PDA

Prikaži potpunu verziju : Ponuda telefona kod naših operatera

Strane : [1] 2 3 4

zajchik
22.7.2011, 1:58
Posto sam u fazonu promene tel. proguglao sam malo nase operatere.Gledajuci tako mrsavu ponudu(sem u visokom segmentu)shvatio sam da prosecan korisnik u srednjem segmentu nema vise od 2-3 tel.Pogledao sam po komsiluku (Hrvatska)i shvatio da su duplo bolji(bar vip ciji sam pretplatnik).Isto i Makedonija duplo vise modela,i sto ja najvise cenim raznovrsnija ponuda.Kod nas se sve svodi na sams...,se,nokiu,lg i htc. Sad ja vas pitam : Dali smo mi lose upuceni pa ne volimo neke manje poznatije firme kao,zte,sagem,ili oni ne zele da da svoju vrhunsku ponudu ugroze tel. srednje klase manje poznatih firmi koji i te kako mogu da pariraju najpoznatijima.Kao na pr. Huawei ideos x6. Zte blade i t d.

DragonSlayer
22.7.2011, 4:21
Ja mislio da ovde postavljamo dobre ponude .....

talenat
22.7.2011, 10:20
na tvoje pitanje tesko da neko ko nije direktno ukljucen u vodjenje nekog od nasih operatera moze da ti da odgovor.
npr vecina ljudi je smatrala da je pozitivno sto je vip ubacio optimus 3d jako brzo u ponudu.
hrvatski vip ima se arc,xperia play dok u nasem vipu se ni ne postoji
imaju i iphone 3,4 mada on valjda kod nas ne moze da se uvozi zvanicno
motorola defy :(
i bukvalno svi telefoni koje nude svi nasi operateri...zaista kada sam prvi put video njihov izbor zacudio sam se.mislim da kada se preracuna njih izadju malo skuplje nego nas,ali imaju i vece plate od nas(relativno)
a veca ponuda kod operatera donosi i vecu raznovrsnost i manje cene na slobodnom trzistu.
u principu hrvati iskacu od zemalja u okruzenju po tom pitanju,ali ne znam sta nas to cudi,stanje sa teleofnima nam je bolje nego stanje u drzavi svakako.
mene najvise i zulja nedostatak telefona kao sto su zte blade i taj ideos x6 jer su mi takvi telefoni jako zanimljivi,za male pare dobijas priliku da posteno istrazis android.a nema ih ni u slobodnoj prodaji

zajchik
22.7.2011, 10:45
Ja mislio da ovde postavljamo dobre ponude .....

I jesu!Inace ne bih ovda trazio pomoc.Mislio sam na ponudu operatera u nas.Naravno da kad ti neko potrazi savet oko kupovine tel. kod operatera,ne mozes mu neki preporuciti, jer ga ni jedan od operatera nema.Postvio sam ovu temu jer sam isfrustriran,dosta losijom ponudom nego kod komsija,a siguran sam da zaradjuju vise i bolje nego tamo.Procitao sam negde da smo u samom vrhu u evropi po broju telefona po stanovniku ,cak preko dva.

Fibonacci
22.7.2011, 11:01
Ja sam kupio svoj telefon u jednoj radnji. Mozes da kupis bilo koji telefon, koji imaju, uz bilo koji paket od telenor/vip/mts. Prednost cele price je to sto je to radnja koja prodaje telefone te oni nisu kodirani, a cena izadje mnogo manja u odnosu da kupujes cist telefon. Ako hoces detaljnije da ti pisem, pisi mi na pm.

zajchik
22.7.2011, 23:50
U stvari taj ideos x6 jos nije izasao iz fabrike,iako je bio najavljen u maju.Sad vidim da ga najavljuju za septembar.Mislim nije ni da je potrebno da svaki krs dodje kod operatera jer ga mozda niko nece ni uzeti,ali kako stoji stoje stvari sa huaweiem 8110...Vip jeste ekskluziuni distributer za vodafon,ali brate onakvi krsevi kakve nude nisu ni za decu,imaju oni mnogo boljih.

talenat
26.7.2011, 11:52
posto razmisljam da pocastim sebe novim telefonom preko operatera,detaljno sam gledao ponuduna sajtu i blago receno me boli glava od kolicine gluposti koja se nalazi u cenama :D
telenor je moj prvi izbor,jer mi se ne menja mreza cak i ako znam da mogu da prenesem broj
najbolji paket u telenor mrezi je po mom misljenju prenesi i surfuj,pri cemu ne znam da li cu ici na varijantu 500 ili 1000,cije su pretplate redom 990 i 1790 dinara.
manje vise sam znao ponudu ali ulazim na sajt u sekciju pametni telefoni.listam,izbor nije los,ali takodje nije ni dobar.
prvi telefon koji mi privlaci paznju je wave 2,i on kosta u paketima 23k i 16k,sto relativno nije losa cena,a opet moglo bi i jeftinije.
potom galaxy s,cija je cena 38k i 27k u mojim paketima.cena bez ugovora 67k??wft
potom krenem da ciljam visoko i vidim da je cena galaxy s2 u paketima 46 i 39 hiljada.
ove cene se pre svega pomalo cudno skaliraju prema paketima,a drugo,ne razumem kako s2 moze da bude skuplji od s modela za samo 8 ili 12 hiljada?ko normalan bi u toj situaciji uzeo galaxy s?
cena ostalih modela visoke klase,dakle nokia e7,htc sensation je manje vise ista sa cenom galaxy s2 modela,pri cemu bez ugovora svi kostaju 70k ,znaci 3 hiljade skuplje od galaxy s-a.
zaista mi nije jasno koji strucnjak formira cene,ali svaka mu cast.i zanimam me da li taj isti covek zna ista o ceni telefona na realnom trzistu.gledao sam i cene jeftinijih modela,i uopste necu da komentarisem...
i naravno,ostaje pitanje da li oni imaju te telefone u prodavnici(mislim pre svega na s2,delom na sensation) ili cu ako odem dobiti obavestenje da ce me obavestiti prilikom sledece isporuke koja ce se desiti nikada,jer za takve slucajeve znam

Mr.Simpson
26.7.2011, 14:43
To sto im stoji na sajtu ne znaci da taj model imaju bas u svakoj prodavnici ili u onu u koju si se ti uputio. Najbolje pozovi call centar i kazi operateru koji te telefon zanima i pitaj ih u kojoj radnji ga imaju na lageru. Ili idi na Telenorov sajt, uzmi telefon poslovnice koja te zanima i direktno pitaj da li imaju tu u prodavnici...
A ako si vec post paid korisnik (min 3 meseca) ne moras odmah da pljunes kes, mozes da kupis na 6 ili 12 rata pa manje "osetis"... :)

HSVstoned
26.7.2011, 14:53
Talenat, a da sacekas malo ?
Cene su trenutno bolesne, za ono sto je [koliko ja kapiram] tebi trenutno najdostupnije. A to znaci telefon do 30000 din u prenesi i surfuj 1000 paketu npr.

A kazem ti da sacekas jer se uskoro izlazi Wave III koji ce izgleda biti Galaxy s II u alu kucistu i sa badom 2.0, a video si da ce taj os biti bas dobar.

Kao drugo, najisplativiji paket je pp600 u vipu, ako si vec telenor mozes da preneses br. Meni je ovaj prenesi plus 1gb ok[isti k kao prenesi i surfuj samo tamo kao nema ogranicenja neta], 300min mi je taman, 1000sms previse jer potrosim 500-600 sms mesecno, 1gb neta mi znaci jer slusam radio preko tune in aplikacije. Ali za isti kes vip nudi 300min vise i optimalan br sms i Mb.

Moj savet da sacekas malo, skup je galaxy s u svim paketima, kao i wave II, preskup je s'obzirom kada je izasao i da se sprema wave III.

Kapiram da ce u oktobru i cena galaxy s propisno da se sroza, kao i wave II, a u vip paketu pp600 ili telenor prenesi i surfuj 1000 garantujem da wave III nece biti skuplji od 30000 din.

talenat
26.7.2011, 21:41
veruj mi upucen sam u cene i znam kako sve ide ali ja nikako ne bih dao pare za wave 2 jer bi me ubio nedostatak androida.
u principu ja sam do sada imao 2 telefona :)
samsung x510 koji sam koristio 6 godina i sada imam lg gm360i koji je sasvim dovoljan za moje potrebe.
ali kada ne da djavo mira...zaista bih voleo da sada dok imam vremena leti posteno upoznam android platformu i krenem neko ozbiljnije programiranje da mogu da bacim i aplikaciju na vip izazov sledeci.u principu jedini razlog zbog kojeg mi treba nov telefon jeste dakle 'poslovne prirode'.
ali da se ne lazemo,ja sam ipak i dalje klinac i koristio bi ga za igranje koje igre u duzem putu,slusanje muzike naravno i slikanje koje slike kada za to dodje vreme.face nemam tako da nije zato :D
u principu ja taj telefon necu menjati sledecih 3 godine sigurno,a dalje zavisi od evolucije hardvera.u principu isprsio bih se za galaxy s2 sada,kada pogledam 400e jeste puno ali jbg...mislim da su rate najgluplja stvar,jer ako mogu platicu telefon,a ako ne necu da placam na rate samo da bi se osecao manje lose zbog pucanja kesa.
dakle telefon mi treba zbog isprobavanja aplikacija,ali i za zabavu,i tu se javlja blokada zbog para
moram da sredim u svojoj glavi jos sve,ali realno ako bih kupovao galaxy s za 300e(u slobodnoj prodaji ili paket),isplati se dati 400e za telefon koji ce mnogo duze hardverski trajati u smislu aplikacija,podrske i svega.
ali sa druge strane je to ipak puno para,posebno za mene buduceg studenta prve godine,ali puno je i 300
kada nesto odlucim napisacu :kreza:

HSVstoned
26.7.2011, 22:17
Pa ako ne planiras da menjas duzi period isprsi se za GS II. Nikako optimus 3d.
GS II je trenutno najmocnija masina i bice jos dugo. 1080p je tu, 8mpix kamera odlicna, dual core i neverovatno jak graficki cip a cak je i autonomija ok.

Jedino sto moze da se promeni za 2-3 god je da slican premium telefon ima senzor kamere kao N8 i xenon blic. Mada pitanje je i to da li ce poceti masovnije da se koristi.

GS II i nista drugo, moj savet.

talenat
26.7.2011, 22:38
samo o njemu i razmisljam ili da idem na neku budzet verziju od 150e androida :s
sigurno necu dati nesto manje pare za ipak dosta losiji telefon(ovim podrazumevam i 3d,2x,sensation koji je manje vise iste cene....)

talenat
29.7.2011, 12:49
galaxy s2 ne postoji u novom sadu xD
vip i telenor ga imaju u ponudi zavanicno,ali ni jedni ni drugi nemaju predstavu o tome kada ce im stici nove kolicine dok su stare prodate

Zoran_KS
7.8.2011, 16:44
Kad je takva situacija u vecim gradovima,kakva li je tek u manjim.
Za dva meseca mi istice ugovor u VIP-u,i ja takodje ciljam na GS2,ali ga u Krusevcu nema vec neko vreme.

talenat
7.8.2011, 17:31
u novom sadu nema ni najave o nabavci,tj tako bar meni govore

zajchik
8.8.2011, 14:05
upravo sam se vratio iz vip-a gde sam priupitao: A kad bih ja hteo da uzmem optimus 3d za koliko bih mogao da ga dobijem(RAZMISLJAJUCI DA GA ONI NEMAJU,A DA MOGUDA GA NARUCE).Naravno da je za mene samo zelja jer je preskup,ali sam hteo da proverim dali ga imaju.Odgovorila mi ja da ga nema ni vip jer su narucene male kolicine,i da bih mogao da cekam i do septembra ako bih se odlucio da gauzmem
:aplauz:

Thaedass
8.8.2011, 18:41
u novom sadu nema ni najave o nabavci,tj tako bar meni govore

Telenor u Zrenjaninu ima 3 Galaxy S2 na stanju pa ako ti nije zao 50km klackanja navrati :) Prosle nedelje sam ih posetio,a sumnjam da su uspeli sve da prodaju za tako kratak period. Za VIP vec nemam informaciju iz prve ruke,ali mi nece biti tesko da ih posetim sutra (svakako sredjujem nesto za mene)

Mr.Simpson
12.11.2011, 9:45
Pogledajte samo ovu jadnu i bednu ponudu telefona u mts-u:
http://www.mts.telekom.rs/index.php/postpaid-paketi.html

Nema niti jednog telefona iz visoke klase, cak ni jednog telefona sa displejom iznad 3.2"!!!
"Najbolji" telefon im je BlackBerry 9800, a Samsung E2121 u feature-ima koji su istaknuti na ovoj strani ima cak i vibraciju!!!
Ili recimo Samsung Galaxy I5500 koji ima "CPU Clock Speed MSM7227-1 CPU"!!
Da ne pominjem sto me nerviraju oni mali roboti koji su se uhvatili za ruke, igraju kolo i nemaju veze ni sa cim, a kamoli sa telefonima...
Do bola neozbiljno, sajt je nocna mora... :facepalm Kao i sama ponuda...

HSVstoned
12.11.2011, 12:18
Uzas! :kreza:

veseliburek
12.11.2011, 14:52
Ahahaha, klasični rant... :rofl:
Da ne pominjem sto me nerviraju oni mali roboti koji su se uhvatili za ruke, igraju kolo i nemaju veze ni sa cim, a kamoli sa telefonima...

Vala baš, ponuda je nikakva... Sva sreća uzimam ja SGS sutra - prekosutra :)

zajchik
12.11.2011, 15:03
Kazem ja njima:

>Postovani
>Posto sam na zavrsetku ugovora kod jednog od dva vama suparnicka operatera,jako sam zainteresovan za prelazak u vas tabor.Moje pitanje vama je sledece.Zanima me hocete li u ponudi ponovo imati experiu min,ili takvih slicnih njemu telefona?Moram vam reci da trenutno imate jako losu ponudu istih.Dakle hocete li u skorije vreme imati nove modele srednje klase?Unapred zahvalan.

Oni meni odgovore:

Postovani,

Navedeni model trenutno nemamo u ponudi. Aktuelnu ponudu mozete pratiti putem sledeceg link-a:
http://www.mts.telekom.rs/index.php/postpaid-paketi.html
ili putem Web Shop-a.

S' postovanjem Telekom Srbija

On Subota, 2011, Novembar 5 at 17.24
Ponovo ja njima:

Odgovor koji ste mi poslali nema blage veze ,sa mojim pitanjem.Kao prvo: pismen sam i znam sta nudite od telefona i gde da potrazim(pratim vas sajt svaki dan).Drugo: od kvaliteta ponude vam zavisi koliko cete novih pretplatnika da imate,te ste me sa odgovorom kiji ste mi poslali odgovorili od moguceg potpisa ugovora s vama.Kao trece:pretpostavljam da vam je slava koju ste do sada imali,kao mobilni operater br.1 dozvoljava da se tako ophodite sa novim-potencijalnim korisnicima.
Dakle pitanje je naj prostije koje moze biti:
1.Hocete li u ponudi ponovo imati xperiu mini?
2.Kadace te imati u ponudi,vise android modela?

Ovoga puta pravi odgovor:

Po?tovani,

Na?alost, nemamo informaciju da li ?emo ponovo imati dobiti pomenuti model telefona.
Najkasnije do kraja teku?e godine o?ekujemo novu koli?inu telefona u ponudi.

Zahvaljujemo na interesovanju.

S po?tovanjem,
Telekom Srbija
On Petak, 2011, Novembar 11 at

Hoce li,ili je to bio odgovor samo da me skinu?

talenat
12.11.2011, 15:27
nemam pojma i niko ti ne moze reci.ali ako hoces kod njih da predjes ti si lud :D
ja sam razmisljao da uzmem xperia mini kod njih,bio je soldino jeftin telefon,ali se ne isplati.vip i telenor su daleko daleko ispred,a u zavisnosti koliko para zelis da das cak ima i povoljnjih kupovina bez nego sa ugovorom

zajchik
12.11.2011, 15:52
ma ne prelazim nikuda iz vipa za sada.Ustvari i da hocu ne mogu.Elem ,imam dva fona u vipu,jedan uzet u maju,drugi u oktobru 2010.Kako je doso jul ove godine ja sam se naostrio da u avgustu ,eventualno u septembru produzim ugovor za ovaj
sto je uzet u oktobru.Medjutim kako mi poruka nije pristigla za produzetak ugovora ja pohrlio u poslovnicu vipa ,da ih upitam zasto.Kad ono cvrc,Ja pozurio ni manje ni vise nego celu godinu(blam).Sada cekam odgovir iz vipa da produzim ugovor 5 meseci ranije(za ovaj u maju),posto sam video da moze.U koliko mi u decemru dozvole da produzim,osajem kod njih i najverovatnije uzimam,xperiu mini pro,ili htc wfs.Iste su cene.No otom-potom.:D

Vavilon
12.11.2011, 16:15
MT:S je ubedljivo najgori i sto se tice ponude telefona i sto se tice paketa.
Telenor je mnogo bolji, za VIP ne znam - nemam iskustva, ali vidim da imaju dobru ponudu telefona.

blast beat
18.11.2011, 13:45
Ja sam kod MTS-a na postpaidu vec 3 godine i potpisao sam ugovor na jos 2 sa telefonom, a zadrzao istu tarifu. Gledao sam da predjem bilo u Telenor bilo u Vip, ali mi tarife nikako ne odgovaraju, makar ne za moje potrebe. Tako da svako negde nadje tarifu koja mu odgovara. A to sto je MTS los i bezobrazan u ostalim segmentima je druga prica, trenutno me ne dotice puno...

markos807
19.11.2011, 19:50
Jel bi mogao neko da mi pojasni te tarife u MTS-u?Nikad nisam tako uzimao telefon.Zanima me LG P990 OPTIMUS 2X (https://webshop.telekom.rs/detaljnije.aspx?tel_id=998) i Samsung I9000 GALAXY S (https://webshop.telekom.rs/detaljnije.aspx?tel_id=780) (vise Optimus).Bojim se da ce ga vreme pojesti dok ga otplatim.Toliko kesa nemam,tako da mi je to opcija.

Inace,oba su prelepa.
http://www.dodaj.rs/t/q/b8/2mFUtgEe/pic3.jpg (http://www.dodaj.rs/?q/b8/2mFUtgEe/pic3.jpg) http://www.dodaj.rs/t/m/S7/4owCB2GH/pic4.jpg (http://www.dodaj.rs/?m/S7/4owCB2GH/pic4.jpg) http://www.dodaj.rs/t/3W/mg/Uj1PRbk/pic7.jpg (http://www.dodaj.rs/?3W/mg/Uj1PRbk/pic7.jpg)

flamingos
19.11.2011, 21:48
Za sve nadroid teelfone,najbolja opcija ti je mixnet tarifa, sa netom,jer bez neta ne vredi mnogo smisla android fon.

Sta ti je tacno zbunjujuce u paketima?

markos807
19.11.2011, 22:55
Nije nista zbunjujuce,nego mi je cudno da je tako jednostavno xD

Net mi ne treba,zato sto kuci imam wi fi ruter tako da se mogu nakaciti kad god hocu,a van kuce nemam vremena da cackam fon.

Najverovatnije cu uzeti LG Optimus 2X sa BEL 200 tarifom,oko 1000din mesecno,vrlo prihvatljiva ponuda.

HSVstoned
19.11.2011, 23:20
ne, bel je najgore zlo.

ne koristis ti smartfon samo kuci pa da se vadis na ruter, android inace ima autoapdejt mnogih aplikacija pa si nahebao ako ne iskuljucis a nemas Mb u paketu.

U tom bel 200 imas samo 200 sms mesecno, 320 min u mts mrezi i samo 40 ka ostalim mrezama.
Ovo ne bi bio problem do pre par godina kada je cela Srbija bila na 064/065 a onda su svi pobegli :dzavo: sa te raspale mreze i ja koji ranije nisam imao 20 neMTS brojeva u imeniku od 250 osoba sada vise nemam njih 20 na mts mrezi :dzavo:

Dakle ako bas mora mts onda mixnet M, 300 min ka svim mrezama, 600Mb i 600 sms- ne postoji bolji paket za 1000 din.

http://www.mts.telekom.rs/index.php/mix-net-tarifa.html

A mozes i da zadrzis br i predjes na vip ili telenor..

Vavilon
20.11.2011, 0:37
Ja imam ruter kuci, i nepotrebni su mi besplatni Mb, samo iskljucim „Mobilne mreze” u podesavanjima za internet i to je to

blast beat
20.11.2011, 0:56
Ovo ne bi bio problem do pre par godina kada je cela Srbija bila na 064/065 a onda su svi pobegli :dzavo: sa te raspale mreze i ja koji ranije nisam imao 20 neMTS brojeva u imeniku od 250 osoba sada vise nemam njih 20 na mts mrezi :dzavo:

To je kod tebe slucaj, dok je kod mene skroz obrnuto. Par VIP brojeva, mozda 15, 20 Telenor i ostalih oko 150 su na mts-u. Tako da sve zavisi od osobe do osobe i ljudi sa kojima se druzi. :) Meni recimo myBel sa 300 minuta u mrezi, 300MB i 300 poruka za nekih 600, 700 dinara zavrsava posao.

flamingos
20.11.2011, 1:01
Hmm,gledah sad ponudu u mts,posto sma jos godinu dana njihov korisnik,i imam problema sa lg gt540,pa sam razmisljao dal i mozdam ogu da ga nekako zamenim,posto mi presede ovaj lg,a kako vidim,nemaju ga vise u okviru paketa u kome sam ja. Da li se isplati ako mzoe zamena,uzeti se xperiu x10 mini pro?

zajchik
20.11.2011, 1:27
Generalno gledano HSV mu je dao dobar predlog mixnet M.Koliko god ne koristio net na fonu,nije za baciti 600mb,a ista cifra.
Flamingose: ne bih ja dao lg za x10 mini.Neces nista dobiti u smislu nekog poboljsanja.Dobices samo mogucnost da nosis naocare.

flamingos
20.11.2011, 1:57
heh,dobar odgovor,pa n vredi,ovaj lg me je tolik oiznerviroa dat o vise nema smisla. Ionako telefon koristim samo za sms,nista vise. Ja imam taj mixnet m paket,i tih 600mb retko kad sma potrosio,mozda smao jednom,kad sma skidoa aplikacije. Sad od toga svakog emseca imam duplo,sto poruke sto mb,pa mi je bzvz.

zajchik
20.11.2011, 2:16
heh,dobar odgovor,pa n vredi,ovaj lg me je tolik oiznerviroa dat o vise nema smisla. Ionako telefon koristim samo za sms,nista vise. Ja imam taj mixnet m paket,i tih 600mb retko kad sma potrosio,mozda smao jednom,kad sma skidoa aplikacije. Sad od toga svakog emseca imam duplo,sto poruke sto mb,pa mi je bzvz.
Pa bas sam to hteo da kazem.Od glave visak ne boli.Cena je ista u oba paketa.Net trosio ili ne ,tu je.Sto se tice tebe probaj da se zamenis za neki zte blade.

Ocelot
20.11.2011, 13:32
Hmm,gledah sad ponudu u mts,posto sma jos godinu dana njihov korisnik,i imam problema sa lg gt540,pa sam razmisljao dal i mozdam ogu da ga nekako zamenim,posto mi presede ovaj lg,a kako vidim,nemaju ga vise u okviru paketa u kome sam ja. Da li se isplati ako mzoe zamena,uzeti se xperiu x10 mini pro?

Taj mini pro je stariji model tako da ne preporučujem.

Mr.Simpson
20.11.2011, 13:32
Aaaaa, vidim u mts-u se nabavili telefoni... Mora da su uzeli u obzir moje "kritike"... :D Koliko vidim po "ponudi", nabavka je bila lokalna a ne iz uvoza, jer jel'te, nema novih modela... Dakle, savetujem da ako neko vec hoce da se u skorije vreme, uz novi telefon, uhvati u dvogodisnje kolo sa onim malim "simpaticnim" roboticima, pozuri dok jos ima kolicina. Ako ne, onda moze da se nada da ce nova, sveza, nabavka doci na vreme pred novogodisnje praznike...

markos807
20.11.2011, 15:15
I koji je po vama bolji,Optimus 2X ili Galaxy S (I9000)?Zanima me,koliko ROM memorije ima 2X?Vidim da ima 512mb RAM-a.

HSVstoned
20.11.2011, 16:34
Ja imam ruter kuci, i nepotrebni su mi besplatni Mb, samo iskljucim „Mobilne mreze” u podesavanjima za internet i to je to

Ne znam kako ali nekada ni to ne pomaze, imas slucaj u temi Android problemi koju sam otvorio ovde, zte racer koji non-stop jede Mb iako sve poiskljucujes.

Ovi sada mts paketi su odlicni, mislim na postpejd tarife, morali su to da urade jer samo ja znam 30 ljudi koji su sa mts-a presli na druge mreze. A znam krs ljudi iz telekoma u Va, i oni sami su videli koliko mts dere, pp paketi nekonkurentni a kradu kao ludi, meni se par meseci desilo da uopste ne mogu da proverim stanje i zamisli, tada sam imao racune po 5000 din a pazio sam da zovem sto manje- lopovi.

Sada je drugacije, mixnet paketi su odlicni a ovi bel za zaobilazenje.
Kada se samo setim da sam 600 sms i 300min bez neta placao 1850 din u mts a sada u telenoru imam 300 min, 1000sms i 1Gb i sve se prenosi.. mada je i ovo smesno, idealan paket bi bio 600min, 600 sms i 1Gb za 1500din npr.

markos807
20.11.2011, 16:52
...i sve se prenosi...
To prenosenje je ustvari ovo?:
Ovaj tarifni profil Vam omogućava i da saobraćaj uključen u mesečnu pretplatu koji niste potrošili u tekućem mesecu iskoristite u narednom mesecu.

HSVstoned
20.11.2011, 17:08
Pa da, lupam ostane ti 200 poruka i 80 min i imas rok od 3 meseca da ih potrosis, sledeci mesec imas 1200 sms i 380 min i prvo trosis to sto si preneo.
Samo ja nikako ne mogu da potrosim tih 1000 sms iz paketa pa trebutno imam oko 3800 na raspolaganju i propasce naravno :dzavo:

zajchik
20.11.2011, 18:36
I koji je po vama bolji,Optimus 2X ili Galaxy S (I9000)?Zanima me,koliko ROM memorije ima 2X?Vidim da ima 512mb RAM-a.

Sto se mene tice pre bih uzeo lg2x zato sto je novii model,a pritom ima dual kor.Ali i s1 nije uopste los fon,tako da mozda cena ima presudnog znacaja.Za rom ne bih znao da ti kazem.

Mr.Simpson
20.11.2011, 18:57
Ja bih uzeo Galaxy S zbog ekrana, bolje podrske custom ROM-ova i audio cipa. Tim redosledom.
Ako nisi zagrizeni gejmer koji mora da smiri zivce i odigra neku igru i na telefonu onda ti Dual Core procesor i ne treba.

HSVstoned
20.11.2011, 19:02
A uostalom igre klize i na 1Ghz procesoru koji ima GS I :)

zajchik
21.11.2011, 11:11
Galaxy s jeste super telefon,ali ne vidim razlog da svi uzmu isti.Postoje ljudi kojima zajednica ne znaci puno,t.j da nece svako rootovati,i stavljati costum romove,vec ce jednostavno da cekaju oficialne apdate i uzivati u svim blagodetima androida.Lg je po meni odlican fon i novije proizvodnje i samim tim ce jos dugo imati apdejte od strane proizvodjaca.

HSVstoned
21.11.2011, 13:02
Ne mora da znaci, valjda i sam znas da je 3D tek skoro dobio dzindzer apdejt a kada se pojavio.. Ume LG da za...e stvar mada ko zna..

Mr.Simpson
21.11.2011, 16:58
Postoje ljudi kojima zajednica ne znaci puno,t.j da nece svako rootovati,i stavljati costum romove,vec ce jednostavno da cekaju oficialne apdate i uzivati u svim blagodetima androida.
Valjda ce uzivati u svim blagodetima Androida sa custom ROM-ovima, a ne bez njih...

zajchik
22.11.2011, 14:57
Valjda ce uzivati u svim blagodetima Androida sa custom ROM-ovima, a ne bez njih...

Pa android pruza uzivanje i bez custom romova,doduse ne potpuno

Ne mora da znaci, valjda i sam znas da je 3D tek skoro dobio dzindzer apdejt a kada se pojavio.. Ume LG da za...e stvar mada ko zna..

Da to sam primetio,cak su neki prodali fon zbog slabije podrske.

blast beat
23.11.2011, 1:11

Ja vala drzim moj stock ROM, od ovih custom svaki ima neku manu. A ovaj stock osim brzine nema nikakvu manu. :D

Vavilon
23.11.2011, 3:15
I ja drzim oficijalni 2.3.5 ROM, probao sam neke sa sto imaju TouchWiz4 (a moj galaxy s ima TW3) ali kao sto kaze blast beat svaki ima neku manu. Samo nece vise da mi radi CM7, ne znam da li trebaju neki dodatni fajlovi pored onog ZIP fajla koji se instalira iz Recovery-a. Hteo bi da probam najnoviji (mozda on nema manu :) )

markos807
23.11.2011, 10:52
Da li se za preuzimanje telefona nesto placa ili odmah ide rata od 1121din?

zajchik
23.11.2011, 11:26
Telefon + prva rata.Na koji telefon mislis?

markos807
23.11.2011, 12:12
A koliko placam telefon? 36 000?

Mislim na ovog momka (https://webshop.telekom.rs/detaljnije.aspx?tel_id=998) uz Mix Net M tarifu.

Srlisone
23.11.2011, 12:17
Kako mislis koliko placas? Pa klikni na drugu ikonicu ispod telefona, pise tarife i tamo imas sve objasnjeno...

markos807
23.11.2011, 13:49
Nije bilo problema,dok mi drug nije rekao da se prvo treba platiti 36000 za preuzimanje telefona i onda 24 meseca po 1000 dinara.Jel to tacno?

Sh0m1
23.11.2011, 14:11
Ne naravno.
To je mogucnost ili da platis odma 36000 ili da placas tih 36000 kroz rate.

Thaedass
23.11.2011, 14:23
Drugar mu je rekao istinu. On za taj telefon uz taj paket treba da plati 36000 dinara za telefon i naredne dve godine placa racun za postpaid tarifni paket u iznosu od 1000 i neki dinar. Ocigledno mu nije sve do detalja objasnjeko jasno i precizno...

Mr.Simpson
23.11.2011, 20:46
Ja vala drzim moj stock ROM, od ovih custom svaki ima neku manu. A ovaj stock osim brzine nema nikakvu manu. :D
Mozda za tvoj telefon...

Da li se za preuzimanje telefona nesto placa ili odmah ide rata od 1121din?
Telefon + prva rata.Na koji telefon mislis?

Cekajte, stanite svi, polako... Gde uopste pise da ovaj telefon moze da se kupi na rate?
Kako ovde stoji, uz Mix Net M tarifu uredjaj kosta 36k dinara i to je to, ne spominju se rate...
Ne mesajte pretplatu i rate za telefon, to su dve razlicite stvari...

DragonSlayer
23.11.2011, 21:28
U MTSu stari korisnici imaju pravo da plate na 12 rata telefon .... znači plaćao bi 12 meseci po 3000 ratu + 1121 pretplatu + 130 3G pretplatu ...... 3 G pretplatu plaćaš svih 24 meseca ... DOOOOOBROoOOO se preračunaj ..... ako si nov, i tek treba da sklapaš ugovor, onda pare na sunce ....

zajchik
24.11.2011, 15:12
Cekajte, stanite svi, polako... Gde uopste pise da ovaj telefon moze da se kupi na rate?
Kako ovde stoji, uz Mix Net M tarifu uredjaj kosta 36k dinara i to je to, ne spominju se rate...
Ne mesajte pretplatu i rate za telefon, to su dve razlicite stvari...

Tako je,nigde ni ne pise sem ako je DragonSlayer u pravu.Pa ako je stari korisnik moze.Ako ne, polovno za iste pare,pa bira i operatera i tarifu.I ovako su ga od danas ponovo ukinuli.

zajchik
2.12.2011, 19:05
www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Promocije/
Ako je neko planirao da se ponovi novim fonom kodtelenora,ili da obnovi ugovor,ceka ga fantasticna ponuda u sledecih 2 meseca.Za svakoga po nesto.Svaka cast:tapsh:

Budimir_Trajkovic
2.12.2011, 21:19
www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Promocije/ (http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Promocije/)
Ako je neko planirao da se ponovi novim fonom kodtelenora,ili da obnovi ugovor,ceka ga fantasticna ponuda u sledecih 2 meseca.Za svakoga po nesto.Svaka cast:tapsh:
Ne zanosi se...
Ti dodatni minuti se koriste tek nakon što potrošiš minute koje imaš u paketu. Znači - telefon ti služi samo za Telenor mrežu jer te pozivi ka ostalim mrežama koštaju 15 din prvi minut + pdv :facepalm
Nemam reči koliko sam se razočarao njihovom "promocijom".
Btw. Vip to nudi od prvog dana kada su počeli sa postpejdom a sada su povećali na 2.000 minuta.

Alek
2.12.2011, 21:52
Tako je. Nazovi promocija kod telenora me je debelo razocarala. Iako sam njihov korisnik,trenutno su ubedljivo najskuplji i najnepovoljniji sto se tice paketa :/

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Mr.Simpson
2.12.2011, 22:24
Bar je usluga kvalitetna...

zajchik
2.12.2011, 22:48
Gospodo,niste me razumeli.Moje odusevljenje je proizaslo iz odlicne ponude telefona i to ne stalnom,vec promotivnom na uscu gde se pojavljuju odlicni, i ovde dosta pominjani modeli(zte skate,zte blade,dafi,xperi mini,i t d).A o paketima i ostalim promocijama stvarno malo znam i slabo ih pratim.Pretpostavljam da ste u pravu.

Budimir_Trajkovic
2.12.2011, 23:00
Gospodo,niste me razumeli.Moje odusevljenje je proizaslo iz odlicne ponude telefona i to ne stalnom,vec promotivnom na uscu gde se pojavljuju odlicni, i ovde dosta pominjani modeli(zte skate,zte blade,dafi,xperi mini,i t d).A o paketima i ostalim promocijama stvarno malo znam i slabo ih pratim.Pretpostavljam da ste u pravu.
Svaka čast za ponudu telefona, ali... koliko para treba tebi iz Kladova i meni iz Niša da dođemo do Ušća? :ciao:
Isto se i odnosi na njihove sveprisutne reklame o "pametnoj" mreži koja pokriva samo BG, NS i još par gradova u Vojvodini. Ne sviđa mi se njihov marketing, imam utisak da prodaju maglu.

Sh0m1
2.12.2011, 23:12
Pa dal su oni normalni?!
Pre 2 meseca kad sam uzeo galaxy mini bio je 1din uz prenesi i dopuni 1490, sad je 3k u istom paketu :n-cc2:

Alek
2.12.2011, 23:17
Bar je usluga kvalitetna...

Slazem se ali mi se cini da pocinju opasno da eksploatisu tu cinjenicu... :/

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Mr.Simpson
2.12.2011, 23:22
Svaka čast za ponudu telefona, ali... koliko para treba tebi iz Kladova i meni iz Niša da dođemo do Ušća?
Poruci preko neta, doci ce ti na vrata. 50 puta manje cimanje.

zajchik
2.12.2011, 23:28
Pa ko je nama kriv sto ne zivimo u SRBIJI.To ti je kod svih operatera isto.Nazalost u pravu si da nas zpostavljaju u svim sverama zivota,pogotovu nas u manjim mestima,opet u Nisu se po nesto i desava.Mozda nesto ostane i za nas na marginama,pa da se prosledi po poslovnicama telenora.

Budimir_Trajkovic
3.12.2011, 0:26
Poruci preko neta, doci ce ti na vrata. 50 puta manje cimanje.
Ponuda važi samo za Telenorovu "prodavnicu" kod ušća.
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Promocije/Usce-Show-room/

zajchik
24.12.2011, 14:50
www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Promocije/
Evo jos jedne odlicne akcije iz telenora.Usteda od 50 evra za svaki telefon uz prenesi i surfuj pakete.:tapsh:

HSVstoned
24.12.2011, 16:14
Ima par odlicnih ponuda. Nije losa akcija.

zajchik
11.2.2012, 13:06
Evo nesto novo kod VIP-a ,ko je planirao da se ponovi,imaju novih modela,a i 50% popusta na pretplatu u prvih 6 meseci.
http://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/promocije/pronadji-svoj-idealan-spoj.1647.html

RAJIC
11.2.2012, 13:33
vidim da u jednoj prodavnici ima u ponudi ova dva telefona uz isti paket i za oko 12000 dinara u kesu .slicni su , e sad sta je bolje? na papiru jedina veca razlika je sto je motorola otporna na vlagu i prasinu.
http://www.mobilnishop.com/mobilni-telefoni/sony-ericsson/Xperia%E2%80%93Neo%E2%80%93V%E2%80%93MT11i-1270#specs
http://www.mobilnishop.com/mobilni-telefoni/motorola/DEFY+%E2%80%93Crna-1264#specs

Budimir_Trajkovic
11.2.2012, 13:50
Uzmeš onaj koji ti se više sviđa i ne možeš da pogrešiš ;)

zajchik
11.2.2012, 14:05
na papiru jedina veca razlika je sto je motorola otporna na vlagu i prasinu.

Pa i nije samo to.Pogledaj memoriju ima je dosta vise.Sto mislim da je jos jedan plus za motorolutu je GG ,a jedino sto je na strani neo v 720P 30fps.

RAJIC
11.2.2012, 15:10
Pa i nije samo to.Pogledaj memoriju ima je dosta vise.Sto mislim da je jos jedan plus za motorolutu je GG ,a jedino sto je na strani neo v 720P 30fps.
kazu i da je na neo v ekran otporan na ogrebotine i da je sam ekran bolji?
ne razumem se u procesore , vidim da je jacina ista ali sam procitao negde da je na testiranju malo kocio kod motorole .

flamingos
11.2.2012, 23:58
Ma djavola otporan na ogrebotine,staklo ko staklo,nije taj gorila glas toliko vrhunska stvar,jeste malo otpornije,ali vremnom se kao i sve haba.

Kocenje procesora ne znaci da je do procesora,moze da ga izazovu nestabilne palikacije,zauzece rama i memorije,pa tek onda zauzece procesora.

RAJIC
12.2.2012, 0:10
GG je na motoroli. http://www.youtube.com/watch?v=s3End_9GIPQ&feature=endscreen
ali kazu da je i na SEneo v malo otporan:confused:

Master_Touch
19.2.2012, 10:57
Ne isplati se, nije pametno uzimati od operatera telefone i vezivati se na dve godine. Pa za godinu dana cene ce pasti i vec ce vam biti krivo sto ste potpisali ugovor sa nekim krs telefonom...

zajchik
19.2.2012, 12:53
Sam si opovrgnuo svoju konstataciju. Ne isplati se samo u najmnjim paketima sa krš telefonima, odnosno onima koji cesto menjaj telefone.U srednjim paketima od 1000 i navise i te kako se isplati. Tu se dobijaju vrlo solidni telefoni za 1-5000 din.A uz to dodijas brdo minuta, poruka ,i mb.Naravno svako po svojoj potrebi.

Sent from my ZTE roamer using Tapatalk

Marti Misterija
19.2.2012, 15:03
Ne isplati se, nije pametno uzimati od operatera telefone i vezivati se na dve godine. Pa za godinu dana cene ce pasti i vec ce vam biti krivo sto ste potpisali ugovor sa nekim krs telefonom...

Apsolutno, ali apsolutno se ne slazem sa tobom...

Eto recimo ja sam odabrao paket koji mi u potpunosti odgovara i u kom recimo ne dolazim u situaciju da potrosim vise minuta nego sto imam ali istovremeno i ne prenosim mnogo minuta u naredni mesec (Prenesi 325 - potrosim oko 280-310 minuta mesecno) i za taj paket sam uz ugovor uzeo tada (a verujem i sada) sasvim dobar telefon za prilicno male pare. E sad, ja te minute/poruke/megabajte u svakom slucaju trosim te trosim pa postavljam pitanje zasto onda ne bih sebe vezao ugovorom za operatera i uzeo OK telefon za dosta manje para nego da trosim taj paket a kupim telefon za mnogo vece pare uz jedinu razliku sto u tom slucaju nema ugovora a koji me istini za volju nista posebno ne opterecuje.

OVo napred je bilo za neki bolji telefon ali isto vazi i za nesto sto ti zoves krs telefonom jer ma koliki krs to bio uzeti isti za 1 dinar uz paket koji ti odgovara tj. koji trosis se meni cini kao sasvim super kupovina - zar ne?

Ono sto se slazem sa tobom jeste da se ne isplati uzumati telefon jeftino ali uz neki daleko veci/skuplji paket od onoga sto mu stvarno treba, i u kom se ne iskoristi cak ni pola onoga sto se nudi, ali verovatno i tu neko vidi svoju racunicu i zna zasto to cini...

Master_Touch
19.2.2012, 17:05
Kad sam rekao krs mislio sam na taj telefon koji uzimas uz ugovor na dve godine i koji postaje posle nekog vremena krs jer cene padaju... Bolje covek da skupi pare kupi hardver i uzme ovako neku postpeid tarifu nego da se hardverski zaklinje na dve godine...Sto je najgore ne mozes posle ni da prodas taj telefon jer je kodiran da radi samo na jednoj mrezi...kao da si od banke uzeo kredit i onda vacas pare sa kamatom. TElefon koji bi kosta 200 evra ispade na kraju preko provajdera 500 evra. Jedino ako je nekome bas zapelo pa zeli odmah telefon, mrzi ga da skuplja pare to je druga stvar... ne znas sta ce za mesec dana da izadje novo i koliko ce cene da padnu a kamoli DVE GODINE! Odakle im uopste ta ideja da provajderi prodaju telefone... ne kapiram. Ostavite to strucnim prodavcima i posebnim prodavnicama tehnike. TO je isto kao udjes u biblioteku a pored bibliotekarke imas kiosk koji prodaje hot dog...i onda ti bibliotekarka stavi kecap, senf, majonez i sta jos... doduse to ne jedem, zdravo se hranim ali kapiras sta hocu da kazem...

Sto znaci: tarife, paketi ok... ali telefoni ne!

RAJIC
19.2.2012, 17:16
nikako te na kraju ne kosta 500 evra.ja sam moj telefon uzeo pre dve godine i on je kostao za kes 8000 dinara a u prodaji je bio 20000 dinara, dakle ja sam ga platio 8000 dinara i ni pare vise.

Master_Touch
19.2.2012, 17:20
nikako te na kraju ne kosta 500 evra.ja sam moj telefon uzeo pre dve godine i on je kostao za kes 8000 dinara a u prodaji je bio 20000 dinara, dakle ja sam ga platio 8000 dinara i ni pare vise.

Ti ljudi rade tako da su oni u plusu, tebi i nama nikako nece ispasti povoljnije u to budi siguran.

RAJIC
19.2.2012, 17:41
to je ok, niko ne radi posao da nije u plusu, zar ne?
ali objasni kako sam ja izgubio? ja bih taj paket sto imam ionako uzeo, tako da je racunica jasna. a mi ionako ne mozemo stici tehniku koliko ona napreduje. vecina nema para zato.

zajchik
19.2.2012, 17:54
Naravno da su oni u plusu.A i mi ne gubimo nista jer bi na pripejdu potrosili deset puta vise.Ali da bi ti, ja i bilo ko drugi bio njihov korisnik, oni ti daju jeftino telefon i zaradjuju na tvom mesecnom racunu koji tebi sasvim odgovara jer dobijas min,poruke, i mb.

Marti Misterija
19.2.2012, 19:52
Kad sam rekao krs mislio sam na taj telefon koji uzimas uz ugovor na dve godine i koji postaje posle nekog vremena krs jer cene padaju... Bolje covek da skupi pare kupi hardver i uzme ovako neku postpeid tarifu nego da se hardverski zaklinje na dve godine...Sto je najgore ne mozes posle ni da prodas taj telefon jer je kodiran da radi samo na jednoj mrezi...kao da si od banke uzeo kredit i onda vacas pare sa kamatom. TElefon koji bi kosta 200 evra ispade na kraju preko provajdera 500 evra. Jedino ako je nekome bas zapelo pa zeli odmah telefon, mrzi ga da skuplja pare to je druga stvar... ne znas sta ce za mesec dana da izadje novo i koliko ce cene da padnu a kamoli DVE GODINE! Odakle im uopste ta ideja da provajderi prodaju telefone... ne kapiram. Ostavite to strucnim prodavcima i posebnim prodavnicama tehnike. TO je isto kao udjes u biblioteku a pored bibliotekarke imas kiosk koji prodaje hot dog...i onda ti bibliotekarka stavi kecap, senf, majonez i sta jos... doduse to ne jedem, zdravo se hranim ali kapiras sta hocu da kazem...

Sto znaci: tarife, paketi ok... ali telefoni ne!

Sta god da kupis i kako god da kupis to za dve godine manje - vise postane krs - samo sto je razlika sto ja taj krs za svoj paket platim manje nego ti kad ga platis u nekoj prodavnici/preko oglasa - a ja te minute/poruke/Mb svakako potrosim pa potrosim...

Drugim recima za tih 500 evra koliko si na neki nacin uracunao da sve to kosta na kraju ugovora ja dobijem sasvim OK telefon i imam jos 7.200 minuta/7.200 poruka i 24 Gb neta da potrosim - a za 24 meseci potrosim otprilike toliko (dobro sem poruka koje su mi nepotrebne u tom broju). E sad ti izracunaj koliko bih na samom kraju platio kad bih kupio isti taj telefon za 200 evra (neka bude i toliko a vise je) i potrosio minuta/poruka/Gb i to koliko stvarno potrosim uz neki manji paket a ne koliko mogu pa vidi sta je povoljnije. Ja mislim da mene obzirom na potrebe i stvarnu potrosnju ovo sa paketom i telefonom mene izadje na kraju daleko povoljnije a ti slobodno uzmi da racunas i dokazes mi da nisam u pravu...

Dakle, sto se tice isplativosti kupovine telefona ja sam ti na svom primeru dokazao da to bas nije tako kako govoris a ti veruj u sta god zelis...

Btw. ja telefon kupujem kako bih ga koristio a ne da ga prodajem tako da me to sto je (ako je) taj telefon zakljucan na provajdera apsolutno uopste ne potrise...

Na kraju - oni jesu u dobitku jer njima jeste u interesu da prodaju sto vise usluga ali, otprilike kako su pokusali da ti objasne RAJIC i zajchik - ne vidim ni da smo mi u gubitku jer em dobijem telefon manje od trzisne cene em jeftinije platim usluge u onoj meri koje mi trebaju nego da koristim prepaid ili neki manji paket sa manje minuta/SMS/Mb nego sto stvarno trosim...

Master_Touch
19.2.2012, 21:46
Ok. To je Vas pogled na tu situacija i nadam se da ne radite ili vam neko radi koga poznajete u tim poslovnicima pa vam je zato takvo misljenje. Ja drugacije imam pogled na tu situaciju.

Telefoni se brzo menjaju i njihove cene. Bas zato ako uzmem nesto na dve godine necu valjda da placam dve godine ili jos gore da dam pare na gomilu unapred jer zelim posle 6 meseci da promenim drugi telefon. Neko zeli da menja telefone cesce jer im cena pada i oni koji su bili skuplji sad su pristupaciniji i jednsotavno neko zeli da ima iskustva sa sto vise telefona. Proda stari koji nije kodiran, i kupi nov. Ne mora da ceka dve godine da mu istekne ugovor ili da ga baci u cosak.

A sto se tice tarifa verujem da postoji za svakog po nesto. To sto ti kazes da imas 24 gigabajta da potrosis i hiljade minuta to je ok, to mizes da uzmes verovatno nezavisno od telefona...

Dakle moje misljenje: potpuni je apsurd kupovati telefon od operatera. Koriscenje tarife sa nekim povoljnostima to je sasvim druga prica.

Pogledaj --- telenor: Samsung galaxy Ace - cena telefona bez ugovorne obaveze 30000 dinara?! To je apsurd. U radnjama ga ima za 198 evra zvao pre neki dan pitao. A plus placas na rate i onda ti ipadne veca cena...

Operateri imaju dobar biznis, jednostavno varaju ljude koji se ne razumeju u telefone, tehnologiju, racunare itd... nemaju internet pa da pogledaju cene ili ih mrzi da idu od prodavnice do prodavnice i pitaju za cenu. Pupmaju cene a ovamo ti daju pogodnosti ali pod uslovom da budes NJIHOV ROB 24 MESECA!!! I jos plus zakljucani telefoni da rade samo na njihovoj mrezi... sta ako ne zelim da budem njihov korisnik vise, mogu da bacim telefon, jel tako?! ILi da se upustim u cackanje i modifikovanje...

POSTPEID - jednom se prevario i uzeo ga i napravio mnogo velike racune... kad imas nesto neograniceno onda brze i lakse trosis. Ovako PRIPEID uplatis i znas koliko imas i koliko mozes da trosis.

Nije sve crno i belo kao sto vi shvatate ako verujete slepo tupavim operaterima gde cete vi dogurati u zivotu...

exefragment
19.2.2012, 22:08
Mislim da nisi kompententan da komentarises cene telefona kad nemas pojma kako je na trzistu. Taj telefon sto si ti video od 198 eura u radnjama se prodaje pod nazovi garancijom od 6-12 meseci u kojima samo gluposti pisu . Ovo sam video mojim ocima . Npr telefon je samo pod softverskom garancijom , wtf ? A ostalo kad crkne ko te sljivi . I sad skoro vecina telefona kod operatera dolazi otkljucano . A ti posle 24 meseca ako imas zakljucan telefon dobijes unlock codove za njega... Eto kazes i da si uzeo postpaid i da si napravio racune velike , to ti je jos jedan dokaz da nisi upravu. Vecina mog drustva ima postpaid i nikad nisu imali velike racune , izuzev sto su placali parking i tako neke gluposti. Sta je tebi povoljnije 300 min 600 sms i 600 mb za 1150 din ili da uplacujes kredit?

Marti Misterija
19.2.2012, 22:36
Ok. To je Vas pogled na tu situacija i nadam se da ne radite ili vam neko radi koga poznajete u tim poslovnicima pa vam je zato takvo misljenje. Ja drugacije imam pogled na tu situaciju.

Telefoni se brzo menjaju i njihove cene. Bas zato ako uzmem nesto na dve godine necu valjda da placam dve godine ili jos gore da dam pare na gomilu unapred jer zelim posle 6 meseci da promenim drugi telefon. Neko zeli da menja telefone cesce jer im cena pada i oni koji su bili skuplji sad su pristupaciniji i jednsotavno neko zeli da ima iskustva sa sto vise telefona. Proda stari koji nije kodiran, i kupi nov. Ne mora da ceka dve godine da mu istekne ugovor ili da ga baci u cosak.

Zavisi za sta ti sve sluzi telefon ... Ako ti telefon sluzi kao modni detalj ili da kazes kako stalno imas nesto najnovije onda je to OK, u suprotnom uopste ne vidim razlog zasto bi menjao telefon na 6 meseci? Sta je to revolucionarno sto ce telefon da donese a da to onaj koji si kupio pre 6 meseci nema? A i da ima nesto revolucionarno onda mozemo da postavimo pitanje sta bi to doneo neki novi za 6 meseci. Drugim recima - koji je iole normalan razlog da se telefon menja tako cesto? Bez obzira sto se HW menja i stalno dolazi nesto novo ipak to nije tako drasticno da bi se telefoni menjali tako cesto.
Pre 2+ godine sam kupio HD2 i veruj mi iako sam mogao da kupim novi telefon za sebe, bilo uz ugovor ili u prodavnici, jer mi paket svakako ostaje, ja sam odabrao da njega zadrzim a uzmem telefon za suprugu i koji sam uz paket koji trosim svakako platio manje nego sto bih to mogao u nekoj prodavnici. Zasto bih menjao taj telefon koji mi radi sasvim dobro i sa WM i sa Androidom ICS, iako mi to ne bi bio problem da uradim? Da bih imao dual-core procesor na 1,2/1,4 GHz umesto single-core na 1 GHz? Meni je to nebitno.

A sto se tice tarifa verujem da postoji za svakog po nesto. To sto ti kazes da imas 24 gigabajta da potrosis i hiljade minuta to je ok, to mizes da uzmes verovatno nezavisno od telefona...

Naravno da mogu da uzmem ali kad sve saberes i oduzmes to bi me na kraju izaslo skuplje. Ako ne verujes izracunaj sta sam napisao u prethodnom postu za tarifu koju sam odaberes i videces da sam u pravu...

Pogledaj --- telenor: Samsung galaxy Ace - cena telefona bez ugovorne obaveze 30000 dinara?! To je apsurd. U radnjama ga ima za 198 evra zvao pre neki dan pitao. A plus placas na rate i onda ti ipadne veca cena...

OK, neka je i 198 evra u prodavnici - recimo da uzmem njega i nezavisno od toga uzmem moj trenutni paket koji trosim, mislis li da je to isplativije nego da ga uzmem za 8.000 dinara uz isti taj paket, hmmm? I sta je tu po tebi isplativije?

Operateri imaju dobar biznis, jednostavno varaju ljude koji se ne razumeju u telefone, tehnologiju, racunare itd... nemaju internet pa da pogledaju cene ili ih mrzi da idu od prodavnice do prodavnice i pitaju za cenu. Pupmaju cene a ovamo ti daju pogodnosti ali pod uslovom da budes NJIHOV ROB 24 MESECA!!!

Niti sa se osecao kao neciji rob, bez obzira sto si to boldovao da bih ja i ostali istomisljenici to valjda mogli da shvatimo a jos manje mislim da sam neupucen i ne razumem se u telefone, tehnologiju, racunare itd. sto impliciras - naprotiv... Stavise, smatram da je tvoje razmisljanje puno predrasuda ali kad te pitam da mi matematicki sve to lepo izracunas sta se vise isplati nikako da dobijem tvoj odgovor.

I jos plus zakljucani telefoni da rade samo na njihovoj mrezi... sta ako ne zelim da budem njihov korisnik vise, mogu da bacim telefon, jel tako?! ILi da se upustim u cackanje i modifikovanje...

I to je sve relativno jer ako za 12 godina nisam imao potrebe da promenim operatera... ma kontas sta hocu da kazem...

POSTPEID - jednom se prevario i uzeo ga i napravio mnogo velike racune... kad imas nesto neograniceno onda brze i lakse trosis. Ovako PRIPEID uplatis i znas koliko imas i koliko mozes da trosis.

Nije sve crno i belo kao sto vi shvatate ako verujete slepo tupavim operaterima gde cete vi dogurati u zivotu...

Ovo sto si napisao za prevelike racune koji su ti dolazili uz postpaid kao i tvrdnja da se prepaid sa svojim cenama minuta vise isplati samo mi pokazuje da pricas napamet bez trunke argumenata i da jednostavno ti sam nisi znao da proracunas koji ti je odgovarajuci paket a sad su ti krivi ti prokleti operateri. Stvarno smesna tvrdnja...

Btw. ne verujem operaterima ali verujem svom instinktu i poznavanju matematike koja mi je na fakultetu tokom 4 semestra i vise nego dobro isla, tako da mogu i sam da izracunam sta mi se vise isplati... A to gde cu ja ili moji istomisljenici da doguramo u zivotu je neko sasvim drugo pitanje o cemu sasvim uspesno vodim racuna i veruj mi - em mi sasvim dobro ide u zivotu em sam dogurao sasvim dobro da mogu da budem zadovoljan i obrazovanjem i poslom i platom i privatnim zivotom... Dobro je da mislis o nama i gde cemo da doguramo mi u svom zivotu ali bi bilo pozeljno da pre nego sto se zabrines za nas ipak ponekad i sebi postavis isto to pitanje - dokle ces ti da doguras u zivotu sa tom logikom i stavom...

Master_Touch
19.2.2012, 23:11
Slusaj da ti kazem nesto, prvo nema potrebe da shvatas ovo previse licno jer nisam mislio na bilo koga ko je na ovom forumu da se ne razume u tehnologiju. A to sto kazes menjanje telefona na 6 meseci dovodis u pitanje uopste proizvodnju telefona, sa GPS om, wiFIon itd... Po toj logici onda ne bi trebalo da se ta oblast razvija uopste vec smo trebali da ostanemo na onim ciglama...

Dalje, nema logike ni svrhe postavljati dalje argumente jer ako je neko zaslepljen necim i ne zeli da vidi realnost onda nema svrhe ni raspravljati se. I ocigledno da me ne citate pazljivo jer sam rekao da nemam nista protiv tarifa i paketa vec protiv prodaje hardwera. Idi u banku, uzmi kredit, pare na ruke. I ocekujes da ces da im vratis isti iznos koji si uzeo. Varas se, tu ima kamata...
Ne menjas provajdera, sta si ti zakteti korisnik nekog provajder? Opet losa filozofija, nikad se ne zna sta moze da se desi sutra. Tvoj provajder bude najskuplji i ti ces i dalje biti veran, zasto? Losa filozofija. Inace Samsung Ace 2 god garancija, u vecini prodavnica je cena od 198 do oko 220, 230 evra, hocu da kazem da moze da se nadje za 200 evra sa garancijom od 2 godine i punim paketom, sa svom opremom. Pre cu to uzeti nego preko telenora gde kosta 30000 dinara.
Mozda neko nece koristiti svih 2000 minuta u jednom mesecu, pa ti kazes ok onda cu da prenesem... ok ali zasto ako recimo neki mesec jednostavno ne koristim toliko telefon, na odmoru sam i slicno, zasto da placam nesto sto nisam iskoristio.
Pa ako je to tako dobro onda ukinimo prodavnice telefona i ajmo da kupujemo telefone kod provajdera kad vec moramo da uzmemo karticu da bi pricali...
Kako ne shvatas da i provajderi i proizvodjaci dobijaju mnogo vise novca kada se prodaje preko ugovora itd...

I ne zelim vise da pisem na ovu temu jer vidim o cemu se radi, ok uzeo si preko provajdera, tako ti je bilo najpovoljnije i zavrsio si posao. Nemoj da svhatis ovo kao kritiku vec kao pomoc za one koji zele da kupe telefon preko provajdera...

Marti Misterija
19.2.2012, 23:29
Slusaj da ti kazem nesto, prvo nema potrebe da shvatas ovo previse licno jer nisam mislio na bilo koga ko je na ovom forumu da se ne razume u tehnologiju. A to sto kazes menjanje telefona na 6 meseci dovodis u pitanje uopste proizvodnju telefona, sa GPS om, wiFIon itd... Po toj logici onda ne bi trebalo da se ta oblast razvija uopste vec smo trebali da ostanemo na onim ciglama...

Upravo tako - ne vidim svrhu da se telefon menja na svakih 6 meseci. Ti ne menjas tu ciglu za neki high-end model nego menjas jedan high end telefon za nesto bolji telefon koji donosi - sta? Nesto bolje statisticke podatke? Za mene je to besmisleno ali to je svacije pravo i u to necu da ulazim! Licno mislim da mozes da menjas telefon i na nedelju dana - to je apsolutno tvoj izbor, moje je pravo da iznesem misljenje i tu nema niceg spornog.

Dalje, nema logike ni svrhe postavljati dalje argumente jer ako je neko zaslepljen necim i ne zeli da vidi realnost onda nema svrhe ni raspravljati se.

Slobodno ti postavi argumente, crno na belo sta se vise isplati - uzeti odgovarajuci telefon uz neki paket ili uzeti posebno telefon u prodavnici uz taj paket. Matematika je vrlo jasna nauka i tu ne moze biti ni lazi ni prevare - pitanje je samo hoces li imati valjani argument, a ja znam da nije bas tako kako ti predstavljas... I koliko vidim, ne samo ja...
Btw. kad vec pominjes zaslepljenost - sta mislis ko se ponasa zaslepljeno - ja, Rajic, zajchik i ostali koji imamo jedno misljenje ili ti koji jedini tvrdis drugacije?

I ocigledno da me ne citate pazljivo jer sam rekao da nemam nista protiv tarifa i paketa vec protiv prodaje hardwera. Idi u banku, uzmi kredit, pare na ruke. I ocekujes da ces da im vratis isti iznos koji si uzeo. Varas se, tu ima kamata...

Sasvim te pazljivo pratim i pokusavam vec neko vreme da ti objasnim da me to parce hardvera uz taj paket izadje jeftinije nego da posebno uzmem telefon i isti taj paket ali iz nekog razloga ne zelis da cujes to jasno.
Sto se tice kredita - zasto bih uopste uzimao kredit u citavoj toj prici i ne vidim cemu pominjanje istog.:confused: Na kraju, lepo je sto me upoznajes kako funkcionise kredit i da se vraca vise novca ali veruj mi - znao sam to i ranije...
Ne menjas provajdera, sta si ti zakteti korisnik nekog provajder?

Yup, dok nesto radi ja to ne menjam. Ako za 12 godina nisam imao nijednu neprijatnost sa tim provajderom - zasto bih ga menjao?
Ja se jednostavno drzim one stare - "If ain't broken - don't fix it"...

Inace Samsung Ace 2 god garancija, u vecini prodavnica je cena od 198 do oko 220, 230 evra, hocu da kazem da moze da se nadje za 200 evra sa garancijom od 2 godine i punim paketom, sa svom opremom. Pre cu to uzeti nego preko telenora gde kosta 30000 dinara.

Pusti ti telenor i cenu od 30.000 dinara - zasto bi neko uzimao tamo samo telefon bez paketa. Ja sve vreme pokusavam da ti objasnim da se vise isplati da uzmem kod njih telefon za ciglo 8k dinara uz paket koji trosim nego da u istoj toj prodavnici pratim isti taj telefon 198/220 ili 230 evra i da uzimam nezavisno od toga isti taj paket jer mi (pazi sad) upravo taj paket odgovara... Ili jos gore da kupim telefon u prodavnici i koristim prepaid dopunjavajuci potrosnju od oko 300 minuta - cak i kad bi zanemarili SMS i net... Ne vidim sta je tu komplikovano da se razume?

Mozda neko nece koristiti svih 2000 minuta u jednom mesecu, pa ti kazes ok onda cu da prenesem... ok ali zasto ako recimo neki mesec jednostavno ne koristim toliko telefon, na odmoru sam i slicno, zasto da placam nesto sto nisam iskoristio.
Pa ako je to tako dobro onda ukinimo prodavnice telefona i ajmo da kupujemo telefone kod provajdera kad vec moramo da uzmemo karticu da bi pricali...

Posto si izmenio post u medjuvremenu hajde da menjam i ja - vec sam napisao da svako treba da vidi koliko trosi i u skladu sa tim u svakom slucaju uzme paket. Ako uzmes mnogo veci paket nego trosis naravno da si u gubitku isto kao i kada uzmes puno manji paket pa placas posebno dodatno potrosene minute ali to nije greska operatera nego kupca.
Naravno oni koji su tako i toliko cesto na odmoru i ne zele da koriste toliko telefon nece ni da uzimaju telefon i taj paket ali ja licno bas i ne znam one koji su toliko cesto i dugo na odmoru... mada da budem iskren voleo bih da sam ja jedan od tih koji bi tako i toliko koristili odmor da mi sve ovo ne bi bilo isplativo.

Kako ne shvatas da i provajderi i proizvodjaci dobijaju mnogo vise novca kada se prodaje preko ugovora itd...

Eto, jednostavno ja sam taj koji ne shvata jer ti ja sve lepo napisem ali mi ne shvatamo i nek ti bude. I ja i drugi smo presli sa prepaida na postpaid i jos smo uzeli telefon koji kosta npr. oko 200 evra za 8k dinara zato sto smo mazohisti i volimo da ispadamo preveslani...

Nemoj da svhatis ovo kao kritiku vec kao pomoc za one koji zele da kupe telefon preko provajdera...

Ne vidim kao kritiku ali pisem bas zato sto i sam zelim da pomognem onima koji zele da kupe telefon i zato sto sam siguran da je kupovina telefona uz odgovarajuci paket isplativija nego kupovina novog telefona u nekoj drugoj prodavnici i uzimanje istog tog paketa ili jos gore prepaida! Sve to sam i jednostavno i objasnio kroz brojke i svako ko zeli moze lako da izracuna ko je u pravu i sta mu se vise isplati tako da nikog necu da ubedjujem ni u sta.

Master_Touch
19.2.2012, 23:41
Ok, ja sam rekao svoje misljenje, ne mogu nikoga da nateram na nesto. Tako da odustajem. Onaj ko razume moju logiku taj ce se sloziti onaj ko vidi tvoju nemam nista protiv.

DragonSlayer
19.2.2012, 23:45
Ti ne menjas tu ciglu za neki high-end model nego menjas jedan telefon za nesto bolji telefon koji donosi - sta?

:tapsh::tapsh::tapsh: Kao da sam ga ja napisao.

Hebi ga, neki ljudi ne mogu da ukapiraju neke stvari.

Najlepše mi je kada me neko ko je na prepaidu i troši na prepaidu duplo više nego ja na postapidu, počne da me ubedjuje kako je prepaid bolji, a stalno se nešto stiska, i šalje poruke "e, aj pozovi me" :D :D I onda kupi "nov" telefon skinut sa mreže.

Ja sam na postpaidu od 2001. Za to vreme sam mislim 4 puta bio na obavezi.
Uz moj paket od nekih 10 evra mesečno sam uvek pri kupovini štedeo nekih 110 do 140 evra za telefon u odmosu na MP cenu regularnu. Prvi sam kupio za 1 dina, posle 2 godine sam ga prodao za 40 evra, i tih 40 evra sam dao da bih sledeći kupio malo bolji, a ne za 1 dinar, dakle, već za 40 mogu da kupim neki fon koji je oko 160-200 u maloprodaji, pa taj posle 2 godine može da ode za 60-70 evra i tako ..... Dakle, svake 2 godine menjam fon, uvek imam nov sa garancijom, prodam ga i m alo ispod cene da bi brzo "otišao", sada već imam i status starog korisnika, pa dobijem i ovaj koji sada kupim na 6 ili 12 rata koje plaćam KROZ RAČUN, dakle ništa kartice, čekovi, kamate i održavanja ....

A sve to me košta 1 dinar koji sam dao za prvi telefon. :D

A ti Touch, saberi, za to isto vreme, koliko si potrošio za saobraćaj, koliko keša si dao za prvi telefon, koji opet svaki put prodaš za 20-30-50 evra jeftinije nego što si platio i dakle tu već gubiš, a za te pare možeš da kupiš samo isti takav, daklle, da bi kupio sledeći, treba da , osim što si prethodni dao jeftinije, da DODAŠ još 20-30-50 evra da bi kupio nešto bolje/jače (?) ili ne znam šta, sa većim ekranom, a na kraju, opet je to SAMO TELEFON, da pozoveš, da te pozovu, ili da pošalješ / primiš SMS ....

Meni se moja i Misterijina računica mnogo više svidja, i mnogo me manje košta, dakle, plaćam ono što potrošim, i to je to ... realno, godinama nisam dao pare za nov telefon, a imam svake 2 godine nov telefon ... :D:D

Marti Misterija
19.2.2012, 23:47
Onaj ko razume moju logiku taj ce se sloziti onaj ko vidi tvoju nemam nista protiv.

Slazem se ali za sada bas nesto i ne videh one prve za razliku od onih koji misle drugacije, ali ko zna moze biti i da svi mi gresimo...

...ali objasni kako sam ja izgubio? ja bih taj paket sto imam ionako uzeo, tako da je racunica jasna. a mi ionako ne mozemo stici tehniku koliko ona napreduje. vecina nema para zato.

...A i mi ne gubimo nista jer bi na pripejdu potrosili deset puta vise.Ali da bi ti, ja i bilo ko drugi bio njihov korisnik, oni ti daju jeftino telefon i zaradjuju na tvom mesecnom racunu koji tebi sasvim odgovara jer dobijas min,poruke, i mb.

... Eto kazes i da si uzeo postpaid i da si napravio racune velike , to ti je jos jedan dokaz da nisi upravu. Vecina mog drustva ima postpaid i nikad nisu imali velike racune , izuzev sto su placali parking i tako neke gluposti. Sta je tebi povoljnije 300 min 600 sms i 600 mb za 1150 din ili da uplacujes kredit?

Budimir_Trajkovic
20.2.2012, 0:06
Ja najviše volim kad mi dođu ljudi sa telefonom od 200+ evra i kažu mi "daj mi fon da pošaljem poruku, bez kredita sam / isključili mi jer nisam platio račun" Ili oni tipa cimnem te da me pozoveš. E onda ih oteram u tri lepe!
Prodaj telefon i uplati kredit i skini mi se sa grbače! A takvih ih imam dosta oko sebe.
:facepalm

Marti Misterija
20.2.2012, 0:22
Ili oni tipa cimnem te da me pozoveš.

Kao moj kolega sa posla pre neki dan kada sam mu rekao da mi samo javi nesto vezano za neradne dane - "Znas, imam jos samo malo kredita, ja cu da te cimnem a ti nemoj da se javljas nego onda pozovi ti mene"...

Jos malo pa sam morao da mu dam pisanu garanciju da necu da se javljam ali ako njega pitas - ih, od prepaida nema boljeg sistema.http://cafe.mobil.hr/images/smilies/coffee1.gif

DragonSlayer
20.2.2012, 0:23
Bre, ovi Prenesi paketi su majka .....

Sad preko zime kad nema posla nagomilaš, posle kad krene sezona trošiš i ne misliš ... Milina da gledaš ....

I telefoni džabe ....

Pretposlednji koji sam uzeo bila nokia koju sam posle isteka obaveze udao za 30 evra i uzeo telenor touch za 2000 dinara (a da sam sačekao decembar, 7 dana ga davali za dinar) koje ću da plaćam kroz račun na 6 meseci, i još mi ostalo 10 evra taman za jedan račun od 990 dinara ... :) :)

I onda dodje neko kao touch da mi priča kako se to ne isplati, kako oni mene pljačkaju, i kako je to skupo ... :) :) O Bože kako sam prost, pa dozvoljavam da me izrabljuju. . .

Znaš kome je skupo?
Prvi tip ljudi kome je skupo, a ovakvih je mnogo, je onaj čiji IQ ne može da ukapira da 24 meseca ne plaćaš RATU, nego PRETPLATU za koju imaš odredjeni broj minuta, poruka, megabajta i slično. I čim počne da mi računa: jeste, eto, dao si 2000, i plaćaćeš još 24 meseca po 1000, ja prestanem da ga slušam, jer lupa gluposti ... I ne mogu da mu objasnim da on za fiksni kući plaća 600 mesečno i nema ništa. A ja za 1000 imam dosta toga. Ali ovi oće mene da zeznu, i ja sam glup.
Drugi tip ljudi, a na žalost i ovakvih je mnogo, je ona koja uleti u poslovnicu, uzme najskuplji telefon i uzme naveći paket, iako mu realno treba 3 puta manji, i onda kuka kako mu stižu računi 4000 mesečno ... E, o tome si trebao bato moj pre nego što si potpisao.

Pre par dana bio sa sestrom, i neki romale došli njih 4 da kupe telefon. I sad onaj čija je LK i koji ima TR onako važno kaže devojci za koju je telefon: Biraj.

Ona prst pravo u Galaxy SII.

I sad on onom liku kaže ajde da pravimo ugovor, ovaj kaže ajde, a već ga vidim da nisu prvi. Pita ga uz koji palet, i kaže mu imate od 1000 mesečno pa na gore, i ovaj naravno ajde taj od 1000. I čovek mu lepo kaže, morate sada da uplatite 48000 i kusur dinara ... (ne znam tačno koliko) a ovaj Kako? Morate 485 evra odmah da uplatite! Ponovi ovaj i pretvori u pare koje romale razume. :) :) Lel, majko .... kad ovaj poče: Vi niste normalni, pa odakle tolke pare, pa el to nije za dinar, pa kakav je to način ...

Ja slušam i ne mogu da verujem sa kojim predubedjenjem ljudi dolaze, kao da je neko dužan njima da pokloni telefon od 700-800 evra za dinar ... brooka ....

E, i takav će sutra da priča kako su ovi lopovi, djubreta, šta oni misle, dabogda izgoreli i slične stvari ....

Budimir_Trajkovic
20.2.2012, 0:36
Ja sam na prenesi i surfoj 500 spucao minute ka svim mrežama 3. februara :)
Sad se uzdržavam da zovem izvan Lelenora
U vezi rominga:
http://217.26.67.168/uploads/2/5/2564443/n.jpg
@Dragon Slayer kako si uspeo da izdejstvuješ OT990 na rate? Meni to nisu ni ponudili, morao sam da dam na gomilu 2k. Tj. uz prvi mesečni ralun ceo iznos.

RAJIC
20.2.2012, 0:36
ne ajd pozovi me nego kazu daj telefon da nazovem zenu nemam kredita,hehe.
inace zeni sam uzeo na ugovor za dinar telefon ,nije neki SE spiro ili tako nesto i jos za dinar dobila poklon neki samsung sa karticom i 200 dinara kredita. taj samsung sam prodao za 3000;).
http://www.mts.telekom.rs/index.php/toki.806.html
to ti je samo jedan primer pripejda.
jos samo da nam tip kaze kad kupi telefon za 200 evra, posle 6 meseci za koliko ga proda i koliko mora da doda za onaj bolji:facepalm

DragonSlayer
20.2.2012, 9:10
Ja sam na prenesi i surfoj 500 spucao minute ka svim mrežama 3. februara :)
Sad se uzdržavam da zovem izvan Lelenora
U vezi rominga:
http://217.26.67.168/uploads/2/5/2564443/n.jpg
@Dragon Slayer kako si uspeo da izdejstvuješ OT990 na rate? Meni to nisu ni ponudili, morao sam da dam na gomilu 2k. Tj. uz prvi mesečni ralun ceo iznos.

Mnogo dugo sam postpaid korisnik, i nije mi prvi telefon koji uzimam.

Znam da uz tek potpisan ugovor ne može.

I ide provera Kreditnog Biroa i sve ono. A posle 6 meseci uredno plaćanih računa stičeš status starog korisnika, i možeš da uzmeš telefon bez provere Kreditnog Biroa. A ne znam posle koliko možeš i na rate ....

I nisam siguran da ide automatski, možda moraš da tražiš, možda im sistem namešten da ide suma odjednom, a on mora da štiklira "na rate" tamo negde u njihovoj aplikaciji.

jos samo da nam tip kaze kad kupi telefon za 200 evra, posle 6 meseci za koliko ga proda i koliko mora da doda za onaj bolji

I to sam napisao u mojoj prethodnoj poruci. Ako ga ne mrzi, neka pažljivo pročita, pa neka sabere moje troškove i njegove, pa neka kaže iskreno šta se više isplati/ne isplati, i koju cenu plaća da bi bio "u trendu", tj. da menja telefone svakih 6 meseci .... dal menjaš i PC svakih 6 meseci? Ili auto? Ne brate ....

talenat
20.2.2012, 10:47
slazem se sa svime sto ste pisali,ali mislim da bi telefoni u telenoru mogli da budu jeftiniji,posebno "jaci" modeli.
recimo htc rhyme 350e uz pis500 u telenoru,a 220 u pis1000.
galaxy s2 uz pis500 450e :o
razumem da su to premium telefoni,ali ovo je ipak malo previse.
da zaista kupujem takav telefon uzeo bi post paid paket,i kupio telefon u slobodnoj prodaji :D
ponude kao sto su telenor ot za dinar uz pis500,su vec odlicne,i taj telefon sam i kupio,dao sam nista i dobio telefon.brutalno :D
a da ima totalnih kretena,ima.kako imam i internet od telenora i majka ima postpaid,isao sam nekoliko puta do radnje i svaki put vidim neku dijabolu tamo.
standardni shokovi kada ljudi cuju da moraju da plate telefon,i da ga nece dobiti na poklon. onda,pa ja ako sada platim (recimo 10000 za telefon) onda moram da placam i racune? postpaid se placa svaki mesec?
prosto je neverovatno koliko ljudi mogu biti glupi,ali sta ces.i ako je neko toliko ogranicen da ne vidi pogodnost kupovine kod operatera,sta vas briga.ako neko ima dovoljno para da baca,i menja telefon kao carape,samo neka izvoli

Remi_Gaillard
20.2.2012, 14:27
Zna neko dal moze da se posle 6 meseci ponovo uzme telefon u Telenoru ?
Uzeo sam telefon u aprilu prosle godine i sad bi hteo da uzmem drugi,jel to moze?

Marti Misterija
20.2.2012, 14:39
Ne moze, koliko je meni poznato moras da odradis ugovor.

U suprotnom bi svi uzimali telefon za jedan dinar na svakih 5-6 meseci i prodavali ga za po nekolko hiljada...

Remi_Gaillard
20.2.2012, 14:46
Znam i ja da ne moze nego me neko skoro ubedjivao da moze,pa reko ajde da pitam,da proverim

flamingos
20.2.2012, 15:27
Moze samo 6 meseci pre isteka ugovora sa naravno produzenjem.

DragonSlayer
20.2.2012, 16:37
Ne može ni 6 pre isteka. Može 3 meseca pre isteka za pravna lica, i 1 mesec je bilo za fizička lica, a možda je sada i za fizička lica 3 meseca.

Ugovorna obaveza je 24 meseca, i za sve to vreme ne može da se uzme nov telefon.

Taj je baš neki optimista ako misli da na svakih 6 meseci može da uzme nov telefon.

flamingos
20.2.2012, 17:07
Pih vip je onda bolji,ja mogu 6 meseci pe isteka ugovora da uzmem novi teelfon i tarifu.

Marti Misterija
20.2.2012, 17:07
Upravo tako, samo mesec dana pre isteka ugovora za fizicka lica.

zajchik
20.2.2012, 20:53
Da i ja kažem koju pošto sam već sa iskustvom prevremenog produženja ugovora?.Lepo, ali i ne toliko korisno za ptetplatnika jer ugovor glasi 24+x.Sto će reci da ako produzis ugovor na takav način dobijas nagradno onoliko koliko ranije produzis, u mom slučaju 5 mjeseci.Sto i nije malo ,29 meseci.Zato dobro razmislite kad to tražite.

GameFREAK
20.2.2012, 21:57
Bre, ovi Prenesi paketi su majka .....

Sad preko zime kad nema posla nagomilaš, posle kad krene sezona trošiš i ne misliš ... Milina da gledaš ....

I telefoni džabe ....

Pretposlednji koji sam uzeo bila nokia koju sam posle isteka obaveze udao za 30 evra i uzeo telenor touch za 2000 dinara (a da sam sačekao decembar, 7 dana ga davali za dinar) koje ću da plaćam kroz račun na 6 meseci, i još mi ostalo 10 evra taman za jedan račun od 990 dinara ... :) :)

I onda dodje neko kao touch da mi priča kako se to ne isplati, kako oni mene pljačkaju, i kako je to skupo ... :) :) O Bože kako sam prost, pa dozvoljavam da me izrabljuju. . .

Znaš kome je skupo?
Prvi tip ljudi kome je skupo, a ovakvih je mnogo, je onaj čiji IQ ne može da ukapira da 24 meseca ne plaćaš RATU, nego PRETPLATU za koju imaš odredjeni broj minuta, poruka, megabajta i slično. I čim počne da mi računa: jeste, eto, dao si 2000, i plaćaćeš još 24 meseca po 1000, ja prestanem da ga slušam, jer lupa gluposti ... I ne mogu da mu objasnim da on za fiksni kući plaća 600 mesečno i nema ništa. A ja za 1000 imam dosta toga. Ali ovi oće mene da zeznu, i ja sam glup.
Drugi tip ljudi, a na žalost i ovakvih je mnogo, je ona koja uleti u poslovnicu, uzme najskuplji telefon i uzme naveći paket, iako mu realno treba 3 puta manji, i onda kuka kako mu stižu računi 4000 mesečno ... E, o tome si trebao bato moj pre nego što si potpisao.

Pre par dana bio sa sestrom, i neki romale došli njih 4 da kupe telefon. I sad onaj čija je LK i koji ima TR onako važno kaže devojci za koju je telefon: Biraj.

Ona prst pravo u Galaxy SII.

I sad on onom liku kaže ajde da pravimo ugovor, ovaj kaže ajde, a već ga vidim da nisu prvi. Pita ga uz koji palet, i kaže mu imate od 1000 mesečno pa na gore, i ovaj naravno ajde taj od 1000. I čovek mu lepo kaže, morate sada da uplatite 48000 i kusur dinara ... (ne znam tačno koliko) a ovaj Kako? Morate 485 evra odmah da uplatite! Ponovi ovaj i pretvori u pare koje romale razume. :) :) Lel, majko .... kad ovaj poče: Vi niste normalni, pa odakle tolke pare, pa el to nije za dinar, pa kakav je to način ...

Ja slušam i ne mogu da verujem sa kojim predubedjenjem ljudi dolaze, kao da je neko dužan njima da pokloni telefon od 700-800 evra za dinar ... brooka ....

E, i takav će sutra da priča kako su ovi lopovi, djubreta, šta oni misle, dabogda izgoreli i slične stvari ....

E samo da nisi napisao ''brooka'' dao bih ti zahvalnicu. Ostalo potpisujem!

DragonSlayer
20.2.2012, 22:12
Pa ne mogu da editujem sada.... Ajd zažmuri na jedno oko ....

Mislim, onoliki post, a ti se uhvatio za jednu reč :D:D:D

srbdr
20.2.2012, 22:58
Може нов фон у теленору после 6 месеци али уз нови број. А уз исти број може 2-3 месеца пре истека уговора.

zajchik
20.2.2012, 23:09
Predubedjenje o telfonima za 1 dinar, po mgucstvu uz najmanji paket pa još sgs2 ,nije produkt malog IQ i loše informisanosti, već nepismenosti.Vide oni tabelu, ali ne umeju da je pročitaju,a uz to i ne radi.Ali su onomad čuli na televizoru "svi telefoni za jedan dinar".

Thaedass
21.2.2012, 0:04
^ sledeci put pre nego sto ikoga klasifikujes kao nepismenu osobu prostudiraj vrlo bitnu granu u ekonomiji - marketing. Mozda ti i da odgovor zasto je pola drzave u ubedjenju da se dobija telefon za dinar

DragonSlayer
21.2.2012, 0:43
Thaedass, ta vrlo bitna grana u ekonomiji kod mene ne prolazi.

Jednostavno, dovoljno sam pismen i sa dovoljno IQa, da ne može da mi proda myda za bubrege.

Može on da napiše 69.95, i iako 90 posto ljudi to pročita kao 60 ili 60ak dinara (ili ne znam čega) ja vidim da je to 70 dinara.

I dugo sam se nadao da su i drugi takvi, ali me činjenično stanje i primeri iz svakodnevnice brzo razuvere ...

npr. Skoro svakodnevno idem u poštu i šaljem neke paketiće/pakete. Skoro svakodnevno idem i u 2 banke. Jedna od njih je gde imam račun firmin i svoj privatni. I danas sam išao u poštu da šaljem neke stvari, i red NENORMALAN !!! na šalterima gde se plaća, posebni su za pakete. I sad dok sam čekao ovo par ljudi gde šaljem, izbrojim preko 50 ljudi u redu za plaćanje. I šta ne mogu da se načudim? Svi u rukama drže račune.

Prvo, ajde, možda (?!) danas baš svi prmili platu. Ali ... NEMA SILE koje bi me naterala da stojim satipo-dva u redu da platim hebeni račun za telefon ili mobilni ili kablovsku. Ili ću ga platiti za 2 dana, neće niko propasti ako ga platim sa dan-dva-tri zakašnjenja, ili ću "doći juče", tj. neću čekati poslednji dan ... ali ljudi izgleda vole da budu ovce. Kao da će neko da ih strelja ako slučajno danas ne uplate.

Drugo, sve to isto može da se plati i u banci, i to sigurno jeftinije. Npr. pošta uzima 30 dinara provizije, a banka u kojoj imaš račun od 10 do 20. A danas svi imaju račun u nekoj banci preko koga prima platu/penziju. Ali, što mi reče i jedna službenica koju znam onako površno, jednom sam je pitao (isto je bio 20. u mesecu, pa mi je to od tada privuklo pažnju) zašto ovlika gužva, a ona: Pa znaš , ima ljudi koji ako ne plate u pošti, kao da nisu ni platili :D:D:D

Ljudi vole sebe da muče , valjda da bi mogli posle da kukaju, umesto da probaju da reše problem.

zajchik
21.2.2012, 1:13
^ sledeci put pre nego sto ikoga klasifikujes kao nepismenu osobu prostudiraj vrlo bitnu granu u ekonomiji - marketing. Mozda ti i da odgovor zasto je pola drzave u ubedjenju da se dobija telefon za dinar
BLIC-"Prema poslednjem popisu stanovništva iz
2002. godine, u Srbiji je više od milion ljudi,
odnosno više od 20 odsto odraslih preko 15
godina starosti koji nisu završili osnovnu
školu, a čak 50 odsto odraslih koji imaju
samo osnovnu školu ili su funkcionalno
nepismeni".

Njima je upućena ona rečenica pod navodnicima.Naravno da je marketing čudo kao i statistika, ali ne može da prodje kod pismenijih.To su tih 50% ubedjenih.

Remi_Gaillard
21.2.2012, 14:08
Evo odgovora Telenora:

Postovani korisnice ,

Sklapanje aneksa ugovora uz kupovinu novog telefonskog aparata iz nase ponude, moguce je nakon 23 kalendarska meseca tekuce ugovorne obaveze.
Nakon isplate aparata na 6 mesecnih rata mozete sklopiti jos jedan ugovor uz povoljnost placanja aparata na rate , odnosno na 6 meseci , kroz mesecni racun.

Srdacan pozdrav,

DragonSlayer
21.2.2012, 17:35
Pa to da, ali je pitanje bilo formulisano kao da hoće da na isti broj uzme još jedan fon. Bar sam ja tako shvatio.

Marti Misterija
21.2.2012, 18:13
Drugo, sve to isto može da se plati i u banci, i to sigurno jeftinije. Npr. pošta uzima 30 dinara provizije, a banka u kojoj imaš račun od 10 do 20. A danas svi imaju račun u nekoj banci preko koga prima platu/penziju. Ali, što mi reče i jedna službenica koju znam onako površno, jednom sam je pitao (isto je bio 20. u mesecu, pa mi je to od tada privuklo pažnju) zašto ovlika gužva, a ona: Pa znaš , ima ljudi koji ako ne plate u pošti, kao da nisu ni platili :D:D:D

Do sada sam se sa svime sto si rekao slozio ali se po pitanju da li je bolje placanje u posti ili banci bas i ne mogu sloziti iako imam TR u Intezi i to zbog sledeceg:
- U Bankama su odnosu na one u postama toliko sporiji prilikom uplate/isplate da to prosto boli. Ne znam da li je to do softvera, zbog sluzbenika ili zbog oba ali da su kojim slucajem sluzbenici u banci smrt mi bi smo se svi posteno naziveli.
- U Bankama cesto zna da bude veci red (ili sam bar ja toliki baksuz da se bas tada zadesi veci red) sto kombinovano sa prethodnim pasusom znaci daleko vece cekanje. Primer - Inteza u Pozeskoj i mala posta stotinak metra dalje...
- U Banci mi konstantno zaokruzuju pojedine racune i to matematickom logikom sto me prvo nervira jer ako sam ja napisao 2155,42 dinara naplati mi toliko a ne zaokruzenu sumu. A to nerviranje ima i svoju pozadinu jos od pre par godina kada sam Beogasu umesto 4.2xx dinara platio 4.500 dinara racunajuci da ce sledeci racun da mi smanje za toliko. Naprotiv, sledeci racun ne samo da mi nisu umanjili vec je ispalo kao da racun nisam ni platio posto idioti iz racunovodstva nisu proknjizili uplatu posto se uplacena vrednost razlikovala od stvarne pa makar i pozitivno. Od tada insistiram da platim tacno koliko pise i ni paru vise niti manje.
- Strasno me nervira sto u Bankama (barem u Intezi) ne mogu samo da naplate racun i daju mi odsecak vec stampaju na klasicnim uplatnicama koje mi kasnije prihevtaju uz racun i tako me nafiluju nepotrebnim dodatnim papirima cega u postama nema.

Kada se sve sabere i oduzme ja i dalje placam tamo gde mi je u tom momentu najblize ili gde je najmanja guzva, bez obzira da li je to banka ili posta, ali se ne mogu sloziti sa misljenjem da je u bankama sigurno bolje. A to sto me u banci na kraju izadje 40 dinara manje mi na 13.500 dinara koliko platim racune tokom zime bas i ne znaci puno...

DragonSlayer
21.2.2012, 21:42
U Bankama su odnosu na one u postama toliko sporiji prilikom uplate/isplate da to prosto boli.

Možda individualno, kod mene u PO nemam taj problem. (kada idem u banku da platim pazar, paponesem i račune da platim, inače plaćam online, takođe inteza)

- U Bankama cesto zna da bude veci red

KakoKad, kod nas mahom rade 4 šaltera u banci. Ide brzo.

jer ako sam ja napisao 2155,42 dinara naplati mi toliko

Na uplatnici ne možeš da napišeš u parama, po nekoj uredbi NBS. Može samo nalozi za prenos. Koliko se sećam, i ja sam se bunio zbog toga. :D:D

stampaju na klasicnim uplatnicama koje mi kasnije prihevtaju uz racun

Meni to ne smeta toliko, jer one odsečke mnogo lakše izgubim/zaturim :D:D

placam tamo gde mi je u tom momentu najblize

Ja jedno vreme plaćao sve u AgroBanci, jer mi je bila uvekl usput, gde god da krenem, uvek ima parkinga ispred, i do ksoro su imali proviziju od 10 dinara i za neklijente, što mi je ekstra odgovaralo.

Sada i oni podigli/izjednačili.

Najgrđa je PrivrednaBankaBeograd. Za sve iznose do 1000 dinara, provizija 150 dinara :) :) Preko 1000, onda je provizija 50 dinara.

idioti iz racunovodstva nisu proknjizili uplatu Na ovo nemam komentar .... :n-cc2: :n-cc2: :n-cc2: Zato služi valjda poziv na broj, majke mu ga ...

Marti Misterija
21.2.2012, 23:15
Na uplatnici ne možeš da napišeš u parama, po nekoj uredbi NBS. Može samo nalozi za prenos. Koliko se sećam, i ja sam se bunio zbog toga. :D:D

U posti ti naplate do u paru kako si napisao - naravno i oni na kraju zaokruze ali bar ukucaju onoliko koliko si upisao.

Teoretski, sta ako mi neko iskljuci recimo grejanje ili mobilni zato sto se napravi pametan i kaze ti nisi platio ceo iznos jer tako kaze kompjuter posto si crven a ti u stvari nisi platio samo nesto malo sitno za koliko ti je salterski sluzbenik u banci zaokruzio manje... Naravno ovo je samo teoretski - ali, hej, ovo je Srbija a svi smo ovde vidjali i ludje stvari. Na kraju i onaj primer sa beogasom dovoljno govori da je ovde sve moguce...:kreza:

Meni to ne smeta toliko, jer one odsečke mnogo lakše izgubim/zaturim :D:D

Ja sve cuvam u kovertama pa u fascikli i bas mi jos malo papira da povecava gomilu nije potrebno.
Inace ne mogu da placam racune preko e-bankinga jer sam podstanar (ali samo jos malo) i moram uz kiriju stanodavcu da pokazem da sam platio racune. U stvari vise i ne moram ali bolje je da mu to pokazem na mesecnoj bazi nego da kasnije kad se budem selio jurim da li su svi tu. A kad ih pokazem, cuvam ih iskljucivo zbog sebe da bih u slucaju potrebe mogao da ih ponesem kao dokaz da sam u pravu dok idiote iz administracije 'vatam za gusu...

Na ovo nemam komentar .... :n-cc2: :n-cc2: :n-cc2: Zato služi valjda poziv na broj, majke mu ga ...

Dzaba sve kad ljudski faktor zataji u 99% slucajeva.

DragonSlayer
22.2.2012, 16:30
ne mogu samo da naplate racun i daju mi odsecak

Izgleda da malo nešto menjali.

Malopre sam bio da platim pazare, i ponesem tri računa, svi na moje ime (koriste drugi ljudi) jedna telenor, jedan fiksni, i jedan MTS mobilni.

Sva tri mi je dala isečak. Ne štampaju izgleda više uplatnice, izgleda da su ukapirali da im je to trošak.

mezzano
22.2.2012, 16:41
Novi telefon kod mt:s-a.
Motorola XT910 RAZR (https://webshop.telekom.rs/detaljnije.aspx?tel_id=1375)

DragonSlayer
22.2.2012, 16:49
Kako i gde da se vidi koliko košta uz koji paket?

mezzano
22.2.2012, 17:09
Klikni na uokvirenu ikonicu.
http://i.imgur.com/5L1yT.png

GameFREAK
22.2.2012, 19:45
Da je ona bila uzeo bih je umesto SGS 2...

Marti Misterija
22.2.2012, 20:12
Izgleda da malo nešto menjali.

Malopre sam bio da platim pazare, i ponesem tri računa, svi na moje ime (koriste drugi ljudi) jedna telenor, jedan fiksni, i jedan MTS mobilni.

Sva tri mi je dala isečak. Ne štampaju izgleda više uplatnice, izgleda da su ukapirali da im je to trošak.

Onda to mora da je od slucaja do slucaja posto sam ja prekjuce platio racune i dobio tri uplatnice...

talenat
22.2.2012, 20:19
mts dominira :D

zajchik
22.2.2012, 22:14
Kod vip-a postoji placanje preko trajnog naloga u intezi.Racun se prosledi on line u banku i automatski se sretsva skidaju sa racuna,a racun se proverava direktno na vipovom sajtu.Takodje mozes da otkazes papirni racun na kucnu adresu,a da isti preuzmes u pdf-u sa svog naloga sa sajta vip-a.Time si oslobodjen svake obaveze cekanja u red.

Marti Misterija
22.2.2012, 22:22
Ako si ovim prethodnim postom mislio na mene moram da ti kazem da je sve to meni poznato ali opet dzaba mi sto znam za trajne naloge kad moram da cekam u redu jer kao podstanar moram da imam to papirce kao dokaz da su placeni racuni...

A inace sam u Telenoru...

RAJIC
28.2.2012, 15:24
e sad vec stvarno moram da prelomim.
pocetkom marta mi istice ugovor i u jednoj prodavnici opet stoji ponuda za ovaj telefon http://www.mobilnishop.com/mobilni-telefoni/sony-ericsson/Xperia%E2%80%93Neo%E2%80%93V%E2%80%93MT11i-1270#specs, uz paket mixnet m http://www.mts.telekom.rs/index.php/mix-net-tarifa.html. i za to treba kesirati 12600 dinara.uz to se dobija valjda i neki pokloncic kao sto je fm transmiter, futrola ili blutut slusalica. citao sam dosta o tom telefonu i uglavnom su utisci ok, vidim da ce moci i ICS . kakvo je vase misljenje o ovoj ponudi? vidim da dolaze novi telefoni dosta jaci ali mislimda im skoro cena nece biti ovakva?

Tihi
28.2.2012, 19:34
Odlican za taj kes.

Sent using Tt.

zajchik
28.2.2012, 20:23
Uzmi- dobra cena!

mezzano
1.3.2012, 10:01
Telenor osvežio ponudu telefona. Uglavnom Finci.

Nokia 100 (http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/?eshop&do=phone_info&phone_id=397)
Nokia Asha 201 (http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/?eshop&do=phone_info&phone_id=399)
Nokia Asha 300 (http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/?eshop&do=phone_info&phone_id=400)
Nokia C2-05 (http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/?eshop&do=phone_info&phone_id=398)
Nokia N9 (http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/?eshop&do=phone_info&phone_id=401)
ZTE Skate 4.3 (http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/?eshop&do=phone_info&phone_id=402)

zajchik
1.3.2012, 13:17
Ovi ubijaju sa cenama.Recimo skate je uz prenesi i surfuj 500- 10200.Realna cena je po meni izmedju 2000-4000k.Ipak se uzima na 24 meseci.

talenat
1.3.2012, 13:46
skate ima bolji ekran od one toucha,ali isti gpu,sto je an ovu rezoluciju bezveze.takodje ima amrv6 procesor,sto mi se ne svidja.nekih 5k bi bilo realno uz pis 500

flamingos
1.3.2012, 20:08
Zna li ko kakav je n9,pita me drugar za njega?!

Guliver
1.3.2012, 21:27
najjbolje iz nokie :D samo ne znam kolko opravdava cenu zbog platforme...

talenat
1.3.2012, 21:50
odlican telefon,ali opet diskutabilne funkcionalnosti u poredjenju sa androidom.zavisi od potreba druga,sigurno je da dobija prilicno jedinstven telefon na trzistu :)

zajchik
2.3.2012, 12:25
Malo je preskup,ali to je politika ,malo nokije ,malo telenora.O kvalitetu izrade ne treba trositi reci jer je sigurno da je odlican(nisam imao prilike da ga isprobam).Ostaje pitanje softwera,i njegova spremnost da se uhvati u kostac sa istim.Odnosno slabu podrsku u programima i softweru,jer meeGo i nije tako rasprostranjen.Opet neka me neko ispravi ako nije tako.Pretpostavljam da ima vec sve potrebne aplikacije,ali posle nekog vremena ce ipak pozeleti da po koju aplikaciju promeni,ili doda.Tako da mu ostaaje da se malo raspita o tome.

RAJIC
2.3.2012, 17:45
http://www.mts.telekom.rs/index.php/huawei-u8650-nfc.html
nova ponuda za dinar, znam da sam se lozio na SEexperia neo v i da se ova dva telefona ne mogu meriti ali dinar je dinar. predomisljam se

zajchik
2.3.2012, 18:28
Pa ovo ti je isto sto i zte roamer.S tim sto na gsm areni nema informacija o cpu i gpu. Ovi u mts-u kažu 600mhz, ali gpu ništa.Odi u mts pa ga isprobaj...Ako imaš 12k dinara batali ovo njesra.

RAJIC
2.3.2012, 18:58
Pa ovo ti je isto sto i zte roamer.S tim sto na gsm areni nema informacija o cpu i gpu. Ovi u mts-u kažu 600mhz, ali gpu ništa.Odi u mts pa ga isprobaj...Ako imaš 12k dinara batali ovo njesra.

ma to ja onako kao naglas razmisljam:)
imam pare al ovi u radnji ga jos nisu dobili pa cekam. naravno da je SE pet u glavu za ovaj i samo cekam da ga dobiju u radnji pa da vidim

korisnickoime
6.3.2012, 12:10
Da li je pametnije uzeti telefon na otplatu kod nekog od provajdera,
ili dati 110e za LG P500 i biti oslobodjen ugovora?

Par ljudi mi je reklo da ti telefoni za 1 dinar cesto znaju da kostaju
oko 500e:)

zajchik
6.3.2012, 12:35
Da li je pametnije uzeti telefon na otplatu kod nekog od provajdera,
ili dati 110e za LG P500 i biti oslobodjen ugovora?

To je relativno pitanje, i zavisi od osobe do osobe.Sto vise kredita potrosis u toku meseca to je iplatljivije uzeti telefon kod operatera.Sto znaci da ces dobiti i jeftin telefon i minuta ,poruka i mb taman koliko budes odredio sam sebi.Sto je vise minuta i ovoga drugoga to ce telefon biti jeftiniji,a verovatnije 1 dinar.Ako trosis 200din. mesecno kupi telefon za kes.Utom slucaju zaboravi na internet jer je preskup i moze da ti podigne racun na 3-5000din.

Par ljudi mi je reklo da ti telefoni za 1 dinar cesto znaju da kostaju
oko 500e

Naravno da hoce jer ces placati mesecne racune za minute,poruke i mb koje si dobio uz ugovor.Ne mislis valjda da ces dobiti telefon koji kosta 450-500€ za dinar a da im ne budes veran bar 2 godine.

RAJIC
6.3.2012, 14:10
minute,poruke i mb koje si dobio uz ugovor i onako placas,to nema veze sa cenom telefona. vec smo pricali o tome.

zajchik
6.3.2012, 14:15
minute,poruke i mb koje si dobio uz ugovor i onako placas,to nema veze sa cenom telefona. vec smo pricali o tome.

Kako nema?Od toga zavisi kolika je cena telefona.Sto ti je veci mesecni racun to ti je manja cena telefona.

RAJIC
6.3.2012, 14:20
ja ionako trebam paket mixnet m, koji je 1121 din. dakle uzeo telefon ili ne ja taj paket placam1121 din. a telefon cu u sklopu tog paketa platiti recimo 12680 din., a ako ga uzimam u radnji ,telefon kosta oko 27000 pa i vise dinara

zajchik
6.3.2012, 14:48
dakle uzeo telefon ili ne ja taj paket placam1121 din.

Nije tacno!KOD vipa a i kod mts-a, ne znam za telenor imas opciju da ,ako ne uzmes telefon uz pp paket dobijas 50% popusta za svih 24meseca.Sto znaci da ces u slucaju da nastavis svoj dosadasnji paket,a telefon kupio za kes,racun placati upola manje.Ti se preracunaj pa vidi sta je jeftinije.

RAJIC
6.3.2012, 15:29
1.---mixnet m--1121x24=26904+12680=39584
2.---mixnet m--1121:2=560,5x24=13452+27000=40452
1. varijanta telefon u paketu
2. varijanta mixnet m sa 50% popusta i telefon za kes
dakle moja varijanta je na kraju bolja za oko 1000 dinara,a ne dajes odmah veliku cifru:)

Marti Misterija
6.3.2012, 16:02
+ sto kod Telenora ta opcija ne postoji.

Sent from my HD2

RAJIC
6.3.2012, 16:37
a nemam nikog u mts-u kao sto je rekao jedan ovde ,
voleo bih ja da imam 50% i tel. za 12680 al ne ide

zajchik
6.3.2012, 16:56
Oko nacina kupovine nismo se razumeli,prvi nacin je i moj nacin,a uz to i ne dajes previse kesa,slazemo se u potpunosti.A sto se tice 50% popusta imas ga trenutno u vipu ali samo na 6 meseci sto nije nimalo lose.Ja sam ga ostvario neznajuci,kada sam uzeo vip droid 2(ZTE roamer).

RAJIC
6.3.2012, 17:23
u svakom slucaju kod kupovine novog telefona se isplati uzpaket, ali ne srljati na neki preveliki paket da bi telefon bio dinar ili koju hiljadu. u tom slucaju je telefon preskup zato sto ne iskoriscavas minute , poruke i mb iz tog paketa. dakle za paket koji meni treba ja dobijam telefon koji zelim za vise nego duplo maje u kesu.

RAJIC
8.3.2012, 22:08
Se Xperia neo v kupljen konačno

zajchik
12.3.2012, 16:24
RAJIC mogao bi da nam izneses svoje vidjenj tog telefona, već ga imaš 5 dana sasvim dovoljno da stvoris prvi utisak o njemu. Ili mu otvori temu pa da tamo malo procaskamo o njemu.Puno će značiti ljudima koji hoće da ga uzmu.

zajchik
22.3.2012, 16:33
Evo zanimljive ponude kod vip-a.Rekao bih da dobijas jeftino internet,a smanjuje se cena telefona.

www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/promocije/pronadji-svoj-idealan-spoj.1647.html

BroFist
22.3.2012, 19:57
Poz ljudi..

Znaci.. gledam ovih dana ponudu kod nasih operatera, sto je i tema ovog thread-a... i gledam jedan android, pa drugi, pa treci, pa poredim, pa razmisljam o svojim potrebama, pa opet pregledam sve.. i privuce me HTC Evo 3D.

I gledam Telenor.. telefon je u ponudi... za SEZDESET I SEDAM hiljada dinara, dok je u slobodnoj ponudi tipa 360 evra. I zovem da ih pitam je l' ta cena azurna, zasto je skoro duplo veca od regularne.. i odgovor "Da, da.. to je cena".
Prica - banana. Sto me ne cudi dva grama ovde a ni u svetu vise.. nego sam hteo da upozorim ljude da se ne zalecu sa bilo kakvom odlukom o kupovini, jer svuda ceka neko sa makazama za vunu.

Je l' ima neko iskustva sa telefonom inace, lupam glavu da lepo odem na Samsung S plus.. ali skoro su iste cene u slobodnoj prodaji, a ovaj HTC deluje ozbiljnije..

markos807
22.3.2012, 22:05
Evo 3D je definitivno bolji od Galaxy S+ modela.Ako vec zelis Samsung,onda bolje uzmi "obican" Galaxy S (i9000) jer ima bolji graficki cip od S+ modela.Nemoj da te buni to sto je na S+ procesor odvrnut na 1400MHz,lako ti mozes isto uraditi i sa obicnim S.

flamingos
22.3.2012, 22:40
Bio sam bas u vip radnji i video to..pokazali su primer se xperie mini koja je 7 i nesto soma dinara,a ako uzmes 1gb paket za 500din onda je 1din fon.

Opet mi nekako bedna ponuda telefona,posto trebam uzeti svojoj majci nesto 3,5 incha a da vredi.

zajchik
23.3.2012, 13:22
Muslim da je za tvoju kevu odlican vip droid 2.Ima bas ekran kakav trazus.Pogotovu sto njoj sigurno ne treba nesto posebno jako,za igrice,ili tuning i tako to.Ili alkatel iz telenora,koji je po meni za nijansu ipak bolji.

flamingos
23.3.2012, 21:43
Da droid dva je zte jel tako? Svidja joj se,ali videcemo jos,mozda u obzir dodje i neki 4 incha,tek tu ne bi znao sta,mozda joj dam ja moj galaxy s,a ja sebi da uzmem nesto drugo.

Hvala zajchik

zajchik
23.3.2012, 23:23
Opa bato. Znaci uzimaš s2 za sebe.To bi bilo jako pametno.
PS. vip droid 2 je zte roamer.

Sent from my ZTE Roamer using Tapatalk

zajchik
23.5.2012, 20:58
Evo jedne jako lepe ponude kod vip-a. Cena je jedna od retko realnih kod nasih operatera.

http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/lg-optimus-l7-powered-by-android%E2%84%A2.1743.html

Sto se mene tice ovo jako pije vodu uz smart 550 i 1100 :dedica:
Samo mi se cini da su krendze opet nesto zeznuli oko memorije :eek: (izgleda da su narucili krnju verziju).Na GSM areni pise da ima 4gb inrene memorije,dostupno 2.5,a na vip-ovom 1 gb.

max888
23.5.2012, 21:00
С3 може да се наручи код Телекома...
http://www.mts.telekom.rs/index.php/vesti_detaljno/items/vreme-je-za-novi-telefon.html

zajchik
23.5.2012, 21:07
С3 може да се наручи код Телекома...
http://www.mts.telekom.rs/index.php/vesti_detaljno/items/vreme-je-za-novi-telefon.html

Svaka cast brzi su.Samo da nam cenu za aktivaciju ne racunaju u zlatnim polugama,a pretplatu u menicama narodne banke. :eek:

flamingos
23.5.2012, 21:22
Evo jedne jako lepe ponude kod vip-a. Cena je jedna od retko realnih kod nasih operatera.

http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/lg-optimus-l7-powered-by-android%E2%84%A2.1743.html

Sto se mene tice ovo jako pije vodu uz smart 550 i 1100 :dedica:
Samo mi se cini da su krendze opet nesto zeznuli oko memorije :eek: (izgleda da su narucili krnju verziju).Na GSM areni pise da ima 4gb inrene memorije,dostupno 2.5,a na vip-ovom 1 gb.

Cena je vise okrenuta novim korisnicima,za stare iih boli..:mad:

zajchik
6.8.2012, 19:50
Od skoro u MTS-u
http://www.gsmarena.com/alcatel_ot_995-4661.php
http://www.mts.telekom.rs/index.php/alcatel-one-touch-995.html

talenat
6.8.2012, 22:01
ovo je posteno jeftino,odlicna ponuda ko hoce u mts

sale94
7.8.2012, 11:20
Pravi primer kombinacije alavosti nokie i gluposti+alavosti vipa,eeeeeej,pa ovo je sramota cak skuplja cena od htc one x i ista cena kao SGS III, a gori fon 5 puta od oba, (osim mozda kamere) naravno rec je o. Nokia 808 PureView (http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/nokia-808-pure-view.1899.html) :rofl::rofl::rofl::boodala::facepalm:kreza::kreza: :eek: Dobro i u slobodnoj ponudi je veoooma nerealna cena tog fona ali ovo u vipu, ma daj boze me sacuvaj.

flamingos
7.8.2012, 21:00
Sta je tu alavo,kad je isto toliko i sgs3,nexus i slicni. Nista novo.

banexbanex
17.8.2012, 7:53
A šta mislite o promociji Alcatel One Touch Ultra 995 telefona uz telekomov box paket koja traje do kraja meseca? Razmišljam da uzimam box4 a uz njega bi dobio ovaj telefon za 1 dinar u koji stavljam karticu koju dobijam uz box paket (500 sms-a, 500 minuta i 1 giga neta) a telefon plaćam u 12 rata po 1350 dinara što izlazi za godinu dana 16200 dinara.Cena celog paketa bi mi bila grubih 4500 dinara (oko 3200 box4 i 1350 rata) godinu dana, a drugu godinu ugovora ću plaćati samo box i imam otplaćen telefon. Kako vam se čini ova ponuda od telekoma da li se isplati uzeti je?

zajchik
17.8.2012, 12:00
S obzirom da je telefon 16k malo jeftiniji nego u prodavnici,a uz to imas i placeni fixni,iptv,internet klik6,jedan od najboljih paketa za mob.po meni vrlo lepa ponuda i vredi.A pritom ces posle prve godine placati manje za ratu telefona.

Sent from my ZTE roamer using Xparent Blue Tapatalk 2

Kidja
17.8.2012, 18:58
Jedno pitanje nikad nisam u mts uzimao i sad sam otisao da uzmem OT 995 i potpisao sam neki zahtev i skenirali mi licnu i pitao me za boju i broj i rekli su da ce da me pozovu sutra ili u ponedeljak?
Sad nisam upucen jer je to to ili ?
Posto sam pre u telenoru i vipu uzimao i koliko se secam odmah sam sve zavrsavao i uzeo odmah telefon.

banexbanex
17.8.2012, 19:12
Koja je po vama najbolja varijanta od ovih telefona (cene su im približne) koji se daju u mts-u?

Alcatel One Touch Ultra 995
HTC Wildfire S
LG Optimus HUB
Motorola Defy Mini
Telefon bi mi najviše koristio zbog muzike i neta (mada mi se čini da sam se odlučio za Alcatel)

sale94
17.8.2012, 19:26
Koja je po vama najbolja varijanta od ovih telefona (cene su im približne) koji se daju u mts-u?

Alcatel One Touch Ultra 995
HTC Wildfire S
LG Optimus HUB
Motorola Defy Mini
Telefon bi mi najviše koristio zbog muzike i neta (mada mi se čini da sam se odlučio za Alcatel)

Definitivno alcatel One Touch Ultra 995, razlozi najbrzi procesor od svih navedenih, 1.4 ghz a ostali imaju po 600mhz, veci ekran i sto je najvaznije bolji ekran, od svih navedenih modela. A ima i upgrade za ics 4.0 sve u svemu najbolji izbor .

Kidja
17.8.2012, 21:30
Zna neko mozda odgovor na moje pitanje? kopka me jako.

todos
17.8.2012, 21:41
Ne znam kako funkcionise to, nikad nisam uzimao telefon preko operatera koji svi odreda vole po malo da kraduckaju, medjutim ovo tvoje pitanje ima i logican odgovor. Ne zele da te izgube kao musteriju jer verovatno tu gde si trazio ugovor nisu imali taj model, narocito taj Alkatel koji je izgleda trenutno numero 1 za takve ugovore.

Kidja
17.8.2012, 21:50
Nije zbog toga,potpisao sam tamo vec i lik kao kaze ne znam koju boju imamo na lageru i pogledao ja kod njega na kompu pise da imaju 1 crni i 1 beli.

flamingos
17.8.2012, 23:11
Morjau prvo da ti verifikuju sve podatke,zatim da u slucaju izbora boje,ako nemaju u izlogu,i u samom predstavnistvu morjau da povuku iz centrale pa ti onda spreme ceo paket koji ti dodusem ogu poslati i postom na kucnu adresu,ili da ti odes licno da preuzmes. Moraju da utvrde da imas platu odnosn oredovna primanja dam ozes da placas mesecnu otplatu

zajchik
17.8.2012, 23:14
Da si trzio box,verovatno bi to bio zahtev za ispitivanje mogucnosti za postavljanje istog,ovako ne znam sta si mogao potpisati.
Mada si ti kao neko ko nesto potpisuje,trebao makar pitati ako nisi procitao, sta je to.

Kidja
17.8.2012, 23:36
Morjau prvo da ti verifikuju sve podatke,zatim da u slucaju izbora boje,ako nemaju u izlogu,i u samom predstavnistvu morjau da povuku iz centrale pa ti onda spreme ceo paket koji ti dodusem ogu poslati i postom na kucnu adresu,ili da ti odes licno da preuzmes. Moraju da utvrde da imas platu odnosn oredovna primanja dam ozes da placas mesecnu otplatu

Pa to i ja mislim isto.Videcemo sutra ili ponedeljak.

intitle
18.8.2012, 21:46
Koliko bih otprilike MB potrošio za jedan mesec svakodnevnog korišćenja interneta (surf, chat, apdejtovi)? Dvoumim se između Telenorovih surfuj paketa, i neki paketa iz MTS i VIP ponude.

sale94
18.8.2012, 21:50
Koliko bih otprilike MB potrošio za jedan mesec svakodnevnog korišćenja interneta (surf, chat, apdejtovi)? Dvoumim se između Telenorovih surfuj paketa, i neki paketa iz MTS i VIP ponude.

Odgovor na to pitanje nije univerzalano,zavisi do tebe tacnije do kolicine surfa,chata,i updatova(ovo poslednje najvise osnosi megabajta u zavisnosti od kolicine instaliranih programa a surf oduzimaju mnogo manje) a ono sto najvise trosi mb je gledanje jutjuba.

intitle
20.8.2012, 13:29
Odgovor na to pitanje nije univerzalano,zavisi do tebe tacnije do kolicine surfa,chata,i updatova(ovo poslednje najvise osnosi megabajta u zavisnosti od kolicine instaliranih programa a surf oduzimaju mnogo manje) a ono sto najvise trosi mb je gledanje jutjuba.

Razumem ja to, ali mislio da neko može da mi kaže iz ličnog isksutva koliko otprilike troši mesečno.

Dvoumim se između telenorovog "Prenesi i surfuj 500" (min+sms=650, neograničen internet) i vipovog "Smart 1100" paketa (min+sms+MB=1100), pa ne znam da li bi mi tih 500 MB , koliko mi ostaje na raspologanju u vipu, bilo dovoljno za svakodnevno "neograničeno" korišćenje interneta (apdejtove mogu da radim i preko wifi-a).
Najverovatnije ću uzeti telenor, da ne moram da razmišljam.

PsyDuck
20.8.2012, 14:00
ja sam na starom Androidu trošio oko 200MB mesečno, sinhronizovanje 4 mejla, sinhronizacija FB/TW/G+, povremeno gledanje YTa, surf... onako - kad komotno koristiš Net ne razmišljajući o potrošnji...
cimao sam se prvih meseci jer sam se plašio da ne prekoračim 325MB u paketu, ali nikada nisam prešao 300MB.

mislim da bi zaista trebalo da se potrudiš da prebaciš 500MB na fonu... jedino ako si stalno na YTu.

Kidja
20.8.2012, 16:54
Ja ne znam da li je ovo samo slucaj u mom gradu sto se tice mts-a ali imam utisak da me troluju.Jos mi nisu odobrili zahtev kaze lik treba iz Bga da me zovu (wtf) e sad to i mozda nije problem da mi nije rekao da su ih zvali iz Bga da im posalju oba OT 995 koji su imali na lageru.Da li ovo mene lik troluje ili sta?pa ne dizem kredit od 100 000 eura nego telefon od 20 000din sta toliko ima da se proverava?

banexbanex
20.8.2012, 19:37
Ni u mom gradu nema tog telefona na lageru, s tim što ja uzimam box pa sam hteo podneti zahtev preko njihove glavne centrale. Žena mi rekla da nikakav problem nije što ga trenutno nema u filijali gde sam pitao, samo trebam prebaciti fiksni telefon na mene, a oni će iz centrale zahtev za box proslediti mts filijali, a telefon će mi poslati poštom.

kook
20.8.2012, 19:56
Treba za dan-dva da uzmem neki tel. u Vip-u ili Telenoru. E sad ne razumem se bas najbolje u tarife.. U startu bi platio 1 dinar, a mesecno do 1500 dinara. Gledao sam na sajtu vip-a, snasao sam se, medjutim spominju sad nekakav popust ( valjda ovaj 5 godina vip-a ) a ne mogu nikako da vidim cene sa tim popustom. Ako neko moze da mi preporuci koji tel da uzmem. Bitno da bude do 1500 din. mesecno ( znaci moze i 1500, nebitno da li je Vip ili Telenor ) da ima Android op.sis, WiFi..

intitle
20.8.2012, 20:19
Treba za dan-dva da uzmem neki tel. u Vip-u ili Telenoru. E sad ne razumem se bas najbolje u tarife.. U startu bi platio 1 dinar, a mesecno do 1500 dinara. Gledao sam na sajtu vip-a, snasao sam se, medjutim spominju sad nekakav popust ( valjda ovaj 5 godina vip-a ) a ne mogu nikako da vidim cene sa tim popustom. Ako neko moze da mi preporuci koji tel da uzmem. Bitno da bude do 1500 din. mesecno ( znaci moze i 1500, nebitno da li je Vip ili Telenor ) da ima Android op.sis, WiFi..

Ovde možeš da vidiš cene sa popustom:
http://bit.ly/M3o4r4 (http://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/tarifa/smart-postpaid.33.html)

Qoozma
20.8.2012, 21:28
Ovde možeš da vidiš cene sa popustom:
http://bit.ly/M3o4r4 (http://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/tarifa/smart-postpaid.33.html)

Stavio si pogrešan link...:)

Ovaj mu treba. >klik (http://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/promocije/5-godina-vipa---50-uredjaja-u-posebnoj-ponudi.1776.html)<
Za ovo proveri, jer na sajtu piše da traje dok imaju zaliha.
A imaš sad najnovije. >klik (http://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/promocije/vip-ekomotivacija.1917.html)<

Kidja
21.8.2012, 3:34
Ni u mom gradu nema tog telefona na lageru, s tim što ja uzimam box pa sam hteo podneti zahtev preko njihove glavne centrale. Žena mi rekla da nikakav problem nije što ga trenutno nema u filijali gde sam pitao, samo trebam prebaciti fiksni telefon na mene, a oni će iz centrale zahtev za box proslediti mts filijali, a telefon će mi poslati poštom.

Ma sve je to ok ali brate kao da treba da mi odobre kredit od 100 000 eura a ne telefon cekam od petka poziv.Uzimao sam pre i iz VIP-a i iz Telenora i to se resavalo u istom danu sve.

PsyDuck
21.8.2012, 14:21
meni se iz VIPa nisu nikada ni javili, na kraju sam otišao u njihovo predstavništvo i devojka koja tamo radi mi kaže kako me telefon čeka već nedelju dana!?

Kidja
21.8.2012, 21:04
I dalje nista, evo peti dan se navrsio od kad sam podneo zahtev i sta ja sad da radim ima da pop*zdim.
I sad gledam skinuli telefon sa sajta , nema vise u ponudi? i sad verovatno necu ni moci da ga uzmem jel da?iako je bio u ponudi tad kad sam podneo zahtev?

zajchik
21.8.2012, 21:34
Budi dosadan idi svaki dan, koji ih sisa.
Znao sam da tako dobra ponuda ne može biti dugo kod njih,isti slučaj kao sa xperiom mini,koja je sad skuplja posle godinu dana od prve ponude i to za 50-ak procenata.

Kidja
21.8.2012, 21:40
Ma dzaba, bio sam juce i rekao mi je 100% do kraja danasnjeg dana.Nego sad je pitanje da li ce mi odobre ili ce mi reci ako hocu neki drugi posto su ga izbacili iz ponude.
E sad mozda me jedino spasi posto sam ja podneo zahtev dok je bio jos...sto je logicno :)

zajchik
21.8.2012, 23:14
Pa ono kad pogledaš jesi u pravu ako imaju još modela pa po redu prijavljivanja da to podele. Ovako, mozes da izvisis ako ga vise nema,pa makar se prijavio pre dva meseca.
Pojavice se se sigurno za koji mjesec opet.To su kurvinjska posla i alkatela i mts-a, ovo je bilo samo ispitivanje terena.Naravno po 50% skupljim cenama.Ako budemo imali sreće po 40%.

Kidja
22.8.2012, 13:09
Nema sta ako mi kazu da ne moze OT 995 nema sta drugo da uzmem cini mi se ni onaj G300 necu moci da uzmem tako da cu izvisim za fon

SirDuck
22.8.2012, 14:16
Moj ćale čeka da dobije LG l5 od VIP-a, po meni pristojan telefon, sa malo lošijim ekranom, al šta sad. Ne verujem dovoljno Alkatelu i Huawei-u da bi kupio njihov telefon tako da ih nisam ni jurio.

Kidja
22.8.2012, 14:38
edit: Nista,saga se zavrsila uzeo sam fon.Prezadovoljan sam telefonom a imao sam prilike da koristim i SII i SIII i poprilicno sam zadovoljovan najveca mana je kamera ovo ostalo je ok.

kook
22.8.2012, 23:06
Ja sam se odlucio za LG Optimus Hub, valjda ga ima jos u ponudi... E sad interesuje me konkretno da li moze na netu da otvara chatango chat, i da li moze da otvara forume poput ovog?

zajchik
23.8.2012, 0:01
Ja sam se odlucio za LG Optimus Hub, valjda ga ima jos u ponudi... E sad interesuje me konkretno da li moze na netu da otvara chatango chat, i da li moze da otvara forume poput ovog?

Za chatango ne znam nisam prob'o ,a forume odlicno.Jos skines sa neta t@p@t@lk i picis samo tako.
Ovaj post ti je dokaz.

edit: Nista,saga se zavrsila uzeo sam fon.Prezadovoljan sam telefonom a imao sam prilike da koristim i SII i SIII i poprilicno sam zadovoljovan najveca mana je kamera ovo ostalo je ok.

Pa koji si uzeo?OT ili nešto drugo?

Kidja
23.8.2012, 1:07
OT zvala me devojka iz BG-a kaze idi potpisi ugovor i uzmi telefon.Ali sam imao srecu zato sto je bio 1 OT ostao a lik koji je hteo da uzme odustao od fona.
Imao sam srece :D

intitle
27.8.2012, 19:55
Da li je neko slučajno video u nekoj VIP-ovoj prodavnici u Beogradu HTC One V ili Xperia U? Nigde ne mogu da ih nađem...

talenat
29.8.2012, 13:43
jel moze neko da mi objasni sta se desilo sa telenorovom ponudom telefona?
jel mi se cini,ili je sve poskupelo :o a pritom je ponuda jad i beda

Mr.Simpson
29.8.2012, 14:20
Skuplji modeli su poskupeli, ostali su isti, dok je Galaxy Nexus kriminalno pojeftinio.
Verovatno hoce da ga rasprodaju.
Ja uzeh Galaxy S III poslednjeg dana po staroj ceni.

talenat
29.8.2012, 17:12
cini mi se da su i jeftiniji modeli poskupeli...
telenor touch plus 6k uz prenesi i surfuj 500,a ranije je bio 3k.isto i huawei g300
cestitam na kupovini :)

Reborn
30.8.2012, 17:53
Da ne otvaram novu temu da postavim pitanje ovde valjda ce odgovoriti neko ko se razume. Danas sam posle sedam godina kupio nov telefon, jedva nasao nesto sto mi se iole svidja. Uzeo u Telenoru Nokiu E6, i sad mi kaze tip tamo da se formatira baterija 3x12 sati, kao prvo ispraznis do kraja pa iskljucen telefon punis. Mislim jel to tacno, negde sam cuo da tog formatiranja sa ovim novim baterijama vise nema.

Kidja
30.8.2012, 18:03
Ma kakvi 3x12 ispraznis bateriju prvi put do kraja i napunis da bude 100% i to je to.

Mr.Simpson
31.8.2012, 13:12
Da ne otvaram novu temu da postavim pitanje ovde valjda ce odgovoriti neko ko se razume. Danas sam posle sedam godina kupio nov telefon, jedva nasao nesto sto mi se iole svidja. Uzeo u Telenoru Nokiu E6, i sad mi kaze tip tamo da se formatira baterija 3x12 sati, kao prvo ispraznis do kraja pa iskljucen telefon punis. Mislim jel to tacno, negde sam cuo da tog formatiranja sa ovim novim baterijama vise nema.
Nije tacno, bateriju koristi kako hoces.

Bryan Fury
31.8.2012, 13:30
Zadnji put su se baterije kod mobilnih telefona punile na taj način 2003. ili 2004. godine :D

kook
2.9.2012, 21:51
Konacno sam uzeo tel. preko one Box ponude.. ( Box 3+ paket ) uzemo sam LG Optimus Hub. Dobio sam 600 minuta, 1500 sms i 1500 mb interneta. E sad problem je sto ne mogu da proverim stanje na racunu, ne radi ono *797# ( pise stanje nije dostupno ) pa me interesuje na koji nacin mogu da vidim moje stanje i interesuje me da li moze da se desi da napravim nekako racun. ( napr. 5000+ dinara) Koristim net uglavnom za FB, Blic, Sportal... E da, i da pitam da li znate mozda da li se dobija obavestenje kada isteknu minuti, sms i internet?

talenat
2.9.2012, 23:02
za obavestenje mislim da ne(siguran sam zapravo,ali nisam mts pa da ne lupam)
mozes da instaliras aplikaciju kojom ces pratiti ili cak ograniciti kolicinu stvari koje trosis,ali kako se zove aplikacija nemam pojma sada,niti mogu da se setim :D
probaj google

Kidja
4.9.2012, 13:29
Ja koristim onaj traffic manager tu ti pise sve koliko si poruka poslao,koliko minuta potrosio i koliko mb potrasio.

flamingos
6.9.2012, 22:23
Za stanje instaliras app mts centar i u njoj imas tvoj paket i koliko ti je ostalo jos minuta poruka i mb,kao i moguci iznos preko raucna koj isi napravio.

SirDuck
7.9.2012, 0:33
Ne radi provera stanja nekoliko dana pre kraja meseca i nekoliko dana posle.

Guliver
7.9.2012, 16:55
novi telefoni u telenoru
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/ZTE/FTV
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/ZTE/Grand_X
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/Nokia/808_Pureview

Ovaj grand x deluje odlicno ali mu je i cena odlicna...

zajchik
8.9.2012, 1:36
novi telefoni u telenoru
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/ZTE/FTV
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/ZTE/Grand_X
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/Nokia/808_Pureview

Ovaj grand x deluje odlicno ali mu je i cena odlicna...

Kakve cene :eek:.Jel znaju koja je platezna moc Srba?

talenat
8.9.2012, 8:13
jel pricamo o istoj zemlji,gde i radnici sa 200e plate imaju najnovije modele telefona?

SlobaL
13.9.2012, 17:23
S obzirom da ovo moje sokoćalo od mobilnog telefona konačno preti da ode večna lovišta, planiram da uzmem neki od Androida iz Telenorove ponude. Gledajući ponudu zaključio sam da su i ponuda telefona i njihova cena kriminalni, ali sticajem okolnosti nemam nameru da menjam operatera. Ono što bi meni trebalo je veliki ekran, da mogu da pristojno surfujem, pregled mejla, osnovne IM funkcije, pregled PDF i par office dokumenta, upotrebljiviji GPS. Na telefonu ne slušam muziku, ne gledam filmove (bilo bi čisto lepo da znam da noramlan divx telefon može da pusti), igre me ne zanimaju, niti imam vremena i volje da telefon root-ujem i bakćem se custom ROM-ovima.
Uglavnom ono što mi je zapalo za oko jesu Huawei Ascend G300 i ZTE Grand X. Imajući u vidu moje potrebe, ima li smisla uopšte da uzimam ZTE ili bi i taj Huawei odradio posao?

PS. Ako neko može da predloži neki drugi telefon, otvoren sam za predloge.

zajchik
13.9.2012, 17:31
Ako u lelenoru ima g300, onda si resio pitanje telefona.Cak ima i vise nego sto ti treba.

talenat
13.9.2012, 18:05
grand x bi ti verovatno bio overkill.ali,ako imas para,sto da ne
ako hoces da ustedis,uzmi slobodno g300,odlican je telefon

Sh0m1
16.9.2012, 13:13
Ljudi posto vidim da htc explorera nece biti u mts-u u skorije vreme, odlucio sam da uzmem defy mini. Vidim da ima ok specifikacije samo me cudi da mu jos nisu otkljucali bootloader o.O
Ima li neko ovde iskustva s tim fonom?

zajchik
16.9.2012, 13:43
Obrati paznju koji je model te mororole u MTS-u, jer ova izgleda nema graficki podsistem (po GSM areni), sto moze da bude uzasno lose. Ovu nebulozu sa rezolucijom ekrana u MTS-u, necu komentarisati.Nadam se da nisu u pravu.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4847&idPhone2=4375

Sh0m1
16.9.2012, 13:58
XT321 je koliko vidim dual sim dok je 320 sa jednom karticom. Tako da ne verujem da 320 nema graficki cip, specifikacije su iste. A sto se tice rezolucije ona je 320x480, a ne 240x320 kao sto pise na sajtu(mt:s).

talenat
16.9.2012, 15:14
solidan telefon,posebno ako se uzme u obzir da je najavljen update na 4.1 za sve motorola telefone
tu je negde sa cenom sa xperiom mini,takodje

Sh0m1
16.9.2012, 15:33
Hmm interesantno, nisam znao za to, samo je pitanje da li je ovaj fon medju njima.

talenat
16.9.2012, 17:52
Hmm interesantno, nisam znao za to, samo je pitanje da li je ovaj fon medju njima.

receno je iz motorole da svaki telefon iz 2011 nadalje treba da dobije 4.1.ukoliko telefon iz nekih razloga nemoze da dobije podrsku za update,nude vaucer od 100 kao naknadu,i koji se moze koristiti za kupovinu novog motorola telefona.mislim da ce nas ovo svakako promasiti,ali ne vidim razlog da ovaj telefon ne dobije jelly bean,ukoliko se developeri potrude
osim toga,meni ovaj telefon deluje bas zanimljivo,ima solidnu bateriju,otporan na udarce itd...hardver nista posebno,ali sasvim ok

Sh0m1
16.9.2012, 18:17
Verovatno cu otici sutra pre podne do Usca da uzmem fon, pa cu javiti kakav je.

Rockstar
18.9.2012, 17:36
Што се тиче "формирања" батерија.. Оне су фабрички већ формиране, нема потребе за тиме. Такође, ништа "пражњење до краја", то им, заправо, штети :) Слободно их можете пунити када и колико хоћете, једино постоји одређен број циклуса пуњења, око 500 пута мислим.

Sh0m1
18.9.2012, 19:28
Uzeh telefon. Odlican je za sad, sutra cu napisati malo detaljnije. @Rockstar, hvala za info :D

Sh0m1
19.9.2012, 18:48
Evo da javim neke utiske.
Za pocetak spoljasnost telefona:
Izgled nije nista revolucionarno, sa prednje strane se nalazi ekran od 3.2 incha, iznad njega veoma glasan zvucnik za pozive, LED lampica za notifikacije, i prednja kamera VGA kvaliteta kao i proximity senzor. Ispod ekrana se nalaze 4 touch sensitive dugmica, standardno za android telefone(Meni,dugme za vracanje na pocetni ekran, dugme za vracanje nazad i search dugme), a ispod njih veliki mikrofon( zaista veliki, sirok koliko i ekran). Sa desne strane su dugmici za pojacavanje jacine zvuka i okidac za kameru. Sa leve strane se nalazi samo micro-usb port zasticen gumenim ''vratancima''. Na gornjoj strani se nalazi 3.5mm ulaz za slusalice, takodje zasticen gumom, a levo od njega je dugme za zakljucavanje.
Sto se tice ekrana, on je rezolucije 480x320(iliti HVGA), i daje( barem meni) veoma kvalitetan prikaz, u uslovima ne preterane osvetljenosti(na suncevoj svetlosti je ekran bledji ali se i dalje moze koristiti). Telefon ima opciju za automatsko prilagodjavanje osvetljenja, u zavisnosti od spoljasnjeg svetla(po mraku se malo zatamni, a na svetlu se,logicno, vise osvetli).
Softver:
Instaliran je Android 2.3.6 Gingerbread, sa motorolinim UI-jem. Stock launcher je brz, ali je MI Home(MIUI launcher) koji ja koristim mnogo brzi i lepsi.
Telefon je generalno brz, dosad mi se ni jednom nije desilo da zakuca ili slicno, cak i u igrama kao sto su Asphalt 6,Eternity Warriors 2 i slicne zahtevnije igre.
Takodje bitno je reci i to da je telefon otporan na grebanje(Gorilla glass), vodu i prasinu. Poklopac je veoma cvrst i ima slajder(da ga tako nazovem) koji onemogucava slucajno otvaranje poklopca.
Kamera rezolucije 3.2mpix-a ima mogucnost snimanja video snimaka VGA kvaliteta, na oko 30fps-a(slobodna procena, snimak je vrlo, da se tako izrazim, smooth).
Sve u svemu za 4800dinara koliko telefon kosta uz Mix Net M, mogu slobodno da kazem, da je odnos ulozeno/dobijeno veoma dobar.
Ako vas jos nesto zanima pitajte :)

banexbanex
7.10.2012, 17:55
Čudi me da niko ne ostavlja utiske za novu ponudu telefona kod mts-a. Sve suvi Sony i Sony Ericsson, a kad smo već kod njih interesuje me nešto, pošto mi je to jedini telefon koji koristim nekoliko godina bez ikakvih problema (k750i), i jako sam zadovoljan sa markom, vidim da i ove android varijante dosta hvale pa me zanima zašto sve android modele rade sa malim ekranima? Da li im je to fazon ili nešto drugo? Zašto ne urade jedan od 4.3 inča na primer? Da ima takav uzeo bih ga bez razmišljanja, ovako mi nisu interesantni.

Glosling
7.10.2012, 19:34
Kako nema? Ima xperia arc/s sa 4.2" ekranom, xperia s, acro s, ion, v, t, tl, sl, tx... sad su izbacili gomilu modela sa ekranima od 4.3" pa naviše... naravno cene su čista zabava :D

banexbanex
8.10.2012, 7:16
U čoveče, nisam imao pojma, mislio sam da samo cirkulišu ove mini varijante pa zato nisam ni tražio. Ali cene su mnogo jake.

Exia
16.10.2012, 19:29
Treba mi preporuka za neki android telefon (u pitanju je korisnik VIP mreze) za ortaka koji se inace se dvoumi izmedju Xperia Arc S i recimo Zte grand X (obnavlja ugovor pa bi da promeni staru Nokiju u neki Android do 20000RSD) ali bi znacilo ako neko moze da preporuci jos neki telefon u ovom finansijskom rangu...

el_corona
16.10.2012, 22:33
Ja bi isao na tu Xperiu Arc S pre nego na Grand X, kompletniji je telefon po mom misljenju nego ovaj Grand X iako Grand X ima dualcore procesor.

Guliver
27.10.2012, 21:00
Xperia arc s nije nista posebno jos kad se ubaci ICS ima laga, grand x zbog rezolucije ekrana :)

Prief Lirator
27.10.2012, 21:09
Ne bih rekao da nije ništa posebno, Arc S je jako brz telefon ('S' stands for speed :D). U suštini je često brža i od Galaxy SII (kod zadataka koji zahtijevaju jedno jezgro precesora) jer ima jedan od najbržih jednojezgarnih procesora, ima jako kvalitetnu kameru koja jako brzo slika i memoriše slike, dobar zvučni izlaz... uglavnom, jako dobar i kompletan telefon.

Guliver
27.10.2012, 21:34
Ok ali sta znam, licno meni je bolji cak i s1 ali mi kamera nije prioritet... Evo neceg novog :)
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/HTC/8X

Prief Lirator
27.10.2012, 21:45
Ja inače imam Galaxy S. :D

Dekip
5.11.2012, 11:36
Tреба да мењам телефон па размишљам шта да узмем. У питању су телефони из Теленорове понуде. Дакле, HTC Desire C, Galaxy Ace Plus, a после читања "Паметних Француза" додао сам у разматрање и Telenor Smart HD.

Шта ви мислите о овим телефонима? HTC већ има четворку остали не. Самсунг има бржи процесор, Алкател ми је у глави остао као синоним за нешто што много зрачи још из времена Easy DB.

Ја бих најпре узео Оne S али млого куме...

flamingos
5.11.2012, 13:07
Xperia U ako mozes da je priustis.

Dekip
5.11.2012, 13:26
Hvala, ali uzimam preko Telenora. Sto ne procita post u potpunosti?

flamingos
5.11.2012, 18:14
Mislio sam da ima i kod njih tog modela. OSim toga,to sam rekao kad si pomenuo one S. Ja vala koliko vidim u Telenoru ima jako jako slab izbor telefona pa bi ili ascend g300 ili poemnuti smart HD ili zte grand X

Ne vidim zasto bi ti igrala nesto bitnu ulogu verzija androida?

Dekip
5.11.2012, 21:15
Капирам и ја да у сегменту телефона за који сам спреман да дам кинту верзија Андроида и није толико битна. Треба обратити пажњу на резолуцију, хардвер итд. Зато сам и поставио питање овде. Од ова три набројана бих одабрао један.

talenat
5.11.2012, 21:18
smart hd je odlican izbor,ukoliko ne planiras da ubacujes custom romove