmiju ni kontrast ni saturacija nisu uredni: zelena je isprana, low light fotke su prosječne, bijela boja "požućuje" i obrnuto, a uz to je naravno među svim vlogerima, jućuberima, influenserima i ostalim online budiboksnama puno bitnije da u ruci drže Apple uređaj i zbog standarda i zbog trenda i zbog pratilaca, pa ti kako 'oćeš🙂Noviji modeli iPhonea - da. Ovde govorimo i iPhoneu 6, iz 2014, sa prednjom kamerom od JEDNOG megapiksela. Redmi Note 5 prosto MORA da ima bolju. A ima i iP 6 jos dosta mana (1 GB RAM-a nece biti dosta za iOS 12 a na noviji iOS moras, hteo to ili ne).
Kad pricate o Apple treba da ga poredite sa Samsung i Google itd, glupavo je porediti ga sa kinezima koji kostaju 15 puta manje bez obzira dal pricamo o starim modelima.
Huawei, Xiaomi, One plus ... Vrhunski telefonu, rame uz rame sa apple i samsung telefonima, uz to jeftiniji.
Ovim brendovima se nije desavalo da budu povucene cele serije zbog eksplozije baterije, ili da se telefon savija u dzepu i bukvalno iskrivljuje kao kifla, a kosta 700e+ za razliku od dva "velikana"...
DArthShone
20.7.2018, 16:08
Huawei, Xiaomi, One plus ... Vrhunski telefonu, rame uz rame sa apple i samsung telefonima, uz to jeftiniji.
Ovim brendovima se nije desavalo da budu povucene cele serije zbog eksplozije baterije, ili da se telefon savija u dzepu i bukvalno iskrivljuje kao kifla, a kosta 700e+ za razliku od dva "velikana"...
Tačno tako. Ali, nisu in. Selfače su ili slikane sa Apple ili Samsung telefonima, uz naravno pućenje i trćenje. Nema selfače sa Huawei, Xiaomi,, pa čak ni sa HTC telefonima. Nije kul, nije laća.
Tačno tako. Ali, nisu in. Selfače su ili slikane sa Apple ili Samsung telefonima, uz naravno pućenje i trćenje. Nema selfače sa Huawei, Xiaomi,, pa čak ni sa HTC telefonima. Nije kul, nije laća.Jeste ali selfi sa iPhoneom 6 od 1.2 MPx izgleda bas bezveze. I varas se za Huawei, polako i oni prelaze u te vode (licno video), brend je sasvim dovoljno jak.
Ljudi vole da kupuju proverene stvari, pogotovo zene.
Zašto je glupavo?
Iz razloga sto kad das sta znam 500-1000 evra za telefon tebe ne interesuje dal ovo dal ono platio si premium i podrazumeva se da sve radi besprekorno dok kad das 100-200 evra za telefon svestan si kompromisa :)
Kao npr moj Samsung S4 koji je u svoje vreme bio flagship kostao je ali zna se zasto i kao takav i dan danas jede vecinu low-mid range telefona a bogami da ima veci kapacitet baterije klao bi i ovaj J7 (2017) sto sad koristim iako je star ko biblija
Pa mi bre ovde pričamo o iPhone 6 koji je premium bio pre 4 god a sada je prosto jedan stariji model i više se NE podrazumeva se da sve radi besprekorno kao pre 4 god. jer je dobio gomilu novijih iOS-a koji više odavno nisu optimizovani za njega. I krajnje je normalno porediti ga sa svime što za taj novac može da se kupi, bez obzira da li je iz Koreje, Tajvana ili Kine.
Na kraju krajeva ako klasnog poređenja nema bez obzira na starost, zašto si uopšte menjao S4 i što lepo nisi kupio premium iP 6 umesto tog svog mid-rangea?
Iz mog dosadašnjeg iskustva sa Kinezima, najveći butthurt za vlasnike telefona iz njihove kuhinje je što vizuelno kopiraju Apple a nisu blizu kvalitetom iako koštaju približno isto ili skuplje (flagship Xiaomi, Huawei itd.), što kombinuju dobar hardver s lošim softverom i buđavim kamerama (Elephone, Ulephone itd.), što lažu za kapacitet baterije (Doogee/Homtom) i što za premium uređaje sa zaokruženim hardverom, odličnom kamerom, baterijom i softverom MORAJU da se izdvoje ISTE ako ne i veće pare nego za iPhone (brendovi tipa Oneplus, Oppo, Vivo itd.).
Iz dosadašnjeg iskustva sa ajfonima, lopovluk Applea je u tome što je sistem zatvoren, iCloud je neuhakljiv, softver i baterija su ok optimizovani ali dolaze "s rokom trajanja", gdje je određen broj starijih telefona nepodržan kod novih apdejta sistema, aplikacija i samog appstore-a. Prosto te tjeraju da kupiš novi telefon, ali ti bar ponude bolju kameru, dužu autonomiju i bolji softver uz konstantne apdejte bez kašnjenja, čačkanja custom romova i brickovanja telefona.
Pa mi bre ovde pričamo o iPhone 6 koji je premium bio pre 4 god a sada je prosto jedan stariji model i više se NE podrazumeva se da sve radi besprekorno kao pre 4 god. jer je dobio gomilu novijih iOS-a koji više odavno nisu optimizovani za njega. I krajnje je normalno porediti ga sa svime što za taj novac može da se kupi, bez obzira da li je iz Koreje, Tajvana ili Kine.
Na kraju krajeva ako klasnog poređenja nema bez obzira na starost, zašto si uopšte menjao S4 i što lepo nisi kupio premium iP 6 umesto tog svog mid-rangea?
Zato sto mi je dosadio prosto i onda sam ga poklonio drugaru koji nije imao nista ,J7 2017 sam dobio na poklon od devojke za rodjendan i prezadovoljan sam sto i sam znas a iphone nikada ne bih kupio u zivotu ,imao jednom i nikad vise to g*vno :)
Zasto g*vno? Zato sto kosta koliko kosta i posle dve nedelje upotrebe kod burazera kad sam mu dao reset na fabricka podesavanja upao je u boot loop plus jos mnogo toga moronskog npr da ne mozes da prebacis usr*nu pesmu u njega sa racunara ako nemas itunes itd.
Cisto zanimljiva stvar je da ni naj jeftiniji android koji sam imao pa cak i ono djubre od windows phone_a nisu imali te probleme zatim jos jedno poredjenje npr i Nokia N958GB je bio premium pre koliko 10 godina? i eto i dan danas mogu da ga koristim, surf,email.muzika itd a to sto apple ne moze zbog mozes misliti software update_a to me ne zanima i zato nece dobiti dinar od mene lol :)
DArthShone
21.7.2018, 9:38
Zato sto mi je dosadio prosto i onda sam ga poklonio drugaru koji nije imao nista ,J7 2017 sam dobio na poklon od devojke za rodjendan i prezadovoljan sam sto i sam znas a iphone nikada ne bih kupio u zivotu ,imao jednom i nikad vise to g*vno :)
Zasto g*vno? Zato sto kosta koliko kosta i posle dve nedelje upotrebe kod burazera kad sam mu dao reset na fabricka podesavanja upao je u boot loop plus jos mnogo toga moronskog npr da ne mozes da prebacis usr*nu pesmu u njega sa racunara ako nemas itunes itd.
Cisto zanimljiva stvar je da ni naj jeftiniji android koji sam imao pa cak i ono djubre od windows phone_a nisu imali te probleme zatim jos jedno poredjenje npr i Nokia N958GB je bio premium pre koliko 10 godina? i eto i dan danas mogu da ga koristim, surf,email.muzika itd a to sto apple ne moze zbog mozes misliti software update_a to me ne zanima i zato nece dobiti dinar od mene lol :)
Jednostavno rečeno, Apple je hype za one koje, o gle čuda telefon koristi, a ne oni njega. Počevši od toga da ne možeš da ko čovek, tj bez muke i kuke pređeš sa jednog na drugi dajfon. Zatvoren sistem, debilni iCloud, kretensko onemogućavanje prebacivanja bilo čega sa kompa na telefon, osim naravno ako se ne koristi kukavni iTunes. Updejt, kod koga su za podršku daleko bolji od izvikanih proizvođača android telefona, je takav da možeš da sediš i plačeš ako ti se pojavi error prilikom skidanja udpejta, o sporim serverima sa kojih se skida isti da i ne govorim. Aktivacija telefona kao da ulaziš u Pentagon, ma divota od budalaštine. Čitav hajp oko zagrižene jabuke je hranjenje ega napucanih omladinki, i bizmismena. Ništa drugo.
Istini za volju, i google ide sličnim stazama, a kinezi još i više. Huawei posebno.
MasterChief2
23.7.2018, 11:51
Nisam mislio da se ovo pretvori u Apple/Samsung VS Kinezi
Telefon uzima drugarica koja ce ga kao i vecina danasnjih devojaka koristiti za drustvene mreze i fotkanje. Ona se nalozila na Apple, jer je to naravno Apple, odgrizena jabuka. I sve je to okej, ali da taj telefon kosta 120-130 evra, a ne 240. Dati 200 evra za polovan telefon star 4 godine pored novog Xiaomia sa 3 godine garancije je po meni suludo. Ja cu joj reci da je Xiaomi Redmi Note 5 bolji izbor, a sta ce uzeti to je na njoj.
Kad sam vec pitao za nju da pitam i za sebe. Trenutno imam Letv Le 1 Pro koji me odlicno sluzi vec dve pune godine. Za 160 evra te 2016 bolji telefon nisam mogao uzeti. Sad bih da ga menjam, ali ne znam sta da uzmem. Sve do 200 evra nije vredno zamene jer su hardverski isti kao i moj, a po pitanju kamere su i losiji. Telefoni sa SD835 koji bi bili odlicna zamene su nazalost dosta od onoga koliko bi ja izdvoio za telefon (do 250 evra max). Hteo sam uzeti LeEco Le Max 2 128/6GB, ali od kako je LeEco upao u finansijke probleme tih telefona skoro i da nema, a tamo i gde ih ima su preko 300 evra. Pa da pitam ovde, mozda neko zna. Ima li neki telefon do 250 evra vredan zamene ili da furam ovaj Letv Le 1 Pro jos godinu-dve pa da ga onda menjam kada se pojavi nesto dosta jace od njega?
Nisam mislio da se ovo pretvori u Apple/Samsung VS Kinezi
Telefon uzima drugarica koja ce ga kao i vecina danasnjih devojaka koristiti za drustvene mreze i fotkanje. Ona se nalozila na Apple, jer je to naravno Apple, odgrizena jabuka. I sve je to okej, ali da taj telefon kosta 120-130 evra, a ne 240. Dati 200 evra za polovan telefon star 4 godine pored novog Xiaomia sa 3 godine garancije je po meni suludo. Ja cu joj reci da je Xiaomi Redmi Note 5 bolji izbor, a sta ce uzeti to je na njoj.
Kad sam vec pitao za nju da pitam i za sebe. Trenutno imam Letv Le 1 Pro koji me odlicno sluzi vec dve pune godine. Za 160 evra te 2016 bolji telefon nisam mogao uzeti. Sad bih da ga menjam, ali ne znam sta da uzmem. Sve do 200 evra nije vredno zamene jer su hardverski isti kao i moj, a po pitanju kamere su i losiji. Telefoni sa SD835 koji bi bili odlicna zamene su nazalost dosta od onoga koliko bi ja izdvoio za telefon (do 250 evra max). Hteo sam uzeti LeEco Le Max 2 128/6GB, ali od kako je LeEco upao u finansijke probleme tih telefona skoro i da nema, a tamo i gde ih ima su preko 300 evra. Pa da pitam ovde, mozda neko zna. Ima li neki telefon do 250 evra vredan zamene ili da furam ovaj Letv Le 1 Pro jos godinu-dve pa da ga onda menjam kada se pojavi nesto dosta jace od njega?
Oukitel K6 za 209$
6300mAh, 6GB ram, 64 GB rom.. ima i face ID :D
Ja imam k10000 i k3, koristim dugo, bez mane. Baterija zakon, izrada odlicna.
Mozemo svasta da poredimo sa iphone, ali u kamerama iphone dominira. Fotografije tu i tamo ima mu ravnih, al ajfonov video je neprevazidjen. Jednostavno mozda samo neki flagship uredjaji samsunga i mozda jos neki mogu da pridju ajfonu po tom polju. Jednostavno, na svim telefonima sem ajfona sam video neko preskakanje frejmova, zele efekat i tako te stvari, al ajfon nikad nije patio od toga. Kada se ajfonom snima zna se da ce video da bude vrhunski gladak i miran (nevezano za stabilizaciju).
Ja sad imam iphone, ali sam par godina koristio nexus 5 kada je bio aktuelan. Imao je i on odlican video, ali nadje se opet nesto sto oda da taj video nije vrhunski.
Prednja kamera je takodje jako dobra kod epla. Ne naduvavaju kolicinu piksela, ali to sto ugrade radi super posao.
iPhone odaje utisak kvaliteta na svim poljima. Ali imaju te propuste koji im kvare sliku a ljudi se uopste ne obaziru na to. A to su gasenje na zimi, onaj cuveni otisak prsta, krivljenje i ko zna koliko jos propusta koji nisu zanemarljivi.
A da se porede sa kinezima mislim da jos nije vreme. Mozda nekad, al sad iphone i samsung vode igru.
DArthShone
23.7.2018, 17:13
Mozemo svasta da poredimo sa iphone, ali u kamerama iphone dominira. Fotografije tu i tamo ima mu ravnih, al ajfonov video je neprevazidjen. Jednostavno mozda samo neki flagship uredjaji samsunga i mozda jos neki mogu da pridju ajfonu po tom polju. Jednostavno, na svim telefonima sem ajfona sam video neko preskakanje frejmova, zele efekat i tako te stvari, al ajfon nikad nije patio od toga. Kada se ajfonom snima zna se da ce video da bude vrhunski gladak i miran (nevezano za stabilizaciju).
Ja sad imam iphone, ali sam par godina koristio nexus 5 kada je bio aktuelan. Imao je i on odlican video, ali nadje se opet nesto sto oda da taj video nije vrhunski.
Prednja kamera je takodje jako dobra kod epla. Ne naduvavaju kolicinu piksela, ali to sto ugrade radi super posao.
iPhone odaje utisak kvaliteta na svim poljima. Ali imaju te propuste koji im kvare sliku a ljudi se uopste ne obaziru na to. A to su gasenje na zimi, onaj cuveni otisak prsta, krivljenje i ko zna koliko jos propusta koji nisu zanemarljivi.
A da se porede sa kinezima mislim da jos nije vreme. Mozda nekad, al sad iphone i samsung vode igru.
Hmm, realni podaci o senzorima u foxconnovom telefonu su? Tip senzora, otvor blende, dimenzije čipa? Softver koji ga prati? Sve to su elementi koji mogu, ali i ne moraju da označe prednost Foxconn telefona na kome Apple instalira svoj OS.
Kineski proizvođači, tu uključujem i Tajvanske obično ugrađuju camera senzore relativno dobrog kvaliteta, ali je implementacija koja prati te čipove ono što kod onih koje je razmazila UNIX-ova optimizacija koda, izaziva zgražanje, a kamere kineskih telefona smešta negde na nivo prosečnog VHS kamkordera, dok Foxconn-ov telefon fanovi istog smeštaju na nivo Betacam-a. A to nije baš tako. Jer očekivati da sočivo manje od 1cm u prečniku, iza kojeg se nalazi čip veličine delića nokta na maliću da kvalitet slike u videu ili fotografskom modu, ravan 50mm sočivu iza koga se nalazi ne jedan nego tri čipa kud i kamo većih od onih koji se koriste u pametnim telefonima je naivno. Ali, svako hvali svoga konja. Konkretno, šta vadi Foxconn-ov telefon u video modu? Optimizacija softvera, koji je em pisan u C, em je namenjen ograničenom broju uređaja.
Sa druge strane Android, posebno modeli proizvođača čije su cene daleko niže od izvikanih brendova, nema tu optimizaciju, kinezi ubacuju šminkeraj efekte ne vodeći računa ni o čemu, osim o ceni. Što i nije tako loše, ako se u obzir uzme da je i Foxconn, kinez. Inače, Apple i igra na kartu ulagivanja kupcima, kojima nudi lažni eksluzivitet, neku vrstu pumpanja ega, što je takođe vidljivo i iz marketinškog deklarisanja običnog LG IPS LCD panela kao nečeg revolucionarno različitog od drugih, nazivajući ga RETINA, pa ko se upeca upecao se.
Mislim da je senzor pola posla, a druga polovina je sve ono kroz sta signal prolazi dok ne dodje do ekrana. I tu mislim da je takodje jedan od kljucnih faktora razlicit koncept sistema ios i android.
Ne znam kako bih to objasnio, ali deluje mi da ios ima mnogo manje "posrednika" kroz koje podaci prolaze.
To sam primetio u situacijama kada naglo cimnete prstom dok skrolujete, kod androida sadrzaj malo kasni, dok kod ios sadrzaj bukvalno prati prst.
Kao da ta informacija od ekrana putuje do kontrolera, onda u sistem i tu prolazi kroz jedno 5 algoritama vise nego kod ajfona i tu se stvara lag.
Ista stvar je i kada naglo cimnete kameru, slika na iphone se odmah promeni, dok na androidu kasni.
A i vidi se da je ios rastereceniji sistem u svim segmentima.
Tako da apple ima tu prednsot u startu. Kinezi jedino mogu da probaju sa stock andridom da urade nesto jer je jedino sto bilo blizu ajfona nexus.
A miui i ostale budzevine mi nikako ne piju vodu.
Da vidimo sta ce da urade sa a2, da li im je u planu da srede kameru. Ako tu urade stvar kako treba mozda bi a3 mogao da poljuja pixel trziste.
Nikada necu moci da razumem da neko zbog kamere kupi bilo koji flagship ,99.9% ljudi slika random fotke sa odmora,ljubimce,hranu(LOL) i ostale gluposti koje nit stampaju pa da kazes eto za uspomenu nit ista pametno vec ona klasika "da se doda na fejsbuk jer je to in" :facepalm a to sve mogu i sa jeftinim kinezom jer vecina ne moze da kaze zasto je bolja fotografija sa S8 u odnosu one sa LG Spirit :D
Kod flegsipova kamera je uglavnom dobra i nije od presudnog znacaja da bi neko zbog nje kupio odredjeni telefon.
Radi se o nizim klasama. Ja recimo nisam uzeo A1 samo zbog lose kamere, a da je imao bolju ne bih se dvoumio ni trenutka.
Krajem godine menjam telefon (iphone se) i pitanje je da li cu da uzmem A2 ili iphone 7. Videcemo sta ce xiaomi da ponudi.
Kamera, baterija i optimizacija softvera su tri glavne stvari zbog kojih svako normalan mijenja telefon. Xiaomi je ponudio A2 i A2 lite, telefone od 6 i 5.84" koji se hvale naduvenim dual senzorima sa po 12/5 i 12/20 mpx. Xiaomi će po dosadašnjoj "tradiciji" izbacivati modele sa čistim Androidom i zaključanim bootloaderima (glupost), telefone sa C ili X u nazivu sa istim hardverom ali pod MIUI-jem umjesto čistog Androida: tu može da se zbudži gcam za bolje fotke/video, da se izimitira optička stabilizacija slike i slično, ali dosad Xiaomi ni bilo koji drugi Kinez u Android svijetu nije izbacio telefon koji odlično radi "iz kutije", a da pritom ne košta k'o sv. Petra kajgana. Lično bih prije uzeo Samsung nego Xiaomi jer je sređeniji, optimizovaniji, košta skoro isto u višem/srednjem segmentu, s tim da kod Xiaomija ne znaš da li imaju Gorilla staklo, zaštitu, otpornost na vodu/prašinu (ljudi će reći "piše sve na specifikaciji", ali kod Xiaomija i mnogih drugih kineza često je nepoznat proizvođač senzora kamere, displeja, baterije, tehnologija zaštite stakla itd. a ovo su sve stvari koje na kraju krajeva prodaju telefon).
U Xiaomi Redmi 4X trpana su čak 3 različita senzora kamere, Sony, Samsung i raspali Omnivision. U masu telefona trpaju Snapdragon 625 kao da se boje ubaciti neki skuplji CPU, a konkurencija ne miruje: Lenovo (Motorola), LeEco, pa i pokojna Nokia nude više za iste ili čak niže cijene. Nedosljednost i "lutrija" po pitanju hardvera su ono što me uporno odbija od Xiaomija.
U ovom konkretnom slučaju iP6 vs Redmi Note 5... iP6 može nov da se nabavi za ~280€ po ovim sivim prodavničicama. Redmi Note 5 je ~200€ isto tako na sivo. Lično mislim da i jedan i drugi imaju svoje argumente i da nije glupa ni jedna odluka ako se zna zašto se pravi.
iPhone 6 ima osetno bolji zvuk u sluškama ali sumnjam da joj je to bitno. I dalje je, pored novijih sporijih iOS-a brz kao munja, koristio sam ga ne pričam napamet. Video snimci na iP 6 i dalje izgledaju bolje, prvenstveno jer su pokreti glatkiji dosta nego na Note 5. Na kraju, to je redak telefon koji u ovako maloj veličini pakuje dosta dobrog (brz, odličan ekran, zvuk, pristojna kamera), pogotovo u ovom cenovnom okviru.
Redmi Note 5 je pre svega mnogo veći telefon sa mnogo većim ekranom, a svako treba sam da odluči da li je to plus ili minus (sam kvalitet ekrana je fantastičan, ogroman kontrast i prilepljen uz staklo... video uživo i oduševio se, do sada to nije postojalo za ove pare, ali i iP6 ima fantastičan ekran, ako ne i bolji... pa na tom polju stvarno nema brige šta god da odluči) Kamera jako dobra i bez tog Gcam-a, detaljnija je od iP6 kog ipak blago gazi vreme... ali je video lošiji, stabilizovan je elektronski i to meni izgleda iritantno seckavo i neprirodo. Note 5 ima jaču bateriju nekih 30-50%. Android ekosistem je što se mene tiče ipak lagodniji za svakdnevnu upotrebu, razmenu fajlova sa tuđim telefonima, kompovima... iOS prosto smara po tom pitanju. Što se same izrade tiče, Redmi Note 5 zapravo ima odličnu izradu (primera radi, pored starijih Samsunga poput S4 i S5 izgleda kao totalni premium proizvod) ali iP6 ipak meni deluje luksuznije u ruci kome je taj detalj bitan. Što se softvera tiče, Xiaomi ne da nije tek tamo neki kineski brend nego bi i neki stariji proizvođači imali šta da nauče od njih. Ja sada imam već 2.5 god staža na MIUI sa uključenim auto-updateom, i nemam ništa da kažem sem reči hvale. To je ispeglan i bogat softver koji ni jednom nije zapucao ili me bilo kako nervirao. Prešao sam sa vrlo urednog HTC-a i nisam nikada pomislio da je ovo lošije izveden android. Nekih 7-8 prijatelja koji su već redovni Xiaomi korisnici a prešli su sa LG/Lenovo/Motorola... su zapravo imali više bubica na tim prethodnim telefonima i tim delom su zaista ostali iznenađeni.
Što se mene tiče ja bih zbog Androida, veličine, baterije i cene uzeo Note 5. Sa druge strane možda uskoro budem kupovao iP6 za devojku - ne zato što je Apple jer nju za to nije briga, već zato što je freak za jako dobar zvuk i voli manje telefone. Ja za sada nemam bolje rešenje jer ne mogu da iskopam takvu Android alternativu.
Kakav iphone 6 u danasnje vreme. Za te pare moze da se uzme SE koji ga šije na svim poljima. A na ekran se brzo navikne.
Hm, i to je vrlo specifičan telefon. Za današnje standarde je vrlo mali a ima vrlo velike okvire jer je to ipak dizajn iz 2012. Baš su i mogli malo truda u neki refresh da ulože. Plus, iz nekog razloga je to jedini iPhone na kom je Apple štedeo na zvučnom čipu, ima najslabiji izlaz i kvalitetom i snagom (duplo manja) od kad postoji iPhone. Znam da većinu nije briga ali vredi znati.
Za brzinu mu spuštam kapu ali kao celina mi to nije to u 2018.
Onda uzmi iPhone 7 i miran si, dovoljno je dobar i jak, dovoljno kompaktan i ima odličnu kameru a nije puno skuplji od šestice
6-ica kreće od 280€ a, 6s od 400€ a 7-ica od 470€. Svi od 32GB. Nisu to male razlike. Nema šanse da da 300+ € za telefon... A iskreno i ne treba jer ih ni malo ne pazi, ispušta na sve strane itd. :D
Nego odosmo u debeli off sa iPhonima...
Ma suludo je sad dati 280 evra za iphone 6.
Sta je trenutno best buy za 100-120e drugar oce ze zenu da uzme nesto. Ja sam nasao za sada samo Xiaomi Redmi 5A 16GB
Za 120e imas redmi 5 2gb/16gb nema bolje kupovine, imas kod Sladjane na KP.
DArthShone
1.8.2018, 10:54
Vrede li kineski kinezi? Vrede, posebno ako se radi o već afirmisanim brendovima. ZTE, Huawei sa oba svoja brenda, XIAOMI, MEIZU... Do sada nisam imao loša iskustva sa njima. Naravno, ono na šta treba voditi računa je da se zbog podrške zajednice, i kvaliteta izbegavaju modeli sa Mediatek čipsetovima. Uostalom to važi i za modele izvikanijih proizvođača tipa Samsung.
Iako je ZTE poznat i već dugo prisutan brend, čak i kod nas, ja ne mogu da ih svrstam uz Xiaomi i Meizu koji ipak mnogo više paze na kvalitet.
Kupovali su ih po familiji nekoliko komada i imaju svakakvih bagova - npr. držao sam jedan ZTE Blade kome je na ivicama ekrana vrlo neprecizan touch, plus na hladnom prestane da reaguje. Na jednom drugom, ne sećam se modela, se stalno krešuje kamera, po 3 puta je podiže dok ne ostane upaljena... Pre godinu-dve sam kod prijatelja video neku Nubiu, flagship nivo je bio pre par godina, uzeo preko operatera tu kod nas. Sve ono deluje fin telefon ali zvuk na slušalicama je takva kanta da se ne sećam od onog starog Samsung Galaxy Ace da sam tako loš čuo.
Tako da nisu garažni ali nisu baš ni dobar i pouzdan brend do sada bili. Ja bih lično zaobišao.
Eh bre Aibo pa svi telefoni sa ICS su bili djubre osim top modela koji su bili preskupi, to je bio period kad sam prestao da koristim smartphone :D
Kad se samo setim lol, svi super secko puni bagova plus one glupe particije lol....kupis telefon sa 4GB interne a na njega mozes da stavis 5 omanjih aplikacija zbog tupavih particija :kreza:
ZTE nubia ok, guraju jak cipset i sony kamere, e sad ne znam kakav je softver. Ja sam imao LeEco leTV jak telefon snadragon 810+4gb ram+64gb interne, QHD ekran, Sony kamere... Al softver djubre, romovi samo stari CM na lollipop, e zato sam ga prodao, inace izuzetan telefon hardverski, samo softverski osakacen.
Eh bre Aibo pa svi telefoni sa ICS su bili djubre osim top modela koji su bili preskupi, to je bio period kad sam prestao da koristim smartphone :D
Kad se samo setim lol, svi super secko puni bagova plus one glupe particije lol....kupis telefon sa 4GB interne a na njega mozes da stavis 5 omanjih aplikacija zbog tupavih particija :kreza:Ni jedan ovih koje pominjem nisu toliko stari, možda 2~3 god, imaju verovatno makar Lollipop... Drugo od pomenutih stvari samo krašovanje kamere je softversko, očajan touch i zvuk su hardverske mane. A nije ni bitno koje je prirode na kraju krajeva, ne radi kako treba.
Jedan od tih ljudi zbog ZTE sada razmišlja o Xiaomi ali se naplašio kineza. A čak i Redmi 5A koji je ispod 100€ radi kao sat. Eno je tašta peva posle nekih bagovitih Tesli i Lenova (oni neki što ih operateri daju za 1din).
Sa druge strane, da ne bude sve crno imam ZTE 4G modem u kući i za sada radi lepo. :) Ali dok ne dokažu da su se uozbiljili sa telefonima ja bi ih zaobilazio.
MasterChief2
1.8.2018, 22:52
ZTE nubia ok, guraju jak cipset i sony kamere, e sad ne znam kakav je softver. Ja sam imao LeEco leTV jak telefon snadragon 810+4gb ram+64gb interne, QHD ekran, Sony kamere... Al softver djubre, romovi samo stari CM na lollipop, e zato sam ga prodao, inace izuzetan telefon hardverski, samo softverski osakacen.
To je zato sto smo mi imali (ja jos uvek imam) US verziju telefona za koju nema softverske podrske uopste. Tek kada sam ga uzeo shvatio sam zasto je telefon sa SD810 kostao 160 evra. Ali ja nisam imao nikakve zamerke, meni se EUI bas svidja i nisam nailazio ni na kakve bagove. Za kinesku verziju imas Android 8.0. A LeEco Le Max 2 je po pitanju softverske podrske (nezvanicne) jos bolji. Moj imam preko 2 godine i polako vec primecujem da baterija slabi. Nekada sam mogao da izguram i po 5 dana, a sada je 2 dana max.
@Aibo ah ja reko ti pricas o onim starudijama blade G,3,skate :D Vish ko bi rekao da su i dalje raspad, gledao sam pre par meseci neke review za kako bese model....onaj sto satro ima naj naj zvuk i kao ljudi ga hvalem doduse Xiaomi stvarno zadivljuju, drug je malo posle tebe uzeo redmi 3 pro i nema nameru da ga menja, osim sto ga kao i mene iritiraju stvari tipa manjak zastitnih stakala,maski,futrola mada doduse staklo mu i dalje kao novo nema ich ogrebotina
Da nije neko uzimao ili planira da uzme Mi A2? Vidim poceli su da se pojavljuju. Jeste malo (vise) skuplji od A1 ali ocekivano.
Odlican je MI A2...mnogo stvari je unaprednjeno, ali neke stvari fale u odnosu na Mi A1...Redmi Note 5 je, sto se mene tice, zaokruzeniji uredjaj, ali ako ne smeta manja baterija i nedostatak 3.5mm dzeka, a volis klot android, do 300e nema nista bolje, osim mozda polovnog pixel 1 telefona, ali on ima zastareo dizajn... :)
Meni najvise smeta nedostatak MicroSD slota i 3.5mm. Takodje baterija je mogla biti bolja. Ostalo sve manje vise ok.
Ali sta im je ovo za MicroSD i 3.5mm trebalo ja ne znam.
Meni jako zanimljivo deluje i Mi 8 SE, ali izgleda da nece biti globalne verzije tog telefona.
Meni najvise smeta nedostatak MicroSD slota i 3.5mm. Takodje baterija je mogla biti bolja. Ostalo sve manje vise ok.
Ali sta im je ovo za MicroSD i 3.5mm trebalo ja ne znam.
Meni jako zanimljivo deluje i Mi 8 SE, ali izgleda da nece biti globalne verzije tog telefona.
Ma Redmi Note 5 pro i bog da te vidi. A ako voliš povelike telefone, sačekaj da se pojavi Mi Max 3, ima sve i 3,5mm konektor i sd card slot i ram, i rom, jedino mu fali NFC...
Nikako redmi note 5 pro, to je model za indijsko trziste....samo redmi note 5 global version... :D
Za 200e ima rn5, ja sam ga uzeo, stvarno je odlican...mi max 3 uskoro dolazi i mislim da ce mu cena brzo spasti ispod 250e, sto bi svakako bio best buy sto se tice velikih telefona... :)
On pod time podrazumeva RN5 4/64.
Kakvi su ovi gigaset telefoni u poredjenu sa "kinezima"?
Ne znam ko to proizvodi ali to su verovatno neki drugorazredni kinezi u klasi Tesla telefona.
Nemci.:D
https://www.gigaset.com/hq_en/cms/smartphones-overview.html
https://www.emmi.rs/konfigurator/proizvodi.10.html?advanced_search=1&productTitle=gigaset&x=0&y=0
Nemci.:D
https://www.gigaset.com/hq_en/cms/smartphones-overview.html
https://www.emmi.rs/konfigurator/proizvodi.10.html?advanced_search=1&productTitle=gigaset&x=0&y=0
Нема то везе са "немцима". Исто као и Tesla, Vivax и сл. За избегавање.
Gigaset je s*anje. Radili su nekad davno u kooperaciji sa Siemensom pa kad su se odvojili otišao je svak' u svoju garažu i sad se bezuspješno bore da izbace kojekakve telefončiće koji bi trebali da prodrmaju već provjerenu i jaku konkurenciju, za šta prosto nema teorije. Garažni brendovi proizvode krševe, a ozbiljne kompanije prave telefone za sve cjenovne segmente i ne štede kod kvaliteta izrade čak ni u najjeftinijim izvedbama svojih uređaja, vodeći se pravilom - koliko para, toliko muzike.
MasterChief2
5.8.2018, 22:46
I francuski Wiko je isto to, a opet imaju jako kvalitetne telefone. Kinezi prave telefone, a oni u francuskoj samo lepe Wiko i prodaju kao drugi brend. Moj Wiko Cink Peax 2 se mogao naci i u kini pod 3-4 razlicita imena.(Micromax, Canwan itd.). Sve isti telefoni samo drugo ime na poledjini.
Wiko je odgovor Kineza na evropske i svjetske regulative, CE standard i druge stvari koje je EU/USA namjerno uvela da bi spriječila Kineze da uđu na tržište. Kinez se dosjetio, napravio "skladište za sastavljanje" u EU (Francuska) gdje dolaze gotovi telefoni na koje se lupa naljepnica, pa dobijaju i CE oznaku i SAR/ROHS mjerenje/standard i sve drugo od regulativa što ima veze sa elektronikom se ispoštuje, a ti na kraju dobiješ kineski telefon "upakovan" u evropsko pakovanje, sa smanjenim porezom jer je navodno "made in EU" a zapravo im je svima Kinez "ućer'o na finjaka" i ovako pametnim potezom namlatio pare🙂
DArthShone
6.8.2018, 10:14
Nikako redmi note 5 pro, to je model za indijsko trziste....samo redmi note 5 global version... :D
Za 200e ima rn5, ja sam ga uzeo, stvarno je odlican...mi max 3 uskoro dolazi i mislim da ce mu cena brzo spasti ispod 250e, sto bi svakako bio best buy sto se tice velikih telefona... :)
Redmi Note 5 global? Misliš onaj sa 3gb rama? Sa Nugatom umesto Orea? Jok more, samo model sa 4gb ram i 64gb rom, fhd+ 5,99 displejem i Snapdragon 636 čipsetom.
Mi Max čekam jer je em bez Notch-a, em je veliki, nfc mi je tu i tamo, jer ga nisam ni koristio na ni jednom telefonu koji imam. Samo postojanje notcha me je oteralo od Huawei P20lite.
Ne znam šta ti gledaš, i RN5 3/32 ima isti čipset i displej.
Redmi Note 5 PRO(prodaje se samo u Indiji...3/4/6gb rama 32/64gb prostora
Redmi Note 5 AI(prodaje se samo u Kini...3/4/6gb rama 32/64gb prostora
Redmi Note 5 Global(prodaje se u Evropi i uopste globalno)...3/4gb rama i 32/64gb prostora
Globalna verzija podrzava band 20 frekvenciju, pa ako si na telenor i vip mrezi, imaces 4g i na zabacenim mestima...dok ove prve dve NE PODRZAVAJU, i onda ces u nekim selima, ili van grada imati samo 3g.
Nije mi jasno kako ljudi ne mogu da skontaju koji telefon je za koje trziste, nije uopste toliko komplikovano.
Jos jednom...PRO verzija se ne prodaje kod nas, vec samo u indiji...kod nas ima da se kupi GLOBAL VERZIJA sa 4gb rama, 64gb prostora, sd636 procesorom i OREOM....tako da to nema veze sa Pro verzijom. :)
DArthShone
6.8.2018, 11:47
Redmi Note 5 PRO(prodaje se samo u Indiji...3/4/6gb rama 32/64gb prostora
Redmi Note 5 AI(prodaje se samo u Kini...3/4/6gb rama 32/64gb prostora
Redmi Note 5 Global(prodaje se u Evropi i uopste globalno)...3/4gb rama i 32/64gb prostora
Globalna verzija podrzava band 20 frekvenciju, pa ako si na telenor i vip mrezi, imaces 4g i na zabacenim mestima...dok ove prve dve NE PODRZAVAJU, i onda ces u nekim selima, ili van grada imati samo 3g.
Nije mi jasno kako ljudi ne mogu da skontaju koji telefon je za koje trziste, nije uopste toliko komplikovano.
Jos jednom...PRO verzija se ne prodaje kod nas, vec samo u indiji...kod nas ima da se kupi GLOBAL VERZIJA sa 4gb rama, 64gb prostora, sd636 procesorom i OREOM....tako da to nema veze sa Pro verzijom. :)
Dobro, dobro. Naravno da mi ne pada na pamet da kupim model 3/32. Nisam sisao vesla. Kako da skontaju kada se o telefonima informišu preko GSMARENE, gde je sve Indija, a i proizvođaći im ne idu na ruku štrojeći telefone za evropsko tržište...
Na kraju će i Mi Max 3 za Evropu da dođe samo kao 4/64 model umesto 6/128.
Sto se Xiaomi telefona tice, uvek se gleda Globalna verzija, i ona vecinom ima opcije od 2 do 4gb rama...e sad, ako nekom bas treba verzija od 6gb, neka uzme kinesku i neka instalira globalni rom, naravno, ako mu 4g konekcija nije mnogo bitna... :)
Realno kome treba 4g kad 3g moze sve da isprati a da ne stucne :) jedina stvar zbog koje sam se przio na 4g je to sto sam verovato da ce uvesti flat pakete i VoLTE sto se naravno nije desilo eh :D
DArthShone
7.8.2018, 15:13
Realno kome treba 4g kad 3g moze sve da isprati a da ne stucne :) jedina stvar zbog koje sam se przio na 4g je to sto sam verovato da ce uvesti flat pakete i VoLTE sto se naravno nije desilo eh :D
Sačekaj malo, možda gu i uvedu. Mislim, nismo mi jo zreli za to. Kako će onda jadni "provajderi da zarade". Veči je problem to što Xiaomi telefoni ne mogu ni da priđu Huawei po brzini Wifi na 2,4ghz.
Sačekaj malo, možda gu i uvedu. Mislim, nismo mi jo zreli za to. Kako će onda jadni "provajderi da zarade". Veči je problem to što Xiaomi telefoni ne mogu ni da priđu Huawei po brzini Wifi na 2,4ghz.
Pa kako inace zaradjuju internet provajderi,da puste flat samo bi dobili jos vise korisnika npr ja bi licno istog trenutka ukinuo cable internet :D
Mislis na konkretni model Xiaomia il generalno? Drugov redmi 3 pro izvlaci 50mbps na 2.4 na mom WiFi isto kao moj Samsung mob i Huawei tablet mada doduse ruter mi je tesko djubre lol
Danas je na akciji bio Oukitel C8 za oko 56 evra.
Pa kako inace zaradjuju internet provajderi,da puste flat samo bi dobili jos vise korisnika npr ja bi licno istog trenutka ukinuo cable internet :D
Mislis na konkretni model Xiaomia il generalno? Drugov redmi 3 pro izvlaci 50mbps na 2.4 na mom WiFi isto kao moj Samsung mob i Huawei tablet mada doduse ruter mi je tesko djubre lol
Dabome, Internet provajderi zarađuju jer imaju flat u ponudi. Mada, kada bi recimo VIP ponudio pravi flat rate, a ne ono merenje protoka do 50gb pa posle ne meri, al je brzina kuku and lele, ostali bi mogli ladno da zatvore radnju. Jer zašto bi neko plaćao 30 ojra u dindžama za CATV/Internet kvazi brzine od 60gigabita, koji dobija preko krš modema osetljivog na vremenske prilike, kada može da dobije isto to bez kablova? To u slučaju kućnog neta, u ranijem komentaru mislio sam na Internet u okviru mobilne telefonije.
Što se tiče onoga o Xiaomi telefonima, nisam imao prilike da stvarno proverim tvrdnju koju sam pročitao na drugom forumu. Radilo se o Redmi Note 5 telefonu koji su upoređivali sa Huawei P9 lite.
Malik Tintilinic
16.8.2018, 18:25
Xiaomi Redmi 5 :confused:
https://d.radikal.ru/d00/1808/ad/a4bd077b62d4.png
https://d.radikal.ru/d02/1808/a5/a4866ce2dfc8.png
https://d.radikal.ru/d43/1808/2e/24cb53a6cd36.png
Sta je problem u slikicama?
Malik Tintilinic
16.8.2018, 20:23
Mnogo veliko zauzece od 16Gb? Jedva da imam nesto svoje, a skoro nista nije ostalo slobodno...
Video 2gb i other preko 6gb, vidi sta ima tu, pa obrisi ako ti ne treba... :)
Malik Tintilinic
17.8.2018, 5:30
Gore pokazuje 16Gb, a dole 11Gb, dakle 5Gb ide na sta? Operativni? A od tih 11Gb 6 je na nesto drugo. A to su, sta, preinstalirane aplikacije? Jer ja skoro da nista nisam instalirao, a i ne zauzima toliko, a neke njegove sam deinstalirao. Video 2Gb, slike 8Mb i dokumenti 278Mb su moji (muzika 556Mb je usamljena na kartici od 1Gb).
DArthShone
17.8.2018, 8:01
Gore pokazuje 16Gb, a dole 11Gb, dakle 5Gb ide na sta? Operativni? A od tih 11Gb 6 je na nesto drugo. A to su, sta, preinstalirane aplikacije? Jer ja skoro da nista nisam instalirao, a i ne zauzima toliko, a neke njegove sam deinstalirao. Video 2Gb, slike 8Mb i dokumenti 278Mb su moji (muzika 556Mb je usamljena na kartici od 1Gb).
Keš za aplikacije ti je pojeo memoriju. Rešenje? Ulazak u recovery mod i brisanje keša. NE FACTORY RESET nego samo WIPE CACHE PARTITION. Kod EMUI, koji je sličan MIUI u recovery se ulazi tako što isključiš telefon i posle ga ukljućuješ tako što držiš power i volume up desetak sekundi, sve dok telefon ne zavibrira, onda puštaš oba tastera. Posle, (kod EMUI) biraš već pomenuto wipe cache partition. Kada obriše particiju, izaberi reboot system now, i trebalo bi da je oslobodio deo memorije.
Ima i u samom MIUI kada uđe u Security pa u Cleaner opciju da očisti keš i pritom čekira šta želi a šta ne.
U podešavanjima Cleanera može da podesi i koliko često će automatski da proveri keš i koji mu je prag tolerancije, npr. 500 mb i onda ti javi kada pređe zadatu vrednost.
DArthShone
17.8.2018, 10:10
Ima i u samom MIUI kada uđe u Security pa u Cleaner opciju da očisti keš i pritom čekira šta želi a šta ne.
U podešavanjima Cleanera može da podesi i koliko često će automatski da proveri keš i koji mu je prag tolerancije, npr. 500 mb i onda ti javi kada pređe zadatu vrednost.
Ima to i u EMUI. Samsung je to implementirao u svoju verziju Nugata i Orea. Mada opet ostane po neki junk.
Neka proveri i da li mu kojim slučajem nije uključen i application restore koji kako mu naziv i kaže čuva inicijalno stanje aplikacija. Kod EMUI i u zavisnosti od broja aplikacija, i učestalosti update može da zauzme i gigabajt i više prostora. Opcija jeste korisna kada recimo neki update zezne stvar pa je lako vratiti se na raniju verziju aplikacije. Ali zauzima prostor. Iz tog razloga danas ne bih išao na telefon sa manje od 64gb prostora i bez sd card slota.
Pored svega navedenog, postoji mogućnost da mu je brljivi R2D2 duplirao slike i video. Takozvana fantomska galerija. Nalazi se u android/data/com.android.gallery3d
Malik Tintilinic
17.8.2018, 10:44
Tu fantomsku sam imao na starom, ovde je nema, bar ne pod tim nazivom. A Cleaner je pokazao oko 200MB kesa sto sam obrisao, iako nije bilo neophodno.
Ne rekoh, nije problem nedostatak prostora, uvek mogu da stavim vecu karticu i prebacim fajlove na nju, samo se pitam kako od 16GB dodje na (samo) 2GB.
DArthShone
17.8.2018, 10:58
Tu fantomsku sam imao na starom, ovde je nema, bar ne pod tim nazivom. A Cleaner je pokazao oko 200MB kesa sto sam obrisao, iako nije bilo neophodno.
Ne rekoh, nije problem nedostatak prostora, uvek mogu da stavim vecu karticu i prebacim fajlove na nju, samo se pitam kako od 16GB dodje na (samo) 2GB.
Sada se i ja pitam. Jer meni, na P9lite, Nugat, EMUI 5.1, ukupnog broja aplikacija 78, sa 32gb sd card, u telefonu ostaje od 16gb oko 6gb.
Pa verovatno preinstalirane aplikacije i data\cashe, idi disable to i pobrisi data, ako te ne mrzi mogao bi da odes u settings pa apps i onda sortiras by size i okacis screenshot. Inace kinezi znaju da imaju povelik system, meni je na tabletu od 16gb slobodno 6.5 a kod druga na 910lite od 32gb 14 il vise samo sistem
DArthShone
17.8.2018, 14:20
Pa verovatno preinstalirane aplikacije i data\cashe, idi disable to i pobrisi data, ako te ne mrzi mogao bi da odes u settings pa apps i onda sortiras by size i okacis screenshot. Inace kinezi znaju da imaju povelik system, meni je na tabletu od 16gb slobodno 6.5 a kod druga na 910lite od 32gb 14 il vise samo sistem
Kuku, pa koji rom to ima. Meni na Vipovom romu nije bilo tolko zauzeće.
Piše mu da je od 16 dostupno 11.38 GB, znači ostatak je rezervisan za sistem. E sad od tih 11.38 mu je 6.3 otpalo na Other a to su razne arhive, fajlovi i aplikacije (APK + data + cashe) i aplikacije ubedljivo najveći deo toga gutaju.
Kod mene je to Other ~5.5GB i najveći deo toga su Google aplikacije, npr. Chrome zauzima preko 500 MB, Play Services sa PlayStore ~500 MB, Maps, YT, Drive svi po 200+ MB... Barem kod mene većina memorije ode na sam Google sa njegovim default aplikacijama. Xiaomi fabričke su male, obično 30,50... do max 100 mb. Meni lično ostane 6-7 od 16 GB, ali to je na telefonu koji se koristi već dugo i ima instalirane dodatne aplikacije.
Može da se pregleda malo šta koliko zauzima pomoću npr. ove aplikacije (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobile_infographics_tools.mydrive&hl=en&rdid=com.mobile_infographics_tools.mydrive) i njoj sličnih.
@DArthShone Valjda global il kako se to vec zove kod Huawei ,kupio jeste u telenoru medjutim na telefonu nema nista od telenora bas ni jedna jedina aplikacija niti boot logo nista
DArthShone
20.8.2018, 9:07
@DArthShone Valjda global il kako se to vec zove kod Huawei ,kupio jeste u telenoru medjutim na telefonu nema nista od telenora bas ni jedna jedina aplikacija niti boot logo nista
Čekaj, koji global rom? C900? Pa taj je i najmanji i razlikuje se od C432 samo po brandingu. Nije mi poznato da je iko od provajdera nudio model VNS L31, tj onaj sa 32gb prostora. Drugo, ne mora da znači da je global. Ni onaj na vipu nema skoro ništa od vipa, a i ono što ima može da se deinstalira. Niti ima boot logo vipa.
Ajd bas cu da pogledam kad se ovaj vrati sa mora pa javljam,ovo za global je predpostavka ne znam stvarno al nema nista od kineskih apova
DArthShone
21.8.2018, 11:50
Ajd bas cu da pogledam kad se ovaj vrati sa mora pa javljam,ovo za global je predpostavka ne znam stvarno al nema nista od kineskih apova
Huawei retko stavlja kineske aplikacije na globalne romove. Drugar mi ima full P9, i njemu nije zauzeće toliko.
Huawei retko stavlja kineske aplikacije na globalne romove. Drugar mi ima full P9, i njemu nije zauzeće toliko.
Idem sutra kod ovog na kaficu pa cu javim :D
@Edit
Pogledao! Zapravo je ovo bilo cache il sta god od predhodne verzije, uradio sam mu wipe cache partition i sad je spao na nesto ispod 10gb
Imam cubot note s,za koji nije bilo apdejta,android 5,pa sam ja ubacio neki sa neta android 6 ali nisam nesto zadovoljan a nudi mi apdejt na noviju verziju medjutim skine je i instalacija ne ide,postoji li neki alternativni sistem i link?
https://www.youtube.com/watch?v=Jb8w88_LmnA
Ja ne vidim jedan razlog zbog kog bi bilo ko presao sa 5 na 6/7/8/9 osim ako proizvodjac ne forsira. Osim split skrina koji je dobar za tablete sta je razlika izmedju pomenutih verzija lol
MasterChief2
24.8.2018, 22:54
Security Updates za one kojima je to bitno.
A kome je to bitno i dali mozes da navedes jednu osobu koju poznajes da je imala problema zbog manjka tog update_a?
Na stranu sto i starije verzije OS_a dobijaju security update plus sto niko normalan na ovom svetu ko se bavi ozbiljnim poslom i koji zapravo moze biti kompromitovan nece koristiti kineski telefon vec ce ici uvek na high end jer moze, to je njima kao meni i tebi pakla cigara
Nisam zadovoljan ovim sistemom pa bih ubacio drugi.
https://www.needrom.com/download/n-lineageos-14-1/ (https://www.needrom.com/category/cubot/note-s/)
Uspit jel neko kupovao u ovom shopu,xiaomi ima izuzetnu cenu?
http://www.mobilnitelefonisrbija.com/mobilni-telefon/xiaomi-redmi-5-dual-lte-32gb-4179
Ako nekog zanima opis na GSMareni (https://www.gsmarena.com/xiaomi_pocophone_f1-review-1808.php) pošto ima kontrast ekrana, benchmarke... Sve je odlično ili makar vrlo dobro. Zanimljivo da pošto je od plastike, da se ne bi pregrevao iskoristili su veliki bakarni hladnjak i vapor chamber tehnologiju, pa ovi u opisu tvrde da ni posle dužeg perioda mučenja uopšte ne throttle-uje brzine.
DArthShone
27.8.2018, 9:55
Ja ne vidim jedan razlog zbog kog bi bilo ko presao sa 5 na 6/7/8/9 osim ako proizvodjac ne forsira. Osim split skrina koji je dobar za tablete sta je razlika izmedju pomenutih verzija lol
Zavisi od korisnika do korisnika. Nekome je i 5.1.1 dovoljan, a neko bi odmah R2D2 Pitu. Aplikacije, pojedine aplikacije zahtevaju noviji android, u tome je kvaka.
ps. ja sam zadovoljan Nugatom na P9lite, mada mi je Marshmellow lepše izgledo. :)
Ja koliko znam samo pojedine igre koje zahtevaju vulkan traze 7+ i to bas pojedine jer uglovanom imaju podrsku i za druge api, sto se tice ostalih aplikacija nikada nisam nalateo ni na jednu jedinu koja nece da radi na 5.0 al bas ni jednu jedinu.
Imam uredjaje sa 5.1,7.0 i 8.0 i identicno rade sva tri su lepo optimizovana, jedina razlika je sto 5.1 i 6.x nemaju split screen koji opet nema svrhu na telefonima vec na tabletima ostale funkcije sve isto
DArthShone
27.8.2018, 20:13
Ja koliko znam samo pojedine igre koje zahtevaju vulkan traze 7+ i to bas pojedine jer uglovanom imaju podrsku i za druge api, sto se tice ostalih aplikacija nikada nisam nalateo ni na jednu jedinu koja nece da radi na 5.0 al bas ni jednu jedinu.
Imam uredjaje sa 5.1,7.0 i 8.0 i identicno rade sva tri su lepo optimizovana, jedina razlika je sto 5.1 i 6.x nemaju split screen koji opet nema svrhu na telefonima vec na tabletima ostale funkcije sve isto
Nisu samo igre. Zove mene tako jedan drugar (inače nije oženjen, zašto je to važno, videće se kasnije), i pita me zašto mu telefon odbija instalaciju aplikacije. Kako smo trebali da se tog dana vidimo, ja ga pitam u čemu je problem. On lepo izvadi telefon, kinez sa mediatek čip setom, prepun aplikacija. Pomislih da je u pitanju prostor na telefonu, pobrišemo sve nepotrebne gluposti, pobrišemo keš, restartujemo telefon, i onda mu kažem da pokuša da instalira aplikaciju. Neće, traži Android Marshmellow. Pitam ga koja je aplikacija u pitanju, kaže Tinder. :eek: I pazi stvarno, traži novu verziju androida. Apdejta, OTA naravno nema ni od korova, kao što nema ni kuvanih romova. Naravoučenije, od kineza samo braću po babine linije, tj, EMUI i MIUI. Džaba stock android, džaba ovo i ono, kada ne moš da apdejtuješ sistem. Još ako te to spreči da najdeš srodnu dušu eto belaja. :rofl:
Lepo,moze malo pomoc oko TWRP(ili posotoji alternativa),radio sam nekad davno instalaciju roma na huawei y210 i snasao se odlicno a ovde mi malo nepoznanica a uputstvo je na kineskom engleskom.
https://www.needrom.com/download/n-lineageos-14-1/
Znaci softver na njemu nije nesto i zelim ga promeniti a usput ce biti i noviji.:)
Nisu samo igre. Zove mene tako jedan drugar (inače nije oženjen, zašto je to važno, videće se kasnije), i pita me zašto mu telefon odbija instalaciju aplikacije. Kako smo trebali da se tog dana vidimo, ja ga pitam u čemu je problem. On lepo izvadi telefon, kinez sa mediatek čip setom, prepun aplikacija. Pomislih da je u pitanju prostor na telefonu, pobrišemo sve nepotrebne gluposti, pobrišemo keš, restartujemo telefon, i onda mu kažem da pokuša da instalira aplikaciju. Neće, traži Android Marshmellow. Pitam ga koja je aplikacija u pitanju, kaže Tinder. :eek: I pazi stvarno, traži novu verziju androida. Apdejta, OTA naravno nema ni od korova, kao što nema ni kuvanih romova. Naravoučenije, od kineza samo braću po babine linije, tj, EMUI i MIUI. Džaba stock android, džaba ovo i ono, kada ne moš da apdejtuješ sistem. Još ako te to spreči da najdeš srodnu dušu eto belaja. :rofl:
Pazi to prosto nije istina jer sam ja imao Tinder na Samsung S4 OS 5.0.1 i na lenovo vibe p1m OS 5.1 a inace na samom Google Play pise "Requires Android 4.4 and up" :)
Ono sto je verovatno u pitanju je to da ti je drug imao neku random kopiju sa fejk informacijama u sistemu, imao sam prilike da imam u ruci par takvih telefona npr drugovu kopiju Samsung S7 izleda identicno skin,sam telefon i u about phone pise da je pod Noutgat_om i da je octa core,da ima kameru od 12mpx a ustvari je pod 4.0.3 i quad core mediatek na 1ghz i ima kameru od 5mpx lol
Taj telefon inace i dan danas radi bez problema ali cisto primer da to sto pise
ne mora da znaci da i stvarno ima u sebi.
DArthShone
28.8.2018, 12:50
Pazi to prosto nije istina jer sam ja imao Tinder na Samsung S4 OS 5.0.1 i na lenovo vibe p1m OS 5.1 a inace na samom Google Play pise "Requires Android 4.4 and up" :)
Ono sto je verovatno u pitanju je to da ti je drug imao neku random kopiju sa fejk informacijama u sistemu, imao sam prilike da imam u ruci par takvih telefona npr drugovu kopiju Samsung S7 izleda identicno skin,sam telefon i u about phone pise da je pod Noutgat_om i da je octa core,da ima kameru od 12mpx a ustvari je pod 4.0.3 i quad core mediatek na 1ghz i ima kameru od 5mpx lol
Taj telefon inace i dan danas radi bez problema ali cisto primer da to sto pise
ne mora da znaci da i stvarno ima u sebi.
Ma pusti ga, dobro mi je došlo da ga ubedim da kupi kršten telefon.
Situacija kojoj sada ili već koju godinu prisustvujemo, je maltene ista kao i situacija koju smo imali pre jedno trijes godina kada smo sa Spekija, debeljka, amstrada i tako toga prelazili na 16bit mašine. Seća li se neko koje smo pece kupovali? E, baš to imamo sa telefonima sada. Zamisli da nije bilo gomile Tajvanaca (i to su kinezi), a gde su no name sklapane kante? Šta misliš koliko bi brandirani, (a pod tim mislim na poznate brendove) kompovi koštali? Ili, koliko je nas u zlatnim danima kućnih video rikordera imalo Sony, JVC, Panasonic... a koliko bezimene, tj. rikordere neke dubiozne marke?
Kinezi nisu pronašli rupu na saksiji, samo se koriste googlevom odlukom da mu sistem bude otvoren. Hvala mu na tome, inače bi nas "brendovi" šišali uzduž i popreko.
Slazem se, plus sto kinezi vec godinama zapravo imaju skroz dobar kvalitet
Ulefone power 5
Bn3FWBijaVg
DArthShone
28.8.2018, 16:39
Slazem se, plus sto kinezi vec godinama zapravo imaju skroz dobar kvalitet
Dabome, jedino što im zameram je damn notch i kopiranje damn Iphone X. I mediatek čipset, ali kome ne smeta nedostatak kuvanih romova, ili loša politika adpejta, može i to. Odavno su Samsung i ostali izvikani brendovi pokazali da umeju da naprave kršine koje skupo naplaćuju.
Off topic, kada bi se neko od kineza setio da pravi kvalitena non gamer kućišta, ili mehaničke tastature koje nisu bazirane na bljutavim cherry, gde bi nam bio kraj.
Drugari ako moze pomoc na brzaka.
Kupujem telefon kevi, pitanje je Redmi 5A ili 6A?
Pa 6A normalno. Noviji je
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Kupio 6A, sad krecemo u poducavanje...
Jel probao neko Poco F1 launcher za Xiaomi MIUI?
Kupio 6A, sad krecemo u poducavanje...
Javi utiske, ja planiram u toku nedelje da ga uzmem. Igrice me nezanimaju.
Necu imati mnogo vremena da ga testiram ali cu ti javiti opste utiske.
Nisam puno testirao telefon. Uredjaj je sa 2 gb rama i 32 gb interne memorije.
Dobra stvar je sto ima 2 slota za sim I jedan za dodatnu memoriju.
Generalno, utisci su pozitivni, lepo radi, kamera ok, zvuk takodje.
Definitivno odlicna kupovina za 110 evra.
Malik Tintilinic
14.9.2018, 16:26
Apropo moje price sa strane 248, danasnji apdejt sistema mi je oslobodio jos 1GB :alealeee:
To se i meni desilo na Lenovo Vibe P1m, nzm u cemu je fora jer je cache redovno ciscen
Zna li ko može li se i kako uključiti automatski "airlplane mode" - Avio režim na Mi A1?
Pitam iz razloga što sam jedne noći to ručno uključio, uz prethodno aktiviranu Greenify aplikaciju, kojom sam poslao skoro sve aplikacije u hibernaciju i baterija nije izgubila ni 1% od svog 100% kapaciteta za čitavih deset sati mirovanja, što očigledno pokazuje da se time može mnogo energije (struje) uštedeti - sačuvati na ovaj način.
Imas to na svakom telefonu danas samo ubi me ako mogu da se setim ,nikada nisam koristio te opcije :D
Sent from my Samsung Galaxy J7 (2017) using Tapatalk
Imas to na svakom telefonu danas samo ubi me ako mogu da se setim ,nikada nisam koristio te opcije :D
Sent from my Samsung Galaxy J7 (2017) using Tapatalk
Znam i ja sam da je to bilo jednostavno postaviti na prethodnim telefonima ali na ovom Xiaomi Mi A1 to nikako ne uspevam da aktivairan.
To bi trebalo da je u ovom delu, ali ne prihvata.
https://preview.ibb.co/gMkONU/Screenshot_2018_09_26_18_14_16.jpg (https://ibb.co/fwtop9)
Nisam puno testirao telefon. Uredjaj je sa 2 gb rama i 32 gb interne memorije.
Zar 6A nije 2/16?
Redmi 6a imaš od 2gb RAM -16 ROM, 2gb RAM - 32 ROM do 3gb RAM - 32 ROM.
Mada za ovaj od 3GB, bolje doplatiti još malo i ići na redmi 6. Ipak ima 4 jezgra više
water wizard
11.10.2018, 17:23
u airplane mode ne možeš da primaš ni pozive, normalno kad sve pogasiš da će manje da troši.. bolje gasi nepotrebne aplikacije ili one koje nećeš skoro da koristiš
C64freak
12.10.2018, 12:29
qPs18m0n5GU
Da ne otvaram novu temu, da li je neko probao ovaj zadnji update za Redmi 5 plus (10.0.2.0 tj Oreo) kako se ponaša telefon sa njim, gledam po netu ali ne mogu da nađem ništa konkretno da li nema nekih većih bagova?
Filip89x
13.10.2018, 22:56
Nema bagova;) Nije to MICROSOFT:D:to_care: FACE UNLOCK imas samo ako podesis na India region:D
Pa sa ovim pređašnjim update-om telefon mi je krenuo malo da se zaglupljuje na 2-3 sekunde ponekad pa nisam baš hteo da žurim sa ovim najnovijim :), face unlock mi je apsolutno nebitan, samo da ostalo radi.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.