Prikaži potpunu verziju : Problemi sa monitorom
axaxaxaxaxaxaxaxax....
Ja koliko sam primetio kod tebe je ovakva slika samo kada pokrenes browser,zar ne???
Ispravi me ako gresim...
Ako je samo do toga,skini firefoks pa pokusaj sa njim...
Imao sam jedan takav neobjasnjen slucaj...
A u svakom slucaju i da nije,nebih bas rekao da je monitor u pitanju,pre bih ciljao na graficku...:)
markos807
14.3.2011, 16:05
ja jos uvek cuvam onaj stari monitor,sa kutijom,pa se pitam da li se on pokvario ili je nesto do kabla,naime nestala je zelena i ljubicasta boja,sve je radilo,znaci nije crkavao,nego nema te dve boje,pa me zanima jel mozda do kabla?monitor je prilicno star xD
optimus Z600
14.3.2011, 16:19
axaxaxaxaxaxaxaxax....
Ja koliko sam primetio kod tebe je ovakva slika samo kada pokrenes browser,zar ne???
Ispravi me ako gresim...
Ako je samo do toga,skini firefoks pa pokusaj sa njim...
Imao sam jedan takav neobjasnjen slucaj...
A u svakom slucaju i da nije,nebih bas rekao da je monitor u pitanju,pre bih ciljao na graficku...:)
Nije smesno, nzm sta mu je..:D
Da slika se zamuti samo kada koristim browser (nebitno na kom sam sajtu).
Nzm sta je tacno, ali evo ovako: Igre igram bas dugo i nemam problema sa grafikom (sve temperature komponenti su ok), ali desava se da na trenutak za sada samo u igrama CS 1.6 i UT2004 nisan mi se ukoci na trenutak i posle bude ok? Sada sumnjam na napajanje (profil :kreza: ) i na mis a4tech od 400din.
M_I_R_K_O
15.3.2011, 22:03
Idemo po logici...
podigni nov sistem,instaliraj sve drajvere kako treba,ubaci mozilu firefoks za browser,pa pokusaj...
Obavezno ubaci i neki antivirus,i kada sve to uradis,ti probaj,pa javi sta si postigao...
ili rikunla graficka ili monitor ako mozes proveri kod nekog tvoj mon/kuciste
M_I_R_K_O
15.3.2011, 22:18
Ma nije riknulo ni jedno ni drugo 80 % sam siguran u to...
Jer da mu je riknula graficka ili monitor svud bi mu bilo isto a ne samo u browseru i pojedinim igricama...
napisao sam ti moj predlog,poslusaj me odradi sve ovo,pa javi sta je bilo..
optimus Z600
16.3.2011, 0:18
Ma nije riknulo ni jedno ni drugo 80 % sam siguran u to...
Jer da mu je riknula graficka ili monitor svud bi mu bilo isto a ne samo u browseru i pojedinim igricama...
napisao sam ti moj predlog,poslusaj me odradi sve ovo,pa javi sta je bilo..
Lepo sam napisao u postu 503 da nemam problema sa grafikom ni sa ostalim komponentama iz kucista....pored problema u browseru desi se u igrama da nisan zastane na 1s pa bude normalno + desavalo se isto i u windowsu da mis zastane 1s pa se pojavi kursor 5cm dalje nego gde je zastao?
Prvo cu promeniti ovaj budjavi mis koga sam platio 400din, pa cu videti onda rezultate...mis mi je mnogo sumnjiv :dedica:
AlexCevka
21.3.2011, 18:09
Ljudi pomagajte... Gasi mi se monitor, znaci igram po 5, 6 sati pes 10 i sve je normalno, kad sam na netu gasi se... situacija je bila ovakva, zamrzne mi slika na 3 sekunde, monitor zacrni i vrati se slika i sve je opet ok, e sad od nedavno zamrzne mi slika, i monitor potamni, lampica ne pokazuje da je monitor iskljucen vec da je u stand by, a poruka na monitoru izadje power saving, i moram da resetujem komp jer nikako nece da se upali monitor opet... a komp i dalje radi, svira winamp ili shta ti ja znam... shta da radim pomagajte porazbijacu vec i monitor i komp... Konfiguracija:
Intel Pentium dual CPU 1.6 GHz
1 GB ram
160 GB HD
ATI Radeon 2400 PRO
Monitor je LG W2241S
Pogledaj da li ti se procesor pregrejava, a mozda i napajanje
E ovako stoje stvari:
Kada upalim komp ekran je skorz crn kao da je kompjuter ugasen
- monitor je marke Proview 2200W
- proverio sam kod drugara i monitor i graficku i napajanje i radili su normalno
- proverio sam i kablove, tako da ni u tome nije problem
e sad ako bi neko znao u cemu bi mogao da bude problem neka pise, unapred hvala:)
water wizard
4.4.2011, 19:59
jel si probao drugi monitor? :D
jel si probao drugi monitor? :D
pa nisam jer nemam, al kazem ti ovaj sam nosio kod ortaka i kod njega je radio normalno:cool:
E ovako,treba mi pomoc..pre neki dan sam gledao film i stopirao i ostavio tako monitor ukljucen par sati.Posle toga monitor je ostao crn,a lampica zelena,sve sam pokusao i dalje ostalo isto.Jedino kad se dize sistem blicne slika nekoliko puta..Nosio na drugi komp,sve isto..Kolika je sansa da se spase??
dragan 1201
29.4.2011, 21:20
Pozdrav novi sam na ovome forumu,
Imam problem sa monitorom HYUNDAI Image Quest Q770
Morao sam prisilno restartovat računar i nakon toga monitor više ne radi kako treba, slika trepteri i čuje se neko zujanje. Pokušao sam iskopčati monitor sa grafičke i prebaciti na drugu utičniču ali se stanje ne mijenje, molio bih stručnjake da daju stručno mišljenje da li je monitoru došao kraj ili mu ima spasa? Hvala.
E ovako,treba mi pomoc..pre neki dan sam gledao film i stopirao i ostavio tako monitor ukljucen par sati.Posle toga monitor je ostao crn,a lampica zelena,sve sam pokusao i dalje ostalo isto.Jedino kad se dize sistem blicne slika nekoliko puta..Nosio na drugi komp,sve isto..Kolika je sansa da se spase??
koji monitor je u pitanju?
Pozdrav novi sam na ovome forumu,
Imam problem sa monitorom HYUNDAI Image Quest Q770
Morao sam prisilno restartovat računar i nakon toga monitor više ne radi kako treba, slika trepteri i čuje se neko zujanje. Pokušao sam iskopčati monitor sa grafičke i prebaciti na drugu utičniču ali se stanje ne mijenje, molio bih stručnjake da daju stručno mišljenje da li je monitoru došao kraj ili mu ima spasa? Hvala.
ne vredi ti da se cimas sa crt monitorom od 17", video sam takav polovan za 2000din...
Meni monitor pisti. Jako me nervira, kako da se resim toga? Samsung 793df
:D
ili promeni refresh rate.
A može i to...mada, ja sam rešio šakom na mom starom monitoru :D
Meni je stari LG pistio vec par godina,tako sam ga prodao i radi dan-danas
MacGruber
10.5.2011, 10:01
To pisti ovojnica, isto kao i kod CRT televizora, lako resiv problem. Kod monitora moze biti i lose podesen refresh rate.
xp professor
15.5.2011, 13:33
Imam ja problem sa novim BenQ G2220HDA:
namestio sam da se monitor igasi za 10 minuta ako mene nema na kompu. Kad prodje tih 10 monitor se ugasi na manje od sekunde, pa se opet upali. I tako svakih sledecih 10 minuta. Isto se desi i kad namestim da se za minut ugasi. Nešto ga sprečava da se ugasi, ili je do monitora ili do nekog procesa koji se izvršava za to vreme, mada jedino od nekih procesa, ponekad je skidanje filmova, serija..
Sta bi sad to moglo biti?
MacGruber
16.5.2011, 10:22
Mozda ti mis pravi neke vibracije po ekranu pa ga ukljucuje. Ali za svaki slucaj bih probao na nekoj drugoj masini dali pravi isto to, ako da reklamiraj ga.
xp professor
16.5.2011, 14:42
Mozda ti mis pravi neke vibracije po ekranu pa ga ukljucuje. Ali za svaki slucaj bih probao na nekoj drugoj masini dali pravi isto to, ako da reklamiraj ga.
Evo ovako, okrenuo sam mis naopacke ( :D ) i sacekao minut, monitor se ugasio, pa zatim upalio.
Nekad je cak sve u redu pa se monitor najnormalnije ugasi.
Znaci, oduvek mi je podeseno da se ugasi monitor i sve je bilo u redu sa starim CRT-om, sve dok sad nisam uzeo ovaj benq.
EDIT: namestio sam standby za 1 minut, pa opet nece. Znaci, neki proces najverovatnije koci gasenje monitora i standby.
Evo ovde vam je slika svih procesa koje koristim, pa vi vidite:
http://www.dodaj.rs/t/L/Fu/jo2KeRO/untitled-1-copy.jpg (http://www.dodaj.rs/?L/Fu/jo2KeRO/untitled-1-copy.jpg)
A ovde sam snimio sa mobilnim kako se monitor ugasi pa upali..
http://imageshack.us/clip/my-videos/146/lcw.mp4/
Brat je pre nekoliko dana kupio LG W2240S-PN 21,5`.Danas kada ga je upalio izaslo mu je samo oznaka LG i potom je pisalo power saving mod,i onda ekran ostaje crn,a lampica na monitoru samo treperi.Jel zna neko u cemu je problem
water wizard
29.5.2011, 14:26
Kaži mu nek pročita user manual od monitora, sigurno ima kako da se podesi..
Problem je bio do kabla.Izvadio sam ga i ponovo prikljucio,i sada monitor radi!
nikolapfc89
10.6.2011, 16:20
Imam problem sa monitorom (LG 1919S Flatron).Naime uvece je sve lepo radilo ugasio komp,monitor sve,jutros da upalim,nece monitor.Jednostavno ne reaguje,klikcem dugme ko lud nista.Kabal sam odmah proverio nije do njega radi.Ali zanimljivo kad iskljucim iz struje,pa ga opet upalim,na pola sekunde zasija lampica na monitoru i opet nista.
Vredi li popravljati,jer sumnjam da je neka elektricna greska unutra,ne verujem da su neke pare za popravku,a bas mi se ne da za nov.
Nikolatomin
14.6.2011, 11:21
Imam problem povezao sam MSI AE2220 wind top sa TV-om (LG LED 42LED5300) preko HDMI kabla, podesio sam da radi preko HDMI 1, ali ne TV-u ne dobijam signal.
Da li si prebacivao ext1,ext2? :) Ako nisi mozda je do kabla... Elem ako neko zna da resi moj problem...Naime kupio sam W1946S-BF i sve lepo setupovao,slika i boje su super,nema mrtvih piksela medjutim problem su hebene slike male ili velike svejedno odvratne su sa puno shadinga i ostalih problema... Kako ovo da resim?BTW graficka je krs Power Color 9600 PRO...
Wolfstain
15.6.2011, 19:34
Imam jedan pomalo čudan problem sa jednim od monitora koje koristim. U pitanju je Samsung B2230. Ovaj monitor umesto klasičnog control panela sa tipkama za paljenje/gašenje i ostalih podešavanja ima control panel nešto nalik touch-u. E sad stvar je sledeća. Pošto je monitor uključen u produžni kabal koji ima prekidač za napon, dešava se to da kada ugasim računar i isključim napon na prekidaču zbog recimo nevremena ili bilo čega drugog, nakon pola sata kada opet uključim napon control panel kod monitora uopšte ne reaguje tj ne mogu da upalim monitor. Spas kod ovakve situacije je da uzmem monitor i da ga nosim od sobe do sobe i uključim direktno u šteker te onda se najzad upali nekad posle 1 minut a nekad se maltretiram i po desetak minuta. Isti ovaj monitor sam probao na još 2 računara u kući, sa različitim produžnim kablovima koji isto imaju prekidač za napon i uvek se isto dešava. Napominjem da ako ugasim računar i monitor a pritom ne gasim napon na prekidaču svakog jutra se normalno pali monitor bez problema. Monitor je u garanciji tako da planiram uskoro da ga reklamiram, ali čisto pitam da li imate uopšte neku ideju zbog čega se ovo dešava.
Mislim da nemaš osnova da ga reklamiraš, ja mislim da ti je problem u produžnom jer ako ga direktno uključiš u struju onda radi bez problema jel?
Wolfstain
16.6.2011, 13:30
Probao sam monitor sa 3 različita produžna kabla koji na sebi imaju prekidač za napon i uvek se javljao isti problem. Ako isključim struju bar na pola sata posle nema šanse da ne bilo kom od tih produžnih kablova upalim monitor. Tako da sam siguran da je problem do monitora. Danas ću probati da ga priključim direktno u struju i da ugasim struju preko sklopke bar na pola sata pa da vidim da li će se upaliti. Smešno jeste ali izgleda mogu da ga upalim samo ako ga posle uključim na neku drugu fazu u kući.
dzangrizalo
16.6.2011, 15:08
Imam jedan pomalo čudan problem sa jednim od monitora koje koristim. U pitanju je Samsung B2230. Ovaj monitor umesto klasičnog control panela sa tipkama za paljenje/gašenje i ostalih podešavanja ima control panel nešto nalik touch-u. E sad stvar je sledeća. Pošto je monitor uključen u produžni kabal koji ima prekidač za napon, dešava se to da kada ugasim računar i isključim napon na prekidaču zbog recimo nevremena ili bilo čega drugog, nakon pola sata kada opet uključim napon control panel kod monitora uopšte ne reaguje tj ne mogu da upalim monitor. Spas kod ovakve situacije je da uzmem monitor i da ga nosim od sobe do sobe i uključim direktno u šteker te onda se najzad upali nekad posle 1 minut a nekad se maltretiram i po desetak minuta. Isti ovaj monitor sam probao na još 2 računara u kući, sa različitim produžnim kablovima koji isto imaju prekidač za napon i uvek se isto dešava. Napominjem da ako ugasim računar i monitor a pritom ne gasim napon na prekidaču svakog jutra se normalno pali monitor bez problema. Monitor je u garanciji tako da planiram uskoro da ga reklamiram, ali čisto pitam da li imate uopšte neku ideju zbog čega se ovo dešava.
Bice da je tebi to nesto do naponske jedinice na monitoru, verovatno izazvano nekim naglim varijacijama u naponu, pa je nesto od elemenata na PSB (naponska jedinica) je mozda malo oslabilo. Sve jedno, ako se monitor pali a u garanciji je, lepo ti spakuj sve sto si dobio sa njim pa nosi njima nek se bakcu sa tim. U garanciji, istina pise, da garancija ne vazi za kvarove nastale usled varijacija u naponu struje, al dok oni to dokazu tebi, ti ne budi lenj, pa njima dokazuj da je tako od kad si dobio monitor, i lepo uzmi drugi i teraj kuci. Nemoj mnogo da ih zalis, ionako je glavnina tih dilera hardverom cist olos, tako da mirno spavaj. Elem, hocu reci, i oni ce tebe zavrnuti cim im se pruzi sansa.
Da li si prebacivao ext1,ext2? :) Ako nisi mozda je do kabla... Elem ako neko zna da resi moj problem...Naime kupio sam W1946S-BF i sve lepo setupovao,slika i boje su super,nema mrtvih piksela medjutim problem su hebene slike male ili velike svejedno odvratne su sa puno shadinga i ostalih problema... Kako ovo da resim?BTW graficka je krs Power Color 9600 PRO...
Da li neko može meni da odgovori?
dzangrizalo
16.6.2011, 16:15
Da li neko može meni da odgovori?
Pa probaj da odneses kod nekog ko ima malo noviju grafu pa vidi kod njega. Stara je ta tvoja, ko zna u kom su stanju i izlazi sa nje, i RAM-DAC, i GPU...mislim, sa obzirom na starost, ne bi bilo nikavo cudo da je to davno dotrajalo. Vidi negde prvo to ispitaj, pa ako nije onda gledaj sta moze da bude sa monitorom.
nikolapfc89
19.6.2011, 13:16
Imam problem sa monitorom (LG 1919S Flatron).Naime uvece je sve lepo radilo ugasio komp,monitor sve,jutros da upalim,nece monitor.Jednostavno ne reaguje,klikcem dugme ko lud nista.Kabal sam odmah proverio nije do njega radi.Ali zanimljivo kad iskljucim iz struje,pa ga opet upalim,na pola sekunde zasija lampica na monitoru i opet nista.
Vredi li popravljati,jer sumnjam da je neka elektricna greska unutra,ne verujem da su neke pare za popravku,a bas mi se ne da za nov.
Odneo sam kod drugara u servis,i kada ga je stavio na komp kod njega,radi sve normalno,donesem kuci,prikljucim,isto sljaka sve ok,i uvece ugasim komp.Ujutru da ga upalim opet nece,ne reaguje.Ortak mi rece da je kabal.Verovatno zice negde zezaju,ali evo drmam kabal ceo dan nista.A isto kad ubacim od struje u monitor,zasija lampica na sekundu i ugasi.
Inace stari monitor mali raspali,sve radi ok,znaci da graficka lepo stoji ne mrda.
Pomagajte ljudi,ocoraveh na ovom malom,nista ni ne vidim a ne nesto vise da radim.Pozdrav.
Sass Drake
19.6.2011, 13:18
Isprobaj drugi naponski kabl za monitor.
nikolapfc89
19.6.2011, 13:29
I naponski radi.Zamenio sam ga sa onim sa kompa ista je situacija.A ovaj od monitora radi lepo (tj pali komp).
nikolapfc89
19.6.2011, 14:14
Ma radi kompjuter nije u njemu problem vec sam napisao:
"Inace stari monitor mali raspali,sve radi ok,znaci da graficka lepo stoji ne mrda."
Radi sve normalno,radio je i ovaj sinoc normalno,ugasio sam ga,jutros isto ko prosli put nece da se upali ne reaguje.
sidewinder989
26.6.2011, 10:16
Pre par dana sam kupio monitor i sad.. prvo sam ga nakacio na stari komp koji ima neki windows XP od pre 100 godina.. i prepoznaje ga kao Plug and Play monitor ali mi zato dozvoljava da stavim refresh rate 59 , 60 i 75Hz ,
sada kad sam stavio na ovaj primarni isto ga prepoznaje kao Plug n Play ali mi samo nudi opcije 59 i 60Hz(win XP SP3, dok Win 7 nema problema normalno 75 dozvoljava i radi) :confused:
inace da bude jos cudnije Catalyst Control Center ga skroz lepo prepoznaje i pise da je podrzano vise do 75..
evo slike...
http://www.dodaj.rs/t/2k/yF/3eaKlX9e/untitledmamion.jpg (http://www.dodaj.rs/?2k/yF/3eaKlX9e/untitledmamion.png)
Space Beer
30.6.2011, 13:31
Pozdrav,
Prilikom pritiska na levu ivicu ekrana pojavljuju se čudne mrlje, ali samo na nekih 35% površine, i to sa leve strane. Uglavnom prestaje nakon puštanja, ili eventulno pritiskom na ekran sa suprotne strane. Pošto se ne pojavljuje tokom rada, ne pretstavlja veliki problem, ali kako je reč o notebook-u, stalno pomeram ekran i ovo postaje, ako ništa drugo, onda dosadno. Takođe mislim da će se stanje pogoršati i ove šare ostati trajno. U čemu bi mogao biti problem?
Pozdrav i hvala unapred!
http://www.dodaj.rs/t/2e/vK/gZyJLpT/monitor01.jpg (http://www.dodaj.rs/?2e/vK/gZyJLpT/monitor01.jpg)
Koristim SAMSUNG SonaceMastre i od skoro je poceo da mi se cudno ponasa.
U igricama mi se desava da se kao ugasi ,ali u stvari je upaljen ,jednostavno dobije boju kao kada je ugasen ,ali sija kao da je upaljen.
Ja mu onada cepim STRL-ALT-DELTE i pojavi se vec sta treba i potom kliknem dole na igru i ponovo me vrati.
Jel zna neko u cemu je fora?
Nije ti to do monitora.Mozda su drajveri,virusi pa i win.Trebalo bi da ides tim redom
sharlo_03
31.7.2011, 14:23
Imam potpuno isti problem, sa potpuno istim monitorom. Odnesem u servis, i tamo sve normalno radi. Valjda je menjao kondenzatore i sve, ali ne znam vise sta da radim...
Kaze mi da trebam da pustim da se monitor "isprazni", pa onda opet da ga prikljucim na racunar i probam... Kako to da uradim?
U pitanu je BenQ 17" TFT nije vise pod garancijom. Nije davao znake loseg rada, i jednom prilikom kada sam isprobavao drugi monitor izvadio sam ga iz (ugasenog) kompa i posle ga ponovo vratio u kompjuter, medjutim vise nije hteo da radi. Desava se to da dobije struju, jedva se raspoznaje BenQ znak i odmah bezi u kompletan beli ekran. Stoji 10-15 sekundi belo i onda prelazi u kompletni crni ekran a lampica pokazuje narandzasto kao stand-by.
To je sve, isprobano i na drugom kompjuteru i isto se desava kao i sa zamenom kablova.
Po mom nekom razmisljanju moguce da je neki element kod strujnog kola pozadinskog osvetljenja otisao posto on ipak dobija struju, mozda bi kondenzator recimo samo trebalo da se zameni. Da li neko ima ideje sa ovakvim kvarom?
ramplstinski
1.9.2011, 0:42
pre par dana sam dobio polovan monitor MAG 900W (19'),koji nije bio koriscen neko vreme i imam problem sa njim. Kad ga upalim radi samo 7-8 sekundi i ugasi se. Ugasim ga,upalim opet isto. Dva puta je radio po par sati sam od sebe ali posle opet isto ponasanje. Ako moze neki savet,dijagnoza?
Ovako kolega ima problem sa monitorom,ima HP lcd monitor,kaze pre par dana kupio za Srb da nosi lcd Samsung isprobao ga radi,ali kada je vratio ponovo HP monitor ima problema,nakon sleep moda monitor ne reaguje,samo pomaze restart monitor proradi, kaze probao sa drugom grafom sa novim i prehodnim dreiverima nista ne pomaze,a i dreiver za monitor probao nista,bios MB zadnji:confused:
MacGruber
8.10.2011, 11:16
Nije problem u monitoru.
Nije problem u monitoru.
:kreza::kreza::kreza::kreza:
sta moze bit:confused::confused::confused:
Problem resen:icon_stud:aplauz:
flamingos
11.10.2011, 1:57
Pa ako je resenm,red je i posteno dap odelis sa drugima,da bi i neko drugi znao da resi probelm ako bude u istoj situaciji.
Pa ako je resenm,red je i posteno dap odelis sa drugima,da bi i neko drugi znao da resi probelm ako bude u istoj situaciji.
Izvinjavamo se,nisam imao vremena za objavu resenog problema:D
kolega nije video zadnju versiu biosa,skoro izasla,to je uradio i 280..verziju dreivera za grafu,imao je 285 dreivere,ali je kako kaze,posle fleske najnovijeg biosa za MB vratilo u normalu;)
Koliko sam i ja preveo na sajtovima citajuci u vezi ovog problema,ni jedan sajt nisam naisao za kontrentan odgovor,za resavanje ovakog problema,cak sam citao da su neke osobe,nakon 2-3God,koriscenja jednog monitora,imali i jos imaju problem sa Monitorom:ciao:
Marmelada
12.10.2011, 20:01
Zdravo svima! :D Imam problem oko ekrana. Sad ovo izgleda malo glupo ali slika pomalo treperi nista preterano. Komp je star 3-4 meseca tako da verovatno nije graficka, a monitor je matorac 24" "onaj tanki" ( sto kazu moji drugovi xD)
Zdravo svima! :D Imam problem oko ekrana. Sad ovo izgleda malo glupo ali slika pomalo treperi nista preterano. Komp je star 3-4 meseca tako da verovatno nije graficka, a monitor je matorac 24" "onaj tanki" ( sto kazu moji drugovi xD)
Jesi probao sa drugim kablom,mozda je u tome Problem.
Imam monitor Samsung SyncMaster 920nw 19' a ne znam kako da prebacim na 4 : 3. . Jel moze neko da pomogne?hvala
Red_Devil_89
27.10.2011, 14:38
^Sta da prebacis na 4:3?:eek: To je wide monitor sa odnosom stranica 16:10, nije "kocka" 4:3.;)
jel moze da se prebaci na 4 3 kao sto svi monitori wide mogu da prebace? da zaseku sliku na 4 3
Red_Devil_89
27.10.2011, 15:22
Ali sto bi to radio? Jedino ako mislis na filmove?
ma jok na kanter mislim navikao sam tako i sad kupio novi i ne znam kako da stavim na 4 3 :S
Red_Devil_89
27.10.2011, 15:25
Cek zar CS ne podrzava wide rezolucije tj 1440x900? A za namestanje aspect ratio na monitoru, potrazi u meniju od monitora.
nema u meniju sve sam pregledao :S
jel zna neko kako da stavim na 4 3 pomagajte pls
Danijel068
31.10.2011, 20:27
Pozdrav,
Prilikom pritiska na levu ivicu ekrana pojavljuju se čudne mrlje, ali samo na nekih 35% površine, i to sa leve strane. Uglavnom prestaje nakon puštanja, ili eventulno pritiskom na ekran sa suprotne strane. Pošto se ne pojavljuje tokom rada, ne pretstavlja veliki problem, ali kako je reč o notebook-u, stalno pomeram ekran i ovo postaje, ako ništa drugo, onda dosadno. Takođe mislim da će se stanje pogoršati i ove šare ostati trajno. U čemu bi mogao biti problem?
Pozdrav i hvala unapred!
http://www.dodaj.rs/t/2e/vK/gZyJLpT/monitor01.jpg (http://www.dodaj.rs/?2e/vK/gZyJLpT/monitor01.jpg)
daj tacan naziv i model notebooka i mozda je do ekrana to sto neki imaju onu LCD kristalnu tecnost valjda samo mi ti daj tacnu marku i model notebooka
Monitor je Samsung SyncMaster 940n, sta skoro 4 godine. Ostavio sam kompjuter upaljen preko noci, ujutru se probudio upalio monitor i protresao mis da se komp probudi, monitor radio otprilike 20 sekundi i samo se zacrnio. Lampica pokazuje da radi, kablove proverio, ne znam sta je... Ne znam da li se na osnovu ovoga mozda proceniti kvar, ali ako moze dal da popravljam ovo ili da uzimam novi? Hvala
JohnnyNT
15.11.2011, 15:11
Prikači komp na neki drugi monitor (da se uveriš da nije do grafičke), ako je monitor, nosi negde na popravku ako imaš u blizini servis, možda je nešto sitno.
Prikači komp na neki drugi monitor (da se uveriš da nije do grafičke), ako je monitor, nosi negde na popravku ako imaš u blizini servis, možda je nešto sitno.
Nije do graficke 100%, sto se servisa tice ne znam ni za jedan. Jel moze neki predlog (novi beograd po mogucnosti)?
JohnnyNT
15.11.2011, 21:52
Nemam predlog za Bg, ali ima on (http://lmgtfy.com/?q=popravka+servis+tft+monitora+beograd) :D
pharaon.92.bc
29.11.2011, 21:11
Drugu se skoro na Asus-ovom laptopu pojavila tanka crvena vertikalna linija blizu desne ivice ekrana. Ponekad se desi da se pored crvene javi i plava linija a nekada i obe zajedno. Linije nestanu kada se monitor postavi u "odredjen" polozaj tj kada se pritisne za zadnje strane.
Da li neko zna u cemu je mozda problem?
Pozdrav svima.
Pre nesto vise od 10-15 dana pocelo je seckanje slike, tacnije po celom monitoru pocinju da se javljaju vodoravne linije, cak se i slika pomera levo desno. Kad se to javi traje po desetak sekundi. Ponekad slika (koja je normalno centrirana) ostaje pomereno ulevo ili udesno i posle nekoliko restartovanja kompjutera.
U prvi mah mi se cinilo da je problem u kablovima, sve sam lepo pricvrstio (i graficku sam proverio), izduvao i monitor i kuciste od prasine, ali se opet povremeno javljaju.
Monitor je LG FLATRON ez T710BH.
Moze li neko da mi kaze u cemu je problem? Da li je problem do monitora ili do graficke?
Da dodam, vise puta se desilo da se linije jave dok je kompjuter nezagrejan (dok postoji brujanje ventilatora) i to me je navelo da posumnjam na kablove i spajanje istih.
analayzer
27.12.2011, 20:43
Izgleda da monitor pokazuje znake otkaza pre nego da je grafička upitanju.:Freddy:
Nikola Novakovic
10.1.2012, 14:18
Kupio sam novi LED TV Monitor Crown 24FHD koji je Full HD, problem je u tome sto mi prikazuje najvecu rezoluciju 1600*1200. Jel moze to da se sredi?
emailnikola
6.2.2012, 20:50
Da li ima smisla ovde probati pomoci?
http://imageshack.us/f/862/img6824.jpg
http://imageshack.us/f/191/img6826l.jpg
(izivnjenje adminima za novu temu)
Danas kada sam startovao komp pojavila se ova uspravna linija na ekranu. Asus 19" TFT monitor ,cetiri godine star. Proverio sam kablove, instalirao najnovije drajvere nista... :(. Ko ima neku ideju neka javi pozzz
http://i1251.photobucket.com/albums/hh558/ekibum/vlcsnap-2012-02-14-01h03m27s226.png
http://i1251.photobucket.com/albums/hh558/ekibum/vlcsnap-2012-02-14-01h02m27s120.png
update: Prikljucio sam monitor na drugi komp i ista greska mi se javlja. Znaci do monitora je!
Ako je neko imao slican problem neka pomogne :)
Pozdrav svima ,
Imam jako cudan problem,ne znam kako da ga resim a da izbegnem servis zato sto mislim da se ne isplati da ga popravljam.
Dakle kad god upalim kompjuter,monitor se ukljuci na sekund-dve i onda slika samo pocrni , ne ode na stand by/sleep nego samo bude crna slika.
Dok podize windows upali se par puta na sekund-dve i vec kad udjes u windows ostane crna slika.
Kada pritisnem turn on/off dugme na monitoru tj ugasim/upalim pojavi se slika na sekund i opet bude crna slika.
Posto retko gasim kompjuter zadnji put sam uspeo posle 10-tak puta na dugme da ga upalim.
Medjutim ni to ne pomaze vise.
Cini mi se da ima problem sa sleep/stand by modom zato sto sam reinstalirao windows juce i nisam ugasio ono da mi ide stand by/sleep posle nekog vreme obicno stavim to na never i tako nemam problem a juce sam to zaboravio i otisao u stand by/sleep dok sam spavao.
Zanimljivo je to sto kad uspe da ga ukljuci , posle mogu sta god hocu da radim.Resetujem racunar, pali monitor bez problema ali kad skroz ugasim kompjuter onda se desava ovo.
Inace monitor je ultra star i bio je vec na popravci (napajanje )
Model monitora je Acer x223w Q.
Molim za pomoc, posto sad trenutno koristim old timer Samsung 550s :)
Hvala.
Da dodam samo da sam sa baterijskom lampom uocio da kad pocrni ekran vidi se desktop.
Pretpostavljam da je oslabilo osvetljenje, samo me cudi ako jeste to problem zasto kad ugasim/upalim monitor sve se lepo vidi na sekund?
Иди бегај
15.2.2012, 13:31
Рикнуо ти је инвертор. Он напаја флуо-цеви (осветљење). То може да се поправи, а има вероватно и да се нађе негде половни инвертор.
Рикнуо ти је инвертор. Он напаја флуо-цеви (осветљење). То може да се поправи, а има вероватно и да се нађе негде половни инвертор.
Resio sam privremeno problem, smanjio sam brightness i sad radi ali znam da nece jos dugo.
Kazi mi da li se isplati to menjati? citao sam da se ne isplati pogotovo ne na ovako starim monitorima?
Иди бегај
15.2.2012, 14:40
Па не знам колико кошта нов/полован инветрор, али он 99% може да се поправи и то вероватно за релативно мале паре, само што ће ти у сервису наплатити "руке" па ће поправка испасти, лупам, неколико хиљада динара.
Нађи неки сервис, зови их и питај колико кошта замена/оправка инветрора, па види...
Izgleda da monitor pokazuje znake otkaza pre nego da je grafička upitanju.:Freddy:
Jeste, monitor je stradao. Sada je vec sestina monitora sa leve strane pocrnela. Pitao sam ljude, ne isplati se da ga pravim.
Resio sam da kupim novi, plazmu. Dok ne odem do grada da kupim novi uzeo sam od rodjaka da koristim Samsung SyncMaster 750s.
Monitor je bio dugo nekoriscen, 4-5 god.
Cim sam ga prikljucio primetio sam da slika nije bas kako valja.
Podesio sam i osvetljenje i kontrast na monitoru (do 100), ali opet je isto.
Slika je nekako jaca, tamnija. Npr. na Google Chrome sam na Flatronu video sve kartice odvojeno, dok se ovde ne prepoznaje taj prelaz, vecu su sve spojene, ista boja.
U pitanju kvar monitora ili to moze da se nasteluje?
Иди бегај
20.2.2012, 13:54
resio sam da kupim novi, plazmu.
Плазма екрани рикњавају после неколико година, ја бих узео lcd...
П.С. који је .урац ова фора да кад напишем "lcd" великим словима и поставим поруку написано је малим?
Sass Drake
20.2.2012, 21:21
Плазма екрани рикњавају после неколико година, ја бих узео lcd...
П.С. који је .урац ова фора да кад напишем "lcd" великим словима и поставим поруку написано је малим?
Offtopic:
VBulletinov bagavi autocorrect koji ispravlja latinični naziv napisan velikim slovima unutar ćiriličnog teksta.
Philips Briliance 190cw, na integruši intel, monitorva rezolucija je 1440x900, ali u properties nemam ponuđenu tu opciju. Kako na xp mogu da podesim ručno rezoluciju jer je slika mutna nedaj Bože?
hvala!
p.s. Približnu koju nudi je 1400x1050
Danijel068
6.3.2012, 20:53
Imam CRT monitor Philips 107E5 bele boje, star 9 godina. Slika je pocela da treperi prvo male linije pa onda posle 15 minuta sve vise do treperivanja. A zelena lampica je takodje treperila a 15 min. pre nije treperila. Znam da to moze biti do magneta, telefona, zvucnika ali sve to nisam nista imao blizu monitora. Naravno povecao sam mu refresh rate od 60hz na 75hz i gle hvala Bogu nije treperilo, osim sto sam poceo citati na netu i pisao podatke citavih 12 sati nije treperilo. E tek sutra dan ja upalim i bilo odlicno sve, ali posle 15 minuta problem se vratio i nije bilo slike ali je radila lampica i ja sam ga izvukao iz uticnice i ponovo da stavim uticnicu da vidim da radi, teperi zeleno svetlo ali nista na ekranu. Recite mi sve kako ga mogu resiti, ovo je jedan stari komp i monitor od oca pa daj Boze da se sredi, slobodno recite sta da radim i kako. Znam da dans niko skoro nema CRT ali bolje i to nego nista. Ako ne razumete slobodno pitajte sta Vas sve zanima da vam objasnim samo da resim ovo. :) Unapred se zahvaljujem.
Pozdrav. Imam sledeci problem
http://s15.postimage.org/o00puoec7/Fotografija_0005.jpg (http://postimage.org/image/o00puoec7/) http://s17.postimage.org/6iljf1y9n/Fotografija_0006.jpg (http://postimage.org/image/6iljf1y9n/)
Pre par meseci je pocela slika da se mesa, prelivju se boje u tom delu ekrana, nekada pocrni skroz. Jednom mesecno se slika stabilizuje, ali to je do sledecag paljenja i opet isto... Je l' mi mozete reci u cemu je problem i koliko bi izsla popravka, jer sam cuo od par ljudi da mi se ne isplati da popravljam.
Hvala
Pozdrav:ciao: Ne zelim da otvaram novu temu, pa bih da probam na ovoj!:opanachke
Imam Laptop HP 620. Kada ga ukljucim, u roku od 2 secunde postepeno pocnu da se pojavljuju sitni pikseli u donjem delu ekrana, a ekran ostaje crn (i radi osvetljenje), kada udje u windows (XP sp3 32bit) pikseli iz donjeg dela nestanu i ekran postane siv ili crn (radi pozadinsko osvetljenje crn je kada mu smanjim kontrast siv kada povecam ali slike nema, a ima neke crne vertikalne pruge ):(
Laptop mogu da povezm na desktop monitor i tako radi bez problema....
Da li neko zna sta bi mogao da bude problem... Laptop nije udaran niti je kvashen ili tome slicno, radio je lepo:o
Licno mislim da je problem u video kablu koji ide od maticne ploce do samog LCD-a koji fabricki stoji tik uz hladnjak :facepalm i ide oko njega pa se vremenom grejao i :n-hang: ili se mozda pokvario i sam LCD, naravno mozda sam u zabludi.....
Da li neko zna gde bi mozda mogao da nabavim povoljno novi ili polovan LCD bez kucista i gde bih mogao da nadjem taj polu flat kabl sto ga spaja sa plocom??? Posto sam gledao na neto i to se u inostranstvu prodaje odvojeno, a kod nas ne znam ni da li se prodaje ni gde....
p.s ako neko zna, a ne sme da napise ovde neka mi posalje preko Licne poruke.... Unapred hvala :ciao:
Izvinjavam se zbog smaranja:) Rasklopio sam ceo ekran skinuo flat kabl ocistio svaki konektor, ponovo sklopio (veliko smaranje) i sve radi, videcemo koliko..... POZZ:ciao:
Imam velik probem.
Problem je u tome sto, monitor posle iskljucenja iz struje, nemoze da se upali, nego moram kabal da ubacam izbacam iz uticnice pa onda u monitor da ubacam izbacam. Kabal je 100% ispravan, a desavalo se i pri ubacanju izbacanju kabla da svitne plava lampica na monitoru i nestane. Monitor uglavnom upalim posle 30 min, kada svitka plava, onda ljubicasta i ponekad crna lampica znam da se da se upali, ali do onda moram da se nacekam ...
Monitor je LG Flarton L194WT-SF, 19 inca, LCD ...
Da li moram u servis da ga nosim ili mogu nekako to popraviti ?
dragonfly0
28.4.2012, 11:45
Kabal je 100% ispravan...
Ako nisi probao neki drugi kabal, ipak ti to prvo uradi.
Ako nisi probao neki drugi kabal, ipak ti to prvo uradi.
Koliko kosta novi kabal ?
Ja neznam bas, cini mi se da nije do kabla provjerio sam ga unimerom i sve perfektno radi ... /
Moze jos predloga ?
Ista situacija sa mojim starim acer om.
Moj ide sa adapterom i ne može da upali..Onda ubacivanje i vađenje džeka
dok upali..To je kvar u pitanju, nema veze sa kablom..Ja sam odustao od popravke..Ne verujem da se isplati.
Ti vidi u nekom servisu..Ja čekam neki da nabavim kome je dobra sekcija
za napajanje pa da kupim za delove i da probam da ga sredim..Žao mi da
ga otpišem zauvek ima super sliku i dvi ulaz..A mator je ko biblija..
Ista situacija sa mojim starim acer om.
Moj ide sa adapterom i ne može da upali..Onda ubacivanje i vađenje džeka
dok upali..To je kvar u pitanju, nema veze sa kablom..Ja sam odustao od popravke..Ne verujem da se isplati.
Ti vidi u nekom servisu..Ja čekam neki da nabavim kome je dobra sekcija
za napajanje pa da kupim za delove i da probam da ga sredim..Žao mi da
ga otpišem zauvek ima super sliku i dvi ulaz..A mator je ko biblija..
Trazio sam po netu oni kazu da se to napuni nekim "elektrolitima" i to kasnije radi ok ...
Meni je takodje zao da ovaj monitor bacim, jer je predobar, i mnogo kvalitetan.
Znaci moram da se dvoumim izmedju popravke i kupovine novog monitora.
Ako bih novi uzimao, on kosta 99e najeftiniji ..
Nema šta da se napuni mejnaju se elektroliti..
Vidi ako su oni pa da se zamene to nije skupo..
Al opet nemora da znači sa su riknuli elektroliti..
Ne možeš tu ništa napamet moraš da imaš delove i da probaš..
dragonfly0
28.4.2012, 15:32
Ja neznam bas, cini mi se da nije do kabla provjerio sam ga unimerom i sve perfektno radi ...
Kazem ti za kabal zato sto sam imao slicnu situaciju kod drugara. Prvo ti to proveri. Ne moras da kupujes novi da bi bio siguran, nego samo zameni mesta kablu iz monitora i onom sto ide u struju iz kucista iz napajanja. Isti su ulazi. Otkloni prvo tu nedoumicu, pa onda idi dalje.
Kazem ti za kabal zato sto sam imao slicnu situaciju kod drugara. Prvo ti to proveri. Ne moras da kupujes novi da bi bio siguran, nego samo zameni mesta kablu iz monitora i onom sto ide u struju iz kucista iz napajanja. Isti su ulazi. Otkloni prvo tu nedoumicu, pa onda idi dalje.
Jeli ista voltaza ? Da ne za**bem monitor ?
dragonfly0
28.4.2012, 16:38
Nema sta da zeznes.
Nema sta da zeznes.
Jedan covjek mi je rekao, da je moguce do kondezatora, da se naduo, da otvorim monitor i promijenim ga ?
Sta vi mislite ?
Monitor nije u garanciji
dragonfly0
29.4.2012, 12:51
Probaj prvo kablove. A ako to ne bude, mozes da otvoris i pogledas. Ako se kondenzator naduo, to se vidi.
Kondenzator je bio u pitanju... Popravka je 20 eura :D
Nisam umio otvoriti monitor ...
zidan grobar
4.5.2012, 10:14
Imam problem sa monitorom. Slika na monitoru na svakih 10tak sekundi nestaje (monitor se ne gasi, vec samo slika nestaje). Komp je star oko 6, 7 godina, dok sam monitor kupio pre 2, 3 godine. Da li je problem do monitora ili je mozda do napajanja, graficke ili neceg treceg.
Imam problem sa monitorom. Slika na monitoru na svakih 10tak sekundi nestaje (monitor se ne gasi, vec samo slika nestaje). Komp je star oko 6, 7 godina, dok sam monitor kupio pre 2, 3 godine. Da li je problem do monitora ili je mozda do napajanja, graficke ili neceg treceg.
Odbrojava poslednje dane od garancije. Isto je i kod mene bilo. Nosio ga na popravku. Platio 2.500 din. Kaze otislo napajanje, dao garanciju tri meseca i posle sest meseci kvrc. Ode opet. Eno ga stoji, kupio novi.
Imam problem sa monitorom ASUS VW220T. Naime, cim temperature predju 25 stepeni slika pocinje da treperi. Vece temperature - ucestalije treperi slika. Takodje kod prikaza odredjenih boja slika vise treperi. Zimi, kada su temperature bile nize, bilo je sve u redu. Inace, prosle godine sam monitor nosio u servis i receno je da ne mogu da ga poprave.
Da li je neko imao slican problem ili mozda zna o cemu se radi?
Unaprijed hvala
xp professor
23.5.2012, 10:47
Imam ja jedan problem, monitor je BenQ G2220HDA. Sve je u redu sa njim.
Danas sam primetio kao da neki crv/mrav (zivo bice) kako god da ga nazovem seta unutar monitora.. :paranoia:
Probao sam da ga sklonim prstom i nece, znaci unutra. Sitan je, ima mozda par milimetara i krece se unutar ekrana (plazi kao zivo bice). Sad sam ga poterao u cosak ekrana i ne izlazi trenutno :D
Jelzna neko sta bi to moglo da bude? Skroz neobicno.. Ne znam samo jel moguce da se nesto moze uvuci u monitor pa da dospe sve do panela . ccc
xp professor
26.5.2012, 1:25
Problem je i dalje prisutan, danas sam uocio dva "crvića" koja se i dalje migolje unutar ekrana sto bas zna da iritira. Veceras kada sam ukljucio komp, bio je samo jedan i nije se pomerao i evo i sad stoji ali sa vremena na vreme se premesti sa jednog mesta na drugo. Slikao sam i snimio pa mozda malo pomogne:
http://www.dodaj.rs/t/2D/9L/k6hxSic/1/photo1106.jpg (http://www.dodaj.rs/?2D/9L/k6hxSic/1/photo1106.jpg) ; Video se nalazi ovde ( http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=807323 ) pa bi bilo dobro i da pogledate kako to izgleda.
Sta mislite u cemu je problem ovde? Jel to neka vrsta mrtvog piksela koji se eto na neki nacin krece ili je to mozda problem do graficke kartice koja je inace staraaa (MX440 AGP). Rezoluciju sam menjao par puta na par nacina i ista stvar? Ako neko ima neki predlog sta bih mogao da uradim ili postoji neki software koji moze da "popravi" ... Sta god, samo pomagajte.
Kod drugara na monitoru Samsung SyncMaster 2333 koji sam ja prodao:D
zadnje 3 nedelje, kada koristi Net pojavi se CRVENA BOJA preko celog ekrana,i to jednom u toku dana se desi ,a 3-4 puta nedeljno.Kada resetuje onda radi normalno.
Sta to moze biti:confused:
Problem resen tako da smo uspeli pronaci u cemu je bio preoblem,
stavili smo Frenkvenciju na 59Hz i sada nema problema,dok je Frenk. na 60Hz bila bilo je ove pojave na Monitoru:alealeee:
Martin Mystere
21.7.2012, 10:25
Imam jedno pitanje u vezi sa mojim monitorom - LG Flatron W2246, radi na rezoluciji 1920x1080, koristim ga nekih godinu i po dana.
U posljednjih 5-6 dana, nakon ukljucivanja racunara, slika na monitoru pocinje da treperi, preciznije - jacina osvijetljenosti monitora pocinje da oscilira, na monitoru se javljaju kao talasi sa razlicitom jacinom osvijeltljenosti, pa se stice utisak treperenja. Ovo "treperenje" traje 1 minut otprilike i nakon toga prestaje, tako da se formira jedinstvena jacina osvijetljenosti monitora i nakon toga se vise ne pojavljuje (mislim na treperenje).
Da li su nekome poznati ovi simptomi i, ako jesu, sta nagovjestavaju? Da li to znaci da ce mi uskoro riknuti monitor?
Na kojoj frekvenciji radi?Ne mora da znaci da monitor otkazuje,LG je dobra marka,moguce da je i nesto u vezi sa grafickom ili povezivanjem.:DProbaj i da reinstaliras drajver za monitor i da stavis najnoviji drajver za graficku(ako vec nisi...)..
Martin Mystere
21.7.2012, 14:49
Pise da je screen refresh rate 60 Hz, valjda je to frekvencija na kojoj radi :icon_scra
A ovo u vezi reinstaliranja drajvera za monitor, kapiram da to treba da skinem sa neta i onda instaliram na komp?
Jesi li uopste instalirao drajver za monitor?Je li ti najnoviji drajver za graficku?Koja ti je graficka?Koji ti je operativni sistem?I koji je LG Flatron?W2246S,W2246T ili W2246SBF?To ti pise u gornjem levom uglu od monitora.
Martin Mystere
21.7.2012, 16:30
Mislim da sam drajver za monitor instalirao kad sam kupio racunar, znaci prije godinu i po otprilike.
Drajvere za graficku nisam azurirao koliko znam. Sad malo proceprkah po kompu, vidim da mi je graficka AMD 760G i koliko znam integrisana je na maticnu plocu (sta god to znacilo :) znam da mi je to rekao drug koji mi je sastavljao konfiguraciju)
Operativni sistem mi je Windows 7, a monitor je Flatron W2246 - samo to pise u gornjem levom uglu.
Downloaduj najnoviji drajver za graficku sa AMD sajta.Ako ne znas koji drajver da odaberes,uzmi ovaj program sa linka i on ce ti reci koji ti odgovara.
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/auto_detect.aspx
Downloaduj drajver za monitor:
Drajver za LG verovatno imas na CDu pa ga mozes pokusati reinstalirati.Vidi,i kod mene je LG i kad sam presao na Windows 7 ne podrzava ga tj.inkompatibilan je sa OS al ne bi trebalo biti toliko bitno jer Windows 7 ima u sebi i drajver za graficku :D
Bilo bi pozeljno da ,pre nego sto reinstaliras stari drajver,uzmes Guru 3d driver sweeper
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1655
Dakle prvo instaliras Guru pa normalno deinstaliras drajver za graficku i sve pratece programe u Add or remove programs onda restartujes komp pa udjes u Safe mode i pomocu Guru pobrises sta je ostalo od drajvera za graficku,onda restart,udjes normalno u windows i instaliras najnoviji drajver koji si preuzeo pomocu tog programa ili koji si sam nasao na AMD sajtu.
Martin Mystere
21.7.2012, 17:06
Ok, hvala, pokusacu da uradim to sto si preporucio. Ako mi jos sta ne bude jasno, javljam se opet. :)
Danas mi se pojavio čudan problem na View Sonic va2216w monitoru - hteo sam da ga ugasim ručno ali mi je pritiskom na power dugme ispisalo "power button locked".
Nikada za ove dve godine, koliko ga korisim, nije ispisao tako nešto. Nisam ni razmišljao puno nego sam otišao u meni monitora i uradio "memory recall" u nadi da će to otključati power dugme. Do sada sam više desetina puta koristio tu opciju pa nije bilo nikakvih problema, doduše zboj nekih drugih stvari. Kako sam uradio "memory recall", pobrisao je stara podešavanja, pokazao da namešta automatski sliku, kao što je to do sada uvek i radio, ali kada se slika pojavila, primetio sam da je nekako sva "pozelenila".
Sve boje na monitoru su prisutne, ali kao da postoji jedan sloj "zelene" koja je preko svih njih. Pokušavao sam sve živo već, probao ponovo "memory recall", promenio kabel, nosio kod druga, ali izgleda da je nešto u monitoru "otišlo".
U trenutku kada sam bio uradio "memory recall", nisam čuo ništa u monitoru, niti je bilo nikakvog čudnog mirisa niti nečeg neobičnog.
Dugme mi se nije otključalo resetovanjem, nego sam kasnije našao u uputstvu koja kombinacija tastera je predviđena za to.
Jel postoji još nešto što bih ja mogao da probam kod kuće, nekakav reset pomoću tastera (što nigde nisam našao) ili bilo šta drugo što vam padne na pamet, ili mi ostaje samo neki majstor (ako uopšte može da se popravi) ?
EDIT: Dodao sam par slika da bolje vidite o čemu se tačno radi. Najviše se može primetiti kada je neka, inače, crna pozadina u pitanju.
Čudno je da se problem javlja jedino kada monitor dobija sliku sa računara, ukoliko npr. pokazuje "no signal" kada se računari ugasi, tada je crna pozadina zaista crna. Meni na monitoru je takođe normalne boje, bez tog zelenog sloja.
http://img593.imageshack.us/img593/5703/img20120812141132.th.jpg (http://img593.imageshack.us/img593/5703/img20120812141132.jpg)http://img191.imageshack.us/img191/583/img20120812141200.th.jpg (http://img191.imageshack.us/img191/583/img20120812141200.jpg)http://img819.imageshack.us/img819/6766/img20120812141305.th.jpg (http://img819.imageshack.us/img819/6766/img20120812141305.jpg)http://img24.imageshack.us/img24/9738/img20120812145044.th.jpg (http://img24.imageshack.us/img24/9738/img20120812145044.jpg)
https://www.dropbox.com/sh/1fplsj64lyw6zuf/8Kxg2ir4cQ/IMG_20120812_141132.jpg https://www.dropbox.com/sh/1fplsj64lyw6zuf/nKqsFb_Ajv/IMG_20120812_141200.jpg https://www.dropbox.com/sh/1fplsj64lyw6zuf/AArq2p8Wt9/IMG_20120812_141305.jpg https://www.dropbox.com/sh/1fplsj64lyw6zuf/0MI_ks3Thy/IMG_20120812_145044.jpg
Ljudi imam jedan veliki problem do pre par dana mi je lap top super radio a onda mi se sve sve se pobrkalo sve sam uspeo da sredim osim jedne stvari: kada odem odem u my computer-propertis-device manager display imam intel hd graphic driver 3000 i nvidia geforce gt 630M 2GB,do tada oba su bili na enable medjutim sada moze da radi radna povrsina samo ako je intel 3000 graphic driver na enable a nvidia gt 630m 2gb na disable,a kada stavim oba na enable na radnoj povrsini samo vidim sliku ostalo mi se sve izgubi,u cemu je problem?
@MilanCv, meni se cini kao da ti u nvidia panelu podesen monitor kao sekundarni dok ti se na nekom drugom izlazu za graficku "Vidi" primarni monitor i sve ostalo. Samo udji u podesavanja u "set multiple display" i podesi koji izlaz (monitor) ce da ti bude primarni.
E ovako uspeo sam da namestim ona dva kao monitora u podesavanjima sada mi je onaj prvi integrisana a monitor broj 2 nvidia geforce gt 630m,medjutim kada udjem u pes kaze mi da ne zadovoljava minimalne zahteve sto ranije nije bio slucaj medjutim kada odem desni klik pa ''run as administrator'' i odem na high nvidia processor onda radi bez problema!?
imam problem sa monitorom ,tek odjednom sam primetio da je slika poprimila jedva plavkastu nijansu gde treba da bude bela..kad mu dignem osvetljenje to se naizgled resi,ali sam primetio da je pre na dignuto osvetljenje jedva bilo moguce da se gleda..a sad onako OK..sta je u pitanju?
U pitanju je TN panel samsung 21,5
Imam laptop Asus K53SV-SX696 kupljen u aprilu ove godine, na njemu Windows 7 64-bit i drajveri sa originalnog diska uz laptop. Da napomenem da pored integrisane Intel HD 3000 ima nvidia GT 540M grafiku.
Laptop radi besprekorno i od kad sam kupio monitor laptop koristim kao zamenu za desktop racunar.
E sad, izgleda da mi upravo taj monitor zadaje muke. U pitanju je polovni ASUS VW222S 16:10 1680x1050 rezolucije i povezan je VGA kablom sto je i jedina mogucnost za povezivanje. Uglavnom ga koristim kao single display mada i sve ostale opcije rade odlicno.
Problemi su poceli tako sto prilikom podizanja sistema posle windows logoa slika nestane i pojavi se 'no signal', tada laptop ostane u takvom stanju dok ga ne iskljucim i ponovo ukljucim a sistem se pokrene tek posle vise takvih pokusaja. Posto je to postalo nepodnosljivo pokusavao sam sa 'repair system'-om, sto nije pomoglo, onda sam pokusavao da laptop ukljucujem bez eksternog monitora, reko mozda on pravi probleme, i opet nista... sve tako dok se problem nije resio sam od sebe, i to je trajalo oko mesec dana dok se problemi nisu ponovo javili. Tad sam reinstalirao nvidia drajvere i problemi su opet nestali.
Do pre nedelju dana.
E onda pocinje glavni problem, opet 'no signal', pa nekako podignem sistem ali rezolucija sad 800x600, a u 'screen resolution' i 'device manager'-u pise Generic Non-PnP Monitor a bilo je VW222. Vise nema maksimalne(native) rezolucije vec izbor svih mogucih rezolucija i izbor vise refresh rate(do tad samo 60hz sto je normalno). Kad namestim odgovarajucu posle restarta opet se vrati na 800X600. Reinstalirao sam drajvere i za intelovu i za nvidia grafiku ali opet isti problem. Vise ne prepoznaje monitor kao VW222 vec Generic non pnp monitor. Reinstaliram Windows, uredno instaliram sve drajvere, prikljucim monitor i opet ga ne preopznaje. Pokusao sam sa produznim VGA kablom, tad radi samo sto je slika mutna i ima senki ali to je zbog nekvalitetnog kabla, ali i to kasnije nije pomagalo pa onda 'nazivo' izvucem kabl iz laptopa, sacekam da se pojavi slika na laptopu, ponovo prikljucim monitor i sve OK, ali cim restartujem laptop opet monitor neprepoznatljiv i niska rezolucija, iskopcam ga pa prikljucim i sve ok..... i sve tako....
Vga izlaz je na intelovoj grafici tako da sumnjam da drajveri za nvidiu prave problem. Na drugom laptopu sa XP-om monitor radi odlicno bez problema.
U cemu je problem? Pomagajte!
Vidjao sam slicne probleme na ovom i drugim forumima ali nige konkretnog resenja, vec predlozi za reinstalaciju drajvera i pravljenja .ini fajla u st ase ne bih upustao.
Na ASUS-ovom sajtu pronađite drajvere za vaš monitor (VW222S), i to za vaš operativni sistem (Windows 7 64-bit). Ako ih nema mogu da posluže i oni od Viste. Instalirajte ih, i to bi trebalo da reši problem.
Uradio sam to pre nego sto sam reinstalirao Windows, samo taj za Vistu 64bit odgovara i tad mi monitor bude prepoznat kao sto treba i ponudi rezolucije koje treba(par njih i native 1680x1050), znaci sve normalno, ali kada ponovo ukljucim laptop ili posle restarta opet je 800x600, 'generic non pnp monitor', i lista svih mogucih rezolucija. Kao da Windows ne pamti podesavanja za monitor..?:confused:
Posle reinstalacije sistema i bez dodatnog instaliranja drajvera za monitor(sto je i nepotrebno) simptomi su isti.
Evo sad problem resavam tako sto po podizanju sistema iskljucim VGA kabl pa ga ponovo vratim, i sve se normalizuje. Samo to nije resenje, slozicete se.
Probajte refresh rate 59 Hz.
Proveri VGA kabl, posebno na konektoru pinove da nije neki iskrivljen ili nema kontakt.
Ma svi pinovi su ok, mada nece da budu ako nastavim s ovim iskljucivanjem i ubadanjem... Cim budem mogao zamenicu kabl, do tad sve sugestije su dobrodosle.
dusanbe93
16.9.2012, 13:08
Imam problem sa monitorom ( Samsung SyncMaster 2032bw ), kada upalim monitor on treperi...ima sliku ali sve blinka i tako neko vreme ( uglavnom dok se ne podigne sistem ). Pre je samo nekoliko sekundi treptao ( dok se ne pojavi windows logo ) a sada treperi sve dok se ne pojavi desktop. Sta li mu se desava? Da li tako radi dok se ne zagreje ili sta vec? :confused:
Da li je vec neko imao slicni problem?
Milan1997
16.9.2012, 13:37
Imam problem sa monitorom ( Samsung SyncMaster 2032bw ), kada upalim monitor on treperi...ima sliku ali sve blinka i tako neko vreme ( uglavnom dok se ne podigne sistem ). Pre je samo nekoliko sekundi treptao ( dok se ne pojavi windows logo ) a sada treperi sve dok se ne pojavi desktop. Sta li mu se desava? Da li tako radi dok se ne zagreje ili sta vec? :confused:
Da li je vec neko imao slicni problem?
Koliko je monitor star? Postoji mogućnost da se pokvario ili se možda previše pregrejao, ako imaš garanciju odnesi u servis da pogledaju o čemu je reč.
dusanbe93
16.9.2012, 15:39
star je nesto vise od 4god...istekla garancije. Nije se previse pregrejao...to se samo desava kada se pali, bez obzira da li se pali posle 3 dana ili posle 3 sata.
Milan1997
16.9.2012, 16:33
Omatoreo je, jel grafička novija? Mislim da bi trebao početi da razmišljaš o novom monitoru.
dusanbe93
16.9.2012, 18:41
nema veze sa grafickom. I samo monitor da upalim on ce neko vreme da blinka.
I ja mislim da treba da razmisljam o novom monitoru :D valjda ce ovaj jos potrajati.
Molila bih vas za pomoć pri čemu moram da napomenem da sam sa veoma ograničenim znanjem o računarima.
Kupila sam novi monitor ASUS VH228D (od 21,5''), a računar mi je star 4-5 godina sa operativnim sistemom Windows XP (SP3). Grafička kartica je NVIDIA GeForce 7025 (ako sam to dobro napisala). Instalirala sam novi drajver za ovu karticu.
Rezolucija monitora bi trebalo da bude 1920x1080 sa frekvencom osveženja ekrana od 60Hz (tako piše u specifikaciji monitora). Kada to namestim, slika je i razvučena i treperi.
Podesila sam drugu rezoluciju (1280x1024) i frekvencu od 75 Hz i sada je jedan problem rešen - slika više ne treperi!
Međutim, ostao je problem razvučene slike. Pokušala sam da na netu pronađem drajver za ovaj monitor, misleći da će to možda pomoći, ali drajvera za taj model nema.
Molim vas, pomozite mi da rešim ovaj problem razvučene slike.
zvezdan84
30.9.2012, 21:15
ja sam pre par dana kupio philips 221v2 koristim ga na 1920x1080 preko dvi sam ga povezao i kad igram igre, ili kad pomeram ikone, ili bilo sta drugo da pomeram po ekranu pojavljuje mi se kao sitna mreza na tom delu sto se pomera i kad naprimer pustim ikonu ona je redovna bez te mreze. znaci staticna slike je dobra. promenio sam kabel, rezoluciju, ulaz na grafickoj i nista se nije promenilo. da ga nosim na servis? polovan je monitor, star 1 god
Dragon4God
9.11.2012, 15:15
Imam jedan cudan problem.Problem se pojavio jos od instalacije win 7 pre 2 god.Sa desne strane monitora mi stoji vertikalna linija koja treperi i proteze duzinom celog ekrana.Linija se vidi samo na svetlim bojama kao na primer svetlo plavoj.U ce mu je problem?
U pitanju je ASUS VW193D-B.
zvezdan84
10.11.2012, 19:05
ja imam problem sa filipsovim monitorom i vibriranjem slike, hteo bih da ga zamenim, jos je u garanciji. glava i oci me otkidaju od tih kockica sto se pojavljuju kad slika nije staticna. sta mislite da li bi mi hteli vratiti pare ili jos bolje da mi daju drugi monitor, a da nije filips zbog tih vibracija? citao sam da se dosta ljudi zale na taj model koji ja imam.
Borko Motorko
12.11.2012, 12:25
izvinite sto upadam u temu, javio mi se sledeci problem jutros:
kao da mi je neko spustio sliku na monitoru za 1cm na dole
ako pokusam da vam pojasnim preko print skirna on paste-uje to u paintu kao da nije nista...
slikao sam telefonom
http://www.dodaj.rs/f/u/ca/2hxDKR1B/1/2012-11-12-111114.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2S/12Q/3FbgHoDz/1/2012-11-12-111120.jpg
Borko Motorko
12.11.2012, 15:37
Problem resen..
Stisnuo sam na monitoru Auto Adjustment i sve je vraceno na normalu.
BlackArrow
26.11.2012, 13:38
Mnoho pitanja, malo odgovora.
Zna li ko kako da forsiram 75hZ na fullhd 16:9 monitoru? default 60 max
daniel97
26.11.2012, 16:34
Pozdrav,ovako moj brat je igrao neku igru "league of legends" i odjednom mu se pomutio ekran ,znaci sve boje su izmesane nista se ne vidi jednom recju,znaci ja sumnjam da je to do graficke,jer kada upalim monitor pise redovno u crnom kvadratu kao i uvek "Welcome to LG ..blabla" i onda kad upalim komp ,kada treba da se pokaze redovno ucitavanje komponenata i dizanje sistema ,nista se ne vidi ,vec je mutna boja i sve,da li je to stvarno do graficke ,na sta ja sumnjam? On ima maticnu plocu "Asus k9n neo" ,ne znam koja mu je graficka,sad on hoce da kupi novu graficku,po kojim specifikacijama trebam da gledam da li ce maticna da mu podrzi odredjenu grafiku,ima li to veze ako maticna podrzava ddr2 da ce onda samo i graficke ddr2 tipa podrzavati,ili je to do onih slotova ? Molim detaljno objasnjenje ,hvala
CoFigamer
28.11.2012, 22:28
Sinoc posle podizanja sistema sam primetio kada sam citao na ovom forumu da su slova u sredini citka, a sa strane malo podebljana... Da li je do monitora ili graficke??? Monitor je 21.5" Samsung S22B150N LED. Inace ima samo mozda 3 nedelje, kupio sam ga nedelju dana pre slave Sv. Arhangela..
CoFigamer
29.11.2012, 17:22
Treba mi sto pre odgovor... Da bih ga nosio u servis ako je do monitora, jos uvek mi vazi garancija...
Da li do probao podešavanja pod clock i phase na monitoru? Sećam se da je i meni tako brljao slova dok nisam to podesio.
CoFigamer
29.11.2012, 19:58
Resetovao sam, malo podesio i super... Hvala SlobaL...
Molila bih vas za pomoć pri čemu moram da napomenem da sam sa veoma ograničenim znanjem o računarima.
Kupila sam novi monitor ASUS VH228D (od 21,5''), a računar mi je star 4-5 godina sa operativnim sistemom Windows XP (SP3). Grafička kartica je NVIDIA GeForce 7025 (ako sam to dobro napisala). Instalirala sam novi drajver za ovu karticu.
Rezolucija monitora bi trebalo da bude 1920x1080 sa frekvencom osveženja ekrana od 60Hz (tako piše u specifikaciji monitora). Kada to namestim, slika je i razvučena i treperi.
Podesila sam drugu rezoluciju (1280x1024) i frekvencu od 75 Hz i sada je jedan problem rešen - slika više ne treperi!
Međutim, ostao je problem razvučene slike. Pokušala sam da na netu pronađem drajver za ovaj monitor, misleći da će to možda pomoći, ali drajvera za taj model nema.
Molim vas, pomozite mi da rešim ovaj problem razvučene slike.
probaj da naštimaš rezoluciju na 1280x960. slika ti je razvučena jer je rezolucija 1280x1024 namijenjena za monitore sa odnosom stranica 4:3, a tvoj monitor ima 16:9 odnos stranica. Nadam se da sam pomogao.
EDIT: probaj da digneš rezoluciju na maximalnu ali da osvježenje staviš na 59 hz.
Pozdrav, imam problem sa monitorom, ukljucim komp i monitor radi sve ok medjutim nema slike. Sistem se podigne ali monitor ne daje sliku daje je samo na blic i nestane. Ugasim ga i ukljucim slika se pojavi na sekund i nestane. 3-4 x mi se desilo u zadnje vreme i fora je bila samo iskljucim i ukljucim komp i bude ok. Evo danas nije upalila fora medjutim posle nekog vremena 10ak minuta pojavila se slika. Sve je prikljuceno kao i sto je bilo, kablove sam vadio produvavao i vratio.
Koja bi mogla biti fora sa ovim?
flamingos
9.12.2012, 12:02
Riknjava monitor.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
^ neki kondenzator nesto? za prenos slike, mozda mu je hladno :)
Koliko vidim 90% LCD monitora crkava na ovaj način i svi preslikavaju simptome. Ja sam jedan takav popravaljao, popravka koštala 2500 din, a izrdžao još jedva šest meseci. Naštimovani su današnji monitori da riknu tačno posle tri godine.
Naštimovani su današnji monitori da riknu tačno posle tri godine.
uzet je 7 januara 2008me samsung sync master 920nw
savet: isključi VGA kabl iz monitora, probaj da uključiš monitor, ako je ok, monitor će izbaciti poruku `check signal cable` , a ako je nema-99% su elektroliti u monitoru
izbacuje poruku single cable, mislim da je fora dok je ugasen preko noci i soba se ohladi pa zbog toga nece... ne znam necu ga ni gasiti vise nadam se da nece zezati dalje medjutim to se meni desilo 3 puta u poslednjih 20 dana nije svakodnevno, mogu da ga gasim palim inace sve je ok izbacuje sliku po p.s-u
E, vidiš, moj nije hteo da se upali ni bez VGA kabla. Zamenili su mu celo napajanje (tako su mi rekli u servisu) i dali garanciju 3 meseca. Radio je otprilike 6 meseci, posle opet, upalio se na sekudnu, zujao pa se ugasio. I eno ga sad već godinu dana stoji u nekoj kesi.
reinstalirao sam drajvere za graficku mada tesko da je to skoro sigurno nije, ne znam da li ce i dalje nastaviti teze da izbacuje sliku posle duzeg vremena dok je ugasen , nema nikakvog zvuka pri paljenju samo se pojavi slika na sekund i nestane
moguce da ce u servis :icon_ques
reinstalirao sam drajvere za graficku mada tesko da je to skoro sigurno nije, ne znam da li ce i dalje nastaviti teze da izbacuje sliku posle duzeg vremena dok je ugasen , nema nikakvog zvuka pri paljenju samo se pojavi slika na sekund i nestane
moguce da ce u servis :icon_ques
Imam isti problem kao i ti, samo moj je Asus 193D, jesi li ga popravio?
Budimir_Trajkovic
15.1.2013, 21:38
Uzeh danas novi monitor 23'' ali nigde u podešavanjima ne mogu da mu namestim 1080 rezoluciju. Ni drajveri ne pomažu. Povezan je VGA kablom (nemam DVI trenutno) grafička je 3850, 512 MB.
Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk
Imam isti problem kao i ti, samo moj je Asus 193D, jesi li ga popravio?
Jesam, nisam siguran 100% valjda bese neka dioda pri paljenju 1950 din sam dao moze te izaci od 1600 do 2200 zavisi kod koga ;)
Na Samsungu Sync Master S22B150 da jedno senzor ne reaguje kao ostali, kako da vam kazem stavim prst i nekako ga ne aktiviram isprva tj. senzor ne konta da sam stavio prst. Da li to treba na reklamaciju?
covekbezsluha
26.2.2013, 11:04
Pozdrav svima! Vec danima ne uspevam da resim problem, a zelim sam da ga resim, ako je moguce. Precesljao sam sve forume i nisam nasao resenje.
Monitor je: Fujitsu L20-T3 LED (star 3-4 meseca)
Komp je star 7-8 godina, maticna je: asus p4ge-mx, grafika integrisana.
E sad, nedavno je monitor poceo da treperi, zatim bi se racunar restartovao i izbacio bi mi poruku kako je neka grafika izgubljena (ne secam se tacno). Nakon toga sam reinstalirao drajvere za monitor i graficku, radilo je dobro par sati i opet isti problem. Sledeceg dana, monitor je poceo da izbacuje da nema signala, kao da nije prikljucen... racunar naizgled dobro radi, sve se vrti, sve radi, ali racunar ne daje nikakve zvucne signale (inace se cuje jedno beep dok se pali). Osluskivao sam na slusalicama, windows se ne podigne. Inace imam Windows xp sp3. Ja sam mislio da je graficka u pitanju, kupio sam polovnu graficku Powercolor ATI radeon 7000, stavio je, prikljucio monitor i opet isto! Citao sam na nekim forumima, da se mora u biosu podesiti da integrisana ne bude primarna, vec ova sto je na agp slotu. E sad mene zanima, kako da ja to podesim, kada ne mogu uci u bios? Probao sam sa vadjenjem baterije i nije dalo rezultat... Za par sati ce mi drug doneti laptop, pa da prikljucimo monitor na lap, da slucajno nije crkao monitor ili vga kabel, ali ne verujem da je to, onda bi se bar windows podigao... Ako neko ima neki predlog, molim za pomoc, svaki predlog je dobro dosao! Izvinjavam se zbog duzeg posta, ali morao sam sve napisati.
covekbezsluha
26.2.2013, 15:48
Monitor i vga kabel su ispravni, provereni na lap topu. Posto mi maticna ne daje nikakve signale, beepove prilikom paljenja, da li to znaci da je crkla maticna? Koji su nacini za proveravanje maticne? Hvala unapred!
Problem sa monitorom...
Svaku put se upali, radi nekoliko sekundi pa se ugasi?
http://www.youtube.com/watch?v=1OKb1zDgzRQ
Martin Mystere
3.3.2013, 17:59
Imam potpuno isti problem kao sto je opisao CEFF u prethodnom postu:
http://www.youtube.com/watch?v=1OKb1zDgzRQ
Samo, kod mene je monitor LG Flatron W2246, radi na rezoluciji 1920x1080, screen refresh rate - 60Hz.
Znaci, prilikom ukljucivanja racunara, monitor pocne da neobicno zuji, pojavi se slika na par sekundi i onda slike nestane. Onda rucno ugasim monitor, ponovo ga upalim, ali problem ostaje isti - slika se pojavi na par sekundi i opet nestane.
Siguran sam da je, zbog ovog zujanja, u pitanju neki hardwerski kvar, ali me zanima zna li neko otprilike sta je kvar i koliko je ozbiljan kvar?
Poz imam jedan problem, koji ce biti smesan kada procitate sta mi se desilo... komp mi sve radi kako treba , pre neki dan sam bio igrao nesto i neka pcela mi je proletela ispred nosa, i ja budala uzmem ukoricenu svesku da je gadjam i ubijem pcelu ali sam usput pogodio i monitor, i to sam ga onako osrednje pogodio, i sad na ekranu u sredini tamo gde sam zakacio, ima neka kao linija na kojoj se vidi slika naravno, ali je zacrnjena tako da u stvari izgleda kao neka senka, pa sam hteo da pitam da li je moguce popraviti taj monitor ili cu uskoro morati da kupujem drugi? P.S Monitor mi je LG Flatron (nisam siguran koji je model) ima 17 inci i rezolucija mu je 1280 x 1024.
@Šone
Nije lepo smejati se tuđoj nesreći, ali čoveče, kako si monitor uspeo da zvekneš :rofl:. Nema veze, ubio si pčelu :D.
Pretpostavljam da je LCD u pitanju, i tu nažalost nema spasa nego menjanje panela ili celog monitora.
@Šone
Nije lepo smejati se tuđoj nesreći, ali čoveče, kako si monitor uspeo da zvekneš :rofl:. Nema veze, ubio si pčelu :D.
Pretpostavljam da je LCD u pitanju, i tu nažalost nema spasa nego menjanje panela ili celog monitora.
Jbg, losa sreca, ako nista drugo ubio sam kurvu :D , a sta znaci panel? i kolko kosta menjanje?
LCD panel je ono u šta gledaš, glavni deo monitora, ekran, kada bi rastavio monitor, našao bi unutra elektoniku za napajanje, elektoniku za upravljanje panelom i sam panel.
On je sačinjen o raznih filtera, i tečnog kristala, koji kada se provede struja kroz njega prikazuje određenu boju. Ne znam toliko dobro tehnologiju ekrana, to je neko osnovno objašnjenje, ali u svakom slučaju pitaj u servisu, ako nekim čudom imaju panel i mogu popraviti, super, ako ne onda nema druge nego novi monitor. Ne znam koliko košta, prvo vidi da li imaju uopšte.
LCD panel je ono u šta gledaš, glavni deo monitora, ekran, kada bi rastavio monitor, našao bi unutra elektoniku za napajanje, elektoniku za upravljanje panelom i sam panel.
On je sačinjen o raznih filtera, i tečnog kristala, koji kada se provede struja kroz njega prikazuje određenu boju. Ne znam toliko dobro tehnologiju ekrana, to je neko osnovno objašnjenje, ali u svakom slučaju pitaj u servisu, ako nekim čudom imaju panel i mogu popraviti, super, ako ne onda nema druge nego novi monitor. Ne znam koliko košta, prvo vidi da li imaju uopšte.
ok hvala u svakom slucaju :D
Jedno pitanje u vezi monitora,Philips 244E Model,ja sam na monitoru podesio Brightness 65% Contrast 65% ali nakon SleepMod kada aktiviram Pc nakon nekoliko sekundi,Brightness i Contrast dodju do Maksimuma 100%,ali u Setting na Monitoru stoji kako sam ja podesio na 65% Brigt i Contras.
Dali mozda neko zna u cemu je problem.:)
Monitor LG W2243S star pa 4,5 godine nemam pojma. Dosta koriscen, mislim u zadnje vreme skoro non-stop.
E sad po prvi put pokazuje znake slabljenja. Prvo cujem neko cudno zujanje i ne shvatam sta je mislio sam da je mozda od napolje, da je kompjuter. U nekom momentu shvatim da je monitor. Ugasim ga i ne cuje se nista. Onda primetim crvenilo na donjem delu monitora i cudno treperenje slike. Reko ovaj je crko.
E sad je sve samo od sebe prestalo i radi kako treba.
I sta mu je doslo vreme da ga menjam ili ?
Martin Mystere
5.8.2013, 15:53
Monitor LG W2243S star pa 4,5 godine nemam pojma. Dosta koriscen, mislim u zadnje vreme skoro non-stop.
E sad po prvi put pokazuje znake slabljenja. Prvo cujem neko cudno zujanje i ne shvatam sta je mislio sam da je mozda od napolje, da je kompjuter. U nekom momentu shvatim da je monitor. Ugasim ga i ne cuje se nista. Onda primetim crvenilo na donjem delu monitora i cudno treperenje slike. Reko ovaj je crko.
E sad je sve samo od sebe prestalo i radi kako treba.
I sta mu je doslo vreme da ga menjam ili ?
Kod mene se javljalo zujanje na monitoru takodje, a onda i blago treperenje, osciliranje jacine osvijetljenja. Sa tim simptomima je radio nekih 7-8 mjeseci, da bi se u martu ove godine totalno ugasio. Vidim da sam na ovoj istoj temi ranije pisao o tom kvaru. :) Takodje je bio LG monitor.
U servisu su rekli da se ne moze popraviti, otisao mu panel, tako da sam morao uzeti novi monitor, ASUSov, sa kojim sam veoma zadovoljan.
Sta da ti kazem, bojim se da su ti to simpotmi "riknjavanja" monitora, ali ako ga koristis vec 4-5 godina, onda nema za cime mnogo da zalis.
Ma stari debeli monitori su zakon :kreza:.I dan danas koristim originalan "Packard Bell" iz 1996 Made in Sacramento,USA koji sam dobio na poklon od nekih daljih rodjaka pre 10-ak godina uz neki praistorijski pentium2 takodje sa "Packard Bell" nalepnicom,i imam samo da kazem da je ovaj monitor fantom neunistivi,ima cak i zvucnike na njemu... :D
Martin Mystere
6.8.2013, 0:26
^ Kojih je dimenzija? 13, 5 inca? ;) :)
Nisam merio,ali radi sasvim solidno na rezoluciji 1024x768,ali vec ga hvata starost,planiram da ga dam u muzej za koju deceniju. :D
edit1:evo naso sam sliku na netu,izgleda ovako: http://consumertec.net/images/PackardBell.jpg
wladimir98se
10.8.2013, 23:16
Imam sledeci problem: prilikom menjanja frekvencije memorije sa 1333 na 1600, u biosu i ponovnog ulaska u windows, slika na monitoru vise nije bila onako kako treba da bude..pomerena u stranu, sa promenjenom rezolucijom. Rucno podesavanje rezolucije i monitora kao i njegovo resetovanje na podrazumevane vrednosti nije dalo rezultate, reinstalacija drajvera za graficku a zatim ni citavog windowsa -takodje nista. monitor nijednu rezoluciju ne prikazuje kako treba...a ono sto pise u njegovim informacijama o trenutnoj rezoluciji se ne poklapa sa onom koju sam namestio! E sad, kad sam prikljucio monitor na drugi racunar, sve je radilo normalno.
Dakle slika je uvek pomerena..nekoliko cm udesno ili u levo..prevazilazi velicinu ekrana tako da se taskbar ne vidi..itd. Monitor je benq gl955
wladimir98se
10.8.2013, 23:27
ovaj forum mi je talican :) 24 sata se drndam sa opisanim problemom i samo sto ga napisem i postujem padne mi na pamet da proverim i opcije u biosu..i iskljucim opciju "overclock mode" i vratim na "normal mode"..i gle cuda, sve proradi kako treba!
sad, koje je to podesavanje u biosu moze da utice na monitor pojma nemam..ispitacemo :)
flamingos
11.8.2013, 11:02
Pa zasta se igras sa dizanjem kloka memoriji?
Послато са GT-I9082 користећи Тапаток 2
wladimir98se
11.8.2013, 18:28
Pa ne igram se, njoj je standardno da radi na 1600
Imam problem sa monitorom LG Studioworks 700S. Dok je bio stari komp i monitor kod mene sve je bilo u fulu. Onda sam dobila novi komp, a ovaj stari sam pozajmila prijatelju, trebao mu je za fax i stavio je na njega internet.
Medjutim, kako on kaze, odjednom se slika suzila na monitoru tako da su se sa leve i desne strane od slike koja je normalna sa svim bojama, kao nova, pojavili crni pravougaonici. Tada je slika bila normalo razvucena, na 49, 50 po x-osi. Znaci sada kada stavim na 49-50 imam duple pravougaonike, s leva na desno kad se gleda ide crni (kao da je monitor ugasen), pa sivi (upaljen monitor ali crna slika, kao kad otvara igru), pa tek onda slika desktopa i naravno opet sivi pa crni. Sad je slika razvucena na 100 po x-osi i vide se samo sivi pravougaonici. Uh, nadam se da sam uspela nekako objasniti, znaci sta bi tu mogao da bude problem, hardver ili softver? Kontam da Windows nije menjan jos od tada znaci neke 3,4 godine :o
I da, na primer kada udjem u bios, monitor pocne da zuji, cuje se uiiiiiiiiii i slika malo drhti prema dnu ekrana, donji deo biosa se trese levo-desno. Rezolucija je 1024x768 75 Hz.
Probaj da smanjiš frekvenciju osvežavanja ekrana na recimo 60 Hz.
Probala sam to, isto je, probala sam i na monitoru preko dugmica da odem na factory reset ali je isto, jos je slika po y-osi veca, ne vidi se start i gore kraj slike. Jedno vreme je tu u setupu pisalo da je rezolucija 640x480 60Hz iako je u Windowsu 1024x768 75 ili 80 Hz (a sad se samo vratilo i pise 1024).
Wolfstain
16.9.2013, 17:56
Možda na pogrešno mesto postavljam pitanje ali interesuje me da li neko zna koji je zakonski rok za popravku računarskih komponenti a u mom slučaju baš monitora? Da li je to 45 dana kao što je nekada bilo ili je nešto promenjeno u zakonu. Koliko sam ukapirao većina radnji je u obavezi da obavesti u roku od 15 dana šta se dešava sa reklamiranom robom ali koliko je rok za popravku nigde nisam mogao da nađem.
the_punicher
3.11.2013, 1:31
imam problem,uzeo sam novi monitor za kom LG 22en33 22 inca,problem je taj sto sve vreme imam na ekranu kao neku maglu ili blur kako se to vec naziva,isto kada udjem u igrice grafika je ok ali ta magla mi jako smeta,tj slika nije cista,kao da joj nedostaju boju na taj fazon neki ako me razumete
Da opišem svoj problem sa monitorom Samsung SyncMaster 2493hm. Radio je solidno, bio je povezan preko HDMI. Vremenom je počeo da bude "trom", odnosno više mu je trebalo da prikaže sliku nakon uključivanja, sve dok je potpuno prestao da se pali. Problem je bio u kondenzatoru na napajanju monitora, koji je nabubreo, i on je zamenjen.
Nakon te zamene se pojavio drugi problem, nakon paljenja se jasno pokaže slika, i nakon jedne sekunde nestane. Uključivanjem i isključivanjem monitora se dešava isto, samo nestaje slika. Nema naziranja slike, potpuno se ugasi monitor, samo svetli lampica u uglu. Šta bi mogao biti problem? Treba li menjati i ostale kondenzatore?
Samsung SuncMaster 920nw, trecina ekrana je dosta svetlija, nemoguce je bilo sta raditi. Poslednja dva dana se desava ovo, s tim sto od sinoc nema poboljsanja
Jesi li probala da proveriš kabal koji povezuje monitor i kompjuter? Proveri da li je dobro pričvršćen i probaj da staviš drugi ako nije to onad je taj monitor odradio svoje.
Proverila, nema poboljsanja. Iako dugo imam problem sa kablom, izgubi se kontakt ako samo malo cimnem monitor, ocigledno nije do toga. Monitor imam 5 i po godina vec.. Mislis da mu nema pomoci, neki serviser i slicno? p.s. pre par dana desila se slicna situacija i brzo se resilo samo od sebe, s tim sto je bila problematicna recimo sestina monitora, a sad trecina?
Popravka se obično ne isplati. Nebi bilo loše da probaš i neki drugi kabal. Pozajmi od nekoga.
brajko85
16.12.2013, 15:00
Jedno pitanje. Kod brata na monitor, Lg e2241, kad pusti igre kao da ima neke crne linije koje idu po monitoru. Nije vertikalna sihronizacija nego kao neke refresh line, neke senke. Probao sam sa drugom grafičkom i opet isto. Radi na 60hz. To sam isto video i kod još jednog drugara mada njemu to ne smeta i tako mu radi stalno. Jel zna neko zašto se javljaju te linije?
Ovaj slučaj na slici mi deluje kao da je oslabela lapma ili invertor pa slabije
osvetljava jedan deo ploče..
#bobiv, prvo da napomenem da se ne razumem, ali u tom slucaju bi trebalo da se ne vidi ovaj deo monitora od vrha na dole, a kod mene je izrazito svetliji da bole oci.. Jel se te lampe menjaju, i koliko se to isplati?
Lampe se menjaju al sve zavisi od servisa..U većim mestima postoje servisi
koje rade samo monitore..Najbolje je konaktirati neki i infomisati se koja je cena popravke..Ukoliko cena prelazi polovinu cene ispravnog monitora bolje
je kupiti drugi..
Sinoc gledam ja Simpsonove, i u sred epizode monitor crn. Zvuk radi, sve normalno, samo monitor crn, cak mu i lampica svetli zeleno. Ugasim ga, upalim,cuje se sustanj i povremeno zujanje, radi 3-4 sekunde i gotovo. Inace je u pitanju Belinea 1705 s2, stara 7-8 godina. Invertor, kondenzator? Isplati li se uopste pitati ? xD
Mafijash
26.12.2013, 20:55
Meni je pre nekoliko meseci crko PHILIPS lcd monitor, slicni simptomi posle prve godine koriscenja.. Pa su mi zamenili za novi SAMSUNG led.. :aplauz: Pretpostavljam da nisu mogli da poprave ili im ovo jeftinije bilo.. :D
Na monitoru mi se često pojavljuje bela senka s desne strane bilo kojeg prikaza - slova, linije,... a kad malo prodrmusam kabal slika se izbistri i senke nema neko vreme. Ne bih da ureknem monitor jer inače odlično radi oko 5 godina, ali ova pojava nekad mnogo iritira. Zna li neko da li je to zbog lošeg kabla, konektora, ili nešto drugo smeta. Ne bih badava davao pare za drugi kabal ako nije do njega.
:)Srećna svima Nova godina i ispravan hardver.:)
The_B@fU$ ®
9.1.2014, 14:10
Pozdrav svima,
Pukao mi je displej na laptopu Acer Aspire One D270-26Cws, 10 inča
gornja petina displeja je crna, pa hoću da tražim polovni.
Zna li neko kakav je priključak za displej na ove Aspire i da li mogu da tražim neki slični displej od drugog proizvođača?
Ovamo u Podgorici mi traže 90e za displej sa ugradnjom što je stvarno previše.
Hvala unaprijed na odgovoru :)
Juce mi je prestao da radi monitor cija je oznaka TFT LCD LE1708,vizuelno je identican ovom
http://www.outletpc.com/bk4959-hyundai-le1708-sytek-17-inch-lcd-monitor.html#
mada nigde nema naznake koji brend stoji iza njega,nebitno...
Zanima me sta raditi s njim,da li postoji verovatnoca da se moze jeftino popraviti ili ga baciti? Jednostavno,ne daje znak zivota,crn je ekran i samo svetli diodica koja oznacava da je ukljucen.
Evo šta se desi kad odneses monitor u tv servis umesto u provereni servis monitora. Nosio ga jer mi crkla pozadinska lampa i posle zamene mi ga je samo upropastio.
http://www.dodaj.rs/t/P/yX/3DhYWCFo/20140312104856.jpg (http://www.dodaj.rs/?P/yX/3DhYWCFo/20140312104856.jpg)
Fleke, tragovi čisćenja, prašina između ekrana (ne vidi se sve lepo pod ovim uglom) i sad pošto ovaj "majstor" ne ume to da očisti moram danas da nosim u drugi servis da mi to sve obrišu, verobatno će morati da menjaju i onu foliju. Dodatnih 1000 ili 1500 dinara čišćenje, zavisi ako bude išla folija, a ovom predhodnom platio 3000. Za te pare sam mogao da uzmem polovan monitor!
A ovo čišćenje ima ovaj da mi plati :n-cc2:
Pozdrav!
Ljudi imam laptop Asus L3800C, radilo je sve normalno i pre neki dan, upalim ja laptop sve normalno, i posle nekih 5-6 min mi se osvetljenje na monitoru smanji na minimum, znaci coveka oci da zabole od buljenja u monitor, e da i pre nego sto se pojavio ovaj problem, svetlila mi je lampica za punjenje, kad je prazna onda je crveno kad je puna baterija onda zeleno svetli, a sad od kada mi se osvetljenje smanji na minimum ne radi ni ta lampica uopste. Znate li u cemu je to problem?
Drugari potrebna mi je pomoc.
Juce sam doneo kcerki neki racunar (WIN7 profesional,2GB RAM,Dual core....) nista posebno.
Radi dobro,brz,nema puno instaliranih aplikacija medjutinm desava se povremeno da se monitor (ACER G195HQV 17") ugasi i posle par sekundi slika se pojavi i na ekranu se ispise greska koja se moze videti na slici u attachu.Sta bi to moglo da bude? Molim za pomoc !!!
P.S. Da dodam jos da monitor radi na rezoluciji 1366 x 768
Driver za grafičku kartu pravi problem. Reinstaliraj isti ili instaliraj noviju verziju.
Driver za grafičku kartu pravi problem. Reinstaliraj isti ili instaliraj noviju verziju.
Hvala puno. Izvršio update drivera grafičke i sada se problem više ne javlja. Pozz!
Stefan1090_
22.5.2014, 14:13
Pozdrav,
imam 2 TFT monitora i na oba imam slican problem.
-Prvi monitor kad upalim racunar neko vreme veci deo slike je crn. Kako se monitor greje to crno se spusta postepeno nadole i za jedno 20-30 minuta se otvori cela slika. Ako bi racunar presao u mod Sleep i tako ostao par sati, opet bi mi monitor bio crn do nekog dela i kada bi se zagrejao to bi se spustilo.
-Drugi monitor je podelio sliku na 2 dela. Desni deo je crn, mada se javie po neka linija u boji koju uspe da pokupi sa tog dela ekrana koji je crn. Linija se proteze od godnjeg sve do dodnjeg dela ekrana. Leva polovina ekrana je u redu.
Negde sam procitao da hoce osvetljenje da pravi problem pa sam otvorio ovaj drugi i proverio, neonsko svetlo i sa gorenj i sa donje strane radi savrseno.
Da li neko moze da predpostavi koji je problem i da li to moze da se sanira u kucnoj radionici ili moram da ga nosim kod nekog majstora?
[EDIT]
Evo i slika za drugi monitor kao prilog:
http://i.imgur.com/rduFgWg.png
Pozdrav svima! Imam monitor Dell U2312HM vec sedam meseci. Problem je nastao odjednom kada je trecina ekrana sa leve strane pocela da treperi (ne mnogo ali dovoljno da iritira i da se primeti). Promenjen je refresh rate, tj smanjen sa 60 na 59 (samo te dve opcije ima) i sada ne treperi ali kada se zagledam vidi se razlika, tj ikonice su mi malo mutne - njihovi pixeli kao da su uvecani i takvo je stanje na celom tom delu ekrana dok je ostatak ekrana kristalno jasan. To se ne primecuje kada se gleda neki video ili film ili sam se ja vec toliko navikla. Kada promenim ponovo na 60 slika opet treperi.
Da li neko ima ideju sta bi moglo da bude u pitanju? Kada odradim test na mrtve pixele, nema ih, nije to u pitanju. Svi kablovi i napajanje su isto ok. Sa strane monitora nema nista sto bi moglo da remeti i smeta. Da nisu u pitanju one led lampice ili sta vec? U sustini mislim da ovo ne spada pod garanciju. Da li postoji resenje? Hvala unapred :)
MasterChief2
22.9.2014, 18:22
Pre neki dan poceo je monitor da me zeza tako sto pocrni ekran, tj. nestane slika.Kada ga ugasim na power button i opet ga upalim slika dodje na jedno 5 sekundi i nestane.Sta bi mogao biti problem?
ballerina72
24.9.2014, 18:54
Provjeri kabal koji povezuje grafičku i monitor, drajvere, temperaturu grafičke. Ako je sve ok, probaj drugi monitor. To je jedino što mi pada na pamet. :)
MasterChief2
25.9.2014, 18:05
Do monitora je sigurno.Evo sada sam primetio da kada pocrni ekran ne rade one neonke sto osvetljavaju displej.Uperio sam lampicom na jedno mesto, pa vidim sliku ali jako slabo.Znaci posle 5 sekundi posle ukljucenja monitora ugase se neonke.Znali jos neko resenje za ovaj problem?
Otišlo ti pozadinsko osvetljenje. Servis... Ako je stariji monitor onda koristi neonku koja je možda na izdisaju ili je inverter riknuo (bolja varijanta, lakše se popravlja). Ako koristi LE diode onda nema invertera.
+1, jedan monitor mi stoji u budzaku sa potpuno istim sindromima... inverter u mom slucaju
imam probem sa desetak godina starim crt monitorom
ukljucim komp a monitor se ne pali, a lampica stalno brzo treperi i cuje se zvuk (kao kod sata).
proverio sam kablove a kad odvojim onaj od graficke nema ni onog texta "no video signal" sto se pomera po monitoru
u zadnje vreme se desavalo da kad udjem u neku igru pa menja rezoluciju slika se zatrese i cuje se jak prasak
taster za paljenje uopste ne reaguje
evo danas primetim da se nista ne cuje i da lampica ne treperi i ukljucim komp i sve radi normalno
po opisima sa neta ili je napajanje monitora, ili kondenzatori, ili se nesto odlemilo...
Nitro_n1
12.10.2014, 19:40
Već sam otvorio novu stranicu (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=96622), ali hajde i ovde da se obratim za pomoć. Crklo mi je pozadinsko osvetljenje za Philips TV 32PFL6606H. Već neko vreme pokušavam da nađem koji odašiljač pozadinskog osvetljenja koristi moj uređaj, ali nikako da uspem... Možete da pogledate slike na pomenutoj stranici i probate da pronađete nešto što ja nisam. Inače mnogo je nepristupačan TV za menjanje delova :(
E,ovako,uzeo sam pre par dana novu graficku,i otad mi se desava,da posle izvesnog vremena,ako nista ne radim na racunaru,da slika zacrni
U podesavanjima mi je namesteno da ako ne diram mis 10 min. da se monitor gasi,e sad ja nisam dirao mis onako slucajno jedno 2 sata,i naleteo sam na neprijatno iznenadjenje,monitor uopste ne reaguje,stoji crna slika I nista se ne desava,ja pomeram mis I ono nista.Kompjuter radi I na monitoru lampica radi al nema nikakve slike samo crno na ekranu.Kad igram igrice nikakvih problema,znaci samo kad ne diram mis malo duze I to mi se vec desilo tri puta,od kad sam kupio graficku pre par dana,znaci nikad mi se to nije desavalo ranije.Da li neko zna u cemu je problem?
Monitor mi je iz profila.
To se desava posle pola sata i kod mene sa konfiguracijom iz doba jure. Smatram da monitor time stedi struju, i da je to dobra osobina. Nema ni razloga da monitor posle vise od pola sata radi ako na njemu nema direktnih aktivnosti od korisnika. Ja tu ne bi dirao nista.
Nije problem sto se monitor ugasi posle 10 min,jer je tako podeseno,nego je problem kad on ode na stand by,i ja hocu da ga upalim,to jest pomerim mis,on jednostavno ne reaguje,stoji crna slika I jedino sta mi preostaje da ga restartujem rucno na kucistu.Ponavljam da se to desava ako ne radim nista na kompjuteru duze vreme,na primer kad ostavim nesto da skidam preko internet I ujutru ustanem on je zakucao I pomeranjem misa nista se ne desava on stoji na stand by rezimu.Kao sto sam vec napisao to se desava od kad sam uzeo novu graficku pre par dana.:mad:
Kada ti se to desi, da li si probao da koristiš tastaturu?
Pristisneš kursore ili spejs?
Kada ti se to desi, da li si probao da koristiš tastaturu?
Pristisneš kursore ili spejs?
Nista se ne desava kad pritisnem tastaturu ili mis,jedmostavno stoji crna slika,kad ne radim nista na kompjuteru,kad igram igre nema nikakvih problema.
Sad sam namestio u podesavanjima da monitor ode na stand by posle jednog minuta ako se ne dira mis I ako sacekam posle toga minut dva I pomerim mis monitor se upali,ali ako sacekam 20 minuta da ne pomerim mis,i onda pomerim mis,monitor nece da se upali sa stand by rezima
U cemu je ovde problem?:nov_mad2:
ја сам имао исти проблем на старој конфигурацији..прво ради ок,онда са stand by неће да се пали.
колико сам успео да укапирам,чим оде да спава usb не добија струју па не вреди да стискаш ни миш ни тастатуру.
само проблем је што у почетку шљака а касније се некако поремети...није ми помогло ни кад сам на usb hub оставио да не гаси usb.
касније сам мало по гуглу тражио и у главном људи су окривљивали windows и наравно microsoft
сад кад сам већ ту да питам и ја...монитор кад ми оде на stand by након 10 минута,константно добијам звук new hardver..значи као да стално укључујем и искључујем usb stick рецимо.
буквално на сваких 5 секунди тако.
Smrtonosna Šorka
20.11.2014, 13:48
Dobijam u poslednjih nekoliko dana kad god uključim računar na monitoru sync out of range.
Guglao sam vidim da može biti zbog rezolucije, moj monitor je jako star, syncmaster 753s, 17''. I njemu je recommended 1024x768. Ali ja ne mogu da gledam u to, sve mi je preveliko nekako i držim na jednoj iznad, 1152x864, tako godinama, i sada sam počeo da dobijam tu poruku, nisam pre. Jel to to, rezolucija postala problem...
A na koliko je refresh rate pri toj rezoluciji?
Smrtonosna Šorka
20.11.2014, 16:21
mare 75hz, imam samo dve ponudjene 60 i 75. Na 60 sve titra ne može se gledati.
the_punicher
2.12.2014, 13:26
Pozz svima uzeo sam novi kompujter pre par dana,i imam jedan problem sada kada igram igrice i iskljucim vertical sync pocinje da mi se javlja treperenje ekrana,nemam problem sa fps seckanjem isl samo treperi ekran.Monutor je lg 22en33,a graficka nvidia gtx 750 2 gb ddr5.
Recimo igram Lol i kada ukljucim vertical sync sve radi ok ali imam samo do 60 fps posto je ograniceno,a kada iskljucim vertical sync fps mi ide od 120 do 180 zavisi koliko detalja ima u kadru ali ekran pocinej da treperi.
Ako neko zna kako da resim problem ili sta je problem bio bi zahvalan na pomoci.
Vertical sync to rešava. Pre su u nekim igrama sa isključenim vertical sync pojavljivale se linije, a sad na primer u Farming Simulator 15 se pojavljuje to neko treperenje slike. E sad dal ti treperi cela slika ili jedan linearni deo?
the_punicher
2.12.2014, 13:40
Vertical sync to rešava. Pre su u nekim igrama sa isključenim vertical sync pojavljivale se linije, a sad na primer u Farming Simulator 15 se pojavljuje to neko treperenje slike. E sad dal ti treperi cela slika ili jedan linearni deo?
preko cele slike pa da kada ukljucim vertical sync sve radi ok ali ja lol npr volim da igra sa vecim performansama i iskljucujem vertical sync da bi imao veci fps
water wizard
2.12.2014, 13:56
http://en.wikipedia.org/wiki/Screen_tearing
pozdrav
imam problem sa monitorom samsung 27" model ls27c369hs/en
pre par meseci kupljen i winwinu
danas kada sam upalio komp, palim monitor ali nista se ne dogadja sa slikom, crno skroz, samo lampica reaguje
probao i na lap top da ga prikacim, hdmi, obican kabal, nista! jel moguce da se s****o posle par meseci ? da nosim u servis ?
Stefan Jovicevic
14.12.2014, 22:03
Vidi da se nije malo izvukao kabl (iz monitora), ili je problem u kontaktu. Probaj neki drugi kabl.
JohnnyNT
15.12.2014, 20:28
jel moguce da se s****o posle par meseci ? da nosim u servis ?
Zašto ne bi bilo moguće. Sigurno je još pod garancijom (ako si ga kupio pre par meseci), tako da svakako treba da ga nosiš u servis (to jest ne da ti nosiš u servis, već da se pozoveš na garanciju i prodavac da obavi svoj deo posla).
Probaj monitor na drugi racunar a ako ni tada ne radi a imas garanciju, pravac servis.
Pre 15-tak dana kupio sam polovan i spolja izuzetno očuvan laptop Compaq HP 650, Dual core, ATI HD 3200, 2GB RAM, (15,6''). Prilikom kupovine testirao sam programom za traženje mrtvih piskela, bed sektora i oštećenja na hardu kao i programom za temperature jezgara i nigde nije uočen bilo kakav nedostatak. Mašina radi vrlo stabilno, ali jedino što primećujem je da kad se ekran ne gleda pod uglom od 90 stepeni dolazi do značajnog opadanja kvaliteta slike, npr, ako je monitor malo pognut unazad i još se gleda sa strane pod manjim uglom nema šanse da se raspozna šta je na otvorenoj fotografiji i slično...
Instaliran je Windows 7 i update-ovan driver za grafiku.
Imam drugi desktop računar s monitorom Samsung SyncMaster 943N i na njemu nikad nisam uočio do te mere gubitak na kvalitetu prikaza kad se gleda sa strane ili i u ravnini ali pod uglom. Da li je ovo normalna pojava kod ovog laptopa ili je reč o oslabljenim performansama ekrana - nagoveštaju kvara? Spravu nisam kupio za sebe, nego je namenjen za poklon i nije baš ni jeftino plaćen (150€).
wllada2003
9.1.2015, 15:52
Ja pa imam sledeci problem. Kupim juce Dell P2414H na preporuku svih ovde, i dodjem kuci i vidim ovo
https://gm1.ggpht.com/Djhp2aO3Hp9_yEPUuaUoOqyaoWAZhm-dzcKy9tuof-3TyljYpHiwLwAigBgktdkSdF3EjGxGb4wbKa55u7dBjUmDGlBB yWlzbqQuli1Apez9htZyj8J6R6oqNT4Gd2V6AHgZ6PtXcdxmRL ijhOUfZHWOcT5xZQyu8slaBzyAWvjAvU1S4k-IlG_l7xcRXkDpXGuUOnxuNVBST4OyWj5nQb7gK3osz5Ydlo_bD DY2RpyOYC4bu5xpQQUG2SM8LZQ4yULV--YCTn2HO1lb19T-CKiJmBtcf7Jdyi5bl-1gK3X3s1Hu8P3gABm1UHCjSzu9yMmJJ4tey8L0WtBPDSvvYmEQ a5QVwYw3WkuIm0ZeJSUxdKygXGgLj542ZSzzVuWdTLPxS5CF3r itRrxejeL3-5zw4mgaBc47xzUGtnyISxF9drigv5KFN0RgAi4tDWb3qrEQYps YcVjHaA9Q3i6r1Sy7uZO9ddfWDhzgASBOg4ZmFjX1oD9ZdnV7C KuRq4TKBk5FvG-6hHxlWrghvEE5QECm2edCijBE30to5aCnZFA5a1tMcMqILp4Eu fhKIvyx3QO9hAjZ=w1896-h835-l75-ft
i ovo
https://gm1.ggpht.com/dXHKJp0wW34Z15ZbkVPTfUudyuCGKfXVpcoCH98K73VUZMfd5z frDaNYGA7-3m2QZxGFJKMIytnPW9gtXcRsAaMzb1KMS3wE9akLsRoFTNeWVZ UA5CIeOcNwoGfhPCv36swWlp-LRWqoRFPl16YzuqS-ErOPJavG_StJ-I_g4MqfrXS-hbMQuv7SFnvqOja3xe0NdkMzsXt_kF2vxhbkktdAKTM6CpgrDq tJWT4RHOhzGuTrh8YaX9kW3EClCjK2mKJjY31OKsumaiw-G-jWqxabWmbpSjwfB1Q-I7oT1qwlchioMVZKw1JAe2Q3EQ8-yCPZD9QhVItaZw5rFVQsY2ECTugPL4_raRQ3ZbJuhmWAecCz0m dTkvK__shZGjlDbLM8mw3rZmTIBfPn-9PLb_fTPHc-PckTuQo8b3AE6dTdno1WIME8cIEa-A4z4JVtO5ErlUOcqiwr2kNX92Eu3snYv4k9cafFYbLVWdxKgra Wi2ZukXhev9ttTSBRn0YWBWGNKnVK8Hf8TS6WDRgEijGpzJyCa UstNCC9GJdrgyENayn7PPP_KONPyiZ6KlxShtJMX4u15D2O=w1 896-h835-l75-ft
Ove sive mrlje me izludjuju posebno na beloj pozadini kao sto je word, sta je to, da li se treba reklamirati ili je nesto sto ce samo da nestane?
Imam sledeci problem sa pc-jem. Kada upalim kompjuter na momente mi nestaje slika,oko 1s, pa se zatim vrati. Prvo sam pomislio da je do graficke, kupio drugu ali problem je osta. Vadio graficku, jace zavrnuo sarafove ali nepomaze. Ono sto sam jos primetio, i sto me brine jeste da do prekida dolazi i kada se pomera vga kabl kod ulaza u maticnu. Pomislih da je do VGA kabla, ali kada ga utaknem na laptop, i malo pomeram ne dolazi do prekida, a kada slicno pomeranje uradim na pc-u, gubi se slika.
Sta bi tu moglo da pravi problem, maticna(model MSI-H61M-P21) ili nesto drugo......
Zašto VGA kabal prikačinješ na ploču? Ako već imaš grafičku kartu onda monitor povezuješ na nju.
Zašto VGA kabal prikačinješ na ploču? Ako već imaš grafičku kartu onda monitor povezuješ na nju.
Greska u kucanju, vga ulaz na grafickoj kartici.
Pozdrav svima
Imam LG L1918S, monitor koji je radio od 2007 godine
Odjednom se pokvario.Nosio sam ga u 2 servisa u jednom su rekli da je otisla elektronika a drugom otiso graficki cip(tako nesto znam graficki :D)
Sve u svemu samo su gledali sto pre da mi vrate monitor a ne da poprave.Eh sada ja sam naso moj stari CRT monitor da koristim u zamenu ali nije to to
Moje pitanje je moze li da se nadje i zameni skroz elektronika na njemu ili nema nista od njega
Sigurno da moze, ali nisam siguran koliko se to isplati, pogotovo posto je 19 inca (ako se ne varam). Mogao bi i da pogledas polovne 21, dosta su jeftini.
Nikola Stankovic
12.6.2015, 22:43
Imam jedan stariji CRT monitor, koji ima problem sa osvetljenjem. Problem je u tome sto kod tamnije slike (npr filmovi, igre) je toliko slabo osvetljenje da se nista ne raspoznaje u sceni.... U cemu je problem i da li je resiv??
Hvala unapred
Nikola Stankovic
15.6.2015, 10:24
Neko da je upoznat sa problemom???? :D
:confused:
filmofilko
22.7.2015, 10:45
Monitor je stari dobri Samsung SyncMaster 753s od 17".
Kada se upali slika se razvuce za oko 40% ili mozda za jednu trecinu tako da produzetak izlazi iz ekrana i naravno ne vidi se. Desktop se otvori normalno ali opet i u igricama hoce da razvlaci sliku. Posto je taj monitor poznat po jako dugovecnim ekranima (znam da ga dosta njih svrstava u lose monitore bez obzira na to) a kvar je ocigledno hardverske prirode, zanima me koje su to moguce komponente koje treba zameniti (ali da to sam uradim a ne u servisu) i zalemiti ispravne? Imam jos jedan isti takav monitor (i dalje nakon 15 godina radi besprekorno) a na drugoj konfiguraciji radi sasvim ok. Dakle greska je hardverska a interesuje me samo koje su komponente u pitanju kako bi ih sam zamenio. Zna li neko dovoljno precizno da ih imenuje?
Unapred zahvalan.
slavkostorm
24.7.2015, 8:55
Pre nego sto pocnes da lemis probaj da prikljucis taj monitor za koji znas da je ispravan na PC sa kojim imas problema. Takodje isprobaj i taj falicni na ispravnoj konfiguraciji. Mozda je problem softverske prirode tj do drajvera za gpu ili monitor.
filmofilko
25.7.2015, 9:10
To je vec uradjeno. Sve konfiguracije su softverski ispravne i svi drugi monitori ispravni, samo je taj monitor "rasirio sliku". U pitanju je definitivno kvar hardverske prirode na samom tom monitoru. U svakom slucaju hvala na odgovoru.
FakeDeath
10.2.2016, 10:22
Imam laptop Lenovo G505s i monitor LG 22MP57VQ-P. Kada priključim monitor na laptop sa HDMI kablom i u Sound izaberem monitor kao default-ni izlaz, nema zvuka iako slika drugačije pokazuje(pojačan je).
U čemu može biti problem?
http://s12.postimg.org/gn820ju6l/Capture.jpg
Grafička je AMD Radeon HD 7640G. Ponovo sam instalirao drajver za nju, koji uključuje i drajver za zvuk ali ni to nije rešilo problem.
Dobićeš zvuk kada ubaciš slušalice u monitor. Drugačije je nemoguće pošto taj model nema ugrađene zvučnike u sebi.
DiNDiNBrE
16.2.2016, 14:04
Imam ja jedan problem (doduse malo drugaciji). Povezao sam Sony Bravia televizor (sluzice kao monitor sledecih x godina) na svoju R9 270. Sve radi kako treba sve dok ne prebacim na fullHD rezoluciju. Slika je normalna,i posle neodredjenog vremena (nekad 10 minuta,nekad 15,a nekad cak i posle sat vremena) boja na slici se "ispere",tj. postaje onako fluorescentno plava/zelena/ljubicasta. Kako da resim to?
joximovic
18.3.2016, 12:49
Јуче заменим VGA кабл који сам био добио уз монитор јер је временом постао лош и бацао је сенку на слику. Купим обични VGA кабл који качим идентично као и овај прошли, VGA улаз у монитор, а у кућиште иде VGA-DVI па у графику.
Дакле све потпуно исто само други VGA кабл... и слика и све нормално ради док год је компјутер укључен... међутим чим угасим комп, истог момента искаче оно прозорче са поруком "cable not connected" и тако монитор остаје "упаљен" све вријеме... морам на дугме да га угасим. А никада га нисам гасио на дугме и увијек је после гашења компјутера се нормално и монитор гасио... шта је ту могло да се деси има ли неко идеју?
joximovic
21.3.2016, 17:16
Изгледа да кинези једноставно неком фором направе кабл који не шаље повратну информацију да је кабл конектован и онда зато избацује ону поруку.
Друга два кабла која сам пробао нормално "угасе" монитор, тако да је проблем само до овог.
Још већи парадокс је то што је овај кабл који избацује поруку на екрану визуелно скоро 2х дебљи и квалитетнији од осталих. :opanachke
analayzer
22.3.2016, 21:00
Moji vga-dvi kablovi ne prave takve probleme. Kada se pc ugasi gasi se i monitor.
Meni su se gluposti sa novim VGA kablom dešavale zato što je jedan pin bio malo iskrivljen ili uvučen ako se ne varam, tako da i to može da bude problem.
Samo su stavili više plastike koja je neuporedivo jeftinija od bakra!
Imam Windows 8.1, Dell monitor i ATI Radeon 7770 grafičku. Ponekad mi se desi da monitor neće da se upali kad pomerim miša ili pritiskam tastere na tastaturi. Imam najnovije drajvere. Probao sam i sa menjanjem antivirusa, nema efekta. Jel se nekom dešavalo to?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.