Hardver
Prvi utisci
Sony Inzone H3 i Inzone H9 hedseti
Priključenje gejmerskoj pošasti
Danilo LUKINOVIĆ
18. oktobar 2023.

Kompanija Sony je ovih dana zaokružila čitavu seriju hedseta namenjenih igračima. „Totalno moderno” nazvana INZONE (jer je neko u marketinškom odeljenju legao na ’Caps Lock’) „postava” predstavlja još jedan primer kombinacije industrijskog dizajna sa poznatim porodičnim šmekom, što je formula koju ovaj konglomerat prodaje mnogo duže od jednog Applea.

Iako ne postoji mnogo slobode u dizajniranju kombinacije slušalica i mikrofona, razvojni tim je uspeo da predstavi modele koji se izgledom jasno izdvajaju, a da pri tom nisu odbojni ni zrelijim potencijalnim kupcima. Jednostavna, ali moderna estetika namerno se uklapa u „crno-beli svet” poslednje generacije konzola iste kompanije, dok preovlađujuća ljubičasta boja ambalaže naginje modernom Windows izgledu sugerišući „interoperabilnost” (karakteristika apsolutno svakog hedseta bilo kog proizvođača). To što deluje kao levitirajući kompanjon iz, na primer, Portal serijala može samo da pomogne i „udara” i na mlado i na staro.


Sastav serije predstavlja cenovna i kvalitativna gradacija naizgled sličnih hedseta, od osnovnog H3, preko narednih neparnih brojeva, do ultimativnog H9, koji deluje kao „Tehnodrom” za glavu (ali je, na sreću udoban i ne zamara nakon višečasovnog nošenja), a tu su, u skladu sa vremenom, i bežične bubice sa mikrofonom, besramno opisnog naziva Buds.


Iako ima neverovatno iskustvo u razvoju audio-uređaja, Sony je relativno nov u ovom segmentu tržišta. Osim izgleda, od ovakvog „imena” se očekuje i natprosečan kvalitet izrade i zvuka i, očekivano – natprosečna cena.


Svi modeli dolaze u kombinaciji crne i bele boje, dok modeli H5 i H9 postoje i u potpuno crnoj varijanti. Nama su na test pristigli „najmanji” i „najveći” hedset, dakle H3 i H9.


Razlika u kvalitetu je primetna, ali ne toliko te oba modela deluju istovremeno elegantno i robusno (iako su u potpunosti izrađeni od plastike). Izbor materijala je i te kako uticao na masu te je i pomenuta Krangova operativna baza relativno lagana. O dugovečnosti možemo samo da špekulišemo, ali će svakako izdržati povremeni umereni izliv besa prosečnog stanovnika ovih prostora. Završna obrada je vrhunska, s tim što kabl i „kutijica” sa zvučnom kartom modela H3 deluju jeftino. Završnica većeg dela spoljašnjosti je mat bela i (na žalost, ali očekivano) brzo postaje urban camo ako ne držite krpicu u pripravnosti. Monohromatsku monotoniju u neku ruku razbija logotip proizvođača u sjajnom kontraefektu i svetleći prstenovi na zglobovima nosača školjki skupljeg modela. Njihova svrha je signalizacija statusa komunikacije, a ne šareniš. Školjke su cirkumauralne, a proizvođač reklamira „akustičnu građu” koja poboljšava osećaj prostora (prirodni eho?). Nismo se bavili seciranjem, ali pretpostavljamo da je to napredni marketinški vokabular koji opisuje površinu veću od samih drajvera, dakle školjke slušalica. Postavljene su mekim sunđerom i presvučene tkaninom (H3) i veštačkom kožom (H9). Ulošci mogu da se skinu, operu i zamene, što je veliki plus. Odmorište za glavu je presvučeno veštačkom kožom, ispod koje je jednako mekan i udoban sunđer. Zbog svega navedenog, hedseti ’H’ serije naprosto naležu na glavu.


Ovde se dva pomenuta modela razilaze i mi ćemo da se posvetimo pojedinačnim karakteristikama. Ali, u tome ćete čitati u našem sledećem štampanom izdanju.

GALERIJA
Sony
Inzone
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama