PDA

Prikaži potpunu verziju : Ponuda telefona kod naših operatera

Strane : 1 [2] 3 4

flamingos
5.11.2012, 21:44
I ja se slazem s tim. Eventualno ako mozes i grand x je odlican.

Dekip
5.11.2012, 23:59
И ја највише нагињем ка Алкателу. ЗТЕ је ... кинез. У правом смислу те речи судећи по оном што сам видео на нету. А за ОТ-995 ево рецензије (http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/3393/Alcatel/OT-995).
На ГСМ Арени нема ништа осим спецификација.

talenat
6.11.2012, 11:07
za ovaj zte grand x ima dosta losih misljenja na netu,mada su to uglavom korisnici nezadovoljni nvidia platformom i nedostatkom drajvera za razvitak romova,itd.grand x je solidan telefon,ali mu je cena ipak malo prevelika za to sto nudi,jer je ocigledno da pravi kompromise na dosta mesta.ipak,ako ti je to prvi android telefon,sigurno je da ces se oduseviti bilo kojim od dva
edit:sada vidim da si dao recenziju od mobilnogsveta.licno nemam vremena da je sada procitam,ali treba da znas da su im recenzije cesto pune gluposti,i nisu bas tacne.alkatel je solidan telefon,ali nista vise od toga.izasao je prekasno da bi napravio neki bum,ali ipak ima solidne karakteristike za svoju cenu

Skols
6.11.2012, 11:08
Meni istice ugovor za mesec dana,pa isto razmisljam izmedju ZTE i Alkatela,mada sam realno,odlucio odavno,u korist Alkatela.Imao sam priliku da ga procackam na kratko i moji utisci su zadovoljavajuci.Lep ekran,svetlije boje (u odnosu na Defy sto imam),odlicna izrada,nista ne krcka,ne skripi,veliki ekran.
Sto se tice custom romova,ne sumnjam da ce ih biti malo,cak naprotiv.Kol`ko sam procitao nesto onako usput,viidim da je vec izasao ICS za neke zemlje Evrope i da moze da se ubaci,i da se telefon preporodi sa ICS-om..

talenat
6.11.2012, 11:14
izasao je navodno zvanicni ics,mada jos nije dostupan kao klasican update kod nas.sto se tice romova,mislim na custom romove,a tu je alkatel ocajan.
probao sam oba,ali necu da pisem detaljna misljenja,jer ih nisam dovoljno koristio.cinjenica je da je hardverski grand x jaci.po meni,ima sasvim solidan ekran,kao i kvalitet izrade.cini mi se da imate neku odbojnost prema grand x-u,ali zaista nema razloga za to.telefon je u najmanju ruku jednako kvalitetan kao alcatel,i najbolje je da probate oba,pa da se odlucite
ipak,da ne bi bilo kasnije talenat je za**** :D,istina je da zte navodno ima nekih softverski problema sa romom uz koji dolazi.ukoliko ste spremni da ubacite odmah custom,problema nema.ukoliko to ne zelite,onda savetujem da procitate detaljno i o jednom i o drugom telefonu na netu
ovo je jednostavno doba kada proizvodjaci stancuju telefone,i ne misle.razne probleme imaju i htc one x,galaksije,tako da nije strasno sto ih ima i zte ili alkatel

Dekip
6.11.2012, 11:29
Није ми први Андроид. Чак имам и своју рецензију овде на форуму. Знамо ми сви шта ваља, само то што ваља је мало превише за мој џеп. Од ових повољнијих треба нешто изабрати. Гледао сам мало у пословници Теленора овај Смарт ХД (ака ОТ-955) и делује ми скроз ок. Нећу се бакћати са ромовима, и на претходном сам тек летос апгрејдовао верзију андроида иако је била доступна пуно раније.

Једноставно, истиче ми уговор па да искористим прилику да узмем нови телефон повољније него да га кешнем. Лепо и корисно. Пакет је сурфуј и пренеси 500 и за тај пакет от-955 ме дође 1840 на 6 месеци плус претплата од 1000 динџи на две године. One S би ми био 3800 на 12 рата плус претплата. За ипак телефон много.

talenat
6.11.2012, 12:59
ma to je i moje misljenje..vec sam napisao danas.kada sam uzimao telefon,mogao sam da dam kes za SGS2.nisam,umesto njega sam uzeo ovaj ot990,i nimalo nisam pozalio.dao bih 400 evra vise za nesto lepsi surf,i igranje igrica.pa imam i komp mater mu...
ako ne planiras custom romove,onda je alcatel odlican jer nisam cuo da se neko zali na njega,a i telefon ima sasvim solidne karakteristike.

Srlisone
6.11.2012, 17:32
Meni istice ugovor za mesec dana

Ako ti ističe za mesec dana, možeš već sad uzeti telefon. Fizička lica mogu mesec dana pre isteka ugovorne obaveze da zasnuju novi ugovor, a pravna 3. Ovde mislim na Telenor prvenstveno. Za ostale nisam siguran. Ja sam to uradio na svu srecu, jer je telefon koji sam ja kupio (Ascend G300) u istom paketu koji sam uzeo poskupeo za 3.000 din. (Lopovi, videli da dobro ide telefon pa zviz)

pedjosav
6.11.2012, 17:44
Meni u VIP-u istice ugovor u decembru ali mi jos u septembru dozvolili da uzmem novi telefon.
Doduse tada mi nijedan nije odgovarao pa sam produzio ugovor na 2 godine uz popust 25 % na mesecni racun
U oktobru sam naisao na Huawei g300 (koji sam se dugo nadao da cu naci) i od tada ponovo se produzuje na 2 godine (dakle ne vazi onaj septembarski ugovor na 2 godine (u smilsu da je vec prosao 1 mesc) vec od oktobra novi ugovor na 2 godine- sto mi je ok.
nazalost pokvario mi se huawei posle 10 dana ali to je druga prica

poenta je da dozvoljavaju ranije da se obnovi ugovor (zbog konkurencije)

Skols
6.11.2012, 17:57
Ako ti ističe za mesec dana, možeš već sad uzeti telefon. Fizička lica mogu mesec dana pre isteka ugovorne obaveze da zasnuju novi ugovor, a pravna 3. Ovde mislim na Telenor prvenstveno. Za ostale nisam siguran. Ja sam to uradio na svu srecu, jer je telefon koji sam ja kupio (Ascend G300) u istom paketu koji sam uzeo poskupeo za 3.000 din. (Lopovi, videli da dobro ide telefon pa zviz)

PS:Istice u januaru,al` ja to gledam sa tim mesecom ranije :D Kazu mogu i fizicka lica isto 3 meseca ranije,al` da se plate racuni unapred tj ta 3,pa onda novi ugovor.Kazu da ce pocetkom decembra biti novijih telefona u Lelenoru,pa cu taman sacekati.

zajchik
6.11.2012, 20:22
PS:Istice u januaru,al` ja to gledam sa tim mesecom ranije :D Kazu mogu i fizicka lica isto 3 meseca ranije,al` da se plate racuni unapred tj ta 3,pa onda novi ugovor.Kazu da ce pocetkom decembra biti novijih telefona u Lelenoru,pa cu taman sacekati.
Nema placanja ni jednog racuna ranije.Ja sam svoj ugovor produzio 5 meseci ranije,ali sam potpisao ugovor na 29mes.U pitanju je vip.Kod ostalih je slicno pretpostavljam.Naravno ne toliko ranije ,ali 3 meseca sigurno mozes pre isteka 2g.
Ja sam vec napisao u ranijim postovima mislim bas u ovoj temi.Ne zurite sa produzavanjem ugovora do zadnjih dana,dobicete ponudu od njih siguran sam.Imao sam 2 ista slucaja sa mojim drugarima kada su u zadnjoj nedelji dobili odlicne ponude direktno od onih prijatnih teta.Verujte mi te ponude su fantasticne.Jos se raspitajte kakva je procedura sa prebacivanjem broja kod drugog operatera,pod tim mislim da isti moze kasnije da se povuce,a u medjuvremenu dobijete taj poziv i ponudu,kao njihov dil sa vama, da bi ostali njihov korisnik. :dedica:

doctor
6.11.2012, 20:39
Pitao sam već u drugoj temi ali nema odgovora: G300 ili Blade 3? Imaju identičan hardver ali ZTE ima i sekundarnu kameru koja bi mi odgovarala zbog Skajpa. S druge strane čini mi se da G300 ima bolji ekran u smislu da ima više boja. Hm? Kvalitet? Trajanje baterije kod oba telefona? Šta će da presudi? :)

flamingos
6.11.2012, 21:01
Za prebacivanje broja sipak,moras da cekas da ti zvbanicno istekne ugvoor kod provajdera kod kog si da bi presao kod drugog uz taj isti broj.

JA sam u mtsu evo danas dobio pismo u kome mi nude telefone za 1 din ili popust na pretplatu a nista pametno u stvari nisu napisali koji su fonovi i sta i kako. Ispade po njihovoj recenici da su svi telefoni koji ja hocu uzimam za 1 din.

Dekip
6.11.2012, 23:55
Е па да вам се јави поносни власник ot-995. Која реч више када га мало сажваћем.

DragonSlayer
7.11.2012, 9:55
Misliš na 995 .... odma ga rutuj, ubaci 4.0.4, napravi još jednu particiju od 1 GB na kartici , i tako ...
:) :)

:alealeee: :alealeee: :to_care: :to_care:

Dekip
7.11.2012, 10:28
Причај српски Бог те...

Нисам га пуно чачкао. Углавном сам изподешавао гомилу тога што сам имао и на старом телефону. Мејл и слично. Теленор га је накљукао неким својим глупостима па је радила метла. Али за сада немам обавештења да је доступна верзија ics.

А зашто да правим другу партицију на картици? Нисам баш превише у току.

Nutsbre@ker
7.11.2012, 12:17
Jeste dostupan je nezvaničan tačnije francuski ICS, ali treba ići okolo naokolo dok se ne instalira. Na Android Srbija postoji i skraćeni postupak, koji je napravio član Pagzly, ali umalo nisam zbog toga napravio večitu ciglu od telefona ( naravno ne krivim Pagzly-a ) ali sam sada poprilično isprepadan:-P što se tiče upgrade-a, tako da ću ja sačekati zvaničnu verziju.

Sent over section_one subnet :)

markos807
7.11.2012, 13:05
Углавном, ако се заинтересујеш за 4.0.4, прочитај целу ову тему (http://forum.androidsrbija.com/viewtopic.php?f=261&t=3821). Мораш бити регистровани члан да би видео линкове за скидање новог система. Многи кажу да се телефон препороди након стављања новог система.

И мене занима зашто би правио другу партицију на картици? Ако мислиш да направи партицију и на њу стави бек-ап старог система, нема потребе када се променом система не брише садржај са картице.

talenat
7.11.2012, 13:10
druga particija sluzi da se poveze na nacin da je telefon vidi kao internu memoriju,odnosno omogucava da se aplikacije instaliraju direktno na tu memoriju.
pritom,ukoliko se telefon poveze sa kompjuterom i mountuje kao storage,aplikacje u drugoj particiji i dalje ostaju funkcionalne

Banko
8.11.2012, 14:27
G300 sad i u MTS-u (iste cene kao sto su bille za OT-995 u avgustu)

http://www.mts.telekom.rs/index.php/huawei-g300.html

banexbanex
10.11.2012, 10:25
G300 sad i u MTS-u (iste cene kao sto su bille za OT-995 u avgustu)

http://www.mts.telekom.rs/index.php/huawei-g300.html

Samo me čude navedene dimenzije "112,5 x 63 x 10,5 mm", biće da su pogrešili a cena mu je bruka uz box paket.

flamingos
10.11.2012, 22:10
Ali zato ide i paket sa maskama i cini mi se zastitnim ledjima.

Miljanic
23.11.2012, 18:27
Telenor Smart HD ili Huawei Ascend G300 ili ZTE Grand X? Šta kupiti?

Dekip
23.11.2012, 20:08
Ја сам узео от-995. ЗТЕ ми је некако лаган, и мекан, угиба се под руком. Али зато има двојезгарни процесор и Андроид 4 у старту. Асценд не знам какав је. О Алкателу смо писали и ја и Банко у рубрици тест (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=1651681#post1651681).

talenat
23.11.2012, 22:07
zavisi,ovo su u sustini ipak dosta razliciti telefoni
tesko je tek tako porediti single core 1ghz u g300,sa 1,4ghz scorpionom u alkatelu(koji je mnogo jaci od tih 40 posto kloka,a ima i mnogo jaci graficki cip) i telefon sa dual core nvidia platformom.
zavisi od tvojih potreba ako nesto preciziras,mozes da dobijes i neki kvalitetan odgovor

Miljanic
24.11.2012, 2:20
Da preciziram malo :)
Ovo bi bio moj prvi android telefon, a kriterijum je bio cena (ma koliko to zvučalo čudno, jer nije isti cenovni rang, ali u ponudi operatera su slične cene...) pa otud ovakav skup telefona. Važno mi je udobno korišćenje neta, pristojna kamera, i da sve teče glatko, alergičan sam na slideshow.

talenat
24.11.2012, 15:16
kvalitet izrade huawei>alkatel>zte(huawei je odlicno izradjen,ima gorrila glass,i tu nema sta da se doda.alkatel je sasvim solidnog kvaliteta,dok je zte pomalo kilav.nije da se raspada i krcka u rukama tek tako,ali je slabiji od druga dva)
procesor+graficka zte>alkatel>>huawei(zte ima dual core nvidia platformu,i ako su igre prioritet onda je ovo ogroman plus.alkatel ima solidnu procesorsku snagu,koja i dalje omogucava komotno snimanje i reprodukciju 720p videa,i igranje vecine igara.g300 je ovde slabiji,ima procesor armv7 edicije,uz adreno 200gpu,koji ce omoguciti gladak rad androida i svih aplikacija,ali ne moze da snima 720p,i bice problem kod igranja igara)
custom romovi huawei>alkatela>zte, alkatel nekako skrpi sa romovima,dok su ovde zte i huawei klasicno dobri.ipak,zbog platforme koja je nvidia,grand x se nece proslaviti po ovom pitanju
rekao si da je kamera prioritet...ni jedan telefon ovde nije visoka klasa,ali mislim da bih isao na alkatel>zte>huawei.razlog je 720p snimanje na prva 2,i brzi fokus same kamere zbog jaceg procesora
surf netom...svi telefoni se muce sa flash sadrzajem,ali ako je on bitan,jasno je da dual core ima prednost.ekrani su tu po velicini,mada sam cuo neke zalbe da ekran na zte-u nije savrseno responzivan,i zajednica se pomalo zali.po mom kratkom iskustvu sa ovim telefonom,nisam primetio to,ali kazem,bila je kratka proba.ekran na zteu je takodje i nesto drugacije rezolucije,960*540,ili kako vec bese :D
ostatak...hdmi port na alkatelu,ako je to bitno...kvalitet zvuka je sasvim solidan na alkatelu i huaweiu,dok za zte ne znam.sa trajanjem baterije mislim da je huawei u blagoj prednosti
kada se sve pogleda,da uzimam sebi,uzeo bih grand x.a nadam se da ce ti ovo moje izlaganje pomoci :D

Dekip
28.11.2012, 19:42
Може која реч о Теленор Смарт Про (ot-991) телефону? Из личног искуства, молићу.

zajchik
4.12.2012, 17:48
U MTS-u huawei g300 po vrlo lepoj ceni.
https://webshop.telekom.rs/detaljnije.aspx?tel_id=2225

Banko
4.12.2012, 17:53
Da, vec neko vreme, pogledaj 6-7 postova iznad.

zajchik
4.12.2012, 19:44
Izgleda da mi je to promaklo.

Sent from my ZTE roamer using Tapatalk 2

SrdjanGuitar
4.12.2012, 23:46
Novi telefoni u Telenor outlet-u,Xperia Sola i Tipo.
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Outlet/

water wizard
4.12.2012, 23:56
Outlet znači polovni, vraćeni jer kupcu nisu odgovarali, popravljani... čisto da napomenem da ne bude zabune, a vidim i oni to ne naglašavaju na sajtu..

talenat
5.12.2012, 0:38
sola 25k uz pis 500,kakva komedija :D

SrdjanGuitar
5.12.2012, 11:03
Telenor nastavlja u svom stilu sto se tice cena...

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2

Prowler
6.12.2012, 14:37
Uzeo bih LG Optimus L9 preko Telenora. Valja li? :P Bitna mi je samo kamera, ekran, media player i da nije lako unistiv :)

Luciffer
7.12.2012, 10:09
Posto me je telenor krajnje razocarao uslugom, servisiranjem, i sto ih jednostavno boli uvo za one koji im daju pare, predjem u MT:S i samo objedinim net tv i fiksu liniju, i tako dobijem postpaid broj preko koga sam zeleo da uzmem Huawei G300, po slicnoj ceni kao onoj u telenoru. Medjutim, u prodavnici tada nije bilo tog telefona, a ni sony xperia U, te mi je lik rekao da ce me zvati kad stigne, za nedelju dve. Prodje 3-4 nedelje nema poziva, zovem korisnicki servis da mi kazu da su oba modela rasprodata i da biram iz ponude u web shopu, koja se sastoji od 2 htc-a 2 xperije mini i par nokija. Nije sto im je ponuda telefona losija od Cige na buvljaku, nego i ovo sto imaju nije za kupiti. Ovu temu pisem cisto da bih skrenuo paznju svima koji hoce telefon u mts-u, da tamo mogu dobiti samo nokiju 33 10

DragonSlayer
7.12.2012, 10:23
Očekuje se povećanje ponude sad pred NG, pa prati ...

SlobaL
7.12.2012, 10:38
Po meni sramotna je ponuda sva tri operatera. Naša država je fenomen da i sa tri operatera mobilne telefonije ne postoji ni trunka konkurencije.

Luciffer
7.12.2012, 11:23
Po meni sramotna je ponuda sva tri operatera. Naša država je fenomen da i sa tri operatera mobilne telefonije ne postoji ni trunka konkurencije.
Telenor ima ekstra ponudu, od S trojke i One x, mid range Desire X i low bugdet G300, njihova ponuda broji oko 50 modela, od toga 20 realnih telefona za danasnje vreme. Cekam novu godinu da im stigne nesto novo ili neki popust, uzecu XP U ili Desire X ako se pojavi

zajchik
7.12.2012, 11:25
Očekuje se povećanje ponude sad pred NG, pa prati ...

Malo teže.
Kako su meni lane odgovorili na mail,mts ima kooperantske firme,koje nude izuzetno mnogo modela sa njihovim pp paketima,a da oni nemaju potrebe da gomilaju puno modela.Neću ih spomenuti jer uglavnom svi znaju koji su. Kako je to njima u interesu ne bih znao.
Medjutim,za nas gradjane srbije iz provincije,slaba vajda od toga,jer je obaveza da se pojavis u njihovim prodavnicama da bi potpisao ugovor.KAko oni imaju najbližu meni(Kladovo) poslovnicu u Negotinu,adrugi tek u Zajecaru, nije mi padalo napamet da za telefon odem čak do Negotina(60km),a kamo li do Zajecara(120km). Tko sam na kraju ostao uskraćen za xperiu mini koja je tada bila po fantastično povoljnoj ceni.(kasnije je ponovo uvrstena u ponudu,ali po duplo vecoj ceni)A jedino je bila isključivo u ponudi tih kooperantskih firmi,dok je mts svoje zalihe prodao izuzetno brzo.
Dakle bas zato mislim da mts nikada neće imati bolju ponudu od ove,jer isti situacija je bila i pred prošlu NG.I ako je ipak bude,to će potrajati vrlo, vrlo kratko.

cane.prebranac
7.12.2012, 11:34
Sad ce biti oko NG nekih akcija promocija. Inace kad dodje do toga da moras da nosis telefon u servis onda su svi isti, ja sam se napatio sa MTS na kraju su se smilovali i dali mi drugi telefon. Moj savet kad se uzima telefon kod operatera guglajte do besvesti o bilo kom problemu koji taj telefon moze imati, pa tek onda kupovina. Inace Telenor je kod nas najozbiljnija firma, samo me nervira ono 1000 minuta, a samo 150 ka svim mrezama. Ali kao sto vidimo umeju i oni da zakazu.

Aibo
7.12.2012, 19:45
Ako već nisi, baci pogled u neku radnju (handy, comtrade itd.) koja uz mts ugovor nudi širi asortiman od onog sa sajta... tako može da se nađe ponešto ok. Inače, mts je odavno poznat po najlošijem izboru telefona.

Luciffer
8.12.2012, 11:56
Ako već nisi, baci pogled u neku radnju (handy, comtrade itd.) koja uz mts ugovor nudi širi asortiman od onog sa sajta... tako može da se nađe ponešto ok. Inače, mts je odavno poznat po najlošijem izboru telefona.

Imam box paket, u ponudi imaju Sony U, samo da li moze da ne idem preko pola grada bez potrebe, unapred hvala.
Telenor ima katastrofalnu uslugu, tretiraju te kao smrdljiv sir i idu logikom- garancija ti traje jos mesec dana, daj da popravim da traje mesec i jedan dan.

zajchik
14.12.2012, 19:47
U mts-u stigao navodno BOND.Za cenu ne pitajte :eek: :icon_evil,ako niste BOND tesko cete ga kupiti.:a_whistli
Sony Xperia™ T
http://www.mts.telekom.rs/index.php/sony-xperia-t.html

HSVstoned
14.12.2012, 22:59
Jeste skup ali pogledaj malo bolje cene, matori i sada vec hardverski pregazen Galaxy Nexus u mixnet l kosta 48 ljada din, One S 39k din a Sony XT koji je bolji od oba 41k din. Od One S je bolji sto se tice ekrana tj dijagonale i gustine piksela/prikaza, kamere, kamkodera, ima micro sd slot a od Nexusa je primetno bolji sto se tice gpu/cpu, kamere, kamkodera, zvuka, ekrani su im tu negde i Sony ima micro sd. Znaci bolji je od oba a kosta samo malo vise od One S i primetno manje od Nexusa u istom paketu.

A da ne pominjem da u slicnom telenor paketu, PiS1000, Galaxy 3 Mini kosta prakticno kao Sony XT u mts mixnet l a mnogo je losiji po svemu od Sony-a.

Aibo
15.12.2012, 13:02
S3 mini je najveća prodaja dima koju sam video za dugo, dugo vremena. Kad se spusti tamo gde mu je i mesto, možemo da nastavimo priču tipa: Desire X (trenutno 20-30h jeftiniji uz ugovor :kreza:) vs S3 mini...

HSVstoned
15.12.2012, 14:04
Tako je to kada slepa masa danas kupuje Galaxy ime ;)
Desire X je losiji od GS III mini jer nema 720p kamkoder:boodala: (ovo ce srediti neki custom rom) i ima malo sporiji cpu/gpu ali je kuciste duplo kvalitetnije a epski je jeftiniji u svakom telenor pp paketu.

talenat
15.12.2012, 16:27
s3 mini sam po sebi nije prodaja dima,a zasto ga telenor prodaje po toliko vecoj ceni,to je vec posebna prica.
sam telefon je u slobodnoj prodaji nekih 40ak evra skuplji,sto i opravdava jer ima nesto jaci cpu+gpu,dolazi sa 4.1 androidom,ima 720p video snimanje,sekundarnu kameru,i znatno siri spisak podrzanih konekcija.pitanje je da li ce biti 720p snimanja za desire x,jer je dual core svakako sposoban za to,ali je za to sposoban i prvi galaxy nexus,pa opet nikada nije dobio ovu opciju kroz romove(zbog neke zavrzlame sa chipom,ili tako nesto,koga zanima neka googla)

HSVstoned
15.12.2012, 16:42
GS 3 prodaje ime. Sony Xperia P je u svakom slucaju bolji od GS 3 mini (rez. ekrana, kamera, kamkoder, alu kuciste..) pa kosta samo 19k din u vipu uz racun od 1890 din mesecno a u telenoru S3 mini kosta 39k din uz racun od 1820 din mesecno.

Nista ovde telenor nije kriv, S3 mini ako bude u ponudi vipa takodje ce kostati seljacki mnogo, a za to je kriv Samsung koji se mnogo prokur*io u poslednje vreme i prodaje modele od seljacke jeftine plastike po nerealno visokim cenama, samo neka nastave tako pa ce lepo proci..

talenat
15.12.2012, 16:55
pa ja sam rekao da je telefon skup u telenoru,ali isto kazem da je cena ovog telefona u regularnoj prodaji,dakle van paketa i operatera,nekih 40e skuplja od desire x.
i onda kako nije telenor kriv?

HSVstoned
15.12.2012, 20:35
Nemoj racunati budzake sa ''garancijama'' od 6 i 12 meseci. Pogledaj koliko kosta u zvanicnom Samsung shopu, ne gledaj cene sa mob.sveta. A telenor od zvanicnog uvoznika nabavlja GS 3 Mini i zato je cena tolika kolika je.

Tako rade svi operateri.

talenat
15.12.2012, 21:56
cene po "budzacima" su mnogo realnije nego bilo koje druge,i mnogo realnije prate cene u instranstvu.a cene sigurno ne pratim na mobilnom svetu :D
samsung je ponudio solidan telefon za relativno ok cenu,ali operateri su je preduvali.ne znam da li je zbog nekog ko njima nabavlja,ili su sami lupili cenu,ali je samsung od desire x taman onoliko bolji,koliko je i skuplji(u slobodnoj prodaji)

HSVstoned
15.12.2012, 22:36
Pa ako kupis u zvanicnim prodajnim mestima ili kod operatera dobices 2 godine garancije a po budzacima, cije cene gledas, mozes samo da dobijes ''garanciju'' od 6 ili 12 meseci koja mozes da pocepas odmah da se kasnije ne bi nervir'o.

Dekip
15.12.2012, 22:50
GS 3 prodaje ime. Sony Xperia P je u svakom slucaju bolji od GS 3 mini (rez. ekrana, kamera, kamkoder, alu kuciste..) pa kosta samo 19k din u vipu uz racun od 1890 din mesecno a u telenoru S3 mini kosta 39k din uz racun od 1820 din mesecno.

Nista ovde telenor nije kriv, S3 mini ako bude u ponudi vipa takodje ce kostati seljacki mnogo, a za to je kriv Samsung koji se mnogo prokur*io u poslednje vreme i prodaje modele od seljacke jeftine plastike po nerealno visokim cenama, samo neka nastave tako pa ce lepo proci..

Teбра, мора неко да плати ону милијарду и више Еплу.;)

talenat
15.12.2012, 23:55
Pa ako kupis u zvanicnim prodajnim mestima ili kod operatera dobices 2 godine garancije a po budzacima, cije cene gledas, mozes samo da dobijes ''garanciju'' od 6 ili 12 meseci koja mozes da pocepas odmah da se kasnije ne bi nervir'o.

sta je tacno budzak?da li su i najvece online prodavnice telefona kod nas budzaci?

HSVstoned
16.12.2012, 5:33
Koliko realno ostvarive garancije daju ''najvece onlajn prodavnice'' kod nas? Sve su to budzaci.

Aibo
16.12.2012, 11:05
Činjenica je da je i po tim budžacima skuplji od svojih konkurenata (Desire X, Xperia P...), pri čemu svi ovi modeli imaju svojih nedostataka ali i prednosti u odnosu na S3mini. Tj. ne vidim tu razloga za ~45€ višu cenu koju Samsung postavlja. Cena je npr. samo ~20€ niža od cene Xperia S i tako gledano, još je realnije porediti ova dva telefona, a svi znamo kako bi se to završilo.

Ali već smo naveliko skrenuli sa teme Ponuda telefona kod naših operatera, u tom svetlu S3 mini je apsolutno očajna ponuda i kraj.

Skenderevo
16.12.2012, 13:42
Posto ja jos nikada nisam uzimao mobilni na ugovor (vec s buvljaka :D), a mLogo mi se svidja ovaj Alcatel OT 997, recite mi koja bi tu tarifa, tj. paket bio najbolji i najpovoljniji?
Zaista se ne razumem bas najbolje, te oprostite na priglupom pitanju :D

water wizard
16.12.2012, 13:44
pa što veća pretplata to dobijaš više minuta i jeftinije te telefon ispadne

Љуша
16.12.2012, 15:41
Да не отварам тему, питаћу овде. Какви су телефони Нокиа Аша 202, 203?? Има ли нешто боље за (око) 8 000?? Треба ми телефон са дуготрајном батеријом. Да не морам пунити свака 2-4 дана. Једном недељно да га пуним и да не мислим, то би било идеално :D:d. Кверти тастатура и тач скрин не долази у обзир. Ја сам за класику :D. Пожељна камера од бар 2 мегапиксела. Са 3 тешко да има за те паре :(.

Prief Lirator
16.12.2012, 15:55
Ja bih ti odmah rekao da je to slabasno i osakaceno odvratno finsko smece, ali posto volis klasiku, za te pare sigurno da valjaju. :D Za osnovne stvari su skroz ok. A u toj klasi ne znaci nista da li je 2 ili 3 megapiksela, u oba slucaja ce fotografije biti jadnog/ocajnog kvaliteta. ;)

Dekip
16.12.2012, 16:06
Да не отварам тему, питаћу овде. Какви су телефони Нокиа Аша 202, 203?? Има ли нешто боље за (око) 8 000?? Треба ми телефон са дуготрајном батеријом. Да не морам пунити свака 2-4 дана. Једном недељно да га пуним и да не мислим, то би било идеално :d:d. Кверти тастатура и тач скрин не долази у обзир. Ја сам за класику :d. Пожељна камера од бар 2 мегапиксела. Са 3 тешко да има за те паре :(.
Не знам за шта ти треба телефон, али... узалуд се опиреш "точковима напретка".;)

Љуша
16.12.2012, 16:12
Поруке, разговори, блутут. Ништа специјално. Тренутно имам Нокиу е63. Телефон ме јако нервира :n-cc2:. Мрзим куцање порука на кверти тастатури. Нажалост, добио сам га на поклон прошле године, боље да нисам. Дође ми да га отресем о бетон. Иначе мрзим савремене телефоне, андроид и остало смеће са тач скрином.

Kidja
16.12.2012, 16:16
Uzmi neki polovan blackberry :rolleyes:

water wizard
16.12.2012, 16:17
šta da ti kažem više koristim neki plastikaner samsung što sam dobio bonus nego ovaj android, ali jednostavno treba mi i android tel..
I baterija traje dugo, čak i sa 3 alarma budilnika koji često zvone po par sati kad zaboravim telefon u jakni..

Prief Lirator
16.12.2012, 16:28
Поруке, разговори, блутут. Ништа специјално. Тренутно имам Нокиу е63. Телефон ме јако нервира :n-cc2:. Мрзим куцање порука на кверти тастатури. Нажалост, добио сам га на поклон прошле године, боље да нисам. Дође ми да га отресем о бетон. Иначе мрзим савремене телефоне, андроид и остало смеће са тач скрином.Zanimljivo je da volis skupe GE TE IKS graficke i ostalu tehniku, a ne volis nove telefone. :D

Ja sam prosao i kroz iOS (iPod Touch 2G i iPhone 3G), i kroz Android (Galaxy S koji sada imam) i mislim da nije lose imati telefon koji super pusta muziku sa dobrim slusalicama, super snima video i super je jeftin (polovan 120-140 evra). :D

zajchik
19.12.2012, 14:37
Jos jedan alcatel kod "prijatelja".Nisam mogao da nadjem nigde 100% da ima dual core,ali ako jeste, i uz dual sim,odlicna kupovina.
http://www.mts.telekom.rs/index.php/alcatel-one-touch-992d.html

doctor
19.12.2012, 16:04
Nađoh na XDA Dev, jedan lik kaže da je telefon dual-core 1GHz i da ima 512MB RAM.
Na stranu to našao sam i ovo na Alcatel sajtu:
http://www.alcatelonetouch.com/global-en/support/faq/ot-992d.html
Q56Whether the phone supports multi-touch?
No, the phone just supports single point touch and gesture.

Ne znam kako sam dospeo tu i zašto sam baš to otvorio al' eto...

Qoozma
21.12.2012, 11:12
Može li neko ko ih ima ili ih je "probao" da napiše nešto o njima, o Alcatel One Touch Smart 991 (http://www.mts.telekom.rs/index.php/alcatel-one-touch-smart-991-black.html) i Alcatel One Touch 992D (http://www.mts.telekom.rs/index.php/alcatel-one-touch-992d.html). Najviše me zanima ovaj 911.

Nutsbre@ker
21.12.2012, 11:27
Pogledaj novembarski broj "Sveta Kompjutera", tu je urađena recenzija ovog telefona, pod Telenorovim brendom, ali opet je to Alkatel. Što se tiče mog mišljenja, ovo je pravi telefon iz srednje klase namenjen upravo bidžetskom korisniku, koji se tek upoznaje sa Androidom.
Sent over section_one subnet :)

maremas
21.12.2012, 12:14
Jos jedan alcatel kod "prijatelja".Nisam mogao da nadjem nigde 100% da ima dual core,ali ako jeste, i uz dual sim,odlicna kupovina.
http://www.mts.telekom.rs/index.php/alcatel-one-touch-992d.html

Dual core je
http://www.mobile-review.com/review/image/alcatel/ot992d/scr/02.jpg

Whether the phone supports multi-touch?
No, the phone just supports single point touch and gesture.

^^
The sensor is made of capacitive technology, and supports "multi-touch" (only two simultaneous touches).
Link 1 (http://www.mobile-review.com/review/alcatel-ot992d.shtml), Link 2 (http://mobiltelefon.ru/post_1354806477.html)

Banko
21.12.2012, 13:35
Može li neko ko ih ima ili ih je "probao" da napiše nešto o njima, o Alcatel One Touch Smart 991 (http://www.mts.telekom.rs/index.php/alcatel-one-touch-smart-991-black.html) i Alcatel One Touch 992D (http://www.mts.telekom.rs/index.php/alcatel-one-touch-992d.html). Najviše me zanima ovaj 911.

http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=85526

zajchik
23.12.2012, 17:48
E ovo se zove dobra ponuda."Prijatelji" se popravljaju,samo da potraje bar 2-3 meseca.Verovatno cu zenin broj da prebacim na box( posle 22. januara), pa da odaberemo nesto.Ima tu svega i svacega.Ovi u Vipu ne daju nista za stare korisnike :mad:,pa cu ih verovatno sutnuti.Ali tvrd sam ja orah :dzavo:,cekam ponudu kad podnesem zahtev za prebacivanje broja :dzavo::dzavo::dzavo:.Bice je sigurno.:dzavo:

http://www.mts.telekom.rs/index.php/mobilni-uredaji.html

Skols
23.12.2012, 19:25
Meni prekjuce stigao Lg L9,sve super za sad! :)

Qoozma
23.12.2012, 21:37
Sutra idem u poslovnicu "crvenih" kod mene da pitam da li imaju Alcatel OT992D, baš sam se zagrejao za njega. Nestrpljiv sam pa moram da vas pitam pre njih.:)
U paketu Mix Net M košta 4200din. Pretplata je 1140din, (-50% na pretplatu u toku trajanja celog ugovora) je 570din?

DragonSlayer
23.12.2012, 21:52
Sutra idem u poslovnicu "crvenih" kod mene da pitam da li imaju Alcatel OT992D, baš sam se zagrejao za njega. Nestrpljiv sam pa moram da vas pitam pre njih.:)
U paketu Mix Net M košta 4200din. Pretplata je 1140din, (-50% na pretplatu u toku trajanja celog ugovora) je 570din?

Ako uzmeš telefon, nema popusta.

Ako uzmeš popust, nema telefona.

Ljudi, uozbiljite se ...

Kidja
23.12.2012, 22:25
A kako uopste dobijas tih 50% popusta?

zajchik
23.12.2012, 23:09
Pa još ako je 3g ,racunaj 120rsd preko pretplate.
Isplati se,vredi te pare.Vidim svi ga hvale.

maremas
24.12.2012, 0:23
A kako uopste dobijas tih 50% popusta?
Na ugovor na 1 ili 2 godine, ali onda nemaš pravo na telefon. Kad potpišeš ugovor, a ne uzmeš telefon onda ne plaćaš ovu 3G uslugu, u suprotnom uz svaki postpaid paket sa telefonom plaćaš dodatnih 118 dinara.

U-SERB
20.1.2013, 16:33
Kako vam se cini ponuda androida kod VIP-a?

Ja lupam glavu oko Sony Xperia U ilii Sony Xperia J ili LG Optimus L7 P700 mislim
da su oni 3 ponude koje su u klasi i odskacu sa cenom i kvalitetom od ostatka.
Mislim na prihvatljivu cenu!

Znam im specifikacije, ali me samo interesuje sta bi mi iskusni poznavaoci
ovde predlozili?

Treba mi za net, surf, (ne interesuje me slusanje muzike, kamera manje-vise)
eventualno gledanje filmova, citanje pdf i tome slicno...

Pozdrav i hvala!

Qoozma
16.2.2013, 14:19
Može li neko da mi malo bolje objasni ovu promociju Telenora (http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Tarifni-paketi/Telenor-Play/PRIPEJD-Telenor-Play/)?

sale94
16.2.2013, 14:27
Qoozma vidis ovo sto npr za galaxy ace plus, pise cena 13.000 a ukupna cena 19 000, mislim da je to fora da im ti platis ti 13.000, a ostalih 6000 isplacujes po 300 din svaki mesec i imas bonus i tako to tako sam ja shvatio znaci nista novo + mjuza koju ionako nabavim sa YT.

Qoozma
16.2.2013, 18:11
Qoozma vidis ovo sto npr za galaxy ace plus, pise cena 13.000 a ukupna cena 19 000, mislim da je to fora da im ti platis ti 13.000, a ostalih 6000 isplacujes po 300 din svaki mesec i imas bonus i tako to tako sam ja shvatio znaci nista novo + mjuza koju ionako nabavim sa YT.

7ebe se meni za njihovu muziku.:p Video sam tu ukupnu cenu od 19000 dinara, mene zanima kako ide ako ja npr. ne uplaćujem redovno kredit ili da li umesto slušanja muzike mogu te MB da koristim za surf? Znači konkretno pitanje je: Uplatim 13k za telefon, da li sam obavezan da plaćam još nešto?

Je l' ima neko ko je uzimao ovo, ali PRIPEJD paket?

talenat
16.2.2013, 20:30
Cena minuta ka svim brojevima je 9,9 dinara, a poruke 4,9 dinara. Fiksna nadoknada za svaki započeti razgovor iznosi 9,9 dinara, dok se razgovori tarifiraju na svakih 60 sekundi. Prenos podataka u nacionalnom saobraćaju se tarifira za 1KB = 0.06 dinara. Sve cene prikazane su sa PDV-om i odnose se na nacionalni saobraćaj.

jeftino,nema sta :D ne znam za dodatne uslove,nekako mi ovo deluje cudno :D

blast beat
19.2.2013, 14:39
Stigli novi telefoni u Lelekom. Za oko mi je zapao Alcatel One Touch 983 koji je smešno jeftin naspram ostalih, a uopšte mi ne deluje loš po specifikacijama.
http://www.mts.telekom.rs/index.php/alcatel-one-touch-983.html

sale94
19.2.2013, 14:51
Woooow mali alkatel samo 600 dindzi u mix paketu aaa.:n_klanja:

water wizard
19.2.2013, 15:25
mene interesuje neki android telefon što može da snima video 720p i da bude jeftin

Kidja
19.2.2013, 17:37
Define jeftino :D

Alcatel 995/997

water wizard
19.2.2013, 18:04
mislim da je meni odgovorio na pitanje ispod njegovog odgovora :)

blast beat
19.2.2013, 18:29
Moguće. :D

Sh0m1
20.2.2013, 0:53
Nzm razmisljam da uzmem 983 ili 991 al s obzirom da imam Motorolu Defy Mini ne deluje mi kao neki napredak.
Problem kod 983 je armv6 procesor a kod 991 samo 256mb rama.

blast beat
20.2.2013, 2:19
Mislim da je 256MB RAM-a veća prepreka nego starija arhitektura procesora. Ja se na Huawei-u 8110 patim sa 190 MB-a i kad instaliram viber jedva ga mogu koristiti koliko uspori. A 256 MB-a nije baš mnogo više. Mislim da je 512 taman, a za procesor nema veze, i ovako tu neće (nisam siguran ni da li može zbog tog procesora) doći ICS. I solidna je brzina procesora. Ja šta god da uzmem biće mi bolje nego patnja sa sadašnjim matorim Havajcem. :)

doctor
26.2.2013, 0:06
Pa, dragi ljudi, ja došao ovde da pitam nekoga o ovom 983 kad vidim već se raspravlja o njemu. I je l' ga uzeo neko da iznese utiske, vredi li uzimanja? Ja sam se zagrejao da ga pazarim, treba mi Android telefon, i jes' da će mu plafon biti 2.3.7 na kom se već i nalazi, mislim da je i to dovoljno.
Po onome što sam video na netu, telefon nije loš, uglavnom se svi žale što nema blic i što je kvalitet izrade (ponekad) sumnjiv i što je zvuk zvona isuviše tih.

blast beat
1.3.2013, 16:32
Vidim da ga nema više na sajtu mts-a, razgrabili su ga za par dana, valjda ga je neko i sa foruma uzeo pa će napisati nešto više o njemu.

doctor
1.3.2013, 20:52
Hahaaa, jutros je bio tu... I 995 su razgrabili. Strašno :)

Fiser74
3.3.2013, 10:14
7ebe se meni za njihovu muziku.:p Video sam tu ukupnu cenu od 19000 dinara, mene zanima kako ide ako ja npr. ne uplaćujem redovno kredit ili da li umesto slušanja muzike mogu te MB da koristim za surf? Znači konkretno pitanje je: Uplatim 13k za telefon, da li sam obavezan da plaćam još nešto?

Je l' ima neko ko je uzimao ovo, ali PRIPEJD paket?

I mene ovo zanima jer to das 13000 kes za Ace ili?
ebe mi se za njihovu muziku-bacim karticu i kraj
Koja je cena dekodiranja za taj Ace

DragonSlayer
3.3.2013, 11:22
Koliko sam ja skontao iz reklame, das 19000 kes, a dobijes 6000 krefita ... tako da ti bacanje kartice u stvari bacanje para... :) :)

Alcatel OT995 ICS - Android - TapaTalk2

Sh0m1
30.3.2013, 14:11
Kakav je Huawei Y200? Verovatno cu ga uzeti sutra iz MTS-a pa me interesuje da li ga je neko odavde koristio?

talenat
30.3.2013, 15:11
solidan telefon ako uzmes u obzira da je niska klasa...koristio si galaxy mini i pa relano znas sta mozes da ocekujes.ne znam kako stoji sa romovima
sestra se dvoumila ranije izmedju g300 i njega,i nije pogresila sto je uzela g300.ne znam jedino kako stojis sa parama i sta ima u ponudi jos

Sh0m1
31.3.2013, 20:12
Za te pare nema nista u mix 750 paketu.
Trenutno imam defy mini i vidim da je y200 bolji u svemu osim u RAM-u ali nisam ni planirao da na njemu koristim previse zahtevne aplikacije.
Najvise mi treba za muziku, net, i da eventualno odigram neku igru tipa subway surfers, icy tower i slicno.

doctor
31.3.2013, 22:08
Po mom mišljenju je bolje da prištekaš još malo... Čak i ako ne maltretiraš telefon 256 RAM-a ume da bude premalo da zadovolji i osnovno korišćenje i jako utiče na user expirience (koristio sam takve telefone i znam šta pričam).

Sh0m1
1.4.2013, 21:23
Uzeh OT-992D na 12 rata :D
Zmaj od telefona, samo da izadje neki custom rom i bice jos bolji :)

zajchik
2.4.2013, 8:19
Uzeh OT-992D na 12 rata :D
Zmaj od telefona, samo da izadje neki custom rom i bice jos bolji :)

Brate, sta radiš ti sa tolikim telefonima?Ako se ne varam skoro si uzeo motorolu mini.

Poslato sa roamera koristeći TT2.

Sh0m1
2.4.2013, 9:19
Jesam ali je bila uzas pa sam promenio.

Tihi
2.4.2013, 14:44
Treba mi savet. Sa 064790 mi nude ot992d za dinar, potrosnja mi je oko 2000, paket mix net m, valjda segment 6. Ili desire x ako predjem u mix net l. E sad... dal u poslovnici mogu da ocekujem bolju ponudu, ne bih da menjam paket? Dal se uopste usplati cimanje do poslovnice?

Morandi
2.4.2013, 23:56
Kakva je ovo ponuda mts? http://www.mts.telekom.rs/index.php/promocije-pojedinacna/items/popust-na-pretplatu-50.544.html

Nejasno mi je jel ovo sam ugovor bez telefona, tj uz ovaj popust nmz se uzeti telefon ili moze?

Sh0m1
3.4.2013, 0:33
Ako uzmes popust onda ne moze telefon i obrnuto.

zajchik
3.4.2013, 8:41
Treba mi savet. Sa 064790 mi nude ot992d za dinar, potrosnja mi je oko 2000, paket mix net m, valjda segment 6. Ili desire x ako predjem u mix net l. E sad... dal u poslovnici mogu da ocekujem bolju ponudu, ne bih da menjam paket? Dal se uopste usplati cimanje do poslovnice?

Nisam te najbolje razumeo,ali mixnet m je oko 1100,a tvoja potrošnja oko 2000,a to je već mn l.E sad ako se uklapas u MNL, onda naruči desireX i uživaju.
U svakom slučaju nemoj da te mrzi,skokni do poslovnice, pa se detaljno raspitaj.

Morandi
3.4.2013, 12:35
Sto znaci da se ne isplati uzeti samo ugovor bez tel ako vec ne posedujes dobar tel koji bi zadrzao.

Sta mislite kakav je deal uzeti MixNet L i dati odmah 5400din

todos
3.4.2013, 20:18
Kad budu naši vajni operateri ponudili ovog čistokrvnog kineza onda im skidam kapu!
http://www.gsmarena.com/oppo_find_5-5161.php
p.s. Šta kažete apleovci za ovu makinu?

PsyDuck
3.4.2013, 20:23
Mogu ga oni ponude...
Samo što ga ne bi niko kupio jer bi mu cena bila oko 1000 evropskih monetarnih jedinica.

Kidja
4.4.2013, 20:25
Fantastican fon.Bas me zanima koliko kosta kod njih tamo posto pretpostavljam da je ovo cena od uvoznika.

Sent from my ALCATEL_one_touch_995 using Tapatalk 2

flamingos
4.4.2013, 21:40
520 dolara kosta. Isto toliko bi kod nas bio u evropskoj valuti.

Dosta poznata marka uz zte,meizu,huawei i vivo.

Sh0m1
17.4.2013, 23:13
http://www.mts.telekom.rs/index.php/alcatel-one-touch-spop.html
Bizarno jeftin telefon pod uslovom da se nisu za*ebali sa cenama. 3.5 incha, 1Ghz, Jelly Bean, lepe specifikacije.

NenadS
17.4.2013, 23:45
Ono nije Honor 2, već g615, po secifikacijama nešto slabiji (1g ram-a, nema FM...). Mts je malo slagao za naziv.

zajchik
9.5.2013, 19:14
Evo nesto novo kod Vip-a
http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/alcatel-ot-idol-6030.2182.html
Cini mi se jedina mana malo RAM memorije svega 512mb.

water wizard
9.5.2013, 19:33
i 4,7 inča display :icon_scra

dekiman
9.5.2013, 22:48
Alcatel OT Idol 6030x ovo je taj telefon i ima 1 gb rama!!!
http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/one_touchi_idol.html#.UYwLg7VUeqY

Kidja
9.5.2013, 23:06
Alcatel bez premca rekao bih u ovoj nizoj/srednjoj klasi.

via Tapatalk 2

JovanK
10.5.2013, 1:11
Evo nesto novo kod Vip-a
Cini mi se jedina mana malo RAM memorije svega 512mb.

Dual verzija, dakle 6030D ima 1gb rama i fenomennnnalaaan displej, ko ne vidi uzivo ne moze se opisati, a i debljina od 7.9mm je extra za ruke.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997 using Tapatalk 2

zajchik
10.5.2013, 8:04
Sa 1gb-om memorije fon bi bio idealan.
Možda će "prijatelji" ili ovi "vetroviti" da ponude dualsim verziju.

dekiman
10.5.2013, 9:22
ljudi ja vam kazem da u vipu nude model 6030x koja ima 1gb verziju!!!proverio i uzeo

Shonkas
10.5.2013, 12:30
Uz koji paket ide ovaj fon? Meni istekao ugovor-pa u Ponedeljak resavam pitanje operatera i telefona...

zajchik
10.5.2013, 12:34
ljudi ja vam kazem da u vipu nude model 6030x koja ima 1gb verziju!!!proverio i uzeo

Hahaha... izgleda da sam ja napravio pometnju,gledajuci gsm arenu,gde nije bas dobro objasnjeno IZVINJAVAM SE :D.To znaci da je info na vipovom sajtu tacna.
Uh,pa dobro,ko je cekao fon da obnovi ugovor,sad je pravi cas.Mislim da je ovo odlican fon,bar na papiru.
dekiman daj jos neki info o telefonu.Ekran,slobodna interna memorija,kamera,uopsteno kako OS klizi na njemu?Ako imas iskustva sa 997 lepo bi bilo da ih uporedis.
edit:
Shonkas mozes uzeti koji god zelis paket,ali ce cena fona biti razlicita u zavisnosti od mesecne pretplate.Sto veci paket,to je cena telefona manja,i obrnuto.
Evo linka pa pogledaj.

mare037
10.5.2013, 12:38
Uz koji paket ide ovaj fon? Meni istekao ugovor-pa u Ponedeljak resavam pitanje operatera i telefona...

Uz Standard 1000 i 2200 (Standard 1000 i 2200) i Smart 2500 i 5000 (Smart 2500 i 5000) za 1din.

Što se tiče RAM memorije, 1GB imaju 6030X i 6030D verzije, dok 6030A ima 512MB.

dekiman
10.5.2013, 13:49
pa nisam ga jos uzeo jer se dvoumim izmedju njegai lg l7 II ,posto kod ovog modela je baterija bezobrazno mala oko 1800 mAh L-Ion,u odnosu na lg 2460 mAh, Li-Ion!
Ali znam da za tepare nemoze bolje,po onome sto sam ga drzao u ruci i na prvi pogled po meni je fantastican...ko ga je bolje zagledao neka kaze utiske...

NjegovaWisost
10.5.2013, 15:08
Ovaj idol je nabudženi 997D. Zna li neko koji je ovo gadget za sat sa alkatelovog sajta i može li se skinuti? :D

PsyDuck
10.5.2013, 15:27
pfff...
ovo sada pravi dilemu - lepo sam rešio da uzmem LG L7 II, i sada se pojavi ovaj OT 6030...
i šta sada?
LG ima jaču bateriju, a ovaj više RAMa...

Shonkas
10.5.2013, 15:41
Zna neko jel ima kakva akcija (sva 3 operatera), tipa -50% ili slicno.. Da ne lutam u Ponedeljak!

flamingos
10.5.2013, 15:52
Kod vipa ima za 25% koliko se secam,u mtsu imas za 50% ,naravno pod uslovom da ne uzimas telefon.

Shonkas
10.5.2013, 16:06
^Pa da...to sam koristio do sada (-50%)! To na ovu krizu je NAJ-kul ;)

Morandi
10.5.2013, 16:19
Gledao sam danas ovaj alcatel Idol. Odusevljen sam. Istina u pitanju je 6030X sa 1GB ram memorije. Lep dizajn, lagan je i ima lepu dijagonalu. Idem u 18h da ga uzmem ako sve bude kako treba, pa javljam utiske.

dekiman
10.5.2013, 17:06
pfff...
ovo sada pravi dilemu - lepo sam rešio da uzmem LG L7 II, i sada se pojavi ovaj OT 6030...
i šta sada?
LG ima jaču bateriju, a ovaj više RAMa...e

Pa pitanje koliko je to slaba baterija, u odnosu na lg, jeste veci ekran i sve ali 1gb memorije nemoze da se poredi.
I onako se skoro svaki puni bar jednom dnevno… .:alealeee:

mare037
10.5.2013, 20:26
pfff...
i šta sada?
LG ima jaču bateriju, a ovaj više RAMa...

Dokupiš još jednu bateriju za 6030 i rešiš problem. ;)

PsyDuck
10.5.2013, 20:49
ne mogu da nađem na gsmareni ovaj Alkatel...
koja verzija Androida pogoni mašinu, pošto ovi pametni na VIPu ne umeju da napišu to!?

zajchik
10.5.2013, 20:52
Ne zanosite se baterijama,sve je to isto.Kome se svidja telefon neka ga uzme.
Bice lose u pocetku,jer cete mu dusu vaditi,a posle ce sve leci na svoje mesto.Jeste mu veliki ekran i trosice ,ali zar mislite da ce baterija od 2400mah da traje mnogo duze nego baterija od 1800mah.U najboljem slucaju 10-15% duze.To znaci da ce te u svakom slucaju morati da ga punite uvece,jer ce sutradan na poslu baterija da rikne.

mare037
10.5.2013, 23:52
ne mogu da nađem na gsmareni ovaj Alkatel...
koja verzija Androida pogoni mašinu, pošto ovi pametni na VIPu ne umeju da napišu to!?

U pitanju je Android 4.1.1 (2) Jelly Bean.

Morandi
11.5.2013, 1:14
Uzeo sam telefon. Perfektan je. U pitanju je model 6030x sa giga rama. Jely bean, 4.7" ekran i vrlo dobra kamera za ove pare nema bolje. E sad baterija jeste probelm jbg.

dekiman
11.5.2013, 3:10
Uzeo sam telefon. Perfektan je. U pitanju je model 6030x sa giga rama. Jely bean, 4.7" ekran i vrlo dobra kamera za ove pare nema bolje. E sad baterija jeste probelm jbg.
Koliko traje baterija?

Morandi
11.5.2013, 7:41
Pa pola baterije uz ne tako intezivno koriscenje ( malo fejs, malo kamera) mi je otislo za nepunih 5h. Nisam obavio nijedan poziv. :paranoia:

DragonSlayer
11.5.2013, 8:04
Samo u VIPu njega daju?

zajchik
11.5.2013, 8:23
Nisam pogledao telenor,u mts-u ga nema,bar za sada.S obzirom da su i telenor i mts ranije nudili dosta njihovih modela,nije isključivo da se ovih dana pojave i kod njih.

PsyDuck
11.5.2013, 13:40
Pa pola baterije uz ne tako intezivno koriscenje ( malo fejs, malo kamera) mi je otislo za nepunih 5h. Nisam obavio nijedan poziv. :paranoia:

Koji je kvalitet zvuka u slušalicama - mislim na muziku!?

Morandi
11.5.2013, 15:25
Uz telefon dolaze mogu reci vrlo dobre "in air" sluske, nisam mnogo slusao muziku par min, ali nogu reci da je sasvim dobar kvalitet. Inace sam pre koristio senhajserove cx150

Ko god je u dilemi nek uzima, nece pogresiti. Odusevila me i odlicna vidljivost na jakom suncu.

Prednosti: ekran, tezina i debljina, izgled odlican, tanke ivice (super je sto alcatel pise samo pozadi i to se ne vidi bukvalno), solidna kamera, brzina...
Kao manu trenutno vidim samo bateriju jbg.

joca89po
13.5.2013, 4:07
Dokupiš još jednu bateriju za 6030 i rešiš problem. ;)
Prvo se raspitaj o nekim stvarima pa onda ostavljaj komentare... Ne moze da se vadi baterija na ovom modelu, tj. moze ako hoces da skidas ekran...

mare037
13.5.2013, 11:25
Prvo se raspitaj o nekim stvarima pa onda ostavljaj komentare... Ne moze da se vadi baterija na ovom modelu, tj. moze ako hoces da skidas ekran...

Prvo shvati ironiju pa odgovaraj na tuđe komentare.

joca89po
13.5.2013, 17:35
Prvo shvati ironiju pa odgovaraj na tuđe komentare.
Xaxaxa... Kako se vadis... Ironija... Kada si ispao glup onda je ironija... XD

Uzet u vipu danas, javljam utiske za par dana... :D

flamingos
13.5.2013, 17:36
Ovom modelu bi leglo ko budali samar da ima dock sa punjacem. Kad je vec Idol,da ima i svoje postolje :D

joca89po
13.5.2013, 18:45
Ovom modelu bi leglo ko budali samar da ima dock sa punjacem. Kad je vec Idol,da ima i svoje postolje :D
Xaxaxa... Slazem se ... :D
Uzet u vip-u smart 150 uz 1gb net, mesecna pretplata 1100 dinara, cena telefona 9500 din. u tom slucaju, ja sam dobio i opciju na 6 rata bez posredstva banke, vip me kreditira.... :) Uz popust 25% prvih 6 meseci na pretplatu... Mislim da sam solidnu kombinaciju napravio... Uz viber koj ce mi djavo smartovi... :qliranje:

joca89po
17.5.2013, 4:51
Za 3 dana koliko ga imam malo je reci da sam odusevljen... Zaista odlicna spravica... Najbolje stvari su mu svakako ekran, svaki live wallpaper izgleda ekstra i ne secka ni malo... Odusevljava i brzina u radu, preciznost touch skrina... Igre rade odlicno... Super izgleda... Jedina mana je sto je telefon bas nov pa trenutno nema ni bampera ni folije za njega... http://forum.benchmark.rs/images/smilies/smile.gif Slusalice su od lose plastike uradjene ali se solidno cuju... Baterija drzi sasvim ok... Negde oko 12 h non stop na telefonu sa wifi i sa svim mogucim opcijama... Posle prvog maltretiranja i punjenja, baterija drzi evo drugi dan... Kameru nisam previse forisirao pa i nesto ne mogu da je ocenim, ali ovih par slika koje sam uradio deluju sasvim ok... Nema nikakvih lagova niti zakucavanja telefona... Stvarno preporucujem telefon, mislim da za te pare ne moze da se pazari bolji telefon sa dve godine garancije...

sale94
17.5.2013, 10:16
Cool samo jedna mala stvar... nisi naveo koji je fon u pitanju.:D

Sh0m1
17.5.2013, 12:35
6030X, isti post je i na bench forumu :p

joca89po
17.5.2013, 15:19
6030X, isti post je i na bench forumu :p
Isto sam ja pisao... Pa da ne kucam dva puta... :)

nexexcalibur
26.5.2013, 16:06
Planiram polako da predjem predjem na smart fon, s obzirom da nema bolje teme, ovde cu da postavim pitanja.

Otprilike ne znam nista o trenutnoj situaciji na trzistu, ponudi, specifikacijama modela, ko je lider, koga izbegavati itd...

Dakle, razmisljam izmedju 2 opcije, da uzmem telefon od 200-250 evra ili da uzmem neki iz mts/telenor/vip ponude (naravno ne zelim da placam 6 soma mesecno, tipa oko 2 max, uz dovoljno net protoka i smsa)

Android je pozeljni sistem, ekran preko 4 incha, hardver sto bolji za taj kes...Koristio bih ga najvise (pored standardne komunikacije) za internet i poneku aplikaciju.

Sh0m1
26.5.2013, 18:15
ili
http://www.mts.telekom.rs/index.php/alcatel-one-touch-xpop-dual-sim.html
a ako neces alcatel onda mozda nesto ovako
http://www.mts.telekom.rs/index.php/huawei-ascend-y300.html
U svakom slucaju ova 3 modela nisu skupa a imaju odlicne specifikacije.

zajchik
26.5.2013, 18:25
Planiram polako da predjem predjem na smart fon, s obzirom da nema bolje teme, ovde cu da postavim pitanja.

Otprilike ne znam nista o trenutnoj situaciji na trzistu, ponudi, specifikacijama modela, ko je lider, koga izbegavati itd...

Dakle, razmisljam izmedju 2 opcije, da uzmem telefon od 200-250 evra ili da uzmem neki iz mts/telenor/vip ponude (naravno ne zelim da placam 6 soma mesecno, tipa oko 2 max, uz dovoljno net protoka i smsa)

Android je pozeljni sistem, ekran preko 4 incha, hardver sto bolji za taj kes...Koristio bih ga najvise (pored standardne komunikacije) za internet i poneku aplikaciju.

Ili da iskombinujes obe varijante,pa da recimo uzmeš polovan nov lg l9 za 200-220€ (odličan telefon) i odeš u mts i uzmeš mix net L sa 50% popusta,sto mu dodje oko 900rsd mesecno.

nexexcalibur
26.5.2013, 18:44
Gledao sam do sad modele, specifikacije i cene. Ne znam zasto ali Sony Xperia S me privlaci samo tako. Naravno stariji je model, pa bi morao polovnjak...

Takodje LG Nexus 4 mi je zanimljiv, ima ga u telenoru, doduse uz bezbroj paketa.

Alcatel i Huawei su mi totalno neprivlacni, sumnjiv mi je kvalitet (mada opet kazem, nisam u toku, mozda su postali dobri).

A opcija da predjem na post paid ne dolazi u obzir, to planiram jedino ako povoljno dobijem i aparat...

@shomi, Ovaj prvi nije los, mada, malo rama, samo 1ghz i manja rez ekrana. Drugi je dual sim, to mi ne treba, a treci ima mali ekran...

water wizard
26.5.2013, 19:05
ili
http://www.mts.telekom.rs/index.php/alcatel-one-touch-xpop-dual-sim.html
a ako neces alcatel onda mozda nesto ovako
http://www.mts.telekom.rs/index.php/huawei-ascend-y300.html
U svakom slucaju ova 3 modela nisu skupa a imaju odlicne specifikacije.

Baš ono što i ja gledam.. jedino što mi se ne sviđa što su mnogo veliki a ovaj treći nema HD video kameru.. eh dilema.. šta će mi tolki telefon još malo pa ko tablet

Sh0m1
26.5.2013, 19:49
@nex
6030 ima 1gb RAM-a, jer su ti u vipu 6030X tj. oni sa giga rama.
@water wizard
Ako pod HD kamerom mislis na 720p rezoluciju video snimka kamere onda pogledaj 992D ili 997, ja imam ovaj prvi i snimci su ok, mada opet nista revolucionarno.

water wizard
26.5.2013, 20:00
nisam vido 992 i 997 kod VIP i MTS

blast beat
26.5.2013, 20:12
A opcija da predjem na post paid ne dolazi u obzir, to planiram jedino ako povoljno dobijem i aparat...

Imati telefon na Androidu i nemati postpaid tj. nemati besplatne MB uključene u pretplatu je ubistvo. Najveće prednosti tih telefona su aplikacije koje se u većini slučajeva vezane za net. A ako ćeš ga koristiti na prepaidu (moraš isključiti net inače će ti pojesti kredit) i samo na WiFi-u kada ga negde uhvatiš, onda se poenta takvog smartphone-a gubi.

Sh0m1
26.5.2013, 20:13
992 je bio u aprilu, pa ga neko vreme nije bilo. Poslednji put je bio pre 2 nedelje. Ako ga vise ne bude bilo uzmi X pop. Jeste malo veci ali ne previse.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 992D using Tapatalk 2

nexexcalibur
26.5.2013, 20:40
Imati telefon na Androidu i nemati postpaid tj. nemati besplatne MB uključene u pretplatu je ubistvo. Najveće prednosti tih telefona su aplikacije koje se u većini slučajeva vezane za net. A ako ćeš ga koristiti na prepaidu (moraš isključiti net inače će ti pojesti kredit) i samo na WiFi-u kada ga negde uhvatiš, onda se poenta takvog smartphone-a gubi.

U pravu si skroz, to mi se cesto izgubi iz vida (ipak sam hardkor prepaider), gledam ovaj nexus, mislim da je future-proof sa vanilla androidom, bem li ga, samo sto je skup kako god okrenem. Ja trenutno bez prihoda bi gledao da mi sto manja mesecna pretplata bude

http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/LG/Nexus_4

Koliko sam video, vip i mts nemaju u ponudi

Sh0m1
26.5.2013, 20:52
Kupi polovan galaxy nexus i uzmi neki jeftiniji paket sa netom. Jes da nije 4 ali i GNexus je dobar.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 992D using Tapatalk 2

DragonSlayer
26.5.2013, 21:23
nexexcalibur, najjeftinije, što sada mislim da se isplati, prepaid, VIP ZA SVE ...

500 dinara = 30 dana = 150 minuta ka svim mrežama, 1500 u mreži, 1500 SMSa, 150 MB ....

Ako nešto i potrošiš pre, a treba ti, opet uplatiš 500, i dobiješ sve opet isto ....

nexexcalibur
26.5.2013, 21:27
nexexcalibur, najjeftinije, što sada mislim da se isplati, prepaid, VIP ZA SVE ...

500 dinara = 30 dana = 150 minuta ka svim mrežama, 1500 u mreži, 1500 SMSa, 150 MB ....

Ako nešto i potrošiš pre, a treba ti, opet uplatiš 500, i dobiješ sve opet isto ....

Da, isplati se ako nista za poruke, definitivno treba obratiti paznju na vip za sve...ali mi je aparat sad primaran.

Nexus 4 je 250 dolara na google store-u, pu 'bem ti drzavu

lobanja
26.5.2013, 22:08
ja sam u istom problemu i razmisljao sam da idem opcijom HTC Desire X (polovan),LG L9 (polovan) i jako jako mi se dopada HTC Sensation XE (nov) matoriji je malo ali dobio je 4.1 (neke bugove koji je imao sa pocetnim androdiom su konacno resili) ali videcu trenutno sam na nekom lg pa mi se nezuri.takodje sony s varijanta (tesko se nalazi) i moj budzet je max 220.
ja sam skoro uzeo box paket

Aibo
27.5.2013, 15:30

Lepo nahvataj polovnu Xperiu S. Za 200-250€ može da se nađe stara par meseci (ili nedelja) u mint stanju, u garanciji. Ne mora čak ni previše da se vreba jer ih ima po oglasima.

I lepo nemaš nikakvu ugovornu obavezu (obično nabudženu preko realnih potreba da bi se jeftinije uzeo telefon). A kad možeš da uzimeš postpaid bez telefona, MTS sa svojih 50% popusta tokom kompletnog trajanja ugovora je neprevaziđen.

doctor
28.5.2013, 2:11
Ja lično mogu da preporučim neki dobar polovan telefon (sa garancijom - što da ne) i da prvom prilikom uzmeš Mix Net M ili Mix Net L kod MTS-a. Taj kombo su i meni ovde preporučili: takoreći ganc nov OT995 na oglasima, otključan, za 100e i Mix Net M za 600 kinti mesečno (300 min, 600 SMS, 600 MB). Od kako sam se dohvatio ove kombinacije - nema više vraćanja na feature telefone i prepaid. Nikada. :)

Sh0m1
23.6.2013, 21:37
Vidim u telenoru neka sumanuta snizenja. Za moj paket PiD1590 Galaxy S Advance, Blade G, Smart HD i jos neki telefoni 1 din, a l7 II i desire x 2000din. Za nekih 2 meseca mi istice ugovor sto znaci da cu krajem jula moci da uzmem novi fon. Zasad mi je za oko najvise zapao ovaj Advance. Ima dual core procesor, gorilla glass, AMOLED ekran i update na 4.1.2 .
Blade G ne bih uzimao jer mi 512MB rama deluje malo(na mom sadasnjem fonu alcatelu 992d zna nekad da bude problem), Smart HD isto dolazi u obzir, Desire X nije los ali nemam bas poverenja u kvalitet HTC-a a L7 II mi se takodje dopada mada mi se cini da je S Advance bolji, ili mozda nije?
Nadam se da ce cene ostati ovakve i u julu, i naravno, dajte neki savet :)

predragpredragpredrag
25.6.2013, 1:12
Pošto ovde ima boljih poznavalaca tržišta od mene, reših ovde da potražim savet... Dakle, trenutno imam Huawei u8500 (Zvezda telefon) koji sam zimus rutovao i na koji sam ubacio Cyanogenmod 7. E sad, sve je to lepo radilo dok mi pre neki dan nije upao u lavor pun vode, a kako je on đubre kinesko, da prostite, spasa mu nije bilo. E sad! Ugovor na ime kojeg sam uzeo taj telefon mi ističe početkom avgusta ove godine, ali imam pravo da ga obnovim tri meseca pre samog njegovog isteka, te ću ovih dana otići do MTS-a i promenim tarifni paket na MixNet M (http://www.mts.telekom.rs/index.php/mix-net-tarifa.html) koji mi najviše odgovara. E SAD! Mene interesuje šta mi je najbolje, koji telefon da uzmem tako da ga prodam za najveće pare tamo negde početkom septembra kada ću skupiti pare za kupovinu HTC ONE-a. Dakle ovaj telefon koji bih uzeo ovih dana bi mi služio samo da mi premosti ta dva meseca dok ne skupim lovu za HTC. :icon_scra

NjegovaWisost
25.6.2013, 4:48
Pošto ovde ima boljih poznavalaca tržišta od mene, reših ovde da potražim savet... Dakle, trenutno imam Huawei u8500 (Zvezda telefon) koji sam zimus rutovao i na koji sam ubacio Cyanogenmod 7. E sad, sve je to lepo radilo dok mi pre neki dan nije upao u lavor pun vode, a kako je on đubre kinesko, da prostite, spasa mu nije bilo. E sad! Ugovor na ime kojeg sam uzeo taj telefon mi ističe početkom avgusta ove godine, ali imam pravo da ga obnovim tri meseca pre samog njegovog isteka, te ću ovih dana otići do MTS-a i promenim tarifni paket na MixNet M (http://www.mts.telekom.rs/index.php/mix-net-tarifa.html) koji mi najviše odgovara. E SAD! Mene interesuje šta mi je najbolje, koji telefon da uzmem tako da ga prodam za najveće pare tamo negde početkom septembra kada ću skupiti pare za kupovinu HTC ONE-a. Dakle ovaj telefon koji bih uzeo ovih dana bi mi služio samo da mi premosti ta dva meseca dok ne skupim lovu za HTC. :icon_scra

Pa uzmi neku seljačku nokiju od 500 dinara i sačekaj ta dva mjeseca... I drugo, iritira me tvoj nickname, zbog širine :D

DragonSlayer
25.6.2013, 6:58
Uzmi 50 posto popusta, i štekaj pare ....

Ali ova izjava:

E sad, sve je to lepo radilo dok mi pre neki dan nije upao u lavor pun vode, a kako je on đubre kinesko, da prostite, spasa mu nije bilo.

Znači, oni su krivi što tebi telefon ne radi pod vodom?

:facepalm:facepalm:facepalm

predragpredragpredrag
25.6.2013, 12:19
Pa uzmi neku seljačku nokiju od 500 dinara i sačekaj ta dva mjeseca...:D Poenta je da uzmem telefon za dinar ili neku sitnu doplatu koji bih nakon ta dva meseca utopio za najviše love, kapiraš? :)

Znači, oni su krivi što tebi telefon ne radi pod vodom?

:facepalm:facepalm:facepalm Vidi ga ovaj što izvrće. U vodi je bio maksimalno dve sekunde i da je malo kvalitetnije izrade voda ne bi stigla da prodre do osetljivih delova i telefon bi preživeo. :dedica:

DragonSlayer
25.6.2013, 13:00
Da, da ... baš ....

PsyDuck
25.6.2013, 13:07
Ahahah - a to po sistemu da je moja Nokia n900 kvalitetnija, radila bi i dalje...
Iako mi je izletela iz ruke na nizbrdici od 45°, pa je tu učila kako se leti, a onda sam je skupljao sa đubrovnikom.

predragpredragpredrag
25.6.2013, 14:15
Nego jel ima neko nešto pametno da kaže? koliko sam sad gledao, najbolji izbor je ZTE Blade III koji bih mogao da prodam za nekih 200 jura...

Danpil
25.6.2013, 14:44
Tesko mozes da prodas bilo koji mobilni koji se dobija u nekom paketu kod operatera.

predragpredragpredrag
25.6.2013, 14:49
Tesko mozes da prodas bilo koji mobilni koji se dobija u nekom paketu kod operatera.

Jel postoji takva stavka u ugovoru ili to misliš zbog trenutne ponude operatera?

PsyDuck
25.6.2013, 14:55

Hmmm...
Ne znam kakvo je stanje na tržištu, ali ja sam jedan telefon sa mreže prodao [nakon oko godinu dana korišćenja], a potom od nekog lika i kupio - opet telefon sa mreže.
Pa sam opet potom kupio aparat sa mreže.

DragonSlayer
25.6.2013, 15:09
Sve zavisi koji paket uzimaš, i koji telefon.

Uzmi u obzir da ako ne uzmeš telefon, možeš da uzmeš 50 posto popusta.

Telefon od telenora je zaključan na telenor, što dadtno smanjuje cenu, još ako ima i brenirdan softver ....

Drugo, svaki koji deluje kao dobra prilika, nije samo tebi, nego svima ....

Zato obično već posle 5 dana oglasi budu preplavljeni sa tim modelima ...

Evo, zet kupio pre mesec dana alkatel kao moj, 995, za 100 evra, iz Telenora, star JEDAN DAN... iako su pooglasima 130-150, svima stoje oglasi po mesec-dva-tri ... ako hoćeš da zacepiš, staviš i čekaš ... ako hoćeš da prodaš, mora da spustiš cenu ...

Konkretno taj fon, sad je 1 dinar uz PIS500, od 1006 mesečno.

Taj mu ga prodao za 100 evra,

Da uzme popust 50 posto, uštedeće za 24 meseca x 503 dinara = 12072 dinara ... što je više od 100 evra .... A tad kad ga kupio, on i nije bio dinar, jedino uz veći paket ... znači imao bi još veću uštedu ....

Jedino ako može da kaže da mu trebale pare, pa eto, došao do 100 evra koje će kroz račun da otplati na 24 meseca .... :)

O tome se radi ...

Moraš mnogo dobro da iskalkulišeš, i realno ...

Danpil
25.6.2013, 17:37
Ne postoji stavka u ugovoru, nego jednostavno trziste je preplavljeno uglavnom modelima koji se dobijaju uz mesecnu pretplatu do 1000 dinara. Ja npr imam kuci C5, nokiu ashu 302 sve neotpakovano ali nema kome da prodam :)

water wizard
25.6.2013, 18:07
haha bolje uzmi kredit u banku onda

zajchik
26.6.2013, 1:42
Nego jel ima neko nešto pametno da kaže? koliko sam sad gledao, najbolji izbor je ZTE Blade III koji bih mogao da prodam za nekih 200 jura...

Blade 3 200 jura?Nov jedan dan star,120-130€.To ti nikako ne pije vodu.
Elem koga god zanimaju cene polovnoh telefona,mobilni svet ima najrealnije cene,i uvek može da se nadje vrlo solidan telefon,ako ga dovoljno dugo kibicujes.Ima prevaranata,ali to je rizik koji se pidrazumeva kod takve vrste kipovina.

flamingos
26.6.2013, 2:02
Ma cak i kad stavis i vise nego realnu cenu,opet se javi neko : a moze li to jos malo jeftinije,ti mu spustis prijateljski recimo jos 5-10e,i kad mu cena bude ispod realne,onda sledi; A sta njemu fali kad ga dajes za tako malo. :boodala:

Jedini nacin posle da se resis telefona,jeste da ih das za neki noviji model u prodavnici razmenom uz doplatu,i to uz prethodno pronadjenog kupca.

Zato pre bilo cega dobra kalkulacija je 50% posla.

predragpredragpredrag
26.6.2013, 7:29
Hvala svima na savetima. Na kraju sam otišao u MTS i uzeo Alcatel 992D, pa i za 100 jura da ga prodam, biću zadovoljan jer bolje išta nego ništa. :)

DragonSlayer
26.6.2013, 11:09
A uz koji paket?

Sh0m1
26.6.2013, 12:32
Samo da se javim da sam uzeo S Advance i mogu reci da je odlican. Za 1din koliko sam ga platio mislim da nije bilo boljeg izbora.

predragpredragpredrag
26.6.2013, 13:30
A uz koji paket?

MixNet M (http://www.mts.telekom.rs/index.php/mix-net-tarifa.html)

doplatio sam 3000 valjda

DragonSlayer
26.6.2013, 20:23
Onda ti je mnogo slaba raqčunica.... 3600 si ga platio ... + 3G pretplata ...

Ako si ga platio 3600, i planiraš da ga prodaš za recimo 12000 .... "dobar" si 8400 .... plus plaćaš 24 meseca 3G pretplatu po 120 dinara, to je 2880 dinara, koje kad oduzmeš od 8400, ostaje ti samo 5520 dinara....

A da nisi uzeo fon, ne bi platio ovih 2880 za pretplatu, a mogao bi da uzmeš 50 posto popusta, na 1140 dinara, pola je 570 dinara, x 24 meseca, uštedeo bi 13680 dinara ....

Više nego DUPLO !!!!

Džabe sam ja pisao:

Moraš mnogo dobro da iskalkulišeš, i realno ... :dedica: :dedica:

nexexcalibur
29.6.2013, 16:48
Predjoh na post paid kod telekoma, rekoh da iskoristim 50% do 30. Juna, kad ortak mi kaze da je akcija do kraja godine...nisam morao da zurim, ali zadovoljan sam, za 570 din mesecno dobijam 300 min, 600 sms i 600 mb...

Sledeci korak je xperia t iz mobshopa za 280 jura (u retailu je preko 50k din)

Leckov
1.7.2013, 23:04
https://www.dobrestvari.rs/kontakt.php?link=telefoni.html

Telenor objavio koji će telefoni uskoro biti u ponudi.

Sh0m1
1.7.2013, 23:07
Sve skupo :D
Doduse ja sam sebe obezbedio i uzeo Galaxy S Advance dok je jos bilo, ali trenutno nema niceg previse primamljivog za male pare.

Leckov
1.7.2013, 23:10
Sve skupo :D
Doduse ja sam sebe obezbedio i uzeo Galaxy S Advance dok je jos bilo, ali trenutno nema niceg previse primamljivog za male pare.

Nije da nema :)
Sasmung Galaxy Ace Plus (ako su radili dopunu), HTC Desire X, Sony Xperia U :)
Pa i Alkatel M'Pop.

A i ti si stvarno odlično prošao. Kud ne videh ranije akciju :(
Mada i ovaj Ace mi super 8)

Nokia 520 neće bude skupa. Ako bude na akciji. E sad, anroid vs win8...

Sh0m1
2.7.2013, 1:41
Ace plus nije los, desire x i xperia isto ali taj alcatel, nzm jednostavno mi ne deluje previse dobro. Prethodni telefon mi je bio alcatel OT992D i promenio sam ga posle 3 meseca. Na papiru deluje dobro i za neke osnovne stvari je ok. Ali prosto nije bio dovoljno dobar. Ekran tj uglovi gledanja su uzas, zvucnik je krcao kada bi zvuk bio pojacan do maximuma i generalno je delovao nekako jeftino i nedovrseno.

nigrutin87
2.7.2013, 14:50
Zdravo svima, meni ovog meseca ističe ugovor sa telenorom za prenesi i sufruj 500, pa mogu da uzmem neki novi telefon a stari wildfire S dam sestri. Sad sam gledao ponudu i ono što mi deluje zanimljivo su http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/LG/Optimus_L7_II i http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/HTC/Desire_X. Ovo je uporedni prikaz telefona http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5275&idPhone2=4951. To je otprilike novac koji bih dao, maksimum tih 7000 preko paketa za 2 godine. Vidim da je LG nešto bolji po nekim karakteristikama ali ako neko može iz prve ruke da mi kaže prednosti i mane oba telefona iz realne upotrebe, to bi mi značilo više. Inače, može i neki drugi iz telenor ponude mada vidim kao da su ova 2 najbolja za te pare na koje ja idem.

Sh0m1
2.7.2013, 15:00
Sto se tice ova dva telefona, zavisi sta ti je vise bitno, custom ROM-ovi na Desire X ili malo veci ekran na L7 II. Sve ostalo je isto osim sto L7 II ima 4.1.2 dok desire x ima upgrade na 4.1.1 .

nigrutin87
2.7.2013, 15:49
Wildfire S sam sam otključavao i ubacivao custom ROM-ove kako bi imao više interne memorije, pa mi taj deo nije nepoznat, ali ako ovde lepo radi i fabrički i ima dovoljno resursa, mogu da updateujem na android koji je podržan i da ne diram ništa ako nema potrebe za tim. HTC više preferiram jer su mi i prethodna dva (ovaj wildfire S i stari artemis windows phone) bili HTC, a i deluje mi lepše i bolje izrade od LG-a. Sa druge strane, vidim da LG ima bolju kameru (nije mi toliko bitno), malo veći ekran ali manji pixel density zbog toga. Ne pratim tržište previše pa sam hteo ako neko ima neki od ovih telefona preporuči iz prve ruke prednosti i mane i uporedi sa drugim.

Veseli Rodzer
7.7.2013, 17:40
Zdravo svima, meni ovog meseca ističe ugovor sa telenorom za prenesi i sufruj 500, pa mogu da uzmem neki novi telefon a stari wildfire S dam sestri. Sad sam gledao ponudu i ono što mi deluje zanimljivo su http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/LG/Optimus_L7_II i http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/HTC/Desire_X. Ovo je uporedni prikaz telefona http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5275&idPhone2=4951. To je otprilike novac koji bih dao, maksimum tih 7000 preko paketa za 2 godine. Vidim da je LG nešto bolji po nekim karakteristikama ali ako neko može iz prve ruke da mi kaže prednosti i mane oba telefona iz realne upotrebe, to bi mi značilo više. Inače, može i neki drugi iz telenor ponude mada vidim kao da su ova 2 najbolja za te pare na koje ja idem.

Druze, u istoj smo dilemi :D

Idem sutra do prodavnice i najverovatnije cu uzeti LG, uglavnom zbog veceg ekrana.
Imao sam priliku da koristim desire x i mobilni je extra, a posto su slicni po karakteristikama kontam da LG ne moze biti nista losiji + bolja kamera, bolji ekran i verovatno najvaznije izbacivace i dalje updateove za njega a za desire x nece....

Mada sta god da uzmes posle wildfirea, odusevices se :to_care:

nigrutin87
7.7.2013, 18:16
Uzeo sam Desire X, jeste da je nešto slabiji po specifikacijama od LG-a, ali mi nekako bolje leži u ruci i odaje kvalitetniji utisak od LG-a, i čini mi se da ima bolji displej (bolji prikaz), verzija androida je 4.1.1 (videćemo da li će biti budućih update-a). Navikao sam na HTC i njegov interfejs, prethodni HTC sam rutovao, ubacivao romove i praktično me nikad nije zezao i pravio probleme pa se nadam da će tako biti i sada.

Jeste velika razlika u prelazu, nisam navikao na velike telefone, pa je možda to i razlog više što sam izabrao nešto manji i tanji i manje kockasti telefon od ova dva :)

Sh0m1
7.7.2013, 19:06
Upgrade ces imati u vidu custom romova. Zvanicni, sumnjam.

Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2

Veseli Rodzer
8.7.2013, 14:05
Sad se vratio iz telenora, nemaju vise ni desire x ni L7.
Kazu da im desire stize sledece nedelje, a lg mozda u toku meseca... bedak :(

zajchik
8.7.2013, 15:43
Žar ne može da se potpiše ugovor,a telefon da se naruči on line?
Ovako možeš ostati ili bez telefona,ili bez popusta.

Veseli Rodzer
8.7.2013, 16:06
Vec sam "rezervisao" tamo kod njih u prodavnici, ugovor mi je istekao u junuaru i napumenuo sam im da bi ga ponovo potpisao u slucaju da dobijem mob :D
Al eto vidis, nisam se setio za online rezervaciju, samo sto necu da potpisem ugovor i da se nadam da ce ga ponovo dobiti, pa izvisim za mob

nigrutin87
9.7.2013, 0:22
U Nišu je bio Desire X u obe boje i L7 u subotu kad sam ja uzeo, valjda mogu da ih proslede gde treba, ne verujem da se baš toliko brzo prodaju :icon_scra

Veseli Rodzer
9.7.2013, 3:20
Bilo bi sjajno kada bi ga prosledili, mada to ne rade, tjst rade ali samo lokalno :D
Vidi, ja do pre 4 dana nisam ni planirao da uzimam novi mob, i onda sam slucajno video cenu za desire i lg.... :D tako da nije ni cudo sto su ih brzo razgrabili

Kidja
9.7.2013, 14:00
Odakle ti to da ne rade kada rade?Prosledjuju telefone poslovnicama

zajchik
9.7.2013, 16:10
Evo i novog lg l5 II kod vip-a
http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/lg-optimus-l5-ii.2293.html
ovo je na gsm areni
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l5_ii_e460-5293.php
Samo na stranu sto je u vipu,vise me je zaintrigirala činjenica da je CPU mediatekov trećerazredni mtk 6575 singl core sa 531GPU.Ekran je sad dosta bolji,ali nije mi jasna potreba da se ubaci onaj procesor. Da je ubacen 6577 već bi se reklo da je lg napravio boljeg naslednika, ovako,dzaba bolji ekran,kad su stavili užasno slab CPU.

Veseli Rodzer
9.7.2013, 20:11
Odakle ti to da ne rade kada rade?Prosledjuju telefone poslovnicama

Pa pitao sam ih....
Uostalom, danas su dobili desire, do kraja nedelje stize i lg :alealeee:

Kidja
9.7.2013, 22:21
Cudno bas posto ja kad sam uzimao rekli su mi kao nemamo ali ima u drugoj poslovnici i da treba da sacekam par dana.

nexexcalibur
10.7.2013, 11:55
Posto na sajtu nije bas najsjajnije objasnjeno, zanima me alcatel idol 6030x preko vipa, sta mu znaci aktivacija uz internet dodatak, tacnije uz smart 1200 telefon je 1 din, dok kod obicne aktivacije tel je 1 din tek od smart 2500 cini mi se?

Kapiram da se sa tim internet dodatkom placa dodatnih ~500 din na mesecni racun od 1990 din?

water wizard
10.7.2013, 11:59
pa da, ovako plaćaš 6000 u kešu, a ovako 24x500

nexexcalibur
10.7.2013, 13:22
pa da, ovako plaćaš 6000 u kešu, a ovako 24x500

Taj fazon, plati se duplo, ali na rate i dobija se "neograniceni" internet...Inace u radnji mi rekose i da postoji mogucnost donosenja starog telefona i umanjivanja cene, ali mi je to jako lose objasnio, zna neko nesto opsirnije o tome?

gorgilije
10.7.2013, 13:43
Taj fazon, plati se duplo, ali na rate i dobija se "neograniceni" internet...Inace u radnji mi rekose i da postoji mogucnost donosenja starog telefona i umanjivanja cene, ali mi je to jako lose objasnio, zna neko nesto opsirnije o tome?

Ja sam uzeo taj Alcatel Idol u Vip-u uz smart 400 i 1GB dodatak.Na taj nacin telefon kosta 7.500 dinara.Odneo sam im neki prastari tel koji mi je bezveze stajao u fioci,i za njega sam dobio-5.000 dinara za ekomotivaciju.Tako da sam u startu platio 2.500 dinara.I sad dve godine placam samo mesecnu tarifu,a sam tel. je isplacen.

nexexcalibur
10.7.2013, 16:05
Ja sam uzeo taj Alcatel Idol u Vip-u uz smart 400 i 1GB dodatak.Na taj nacin telefon kosta 7.500 dinara.Odneo sam im neki prastari tel koji mi je bezveze stajao u fioci,i za njega sam dobio-5.000 dinara za ekomotivaciju.Tako da sam u startu platio 2.500 dinara.I sad dve godine placam samo mesecnu tarifu,a sam tel. je isplacen.
Odlicna prica, jel bitno koji je model i da li radi za cenu ekomotivacije? Tipa imam nokiu 3310, jel dobijam 5k off?

PsyDuck
10.7.2013, 16:26
Ma bilo šta odneseš.
Ja sam odneo neki prastari Philips Azalis, koji se totalno raspao. Bez punjača, naravno - pošto ne znam gde je.
Lik ništa nije rekao - samo uzeo fon, zalepio bar-kod na njega i krenuo da piše ugovor.

gorgilije
10.7.2013, 16:51
Odlicna prica, jel bitno koji je model i da li radi za cenu ekomotivacije? Tipa imam nokiu 3310, jel dobijam 5k off?

Nedaj tu Nokiu 3310!Odlican telefon!Za njega mozes da dobijes i vise od 5000!:D

Ma bilo sta,ja sam odneo neki mali simens na preklop,(bivsi zenin tel.)bez punjaca,a nisam siguran ni da je imao bateriju!!!

filipos
11.7.2013, 14:05
Da li neko zna da li moze u VIP-u da se kombinuje ekomotivacija sa popustom od 25% ako se ne uzima telefon?

Hephaestus
11.7.2013, 20:23
Kada sam ja kupovao telefon, pre nekih nosam meseci, rekli su mi da ne mogu da se kombinuju promocije. Ali bolje pitaj, mozda se promenilo.

flamingos
12.7.2013, 17:53
Ne moze,samo jednu od te dve mozes da aktiviras.

water wizard
12.7.2013, 18:01
Uzeh Telenor Smart Pro 2 (http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/Telenor/Smart_Pro_2)za dinar i pretplatu od 1006 din juče, za sad sam zadovoljan, single core, 512 MB ram, 2GB storage, 4in ekran, kamera 5MP 720p video rec.
Za manje zahtevne korisnike koji ne igraju igrice je dobar, imaju kao neki popust 10000 din na telefone, pa vredi pogledati i njihovu ponudu :)
Inače to je Alcatel OT M-Pop

Qoozma
12.7.2013, 18:16
Ne moze,samo jednu od te dve mozes da aktiviras.

Grešiš.;)

Da li neko zna da li moze u VIP-u da se kombinuje ekomotivacija sa popustom od 25% ako se ne uzima telefon?

Mogu da se kombinuju obe promocije, tzv dupla motivacija uz određene tarifne pakete.
http://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/promocije/vip-te-ekomotivise-jos-vise!.2229.html

zajchik
7.12.2013, 21:53
Kod mts-a u ponudi huawei g700,a u vip-u htc desire 601.Jel neko imao neko iskustva sa ovim telefonima? Oba su poprilično zacenjena,ali čini mi se da imaju sta da ponude.

Poslato sa roamera koristeći TT 2

herrnikolic
15.12.2013, 22:50
Juče sam produžio internet kod telekoma 10mbps po ceni 5. Takodje produžio ugovor za mobilnu tarifu minx net m 50% pospusta.A imam i fiksni.
Kako mi rece sluzbenica mgu uvek da dodjem da apliciram za telefon.
I sad ako bih hteo da uzmem recimo zte blade g,verovatno bih trebao da trazim box li kako vec? I onda da mi obale brzinu na 6mbps?
Mozda bih mogao ovo da pitam i u net zoni,ali se prepliće..

Tihi
16.12.2013, 0:02
Kod mts-a u ponudi huawei g700,a u vip-u htc desire 601.Jel neko imao neko iskustva sa ovim telefonima? Oba su poprilično zacenjena,ali čini mi se da imaju sta da ponude.

Nemam ni jedan od ova dva telefona, ali koristim htc one sv koji je hardverski dosta sličan tom htcu.

Po meni jedina mana htc telefona je cena, strasno su precenjeni. Kvalitet izrade odličan, sense 5 radi jako glatko, ja sa baterijom od 1800mAh izvlačim 6-7h sot (doduše bez 3g), display takođe fenomenalan... Gps hvata signal za par sekundi, dosta kvalitetan zvuk na slušalicama.

zajchik
16.12.2013, 0:45
Juče sam produžio internet kod telekoma 10mbps po ceni 5. Takodje produžio ugovor za mobilnu tarifu minx net m 50% pospusta.A imam i fiksni.
Kako mi rece sluzbenica mgu uvek da dodjem da apliciram za telefon.
I sad ako bih hteo da uzmem recimo zte blade g,verovatno bih trebao da trazim box li kako vec? I onda da mi obale brzinu na 6mbps?
Mozda bih mogao ovo da pitam i u net zoni,ali se prepliće..

Da morao bi uzeti box,ali sve mora biti na tvoje ime inače nema ništa od boxa.Znaci i fixni, net,i mobilan.
Ja sam morao da prebacim na svoje ime fixni,ali sve ostalo je bilo na mene.Btw smanjiće ti brzinu neta na 6mbs,a fon ćeš moći da plaćaš na godinu dana,pa možda možeš uzeti nešto bolje.
@Tihi
Pa ne znam meni je ovaj HTC mnogo dobar,i na izgled i po spec. ima snapdragon 400 ako se dobro sećam,dok mi je huawei privlačniji zbog 2gb rama,a i jeftiniji je u MN M 17k,nego HTC 601 u vipu Standard 350 20k.

Tihi
16.12.2013, 12:09
Razumem te, da sam na tvom mestu i da biram na osnovu specifikacije i cene i ja bih uzeo g700. Ali sad posle mesec dva korišćenja one sv, uzeo bih taj desire.

Nisi napisao dal si bio da pogledaš telefone, ako nisi obavezno idi. Veliku ulogu igra i veličina ekrana, nekome je 5in taman, a nekome previše. Ja recimo telefon drzim u džepu i kucam sa palcem, tako da mi je 5in nezgrapno.

kao što napisah, obavezno pre kupovine uživo i lično pogledaj oba telefona.

jovaš
16.12.2013, 13:04
Pošto je tema vezana za mobilne telefone a nemam đe koga drugo pitat.
Zanima me dal može program VPN Any Connect i Remote Desktop na Nokiu Lumiu 520 ili 625?
A ako ne, dal može na bilo koji telefon s androidom?
Zahvaljujem

zajchik
16.12.2013, 13:54
Razumem te, da sam na tvom mestu i da biram na osnovu specifikacije i cene i ja bih uzeo g700. Ali sad posle mesec dva korišćenja one sv, uzeo bih taj desire.

Nisi napisao dal si bio da pogledaš telefone, ako nisi obavezno idi. Veliku ulogu igra i veličina ekrana, nekome je 5in taman, a nekome previše. Ja recimo telefon drzim u džepu i kucam sa palcem, tako da mi je 5in nezgrapno.

kao što napisah, obavezno pre kupovine uživo i lično pogledaj oba telefona.

Za sada jos ne planiram da uzmem fon.Imam ugovor do maja 2014,a potom mi je zelja da uzmem nekog kineza(iz kine),i MN M u MTS-u sa 50% popusta.Ili jos bolje kad bi do tada bila motorola G u Mts ili vipu.
Nisam probao ni jedan od ova dva ,ali cu mozda uskoro do vipa ,pa cu ih malo pogledati.

Marti Misterija
17.12.2013, 22:46
Ponuda telefona kod naših operatera je još i sasvim solidna, jedino su im cene ludačke!

Razmišljao sam se da po isteku ugovora uzmem telefon kod nekog od njih ali nakon mnogo računa odlučio sam da telefon uzmem posebno a da kod operatera uzmem paket sa 50% popusta, što mi ispada povoljnija varijanta.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

zajchik
18.12.2013, 10:05
Sta je bilo sa Finskom,jesi bio,i jesi li sta našao?

Marti Misterija
18.12.2013, 22:09
Bio sam dve nedelje i našao sam da je tamo sve skuplje nego kod nas, čak i kada vratim PDV... Čak i sa Nokiom je ista stvar što me je najviše iznenadilo... Nexus 5 je 499€, KG G2 je 529€, Note 3 je 729€ itd. i to govorim o najjeftinijim opcijama koje sam našao, a u pojedinim radnjama je još i skuplje.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

srđan obradović
25.12.2013, 10:40
Ponuda je u principu ok, pogotovu za nas koji ne pucamo na skupe telefone od preko 500 evra. E sad, ima i nelogičnosti i treba stalno pratiti promene u ponudama, pošto se često dešava da neki telefon "siđe" iz više tarife u nižu pa ispadne povoljno, kao na primer u avgustu 2013.g. kada je Tipo, L3, Kiss Lite i SG Ace plus II bio za 1 din uz Smart 400, zajedno sa npr.Samsungom Primo, Nokiom C2 i nekim Alkatelima koji uopšte i nisu Androidi. Znači pratite, čekajte i vrebajte:)

zajchik
25.12.2013, 11:06
Ne bih se složio da je ponuda telefona bas ok.Prvo telefoni su jako skupi,i nikako ne odgovaraju svojoj stvarnoj ceni u free prodaji.Takodje se dosta obraća paznja na ponudu, kako provajderi ne bi ugrozili svoje najprodavanije modele na kojima zgr'u velike pare.Zar neki od provajdera u Srbistanu nije mogao ponuditi ZTE 967S - naravno da jeste,ali ko bi onda pogledao desire500,l9,galaxy trend, i t d.Drugo telefoni koji "sidju" u niži tarifni rang je ustvari njihova prava cena.
Paketi su meni vise po meri,i tu već svako može sebi da nadje nešto, malo popusti,malo dodaci,i sklopi se dosta dobar paket.Medjutim kada su telefoni u pitanju tu već nikako nije ružičasto.

zajchik
15.1.2014, 20:00
Vip počeo da mrda, evo nešto novo.
Elem čistokrvni kinez sa mtk socom.1gb rama cpu mtk6572, nije loše.Malo me odbija s3 izgled (najgori izgled telefona ikad - meni) ,i mala rezolucija.

http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/zte-blade-q.2530.html

zajchik
4.2.2014, 21:39
Evo ga i MTS.Najzad da ponude nesto novo (http://www.mts.telekom.rs/index.php/mobilni-uredaji.html):n-cc2:

zajchik
12.3.2014, 12:46
LG g-flex kod vipa u najmanjoj tatifi kosta kao novi bubreg.:n_klanja:Ako vam ne treba novi bubreg mozda i moze da prodje.:kreza::odoK:

http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/lg-g-flex.2551.html

mare037
14.3.2014, 15:07
U narednih mesec-dva, iPhone i AppStore u Srbiji:

http://www.dodaj.rs/f/c/1D/QMV1fTw/mts-iphone.jpg

Kidja
14.3.2014, 15:35
Jedva cekam da vidim cene. Cim dodje apple pasce cene na drugim telefonima;)

E da i nece biti srpskog app store neko vreme sto je jako bitna stvar.

PsyDuck
14.3.2014, 15:45
Čisto sumnjam da će pasti cene...
Kod nas ne važe zakoni konkurencije. Mi smo omanji sui-generis za ekonomiju.

Mada da - čekam da vidim za koliko će [stotina] procenata dići cenu u odnosu na onu koja je za zapadnu Evropu.

zajchik
14.3.2014, 17:57
Naravno da se neće isplatiti sem u najskupljim paketima, pa i u njima će biti najmanje 15-ak hiljada,možda 10k.
Ko ih je čekao - dočekao ih, svaka čast za mts.Verovatno će ostali ubrzo potpisati govor sa appleom i eto nama konkurencije-JALOVE.
Sve dok ne dodju još 2-3 operatera nema zdrave konkurencije kod nas ,a to nije najskorija budućnost.

zajchik
17.3.2014, 15:21
Drugari, u mts: rasprodaja telefona.Najintetrsantniji model xperia T koji je uz MNL svega 1rsd.Uz manje ne moze da se uzme,a uz sve veće je za istu cenu.
Nije jeftin paket,ali je fon i dalje flagship,pa vredi uz njega.

Spremaju se za S5 i iphone 5-s-c,valjda će ih sve imati.

Btw, ko hoće može da se prijavi za s5:D i obezbedi još jedan zanimljiv poklon - nije za baciti.

Cena neće biti mala,ali ko hoće telefon kao statusni simbol (neko reče, a meni se jako svidjelo) "nek plati"!

Kidja
17.3.2014, 20:12
Meni taman istice ugovor sad jos se razmisljam sta da radim vuce me i taj iphone ali vidim da cene ovih ostalih uredjaja padaju.

Stefan programer
17.3.2014, 21:02
Nema veze sto Iphone dolazi, ne verujem da ce cene pasti.

Kidja
17.3.2014, 23:43
Kako nema veze vidis da MTS daje vec neke telefone za povoljnije cene nego inace.

DragonSlayer
18.3.2014, 10:06
Meni nisu jasni ljudi koji kukaju na cene telefona kod operatera, uporedjujući ih sa cenama iz oglasa, ili po radnjama koje dovlače fonove skinute sa mreža, tj. isto kao ovi naši po oglasima, koje su na neke fore tamo uzeli jeftinije, i na koje imaš garanciju 6 meseci, i to na softver....

Ne znam kako bih okarakterisao tu osobinu kod nas.

A eto, neki su bili preko , i uverili se da su ti telefoni skuplji preko nego kod nas.

Uvek je bila računica negde paket od 10ak evra, telefon je jeftiniji 100tinak evra.

I kad čujem bajke kako "tamo negde" daju telefone za dž uz 5 evra mesečno, kako da se čovek ne nasmeje?!?

Imam primere iz Italije, iz Austrije, gde jesu ljudi uzimali S3 ili S$ za 1EUR, ali su to paketi po 50-60 evra mesečno ...

I ovde kad bi uzeo paket od 6000-7000 nesečno, dobio bi ga za 1 dinar.

Eno u Telenoru, Samsung S5, 1 dinar, paket 7000 dinara ... to je MANJE od 60 evra mesečno .... Sasvim normalan odnos, kao i svuda.

u MTSu imate HTOne, teelfončina, full HD, za 1 din uz paket od 4700 ... to je 42 evra mesečno, i mnooogoooo saobraćaja ... šta tu ima nenormlano i nepovoljno?

E, sad , što je za nas 50 evra para, a kod njih nije, to nema veze sa proizvođačima, trgovcima i svim ostalim....

I što kod nas ljudi misle da oni treba da dobiju HighEnd telefon po ceni od 1000 dinara, uz paket od 1100 dinara mesečno, to je njihova stvar ....

Ako taj IPhone košta i preko oko 700 evra, zašto gajite iluzije da će ovde koštati 350 ? Možda će i koštati, uz paket od bar 30 evra mesečno ...

zajchik
18.3.2014, 14:54
Nemaš pojma koliko nisi u pravu.

Skoro je nas kolega __ UM __ koji je otišao na studije u Austriji postavio pitanje koji telefon uzeti uz paket od 20€ ,a pazi sad koji su telefoni bili u pitanju za 1€-s4,lg g2,N5, a uz paket od 15€ huawei p6,i još neki.Zaboravio sam koji je operater u pitanju,neka neko postavi link ako se seća, pa se uveri sam.

Moj brat od strica takodje u austriji operater mislim A1,ima paket od 23€ a iphone 4s je dobio za 75€.

Ovakve cene telefona uz bilo koji paket nema niko u evropi sem nas.Hrvati za malo jeftiniji ,ali su tu negde,i nisu bajni ni oni.

EDIT

Nasao sam,u pitanju je operater DREI.Evo linka ,a ti uporedjuj cene uz slicne tarife.Ja sam primetio recimop da je lg l72 dzabe uz sve pakete.

Malo su vece cene nego prosli put,ali su opet duplo jeftiniji od nasih operatera.

http://www.drei.at/portal/de/privat/handys-und-geraete/handys/android-phones/

Prief Lirator
18.3.2014, 16:09
Da znate da ima i gore nego u Srbiji, naš m:tel toliko skupo nudi telefone (odnosno ima skupe i siromašne postpaid pakete), tako da se isplati samo korisnicima koji JAKO PUNO troše mjesečno.

zajchik
18.3.2014, 17:03
Mi na balkanu smo svi loši.Da li je zbog konkurencije, da li je neki drugi razlog ne znam,ali smo svi loši.

Moraće nešto drastično da se menja da bi i mi ušli u red normalnih država u po tom pitanju.Možda i bude nešto od toga.