PDA

Prikaži potpunu verziju : Problemi sa monitorom

Strane : 1 2 3 [4]

Zdravko Stakić
9.6.2016, 21:47
Imam jedno važno pitanje. Imam laptop Compaq Presario CQ56, a problem je u belom ekranu na laptopu. Kada ga uključim ekran na njemu je potpuno beo. Na eksternom monitoru je normalna slika (juče ni tu nije bilo slike, monitor se ponaša kao da je povezan na računar a nema signala, a danas se ponovo pojavila). Slika na ekranu laptopa se tek pojavi kada pokrenem video igricu (npr. Far Cry) i ostavim da malo stoji. Pošto su video igre zahtevnije od na primer ofisa ili internet pretraživača znam da on pusti više struje i iz toga kontam kao da se on osušio usled nedovoljnog korišćenja i opterećenja. Da li neko zna glavni razlog ovoga problema sa slikom? Unapred hvala :)

Nojko
24.6.2016, 9:37
Imam jedno pitanje. Kada ugasim laptop na komandu SHUT DOWN meni se ugasi ekran ali laptop jos uvek radi, to se desava i sa komandom SLEEP... da li mi neko moze reci sta je tu problem? Hvala

Dzajo5
31.7.2016, 17:01
Pozdrav.
Od kako sam prosle godine uzeo gtx960, povezivanje sa monitorom preko vgi ne radi. U stanu sam to resio preko hdmi kabla, ali u kuci imam stariji monitor koji ima samo vga ulaz I hdmi ne moze da se poveze a takodje ni dvi koji je radio na trecem monitoru.
Postoji li neko "jednostavno" resenje ili moram da jurim.drugi monitor?
Komp nisam ja sklapao jer se u povezivanje kablova slabo razumem.

DeCoy
31.7.2016, 17:09
Imaš HDMI to VGA adaptere.

k750
5.8.2016, 23:08
Reinstalirao sam windows, od tad se monitor gasi na 10min.
U Power Options podešeno je da se ne gasi, međutim i pored toga monitor se gasi.
To se dešava samo kada ne koristim računar, dok je screensaver, ili dok gledam film online. Ponaša se kao da je podešena opcija da se isključuje nakon 10min.
Kako da rešim ovaj problem?

Strider
7.8.2016, 9:24
Prvo idi u Control Panel, pa jos jedared sve ponovi. Moguce je da si pogresio, nisi kliknuo OK ili Apply, itd. Bezbroj puta mi se desavalo da razmatram da bacim racunar zato sto sam prevideo neku banalnu gresku.

E sad, ako nije to... racunari imaju vise podesavanja za to, ako se dobro secam. Ima screen saver, shutdown, i power saving options. Probaj da prosetas detaljno kroz control panel, vidi mozes li da nadjes nesto. Isto tako, neki monitori imaju podesavanja za Power saving, nezavisno od sistema.

I na kraju, moguce je da je u pitanju klasicni softverski gremlin, oko kojih iskreno, nikad nisam trazio resenje. Radije nego da se mlatim kojekakvim alatkama, menjanjem registara, i budzevinama, uvek sam uzimao novu instalaciju sistema, po mogucstvu druga i proverena instalacija... ovo, naravno, vazi ukoliko koristis "narodsku" verziju sistema. Ako koristis legalni Windows, reinstaliraj, pa kukaj njihovom supportu.

Strider
16.9.2016, 16:54
Jedno pitanje, mozda je vec bilo ali ne mogu da nadjem. Pitanje je, da li inverter mora da se zameni istim takvim, ili moze neki slican/drugaciji. Imam neku staru Belineu koja je radila odlicno, pa je onda malo crkla, i ako je do invertera, zamenio bih ga, ali je problem u tome sto invertera za ovaj model nema.

Sass Drake
18.10.2016, 19:42
Juče sam zatekao ovu linijicu (odokativno dva piksela) na monitoru. Mislio sam da je komadić prašine, ali nije bio komadić prašine niti ogrebotina. Kad se gleda iz ugla, onda se vide dvije bijele tačkice, a kad se gleda normalno izgleda kao komadić prašine. Mrtav/zaglavljen piksel ne bi trebalo da izgleda ovako kad se uslika iz blizine ili se varam? Da li se iko ranije susreo sa ovim problemčićem?

http://fotkica.com/slike.php?slika=1_82044671_20161018_170530.jpg

Aibo
27.10.2016, 13:53
Mrtvi nisu ali deluju delimično zaglavljeni... Može biti da je burn in u pitanju. Da li si probao neke od onih videa za razmrdavanje piksela? Ima ih svuda po netu.

Nenad77
1.11.2016, 12:53
E ovako drustvo ja imam sunce master p2470hd to je hdtv monitor e sad ovako imam graficku karticu ati radeon 7 250 1 ddr5 koji normalno ima izlaz za hdmi kabel i obican vga e sad kad prikljucim monitor sa hdmi kablom i grafickom karticom slika je nekako blago receno ocajna a kad prikljucim sa obicnim vga kablom slika je sasvim normalna probao sam i rezolucije i svasta nesto ali jednostavno kad je na hdmi kablu slika je nikakva ostrina nula dok sa ovim obicnim kablom je bolja rece vec nov sam ovde nadam se da ste me razumeli unapred hvala:

Garinca
20.12.2016, 19:39
Pozdrav.Imam problem sa monitorom.Kada ga ukljucim,radi normalno neko vreme a onda pocne da se gasi.Kao da padne u sleep mod i odmah se upali,to uradi 5 6 puta u roku od 10ak minuta a onda se cuje priguseni klik u monitoru i ugasi se nacisto,ne reaguje na dugme za paljenje.Tada izvadim kabal od strujnog adaptera i odmah ga vratim i monitor se upali.Onda radi 10ak minuta normalno i onda sve u krug.Da li neko ima ideju sta moze biti problem?

Strider
21.12.2016, 20:58
Mislim da je to kliktanje zvuk invertera koji ispusta dusu. Nosi u servis, mislim da moze da se popravi relativno jeftino.

uco73
13.3.2017, 18:03
Potrebna mi je pomoć! Posle stavljanja nove grafike imam problem sa monitirom. Sve je u redu dok se ne pokrene igra. Onda po vertikali se počnu povremeno pojavljivati linije kao senke. Inače mi je monitor Samsung SyncMaster 2223NW. Rečeno mi je da ujednačim osveženje monitora i grafike u kontrolnom panelu grafike. U kontrolnom panelu grafike stoji 60Hz, a u opcijama rezolucije monitora 59Hz. Kad u opcijama monitora podignem na 60Hz, pritisnem OK i izađem i kad se ponovo vratim u opcije ono i dalje stoji 59Hz. Neće pa neće na 60Hz, a u kontrolnom panelu grafike stoji 60Hz i nema mogućnost za 59Hz. U čemu je kvaka?

analayzer
13.3.2017, 20:45
Za monitor možeš da regulišeš samo u control panelu samog monitora ako postoji ta opcija mada mislim da je to fiksno obično 60HZ ili negde 75HZ. Neke video igre imaju opciju za monitor na 75HZ mada 59 ili 60 HZ nije neka razlika.

MTomic
19.7.2017, 16:42
Izgleda da malo ko ima problema sa monitorima :D. E, ja imam.

Imam Samsungov SyncMaster 940N monitor (1280x1024) iz 2006. Vec dve godine je bio u ormaricu u mom spajzu, jer se odavno bio pokvaren. Problem je kada ga upalim, ne pokazuje mi nikakvu sliku, tj. da nije povezan na racunar i sl. i jedino sto se desava je da tepce lampica na dugmetu za ukljucivanje. Upali se na jedan sekund, ugasi se, onda se upali za delic sekunde i opet se ugasi. I tako sve u krug. Pokusao sam da pronadjem sta taj "blink kod" znaci i nisam pronasao nista.
Mada, pronasao sam to da neki SyncMaster monitori koriste losije elektroiltske kondenzatore na ploci koja sluzi za napajanje monitora. Tako da sam otvorio monitor i nasao tu plocu i vidio sam da je samo jedan kondenzator koji je malo nabubrio. Malo sam ocitio prasinu unutra, jer niko nije ulazio unutra vec 11 godina, vratio sve to unutra i jos uvjek ne radi.

Dakle, ako je iko procitao do ovde :D, sta da radim sada?
Hvala unapred!

P.S. Crvenom bojom je na slici oznacen "losi" kondenzator

Aibo
19.7.2017, 17:25
Promeni sve te kondenzatore (i ti što nisu naduti su na kraju svog života), obično tako traju 10ak god. što i nije tako loše. Par puta sam ih menjao u firmi baš na Samsung monitorima.

Samo nemoj da kupuješ ove totalne no name, očajni su, vidi u Silkenu npr, tu ima Panasonic, Samhwa...

MTomic
20.7.2017, 8:36
Promeni sve te kondenzatore (i ti što nisu naduti su na kraju svog života), obično tako traju 10ak god. što i nije tako loše. Par puta sam ih menjao u firmi baš na Samsung monitorima.

Samo nemoj da kupuješ ove totalne no name, očajni su, vidi u Silkenu npr, tu ima Panasonic, Samhwa...

E, druze, ali ja sam ti u Crnu Goru (tacnije u Niksic) :D
A ne mislim da ima ovdje negde uopste imaju prodavnice sa kondenzatorima. Ima li?

P.S. Hocu li mijenjati i ona dva crna? Onaj veliki i onaj mali do njega na sredini table?

Aibo
20.7.2017, 10:07
Da, sve te elektrolite bih zamenio i onda si miran. U ovoj fazi starosti su svi oni kao tempirane bombe, samo se čeka da počnu da prave problem. Samo ne mogu da pomognem sa prodavnicama elektronike tu kod tebe, nisam upućen.

srksi
31.7.2017, 21:09
Kupih novi benq xl2411, sve lepo , sve divno, ali leva strana i gornji levi ugao su malo zatamnjeni. U normalnom radu se ne primecuje, al vuce oko na levu stranu kad gledam filmove ili igram igre. Dal imam osnova za reklamaciju, dal da se zalim, il da budem srecan sto nemqa mrtvih piksela kao asus koji sam zamenio za taj benq

analayzer
3.8.2017, 20:48
Reklamiraj pa ako prođe prošo si.

Remedy
26.12.2017, 23:45
Promeni sve te kondenzatore (i ti što nisu naduti su na kraju svog života), obično tako traju 10ak god. što i nije tako loše.

Mene pre mesec dana krenuo da zeza LG Flatron 22", star 5-6 godina. Prvo mu je trebalo minut-dva da se upali, pa sve vise, na kraju mozda vise nije ni hteo (a mozda i jeste, ali ja nisam hteo da cekam). Otvorio ga, kondenzatori skoro svi naduvani, 2-3 iscurela malo na vrhu. Zamenio ih danas, sve radi kako treba.

Aibo
27.12.2017, 18:07
Ili su stavili ispodprosečne kondenzatore ili su isprojektovali monitor malo lošije pa se napajački deo dosta greje što smanjuje vek trajanja. Generalno se slabo brine o dugovečnosti kod modernih brendova.

Picard
27.12.2017, 18:40
Brine se da ne budu previše dugovečni.;)

Remedy
28.12.2017, 4:53
Koliko sam uspeo da izguglam, u pitanju su kondenzatori prilicno loseg kvaliteta. Mada i taj monitor radi verovatno 12h dnevno u proseku... Stavio sam mu 35v umesto 25v, da ga sluze do kraja zivota :)

Generalno kad je tehnika u pitanju, u poslednje vreme je sve vise ovoga sto Picard kaze. Tehnika se pravi izdrzi dok ne izadje iz garantnog roka. Ja skoro hteo da zamenim ves masinu, kad vidim da nove imaju plasticni lepljeni kazan. Znaci da bi zamenio lezaj bubnja treba da razlepis kazan, i kako to posle da sastavis da ne curi?

barajevatz
28.12.2017, 11:08
Koliko sam uspeo da izguglam, u pitanju su kondenzatori prilicno loseg kvaliteta. Mada i taj monitor radi verovatno 12h dnevno u proseku... Stavio sam mu 35v umesto 25v, da ga sluze do kraja zivota :)

Generalno kad je tehnika u pitanju, u poslednje vreme je sve vise ovoga sto Picard kaze. Tehnika se pravi izdrzi dok ne izadje iz garantnog roka. Ja skoro hteo da zamenim ves masinu, kad vidim da nove imaju plasticni lepljeni kazan. Znaci da bi zamenio lezaj bubnja treba da razlepis kazan, i kako to posle da sastavis da ne curi?

Posto mi se drugar bavi ves masinama, oni kazan seku po obimu, zamene lezaj pa posle lepe plastikom, to se prvi dosetio neki autolimar pa mu maznuli foru, inace ne desava se da procure ako se uradi pazljivo :D

Љуша
6.3.2018, 21:03
Не ваља ми слика на монитору. Док ово куцам, једва да видим слова. Слика скаче, репери. Нарочито на бело.

https://s20.postimg.org/w9uryi0w9/Hvataj.png (https://postimg.org/image/w9uryi0w9/)

Може ли да се поправи и да ли вреди поправљати. Јесте да монитор има већ 10 година, али ако ми се не исплати, да ли је овај добар избор:

https://www.emmi.rs/monitori-monitor-23-dell-s2318h-ips.11.html?productId=64897

Док ово куцам, слика подсећа као да сам пустио неку стару вхс касету са згужваном траком.

barajevatz
7.3.2018, 0:59
Не ваља ми слика на монитору. Док ово куцам, једва да видим слова. Слика скаче, репери. Нарочито на бело.

https://s20.postimg.org/w9uryi0w9/Hvataj.png (https://postimg.org/image/w9uryi0w9/)

Може ли да се поправи и да ли вреди поправљати. Јесте да монитор има већ 10 година, али ако ми се не исплати, да ли је овај добар избор:

https://www.emmi.rs/monitori-monitor-23-dell-s2318h-ips.11.html?productId=64897

Док ово куцам, слика подсећа као да сам пустио неку стару вхс касету са згужваном траком.

svaki nov uvek valja, ali si ti ovde poslao sliku monitora koji ima odlicnu sliku

Љуша
7.3.2018, 22:29
Ако је ово теби одлично :kreza:

kca8IxgUw9A

Rockstar
7.3.2018, 22:37
svaki nov uvek valja, ali si ti ovde poslao sliku monitora koji ima odlicnu slikuLadno je poslao screenshot, bravo Ljuso :)

barajevatz
8.3.2018, 4:40
Ако је ово теби одлично :kreza:

kca8IxgUw9A

da si na mom terenu reko bih ti gde je popravka kvalitetna i povoljna ako ti se ne rastaje od pokvarenog,a ako imas pare onda kupis nov

Mariah
1.7.2018, 1:12
Zdravo! Malopre sam primetila tackasti krug na ekranu laptopa dell e6540. Sta ovo moze znaciti?

barajevatz
1.7.2018, 5:08
Zakacite laptop na eksterni monitor pa vidite pojavljuje li se ne njemu ako se pojavljuje, crkla je graficka karta, ako se ne pojavljuje problem je sa monitorom

Mariah
14.8.2018, 13:54
Zakacite laptop na eksterni monitor pa vidite pojavljuje li se ne njemu ako se pojavljuje, crkla je graficka karta, ako se ne pojavljuje problem je sa monitorom

Mrlja se ne pojavljuje, tako da je problem sa monitorom. Znate li koliko bi kostala zamena ekrana na dell e6540? Hvala unapred!

DeCoy
14.8.2018, 14:14
Ekran 50+ evra + ruke 15-ak. Pretposatvljam da je 15.6" ekran.

ickoman
7.10.2018, 18:44
Pozdrav. Problem je sledeci :
Kupio sam graficku radeon r9 270x.Posto moj monitor nema hdmi izlaz kupio sam adapter vga na hdmi.Kada upalim komp on zapisti jednom malo duze i 2 puta krace,komp radi monitor se ne pali.Restartujem komp i izbaci mi "Windows failed to start A recent hardware or software change might be the cause to fix the problem". Ispod imam opciju za safe mode i da normalno pokrenem komp. Kad ga normalno pokrenem on radi ok i nema nikakvih problema.Kad ga ugasim isto mi se desava pri ponovnom paljenju.
I jos me zeza kad ga stavim u sleep mod nece da se pokrene iz njega,tj nece da upali monitor

water wizard
7.10.2018, 18:58
obriši drajvere sa DDU pa instaliraj

ickoman
7.10.2018, 21:00
Radi,hvala. Pozdrav

ickoman
8.10.2018, 11:18
Pali se normalno ali sad imam problem sa sleep modom. Kad ga stavim na slep i upalim posle 20-30 min sve radi normalno.Ali kad ga ostavim duze on nece da upali monitor.Sinoc sam ga ostavio na slep i jutros nije hteo da se upali tj. monitor se ne pali

ognjen_ogi
8.10.2018, 12:56
to se meni desavalo dok sam kao monitor koristio tv. najverovatnije je problem u kablu. izbaci vga iz monitora, ponovo ga stavi i trebalo bi da dobijes sliku.

yahhoo
10.11.2018, 2:55
Pozdrav drugari. Pojavio mi se davno jedan problem na monitoru koji nikako ne mogu da resim. Sve sam pokusao i dodje mi da placem... Znaci monitor sam kupio letos, *Philips 223V5LSB/00*, i desava se kad ga koristim preko dvi konekcije slika se na momenat izgubi i ekran bude crn, pa se za sekund vrati na normalnu sliku. A kad malo duze monitor radi, recimo 8h, onda dodje do gubljenja slike i pojavi se sum u boji. I dok ne ugasim monitor na dugme i ponovo ga upalim nema resenja... Ima li neko slican problem ili mozda neki predlog sta moze biti resenje? Inace probao sam vise dvi kablova i "simptomi" su isti... Konfiguracija je iz potpisa.

cages
14.11.2018, 23:44
Monitor ASUS VW223D ako se nisam z u vezi oznake:juce je sve bilo normalno,danas kada sam ukljucio komp monitor nije hteo da se ukljuci. Samo promeni boju dugmenceta za ukljucivanje iz zute u plavu i onda ta plava non stop "trepuce" ali monitor ostaje crn. Otprilike,kao kada posle afkovanja treba da mrdnes misa i monitor se ukljuci samo sto ovaj moj odbija saradnju. Probao sam drugi kabl,isto se ponasa,postavio drugi monitor preko istog kabla i sve radi normalno. Dal je moguce da je ispustio dusu tek tako?

Remedy
19.11.2018, 20:17
Samo promeni boju dugmenceta za ukljucivanje iz zute u plavu i onda ta plava non stop "trepuce" ali monitor ostaje crn.

Ovako se moj ponasao kad su riknuli kondenzatori (pisao sam na prethodnoj strani). Probaj da ga ostavis 10-15 minuta tako, da vidis dal ce da upali.

cages
19.11.2018, 22:33
Hvala probacu,jel "popravljiv" kvar u smislu isplati se il jok?

Remedy
20.11.2018, 6:24
Ako su kondenzatori, kod mene je bilo 8 komada, kostali su 300-400 din sa sve post ekspresom (ako se vec menja, zamenite sve te manje od 25/35v). Ako umes da lemis, ili znas nekoga ko ume, to je 10-ak minuta posla sa lemilicom (nije ih tesko odlemiti/zalemiti, nije nista sitno). Tako da moze cela popravka da izadje tih 300-400 din.

Evo video gde covek menja (https://www.youtube.com/watch?v=umsr1suOZ28). Samo sam ispreskakao klip, ako nije pomenuo, pazi ako otvaras sam da ne ispraznis prstima onaj debeli plavi kondenzator, ume da ostane pun satima nakon sto je monitor iskljucen (kod mene on ima 450v, tako da nije za izmotavanje, spoji mu polove srafcigerom da ga ispraznis, bice varnica :)). Ovde za odlemljivanje vakum pumpica bolje vrsi posao (on je koristio wick - bakarnu traku, pa je malo spalio lak na ploci), i krajevi kondenzatora se odseku pre lemljenja a ne posle, da se ne osteti lem.

Isplati se nauciti lemljenje koga zanimaju ovakve stvari, nije tesko, ima gomila klipova na youtube-u. Pristojna lemilica (za hobiste) i vakum pumpica mogu da se poruce sa alija/ebaya za 10-ak dolara. Npr meni je skoro otisao levi klik (mikroprekidac) na misu. 10 komada kosta 1$ i treba 5 minuta da se zameni, a taj mis je 30 evra. Mogu 3 lemilice da se kupe za te pare.

dekilio
20.1.2019, 9:52
Prilikom pokretanja računara monitor ima neke horizontalne trepereće linije, prvo krupne preko celog ekrana a zatim sitnije oko logoa monitora Asus. Stabilizuje se i posle normalno uključi, i radi normalno. Realno ovaj monitor je odradio svoje 10 god.
Kakve mi znak daje, šta otkazuje.

https://www.dodajsliku.com/image/pZZVK

dekilio
2.6.2019, 9:36
Tema iznad i dalje aktuelna samo produžava vreme dok se monitor neuključi.

Otvorio sam monitor slikao eventualno da zamenim kondenzatore. Kako vama izgledaju na slikama, inače još jednom ponoviću da monitor se praktično preko dana negasi a ima već 11 god.

https://www.dodaj.rs/image/LLR8J6
https://www.dodaj.rs/image/LLRCcM
https://www.dodaj.rs/image/LLRRaI
https://www.dodaj.rs/image/LLRa7T
https://www.dodaj.rs/image/LLR3Pu
https://www.dodaj.rs/image/LLRngp

DeCoy
2.6.2019, 14:31
Meni ta dva velika od 16V 1000uF deluju malo naduvano.

dekilio
2.6.2019, 14:40
Da budem iskren očekivao sam gore stanje kondenzatora, tj čak i napukle.
Zameniću ih ovih dana pa ćemo videti.
Jesu malo naduveni, ali neznatno.

Aibo
2.6.2019, 15:10
Da, ta dva su baš vidno naduvena. Zameni sve te elektrolite iz napajanja i miran si da ne otvaraš na svakih par meseci i menjaš 2 po 2.

Najbolje da ako možeš zemenske kupiš na Farnellu, može Panasonic, Nipon, Epcos, Vishey, Kemet... Sve su to super marke i trajaće mnogo godina. Šalju besplatno kod nas i stiže za dan dva.

Ako iz nekog razloga moraš u domaćim radnjama vidi u Silkenu npr. Kelco zaobiđi.

dekilio
2.6.2019, 20:23
Pročitah na prethodnim stranicama da je baš poželjno sve kondenzatore zameniti posebno kod ovaako vremešnih monitora, pa jos jednom zahvaljujem ;-)

dekilio
15.6.2019, 12:48
Zaista je do kondenzatora, radi monitor kao nov. Zamenili ja i tast 13 kom. Iznenadio me ovaj Farnell prilično brzo stižu poslate pošiljke.
Još jednom zahvaljujem.

Iceman_37
14.9.2019, 11:30
Jel zna neko koji je najbolji nacin da se ukloni ili barem spusti crna "dlacica" prasine koja se nalazi u samom panelu. Vrv izmedju backlight dela i prednjeg stakla. I tako mi fakticki seta po ekranu. Bila je na gornjoj ivici, ja mislio mrtvi pikseli, kad ono posle nekog vremena prosetalo dole ka sredini. Cak sam malo uspeo da ga pomerim pritiskom na taj deo cisto da utvrdim da nije piksel ali nisam hteo da cackam mnogo.

Koji su nacini popravke? Jel treba da uzimam suction cup i da probam? :D

Chodex
12.11.2019, 20:34
Pozdrav,

od pre par dana mi se desilo da je ekran na PC-ju dobio pretežno žutu boju, tačnije sve je u žutoj nijansi. U trenutku kada se to desilo nisam menjao nikakva podešavanja niti instalirao drivere. Monitor koji imam je DELL IN2020, 1600x900 rezolucija, 60hz refresh rate, a grafička je AMD Radeon HD 7700. Pokušao sam sva moguća rešenja - menjao VG kabal, reinstalirao drivere/vraćao na starije verzije, proverio da li je grafička u ležištu. Takođe sam priključio drugi monitor i isti problem opstaje, stoga verovatno nije do monitora. Resetovao sam Color Management opcije, ni to nije imalo efekta. Night Mode nije uključen tako da nije ni do toga. Ništa od ovoga nije uspelo. Ono što se jeste desilo da se nasumično tokom tih deinstaliranja/reinstaliranja boja vrati na neko vreme na normalnu i onda se opet nasumično tokom standardnog korišćenja računara resetovala na ovu dominantno žutu. Ima li neko ideju do čega je, potencijalno rešenje ili jednostavno grafička crkava (pošto jeste starija jelte)?

p.s. pokušao sam da otvorim novu temu pošto ovo verovatno nije problem do monitora ali nije uspelo iz nekog razloga

Hvala unapred.

Howard1
12.11.2019, 20:46
Posto si probao drugi monitor verovatno je 99% graficka problem. Probao si da drmas VGA konektor da vidis da nije slucajno kontakt greska na konektoru na samoj grafickoj kartici?

Chodex
12.11.2019, 20:56
Da, drmao kabal a i probao kabal sa drugog kompa da proverim, ništa. Sada sam disejblovao bio grafičku iz Device Manager-a (onda bi komp trebao da pređe na svoju integrisanu ako se ne varam) i ništa, i dalje žuto. Ne znam ni da li je i do grafičke :/

water wizard
12.11.2019, 23:07
na integrisanu pređe kad ubodeš monitor u matičnu a ne u grafičku

Howard1
12.11.2019, 23:24
Probaj bilo koju drugu graficku i resices problem. Sto kaze water wizard, ubodes u maticnu plocu VGA kabl i ne bi trebalo da imas taj problem. Graficka kartica daje sliku a ne maticna ploca tako da kvar treba traziti u tom delu. Poslusaj clana water wizard i probaj prvo da ubodes VGA kabl u maticnu plocu i da sliku imas preko integrisane graficke kartice.

Cirko84
29.11.2019, 1:46
Zdravo svima, nadam se da nisam pogresio kolonu prilikom pisanja. Vec sam postavljao pitanja u vezi ovog slucaja. Jedan clan mi je odgovorio da otvorim This PC na maximize, pa ako je tamo sve u redu, onda je do monitora. Ali evo u čemu je moj problem.
Kada se ulogujem na facebook, oce da se mesaju slike i tekst, kao i da se slike delimicno preklope povrsinski, takodje ono sto se valjda zove vremenska linija na fejsu oce cela da zatamni. Kada prevucem kursor preko tamne povrsine slike, slika se vrati nekad trajno, a nekad samo dok kursor promine. Takodje kada posećujem grupe ciji sam član, desava se sve to, mada slike oce da odu i u stranu. Da i komande nece cesto da rade na fejsu, pa cak ni odjavljivanje, samo je prihvati, a onda vergla onaj plavi kruyić.
Na you tube mesa slike i blokira pre nego sto ukucam predmet pretrage, a kada otvorim pretragu ili pustim video, ista pesma kao na fejsu.

Na alibabi kada zelim da vidim karakteristike pojedinacnog predmeta, blokira i mesa slike, ali bez zatamnjivnja, mada ruku na srce na alibabi sam bio 5 puta u zivotu.
Monitor je kupljen marta 2019, AOC LED 22 Class, l2280SW. IPS je i ima sopstveno strujno napajanje, sa onom pravougaonastom kutijom na sredini kabla, valjda je stabilizator napona, kao sto ste naveli na početku teme.
Molim pomoc, hvala unapred!
Srdačan pozdrav!:Freddy::alealeee:

Remedy
11.2.2020, 2:47
Ponovo me zeza moj LG Flatron 22'' koji sam pominjao u ovoj temi (pre 2,5 god sam mu izmenjao kondenzatore). Vec neko vreme kad se upali, prvih pola minuta slika bude crvenkasta u donjem delu, nakon toga se unormali. E sada je poceo i da treperi, kao kada je los refresh rate. Drugi monitor koji je nakacen radi normalno, ipak da budem siguran nakacio sam treci monitor umeso LG-ja i sa njime je sve ok (znaci nisu kablovi i grafika). Jel imao neko slicno iskustvo, moja pretpostavka je da je neka od lampi (backlight) ili nesto vezano za njih?

Aibo
11.2.2020, 3:03
To je verovatno model sa CCFL lampama za pozadinsko osvetljenje. Jedna (verovatno ima 2, jedna gore i jedna dole) je izgleda na izdisaju a ni druga nije daleko. Sumnjam da sada ima gde da se nađu zamenske i da se to isplati uopšte. Ako ipak budeš pokušao da ga popravljaš - obavezno se menjaju obe lampe odjednom.

Edit: podseti me da i moj BenQ 2420HD isto ima lampe i star je skoro 10 god. Čak mu ni kondenzatore nikada menjao nisam... Vreme je da spremim kintu za nov monitor. :)

Remedy
11.2.2020, 3:21
To je verovatno model sa CCFL lampama za pozadinsko osvetljenje...
Postoji varijanta da se ccfl lampe zamene led trakama (backlight strip kit (https://www.ebay.com/itm/PF-490mm-LED-Backlight-Strip-Kit-22-Inch-CCFL-LCD-Screen-To-LED-Monitor-S99/264363173489?hash=item3d8d45e671:g:hO4AAOSwnBpdBKN W)). Doduse verovatnoca da ove trake stignu citave do Srbije je :kreza:. Imam jedan Dell 22'' star 3-4 godine, radio mozda pola godine i polupan je panel (radi i dalje, samo ima "masnicu" na mestu gde je udaren), pa mozda probam iz njega da prepakujem. Videcu sutra kad otvorim, mada verovatno je da cu morati da kupim jedan monitor, a ovaj cu srediti radi sporta :)

Remedy
14.2.2020, 16:20
Sinoc sam rasturio monitor, povezao ga tako rasturenog, donja neonka daje crvenkastu svetlost prvih 10-ak sekundi. Posle sve funkcionise normalno, tako da sam ga sklopio (pri tome uspeo da mi ne upadne prasina ili dlaka medju one folije :n_klanja:). Radio je 2-3 sata, pa opet poceo da zeza par minuta, pa nastavio da radi sat vremena, pa opet. Pretpostavljam da je samo neonka u pitanju, posto nisam imao drugu da probam (ovaj Dell koji imam je led), da je inverter mislim da bi tu bilo vecih problema.

U svakom slucaju, ccfl lampe se kod nas prodaju 700-800 din po komadu, puta 4 ~ 25evra + zezanje = neisplativo (na ebay je 10 komada oko 12$). Onaj kit za konverzuju u led moze da se nadje za 7-8$, a i ako led traka pukne u transportu mogu da je zalemim, tako da kad se ova situacija sa transportom iz Kine normalizuje prebacicu ga na led osvetljenje. Ako se vec zezam, da ujedno izbacim i inverter iz igre pa da ne razmisljam o tome. U medjuvremenu ako mi natrci neka ccfl lampa, mozda nesto isciganisem privremeno.

ultras035
29.9.2020, 22:23
Vidim dosta pitanja na ovu temu, ali odgovora od pomoci slabo...
Danas sam svoj stari i jedini LG flatron 22" hteo da nakacim na HP Elitedesk ssf i nisam uspeo da pokrenem sistem/win10 ...Posle pojavljivanja HP oznake na ekranu pojavi se vec vidjeni OUT OF RANGE 74.9/60Hz...i tu je kraj..
Moze li neko da pomogne, ovaj HP sam danas kupio...Sta treba i kako uraditi?
Hvala!

srksi
29.9.2020, 23:16
Vidim dosta pitanja na ovu temu, ali odgovora od pomoci slabo...
Danas sam svoj stari i jedini LG flatron 22" hteo da nakacim na HP Elitedesk ssf i nisam uspeo da pokrenem sistem/win10 ...Posle pojavljivanja HP oznake na ekranu pojavi se vec vidjeni OUT OF RANGE 74.9/60Hz...i tu je kraj..
Moze li neko da pomogne, ovaj HP sam danas kupio...Sta treba i kako uraditi?
Hvala!
Ukljuci stari monitor, podigni sistem, stavi rezoluciju na 1280x1024 u 60hz, ugasi kompjuter, stavi novi monitor

ultras035
30.9.2020, 16:27
@srksi

Promenio sam komp a monitor je taj jedini...Danas pozajmio sa posla drugi monitor i ista prica...Ovaj sa posla je radio na jacem kompu u win10??

================================================== ======

Uradio sam sledece...podigo iz safe moda, ugasio drajver za Intel HD 530, restartovao i jedina ponudjena rezolucija je 1024x768 na kojoj radi...ni u safe modu ni normalno nema mogucnosti za drugu rez. Sta god da startujem izbaci OUT OF RANGE 74.9/60 Hz i kraaaaj...resava problem
Da li neki drugi (treci ) noviji monitor resava ovo s... ili postoji neki nacin?

Vlad Cepesh
1.10.2020, 8:18
A da li si proverio da li su ti svi drajveri instalirani kako treba? Ne znam da li koristis integrusu ili si stavio neku zasebnu, ali bi svakako trebalo to da proveris.

ajankovic7
9.1.2021, 15:28
Pozdrav,
Nakon nekog vremena pokušavanja da sam rešim problem, moram ipak da se obratim ovde.
Pre par dana se pojavio problem. Na monitoru mi konstantno treperi (pojavljuje se na delić sekunde) nešto nalik na prozor foldera, ali samo SENKA tog prozora i nestane. Na svakih 5-6 sekundi se pojavi ponovo i tako u krug. Prvo sam mislio da je grafička, pa možda kablovi, pa prašina na grafičkoj ili nešto slično. Međutim, očistio komp, povadio kablove i vratio ih, update-ovao grafičku i ništa. I dalje treperi. Ne znam ni kako da objasnim ovo treperenje, možda je čak bolje i da snimim kratak video. Ali ne znam kako bih poslao. Ima li neko iskustva sa ovim problemom?:confused: Unapred zahvalan.:)

WORLOK
9.1.2021, 17:17
Pozdrav,
Nakon nekog vremena pokušavanja da sam rešim problem, moram ipak da se obratim ovde.
Pre par dana se pojavio problem. Na monitoru mi konstantno treperi (pojavljuje se na delić sekunde) nešto nalik na prozor foldera, ali samo SENKA tog prozora i nestane. Na svakih 5-6 sekundi se pojavi ponovo i tako u krug. Prvo sam mislio da je grafička, pa možda kablovi, pa prašina na grafičkoj ili nešto slično. Međutim, očistio komp, povadio kablove i vratio ih, update-ovao grafičku i ništa. I dalje treperi. Ne znam ni kako da objasnim ovo treperenje, možda je čak bolje i da snimim kratak video. Ali ne znam kako bih poslao. Ima li neko iskustva sa ovim problemom?:confused: Unapred zahvalan.:)

Ja sam imao sličan problem sa LG problem je pravio oslabljeni strujni adapter.

ajankovic7
9.1.2021, 19:54
Ja sam imao sličan problem sa LG problem je pravio oslabljeni strujni adapter.

E i ja imam LG da. Isto imam neki AC adapter. Međutim sad kad sam potražio na guglu, bukvalno nigde ne mogu da pronađem u nekoj domaćoj prodavnici IT opreme, bar ne na sajtu. A vidim da nije baš jeftin taj kabl, pa ne bih eksperimentisao i naručivao online. Problem si rešio kupovinom novog kabla?

WORLOK
9.1.2021, 23:19
E i ja imam LG da. Isto imam neki AC adapter. Međutim sad kad sam potražio na guglu, bukvalno nigde ne mogu da pronađem u nekoj domaćoj prodavnici IT opreme, bar ne na sajtu. A vidim da nije baš jeftin taj kabl, pa ne bih eksperimentisao i naručivao online. Problem si rešio kupovinom novog kabla?

u E.mi kupio ac dc adapter od 15v sa istim dzekom.Ali to je bilo pre par godina,neznam dal i sad imaju.

water wizard
10.1.2021, 7:06
imaš na kp https://www.kupujemprodajem.com/elektronika-i-komponente/ispravljaci/grupa/821/1100/1

Kidja
19.3.2021, 18:19
Imam problem pa ako je neko voljan da pomogne.

Dakle, koristim dva monitora. Ovaj nov i primarni monitor ide na HDMI a drugi stariji ima samo VGA i za njega imam adapter (DVI)

Ugasio sam bio nesto komp i posle kada sam ga upalio samo se jedan monitor upalio ( ovaj na HDMI)
E sad ako iskljucim taj nov sto ide na HDMI i onda iskljucim/ukljucim adapter onda se stari monitor upali i radi normalno.
Kada ukljucim opet ovaj nov sto ide na HDMI onda se pa on ne upali.

U principu ako iskljucim oba iz kompa i koji god prvi da ubodem on jedino radi.
U Device Manager mi nadje oba monitora ali u Nvidia control panel mi uvek stoji samo ovaj nov monitor

Valjda sam dobro objasnio :D

Noviji monitor - HP 24F
Stariji monitor - BenQ G2222HDL
Adapter - Neki Gamebird

Probao sam sve da rastavim i vratim. Resetovao sto puta i nista.
Vracao drajvere za grafu.
Probao adapter da ukljucim u druge DVI slotove i nije pomoglo.
Nazalost samo 1 HDMI ulaz imam pa nisam mogao taj ulaz da proverim ( 2060 GPU)

dekilio
26.3.2021, 0:07
Na mom vremešnom monitoru zadnjih dana je učestalo prilikom paljenja kompjutera, monitor kao da ode u sleep mod.

Nakon toga potrebno je pritisnutu dugme power za uključenje na monitoru, da bi se uključio. I tako 10-20 puta dok se nestabilizuje slika. Kad se zagreje nema problema. Kondenzatori su menjani pre 2 god, mada to neisključuje mogućnost da je i do njih. Ako se isplati da odložim još malo kupovinu.

Zahvaljujem na savetima. Pozdrav

darkowozzd
9.9.2022, 3:07
ok idemo redom.
imam 3 monitora. A i B su 1080p , C je 1366x768
A je povezan hdmi to hdmi
B je povezan display port to hdmi
C je povezan hdmi na VGA
Graficka koju imam je rx570 sapphire nitro 4gb
sve je radilo normalno 6 meseci vec. sva 3 sam koristio sve kako treba.

danas sam neku random igricu igrao, alt tabovao sa main monitora, i to mi je nekako pomerilo sa monitora B na monitor C igricu, naravno posto je igra i dalje na 1080p rezoluciji, monitor odmah izbacio dsub out of range.
ugasio sam igru kroz task manager, ali monitor i dalje ostao crn sa dsub out of range

e sad krecu gremlini da me zezaju , lepo restartujem komp, MSI logo ploce se pojavi cloned na A i B kao i do sad ,C ostane iskljucen/standby. a onda se ulogujem u windows, i monitor C ode u dsub out of range a monitori A i B odu na standby :eek::eek::eek:
nista, unplug monitor C, ova dva prorade...
plug it back in, A i B se ugase.
unplug C , Unplug B , Unplug A , plug A back in, radi.. plug C back in , RADI??? :eek: plug B back in, svi se zacrne, C kaze dsub out of range, B standby A standby...
nista, unplug sve, vrati A, Vrati C , proveri da li rezolucija C nesto zeznuta.. NIJE! , 1366x768 kako i treba da bude
Vrati B.. opet, zacrne, dsub out of range...

nista DDU, baci driver u smece, device manager, show hiden devices, deinstaliraj sve monitore

driver se reinstalira, krene da restartuje komp, dok je bio restartovan, ubacim ja nazad C , opet dsub out of range, A i B standby cim se loginujem u windows.. nzm, sta da radim vise, treba mi taj treci za posao, ludim. :n-cc2:

Vlad Cepesh
9.9.2022, 15:00
Imao sam slican problem sa RX 460 grafickom karticom, monitorom i televizorom. Samo sto mi se resetovao komp, i pocelo na televizoru "out of range" upozorenje da blinka. Moje resenje je bilo da iskoristim integrisanu graficku u CPU-u i tu povezem televizor, i nije bilo problema vise. Zvuci glupo, ali radilo je. Mozes da probas i sa forsiranjem rezolucije iz control panela drajvera graficke. Nekada i zamena kabla pomogne.

Koliko sam istrazivao Polaris graficke, Windows 10 i multi-monitor setup nekim ljudima prave takve probleme. Problem je sto izgleda da windows pamti neka starija podesavanja, koja su radila u nekoj igri, pa sada forsira to i van igre. Nisam siguran. Desavalo se da vidim da sam windows prepozna neke rezolucije i refresh rate za monitor koji je veci od toga sto monitor podrzava, dok drajver bolje prepozna. Cudno.

Edit: Trenutno imam GeForce 3060 i 2 monitora. Prvi je Samsung 1920x1200 rezolucije, drugi matori LG 1680x1050 rezolucije. Windows i drajver za Samsung prepoznaje max rezoluciju i ne daje mogucnost vece rezolucije, dok za LG mogu da setujem 1920x1080?! Setovao sam tu rezolucij da probam, i odmah LG kuka "out of range". Nisam nista potvrdio i vratilo se na 1680x1050. Problem je mozda sto je LG povezan preko HDMI na VGA adapter na graficku. Stvarno ne znam. Bitno da mi radi kako treba trenutno.

darkowozzd
9.9.2022, 23:21
bez da se lazemo, ovo sto sam ja uradio je bigbrain.

znaci plugovao sam nazad C dok sam na desktopu, A i B se ugase, C je out of range, pritisnem windows key + P , 1 arrow na gore, boom, clone display, upale se A i B , C je i dalje out of range, rezolucija je ok al i dalje kaze da je out of range, odem u AMD podesavanja, ukljucim virtual super resolution, i sad radi opet :D :alealeee::alealeee::alealeee:

припjat
19.2.2023, 23:55
poz svima,
Kupio sam polovan monitor s24e650pl i donio ga kući, ali kad sam ukljucio monitor samo u struju, nisam ni jedan video ulaz priključio, monitor je malo bio stabilan i počeo je da ludi tj da iscrtava linije, mijenja boje itd.
Kada sam ga priključio na komp, bacio je sliku ali posle nekog vremena se pojavio isti problem, tj monitor je poceo da ludi.

Osobu sam zvao, nije se javljala i preko SMS poruka me ubjeđivala da sam lud i da mi se pričinja da monitor ne radi pa mi je potrebno vaše dugogodišnje iskustvo da li je monitor stvarno neispravan ili sam ja napravio neku banalnu grešku ili sam, kako to prodavač kaže, lud.

Evo i ponašanje monitora:
https://files.fm/f/4n684s7ru
Konkretan problem se vidi pred kraj videa!

water wizard
20.2.2023, 0:17
bre ako ti nije pokazao da radi kod njega kaži mu da hoćeš da vratiš, sad jbg ako je neki prevarant ima samo da te zavrće

Trosarinac
22.3.2023, 22:38
Mislim da sam s***** hdmi port(ženski hdmi)na grafičkoj.Čupao mi se konektor nonstop,ja ga non stop ubacivao i tako.Ugl,nema slike,konektore( muški hdmi)probao par novih komada,znaci nije do njih.Pa ja pretpostavljam da je do porta na kartici.Kako da proverim to?Šta mi je činiti jel ce morati nova kartica da se uzima?Jel moguce da povezem monitor na hdmi portu koji izlazi iz matične,jer kapiram i graficka je utisnuta u maticnu,pa sto moram direktno u njen hdmi da ubacujem…Vga nmg u maticnu jer nemam integrisanu graficku na procesoru jer imam r5 1600

DeCoy
22.3.2023, 23:08
Pa valjda grafička ima još neki izlazni port osim tog jednog. Slikaj...

Sam si rekao, procesor ti nema integrisanu grafiku, samim tim i HDMI port na matičnoj ne služi ničemu.

Trosarinac
22.3.2023, 23:30
Ima,ima,jos ova dva porta imam na kartici…

Trosarinac
22.3.2023, 23:41
Jel su ovo levo dvi i desno displayport ulazi?Mogo bih da probam na njih da povezem samo da kupim vga na dvi ili display kabl…

DeCoy
23.3.2023, 0:07
Jel su ovo levo dvi i desno displayport ulazi?

Jesu.

Trosarinac
23.3.2023, 21:43
Kupih danas vga na dvi-i,dodjem kuci i ima sta da vidim,ne hvata mi se,ovaj moj port je dvi-d,jbg.Nije isto.Bacih pare bzvz.Ali svaki dan učimo nešto novo :D

choi
23.3.2023, 22:34
Nisi naveo šta monitor ima od ulaza (jesi li ranije koristio direktno HDMI kabal, ili konvertor HDMI/VGA)?
Ako imaš HDMI na monitoru i ako si sačuvao račun, odneseš u istu radnju i zameni za DP/HDMI adapter (on je prilično čest i većinom ga drže prodavnice, a često je dolazio i uz neke grafičke karte).

Ako imaš samo VGA na monitoru, onda moraš opet neki od konvertora signala (svi izlazi na grafičkoj su ti digitalni (DVI-D, HDMI, DP) dok je VGA analogni, pa se zato zovu konvertori - DVI-D na VGA, HDMI na VGA, DP na VGA).

worstever
23.10.2023, 11:37
Treba mi informacija o novoj nadogradnji mog monitora sa Samsungovog sajta. U pitanju je Samsung Odyssey Neo G7 ( LS32BG750NPXEN ). Trenutno je na njemu (firmware) verzija 1006 a pojavila se 1007. Ne mogu nigde da pronađem šta je promena i da li da se bakćem sa tim, jer nemam neke veće zamerke na dosadašnji rad monitora. Jedini problem koji sam do sada primetio je buđenje monitora kad se uključuje PC a pošto je nov moguće da ima još grešaka na koje nisam ni naleteo.
Da li neko od vas može da iskopa neki dodatni info, meni nije uspelo.

polarnimeda
23.10.2023, 15:48
nece niko od proizvodjaca danas da stavlja gotovo nikakve detalje. po pravilu izbace update i napisu samo "improvements" i onda bukvalno ceo svet nagadja, krecu po forumima rasprave, ne znas kome je nesto proradilo ili prestalo da radi zbog update-a, a kome iz drugih, ko zna kakvih razlika.
u sustini gledaj forume, zvanican info ne postoji. i ako radi, ne diraj. zlatno pravilo.
ja skoro nasao drajvere za unknown devices na PC-u, bukvalno sa sajta proizvodjaca maticne ploce, i od tad se mis zaledjuje povremeno kad otvorim neki program ili unutar programa pokrenem neki jaci task.
bolje da kopka nego da ne radi kako treba ili da ti posle stvarno treba popravljanje i gubljenje vremena (iako sustinski u 90% situacija bude sve ok). :)

worstever
23.10.2023, 23:18
Mislim da to oko zamrzavanja ima neke veze sa windowsom ili nvidia drajverom. Bukvalno identičan problem imam par dana a moj sistem je AMD plus Nvidia. Zaboravio sam da overim clean inatall na nadogradnji drajvera.

worstever
3.11.2023, 13:30
Monitor na kraju otišao nazad na reklamaciju. U toku pauze rada na računaru otišao u sleep mod i više se nije ni upalio. Sad agonija čekanja za reklamaciju. Mali blam za višu klasu samsungovih monitora. Trenutno RTX4090 gura 4K/60 na TV. :D

Nes*
3.11.2023, 13:42
Mozda bude na crni petak nesto masno pa vidi :odoK: