PDA

Prikaži potpunu verziju : Problemi sa monitorom


Strane : 1 [2] 3 4

aerochivija
28.10.2008, 19:45
imam monitor SONY Trinitron Multiscan E220. Slika mi je tamna i ne znam kako da je posvetlim, pokusao sam na monitoru, "na dugme", i stavio ga na maximum medjutim ponovoje tamnija nego sto bi trebalo. Svaki tamniji snimak kada gledam oslepim trudeci se da vidim ako se nesto dogadja nocu. . .

Pokušaj da brightness/contrast slike podesiš preko grafičke.
Ako uspeš, dodatno možeš podešavati osvetljenje/kontrast nekog snimka (pretpostavljam da je u pitanju video) i u aplikaciji kojom ga emituješ. Većina popularnih video plejera pruža tu mogućnost, bilo da je u pitanju DVD ili neki drugi format.

Petar Maglic
29.10.2008, 22:08
mogu preko GOM playera da posvetlim filmove i sl., ali samo one koji reaguju na kodeke koje imam, ali sve slike su mi tamne. A ne znam kako da pristupim grafickoj kartici. Imam GeForce 256 karticu.

Dejzi
1.11.2008, 20:24
Imam LG monitor Flatron L1732S.
Kad gasim racunar, lampica na monitoru prelazi u zutu boji ali poslije par sekundi pocinje da treperi u plavoj boji. I kad krenem pa upalim racunar monitor se ne pali.Lampica i dalje treperi. Jedino ako napajanje izvadim pa sacekam par minuta pa opet upalim onda se ekran upali. Ponekad ni to ne uspijeva.Moze li mi neko reci u cemu je problem?

NIDZONSON
17.11.2008, 21:34
Evo mene...opet! Opet posle 3 meseca sa nereshivim problemom.... imam : "Philips 170S(17inch LCD monitor 170S8) on NVidie GeForce 8600 GT...Dakle moj problem je to shto mi treperi slika na monitoru dok igram igre,i pojavljuju mi se linije po ekranu,horizontalno...e sad pokushavao sam sve moguce shto postoji,menjao refresh rateve sa 60HZ do 150HZ ali nishta ne reshava moj problem U opcijama za monitor sve moguce shto ima sa chackao ...isto je sa mojim drugom koji ima flatron monitor 17incha i kod obojice je isti problem....dakle ima neko reshenje za ovo?

Eris
19.11.2008, 19:04
Ev i mene opet :(
Ovako...ovo se desava od juce...kada izadjem iz bilo koje igre...brightness se poveca na maximum...pa moram da ga smanjujem :S
neznam koliko je do monitora al me nervira pa ako neko ima resenje nek javi xD

Tasadar
20.11.2008, 3:22
Evo mene...opet! Opet posle 3 meseca sa nereshivim problemom.... imam : "Philips 170S(17inch LCD monitor 170S8) on NVidie GeForce 8600 GT...Dakle moj problem je to shto mi treperi slika na monitoru dok igram igre,i pojavljuju mi se linije po ekranu,horizontalno...e sad pokushavao sam sve moguce shto postoji,menjao refresh rateve sa 60HZ do 150HZ ali nishta ne reshava moj problem U opcijama za monitor sve moguce shto ima sa chackao ...isto je sa mojim drugom koji ima flatron monitor 17incha i kod obojice je isti problem....dakle ima neko reshenje za ovo?

postoje dva objasnjenja ili ti je graficka pred crkavanjem ili je monitor sa seriskom greskom:odoK:

water wizard
20.11.2008, 4:05
Jeste da je monitor jedna od najskuplih komponenti, ali zato oči vrede više ;)

Čitam ovde neke postove kako ne rade monitori od 5,9 godina :a_whistli

Moj vam je savet: Ako vam je monitor star i ne radi skupite pare i kupite novi
Ako vam je monitor pod garancijom reklamirajte ga, ako nije, jbg isteko mu rok upotrebe :ciao:
I refreš rate na max koji monitor podržava

:cool:Čuvajte oči!!!:cool:

hellennis
3.12.2008, 12:21
Pre nekog vremena boja na monitoru je pocela da dobija rozikastu boju! Taj problem sam resavala tako sto bih malo pomerila kuciste i vratilo bi se u normalu,danas to nije uspelo... Znaci problem je negde u necemu do kucista, sta da pogledam?

Nutsbre@ker
3.12.2008, 12:26
Pre nekog vremena boja na monitoru je pocela da dobija rozikastu boju! Taj problem sam resavala tako sto bih malo pomerila kuciste i vratilo bi se u normalu,danas to nije uspelo... Znaci problem je negde u necemu do kucista, sta da pogledam?
Cini mi se da je to ( nisam 100% siguran) klasican slucaj namagnetisanog (narodski izraz:kreza:)monitora . Imas u meniju monitora opciju DEGAUS ukljuci nju i problemi bi trebalo da nestanu. Moj ortak ima isti problem kao ti ali je njemu monitor toliko star i s****n da ni ova opcija ne pomaze.Stim sto se njemu roza boja pojavljuje po uglovima, a ne preko celog ekrana.

VojaM
3.12.2008, 14:20
Pre bih rekao da kabl od monitora gubi kontakt negde pri konektoru koji se priključuje na kompjuter. Probaj da pomeraš kabl, a ne kućište. Drugo, skini konektor (moraš prvo da ovrneš dva šrafa sa obe strane konektora, izgledaju kao plastični štapići) i vrati ga nekoliko puta, zatim ga vrati i dobro gurni, onda do pola zavrni šrafove pa opet pomalo gurni konektor i tako naizmenično dok ne zavrneš šrafove do kraja (ne preteži ih).

Ako i dalje imaš roze sliku, probaj tokom rada da mrdaš kabl (a ne kućište). Probaj da nađeš položaj u kome radi, pa nekako fiksiraj kabl (selotejpom ili slično). U tom slučaju postoji delimičan prekid u kablu i najbolje da ga ne mrdaš previše, kad ga jednom fiksiraš.

Beagle
3.12.2008, 14:31
. Probaj da nađeš položaj u kome radi, pa nekako fiksiraj kabl (selotejpom ili slično)

Ili da odnese u servis gde bi zalemili novi kabl za smeshe pare :)

LEDUekonomista92
26.12.2008, 0:49
Ja imam problem i to veliki. Kada god igram neku zahtevniju igricu, posle određenog vremena pojavi mi se Power saving mode i tada mi jedino pomaže da restartujem kompjuter. Što je najgore u sred igre :n-cc2:

Mladencvele
3.1.2009, 17:50
Pomagajte prijatelji!!!!!!
Upokusaju da prikljucim tv na komp prebacio sam singl displej da prebacim na tv pri cemu se izgubila slika na monitor(tako treba valjda) ali se ubrzo izgubila slika na tv-u isad nemam nikakvu sliku i ne mogu da vratim podesavanja.
Postoji li neki nacin da vratim podesavanja ili neko drugo resenje.
Hvala

Morandi
7.1.2009, 1:31
imam jedan problem sa lcd/tv monitorom samsung SuncMaster 2032MW.:mad:
Naime, pojavili mi se crnilo(valjda mrtvi pikseli) u samom gornjem desnom uglu monitora, ono idu ukoso, nije mnogo ali kaci x na programu, nov monitor i zao mi da je falican, pa me zanima dal bi ja njega mogao reklamirati i zameniti, ako je moguce za neki drugi od 22".
I zbog cega je doslo do pojave mrtvih piksela, da li je fabrcka greska il sam ja nesto zezno:mad:

nikola87
7.1.2009, 1:41
ma to crkne samo od sebe, a sto se tice garancije pogledaj sta ti u njoj pise. Samsung daje garanciju valjda tek kad crkne 4-5 piksela.

dzonihsv
7.1.2009, 1:46
Pazi predlog... Ovo mi je drug pricao kako je njegov brat popravio monitor!

Ako ti smeta taj problem oko pixel-a onda uzmi monitor i zabodi ga par puta, ali od pozadi. Nemoj da udaras u ekran i gledaj da ne dodje do fizickih ostecenja. Znaci, da spolja lepo izgleda - sasvim normalno.
Udari ga tako dok ne moze vise da se upali. :D

Jeste lood predlog ali je ovom liku (bratu od mog ortaka) uspelo, ja nisam mogao da verujem. Jos mi pokazao garanciju i kad je popravka izvrsena i u cemu je stvar. Samo sto njemu nije bio problem do pixel-a nego nesto je zujao monitor i cesto se gasio...

Eh, sada mozes da prouzrokujes totalno drugaciji problem. Ako ti ne poprave ili provale da si sam zeznuo monitor. Sa moje strane - nemoj to da radis, ali reko' eto ti jedan zanimljiv predlog kako mozes da prevaris servis. :)

Morandi
7.1.2009, 1:58
ma kakvo lupanje, nema sanse. a sto se tice gasenja to se i meni ponekad desava al problem je bio u tome sto kabl za napajanje se malo iscupa ili nakrivi, pa je gubio kontakt;)
A ako je jedan piksel ova minijaturna tackica koja se jedva vidi kad mu se priblizis, onda kod mene ima u tom cosku ima dosta mrtvaka.:D
Ne znam kako mogu da vam pokazem kolko je crnilo?

dzonihsv
7.1.2009, 2:02
Salio sam se za ono. Taj lik je neki indijanac cim je zabadao monitor. ;)

Ne znam kako mogu da vam pokazem kolko je crnilo?

Imas fotoaparat ili mobilni, pa nam slikaj. :)

Morandi
7.1.2009, 2:45
trenutno nisam u stanju da slikam iz prostog razloga sto sam izgubio bluetooth za komp, a fotoaparat imam samo jedan koji je odnela sestra na zimovanje:(
Ali kazem opet to je sami ugao displeja,primecuje se samo kad se pogleda taj ugao,ali gledam tu kad treba da kliknem na x iizadjem iz programa pa me nervira, neznam, sad zasad necu preduzimati nista ali ako se prosiri, odma nosim na reklamaciju!:cool:

euronymous85
9.1.2009, 0:41
Pozdrav narode.
Imam ASUS monitor VW202, i problem. Naime,juce iz cista mira se u gornjem delu pojavila neka roza boja,ne konstantne jacine,nego malo jace/malo slabije, da bi na momenat nestala, i onda se pojavila jos jace.. To je kod NORMALNOG gledanja i polozaja na monitor,a kada se sav iskrivim:n-cc2: i gledam ga od gore,roza boje nema.
Trenutno se samo malo nazire i to samo kod preseta sa vecim brightnesom i contrastom.
Posumnjao sam na graficku,promenuo je i isto.. Isto tako i na kabl,isto nije do njega.
Ne znam sta bi moglo da krepava,monitor je jos pod garancijom,ali mi se ne daje na servis ako nije do njega,a i ne bih da ostanem mesec i kusur dana bez istog jer mi je preko potreban zbog posla.

Da,jos nesto sto smatram bitnim za dijagnostiku problema, njegov OSD meni je sasvim normalne boje (bela je bela, nije roza) i na njega ne utice to sto se desava u gornjem delu.

dzonihsv
9.1.2009, 0:51
Da ti nije neki zvucnik ili woofer tu blizu monitora, odmakni ga (mada za ovo nisam siguran da utice kod TFT-a).

Probaj ga na nekom drugom kompu i ako opet zeza onda je do monitora i nosi to na reklamaciju, ako je tako krenulo ko zna sta moze biti jos.

euronymous85
9.1.2009, 1:02
Nije nista pored..stoji sam na stolu..i dok sam ovo pisao,strasno se pogubila slika sa tom roza bojom, i ovako iznerviran,lupim ga momacki od gore 2x, i odjednom se sve vratilo u normalu...sad sam jos vise zbunjen,posto sam mislio da nije do njega (jer je OSD meni bio uvek normalan) :confused:

btw,hvala na extra brzom odgovoru ;)

dzonihsv
9.1.2009, 1:05
Znaci resenje je da ga loopis. :)

euronymous85
9.1.2009, 1:11
Dzaba.. podmuklo i polako se vratila roza boja i sad ne pomaze lupanje :(
elem,imam 2 opcije:
1. Da se nakrivim i nakekecim i gledam od gore da bih izbegao roznjikave nijanse,ali onda ne vidim bas sve zbog prirode TFT i ugla gledanja.
2.Da ga otvorim i sam presudim (da je CRT lako bih sa njim,elektronicar sam i koliko toliko znam sa TVovima)ali sto se tice TFT tu mi bas nije svejedno :D sitno brate,a i tehnologija je pregazila moje znanje...

ne znam...cudi me da niko nije imao slicna iskustva.... :boodala:

dzonihsv
9.1.2009, 1:13
To nije software-ske prirode i ako nesto diras mozes da tako kazem uneredis i posle da garancija ode u propast.
Prosli su praznici, nosi na reklamaciju. Ne postoji ona dzabe...

PS: Proveri kablove da nisu slucajno opusteni, ovo sam negde cuo da pomaze.

euronymous85
9.1.2009, 1:15
Odnecu ga...valjda cu izdrzati nekoliko dana bez monitora.. Hvala na savetima
Cheers ;)

euronymous85
10.1.2009, 17:42
Evo mene opet :) mozda ce nekom biti od koristi pa da kazem sta je bio problem sa roza bojom na monitoru.
Pored sumnje da je monitor krepao, kabl ili graficka, i posle toliko udaranja po monitoru (dobro da i radi :) ) problem je bio u MEMORIJI. Neki od 2 modula Ram-a nije dobro nalegao u slotu (mozda i prljavstina na pinovima) i posle detaljnog ciscenja istih, i pola sata namestanja da legne kako treba (ploca je malo udubljena zbog kulera na procesoru) sad sve radi kao sat :D

et..ko bi rekao :)

Milenko94
15.1.2009, 0:10
Da ti nije neki zvucnik ili woofer tu blizu monitora, odmakni ga (mada za ovo nisam siguran da utice kod TFT-a).

Probaj ga na nekom drugom kompu i ako opet zeza onda je do monitora i nosi to na reklamaciju, ako je tako krenulo ko zna sta moze biti jos.

I ja sam imao slicno iskustvo sa rozom bojom,ali na obicnom monitoru,problem je bio u zvucniku koji je stojao odmah pored monitora,svom srecom brzo sam reagovao i pomerio zvucnik,roza boja je polako nestala,tako kad se zvucnik i monitor blizu drze oni su namagnetisu.......;)

lpasso.sor
31.1.2009, 22:33
Pozz ljudi,

imam jedan problem sa Samsung-om 730 BF, naime, jednog lepog dana sam ga upalio kao i svaki put, medjutim, iako je svetlela lampica da radi, trebalo mu je 10 minuta da se "zagreje" i da se konacno pojavi slika. Kao da je imao slab kontakt na kablu za napajanje. To sam proverio, kao i spojeve sa grafickom i sve ostalo sto ima veze sa monitorom.

Ugasim ga uvece normalno, upalim ga ujutro ponovo, ali ovaj put mu treba 20 min da se pojavi slika, sledeci dan 1 sat, posle toga 3 sata, a posle par dana 7-8 sati.

U medjuvremenu sam kupio novi monitor jer sam bio siguran da se stari vise nece upaliti, i od tada ga nisam dirao. Ja sumnjam na neki kondenzator ili nesto u njemu, da nema neko ideju sta bi mogo biti?

danoney
4.2.2009, 1:23
Imam monitor MS industrial
pojavila mi se crvena linija vertikalno po sredini monitora, može li mi neko pomoći i objasniti kakav problem imam ?

jozvan_Kg
4.2.2009, 2:28
Otisao TN panel...meni se desilo sa jednom LG sedamnaesticom wide, zelena lajna na desnoj strani, ako je u garaniciji nosi u servis, a ako nije, oh,well, uvek ga mozes zakaciti na sajlu za vucu i obici krug po naselju..:)

neko_drugi
4.2.2009, 19:15
imam HP 7650. poslednja 2 dana desava se neko treperenje slike, da tako kazem... sta god da radim zatreperi.. i to sa leve i desne strane, istovremeno... moze li neko da mi kaze o cemu se radi? eventualno, kako da to resim?

bobm
9.2.2009, 15:05
poz ljudi imam problem sa acer v223w tft 22' monitorom. imam ga nekih 2 i kusur meseca i radio je ok, bez ikakvih problema. danas kad sam startovao racunar monitor prikaze sliku, radi do negde dizanja win-a i onda slika nestane (dugme svetli kao da je monitor upaljen). ugasim i upalim monitor, opet radi nekih 5-10 sec i onda opet samo nestane slika.

istu stvar radi i u biosu. ako ga ostavim neko vreme slika ce nestati.

graficka je ati radeon hd 3850


jeste da je pod garancijom al ne bi da ga vucem 100 km i da tamo saznam da je problem do neceg drugog a ne monitora

hvala unapred

Nutsbre@ker
9.2.2009, 23:06
Najjednostavnije (a ujedno i najgluplje) resenje je da probas kod nekog svoj monitor, ili da kod sebe prikljucis drugi monitor. Ako se problemi nastave pravac radnja. Mada moguce je i da je graficka neispravna mada je to po meni manje verovatno ali nije nemoguce.

Doomche
9.2.2009, 23:11
To shto isto radi u BIOS-u znachi da je problem sigurno hardverske prirode, proveri chvrstinu prikljuchenih kablova na monitoru, takodje probaj da ga prikljuchish na drugi ulaz na grafi, ako ne onda uradi shto i reche "Jajorazbijach" :D, probaj drugi monitor

stevan10
9.2.2009, 23:15
Proveri kablove tako se meni skoro desilo,deo koji ide u monitor mi nije bio lepo pricvrscen i isto se desavalo!

Srdjan889
18.2.2009, 20:44
Ne znam da li je bilo, velika je tema, a u net caffeu sam, nemam vremena da citam...
Ovako, imam samsung 920nw, radi mi na rezoluciji 1440x900. graficka mi je Inno3D GeForce 9600GT. OS je vista... ne znam sta je jos potrebno...
Problem je sledeci. Danas mi je komp radio nekih sat-dva, i pustio sam film da gledam... Gledao sam nekih 20 min i onda mi se ugasio monitor.. Odjednom, samo tako se ugasio.. Tj nije se ugasio, lampica na on/off dugmetu je svetlela, samo sto nije bilo slike, bilo je crno kao da je ugasen monitor. I ja ga ugasim i ukljucim i opet, i on radi, ima slike.. ali na kratko, par sekudni i opet nestane. i opet ga iskljucim i ukljucim, i opet ima slike par sekundi i nestane... U sustini, kad ga duze malo ostavim iskljucenog, kad ga opet ukljucim duze ima slike... Znaci koliko ga ostavim iskljucenog toliko kasnije radi... To mi se desilo danas popodne, nisam ga ukljucivao uopste vise, ostavicu da prenoci pa cu sutra uzeti onaj kompresovani vazduh u spreju da ocistim kuciste od prasine i da malo izduvam slot za graficku. I komp i monitor su novi, nemaju ni godinu dana, uopste nikakvih problema nije bilo... U cemu bi mogao da bude problem?

hehe sad videh da i decko par postova ispod mog ima isti problem

Mking
18.2.2009, 21:20
mozda je do ovoga...posto si rekao da ti se oko svakih 20 minuta gasi monitor... probaj ovo...odes u control panel...zatim...power options....i tu imas podesavanja za monitor..tj na koliko minuta ce ti se sam gasiti....a prilikom reinstaliranja sistema to bude podeseno na svakih 20 min....stavi....never i pokusaj onda mozda je do toga u stvari 80% sam siguran da je do toga....pozzz

Srdjan889
18.2.2009, 21:24
mozda je do ovoga...posto si rekao da ti se oko svakih 20 minuta gasi monitor... probaj ovo...odes u control panel...zatim...power options....i tu imas podesavanja za monitor..tj na koliko minuta ce ti se sam gasiti....a prilikom reinstaliranja sistema to bude podeseno na svakih 20 min....stavi....never i pokusaj onda mozda je do toga u stvari 80% sam siguran da je do toga....pozzz

ne ne, ne kapiras... ako ga ostavim iskljucenog minut-dva, onda kasnije toliko radi kad ga ukljucim, ako ga ostavim iskljucenog sekudnu, onda se odmah iskljuci kad radi, ako ga ostavim pola sata-sat iskljucenog, onda isto toliko kasnije radi... razumes??
a i zar ne bi trebao da se ukljuci kad protresem misa ako je to sto mislis?

Mking
18.2.2009, 22:00
ok...nisam te onda dobro shvatio....posto si bio rekao dok si gledao film da ti se ugasio za 20 min...prvo sam na to pomislio.....onda ne znam do cega je....a to za misa si u pravu.....raspitivaj se i dalje ako niko ne zna onda u servis.....

bobm
19.2.2009, 21:19
ja sam ga cackao jos malo i ukapirao bar sta se desava, al ne znam zasto i da li je moguce popraviti to.
procitao sam dosta iz ove teme i prvo sto sam pomislio je da se nije "prehladio" posto sam citao da mu smeta svasta (od toplog do hladnog vazduha, pa ako mrko gledas na njega, pa ako ga ne gledas...:) ) i probao ponovo posle par dana da ga ukljucim, ali desava se ista stvar samo sto sam sad uspeo da vidim da ustvari monitor radi i da je slika tu, ali izgleda da gubi pozadinsko svetlo. slika nestane tj sve postane crno ali ako se zagledas vide se ikonice i sve sto se desava.

sad da li je moguce resiti problem bez nosenja na garanciju, tj da li je moguce da je problem do nekih podesavanja ili neceg slicnog?

inace trenutno je prikljucen stari crt star 100 godina sa sve nalepnicom low radiation :) , mracan ali radi bez ikakvih problema.

Srdjan889
19.2.2009, 21:27
meni je sumnjivo sto su nam razliciti monitori a isto se desilo :icon_evil

Srdjan889
22.2.2009, 16:18
evo zakacio sam monitor na laptop, isti problem.. znaci ipak je do monitora.. samo jos kad bih znao gde mi je garancija.... :mad:

u svakom slucaju, preporucite gde da ga odnesem (bg)?

brajko85
4.3.2009, 15:48
Evo i ja da se pozalim...imam problema sa monitorom LG 222WS BN. Kad stavim da mi je rezolucija u windowsu 1680x1050, i restartujem komp, prilikom sledeceg podizanja sistema pojavi se kao neka horizontalna slabo vidljiva tamna linija. Kako pomeram misa gore-dole po ekranu ta linija prati mis, a kad stisnem start, onda se malo zatamni slika u desnom delu ekrana. E sad, cim promenim rezoluciju na 1440x900 i vratim ponovo na 1680x1050 ta linija se izgubi i onda je slika normalna. To se desava pri svakom podizanju sistema, kad mi je radna rezolucija podesena na 1680x1050. A kad mi je u windowsu 1440x900, onda pri podizanju sistema je sve ok, nema glupe crte. Ocigledno ima neki problem sa rezolucijom 1680x1050 ali ne znam koji...sve sam pokusavao, brisanje drajvera i za graficku i za monitor. Koristim vistu 64, ali isto se desavqalo i na xp tako da nije do toga. Jer zna neko o cemu se radi ovde???

obbywan
4.3.2009, 18:45
Ajde da vidim da li neko ima resenje za moj problem.

Monitor Viewsonic VA2216w
Grafika XFX 9600GSO XXX edition

Problem: zamucena i nedovoljno ostra slova na ekranu.
Bio u Display properties pod Appearance podesio smoothing method na Standard, rezolucija (pazi sad ovo...) po Display properties-u podesena na 1680x1050 a monitor mi s vremena na vreme prikaze poruku da radi na 1400x1050 i da bi trebalo da prebacim rezoluciju na visu!:n-cc2:
Ko koga ovde zaj....?

munchmallow12
4.3.2009, 20:14
Imam problem sa mutnom slikom na ekranu! Graficka GeForce FX5200, monitor samsung 755 DFX. Pogotovu text je izuzetno tezak za citanje. Sta bi to moglo biti? Help :confused:

obbywan
6.3.2009, 10:53
Ajde da vidim da li neko ima resenje za moj problem.

Monitor Viewsonic VA2216w
Grafika XFX 9600GSO XXX edition

Problem: zamucena i nedovoljno ostra slova na ekranu.
Bio u Display properties pod Appearance podesio smoothing method na Standard, rezolucija (pazi sad ovo...) po Display properties-u podesena na 1680x1050 a monitor mi s vremena na vreme prikaze poruku da radi na 1400x1050 i da bi trebalo da prebacim rezoluciju na visu!:n-cc2:
Ko koga ovde zaj....?

Najnoviji nVidia driver i problem rešen:alealeee:

Axis
25.4.2009, 18:15
Ovo bas i nije problem ali me interesuje sledece. Da li je bolje da monitor Samsung 223BW bude prikljucen za graficku ATI Radeon 9550 preko DVI ili analogno? Kako ce slika biti bolja?

Doomche
25.4.2009, 18:38
DVI, naravno. Bice kvalitetnija slika jer nema gubitka prilikom konverzije digital-analog-digital, vec ide direktno digitalni signal, a i automatski ce mu podesiti vecinu podeshavanja na optimum u vezi ekrana (rashiri sliku tachno koliko treba itd.)

Viper
27.4.2009, 23:53
Kolega ima problem sa ASUS 192S+ (ako se dobro sećam oznake), grafika je 4350, probao sam original i 9.4 drajvere na svežoj instalaciji, isto. Kada se stavi prirodna rezolucija 1680x1050 "šeta" tj. ne prikazuje čitavu radnu površinu već skrolujem ekran. A ako stavim 1440x900 radi dok ga ne restartujem, onda pređe sam u 4:3 mod. Kada radim auto podešavanje ne raširi sliku ali ako ga isključim i uključim sve izgleda kako treba, do novog restarta. Mislim da je neispravan, ali da se ne lomi siroma do reklamnog odeljenja 20km da vidim ima li iko ideja.

manganoid
5.5.2009, 11:18
Aj da se i ja ubacim
Pozdrav svima
Imam chudan problem sa ovim monitorom (Samsung 920NW 19" - MSI HD 3870 OC) i to od danas. naime, imam ga 8 meseci i dosad mi nije pravio problema osim treperenja (ali zbog kablovske). problem se desio danas i to ovako:
Drzhim ga na rezoluciji od 1440x900@75Hz (to mu je native res) i shta mi bi da danas pritisnem auto adjust kad on fura lepo auto adjustment i kad dodje do pred 100% spusti sliku za visinu taskbara (shto ce reci ne vidi se taskbar, a slika nije razvuchena na gore nego na vrhu ekrana sad imam crnu borduru koja odgovara visini taskbara). kad ga stavim na 1440x900@60Hz onda je ok dok ne pritisnem auto adjustment (opet se isto desi). isto se desi i na 1280x800. Sad sam resetovao, pa namestio na 1440x900@60Hz i ne pipam auto adjustment.
napominjem do sada je radio O.K.
P.S skoro sam stavio XP SP3, ne znam da li je do toga?
Molim za pomoc i hvala vam unapred

Doomche
5.5.2009, 13:35
Native mu verovatno nije 75 Hz, vec 60 Hz kao vecini TFT monitora, podjimo od toga. Slobodno mozhesh da spustish na 60 Hz, jer nije isti sistem prikazivanja slika kao kod CRTa pa da osetish razliku. Ako ti je ok podesheno bez auto adjust, shto ga dirash? :icon_scra

manganoid
5.5.2009, 19:03
Pa pishe da mozhe 75Hz na toj rezoluciji (i dosad je radio), mad mozhda si u pravu, moguce da mu ta hercazha ne lezhi na tom resu. Probacu i Win 7 uskoro pa cu da vam javim da li se to deshava i pod njim. Hvala na odgovoru
Poz:)

manganoid
9.5.2009, 1:20
Evo, opet mene. I u Win 7 (RC1 build 7100) isto se ponasha (u jednom od 20 pritisaka na auto adjust on ustvari napravi kako valja) i @75Hz i @60Hz. ne znam koji mu je djavo

Doomche
9.5.2009, 12:32
Videh da imash i onaj problem sa srednjim delom ekrana... ma baci ti to na reklamaciju, nemoj se muchiti, ochigledno monitor nije skroz ispravan, chim imash toliko problema. Sledeci put uzmi Viewsonic ili Samsung, eventualno neki LG ;)

Nestor
13.5.2009, 22:36
sta je ovo, jedino sto sam menjao je da sam stiklirao da mi se digne side menu bar i meni za gadgets j nekako na crte i sad mi se tako vidi po celom monitoru, gde da resim to sta sam ukljucio greskom.
http://img155.imageshack.us/img155/1118/kvd.th.jpg (http://img155.imageshack.us/my.php?image=kvd.jpg)

Sass Drake
13.5.2009, 22:52
sta je ovo, jedino sto sam menjao je da sam stiklirao da mi se digne side menu bar i meni za gadgets j nekako na crte i sad mi se tako vidi po celom monitoru, gde da resim to sta sam ukljucio greskom.
http://img155.imageshack.us/img155/1118/kvd.th.jpg (http://img155.imageshack.us/my.php?image=kvd.jpg)

Ne razumijem šta je sporno.:icon_scra

Nestor
13.5.2009, 23:33
Ne razumijem šta je sporno.:icon_scra

nazalost sad sam i drugu slao ali i on vidi normalno sliku a problem je u tome sto kad spustim mozilu i odem na desktop to sto kao vidim ikonice i jos po nesto, provaljujem da je to kao trag od onog sto je bilo na mozilu, sta je bilo na stranicu, horizontalne crte preko celog monitora koje kao da su sastavljene od isprekidanih tackica, sive boje

Viper
14.5.2009, 9:33
Zvuči kao da je otišla grafička. Slika je normalna zato to nije greška "u računaru" pa da je slikaš softverom već greška dolazi tek kod prikazivanja, samo na tvom monitoru.

Nestor
14.5.2009, 14:21
Zvuči kao da je otišla grafička. Slika je normalna zato to nije greška "u računaru" pa da je slikaš softverom već greška dolazi tek kod prikazivanja, samo na tvom monitoru.

ma ugasio sam komp i monitor na jedno pola sata, izvuko sam monitor iz struje i kad sam opet uplaio sve je ok, bem li ga sta mu j bilo.

same
1.6.2009, 16:07
imam problem sa monitorom...pojavljuju mi se neke crvene cize horizontalno s vremena na vrijeme preko cijelog zaslona...iritirajuce....jel zna neko u cemu je problem??

jozvan_Kg
1.6.2009, 16:31
Prvo proveri da li ti je kabal od monitora do graficke kartice dobro pricvrscen. Ponekad se pomeri konektor malo i nastaje gubitak signala. Takodje mozes proveriti i graficku karticu, instaliraj najsvezije drajvere za tvoj model, i pokreni neki test program, tipa 3d Mark 06, ili stariji zavisno od starosti konfiguracije. Ako ti prilikom testa izlaze raznorazni hijeroglifi, najverovatnije je do grafike, sto ces resiti zamenom u prodavnici, ako ti je jos u garanciji. Takodje bi bilo dobro da prikljucis neki drugi monitor, ukoliko si u mogucnosti. Ako sa tim drugim monitorom tvoj komp opet pokazuje te linije onda je do grafike, a ukoliko tvoj monitor pokaze te linije na drugom kompu, onda je do monitora. Srecno u svakom slucaju.. :)

Mali Meda
17.6.2009, 9:34
Zdravo svima,
Racunar je Athlon 3000+, graficka 7300GT a monitor Samsung 32" kupljen pre samo pet dana. Rezolucija monitora je 2048x1152 60hz (sto je i preporuceno).
E, problem je sledeci: tri dana je sve normalno radilo a sada se nakon nekih, od pola sata do tri sata od paljenja racunara, na monitoru javlja zuta vertikalna linija na sredini monitora (cini mi se da je sirine 1 pixel, nije senka nego bas jasna zuta linija).
Pomislio sam da je problem u monitoru i prikacim svoj stari monitor Samsung 753 i on radi bez problema, sto znaci da je problem u grafickoj.
Spojim monitor na laptop i pustim da radi jedno tri sata i linija se ne pojavljuje.
I sada mi nije jasno da li je problem do monitora ili graficke?
Postavio sam najnovije drajvere i za graficku i za monitor ali problem i dalje postoji.
Ne bih da trosim pare na novu graficku ako je problem do monitora koji je, naravno, pod garancijom.
Kako da utvrdim koja komponenta pravi problem?

Freško
17.6.2009, 9:49
Ja bih rekao da jee problem do te 7300GT . Moj ti je savet da aimasž mogućnosti da umesto te grafičke u mašinu ubodesšnešto drugo probe raadi . Ako se i sa drugom grafom dešavaju iste stvari onda je u pitanju monitor , ali sumnjam da je to jer ti kažeš da si ga testirao na laptopu i da nije pravio problema . možeš i da probaš zamenu drajvera za tu 7300GT ali čisto sumnjam da će to pomoći . Ja bi rekao da toj matoroj grafičkoj jednostavno ne prija tako golema rezolucija ...

Mali Meda
17.6.2009, 10:14
Hvala na odgovoru!
Najverovatnije da cu kupiti drugu graficku.
Inace, kazes da je verovatno problem do rezolucije, probao sam da koristim manju proporcionalnu rezoluciju (nisam zapamtio tacno ali negde oko 1600xXXX) a problem je i dalje postojao.
Ali, mislim da cu morati kupiti novu graficku.
Jos jednom, hvala na odgovoru!!!

Samo mala ispravka!!!
Sad sam primetio da sam pogresno napisao velicinu monitora. Nije 32" nego 23".
Izvinjavam se zbog greske!!!

Nemac91
24.6.2009, 13:24
Imam monitor samsung 943N i problem je sto svaki put kad palim kompjuter,monitoru treba oko dva sata da se upali tj. da se pojavi slika.Kompjuter radi sve normalno,al eto monitor nesto trokira...stvarno ne znam zbog cega.to se ranije nije desavalo,tek od nedavno.:confused:

Psycho13
19.7.2009, 9:57
Ne znam da li je do graficke ili monitora,ali cim sam ga danas upalio i usao u sistem slika je skroz pomesala boje,tako da su sve boje bledze...Graficka je ATI 4770,a monitor Samsung 2243 SN!Za li neko u cemu je problem?
EDIT:Problem resen u pitanju je bio konektor(ili sta vec) koji je bio labavo ukljucen u racunar...

prudentia
27.7.2009, 12:02
E ljudi, treba mi mala pomoc. Sada kada sam radila nesto na kompu, nesto je pocelo da pucketa i monitor je poceo da gubi kontakt i da se gasi-pali. Ja sam od stra' samo iskljucila komp na produzni. Sad, svaki put kad ukljucim produzni, cuje se to pucketanje. Pretpostavljam (i nadam se) da je do kabla, ali procitah negdje da moze da eksplodira :D ako se cuje to pucketanje. Molim vas, recite mi sta sve moze biti. E da, monitor je LG Flatron L1750S.

NIx Car
27.7.2009, 13:34
ako imas garanciju odnesi ga u servis ili de si ga već uzela pa tamo da vide do čega je. Ako ne kupi nov monitor:D

prudentia
27.7.2009, 13:59
E hvala ti na savjetu. :D Garancija mu je prosla prije nekoliko godina, a problem je riješen, valjda je kabl malo iskočio. Hvala u svakom slučaju :ciao:

alesandro
30.8.2009, 1:31
HM, imam cudan problem.

Naime, danas sam malo sredjivao drugarov racunar (doneo je kuciste kod mene, povezali samo gana moju tastaturu, monitor itd.). Nakon uspesne "operacije" njegovog racunara, povezao sam, normalno, svoje kuciste, ali namonitoru mi ispisuje poruku "power saving mode". Interesantno da to pise nakon uspesnog boot-a, a cuje se i klasican win xp logon zvuk. Pomeranje misa i pritiskanje dugmica po tastaturi ne resavaju problem. Pokusao sam da iskopcam i ukopcam sve kablove, nije uspelo, izvadio sam i graficku - vratio, opet isto.
Posle sam usao u safe mode, tako hoce i sve ok radi (za safe mode).
Da napomenem da sam pre dve nedelje menjao napajanje, tako da sumnjam da je do toga jer je napajanje novo. Resenje?

dzonihsv
30.8.2009, 1:33
System Restore iz SafeMode-a, možda je neki trip Windows-a...

alesandro
30.8.2009, 1:35
Njak, nije mi bio aktiviran system restore u normal mode-u. 'Ajmo dalje. :)

doctor
30.8.2009, 2:09
reinstaliraj u safe modu drivere za graficku :) ili ih obrisi pa instaliraj :)

alesandro
30.8.2009, 11:53
OK, hvala.

Jutro je pametnije od veceri, definitivno.

U safe modu sam de-instalirao drajvere za graficku, da bi mi sasvim fino podigao sistem u normal modeu, gde sam instalirao drajvere, da bi nakon toga sve bilo ok. ;)

crusader84
28.9.2009, 23:09
Sada ja sa "čudnim" problemom... :)

LG 563N, 800x600, 85Hz

Slike ima kad upalim komp i krene podizanje sistema, ima je zaključno sa onim kad piše Windows XP (doduše sa blago istripovanom geometrijom koja može da se sredi podešavanjima na monitoru), a kada bi trebalo da se pojavi ono plavo i Welcome, jednostavno crn ekran, i onda neće da se upali ni meni za podešavanje monitora. LED dioda radi normalno. Probao sam komp na ortakovom monitoru, radi normalno (uostalom i kod mene sam uspeo napamet da nađem shut down, + mi normalno blinka ADSL ruter, utorrent se pokreće sa podizanjem sistema, znači radi i internet), posle nakačio ortakov komp na moj monitor, i isti problem, dakle definitivno je do samog monitora.

Još par stvari koje bih naveo, mislim da sam verovatno sam kriv za problem, s obzirom da po navici, kada izlazim iz sobe, gasim monitor a komp ostaje uključen, ovih dana sam dosta radio nešto bitno a često me prekidali, pa mi se u nervozi par puta desilo da okinem "dvoklik" po tasteru, dakle u deliću sekunde ugasim pa upalim, moguće da su ti šokovi uticali.
Sada, nakon što je došlo do kvara, kada ugasim pa upalim monitor (a sistem je podignut), na trenutak se pojavi desktop, tj ono kao da kreće da se pojavljuje slika iz centra ekrana, ali još se ni ne osvetli kako treba i raširi tek na 5-10 cm, i bukvalno u deliću sekunde nestaje.

Znači najviše me buni to što slike ima kada krene da se podiže sistem, a otprilike onda kada treba da se učitaju rezolucija i ostali parametri iz Windowsa, ista nestaje.

Da li neko može da pretpostavi šta je u pitanju? Po mogućstvu i vredi li popravljati, s obzirom da recimo Samsung flat 17ice mogu da se nađu za manje od 20€!

brajko85
30.10.2009, 12:07
Imam cudan problem. Sve je radilo normalno do danas. Ustanem ja, upalim komp kad rezolucija nije kao sto je bila, 1680x1050, vec je namestena na neku 1152x864. Probam ja da vratim na nativ rezoluciju 1680x1050, kad u onoj listi vise te rezolucije i nemam, zadnja je 1600x1200. Pokusavao sam iz nvidia control panela da stavim custom rezoluciju ali nece da prihvati. U device manager mi prijavljuje monitor kao "generic non-pnp monitor, a do juce je prijavljivao LG222ws i sve je bilo normalno. Probao sam i sa power strip da napravim sam drajvere za monitor pa da ih ubacim ali nece ni tako. Kad kliknem update driver na monitor i nadjem folder, on samo kaze da vec ima drajveri. Probao sam i sa originalnim diskom sa drajverima i nece pa nece. ovaj problem mi se prvi put pojavio. Koristim Windows 7 64bita vec 3 meseca i nikad nisam imao ovaj problem. Cak sam uradio i clean install sistema ali opet isto. Molim vas ako neko zna nek pomogne, ovo me jako nervira:(:(:(.

EDIT: Resio sam problem na najgluplji nacin...uzeo drugi monitor, stavio pa vratio stari i sad sve radi...da covek ne poveruje!

doctor
30.10.2009, 15:01
Ako se ponovi probaj sa resetom BIOS-a, ili vadjenjem pa vracanjem graficke kartice.

Thaedass
30.10.2009, 15:02
Pocni da verujes :D Zna da se zaglupi sistem tako :D A i cim ti je izbacio poruku non-plug and play mogao si znati o cemu je rec. Ako nista drugo sad znas za neki tamo sledeci put ;)

brajko85
30.10.2009, 19:00
Pocni da verujes :D Zna da se zaglupi sistem tako :D A i cim ti je izbacio poruku non-plug and play mogao si znati o cemu je rec. Ako nista drugo sad znas za neki tamo sledeci put ;)
Evo sad radi kao pre, nema nikakvih problema. Ali bez ovog drugog monitora nije bilo sanse da se namesti. Resetovao sam bios, vadio kablove, graficku, spajao ponovo, sve sto je moglo da se uradi...a cim sam ubacio ovaj drugi monitor, sve proradilo...cudne se stvari desavaju.;)

90Knele90
2.11.2009, 15:13
Kupio sam nov monitor samsung 710n i radio je super. Kad juce mi se pojavila linija preo monitora. Nisu riknuli kristali kad predjem strelicom samo je jos vise bela od sadasnje boje. O cemu se radi?:dedica:

doctor
3.11.2009, 20:17
Nosi u servis, a ako bas neces mozes da probas na drugom kompu i sto je najbitn ije sa drugim kablom!

miki92
13.11.2009, 15:45
ja imam problem sa monitorom LG Flatron 19inc,kada startujem komp monitor mi je upaljen nekoliko sekundi i onda se ugasi skroz.nosio sam ga kod ortaka,ista stvar.kabal koji mi dovodi sliku do monitora se nastavlja ka kucistu na jedan metalni dzek koji se zasrafljuje na ulaz u grafiku

doctor
13.11.2009, 19:41
Je l' ima slike na monitoru? Da li je slika tu pre podizanja Win-a i da li se gubi posle ili kada?

Bennoda Girl
14.11.2009, 13:43
Imam problem sa monitorom...Samsung (SyncMaster) 720N....iskace mi "Auto Adjustment Locked" i nekad se naprasno iskljuci, pa ga moram ukljucivati.... ako neko zna u cemu je problem, bilo bi lepo da me obavesti:) Hvala unapred;)

miki92
15.11.2009, 16:04
tokom cele operacije i kada se startuje i kada se prikaze dekstop.Juce sam ga nosio kod ortaka ponovo ista stvar radi nekoliko sekundi i zacrnise ja ga na dugme iskljucim pa ga ponovo ukljucim,ista stvar a danas kada sam starovao komp prikazao se welkom logo i posle toga dekstop koji je jedno 5 minuta bio bez ikonica celo to vreme sam morao da ukljucujem i ikljucujem monitor da bih video kada ce da se startuje.Da li ima to veze sa monitorom(LG lcd flatron 19")

doctor
15.11.2009, 18:18
Ne znam mogu samo da te lazem...:o

SikaBL
17.11.2009, 22:28
KAD SAM IGRAO SAN ANDREAS NA MONITORU MI SE POJAVIO SIVI PRAVOUGAONIK NA KOJEM PISE CONTRAST 100. TO JE ONA OPCIJA KOJA SE DOBIJA KAD SE PRITISKAJU DUGMICI NA MONITORU. I JA TO NE MOGU SMAKET NIKAKO. NI KAD STISNEM EXIT NI KA RESTARUJEM NI KAD UGASIM. MOZE LI MI NEKO POMOCI ??? MOLIM VAS ??????????!!!!!!!!!!!!!:paranoia::paranoia::parano ia:

doctor
17.11.2009, 22:42
Sve mi se cini da je otisao kontakt na dugmetu monitora ili je iz nepoznatog razloga "softver" monitora zabrljavio. Probaj da ga odneses u servis...

Bennoda Girl
18.11.2009, 10:48
Imam problem sa monitorom...Samsung (SyncMaster) 720N....iskace mi "Auto Adjustment Locked" i nekad se naprasno iskljuci, pa ga moram ukljucivati.... ako neko zna u cemu je problem, bilo bi lepo da me obavesti:) Hvala unapred;)


Ja jos uvek cekam odgovor!:)

polarnimeda
24.11.2009, 17:53
moj problem je "nasumicno gasenje monitora"... (iako se cini da problem nije do njega, pa cu premestiti poruku tamo gde utvrdimo da joj je mesto)

... i kako se komp ugasi, zvuk tj. sve u pozadini kao da radi i dalje normalno, ali mi ne vredi jer se monitr vraca u funkciju tek sa tvrdim resetom... mada, desavalo mi se i da mi se cini da i mis i svi prozori zaglave pre nego se monitr ugasi, dok zvukovi (sa tv kartice na primer) dalje idu...

a problem mi se desava bas nasumicno... nekad posle oko 20 min, nekad posle 5h koriscenja kompa... ali je bio gotovo redovno tj. svakodnevno dok nisam malo ocistio kuciste od prasine.. to mi je dalo oko mesec dana odmora kada se problem vratio... onda sam ocistio drajvere za grafiku i instalirao ih ponovo.. sto mi je dalo jos oko 3 nedelje mira.. i sada ponovo pocinje...

po netu vidim da se uglavnom sumnja na temperature... ali moze biti gotovo sve (osim monitora, cini mi se :))... evo za pocetak slicice temperatura izmerenih u everestu (nisam siguran da li je neka od njih previsoka i kako je tretirati)...

http://img405.imageshack.us/img405/3582/mytemps.jpg (http://img405.imageshack.us/i/mytemps.jpg/)

pa, sta mislite? :confused:
konfu mozete videti u profilu...

btw, skenirao sam komp (sa avg-om) nadajuci se da virus moze biti problem, ali nije...

p.s. a iz nekog razloga mi se po resetovanju nakon gasenja monitora, ponekada boje smanje sa 32 na 16 bita... :confused:

brancko
25.11.2009, 10:49
nije mi jasno zasto na monitoru kada hocu da kursorom pomerim prozor pomeram samo konturu prozora to jest ram,a prozor se ne pomera sve dok ne pustim levi klik na misu ?to sam primetio na mnogo racunara,takav je slucaj kod mene,tako mi je i na poslu

brancko
25.11.2009, 11:24
Ja jos uvek cekam odgovor!:)

idi na neku drugu temu gde se puno diskutuje svakog dana i upadni sa tvojim pitanjem pa ce ti neko odgovoriti :)

JohnnyNT
25.11.2009, 12:17
@brancko:
My Computer>Properties>Advanced ispod piše Performance pa imaš Settings, pa Visual Effects, pa čekiraj (štikliraj) Show window content while draging.

@polarnimeda:
Probaj da skineš stranicu kućišta i da uperiš neki ventilator u grafičku, pa vidi dešava li se i dalje.Ako se ne dešava, kupi neki kuler za nju i montiraj.
Ako se ponavlja, možda je do napajanja.

brancko
25.11.2009, 14:10
@brancko:
My Computer>Properties>Advanced ispod piše Performance pa imaš Settings, pa Visual Effects, pa čekiraj (štikliraj) Show window content while draging.

@polarnimeda:
Probaj da skineš stranicu kućišta i da uperiš neki ventilator u grafičku, pa vidi dešava li se i dalje.Ako se ne dešava, kupi neki kuler za nju i montiraj.
Ako se ponavlja, možda je do napajanja.

Bravo majstore :D
bilo je stiklirano pa sam destiklirao OK pa ponovo stiklirao OK i sada radi,a sto se tice grafike nama kuler ni na poslu ni kuci.

skery
8.12.2009, 11:58
Probaj da uz pomoć kontola na samom monitoru podesiš kontrast boja i osvetljenje. Proveri i koje su vrednosti za GAMMA-u u samoj igri. Da li se problem javlja još negde ili samo u toj igri?
Imam sa monitorom ili necim drugim,nisam siguran!Moj monitor je ustvari DTVmonitor(SyncMastert220HD),naime poslije koristenja racunara prebacio sam na tv putem daljinskog upravljaca i ustvari poslije 5 minuta racunar se gasi,ali ovaj put nije htio i ja ga ugasim rucno na tipku jer mi je bilo mrsko ulaziti sa tv-a na racunar i kada sam ga upalio drugom prilikom sve je bilo uvecano maksimalno.Restartovao sam ga ali drugi put preko monitora su bile ikonice,znaci jos vise se uvecalo i nestala mi je traka za start,molim vas pomozite

Bizzare Contact
12.12.2009, 12:47
Imam problem sa monitorom Samsung SyncMaster 793DF...Sve radi normalno i odjednom slika postane crna,to traje 2-3 sekunde i onda sve bude u redu...Kako da resim ovaj problem??? :mad:

dakifil
13.12.2009, 14:40
Proble sa monitorom BenQ T201WA. Non stip mi kao igraju neke linije, to se anjbolje primecuje na plavim bijama nasjslabije na belim i crnim. Znate resenje?

ivanza
13.12.2009, 15:06
^Verovatno zeza kabl kojim povezujes monitor i graficku. Promeni ga. Nije skup.

Axis
16.1.2010, 20:45
Imam Samsung 223BW i u poslednje vreme sam primetio da ekran trepteri, zapravo vise zmiga(cas tamnije cas svetlije) jedva za primetiti. Frekvencija nije u pitanju jer je podesena nam max. Pomoc?

doctor
16.1.2010, 21:53
Ako ti je kabl koji vodi od monitora do graficke (i vice-versa, kako god) sigurno ispravan, onda ces verovatno morati da nosis monitor u servis. Ako imas bilo kakav softver za kalibraciju monitora ili neke dodatne drajvere, obrisi ih.

pajaonline
18.1.2010, 12:43
ASUS vw202s 1280*960 60 Hertz(sto je i problem)
dakle jedno vec 2 meseca primecujem talasanje slike u igrama(pes 2010,Fallout 3...)To mi se desava kad podignem rezoluciju i osvezavanje(nvidia 8400 trebalo bi da podrzi vecu rezoluciju)
I primetio sam da u prvih 5 min kad ukljucim kompjuter mogu da povecam rezoluciju ali kasnije se vrati talasanje????????

da i ne dozvoljava mi da povecam osvezenje

ivance95
18.1.2010, 17:26
ASUS vw202s 1280*960 60 Hertz(sto je i problem)
dakle jedno vec 2 meseca primecujem talasanje slike u igrama(pes 2010,Fallout 3...)To mi se desava kad podignem rezoluciju i osvezavanje(nvidia 8400 trebalo bi da podrzi vecu rezoluciju)
I primetio sam da u prvih 5 min kad ukljucim kompjuter mogu da povecam rezoluciju ali kasnije se vrati talasanje????????

da i ne dozvoljava mi da povecam osvezenje
Meni ovo lici na hardverski problem. Instaliraj drajvere za monitor i grafu,da li se monitor greje???

pajaonline
19.1.2010, 0:56
Meni ovo lici na hardverski problem. Instaliraj drajvere za monitor i grafu,da li se monitor greje???

instalirao sam pre nedelju dana i jedno i drugo
nisam primetio da se pregrejava

ivance95
21.1.2010, 15:28
instalirao sam pre nedelju dana i jedno i drugo
nisam primetio da se pregrejava
Servis!!:opanachke

SyoncMaster
25.1.2010, 0:19
Ovako Monitor nekada nece da se upali .. Tj. upalim PC i on krene da se pali i onda se ugasi.. ja kliknem na dugme ugasim ga upalim ga i ponovo ima slike par sec. i ponovo se ugasi. iskljucim ga iz struje na 10min. i onda radi normalno. :S radi se o samsungu SyncMaster 940NW star ~2god.

ivance95
28.1.2010, 15:51
Ovako Monitor nekada nece da se upali .. Tj. upalim PC i on krene da se pali i onda se ugasi.. ja kliknem na dugme ugasim ga upalim ga i ponovo ima slike par sec. i ponovo se ugasi. iskljucim ga iz struje na 10min. i onda radi normalno. :S radi se o samsungu SyncMaster 940NW star ~2god.
Da li je u garanciji, ako jeste nosi u servis.

Mean_Machine
1.2.2010, 19:22
Ne mogu da instaliram drajver za ekran. Isti problem sam imao i na starom Benqiju i na novom Philipsu. Skinem odgovarajuci drajver(ubacim cd koji ide uz ekran) odradim standardnu proceduru control panel->printer and other hardware->display->settings->advanced->monitor->properties->driver->update driver

I kazem mu da drajver trazi na cd koji sam dobio uz monitor.

I dobijem poruku "The wizard could not find better match..."

Da li postoji mogucnost da rucno prekopiram fajlove sa cd negde u windows-ov folder?

Pitam ovo jer nece uopste da mi radi Resident Evil 5. Jednostavno sam uradio sve sto je potrebno (najnoviji dx9, najnovi catalyst) ali i dalje dobijam RE5DX9 error

Na netu sam procitao da ljudi nemaju probleme u Win7 a da za WinXP je potrebno koristiti fabricki drajver a ne genericki drajver za ekran. Prvo sam mislio da to nema veze iako kazu da pomaze ali skoro sam ujaku instalirao win7 i vidim da win7 lepo prepoznaje ekran (npr. pise marka i oznaka mog ekrana). Pa mi deluje logicno zasto problem se ne pojavljuje na Win7.

E sada meni nije pre svega jasno zasto ne mogu da instaliram drajver za ekran. Da li se nesto zeznulo u WinXP?

Hteo sam da instaliram Win7 ali zbog nekih programa necu (rade sporije). Pa mi je jedino resenje da probam da stavim fabricki drajver a ako to ne pomogne RE5 leti u djubre. Inace capcom uopste ne interesuje sta je problem iako ima solidna tema na njihovom forumu. Ne radi im se zakrpa za PC iako su izbacili par zakrpa za konzole.

Beagle
5.2.2010, 21:24
Imam LG L204WS monitor vec pune dve godine, i zagazio je u trecu. Do skora me je besprekorno sluzio, i za monitor sa analognom konekcijom imao je odlicnu sliku. Pre neki dan sam primetio "duhove" po ekranu, kojih pre nije bilo (npr. crn kvadrat na beloj pozadini izgleda kao da se razmazao na jednu stranu po horizontali). Ovo me strasno nervira. Jel imao ko iskustva sa ovim i da li moze da se sredi? Da nije u pitanju kakav hladan lem ili los kondezator?

mojdezanin
6.2.2010, 13:13
imam monitor belinea 1925 s1w i problem mi je sto je monitor katastrofa mracan...............???ako neko zna do cega je neka mi molim vas pomogne .......?????:paranoia::paranoia:

stojaO
6.2.2010, 22:52
Jednom prilikom dok mi je bio ukljucen komp nestalo je struje...kada sam sledeci put upalio komp ime svake ikonice je bilo zaokvireno plavim kvadratom. Moze li se ovo nekako vratiti na staro???:confused::confused::confused:

JohnnyNT
6.2.2010, 23:32
Jednom prilikom dok mi je bio ukljucen komp nestalo je struje...kada sam sledeci put upalio komp ime svake ikonice je bilo zaokvireno plavim kvadratom. Moze li se ovo nekako vratiti na staro???:confused::confused::confused:

Ako sam te dobro shvatio, ovo bi trebalo da reši tvoj problem:

Desni klik na desktop > Properties > Desktop > Customize desktop (dole se nalzi ovo dugme) > klik na tab Web > odčekiraj My Current Home Page.

JohnnyNT
6.2.2010, 23:37
imam monitor belinea 1925 s1w i problem mi je sto je monitor katastrofa mracan...............???ako neko zna do cega je neka mi molim vas pomogne .......?????:paranoia::paranoia:

Pokušao si da rešiš problem podešavanjem monitora pomoću tastera koji se nalaze na njemu? Povećaj Brightness ili Contrast, eksperimentitiši malo ;)

stojaO
7.2.2010, 0:43
Ako sam te dobro shvatio, ovo bi trebalo da reši tvoj problem:

Desni klik na desktop > Properties > Desktop > Customize desktop (dole se nalzi ovo dugme) > klik na tab Web > odčekiraj My Current Home Page.

Nije ovo sto si rekao. Ovo mi nije ni chekirano.

mojdezanin
7.2.2010, 14:29
Pokušao si da rešiš problem podešavanjem monitora pomoću tastera koji se nalaze na njemu? Povećaj Brightness ili Contrast, eksperimentitiši malo ;)


pokusao sam sa svim kombinacijam ali nece a kad snimam sa fraps snimak kasnie bude odlican ali kad igram ekran mi je taman...... i gdje bi mogao nabaviti drajvere za monitr......?????????

Sass Drake
7.2.2010, 16:41
pokusao sam sa svim kombinacijam ali nece a kad snimam sa fraps snimak kasnie bude odlican ali kad igram ekran mi je taman...... i gdje bi mogao nabaviti drajvere za monitr......?????????

Provjeri podešavanja tih parametara u drajverima za grafu.

JohnnyNT
7.2.2010, 21:25
Nije ovo sto si rekao. Ovo mi nije ni chekirano.

Hm...Problem je samo kod pozadine ikonica? Nema drugih problema sa grafikom?

Moguće je da se icon cache zabrljavio prilikom restarta.Skini program RefreshEM odavde (http://camtech2000.net/Programs/refrsh10.zip).NAkon instalacije dovoljan je samo dvoklik na ikonu programa da bi on obavio posao (kone na desktopu će izgubiti svoje pozicije nakon ove operacije).

stojaO
8.2.2010, 2:03
Nije ni ovo uspelo :( a bas samo mislio da hoce jer se stvarno ovako desilo kao sto si napisao.

JohnnyNT
8.2.2010, 11:53
@stojaO

Sad pokušaj sledeće:

Desni klik na My Computer > Properties > Advanced > Performance (odmah ispod) > tab Visual Effects > i čekiraš opciju "Use drop shadows for icon labels on desktop".

cobra krusevac
16.2.2010, 23:46
Ovako imam p2250n i kad igram counter iskljucivo counter i kada ugasim monitor (kada ode na stan by)i kad se ukljuci slika potamni...ne svaki put...rezolucija 1920x1080,60frsh...nzm sta je u pitanju...

JohnnyNT
17.2.2010, 0:47
Potamni?Koliko dugo ostane tako, tačnije kako je vratiš na staro?

cobra krusevac
17.2.2010, 11:11
Pa vratim kad nekoliko puta palim i gasim monitor ili kad restartujem racunar...

cobra krusevac
17.2.2010, 11:14
da potamni...smanji se osvetljenje i tamnije boje (crna,braon) deluju dosta mracnije...i kad u podesavaljima podesim neku drugu opciju u magic bright ili je pre osvetljeno ili sta vec...e kad se vrati u normalu te opcije su sasvim u redu...

Dimso
18.2.2010, 17:48
imam samsung940n vise od tri godine i sve cesce su mi se boje pocele razmazivati,malo ga udarim i sve se vrati na normalu ali je u zadnje vreme to pocelo sve cesce da se pojavljuje. mozeli se nesto uraditi ili mi to crkava monitor? i da li ce mi se to isto desiti lcd tv nakon nekog perioda?

Porsche
18.2.2010, 18:15
imam samsung940n vise od tri godine i sve cesce su mi se boje pocele razmazivati,malo ga udarim i sve se vrati na normalu ali je u zadnje vreme to pocelo sve cesce da se pojavljuje. mozeli se nesto uraditi ili mi to crkava monitor? i da li ce mi se to isto desiti lcd tv nakon nekog perioda?

I ja imam isti monitor više od 3 godine i nemam nikakvih problema sa njim. A ti vidim radiš po principu "Batina je iz raja izašla" što nije baš pametno. Da li ti je možda monitor u hladnoj prostoriji?

Dimso
18.2.2010, 19:06
nije, na sobnoj je temperaturi. sad sam ukljucio magiccolor i sad se skoro ne primeti. inace nisam ga bas jako udarao onako malo ga cvoknem :boxing:inace je neupotrebljiv. mozda se ovaj kvar pojavljuje u zavisnosti koliko vremena monitor radi. meni je skoro po citav dan upaljen izuzev nekoliko letnjih meseci kada ga uopste ne koristim.

alonzo
26.3.2010, 18:58
Hiitno treba resenje.

E ovako, ukratko...monitor je Samsung SyncMaster 920NW.

Sinoc sam ostavio komp da radi i danas kada sam citao nesto na netu, odjednom kao da je nestao kontakt i ekran je izgubio boju, znaci - crn ekran, ali dugme je i dalje bilo upaljeno. Kada sam ugasio monitor na dugme, pa upalio, opet sam nekoliko sekundi imao sliku, i ona je opet nestala. Proverio sam sve kablove, i otvorio sam kuciste, graficka mi je ati radeon 5850, medjutim ona dobro stoji i sve je u redu. Sta vi mislite, do cega je i sta mi predlazete?


Izvinite za duplu temu, izbrisite je...jbg...greska..:)

NikX
26.3.2010, 19:15
Imam monitor Beline 2025 s1w,poceo je da cvili.
Sta je to? Jel ima popravke?
Da nije neki kondenzator?

kinda_pedja
28.3.2010, 23:11
ljudi pomozite pls,
naime,imam toshibu satellite l300d laptop i klinac ga je zveknuo po monitoru i evo ,okacio sam slike da vidite te posledice!
pa mi treba savet u vezi kvara,jednostavno upali se i stoji ova bolesna,neartikulisana slika ..
pa me interesuje ima li nade ovom laptopu ,moze li se popraviti monotor i ako nije postoji li mogucnost da se nakaci drugi,novi....i naravno ,koliko bi to izaslo sve..
evo pogledajte,uzas;

http://img714.imageshack.us/img714/8227/img0049nh.th.jpg (http://img714.imageshack.us/i/img0049nh.jpg/) http://img689.imageshack.us/img689/8171/fx8nye2732231.th.jpg (http://img689.imageshack.us/i/fx8nye2732231.jpg/)

doctor
29.3.2010, 1:21
Pravac servis (odraće te).

Nutsbre@ker
29.3.2010, 8:23
Klinac ga je zvekunuo za medalju :aplauz::kreza:, slazem se sa doktorom neces bas prijatno proci u servisu.

kinda_pedja
29.3.2010, 12:51
da,lepo ga je zveknuo,iznervirao se zbog igrice i pljasss..
za njega je svaka igra od sad 10+ zabranjena....ali sta je tu je,na meni je sad da ga koliko toliko osposobim sebi za upotrebu!
hvala vam na savetima!Citam na netu da je ComTrade dobio neka priznanja oko toshibinog servisiranja,pa cu ga tamo i odneti...
interesuje me samo koliko da ocekujem za to dranje i ima li mu spasa ili mora nov i da li se tesko nabavlja posebno taj monitor za njega?!
p.s evo,bas te linije u desnom uglu su prve pustile neku tecnost,jedno vreme je radio i sa njima a kasnije se slika pretocila u nebulozni wallpaper ili ti slike vise nema...:(
neki savet,procena,sta raditi,koliko da ocekujem,isplati li se uopste?
hvala puno momci!

Porsche
29.3.2010, 12:58
Ja sumnjam da će moći da iščupaju taj monitor iz mrtvih, a cena zavisi od toga koliko će da košta nov i koliko će oni da naplate rad i ako budu mogli da poprave taj. To ćeš najbolje saznati kad odeš kod njih i tad vidi u zavisnosti od cene koju ti oni kažu za popravku ili zamenu za nov da li se sve to isplati.

VojaM
29.3.2010, 13:20
Hmm... razliven tečni kristal? Mora da se menja ceo displej.
Nemam pojma koliko to košta, ali čisto da se zna da tu nema popravke, samo zamena.

Freško
29.3.2010, 13:45
@kinda_pedja (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=12914)

Nažalost prijatelju nema tu popravka. Tu jedino da menjaš displej ali koliko ti se to isplati? Kontaktiraj fimu Port http://www.toshiba.rs/ . oni su generalni distributer za Tošibu za Srbiju. Preko njih ćeš sigurno moći da naručiš panel. ali ponavljam koliko se tako nešto s obzirom na konfiguraciju isplati....

kinda_pedja
29.3.2010, 14:40
hvala momci,
znaci,razliven tecni kristal!?sad bar znam na cemu sam....evo,upravo sam kontaktirao firmu Port i ceka se odgovor!
jos samo nesto,posto ne ocekujem nesto brz odgovor od njih...koliko otprilike kosta taj panel za njega?100-150e,predpostavljam!?
hvala

Freško
29.3.2010, 14:59
hvala momci,
znaci,razliven tecni kristal!?sad bar znam na cemu sam....evo,upravo sam kontaktirao firmu Port i ceka se odgovor!
jos samo nesto,posto ne ocekujem nesto brz odgovor od njih...koliko otprilike kosta taj panel za njega?100-150e,predpostavljam!?
hvala

Toliko... sve ispod toga je premija.. dok je sve preko toga preterano i ne isplati se....

ati2600xt
11.4.2010, 4:06
Imam monitor PHILIPS 190S DVI rezolucija 1280x1024 . Na xp-u sam koristio osvezavanje od 60 Hz i slika mi je bila ok.
Kad sam pre neki dan preso na Windows 7 Professional 64-bit,koji je by the way originalan :rolleyes: , slova su mi mutna .
Prvo sam stavio osvezenje na 60, posle sam prebacio na 75 i tad mi je malo bilo bolje ali opet su slova nekako mutna.
Prvo sam pomislio da mi se muti vid da je do mene da treba da uzmem naocare :D ali nije jer su i drugi primetili.
Da li neko moze da mi kaze u cemu je problem?
Da nije zbog originalnog windowsa :) ili zato sto je u pitanju Windows Professional?

ivance95
11.4.2010, 12:45
Imam monitor PHILIPS 190S DVI rezolucija 1280x1024 . Na xp-u sam koristio osvezavanje od 60 Hz i slika mi je bila ok.
Kad sam pre neki dan preso na Windows 7 Professional 64-bit,koji je by the way originalan :rolleyes: , slova su mi mutna .
Prvo sam stavio osvezenje na 60, posle sam prebacio na 75 i tad mi je malo bilo bolje ali opet su slova nekako mutna.
Prvo sam pomislio da mi se muti vid da je do mene da treba da uzmem naocare :D ali nije jer su i drugi primetili.
Da li neko moze da mi kaze u cemu je problem?
Da nije zbog originalnog windowsa :) ili zato sto je u pitanju Windows Professional?
Da nisu drajveri.:cool::ciao::ciao::ciao:

6M@tRixXx9
11.4.2010, 13:34
Imam monitor PHILIPS 190S DVI rezolucija 1280x1024 . Na xp-u sam koristio osvezavanje od 60 Hz i slika mi je bila ok.
Kad sam pre neki dan preso na Windows 7 Professional 64-bit,koji je by the way originalan :rolleyes: , slova su mi mutna .
Prvo sam stavio osvezenje na 60, posle sam prebacio na 75 i tad mi je malo bilo bolje ali opet su slova nekako mutna.
Prvo sam pomislio da mi se muti vid da je do mene da treba da uzmem naocare :D ali nije jer su i drugi primetili.
Da li neko moze da mi kaze u cemu je problem?
Da nije zbog originalnog windowsa :) ili zato sto je u pitanju Windows Professional?
Windows 7:dzavo: clear type koji, na nekim monitorima dosta pomutni slova (narocito TFT, LCD). Klikni=>desni klik (desktop)=>screen reslution=>gore u adress baru ti pise display, klikni, i u gornjem levom uglu pojavice se adjust clear type text . . . . tu podesi koliko ti odgovara....

ati2600xt
11.4.2010, 23:19
Da nisu drajveri.:cool::ciao::ciao::ciao:
Nisu drajveri u pitanju skinuo sam najnovije, jedino ako oni nisu dobri ali to vec nije do mene ;)

ati2600xt
11.4.2010, 23:25
Windows 7:dzavo: clear type koji, na nekim monitorima dosta pomutni slova (narocito TFT, LCD). Klikni=>desni klik (desktop)=>screen reslution=>gore u adress baru ti pise display, klikni, i u gornjem levom uglu pojavice se adjust clear type text . . . . tu podesi koliko ti odgovara....

Nisam primecivao ovu opciju,nisam znao da ovo postoji da se namesti :eek: ... Probacu da podesim valjda ce da bude bolje.
Hvala za ovu informaciju :n_klanja:

Bennoda Girl
12.4.2010, 20:31
Imam problem sa monitorom...Samsung (SyncMaster) 720N....iskace mi "Auto Adjustment Locked" i često se pojavljuje ono podešavanje "Picture", i jako je iritirajuće... nadam se da neko zna u čemu je problem...

TDK's Villain
15.4.2010, 23:19
Skoro nov Asus, star oko 4-5 meseci, i odjenom pocinje tzv Treperenje monitora,koje se pojavljuje svako malo sa haoticnim pauzama... Ponekad tokom treperenja izvadim kabal i ekran odjednom skroz pocrni ?!
Izvinjavam se ako je ovaj problem vec pomenut, ali nisam mogao da nadjem isti problem na LapTopu.

tu je naravno uvek opcija--servis.. :(
ali ako ima neko ideju,svaka pomoc bila bi korisna ;)

Yoshimi
16.4.2010, 14:03
Monitor mi je ViewSonic,VA1903wb 19'' LCD. Kad god palim neku igricu,ugasi mi se monitor,i nekih 40''-50'' cekam da se upali,da bih usao u game. Nedaj boze da mi posalje neko na MSN dok igram,ili neki AV update. Posto opet kad me izbaci treba mi toliko vremena.
Ako neko zna,dal je monitor prso ili bilo sta,nek mi javi. Unapred hvala.

JohnnyNT
17.4.2010, 0:56
Imam problem sa monitorom...Samsung (SyncMaster) 720N....iskace mi "Auto Adjustment Locked" i često se pojavljuje ono podešavanje "Picture", i jako je iritirajuće... nadam se da neko zna u čemu je problem...
Ako imaš cd sa drajverima, instaliraj ih.Malo verovatno da će ti pomoći , ali ništa drugo ne možeš sama da uradiš (osim zamene kablova, ali verujem da to već ne vodi ničemu).Ne gine mu servis čini mi se...
Monitor mi je ViewSonic,VA1903wb 19'' LCD. Kad god palim neku igricu,ugasi mi se monitor,i nekih 40''-50'' cekam da se upali,da bih usao u game. Nedaj boze da mi posalje neko na MSN dok igram,ili neki AV update. Posto opet kad me izbaci treba mi toliko vremena.
Ako neko zna,dal je monitor prso ili bilo sta,nek mi javi. Unapred hvala.
Meni se čini da je tu problem do grafičke.

Yoshimi
17.4.2010, 14:46
Graficka kartica je nova, tako da mislim da nije to problem.

Ikac89
17.4.2010, 19:25
Ako je graficka nova, ne mora da znaci da je ispravna..;)

Yoshimi
18.4.2010, 22:29
:boodala: nije do graficke zato sto sam povezao monitor na lap-top i opet ne radi.

sloba
22.4.2010, 1:15
Hah, ne znam odakle da pocnem a da ne zvuci glupo. I nije neki kvar ali me strasno nervira s vremena na vreme. Dakle, monitor je Samsung 753DFX 17" (djubre znam ali ceka update), grafa 8800 GTS 320/320, windows 7, drajveri novi (i sa starijima se slicno ponasa). Dakle, nativna rezolucija je 1024x768 sa 85 Hz osvezavanjem. Kad pokusam da povecam rezoluciju (ne preterujem, idem samo do 1152x864) i nabacim refrersh rate veci od 60 Hz (koji,jelte,"vadi oci"), rezolucija se poveca a refresh rate ne, stoji na 60 Hz. Znaci, ovo mi se i ranije desavalo sa starijim drajverima, mada sam uspevao da je namestim da radi na 1152x864 sa 75 Hz ponekad. Evo danas uradih update drajvera za grafu i problem se pojavio. Uradio rollback starih drajvera sa kojima je lepo radilo, opet isti problem. Cak sam u ocajanju pokusavao da nadjem drajvere za monitor za win7 i svakakve gluposti jos, ma jok. Strasno. Nisam navikao na 1024x768. Znam da je najbolje resenje novi monitor (sad bas neki od 22" place za mnom) ali dok to ne dodje ovo mi dusu truje. Ako je neko imao slican problem i resio ga neka mi pomogne, a ja cu da ga pominjem u molitvama.

FiresnakE
22.4.2010, 11:06
E ovako pitanje jedno, imam monitor Samsung SyncMaster 997MB, koji u principu radi odlicno, da cuknem u drvo.
Rezolucija na kojoj je non stop je 1280x1024 na 85Hz.

Ono sto meni smeta su providne vertikalne linije koje se pojavljuju na levoj strani monitora i na desnoj ali malo vise prema sredini. Linije su kao one od podesavanja "moire" efekta, samo sto one lucne, a ove moje su vertikalne. Vise deluju kao da ima "vroom" u gajtanu, ali gajtan je nov, i nije prelomljen nigde.
Da li one mogu nekako da nestanu ili ne, tacnije da ih se ratosiljam?
I sta moze da bude u pitanju, ima li neko slican problem?

Unapred hvala!

srbdr
24.4.2010, 23:07
Pojavio mi se problem na monitoru samsung p2270. Kupljen je pre 7 dana u pc prac***-u. Sinoc su mama i sestra gledale neki film i odjednom se ekran zamracio i zamutio,nikakve komande nisu pomagale,sta god pritisnuo sve je bilo mrtvo,a film je i dalje isao,tacnije zvuk. Morao sam da ga restartujem. To se posle ponovilo 2 puta,opet kod gledanja istog filma i to posle 10ak min. Zatim sam pustio drugi film,i sve je islo ok,pa sam igrao pes i opet je sve bilo ok. Ali,evo ga opet, malopre sam usao u pes,i taman sam hteo da krenem da igram i ekran se opet zamutio,ovaj put bela boja,ali kao da su neke uspravne paralelne linije postojale. Da li neko zna sta bi ovo moglo biti? Da li je uopste problem u monitoru ili je nesto drugo? Napominjem komp je uzet pre mesec dana (konfa iz profila)

Porsche
25.4.2010, 0:08
Pre će biti da je nešto drugo, a ne monitor. Pitanje je kakve drajvrere koristiš za grafičku u kakvom ti je stanju OS i mnogo toga.

srbdr
25.4.2010, 0:23
pa kazi odakle da krenem? sta prvo da proveravam. Imam jos nesto da dodam,kad igram pes desava mi se da slika postane nekako kockasta kad saljem duge lopte,i onda se vrati u normalu kad igrac primi loptu. Do pre 7 dana sam koristio samsung 920n i nisam imao ovakvih problema,a u medjuvremenu nisam nista cackao na kompu

goran_dox
28.4.2010, 1:02
Monitor LG WT 227 na 60hz , rezolucija native 1680x1050, grafika fx5200, Win XP sp2..
Posle par sati rada monitora(monitor radi 10-12 sati dnevno), na dva centimetra od donje ivice monitora (paralelno sa taskbarom), pojavi se linija, debljine 1 milimetar, za par nijansi svetlija od pozadine.. Linija ide na par centimetara od leve ivice, pa skroz do desne ivice. Na crnoj, plavoj i crvenoj pozadini se ne primecuje, na beloj vrlo malo, dok je na sivoj vidljiva najbolje. Linija se vidi, doduse jedva, i dok se racunar pali, takodje i u biosu. Imam ga vec vise od dve godine i monitor je jos nekih desetak meseci pod garancijom...Neki savet, pomoc ili slicno?

Evo i slicice, malo su losijeg kvaliteta, slikane su telefonom.

http://img217.imageshack.us/img217/1303/28042010303.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/2629/28042010304.jpg

Miki1987
11.5.2010, 17:03
Монитор на лап-топу...
при неком углу око 90степени трепери слика, као да контакт није добар, да ли то има везе са неким флет каблом или шта? Када га мало више отворим онда је све ок, тако да му неки углови уопште не одговарају... :confused:

doctor
11.5.2010, 23:02
Najverovatnije ima veze sa flet kablom, nosi ga u servis da zamene kabl/provere kontakte.

(napominjem da se ne razumem u "strukturu" lapova baš najbolje, pa ni ne znam kako bi izgledali ti flatovi :))

thecoby
31.5.2010, 13:34
Pre nekoliko dana TFT monitor je poceo lagano da mi treperi, kao da pixeli vibriraju. Zatim mi je crkao kabl za napajanje monitora, kupio novi i evo isti problem. Probao sam sa stavljanjem drugog produznog od uticnice, ista prica. Nema nikakvih elektricnih aparata blizu monitora. Nije mi se to ranije desavalo. Sta je u pitanju?

Ivan452
31.5.2010, 13:44
proveri da li ti je cvrsto prikljucen kabal i na strani monitora i na strani racunara.
Proveri koji ti je refresh rate. Za vecinu monitora je default 60MHz. Probaj vise da stavis ako ti je vec na 60MHz podeseno.

thecoby
31.5.2010, 14:00
Refresh je 60 Hz, svi kablovi su dobro pricvrsceni. Prikljucio sam monitor na laptop i sve je ok, kad ga prikljucim na komp, onda vibriraju pixeli. Ali samo sa desne strane, sa leve ne!

AstraLogos
31.5.2010, 15:24
Refresh je 60 Hz, svi kablovi su dobro pricvrsceni. Prikljucio sam monitor na laptop i sve je ok, kad ga prikljucim na komp, onda vibriraju pixeli. Ali samo sa desne strane, sa leve ne!
Ajde razmisljaj te malo logicki a ne ono proveri kabl, da li 60hz i ostalo sto nema logike.
Ako ti monitor radi na laptopu a nece na kompu sta monitoru daje sliku ako ne graficka karta. Ne znaci da je crkao graficki chip ili procesor. Mozda je nesto u naponskoj jedinici na grafickoj karti i to probija na monitor onako kako si napisao. Probaj da nadjes drugu graficku i samo prikljucis da vidis da li i onda imas isti problem? Ostalo ces sam znati sta da cinis. :)

Mario Pavićević
31.5.2010, 15:42
Da li imas slucajno imas TV karticu u racunaru?Ona ume da pravi problem, tj. signal iz kablovske mreze, javlja se obicno kod VGA veze sa monitorom kod DVI uglavnom nema problema. Probaj da izvuces kabl od kablovske iz kucista pa vidi sta se desava.

thecoby
31.5.2010, 16:10
Resio sam problem! Jedan od dva DVI konektora na izlazu graficke kartice nije u redu, kad sam ubo u drugi sve radi normalno, nema vibriranja piksela. Hvala na savetima! :)
Da li da detaljno pregledam neispravni DVI, mozda se nesto iskrivilo [strasno me mrziiiii] ili da planiram da prodajem graficku u skorije vreme?

IrfanSt
31.5.2010, 16:37
Ovako imam jedan "slučaj" oko samog rada monitora. U pitanju je malo stariji model CRT-a. Dakle, u nekim momentima nakon restarta računara na ekranu se pojavi kao lepeza duginih boja. Dakle u pozadini se ništa ne vidi samo je crna boja, i lepeza boja. Nakon što isključim monitor na kratko (dugme) i ponovo uključim u pogon sve se vrati na normalno. Da li su tu upitanju smetnje putem frekvencija zvučnika ili nešto slično? Mada pomjerio sam čak zvučnike dalje od monitora. Tako da nije ni to urodilo plodom.

Također još jedna napomena, prilikom tog "defekta" nije moguće ući u menu od monitora.

AstraLogos
31.5.2010, 16:45
Resio sam problem! Jedan od dva DVI konektora na izlazu graficke kartice nije u redu, kad sam ubo u drugi sve radi normalno, nema vibriranja piksela. Hvala na savetima! :)
Da li da detaljno pregledam neispravni DVI, mozda se nesto iskrivilo [strasno me mrziiiii] ili da planiram da prodajem graficku u skorije vreme?
Ne diraj bolje taj DVI ulaz, jer je lemljen na samu stampu od graficke karte. Ako krivis i ispravljas mozes samo ostati bez nje. :kreza:
A da uvalis graficku, pa ako neces da menjas ne moras. Radice ti sigurno jer je kao sto sam rekao ispravna. Jedini razlog zasto bi je eventualno prodao je izlaz za HDMI i ako hoces da na drugom DVI izlazu ( koji ti sada ne radi ) saljes signal na kucnu plazmu ili led TV.

AstraLogos
31.5.2010, 16:52
Ovako imam jedan "slučaj" oko samog rada monitora. U pitanju je malo stariji model CRT-a. Dakle, u nekim momentima nakon restarta računara na ekranu se pojavi kao lepeza duginih boja. Dakle u pozadini se ništa ne vidi samo je crna boja, i lepeza boja. Nakon što isključim monitor na kratko (dugme) i ponovo uključim u pogon sve se vrati na normalno. Da li su tu upitanju smetnje putem frekvencija zvučnika ili nešto slično? Mada pomjerio sam čak zvučnike dalje od monitora. Tako da nije ni to urodilo plodom.

Također još jedna napomena, prilikom tog "defekta" nije moguće ući u menu od monitora.
To mi sve lici na slabljenje katodne cevi ili nesto iz elektronike sa visokog napona. Ukoliko ta pojava bude sve cesca, jedino ti ostaje da ga odneses u neki TV servis da vide sta riknjava.
Ali prvo se raspitaj koji od servisa popravlja monitore. ;)

NIx Car
19.6.2010, 18:45
ovako imam LG FLATRON w2234s i imam sledeci problem: do pre jedno 5-6 meseci imao sam problem da mi monitor onako treperi. Prebacim komp i monitor u drugu sobu cista slika sve ok. A kad sam dobio nov PC monitor je poceo da treperi kao pre samo malo jace. Najgore mi je kada igram PES 2010 nervira me to treperenje jako. Dok na tvu nakacen preko HDMI DVI ulaza sve ok.

Sass Drake
19.6.2010, 21:10
ovako imam LG FLATRON w2234s i imam sledeci problem: do pre jedno 5-6 meseci imao sam problem da mi monitor onako treperi. Prebacim komp i monitor u drugu sobu cista slika sve ok. A kad sam dobio nov PC monitor je poceo da treperi kao pre samo malo jace. Najgore mi je kada igram PES 2010 nervira me to treperenje jako. Dok na tvu nakacen preko HDMI DVI ulaza sve ok.

Pokušaj sa uključivanjem V-Sync-a.

NIx Car
19.6.2010, 21:23
gde to da ukljucim? :D

Sass Drake
20.6.2010, 12:40
Ili ga forsiraj u drajveru ili pretraži podešavanja za PES.

NIx Car
21.6.2010, 8:52
Ili ga forsiraj u drajveru ili pretraži podešavanja za PES.

ali problem nije samo u PESu vec uvek.... samo ne mogu da odredim da li se to desava i na pocetku pre butovanja wina......

Sass Drake
21.6.2010, 10:20
Prije si riješio problem tako što si monitor prebacio u drugu sobu. Ako si samim tim monitor uključio u drugu utičnicu i ako na TV-u nemaš problema, monitor uključi u istu utičnicu gdje ti je i TV.

NIx Car
21.6.2010, 12:32
Prije si riješio problem tako što si monitor prebacio u drugu sobu. Ako si samim tim monitor uključio u drugu utičnicu i ako na TV-u nemaš problema, monitor uključi u istu utičnicu gdje ti je i TV.

da probam da promenim kabl posto mi ide preko onog konvertera sto sam dobio uz grafu dvi to vga? Da kupim kabl VGA mini HDMI?

Sass Drake
21.6.2010, 12:54
Meni ovo više liči na problem sa strujom u tvom stanu, ali kao što si već rekao probaj sa drugim kablom ili eventualno drugim DVI/VGA konvertorom. Šta još od električnih uređaja imaš blizini monitora?

NIx Car
21.6.2010, 22:16
TV,externjak Kucni bioskop,zvucnici. samo tv je ukljucen u drugi steker ovo sve na razvodjac

Sass Drake
21.6.2010, 23:10
1. Udalji zvučnike od monitora koliko možeš.
2. Isključi TV, a u njegovu utičnicu priključi monitor.

dzonis81
22.6.2010, 20:56
Imam problem.
Moj monitor Flatron LG, u zadnja 2 dana kada ukljucim kompjuter ne radi, tj svitka mu lampica i ne moze da se ukljuci niti iskljuci. Onda sam iskljucio monitor iz struje, misleci d anije napon u pitanju, posto su bile kise i nevrijeme.I kada vratim u struju, ukljucim monitor i on onda radi...Sjutra dan opet se isto desava, ja onda iskljucim komjuter opet sve isto,...on radi normalno, onda ga opet iskljucim da vidim mogu li da ga ukljucim i on radi, i tako sam provjeravao posle sat ili dva, on znaci posle duzeg vremena kada ne radi , desava se to sa lampicom da svitka i ne daje znake zivota...dok Hard radi i cuje se i bip i sve je ok...
Sta da radim???
Neki ljudi su mi savjetovali da promijenim pruzni kabal, ili produvam uticnice i slichno...i da probam na neki drugi kompjuter itd...
Zna li iko od vas, u cemu je problem, i d ali mi to ima veze sa kucistem i da li mi moze nastradati od ovakvog kvara hard, jer imam punofotografija itd....znate vec...
molim vas pomognite, havala svima unaprijed!!!

shrafko
22.6.2010, 21:22
1) Reklamiraj ako je u garanciji
2) Ne može da ti ošteti komponente u kućištu
3) Ako nije u garanciji, proveri kablove (zovni nekog s voltmetrom/potenciometrom ako možeš), utičnicu, itd
4) Probaj na drugom računaru, možda je problem u tvojoj grafičkoj karti
5) Možda ti odlazi trafo (ili kakogod da se to već tačno zove) u monitoru
6) Ako je problem u monitoru i isti je van garancije, razmisli da li ti se isplati da plaćaš popravku. Monitori su sada poprilično jeftini, majstori umeju da zacepe cenu, popravljeni proizvod je opet van garancije, itd..

P.S: Nema potrebe za ponavljanjem ;)

dzonis81
22.6.2010, 21:45
Samo mi pojasni to sa grafickom, sta ako je to u pitanju....npr!
Jedan drug mi rekao da je moguce da je crkao kondezator za napajanje monitora ili su iscureli neki elektoliti, sta li vec...i d aje takva opravka 20 eura!!!!

shrafko
22.6.2010, 22:23
Pa ništa, ako je problem sa grafičkom, treba ti nova grafička, ukratko. To i jeste poenta priključivanja tvog monitora na drugi računar, tj. na drugi video izlaz (drugu grafičku), da bi sistemom eliminacije utvrdio u čemu je problem. Iskreno govoreći, može biti mali milion razloga zbog čega imaš problema sa monitorom. Grafička i loša struja su samo dva.

treci
28.6.2010, 1:46
Situacija je sledeca. Pojavljuje mi se poruka auto image adjust kad pokernem neku igru (metro 2033, pes 09, pes 10, just cause 2, battlefield bc 2). Isto se desava prilikom boot-a win-a. Prilicno je iritirajuce:n-cc2:. Sve je bilo ok do pre dva dana kada je pocelo da se desava samo od sebe. U OSD sam iskjlucio resolution notice, ali ne vredi. Sta da cinim? Monitor je iz profila

EDIT: Problem je resen sam od sebe, tj. kako se pojavio tako je i nestao

Miki1987
2.7.2010, 2:26
Кад смо већ код ViewSonic-а: имам модел VA2013W и закуцао ми је на 60Hz снимио сам драјвере са цд-а све регуларно, покушао и неке са нета али кеће да су ови већ ок. Имам Win7 moжда још нема нормалних драјвера?

Beagle
2.7.2010, 10:50
Za TFT monitor ti je krajnje nebitno na kom refresh rate-u radi. Ako se igras, onda je nizi refresh rate i bolji, posto su sanse da ti igra secne kada je vsync aktivan manje.

treci
6.7.2010, 19:11
Кад смо већ код ViewSonic-а: имам модел VA2013W и закуцао ми је на 60Hz снимио сам драјвере са цд-а све регуларно, покушао и неке са нета али кеће да су ови већ ок. Имам Win7 moжда још нема нормалних драјвера?

Vecina tft monitora u native rezoluciji radi na 60hz

Miki1987
8.7.2010, 15:13
Хвала на одговорима. Мада увек сам мислио да је већа фреквенција боља, као мање замара очи итд :confused:

Sass Drake
8.7.2010, 15:54
Хвала на одговорима. Мада увек сам мислио да је већа фреквенција боља, као мање замара очи итд :confused:

To važi za CRT monitore.

Beagle
8.7.2010, 15:59
To ima smisla kod CRT monitora koji sliku iscrtava liniju po liniju (progresivno) jer se gubi osvetljenost piksela kada u njega vise ne udara snop elektrona.

TFT monitor uvek ima konstantno osvetljenje (posto se iza TFT matrice nalazi izvor osvetljenja, uglavnom CCFL lampa, a sada su i LED diode moderne), a slika se iscrtava odjednom, te fliker (treperenje) ne postoji.

Cak i kada bi TFT radio na 48Hz (a nijedan ne radi na tako malom refresh rate-u) tesko da bi primetio neke anomalije u radu. Manji refresh rate od toga i promene slike bi vec bile uocljive, ali i dalje to ne bi bio fliker efekat.

Rocker
12.7.2010, 18:39
Problem je sledeći: Moj drugar ima lap koji je nov, ali je monitor delimično neispravan. Nije pod garancijom, dobio ga je na poklon. Mašinica je sasvim OK, ima čak i neku ATI solidniju grafu, šteta je da se baci. E, sad, što se monitora tiče...monitor menja pozadinsko osvetljenje svakih sekund ili kraće. Nešto kao sporo treperenje. Jel' zna neko o čemu se radi? Da li su u pitanju lampe ili neka elektronika koja ih kontroliše? U pitanju je Fujitsu lap, ne znam tačan model, ali je 15,4 (odokativno). Koliko bi otprilike koštala popravka i da li se takve stvari uopšte popravljaju kod nas? Ako znate neki dobar servis, dajte hint na PM. Hvala. :)

flamingos
12.7.2010, 20:31
nesto imam osecaj da treba ceo ekrna da mu se promeni,mada po ovome sto kazes deluje da su u pitanju lampice,a mozda je cak i flet kabl..e sad ako i moze da se popravi ima da ga izadje ko svetog petra kajgana. KAd sma ekran za laptop novi da stavis oko 100e kosta i velikom vecinom je muka da nadjes odgovarajuci,sem na nekom aukc. sajtu

Rocker
12.7.2010, 21:16
Ako bi popravka koštala 100-tinak €, ja to smatram sasvim prihvatljivim za lap sa 4850 grafom i 4GB RAM-a, pogotovu što ga je dobio za džabe! :kreza:

marko1986
13.7.2010, 1:07
ljudi,imam sledeci problem sa monitorom Asus vw 195 19ica vide,dakle monitor je radio sasvim normalno,posto sam menjao komp i rezolucija nije bila podesena kako treba ja sam je menjao,a nije bilo one koja meni treba,pokusavao sam da nadjem neku koja ce najbolja biti,i tako menjao par puta sve dok se odjednom monitor nije ugasio u potpuno crkao,sad ne detektuje signal iz racunara a probao sam ga na vise kompova,monitor radi pojavise slika NO SIGNAL i odmah se ugasi ode na Stand By.Zna li neko o cemu se radi.Znaci kvar se javio prilikom promene rezolucije.Pokusavao sam idrugi kabl da stavim i isti problem,znaci nije do kabla.

Nutsbre@ker
18.7.2010, 22:01
Moj ortak je imao isti problem sa belineinom 17-icom. Dijagnoza: otišlo je osvetljenje monitora. E sada ako nisi vičan elektonici, ništa ne možeš da uradiš, uostalom i ne isplati se. Nosi ga u servis ako je u garanciji, pa neka se oni cimaju.

marko1986
19.7.2010, 23:55
DA jeste u garanciji je,odneo sam ga na reklamaciju,sad cekam odgovor,nadam se da ce mi dati nov :),Hvala u svakom slucaju.

mezzano
26.7.2010, 9:39
Juče mi je radio kompjuter, i u jednom trenutku sam video da se monitor ugasio, i u prvi mah sam pomislio da se komp restartovao, međutim, odmah sam video da muzika i dalje ide i on se, u sekundi uključio. Posle 20-ak minuta, seo sam da napravim neke plejliste, i odjednom monitor se ugasio! :confused: Pokušao sam da ga uključim, ali nije reagovao na pritiskanje dugmeta za uključivanje, LED dioda je bila ugašena. Skinuo sam ga i pokušao da uključim u drugi utikač, međutim, ništa, stavio sam mu drugi kabal, isto ništa... Mrtav je! Jedino što se dešava, kad mu priključim kabl i uključm ga u sturuj je da se čuje neko tiho pucketanje. Inače, reč je o CRT monitoru, Samsung SyncMaster 793DF, star je negde oko 5 god.
Ima li neko ideju šta bi moglo da bude, i da li može da se popravi i za koje pare, odnosno da li se isplati, pošto ne verujem da takav monitor košta više od 1.500-2.000 din?

doctor
26.7.2010, 11:07
Biće da je crk'o, mada može da bude i da je samo nešto izgubilo kontakt... Lično mislim da se ne isplati popravljati ga.

mezzano
26.7.2010, 12:02
Tko sam i mislio. :( Hvala doctore.

ahil952
27.7.2010, 11:22
Jutros kada sam upalio komp. pojavio mi se eledeći problem.Naime posle određenog vremena slika na monitoru promeni boju kao da se gleda kroz zeleni filter,to traje 1 do 2 sekumde i ond nastavi normalno sa radom pa se posle određenog vremena ponovi.Monitor je Samsung SyncMaster 920N LCD.

Beagle
27.7.2010, 11:33
Proveri da li je kabl dobro ušrafljen u monitor i u graficku. Ako nije to, probaj drugi kabl.

shigumicu
21.8.2010, 16:29
Prvo da vas sve pozdravim.
Nov sam na forumu i odmah da vam se izjadam. Moj monitor je LG Flatron L225ws. Ima nesto vise od 2 god. i pre neki dan je poceo problem koji se ogleda u sledecem: Kada uklucim monitor na power dugme, on se ne pali vec samo pocne da blinka plava dioda u dnu ekrana (inace je narandzaste boje kada je monitor iskjucen). Blinka otprilike 1-2 minuta i onda se monitor ukljuci. Cini mi se da monitoru treba sve vise vremena da se upali. Menjao sam energetski kabl i opet isto. Takodje nezavisno da li je monitor spojen na graficku ili nije opet isto. Znaci monitor direktno u uticnicu bez spajanja na komp nece da se upali (znaci nije graficka). Ako je neko imao slican problem i zna kako da ga resim, bio bih mu zahvalan.

Beagle
21.8.2010, 16:36
To je kvar koji ces tesko sam resiti (sem ako ne zelis da se igras sa multimetrom i lemilicom). Najbolje je odneti monitor u servis.

shigumicu
22.8.2010, 2:14
Nisam bas strucnjak za elektroniku, tako da cu ga odneti u neki servis. :)

Hvala na brzom odgovoru!

aptihus
30.9.2010, 20:58
može biti da je ovo već viđen problem al kako sam ja nova u svetu kompjutera:alealeee: za mene je neviđen problem i nemam baš uslova da iščitam celu temu,monitor mi se gasi:facepalm.
ovaj moj Smsng SyncMaster 720N koga imam već tri godine, radio dobro do pre pet dana kada je poceo da me smara sa auto adjustment-om, prvo se ponekad aktivirao, onda presao na ucestalo da bi se problem prosirio jer se monitor poceo paliti-gasiti, poput lightshow-a, juce sam morala ručno držati taster of/on da bi on zadržao sliku. Ceo racunar mi je na jednoj produžnom kablu od kad sam ga kupila, nista nisam menjala, nesto mi ne govori da je do naponskog kabla. da li je neko imao slicnih problema?

JohnnyNT
1.10.2010, 0:23
Naponski kabl monitora ili čitavog računara (produžnog kabla)?Ceo problem mi deluje kao slučaj za servis, kao i većina problema sa monitorom.

Zoranb007
1.10.2010, 1:01
DELL2209WA

Pojavile mi se neke tacke u donjem delu panela, tecke su velicine kao pixeli ali nisu pixeli, izgledaju sivkasto tamno, kao kada sa grafitnom olovkom ostavi otisak tacke na papiru, i nalaze se skroz u dubini panela.
I kada gledam sa strane-iskosa nevide se...

Jednom sam vec slao u njihov servis, i dali su mi novi komad, ali i na ovom novom monitoru su posle nekih mesec dana istrcale te razbacane tacke...
Moguce je da su mi dali nov monitor iz iste serije sa istom greskom, a bogami moguce je i da su samo panel prepakovali u drugo kuciste, pa kao fol dali nov:cool:, e to vec neznam, samo vidim da su iste te tacke i na zamenjenom monitoru, malo drugacije razbacane.

Ponekad (ali retko) se desi da se neka tacka izgubi, pa se vrati, ili izbledi u svetlo sivo pa se vrati u tamno sivo.

Kada su mi menjali monitor, rekli su da je to neko strano telo (prasina i slicno...) ali kako je moguce da u oba monitora bude strano telo, i da izgleda isto???

Nesto nisam siguran da su bili iskreni u vezi prasine:mad:

Da li neko zna o cemu se radi, sta bi to moglo da bude, jel imao neko susret sa ovim problmom?

dzoni23
8.10.2010, 10:45
Ljudi imam problem sa monitorom "samsung SyncMaster 730bf"
Do pre dva dana radio je bez problema i onda odjednom kad sam upalio komp. monitor nije mogao da se upali, ona zelena lampica za power samo treperi ali ne onako normalno nego ubrzano, ne reaguje ni na jedno dugme a nije ni do kablova posto sam probao na skroz drugom kompu i sa drugim kablovima.

Ako moze neko da mi pomogne ko zna o cemu se radi bio bih mu zahvalan, ako ne ide u servis :)
hvala. :ciao:

doctor
8.10.2010, 15:00
Servis ;)

JohnnyNT
8.10.2010, 15:09
Servis ;)

x2, jer kao što već rekoh, korisnici mogu malo šta da urade sami kod kvara monitora osim ako nisu tehnički "potkovani".

Sun Tzu
9.10.2010, 0:05
monitor nije mogao da se upali, ona zelena lampica za power samo treperi ali ne onako normalno nego ubrzano
Evo i meni zadnja 3 dana tako.. kad ga palim ujutru neće da upali iz prve nego treperi lampica i kao da se pali i gasi monitor, ali nema slike. Tek posle možda 5min? se pojavi i posle radi ok. Ko da mu treba da se zagreje vremena... :confused:
Te sam odlučio da ga više ni ne gasim.. :o

balubalubalu
9.10.2010, 5:55
Molim vas da mi pomognete. Posedujem ASUS 22' inchni monitor, tacna mu je oznaka valjda VW222 (tako nesto) i graficku nVidia GeForce 8600 gt... E sad, posto komp koristim skoro samo za igre (i to za counter strike), igram na rezoluciji u igri od 640x480. Problem je u tome sto ne mogu nikako prebaciti aspect ratio na 4:3 (iliti da se laicki izrazim, nikako da se skrati monitor, suzi, sa one dve crne linije sa strane). Pokusavao sam apsolutno sve, menjao rezolucije, cackao oko drajvera, cackao oko podesavanja (u kojima nema KEEP ASPECT RATIO ili sta vec, vec sam googlao oko toga), ama bas nista ne donosi rezultate. To i ne bi bilo tako strasno da me 2 stvari ne nerviraju. Prva je, da na 800x600 monitor bez problema suzi sliku (a na gore pomenutoj rez. nece ni u snu), i druga stvar je sto drug, koji drzi igraonicu, ima iste monitore (takodje sa nVidia gf karticama ali samo drugi model), sa APSOLUTNO istim podesavanjima, i njemu na rezoluciji za monitor 1280x800 suzi ekran, a meni na istim podesavanjima kuci, naravno pogadjate, nece. Jako bih voleo to da resim jer je slika jako jako ruzna onako razvucena, i stvarno mi smeta. Ako imate IKAKVO resenje, molim vas da mi kazete. Promena rezolucije u samoj igrici ne dolazi u obzir. Hvala vam unapred i izvinite zbog duzeg posta, ali morao sam da objasnim da sam sve pokusao -.- ...

EDIT : I zaboravio sam samo da napomenem da van igre, na desktopu je suzen ekran, sve ok, ali kad udjem u igru se razvuce, i kada pokusam da na kontrolama na monitoru namestim, aspect ratio stoji zakljucan, tj. ne mogu uci u to podesavanje.

doctor
9.10.2010, 16:06
Nemoguće je imati 4:3 na tom monitoru u 640x480.
Imam ga i ja i imam istu grafičku (mada je grafička nebitna).

Igraj CS na max rezoluciji ne glupiraj se sa tim niskim rezolucijama to su čista pro*eravanja da se lakše igra na njima...

zakzizu
19.10.2010, 9:50
kolega s posla ima problem sa monitorom,kad upali komp monitoru treba 5-6 min da dodje normalna slika u medjuvremenu se ne vidi ništa(igra slika)šta bi moglo biti?uzeo je taj monitor od nekog komšije mislim da je 17 inča dijagonala

doctor
19.10.2010, 15:24
CRT ili LCD?
Inače, koji god da je, verovatno crkava.

jelly
7.11.2010, 4:25
Za pocetak grrrr
Monitor: Samsung SyncMaster 933SN
Graficka: ATI Radeon HD 4650
OS: win 7 64 bit
Problemi sa monitorom javili su se pre jedno mesec dana (inace nov monitor kupljen krajem aprila) i to tako sto se ekran zabeli i ne pomaze nista. Odnela u servis, kao kod njih je radio celu noc, i verovatno je do mojih kablova.
Kupila nove kablove, monitor radio citava 2 dana, i pre par sati, slika se zaledi, onda pocinje da tamni (u jednom trenutku izgledalo je kao belo nebo sa tamnim oblacima), pa se pojave vertikalne linije duginih boja, pa se one stanje, i onda pocinje da svetli, i tamni... Normalno restartovala sam komp, i sve ok. Posle 2 sata, opet isto. Ugasim monitor, ukljucim ga ponovo i glupi beli ekran :nov_mad2: Tu mi je pukao film, uzmem od brata stari monitor (pa ono ima vise od 10 godina), stavim njega i sve super.
Ima li neko ideju?

JohnnyNT
7.11.2010, 21:54
Stavi taj monitor na neki drugi računar sa tim tvojim (pretpostavljam novim) kablovima, i ako opet brljavi pravac servis.Pod garancijom je, dakle njihov problem.I nemoj biti ljubazan :D

MacGruber
9.11.2010, 10:26
Kablovi, uzemljenje, jaca/slabija struja.. vga ulaz ostecen.. moze biti 100stvari

zorz83
14.11.2010, 20:33
Ljudi ja imam poblem sa monitorom Samsung SyncMaster 793df . Ne valja mi boja na monitoru.Slika mi je zeleno-plava. Nedostaje mi srvena boja, umesto nje se sve vidi crno ... da li neko mozda zna u cemu je problem? Ponekad se vrati boja, pa se zatim opet izgubi... proveravao sam kablove, ali ne reaguje .:eek:

Sass Drake
14.11.2010, 20:38
Mislim da ti je otišlo jedno kolo za regulaciju boje. Prijatelj je imao problem sa požutjelom slikom koja se vraćala u normalu najčešće na XXX sadržajima :D. Što se tiče popravke, čak iako nađeš nekog ko je voljan da popravlja CRT monitore, ne isplati se.

bobiv
14.11.2010, 23:05
Ljudi ja imam poblem sa monitorom Samsung SyncMaster 793df . Ne valja mi boja na monitoru.Slika mi je zeleno-plava. Nedostaje mi srvena boja, umesto nje se sve vidi crno ... da li neko mozda zna u cemu je problem? Ponekad se vrati boja, pa se zatim opet izgubi... proveravao sam kablove, ali ne reaguje .:eek:
Taj Samsung mislim da ima moj drug realno lošije boje nisam video ni na jednom monitoru. Samsung nikako da uskladi boje ni na televizorima
a ni na tft ni na crt monitorima.Uvek im nešto fali.Na crt posle određenog
vremena ili zamuti sliku (OSLABI MU EKRAN ILI KASKADA) ili znada brljavi sa bojama umesto crne meša se crvena pa mu dođe nešto braon-crna.
Dok na tft su boje nekako isprane bledunjave.
Ako imaš nekog da ti pomogne da ne prčkaš sam.Skini mu pokloopac pozadi
izduvaj prašinu pa probaj polako da mu pomeraš potenciometre treba da na
katodnoj cevi ima 3 crvena plava i zelena.Al nemoj da rašteluješ polako pomeraj pa vrati na sredinu kako je bilo.Ako je posle isto zeza onda riknjava
rgb stepen a crt su tolko jefini da se ne ispalti da nosiš u servis jedino u slučaju da je neki skuplji profi model..:odoK:

doctor
15.11.2010, 0:09
A moj prastari Samsung 551s radi i izgleda odlično već 9 godina ako se ne varam :p
(Pu, pu, da ga ne ureknem :))

bobiv
15.11.2010, 1:03
Ja imam iyama s 702 gt proizveden 1998 do skoro sam ga koristio.
Skoro sam mu sredio sliku malo je mutio po ivicama al sam našo njegovu
šemu.Oduševio me što ima 2 potenciometra za fokus.U servisu mi reko lik
da samo visoke klase tih monitora i tv a imaju 2 fokusa.Jedan odrađuje
štelovanje po uglovima a drugi sredinu ekrana.Malo sam mu povećo svetlo
jel nije moglo da se osvetli na podešavanjima već sam direktno unutra na
potenciometru..Inače su mu boje fantastične mislim da je Nec ekran unutra.
Čist japanac..:)

MacGruber
16.11.2010, 11:41
baci taj chernobilj u djubre i sacuvaj vid

zorz83
18.11.2010, 19:50
Necu sam bogami, nikada nisam ni otvarao. Pokusacu da nadjem nekoga, mada ja sumnjam malo i na maticnu plocu ...

Budi_SVoj
14.12.2010, 10:04
samsung 206bw kupljen pre 4 godine,kao i graficka MSI 8600gts

Zadnjih par dana se desava da pri ukljucivanju racunara monitor gubi i pojavljuje sliku svake sekunde,kao da ne dobija stalan signal iz graficke.Probao sam i drugi dvi slot na grafickoj ista stvar.Osim kablova,koje cu danas da zamenim,sta bi jos moglo da pravi problem?

Pozdrav i hvala unapred!

purke
17.12.2010, 18:11
Pozzz,imam problem sa monitorom,naime kada palim komp i u toku rada postepeno mi se pojavljuje i gubi uspravna zelena crta koja je baš iritirajuća.da li neko ima rešenje za ovaj problem,hvala
purke

Postovi: 12
Pridružio se: Sub Dec 12, 2009 11:02 pm

xp professor
22.12.2010, 16:34
Kao prvo: nemojte mi zameriti ako se već diskutovalo o ovom problemu u prethofnim stranama. Stvarno nemam vremena da listam svih 24 strana.

Kao drugo: problem je u monitoru Samsung 755dfx (http://www.warnet2.pl/img/zdjecie/samsung%20755dfx.jpg), mada mislim da nije ni bitno koji je monitor.
Jutros, kad sam palio PC, sve lepo radi, ali na monitoru se pojavila neobična roza boja. Podesio sam kontrast na samim dugmićima na monitoru i mogu reći da je malo pomoglo, ali se ipak još primeti da ima roze boje.
E sada, ja ne mogu da posaljem screenshot jer bi se na vašim monitorima videlo normalno, ali mogu zato da slikam.

Evo je slika pa ako nešto pomogne drago mi je.

http://www.dodaj.rs/t/2O/B1/wYJcSg1/dscn2892.jpg (http://www.dodaj.rs/?2O/B1/wYJcSg1/dscn2892.jpg)

Jel trebam da instaliram nove drajvere, da li je to kvar samog monitora ili se nešto samo poremetilo, nadam se da znate šta je i da ćete moći da mi pomognete.

Hvala. :)

bobiv
22.12.2010, 16:57
Ta roze boja kod crt monitora se javlja usled namagnetisavanja ekrana
a može da bude i kvar.Za početak isključi monitor sa mreže jedno vreme
nek mu se isprazne elektroliti jedno pola sata pa ga uključi pa vidi jel još
uvek ima tu boju..Ako si stavljao pored neki zvučnik ili neki prirodni megnet
oće da se pobrkaju boje.Mada na kvalitetnijim crt kad se startuje pali
se opcija degauss koja protrese sliku i služi za razmagnetisavanje..Ako sve
to ne pomogne onda samo servis..:qliranje:

xp professor
22.12.2010, 17:32
Ta roze boja kod crt monitora se javlja usled namagnetisavanja ekrana
a može da bude i kvar.Za početak isključi monitor sa mreže jedno vreme
nek mu se isprazne elektroliti jedno pola sata pa ga uključi pa vidi jel još
uvek ima tu boju..Ako si stavljao pored neki zvučnik ili neki prirodni megnet
oće da se pobrkaju boje.Mada na kvalitetnijim crt kad se startuje pali
se opcija degauss koja protrese sliku i služi za razmagnetisavanje..Ako sve
to ne pomogne onda samo servis..:qliranje:

E ovoga se nikada ne bih setio. :D
A jel kalkulator spada u magnetna svojstva?

Sass Drake
22.12.2010, 17:37
E ovoga se nikada ne bih setio. :D
A jel kalkulator spada u magnetna svojstva?

Ne. ;)

bobiv
22.12.2010, 17:42
Zavisi koji je model kalkulatora ako je onaj gxpz77 onda oće..:)
Šta da ti kažem viđao sam x puta da ljudi imaju malo prostora pa poređaju
oko crt monitora neke 2,1 zvučnike kineze koji nemaju magnetne zaštite...

xp professor
22.12.2010, 18:30
Zavisi koji je model kalkulatora ako je onaj gxpz77 onda oće..:)
Šta da ti kažem viđao sam x puta da ljudi imaju malo prostora pa poređaju
oko crt monitora neke 2,1 zvučnike kineze koji nemaju magnetne zaštite...

Sklonio sam sve stvari sa stola uključujući kalkulator, ,mobilni i sve ostalo, ugasio monitor kako mi je rečeno, ostavio ga pola sata ugašenog i sad kad sam ga upalio opet isto.
Znači nema ništa drugo nego neki poremećaj, što znači -servis

Sass Drake
22.12.2010, 18:38
Da li si probao opciju degasus na monitoru ako je to CRT monitor?

xp professor
22.12.2010, 19:30
Da li si probao opciju degasus na monitoru ako je to CRT monitor?

Jesam

A da nije taj moj problem možda do grafičke?

xp professor
24.12.2010, 18:08
Evo upravo sam uočio rozu boju pored nečeg tamnog.

Evo pogledajte ovu sliku i biće vam sve jasno:
http://www.dodaj.rs/t/47/sv/2cQwCuYC/untitled-1-copy.jpg (http://www.dodaj.rs/?47/sv/2cQwCuYC/untitled-1-copy.jpg)

Ja mislim da je to do grafičke kartice. Mislim da ne nacrta ta polja kako treba pa ostavi rozu boju.

Sass Drake
24.12.2010, 18:34
Meni je bijelo ko snijeg. Biće da je monitor u pitanju.

bratislav83
24.12.2010, 19:23
Postovani,potrebna mi je Vasa pomoc zbog problema sa monitorom. Deca su mi nesto radila oko monitora i oko tastature. Nastao je problem jer mi ikonice i citav desktop stoji naopako. Ne znam kako je doslo do ovog problema i gdje su poremetili parametre. Molim za pomoc, vrat mi se ukoci od polozaja u kome moram da pratim sto kucam. Please Heeeeeeeeeelp!!!:dedica:

Sass Drake
24.12.2010, 19:40
Imate li pored sata jedu malu zelenu ikonicu sa spiralom?

Beagle
24.12.2010, 20:16
Probaj kombinaciju na tastaturi: ctrl-alt-strelice

To je fora kod integrisanih Intel resenja da se slika obrne. Ako nemas intel graficku, okreni monitor ili se okaci o luster (šala mala :D),pa pretrazi opcije u drajverima (naci ces menije u control panelu) za rotaciju slike.

DragoljubV
3.1.2011, 15:46
imam problem sa samsung 940n, posle nekog vremena u radu sam se ugasi, zna li neko uyrok i da li se isplati da ga popravljam

ljubi
3.1.2011, 17:58
A,pazi situaciju kod mene.Imam samsung t200 prozor brightnes je stalno ukljucen.Poslije nekog vremena na trenutak se ugasi pa,upali.Pomislio da je mozda zakljucan control lock ali kad drzim menu tipku duze vrijeme opet ista stvar.E,sad dali je u pitanju ozbiljniji kvar,posto mi garancija vise ne vazi,a monitor je masno placen.

bobiv
3.1.2011, 18:26
Pa tebe zezaju kontrole ako je prva za brightes onda verovatno zeza prekidač (lepi)
a jel kod tebe ono na pipkanje?Uf taj samsung moj drugar pre par godina kupio isto
samsung 22 inča pored mrtvih piksela imao i kvar koji je platio oko 5000 din a monitor
plaćen preko 30 soma.

Bujosh
6.1.2011, 19:35
Da li ste primetili da se kvarovi na monitorima u 75% slucajeva dogadja kod samsungovih sync-tako nesto monitora

Beagle
7.1.2011, 2:15
Da li si primetio da je 90% prodatih CRT monitora doslo upravo iz Samsung fabrika? :)

bobiv
7.1.2011, 18:45
Da li si primetio da je 90% prodatih CRT monitora doslo upravo iz Samsung fabrika? :)
Pa to možda kod nas a preko nije takva situacija..
Ja nikako ne cenim Samsung za kvalitetan brend.:qliranje:
A situacija sa kvarovima je slična kod crt kao i kod tft..izguraju par godina
i onda kandela..Čitam skoro forum servisera tv a.Ženi se ladno zapalio stan
a to je prouzrokovo samsung crt tv koji je bio još u garanciji.Kažu zapalio
se dok je bio u st by .Došla žena s pijace a stan ode..Mada ima još nekih
sl slučajeva kod nas što se tiče samsunga..:qliranje:

Beagle
7.1.2011, 18:53
To su posledice masovne produkcije. Mislim, ne mozes da poredis danasnje uredjaje koji kostaju neku smesnu cifru (provizorno receno, 100 evra), sa uredjajima koji su nekada kostali i po par hiljada maraka (pa na to dodaj i inflaciju).

Crkava sve i svasta, i to nije tajna. Takodje nije tajna da je visokotehnolska roba danas - potrosna.

No, ovo je offtopic. Ovde se diskutuje o konkretnim kvarovima i problemima. Ako ste zainteresovani za ovakvu vrstu diskusije, otvorite novu temu u Brbljaonici. :)

ljubi
28.1.2011, 22:46
Mozda i nema veze sa temom ali vec kad sam ovde...Danas sam sa servisa dobio moj samsung t200,medjutim na jednom sam mjestu primjetio izgreban display.Da li postoji mogucnost da se to sanira i kako.

joximovic
4.2.2011, 16:48
Од пре 2 дана, монитор је почео да приказује слику тако да оставља неку врсту сјенке која је веома иритантна за очи, и доста квари изглед слике. Ево, надам се да преко ове мале сличице доле можете видјети како изгледа та иритантна сјенка.
http://www.sk.rs/forum/attachment.php?attachmentid=38477&stc=1&thumb=1&d=1296830766 (http://www.sk.rs/forum/attachment.php?attachmentid=38477&d=1296830766)

Монитор је Acer V233H, ради на резолуцији 1920х1080, refresh rate 60Hz.
Напоменуо бих да је монитор до пре ова 2 дана радио углавном добро, и без ове грешке, слика је била сасвим ОК.
Шта може да узрокује овај квар, и да ли ово може да се поправи?

Nele85
5.2.2011, 17:32
Imam monitor Asus Vh192D Max rezolucija 1366x768, a radi na rezoluciji 1280x768 a refresh sam namestio na 60hz.Slika mi treperi a probao sam i menjanje refresha na 75hz i opet isto.

dragan 77
2.3.2011, 16:29
meni se to isto desavalo,zamenio ga za samsungov sync master 912n,nakon 6 dana otisli tasteri za podesavanje

nikolapfc89
4.3.2011, 17:05
Problem sa slikom,ne znam do cega je,jednostavno vidite kakva je slika.
Do cega moze biti?! I kako da namestim normalno boju i sliku?!

http://ultraphoto.org/images/lge5tm8aalxirejzw9.jpg

optimus Z600
13.3.2011, 17:32
Sta moze da bude uzrok ovome?

http://www.dodaj.rs/t/Z/MR/YfwHxA1/untitled11.jpg (http://www.dodaj.rs/?Z/MR/YfwHxA1/untitled11.png)