Prikaži potpunu verziju : Ponuda telefona kod naših operatera
DragonSlayer
18.3.2014, 17:07
Popravili se ... :) :) :)
Odavno nisam gledao.
Onda pišite peticije operaterima, šta da kažem... :dedica:
water wizard
18.3.2014, 17:10
ne znam, ja uvek sam uzimao za dinar telefon, doduše najbolje kad uhvatiš neku akciju, ono kom ne odgovara nek kupi za keš, mislim ono nisu operateri jedini prodavci telefona.. ili ako dosta koristiš telefon uzmeš jači paket pa ti se isplati.. neću da branim operatere, sigurno da može bolje ali u ovakvim uslovima tako je najbolje uraditi ili kod kineza..
I obično plaćam 1000 din pretplatu, ali eto imam i pretplatu mada je ne koristim nešto, ali dobro 1000 din dobijem i telefon i pretplatu ok
Ja svaki telefon gledam kroz prizmu paketa od 1000rsd.Tu su telefoni iz srednje,i srednje nize klase dosta isplativi,i stvarno mogu da prodju sa cenom,medjutim ovi skuplji su papreni i nrretko kostaju vise nego u prodavnici.
DragonSlayer
18.3.2014, 22:38
Ja ovaj put potpisao 50% u MTSu ....
Stefan programer
18.3.2014, 22:54
To je i najpovoljnije.
Marti Misterija
18.3.2014, 22:55
Ja svaki telefon gledam kroz prizmu paketa od 1000rsd.Tu su telefoni iz srednje,i srednje nize klase dosta isplativi,i stvarno mogu da prodju sa cenom,medjutim ovi skuplji su papreni i nrretko kostaju vise nego u prodavnici.
Kako god okrenes, sa finansijske strane kupovina telefona preko operatera nikako nije isplativa i daleko vise se isplati da se uzme neki paket sa akcijom i telefon u slobodnoj prodaji nego preko operatera.
Mene je tako, dugorocno gledajuci, na period od dve godine G2 izasao cca 14.000 dinara jeftinije uz 50% popusta kod Telenora na moj paket, sto svakako nije nezanemarljiva suma.
Sa druge strane, kupovina preko operatera je neki vid kredita i za pojedine cak i jedini nacin da dodju do nekog boljeg telefona jer ne zahteva velike novce u startu/odjednom i ja to apsolutno razumem, za razliku od pojedinaca koji nikako da shvate da i takva kupovina ima svojih prednosti.
Naravno nasi operateri takvu situaciju obilato koriste pa smo svedoci i vise nego bezobraznih cena pojedinih uredjaja (S5 - 95.000 dinara u kesu, a uz paket PiS XL koji je 2.000 dinara mesecno, cena je celih 57.960 dinara - C'mon u must be kidding me).
blast beat
18.3.2014, 23:10
Sve zavisi kakav se paket uzima. Ja moj paket od 600din ne menjam već jedno 5, 6 godina, odgovara mi. Uzeo sam Blade 3, mislim da sam ga oko 4000 platio na nekoj akciji. Da sam uzeo 50% popusta umesto njega, uštedeo bih 7200 din za 2 godine, a za takav telefon bih morao dati minimum 14000, što znači 7000 razlike koju bih morao dodati, a ja sam ovako "dodao" 4000. I miran sam, 2 godine garancije imam. Tako da treba iskalkulisati šta kome treba i odgovara, zavisi mnogo od kombinacije paketa i telefona.
Marti Misterija
18.3.2014, 23:34
Naravno, što je telefon kod operatera skuplji ušteda je veća, dok ispod neke granice paketa i za manje atraktivne telefone ušteda i ne postoji...
Jeftiniji telefoni uz manje pakete su još na granici da budu i isplativi (ti si telefon uzeo na akciji ) dok za skuplje telefone to jednostavno nije moguće.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Ovo sa kupovinom telefona van paketa,znači u slobodnoj reziji pije vodu dok ima popust od 50% kod mtk:s-a,a paket bar MNM 1200.U ostalim situacijama uvek je bolje da se uzme kod operatera.Možda bi moglo da se iskalkulise drugačije sa 25% ,ali bi onda paket morao biti bar oko 2000rsd.
water wizard
19.3.2014, 14:45
pa da ako mnogo telefoniraš isplati se, mada i to sad nije nešto skupo koliko god da telefoniraš
Mislim da je to najveći problem "našeg naroda".
Da - uzmu neki besan fon za ≈5k dinara, a onda se žale da im je račun prevelik.
A zapravo je fora da se uzme fon na paketu koji odgovara potrebama pojedinca...
fora je takodje da telefon uzet preko operatera ima normalnu garanciju od 2 godine. Vecini to nista ne znaci dok se prvi put ne opeku :)
water wizard
19.3.2014, 15:39
pa valjda sad svugde važi minimum 2 god garancija
Stefan programer
19.3.2014, 18:45
Da, garancija je svuda dve godine.
Ja isto tako gledam.
Koliko vidim noviji telefoni imaju naduvane cene.Oni malo stariji mogu da se nadju preko posrednika (Handy itd.) za manje para,smo ne znam isplati li se uzimati telefone starije generacije.
Na primer S3 mini ima da se uzme za 14-15 k sa pretplatom od oko 1000 din.
Telefon nista ne zaostaje za novijima i slabijima,slicnog cenovnog ranga, koje operateri imaju u ponudi.
Vredi li uzimati ovako nesto ?
S3 mini ne. Po mom iskustvu jako los uređaj. Od brzine, preko izrade pa do displeja.
Ja isto tako gledam.
Koliko vidim noviji telefoni imaju naduvane cene.Oni malo stariji mogu da se nadju preko posrednika (Handy itd.) za manje para,smo ne znam isplati li se uzimati telefone starije generacije.
Na primer S3 mini ima da se uzme za 14-15 k sa pretplatom od oko 1000 din.
Telefon nista ne zaostaje za novijima i slabijima,slicnog cenovnog ranga, koje operateri imaju u ponudi.
Vredi li uzimati ovako nesto ?
Ja bih pre alcatel 6030x u vipu,ili desire 300dual u mtsu.
Ja bih pre alcatel 6030x u vipu,ili desire 300dual u mtsu.
Hmmm nesto ne volim alcatel.
Pretpostavljam da mislis na desire 500 dual.Taj telefon mi se cini jako dobro,samo ne znam vredi li ga uzimati ako koristim samo jednu karticu,dve mi stvarno ne trebaju.
Utice li stavljanje samo jedne kartice na performanse telefona?
Samo mi nije jasno zasto ovaj telefon sa jednom sim u telenoru kosta 20 k (sa post od 1000)?
Prief Lirator
22.3.2014, 21:41
Hmmm nesto ne volim alcatel.
Što ne voliš? Daje puno za malo para, kao i svi Kinezi.
Utice li stavljanje samo jedne kartice na performanse telefona?Utiče tako što produžava trajanje baterije. :) Dvije kartice troše prilično dosta baterije.
Stefan programer
22.3.2014, 21:42
Alcatel ima dobre telefone, pa mi nije jasno zasto ga ne bih voleo. Sto kaze Prief Lirator puno za malo. ;)
NIKOLA94s
22.3.2014, 21:50
Drugar uzeo ZTE Blade Q Maxi u mts-u i mogu vam reci da sam prijatno iznenadjen telefonom :)
Stefan programer
22.3.2014, 21:51
Kakav je u radu? Neki opsti utisak. :)
Alkatel 6030x je vrlo dobar za te pare. Možda čak i najbolji odnos pare/konfiguracija - makar u onom momentu kada sam ga ja uzimao.
Sada ne znam kakvo je stanje na tržištu.
Alcatel i dalje vredi uzeti kod operatera,stvarno je dobar.Inače naši operateri i dalje teraju po starom.
Recimo desire 601 kod vipa uz standard 350 je neverovatnih 22k, L9 2 19k,u mts-u je l9 2 za nijansu jeftiniji.Telefoni su iz srednje klase i nikako ne bi smeli koštati onoliko pogotovu kod vipa gde je sada svaki paket poskupeo za po 250-300rsd.Mora da isplate onaj sneg popust nekako ,pa je najbezbolnije kroz cenu telefona.Tako da su došli u pat poziciju i oni i telenor da im beze klijenti kod mts po 50% manji račun,a vip i telenor telefone uvaljuju sa raznim vaucerima,i reciklazom starih telefona koje plaćaju moglo bi se reći sramotno malom cenom,ali dovoljno velikom da bi telefoni bili skoro pa na realnoj ceni.
water wizard
22.3.2014, 23:02
to je bila dobra ideja dok se radila reciklaža starih telefona a ovo sad je preprodaja jedna cena za ispravan bez oštećenja druga cena ako je oštećen itd
Pa da-a cene? Pa ono je za Hag!Za dve hiljade im ne bi dao ni moju motorolu v3 kojoj je crkao flet kanal.
Ranija recillaža je bila OK,i baš fer ponuda.
S3 mini ne. Po mom iskustvu jako los uređaj. Od brzine, preko izrade pa do displeja.
Ne diraj mi moj S3 mini. Ne bi ga menjao ni pod razno. Telefon pravih dimenzija i dovoljnih performansi.
Ne diraj mi moj S3 mini. Ne bi ga menjao ni pod razno. Telefon pravih dimenzija i dovoljnih performansi.
Šta znam, mozda ga je sestra ubila gomilom aplikacija. Moj one sv I xperya p mi deluju dosta fluidnije. A svi imaju više, manje isti hw. Takođe njoj se home dugme užasno rasklimalo, a i boje na xperyi p i one sv-u mi deluju dosta lepše, nekako prirodnije.
Ajte molim vas preporucite mi neki telefon do 10 hiljada,sa minimalnim paketom.
Bilo bi lepo da ima 4 inca ekran ali to nije najvaznije.
Posto volim da slusam muziku vazan mi je dobar zvuk u slusalicama i naravno da ima radio.
Naravno bilo bi lepo i da ima sto vise ostalih mogucnosti....koliko je to moguce za jeftiniji tel.
Sve gledam razne ponude i vise sam se smorio.
Pored toga retko gde se spominje kvalitet zvuka samo pricaju o viberu,fb,igrice,yt itd.Pa i ja bih voleo da gledam streamove starcrafta 2 na telefonu ali jbg moram biti malo i realan i shvatiti da ne moze na jeftinom tel.
Ljudi su stvarno smesni.
Šta znam, mozda ga je sestra ubila gomilom aplikacija.
Moj cale je ubio Note sa gomilom aplikacija, sto mi dodje na isto.
Isti takav Note bi leteo da ga ja koristim, ali sta ce mi ta gromada od telefona. :D
Koja mreža i koji paket?
Bilo koja mreza.Paket sto jeftiniji,najbolje najjeftiniji posto slabo telefoniram a ni sa sms nisam nesto aktivan.Eventualno bi isao malo na internet i to vise preko wirelesa nego preko kartice.
Futuristic
23.3.2014, 23:29
Da ne otvaram novu temu, msm da ima ovo kod nasih operatera, ako sam pogresio, jbg.
Molim da mi neko uopredi ova dva telefona, dakle, zasto je jedan bolji od drugog, i generalno sta ima fali; posto dosad nikad nisam imao android telefon:
Alcatel Pop C3 (http://www.gsmarena.com/alcatel_one_touch_pop_c3-5687.php)
Samsung Galaxy Young S6310 (http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_young_s6310-5280.php)
Za displej, tft ili lcd, 16m ili 256k, da li je drasticna razlika?
Na sta je jos potrebno obratiti paznju?
Hvala unapred.
water wizard
23.3.2014, 23:32
jedan je malo veći, ima bolju kameru i dual core procesor.. ali ima samo 512MB ram i zato spada u nižu kategoriju..
vidim ima nekih modela sa 3MP kamerom a neki sa 5MP.. 5 MP (4033A, 4033E) / 3.15 MP (4033X, 4033D)
Moj cale je ubio Note sa gomilom aplikacija, sto mi dodje na isto.
Isti takav Note bi leteo da ga ja koristim, ali sta ce mi ta gromada od telefona. :D
Ćaletu preporući da uzme tel. sa windowsom. Kad udari u plafon sa aplikacijama dobiješ obaveštenje da je pun ali i dalje radi ko prvog dana. Nema nikakvog usporenja.
Ja bih odabrao paket mix net s (660 dinara), a telefon... Blade Q ima najbolji hw za 10000, ali ne znam kakav mu je izlaz za slušalice.
Bilo koja mreza.Paket sto jeftiniji,najbolje najjeftiniji posto slabo telefoniram a ni sa sms nisam nesto aktivan.Eventualno bi isao malo na internet i to vise preko wirelesa nego preko kartice.
Još bolje MNS sa 50% popusta,a fon uzmeš u slobodnoj reziji.Kad pogledas pravu cenu paketa nije neka usteda ,ali mesecni račun ispada svega paklica skuplih cigareta.To jest potrazi alkatel idol mini za 100€ i uzivaj.Moram da priznam da ne znam za zvuk,ali za nezahtevnog korisnika je idealan.
Naravno telefon je skuplji u prodavnici,100 € je polovnjak star oko mesec dana,može se naći i jeftinije.Ili 120 jedan dan star.
Stefan programer
24.3.2014, 11:47
Molim vas da mi preporucite neki dobar telefon uz Mixnet paket (S ili M). Znaci samo telefoni iz ponude mts-a. Cena telefona do 5000 max. Unapred zahvalan,
Stefan programer
Blade Q uz mix net m je 3600. Dual core na 1.3, giga rama, skoro vanilla android. Van konkurencije. Ja bih njega uzeo.
Ako ti se ne zuri sacekaj mesec-dva,mozda ce imati nesto bolje u ponudi.Sad su truba.BladeQ nije los za te pare,ali...Mozde bi mogao da ga uzmes,prodas za 120-130€ i kupis nesto druga.Ipak taj mtk procesor nije za danasnje standarde najbolje resenje.
Stefan programer
24.3.2014, 14:13
Blade Q uz mix net m je 3600. Dual core na 1.3, giga rama, skoro vanilla android. Van konkurencije. Ja bih njega uzeo.
Hvala na predlogu...
Ako ti se ne zuri sacekaj mesec-dva,mozda ce imati nesto bolje u ponudi.Sad su truba.BladeQ nije los za te pare,ali...Mozde bi mogao da ga uzmes,prodas za 120-130€ i kupis nesto druga.Ipak taj mtk procesor nije za danasnje standarde najbolje resenje.
...ali sacekacu jos malo. :D:D
Cini mi se da cu i ja sacekati jos malo,bar do aprila (posto cekam skoro godinu dana mogu jos malo hehehe).
Ne uzimaju mi se kinezi jer nisam siguran u njihovu trajnost.
Ako cu uzimati skuplji tel zelim da mi potraje,u suprotnom uzecu bilo sta samo da je jeftino.
Koja je marka po vama najizdrzljivija,najtrajnija?
Cuo sam dobre stvari o Sony i HTC.
To šta su kinezi, a šta ne je danas diskutabilno.
Svi imaju svoje pogone u PRCu.
Moj Tattoo i Wildfire [HTC] su iz PRCa. I realno se nisu nešto pokazali.
Alkatel koji danas koristim - Made in PRC.
Od skorijih koji nisu iz Kine je bila Nokia n900, šatro iz Finske, ali se ni ona nije pokazala nešto.
Kako u kini? Moj HTC je napravljen u Taiwan-u.
@Za ove sto hoće da čekaju, za mesec, dva, tri... Nista nece da se promeni.
Što se tiče kvaliteta izrade, sony, HTC, Motorola imaju taj premium tach.
water wizard
24.3.2014, 18:36
Pa i Tajvan je deo kine :D
a što se tiče čekanja uvek vredi čekati neku akciju ako nema onog što treba ako vam se ne žuri.. neko će do leta da izbaci neku ponudu stiže i apple itd
Velika je razlika izmedju made in China i kompanije iz Kine.
To sto neka zapadna kompanija ima fabriku u Kini ne znaci da se nee pridrzavati pravila proizvodnje koja vaze na zapadu,stvar je samo u jeftinim radnicima i povoljnijim uslovima proizvodnje.
Kineske kompanije ne moraju da se pridrzavaju tih pravila sto moze ali ne mora i da znaci losiji kvalitet.
HTC je Tajvanski a tamo vaze zapadna pravila.
Grdno gresis,ovaj grno gresis sinko...(Sofronije)...Proizvedeno u kini ne znaci da je po defaultu lose i kancerogeno,a pogotovu ne za tehniku,a jos teze za telefone, pa jos teze za ZTE koji je najbolji medju njima.
Kineske kompanije ne moraju da se pridrzavaju tih pravila sto moze ali ne mora i da znaci losiji kvalitet.
Upravo si sve rekao sa ovom recenicom,ne moraaju"-ali zele i pridrzavaju se, bar veca vecina kojoj je stalo da se probije na zapadno t j evropsko rtziste.Imas temu o tim telefonima,pa baci pogled na nju,i na sajtove koji se spominju pa vidi sta rade kinezi.
Zte koliko se secam sem grand X nije podbacio ni sa jednim modelom(cak je i na njemu vise bio softver nego hardver),dok kod hvaljenog HTC-A ima i te kako modela koji su imali problema prvenstveno sa losijim ekranima.
Kad sam ti rekao da sa ceka, nisam mislio zato sto je ZTE losa marka vec zato sto je slabiji model,dual core 1.3,slab ekran i tako dalje.
Stefan programer
24.3.2014, 20:54
a što se tiče čekanja uvek vredi čekati neku akciju ako nema onog što treba ako vam se ne žuri.. neko će do leta da izbaci neku ponudu stiže i apple itd
Ma cekamo :D:D:dedica:
Bice bice dobrih akcija.... :to_care:... valjda
A na jabuku mogu da zaboravim (citaj: cena). Nisam ja multi-milijarder ipak. :):ciao:
Pa dobro,ako izuzmemo kineze,koja marke su po vama najkvalitetnije?
Stefan programer
24.3.2014, 21:01
Pa dobro,ako izuzmemo kineze,koja marke su po vama najkvalitetnije?
Pa sada dobre telefone imaju i Alcatel, Sony, Lg i ostale marke. Naravno tu je i Samsung i drugi...
Hm... svaki dan naučim nešto novo. :-D
Njih dvojca su tražili telefone do 10k uz što jeftiniji paket. Šta novo sa giga rama, min dual core I 4+ incha upada u tu kombinaciju? Ili sta ce moci da očekuju za mesec dva? Quad core i 2 giga rama?
water wizard
24.3.2014, 22:37
pa kad je neka akcija može da uzme neki telefon od 15000 za 10000
Stefan programer
24.3.2014, 23:17
Moze, moze zato i cekamo. A mnogo mi se svidja ovaj Blade q, pa cekam neko iskustvo kad uzme @Nikola (citaj temu Blade Q Maxi utisci). :)
Malo sam pregledao ponude telefona do 15k sa prepaidom oko 1000 din.
Najprivlacniji su mi HTC Desire 500 i Samsung galaxy core (plus),razlika u specifikacijama telefona mi se cini minimalna.
Isprobao sam oba i cine mi se isto.
Malo vise vucem ka HTC zbog quad core i 8mp kamere,da ne spominjem dizajn.
Sta kazete?
Moj glas za HTC.
+1 za Desire 500.
Alkatel koji danas koristim - Made in PRC.
Alcatel je kineska firma danas, tj. od 2004. je bio joint-venture francuskog Alcatela i kineskog TCL Communication, da bi kasnije Francuzi svoj deo akcija prodali kineskom partneru i povukli se iz proizvodnje mobilnih telefona. Brend je ostao Kinezima.
Marti Misterija
27.3.2014, 18:48
To što je HTC quad - core ništa ne znači jer se radi o vrlo slabašnom Snapdragon 200 procesoru (ARM Cortex A5) koji je slabiji od dosta dual-core procesora.
Čisto da se i to ima u vidu...
Sent from my LG-D802
Natrcah na ovaj veoma koristan sajt,pogotovo za kupovinu mobilih kod operatera.
http://www.topmobilni.rs/#
Stefan programer
27.3.2014, 21:02
Malo sam pregledao ponude telefona do 15k sa prepaidom oko 1000 din.
Najprivlacniji su mi HTC Desire 500 i Samsung galaxy core (plus),razlika u specifikacijama telefona mi se cini minimalna.
Isprobao sam oba i cine mi se isto.
Malo vise vucem ka HTC zbog quad core i 8mp kamere,da ne spominjem dizajn.
Sta kazete?
+1 za HTC
U VIP-u izasao LG F70 http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/lg-l70.2579.html(pise da je L70,ljudi mi rekose da su u vip-u pogresno napisali lolz).
Telefon je konkurent HTC Desire 500.Koliko vidim ima veci ips lcd ekran iste rezolucije,slabiju kameru,v4.4.2 (KitKat), 2440 mAh bateriju (ovo mi se najvise i svidja,moze 2 dana da traje) i na pretplatu od 1000 din jeftiniji je za 1000 :)
Tel je noviji,izasao u februaru.
Poredjenje http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6133&idPhone2=5623
http://gadgets.ndtv.com/lg-f70-1324
Ne mogu bas da nadjem nesto detljniji opis ovog tel,verovatno zato sto je as nov.
Sta vi kazete?
Stefan programer
31.3.2014, 18:21
U VIP-u izasao LG F70 http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/lg-l70.2579.html(pise da je L70,ljudi mi rekose da su u vip-u pogresno napisali lolz).
Telefon je konkurent HTC Desire 500.Koliko vidim ima veci ips lcd ekran iste rezolucije,slabiju kameru,v4.4.2 (KitKat), 2440 mAh bateriju (ovo mi se najvise i svidja,moze 2 dana da traje) i na pretplatu od 1000 din jeftiniji je za 1000 :)
Tel je noviji,izasao u februaru.
Poredjenje http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6133&idPhone2=5623
http://gadgets.ndtv.com/lg-f70-1324
Ne mogu bas da nadjem nesto detljiji opis ovog tel,verovatno zato sto je as nov.
Sta vi kazete?
Nije losa ponuda, a i svidja mi se fon.
P.S. Ako sam dobro razumeo to je LG F70? :confused::confused:
Da F70.
Off topic :
Imam LG televizor,monitor i frizider,mogli bi da me caste :kreza: (u slucaju da ovo cita neko iz LG-ja) haha
water wizard
31.3.2014, 18:34
osim što je veliki ne vidim ništa posebno, još kad na to dodamo da i isti modeli imaju različit hardver, ne bi me čudilo da je ovo neka jeftinija varijanta tog F70..
Po meni skupo i glomazno, a i kamera nije baš nešto tako da ono..
Ali ono, možda nije loše za nekog kome treba veliki ekran i jaka baterija..
Stefan programer
8.4.2014, 21:05
Ljudi sta mislite o Sony Xperia E1? Ima u vipu pa ne znam kakav je?
Vip koliko sam video korigovao cene telefona. Jel mi se čini ili jeste?
Nisam ih nešto pratio u poslednjih 5-6 dana posto sam 100% bio siguran da ću ih napustiti posle poskupljenja,a i zbog 3g koga još nema u Kladovu.
Ove cene sad piju vidu ili ne - sta vi kazete?
Stefan programer
9.4.2014, 12:18
Vip koliko sam video korigovao cene telefona. Jel mi se čini ili jeste?
Nisam ih nešto pratio u poslednjih 5-6 dana posto sam 100% bio siguran da ću ih napustiti posle poskupljenja,a i zbog 3g koga još nema u Kladovu.
Ove cene sad piju vidu ili ne - sta vi kazete?
Evo gledam sad, jesu cene korigovane. A to za 3g mozes li nekako da sredis da ne placas ako ga vec nema u Kladovu? Jesi li probao nesto? Nzm, sta da ti kazem. :(
water wizard
9.4.2014, 12:20
ne plaća se dodatno 3G u ViPu to ima samo u MTSu
Tražio sam preko meila da mi koriguju cenu paketa usled nemogućnosti da koristim 3g. Bole ih djoka.Ionako ih napustam od 15. maja ,definitivno sad posle poskupljenja. Odoh u MTS.
Btw nisu cene korigovane,na mobilnom sam jutros nešto gledao pa sam pogrešno video.Kada sam proverio na računaru iste cene.
Stefan programer
9.4.2014, 19:47
E na to sam i mislio. Da li si ulozio neki vid zalbe? Hvala na odgovoru. Najpovoljniji je MTS. :alealeee:
Ako ne uzimate telefon u MTS-u nemojte uzimati 3G. Radi HSPA i bez toga.
water wizard
9.4.2014, 20:10
ma to je samo skriveni trošak da izgledaju telefoni jeftinije ko ne čita sitna slova
Stefan programer
9.4.2014, 20:11
Moze li predlog za neki telefon do max 5000 (moze i manje) uz Smart300 u Vipu?
E na to sam i mislio. Da li si ulozio neki vid zalbe? Hvala na odgovoru. Najpovoljniji je MTS. :alealeee:
Jesam, ali nisu uvazili jer mogu da koristim protok podataka bez problema. A brzina zavisi od broja korisnika na mrezi i sesija koje su u toku ... bla, bla, bla ... Ogovorio sam im da tim odgovorom vredjaju moju inteligenciju i zahvalio se ulozenom trudu na odgovoru.
Ako ne uzimate telefon u MTS-u nemojte uzimati 3G. Radi HSPA i bez toga.
3g je harac,samo uz telefon.
Moze li predlog za neki telefon do max 5000 (moze i manje) uz Smart300 u Vipu?
Jedino sto vredi za tu kintu je e1 ,ali i on je 6k. Medjutim ako racunas reciklazu od 2k ispadne 4k. Sve ostalo je skart.
edit
Sto ne odes u mts i uzmes blade q maxi?
Stefan programer
9.4.2014, 21:12
Nzm, mozda. Jos uvek sam u fazi razmisljanja. Vredi li nesto Sony Xperia E1? Nije mu nesto kamera, nema blic, 512 rama nzm bas. Bolji je ipak MTS. A u mts-u koji fon uz mixnet m do 5000? Mislim jos neki fon osim Blade Q Maxi. :D Hvala na odgovorima.
EDIT: A LG L5 2 u Vipu? Kakav je? Ne treba mi za nista zahtvno, od igrica samo temple run i igre na tom principu.
L5 II je solidan fon za nezahtevne,ali ima singlcore mtk 6575 sto je prevazidjeno jos pre 1.5 godina. Probao sam ga do u sitna crevca, sem ekrana nema izrazito sta da ponudi. Ubedljivo najgori zvuk na sluskama koji sam ikada cuo.
Obavezno preskoci!!!!!!!!
Stefan programer
9.4.2014, 22:20
L5 II je solidan fon za nezahtevne,ali ima singlcore mtk 6575 sto je prevazidjeno jos pre 1.5 godina. Probao sam ga do u sitna crevca, sem ekrana nema izrazito sta da ponudi. Ubedljivo najgori zvuk na sluskama koji sam ikada cuo.
Obavezno preskoci!!!!!!!!
Hvala puno!
PRESKOCEN!:rofl::rofl:
Neki predlog u njegovoj klasi?
Jesi li mozda probao Blade Q?
Kinez je, ali cini mi se da nije los (ipak imam neku odbojnost prema Zutacima). Citao sam temu na forumu za Q Maxi.
EDIT: Sta mislis o L7 2 ili neki drugi iz ponude Vip-a?
L7 II je solidan fon i sa odlicnom baterijom. Jedino sto je precenjen kod operatera.
Blade Q maxi hteo da probam, ali ga tada nije bilo u MTS-u , posle nisam vise isao da pogledam. Jedino sto ga izdvaja iz grupe koju razglabljujemo u kineskoj brend temi :to_care: je jako losa rezolucija, sve ostalo plus garancija je isto. Ja bih to najpre uzeo u razmatranje. I ja sam u fazi promene telefona, pa cu sigurno i blade Q da razmotrim.
Stefan programer
9.4.2014, 22:43
Ma ja sam u toj fazi vec mesec dana. :D Cekam nesto povoljno, nigde mi se ne zuri.
EDIT: Znaci L7 2 nije los, ali mu je cena PAPRENA za to sto nudi, a Blade Q je solidan. Hvala na misljenju.
Telenor je snizio cene nekih telefona (naravno onih jeftinijih starih modela).
Za 5000 din uz pretplatu od 1000 ima Galaxy Trend plus.Telefon nije nista posebno ali mi se ne cini ni losim.
Experia M 12k
Stefan programer
10.4.2014, 11:45
Uh xperia m :D mocan telefon. Trend plus - nista posebno.
EDIT: Jeste dobar, al mi se ne daje 12k za fon trenutno. Fise od 5000 max. 6000 trenutno ne mogu da izdvojim za telefon uz paket. :(:-[
Stefan programer
16.4.2014, 20:28
U Telenoru HTC One (M8)!!!
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/webshop/Mobilni-telefoni/HTC/One_(M8)
http://i0.wp.com/www.gadgetcluster.com/wp-content/uploads/2014/04/htc-m8.jpg?fit=1024%2C1024
Inace i Vip ga ima od ranije:
http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/htc-one.2195.html
water wizard
16.4.2014, 20:32
pretplata7000 ko će toliko da telefonira
Stefan programer
16.4.2014, 20:33
pretplata 8000 ko će toliko da telefonira
Niko, ali ja samo da informisem forumase. :D
Stefan programer
16.4.2014, 22:15
Telenor je u svoju ponudu uvrstio i Nokiu Lumiu 1520:
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/webshop/Mobilni-telefoni/Nokia/Lumia_1520
http://www.telenor.rs/media/eshop/phones/phone_618_8.jpg
http://www.telenor.rs/media/eshop/phones/phone_618_10.jpg
Pozdrav! :ciao:
EDIT:
Tu je i Lumia 1020:
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/webshop/Mobilni-telefoni/Nokia/Lumia_1020
http://www.telenor.rs/media/eshop/phones/phone_552_8.jpg
http://www.telenor.rs/media/eshop/phones/phone_552_10.jpg
http://www.telenor.rs/media/eshop/phones/phone_552_11.jpg
:ciao:
Sto je neko rekao "uzmite ove telefone uz tarifu prenesi bubreg,mozda i plucno krilo a moze i vase prvorodjeno dete" :kreza:
Za ovu jadnu zemlju to je cista perverzija....
U medjuvremenu MTS se vraca u proslost,opet u prodaji ZTE blade 3 i G,kao i LG L7.
Novi telefoni navodno stizu posle uskrsa (umesto da su ponudili neki popust na uskrs...)
Ovi iz Telenora stvarno nisu čitavi...
Nokia Lumia 1020/1520 u najjeftinijoj tarifi iznosi 67.000/80.000 dinara, a ti modeli se mogu naći u prodaji za ~44.000/50.000 dinara (~48.000/55.000 din. za 2 god. garancije). :facepalm
Ne isplati se uzimati dobar telefon kod operatera. Dobitna kombinacija, ako vam treba dobar telefon, jeste kupiti telefon normalno i onda uzeti Mix Net M ili L kod MTS-a (ili neki drugi paket) uz 50% popusta na mesečnu pretplatu i banja. :opanachke
Ne isplati se uzimati dobar telefon kod operatera. Dobitna kombinacija, ako vam treba dobar telefon, jeste kupiti telefon normalno i onda uzeti Mix Net M ili L kod MTS-a (ili neki drugi paket) uz 50% popusta na mesečnu pretplatu i banja. :opanachke
Tako je.
A moze i Mix S za slabije potrosace. Ko da skoro nista ne placas.
Sve to pije vodu dok MTS daje 50% popusta. S obzirom da najavljuju da će akcija trajati do 30. juna ni ti paketi neće biti tako jeftini. Medjutim posle poskupljenja u VIP-u i dalje će biti bolji nego kod druga dva derača koža.
Mts nove modele spominje samo zbog iphone-a, u stvari imaće istu ponudu. Verovatno će ubaciti i ovaj novi htc, neku od 10 serije nokia i uglavnom ono sto mi nećemo moći da kupimo.
Stefan programer
17.4.2014, 9:55
Vip i telenor, ali lelenor ponajvise imaju lude i nenormalne tarife. Ko ce da placa po 3000 mesecno za neki bolji telefon. Na kraju, taj kupljeni dobar telefon ih kosta kao bubreg. MTS je super uz Mixnet pakete (M, L, a za one koji manje trose S), ali mi nije jasno sto su u ponudu umesto novih telefona po normalnim cenama ubacili Blade 3 i Blade G (potpuni promasaj).
Sve to pije vodu dok MTS daje 50% popusta. S obzirom da najavljuju da će akcija trajati do 30. juna ni ti paketi neće biti tako jeftini.
To je pisalo i za jun 2011, pa 2012 pa 2013, itd...
Za sad stalno produzuju tu privremenu akciju, pa ti vidi.
Pa da, ali jednom će i to prestati. A pravo da ti kažem bojim se i njihovog odgovora na vip i telenor poskupljenja, i balansiranja paketa,a da posle toga nemamo vise alternative, već ćemo biti prinudjeni da od 3 zla odaberemo najmanje. U tom slučaju vise nećemo moći komotno da koristimo niti pakete, niti uredjaje koje od njih kupimo. Kada mora da se napravi kompromis oko mogućnosti i potreba, potrebe su na drugom mestu i moraće da se koriguju.
Takav problem recimo ima @PL kome je 3g preskup dok kod nas još uvek uz srednje pakete ipak može biti dostupan. Medjutim sa zadnjim korigovanjem kod gorepomenutih već bi moglo biti problema u paketima do 1000din.
Stefan programer
17.4.2014, 12:11
Kada svi poskupe i ne mogu da se kupe solidni telefoni po normalnim cenama uz pakete kupovacemo:
http://www.mydigitallife.co.za/images/stories/nokia5110.jpg
:D:D:D:D:D:D
water wizard
17.4.2014, 12:22
ista cena telefona koji sam uzeo letos...:o
Stefan programer
17.4.2014, 12:30
@waterwizard
Mislis na Alcatel M Pop? :confused::D
water wizard
17.4.2014, 12:31
da...
Stefan programer
17.4.2014, 12:43
da...
Pa vidis cene se ne menjaju tako brzo kod ovih nasih operatera....:opanachke
water wizard
17.4.2014, 13:00
bar telefon ne gubi vrednost prebrzo.. i prošli put sam čekao 6meseci da izleti neki dobar tel i akcija.. treba strpljenje kad se uzuma telefon kod ovih naših, a HTC i Nokia su oduvek bili viša klasa i cena.. uzmeš alkatel za 1000 din pretplatu i teraš
Stefan programer
17.4.2014, 13:09
Ma meni on po specifikacijama deluje solidno, nego me muci to 512 mb rama, ali pa i ja za malo hocu mnogo.;) Inace telefon nije los. :):alealeee:
A alcatel ima i druge dobre telefone:
Idol X, slabiji Idol Mini, itd.
Naravno da ne menjaju cenu, jer su precenjeni i mogu da izdrze rast inflacije od 100%. I to u naredne 2 godine ladno.
Stefan programer
17.4.2014, 14:30
Naravno da ne menjaju cenu, jer su precenjeni i mogu da izdrze rast inflacije od 100%. I to u naredne 2 godine ladno.
Na taj nacin nece mnogo privuci korisnike nenormalnim cenama paketa...:paranoia:
Stefan programer
17.4.2014, 20:40
Sta je ovo MTS vise u ponudi nema Zte Blade Q Maxi i Q Mini - ostao samo Q??!!? :confused::confused:
http://www.dodaj.rs/f/3/Fc/4AEsPJrl/bez-naslova.png
malopre otisao u vip da uzmem zte blade g, al kazu da im nestalo i sad pojma nemam sta uzeti kod njih...u izboru izmedju xperie e, samsung galaxy young i mozda lg-a l4, posto sam malo ogranicen sa budzetom :D
Tisucu mu raznjica ostadosmo bez senfa na koti 45... :eek: :p
Nije neka steta, ionako je bio skup uz mixnet M. Da je bio dzaba, ja bih ga uzeo 15 maja ,tada idem u MTS. Odlazim iz vipa pa prebacujem broj, ali ako nema iphone za dzabe (CITAJ ZA JEDAN DINAR) uzimam 50% popust na MNM.
Stefane ,a ti ? Jesi se odlucio ili imas jos vremena? Ja do 15.05 definitivno odlucujem. Nesto solidno kod operatera ( ako ima), ili 50% popusta ,pa kad budem imao kinte uzecu nekog kineza.
Stefan programer
17.4.2014, 23:14
malopre otisao u vip da uzmem zte blade g, al kazu da im nestalo i sad pojma nemam sta uzeti kod njih...u izboru izmedju xperie e, samsung galaxy young i mozda lg-a l4, posto sam malo ogranicen sa budzetom :D
Kako kazes da si ogranicen budzetom vidi se po telefonima. Ovo su vecinom Dual Core androidi sa 512 mb rama, nesto starije proizvodnje, koji ce zadovoljiti prosecnog korisnika koji zeli da ima telefon sa nekim prosecnim (osnovnim) funkcijama, ali od njih nemoj ocekivati cuda. Na brzinu manje-vise zaboravi. Ipak je ovo 521 mb rama, a ne barem giga za solidan rad. Ako nisi zahtevan korisnik zavrsavace ti posao. Ili ako ti je ovo prvi Android telefon.
Nadam se da sam ti pomogao,
Pozdrav :ciao:
Tisucu mu raznjica ostadosmo bez senfa na koti 45... :eek: :p
Nije neka steta, ionako je bio skup uz mixnet M. Da je bio dzaba, ja bih ga uzeo 15 maja ,tada idem u MTS. Odlazim iz vipa pa prebacujem broj, ali ako nema iphone za dzabe (CITAJ ZA JEDAN DINAR) uzimam 50% popust na MNM.
Stefana ,a ti ? Jesi se odlucio ili imas jos vremena? Ja do 15.05 definitivno odlucujem. Nesto solidno kod operatera ( ako ima), ili 50% popusta ,pa kad budem imao kinte uzecu nekog kineza.
@zajchik Uzgred ispravi to a iza n u mom imenu... :rofl::rofl: ljudi ce pomisliti svasta... :dedica::rofl: Nisam se jos odlucio, ali uskoro cu. Najverovatnije MTS ili mozda VIP. Ne znam jos, sacekacu jos pola meseca mozda mi se malo vise poveca budzet pa uzmem nesto bolje za 1 din uz neki paket do 1300-1500 dinara maximum. Ipak nismo multi-milioneri. :D Mozda i ja uzmem nekog kineza uskoro.
Prief Lirator
17.4.2014, 23:18
@zajchik Uzgred ispravi to a iza n u mom imenu... :rofl::rofl: ljudi ce pomisliti svasta... :dedica::rofl:Haha, Zajčik ti je promijenio pol. :D A i ja sam to zapazio. :D
[QUOTE=Stefan programer;1870125]Kako kazes da si ogranicen budzetom vidi se po telefonima. Ovo su vecinom Dual Core androidi sa 512 mb rama, nesto starije proizvodnje, koji ce zadovoljiti prosecnog korisnika koji zeli da ima telefon sa nekim prosecnim (osnovnim) funkcijama, ali od njih nemoj ocekivati cuda. Na brzinu manje-vise zaboravi. Ipak je ovo 521 mb rama, a ne barem giga za solidan rad. Ako nisi zahtevan korisnik zavrsavace ti posao. Ili ako ti je ovo prvi Android telefon.
Nadam se da sam ti pomogao,
Pozdrav :ciao:
Hvala na savetima, sta mislite o ZTE Blade Q Mini? Uzeo bih uz ovu akciju u vipu (unovci stari telefon, imam nekih krseva :D ), nisam bas lud za brendovima itd, ne planiram da gram igrice na njemu, znaci neko normalno koriscenje, hvala unapred, poz :D
@Stefane, korekcija izvršena hehehe :p.
Šta jedno slovo učini od čovjeka - čudo, a tek žena - još veće čudo.
Nema bas veze sa telefonima i operaterima, ali eto tek da se ne zaboravi.
Stefan programer
18.4.2014, 11:12
Hvala na savetima, sta mislite o ZTE Blade Q Mini? Uzeo bih uz ovu akciju u vipu (unovci stari telefon, imam nekih krseva :D ), nisam bas lud za brendovima itd, ne planiram da gram igrice na njemu, znaci neko normalno koriscenje, hvala unapred, poz :D
Ako nisi zahtevan korisnik (power user) uzmi ga. Zavrsavace ti posao za male pare uz akciju unovci svoj stari mobilnim telefon. ;);)
@Stefane, korekcija izvršena hehehe :p.
Šta jedno slovo učini od čovjeka - čudo, a tek žena - još veće čudo.
Nema bas veze sa telefonima i operaterima, ali eto tek da se ne zaboravi.
Ma nema veze, desi se svakome slovna greska. Sad necemo da se poubijamo zbog jednog slova. ;):D:D:D
Upravo su me pozvali iz vipa i ponudili 50% popusta na godinu dana da ostanem, ali nisam pristao. dobicu 50% na 2 godine u MTS-u. :odoK:
Upravo su me pozvali iz vipa i ponudili 50% popusta na godinu dana da ostanem, ali nisam pristao. dobicu 50% na 2 godine u MTS-u. :odoK:
Super - tebi nude 50% nižu pretplatu, meni stiglo pismo puno ljubavi od njih da mi dižu pretplatu za 8%. Što ne znam jel neki operater kod nas ikada uradio...
Ili - da pređem na nove smart tarife, koje su meni obična glupost.
Znam da je off-topic, ali reko da prokomentarišem.
Stefan programer
18.4.2014, 19:19
Ili - da pređem na nove smart tarife, koje su meni obična glupost.
Na kojoj si sad tarifi? Jbg, ta poskupljenja... :(
^
Standard 350. A smartovi su im totalno ne izbalansiranu, u odnosu na standard tarife.
[moje mišljenje]
water wizard
18.4.2014, 19:31
pa dobro svako ima svoje potrebe i treba da traži tarifu i telefon koji njemu najviše odgovaraju
mada ne vidim da si nešto oštećen promenom smart tarife jedino što su digli cenu ali standard 350 i smart 700 kad uporedim ne vidim da je nešto lošiji smart 700 od standard 350, čak bih reko i bolji jedino ako ne kuckaš poruke.. i ovaj internet umesto 350mb ti daju neograničeno-usporeno...
...mada ne vidim da si nešto oštećen promenom smart tarife jedino što su digli cenu ali standard 350 i smart 700 kad uporedim ne vidim da je nešto lošiji smart 700 od standard 350, čak bih reko i bolji jedino ako ne kuckaš poruke.. i ovaj internet umesto 350mb ti daju neograničeno-usporeno...
Još ova i zatvaram off-topičinje...
Net free - ali tek kada se potroše smartovi, dakle - u mom paketu bi praktično bilo 1050 smartova, a ovde 700. I to obore brzinu Neta na, mislim, 64kbps.
I još je skuplji paket, za bezmalo - 200RSDa!?
water wizard
18.4.2014, 19:54
i ovi iz telenora nešto menjali srećom ne trošim mnogo pa mi je svejedno
mada ne vidim da si nešto oštećen promenom smart tarife jedino što su digli cenu ali standard 350 i smart 700 kad uporedim ne vidim da je nešto lošiji smart 700 od standard 350, čak bih reko i bolji jedino ako ne kuckaš poruke.. i ovaj internet umesto 350mb ti daju neograničeno-usporeno...
Očigledno se nisi dobro informisao.
Kao prvo:
-Vip je podigao cene novih paketa i to za vise od 10%
Kao drugo:
-Podigli su cene starih paketa navodno za 8%, t j tek dižu 12.5.ali videćes pod tri da je to dosta vise.
Kao treće:
Nije im to bilo dovoljno, pa će posle potpisivanja novog ugovora, vip obračunavati prvi minut 90+60, sto znači da ko ima vise kraćih razgovora puca smart-ipo, ili minut-ipo u prvih 60sek,a u prvoj sekundi drugog već ima 2.5 smarta ili minuta. Verovatno to niko ne gleda, ali metite na papir 50-ak razgovora u kojima ćete izgubiti pola smatra ili minuta.
E sad ko ne želi da pristane na poskupljenja koje nameće vip,može raskinuti ugovor 30 dana od dobijemog obavještenja koje dolazi sa računima od prošlog meseca, a da ne vrati telefon ili plati preostale mjesece iz ugovorene obaveze,makar je potpisao ugovor pre 2meseca.Ali je dužan da otplati sve rate ukoliko je telefon uzeo na taj način.
Malo je zaguljeno a vip je ovim bas nagrdio sebe, i napusti'e ih dosta klijenata koji su ogorčeni isto koliko i ja sto poskupljuju stare pakete.
Ja sam tražio već pomenuto, i zamalo dobio, a zamislite koliko su u bedaku kada su mi ponudili 50% popusta na račun sto u vipu može samo da se sanja.
Očigledno se nisi dobro informisao.
Kao prvo:
-Vip je podigao cene novih paketa i to za vise od 10%
Kao drugo:
-Podigli su cene starih paketa navodno za 8%, t j tek dižu 12.5.ali videćes pod tri da je to dosta vise.
Kao treće:
Nije im to bilo dovoljno, pa će posle potpisivanja novog ugovora, vip obračunavati prvi minut 90+60, sto znači da ko ima vise kraćih razgovora puca smart-ipo, ili minut-ipo u prvih 60sek,a u prvoj sekundi drugog već ima 2.5 smarta ili minuta. Verovatno to niko ne gleda, ali metite na papir 50-ak razgovora u kojima ćete izgubiti pola smatra ili minuta.
E sad ko ne želi da pristane na poskupljenja koje nameće vip,može raskinuti ugovor 30 dana od dobijemog obavještenja koje dolazi sa računima od prošlog meseca, a da ne vrati telefon ili plati preostale mjesece iz ugovorene obaveze,makar je potpisao ugovor pre 2meseca.Ali je dužan da otplati sve rate ukoliko je telefon uzeo na taj način.
Malo je zaguljeno a vip je ovim bas nagrdio sebe, i napusti'e ih dosta klijenata koji su ogorčeni isto koliko i ja sto poskupljuju stare pakete.
Ja sam tražio već pomenuto, i zamalo dobio, a zamislite koliko su u bedaku kada su mi ponudili 50% popusta na račun sto u vipu može samo da se sanja.
cekaj, hoces reci da ukoliko ja sad potpisem novi ugovor i uzmem telefon, vec za 30 dana mogu da raskinem ugovor i nemam vise nikakvih obaveza prema vipu?
cekaj, hoces reci da ukoliko ja sad potpisem novi ugovor i uzmem telefon, vec za 30 dana mogu da raskinem ugovor i nemam vise nikakvih obaveza prema vipu?
Ne. Mrzi me sada da kopam ugovor, ali - ugovor možeš da raskidaš tek nakon tri ili šest meseci [nisam siguran]. U suprotnom - plaćaš kaznene penale.
I naravno, to sve ako nisi uzeo telefonski aparat.
Ne, sad vise ne moze. Od pre 15-20 dana vip je promenio cene novih paketa, a stare poskupljuje 8%. Svi koji su imali sklopljen ugovor pre poskupljenja mart,februar,januar i stariji imaju pravo raskida, bez vracanja fona, bez placanja preostalih mesecnih rata, i bez kazne, koja je uzgred vec ukinuta u oktobru prosle godine. Ali ne zato sto vip tako hoce jer je dobrodusan, vec zakon nalaze da ukoliko dodje do promene u vec potpisanom ugovoru, korisnik je slobodan da ode bez ikakvih posledica.
Sada ću ja da ispadnem glup... ali - hoćeš da kažeš da ja mogu da raskinem ugovor sutra, iako imam još godinu dana ugovornu obavezu?
Ne vidim onda šta VIP dobija onda ovim, osim mogućeg masovnog odliva starih mušterija?!
water wizard
19.4.2014, 14:25
znam neke ljude pa ću da im kažem da imaju tu opciju :D
mada, verovatno su se zaštitili oni ugovorom mora to dobro da se prouči..
hoćeš da kažeš da ja mogu da raskinem ugovor sutra
Apsolutno svi imaju pravo raskida,pa i ti.Ali obavezno kao razlog navesti nepristanak na poskupljenja..
Ja se kajem sto nisam potpisao ugovor kad sam mogao, nisam imao sta da odaberem od telefona pa sam odlagao. Ugovor mi istice 15.5 tako da sad mogu samo da cekam kraj ugovora i da odem, nema svrhe raskidati ugovor. Mada i najavom da cu preneti broj dobio 50% na godinu dana.
Ne vidim onda šta VIP dobija onda ovim, osim mogućeg masovnog odliva starih mušterija?!
Naravno da dobijaju samo to, ali neka budala je izracunala da ce odlazak klijenata biti zanemarljiv u odnosu na dobitak od onih koji ostanu. Sobzirom da je nas narod priglup i nepismen, nazalost znao je sta radi. Izvinjavam se sto sam ovo rekao ovako, ali to je nasa realnost.:(
@PsyDuck
Jesi dobio pismo o poskupljenju od vipa sa zadnjim racunom? Ako jesi, u utorak ako je radni dan pravac vip pa se raspitaj.Ali pazi hoce da zavlace korisnike kako bi ih zaplasili... ne daj se uplasiti i trazi raskid. A onda ce oni da te zovu kao mene i ponuditi ti nesto da bi ostao. A ti prihvati ili ne.
Ajd sad ja da postavim jedno glupo pitanje... Zasto bi neko raskidao ugovor u VIP-u zbog poskupljenja paketa, kada se za onog ko je potpisao ugovor sa starim paketom nr menja nista? Korisnik ostaje na starom paketu i za njega nema promene cene, zar ne?
Da, poskupljuju 8% svi stari paketi. Ja već tri puta napisao isto.
NjegovaWisost
20.4.2014, 0:47
Ja odoh na MT:S
Što se mene tiče, bez telefona su dosta povoljni. Telefone je i onako najisplativije uzimati kod momaka iz kraja koji ne plaćaju nit carfinu nit PDV.
danas burazer planira da uzme telefon u telenoru (produzuje ugovor), pa se dvoumi izmedju nokia lumia 520 i samsung galaxy trend plus...koji je po vasem misljenju bolji?
Treba razgraničiti prvo android vs wp.
Ima par ljudi koji su se pokajali zbog kupovine wp,ali generalno su fluidniji od androida u toj cenovnoj klasi.
Treba razgraničiti prvo android vs wp.
Ima par ljudi koji su se pokajali zbog kupovine wp,ali generalno su fluidniji od androida u toj cenovnoj klasi.
da li je na wp dovoljno ovih 512mb rama koje ima lumia za normalno koriscenje bez laga/kocenja itd?
Prief Lirator
22.4.2014, 14:41
Jeste. Kod Androida je nedovoljno, a kod Windowsa sve leti sa toliko RAM-a. ;)
znaci, lumia 520 ili galaxy trend plus? :D
Lumia nema prednju kameru tako da je nezgodna za video pozive i nema blic ali zato ima vise unutrasnje memorije i scratch-resistant staklo.
Posto sam i ja u potrazi za telefonom isprobao sam oba u prodavnicama.Trend plus mi nije delovao nesto impresivno dok mi Lumia cinila dosta brza.Samo mi se taj windows nikako ne dopada.
Trend plus kosta 2000 manje,mislim da Lumia nije toliko bolja.
to sto nema prednju kameru i ne uzimam kao neki minus...jedina je nedoumica koji ce bolje/fluidnije raditi s obzirom na kolicinu ram memorije koju imaju... da li je dovoljno 768mb na androidu za neki noralan rad?
srđan obradović
23.4.2014, 0:13
Prilično bezobrazno od vipa nema šta. Stvar je u tome što ima puno korisnika koji kao ja koriste svoj broj više od 10 godina, pa još ako ga koristite za posao onda vam ne pada napamet da raskidate ugovor jer gubite broj. E tako im se isplati jer su korisnici najskupljih paketa upravo oni koji koriste isti broj i za posao i privatno. Kao sto sam vec negde pisao,nema najskupljih i najjeftinijih,svi vas malo vozaju pa su malo fini,pa vas obraduju nekom onudom,a onda recimo poskupe...
Prilično bezobrazno od vipa nema šta. Stvar je u tome što ima puno korisnika koji kao ja koriste svoj broj više od 10 godina, pa još ako ga koristite za posao onda vam ne pada napamet da raskidate ugovor jer gubite broj. E tako im se isplati jer su korisnici najskupljih paketa upravo oni koji koriste isti broj i za posao i privatno. Kao sto sam vec negde pisao,nema najskupljih i najjeftinijih,svi vas malo vozaju pa su malo fini,pa vas obraduju nekom onudom,a onda recimo poskupe...
Ne moraš da gubiš broj, možeš da ga prebaciš kod drugog operatora.
Zanimljivo - besprigovora prihvatili moje gašenje računa. Samo me lik pitao 'zašto gasim račun' i rekao kako će me zvati kroz koji dan...
Očekivao sam da će me makar malo više ubeđivati kako to ne sme ili - da je ipak bolje da ostanem kod njih.
#VIP
srđan obradović
23.4.2014, 18:43
Evo jedno pitanje u vezi raslida ugovora u vipu zbog poskupljenja.
U obaveštenju piše da je rok za raskid ugovora 30 dana od peijema obavestenja.
Kako oni znaju kada sam ja primio obaveštenje kad poštar samo ubaci račun u sanduče?! Kada je vama stiglo obaveštenje,uz račun za februar ili mart? I kakav status ima broj za koji je vezan ugovor,da li se gasi,prelazi u prepaid...? Inače sam pod ugovorn obavezom do 5.2015. Bitno i je zbog prenosa broja,hvala unapred.
Inače ja koristim standard100, supruga smart400 što iznosi 1580din mesečno,sa poskupljenjem 1777din!!! A u mts-u mix400+mix750 iznose 1380din,a u telenoru prenesi100+prenesi200 1490din. Orevuar vip.
Malo je konfuzno kako i kad može prenos, posto neki kažu da mora da se ostane na pripeid 3 meseca, neki kazu ne mora. Sve u svemu moraš da odeš u poslovnicu raspitas se i podneseš zahtev za raskid ugovora, ali prvo platiš zadnji račun.
Ako ti odgovara trazi za oba računa pospust 25%, a ponajbolje, prenesi broj i begaj u MTS na 50% i uzivaj.
srđan obradović
23.4.2014, 23:00
Moram da priznam da su cene paketa u mts-u primamljive, pogotovu bez telefona sa tih 50% popusta,ili ako se eventualno uzme Nokia 100, Alcatel 1060, tj. fon koji nema 3g, inače se plaća još 110 dinara,pa još nema dodatnih minuta u mreži...Obaviću ovih dana raskid u vipu pa javljam šta i kako.
I da,šta mi treba od dokumentacije da otključam u vipu Nokiu c3? Ugovorna obaveza istekla u decembru 2013.
Zakasnio si, trebas da im se obratis najkasnije mesec dana od dana isteka ugovora. Glupost, al meni su otkljucali samo telefon sa sveze isteklog ugovora. Inace od papira trebas samo onaj garantni i licna karta.
srđan obradović
26.4.2014, 14:01
Bejah juče u vipovoj poslovnici u Požarevcu da raskinem ugovor zbog poskupljenja i evo šta se desilo.
Kada raskinete ugovor zbog poskupljenja zadržavate broj ali on prelazi u prepaid. Ne plaćate penale,ugovorne kazne... Ako hoćete da prenesete broj u drugu mrežu morate sačekati 3 meseca. Ako hoćete da sa tog prepaida pređete na pospaid možete,ali ne možete da uzmete telefon dok vam ne istekne ugovorna obaveze koju ste imali pre raskida(tj možete 3 meseca pre isteka da pridružite). E sad treba pitati da li možete nakon raskida da zaključite novi ugovor sa novim brojem i da uzmete telefon uz taj novi broj.
Zapravo ne moze telefon 18 mes ,jer ides na crnulistu usled raskida. Ma sta te briga, meni je jedino zao sto nisam potpisao ugovor u martu i uzeo neki fon pa da me vidi Bog. Za broj me zabole, nije mi uopste potreban, mada mi je isti kao kucni pa lepo dodje, al jbg sila Boga ne moli.
srđan obradović
26.4.2014, 16:36
Taj broj koristi moja supruga a ni njoj nije bitno da ga zadrži tako da ga prebacujem u Telenor,a po mogućstvu će ostati isti samo pozivni 069. Ali prvo da me zovu operativci za raskid da mi ponude da odustanem. U svakom slučaju orevuar vip:-)
srđan obradović
27.4.2014, 11:57
nemaš pojma koliko nisi u pravu.
Skoro je nas kolega __ um __ koji je otišao na studije u austriji postavio pitanje koji telefon uzeti uz paket od 20€ ,a pazi sad koji su telefoni bili u pitanju za 1€-s4,lg g2,n5, a uz paket od 15€ huawei p6,i još neki.zaboravio sam koji je operater u pitanju,neka neko postavi link ako se seća, pa se uveri sam.
Moj brat od strica takodje u austriji operater mislim a1,ima paket od 23€ a iphone 4s je dobio za 75€.
Ovakve cene telefona uz bilo koji paket nema niko u evropi sem nas.hrvati za malo jeftiniji ,ali su tu negde,i nisu bajni ni oni.
Nasao sam,u pitanju je operater drei.evo linka ,a ti uporedjuj cene uz slicne tarife.ja sam primetio recimop da je lg l72 dzabe uz sve pakete.
Malo su vece cene nego prosli put,ali su opet duplo jeftiniji od nasih operatera.
http://www.drei.at/portal/de/privat/handys-und-geraete/handys/android-phones/
austrija je ogledno trŽiŠte,kod njih su najpovoljniji telefoni uz pakete i tamo prvo stiŽu novi modeli , tako da nisu za poreĐenje sa drugima.
^Što su oni pa posebni? Pa francuzi isto... za 40 jevreja, neograničeni net i priča ka svim mrežama, zaboravih šta još.
Pa naravno da se mi ne mozemo ni u cemu porediti sa normalnim zemljama.Cak su i u Hrvatskoj telefoni na postpaid jeftiniji cak i za 50-ak eura.
Ima li neko Huawei Y530? Snizise mu cenu u telenoru.
Interesuje me kakav je,posebno kvalitet zvuka preko sluski,kakav je ekran,ima li radio i da li pusta yt video u HQ?
austrija je ogledno trŽiŠte,kod njih su najpovoljniji telefoni uz pakete i tamo prvo stiŽu novi modeli , tako da nisu za poreĐenje sa drugima.
Za ovo prvi put cujem, ali ajde da su oni posebni. Opet postoje operateri i u Nemackoj gde su telefoni jako jeftini. Da ne trazim sad sve linkove, mislim da smo mi na balkanu generalno skupu. Sad, da li je je to do losih zakona ili do lose konkurencije to jest do monopola ?- Nemam pojma, a i ne zelim da se time nerviram jer takve price uglavnom zavrse kod brace ili kumova politicara - uvoznika telefona.
@ColdBoot
Paketi su druga prica, i mislim da su kod nas podosta konkurentni sa zapadnim cenama. To sto mi nemamo para, pa su nam paketi od 15€ skupi, a imaju dosta lepu konfiguraciju, i to je druga prica.
Marti Misterija
27.4.2014, 18:52
...mislim da su kod nas podosta konkurentni sa zapadnim cenama. To sto mi nemamo para, pa su nam paketi od 15€ skupi, a imaju dosta lepu konfiguraciju, i to je druga prica.
Mislim da nisi u pravu i da cak i tu nismo konkurentni i to ne samo po pitanju paketa mobilne telefonije, vec i po pitanju svega ostalog (internet, IPTV, kablovska...).
Ne treba ici dalje u "normalne" zemlje, dovoljno je samo uporediti cene kod "susjeda" i videces koliko smo mi po tom pitanju nekonkurentni.
---
@ColdBoot
Paketi su druga prica, i mislim da su kod nas podosta konkurentni sa zapadnim cenama. To sto mi nemamo para, pa su nam paketi od 15€ skupi, a imaju dosta lepu konfiguraciju, i to je druga prica.
Ni telefoni koji idu uz takav paket za dž sigurno nisu krš samo nisam proveravao šta je sad konkretno u ponudi.
Malko off pitanje, a šta je sa kodiranim aparatima?
Recimo - ako ja sa sa VIPa prelazim na MTS... ko i šta mi garantuje da će nihova kartica raditi u mom aparau!? [a da ja ne 'pljunem ≈20€] kod lokalnog prodavca koji 'živi' na prodaji futroli i sl.
Po prestanku ugovora oni imaju obavezu da ti dekodiraju telefon ako to zatrazis.
srđan obradović
28.4.2014, 9:48
E sad ultimativno pitanje-da li imate pravo da tražite dekodiranje nakon raskida ugovora zbog poskupljenja u vipu,iako još nije istekla ug.obaveza? Ili ste i za to stavljeni na tu vipovu crnu listu. Možda ne smete ni pored radnje da im prođete:rofl:
Interesantno pitanje. Znam da garancija ostaje 100%, jer istu ne daju oni nego uvoznik telefona, ali da li su duzni da ti otkljucaju telefon, za to nisam siguran. Ovo za prolazak ulicom ni to nisam siguran, "Mozda su kupili pistolj od svercera na crno, pa ce na tebe rado da potrose zrno..."!!!!!!!!!!!!:to_care:
srđan obradović
28.4.2014, 23:18
Zvao,pitao,može dekodiranje kad istekne obaveza,bez obzira na raskid. Nego saznao sam još nešto što barem ja nisam znao: ako raskinete ugovor zbog poskupljenja,a broj vam je prenet u vip iz mts-a ili telenora, nakon raskida se AUTOMATSKI vraća u mrežu iz koje je prenet,ali ne znaju kakav će biti njegov status u toj mreži.
Inače zajchik u pravu si za ovih 50% popusta bez telefona u mts-u, to je extra varijanta,još samo da vidim da li ću oba broja na promociju ili samo 1. Može slično i u vip-u ali 25% popusta na 24 meseca,ali možeš kad hoćeš da potpišeš novi ug i da uzmeš fon i plaćaš punu pretplatu.
Mislim da nisi u pravu i da cak i tu nismo konkurentni i to ne samo po pitanju paketa mobilne telefonije, vec i po pitanju svega ostalog (internet, IPTV, kablovska...).
Ne treba ici dalje u "normalne" zemlje, dovoljno je samo uporediti cene kod "susjeda" i videces koliko smo mi po tom pitanju nekonkurentni.
Ovo "normalne zemlje" je presudna stvar koju si rekao. Ja sam išao tom logikom.
Ne gledajući internet, kablovsku, IPTV već smo pakete mobilne telefonije gde u bukvalnom smislu nema monopola (bar bi tako trebalo biti) mislim da imamo razne mogućnosti, i može da se nadje odgovarajući paket.
E sad, za ove druge usluge, tu delimo tvoje mišljenje i mislim da smo poprilično loši. Takva situacije se neće promeniti sve dok država ne proda telekom, i nadam se izdvoji infrastrukturu,gde će svi imati iste uslove. Ovako , telekom diktira cenu a svi ostali koristeći njihove "zice" ne mogu biti jeftiniji. Jedini igrač koji može ali neće da pravi konkurenciju je SBB. Mada imaju za sličnu kintu mnogo brzi internet nego telekom koji uzasno zaostaje u razvoju, i kao takav ne može biti kvalitetniji i brzi.
NjegovaWisost
29.4.2014, 10:15
Па Телеком Србије је имао акцију за 1900 дин или сличну цену 50мб интернет везу, шта би ти више од Телекома? :d
Po prestanku ugovora oni imaju obavezu da ti dekodiraju telefon ako to zatrazis.
Možda imaju obavezu ali u vipu neće da otključaju!
Možda imaju obavezu ali u vipu neće da otključaju!
Odes u drustvo za zastitu potrosaca.Zapravo prvo im pripretis :D
Bilo je slucajeva...ali sta ja znam,vredi probati haha.
NIKOLA94s
29.4.2014, 22:07
Ima li neko iskustva sa Web shopom, danas sam poslao zahtev za mix net, tj produzetak ugovora i huawei y300, nisu mi nista javili ceo dan.... Ima li neko iskustva mozda, kada ce stici ugovr, sta kako...? Hvala
Mislim da je bolje preko express-a 064970 cini mi se.Zapravo mozes da razgovaras sa drugim ljudskim bicem :kreza:
NIKOLA94s
30.4.2014, 17:34
Zvao, nemaju telefon, ni u poslovnici, rekli su mi jednio web shop.... mozda nemaju uopste ni preko webshopa, svejdno trebaju da jave ima nema.... -.-, krajnji neprofesionalizam :D
Ma uzmi novi HTC One vidim da im je svima danas stigao.
Povoljno,uz pretplatu od 4800 mesecno dobijes ga za dinar,a moze i ona dobra stara prenesi bubreg (jetru,plucno krilo,roznjacu itt.) :D
Navali narode,koga briga sto ce da smanje plate i penzije i otpuste jos par desetina hiljada ljudi,navaliiiii !!!!
Meni samo prenesi pankreas odgovara :kreza:, salu na stranu, ili ne, para za htc one nemam! :D
Izvinjenje ako je off topic, hteo sam pitati kakva je procedura kod vipa ako recimo hoću da pređem u mts jel mogu raskinut ugovor? Neko kaže da može neko da ne može. I još jedno pitanje, prvi ugovor sam potpisao 31.12 pa onda posle godinu i 8 meseci sledeći(u avgustu) pošto sam uzeo ranije telefon sad me zanima kad mi ističe ugovor? Da li u decembru ili u avgustu?
Da, možeš da raskineš ugovor. Svi ugovori pre marta, februara i stariji imaju pravo raskida usled povećanja pretplate.
Da, možeš da raskineš ugovor. Svi ugovori pre marta, februara i stariji imaju pravo raskida usled povećanja pretplate.
a kakva je procedura kod raskidanja ugovora? koliko se čeka i jel može u bilo kojoj poslovnici?
Stefan programer
4.5.2014, 17:16
a kakva je procedura kod raskidanja ugovora? koliko se čeka i jel može u bilo kojoj poslovnici?
Za vreme ne znam, ali sam 100% siguran da moze u bilo kojoj poslovnici.
Da, može u bilo kojoj poslovnici i čini mi se da se završava istog dana kada se i podnese zahtev.
Ja podneo zahtev pre N vremena, i dalje me nisu zvali - kao i većinu, čini mi se.
Koja ide dalje procedura? Treba na dan otkazivanja ugovora da izvadim karticu iz fona i ostavim je po strani, jer oni u suprotnom mi produžavaju ugovor?
I ako hoću da prenesem broj - treba zapravo da držim karticu van funkcije tri meseca?
Ako si potpisao papir za raskid dobićeš poziv u kome će ti ponuditi nešto da bi ostao. Ako nisi, skokni opet jer su te zaturili u neku fioku.
Raskid ugovora je moguć do 12.05 ,pa svi koji hoće da napuste vip zbog poskupljenja pravac poslovnica na obavezan potpis papira... ništa usmeno.
Onih 3 meseca je jako sporno, i preporučujem da kome broj ne znaci ništa ostavi ga i bez čekanja ode u drugu mrežu. Neki kažu da mora 3 meseca na pripejd, neki kažu ne jer svima daju različite info.
Stefan programer
4.5.2014, 19:37
Ako si potpisao papir za raskid dobićeš poziv u kome će ti ponuditi nešto da bi ostao. Ako nisi, skokni opet jer su te zaturili u neku fioku.
Raskid ugovora je moguć do 12.05 ,pa svi koji hoće da napuste vip zbog poskupljenja pravac poslovnica na obavezan potpis papira... ništa usmeno.
Onih 3 meseca je jako sporno, i preporučujem da kome broj ne znaci ništa ostavi ga i bez čekanja ode u drugu mrežu. Neki kažu da mora 3 meseca na pripejd, neki kažu ne jer svima daju različite info.
Hvala na informaciji.
Offtopic: Kod kog operatera si ti sad zajchik? MTS?
a kad ističe ugovor? dana kad si potpisao novi ili kad istekne stari? :)
Hvala na informaciji.
Offtopic: Kod kog operatera si ti sad zajchik? MTS?
Jos sam u vip.Nisam raskidao ugovor jer mi istice 15.5,pa da ne bih imo neprijatnosti o kojima vec pisemo ovde,sacekao sam do kraja, pa pravac (16.5) u mts na 50% popusta.
a kad ističe ugovor? dana kad si potpisao novi ili kad istekne stari? :)
Dana kad si potpisao stari, ili ako si potpisao raskid na sledecem mesecnom preseku.
Stefan programer
4.5.2014, 21:47
Zajchik, a gde bi presao? Mozda MTS? Imaju solidne telefone I dobre (po meni) Mixnet pakete. Uh, evo sad gledam ponudu Telenora, ala su napumpali cene... A I VIP je stvarno preterao. Ja odlicih da skupim jos malo kinte (do 250 € barem) pa uzmem nesto solidno. Ko zna, mozda bude I van ponude operatera, u slobodnoj prodaji.
EDIT: MTS napisao da ima HTC M8 sa Android 4.2.2 os-om. Haha :D:D
http://img.tapatalk.com/d/14/05/05/uguqujaz.jpg
U telenoru su dobili i HTC Desire 310 (losa kamera,nema blic inace bi bio odlican) i LG L70 (dobar telefon samo ce mu nabiti cenu).
Mislim da ce u mts sutra dobiti nove telefone.
Stefan programer
4.5.2014, 22:39
U telenoru su dobili i HTC Desire 310 (losa kamera,nema blic inace bi bio odlican) i LG L70 (dobar telefon samo ce mu nabiti cenu).
Mislim da ce u mts sutra dobiti nove telefone.
L70 sam nasao u telekoplusu za oko 155 €. Isplati li se kupovati ga?
I da, ako MTS dobije nesto novo, a dobro, idem im sutra u posetu. :D
Možda ga nisu apdeitovali :D:eek:
Napisao sam ali nisi obratio pažnju. Mts za početak 50% popusta, sa pokušajem da kupim kineza.
Ponuda je kod svih operatera katastrofalna i nikako prilagodjena finanaijskom stanju našeg naroda.
Jbg globalizacija ... tranzicija ...
Ništa mts neće dobiti. Bar ne do iphoneta. Večito imaju jako lošu ponudu telefona bar srednje klase, ali uvek za 1-3k jeftinije od druga dva operatera.
Preporučio bih ti da skoknes do tehnomanije ili hendija (ako ih ima u tvom gradu) da pogledaš tamo telefone kao sto su BLU, GSMART,PESTIGIO koje daju uz mts pakete.
Dana kad si potpisao stari, ili ako si potpisao raskid na sledecem mesecnom preseku.
Auuuu znači do decembra? Veselo!
To je dobra cena,kao na zapadu.
Izasao je prosle nedelje u ameriki :kreza: ,kazu da je solidan telefon i da sve radi kako treba + 4.4.2 kitkat.Pregledao sam razne review-e i nisam video da mu je neko nasao neku vecu zamerku.Naravno posto je tek izasao rano je davati definitivan zakljucak.
Koliko ja vidim ovo je najkompletniji telefon u srednjoj klasi,ima sve sto treba a kazu i da sve radi kako treba.
Samo da napomenem da ce LG izbaciti i F70 koji je isti po karakteristikama ali ima quad core.
Lg je sada sa oznakama napravio pometnju i bas treba da se potrudiš da zapamtiš koje slovo sta nosi od hdw. Bas sam i ja danas malo čačkao lg na netu i jedva pohvatao sta su sve novo izbacili. Pored nove L serije paralelno izbacuju i celu seriju F verzije tih telefona. Jedino L65 nema pandan u F verziji, ili je bar ja nisam našao.
Koliko sam ja shvatio LG L70 bi trebalo da bude zamena za LG Optimus L7 II,posto svi govore da je ovo serija 3.
U VIP-u je 13.000 uz smart 300 a u telenoru su mi rekli da ce biti oko 15.000 us PiS M.Ah taj telenor uvek skuplji za par hiljada haha.
Ostaje da vidimo oce li ga MTS dobiti. Pretpotstavljam da ce biti 13-14 k uz mixnet M.
Opet ja, zanima me ako raskinem ugovor sa vipom jel plaćam ostatak ugovora? Ističe mi 01.01.2015 god
Opet ja, zanima me ako raskinem ugovor sa vipom jel plaćam ostatak ugovora? Ističe mi 01.01.2015 god
Ne plaćaš ostatak. Imaš fore do 12-og maja da predaš raskid ugovora, a razlog navedi poskupljenje pretplate.
Najbolje je da odeš u neku poslovnicu da ti kažu lično.
A ja zvao onaj call centar njihov i taj lik mi reče kao do 07.05 imam fore da podnesem zahtev za raskid ugovora(znači prekosutra). E sad, kaže kao a što bi raskidali ja reko pa zbog poskupljenja a i ne sviđa mi se što ne dajete nikakve povoljnosti nama koji potpisujemo već treći ugovor, on kaže kao pa imali bi popust na pretplatu i telefon ako bi potpisivali novi ugovor. E sad ne znam da li me laže da ne bi raskinuo ugovor ili bi stvarno imao popust?!
Verovatno ćeš imati neki popust kako bi te naveli da ostaneš kod njih, ali najbolje da odeš pravo u poslovnicu, ništa usmeno.
Bio sam nego neka guska pojma nema, trtlja nešto bzv ništa je razumeo nisam zato sam zvao operatera.
Ja rekao da se obavezno potpise, nista usmeno. Dobices svasta da bi ostao, ali pazi da se ne preracunas:
1.Ako predjes na nove pakete smart - prvi minut je 90sec
2.Svi paketi su dosta skuplji od ovih sada
3.Ako ostanes na stari sto je najbolje , dobijes 8% skuplje racune, ali mozes dobiti neke minute, smartove, ili popust bar 25% do kraja ugovora. mislim da ovde treba traziti prodju, ako zelis da ostanes u mrezi.
Ja rekao da se obavezno potpise, nista usmeno. Dobices svasta da bi ostao, ali pazi da se ne preracunas:
1.Ako predjes na nove pakete smart - prvi minut je 90sec
2.Svi paketi su dosta skuplji od ovih sada
3.Ako ostanes na stari sto je najbolje , dobijes 8% skuplje racune, ali mozes dobiti neke minute, smartove, ili popust bar 25% do kraja ugovora. mislim da ovde treba traziti prodju, ako zelis da ostanes u mrezi.
hteo bi da uzmem paket u telenoru play M, 990din pretplata ima 120 min ka svim mrežama, 3000 sms, 500 mb interneta, i 500 min u mreži. To mi je ok paket, i uzeo bi telefon samsung galaxy trend plus da dam 5000 u kešu.
hteo bi da uzmem paket u telenoru play M, 990din pretplata ima 120 min ka svim mrežama, 3000 sms, 500 mb interneta, i 500 min u mreži. To mi je ok paket, i uzeo bi telefon samsung galaxy trend plus da dam 5000 u kešu.
Mislim da je to najbolja ponuda sto se tice telenora.Oni inace nisu normalni sa cenama,stigao im LG L70 i uz PiS M kosta oko 17.000 lolz,to je 3000 vise nego u vip-u.Ostaje da se cekaju neke nove akcije kao ona od prosle godine 10.000 popusta...
Nedavno saznah da MTS naplacuje 200 dinara da ti prenesu broj kod njih (umesto da te nagrade i daju neku povoljnost) i da naplacuju 250 ako hoces micro sim,da ne govorim o vec spomenutom naplacivanju 3g servisa.
Stvarno ne mogu da verujem da su nasi provajderi takve secikese...
Ili ću samo raskinuti sa vipom ugovor i malo sačekati...možda bude neka ponuda bolja u telenoru.
Jbg do sad je moglo da se očekuje i po neki popust da se uzme fon za solidnih 5-6k ,ali sad teško. Em smo slabije platezne moći, em odose paketi, em ovi ludaci ne daju nikakve popuste na telefone koji su i onako papreni.
U bilo kom srednjem paketu do 2k je bolje kupiti fon za keš, da li nov ili polovan zavisi od mogućnosti.
Stefan programer
5.5.2014, 20:20
Ništa mts neće dobiti. Bar ne do iphoneta. Večito imaju jako lošu ponudu telefona bar srednje klase, ali uvek za 1-3k jeftinije od druga dva operatera.
Preporučio bih ti da skoknes do tehnomanije ili hendija (ako ih ima u tvom gradu) da pogledaš tamo telefone kao sto su BLU, GSMART,PESTIGIO koje daju uz mts pakete.
Skoknucu do ovih radnji sutra da vidim ponudu.
Hvala na predlogu
Ili ću samo raskinuti sa vipom ugovor i malo sačekati...možda bude neka ponuda bolja u telenoru.
Nazalost, tesko da ce Lelenor biti povoljniji. Postaju sve ludji i ludji sa cenama. Pa sta oni misle, da smo mi multimilijarderi!??!
Tako je ipak za sada najbolje... Ako ovako operateri nastave, izgubice mnogo musterija (mozda oni to ne shvataju??!?). Stvarno mi nisu jasni.
Nazalost, tesko da ce Lelenor biti povoljniji. Postaju sve ludji i ludji sa cenama. Pa sta oni misle, da smo mi multimilijarderi!??!
Ovaj paket play M je vrlo povoljan, 990 din za 120 min, 3000 poruka, i 500 mb je vrlo povoljno.
Pa to ako pišeš mnogo poruka, u suprotnom bolji je MNM u mts za 1140 rsd 300,600,600, pa ako ne uzmeš fon 50% manje.
Pa to ako pišeš mnogo poruka, u suprotnom bolji je MNM u mts za 1140 rsd 300,600,600, pa ako ne uzmeš fon 50% manje.
kucam poruke:). na taj paket se doda još 115 din valjda za 3g pretplatu.
Ne ako ne uzmeš telefon. Pa čak i ako uzmeš a nema prednju kameru opet ne plaćaš 3g harač.
Skoknucu do ovih radnji sutra da vidim ponudu.
Hvala na predlogu
Ako ti nije teško zapamti cenu za neke interesantne telefone uz MNM.
Ne ako ne uzmeš telefon. Pa čak i ako uzmeš a nema prednju kameru opet ne plaćaš 3g harač.
Ako ti nije teško zapamti cenu za neke interesantne telefone uz MNM.
meni drug u mts-u uzeo neku nokiu nema ni zadnju kameru a kamoli prednju :D i plaća taj 3g
water wizard
5.5.2014, 21:07
ako nema ni 3g stvarno treba da se žali... :o
Ma MTS ima najlosiju ponudu telefona,rekose nesto da ce dobiti nove posle praznika ali jos nista od toga...
Uz MNM paket meni je zanimljiv HTC Desire 500 za 14.100,vec se duze vreme meracim da ga uzmem al mi skupooooo pa jos malo razmisljam :D
Inace ima kod njih akcija na HTC Desire 200,to jest na pretplatu uz taj telefon.Ako uzmes njega dobijas paket kontrola troskova 50% jeftinije,znaci KT 2000 izadje 1000,a telefon dobijes za 3000.
Telefon jeste mali ali medju najboljima u svojoj klasi.
ako nema ni 3g stvarno treba da se žali... :onema a plaća, reći ću mu :)
Uz MNM paket meni je zanimljiv HTC Desire 500 za 14.100,vec se duze vreme meracim da ga uzmem al mi skupooooo pa jos malo razmisljam :D
.
video sam neki lik u oglasima ga prodaje za 150€
Stefan programer
6.5.2014, 9:09
Danas idem do Hendija, pa kad stignem napisacu cene.
Pozdrav
Imaj na umu da je handy na crnoj listi zastite potrosaca :D
Ima kod njih povoljnih telefona GSmart,Lenovo itd. cak je i samsung malo povoljniji. Jedini problem sto ne mogu nikako da nadjem dobre informacije iz prve ruke o njima,tipa kvalitet zvuka,kamera ...
srđan obradović
6.5.2014, 21:06
Imaj na umu da je handy na crnoj listi zastite potrosaca :D
Ima kod njih povoljnih telefona GSmart,Lenovo itd. cak je i samsung malo povoljniji. Jedini problem sto ne mogu nikako da nadjem dobre informacije iz prve ruke o njima,tipa kvalitet zvuka,kamera ...
Ja u hendiju proslog avgusta uzeo SE tipo za 1 dinar uz smart 400,nisu ga imali na stanju u poslovnici. Za sad me sluzi ok,bez problema,u Pozarevcu sam ga uzeo inace.
Sto se vipa tice,gore navedeni ugovor raslidam zbog poskupljenja,ali me jos nisu zvali. Pitao u call centru sta da radim ako ne pozovu a priblizi se 12.5 , kaze samim tim sto sam ubacen u kompjuter znaci da sam pokrenuo postupak raskida?! Kao pravnik(ne previse iskusan) mogu da kazem da je to bullshit! Obavezno pismeni zahtev,vas potpis na dnu,po mogucstvu u 2 primerka,jedan da vam ostane sa njihovim potpisom, pecatom i datumom kad su primili. Ocigledno je da zavlace,tako da sto je sigurno,sigurno je. Inace imaju rok 30 dana da rese po zahtevu.
p.s.odoh i ja u mts na 50% popusta na pretplatu,dekodiram tipo za 1300dindzi i pevam!
Koliko znam telefoni u handy ponudi nisu kodirani. Ubaci ti drugu karticu i probaj pre nego daš 1300 dindži. ;):)
Znaci sutra je poslednji dan za podnosenje zahteva za raskid ugovora u vipu ? pozz
srđan obradović
7.5.2014, 2:49
Koliko znam telefoni u handy ponudi nisu kodirani. Ubaci ti drugu karticu i probaj pre nego daš 1300 dindži. ;):)
Ovaj jeste,probao sam sa telenor karticom,trazi kod.
Zadnji dan bi trebalo da je ponedeljak.
Kada se prvi put uzima telefon od njih dobija se zaključan, tek pri produzetku se dobija otključan telefon, i to samo ako naglasiš da želiš takav model.
Mada kod mts-a i telenora neretko se dobijaju potpuno otključani modeli, a od čega zavisi nemam pojma.
Kada sam pre par nedelja svraćao u handy kao njihovu prednost su naglašavali da telefoni nisu zaključani. Doduše, gledao sam samo MTS opcije....
Vrlo je moguće da je potrebno i prvi put naglasiti da želiš bas otključan telefon. Vredi probati. Iako su ovi gore navedeni dual sim na nekima samo prvi ima 3g suported pa nije loše da je telefon otključan.
Mislim da handy neke telefone dobija direktno iz VIP-a i zato su zakljucani,na primer blade Q koji nema da se kupi u slobodnoj prodaji.
Stefan programer
7.5.2014, 13:18
Nazalost, nema Handy nista posebno. Cini mi se da je povoljnije kod operatera.
Sacekacu jos, skupicu jos malo kinte... :D
Iako je ta radnja pogodna jer ima neke modele telefona kojih nema kod operatera, jako su loši što se tiče ostvarivanja garancije. To koliko razvlače sa servisom i za neke najsitnije stvari je prosto komedija. Hajde da je za jedan telefon bio problem, već znam za 4-5 slučaja.
Pa jel imaju BLU i GSMART?
A koliko su? I uz koji paket, koji operater? Dajte neki ful info Bog vas mazo! :odoK:
A koliko su? I uz koji paket, koji operater? Dajte neki ful info Bog vas mazo! :odoK:
Zar nema taj info na njihovom sajtu? :)
Ima ali samo paketi za 1 din. Uz ostale nema ništa, tražio.
Ima za sve pakete.
Kada izabereš model, ideš na raspoloživog operatera pa klik na Svi planovi.
Stefan programer
7.5.2014, 20:09
Nepouzdani su za garanciju to znam, pa zato necu kod njih. Ipak cu sacekati. Sta bi ste mi preporucili do 200-230-250 evra maximum? Moze i slobodna prodaja.
Kineza za 150€. I to kakvog! Ne bacaj pare bez preke potrebe. A možeš još jeftinije proći ako čekaš akciju kao @PL koji stalno uzima telefone od 100 i manje $$$, a znas koliko su dobri.
E da, ako te nervira kupovina preko neta, ima na KP nekih kineza (brendiranih naravno) za solidne pare. Ćak ćeš I tako ustedeti od tih 200€.
Sta bi ste mi preporucili do 200-230-250 evra maximum? Moze i slobodna prodaja.
Za oko ~250€ polovni S4/Xperia Z/Nexus 5, novi SIII. Mada zavisi šta ti više preferiraš između kvaliteta izrade, procesora, grafike, kamere...
Stefan programer
8.5.2014, 11:13
Najbitniji aduti ekran I solidan procesor. Hvala na predlozima.
Pošto je prikaz boja subjektivni osećaj, najbolje bi bilo da istestiraš uživo te modele jedan naspram drugog kako bi uvideo koja tehlonogija više prija tvojim očima. Neko više voli Super AMOLED i jak kontrast, dok drugi umerenije i prirodnije boje, pa je nezahvalno reći šta je bolje.
Što se tiče brzine CPU-a, svi su dosta približni.
srđan obradović
9.5.2014, 0:04
Koje ludilo,bio sam danas u mts-u da podnesem zahtev za prenos broja iz vipa u mts, tj da vratim taj 064 broj u mts. Nema ugovorne obaveze na tom broju. Posle kratke provere ma kompu, radnik mtsa mi saopstava da ne moze da podnese zahtev za prenos jer je taj broj u mtsu DEMONTIRAN i da mi jedino preostaje da trazim raskid u vipu pa ce taj broj automatski biti prenet u mts posle raskida. Sada mi ostaje da se upustim u duugu proceduru raskida sa vipom,da zovem neki broj,sledim uputstva. Inace za sve koji su podneli zahtev za raskid zbog poskupljenja, radnica u vipu mi savetovala da zovem vise puta call centar da ih pozurujem da me zovu u vezi raskida jer su guzve velike?!?!
Jel ovi iz VIPa moraju da zovu, ili se ugovor po automatici raskida...!?
Mislim, ako toliko brinu o korisnicima i ne moraju da me zovu.
I zapravo - ne znam šta su očekivali, da će korisnici da im aminiju...
DragonSlayer
9.5.2014, 9:09
Srdjane, kazi slobodno tom sluzbeniku da je idiot, i trazi sefa.
Ja licno sam pre dva meseca vratio MTSov broj u MtS.
Sent from my alcatel_ot_995_4.0.4 using Tapatalk 2
Ima li neko iskustva kupovine preko MTS web shop-a?
Koliko je pouzdano naruciti na ovaj nacin?
Takodje me interesuje,posto sam preneo prepaid broj iz telenora u mts,kako ide sa dopunom? Predpostavljam da kazem da mi je mreza 064 ali da mi broj pocinje na 063?
Kažeš dopuna za mts pa izdiktiraš broj kako jeste.
Isto kao da uzmeš u poslovnici. Nemaš brige.
srđan obradović
13.5.2014, 19:10
Jedna preporuka za sve koje još nisu pozvali iz vipa zbog raskida usled poskupljenja- zovite prvo 1234 i žalite se da vas još nisu zvali pa će oni da vas ubace kao na neku listu. Sačekajte do sutra pa pozovite 12388 i recite isto. Onda će vam nuditi povoljnosti. Ako odbijete pitaće vas u koju poslovnicu da pošalje dokumenta za raskid i imate rok od 3 dana da odete i potpišete zahtev.
Eto, upravo sam tako uradio. Inače me nisu zvali od 24.4. i ko zna kad bi me zvali.
Stefan programer
13.5.2014, 19:50
Jedna preporuka za sve koje još nisu pozvali iz vipa zbog raskida usled poskupljenja- zovite prvo 1234 i žalite se da vas još nisu zvali pa će oni da vas ubace kao na neku listu. Sačekajte do sutra pa pozovite 12388 i recite isto. Onda će vam nuditi povoljnosti. Ako odbijete pitaće vas u koju poslovnicu da pošalje dokumenta za raskid i imate rok od 3 dana da odete i potpišete zahtev.
Eto, upravo sam tako uradio. Inače me nisu zvali od 24.4. i ko zna kad bi me zvali.
Sad si raskinuo ugovor sa Vipom?
srđan obradović
13.5.2014, 20:25
Sad si raskinuo ugovor sa Vipom?
Do petka imam rok da odem u poslovnicu i podnesem zahtev pismeno. Kad će rešiti po njemu videćemo. Broj 12388 je da ne čekate da vas zovu nego da vi zovete njih. Verovatno su mogli da daju taj broj prilikom usmenog zahteva, ali bi verovatno svi onda zvali odjednom, pa ne bi mogla da se dobije veza...Ovako je brže.
Stefan programer
13.5.2014, 20:47
Do petka imam rok da odem u poslovnicu i podnesem zahtev pismeno. Kad će rešiti po njemu videćemo. Broj 12388 je da ne čekate da vas zovu nego da vi zovete njih. Verovatno su mogli da daju taj broj prilikom usmenog zahteva, ali bi verovatno svi onda zvali odjednom, pa ne bi mogla da se dobije veza...Ovako je brže.
Pa sta ces da radis? Ostajes u VIP-u ili menjas operatera? :confused:
srđan obradović
13.5.2014, 21:01
Pa sta ces da radis? Ostajes u VIP-u ili menjas operatera? :confused:
Supruga koristi taj broj,nije joj bitno da ga zadrži tako da nakon raskida on leti u kantu, a u mts-u joj uzimam isti broj sa pozivnim 065, 50% popusta na pretplatu na godinu dana,mix750
dekodiram njenu omiljenu Nokiu C3 od koje neće da se odvaja i gotovo. Moj 064 vraćam iz vip-a u mts, opet 50% popusta,mix400, dekodiram moj SE Tipo i to je to. Ukupna pretplata za oba broja 690dinara,a u vipu bi bila 1777din!!! Jedino što nema besplatno u mreži.
Znači isplati se cimanje za 1100din mesečno uštedeB-)
Evo Alcatel POP C7 u mts-u (http://www.mts.telekom.rs/index.php/alcatel-pop-c7.2041.html),samo mislim da su pogresili spec. Svugde ovaj fon ima 512mb rama a kod njih 1gb.
NjegovaWisost
14.5.2014, 1:54
Mislim da je to najbolja ponuda sto se tice telenora.Oni inace nisu normalni sa cenama,stigao im LG L70 i uz PiS M kosta oko 17.000 lolz,to je 3000 vise nego u vip-u.Ostaje da se cekaju neke nove akcije kao ona od prosle godine 10.000 popusta...
Nedavno saznah da MTS naplacuje 200 dinara da ti prenesu broj kod njih (umesto da te nagrade i daju neku povoljnost) i da naplacuju 250 ako hoces micro sim,da ne govorim o vec spomenutom naplacivanju 3g servisa.
Stvarno ne mogu da verujem da su nasi provajderi takve secikese...
Čemu ovoliko lajkova? :D Ovo je apsolutna neistina. Prešao sam u mTS sa telenra oko 1. maja, niti su mi naplatili prenos broja, nit bilo šta drugo, i dali su mi mikro SIM. U poslovnici na Ušću. Ne širite dezinformacije.
Čemu ovoliko lajkova? :D Ovo je apsolutna neistina. Prešao sam u mTS sa telenra oko 1. maja, niti su mi naplatili prenos broja, nit bilo šta drugo, i dali su mi mikro SIM. U poslovnici na Ušću. Ne širite dezinformacije.
Bas sam hteo da se ispravim ali si me pretekao.I ja sam preneo broj i nisu nista naplatili.
Drago mi je da cujem isto i za micro sim.
Jbg na sajtu im pise da sve to naplacuju,zato sam i napisao...
Niko ne ume da tako dobro sebi napravi anti reklamu kao srpska kompanija :kreza:
Zna li neko kad ce mts dobijati nove telefone,ponuda im je katastrofalna.
Možda bude sa iphoneom nešto novo. Izgleda da im za sad u ovoj krizi 50% bez telefona ide kao alva, pa im telefoni nisu ni potrebni. Ovaj alkatel je dosta dobar čini mi se, malo je lošiji sa rezom ,ali može da prodje. Recimo bladeQ je istog hdw ali je ružniji, i pretpostavljam zbog manjeg ekrana malo jefniji.
Pošto je ovo već postala manje-više opšta tema...
Kako da znam jel mi mob kodiran ili ne, a da to ne uključuje menjanje SIM kartice!?
[pošto je u pitanju mikro-SIM koji niko osim mene nema u okruženju]
Pošto sam raskinuo ugovor u vipu i hoću da uzmem u mts-u ili telenoru neki paket koja mi je bolja varijanta: da uzmem u mts-u 50% popusta na paket mix net 1250 ili u telenoru da uzmem paket play m i telefon za dinar( pa da ga prodam). Da kažem da mi se više sviđa telenorov paket zbog većeg broja poruka.
srđan obradović
17.5.2014, 11:09
Ako ti nije problem da plaćaš pretplatu 24 meseca za Play onda ti je to bolja varijanta. A ako ti je predugo da se obavezuješ 24 meseca, onda uzmi 50% na 12 meseci pa vidi posle šta ćeš.
Uzmi u obzir i to da kod telenora nemas neogranicen internet kada potrosis megabajte iz paketa kao i da play M ima manje megabajta od mixnet M paketa.
Ja bi uzeo mts na 2 godine posto sumnjam da ce opet biti ovako povoljnih paketa.A neces morati ni da se smaras prodajom telefona.
Uzmi u obzir i to da kod telenora nemas neogranicen internet kada potrosis megabajte iz paketa kao i da play M ima manje megabajta od mixnet M paketa.
Ja bi uzeo mts na 2 godine posto sumnjam da ce opet biti ovako povoljnih paketa.A neces morati ni da se smaras prodajom telefona.
U telenoru ima 500 mb pune brzine pa posle smanjene(valjda)?!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.