PHONE ZONE
Contra Returns
Vladimir PISODOROV
1. septembar 2021.

Jedna od najpoznatijih run and gun igara, Konamijeva Contra, nedavno se na tržištu pojavila i u mobilnoj varijanti. Okupana fantastičnim grafičkim rešenjima i obogaćena 3D modelima likova, Contra Returns oduševiće sve, naročito igrače koji uz ovaj serijal provode vreme još od samog početka - daleke 1987. godine.

Radnja igre odvija se u 27. veku, kada su pripadnici militantne organizacije zauzeli arhipelag Galuga u blizini Novog Zelanda i odande počeli da sprovode svoje devijantne planove. Na njih su poslati naši stari znanci - komandosi obučeni za protivgerilsko delovanje: Bill Rizer i Lance Bean. Njima društvo pravi još sijaset komandosa čije osobine mogu da se usavršavaju, do te mere da mogu da koriste aktivne i pasivne „moći”. Što se neprijatelja tiče, svidelo nam se to što su veće karakondžule uzor pronašle u originalu, s tim da se radi o njihovim unapređenim modelima. Informacije o tome kada i gde su se pojavljivale, uz originalne screenshotove, uredno ćete dobijati na ekranu.

Jedna od najboljih stvari u igri je upravljački sistem, koji vam bez puno pametovanja omogućava da obavljate dvoskoke, saginjete se, praktikujete pačiji hod, pa i da pucate svuda po ekranu. Za ovo potonje dovoljno je da „zalepite” prst za taster za pucanje i jednostavno ga „klizate” po njegovom obodu kako bi se menjao pravac nišanjenja. U isto vreme možete da nosite dve puce, ali i specijalno naoružanje koje tokom trajanja jednog nivoa može da se koristi samo kad je najveća frka. Upgradeovanje pucaljki takođe je na meniju, ali i opšta jurnjava za planovima moćnijih modela. Nivoi su prilično kratki i možemo da kažemo da su prilagođeni instant igračkim sesijama. Red napucavanja, praćen platformskim minijaturama, obično se završava obračunom sa šefom oblasti koji, kao po pravilu, bljuje vatru iz svih otvora. Pored podrazumevanog, u misije možete da krenete i na težini Hard, ali i da lik koga vodite pošaljete u automatski raid, kako bi se domogao dragocenih sirovina potrebnih za upgradeovanje. Koliko su nivoi kratki, toliko je sistem nadogradnje opsežan i to nam se nije previše dopalo, naročito što će vas terati da zavučete ruku u novčanik i pokupujete resurse kako biste izbegli grind i gubljenje vremena.

Zanimljivo je da Contra Returns, pored kampanje koja se „odmotava” na zaista ubav način, sadrži i multiplayer podršku, odnosno, PvP obračune. Pored toga, možete da učestvujete i u posebnim izazovima i borbi sa bossovima, pa vam ni u jednom trenutku neće biti dosadno. Utisak o igri je, dakle, pozitivan, a da su kojim slučajem izbačene mikrotransakcije, ocena bi bila čista desetka.

Platforma: Android, iOS • Veličina: 2,98 GB

Cena: besplatno • Adresa: www.contrareturnsm.com


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
NOVEMBAR 2023
Counter Strike 2
Stari, dobri Kanter u osveženom ruhu je više veliki update, nego puna nova igra...
Intel Core i9-14900K i Core i7-14700K
Nema zime uz Intelove mašine
Da li je Raptor Lake Refresh samo još vrelija i neznatno brža verzija prethodne generacije?
Apple iPhone 15, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max
Petrovača, ajdared i zlatni delišes
iPhone 15 je „prepakovana” verzija modela 14 Pro, sa Appleovim čipsetom A16 Bionic „ispod haube”...
High tech igračke i razvoj naučnog razmišljanja
M’mera mpoyamba
Visokokvalitetne, a povoljne edukativne igračke postoje za svaku sferu interesovanja vašeg deteta...
Dell Alienware AW2724DM
Ponos na vašem stolu
Odličan monitor. Vrhunski! Međutim, kao što verovatno znate, Alienware je neka vrsta statusnog simbola...
Hisense 43A7KQ
VIDAA sa više smisla
Neobičan brak pametnog i tradicionalnog televizora, koji se lako koristi i bez ijedne napredne opcije za gledanje TV programa...
Finansijske tehnologije
Turbulencije ne prestaju
Da li nas očekuje recesija ili „meko prizemljenje”? Ključne kompanije sektora finansijskih tehnologija ne čekaju previše...
EmulationStation Desktop Edition 2.1.1
Vizuelna strana emulacije
Emulation-Station je frontend za emulatore, koji donosi mogućnost kastomizacije prikaza sadržaja...
Super Mario Bros. Wonder
Super Mario Bros. Wonder je dragulj u serijalu 2D Mario platformera, na koji se čekalo više od tri decenije...
Assassin’s Creed Mirage
Igra ima fokusiranu, vrlo linearnu priču kakvu su imali prvi naslovi u serijalu...
Forza Motorsport
Pre trka nije moguće voziti kvalifikacije, već sami birate startno mesto na gridu...
Marvel’s Spider-Man 2
Akciona komponenta Marvel’s Spider-Mana 2 je stravično dobra, mada su Majls i Piter previše slični...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama