Hardver
Vesti
Promo
Frižider sa veštačkom inteligencijom?
Moguće je!
Svet kompjutera
29. april 2024.

Frižider čija je glavna karakteristika energetska efikasnost, nudi ugrađeni WiFi, kao i poboljšanu uštedu energije uz SmartThings Energy podržanu veštačkom inteligencijom – da li verujete da ovo zaista postoji?


Kompanija Samsung Electronics je još jednom pokazala da uređaji koji su nekada imali samo jednu namenu – čuvanje svežine hrane, danas se mogu pohvaliti funkcijama koje ranije nismo mogli ni da zamislimo, a dokaz za to je Samsung novi ekstra široki frižider sa zamrzivačem oznake RB6000D.


Da ovaj frižider poštuje sve energetske standarde EU potvrđeno je energetskom ocenom „A” koju je dobio, a takođe se može pohvaliti i time da je ujedno i prvi Samsung široki frižider sa donjim zamrzivačem koji je zadovoljio te kriterijume. Samsung je u novi model implementirao jedinstvena rešenja za smanjenje potrošnje energije za 55,9%, što predstavlja odličan odgovor na sve veću težnju korisnika ka energetskoj efikasnosti.


Zahvaljujući SmartThings Energy načinu rada, potrošnja energije se smanjuje do 15%, a uz pomoć opcije SmartThings AI Energy Mode, korisnicima se omogućava jednostavna provera dnevne, nedeljne i mesečne potrošnje energije, kao i procena potrošnje elektirične energije. Ako potrošnja ipak premašuje utvrđenu procenu, način rada takođe može proaktivno štedeti energiju. Na osnovu obrasca upotrebe, SmartThings Energy optimizije brzinu kompresora i učestalost ciklusa odmrzavanja, osiguravajući da korisnici što duže uživaju u svežim namirnicama. Isto tako, u SmartThings Food aplikaciji, u kojoj se može napraviti spisak hrane u frižideru sa datumom isteka roka korišćenja, korisnici uvek i svuda mogu da znaju šta imaju na raspolaganju kod kuće. Još jedan benefit je što ova aplikacija nudi i personalizovane recepte na osnovu onoga što korisnik voli da jede i čega najviše ima u frižideru.


Takođe, pouzdano se zna da će sva hrana biti odlično rashlađena jer sistem za sveobuhvatno hlađenje ravnomerno rashlađuje svaku pregradu i svaki ćošak. On neprekidno proverava temperaturu i kroz strateški postavljene otvore ubacuje hladan vazduh. Tako se hrana uvek nalazi na optimalnoj temperaturi i duže zadržava svoju svežinu. Ove funkcije su neverovatne, zar ne?


Samsung modeli frižidera poznati su i po svojoj SpaceMax tehnologiji, što povećava prednosti kapaciteta frižidera veće širine od uobičajenog tipa i time ga čini konkurentnim na tržištu. Ovaj frižider, koji se može pronaći u dve verzije, kapaciteta 508 ili 538 litara, koristi tanke zidove i efikasnu izolaciju za povećanje prostora za skladištenje namirnica, a sve to uz neprestano održavanje željene temperature.


Pored svega ovoga, dodatni prostor za skladištenje takođe ne utiče na spoljni izgled frižidera, budući da kompaktni dizajn omogućuje višak prostora u domaćinstvu, što ga čini idealnim za moderne domove koji pored funkcionalnosti podrazumevaju i elegantan dizajn. Potpuno ravna vrata sa udubljenom ručkom daju skladan oblik, dok nežno unutrašnje osvetljenje kontroliše svetlinu i sprečava odsjaj.

PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUN 2024
Microsoft Windows/Android TV: Strimovanje igara u kućnoj mreži
Sa PC -a na Android TV
Šta kažete na to da se zavalite u fotelju ili kauč i da u PC igrama uživate na velikom ekranu?
AMD Ryzen 5 8600G
Pametan igrač
ova serija APU-ova donosi revoluciju u ovaj segment, jer pruža sasvim solidne performanse u igrama...
Gigabyte Aorus CO49DQ
Prelep pogled iz tenka
Nije prvi put da se srećemo sa monitorskom grdosijom od 49 inča, ali sada je pred nama prvi takav sa OLED panelom...
Synology DiskStation DS423+
Trajna investicija
NAS koji ide dobro utabanim stazama i definitivno možemo da ga preporučimo malim i srednjim preduzećima, ali i za ličnu upotrebu...
Huawei Watch Fit 3
Elegantniji i sposobniji
Hibridni satić koji ne samo da miri svet fitnes narukvica i klasičnih „pametnih satova”, već postavlja potpuno nove standarde u klasi...
Samsung Galaxy A15 5G i A25 5G
Prvi borbeni redovi
Galaxy A15 5G jedan je od najjeftinijih Samsungovih telefona sa 5G modemom i naslednik je Galaxyja A14 5G...
Microsoft Windows 11: Kreiranje bootabilne Windows instalacije
Prebacivanje Windowsa na USB stik
Media Creation Tool se jednostavno koristi, a proces se svodi na pritiskanje tastera Next i minimalnu interakciju...
Windows je u padu
Ali Microsoft je jak
Već duže od jedne decenije, Microsoft se suočava sa izazovima u održavanju tržišne dominacije svog vodećeg proizvoda - Windowsa...
Tehnološke granice pametnog nakita
Još sazreva
Nosiva tehnologija napredovala je velikim koracima tokom poslednjih petnaest godina...
Crow Country
Brutalno dobra low-poly, retro, TPS, horor avantura...
Senua’s Saga: Hellblade II
Ako „padate” na atmosferu i pozadinsku priču, spremite se na spektakl koji se retko viđa...
Homeworld 3
Pretvaranje jedne sjajne ideje u obični, neupečatljivi prosek...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama